DIGITÁLNÍ OBRAZOVÁ DOKUMENTACE V KRAJSKÉ ZRAVOTNÍ, a.s.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "DIGITÁLNÍ OBRAZOVÁ DOKUMENTACE V KRAJSKÉ ZRAVOTNÍ, a.s."

Transkript

1 DIGITÁLNÍ OBRAZOVÁ DOKUMENTACE V KRAJSKÉ ZRAVOTNÍ, a.s.

2 2 DIGITÁLNÍ OBRAZOVÁ DOKUMENTACE V KRAJSKÉ ZRAVOTNÍ, a.s. Akciová společnost Krajská zdravotní (dále jen KZ) je vlastněna jediným akcionářem, jímž je Ústecký kraj. KZ, zastřešuje pět odštěpných závodů Ústeckého kraje, které poskytující zdravotní službu v souladu se zákonem č. 372/2011 Sb. nejen občanům regionu našeho kraje. Masarykovu nemocnici Ústí nad Labem, o.z. 47 oddělení zdravotnické péče Nemocnici Most, o.z. 26 oddělení Nemocnici Chomutov, o.z. 22 oddělení Nemocnici Teplice, o.z. 20 oddělení Nemocnici Děčín, o.z. 15 oddělení KZ zaměstnává 6520 pracovníků

3 3 S odvoláním na citovaný zákon o zdravotních službách je účinná od shodného data (1.dubna 2012) vyhláška č. 98/2012 Sb. o zdravotnické dokumentaci (dále jen ZDRDOK), která ukládá poskytovatelům zdravotních služeb povinnosti při vedení ZDRDOKU, včetně doby uchování ZDRDOKU u poskytovatele zdravotní péče a její následný proces spojený s tzv. skartací. Vzhledem k tomu, že zdravotnická dokumentace není archiválie ( viz. zákon č.499/2004sb.), tzn. že jde o dokument bez trvalé hodnoty, nevztahující se na uložené zdravotnické dokumenty zákonná pravidla k centrálním spisovnách v KZ. Doba uložení ZDRDOKU u poskytovatele zdravotní péče dle vyhlášky č.98/2012sb. je v rozmezí od 3 až do 150 let, po uplynutí lhůt je může poskytovatel zdravotní péče se souhlasem příslušného Státního oblastního archivu nechat skartovat dle zásad stanoveným vnitřním předpisem KZ. Listinný způsob vedení ZDRDOKU je velmi náročný na personální obsazení v příručních spisovnách jednotlivých oddělení na OZ a centrálních spisovnách v jednotlivých OZ, včetně vybavení spisoven (regály, výdaje za provoz centrálních spisoven a skartaci ZDRDOKU) a především volné prostory pro ukládání ZDRDOKU.

4 4 Množství ZDRDOKU v KZ představuje vzdálenost mezi Větruší a městskou části Mojžíř v Ústí nad Labem (9 km). Loňského roku jsme jen z děčínského odštěpného závodu odvezli a nechali skartovat 22 tun ZDRDOKU. Citované důvody zcela prokazatelně upřednostňují digitální způsob vedení ZDRDOKU. Textová zdravotnická dokumentace, jakožto zdroj sdílení informací o pacientovi mezi jednotlivými nemocnicemi není sjednocená a to z důvodu, že informační systémy byly odlišné v jednotlivých nemocnicích při vzniku do jediného právnického subjektu. Od 2013 se pracuje na sjednocení všech informačních systémů do jednoho centrálního informačního systému včetně zabezpečeného uložení dat v rozsahu definovaným zákonem.

5 Digitální obrazová dokumentace 5 Obrazová dokumentace se pro všechny nemocnice Krajské zdravotní, a.s. ukládá do centrálního PACS systému označovaného jménem MARIE PACS, jehož dodavatelem je spol. OR-CZ spol. s r.o. Data z jednotlivých nemocnic KZ jsou tak rovnou směřována do centrálního systému a v jednotlivých nemocnicích nejsou udržovány lokální systémy PACS. Co je PACS (Picture Archiving Communication Systems) : Podstata tedy jádro PACSu je archiv a systém komunikace s ním. Archiv splňuje nároky na dostatečnou kapacitu s ohledem na množství vyprodukovaných dat jednotlivými modalitami (lékařské zařízení, například : ultrazvuk, CT, magnetická rezonance atd.). Další důležitou stránkou a vlastně základem mozkem PACS je systém komunikace s archivem. Zde se projeví dokonalost PACSu různými řešeními prací s Cash pamětmi, zrcadlením a odkládáním dat, využitím přenosových kapacit, streamingem a ostatními pojmy, které pro běžného uživatele nejsou důležité kromě toho je hlavní cíl rychlost, dostupnost dat a jejich bezpečnost. Tyto informace popisují tzv. druhou vrstvu PACSu, která je uživateli skryta.

6 MARIE PACS je specializované řešení pro elektronické zpracování, archivaci a distribuci obrazových dat ve zdravotnictví. Díky tomuto centrálnímu systému má každý lékař ve všech nemocnicích KZ snadný a velice rychlý přístup k datům pacientů. Obrovskou výhodou systému MARIE PACS je jeho flexibilita a efektivní zpracování velkých objemů dat, při kterém i s rostoucím objemem nedochází ke zpomalování systému. Celé řešení MARIE PACS je navíc možné rozšiřovat o další moduly, jako např. důvěryhodný archiv zdravotnické dokumentace, modul zajišťující manuální či automatické opravy demografických dat pacientů, systém spojující více datových úložišť do jednoho celku pro efektivní využití dat.úložišť, apod. Z pohledu uživatelů je nejčastěji využívaným softwarem aplikace xvisionview (též nazývaný jako xviewer ). Pro přirovnání : Je to jako přední vrstva PACSu, tedy to, co uživatel vidí prohlížeč na pracovní (diagnostické nebo klinické) stanici. Základem této vrstvy je software v kombinaci s počítačem a monitory odpovídající úrovni diagnostiky, který musí tvořit spolehlivě fungující komplex zajišťující všechny potřebné funkce. Díky plné integraci prohlížečů xvision do řešení MARIE 6

7 Infrastructure Components & Interfaces Overview 7

8 8 Díky centrálnímu systému PACS je zajištěn snadný přístup k obrazové dokumentaci z každého PC v doméně KZ. Flexibilita řešení MARIE PACS umožňuje průběžný růst kopírující potřeby a požadavky lékařů v celé síti nemocnic společnosti Krajská zdravotní. Další komponenty je možné pořizovat až v případě jejich potřeby, tedy náklady nejsou vynakládány na nevyužité prostředky. Dodavatelská společnost OR-CZ nám garantuje, že všechny pořízené komponenty budou vždy využity po celou dobu jejich životnosti. Za klíčovou oblast systému pro elektronické zpracování, archivaci a distribuci dat považujeme komunikaci. Centrální systém PACS nabízí mnoho možností nastavení distribuce snímků, ať už v rámci RDG oddělení, celé nemocnice (včetně externích a spolupracujících lékařů), nebo mezi různými zdravotnickými zařízeními. Samozřejmostí je napojení na centrální nemocniční systém. Krajská zdravotní využívá v současné době několik verzí nemocničního informačního systému např. Fons Akord, Fons Enterprise, dále k nahlížení software NIS CareCenter a NIS Medea. U všech systémů je kladen důraz na rychlé načtení a manipulace s obrazovou dokumentací.

9 9 Řešení MARIE PACS podporuje rozšířené datové standardy (DICOM, HL7, DaSta a další), ale v případě potřeby nabízí i možnost vytvoření individuální komunikace. Celkově máme využito 37 TB dat uložených na úložišti, z toho je studií přes pacientů. Základními požadavky kladenými na centrální řešení MARIE PACS je bezpečnost, rychlost a spolehlivost. Tyto vlastnosti jsou dány důsledným používáním špičkových, spolehlivých a ověřených RTG a IT technologií a standardů v kombinaci s přísnými provozními pravidly. Společnost Krajská zdravotní, a.s. a dodavatelská firma OR-CZ si uvědomují význam systému pro elektronické zpracování, archivaci a distribuci dat, zejména pak nutnost trvalé provozuschopnosti. Celé řešení MARIE PACS je držitelem CE značky a je certifikováno jako zdravotnický prostředek dle zákona 123/2000 sb. o zdravotnických prostředcích a odpovídá evropské direktivě MDD 93/42/EEC.

10 Nejčastější otázky : 10 Bezpečnostní kopie datových souborů se ukládá nejméně jednou za pracovní den Veškeré instalované systémy MARIE PACS jsou automaticky průběžně zálohovány minimálně na dvou oddělených úložištích Informační systém, ve kterém je vedena zdravotnická dokumentace, musí umožňovat vytvoření speciální kopie uložené zdravotnické dokumentace ve formátu čitelném a zpracovatelném i v jiném informačním systému. Formáty ukládaných záznamů (DICOM, HL7) jsou celosvětovými standardy pro ukládání medicínských obrazových dat čitelnými všemi produkty kategorie PACS. Systém MARIE PACS navíc ukládá data v čistém DICOM formátu a nepřidává k DICOMu další privátní informace, jako je to běžné u jiných systémů. V případě zdravotnické dokumentace vedené v elektronické podobě je každý záznam do zdravotnické dokumentace opatřen elektronickým podpisem. Řešení MARIE PACS ukládá obrazové informace buď jako jednotlivé soubory (obrázky) nebo složky (studie/série obrázků), které mohou být opatřovány elektronickým podpisem vylučujícím jejich následnou modifikaci. Požadavek na elektronické podepisování obrazové dokumentace lze splnit přídavnými moduly, které spol. OR-CZ nabízí a které jsou plánovány v rámci dalšího rozvoje řešení MARIE PACS. Tyto moduly zajišťují archivaci obrazové dokumentace plně v souladu s legislativou.

11 Odesílání a příjem obrazové dokumentace využití služby epacs 11 Lékaři mají možnost využívati službu příjmu a odesílání dat prostřednictvím služby epacs. Projekt epacs buduje, rozšiřuje a udržuje komunikační infrastrukturu pro bezpečnou a důvěryhodnou výměnu obrazových dat mezi zdravotnickými zařízeními v rámci zdravotnického systému České republiky. Organizátorem a garantem projektu je Všeobecná fakultní nemocnice z pověření Ministerstva zdravotnictví ČR. Data obdržená službou epacs jsou ukládána do odděleného obrazového archivu MARIE MASH (Medical Archive Solution Hospital). Data jsou pro všechny přístupná po stažení v rámci Krajské zdravotní, a.s. Jen pro zajímavost : Nově byla implementován - AMIS*PACS Dicom Router 5 Tento nový virtuální uzel výrazně zlepšil rychlost přenosu dat mezi zdravotnickými zařízeními v rámci zdravotnického systému České republiky.

jako páteřní nástroj pro řízení kvality úředních

jako páteřní nástroj pro řízení kvality úředních Spisová služba GINIS MV jako páteřní nástroj pro řízení kvality úředních procesů na MV Oskar Macek ředitel projektu Novela legislativy (zákon 499/2004) Zákon o archivnictví a spisové službě a o změně některých

Více

Práce s informacemi šetří náklady

Práce s informacemi šetří náklady Práce s informacemi šetří náklady ISSS 2011, 4. dubna 2011, Hradec Králové Práce s informacemi je nedílnou součástí kvalitní, bezpečné a efektivní zdravotní péče České národní fórum pro ehealth občanské

Více

Telemedicína 2016. Přehled řešení PACS FN Brno a řešení konsolidace systémů

Telemedicína 2016. Přehled řešení PACS FN Brno a řešení konsolidace systémů Telemedicína 2016 Přehled řešení PACS FN Brno a řešení konsolidace systémů Prezentaci zpracovali: Ing. Čačík Petr (FN Brno), Ing. Miroslav Stejskal (OR-CZ) Schéma PACS FN Brno 2014 Důvody konsolidace PACS

Více

Elektronické předepisování léků

Elektronické předepisování léků České národní fórum pro ehealth Elektronické předepisování léků MUDr. Milan Cabrnoch Lékařský dům Praha, 3. prosince 2007 Obsah prezentace Teze rozvoje ehealth v ČR Pozice ČNFeH červen 2007 21. září 2007

Více

Operační program Rybářství 2007-2013

Operační program Rybářství 2007-2013 OP Rybářství 2007-2013 Operační program Rybářství 2007-2013 Elektronické podání Žádosti o dotaci opatření 3.1. a) (6.kolo OP Rybářství) Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín VAVREČKA, Ing. Miroslav

Více

ehealth a obrazová data pacientů

ehealth a obrazová data pacientů ehealth a obrazová data pacientů Sympozium InterSystems 2012 Svatopluk Beneš sbenes@orcz.cz 5.6.2012, Mikulov O společnosti Skupina OR Skupina OR byla založena v roce 1990 V současné době zaměstnáváme

Více

Konference Medicína katastrof 2013

Konference Medicína katastrof 2013 mjr. Mgr. Tomáš Halajčuk, plk. Ing. Miroslav Procházka, Ph.D. Katedra veřejného zdravotnictví, Fakulta vojenského zdravotnictví Univerzita obrany Hradec Králové Konference Medicína katastrof 2013 Obsah

Více

ARCHIVACE A SDÍLENÍ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE V SOULADU S LEGISLATIVOU. Ing. Miroslav Stejskal

ARCHIVACE A SDÍLENÍ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE V SOULADU S LEGISLATIVOU. Ing. Miroslav Stejskal ARCHIVACE A SDÍLENÍ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE V SOULADU S LEGISLATIVOU Ing. Miroslav Stejskal PACS = BEZFILMOVÝ PROVOZ PICTURE ARCHIVING AND COMMUNICATING SYSTEM SYSTÉM PRO ARCHIVACI A DISTRIBUCI OBRAZOVÝCH

Více

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti

GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti GIS HZS ČR pro ORP a přednostní připojení k veřejné komunikační síti plk. Ing Jan Brothánek jan.brothanek@grh.izscr.cz MV GŘ HZS ČR Obsah Co je to GIS? Historie GIS HZS ČR Segmentace GIS HZS ČR Tenký mapový

Více

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje

Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Informace ze zdravotnictví Libereckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Liberec 3 1.10.2003 Nemocnice Libereckého kraje v 1. pololetí 2003 V Libereckém kraji poskytuje

Více

Energetický regulační

Energetický regulační Energetický regulační ENERGETICKÝ REGULAČNÍ ÚŘAD ROČNÍK 16 V JIHLAVĚ 25. 5. 2016 ČÁSTKA 4/2016 OBSAH: str. 1. Zpráva o dosažené úrovni nepřetržitosti přenosu nebo distribuce elektřiny za rok 2015 2 Zpráva

Více

na téma Komunikační a informační propojení výkonu veřejné správy v rámci kraje

na téma Komunikační a informační propojení výkonu veřejné správy v rámci kraje Vystoupení firmy Gordic na 4. národní konferenci kvality ve veřejné správě na téma Komunikační a informační propojení výkonu veřejné správy v rámci kraje Nástin celkového konceptu projektu a základy pro

Více

2 Vedení zdravotnické dokumentace

2 Vedení zdravotnické dokumentace 1. Úvod Tématem této kapitoly jsou předpisy upravující pravidla vedení zdravotnické dokumentace. Vedení zdravotnické dokumentace je stanoveno 53-64 Zákona o zdravotních službách. 2 Vedení zdravotnické

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE

IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Nové formy výuky s podporou ICT ve školách Libereckého kraje IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE Podrobný návod Autor: Mgr. Michal Stehlík IMPORT A EXPORT MODULŮ V PROSTŘEDÍ MOODLE 1 Úvodem Tento

Více

Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu. Nový systém CEPR

Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu. Nový systém CEPR Elektronický spis v agendě elektronického platebního rozkazu Nový systém CEPR Ing. Petr Koucký, ředitel odboru informatiky, Ministerstvo spravedlnosti ČR Ing. Jan Valenta, vedoucí projektu, CCA Group a.s.

Více

Sada 2 Microsoft Word 2007

Sada 2 Microsoft Word 2007 S třední škola stavební Jihlava Sada 2 Microsoft Word 2007 04. Text v záhlaví, zápatí, číslování stránek Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284

Více

Standard ambulantní psychiatrické péče a rozšířené ambulantní péče o osoby s duševním onemocněním Obsah

Standard ambulantní psychiatrické péče a rozšířené ambulantní péče o osoby s duševním onemocněním Obsah Standard ambulantní psychiatrické péče a rozšířené ambulantní péče o osoby s duševním onemocněním Obsah 1. Preambule... 2 1.1 Kontext... 2 1.2 Cílová skupina... 2 1.3 Dostupnost péče... 3 2. Standard ambulantní

Více

Operační program Životní prostředí 2007 2013

Operační program Životní prostředí 2007 2013 PODPORY A DOTACE Z OPERAČNÍHO PROGRAMU ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Operační program Životní prostředí 2007 2013 Prioritní osa 5 Omezování průmyslového znečišťování a snižování environmentálních rizik Ing. Miroslava

Více

Postup práce s elektronickým podpisem

Postup práce s elektronickým podpisem Obsah 1. Obecné informace o elektronickém podpisu... 2 2. Co je třeba nastavit, abyste mohli používat elektronický podpis v MS2014+... 2 2.1. Microsoft Silverlight... 2 2.2. Zvýšení práv pro MS Silverlight...

Více

Post-Processingové zpracování V módu post-processingu je možné s tímto přístrojem docílit až centimetrovou přesnost z běžné 0,5m.

Post-Processingové zpracování V módu post-processingu je možné s tímto přístrojem docílit až centimetrovou přesnost z běžné 0,5m. Výjimečná EVEREST technologie Aplikovaná EVEREST technologie pro dobrou ochranu vícecestného šíření GNSS signálu a pro spolehlivé a přesné řešení. To je důležité pro kvalitní měření s minimální chybou.

Více

imedicus - internetové objednávání

imedicus - internetové objednávání imedicus - internetové objednávání verze: 27. červenec 2009 2 1. Medicus Komfort imedicus - internetové objednávání imedicus slouží k internetovému objednávání pacientů. Přispívá ke zvýšení pohodlí pacientů

Více

Novinky v Maple T.A. 10

Novinky v Maple T.A. 10 Novinky v Maple T.A. 10 Maple T.A. 10 je nová verze aplikace Maple T.A., jejíž nová funkcionalita je zejména založena na požadavcích uživatelů z řad studentů, instruktorů, administrátorů. Došlo k rozšíření

Více

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014

CERTIFIKOVANÉ TESTOVÁNÍ (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 (CT) Výběrové šetření výsledků žáků 2014 Uživatelská příručka pro přípravu školy Verze 1 Obsah 1 ÚVOD... 3 1.1 Kde hledat další informace... 3 1.2 Posloupnost kroků... 3 2 KROK 1 KONTROLA PROVEDENÍ POINSTALAČNÍCH

Více

F Zdravotnictví. Více informací k tomuto tématu naleznete na: ictvi

F Zdravotnictví. Více informací k tomuto tématu naleznete na:  ictvi Ústav zdravotnických informací a statistiky ČR (ÚZIS) ve spolupráci s ČSÚ sleduje od roku 2003 údaje o vybavenosti zdravotnických zařízení v ČR informačními technologiemi, a to prostřednictvím vyčerpávajícího

Více

ARCHIVACE A SDÍLENÍ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE V SOULADU S LEGISLATIVOU

ARCHIVACE A SDÍLENÍ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE V SOULADU S LEGISLATIVOU ARCHIVACE A SDÍLENÍ ZDRAVOTNICKÉ DOKUMENTACE V SOULADU S LEGISLATIVOU PACS = BEZFILMOVÝ PROVOZ PICTURE ARCHIVING AND COMMUNICATING SYSTEM SYSTÉM PRO ARCHIVACI A DISTRIBUCI OBRAZOVÝCH DAT DICOM (Digital

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Systém uznání kvality specializované ambulantní péče. The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC)

Systém uznání kvality specializované ambulantní péče. The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC) Systém uznání kvality specializované ambulantní péče The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC) AKREDITAČNÍ ŘÁD Hlava prvá: Vlastnictví systému ASAC 1 Systém ASAC

Více

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo?

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Kdo může poskytovat zdravotní služby Zákon č. 48/1997

Více

NÁRODNÍ STROJÍRENSKÝ KLASTR. Vyřazování elektráren z provozu - příležitosti pro české strojírenství

NÁRODNÍ STROJÍRENSKÝ KLASTR. Vyřazování elektráren z provozu - příležitosti pro české strojírenství Vyřazování elektráren z provozu - příležitosti pro české strojírenství Jan Světlík, prezident NSK Ostrava-Vítkovice, 26. 05. 2016 Jubilejní STROJÍRENSTVÍ OSTRAVA 2016 Deset let konferencí věnovaných průmyslovým

Více

Identifikátor materiálu: ICT-1-06

Identifikátor materiálu: ICT-1-06 Identifikátor materiálu: ICT-1-06 Předmět Informační a komunikační technologie Téma materiálu Základní pojmy Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí základní pojmy jako hardware,

Více

Proč screeningová centra nestíhají?... J. Daneš

Proč screeningová centra nestíhají?... J. Daneš Proč screeningová centra nestíhají?... J. Daneš Hlavní problém: Aplikace postupů charakteristických pro diagnostická vyšetření ve screeningu Diagnostická a screeningová mamografie - rozdíly Screeningové

Více

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010

Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Zvyšování IT gramotnosti zaměstnanců vybraných fakult MU MS POWERPOINT 2010 Novinky v PowerPoint 2010 Správa souborů v novém zobrazení Backstage Automatické ukládání verzí prezentace Uspořádání snímků

Více

Registrační číslo projektu: Škola adresa: Šablona: Ověření ve výuce Pořadové číslo hodiny: Třída: Předmět: Název: E-mailový klient Anotace:

Registrační číslo projektu: Škola adresa: Šablona: Ověření ve výuce Pořadové číslo hodiny: Třída: Předmět: Název: E-mailový klient Anotace: Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3712 Škola adresa: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Na Brněnce 1, Ivančice, okres Brno-venkov

Více

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Zvolenovská 537, Hluboká nad Vltavou Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 CZ.1.07/1.5.00/34.0448 1 Číslo projektu

Více

Internetová agentura. Předimplementační analýza webu

Internetová agentura. Předimplementační analýza webu Internetová agentura Předimplementační analýza webu 1. OBSAH 1. OBSAH... 1 VSTUPNÍ DOTAZNÍK... 2 Základní informace o firmě... 2 Základní informace o webu... 4 Marketingové kanály... 5 Obsah a rozvoj webu...

Více

Hostované služby DataBox Complete

Hostované služby DataBox Complete Hostované služby DataBox Complete Snadná a rychlá cesta k obsluze datové schránky a podpoře celého životního cyklu elektronických dokumentů Praktická aplikace pro školky, školy a příspěvkové organizace

Více

Technické aspekty EET

Technické aspekty EET Technické aspekty EET Ing. Jiří Fridrich Generální finanční ředitelství Veletrh TOP GASTRO & HOTEL Praha 19.2.2016 Fiskální systémy v zahraničí Off-line systém (Slovensko, původní systém zaváděný v ČR

Více

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy?

ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? ISÚI Informační systém územní identifikace Proč? Co? Kde? Kdo? Jak? Kdy? Jiří Formánek Český úřad zeměměřický a katastrální (ČÚZK) Projekt RÚIAN Projekt Vybudování Registru územní identifikace, adres a

Více

Escort Servis Night Prague

Escort Servis Night Prague Escort Servis Night Prague Escortní služby po celé Praze Vize projektu Vypracovali: Jiří Blažek, Cyril Filcík, Michal Dvořák Obsah Cíl projektu...2 Zainteresované instituce a osoby...2 Zadavatel...2 Uživatelé

Více

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci

Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Místní akční skupina ORLICKO M A S Divišova 669, 564 01 Žamberk Povinné přílohy předkládané spolu s Žádostí o dotaci Fiche č. 5 Moderní zemědělské podnikání Č. Příloha Forma Kontrola Povinné přílohy 1.

Více

Digitální knihovna AV ČR

Digitální knihovna AV ČR Digitální knihovna AV ČR Ivana Šlapáková Knihovna AV ČR, v. v. i. Seminář pro vedoucí knihoven a SVI ústavů AV ČR 9. 5. 2012 Digitální knihovna periodika a monografie vydávané ústavy Akademie věd ČR funkce

Více

Google Apps. pošta 2. verze 2012

Google Apps. pošta 2. verze 2012 Google Apps pošta verze 0 Obsah Obsah... Úvod... Přečtení emailu... Napsání emailu... Odpověď na email... 6 Úvod V dnešní době chce mít každý své informace po ruce. Díky Internetu a online aplikacím je

Více

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh

Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 1. Identifikační číslo 2. Kód 3. Pojmenování (název) životní situace Zřizování věcných břemen na pozemcích ve vlastnictví města Zábřeh 4. Základní informace Jedná se o uložení inženýrských sítí v souvislosti

Více

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová

Příspěvek na péči. Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Příspěvek na péči Mgr. Květoslava Horáková Andrea Hábová Podmínky nároku na příspěvek na péči osoby závislé na pomoci jiné fyzické osoby za účelem zajištění potřebné pomoci osoby, které z důvodu dlouhodobě

Více

Standardizace elektronického odbavení cestujících ve veřejné dopravě, legislativní podpora

Standardizace elektronického odbavení cestujících ve veřejné dopravě, legislativní podpora Standardizace elektronického odbavení cestujících ve veřejné dopravě, legislativní podpora Ing. Jiří Matějec Koordinátor pracovní skupiny Platby v dopravě SDT (ITS&S Czech Republic) www.sdt.cz RNDr. Jan

Více

Aplikace DigiArchiv z pohledu administrátora a operátora. Systém, metody, postupy

Aplikace DigiArchiv z pohledu administrátora a operátora. Systém, metody, postupy Aplikace DigiArchiv z pohledu administrátora a operátora Systém, metody, postupy Základní pojmy DigiArchiv webová aplikace sloužící ke zpřístupnění digitalizovaných materiálů SOA v Třeboni (http://digi.ceskearchivy.cz)

Více

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 Přehled témat ECVET a jeho souvislosti Princip ECVET Doporučení k ECVET a úkoly pro evropské státy Postup zavádění ECVET v Evropě Strategie zavádění ECVET v

Více

Parkovací automat. Identifikace systému. Popis objektu

Parkovací automat. Identifikace systému. Popis objektu Parkovací automat Identifikace systému Popis objektu Pohled: Systém analyzujeme z funkčního hlediska, tedy technické interakce mezi jednotlivými (funkčními) subsystémy umístěnými v lokalitě vjezdu na automatizované

Více

Ekonomika 1. 01. Základní ekonomické pojmy

Ekonomika 1. 01. Základní ekonomické pojmy S třední škola stavební Jihlava Ekonomika 1 01. Základní ekonomické pojmy Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 - inovace

Více

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK

PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK PŘÍRUČKA K POUŽÍVÁNÍ APLIKACE HELPDESK Autor: Josef Fröhlich Verze dokumentu: 1.1 Datum vzniku: 4.4.2006 Datum poslední úpravy: 10.4.2006 Liberecká IS, a.s.;jablonecká 41; 460 01 Liberec V; IČ: 25450131;

Více

Elektronický formulář

Elektronický formulář Úvod Elektronický formulář a postup při jeho podání Tento dokument je průvodcem uživatele při vyplňování a odeslání elektronického formuláře žádosti. Jednotlivé žádosti o dotaci jsou ve formátu 602 XML

Více

Rámcová osnova modulu

Rámcová osnova modulu Rámcová osnova modulu Název modulu: Evaluace organizace Tento modul je součástí akreditačního systému Ministerstva práce a sociálních věcí. 1. Typ vzdělávání 1) Specializované profesní Obecné x 2. Oblast

Více

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie

VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie VYHLÁŠKA MV ČR č. 444/2008 Sb., o zdravotní způsobilosti uchazeče o zaměstnání strážníka, čekatele a strážníka obecní policie Ministerstvo vnitra v dohodě s Ministerstvem zdravotnictví stanoví podle 4c

Více

Microsoft Office. Word styly

Microsoft Office. Word styly Microsoft Office Word styly Karel Dvořák 2011 Styly Používání stylů v textovém editoru přináší několik nesporných výhod. Je to zejména jednoduchá změna vzhledu celého dokumentu. Předem připravené styly

Více

Haga clic para modificar el estilo de título del patrón

Haga clic para modificar el estilo de título del patrón de PAS SYSTÉM subtítulo VÝSTRAHY del patrón CHODCŮ ŘEŠENÍ PRO SNÍŽENÍ RIZIKA KOLIZÍ VYSOKOZDVIŽNÝCH VOZÍKŮ A CHODCŮ ZÁKAZNÍCI de 2 de 3 PAS - HISTORIE ICNITA je jednou z největších španělských společností

Více

Identifikátor materiálu: ICT-1-12

Identifikátor materiálu: ICT-1-12 Identifikátor materiálu: ICT-1-12 Předmět Informační a komunikační technologie Téma materiálu Rozhraní vnějších pamětí počítače Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí rozhraní

Více

Sekce SDRUK pro služby

Sekce SDRUK pro služby Sekce SDRUK pro služby Mgr. I. Kareš, PhDr. Zuzana Hájková Jihočeská vědecká knihovna v Českých Budějovicích Praha, 15.4.2014 Shrnutí - jednání sekce, České Budějovice 12.11. 2013 Ustanovení sekce Vymezení

Více

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV

Registr práv a povinností. PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Registr práv a povinností PhDr. Robert Ledvinka vrchní ředitel sekce veřejné správy MV Základní registry Řízení poskytování služeb egovermentu Převodník identifikátorů fyzických osob (ORG) Úřad pro ochranu

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2016 VII. volební období

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2016 VII. volební období PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2016 VII. volební období Pozměňovací návrh poslance JUDr. Jana Chvojky k návrhu poslanců Mariana Jurečky, Jana Bartoška a Petra Kudely na vydání zákona, kterým

Více

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty

Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Doporučené nastavení prohlížeče MS Internet Explorer 7 a vyšší pro ČSOB InternetBanking 24 a ČSOB BusinessBanking 24 s využitím čipové karty Obsah 1. Instalace SecureStore... 2 1.1. Instalace čtečky čipových

Více

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK

SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK SEMINÁŘE/WORKSHOPY PRO KLIENTY V PL A TK v období realizace projektu Příprava a podpora vstupu na trh práce pro bývalé uživatele návykových látek a osoby ohrožené drogovou závislostí v konfliktu se zákonem

Více

Filtrace olejů a čištění strojů

Filtrace olejů a čištění strojů Filtrace olejů a čištění strojů Moderní technologie současnosti kladou vysoké nároky nejen na kvalitu olejů po stránce složení a aditivace, ale také nízké míry znečištění mechanickými částicemi vzniklých

Více

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 Metodické centrum MZK Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 - Plán implementace Státní kulturní politiky MK ČR a Koncepci rozvoje knihoven na léta 2016-2020 - Vychází

Více

1. Cizinci v České republice

1. Cizinci v České republice 1. Cizinci v České republice Počet cizinců v ČR se již delší dobu udržuje na přibližně stejné úrovni, přičemž na území České republiky bylo k 31. 12. 2011 evidováno 434 153 osob III. Pokud vezmeme v úvahu

Více

PŘÍLOHY. Příloha 1: Dotazník DOTAZNÍK

PŘÍLOHY. Příloha 1: Dotazník DOTAZNÍK Příloha 1: Dotazník PŘÍLOHY DOTAZNÍK Dobrý den, jmenuji se Simona Bartošová a jsem studentkou 2. ročníku 1. lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, oboru ošetřovatelská péče v anesteziologii, resuscitaci

Více

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF.

Každý jednotlivý záznam datového souboru (tzn. řádek) musí být ukončen koncovým znakem záznamu CR + LF. Stránka 1 z 6 ABO formát Technický popis struktury formátu souboru pro načtení tuzemských platebních příkazů k úhradě v CZK do internetového bankovnictví. Přípona souboru je vždy *.KPC Soubor musí obsahovat

Více

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP

Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Označování dle 11/2002 označování dle ADR, označování dle CLP Nařízení 11/2002 Sb., Bezpečnostní značky a signály 4 odst. 1 nařízení 11/2002 Sb. Nádoby pro skladování nebezpečných chemických látek, přípravků

Více

Informační servis a jeho možnosti

Informační servis a jeho možnosti Ukazatele populačního zdraví: nový informační systém pro kraje a města ČR 30. března 2016 Podpořeno projektem Rozvoj technologické platformy NZIS Informační servis a jeho možnosti Jan Mužík Evropský Operační

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

Zpracoval: Odbor prevence kriminality MV ve spolupráci s partnery z měst s počtem obyvatel nad 25 tisíc

Zpracoval: Odbor prevence kriminality MV ve spolupráci s partnery z měst s počtem obyvatel nad 25 tisíc Zpracoval: Odbor prevence kriminality MV ve spolupráci s partnery z měst s počtem obyvatel nad 25 tisíc Struktura prezentace 1/ Pročjsme dotazník dělali 2/ Komu jsme dotazník poslali a proč 3/ Návratnost

Více

Digitální mapa veřejné správy ZK III a celostátní. Zlín 26.9.2013 Barbora Valouchová

Digitální mapa veřejné správy ZK III a celostátní. Zlín 26.9.2013 Barbora Valouchová a celostátní Zlín Barbora Valouchová Program jednání Digitální mapa veřejné správy Zlínského kraje (Ing. Barbora Valouchová) Nový Portál Jednotné územně analytické podklady a územní plány Zlínského kraje

Více

Google AdWords - návod

Google AdWords - návod Google AdWords - návod Systém Google AdWords je reklamním systémem typu PPC, který provozuje společnost Google, Inc. Zobrazuje reklamy ve výsledcích vyhledávání či v obsahových sítích. Platí se za proklik,

Více

Uplatnění nových informačních technologií ve výuce a na zdravotnickém pracovišti. Marie Marková

Uplatnění nových informačních technologií ve výuce a na zdravotnickém pracovišti. Marie Marková Uplatnění nových informačních technologií ve výuce a na zdravotnickém pracovišti Marie Marková Podpora mobilních technologií na pracovišti onkologických sester Supporting innovative learning approaches

Více

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Veřejné slyšení k inteligentním dopravním systémům 26.3.2009 Evropský hospodářský a sociální výbor Ostrava ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Základní principy www.rsd.cz Základní

Více

Změny v legislativě o radiační ochraně

Změny v legislativě o radiační ochraně Změny v legislativě o radiační ochraně Zuzana Pašková červen 2012 Konference radiologických fyziků v medicíně Skalský Dvůr Zákon č. 18/1997 Sb., v posledním znění 7 1. Lékařské ozáření se smí uskutečnit

Více

Aktuálně o elektronické evidenci tržeb v ČR

Aktuálně o elektronické evidenci tržeb v ČR Aktuálně o elektronické evidenci tržeb v ČR Alena Schillerová náměstkyně ministra financí pro daně a cla Veletrh TOP GASTRO & HOTEL Praha 19.2.2016 Proč evidence tržeb? Objem šedé ekonomiky v ČR představuje

Více

Windows 10 (6. třída)

Windows 10 (6. třída) Windows 10 (6. třída) Okno spuštěné aplikace: takto vypadá okno aplikace Malování - panel nástrojů Rychlý přístup Titulkový pruh se jménem souboru (Bez názvu) tlačka pro minimalizaci, obnovení z maxima

Více

Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS

Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS Úložiště elektronických dokumentů GORDIC - WSDMS pro verzi 3.66, verze dokumentu 1.0 GINIS Gordic spol. s r. o., Erbenova 4, Jihlava Copyright 2011, Všechna práva vyhrazena 1 Úložiště elektronických dokumentů

Více

Šablony pro mateřské školy:

Šablony pro mateřské školy: Šablony pro mateřské školy: Částka uváděná u jednotlivých šablon slouží k pokrytí veškerých nákladů na realizaci aktivit tj. kromě mzdy v případě personálních šablon nebo kurzovného v případě vzdělávacích

Více

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY

INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY INTEGROVANÉ DOPRAVNÍ SYSTÉMY Ing. Martin Jareš, Ph.D. E-mail: jares@ropid.mepnet.cz Místnost: K405 Více informací: ids.zastavka.net SEZNAM PŘEDNÁŠEK: 1. Úvod do IDS (5.10.) 2. Rozdělení integračních opatření

Více

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448

Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy Zvolenovská 537, Hluboká nad Vltavou Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/34.0448 CZ.1.07/1.5.00/34.0448 1 Číslo projektu

Více

Metodické listy pro kombinované studium předmětu ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ. Metodický list č. 1

Metodické listy pro kombinované studium předmětu ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ. Metodický list č. 1 Metodický list č. 1 Název tematického celku: Řízení lidských zdrojů význam a úloha v organizaci Pojetí a význam personální práce Vývojové fáze (koncepce) personální práce Personální činnosti, personální

Více

Odpadové hospodářství na Ostravsku ve světle nových požadavků ČR a EU

Odpadové hospodářství na Ostravsku ve světle nových požadavků ČR a EU OZO Ostrava s.r.o. Odpadové hospodářství na Ostravsku ve světle nových 27.4. 2016 www.ozoostrava.cz Požadavky ČR POH ČR a MSK Kraje Závazná část Do roku 2020 zvýšit nejméně na 50 % hmotnosti celkovou úroveň

Více

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012

Rozklad nabídkové ceny servisních služeb ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Příloha č. 5 Servisní smlouvy Rozklad nabídkové ceny servisních ve znění II. opatření k nápravě ze dne 1. 11. 2012 Část P2_5 1 Obsah 1 OBSAH... 2 2 INSTRUKCE... 3 3 ZÁVAZNÝ FORMULÁŘ PRO ROZKLAD NABÍDKOVÉ

Více

ERGONOMIE A SYNERGIE VYUŽÍVÁNÍ EZD. Ing. Miroslav Novotný

ERGONOMIE A SYNERGIE VYUŽÍVÁNÍ EZD. Ing. Miroslav Novotný ERGONOMIE A SYNERGIE VYUŽÍVÁNÍ EZD Ing. Miroslav Novotný ERGONOMIE A SYNERGIE Zavedení EZD stylem nechci slevu zadarmo není správná cesta. Ušetření času odstraněním papírování nesmí zatížit personál při

Více

Geodézie a kartografie 3 roky

Geodézie a kartografie 3 roky Bakalářské studijní programy a jejich obory Geodézie a kartografie 3 roky Geodézie, kartografie a geoinformatika Územní informační systémy pro veřejnou správu Bakalářské studijní programy a jejich obory

Více

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje

Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Informace ze zdravotnictví Ústeckého kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ústí nad Labem 15 3.11.2003 Náklady, pohledávky a závazky nemocnic rezortu zdravotnictví Ústeckého

Více

ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Informační systémy. 9. hodina typy a druhy informací. prezentace. další harmonogram předmětu

ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Informační systémy. 9. hodina typy a druhy informací. prezentace. další harmonogram předmětu ODBAVOVACÍ A INFORMAČNÍ SYSTÉMY Informační systémy 9. hodina typy a druhy informací prezentace další harmonogram předmětu Principy IDS Jednotný regionální dopravní systém založený na preferenci páteřní

Více

INMED 2013. Klasifikační systém DRG 2014

INMED 2013. Klasifikační systém DRG 2014 INMED 2013 Klasifikační systém DRG 2014 Anotace Příspěvek bude sumarizovat připravené změny v klasifikačním systému DRG pro rok 2014. Dále bude prezentovat datovou základnu produkčních dat v NRC a popis

Více

Přínosy ekodesignu pro. Klára Ouředníková a Robert Hanus Centrum inovací a rozvoje www.cir.cz

Přínosy ekodesignu pro. Klára Ouředníková a Robert Hanus Centrum inovací a rozvoje www.cir.cz Přínosy ekodesignu pro inovující výrobní podnik Klára Ouředníková a Robert Hanus Centrum inovací a rozvoje www.cir.cz Co je to ekodesign? Základním cílem ekodesignu je snížit dopady výrobku na životní

Více

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje

Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Informace ze zdravotnictví Moravskoslezského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Ostrava 17 16.6.2004 Transfúzní služba - činnost v Moravskoslezském kraji v roce 2003 Podkladem

Více

PROGRAMOVÁNÍ SVĚTELNÝCH OZDOB

PROGRAMOVÁNÍ SVĚTELNÝCH OZDOB Středoškolská technika 2016 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT PROGRAMOVÁNÍ SVĚTELNÝCH OZDOB Jiří Bendík, Martin Bárta Střední odborná škola strojní a elektrotechnická U Hřiště

Více

Zahajovací konference

Zahajovací konference Zahajovací konference Program CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Předdefinovaný projekt: Podpora činnosti Národního koordinačního centra prevence úrazů, násilí a podpory

Více

diagnostické ultrazvuky

diagnostické ultrazvuky diagnostické ultrazvuky BTL zdravotnická technika, a.s. Šantrochova 16, 162 00 Praha 6 tel.: +420 270 002 411 fax: +420 235 361 392 +420 777 920 277 obchod@btl.cz www.btl.cz BTL Slovakia, s.r.o. Pri Rajčianke

Více

Metodika - Postupy optimálního využití moderních komunikačních kanálů

Metodika - Postupy optimálního využití moderních komunikačních kanálů Informatika v telemedicíně FBMI ČVUT Metodika - Postupy optimálního využití moderních komunikačních kanálů Kolektiv autorů: David Gillar, Jiří Brada, Mikuláš Miček, Miroslav Poledňák, Marie Tichá, Martin

Více

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ BENEŠOV Černoleská 1997, 256 01 Benešov. Tematický okruh. Ročník 1. Inessa Skleničková. Datum výroby 21.8.

INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ BENEŠOV Černoleská 1997, 256 01 Benešov. Tematický okruh. Ročník 1. Inessa Skleničková. Datum výroby 21.8. Číslo projektu Název školy Předmět CZ.107/1.5.00/34.0425 INTEGROVANÁ STŘEDNÍ ŠKOLA TECHNICKÁ BENEŠOV Černoleská 1997, 256 01 Benešov IKT Tematický okruh Téma Ročník 1. Autor Počítač Datum výroby 21.8.2013

Více

16. ČESKO-SLOVENSKÁ KONFERENCE INFORMAČNÍ SYSTÉMY NÁSTROJ EFEKTIVNÍHO ZDRAVOTNICTVÍ. 9. - 10. listopadu 2016 PARDUBICE

16. ČESKO-SLOVENSKÁ KONFERENCE INFORMAČNÍ SYSTÉMY NÁSTROJ EFEKTIVNÍHO ZDRAVOTNICTVÍ. 9. - 10. listopadu 2016 PARDUBICE 16. ČESKO-SLOVENSKÁ KONFERENCE INFORMAČNÍ SYSTÉMY NÁSTROJ EFEKTIVNÍHO ZDRAVOTNICTVÍ 9. - 10. listopadu 2016 PARDUBICE TÉMATA KONFERENCE Krajské zdravotnictví Jaká jsou pro regionální poskytovatele zdravotní

Více