VITA SUPRINITY PC Informace o výrobcích

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VITA SUPRINITY PC Informace o výrobcích"

Transkript

1 VITA SUPRINITY PC Informace o výrobcích VITA Farbkommunikation VITA Farbkommunikation VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od VITA shade, VITA made. VITA SUPRINITY PC VITA SUPRINITY Polishing Set VITA AKZENT Plus VITA VM 11

2 VITA SUPRINITY PC revoluční sklokeramika Li 2 O +ZrO 2 SiO 2 Popis výrobku Pomocí VITA SUPRINITY PC nabízí VITA Zahnfabrik od května 2016 výrobek nové, sklokeramické generace materiálů. Při inovativním procesu se sklokeramika obohatí oxidem zirkoničitým (cca 10 hmotnostních procent). Tak vznikne lithiumsilikátová keramika zesílená oxidem zirkoničitým (ZLS)*. Nová generace sklokeramiky: VITA SUPRINITY PC. Tato nová sklokeramika se vyznačuje obzvlášť jemnozrnnou a homogenní strukturou, která zajišťuje excelentní kvalitu materiálu a tím konstantně vysokou zatížitelností a dlouhodobou spolehlivostí. Dále má materiál také vynikající technologické vlastnosti, jako třeba snadnou brousitelnost a leštitelnost. VITA SUPRINITY PC je navíc, na základě excelentní translucence, fluorescence a opalescence nového sklokeramického materiálu esteticky velmi sympatický. Pomocí širokého indikačního spektra od korunek v oblasti frontálních a postranních zubů přes suprakonstrukce na implantátech až po fazety, inleje a onleje lze VITA SUPRINITY PC používat velmi univerzálně. *) Tato materiálová třída je výsledkem společného vývoje VITA Zahnfabrik, DeguDent GmbH a Fraunhoferova institutu pro výzkum silikátů ISC.

3 VITA SUPRINITY PC Přednosti výrobku Vynikající zatížitelnost: VITA SUPRINITY PC zajišťuje vysokou bezpečnost a dlouhodobý klinický úspěch díky vynikající mechanické zatížitelnosti. Nová generace sklokeramiky pro velmi vysokou zatížitelnost. Speciální spolehlivost: VITA SUPRINITY PC umožňuje dlouhodobé náhrady a maximální míru spolehlivosti, jak ukazují výsledky studií trvalého zatížení a zjištění takzvaného modulu Weibull. Výhoda spolehlivosti díky sklokeramické matrici zesílené oxidem zirkoničitým Snadné opracování: Nová sklokeramika je velmi stabilní při vypalování a může se krystalizovat bez podpůrné vypalovací pasty. Navíc lze materiál snadno ručně upravovat a obzvlášť dobře leštit. Po vyleštění vykazuje VITA SUPRINITY PC excelentní kvalitu povrchu. Snadné opracování.

4 VITA SUPRINITY PC Přednosti výrobku Optimalizovaná přesnost: VITA SUPRINITY PC ukazuje po broušení pomocí systému MC XL od firmy Sirona zlepšenou stabilitu hran ve srovnání s lithiumdisilikátovou keramikou. To zajišťuje přesně lícované konečné výsledky. vysoce pevné spolehlivé Vysoká procesní bezpečnost: VITA SUPRINITY PC lze obzvlášť bezpečně zpracovávat. Tak například lehké nedosažení nebo překročení normální teploty při procesu krystalizace nemá žádný významný vliv na tvarovou stálost a mechanické vlastnosti. bezpečné Bezpečné a uživatelsky komfortní: broušení, vypalování a opracování. Excelentní estetika: Pomocí VITA SUPRINITY PC lze na základě excelentní translucence, fluorescence a opalescence dosáhnout esteticky velmi sympatické výsledky. Navíc lze spolu s fazetovací keramikou VITA VM 11 výborně reprodukovat přirozenou hru barev. Restautace VITA SUPRINITY PC přesvědčují přirozenou hrou barev.

5 VITA SUPRINITY PC Indikace, varianty, geometrie, barvy Spektrum indikací: VITA SUPRINITY PC se hodí pro široké spektrum indikací od korunek v prostoru řezáků a postranních zubů přes suprakonstrukce na implantátech až po fazety, inleje a onleje. Varianty: VITA SUPRINITY PC je lithiumsilikátová keramika zesílená oxidem zirkoničitým v částečně krystalizovaném stavu. Ideální pro velké množství indikací. Geometrie: VITA SUPRINITY PC se nabízí v geometrii PC-14 (18 x 14 x 12 mm). Nabídka barev: VITA SUPRINITY PC se nabízí v barvách VITA SYSTEM 3D-MASTER 0M1, 1M1, 1M2, 2M2, 3M2, 4M2 a v barvách VITA classical A1 D4 A1, A2, A3, A3.5, B2, C2 a D2. Veškeré barvy bloků jsou navíc k dispozici ve dvou translucentních stupních (T= Translucent, HT= High Translucent).

6 VITA SUPRINITY Polishing Set (clinical / technical) Popis výrobku Sady VITA SUPRINITY Polishing Sets byly vyvinuty pro bezpečné, hospodárné a materiálově správné povrchové zpracování restaurací z lithiumdisilikátové keramiky zesílené oxidem zirkoničitým (ZLS) v ordinaci a laboratoři. Sady obsahují různé leštící tělesa pro předběžné čištění a leštění do vysokého lesku. Pomocí těchto nástrojů lze s ohledem na materiál leštit žvýkací plochy, hrbolky, fisury a kontaktní body restaurace. Konečný výsledek těchto leštících nástrojů pro povrchy je excelentní stupeň vyleštění. Výhody Excelentní konečné výsledky: Pomocí těchto nástrojů se dosáhne excelentních výsledků povrchů odpuzujících plak. Přesný kruhový pohyb, sladěné velikosti zrna a individuální geometrie nástrojů zaručují vysoce přesné výsledky. Jednoduše a rychle k povrchům s excelentním stupněm vyleštění. Jednoduchá a bezpečná manipulace: Nástroje zajišťují dobře ovládatelný úběrový výkon při současně nízkém vlastním opotřebení. Snadná manipulace a používání bez leštící pasty umožňují jednoduché a rychlé opracování. Možnost sterilizace zajišťuje navíc bezpečnost nástrojů clinical. Manipulace šetrná k materiálu: Pomocí těchto nástrojů speciálně vyvinutých pro VITA SUPRINITY PC je zaručeno dodatečné opracování šetrné k materiálu. Tak se například zabrání nebezpečí možného vytváření mikroskopických trhlin.

7 VITA SUPRINITY PC Charakterizace s VITA AKZENT Plus Popis výrobku Pomocí 19 barev pro malování VITA AKZENT Plus mohou ordinace a laboratoře nezávisle na STR restaurace jednoduše a efektivně barevně charakterizovat všechny dentálně keramické materiály. Pomocí těchto nových fluoreskujících barev je snadné restaurace pomalovat jak vnitřně, během vrstvení, tak i povrchově a jemně je lazurovat. Barvy pro malování VITA AKZENT Plus jsou v závislosti na preferenci opracování a oblasti použití k dostání jako prášek nebo hotové pasty. Lazurovací Body Stains a Glaze jsou navíc k dostání ve spreji. Jsou k dispozici ve třech formách: PRÁŠEK: pro neomezenou flexibilitu a hospodárnost PASTA: pasty pro okamžité použití s konstantní konzistencí a homogenní pigmentací SPREJ: barvy ve spreji pro okamžité použití pro glazury a lazurování Výhody Mnohostranné: Pomocí 19 barev a 3 forem nabízí VITA AKZENT Plus ordinacím a laboratořím komplexní systém s různými možnostmi pro barevnou modifikaci. Uživatelsky komfortní: Barvy pro malování VITA AKZENT Plus jsou koncipovány jako komplexní systém a vzájemně sladěny pro zajištění vysoké bezpečnosti při zpracování. Hospodárné: Přitom lze pomocí VITA AKZENT Plus nejen charakterizovat restaurace VITA SUPRINITY PC, barvy se hodí také pro všechny ostatní dentálně keramické materiály, nezávisle na STR restaurace. Barvy pro malování umožňují vynikající barevnou charakterizaci.

8 VITA SUPRINITY PC Individualizace s VITAVM 11 Popis výrobku VITA VM 11 je nízkotavná živcová keramika s jemnou strukturou a byla speciálně vyvinuta pro individualizaci korunkvoých konstrukcí z lithium silikátové keramiky zesílené oxidem zirkoničitým (ZLS). Nová generace sklokeramiky představuje také nové nároky na rozsah STR fazetovacích keramik. Přes optimalizované hodnoty STR materiálu fazet a konstrukcí zajišťují vynikající spojení a spolehlivé výsledky při tvarově stálém a beznapěťovém fazetování. Výhody Vysoce estetické restaurace: Vysoká průsvitnost a teplé podání barev VITA VM 11 spolu s opaleskujícím účinkem VITA SUPRINITY PC zajišťují vysoce estetický výsledek s živou hrou barev. Spolehlivé spojení: Optimální sladění obou rozsahů STR zajišťuje beznapěťové a tím spolehlivé spojení. Snadné opracování: Vynikající stabilita, minimální smršťování a vysoká odolnost hran charakterizují VITA VM 11. V kombinaci s VITA SUPRINITY PC lze, na základě vynikající povrchové smáčivosti nové sklokeramiky, přímo nanášet bez lineru nebo washbrandu. Prvotřídní stabilita při vypalování: VITA VM 11 má prvotřídní vypalovací vlastnosti a zůstává tvarově stálá i po několika vypálení. Vynikající brousitelnost a leštitelnost : Pomocí osvědčené jemné struktury VITA VM 11 se dosáhne hladkého těsně uzavřeného povrchu, který lze snadno brousit a rychle leštit.

9 VITA SUPRINITY PC Systémová kompatibilita a sortiment Podmínky pro software a systém CEREC / inlab (Sirona) VITA SUPRINITY PC lze opracovávat pomocí systému CEREC resp. inlab MC XL System firmy Sirona od verze softwaru V 4.2 a pomocí systému inlab MC X5 System od verze softwaru inlab V 4.3. ARCTICA Engine / Everest Engine (KaVo) VITA SUPRINITY PC je k dispozici v KaVo multicad od verze softwaru 2.8.0, v KaVo ARCTICA Engine lze opracovávat od verze a v KaVo Everest Engine od verze 9.3. Ceramil Motion 2 (AmannGirrbach) VITA SUPRINITY PC se opracovává s Amann Girrbach Ceramill Motion 2** od verze softwaru Ceramill Mind v2.1.9 (XP) v2.3.4 (Win7) a Ceramill Match (Win7). PlanMill 40 (E4D Technologies) VITA SUPRINITY PC je pro die PlanMill 40 k dostání od softwarové verz 5.8. UNIVERSAL řešení VITA nabízí VITA SUPRINITY PC s univerzálním úchytovým systémem pro následující systémy CAD / CAM: Core3d i Serie (Core3d Centres International N.V.) CORiTEC Serie (imes-icore GmbH) CS 3000 (Carestream Inc.) DMG ULTRASONIC Serie (DMG Mori AG) Impression K /S modely (vhf camfacture AG) MILLING UNIT M Serie (Zirkonzahn S.r.l.) Röders RXD Serie (Röders GmbH) Roland DWX (Roland Digital Group) ZENOTEC select (Wieland Dental + Technik GmbH & Co. KG) Zfx Inhouse 5x (Zfx GmbH) Systémová kompatibilita: Informace k systémové kompatibilitě a příslušným hardwarovým a softwarovým podmínkám získáte na stránce ve formě materiálů ke stažení VITA CAD/CAM k systémové kompatibilitě a od příslušných systémových partnerů CAD/CAM. Rozsah geometrií / barev se pro jednotlivé systémové partnery CAD/CAM resp. systémy může lišit. VITA SUPRINITY PC STARTER SET for CEREC /inlab VITA SUPRINITY PC STARTER SET clinical VITA SYSTEM 3D-MASTER (č. výr. EC4S0STSETC3D) 0M1-HT, 1M1-HT, 1M2-HT, 2M2-HT, 3M2-HT, 4M2-HT (High Translucent) 0M1-T, 1M1-T, 1M2-T, 2M2-T, 3M2-T, 4M2-T (Translucent) 1 Kus VITA AKZENT PLUS GLAZE LT SPRAY 1 Kus Voštinový vypalovací nosič 1 Balení Platinové čepy 2 ks 1 Kus VITA SUPRINITY Polishing Set clinical 1 Návod na zpracování VITA SUPRINITY PC STARTER SET technical VITA SYSTEM 3D-MASTER (č. výr. EC4S0STSETT3D) 0M1-HT, 1M1-HT, 1M2-HT, 2M2-HT, 3M2-HT, 4M2-HT (High Translucent) 0M1-T, 1M1-T, 1M2-T, 2M2-T, 3M2-T, 4M2-T (Translucent) 1 Kus VITA AKZENT PLUS GLAZE LT SPRAY 1 Kus Voštinový vypalovací nosič 1 Balení Platinové čepy 2 ks 1 Kus VITA SUPRINITY Polishing Set technical 1 Návod na zpracování

10 VITA SUPRINITY PC Data a sortimenty VITA SUPRINITY PC STARTER SET clinical VITA classical A1 D4 (č. výr. EC4S0STSETC) 0M1-HT, A1-HT, A2-HT, A3-HT, A3.5-HT, B2-HT, C2-HT, D2-HT (High Translucent) 0M1-T, A1-T, A2-T, A3-T, A3.5-T, B2-T, C2-T, D2-T (Translucent) 1 Kus VITA AKZENT PLUS GLAZE LT SPRAY 1 Kus Voštinový vypalovací nosič 1 Balení Platinové čepy 2 ks 1 Kus VITA SUPRINITY Polishing Set clinical 1 Návod na zpracování VITA SUPRINITY PC STARTER SET technical VITA classical A1 D4 (č. výr. EC4S0STSETT) 0M1-HT, A1-HT, A2-HT, A3-HT, A3.5-HT, B2-HT, C2-HT, D2-HT (High Translucent) 0M1-T, A1-T, A2-T, A3-T, A3.5-T, B2-T, C2-T, D2-T (Translucent) 1 Kus VITA AKZENT PLUS GLAZE LT SPRAY 1 Kus Voštinový vypalovací nosič 1 Balení Platinové čepy 2 ks 1 Kus VITA SUPRINITY Polishing Set technical 1 Návod na zpracování VITA SUPRINITY Polishing Set clinical / technical Sortiment Označení Vysvětlení Obsah/kusů Č. výr. VITA SUPRINITY Polishing Set clinical VITA SUPRINITY Polishing Set technical Dvoustupňový leštící systém s předběžným leštěním a leštěním na vysoký lesk pro kolínko Dvoustupňový leštící systém s předběžným leštěním a leštěním na vysoký lesk pro násadec 6 ELSPSETC 8 ELSPSETT VITA AKZENT Plus VITA AKZENT Plus výběr barev Produkt Barva Stručné popisy Forma provedení Sprej Prášek Pasta BODY STAINS Průsvitné lasurovací barvy Pro změnu barevného účinku základního materiálu EFFECT STAINS Označující, velmi dobře kryjící barvy Pro všechny přirozené povrchové efekty žlutá BS 01 žluto-hnědá BS 02 oranžová BS 03 olivově-šedá BS 04 šedo-hnědá BS 05 bílá ES01 krémová ES02 citrónově žlutá ES03 sluneční žlutá ES04 oranžová ES05 rezavě červená ES06 khaki ES07 růžová ES08 tmavě červená ES09 fialová ES10 modrá ES11 šedo-modrá ES12 šedá ES13 černá ES14

11 VITA SUPRINITY PC Data a sortimenty VITAVM 11 sortiment VITAVM 11 DENTINE KIT 3D-MASTER (č.výr. BV11DK) 6 12 g TRANSPA DENTINE 0M1, 1M1, 1M2, 2M2, 3M2, 4M g ENAMEL ENL, END 1 50 ml LOW FUSING MODELLING LIQUID Návod na zpracování VITAVM 11 DENTINE KIT 3D-MASTER (č.výr. BV11DK)* 8 12 g TRANSPA DENTINE 0M1, A1, A2, A3, A3.5, B2, C2, D g ENAMEL ENL, END 1 50 ml LOW FUSING MODELLING LIQUID Návod na zpracování VITAVM 11 CREATIVE KIT (č.výr. BV11CKV1) 3 12 g SUN DENTINE SD1-SD g MAMELON MM1, MM g EFFECT ENAMEL EE1, EE3, EE5, EE7, EE8, EE9, EE g EFFECT CHROMA EC1, EC5, EC g EFFECT PEARL EP g EFFECT OPAL EO1-EO3, EO g ENAMEL ENL, END 1 12 g NEUTRAL, NT 1 12 g WINDOW, WIN 1 50 ml LOW FUSING MODELLING LIQUID 2 VITA VM 11 lišty barevných vzorků Návod na zpracování

12 Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů. Upozornění: Naše produkty používejte v souladu s informacemi o jejich použití. Neručíme za žádné škody, které vzniknou v důsledku neodborné manipulace nebo zpracování. Uživatel je ostatně povinen si před použitím produktu ověřit, zda je produkt vhodný pro zamýšlenou oblast použití. Nárok na záruku je rovněž vyloučen tehdy, když je produkt použit v neslučitelné resp. nepřípustné kombinaci s materiály nebo přístroji jiného výrobce. Naše ručení za správnost těchto údajů nezávislé na právním důvodu, a pokud tak zákon připouští, je mimoto v každém případě omezeno na hodnotu dodaného zboží podle faktury bez DPH. Zejména neručíme, pokud tak zákon připouští, v žádném případě za ušlý zisk, nepřímé škody, za následné škody nebo nároky třetích osob vůči kupujícímu. Nároky na náhradu škody v závislosti na zavinění (provinění při uzavření smlouvy, následné nedodržení smlouvy, nedovolené jednání atd.) vznikají pouze v případě úmyslu nebo hrubé nedbalosti. VITA Modulbox není nutnou souèástí výrobku. Datum vydání tohoto informačního materiálu: Vydáním těchto informací k používání pozbývají veškerá dosavadní vydání platnost. Aktuální verzi naleznete na stránkách Společnost VITA Zahnfabrik je certifikována podle směrnic pro medicínské výrobky a následující produkty nesou značku : VITA SUPRINITY PC VITAVM 11 VITA AKZENT Plus Známky CEREC a inlab patří k Sirona Dental Systems GmbH, Bensheim. KaVo ARCTICA a KaVo Engine jsou zaregistrované ochranné známky firmy KaVo Dental GmbH, D-Biberach/Riß. Ceramill Motion 2 je zaregistrovaná ochranná známka firmy Amann Girrbach AG, A-Koblach. 1971T 0516 (X.) S Version (05) VITA Zahnfabrik H. Rauter GmbH & Co.KG Spitalgasse 3 D Bad Säckingen Germany Tel. +49(0)7761/562-0 Fax +49(0)7761/ Hotline: Tel. +49(0)7761/ Fax +49(0)7761/ info@vita-zahnfabrik.com facebook.com/vita.zahnfabrik

VITA SUPRINITY PC Informace o výrobcích

VITA SUPRINITY PC Informace o výrobcích VITA SUPRINITY PC Informace o výrobcích VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 03.18 VITA perfect match. VITA SUPRINITY PC VITA SUPRINITY Polishing

Více

VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování

VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování VITA SUPRINITY PC Návod na zpracování VITA Farbkommunikation VITA Farbkommunikation VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 05.16 VITA shade, VITA

Více

VITA ENAMIC Informace o výrobcích

VITA ENAMIC Informace o výrobcích VITA ENAMIC Informace o výrobcích VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 10.16 VITA shade, VITA made. VITA ENAMIC VITA ENAMIC STAINS KIT VITA ENAMIC

Více

VITA MFT Návod pro stavění. VITA shade, VITA made.

VITA MFT Návod pro stavění. VITA shade, VITA made. VITA MFT Návod pro stavění Frontální zuby VITA MFT - v harmonii s přírodou Rozhodnutí pro VITA MFT přinese v každém ohledu přidanou hodnotu. Třívrstvá konstrukce propůjčuje zubů - obzvlášť u frontálních

Více

VITA VMK Master Informační prospekt o výrobku

VITA VMK Master Informační prospekt o výrobku Informační prospekt o výrobku VITA určení barvy VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 11.09 Pro fazetování metalokeramických konstrukcí v běžném rozsahu hodnot koeficientu

Více

VITA CAD/CAM MATERIÁLY

VITA CAD/CAM MATERIÁLY VITA CAD/CAM MATERIÁLY Pro nejlepší řešení. Miliónkrát osvědčeno. Další informace k VITA CAD/CAM MATERIÁLŮM najdete na: www.vita-zahnfabrik.com VITA CAD/CAM MATERIÁLY Nejlepší řešení pro náhrady jednotlivých

Více

50 let VITA Metalo Keramiky VMK Průkopník při fazetování zubních náhrad

50 let VITA Metalo Keramiky VMK Průkopník při fazetování zubních náhrad 50 let VITA Metalo Keramiky VMK Průkopník při fazetování zubních náhrad VITA Farbkommunikation VITA Farbkommunikation VITA určení barvy VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy

Více

Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů.

Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů. Pomocí jedinečného VITA SYSTEM 3D-MASTER můžete systematicky určovat a dokonale reprodukovat všechny přirozené barvy zubů. Upozornění: Naše produkty používejte v souladu s informacemi o jejich použití.

Více

VITA Easyshade V Optimální určení barev, maximální spolehlivost

VITA Easyshade V Optimální určení barev, maximální spolehlivost VITA Easyshade V Optimální určení barev, maximální spolehlivost VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 05.19 Hospodárné určování a komunikace barev

Více

Lamelové kotouče SECUR EXTRA

Lamelové kotouče SECUR EXTRA 46 Lamelové kotouče SECUR EXTRA Dokonalý povrch na oceli, nerezové oceli c (INOX) a neželezných kovech kombinovaný s nadprůměrným výkonem! Všechny specifikace oxidu zirkoničitého a oxidu hlinitého (ZA)

Více

LABORATOŘ. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent

LABORATOŘ. Jaro Léto. Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent LABORATOŘ 2016 Jaro Léto Atraktivní nabídky od Ivoclar Vivadent Platnost 1.2.2016-31.7.2016 IPS Style Ceram Starter Kit 1 IPS Style Ceram Starter Kit A-D (679925) jiného výrobce získáte slevu 30 % cena:

Více

Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT

Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT ContiEarth radiální pneumatiky Radiální ocelová kostra a konstrukce ocelových nárazníků pro vynikající odolnost proti prořezání

Více

Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2

Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2 BMW Motorrad Radost z jízdy Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2 Všeobecná upozornění z Úvod Jsme rádi, že jste se rozhodli pro montážní stojany Sport 2 od společnosti BMW Motorrad. Při následujících

Více

KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ KOŠE DO DVORNÍCH VPUSTÍ LAPAČE NEČISTOT

KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ KOŠE DO DVORNÍCH VPUSTÍ LAPAČE NEČISTOT KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ KOŠE DO DVORNÍCH VPUSTÍ LAPAČE NEČISTOT KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ Koš do UV A4 vysoký pozinkovaný Ø 385 Koš podle DIN 4052-A4 pro uliční vpusti, vysoký hmotnost:

Více

VITA VMK Master. Mistrovský pro všechny případy. VITA shade, VITA made. Platí od VITA kontrola barvy. VITA určování barev

VITA VMK Master. Mistrovský pro všechny případy. VITA shade, VITA made. Platí od VITA kontrola barvy. VITA určování barev Mistrovský pro všechny případy VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 7.2016 VITA shade, VITA made. Mistrovský svými nejlepšími výsledky Mistrovský

Více

Novinky v programu Majetek 2.06

Novinky v programu Majetek 2.06 Novinky v programu Majetek 2.06 Možnost použít zvětšené formuláře program Majetek 2.06 je dodávám s ovládacím programem ProVIS 1.58, který umožňuje nastavit tzv. Zvětšené formuláře. Znamená to, že se formuláře

Více

Druh použití _ Průmysl _ Veřejné budovy _ Kanceláře _ Tunely, podchody _ Parkoviště _ Venkovní použití pouze ve vhodných svítidlech

Druh použití _ Průmysl _ Veřejné budovy _ Kanceláře _ Tunely, podchody _ Parkoviště _ Venkovní použití pouze ve vhodných svítidlech LUMILUX T5 HO Lineární zářivky 16 mm, vysoký světelný tok, patice G5 Druh použití _ Průmysl _ Veřejné budovy _ Kanceláře _ Tunely, podchody _ Parkoviště _ Venkovní použití pouze ve vhodných svítidlech

Více

Robustní pneumatika. Celoroční

Robustní pneumatika. Celoroční Robustní pneumatika Robustní pneumatika Nová pneumatika Bridgestone U-AP 001 Nová prémiová pneumatika Bridgestone U-AP 001- pro městský provoz a všechny pozice náprav zvládá výborně výzvy dnešní městské

Více

Bezpečná výměna dat. Petr Dolejší Project manager, Solution consultant dolejsi@sefira.cz

Bezpečná výměna dat. Petr Dolejší Project manager, Solution consultant dolejsi@sefira.cz Bezpečná výměna dat Petr Dolejší Project manager, Solution consultant dolejsi@sefira.cz Bezpečná výměna dat stručný přehled Formulace problému Potřeby a typy komunikace Požadavky na řešení Typové situace

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Změny 1 vyhláška č. 294/2015 Sb. Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých

Více

Vzdělávací obor: Prvouka

Vzdělávací obor: Prvouka VZDĚLÁVACÍ OBLAST : Člověk a jeho svět Vzdělávací obor: Prvouka Tematický okruh / učivo: Lidé a věci. ČP 16-DUM č. 6 Ka Autor: Marta Kasalová Název: Oblečení Anotace: Na pracovním listě se žáci naučí rozlišovat

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 Příloha č. 2 Dohoda o společné hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce.. 116 Příloha č. 3 Upozornění

Více

PRŮMYSLOVÉ SEGMENTY OPO 201 OPO 251

PRŮMYSLOVÉ SEGMENTY OPO 201 OPO 251 PRŮMYSLOVÉ SEGMENTY OPO 201 OPO 251 Průmyslové segmenty OPO 201 jsou vyráběné v otevřené konstrukci: výplň z uzavřených profilů 20 x 20 mm, svařované průchodně k příčkám z tvarované oceli 40 x 30 mm, maximální

Více

AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED)

AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED) 20. Července, 2009 AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED) ZLIN AIRCRAFT a.s. Oddělení Výpočtů letadel E-mail: safelife@zlinaircraft.eu AMU1 Monitorování bezpečného života letounu

Více

VITA ENAMIC Informace o výrobcích

VITA ENAMIC Informace o výrobcích VITA ENAMIC Informace o výrobcích VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 11.14 VITA shade, VITA made. VITA ENAMIC VITA ENAMIC STAINS KIT VITA ENAMIC

Více

MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE

MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE MS Word 2007 REVIZE DOKUMENTU A KOMENTÁŘE 1 ZAPNUTÍ SLEDOVÁNÍ ZMĚN Pokud zapnete funkci Sledování změn, aplikace Word vloží značky tam, kde provedete mazání, vkládání a změny formátu. Na kartě Revize klepněte

Více

Použití GIS v práci krajské hygienické stanice

Použití GIS v práci krajské hygienické stanice Použití GIS v práci krajské hygienické stanice Ing. Jana Kučerová, Ph.D. Mgr. Jiří Šmída, Ph.D. Krajská hygienická stanice Libereckého kraje, Technická univerzita v Liberci Geografický informační systém

Více

Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013

Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013 Změna sazby DPH v HELIOS Red po 1. 1. 2013 Uživatelé s platnou systémovou podporou budou mít HELIOS Red připravený k používání po stažení aktualizace. Uživatelé bez systémové podpory si mohou program nakonfigurovat

Více

Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů

Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů Řízení kalibrací provozních měřicích přístrojů Přesnost provozních přístrojů je velmi důležitá pro spolehlivý provoz výrobního závodu a udržení kvality výroby. Přesnost měřicích přístrojů narušuje posun

Více

VITA SUPRINITY INTERVIEW S UŽIVATELI. Strana 5 2.13

VITA SUPRINITY INTERVIEW S UŽIVATELI. Strana 5 2.13 VITA SUPRINITY INTERVIEW S UŽIVATELI Strana 5 2.13 OBSAH Perfektní souhra VITA SUPRINITY-interview s uživateli Světová novinka: Lithium silikátová keramika zesílená oxidem zirkoničitým Náš člověk pro

Více

Účetní případ MD D DOTACE OD ZŘIZOVATELE. Neinvestiční dotace (1/12, čtvrtletní platby, mimořádné platby) předpis 34611 6911x úhrada 221 34611

Účetní případ MD D DOTACE OD ZŘIZOVATELE. Neinvestiční dotace (1/12, čtvrtletní platby, mimořádné platby) předpis 34611 6911x úhrada 221 34611 DOTACE OD ZŘIZOVATELE Neinvestiční dotace (1/12, čtvrtletní platby, mimořádné platby) předpis 34611 6911x úhrada 221 34611 časové rozlišení dotace (příjem letos, výnos v dalším roce) 34611 3848 vratka

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Číslo projektu Označení materiálu Název školy Autor Tematická oblast Ročník Anotace Metodický pokyn Zhotoveno CZ.1.07/1.5.00/34.0061 VY_32_INOVACE_E.2.13 Integrovaná střední škola

Více

ŘÍZENÍ ABSORBERU KMITŮ POMOCÍ MATLABU

ŘÍZENÍ ABSORBERU KMITŮ POMOCÍ MATLABU ŘÍZENÍ ABSORBERU KMITŮ POMOCÍ MATLABU Jiří Vondřich ; Evžen Thőndel Katedra mechaniky a materiálů, Fakulta elektrotechnická ČVUT Praha Abstrakt Periodické síly působící na strojní zařízení - například

Více

Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II)

Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II) Název veřejné zakázky: Centrum pro flexibilní zpracování plechových polotovarů (II) Odůvodnění vymezení technických podmínek podle 156 odst. 1 písm. c) zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Technická

Více

SolarMax 20S/35S. Kompaktní a efektivní.

SolarMax 20S/35S. Kompaktní a efektivní. SolarMax 20S/35S Kompaktní a efektivní. S znamená smart a stabilitu Fotovoltaické zařízení dosahuje s beztransformátorovými centrálními měniči řady S maximální účinnost. Přístroje jsou mimořádně kompaktní

Více

Technická informace 10.2.04 04.1998 potisk obalů ofsetový tisk značkové a přímé barvy. ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy

Technická informace 10.2.04 04.1998 potisk obalů ofsetový tisk značkové a přímé barvy. ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy Technická informace 10.2.04 04.1998 potisk obalů ofsetový tisk značkové a přímé barvy ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy Popis systému ACRYLAC zlaté a stříbrné tiskové barvy představují úplně nově

Více

Podniková norma PRE a PREdi ROZPOJOVACÍ A JISTÍCÍ SKŘÍŇ PLASTOVÁ SR322, SR422, SR622, SR722, SR822, SD622, SD722, SD822

Podniková norma PRE a PREdi ROZPOJOVACÍ A JISTÍCÍ SKŘÍŇ PLASTOVÁ SR322, SR422, SR622, SR722, SR822, SD622, SD722, SD822 Strana: 1/5 Schéma zapojení: Technické údaje: Druh sítě: TN-C Jmenovité pracovní napětí: do 690 V Jmenovitý proud: 400 1600 A (SR322 400A; SR422 400 800A; SR622 400 1200A; SR722 400 1200A; SR822 400 1600A)

Více

Poptávka tiskáren pro MěÚ Blovice 2013

Poptávka tiskáren pro MěÚ Blovice 2013 Poptávka tiskáren pro MěÚ Blovice 2013 Upřesnění poptávky 11.10.2013 Zadání poptávky: Prosíme o vypracování nabídky na pořízení níže uvedených multifunkčních tiskáren v uvedených počtech s možnostmi financování

Více

Pattex CF 850 TECHNICKÝ LIST. Malta na bázi reakční polyesterové pryskyřice VLASTNOSTI OBLASTI POUŽITÍ - BETON/PEVNÝ KÁMEN

Pattex CF 850 TECHNICKÝ LIST. Malta na bázi reakční polyesterové pryskyřice VLASTNOSTI OBLASTI POUŽITÍ - BETON/PEVNÝ KÁMEN TECHNICKÝ LIST 04/2014 Pattex CF 850 Malta na bázi reakční polyesterové pryskyřice VLASTNOSTI neobsahuje styren pro interiér i exteriér určeno k použití se standardní aplikační pistolí a statickými směšovači

Více

Karty externích médií

Karty externích médií Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

Kvalita pro profesionály TECHNICKÉ ÚDAJE. velikost škvíry spotřeba 10x10 mm 100 ml/bm kartuše/3m 10x15 mm 150 ml/bm kartuše/2m

Kvalita pro profesionály TECHNICKÉ ÚDAJE. velikost škvíry spotřeba 10x10 mm 100 ml/bm kartuše/3m 10x15 mm 150 ml/bm kartuše/2m Kvalita pro profesionály TechnickÝ list Pattex parket tmel tmel na parketové mezery Druh materiálu Akrylátová disperze Velikost balení: plastová kartuše 300 ml Prodejná jednotka: 12 kartuší po 300 ml Barva:

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Gymnázium, Šternberk, Horní nám. 5 Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0218 Šablona III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Označení materiálu VY_32_INOVACE_Hor013 Vypracoval(a),

Více

noflame plus Modelování _Návod k obsluze _Němčina 04-05

noflame plus Modelování _Návod k obsluze _Němčina 04-05 noflame plus Modelování _Návod k obsluze _Němčina 04-05 POPIS PŘÍSTROJE 1 Otvor pro nástroje s cívkou 2 Provozní kontrolka 3 Ochranné víčko 4 Hlavní spínač 5 Konektor síťové šňůry 6 Větrák POPIS PRODUKTU

Více

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31

Bezpečnostní list podle 1907/2006/ES, Článek 31 strana 1/5 * ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku 1.2 Příslušná určená použití látky nebo směsi a nedoporučená použití Použití látky / přípravku Lepidlo 1.3

Více

1 x 6 g Iron-1 1 x 100 test strips

1 x 6 g Iron-1 1 x 100 test strips Strana: 1/7 ODDÍL 1: Identifikace látky/směsi a společnosti/podniku 1.1 Identifikátor výrobku REF 91308 Název produktu QUANTOFIX Iron 100 / with reagent,s.9134 1 x 1 x 1.2 Příslušná určená použití látky

Více

TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ TP ATE

TECHNICKÉ PODMÍNKY DODACÍ TP ATE automatizační technika Wolkerova 14 350 02 Cheb tel: 354 435 070 fax: 354 438 402 tel ČD: 972 443 321 e-mail: ate@atecheb.cz IČ: 48360473 DIČ: CZ48360473 Strana 1 TP ATE 33100 Celkem stránek: 8 ATE, s.r.o.

Více

Ponta C / ES Plus Zdrojové jednotky

Ponta C / ES Plus Zdrojové jednotky Ponta C / ES Plus Zdrojové jednotky Most k efektivnější péči. Napájecí systém, který efektivněji splňuje požadavky pracoviště (na JIP, NJIP a v pokojích následné péče), zlepšuje přístup k Vašim pacientům

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 04/05

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 04/05 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/05 Obj. č.: 51 83 07 (PA-300 LED) Obj. č.: 51 83 20 (PA-500 LED) Obj. č.: 51 83 21 (PA-500S LED) Obj. č.: 51 83 46 (PA-800 LED) Obj. č.: 51 83 33 (PA-1000S LED) Tento návod k obsluze

Více

Cestné ventily Tlumiče odfuku Tlumiče hluku, série SI1. Katalogová brožurka

Cestné ventily Tlumiče odfuku Tlumiče hluku, série SI1. Katalogová brožurka Cestné ventily Tlumiče hluku, série SI1 Katalogová brožurka 2 Cestné ventily Tlumiče hluku, série SI1 Spékaný bronz 3 Spékaný bronz 5 Polyetylén 6 Odvzdušňovací zátka, Série SI1 7 Kovové pletivo 8 Nerezavějící

Více

SITEMAP / STRUKTURA. VÝVOJ ONLINE PREZENTACE / ETAPA I. CLIENT / DHL Global Forwarding THEQ ALL GOOD THINGS

SITEMAP / STRUKTURA. VÝVOJ ONLINE PREZENTACE / ETAPA I. CLIENT / DHL Global Forwarding THEQ ALL GOOD THINGS ÚVOD Tato tiskovina je dokument vypracovaný studiem pro společnost DHL Global Forwarding (dále jen DHL GF) a není určen třetím stranám. Dokumet obsahuje náhledy na základní vizuální členění informací.

Více

Centrum technických služeb Kuřim, s.r.o. Jungmannova 968, 664 34 Kuřim

Centrum technických služeb Kuřim, s.r.o. Jungmannova 968, 664 34 Kuřim VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY na zakázku Centra technických služeb Kuřim, s.r.o. dle Vnitřní směrnice Rady města Kuřimi č.1/2009/rm o veřejných zakázkách Města Předmět (název) zakázky: Dodávka kancelářských kontejnerů

Více

Projekt Monitoring kvality EPS úspěšně odhaluje nekvalitní polystyren na českém trhu

Projekt Monitoring kvality EPS úspěšně odhaluje nekvalitní polystyren na českém trhu Projekt Monitoring kvality EPS úspěšně odhaluje nekvalitní polystyren na českém trhu Projekt Monitoring kvality EPS vznikl v roce 2007 z iniciativy českého a slovenského Sdružení EPS. Prostřednictvím nezávislých

Více

Nezaměstnanost. You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (http://www.novapdf.com)

Nezaměstnanost. You created this PDF from an application that is not licensed to print to novapdf printer (http://www.novapdf.com) Nezaměstnanost pokud na trhu práce převyšuje. práce zam..po práci firem. Při měření nezaměstnanosti rozlišujeme tyto typy skupin: 1)Ekonomicky aktivní obyvatelstvo (EAO) (nad 15 let) EOA Zaměstnaní Nezaměstnaní

Více

Typový plán KSW 5+ 4136307.99 4136307.01 4136307.02 4136307.99 4136307.99. Nástavec KSW 5+ 81303

Typový plán KSW 5+ 4136307.99 4136307.01 4136307.02 4136307.99 4136307.99. Nástavec KSW 5+ 81303 prov.891 prov.596 81300 81301 81302 30x208x57 40x208x57 45x208x57 1 dveřová, 1 police, 1 šatní tyč 1 dveřová, 1 police, 1 šatní tyč 1 dveřová, 1 police, 1 šatní tyč 4136307.00 4136307.01 4136307.02 prov.596

Více

Ochranný vypínač typ C - SK

Ochranný vypínač typ C - SK Ochranný vypínač typ C - SK Montáž i uvedení do provozu svěřte pouze odborníkům! Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ 1 Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 53 CSK / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

KUPNÍ SMLOUVA. dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Smluvní strany:

KUPNÍ SMLOUVA. dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Smluvní strany: KUPNÍ SMLOUVA dle 409 a násl. zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů (dále jen obchodní zákoník ) Smluvní strany: prodávající:... zapsaná v obchodním rejstříku vedeném...,

Více

VITA Easyshade V Optimální určení barev, maximální spolehlivost

VITA Easyshade V Optimální určení barev, maximální spolehlivost VITA Easyshade V Optimální určení barev, maximální spolehlivost VITA určování barev VITA barevná komunikace VITA barevná reprodukce VITA kontrola barvy Platí od 11.17 Hospodárné určování a komunikace barev

Více

ISŠT Mělník. Integrovaná střední škola technická Mělník, K učilišti 2566, 276 01 Mělník Ing.František Moravec

ISŠT Mělník. Integrovaná střední škola technická Mělník, K učilišti 2566, 276 01 Mělník Ing.František Moravec ISŠT Mělník Číslo projektu Označení materiálu Název školy Autor Tematická oblast CZ.1.07/1.5.00/34.0061 VY_32_ INOVACE_C.2.07 Integrovaná střední škola technická Mělník, K učilišti 2566, 276 01 Mělník

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku

BEZPEČNOSTNÍ LIST. 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku Strana 1 z 5 1. Identifikace látky nebo přípravku a společnosti nebo podniku 1.1 Obchodní název: 1.2 Použití látky nebo přípravku: Vysoce účinná pasta k čištění, leštění a moření chromniklových nerez ocelí.

Více

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO. Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111

FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO. Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 FAKULTNÍ NEMOCNICE BRNO Jihlavská 20, 625 00 Brno tel: 532 231 111 ODBOR OBCHODU A MARKETINGU Vedoucí útvaru: Pavel Zemánek tel.: 532 232 945, fax: 543 211 185 e-mail: pavel.zemanek@fnbrno.cz IČO: 652

Více

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin

Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin Montážní pokyny k panelům Montáž střešního prosvětlovacího panelu KS1000 PC a KS 1000 PC Double Skin USKLADNĚNÍ Střešní prosvětlovací panely musí být skladovány tak, aby byly chráněny proti povětrnostním

Více

Metodika pro nákup kancelářské výpočetní techniky

Metodika pro nákup kancelářské výpočetní techniky Příloha č. 2 Metodika pro nákup kancelářské výpočetní techniky 1. Vymezení skupin výrobků Kancelářská výpočetní technika, jak o ni pojednává tento dokument, zahrnuje tři skupiny výrobků: počítače osobní

Více

Změnu DPH na kartách a v ceníku prací lze provést i v jednotlivých modulech.

Změnu DPH na kartách a v ceníku prací lze provést i v jednotlivých modulech. Způsob změny DPH pro rok 2013 Verze 2012.34 a vyšší Úvod Vzhledem k tomu, že dnes 23.11.2012 nikdo netuší, zda od 1.1.2013 bude DPH snížená i základní 17.5% nebo 15% a 21%, bylo nutné všechny programy

Více

Kupní smlouva. kontaktní osoba, tel.č. Na adresu kontaktní osoba, tel.č.

Kupní smlouva. kontaktní osoba, tel.č. Na adresu kontaktní osoba, tel.č. Prodávající: SITEL, spol. s r.o. se sídlem Praha 4, Baarova 957/15, PSČ 140 00 Kupní smlouva Kupující: se sídlem/místem podnikání: IČ: 447 97 320 spisová značka: C 6725 vedená u rejstříkového soudu v Praze

Více

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY

NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY NÁVOD NA PŘIHLÁŠENÍ DO INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ PRO SPRÁVU KREDITNÍ KARTY O CO SE JEDNÁ? Převod kreditních karet a osobních účtů ze Citibank do Raiffeisenbank je technicky náročný proces, a protože k

Více

Pájené deskové výměníky tepla Alfa Laval DOC

Pájené deskové výměníky tepla Alfa Laval DOC Pájené deskové výměníky tepla Alfa Laval DOC Produktová řada pro chlazení oleje Authorized Distributor Řada pájených deskových výměníků tepla Alfa Laval pro chlazení oleje DOC16 DOC30 DOC60 DOC110 DOC112

Více

5 1 BITY A SADY BITŮ

5 1 BITY A SADY BITŮ 5 1 BITY A SADY BITŮ 6 bity a sady bitů Hitachi: kompletní paleta bitů Bity od Hitachi jsou konstruovány tak, aby poskytovaly co možná největší přenos síly spolu s dlouhou životností. Aby to bylo zajištěno,

Více

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY

BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK. BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY BEZPEČNOSTNÍ ODBĚROVÝ NÁVAREK BON 9x NÁVAREK PRO MĚŘENÍ TEPLOTY Datum: Počet stran: Strana: TPNM 01/01 10.1.2011 8 1 Tato průvodní dokumentace obsahuje technické podmínky, které stanovují údaje o výrobku,

Více

Věc C-95/04. British Airways plc v. Komise Evropských společenství

Věc C-95/04. British Airways plc v. Komise Evropských společenství Věc C-95/04 P British Airways plc v. Komise Evropských společenství Kasační opravný prostředek - Zneužití dominantního postavení - Letecká společnost - Dohody se zprostředkovateli služeb v cestovním ruchu

Více

Monolitický a prefabrikovaný beton

Monolitický a prefabrikovaný beton Monolitický a prefabrikovaný beton Výhody prefabrikace Prefabrikované prvky Ztužení konstrukcí Robustnost Spřažené konstrukce Otázky ke zkoušce Monolitický beton betonáž na staveništi Prefabrikovaný beton

Více

PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ

PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ PŘÍLOHA 1.6 SMLOUVY O PŘÍSTUPU K VEŘEJNÉ PEVNÉ KOMUNIKAČNÍ SÍTI LOGISTIKA KONCOVÝCH ZAŘÍZENÍ Obsah 1 Koncová zařízení... 3 2 Charakteristika typů služeb logistika KZ Dodání KZ, Instalace KZ... 3 3 Další

Více

DS409slim. Stručná instalační příručka

DS409slim. Stručná instalační příručka DS409slim Stručná instalační příručka Bezpečnostní pokyny Před použitím produktu si pozorně přečtěte tyto bezpečnostní pokyny a uschovejte tuto příručku na bezpečném místě pro budoucí použití. Udržujte

Více

Karty externích médií Uživatelská příručka

Karty externích médií Uživatelská příručka Karty externích médií Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Logo SD je obchodní známka příslušného vlastníka. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez

Více

MĚŘENÍ NÁKLADŮ, VÝKONNOSTI

MĚŘENÍ NÁKLADŮ, VÝKONNOSTI Konference ČSSI, Praha 24.5.2013 MĚŘENÍ NÁKLADŮ, VÝKONNOSTI A KVALITY SLUŽEB VEŘEJNÉ SPRÁVY CÍLE, PŘÍLEŽITOSTI A HROZBY Jiří Voříšek ČSSI vorisek@vse.cz Motto konference Občané a firmy očekávají od veřejné

Více

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1. Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34.

Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1. Podpora digitalizace a využití ICT na SPŠ CZ.1.07/1.5.00/34. Střední průmyslová škola a Vyšší odborná škola technická Brno, Sokolská 1 Šablona: Název: Téma: Autor: Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Uživatelská nastavení parametrických modelářů, využití

Více

ZÁKON ze dne.2015, kterým se mění zákon č. 505/1990 Sb., o metrologii, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.2015, kterým se mění zákon č. 505/1990 Sb., o metrologii, ve znění pozdějších předpisů V l á d n í n á v r h ZÁKON ze dne.2015, kterým se mění zákon č. 505/1990 Sb., o metrologii, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 505/1990 Sb.,

Více

BEZDOTYKOVÝ OTÁČKOMĚR DM-2234B

BEZDOTYKOVÝ OTÁČKOMĚR DM-2234B BEZDOTYKOVÝ OTÁČKOMĚR DM-2234B NÁVOD K OBSLUZE Každé kopírování, reprodukování a rozšiřování tohoto návodu vyžaduje písemný souhlas firmy Transfer Multisort Elektronik. Obsah 1. VLASTNOSTI PŘÍSTROJE...

Více

Návod ke zpracování. Platí k 05.11

Návod ke zpracování. Platí k 05.11 Návod ke zpracování Platí k 05. Pro kovové konstrukce v konvenčním rozsahu součinitele tepelné roztažnosti. K dostání v barvách VITA SYSTEM 3D-MASTER a VITA classical A D4. Obsah Konkrétní případ 4 VITA

Více

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. MACHINERY group

Grafický manuál jednotného vizuálního stylu. MACHINERY group Obsah 1. ZNAČKA VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.1 Logotyp VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.2 Konstrukce logotypu VÍTKOVICE MACHINERY GROUP 1.3 Základní barevné provedení logotypu 1.4 Černobílé a jednobarevné provedení

Více

2. vrstva opakeru. 1. vrstva opakeru

2. vrstva opakeru. 1. vrstva opakeru NÁVOD KE ZPRACOVÁNÍ Techniky vrstvení 2. vrstva opakeru 1. vrstva opakeru Tabulka barev Různé materiály SOLIDEX NCC potřebné pro výrobu NCC odstínů mají v tabulce šedé pozadí. Musí být použity v kombinaci

Více

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela

CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Návod na obsluhu Sběrač popela CZ Před zprovozněním se seznamte s návodem na obsluhu a s bezpečnostními pokyny a dodržujte je. CZ Dodržujte návod na použití! Při používání technických přístrojů je

Více

Návod k obsluze. Motor pro sudová, nádržová a kontejnerová čerpadla. Typ FEM 4070

Návod k obsluze. Motor pro sudová, nádržová a kontejnerová čerpadla. Typ FEM 4070 Návod k obsluze Motor pro sudová, nádržová a kontejnerová čerpadla Typ FEM 4070 Bezpečnostní pokyny Motor Motor FEM 4070 je určen pro používání se sudovými čerpadly FLUX. Motor FEM 4070 je bez ochrany

Více

Uložení potrubí. Postupy pro navrhování, provoz, kontrolu a údržbu. Volba a hodnocení rezervy posuvu podpěr potrubí

Uložení potrubí. Postupy pro navrhování, provoz, kontrolu a údržbu. Volba a hodnocení rezervy posuvu podpěr potrubí Uložení potrubí Postupy pro navrhování, provoz, kontrolu a údržbu Volba a hodnocení rezervy posuvu podpěr potrubí Obsah: 1. Definice... 2 2. Rozměrový návrh komponent... 2 3. Podpěra nebo vedení na souosém

Více

RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů)

RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů) Evropská komise GŘ pro zdraví a spotřebitele (SANCO) 5/2013 Dokument D 108 RAPEX závěrečná zpráva o činnosti systému v roce 2012 (pouze výtah statistických údajů) 1. Vývoj počtu oznámení o nebezpečných

Více

NUMEROLOGIE CO JE NUMEROSKOP

NUMEROLOGIE CO JE NUMEROSKOP CO JE NUMEROSKOP Čísla mají překvapivé vlastnosti například v podobě výpisu z bankovního účtu dovedou v lidech vyvolat nejrůznější emoce. Oplývají ale ještě mnohem dalekosáhlejšími významy a kvalitami.

Více

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 1 Informace BM2 Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 2 Informace BM2 1 Důležitá bezpečnostní upozornění Moduly ABC BM1, BM2 a BM3 smějí být použity výhradně se systémem Digital plus by Lenz nebo jiným, běžně

Více

Benzínové řezačky spár

Benzínové řezačky spár Výkopy a demolice jako stavební proces: Wacker Neuson nabízí vše, co potřebují profesionálové Praktické rozbrušovačky a kladiva od společnosti Wacker Neuson šetří na nákladech, nikoli však na výkonu. Jsou

Více

> STROPNÍ SYSTÉM RECTOBETON PREZENTACE

> STROPNÍ SYSTÉM RECTOBETON PREZENTACE > STROPNÍ SYSTÉM RECTOBETON PREZENTACE SPOLEÈNÌ SE STAVÍ LÉPE > Charakteristika konstrukce Stropní systém RECTOBETON, tvořen nosníky z předpjatého betonu a betonovými vložkami, představuje moderní řešení

Více

Pokyn pro příjemce dotace

Pokyn pro příjemce dotace Pokyn pro příjemce dotace k zajišťování informačních a propagačních opatření při realizaci projektů podpořených z opatření 2.1 Opatření pro produktivní investice do akvakultury a 2.4. Investice do zpracování

Více

INDUKČNÍ ODSAVAČE PAR

INDUKČNÍ ODSAVAČE PAR SYSTEMAIR a.s. Sídlo firmy: Oderská 333/5, 196 00 Praha 9 Kanceláře a sklad: Hlavní 826, 250 64 Hovorčovice Tel : 283 910 900-2 Fax : 283 910 622 E-mail: central@systemair.cz http://www.systemair.cz INDUKČNÍ

Více

Externí zařízení Uživatelská příručka

Externí zařízení Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Informace uvedené v této příručce se mohou změnit bez předchozího upozornění. Jediné záruky na produkty a

Více

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o.

Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Všeobecné obchodní podmínky Bakker Holland CZ s.r.o. Článek 1 - Všeobecné informace 1.1 Tyto všeobecné obchodní podmínky se vztahují na používání webové stránky, tištěných katalogů a dalších publikací

Více

1.3. Naši zaměstnanci nejsou kompetentní provádět ústní smluvní ujednání, ústní změny těchto obchodních podmínek a jiná ústní ujednání.

1.3. Naši zaměstnanci nejsou kompetentní provádět ústní smluvní ujednání, ústní změny těchto obchodních podmínek a jiná ústní ujednání. Všeobecné obchodní podmínky JUMO Měření a regulace s.r.o. se sídlem Brno, Křídlovická 943/24a, PSČ 603 00 1. Geltungsumfang Zápis v obchodním rejstříku: Obchodní rejstřík vedený Krajským soudem v Brně,

Více

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi Výrobce: DD Technik s.r.o. Tel : 380 331 830 J.V.Kamarýta 72 Fax: 380 331 091 382 32 Velešín E mail : ddtechnik @ ddtechnik.cz

Více

5.6.16.7.3. Vyhrazená elektrická zařízení

5.6.16.7.3. Vyhrazená elektrická zařízení 5.6.16.7.3. Vyhrazená elektrická zařízení http://www.guard7.cz/lexikon/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi/vyhrazena-technicka-zarizeni/vyhrazena-elektrickazarizeni Podmínky k zajištění

Více

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC

Bezpečnostní list podle Nařízení 1907/2006/EC Strana 1/5 1 Identifikace látky nebo příprava a výrobce nebo dovozce Údaje o výrobku Obchodní název: HP ULTRA Katalogové číslo: 0781 319 8060, 0781 319 8061 Použití látky: Motorový olej Výrobce / Dodavatel:

Více

Systém WAGA. WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008)

Systém WAGA. WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008) Systém WAGA WAGA Multi/Joint řada 3000 Výjimečné spojení s jištěním tahových sil WAGA Multi/Joint - XL DN 50-600 (5/2008) Konstrukční řada WAGA, Multi/Joint 3000: Konstrukční řada Waga, Multi/Joint 3000

Více