Fakulty strojní TU v Liberci

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Fakulty strojní TU v Liberci"

Transkript

1 STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Úplný název fakulty zní Fakulta strojní TU v Liberci. Používá kulaté razítko se státním znakem České republiky a textem Technická univerzita v Liberci, Fakulta strojní. (2) Fakulta strojní TU v Liberci používá pro své označení zkratku FS TUL. (3) Sídlem Fakulty strojní TU v Liberci je Liberec. Adresa: Studentská 1402/2 Liberec 1, PSČ Webové stránky: (4) V mezinárodním styku používá fakulta bud úplného názvu v jazyce českém nebo úplného názvu v jazyce anglickém Technical University of Liberec, Faculty of Mechanical Engineering. (5) Fakulta strojní TU v Liberci (dále jen fakulta) je součástí Technické univerzity v Liberci (dále jen TUL ), která je veřejnou vysokou školou univerzitního typu podle zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), (dále jen zákon ) a ve své činnosti se řídí tímto zákonem a další příslušnou legislativou České republiky. Článek 2 Právní předchůdce (1) Právním předchůdcem fakulty je Vysoká škola strojní, která byla zřízena vládním nařízením č. 98/1953 Sb., o změnách v organizaci vysokých škol, s účinností od Vládním nařízením č. 120/1960 Sb., o změnách v organizaci vysokých škol, s účinností od byla Vysoká škola strojní rozdělena na fakultu strojní a fakultu textilní a označena jako Vysoká škola strojní a textilní. Článek 3 Postavení a práva fakulty (1) Fakulta je samosprávná. Samostatně a svobodně uskutečňuje vzdělávací, vědeckou, výzkumnou, vývojovou a jinou tvůrčí činnost a vytváří pro tyto činnosti nezbytné podmínky. (2) Rozsah samosprávného postavení fakulty a její vztah k TUL vymezují zákon, Statut TUL a Statut Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen statut fakulty ). (3) Orgány fakulty mají právo rozhodovat a jednat jménem TUL ve věcech týkajících se fakulty podle 24 zákona.

2 Článek 4 Akademické svobody a práva (1) Samosprávné akademické orgány fakulty dbají o to, aby na fakultě byla zaručena akademická práva a svobody v souladu s 4 zákona. Část druhá HLAVNÍ ČINNOST Článek 5 Vzdělávací činnost (1) Fakulta uskutečňuje vzdělávací činnost v rámci akreditovaných bakalářských, magisterských a doktorských studijních programů. (2) Seznam akreditovaných studijních programů včetně formy studia a standardní doby studia zveřejňuje fakulta na úřední desce. (3) Doručování písemností studentům se řídí čl. 3 odst. (4) Statutem TUL. (4) V rámci své vzdělávací činnosti může fakulta poskytovat bezplatně nebo za úplatu programy celoživotního vzdělávání v souladu s 60 zákona. Článek 6 Přijímání ke studiu (1) Podmínky k přijetí ke studiu ve studijních programech určuje zákon a vnitřní předpisy TUL a fakulty. (2) Uchazeče o studium přijímá do studia ve studijních programech fakulty děkan na základě přijímacího řízení a doporučení přijímací komise. (3) Přihlášky ke studiu přijímá studijní oddělení fakulty. Způsob podávání přihlášek je zveřejněn na webu (4) Požadované znalosti a schopnosti uchazečů o studium se ověřují zpravidla přijímací zkouškou nebo pohovorem. (5) Splní-li podmínky přijímacího řízení větší počet uchazečů než může fakulta přijmout, rozhoduje o přijetí pořadí uchazečů v těchto přijímacích řízení. (6) Průběh přijímacího řízení a podmínky přijetí ke studiu v jednotlivých studijních programech projednává Akademický senát Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen senát ) a stanovuje děkan. (7) Výsledky přijímacího řízení jsou zveřejněny na úřední desce. Toto zveřejnění se považuje za náhradní doručení v případě, že rozhodnutí nelze uchazeči doručit. Datum vyvěšení na úřední desce se považuje za datum doručení rozhodnutí. (8) V případě nepřijetí může uchazeč o studium požádat děkana o přezkoumání rozhodnutí podle 50 odst. (7) zákona.

3 Článek 7 Podmínky studia cizinců (1) Podmínky studia cizinců na fakultě se řídí 48 až 51 zákonem a čl. 5 Statutu TUL. (2) Podmínky studia cizinců v paralelních studijních programech uskutečňovaných v cizím jazyce stanovuje Studijní a zkušební řád TUL. Článek 8 Průběh a ukončení studia (1) Průběh a ukončení studia se řídí 51 až 57 zákona a vnitřními předpisy TUL a fakulty. (2) Zápis do studia se koná na fakultě v termínech, které stanoví děkan. (3) Absolventům studia v bakalářském studijním programu, kteří vykonali státní závěrečnou zkoušku a obhájili bakalářskou práci, fakulta vydává se souhlasem rektora TUL vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu s uvedením studijního oboru a uděluje akademický titul bakalář podle 45 odst. 4 zákona. (4) Absolventům studia v magisterském studijním programu, kteří vykonali státní závěrečnou zkoušku a obhájili diplomovou práci, fakulta vydává se souhlasem rektora TUL vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu s uvedením studijního oboru a uděluje akademický titul inženýr podle 46 odst. 4 písm. a) zákona. (5) Absolventům studia v doktorském studijním programu, kteří vykonali státní doktorskou zkoušku a obhájili disertační práci, fakulta vydává se souhlasem rektora TUL vysokoškolský diplom a dodatek k diplomu s uvedením studijního oboru a uděluje akademický titul doktor podle 47 odst. 5 zákona. Článek 9 Poplatky spojené se studiem (1) Výši poplatků za úkony spojené s přijímacím řízením, formu placení a termíny splatnosti poplatků určuje děkan podle čl. 7 odst. (1) Statutu TUL. (2) Výše poplatků za studium při překročení standardní doby studia o více než jeden rok a za další studium v jiném studijním programu je určena čl. 7 odst. (2) a (3) Statutu TUL. (3) Výše poplatků za studium v cizím jazyce je stanovena čl. 7 odst. (4) Statutu TUL. Článek 10 Další úhrady Fakulta dle Statutu TUL může stanovit úhrady: (1) za služby navazující na vzdělávací činnosti (zejména kopírovací služby, informační služby, knihovnické služby); jejich výši a způsob úhrady stanoví Ceník služeb vydaný vedoucím pracoviště, které tyto služby poskytuje, (2) za vydání dokladů o studiu podle 57 odst. 5 písm. b) a c) zákona, náhradních dokladů, které jsou stanoveny zákonem, dalších zákonem nestanovených dokumentů a za administrativní služby na žádost studenta; jejich výši a způsob úhrady stanoví směrnice kvestora.

4 Článek 11 Vědecká činnost (1) Vědecká, výzkumná, vývojová a další tvůrčí činnost (dále vědecká činnost ) je základním právem a povinností akademického pracovníka a je základem pro vzdělávací činnost fakulty. (2) Vědecká činnost se uskutečňuje v oborech odpovídajících studijním oborům fakulty a rozvíjejících tyto studijní obory. (3) Akademická svoboda vědeckého bádání a zveřejňování jeho výsledků je zaručena 4 zákona. Orgány akademické samosprávy fakulty odpovídají za vytvoření podmínek pro vědeckou a tvůrčí technickou činnost akademických pracovníků i studentů. (4) Fakulta uskutečňuje v souvislosti s vědeckou činností habilitační řízení a řízení ke jmenování profesorem v rozsahu stanoveném 71 až 75 zákona v akreditovaných oborech a v oblastech rozvíjejících tyto obory. Článek 12 Zahraniční styky a aktivity (1) Ve svých činnostech fakulta rozvíjí a navazuje spolupráci se zahraničními univerzitami a institucemi v oblastech vzdělávací, vědecké, výzkumné, doplňkové a kulturní činnosti a v oblasti výměny akademických pracovníků a studentů při řešení společných projektů se zahraničními školami a institucemi. (2) Samosprávné orgány fakulty vytvářejí podmínky pro rozvoj zahraniční spolupráce pracovišť fakulty, akademických pracovníků a studentů. (3) Zahraniční spolupráci mohou navazovat samostatně fakulta, její pracoviště, akademičtí pracovníci a studenti fakulty. (4) Smlouvy se zahraničními partnery na úrovni fakulty uzavírá děkan v rozsahu stanoveném 24 zákona. Smlouvy eviduje děkanát fakulty a referát pro zahraniční styky TUL. Článek 13 Ostatní činnost (1) Fakulta vykonává vydavatelskou činnost k publikaci pedagogické a vědecké práce. (2) Fakulta může zakládat a spravovat nadace a nadační fondy v souladu s obecně závaznými předpisy. (1) Fakulta každoročně hodnotí svou činnost. Článek 14 Hodnocení činnosti (2) Výroční zprávu o činnosti a výroční zprávu o hospodaření předkládá děkan ke schválení akademickému senátu.

5 Část třetí DOPLŇKOVÁ ČINNOST Článek 15 (1) V doplňkové činnosti fakulta a její pracoviště vykonávají za úplatu činnost navazující na její vzdělávací a vědeckou, výzkumnou, vývojovou a další tvůrčí technickou činnost v zájmu využití výsledků těchto činností a v zájmu účinnějšího využití lidských zdrojů a majetku fakulty. Uskutečňují ji v souladu se zákonem a vnitřními předpisy TUL. (2) Právní vztahy s jinými právními subjekty v rámci činností uvedených v odst. 1 mohou uzavírat statutární zástupci fakulty nebo pověření pracovníci fakulty. (3) Fakulta může svěřený majetek TUL užívat k doplňkové činnosti podle 20 odst. 1 zákona. Část čtvrtá SAMOSPRÁVA FAKULTY Článek 16 Akademická obec (1) Akademickou obec fakulty tvoří akademičtí pracovníci působící na fakultě podle 70 zákona a v souladu s čl. 29 statutu TUL a studenti zapsaní ke studiu na fakultě podle 61 zákona a v souladu s čl. 28 statutu TUL. Článek 17 Orgány fakulty (1) Samosprávnými akademickými orgány fakulty podle 25 odst. 1 zákona jsou: a) akademický senát fakulty, b) děkan, c) vědecká rada fakulty, d) disciplinární komise fakulty. (2) Orgány akademické samosprávy jednají a rozhodují ve věcech týkajících se fakulty v souladu se zákonem, dalšími právními předpisy, statutem TUL a statutem fakulty. Dbají, aby členové akademické obce měli možnost vyjádřit se ke všem významným dokumentům a opatřením, jež tyto orgány projednávají a schvalují. (3) Dalším orgánem fakulty je tajemník. Článek 18 Akademický senát (1) Akademický senát je ve smyslu 25 odst. 1 písm. a) zákona samosprávným zastupitelským akademickým orgánem fakulty s působností podle 27 zákona.

6 (2) Akademický senát fakulty má 18 členů ve dvou komorách. Komora zástupců akademických pracovníků má 12 členů, komora zástupců studentů má 6 členů. (3) Předsednictvo senátu tvoří předseda, dva místopředsedové a tajemník. Každý z místopředsedů zastupuje jednu komoru. (4) Členy senátu volí ze svých řad členové akademické obce fakulty. Funkční období zástupců akademické obce v senátu je nejvýše tříleté. Způsob volby členů a předsednictva a jednání senátu upravuje vnitřní předpis fakulty Volební a jednací řád akademického senátu Fakulty strojní TU v Liberci. (5) Senát svolává shromáždění akademické obce fakulty zpravidla jedenkrát za rok. (6) Akademičtí funkcionáři a vedoucí pracovníci jsou povinni k projednávaným otázkám poskytnout informace, zaujmout stanovisko nebo zúčastnit se zasedání senátu, pokud jsou k tomu senátem vyzváni. (7) Děkan má právo vystoupit na zasedání senátu kdykoliv o to požádá. Na žádost děkana je předseda povinen bezodkladně svolat mimořádné zasedání senátu. (8) Zasedání senátu jsou veřejně přístupná. (9) Pro činnost senátu vytváří fakulta materiální podmínky. Rozsah podmínek a zodpovědnost za jejich dodržování je stanovena vnitřním předpisem fakulty Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen organizační řád fakulty ). Článek 19 Děkan (1) V čele fakulty je děkan; zastupuje, jedná a rozhoduje ve věcech fakulty, řídí fakultu v souladu se záměry rozvoje fakulty a podle usnesení schválených senátem a vědeckou radou fakulty. (2) Děkana jmenuje a odvolává na návrh senátu fakulty rektor. (3) Děkan za svoji činnost zodpovídá senátu fakulty a rektorovi TUL. (4) Funkční období děkana je čtyřleté. Funkci děkana může tatáž osoba vykonávat na téže fakultě nejvýše dvě po sobě bezprostředně jdoucí funkční období. (5) Děkana zastupují v jím určeném rozsahu proděkani. Článek 20 Proděkani (1) Proděkan je zástupcem děkana v pověřeném úseku činnosti a je oprávněn na tomto úseku své činnosti jednat jménem fakulty. Úseky činnosti proděkanů jsou vymezeny organizačním řádem fakulty. (2) Proděkana jmenuje a odvolává děkan po projednání senátem. (3) Funkční období proděkana je zpravidla totožné s funkčním obdobím děkana. (4) Pověřený proděkan zastupuje děkana v plném rozsahu po dobu jeho nepřítomnosti.

7 Článek 21 Vědecká rada (1) Právní postavení, složení a oblast působnosti Vědecké rady Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen vědecká rada ) jsou dány 25, 29 a 30 zákona. (2) Jednání vědecké rady se řídí vnitřním předpisem fakulty Jednací řád vědecké rady Fakulty strojní TU v Liberci. (3) Předsedou vědecké rady je děkan. Členy vědecké rady jmenuje a odvolává děkan po schválení návrhu senátem fakulty. Členství ve vědecké radě je čestné. (4) Funkční období členů vědecké rady je zpravidla totožné s funkčním obdobím děkana. Článek 22 Disciplinární komise (1) Disciplinární komise projednává disciplinární přestupky studentů, kteří jsou na fakultě zapsáni, a předkládá návrh na rozhodnutí děkanovi. (2) Děkan jmenuje členy komise a jejího předsedu z řad členů akademické obce fakulty na základě senátem schváleného návrhu. (3) Funkční období disciplinární komise je dvouleté. (4) Působnost a jednací řád disciplinární komise stanovuje vnitřní předpis fakulty Disciplinární řád pro studenty Fakulty strojní TU v Liberci. Článek 23 Tajemník (1) Tajemník řídí hospodaření a vnitřní správu fakulty v rozsahu stanoveném opatřením děkana. Úseky činnosti tajemníka a oprávnění jednat jménem fakulty určuje organizační řád fakulty. (2) Tajemníka jmenuje a odvolává děkan podle 32 odst. 2 zákona. Tajemník za svou činnost zodpovídá děkanovi. Článek 24 Poradní orgány (1) Poradním orgánem děkana je kolegium děkana. Členy kolegia jsou děkan, proděkani, tajemník a další členové jmenovaní děkanem. Právo účastnit se jednání kolegia děkana má předseda senátu. (2) Poradními orgány děkana pro řízení studia v doktorských studijních programech jsou oborové rady. Rozsah činnosti oborové rady je uveden v organizačním řádu fakulty. (3) Děkan a senát mohou ustavit ještě další poradní orgány. Rozsah jejich činnosti vymezuje zřizovatel.

8 Část pátá STRUKTURA A ORGANIZACE FAKULTY Článek 25 Organizační struktura (1) Fakulta se člení podle charakteru činnosti na pracoviště: katedry pro pedagogickou a vědeckovýzkumnou činnost, fakultní laboratoře, speciální pracoviště pro vědeckovýzkumnou a odbornou činnost, děkanát a studijní oddělení pro organizační, správní a administrativní činnost fakulty. (2) Organizační strukturu fakulty schvaluje na návrh děkana senát fakulty. (3) Organizační strukturu fakulty, postavení pracovišť v rámci fakulty či TUL s vymezením jejich činností určuje organizační řád fakulty. Článek 26 Pracoviště fakulty (1) Akademický senát fakulty rozhoduje na návrh děkana o zřízení, sloučení, splynutí, rozdělení nebo zrušení fakultních pracovišt. Seznam pracovišť fakulty je uveden v Příloze č. 1 ke statutu fakulty. (2) Vedoucího pracoviště jmenuje děkan na základě výsledků výběrového řízení a odvolává podle vnitřního předpisu Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Fakulty strojní TU v Liberci. (3) Vnitřní organizační strukturu fakultního pracoviště, pravomoc a postavení vedoucího pracoviště určuje organizační řád fakulty. Část šestá STUDIJNÍ PROGRAMY A AKREDITACE Článek 27 Studijní program a jeho akreditace (1) Základní součásti studijního programu jsou dány 44 odst. 2 zákona. Další jeho součástí je studijní plán. (2) Fakulta uskutečňuje studijní programy formou prezenčního a kombinovaného studia. (3) Studijní program je zpravidla členěn na studijní obory. Studijní obor může být členěn na zaměření. (4) Zřízení a zrušení studijního programu, oboru a zaměření schvaluje vědecká rada po projednání senátem. Studijní program (obor), doplněný o další podklady podle 79 zákona postoupí děkan prostřednictvím rektora TUL ministerstvu k akreditaci. Platnost akreditace lze prodloužit podle 80 odst. 2 zákona.

9 Článek 28 Akreditace habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem (1) Oprávnění fakulty konat habilitační řízení nebo řízení ke jmenování profesorem podléhá akreditaci podle 82 odst. 1 zákona. (2) Žádost o akreditaci habilitačního řízení a řízení ke jmenování profesorem vypracované fakultou podle 82 odst. 2 zákona předkládá na ministerstvo rektor. Část sedmá ZAMĚSTNANCI A STUDENTI FAKULTY Článek 29 Akademičtí pracovníci a ostatní zaměstnanci (1) Všichni zaměstnanci působící na fakultě jsou v pracovně právních vztazích k TUL. Práva a povinnosti zaměstnanců určuje zejména zákon č. 262/2006 Sb., zákoník práce, v účinném znění a vnitřní předpisy TUL. (2) Místa akademických pracovníků se obsazují na základě výběrového řízení podle 77 zákona, které probíhá v souladu s vnitřním předpisem fakulty Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Fakulty strojní TU v Liberci. (3) Akademičtí pracovníci fakulty jsou v souladu s 3 zákona členy akademické obce univerzity a zároveň nejvýše jedné akademické obce fakulty. Příslušnost k akademické obci fakulty je určena čl. 29 Statutu TUL. (4) V případě, že akademický pracovník je současně i studentem, řídí se jeho příslušnost ke komoře studentů nebo komoře zaměstnanců tím stavem, který nastal dříve. (5) Akademickému pracovníkovi může děkan poskytnout tvůrčí volno podle 76 zákona. (6) Všichni pracovníci jsou odměňováni podle Vnitřního mzdového předpisu TUL. Článek 30 Studenti (1) Postavení, práva a povinnosti studentů stanoví 61, 62 a 63 zákona, vnitřní předpisy TUL a fakulty stojní. (2) Zásady pro přiznání stipendia vymezuje Stipendijní řád TUL a Stipendijní řád Fakulty strojní TU v Liberci, případně další vnitřní předpis fakulty v souladu s 91 zákona. Výši stipendií stanoví děkan po předchozím projednání senátem. (3) Disciplinární přestupky studentů fakulty podle 64 zákona řeší disciplinární komise zahájením disciplinárního řízení na návrh děkana v souladu s Disciplinárním řádem pro studenty Fakulty strojní TU v Liberci.

10 Část osmá HOSPODAŘENÍ FAKULTY Článek 31 (1) Hospodaření fakulty se řídí zákonem, rozhodnutím ministerstva o poskytnutí příspěvku a dotací ze státního rozpočtu, ostatními zvláštními právními předpisy, Statutem TUL, zejména přílohou č. 2 Pravidla hospodaření TUL, tímto statutem fakulty a vnitřním předpisem fakulty Směrnice pro stanovení výkonů pracovišť. (2) Základním zdrojem hospodaření fakulty jsou příspěvek a dotace ze státního rozpočtu a jiné příjmy podle 18 odst. 2 zákona a ostatních zvláštních právních předpisů. Rozpis příspěvku a dotací ze státního rozpočtu na fakulty každoročně schvaluje na návrh rektora Akademický senát TUL. (3) Děkan předkládá senátu fakulty ke schválení výroční zprávu o hospodaření fakulty a návrh rozpočtu fakulty. (4) Dodržování zásad hospodaření a využívání finančních prostředků kontroluje senát. (5) Katedry a ostatní pracoviště samostatně hospodaří s prostředky, které jim jsou přiděleny děkanem fakulty dle schváleného rozpočtu nebo je získají vlastní činností. (6) Za účelné využití hmotného majetku, přidělených prostředků z veřejných zdrojů a prostředků získaných z neveřejných zdrojů zodpovídá vedoucí pracoviště děkanovi. Část devátá AKADEMICKÉ OBŘADY A INSIGNIE Článek 32 (1) Konání a organizaci akademických obřadů, způsob užívání insignií a talárů na fakultě určuje děkan v souladu s čl. 31 až 37 Statutu TUL. (2) Akademické sliby a formule promotora jsou uvedeny v Příloze č. 2 ke statutu fakulty. Část desátá USTANOVENÍ ZÁVĚREČNÁ Článek 33 (1) Součástí statutu fakulty jsou přílohy: Příloha č. 1 Seznam pracovišť Příloha č. 2 Akademické sliby a formule promotora (2) Vnitřními předpisy fakulty jsou: a) Statut Fakulty strojní TU v Liberci

11 b) Stipendijní řád pro studenty Fakulty strojní TU v Liberci c) Volební a jednací řád akademického senátu Fakulty strojní TU v Liberci d) Jednací řád Vědecké rady Fakulty strojní TU v Liberci e) Disciplinární řád pro studenty Fakulty strojní TU v Liberci f) Organizační řád Fakulty strojní TU v Liberci g) Řád výběrového řízení pro obsazování míst akademických pracovníků Fakulty strojní TU v Liberci. (3) Vnitřní normy fakulty jsou: a) Směrnice, které jsou obecným nástrojem řízení bez časového omezení zajišťující stejné řešení obdobných činností (podobu směrnice má i opatření děkana). b) Příkazy, které jsou konkrétním časově omezeným nástrojem řízení, jímž se ukládají jednotlivé úkoly s uvedením termínu splnění a je-li to možné, se jménem pracovníka odpovědného za jeho splnění. Vnitřní normy vydává v rozsahu svých kompetencí stanovených zákonem, Statutem TUL a tímto statutem děkan fakulty. Článek 34 Závěrečná ustanovení (1) Statut Fakulty strojní TU v Liberci byl schválen Akademickým senátem Fakulty strojní TU v Liberci dne 27. listopadu 2014 a Akademickým senátem Technické univerzity v Liberci dne 9. prosince (2) Statut Fakulty strojní TU v Liberci a jeho přílohy, ve znění pozdějších změn a doplňků ze dne 30. června 1999 se zrušuje. (3) Tento statut fakulty nabývá platnosti a účinnosti dnem 1. ledna V Liberci dne 15. prosince 2014 prof. Dr. Ing. Petr Lenfeld děkan

12 Příloha č. 1 ke Statutu FS TUL Seznam pracovišť Číslo Název Zkratka 2190 Katedra mechaniky, pružnosti a pevnosti KMP Laboratoř experimentální mechaniky Laboratoř biomedicínských prototypů 2200 Katedra strojírenské technologie KSP Laboratoř mechanických zkoušek a tribologie Laboratoř zkoušení plastů Slévárenská laboratoř Metalografická laboratoř Laboratoř svařování Laboratoř zpracování plastů Laboratoř tvářecích procesů Laboratoř experimentální metalurgie Laboratoř simulací technologických procesů Laboratoř lepení 2210 Katedra materiálu KMT Laboratoř testování mechanických vlastností materiálů Laboratoř destruktivního zkoušení Laboratoř nedestruktivního zkoušení Laboratoř mikroskopie a obrazové analýzy Laboratoř světelné optické mikroskopie Laboratoř elektronové rastrovací mikroskopie Laboratoř metalografie Laboratoř keramiky Laboratoř tvorby a hodnocení tenkých vrstev Laboratoř geopolymerních materiálů Laboratoř studia přírodních materiálů 2220 Katedra energetických zařízení KEZ Laboratoř hydrodynamiky a kavitace Laboratoř optických a vizualizačních metod Laboratoř technických měření a termofyzikálních vlastností látek Laboratoř energetických zařízení a obnovitelných zdrojů energie Laboratoř numerických metod v mechanice tekutin 2340 Katedra částí a mechanismů strojů KST Laboratoř aplikované mechaniky Laboratoř komfortu sezení Laboratoř Designu a PLM Laboratoř CAD a FEM

13 2360 Katedra obrábění a montáže KOM Laboratoř třískových technologií a procesů LTT Laboratoř strojírenské metrologie LSM Laboratoř elektro 2370 Katedra vozidel a motorů KVM Laboratoř vozidel a motorů Laboratoř technické diagnostiky Laboratoř počítačové grafiky 2380 Katedra sklářských strojů a robotiky KSR Laboratoř robotiky Technologická laboratoř Laboratoř sklářských strojů Laboratoř pneumatických pohonů Laboratoř numerických simulací Laboratoř strojního vidění Vývojová laboratoř prototypů 2390 Katedra textilních a jednoúčelových strojů KTS Laboratoř textilních strojů a strojů na výrobu nanovláken Laboratoř jednoúčelových strojů Laboratoř přístrojové techniky Prototypová dílna Experimentální laboratoř konstrukce strojů Laboratoř CAD a simulací Laboratoř digitálního prototypu 2400 Katedra výrobních systémů a automatizace KSA Laboratoř digitální továrny a simulace výrobních systémů Laboratoř 3D měření a digitalizace Robotické pracoviště Laboratoř Rapid Prototyping Laboratoř CNC strojů Laboratoř laserových technologií Laboratoř hydraulických systémů Laboratoř pneumatických systémů Laboratoř počítačů a programování Laboratoř aplikované kybernetiky Laboratoř ASŘ a počítačové grafiky 2812 Děkanát fakulty strojní DFS

14 Akademické sliby a formule promotora Příloha č. 2 ke Statutu FS TUL Imatrikulační slib Stávaje (stávajíc) se dnešním dnem členem (členkou) akademické obce Fakulty strojní Technické univerzity v Liberci slibuji, že budu svědomitě a zodpovědně plnit všechny povinnosti studenta (studentky), nezneužiji svých akademických práv a svobod a své úsilí zaměřím k všestrannému formování své osoby a k úspěšnému absolvování studia. Čestně slibuji, že svou prací a svým jednáním budu usilovat o uchování dobrého jména Technické univerzity v Liberci a její fakulty strojní a že se nedopustím ničeho, čím bych poškodil(a) její uznávanou vážnost. Slib absolventů bakalářského a magisterského studia Vaše Magnificence, jménem všech absolventů bakalářského a magisterského studia skládám tento slib: Vědomi si významu vysokoškolského vzdělání pro hospodářský i kulturní rozvoj společnosti slibujeme, že vědomosti a zkušenosti nabyté studiem budeme zodpovědně využívat a nadále rozvíjet podle svých nejlepších sil a schopností k rozvoji vzdělanosti a k obecnému prospěchu celé společnosti, že budeme vždy jednat v duchu humanismu a demokracie a zachováme ve vážnosti Českou republiku, Technickou univerzitu v Liberci a její fakultu strojní. Slib absolventa doktorského studia Vaše Magnificence, s vědomím významu vědy pro všestranný rozvoj a vzdělanost společnosti slibuji, že vědecké poznatky a zkušenosti nabyté v rámci doktorského studia budu uplatňovat a dále rozvíjet podle svých nejlepších sil a schopností k obecnému prospěchu a s vědomím zvláštní zodpovědnosti za rozvoj vzdělanosti celé společnosti. Budu usilovat o další rozvoj vědeckého poznání ve svém oboru, pečovat o růst příští vědecké generace a dbát mezinárodního charakteru a etických tradic vědy. Slibuji, že budu vždy jednat v duchu demokracie a humanismu a svou činností upevňovat dobré jméno České republiky, Technické univerzity v Liberci a její fakulty strojní. Formule promotora Absolventi bakalářského studijního programu Prohlašuji bakaláři ty absolventy fakulty strojní, kteří budou nyní jednotlivě vyzváni. Žádám je, aby potvrdili slib do rukou rektora a převzali bakalářský diplom. Absolventi magisterského studijního programu Prohlašuji inženýry ty absolventy fakulty strojní, kteří budou nyní jednotlivě vyzváni. Žádám je, aby potvrdili slib do rukou rektora a převzali inženýrský diplom. Absolventi doktorského studijního programu Prohlašuji doktorem pana (paní) inženýra (-ku) a žádám ho, aby předstoupil (a), potvrdil (a) slib do rukou rektora a převzal (a) diplom absolventa doktorského studia.

zákon, Statut TUL a Statut Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen statut fakulty ). STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

zákon, Statut TUL a Statut Fakulty strojní TU v Liberci (dále jen statut fakulty ). STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Fakulta strojní je součástí Technické univerzity v Liberci (dále jen TUL ), která je veřejnou vysokou

Více

Statut Fakulty umění Ostravské univerzity v Ostravě. Část I Úvodní ustanovení. 1 Název, sídlo a typ vysoké školy

Statut Fakulty umění Ostravské univerzity v Ostravě. Část I Úvodní ustanovení. 1 Název, sídlo a typ vysoké školy Statut Fakulty umění Ostravské univerzity v Ostravě Část I Úvodní ustanovení 1 Název, sídlo a typ vysoké školy 1. Fakulta umění Ostravské univerzity v Ostravě je součástí Ostravské univerzity v Ostravě

Více

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek

Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek DATUM: 02.01.2011 ČÍSLO JEDNACÍ: VÝTISK ČÍSLO: BR-1/2011-2 Jediný POČET LISTŮ (STRAN): 3 (5) Statut bezpečnostní rady obce s rozšířenou působností Písek vydaný k zabezpečení 8 nařízení vlády č. 462/2000

Více

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016

USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2016 7. volební období 145 USNESENÍ výboru pro vědu, vzdělání, kulturu, mládež a tělovýchovu z 22. schůze ze dne 21. ledna 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým

Více

STATUT FAKULTY TEXTILNÍ

STATUT FAKULTY TEXTILNÍ Technická univerzita v Liberci FAKULTA TEXTILNÍ STATUT FAKULTY TEXTILNÍ a další vnitřní předpisy Úplné znění Statutu Část I. Úvodní ustanovení článek 1 Fakulta 1. Fakulta textilní (dále jen fakulta) je

Více

Statut Fakulty zdravotnických věd. Univerzity Palackého v Olomouci.

Statut Fakulty zdravotnických věd. Univerzity Palackého v Olomouci. FZV-A-1/2015 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI VNITŘNÍ PŘEDPIS Statut Fakulty zdravotnických věd Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Vnitřní předpis Statut Fakulty zdravotnických věd Univerzity

Více

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 na ČVUT v Praze Fakultě dopravní

Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 na ČVUT v Praze Fakultě dopravní Zpráva o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách pro akademický rok 2013 2014 dle Vyhlášky MŠMT č. 343/2002 Sb. o průběhu přijímacího řízení na vysokých školách a její změně č. 276/2004 Sb. 1. Informace

Více

STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ Statut Přírodovědecké fakulty MU strana 1 / 33 STATUT PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY MASARYKOVY UNIVERZITY V BRNĚ Podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb. ze dne 22. dubna 1998 o

Více

VIII. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

VIII. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STATUTU VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 7. prosince 2006

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE STATUT FARMACEUTICKÉ FAKULTY V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb.,

Více

ZÁKON č. 111/1998 Sb.,

ZÁKON č. 111/1998 Sb., ZÁKON č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) ve znění zákona č. 210/2000 Sb., zákona č. 17/2001 Sb., zákona č. 362/2003 Sb., zákona č. 96/200

Více

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s.

Vysoké školy finanční a správní, o. p. s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Statut Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií. Část I. Úvodní ustanovení

Statut Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií. Část I. Úvodní ustanovení Vnitřní předpis fakulty Statut Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Část I. Úvodní ustanovení Článek 1 Fakulta 1. Fakulta mechatroniky, informatiky a mezioborových studií (dále jen

Více

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze

Zpráva o průběhu bakalářského přijímacího řízení pro akademický rok 2014/15 na Fakultě stavební ČVUT v Praze 1. Informace o přijímacích zkouškách pro studijní programy Stavební inženýrství - B3651 Architektura a stavitelství - B3502 Geodézie a kartografie - B3645 Civil Engineering - B3648 Stavitelství B3609 Metrologie

Více

STATUT DIVADELNÍ FAKULTY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE. Úvodní ustanovení

STATUT DIVADELNÍ FAKULTY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE. Úvodní ustanovení STATUT DIVADELNÍ FAKULTY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Divadelní fakulta je součástí Akademie múzických umění v Praze. Používá zkrácené označení DAMU. Akademie múzických

Více

(ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH),

(ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH), Úplné znění zákona o vysokých školách - nepublikované ve Sbírce zákonů 7. května 2009 ÚPLNÉ ZNĚNÍ ZÁKONA Č. 111/1998 SB., O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH A O ZMĚNĚ A DOPLNĚNÍ DALŠÍCH ZÁKONŮ (ZÁKON O VYSOKÝCH ŠKOLÁCH),

Více

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY

92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY 92/2015 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 8. dubna 2015 o pravidlech pro organizaci služebního úřadu Vláda nařizuje podle 205 písm. a) zákona č. 234/2014 Sb., o státní službě: 1 Základní ustanovení (1) Organizační

Více

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu

Náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu 176 VYHLÁŠKA ze dne 5. června 2009, kterou se stanoví náležitosti žádosti o akreditaci vzdělávacího programu, organizace vzdělávání v rekvalifikačním zařízení a způsob jeho ukončení Ministerstvo školství,

Více

Organizační řád Centra pro ekonomický výzkum a doktorské studium

Organizační řád Centra pro ekonomický výzkum a doktorské studium Univerzita Karlova v Praze Organizační řád Centra pro ekonomický výzkum a doktorské studium Část I. Úvodní ustanovení Článek 1 Právní postavení 1.1 Centrum pro ekonomický výzkum a doktorské studium (dále

Více

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola

VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola VNITŘNÍ KONTROLNÍ SYSTÉM řídící kontrola Povinnost vytvořit vnitřní kontrolní systém zákon č. 320/2001 Sb. (1) Finanční kontrola vykonávaná podle zákona je součástí systému finančního řízení zabezpečujícího

Více

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY

JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY JEDNACÍ ŘÁD FORMÁTOVÉHO VÝBORU NÁRODNÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNY Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Formátového výboru Národní digitální knihovny upravuje zejména způsob svolávání zasedání, účasti, rozhodování

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu

Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Příloha č. 1 Vzor smlouvy o založení svěřenského fondu a statutu svěřenského fondu Strana první. NZ [ ]/[ ] N [ ]/[ ] Notářský zápis sepsaný dne [ ] (slovy: [ ])[jméno a příjmení], notářem v [ ], na adrese

Více

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s.

Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Stanovy zapsaného spolku Jetsurf club, z.s. Článek 1. Spolek Jetsurf club, z.s. (dále jen Jetsurf club nebo Spolek ) je samosprávným dobrovolným svazkem fyzických osob a právnických osob, založeným k naplňování

Více

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016

Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun. Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Město Moravský Beroun náměstí 9. května 4, 793 05 Moravský Beroun Oznámení o vyhlášení výběrového řízení VŘ 5/2016 Tajemník Městského úřadu Moravský Beroun dne 12.08.2016 v souladu se zákonem č. 312/2002

Více

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od 1. 1. 2015 Statut Fakulty strojní Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li výtisk tohoto dokumentu na první straně opatřen originálem razítka

Více

STATUT Fakulty strojní TU v Liberci. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

STATUT Fakulty strojní TU v Liberci. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT Fakulty strojní TU v Liberci Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Fakulta strojní je součástí Technické univerzity v Liberci (dále jen TUL ), která je veřejnou vysokou

Více

P R A V I D L A. č. P1/2016

P R A V I D L A. č. P1/2016 P R A V I D L A RADY MĚSTA LOUN č. P1/2016 pro udělování ceny kulturní komise Rady města Loun leden 2016 Cena kulturní komise Rady města Loun Z prostředků Kulturního fondu bude udělována cena kulturní

Více

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové v roce 2015

Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové v roce 2015 Pravidla pro přijímací řízení a podmínky pro přijetí ke studiu na Fakultě informatiky a managementu Univerzity Hradec Králové v roce 2015 V souladu s čl. 25 Statutu Univerzity Hradec Králové se bude přijímací

Více

Opatření rektora UK č. 11/2001

Opatření rektora UK č. 11/2001 Opatření rektora UK č. 11/2001 Název: K provedení: Organizační řád rektorátu Univerzity Karlovy v Praze čl. 17 odst. 5 Statutu Univerzity Karlovy v Praze Účinnost: 1. červenec 2001 ORGANIZAČNÍ ŘÁD REKTORÁTU

Více

STATUT. Technické univerzity v Liberci, Fakulty strojní. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Název, sídlo a typ

STATUT. Technické univerzity v Liberci, Fakulty strojní. Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ. Článek 1 Název, sídlo a typ STATUT Technické univerzity v Liberci, Fakulty strojní Část první ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ Článek 1 Název, sídlo a typ (1) Úplný název fakulty zní Technická univerzita v Liberci, Fakulta strojní Fakulta strojní

Více

Vnitřní předpisy České zemědělské univerzity v Praze

Vnitřní předpisy České zemědělské univerzity v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 21. ledna 2013

Více

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce

OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce OBEC Babice Zastupitelstvo obce Babice Obecně závazná vyhláška č. 1/2016 kterou se vydává požární řád obce Zastupitelstvo obce Babice se na svém zasedání dne 4. 4. 2016 usnesením č. 4/7/2016 usneslo vydat

Více

S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a

S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a S t a t u t R a d y v l á d y Č e s k é r e p u b l i k y p r o l i d s k á p r á v a Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády České republiky pro lidská práva (dále jen Rada ) je stálým poradním orgánem

Více

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky.

Anotace: Tato prezentace je zaměřena na soustavu soudů v ČR. Zahrnuje výklad, doplňování pojmů, samostatnou práci a opakování látky. Název školy:střední odborné učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Název materiálu:vy_32_inovace_03.03 Téma sady: Soudnictví Ročník: Nástavbové studium, 1.-4.ročník

Více

Informace k navazujícímu magisterskému studiu v oboru Logistika na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích

Informace k navazujícímu magisterskému studiu v oboru Logistika na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Informace k navazujícímu magisterskému studiu v oboru Logistika na Vysoké škole technické a ekonomické v Českých Budějovicích Pro akademický rok 2012/2013 je ve spolupráci a pod záštitou Vysoké školy logistiky,

Více

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016

KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 Vysoká škola polytechnická Jihlava Čj.: VSPJ/01826/2015 KRITÉRIA, PRAVIDLA, POSTUP, TERMÍNY A CENÍK PRO UBYTOVÁNÍ NA KOLEJÍCH VŠPJ V OBDOBÍ 1. 7. 2015 30. 6. 2016 OBSAH: 1) STUDENTI PREZENČNÍHO STUDIA...

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE

STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE STATUTÁRNÍ MĚSTO MOST MAGISTRÁT MĚSTA MĚSTSKÁ POLICIE Rozsah platnosti dokumentu: všichni zaměstnanci města Název: PRAVIDLA PRO UŽÍVÁNÍ ZNAKU A VLAJKY STATUTÁRNÍHO MĚSTA MOSTU Typ dokumentu: pravidla rady

Více

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK

ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK ZKUŠEBNÍ PŘEDMĚTY SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍCH ZKOUŠEK Jsou stanoveny a zakotveny v platných legislativních normách: Zákon č. 561/2004 Sb. o předškolním, základním, středním, vyšším odborném a jiném vzdělávání

Více

Stipendijní řád. Vysoké školy podnikání a práva, a.s.

Stipendijní řád. Vysoké školy podnikání a práva, a.s. Stipendijní řád Vysoké školy podnikání a práva, a.s. Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Stipendijní řád Vysoké školy podnikání a práva, a. s. (dále jen stipendijní řád ) je vydán v souladu se zákonem č. 111/1998

Více

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Disciplinární řád pro studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 19. května 2004

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVACÍCH A STRAVOVACÍCH SLUŽEB UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 15. ČERVNA 2015

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ ŘÁDU PRO POSKYTOVÁNÍ UBYTOVACÍCH A STRAVOVACÍCH SLUŽEB UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE ZE DNE 15. ČERVNA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. června 2009

Více

Návrh. ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele

Návrh. ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele IIIb. Návrh ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o České

Více

I) Slezská univerzita v Opavě

I) Slezská univerzita v Opavě I) Slezská univerzita v Opavě Pokyn rektora č. 1/2014 k zabezpečení jednotného postupu při evidenci uznané doby rodičovství a činnostech souvisejících na Slezské univerzitě v Opavě Vydáno: V Opavě, únor

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 718/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 660 ze dne 27.08.2014 Sloučení příspěvkových organizací Pečovatelská služba Praha 3 a Ošetřovatelský domov Praha 3 a změna zřizovací

Více

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna

Příloha č.6 Statutu města Brna. Kontrolní řád města Brna Příloha č.6 Statutu města Brna Kontrolní řád města Brna Strana 1 (celkem 5) Účelem tohoto Kontrolního řádu města Brna je stanovit základní pravidla provádění kontrolní činnosti ve všech oblastech samostatné

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY

MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY MĚSTSKÝ ÚŘAD VELKÉ HAMRY Vnitřní předpis Městského úřadu Velké Hamry č. VS/01/2012 ORGANIZAČNÍ ŘÁD MĚSTSKÉHO ÚŘADU VELKÉ HAMRY I. Úvodní ustanovení Organizační řád Městského úřadu Velké Hamry vychází zejména

Více

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA STATUT

UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA STATUT UNIVERZITA PARDUBICE DOPRAVNÍ FAKULTA JANA PERNERA STATUT DOPRAVNÍ FAKULTY JANA PERNERA ze dne 10. prosince 2013 Akademický senát Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice se podle 27 odst. 1

Více

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů

Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů Smlouva o spolupráci při realizaci odborných praxí studentů I. Smluvní strany Masarykova univerzita Filozofická fakulta se sídlem, 602 00 Brno zastoupená prof. PhDr. Milanem Polem, CSc., děkanem Filozofické

Více

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ INFORMACE K II. KOLU PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 KRITÉRIA II. kola PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro školní rok 2016/2017 Střední škola lodní dopravy a technických řemesel, Děčín VI, p. o., stanovila v souladu se zákonnou normou č. 472/2011 Sb., kterým se mění

Více

zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb.

zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb. zákon České národní rady ze dne 4. května 1992 č. 300 Sb., o státní podpoře výzkumu a vývoje, ve znění zákona č. 1/1995 Sb. a zákona č. 220/2000 Sb. (zákon byl zrušen dnem 1. července 2002 zákonem č.130/2002

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017

Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Přijímací řízení FZV UP pro akademický rok 2016/2017 Předpokládané termíny konání přijímacích zkoušek: 30. května 2016: Fyzioterapie navazující magisterské studium - 1. kolo (písemný test) 13.-17. června

Více

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY

VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY S t a t u t Rady vlády pro národnostní menšiny Článek 1 Úvodní ustanovení Příloha k usnesení vlády ze dne 10. října 2001 č. 1034, ve znění usnesení vlády ze dne 3. listopadu 2004

Více

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského leadershipu

Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty vojenského leadershipu UNIVERZITA OBRANY FAKULTA VOJENSKÉHO LEADERSHIPU Schvaluji: Děkan plukovník doc. Ing. Vladan HOLCNER, Ph.D. Zpráva o výsledcích přijímacího řízení Fakulty ho leadershipu 015 Informace o přijímacích zkouškách

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Statut Rad y vlády pro záležitosti romské menšiny schválený usnesením vlády ze dne 12. května 2014 č. 352, ve znění usnesení vlády ze dne 12. prosince 2014 č. 933. Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Rada vlády

Více

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ

VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ VYHLÁŠENÍ DOTAČNÍHO PROGRAMU MŠMT FINANCOVÁNÍ ASISTENTŮ PEDAGOGA PRO DĚTI, ŽÁKY A STUDENTY SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM V SOUKROMÝCH A CÍRKEVNÍCH ŠKOLÁCH NA ROK 2010 Č. j.: 24 525/2009-61 V Praze dne 17. prosince

Více

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU

ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU VNITŘNÍ SMĚRNICE MĚSTA č. 27/2015 ZADÁVÁNÍ VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU Město Holice, (dále jen zadavatel), se sídlem Holubova 1, 534 14 Holice, IČ 00273571, zastoupené starostou města Mgr. Ladislavem

Více

STANOVY KOKONÍN z. s.

STANOVY KOKONÍN z. s. Čl. I STANOVY KOKONÍN z. s. Název a sídlo, působnost a charakter spolku 1. Název spolku: Kokonín z. s. (dále jen spolek); 2. Sídlem spolku je Jablonec nad Nisou Kokonín, Dělnická 4315, PSČ 468 01; 3. Spolek

Více

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014

Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015. Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Přechod financování z MPSV na kraje k 1. 1. 2015 Seminář pro poskytovatele sociálních služeb 25. června 2014 Povinnosti kraje Zajišťuje dostupnost poskytování sociálních služeb na svém území v souladu

Více

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I

ZÁKON ze dne. 2014. ČÁST PRVNÍ Změna zákona o hlavním městě Praze. Čl. I ZÁKON ze dne. 2014 kterým se mění zákon č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů, zákon č. 130/2000 Sb., o volbách do zastupitelstev krajů a o změně některých zákonů, ve znění

Více

3. Studijní plány pro všechny vypisované studijní obory jsou pravidelně zveřejňovány před zahájením výuky v Informacích o studiu.

3. Studijní plány pro všechny vypisované studijní obory jsou pravidelně zveřejňovány před zahájením výuky v Informacích o studiu. Studijní a zkušební řád pro studium v bakalářských a magisterských studijních programech Přírodovědecké fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Na Přírodovědecké fakultě

Více

STATUT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO

STATUT VETERINÁRNÍ A FARMACEUTICKÉ UNIVERZITY BRNO Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 7. prosince 2006

Více

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah:

VYHLAŠUJE ZÁMĚR. Obsah: VYHLAŠUJE ZÁMĚR Evid. č. záměru: EKO/032/12 Vyvěšeno: 14. 6. 2012 Zpracoval odbor: ekonomický Uzávěrka: 16. 7. 2012 Zodpovídá: Mgr. Blanka Semelová Telefon: 577 043 655 Obsah: Zlínský kraj vyhlašuje záměr

Více

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 6/2014-15

Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze. Opatření děkana č. 6/2014-15 Lékařská fakulta v Hradci Králové, Univerzita Karlova v Praze Opatření děkana č. 6/2014-15 Název: Vytváření a kontrola individuálních studijních plánů v doktorských studijních programech Platnost: Podpisem

Více

Úplné znění S T A T U T U

Úplné znění S T A T U T U Úplné znění S T A T U T U Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni ze dne 23. 11. 2011 Akademický senát Fakulty aplikovaných věd Západočeské univerzity v Plzni schválil podle 27 odst. 1

Více

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy

Čl. 1 Smluvní strany. Čl. 2 Předmět smlouvy Veřejnoprávní smlouva č. 1/2015 o poskytnutí dotace dle zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění pozdějších předpisů Na základě usnesení zastupitelstva obce Čáslavsko

Více

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA

UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE PEDAGOGICKÁ FAKULTA ZMĚNA PRAVIDEL PRO ORGANIZACI STUDIA Akademický senát Pedagogické fakulty se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 1 písm. e) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692

Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Zadavatel: Moravskoslezský kraj se sídlem Ostrava, 28. října 117, PSČ 702 18 IČ: 70890692 Veřejná zakázka: Úvěrový rámec na předfinancování a spolufinancování projektů zadávaná v otevřeném řízení podle

Více

Zápis z 1. zasedání AS FIT

Zápis z 1. zasedání AS FIT Zápis z 1. zasedání AS FIT Místo a čas konání: čtvrtek 1.11.2012, zasedací místnost FIT ČVUT, doba trvání 12:45-14:15 Přítomni: Přítomni: Jiří Douša, Petr Matyáš, Martin Novotný, Tomáš Zahradnický, Michal

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. ŠÚ Znojmo, Rudoleckého 21, 669 02 Znojmo Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 122 298/99-05010 Signatura: ol6ws201 Oblastní pracoviště č. 12 Brno Okresní pracoviště Znojmo INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Identifikátor ředitelství: IZO: Ředitel

Více

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UJEP

STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UJEP STUDIJNÍ A ZKUŠEBNÍ ŘÁD PRO STUDIUM V DOKTORSKÉM STUDIJNÍM PROGRAMU PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UJEP čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Studium v doktorském studijním programu je studiem ve smyslu ustanovení 47 zákona

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu do doktorských studijních programů ESF pro akademický rok 2016/2017

Podmínky pro přijetí ke studiu do doktorských studijních programů ESF pro akademický rok 2016/2017 Podmínky pro přijetí ke studiu do doktorských studijních programů ESF pro akademický rok 2016/2017 Ekonomicko-správní fakulta MU (dále jen ESF ) respektuje ustanovení 48, 49 a 50 zákona č. 111/1998 Sb.,

Více

Stanovy Asociace chytrého bydlení

Stanovy Asociace chytrého bydlení Stanovy Asociace chytrého bydlení Čl. I - Název, sídlo a působnost sdružení Název sdružení je Asociace chytrého bydlení, ve zkratce ACHB (dále jen Asociace). Sídlo Asociace,. Asociace působí na celém území

Více

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická

VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ. členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická VÝSLEDKY HLASOVÁNÍ MIMO ZASEDÁNÍ SROMÁŽDĚNÍ členů Společenství vlastníků jednotek Hlivická Statutární orgán Společenství vlastníků jednotek Hlivická, se sídlem Hlivická 424/8, 181 00 Praha 8 - Bohnice,

Více

STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA

STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA Účinnost dokumentu od: 1. 7. 2013 STATUT FAKULTY BEZPEČNOSTNÍHO INŽENÝRSTVÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA správce úložiště dokumentů, není řízeným dokumentem. S t a t u t Fakulty bezpečnostního

Více

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 30. DUBNA 2009

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 30. DUBNA 2009 III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY PARDUBICE ZE DNE 30. DUBNA 2009 Část první Úvodní ustanovení Článek 1 Všeobecná ustanovení (1) Studijní a zkušební řád Univerzity Pardubice (dále

Více

Geodézie a kartografie 3 roky

Geodézie a kartografie 3 roky Bakalářské studijní programy a jejich obory Geodézie a kartografie 3 roky Geodézie, kartografie a geoinformatika Územní informační systémy pro veřejnou správu Bakalářské studijní programy a jejich obory

Více

Jednací řád akademického senátu

Jednací řád akademického senátu Vnitřní předpis č. 9 Jednací řád akademického senátu ČÁST I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. 1 Jednací řád Akademického senátu upravuje organizaci, způsob jednání Akademického senátu (dále jen "senátu") Právnické

Více

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017

Zásady podpory škol a školských zařízení. grantových dotací na období 2015-2017 Zásady podpory škol a školských zařízení zřizovaných městem Třebíč při získávání grantových dotací na období 2015-2017 Dokument upravující poskytování finančních příspěvků školám a školským zařízením zřizovaným

Více

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu

Odbor dopravy ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ. Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu Příloha č. 2 k vyhlášce č. 526/2006 Sb. Adresa příslušného úřadu MĚSTSKÝ ÚŘAD TÁBOR Odbor dopravy Žižkovo náměstí 2 390 15 Tábor Telefon: +420 381 486 111 Fax: +420 381 486 100 E-mail: posta@mu.tabor.cz

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í. č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 č.j.: 413/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 382 ze dne 10.06.2013 Schválení pravidel mobilní telefonie Městské části Praha 3 Rada městské části I. s c h v a l u j e II. 1.

Více

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS

SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS SMLOUVA O POSKYTOVÁ Í PEČOVATELSKÉ SLUŽBY č. 1/2010/PS 1) pan paní: narozen narozena: bydliště: v textu této smlouvy dále jen osoba a 2) organizace: Sociální služby města České Lípy, příspěvková organizace

Více

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY

ZŘIZOVACÍ LISTINA SPRÁVA BYTOVÝCH OBJEKTŮ PRAHA MODŘANY Příloha usnesení Zastupitelstva městské části Praha 12 č. 96/2012 Zastupitelstvo městské části Praha 12 na základě ustanovení zákona č. 131/2000 Sb., o hlavním městě Praze, ve znění pozdějších předpisů,

Více

OBEC KNĚŽMOST Na Rynku 51, 294 02 Kněžmost

OBEC KNĚŽMOST Na Rynku 51, 294 02 Kněžmost OBEC KNĚŽMOST Na Rynku 51, 294 02 Kněžmost Usnesení z 2. zasedání Zastupitelstva obce Kněžmost konaného dne 8. 3. 2016 Č.j.: OuKn 571/2016 Přítomni : Hana Bejrová; Ivana Cenefelsová; Mgr. Bc. Ladislav

Více

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE

SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE SETKÁNÍ SE ZÁSTUPCI SAMOSPRÁV PLZEŇSKÉHO KRAJE 23. listopadu 2010 hotel Primavera, Plzeň JUDr. Adam Furek odbor dozoru a kontroly veřejné správy Ministerstva vnitra AKTUÁLNÍ POZNATKY Z DOZOROVÉ A KONTROLNÍ

Více

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin.

ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne 5.11.2014, od 17:00 hodin. ZÁPIS z ustavujícího zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou, konaného dne, od 17:00 hodin. Zahájení zasedání zastupitelstva Zasedání Zastupitelstva obce Jiřetín pod Jedlovou (dále též jako zastupitelstvo

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Základní škola a Mateřská škola, Potštejn, okres Rychnov nad Kněžnou ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY součást č. 31 SMĚRNICE K ZÁPISU DO 1. ROČNÍKU Číslo jednací: 3/16 Spisový znak: 1C Skartační znak: A 5 Vypracovala:

Více

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II.

S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA. I. Název a sídlo. Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) II. S TA N O V Y DOBROVOLNÉHO SVAZKU OBCÍ BLATENSKA I. Název a sídlo Název svazku obcí zní: Sídlo svazku: Dobrovolný Svazek obcí Blatenska (dále jen svazek) J. P. Koubka 4, 388 01 Blatná II. Předmět činnosti

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: 111/1998 Sb. ZÁKON ze dne 22. dubna 1998 o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) ve znění zákonů č. 210/2000 Sb., č. 147/2001 Sb., č. 362/2003 Sb., č. 96/2004

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 352/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 309 ze dne 11.05.2016 Uzavření Smlouvy o zajištění péče o děti mezi Městskou částí Praha 3 a organizací NOVÁ TROJKA, z. s. Rada

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Divadelní fakulty JAMU pro rok 2016

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Divadelní fakulty JAMU pro rok 2016 Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a tvůrčí činnosti Divadelní fakulty JAMU pro rok 2016 1 Aktualizace Dlouhodobého záměru pro rok 2016 vychází ze dvou základních premis: I. Předpoklad přijetí

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013

SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 MĚSTO JESENÍK SMĚRNICE RADY MĚSTA Č. 2/2013 O DIGITÁLNÍ TECHNICKÉ MAPĚ MĚSTA Vydal: Rada města Jeseník Číslo usnesení (č. jednací): Č. u. 3740 Nabývá platnosti: 16.12.2013 Nabývá účinnosti: 01.01.2014

Více

Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s.

Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s. Stanovy společnosti Šance na vzdělání, o.p.s. ke dni 08.03.2016 Článek 1 Úvodní ustanovení Obecně prospěšná společnost byla založena zakládací listinou ve formě notářského zápisu ze dne 16.1.2009. Článek

Více

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka

Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY. 1. Veřejná zakázka Příloha č. 1 zadávací dokumentace KRYCÍ LIST NABÍDKY 1. eřejná zakázka Nadlimitní veřejná zakázka na dodávky zadávaná v otevřeném řízení dle 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších

Více

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava

Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Pravidla pro publicitu v rámci Operačního programu Doprava Prioritní osa 7 -Technická pomoc Praha - prosinec 2010 Verze 1.0 Ministerstvo dopravy www.opd.cz OBSAH Úvod...3 Obecná pravidla...4 Legislativní

Více

Název. tel.: IČ: DIČ: CZ

Název. tel.: IČ: DIČ: CZ Název Vnitřní předpis Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci Statut Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci Jméno Funkce Datum Podpis

Více

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice

Česká republika Česká školní inspekce. Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a gymnázium města Konice Česká republika Česká školní inspekce Olomoucký inspektorát - oblastní pracoviště INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a gymnázium města Konice Tyršova 609, 798 52 Konice Identifikátor školy: 600 015 149 Termín

Více

Studijní a zkušební řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013

Studijní a zkušební řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více