Výroční zpráva Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výroční zpráva 2006. Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67"

Transkript

1 Výroční zpráva 2006 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Náměstí E. Beneše Milevsko Správní rada měla toto složení: Mgr. Dagmar Švárová (předsedkyně) Vladimír Hadáček Zdeněk Herout Jaroslav Kofroň Stanislav Sedláček Petr Valta Dozorčí rada měla toto složení: Mgr. Martin Třeštík Ing. Petr Bašík Pavel Hroch Po odchodu PhDr. J. Kálala byla do pověřena vedením společnosti Kateřina Máchalová, DiS. Ředitelkou společnosti je od PhDr. Monika Poláková. Vznik organizace Společnost zahájila svoji činnost 1. ledna roku Vznikla na základě rozhodnutí čtyř subjektů, které se zároveň staly jejími zakladateli: Svazku obcí Milevska, Města Milevska, Spolku pro rozvoj kultury v Milevsku a Spolku pro mezinárodní spolupráci Milevsko. Společnost je založena na dobu neurčitou. Poslání a cíle organizace V souladu se svým statutem plní společnost funkci regionálního informačního střediska pro milevský region.

2 Společnost plní tyto cíle: 1. Shromažďuje, zpracovává a poskytuje všestranné informace o Milevsku, milevském regionu a blízkém okolí. Sleduje aktuální dění ve městě a regionu Pracovníci Milevského kraje, o.p.s. se podíleli na zpracování grantu Milevsko. Výjimečné místo českých kulturních a duchovních dějin. Milevský kraj, o.p.s. je v tomto projektu společně se Svazkem obcí Milevska partnerem žadatele (Města Milevska). Jednalo se především o sběr informací týkajících se regionu Milevsko. Probíhaly koordinační a přípravné schůzky pracovního týmu ve složení: Jiří Hladký (manažer grantu), Jaroslava Procházková (odbor regionálního rozvoje), Ing. Jiří Hanzl (odbor dopravy), PhDr. M. Poláková + přizvání spolupracovníci: PhDr. P. Břicháček (Milevské muzeum), Klub českých turistů (J. Jelínek, J. Mácha) Přes zprávy, že je na Milevském kraji, o.p.s. uložena Informační databáze se ukázalo, že tomu tak není. Bylo nutné základní databáze vytvořit. Výstup je připraven pro nové www stránky. Podařilo se zpracovat tyto soubory: Kulturně historická databáze (všeobecné kulturní dění v minulosti bude průběžně doplňováno) Databáze zapsaných kulturních památek regionu Databáze chráněných přírodních území Databáze památných stromů Databáze nových cyklo a pěších tras vytvořeno ve spolupráci s Klubem českých turistů Databáze stravovacích a ubytovacích kapacit 2. Propaguje Milevsko a milevský mikroregion v médiích, na internetu, na veřejnosti a v zahraničí a tím přispívá k většímu povědomí o mikroregionu. Usiluje o zvýšení jeho atraktivity jako oblasti zajímavé pro turisty, zájemce o bydlení i podnikání PhDr. M. Poláková reprezentovala přednáškou Milevský kraj, o.p.s. na odborné konferenci Zíbrtův Kostelec pořádané Historickým ústavem Filozofické fakulty Jihočeské univerzity. Při této příležitosti nebyla opomenuta také propagace regionu Milevský kraj, o.p.s. zajistil prezentaci Města Milevska a Svazku obcí Milevska na veletrzích: Regiontour jde o největší prezentaci průmyslu cestovního ruchu s akcentem na regiony ve střední Evropě a komplexní přehlídku regionů a turistických oblastí ČR. (Brno, leden 2006) Urbis - představuje nabídku investičních příležitostí v celé České republice, na Slovensku a v dalších zemích střední a východní Evropy. Vedle nabídky krajů, regionů, měst či obcí tedy představení průmyslových či rozvojových zón jde projektu URBIS INVEST také o nabídku z oblasti soukromých vlastníků investičních příležitostí. (Brno, duben 2006)

3 Madi veletrh cestovního ruchu v Praze pro profesionály. Všeobecná prezentace regionu. (Praha, listopad 2006) Prezentace zajistily: Šárka Hanzlíková, Kateřina Máchalová, DiS., PhDr. Monika Poláková 2.3. Milevský kraj, o.p.s. se s knihou Milevským regionem pěšky, na kole, autem zúčastnil soutěže propagačních materiálů Tourpropag 2006 Písek (květen 2006) Informace a propagace v médiích: Při příležitosti otevření klášterní knihovny ( ) byl zpracován spolu s ČT propagační materiál v rámci pořadu Toulavá kamera. V rámci oslav spojených s otevřením klášterní baziliky navštívení Panny Marie byl natočen rozhlasový pořad (Český rozhlas) o dějinách objektu. Pravidelné zasílání informací o aktuálním dění do regionálního tisku (Listy Písecka, Vydavatelství Kurýr, Mladá fronta aj.), televize (ČT) a rádií (Blaník, Český rozhlas aj.). Milevský kraj, o.p.s zajistil prezentaci vánočních zvyků a tradic (Český rozhlas). Prezentace aktuálního kulturního dění na internetu: Pořadatelství a spolupořadatelství dalších kulturních akcí: V měsíci září pořádal Milevský kraj, o.p.s. fotosoutěž Milevský kraj mýma očima. S Klubem českých turistů jsme pořádali tradiční každoroční akce: Putování s Kaprem Jakubem (15. 4.), Milevský čtyřlístek (17. 6.) Pořádání přednášek: Pro KČT a veřejnost zajistil Milevský kraj, o.p.s. výklad a prohlídku nově zrekonstruované baziliky Navštívení Panny Marie. Přednášel PhDr. Pavel Břicháček (4. 6.) Pro KČT a veřejnost zajistil Milevský kraj, o.p.s. přednášku: Počátky křesťanství na Milevsku. Přednášel PhDr. Pavel Břicháček ( ) V Sepekově proběhla prezentace nové publikace Sepekov. Mariánské poutní místo spolu s přednáškou o dějinách mariánského poutního místa. Přednášel PhDr. Pavel Břicháček (6. 12.) Mezinárodní spolupráce: Milevský kraj, o.p.s. zajistil pro návštěvu z partnerského města Muenchenbuchsee (Švýcarsko) poznávací výlet do Prahy. Milevský kraj, o.p.s. byl spolupořadatelem Evropského festivalu česky a německy hovořící mládeže (17. 6).

4 3. Podporuje realizaci a přímo realizuje Program sociálního a ekonomického rozvoje regionu Milevska Nabídka investičních příležitostí regionu na veletrhu Urbis (duben 2006) viz Spolupráce s Jihočeskou hospodářskou komorou: nabídka zvýhodněné ceny inzerce pro členy JHK; JHK propaguje kulturní aktivity regionu ve svém infoservisu Pro zajištění grantových úkolů v regionu absolvovaly úspěšně K. Máchalová, DiS. a PhDr. M. Poláková kurz Manažer území Jihočeského kraje. 4. Poradenství pro Svazek obcí Milevska Byly zpracovány informační materiály, které byly prezentovány na pravidelných schůzkách Svazku obcí Milevska. Komunikace se významně rozšířila v druhé polovině roku Ve spolupráci se Svazkem obcí Milevska se připravoval grant (název: U nás. Propagace mikroregionu Milevsko) na propagaci regionu, který by měl být realizován v roce Probíhá příprava pro aktualizaci stránek Svazku obcí Milevska. 5. Průběžné aktivity a ostatní úkoly 5.1. Jako člen A.T.I.C. si Milevský kraj, o.p.s. nadále udržel certifikát kategorie C (tj. infocentrum, které je otevřeno po celý rok, otevírací doba činí 5 dnů v týdnu, podává informace o místě své působnosti, poskytuje bezplatné verbální informace v jednom světovém jazyce) Spolupráce s odborem kultury, cestovního ruchu a památkové péče Jihočeského kraje a Jihočeskou centrálou cestovního ruchu spočívala především v přípravě veletržních akcí, poskytování informací pro nové propagační materiály, pravidelné aktualizování kulturního kalendáře na Pro období, která jsou charakteristická větším množstvím kulturních akcí (Velikonoce, Posvícení, Advent), jsme vyrobili velkoplošné informační plakáty, které byly vylepeny na plochy a distribuovány do všech institucí (Milevský kraj, o.p.s. zodpovídá za výlep plakátů) Pravidelně byl vydáván měsíční kulturní kalendář velkoplošného formátu, letáky tohoto kalendáře ve formátu A5 byly k dispozici v Infocentru Na objednávku Města Milevska byl vydáván Milevský zpravodaj jako čtrnáctideník. Byla připravena nová grafická úprava a změna periodicity. Milevský zpravodaj bude vycházet jednou měsíčně Dle dohody zajistil Milevský kraj, o.p.s. praxi pro studenty SOŠ a SOU Milevsko Infocentrum plnilo požadované funkce: podávaní informací, kopírovací a faxové služby, prodej map, publikací, předprodej vstupenek atd. Po celou letní sezónu bylo zajištěno fungování Infocentra i o víkendech. 6. Získané granty Jihočeského kraje 6.1. Sepekov. Mariánské poutní místo Kč (realizace knihy, finance stačily pouze na vydání, autorské honoráře nebyly požadovány) 6.1 Technické vybavení Infocentra a Milevského kraje, o.p.s Kč

5 (zpracovány podklady a materiály, protože žadatelem mohlo být pouze Město Milevsko; MK získal z grantu nové technické vybavení: 3 ks PC, 2 ks tiskárny, scaner, digitální fotoaparát). 7. Vydané publikace 7.1. Knihy Milevským regionem pěšky, na kole, autem Autoři: J. Kálal, J. Kroh, J. Hladký, Z. Hobzek Náklad: 500 ks Sepekov. Mariánské poutní místo. Autoři: P. Břicháček, M. Poláková náklad ks 7.2. Propagační materiály Klášterní knihovna. Klášter premonstrátů v Milevsku. Autoři: P. Břicháček, M. Poláková Náklad 2000 ks Klášter Premonstrátů v Milevsku. Bazilika Navštívení Panny Marie. Archeologický výzkum. Autor: P. Břicháček Náklad 1000 ks Pohlednice Klášter premonstrátů v Milevsku. Ku příležitosti slavnostního otevření baziliky po opravě Foto: P. Baštýř Náklad 500 ks Kulturní kalendář 2006 Autoři: J. Hladký, K. Máchalová, Š. Hanzlíková Náklad 1000 ks Stravování a ubytování v milevském regionu + Kulturní kalendář 2006 Autoři: K. Máchalová, Š. Hanzlíková Náklad: 500 ks (pro prezentaci na veletrzích) Kalendářík 2006 Autoři: K. Máchalová, Š. Hanzlíková Náklad: 1000 ks Milevský kraj, o.p.s. zpracoval podklady pro tisk propagačních materiálů:

6 Jihočeské vítání léta 2006, Tip na léto Vydavatel Jihočeská centrála cestovního ruchu. Všechny materiály jsou uloženy v archivu Milevského kraje, o.p.s. 8. Fotodokumentace činnosti Milevského kraje, o.p.s. Prezentace na veletrhu Regiontour 2006 Tradiční prezentaci Města Milevska a Svazku obcí Milevska zajistily pracovnice Milevského kraje, o.p.s. Kateřina Máchalová, DiS. a Šárka Hanzlíková. (leden 2006) Představení nové publikace Milevským regionem pěšky, na kole, autem Publikaci Milevským regionem pokřtil Jan Zahradník Ve středu 22. března byla veřejnosti představena nová publikace Milevským regionem pěšky na kole autem. Autory jsou Jiří Kálal a Josef Kroh, barevné fotografie jsou od Zdeňka Hobzka, k textové části přispěl rovněž památkář Jiří Hladký. Slavnostního křtu se zúčastnil hejtman Jihočeského kraje Jan Zahradník, krajský radní pro kulturu a památkovou péči František Štangl a starostka města Ivana Stráská. (22. březen 2006) Evropský festival česky a německy hovořící mládeže v Milevsku V sobotu 17. června navštívili účastníci Evropského festivalu česky a německy hovořící mládeže Milevsko a jeho okolí. Na nádvoří kláštera zahráli studenti Biskupského gymnázia z Českých Budějovic divadelní hru Romeo a Julie. Cílem festivalu je vzájemné setkávání mládeže, navazování nových kontaktů i motivace nejen studentů k zájmu o cizí jazyky.ve čtyřdenním programu nechyběly ani výstavy, tanec, hudba různých žánrů a výlety. (17. červen 2006) Prohlídka kláštera premonstrátů spojená s prohlídkou nově zrekonstruované klášterní baziliky Nevšední prohlídka milevským klášterem premonstrátů V neděli 4. června uspořádal Milevský kraj, o.p.s. ve spolupráci s KČT Milevsko prohlídku kláštera premonstrátů. V nově zrekonstruované bazilice seznámil Pavel Břicháček přítomné s posledními výsledky archeologického výzkumu a dějinami kláštera. Prohlídka dále pokračovala návštěvou kostela sv. Jiljí a výstupem na románskou věž a půdu kostela, kde je zachován unikátní pozdně gotický krov z roku Superior kláštera Norbert Vehovský uvítal všechny v Latinské škole a přiblížil historii místní knihovny. Akce se zúčastnilo přes 140 lidí. (4. červen 2006) Fotovýstava Milevský kraj mýma očima Vernisáž výstav fotografií Milevský kraj mýma očima (výstava září 2006 Galerie M).

7 (září 2006) Soutěže se zúčastnili: Ivo Horák Jindřich Hořejší Hana Dostálová Jiří Jelínek Karel Peterka Jana Průšová Eva Reinnerová Stanislav Sedláček V. Štefková Stanislav Trčka Vítězné fotografie: Jiří Jelínek, V. Štefková, Stanislav Sedláček, Karel Peterka, Hana Dostálová, Ivo Horák. Představení nové publikace Sepekov. Mariánské poutní místo. Dne 6. prosince 2006 byla prezentována nová publikace Sepekov. Mariánské poutní místo. Akce se zúčastnilo 93 návštěvníků. Během představení publikace se konala přednáška PhDr. Pavla Břicháčka věnovaná dějinám poutního místa. (6. prosinec 2006) 9. Informace o zaměstnancích 1/ zaměstnanci v pracovním poměru: funkce: jméno: zaměstnán od: ředitelka PhDr. Monika Poláková pracovník IC Petr Baštýř asistentka Kateřina Máchalová, DiS redaktorka Šárka Hanzlíková Tito čtyři zaměstnanci pracovali na plný pracovní úvazek. 2/ zaměstnanci pracující na základě dohod o provedení práce: počet dohod: 6 počet osob: 6 Kamila Pokorná (zajištění provozu Infocentra o víkendech v letní sezóně) PhDr. Jiří Kálal (text do publikace Milevským regionem pěšky, na kole, autem) Josef Kroh (text do téže publikace) MUDr. Zdeněk Hobzek (foto do téže publikace) Jiří Hladký (text do téže publikace) Marie Baštýřová (úklid prostor Milevského kraje, o.p.s, Svazku obcí Milevska a Infocentra) 3/ zaměstnanci pracující na základě dohody o pracovní činnosti:

8 počet dohod: 1 počet osob: 1 Petr Baštýř (výlep plakátů) Celkové mzdové náklady činily: ,- Kč 10. Celková bilance hospodaření 2005: , : , Finanční zpráva Pro Milevský kraj, o.p.s. zpracoval: Milevský software, s.r.o. Masarykova 163, Milevsko Hospodářský výsledek účetní za celou firmu Náklady účetní 5011 Spotřeba materiálu Infocentrum 1 500, Spotřeba materiálu Infocentrum DHIM 46, Spotřeba materiálu r.i.s , Spotřeba materiálu Milevský zpravodaj 493, Prodané zboží , Publikace Milevským regionem , Publikace Sepekov , Letáky - Klášterní knihovna 5 000, Letáky - Bazilika 4 800,00 50 Celkem , Opravy a udržování 7 080, Cestovné , Náklady na reprezentaci 1 842, Ostatní služby pro r.i.s , Ostatní služby pro Grant 500, Ostatní služby - poštovné 5 092, Ostatní služby - Infocentrum 694, Ostatní služby telefon , Ostatní služby Milevský zpravodaj , Ostatní služby - zpracování účetnictví Milevský software, s.r.o ,40 51 Celkem , Mzdové náklady , Zákonné zdr. pojištění , Zákonné soc. pojištění ,00

9 527 Zákonné sociální náklady , Tvorba soc. fondu ,00 52 Celkem , Ostatní daně a poplatky 5382 Poplatky stanov. autor. zákonem 1 124,00 53 Celkem 1 124, Jiné ostatní náklady , Poskytnuté příspěvky 4 000,00 Náklady celkem ,34 Hospodářský výsledek účetní za celou firmu Výnosy účetní 602 Tržby z prodeje služeb , Prodej služeb r.i.s , Jihočeské vítání léta Prodej služeb Milevský zpravodaj , Město Milevsko - smlouva , Svazek obcí Milevska - smlouva , Spolek pro rozvoj kultury - smlouva 6 000, Město Milevsko - smlouva Milevský zpravodaj , Inzerce v publikaci Milevským regionem , Dotace grant Publikace Sepekov 604 Tržby za zboží , Publikace , Letáky 7 112,60 60 Celkem , Ostatní provozní výnosy , Dary Bazilika 4 800, Dar vítání léta 5 000, , Úroky 114, Dotace grant , Dotace Města Milevska Milevským regionem , Dotace Grant Sepekov ,00 68 Celkem ,40 Výnosy celkem ,80 Zisk(+)/ztráta(-): ,54

10 Poděkování Společnost děkuje svým zakladatelům za pomoc a podporu při činnosti. Poděkování patří zejména Městu Milevsku a Svazku obcí Milevska. Za spolupráci děkujeme PhDr. Pavlu Břicháčkovi a Řeholnímu domu premonstrátů v Milevsku. Zpracovala PhDr. Monika Poláková

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš

Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67. PhDr. Jiří Kálal Karel Reiniš VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Husovo nám. 391 399 01 Milevsko Správní rada měla toto složení: Dozorčí

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015 1 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA Název: Sdružení Českolipsko Právní forma: zájmové sdružení Adresa: náměstí T. G. M. 165, 470 01 Česká Lípa IČO: 75059843 Účelem sdružení je zajištění efektivní

Více

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7

Výroční zpráva 2012. Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 VÝROČNÍ ZPRÁVA 2012 Obsah ÚVOD 3 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA 4 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2012 5 VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2012 7 2 Úvod Vážení přátelé, Vám předkládá výroční zprávu za rok 2012. Poděkování patří všem,

Více

Výroční zpráva Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67

Výroční zpráva Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Výroční zpráva 2009 Název společnosti: Milevský kraj, o. p. s. IČO: 260 31 663 Reg. OR KS České Budějovice odd. O / vl. 67 Adresa: Husovo nám. 391 399 01 Milevsko Správní rada měla toto složení: Mgr.Josef

Více

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory

Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory Seniorcentrum OASA s.r.o Domov pro seniory OBDOBÍ: 1.1.2011 31.12.2011 Název a sídlo účetní jednotky: Seniorcentrum OASA s.r.o. Sídlo: Petřvaldík 68, 742 60 Petřvald 2 IČ: 27857018 Datum vzniku: 17. 09.

Více

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě

Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Ústav historických věd Filozoficko-přírodovědecká fakulta, Slezská univerzita v Opavě Proč studovat v Opavě? individuální přístup vyučujících: u nás není student jen číslem snadná dostupnost všech univerzitních

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Muzejní knihovny v jižních Čechách 2009-2010

Muzejní knihovny v jižních Čechách 2009-2010 Muzejní knihovny v jižních Čechách 2009-2010 Zřizovatel Jihočeský kraj Jihočeské muzeum v Českých Budějovicích Regionální muzeum v Českém Krumlově Alšova jihočeská galerie Hluboká nad Vltavou Muzeum Jindřichohradecka

Více

Nové Hrady 27. dubna 2010

Nové Hrady 27. dubna 2010 Rekvalifikační kurzy nabízen zené úřady práce Nové Hrady 27. dubna 2010 Obsah prezentace obecná informace současná situace v oblasti rekvalifikací regionální individuální projekty Základní informace rekvalifikace

Více

Závěrečný účet 2015. Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2015 včetně účetních výkazů a příloh.

Závěrečný účet 2015. Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2015 včetně účetních výkazů a příloh. Závěrečný účet 2015 Souhrnné informace o hospodaření Mikroregionu Strážnicko, dobrovolného svazku obcí za rok 2015 včetně účetních výkazů a příloh. 1 Obsah: Identifikace... 3 Statutární orgán svazku...

Více

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko

Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko Vyhodnocení dotazníků pro občany regionu MAS Střední Vsetínsko 1. Cílem dotazníkového šetření Dotazníkové šetření je jedním ze způsobů, jak lze zjistit názory, přání a potřeby obyvatel. Cílem šetření,

Více

Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018

Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018 Strategie rozvoje Mikroregionu Kahan 2014-2018 Zastávka, 27.6.2013 co to je? Určuje směr (cestu) dalšího rozvoje vycházející ze současného stavu do stavu cílového Jeho předpokladem je dobrá a konsenzuální

Více

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ

Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Návrh modelu sociální služby PODPORA SAMOSTATNÉHO BYDLENÍ Model služby byl navržen v rámci Závěrečné zprávy č. 2 projektu Evaluace poskytování sociálních služeb v MSK, CZ.1.04/3.1.00/A9.00019. Struktura

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU Formulář A Přihláška Interní grant LDF MENDELU 2013 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O PROJEKTU Akronym projektu Program: V Podpora tvůrčích a vědeckých týmů Oblast: 1. ekologie lesa Název projektu: Navrhovatel (příjmení,

Více

Politika zaměstnanosti

Politika zaměstnanosti 25. 11. 2014 Politika zaměstnanosti Krajská pobočka v Olomouci Služby Úřadu práce České republiky dle zákona č. 435/2004 sb., o zaměstnanosti Provádí zprostředkování zaměstnání, spolupracuje s agenturami

Více

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy

Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ. Rady hlavního města Prahy Rada hlavního města Prahy Hlavní město Praha RADA HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY USNESENÍ Rady hlavního města Prahy číslo 2665 ze dne 3.11.2015 k vypracování koncepční studie horní úrovně Dvořákova nábřeží I. souhlasí

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010 ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2010 (par. 17 a par. 39 zák. č. 250/00 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1) HOSPODAŘENÍ MIKROREGIONU V ROCE 2010 Počáteční stav na bankovním

Více

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. Statut Ceny hejtmana Jihočeského kraje za zachování a rozvoj lidových tradic Jihočeského kraje

JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE. Statut Ceny hejtmana Jihočeského kraje za zachování a rozvoj lidových tradic Jihočeského kraje JIHOČESKÝ KRAJ SMĚRNICE NÁZEV: Statut Ceny hejtmana Jihočeského kraje za zachování a rozvoj lidových tradic Jihočeského kraje ČÍSLO: SM/122/ZK ZMĚNA Č.: PLATNOST OD: 8. 11. 2011 ÚČINNOST OD: 9. 11. 2011

Více

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015

Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 ZPRÁVA O ČINNOSTI A HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2015 Zpráva o činnosti a hospodaření Městského muzea Nové Město nad Metují za rok 2015 1) Název subjektu, adresa, IČ Název organizace: Městské muzeum Nové Město nad

Více

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK

SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK SYSTÉM FINANČNÍ PODPORY SPORTU MĚSTA MĚLNÍK Systém finanční podpory je jedním z hlavních nástrojů města, kterým podporuje rozvoj sportu a tělovýchovy na svém území. Hlavním zdrojem je rozpočet města, který

Více

Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení založen 17.10.2007

Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení založen 17.10.2007 Novoveský okrašlovací spolek, občanské sdružení založen 17.10.2007 Nová Ves nad Nisou Registrace 20.9.2007, IČO: 226 70 530 Sídlo: Nová Ves nad Nisou 108, 46827 okraslovacispolek@email.cz www.novoveskyokraslovacispolek.cz

Více

Art marketing Činoherního klubu

Art marketing Činoherního klubu Vyšší odborná škola informačních služeb, Praha Institute of Technology, Sligo Art marketing Činoherního klubu Projekt ročníkové práce Vypracovala: Jana Pokorná, DiS. Vedoucí práce: Ing. Radka Johnová Datum

Více

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2010 4. 4. 2011

Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2010 4. 4. 2011 Zpráva o činnosti příspěvkové organizace za rok 2010 4. 4. 2011 Ekonomika organizace Celkový rozpočet roku 2010 25 078 257 Kč (23 209 549) Z toho mzdové náklady 16 737 967 (16 033 743) (v závorce rok 2009)

Více

poměrná část energie administrativního odd. oprava kopírky, kamerového systému aj. semináře, jednání, asistence, supervizor,

poměrná část energie administrativního odd. oprava kopírky, kamerového systému aj. semináře, jednání, asistence, supervizor, Rozpočet projektu (neinvestiční náklady) na rok 2007 podle nákladových položek Jihočeské substituční centrum A B Nákladová položka Náklady na rok Poznámka - slovní komentář 2007 (nutno vyplnit) 1. Provozní

Více

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY

VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY PŘÍSPĚVKOVÉ ORGANIZACE Mateřská škola, Malé Svatoňovice příspěvková organizace, výchova dětí 17. listopadu 259, Malé Svatoňovice IČ 70985456 k 31.12.2015 (v Kč na dvě desetinná místa)

Více

Formuláře žádostí příloha č. 1 a 2

Formuláře žádostí příloha č. 1 a 2 Formuláře žádostí příloha č. 1 a 2 Žádost o zařazení služby do základní krajské sítě sociálních služeb v Jihomoravském kraji pro rok 2017 příloha č. 1 formulář pro služby aktualizující kapacity služby

Více

Návrh - Rozpočet VHČ 2015

Návrh - Rozpočet VHČ 2015 Návrh - VHČ 2015 Správa VHČ : 01 Výdaje : DHIM 10 000 Materiál ke spotřebě 17 000 programové vybavení - aktualizace 1 500 Energie 32 000 voda ( kompletní DOS-včetně pozemku u KD - dešťová voda) 70 000

Více

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management

Období: 2011 dosud Název školy: Univerzita J. E. Purkyně v Ústí nad Labem, Pedagogická fakulta Obor: Specializace v pedagogice Školský management Příloha A Životopisy ředitelů školy Mgr. Jan Smrž V letech 1972 1973 působil jako učitel na ZŠ Vodňany. Ve školním roce 1973 1974 působil jako učitel v ZŠ Strakonice, načež přestoupil v následujícím roce

Více

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj

1 Hlavní město Praha. Počet zastupitelů: 63 Počet obyvatel: 1 246 240 Rozloha kraje: 496 km 2. 2 Středočeský kraj P R O F I L EDITORIAL Asociace krajů, která byla založena v roce 2001, je zájmovým sdružením všech 13 českých a moravských krajů a hlavního města Prahy. Hlavním cílem Asociace krajů je prosazování společných

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016

Metodické centrum MZK. Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 Metodické centrum MZK Konference Architektura a výstavba knihoven Hradec Králové, 16. 6. 2016 - Plán implementace Státní kulturní politiky MK ČR a Koncepci rozvoje knihoven na léta 2016-2020 - Vychází

Více

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců

Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců Obsah 1. Politika integrace cizinců v České republice 2. Implementace integrační politiky na území Jihomoravského kraje 3. Jihomoravské regionální

Více

Rok průmyslu a technického vzdělávání

Rok průmyslu a technického vzdělávání Průmysl nemá u veřejnosti takovou pověst, jakou by si zasloužil. Cíle: Zvýšit povědomí cílových skupin o průmyslu jako základu moderní ekonomiky 21. století, který vytváří pracovní místa, je nositelem

Více

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 23. září 2014, Olomouc

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 23. září 2014, Olomouc Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji 23. září 2014, Olomouc Struktura prezentace Olomoucký kraj v číslech Podpora podnikání a zaměstnanosti Olomoucký kraj v číslech Olomoucký kraj v číslech

Více

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet

8. Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni: Lhůta, po kterou jsou uchazeči svými nabídkami vázáni, činí 30 dnů a tato lhůta začíná běžet Č.j. Vyřizuje /telefon Datum Malý /24245614 29.5.2008 Věc: Výzva více zájemcům o veřejnou zakázku k podání nabídky Ve smyslu Pravidel pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách hl.m.prahy a podle zákona

Více

Komentář k hospodaření organizace v roce 2013

Komentář k hospodaření organizace v roce 2013 Komentář k hospodaření organizace v roce 2013 Příspěvková organizace Základní škola Klatovy, Čapkova ul. 126 byla zřízena 1.7.2000. Postupně se rozšířila o školní sportovní halu (11/2003) a školní jídelnu

Více

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2014

Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2014 Závěrečný účet Svazku obcí Mikroregionu Zábřežsko za rok 2014 Svazek obcí Mikroregionu Zábřežsko Masarykovo nám. 510/6, 789 01 Zábřeh IČO : 484 28 311 Při hospodaření s finančními prostředky Svazku obcí

Více

Tematické setkání KAP Středočeského kraje

Tematické setkání KAP Středočeského kraje Tematické setkání KAP Středočeského kraje Metodická podpora KAP pro intervenci Rozvoj škol jako center CŽU (dalšího profesního vzdělávání) Jana Bydžovská, PhDr. Praha 26. dubna 2016 Tento projekt je spolufinancován

Více

REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019

REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019 REG. ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07./2.2.00/29.0019 Integrace a podpora studentů se specifickými vzdělávacími potřebami na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Vysoká škola

Více

Mikroregion ZÁHORAN. Dobrovolný svazek obcí mikroregionu ZÁHORAN

Mikroregion ZÁHORAN. Dobrovolný svazek obcí mikroregionu ZÁHORAN Mikroregion ZÁHORAN Dobrovolný svazek obcí mikroregionu ZÁHORAN vznik 3. října 2001 proč vznik: společné řešení problémů nadobecního charakteru oblast Záhoří jihovýchodní část bývalého okresu Přerov rozhraní

Více

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová

Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence. Marie Báňová Individuální přístup ke klientům trpící syndromem demence Marie Báňová Obsah příspěvku Jaký význam má individuální přístup Jak chápat individuální přístup Co všechno potřebuje personál vzít na vědomí,

Více

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX

Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Veřejnoprávní smlouva č. 2012/XX/XXX Na základě usnesení Rady obce Benešovice, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 a usnesení Rady města Stříbra, ze dne XX.XX.2012 č. XX/XX/2012 uzavírají podle 63 odst. 1

Více

ROZVAHA - BILANCE příspěvkové organizace

ROZVAHA - BILANCE příspěvkové organizace ROZVAHA - BILANCE příspěvkové organizace (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) Období: 12 / 2013 IČO: 48282928 Název: Domov důchodců Sloup v Čechách, příspěvková organizace Sestavená k rozvahovému

Více

Výroční zpráva 2015. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00

Výroční zpráva 2015. SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň. Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463. Tylova 405/14 Plzeň 301 00 Výroční zpráva 2015 SNN v ČR, Spolek neslyšících Plzeň Mobil 1 602 616 785 Mobil 2 776 038 463 Tylova 405/14 Plzeň 301 00 www.snplzen.cz spolek@snplzen.cz Obsah Obsah Spolek neslyšících Plzeň se představuje

Více

Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu

Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu Branka, o.p.s. obecně prospěšná společnost pro rozvoj cestovního ruchu Výroční zpráva 2007 POSLÁNÍ SPOLEČNOSTI Posláním společnosti je rozvoj cestovního ruchu v turistické oblasti Kladské pomezí. Vydávání

Více

Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz. vinegret.cz / 2016

Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz. vinegret.cz / 2016 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz vinegret.cz / 2016 Co je Vinegret.cz Vinegret.cz je mladý portál, který přináší různorodé informace o České republice v ruském jazyce. Našimi čtenáři jsou cizinci

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 26. května 2013

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 26. května 2013 Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Vodranty konaného dne 26. května 2013 Přítomni: Ilona Vavřičková, Radek Šťastný, Milan Paták st., Milan Paták ml., Zdeněk Polák, Miloslav Vavřička Omluveni: x Zapisovatel:

Více

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ

KOMORA SOCIÁLNÍCH PODNIKŮ Ing. Marek Juha místopředseda představenstva - CÍLE - Zasazovat se o popularizaci sociálního podnikání Prosazování podpory sociálních podnikatelů a sociálních podniků Usilovat o vytvoření kvalitní spolupráce

Více

Mikroregion Kutnohorsko

Mikroregion Kutnohorsko MIKROREGION KUTNOHORSKO Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T Z A R O K 2 0 0 7 Komentář k plnění rozpočtu za rok 2007 Dobrovolný svazek obcí Mikroregion Kutnohorsko

Více

366 respondentů 2,1 % obyvatelstva

366 respondentů 2,1 % obyvatelstva Anketa pro občany V rámci přípravy strategie bylo uskutečněno dotazníkové šetření mezi občany. Dotazníkové šetření se zaměřilo na bodování jednotlivých aspektů kvality života, na tematické oblasti ke zlepšení,

Více

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu. akademický rok 2005/2006

Závěrečná zpráva ze studijního pobytu. akademický rok 2005/2006 PROGRAM SOCRATES II./ERASMUS Závěrečná zpráva ze studijního pobytu akademický rok 2005/2006 Tato zpráva musí být předána zahraničnímu oddělení Vaší domácí VŠ do 30 dnů po ukončení studijního pobytu. Erasmus

Více

Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie

Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie 1 Zaměření Program pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI) je celoevropský nástroj financování, který

Více

Závěrečný účet za rok 2013

Závěrečný účet za rok 2013 Závěrečný účet za rok 2013 DSO Blanicko-Otavského regionu Masarykovo nám. 128, 398 11 Protivín IČ: 69535086 V roce 2013 DSO Blanicko-Otavského regionu zajišťovalo svoji běžnou činnost prostřednictvím jak

Více

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012

ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 ZAVÁDĚNÍ ECVET V ČESKÉ REPUBLICE 20.9. 2012 Přehled témat ECVET a jeho souvislosti Princip ECVET Doporučení k ECVET a úkoly pro evropské státy Postup zavádění ECVET v Evropě Strategie zavádění ECVET v

Více

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MODRÉ DVEŘE Výroční zpráva za rok 2011

OBČANSKÉ SDRUŽENÍ MODRÉ DVEŘE Výroční zpráva za rok 2011 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ Výroční zpráva za rok 2011 OBSAH Úvodní slovo...3 Zakladatelé projektu Modré dveře...4 Založení sdružení...4 Identifikační údaje...4 Vymezení činnosti a poslání...5 Historie...6 Finanční

Více

o činnosti a hospodaření v roce 2015

o činnosti a hospodaření v roce 2015 o činnosti a hospodaření v roce 2015 SÍDLO: Chomutov 3, Pod lesem 4939, 430 03 IDENTIFIKAČNÍ ČÍSLO: 22832734 E-MAIL: sancezit@seznam.cz WEBOVÉ STRÁNKY: www.hennlichova.cz/sance_zit ČÍSLO ÚČTU: KB 43-58493000267/0100

Více

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008

Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Závěrečný účet obce Mikulov za rok 2008 Rozpočet Obce Mikulov na rok 2008 byl sestaven na základě Metodiky tvorby a projednání rozpočtu obce na rok 2008. Byl vytvořen v souladu se zákonem č.128/2000 o

Více

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

ODŮVODNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY DLE 156 ZÁKONA Č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů ZADAVATEL: Armádní Servisní, příspěvková organizace Sídlem: Podbabská 1589/1, 160 00 Praha 6 - Dejvice Jednající: Ing. MBA Dagmar Kynclová, ředitelka IČ: 604 60 580 Veřejná zakázka: Zateplení obvodového

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor správy majetku V Písku dne: 26.08.2013 14.12.2011: 02.04.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na pronájmy nebytových prostor NÁVRH USNESENÍ dle návrhu

Více

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO

Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Zápis z jednání Rady MAS ORLICKO Místo konání: Dne: Účastníci: Hosté: Zapisovatelka: Ověřovatel: Zasedací místnost MAS, Žamberk 11. 11. 2010, od 10:00 hodin Ing. Oldřich Žďárský Ing. Josef Paďour Ing.

Více

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program

SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program Statutární město Ostrava Odbor sociálních věcí, školství, sportu a volnočasových aktivit SOCIÁLNÍ INKLUZE OSTRAVA Integrovaný program www.ostrava.cz Cíl a východiska programu Cílem je vytvořit komplexní

Více

2.2 Vzdělávací infrastruktura IROP 4 9d 4.1 14 736,84 14 000,00 0,00 736,84 0,00

2.2 Vzdělávací infrastruktura IROP 4 9d 4.1 14 736,84 14 000,00 0,00 736,84 0,00 Program Prioritní osa/ Priorita Unie Investiční priorita/ Prioritní oblast Specifický cíl programu/ Opatření PRV Financování podle specifických cílů a opatření SCLLD v jednotlivých letech Tabulka č. 1:

Více

Program školního roku 2016 2017

Program školního roku 2016 2017 Základní škola a mateřská škola, Praskačka, Praskačka 60, 503 33 Praskačka tel.: 495 588 126 zspraskacka@seznam.cz www.zspraskacka.cz Program školního roku 2016 2017 SOUTĚŽE A PROGRAMY : Program MŠMT:

Více

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ

SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU STRAVOVÁNÍ Název školy: Mateřská škola Ostrava, Šafaříkova 9, příspěvková organizace Vnitřní směrnice: SMĚRNICE KE ŠKOLNÍMU

Více

Kurz Instruktor, rádce oddílu 2016

Kurz Instruktor, rádce oddílu 2016 Vzdělávací středisko MAJÁK Kurz Instruktor, rádce oddílu 2016 Pro zájemce jsou připraveny 2 kurzy. Cíl: 1. kurzu je poskytnout účastníkům základní znalosti z oblasti pedagogiky a psychologie, informace

Více

ZÁSTUPCE STŘEDNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE ING. IVAN DOLEŽEL ABSOLVENT GYMNÁZIA STUDENT 1. ROČNÍKU NA VYSOKÉ ŠKOLE KLÁRA PRZYBYLOVÁ REPREZENTANT VYSOKÉ Š

ZÁSTUPCE STŘEDNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE ING. IVAN DOLEŽEL ABSOLVENT GYMNÁZIA STUDENT 1. ROČNÍKU NA VYSOKÉ ŠKOLE KLÁRA PRZYBYLOVÁ REPREZENTANT VYSOKÉ Š VÝBĚR VYSOKÉ ŠKOLY, ING. IVAN DOLEŽEL, KLÁRA PRZYBYLOVÁ ZÁSTUPCE STŘEDNÍ ŠKOLY VÝCHOVNÝ PORADCE ING. IVAN DOLEŽEL ABSOLVENT GYMNÁZIA STUDENT 1. ROČNÍKU NA VYSOKÉ ŠKOLE KLÁRA PRZYBYLOVÁ REPREZENTANT VYSOKÉ

Více

Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú.

Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú. Výroční zpráva Centra pomoci vojákům v tísni z.ú. Základní informace o organizaci Název : Centrum pomoci vojákům v tísni Sídlo: K Novým domkům 103, 159 00 Praha 5 IČ: 041 28 664 Webové stránky: www.cpvt.cz

Více

Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2012-2015. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje V., 21. 11. 2013, Bozeňov

Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2012-2015. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje V., 21. 11. 2013, Bozeňov Projekt Podpora rozvoje Olomouckého kraje 2012-2015 Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje V., 21. 11. 2013, Bozeňov Projektový tým Webové stránky projektu: www.kr-olomoucky.cz/partnerstvi Projektový

Více

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015

13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015. Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 13. 8. 9. 10. 2015 DEPO2015 Výsledky průzkumu ohlasů účastníků EVALUACE A MONITORING PROJEKTU PLZEŇ 2015 zábavná cesta historií pro všechny, kteří si chtějí hrát Interaktivní výstava pro děti na motivy

Více

Městská knihovna Neratovice

Městská knihovna Neratovice Městská knihovna Neratovice Výroční zpráva za rok 2014 Zpracovala: Mgr. Helena Pinkerová vedoucí knihovny OBSAH 1. Úvod 2. Organizační struktura 3. Akvizice a zpracování fondu 4. Základní statistické údaje

Více

DEN BEZ AUT V AXA PŘINESL DVA TISÍCE EUR

DEN BEZ AUT V AXA PŘINESL DVA TISÍCE EUR AXA TISKOVÁ ZPRÁVA PRAHA, 30. 07. 2014 DEN BEZ AUT V AXA PŘINESL DVA TISÍCE EUR Více než 200 zaměstnanců finanční skupiny AXA v České republice a na Slovensku se i letos zapojilo do celosvětového Týdne

Více

PŘÍRODNÍ ZDROJE, J E J I C H O C H R A N A A V Y U Ž Í V Á N Í

PŘÍRODNÍ ZDROJE, J E J I C H O C H R A N A A V Y U Ž Í V Á N Í PŘÍRODNÍ ZDROJE, J E J I C H O C H R A N A A V Y U Ž Í V Á N Í C V I Č E N Í 3 Hodnocení přírodních zdrojů v okolí bydliště za obec Téma jednotlivec zpracování ke zkoušce jak jsou využívány zdroje (vodní

Více

Co je to Grundtvig? Kde najít informace?

Co je to Grundtvig? Kde najít informace? Program Grundtvig je v rámci Programu celoživotního učení zaměřen na výukové a vzdělávací potřeby osob ve všech formách vzdělávání dospělých a na instituce a organizace nabízející nebo podporující toto

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

10.30 Ministerstvo pro místní rozvoj - kulatý stůl k problematice Česko jede"

10.30 Ministerstvo pro místní rozvoj - kulatý stůl k problematice Česko jede DOPROVODNÝ PROGRAM PRO ODBORNÍKY VELKÝ SÁL Levé křídlo Průmyslového paláce 12.00 Aktuální vývoj prodejního software pro CK a CA 11.00 Právní aspekty prezentací na internetu MALÝ SÁL č. 1 Pravé křídlo Průmyslového

Více

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád

OBEC LUBOMĚŘ. Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává. Tržní řád OBEC LUBOMĚŘ Nařízení obce Luboměř č. 1/2015, kterým se vydává Tržní řád Zastupitelstvo obce Luboměř se na svém zasedání dne 2.9.2015, pod č. usnesení 143/5 usneslo vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 Odbor sociálních věcí a zdravotnictví V Písku dne: 04.11.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 08.12.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na poskytnutí finančních příspěvků na sociální účely

Více

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic

ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Veřejné slyšení k inteligentním dopravním systémům 26.3.2009 Evropský hospodářský a sociální výbor Ostrava ITS: a traffic management and safety tool in Czech republic Základní principy www.rsd.cz Základní

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

Obec Přepeře, IČO 00276014

Obec Přepeře, IČO 00276014 Obec Přepeře, IČO 00276014 Návrh závěrečného účtu obce za rok 2011 ( zpracovaný na základě 17 zákona č. 250/2000 Sb., O rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) Údaje o obci Adresa Obec Přepeře, Přepeře

Více

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva

ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE. Inspekční zpráva ČESKÁ ŠKOLNÍ INSPEKCE Oblastní pracoviště Plzeň Inspekční zpráva Střední odborná škola gastronomická a Střední odborné učiliště gastronomické, Plzeň, U Borského parku 3 U Borského parku 3, 320 04 Plzeň

Více

Podpora investorů v Ústeckém kraji z pohledu zaměstnanosti. JUDr. Jiří Vaňásek

Podpora investorů v Ústeckém kraji z pohledu zaměstnanosti. JUDr. Jiří Vaňásek Podpora investorů v Ústeckém kraji z pohledu zaměstnanosti JUDr. Jiří Vaňásek Počet uchazečů o zaměstnání klesl na 49 979 osob, jejich počet byl o 1 258 nižší než na konci předchozího měsíce, ve srovnání

Více

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo?

Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění. Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Problematika úhrad z veřejného zdravotního pojištění Konference Jsou pečující osoby pro naší legislativu neviditelné? Co dělat aby tomu tak nebylo? Kdo může poskytovat zdravotní služby Zákon č. 48/1997

Více

ROZVAHA - BILANCE územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti

ROZVAHA - BILANCE územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti ROZVAHA - BILANCE územní samosprávné celky, svazky obcí, regionální rady regionu soudržnosti (v Kč, s přesností na dvě desetinná místa) : 12 / 2014 IČO: 75086981 Název: Svazek obcí mikroregionu Moravskoberounsko

Více

02 Dlouhodobý hmotný majetek odpisovaný 021000 Stavby Rozvahový Aktivní 022000 Samostatné movité věci a soubory movitých věcí Rozvahový Aktivní

02 Dlouhodobý hmotný majetek odpisovaný 021000 Stavby Rozvahový Aktivní 022000 Samostatné movité věci a soubory movitých věcí Rozvahový Aktivní Účtová třída 0 Dlouhodobý majetek 02 Dlouhodobý hmotný majetek odpisovaný 021000 Stavby Aktivní 022000 Samostatné movité věci a soubory movitých věcí Aktivní 03 Dlouhodobý hmotný majetek neodpisovaný 031000

Více

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014

Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Zpráva o hospodaření společnosti Služby města Špindlerův Mlýn s.r.o. za rok 2014 Vypracovala: Bc. Petra Rózanská, ekonom společnosti Obsah Základní údaje o společnosti ke dni 31.12.2014 3 Složení statutárních

Více

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin

Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zápis ze zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice konaného dne 21. října 2015 od 18 00 hodin Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Moravské Málkovice (dále též jako zasedání

Více

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze

Bytové družstvo NA KORÁBĚ, IČO 29154634. se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 180 00. Zápis z členské schůze Zápis z členské schůze BYTOVÉHO DRUŽSTVA NA KORÁBĚ, IČO 29154634 se sídlem Na Korábě 362/4, Libeň, 180 00 Praha 8 Den konání : 9. 6. 2014 Místo konání: prostory sušárny v suterénu domu Na Korábě 362/4,

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2014

ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2014 ZÁVĚREČNÝ ÚČET MIKROREGIONU BYSTŘICKO ZA ROK 2014 (par. 17 a par. 39 zák. č. 250/00 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů) 1) HOSPODAŘENÍ MIKROREGIONU V ROCE 2014 Počáteční stav na bankovním

Více

Mediální podpora domácího cestovního ruchu. v České republice

Mediální podpora domácího cestovního ruchu. v České republice Mediální podpora domácího cestovního ruchu v České republice Partneři i mediáln lního projektu ATUR Asociace turistických regionů ČR ATIC ČR Asociace turistických informačních center AchJET Asociace novinářů

Více

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov

Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012. Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově CZ.1.07/1.2.00/47.0012 Mgr. Martin Reihs Manažer projektu, ředitel Městského gymnázia a Základní školy Jirkov Inkluze v Jirkově Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Žadatel:

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje

Regionální inovační strategie Libereckého kraje Regionální inovační strategie Libereckého kraje Regionální inovační strategie Libereckého kraje V souladu se záměry Libereckého kraje a s metodologií prosazovanou Evropskou komisí je kladen důraz na budování

Více

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád

Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Nařízení obce Bílovice nad Svitavou č. 2/2015, kterým se vydává tržní řád Rada obce Bílovice nad Svitavou se na své schůzi č. 18/2015 konané dne 26.08.2015 usnesla vydat na základě zmocnění dle 18 odst.

Více

SROP GS - MPSV (Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání) ROP - Technická pomoc - Podpora zvyšování absorpční kapacity regionu ZBÚ dotace z MŠMT

SROP GS - MPSV (Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání) ROP - Technická pomoc - Podpora zvyšování absorpční kapacity regionu ZBÚ dotace z MŠMT 6. Přehled bankovních účtů a zůstatků a) bankovní účty Olomouckého kraje KOMERČNÍ BANKA, a.s. 27-4228120277/0100 základní běžný účet 27-4228320287/0100 příjmový účet 27-4228330207/0100 vkladový výdajový

Více

Závěrečný účet Obce Osíčko za rok 2012

Závěrečný účet Obce Osíčko za rok 2012 OBEC OSÍČKO ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2012 Závěrečný účet Obce Osíčko za rok 2012 Obec Osíčko, IČO 00287563, podle 17, odst. 6, zák. č. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů a zákona č.

Více

dotační rozcestník NOVÉ VÝZVY (vyhlášené v dubnu 2008) (uzávěrka podkladů 10. 5. 2008) Operační program Přeshraniční spolupráce ČR-Polsko

dotační rozcestník NOVÉ VÝZVY (vyhlášené v dubnu 2008) (uzávěrka podkladů 10. 5. 2008) Operační program Přeshraniční spolupráce ČR-Polsko do_8-063_nove.qxd 15.5.20 14:10 Stránka 58 58 (Pod)Oblast podpory Oblast intervence Oprávněný žadatel Ukončení příjmu Další informace /Program/GS (registrační) Operační program spolupráce ČR-Polsko Fond

Více

REKLAMNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2016

REKLAMNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2016 g marketin idea USPECH REKLAMNÍ PŘÍLEŽITOSTI 2016 Reklama a její možnosti Outdoor reklama Mapa outdoorové reklamy Billboardové plochy Plachta na průčelí Průmyslového paláce Reklamní poutače na balustrádě

Více

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr.

Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV. CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 26. 10. 2015 Mgr. Zuzana Slimáková Obsah semináře I. Základní informace k výzvě II. Metodický

Více