ZÁKON. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Předmět úpravy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZÁKON. ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení. Předmět úpravy"

Transkript

1 N á v r h III. ZÁKON ze dne o sloučení některých státních příspěvkových organizací a organizačních složek státu v oboru působnosti Ministerstva zdravotnictví a o změně souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Úvodní ustanovení 1 Předmět úpravy Tento zákon upravuje sloučení některých státních příspěvkových organizací a organizačních složek státu, u nichž funkci zřizovatele vykonává Ministerstvo zdravotnictví. ČÁST DRUHÁ Sloučení Revmatologického ústavu s Všeobecnou fakultní nemocnicí 2 (1) Dnem 1. ledna 2014 se státní příspěvková organizace Revmatologický ústav, se sídlem Na Slupi 450/4, Praha 2, identifikační číslo osoby (dále jen identifikační číslo ) , slučuje se státní příspěvkovou organizací Všeobecná fakultní nemocnice, se sídlem U Nemocnice 499/2, Praha 2, identifikační číslo (2) Dnem sloučení podle odstavce 1 Revmatologický ústav zaniká. 3 S věcmi, právy a jinými majetkovými hodnotami České republiky (dále jen majetek státu ), s nimiž byl příslušný hospodařit ke dni 31. prosince 2013 Revmatologický ústav, přísluší hospodařit ode dne 1. ledna 2014 Všeobecné fakultní nemocnici. Dnem 1. ledna 2014 na Všeobecnou fakultní nemocnici přecházejí veškeré závazky Revmatologického ústavu a práva a povinnosti z pracovněprávních vztahů. 4 (1) O předání a převzetí majetku státu a závazků sepíší Revmatologický ústav a Všeobecná fakultní nemocnice nejpozději do 31. prosince 2013 protokol, který podepíší jejich statutární orgány. (2) Protokol podle odstavce 1 obsahuje název, sídlo a identifikační číslo Revmatologického ústavu a Všeobecné fakultní nemocnice, inventurní soupisy veškerého majetku a závazků včetně uvedení splatnosti u pohledávek a závazků. U nemovitostí, které se zapisují do katastru nemovitostí, se uvedou údaje nezbytné pro zápis do katastru nemovitostí.

2 - 2 - K protokolu podle odstavce 1 se připojí veškerá technická dokumentace k předávaným nemovitostem. (3) Nejpozději do 31. března 2014 se na základě řádné účetní závěrky Revmatologického ústavu sestavené ke dni 31. prosince 2013 upřesní stav majetku státu a závazků uvedených v protokole podle odstavce 1. ČÁST TŘETÍ Sloučení Endokrinologického ústavu s Institutem klinické a experimentální medicíny 5 (1) Dnem 1. ledna 2014 se státní příspěvková organizace Endokrinologický ústav, se sídlem Národní 139/8, Praha 1, identifikační číslo , slučuje se státní příspěvkovou organizací Institut klinické a experimentální medicíny, se sídlem Vídeňská 1958/9, Praha 4, identifikační číslo (2) Dnem sloučení podle odstavce 1 Endokrinologický ústav zaniká. 6 S majetkem státu, s nímž byl příslušný hospodařit ke dni 31. prosince 2013 Endokrinologický ústav, přísluší hospodařit ode dne 1. ledna 2014 Institutu klinické a experimentální medicíny. Dnem 1. ledna 2014 na Institut klinické a experimentální medicíny přecházejí veškeré závazky Endokrinologického ústavu a práva a povinnosti z pracovněprávních vztahů. 7 (1) O předání a převzetí majetku státu a závazků sepíší Endokrinologický ústav a Institut klinické a experimentální medicíny nejpozději do 31. prosince 2013 protokol, který podepíší jejich statutární orgány. (2) Protokol podle odstavce 1 obsahuje název, sídlo a identifikační číslo Endokrinologického ústavu a Institutu klinické a experimentální medicíny, inventurní soupisy veškerého majetku a závazků včetně uvedení splatnosti u pohledávek a závazků. U nemovitostí, které se zapisují do katastru nemovitostí, se uvedou údaje nezbytné pro zápis do katastru nemovitostí. K protokolu podle odstavce 1 se připojí veškerá technická dokumentace k předávaným nemovitostem. (3) Nejpozději do 31. března 2014 se na základě řádné účetní závěrky Endokrinologického ústavu sestavené ke dni 31. prosince 2013 upřesní stav majetku státu a závazků uvedených v protokole podle odstavce 1.

3 - 3 - ČÁST ČTVRTÁ Sloučení Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně s Fakultní nemocnicí Brno 8 (1) Dnem 1. ledna 2014 se státní příspěvková organizace Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno, se sídlem Pekařská 664/53, Brno, identifikační číslo , a státní příspěvková organizace Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, se sídlem Pekařská 664/53, Brno, identifikační číslo , slučují se státní příspěvkovou organizací Fakultní nemocnice Brno, se sídlem Jihlavská 340/20, Brno, identifikační číslo (2) Dnem sloučení podle odstavce 1 Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno a Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně zanikají. 9 S majetkem státu, s nímž bylo příslušné hospodařit ke dni 31. prosince 2013 Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno, a s majetkem státu, s nímž byla příslušná hospodařit ke dni 31. prosince 2013 Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně, přísluší hospodařit ode dne 1. ledna 2014 Fakultní nemocnici Brno. Dnem 1. ledna 2014 na Fakultní nemocnici Brno přecházejí veškeré závazky Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno a veškeré závazky Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a práva a povinnosti z pracovněprávních vztahů. 10 (1) O předání a převzetí majetku státu a závazků sepíší Centrum kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a Fakultní nemocnice Brno nejpozději do 31. prosince 2013 protokol, který podepíší jejich statutární orgány. (2) Protokol podle odstavce 1 obsahuje název, sídlo a identifikační číslo Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno, Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně a Fakultní nemocnice Brno, inventurní soupisy veškerého majetku a závazků včetně uvedení splatnosti u pohledávek a závazků. U nemovitostí, které se zapisují do katastru nemovitostí, se uvedou údaje nezbytné pro zápis do katastru nemovitostí. K protokolu podle odstavce 1 se připojí veškerá technická dokumentace k předávaným nemovitostem. (3) Nejpozději do 31. března 2014 se na základě řádné účetní závěrky Centra kardiovaskulární a transplantační chirurgie Brno a řádné účetní závěrky Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně sestavených ke dni 31. prosince 2013 upřesní stav majetku státu a závazků uvedených v protokole podle odstavce 1. ČÁST PÁTÁ Sloučení Koordinačního střediska pro resortní zdravotnické informační systémy s Ústavem zdravotnických informací a statistiky České republiky 11 (1) Dnem 1. ledna 2014 se organizační složka státu Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy se sídlem Vídeňská 1958/9, Praha 4, identifikační číslo

4 , slučuje s organizační složkou státu Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky, se sídlem Palackého náměstí 375/4, Praha 2, identifikační číslo (2) Přejímající organizační složkou státu je Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky. (3) Dnem sloučení podle odstavce 1 Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy zaniká. 12 (1) S majetkem státu, s nímž bylo příslušné hospodařit ke dni 31. prosince 2013 Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy, přísluší hospodařit ode dne 1. ledna 2014 Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky. (2) Ode dne 1. ledna 2014 Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky započne plnit úkoly spojené s odpovědností za závazky České republiky, které k tomuto dni příslušelo plnit Koordinačnímu středisku pro resortní zdravotnické informační systémy, a přísluší mu výkon práv a povinností z pracovněprávních vztahů. 13 (1) O předání a převzetí majetku státu a závazků sepíší Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy a Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky nejpozději do 31. prosince 2013 protokol, který podepíší jejich statutární orgány. (2) Protokol podle odstavce 1 obsahuje název, sídlo a identifikační číslo Koordinačního střediska pro resortní zdravotnické informační systémy a Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky, inventurní soupisy veškerého majetku a závazků včetně uvedení splatnosti u pohledávek a závazků. U nemovitostí, které se zapisují do katastru nemovitostí, se uvedou údaje nezbytné pro zápis do katastru nemovitostí. K protokolu podle odstavce 1 se připojí veškerá technická dokumentace k předávaným nemovitostem. (3) Nejpozději do 31. března 2014 se na základě řádné účetní závěrky Koordinačního střediska pro resortní zdravotnické informační systémy sestavené dni 31. prosince 2013 upřesní stav majetku státu a závazků uvedených v protokole podle odstavce 1. ČÁST ŠESTÁ Sloučení Koordinačního střediska transplantací se Státním ústavem pro kontrolu léčiv 14 (1) Dnem 1. ledna 2014 se organizační složka státu Koordinační středisko transplantací, se sídlem Ruská 2412/85, Praha 10, identifikační číslo , slučuje s organizační složkou státu Státní ústav pro kontrolu léčiv, se sídlem Šrobárova 2551/48, Praha 10, identifikační číslo (2) Přejímající organizační složkou státu je Státní ústav pro kontrolu léčiv. (3) Dnem sloučení podle odstavce 1 Koordinační středisko transplantací zaniká.

5 (1) S majetkem státu, s nímž bylo příslušné hospodařit ke dni 31. prosince 2013 Koordinační středisko transplantací, přísluší hospodařit ode dne 1. ledna 2014 Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv. (2) Ode dne 1. ledna 2014 Státní ústav pro kontrolu léčiv započne plnit úkoly spojené s odpovědností za závazky České republiky, které k tomuto dni příslušelo plnit Koordinačnímu středisku transplantací, a přísluší mu výkon práv a povinností z pracovněprávních vztahů. 16 (1) O předání a převzetí majetku státu a závazků sepíší Koordinační středisko transplantací a Státní ústav pro kontrolu léčiv nejpozději do 31. prosince 2013 protokol, který podepíší jejich statutární orgány. (2) Protokol podle odstavce 1 obsahuje název, sídlo a identifikační číslo Koordinačního střediska transplantací a Státního ústavu pro kontrolu léčiv, inventurní soupisy veškerého majetku a závazků včetně uvedení splatnosti u pohledávek a závazků. U nemovitostí, které se zapisují do katastru nemovitostí, se uvedou údaje nezbytné pro zápis do katastru nemovitostí. K protokolu podle odstavce 1 se připojí veškerá technická dokumentace k předávaným nemovitostem. (3) Nejpozději do 31. března 2014 se na základě řádné účetní závěrky Koordinačního střediska transplantací sestavené ke dni 31. prosince 2013 upřesní stav majetku státu a závazků uvedených v protokole podle odstavce 1. ČÁST SEDMÁ Změna zákona o zdravotních službách 17 Zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění zákona č. 167/2012 Sb., zákona č. 437/2012 Sb. a zákona č. 66/2013 Sb., se mění takto: 1. V 70 odst. 3 se slova Koordinační středisko pro rezortní zdravotnické informační systémy zrušují. 2. V 73 odst. 2 písm. d) se slova Koordinačního střediska transplantací nahrazují slovy Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

6 - 6 - ČÁST OSMÁ Změna transplantačního zákona 18 Zákon č. 285/2002 Sb., o darování, odběrech a transplantacích tkání a orgánů a o změně některých zákonů (transplantační zákon), ve znění zákona č. 228/2005 Sb., zákona č. 129/2008 Sb., zákona č. 296/2008 Sb., zákona č. 41/2009 Sb., zákona č. 281/2009 Sb., zákona č. 375/2011 Sb. a zákona č. 44/2013 Sb., se mění takto: 1. V 5 odst. 5, 6 odst. 3, 13 odst. 4, 22 odst. 1 písm. i) a j), 22a a 24 odst. 4 se slova Koordinačnímu středisku transplantací nahrazují slovy Státnímu ústavu pro kontrolu léčiv. 2. V 10a odst. 2 a 3, 12 odst. 2, 20 odst. 2, 21 písm. c), 22 odst. 1 písm. e), 25 odst. 2 úvodní části ustanovení, 26d odst. 2 a 28d se slova Koordinační středisko transplantací nahrazují slovy Státní ústav pro kontrolu léčiv. 3. V 18 odst. 3 se slova Koordinační středisko transplantací ( 25), které nahrazují slovy Státní ústav pro kontrolu léčiv, který a slova Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy se nahrazují slovy Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky. 4. V 18 odst. 3 větě třetí se slova Středisko uvedené nahrazují slovy Ústav uvedený. 5. V 19 odst. 1, 2, 3 a 4 se slova Koordinační středisko transplantací a Koordinační středisko pro resortní zdravotnické informační systémy nahrazují slovy Státní ústav pro kontrolu léčiv a Ústav zdravotnických informací a statistiky České republiky. 6. V 22 odst. 1 písm. c) se slova s Koordinačním střediskem transplantací nahrazují slovy se Státním ústavem pro kontrolu léčiv. 7. Nadpis 25 se nahrazuje nadpisem Státní ústav pro kontrolu léčiv. 8. V 25 odstavec 1 zní: (1) Při výkonu působnosti Státního ústavu pro kontrolu léčiv podle tohoto zákona musí být zachována jeho nezávislost na transplantačních centrech, a to z hlediska prostorového, věcného a technického vybavení a umístění sídla a poboček ústavu. Zaměstnanec transplantačního centra nesmí být v pracovněprávním nebo jiném obdobném vztahu k České republice se zařazením k výkonu práce nebo jiné činnosti u Státního ústavu pro kontrolu léčiv.

7 V 25 odst. 3 se slova Koordinačního střediska transplantací nahrazují slovy Státního ústavu pro kontrolu léčiv. 10. V 26d odst. 1 úvodní části ustanovení se slova Koordinačního střediska transplantací, které nahrazují slovy Státního ústavu pro kontrolu léčiv, který. ČÁST DEVÁTÁ Účinnost 19 Tento zákon nabývá účinnosti dnem 1. prosince 2013, s výjimkou části sedmé a části osmé, které nabývají účinnosti dnem 1. ledna 2014.

Obec Štědrá. Zřizovací listina

Obec Štědrá. Zřizovací listina Obec Štědrá Zřizovací listina Usnesením zastupitelstva obce č.j. 33/02/01 ze dne 9. 9. 2002 Obec Štědrá zřizuje s účinností od 1. 1. 2003 v souladu s 84 odst. 2 písm. e) zákona č. 128/2000 Sb., o obcích

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 680/3

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 680/3 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 680/3 Usnesení rozpočtového výboru č. 428 ze dne 30. března 2016 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti

Více

Celá hlavička předpisu je dostupná až po přihlášení. Více informací v menu Registrace

Celá hlavička předpisu je dostupná až po přihlášení. Více informací v menu Registrace 91/2016 Sb.Zákon, kterým se mění zákon č. 22/1997 Sb., o technických požadavcích na výrobky a o změně a doplnění některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, a některé další zákony Částka: 036 Druh

Více

171/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna rozpočtových pravidel

171/2012 Sb. ZÁKON ČÁST PRVNÍ. Změna rozpočtových pravidel 171/2012 Sb. ZÁKON ze dne 26. dubna 2012, kterým se mění zákon č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů (rozpočtová pravidla), ve znění pozdějších předpisů, a

Více

1309 testových otázek BOZP

1309 testových otázek BOZP 1309 testových otázek BOZP 1. aktualizace k 1. 1. 2012 V celé knize se k datu 1. dubna 2012 pojem,,zařízení závodní preventivní péče nahrazuje termínem,,poskytovatel pracovnělékařských služeb. PODKAPITOLA

Více

Systém uznání kvality specializované ambulantní péče. The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC)

Systém uznání kvality specializované ambulantní péče. The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC) Systém uznání kvality specializované ambulantní péče The System of Acreditations of the Specialised Ambulatory (Outpatient s) Care (ASAC) AKREDITAČNÍ ŘÁD Hlava prvá: Vlastnictví systému ASAC 1 Systém ASAC

Více

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o směnárenské činnosti

9. funkční období. Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o směnárenské činnosti 141 9. funkční období 141 Návrh zákona, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o směnárenské činnosti (Navazuje na sněmovní tisk č. 846 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2003 4. volební období 60. USNESENÍ

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2003 4. volební období 60. USNESENÍ Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2003 4. volební období 60. USNESENÍ výboru pro evropskou integraci z 13. schůze konané dne 20. března 2003 k vládnímu návrhu zákona o podmínkách získávání

Více

Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo Tematický okruh: Pracovní právo Téma: Pracovní

Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo Tematický okruh: Pracovní právo Téma: Pracovní Název školy: Střední odborné učiliště Domažlice Číslo projektu:cz.1.07/1.5.00/34.0639 Předmět: Právo Tematický okruh: Pracovní právo Téma: Pracovní poměr 3. ročník obor 66-41-L/01 Obchodník 3. ročník obor

Více

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011

OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 OBEC VYSOČANY Obecně závazná vyhláška č. 1/2011 o místním poplatku ze psů Zastupitelstvo obce Vysočany se na svém zasedání dne 23.02.2011 usnesením č.3/2011/26 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona

Více

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady DNE Telefónica O2 Czech Republic, a.s. a člen dozorčí rady Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady OBSAH: 1. Povinnosti Člena dozorčí rady...3 2. Povinnosti Společnosti...4 3. Závěrečná ustanovení...5

Více

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ

ZÁKON. ze dne 4. listopadu 2004. o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů ČÁST PRVNÍ 587 ZÁKON ze dne 4. listopadu 2004 o zrušení civilní služby a o změně a zrušení některých souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ OPATŘENÍ VE VĚCECH CIVILNÍ

Více

Předmluva... XI O autorce... XIII Seznam použitých zkratek... XIV

Předmluva... XI O autorce... XIII Seznam použitých zkratek... XIV OBSAH Předmluva.............................................................. XI O autorce.............................................................. XIII Seznam použitých zkratek................................................

Více

- 4 - 3. V 4 odst. 4 se slova podle 6 odst. 1 písm. e) a 8 odst. 1 písm. c) nahrazují slovy podle 8 písm. c) a 8a písm. d).

- 4 - 3. V 4 odst. 4 se slova podle 6 odst. 1 písm. e) a 8 odst. 1 písm. c) nahrazují slovy podle 8 písm. c) a 8a písm. d). ZÁKON ze dne. 2011 o Úřadu práce České republiky a o změně souvisejících zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY 1 (1) Tímto zákonem se zřizuje

Více

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST

Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE 2016/2017 OBECNÁ ČÁST Příloha č. 2 Dotačního programu Ž Á D O S T O POSKYTNUTÍ NEINVESTIČNÍ DOTACE Z ROZPOČTU MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Dotační program Podpora aktivit v oblasti prevence rizikových projevů chování u dětí a mládeže

Více

Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb

Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb Krajský úřad Jihočeského kraje Odbor sociálních věcí a zdravotnictví U Zimního stadionu 1952/2 370 76 České Budějovice Žádost o udělení oprávnění k poskytování zdravotních služeb dle 18 zákona č. 372/2011

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.05.2015

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 14.05.2015 Základní škola Josefa Kajetána Tyla a Mateřská škola Písek, Tylova 2391, Základní škola Edvarda Beneše a Mateřská škola Písek, Mírové nám. 1466 V Písku dne: 04.05.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU

Více

Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T. Zásobování vodou Okříšky

Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T. Zásobování vodou Okříšky Zásobování vodou Okříšky dobrovolný svazek obcí Jihlavská 1, 675 21 Okříšky Z Á V Ě R E Č N Ý Ú Č E T Zásobování vodou Okříšky Z A R O K 2 0 1 3 Předkládá: Ing. Josef Kula, předseda svazku Zpracovala:

Více

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí

Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Veřejnoprávní smlouva o výkonu sociálně - právní ochrany dětí Na základě usnesení Rady města Slavkov u Brna ze dne 21.01.2015, číslo usnesení 139/6/RM/2015 a Zastupitelstva obce Kobeřice u Brna ze dne

Více

Žádost o příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů chráněného pracovního místa

Žádost o příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů chráněného pracovního místa Registrační číslo ÚP: CHPM-provoz Úřad práce ČR krajská pobočka v: Žádost o příspěvek na částečnou úhradu provozních nákladů chráněného pracovního místa 76 zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění

Více

Návrh. ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele

Návrh. ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele IIIb. Návrh ZÁKON ze dne... 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o úvěru pro spotřebitele Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o České

Více

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002

Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v I. pololetí 2002 Informace ze zdravotnictví Jihomoravského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky Brno 13 5.11.2002 Vývoj mezd ve zdravotnictví v Jihomoravském kraji v 2002 Informace o mzdách

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV tel. Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz Poznamenáno do spisu dne 13.02.2013 SP. ZN. VYŘIZUJE/LINKA DATUM SUKLS7843/2012 MUDr.

Více

ZÁKON. ze dne 6. června 2008, Čl. I. " 15a. (2) Poskytovanými údaji podle odstavce 1 jsou údaje o

ZÁKON. ze dne 6. června 2008, Čl. I.  15a. (2) Poskytovanými údaji podle odstavce 1 jsou údaje o 250 ZÁKON ze dne 6. června 2008, kterým se mění některé zákony související s oblastí evidence obyvatel Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ Změna zákona o působnosti orgánů České

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 649/0

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA. VII. volební období 649/0 PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY POSLANECKÁ SNĚMOVNA VII. volební období 649/0 Návrh poslanců Petra Fialy, Zbyňka Stanjury, Jany Černochové, Miroslavy Němcové a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon

Více

ZMĚNA STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

ZMĚNA STUDIJNÍHO A ZKUŠEBNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 a 5 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 28. dubna 2006

Více

37/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 17. prosince 2003. o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů. (zákon o pojistné smlouvě) ČÁST PRVNÍ.

37/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 17. prosince 2003. o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů. (zákon o pojistné smlouvě) ČÁST PRVNÍ. 37/2004 Sb. ZÁKON ze dne 17. prosince 2003 o pojistné smlouvě a o změně souvisejících zákonů (zákon o pojistné smlouvě) Změna: 377/2005 Sb. Změna: 57/2006 Sb. Změna: 198/2009 Sb. Změna: 278/2009 Sb. Změna:

Více

2. V 11 odst. 3 písm. d) se slova individuální referenční množství mléka 13), zrušují.

2. V 11 odst. 3 písm. d) se slova individuální referenční množství mléka 13), zrušují. Návrh VYHLÁŠKA ze dne 2015, kterou se mění vyhláška č. 410/2009 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro některé vybrané účetní

Více

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky,

Čl. I. Platový tarif. d) zaměstnancem státu v Grantové agentuře České republiky, 224 NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 15. října 2014, kterým se mění nařízení vlády č. 564/2006 Sb., o platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě, ve znění pozdějších předpisů Vláda nařizuje podle

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 124 Sbírka zákonů č. 18 / 2012 18 ZÁKON ze dne 20. prosince 2011, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o Celní správě České republiky Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Číslo účtu: 107-8460310217 Kontaktní osoba ve věci zakázky: Mgr. Petr Solich, tel.: 558421214, 606630612, e-mail: solich@ssed-fm.

Číslo účtu: 107-8460310217 Kontaktní osoba ve věci zakázky: Mgr. Petr Solich, tel.: 558421214, 606630612, e-mail: solich@ssed-fm. Příloha č. 5: KUPNÍ SMLOUVA Prodávající: Sídlo: Zápis v OR: Oprávněný zástupce: IČ: DIČ: Bankovní spojení: Číslo účtu: Kontaktní osoba ve věci zakázky: Kupující: Střední škola elektrostavební a dřevozpracující,

Více

Živnostník - fyzická osoba - tuzemec - nezapsaná v OR Fyzická osoba podnikající podle živnostenského zákona nezapsaná v obchodním rejstříku

Živnostník - fyzická osoba - tuzemec - nezapsaná v OR Fyzická osoba podnikající podle živnostenského zákona nezapsaná v obchodním rejstříku POPIS ČÍSELNÍKU Kód: Název: 000 Výčet položek číselníku: Kód Právní formy Zatím neurčeno PFORMA Charakteristika: Formy podnikatelských subjektů podle obchodního zákoníku a jiných právních předpisů platných

Více

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh. Zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání

PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období. Návrh. Zastupitelstva hlavního města Prahy. na vydání PARLAMENT ČESKÉ REPUBLIKY Poslanecká sněmovna 2006 V. volební období 98 Návrh Zastupitelstva hlavního města Prahy na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací

Více

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2015

ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2015 Svazek obcí Cyklostezka Nový Jičín - Hostašovice ZÁVĚREČNÝ ÚČET ZA ROK 2015 (v Kč) sestavený ke dni 25.05.2016 Údaje o organizaci identifikační číslo 72545691 název Svazek obcí Cyklostezka Nový Jičín -

Více

Podkladový materiál Ministerstva zdravotnictví pro 122. Plenární schůzi RHSD ČR. Informace o aktuální situaci odměňování pracovníků ve zdravotnictví

Podkladový materiál Ministerstva zdravotnictví pro 122. Plenární schůzi RHSD ČR. Informace o aktuální situaci odměňování pracovníků ve zdravotnictví Podkladový materiál Ministerstva zdravotnictví pro 122. Plenární schůzi RHSD ČR Informace o aktuální situaci odměňování pracovníků ve zdravotnictví Obsah 1 Úvod... 2 2 Vývoj mezd a platů mezi lety 2014

Více

titul před titul za rodné číslo datum narození (nebylo-li přiděleno rodné číslo)

titul před titul za rodné číslo datum narození (nebylo-li přiděleno rodné číslo) Návrh na vklad do katastru nemovitostí podle 4 zákona č. 265/1992 Sb. Spisová značka Určeno: Katastrálnímu úřadu pro Katastrální pracoviště vyplní katastrální úřad I. Údaje o účastnících řízení fyzických

Více

Konec platnosti akreditace AK/PV-26/2009 20.1.2012 AK/PV-34/2008 15.1.2011 AK/PV-94/2007 2.4.2010 AKI./PV-884/2005 1.7.2011 AKI./PV-963/2005 3.7.

Konec platnosti akreditace AK/PV-26/2009 20.1.2012 AK/PV-34/2008 15.1.2011 AK/PV-94/2007 2.4.2010 AKI./PV-884/2005 1.7.2011 AKI./PV-963/2005 3.7. Název vzdělávací instituce Název vzdělávacího programu Číslo akreditace Beranová Monika Český a moravský účetní dvůr, s. r. o. Smlouvy o nemovitém majetku obcí a měst, jak je správně uzavírat a aplikovat

Více

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-2 ZÁBOROVÝ ELABORÁT

152-037, 37914-2 37914-3 OPRAVA MOSTU EV. Č. 37914-2 ZÁBOROVÝ ELABORÁT PK OSSENDORF s.r.o, Tomešova, 602 00 Brno, tel.: 54 56 526, fax.: 54 56 528, e-mail: info@pk-ossendorf.cz Akce: stavba: Oprava mostů 52-07, 52-07a, 794-2 a 794- OPRAVA MOSTU EV. Č. 794-2 PK OSSENDORF s.r.o,

Více

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci

Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci Nařízení vlády č. 590/2006 Sb., kterým se stanoví okruh a rozsah jiných důležitých osobních překážek v práci (ze dne 12. prosince 2006) Vláda nařizuje podle 199 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb., zákoník

Více

Znalecký posudek: ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI

Znalecký posudek: ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI Znalecký posudek: ODHAD OBVYKLÉ CENY NEMOVITOSTI Evidenční číslo znaleckého posudku: 5081 / 2015 Zadání: Odhad obvyklé ceny nemovitostí uvedených jako předmět ocenění Předmět ocenění: - pozemek parc.č.

Více

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření. Městys Štěpánov nad Svratkou

Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření. Městys Štěpánov nad Svratkou Krajský úřad Kraje Vysočina odbor kontroly Žižkova 57, 587 33 Jihlava Stejnopis č.: 2 Č. j.: KUJI 33305/2015 KO Zpráva o výsledku přezkoumání hospodaření městyse Štěpánov nad Svratkou se sídlem Štěpánov

Více

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz

STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV tel. Šrobárova 48, 100 41 PRAHA 10 272 185 111, fax 271 732 377, e-mail: posta@sukl.cz V souladu s ustanovením 39o zákona č. 48/1997 Sb., o veřejném zdravotním pojištění

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č.j.: 714/2014 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Rada městské části U S N E S E N Í č. 646 ze dne 27.08.2014 Smlouvy o nájmu nebytových prostor a úhradě nákladů spojených s provozem objektů pro volby do zastupitelstev

Více

USNESENÍ z III. zasedání Zastupitelstva města Semily konaného dne 09.05.2016

USNESENÍ z III. zasedání Zastupitelstva města Semily konaného dne 09.05.2016 Rok 2016 USNESENÍ z III. zasedání Zastupitelstva města Semily konaného dne 09.05.2016 Zastupitelstvo města Semily po projednání bere na vědomí 160509/ZM/38 kontrolu plnění usnesení ze zasedání Zastupitelstva

Více

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje

Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Informace ze zdravotnictví Jihočeského kraje Ústavu zdravotnických informací a statistiky České republiky České Budějovice 14 15.9.2006 Mzdy ve zdravotnictví v Jihočeském kraji v roce 2005 Salaries in

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č.j.: 447/2016 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 212 ze dne 21.06.2016 Dodatky zřizovacích listin příspěvkových organizací - základních škol a mateřských škol zřizovaných

Více

Metodický pokyn rektora č. 5/2014

Metodický pokyn rektora č. 5/2014 Slezská univerzita v Opavě Metodický pokyn rektora č. 5/2014 pro podávání žádostí o sociální stipendia dle 91 odst. 3 zákona č. 111/1998 Sb. v akademickém roce 2014/2015 Vydáno: V Opavě, září 2014 D Metodický

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Vrchlického 63, Beroun. Vrchlického 63, 266 01 Beroun. Identifikátor školy: 600 042 821

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Mateřská škola Vrchlického 63, Beroun. Vrchlického 63, 266 01 Beroun. Identifikátor školy: 600 042 821 Česká školní inspekce Středočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Mateřská škola Vrchlického 63, Beroun Vrchlického 63, 266 01 Beroun Identifikátor školy: 600 042 821 Termín konání inspekce: 3. října 2006

Více

Vzor DOTAZNÍK PODNIKATELE ( 97 zákona č. 412/2005 Sb.)

Vzor DOTAZNÍK PODNIKATELE ( 97 zákona č. 412/2005 Sb.) Podnikatel * fyzická osoba, * komanditní společnost, * družstvo, * státní podnik, * zahraniční osoba, * ostatní právnické osoby. Vzor DOTAZNÍK PODNIKATELE ( 97 zákona č. 412/2005 Sb.) Příloha č. 5 k vyhlášce

Více

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách Platnost: od 1.4.2012 ~ 2 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Více

Smlouva o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu Města Poděbrady

Smlouva o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu Města Poděbrady Smlouva o poskytnutí investiční dotace z rozpočtu Města Poděbrady číslo smlouvy poskytovatele 2012/426 číslo smlouvy příjemce 0993120009 Město Poděbrady se sídlem: Jiřího náměstí 20/1, 290 31 Poděbrady

Více

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Strana 3004 Sbírka zákonů č. 188 / 2016 Částka 71 188 ZÁKON ze dne 26. května 2016, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o hazardních hrách a zákona o dani z hazardních her Parlament

Více

Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny. Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009

Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny. Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009 Matrika otázky a odpovědi Vidimace částečné listiny Ing. Markéta Hofschneiderová Eva Vepřková 26.11.2009 1 Ženská příjmení Příjmení žen se tvoří v souladu s pravidly české mluvnice. Při zápisu uzavření

Více

Tržní řád Obce Boháňka

Tržní řád Obce Boháňka Tržní řád Obce Boháňka Nařízení Obce Boháňka č. 1/2014 Zastupitelstvo obce Boháňka se na svém zasedání dne 11. 3. 2014 usnesením č. 2 usneslo vydat na základě 18 odst. 1 a 3 zákona č. 455/1991 Sb., o živnostenském

Více

Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010,

Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010, Obecně závazná vyhláška obce Leskovec nad Moravicí č. 1/2010, o místním poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů Zastupitelstvo obce

Více

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona, senátora Jiřího Oberfalzera,

Parlament České republiky. Senát. 9. funkční období. N á v r h senátního návrhu zákona, senátora Jiřího Oberfalzera, 34 9. funkční období 34 Návrh senátního návrhu zákona senátora Jiřího Oberfalzera, kterým se mění zákon č. 40/1995 Sb., o regulaci reklamy a o změně a doplnění zákona č. 468/1991 Sb., o provozování rozhlasového

Více

Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy. Praha, 11. června 2012

Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy. Praha, 11. června 2012 Porada krajských úřadů, magistrátů měst Brna, Ostravy a Plzně a Magistrátu hl. m. Prahy Praha, 11. června 2012 Program Legislativa 1. Zákon č. 167/2012 Sb., kterým se mění zákon č. 499/2004 Sb., o archivnictví

Více

Smlouva o nájmu movité věci. I. Smluvní strany

Smlouva o nájmu movité věci. I. Smluvní strany IKE M Smlouva o nájmu movité věci I. Smluvní strany MAQUET Czech Republic s.r.o. sídlem Na Strži 65/1702, 140 00 Praha 4 zastoupená Mgr. Jiřím Lacinou, MBA, jednatelem společnost zapsaná v OR vedeném u

Více

Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice

Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice Městys Netvořice Obecně závazná vyhláška městyse Netvořice č.2/2015 o poplatku za komunální odpad Zastupitelstvo městyse Netvořice se na svém zasedání dne 12.2.2015 usneslo vydat na základě 17 odst. 2

Více

ŽÁDOST O ZMĚNU VE ŠKOLSKÉM REJSTŘÍKU

ŽÁDOST O ZMĚNU VE ŠKOLSKÉM REJSTŘÍKU HLAVNÍ MĚSTO PRAHA MAGISTRÁT HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ODBOR ŠKOLSTVÍ A MLÁDEŽE ŽÁDOST O ZMĚNU VE ŠKOLSKÉM REJSTŘÍKU Informace k provádění změn, zápisu a výmazu škol a školských zařízení do školského rejstříku

Více

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů

ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů senátní tisk č. 88 5. funkční období ZÁKON ze dne.. 2005, kterým se mění zákon č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I

Více

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí

1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí 1. Plán kontrol výkonu přenesené působnosti svěřené orgánům obcí POLOLETÍ: 2/2016 PLÁN plánovaný termín kontrolovaná osoba 13. 9. 2016 Město Albrechtice druh kontrolované osoby/kat. obce MÚ/II. Aplikace

Více

Protokol o výběru dodavatele

Protokol o výběru dodavatele Zadavatel Úřední název zadavatele: ÚSTŘEDNÍ VOJENSKÁ NEMOCNICE - Vojenská fakultní nemocnice PRAHA IČO: 61383082 : U vojenské nemocnice 1200/1 16902 Praha Specifikace VZ Název VZ: Spotřební materiál IT

Více

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114

SEZNAM PŘÍLOH. Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 SEZNAM PŘÍLOH Příloha č. 1 Dohoda o individuální hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce 114 Příloha č. 2 Dohoda o společné hmotné odpovědnosti podle 252 zákoníku práce.. 116 Příloha č. 3 Upozornění

Více

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. řád

ROZVAHA. ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013. ( v celých tisících Kč ) Sídlo, bydliště nebo místo. řád Zpracováno v souladu s vyhláškou č. 500/2002 Sb. ve znění pozdějších předpisů ROZVAHA Obchodní firma nebo jiný název účetní jednotky ve zjednodušeném rozsahu ke dni 31.12.2013 ( v celých tisících Kč )

Více

- 1 - Vládní návrh. ČÁST PRVNÍ Změna občanského soudního řádu. Čl. I

- 1 - Vládní návrh. ČÁST PRVNÍ Změna občanského soudního řádu. Čl. I - 1 - Vládní návrh ZÁKON ze dne 2013 o změně některých zákonů v souvislosti s přijetím zákona o investičních společnostech a investičních fondech a s přijetím přímo použitelného předpisu Evropské unie

Více

Statut Kolejí a menz v Brně

Statut Kolejí a menz v Brně Návrh Vysoké učení technické v Brně Koleje a menzy v Brně Statut Kolejí a menz v Brně Článek I Úvodní ustanovení 1. Statut Kolejí a menz Vysokého učení technického v Brně (dále jen Kolejí a menz v Brně

Více

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015 OBEC PŘIBYSLAVICE Zastupitelstvo obce Přibyslavice Obecně závazná vyhláška Obce Přibyslavice Č. 1/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor dopravní správy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno O P A T Ř E N Í O B E C N É P O V A H Y - N Á V R H S t a n o v e n í m í s t n í ú p r a v y p r o v o z u n

Více

Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA

Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA Formulář návrhu projektu pro 4. veřejnou soutěž programu ALFA Tento dokument slouží pouze jako předběžný informativní materiál, který není právně závazný, není součástí hodnotícího procesu, nelze se na

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 1121 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 1121 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 19. 171 9. funkční období 171 Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 165/2012 Sb., o podporovaných zdrojích energie a o změně některých zákonů, ve znění zákona č. 407/2012 Sb., a další související zákony (Navazuje

Více

66/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013,

66/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013, 66/2013 Sb. ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se mění zákon č. 372/2011 Sb., o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování (zákon o zdravotních službách), ve znění pozdějších předpisů Parlament

Více

PŘÍRUČKA JAKOSTI PŘI SVAŘOVÁNÍ

PŘÍRUČKA JAKOSTI PŘI SVAŘOVÁNÍ List číslo: 1 PROVÁDĚCÍ POKYN QP 0801 / 2.1 PŘÍRUČKA JAKOSTI PŘI SVAŘOVÁNÍ Zpracoval: Bohumír Tesař Přezkoumal: Ivo Vyskočil. Schválil: Ivo Vyskočil. Datum vydání: 20. ledna 2012 2012 Eurobarge s.r.o.

Více

OBEC Mladkov Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

OBEC Mladkov Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místních poplatcích ČÁST I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ OBEC Mladkov Obecně závazná vyhláška č. 1/2014, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Mladkov se na svém zasedání dne 9. 12. 2014 usnesením č.108/2014 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č.

Více

ZRUŠENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ/ SOUTĚŽE O NÁVRH

ZRUŠENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ/ SOUTĚŽE O NÁVRH ZRUŠENÍ ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ/ SOUTĚŽE O NÁVRH 1) NÁZEV, ADRESA A KONTAKTNÍ ÚDAJE Název: Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje Adresa: Škroupova 957 Obec: Hradec Králové PSČ: 50002 Stát: CZ Kontaktní

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov.

MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV. Tel.: 549 439 756 E-mail : lubos.dvoracek@tisnov. MĚSTSKÝ ÚŘAD TIŠNOV ODBOR DOPRAVY A ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD NÁMĚSTÍ MÍRU 346, 666 19 TIŠNOV Č. j. MUTI 6127/2016/ODŽÚ/Dv-2 V Tišnově, 2. 5. 2016 Vyřizuje: Oprávněná úřední osoba: Luboš Dvořáček Tel.: 549 439

Více

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením

TESTY Legislativa FAČR. Stanovy. 1. Fotbalová asociace ČR je. a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením TESTY Legislativa FAČR Stanovy 1. Fotbalová asociace ČR je a) akciová společnost b) občanské sdružení c) společnost s ručením omezením 2. Symboly FAČR jsou a) znak, vlajka a hymna b) znak a hymna c) vlajka

Více

OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona]

OHLÁŠENÍ. [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] *) Příloha č. 16 k vyhlášce č. 432/2001 Sb. *) Adresa místně a věcně příslušného vodoprávního úřadu 1. Stavebník 1) OHLÁŠENÍ [ 15a odst. 3 vodního zákona a 104 odst. 2 písm. n) stavebního zákona] udržovacích

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název veřejné zakázky: ZAJIŠTĚNÍ POTŘEB REGISTRŮ A SYSTÉMŮ MZE, ČÁST E TÉTO VEŘEJNÉ ZAKÁZKY SLUŽBY SI Sídlem: Těšnov 17, 117 05 Praha 1 Česká republika

Více

Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES

Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Rozdílová tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Navrhovaný právní předpis (resp. jiný právní předpis) Zákon o zdravotních službách a podmínkách jejich poskytování Ustanovení Obsah Celex č. Ustanovení

Více

Strana 1 / 5. 271/2012 Sb. VYHLÁKA

Strana 1 / 5. 271/2012 Sb. VYHLÁKA 271/2012 Sb. VYHLÁKA ze dne 3. srpna 2012 o stanovení seznamu nemocí, stavů nebo vad, které vylučují nebo omezují zdravotní způsobilost k výkonu povolání lékaře, zubního lékaře, farmaceuta, nelékařského

Více

EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách

EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Projekt : EU peníze školám - OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách Registrační číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.0815 Číslo a název šablony klíčové aktivity

Více

"Podřipsko",svazek obcí Závěrečný účet za rok 2015

Podřipsko,svazek obcí Závěrečný účet za rok 2015 "Podřipsko",svazek obcí Údaje o organizaci Závěrečný účet za rok 2015 Sestavený ke dni 3.5.2016 Název Adresa IČ Právní forma "Podřipsko",svazek obcí Karlovo náměstí 21 41301 Roudnice nad Labem 71234772

Více

Platné znění částí novelizovaných zákonů s vyznačením navrhovaných změn

Platné znění částí novelizovaných zákonů s vyznačením navrhovaných změn Platné znění částí novelizovaných zákonů s vyznačením navrhovaných změn Zákon o Úřadu práce České republiky a o změně souvisejících zákonů 4b (1) V rámci Jednotného informačního systému práce a sociálních

Více

N á v r h na zahájení řízení před finančním arbitrem

N á v r h na zahájení řízení před finančním arbitrem N á v r h na zahájení řízení před finančním arbitrem Finančnímu arbitrovi, jako osobě příslušné k rozhodování sporů podle 1 zákona č. 229/2002 Sb., o finančním arbitrovi, ve znění pozdějších předpisů,

Více

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009,

227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, 227/2009 Sb. ZÁKON ze dne 17. června 2009, kterým se mění některé zákony v souvislosti s přijetím zákona o základních registrech ČÁST STO SEDMDESÁTÁ Změna zákona o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní

Více

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ

10. funkční období OPRAVENÉ ZNĚNÍ 274 10. funkční období 274 OPRAVENÉ ZNĚNÍ Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 155/1995 Sb., o důchodovém pojištění, ve znění pozdějších předpisů, a zákon č. 582/1991 Sb., o organizaci a provádění sociálního

Více

Jihomoravský kraj odbor kancelář hejtmana Krajského úřadu Jihomoravského kraje Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

Jihomoravský kraj odbor kancelář hejtmana Krajského úřadu Jihomoravského kraje Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Jihomoravský kraj odbor kancelář hejtmana Krajského úřadu Jihomoravského kraje Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č.j. SpZn. Vyřizuje/linka V Brně JMK 73070/2006 S-JMK 73070/2006/OKH Svitáková/1506 7.6.

Více

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte

ČÁST I. IDENTIFIKACE ŽADATELE: Vyplňte, popř. proškrtněte Žádost o dofinancování sociální služby pro r. 2016 v rámci Podmínek dotačního Programu na podporu poskytování sociálních služeb a způsobu rozdělení a čerpání dotace z kapitoly 313 MPSV státního rozpočtu

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 Odbor školství a kultury V Písku dne: 16.05.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 09.06.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Zápis do školského rejstříku kapacita školních klubů NÁVRH USNESENÍ Rada města

Více

Obec Láz Láz 7 26241 Bohutín IČ: 00242608

Obec Láz Láz 7 26241 Bohutín IČ: 00242608 Obec Láz Láz 7 26241 Bohutín IČ: 00242608 Závěrečný účet obce za rok 2011 Zpracovaný na základě zákona č. 250/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů, ve znění platných předpisů Zpracovala:

Více

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ

MĚSTO HANUŠOVICE. OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ MĚSTO HANUŠOVICE OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA č. 3/2014 O ZÁKAZU ŽEBRÁNÍ NA VEŘEJNÉM PROSTRANSTVÍ Zastupitelstvo města Hanušovice se na svém zasedání dne 15.12.2014 2014 usnesením č. 28/2014 usneslo vydat na

Více

Zdravotnická legislativa

Zdravotnická legislativa Zdravotnická legislativa - změny zákona 372/2011 Sb. provedené Ústavním soudem - problematika zástupce na základě plné moci 15.12. 2012 Šafránkův pavilon, Plzeň Autor: Hodys T., Přednášející: Mašek, J.

Více

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009. 5. volební období

Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009. 5. volební období Parlament České republiky POSLANECKÁ SNĚMOVNA 2009 5. volební období 266/3 Pozměňovací a jiné návrhy k návrhu poslanců Zdeňky Horníkové a Oldřicha Vojíře na vydání zákona, kterým se mění zákon č. 72/1994

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE TSPE 1004

TECHNICKÁ SPECIFIKACE TSPE 1004 TECHNICKÁ SPECIFIKACE TSPE 1004 TECHNICKÉ SPECIFIKACE ROZHRANÍ V KONCOVÝCH BODECH SÍTĚ Tento dokument je předmětem práv vykonávaných společností ČESKÝ TELECOM, a.s., a je jejím duševním vlastnictvím. Tento

Více

Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE

Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové. PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ A ÚHRADĚ ZDRAVOTNÍ PÉČE IČO 0 0 1 7 9 9 0 6 IČZ smluvního ZZ 6 1 0 0 4 0 0 0 Číslo smlouvy 3 H 6 1 M 0 0 4 Název IČO Fakultní nemocnice Hradec Králové PŘÍLOHA č. 2 Vstupní formulář / V-01 / 7.07.07 /4_05 SMLOUVY O POSKYTOVÁNÍ

Více

Národní památkový ústav ústřední pracoviště Valdštejnské náměstí 3, Praha 1. Příkaz generálního ředitele NPÚ ÚP č. 4 / 2007

Národní památkový ústav ústřední pracoviště Valdštejnské náměstí 3, Praha 1. Příkaz generálního ředitele NPÚ ÚP č. 4 / 2007 Národní památkový ústav ústřední pracoviště Valdštejnské náměstí 3, Praha 1 Příkaz generálního ředitele NPÚ ÚP č. 4 / 2007 k zabezpečení inventarizace majetku a závazků státu, se kterými má právo hospodařit

Více

OBSAH IDENTIFIKAČNÍHO LISTU NEBEZPEČNÉHO ODPADU

OBSAH IDENTIFIKAČNÍHO LISTU NEBEZPEČNÉHO ODPADU Příloha č. 3 k vyhlášce č. 383/2001 Sb. OBSAH IDENTIFIKAČNÍHO LISTU NEBEZPEČNÉHO ODPADU 1. Název odpadu (podle Katalogu odpadů): 2. Kód odpadu (podle Katalogu odpadů): 3. Kód podle ADRChyba! Záložka není

Více

Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb.

Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Směrnice o zabezpečení zákona o finanční kontrole č. 320/2001 Sb. Obec: Batňovice Adresa : 542 37 Batňovice č.p.4 Směrnici zpracoval: Vladimíra Pátková Směrnici schválilo : Zastupitelstvo obce Batňovice

Více

ČÁST PRVNÍ NEZISKOVÁ NEMOCNICE HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ NEZISKOVÁ NEMOCNICE HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ ZÁKON ze dne... 2013, o neziskových nemocnicích a o změně některých zákonů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ NEZISKOVÁ NEMOCNICE HLAVA I ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1 (1) Nezisková

Více