Zadávání veřejných zakázek školení pro příjemce

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zadávání veřejných zakázek školení pro příjemce"

Transkript

1 Zadávání veřejných zakázek školení pro příjemce Datum : Místo: ÚRR Prezentuje : Mgr. Jan Galář

2 I. Část Obecné instituty zákona o veřejných zakázkách

3 Závazné dokumenty - Legislativa Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění Vyhláška č. 77/2008 Sb., o stanovení finančních limitů pro účely zákona o veřejných zakázkách Vyhláška č. 329/2006 Sb., kterou se stanoví bližší požadavky na elektronické prostředky, elektronické nástroje a elektronické úkony při zadávání veřejných zakázek

4 Závazné dokumenty Metodické pokyny Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek je nutné řídit se příslušným metodickým pokynem : a) k datu vyhlášení výzvy b) Uvedeným ve smlouvě o poskytnutí dotace verze účinná od verze účinná od verze účinná od verze účinná od

5 Základní definice Co je to veřejná zakázka? Jakékoliv úplatné poskytnutí dodávek či služeb nebo úplatné provedení stavebních prací na základě smlouvy (uzavřené ústně nebo písemně) mezi zadavatelem a jedním či více dodavateli. Veřejná zakázka, kterou je zadavatel povinen zadat podle zákona, musí být realizována na základě písemné smlouvy.

6 Obecné kroky před zahájením zadávacího řízení Určení typu zadavatele Určení druhu zakázky Stanovení předpokládané hodnoty zakázky

7 Zákon nebo Metodický pokyn? Za zadavatele se pro účely tohoto zákona považuje veřejný, dotovaný a sektorový zadavatel. Takto definovaný zadavatel má povinnost realizovat veřejnou zakázkou dle zákona o VZ. Pokud příjemce dotace nespadá pod žádnou z definic zadavatele dle zákona, pak je povinen řídit se postupem pro zadávaní zakázek uvedeným v metodickém pokynu.

8 Veřejný zadavatel Veřejným zadavatelem je a) Česká republika, b) státní příspěvková organizace, c) územní samosprávný celek nebo příspěvková organizace, u níž funkci zřizovatele vykonává územní samosprávný celek, d) jiná právnická osoba, pokud 1) byla založena či zřízena za účelem uspokojování potřeb veřejného zájmu, které nemají průmyslovou nebo obchodní povahu, a 2) je financována převážně státem či jiným veřejným zadavatelem nebo je státem či jiným veřejným zadavatelem ovládána nebo stát či jiný veřejný zadavatel jmenuje či volí více než polovinu členů v jejím statutárním, správním, dozorčím či kontrolním orgánu.

9 Dotovaný zadavatel Dotovaným zadavatelem se může stát jakákoliv právnická či fyzická osoba která zadává veřejnou zakázku hrazenou z více než 50% z peněžních prostředků poskytnutých veřejným zadavatelem, a to i prostřednictvím jiné osoby (která sama o sobě nemusí být vůbec zadavatelem), jestliže se jedná o: 1) nadlimitní veřejnou zakázku na stavební práce, které se týkají některé z činností uvedených v příloze č. 3, nebo je provedení stavebních prací týkajících se zdravotnických zařízení, sportovních zařízení, zařízení určených pro rekreaci či volný čas, škol a budov určených pro administrativní účely, nebo 2) nadlimitní veřejnou zakázku na služby související s veřejnou zakázkou na stavební práce

10 Zjištění míry spolufinancování Zjištění míry spolufinancování veřejnými zadavateli, tj. zda je poskytnuto veřejnými zadavateli více než 50% z ceny zakázky Kromě prostředků poskytnutých z dotace RRMS je třeba brát v úvahu i další financování (ze státního rozpočtu, rozpočty územně samosprávných celků, fondy a jiné veřejné rozpočty )

11 Sektorový zadavatel Sektorovým zadavatelem je osoba vykonávající některou z relevantních činností podle 4, pokud a) tuto relevantní činnost vykonává na základě zvláštního či výhradního práva, nebo b) nad touto osobou může veřejný zadavatel přímo či nepřímo uplatňovat dominantní vliv; dominantní vliv veřejný zadavatel uplatňuje v případě, že 1) disponuje většinou hlasovacích práv sám či na základě dohody s jinou osobou, nebo 2) jmenuje či volí více než polovinu členů v jejím statutárním, správním, dozorčím či kontrolním orgánu. c) pouze nadlimitní zakázky

12 Relevantní činnost např. Činnost související s poskytováním či provozováním dopravních sítí poskytujících službu veřejnosti v oblasti drážní, tramvajové, trolejbusové nebo lanové dopravy 6) a provozování veřejné autobusové dopravy. Činnost prováděná při využívání geograficky vymezeného území za účelem poskytování a provozování letišť.

13 Druh veřejné zakázky a) dodávky b) služby c) stavební práce

14 Veřejné zakázky na dodávky 1) Veřejnou zakázkou na dodávky je veřejná zakázka, jejímž předmětem je pořízení věci (dále jen "zboží"), a to zejména formou koupě, koupě zboží na splátky, nájmu zboží nebo nájmu zboží s právem následné koupě (leasing). 2) Veřejnou zakázkou na dodávky je rovněž veřejná zakázka, jejímž předmětem je kromě pořízení zboží podle bodu 1) rovněž poskytnutí služby spočívající v umístění, montáži či uvedení takového zboží do provozu, pokud tyto činnosti nejsou základním účelem veřejné zakázky, avšak jsou nezbytné ke splnění veřejné zakázky na dodávky.

15 Veřejné zakázky na stavební práce 1) Veřejnou zakázkou na stavební práce je veřejná zakázka, jejímž předmětem je a) provedení stavebních prací, které se týkají některé z činností uvedených v příloze č. 3 zákona o veřejných zakázkách, b) provedení stavebních prací podle písmene a) a s nimi související projektová nebo inženýrská činnost, nebo c) zhotovení stavby která je výsledkem stavebních nebo montážních prací, případně i související projektové či inženýrské činnosti, a která je jako celek schopna plnit samostatnou ekonomickou nebo technickou funkci. 2) Veřejnou zakázkou na stavební práce je též veřejná zakázka, jejímž předmětem je vedle plnění podle bodu 1 rovněž poskytnutí dodávek či služeb nezbytných k provedení předmětu veřejné zakázky dodavatelem.

16 Veřejné zakázky na služby 1) Veřejnou zakázkou na služby je veřejná zakázka, která není veřejnou zakázkou na dodávky nebo veřejnou zakázkou na stavební práce. 2) Veřejnou zakázkou na služby je též veřejná zakázka, jejímž předmětem je kromě poskytnutí služeb rovněž : a) poskytnutí dodávky, pokud předpokládaná hodnota poskytovaných služeb je vyšší než předpokládaná hodnota poskytované dodávky, nebo b) provedení stavebních prací podle, pokud tyto stavební práce nejsou základním účelem veřejné zakázky, avšak jejich provedení je nezbytné ke splnění veřejné zakázky na služby.

17 Stanovení předmětu veřejné zakázky Povinnost stanovit předpokládanou hodnotu, která odpovídá cenám v daném místě a čase obvyklým Rozhodná je vždy cena bez DPH Vyvarovat se rozdělení předmětu zakázky Je-li zakázka rozdělena na části rozhodující je součet všech částí Zahrnout opční právo Sčítají se obdobné, spolu související dodávky a služby během účetního období (při smlouvě na neurčito - za 48 měsíců)

18 Sčítání veřejných zakázek Při stanovení předpokládané hodnoty je zadavatel povinen sečíst a) předpokládané hodnoty obdobných, spolu souvisejících dodávek či služeb, které hodlá pořídit v průběhu účetního období. b) předmětem jedné zakázky, jsou všechna obdobná a spolu související plnění, která zadavatel zamýšlí zadat v rámci projektu.

19 Jak poznám, co je jedna veřejná zakázka Při posouzení, zda se jedná o jednu či více veřejných zakázek, je třeba přihlédnout k souvislostem: a) věcným, b) geografickým, c) časovým d) případně rovněž skutečnosti, že předmět plnění veřejné zakázky tvoří jeden funkční celek (např. strojní zařízení sestávající se z více dílčích částí), a to ve vztahu ke konkrétní veřejné zakázce. Přitom musí zadavatel také zvážit předvídatelnost pořizovaných dodávek, služeb nebo stavebních prací.

20 Zákaz dělení zakázek Zadavatel nesmí rozdělit předmět veřejné zakázky tak, aby tím došlo ke snížení předpokládané hodnoty pod finanční limity X Zadavatel naopak může zadat jednu veřejnou zakázku po více částech, pokud pro každou z nich použije stejný typ zadávacího řízení, jako by použil pro celek. Zadavatel může zadat více veřejných zakázek v jednom zadávacím řízení (nelze, pokud by zahrnutí do zakázky znamenalo postup mírnějším typem zadávacího řízení).

21 Rozdělení veřejných zakázek podle hodnoty zakázky malého rozsahu zakázky podlimitní zakázky nadlimitní

22 Veřejný zadavatel Zakázky malého rozsahu Podlimitní zakázky Zjednodušené podlimitní řízení Nadlimitní zakázky Služby do od do nadlimitní ( nebo ) 2 mil. - nadlimitní ( nebo ) ČR, státní organizace obce a kraje Dodávky do od do nadlimitní ( nebo ) 2 mil. - nadlimitní ( nebo ) ČR, státní organizace obce a kraje Stavební práce do od do nadlimitní 6 mil mil

23 Sektorový zadavatel Sektorový zadavatel Zadává VZ pouze nadlimitní, u zakázek s nižší předpokl. hodnotou nemusí posupovat podle zákona. V případě čerpání dotace z ROP řídí se zadavatel MP. Zakázky malého rozsahu Služby do Dodávky do Stavební práce do Podlimitní zakázky od do od do od do Nadlimitní zakázky od od od

24 Zadavatel nespadající pod definici zadavatele podle zákona o VZ Zadavatel nespádající pod definici zadavatele uvedenou v 2 zákona o VZ (např. podnikatel) V případě čerpání dotace z ROP řídí se zadavatel MP. Zakázky malého Podlimitní zakázky Nadlimitní zakázky rozsahu Služby do od X Dodávky do od X Stavební práce do od do od

25 Typy zadávacího řízení Zákon upravuje tyto typy zadávacího řízení: a) otevřené řízení ( 27), b) užší řízení ( 28), c) jednací řízení s uveřejněním ( 29), d) jednací řízení bez uveřejnění ( 34), e) soutěžní dialog ( 35), f ) zjednodušené podlimitní řízení ( 38).

26 Otevřené řízení - 27 výzva všem dodavatelům, kteří mají zájem, k podání nabídek oznámení otevřeného řízení je výzvou k podání nabídek dodavatelů a k prokázání splnění kvalifikace.

27 Užší řízení - 28 V oznámení užšího řízení oznamuje zadavatel neomezenému počtu dodavatelů svůj úmysl zadat veřejnou zakázku v tomto zadávacím řízení zadavatel je povinen vyzvat k podání nabídky nejméně 5 zájemců Možno omezit počet zájemců: provede výběr ze zájemců, kteří řádně prokázali splnění požadované kvalifikace, a to podle objektivních kritérií objektivním kritériem pro omezení počtu zájemců podle odstavce 1 může být rovněž náhodný výběr provedený losem

28 Jednací řízení s uveřejněním - 29 V oznámení jednacího řízení s uveřejněním oznamuje zadavatel svůj úmysl zadat veřejnou zakázku v tomto zadávacím řízení Použití: jestliže v předchozím otevřeném řízení, užším řízení nebo soutěžním dialogu byly podány pouze neúplné nebo nepřijatelné nabídky, podstatně nezmění zadávací podmínky a zahájí řízení bezodkladně po zrušení předchozího zadávacího řízení.

29 Jednací řízení s uveřejněním - 29 Neúplné nabídky - které nevyhověly kontrole úplnosti podle 71 odst. 8. (otevírání obálek) Nepřijatelnými nabídkami jsou nabídky: a) nevhodné - nesplňující požadavky zadavatele na předmět plnění veřejné zakázky, b) nesplnily podmínky z hlediska jiných požadavků zadavatele c) uchazeč neprokázal splnění kvalifikace, d) které jsou v rozporu s platnými právními předpisy, e) které obsahují upravené podmínky plnění nebo neodůvodněnou mimořádně nízkou nabídkovou cenu, f) které byly podány po uplynutí lhůty pro podání nabídek.

30 Jednací řízení bez uveřejnění - 34 V písemné výzvě k jednání v jednacím řízení bez uveřejnění oznamuje zadavatel zájemci nebo omezenému počtu zájemců svůj úmysl zadat veřejnou zakázku v tomto zadávacím řízení. Použití: a) v předchozím otevřeném řízení, užším řízení či jednacím řízení s uveřejněním nebyly podány žádné nabídky, b) v předchozím otevřeném řízení, užším řízení či jednacím řízení s uveřejněním byly podány pouze nevhodné nabídky, c) nebyly podány žádné žádosti o účast v užším řízení či jednacím řízení s uveřejněním. Podstatně se nezmění zadávací podmínky a zahájí řízení bezodkladně

31 Jednací řízení bez uveřejnění problematická ustanovení Veřejná zakázka může být splněna z technických či uměleckých důvodů, z důvodu ochrany výhradních práv nebo z důvodů vyplývajících ze zvláštního právního předpisu pouze určitým dodavatelem. Technická nemožnost skutečný a prokazatelný stav technické neslučitelnosti (např. nekompatibilnost se současným zařízením). Umělecká nemožnost oprava již existujícího uměleckého díla, potřeba ochrany výhradních práv

32 Jednací řízení bez uveřejnění problematická ustanovení Dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby, které nebyly obsaženy v původních zadávacích podmínkách, jejich potřeba vznikla v důsledku objektivně nepředvídaných okolností a tyto dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby jsou nezbytné pro provedení původních stavebních prací nebo pro poskytnutí původních služeb, a to za předpokladu, že 1) dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby budou zadány témuž dodavateli, 2) dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby nemohou být technicky nebo ekonomicky odděleny od původní veřejné zakázky, pokud by toto oddělení způsobilo závažnou újmu zadavateli, nebo ačkoliv je toto oddělení technicky či ekonomicky možné, jsou dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby zcela nezbytné pro dokončení předmětu původní veřejné zakázky, a 3) v případě veřejného zadavatele celkový rozsah dodatečných stavebních prací nebo dodatečných služeb nepřekročí 20 % ceny původní veřejné zakázky

33 Soutěžnídialog 35 V oznámení oznamuje zadavatel neomezenému počtu dodavatelů svůj úmysl zadat veřejnou zakázku v tomto zadávacím řízení zadavatel je povinen vyzvat k podání nabídky nejméně 3 zájemce Použití: pro zadání veřejné zakázky se zvláště složitým předmětem plnění, u níž není veřejný zadavatel objektivně schopen přesně vymezit: a) technické podmínky b) právní nebo finanční požadavky na plnění

34 Zjednodušené podlimitní řízení 38 pouze u podlimitních veřejných zakázek (u stavebních prací pouze do 20 mil. Kč bez DPH) výzva k podání nabídky směřována adresně omezenému okruhu zadavatelů po podání nabídek se řídí obecnou úpravou jako pro otevřené řízení

35 Rámcová smlouva Rámcovou smlouvou se pro účely tohoto zákona rozumí písemná smlouva mezi zadavatelem a jedním či více uchazeči uzavřená na dobu určitou, která upravuje podmínky týkající se jednotlivých veřejných zakázek na dodávky, služby či stavební práce zadávaných po dobu platnosti rámcové smlouvy, zejména pokud jde o cenu a množství. S jedním nebo 3-mi a více uchazeči Doba trvání rámcové smlouvy uzavřené veřejným zadavatelem nesmí být delší než 4 roky

36 II. Část Zadávání zakázek podle Metodického pokynu (zakázky nespadající pod působnost zákona o VZ)

37 Kdo musí postupovat podle Metodického pokynu Za zadavatele se pro účely tohoto zákona považuje veřejný, dotovaný a sektorový zadavatel. Takto definovaný zadavatel má povinnost realizovat veřejnou zakázkou dle zákona o VZ. Pokud příjemce dotace nespadá pod žádnou z definic zadavatele dle zákona, pak je povinen řídit se postupem pro zadávaní zakázek uvedeným v metodickém pokynu.

38 Základní zásady zadávání veřejných zakázek Transparentnost každá zakázka musí být zadána transparentním způsobem. Rovné zacházení zadavatel je povinen přistupovat ke všem dodavatelům stejným způsobem. Zákaz diskriminace zadavatel je povinen postupovat tak aby jeho jednáním nedošlo k diskriminaci žádného z dodavatelů.

39 Zásada transparentnosti Jakákoliv zakázka musí být vždy zadána transparentním způsobem. Základním účelem zásady je zajištění co největší průhlednosti řízení, která podstatnou měrou přispívá k přezkoumatelnosti celého řízení a k možnosti kontroly postupu v řízení. Naplnění této zásady lze spatřovat například v povinnosti: - pořizovat o všech významných úkonech písemnou dokumentaci v dostatečném rozsahu, který případně umožní úkony zadavatele nezávisle přezkoumat, -jasně vymezit kritéria, dle kterých budou hodnoceny nabídky dodavatelů vždy v dostatečném předstihu před samotným vypracováním nabídek, - opatřit všechna rozhodnutí řádným odůvodněním.

40 Zásada rovného zacházení Každý zadavatel je v průběhu zadávání veřejné zakázky, resp. již od okamžiku přípravy řízení, povinen přistupovat stejným způsobem ke všem dodavatelům, kteří mohou podat či podávají nabídky. K dodržení této zásady ze strany zadavatele dochází například tím, že v souvislosti s přípravou řízení definuje jeho přesné podmínky tak, aby všichni uchazeči předem věděli, jak bude řízení probíhat (tedy např. bude-li omezován počet zájemců, jaké jsou přesné podmínky pro toto omezování, které musí dodavatel splnit, případně jakým způsobem bude probíhat hodnocení nabídek, atp.).

41 Zásada zákazu diskriminace V průběhu zadávání zakázky je zadavatel povinen postupovat vždy tak, aby jeho jednáním nedošlo k diskriminaci žádného z dodavatelů. Tato zásada ovšem nevylučuje oprávnění zadavatele stanovit přesné podmínky účasti v řízení. Tyto podmínky však musí být zadavatelem vždy stanoveny tak, aby zároveň umožňovaly výběr nejvhodnějšího uchazeče, ale na druhé straně neuzavíraly přístup jinému dodavateli do řízení, např. z důvodů, které nesouvisejí s předmětem veřejné zakázky. Zásadu zákazu diskriminace je třeba důsledně uplatňovat nejen ve vztahu k dodavatelům se sídlem, místem podnikání či bydlištěm na území ČR, ale rovněž ve vztahu k zahraničním dodavatelům.

42 Zadávání zakázek malého rozsahu Rozlišujeme 3 kategorie VZ zanedbatelného rozsahu dodávky a služby nedosahuje Kč bez DPH stavební práce nedosahuje Kč bez DPH Poptávac vací řízení dodávky a služby DPH od nedosahuje Kč bez stavební práce bez DPH od nedosahuje Kč Ostatní VZ malého rozsahu dodávky a služby od Kč bez DPH stavební práce od Kč bez DPH

43 Zakázky zanedbatelného rozsahu 1. Rozhodnutí pověřené osoby zadavatele 2. Uzavření smlouvy / objednávky 3. Případné zdůvodněné rozhodnutí o nepřidělení zakázky Možno postupovat i formou přímého nákupu v obchodě (nákup v hotovosti omezen do Kč)

44 Poptávací řízení 1. Výzva zaslaná min. 3 dodavatelům k předložení cenové nabídky (lhůta pro podání nabídek je min. 7 kalendářních dnů) 2. Rozhodnutí zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky 3. Oznámení o rozhodnutí zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky 4. Uzavření smlouvy 5. Případné zdůvodněné rozhodnutí o zrušení zakázky

45 Ostatní zakázky malého rozsahu 1. Výzva zaslaná min. 3 dodavatelům k předložení nabídky a. lhůta pro podání nabídek je min. 10 kalendářních dnů b. výzva musí obsahovat hodnotící kritéria 2. Zveřejnění výzvy vhodným způsobem po celou dobu trvání lhůty pro podání nabídek 3. Ustanovení komise pro posouzení a hodnocení nabídek 4. Zdůvodněné doporučení zadavateli 5. Rozhodnutí zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky 6. Oznámení o rozhodnutí zadavatele o výběru nejvhodnější nabídky 7. Uzavření smlouvy s vybraným dodavatelem 8. Případné zdůvodněné rozhodnutí o zrušení zakázky

46 Zadávání podlimitních a nadlimitních zakázek Zakázky nespadající pod působnost zákona Jedná se zejména o : podlimitní zakázky sektorových zadavatelů[1] podlimitní zakázky na služby a stavební práce dotovaných zadavatelů[2] zakázky na dodávky dotovaných zadavatelů jiné než dotované zakázky na služby[3] jiné než dotované zakázky na stavební práce[4] podlimitní a nadlimitní zakázky zadávané subjekty, které nespadají pod vymezení zadavatele podle 2 zákona [1] Jedná se o zakázky nedosahující hodnoty Kč bez DPH. [2] Jedná se o zakázky nedosahující hodnoty Kč bez DPH na služby a Kč bez DPH na stavební práce. [3] Podmínky pro dotované zakázky na služby jsou uvedeny v 2 odst. 3 zákona. [4] Podmínky pro dotované zakázky na stavební práce jsou uvedeny v 2 odst. 3 zákona.

47 Zadávání podlimitních a nadlimitních zakázek 1) V případě těchto zakázek je příjemce povinen použít pravidla a postup stejný jako pro zadávání veřejných zakázek veřejným zadavatelem ve zjednodušeném podlimitním řízení ( 38 zákona), případně v otevřeném podlimitním řízení podle 27 zákona 2) Zakázky na stavební práce přesahující hodnotu Kč bez DPH zadávané subjekty, které nespadají pod vymezení zadavatele podle 2 zákona. V takovém případě je třeba použít některé ze standardních výběrových řízení s výjimkou zjednodušeného podlimitního řízení například otevřené řízení nadlimitní nebo užší řízení.

48 Kdy mohou zadat zakázku přímo Pokud by byly naplněny podmínky pro aplikaci zákonné výjimky pro zadávání veřejných zakázek nebo podlimitních veřejných zakázek uvedené v 18 odst. 1 a 2 a v 19 zákona nebo podmínky pro postup zadavatele v jednacím řízení bez uveřejnění podle zákona, může zadavatel zadat zakázku tomuto jednomu dodavateli, tuto skutečnost však musí zadavatel řádně zdokumentovat (písemným záznamem obsahujícím rozhodné okolnosti).

49 Kdy mohou zadat zakázku přímo Veřejná zakázka může být splněna z technických či uměleckých důvodů, z důvodu ochrany výhradních práv nebo z důvodů vyplývajících ze zvláštního právního předpisu pouze určitým dodavatelem. Technická nemožnost skutečný a prokazatelný stav technické neslučitelnosti (např. nekompatibilnost se současným zařízením). Umělecká nemožnost oprava již existujícího uměleckého díla, potřeba ochrany výhradních práv

50 Kdy mohou zadat zakázku přímo Dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby, které nebyly obsaženy v původních zadávacích podmínkách, jejich potřeba vznikla v důsledku objektivně nepředvídaných okolností a tyto dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby jsou nezbytné pro provedení původních stavebních prací nebo pro poskytnutí původních služeb, a to za předpokladu, že 1) dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby budou zadány témuž dodavateli, 2) dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby nemohou být technicky nebo ekonomicky odděleny od původní veřejné zakázky, pokud by toto oddělení způsobilo závažnou újmu zadavateli, nebo ačkoliv je toto oddělení technicky či ekonomicky možné, jsou dodatečné stavební práce nebo dodatečné služby zcela nezbytné pro dokončení předmětu původní veřejné zakázky, a 3) v případě veřejného zadavatele celkový rozsah dodatečných stavebních prací nebo dodatečných služeb nepřekročí 20 % ceny původní veřejné zakázky

51 III. Část Zjednodušené podlimitní řízení základní instituty a nejčastější chyby

52 Zjednodušené podlimitní řízení Zadavatel vyzývá písemnou výzvou nejméně 5 zájemců k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace. Výzvu uveřejní zadavatel vhodným způsobem po celou dobu trvání lhůty pro podání nabídek. Zadavatel nesmí vyzývat opakovaně stejný okruh zájemců. Možno zrušit dle 84 odst. 4

53 Náležitosti výzvy Identifikační údaje zadavatele, kontakty Druh a předmět veřejné zakázky Podmínky plnění VZ a požadavky zadavatele Lhůta a místo pro podání nabídek Způsob podání nabídky Požadavky na kvalifikaci Požadavky na formální zpracování Hodnotící kritéria

54 Uveřejnění výzvy Povinnost zveřejnění pro příjemce dotace prostřednictvím RRRMS: U zakázek malého rozsahu: Ostatní veřejné zakázky malého rozsahu zveřejnění vhodným způsobem (např. webové stránky, úřední deska..) Zjednodušené podlimitní řízení zveřejnění vhodným způsobem (např. webové stránky, úřední deska..) Otevřené podlimitní řízení povinnost zveřejnění na informačním systému ( Nadlimitní řízení povinnost zveřejnění na informačním systému ( a v Úředním věstníku Evropské unie (v případě VZ na služby dle přílohy č. 2 zveřejňuje se v Úředním věstníku pouze oznámení o výsledku zadávacího řízení)

55 Lhůta pro podání nabídek Nadlimitní veřejné zakázky: min. 52 dnů - 7 dnů (odeslání oznámení elektronicky) - 5 dnů (neomezený elektronický přístup k zadávací dokumentaci) Podlimitní veřejné zakázky: min. 22 dnů - 5 dnů (neomezený přístup k ZD) Zjednodušené podlimitní řízení: min. 15 dnů - lhůty se nezkracují Lhůty pro podání nabídek běží den následující po dni odeslání výzvy k podání nabídek.

56 Zadávací dokumentace minimální obsah obchodní podmínky, včetně platebních podmínek, případně podmínky, za nichž lze překročit výši nabídkové ceny technické podmínky požadavky na varianty nabídky požadavek na zpracování nabídkové ceny podmínky a požadavky na zpracování nabídky způsob hodnocení nabídek dle hodnotících kritérií jiné požadavky

57 Dodatečné informace písemná žádost 12 dnů před ukončením lhůty pro podání nabídek odpověď - do 6 dnů ode dne doručení žádosti Zjednodušen ené podlimitní řízení písemná žádost 5 dnů před ukončením lhůty pro podání nabídek odpověď do 3 dnů ode dne doručení žádosti

58 Požadavky na kvalifikaci Kvalifikační předpoklady Základní Profesní Ekonomické a finanční Technické Kvalifikační předpoklady nemohou být předmětem hodnotících kritérií. Rozsah požadované kvalifikace pouze na informace a doklady bezprostředně související s předmětem VZ.

59 Prokazování kvalifikace Možnost prokázání požadované kvalifikace prostřednictvím subdodavatele musí být předložena smlouva mezi dodavatelem a subdodavatelem. Doklady vždy v originále nebo v úředně ověřené kopii Stáří: doklady nesmějí být k poslednímu dni, ke kterému má být prokázáno splnění kvalifikace, starší než 90 kalendářních dnů

60 Objasnění kvalifikace Veřejný zadavatel může požadovat po dodavateli, aby písemně objasnil předložené informace či doklady nebo předložil další dodatečné informace či doklady prokazující splnění kvalifikace, s výjimkou případů, kdy splnění příslušné části kvalifikace nebylo dodavatelem prokázáno vůbec. Dodavatel je povinen splnit tuto povinnost v přiměřené lhůtě stanovené veřejným zadavatelem.

61 Otevírání obálek Komise otevírá obálky postupně podle pořadového čísla a kontroluje úplnost nabídky, tedy zda a) je nabídka zpracována v požadovaném jazyku, b) jsou návrh smlouvy a prohlášení uchazeče podle 68 odst. 2 podepsány osobou oprávněnou jednat jménem či za uchazeče a c) nabídka obsahuje všechny součásti požadované zákonem či zadavatelem v zadávacích podmínkách.

62 Náležitosti nabídky Identifikační údaje dodavatele Návrh smlouvy podepsaný osobou oprávněnou jednat jménem či za dodavatele (pozor na změny obchodních podmínek) Podepsané prohlášení z něhož vyplývá, že dodavatel je vázán celým obsahem nabídky po celou dobu Další dokumenty požadované zadavatelem

63 Hodnotící komise Hodnotící komise musí mít alespoň 5 členů. Je-li to odůvodněno předmětem veřejné zakázky, musí mít hodnotící komise nejméně jednu třetinu členů s příslušnou odborností ve vztahu k předmětu veřejné zakázky. Členové hodnotící komise nesmí být ve vztahu k veřejné zakázce a k uchazečům podjati, zejména se nesmí podílet na zpracování nabídky, nesmí mít osobní zájem na zadání veřejné zakázky a s uchazeči je nesmí spojovat osobní ani pracovní či jiný obdobný poměr.

64 Hodnotící kritéria Základním hodnotícím kritériem pro zadání veřejné zakázky (dále jen "základní hodnotící kritérium") je a) ekonomická výhodnost nabídky, nebo b) nejnižší nabídková cena. Rozhodne-li se zadavatel pro zadání veřejné zakázky podle základního hodnotícího kritéria ekonomické výhodnosti nabídky, stanoví vždy dílčí hodnotící kritéria (stanovena v procentech) Jedním z hodnotících kritérií musí být vždy cena.

65 Posouzení nabídek Hodnotící komise posoudí nabídky uchazečů z hlediska splnění zákonných požadavků a požadavků zadavatele uvedených v zadávacích podmínkách a z hlediska toho, zda uchazeč nepodal nepřijatelnou nabídku. Ke zjevným početním chybám v nabídce, zjištěným při posouzení nabídek, které nemají vliv na nabídkovou cenu, hodnotící komise nepřihlíží

66 Hodnocení nabídek Hodnocení nabídek provede hodnotící komise podle hodnotících kritérií uvedených ve výzvě. Je-li základním hodnotícím kritériem ekonomická výhodnost nabídky, je hodnotící komise povinna hodnotit nabídky a stanovit jejich pořadí podle jednotlivých dílčích hodnotících kritérií a jejich vah. Jestliže nabídka obsahuje mimořádně nízkou nabídkovou cenu ve vztahu k předmětu veřejné zakázky, musí si hodnotící komise vyžádat od uchazeče písemné zdůvodnění těch částí nabídky, které jsou pro výši nabídkové ceny podstatné.

67 Zpráva o posouzení a hodnocení O posouzení a hodnocení nabídek pořídí hodnotící komise písemnou zprávu, která obsahuje seznam posouzených nabídek, seznam nabídek, které byly hodnotící komisí ze zadávacího řízení vyřazeny spolu s uvedením důvodu, popis způsobu hodnocení zbývajících nabídek s odůvodněním, výsledek hodnocení nabídek, údaj o tom, jak byly nabídky hodnoceny v rámci jednotlivých hodnotících kritérií.

68 Rozhodnutí o výběru Zadavatel rozhodne o výběru nejvhodnější nabídky toho uchazeče, jehož nabídka byla podle hodnotících kritérií vyhodnocena jako a) ekonomicky nejvýhodnější, nebo b) nabídka s nejnižší nabídkovou cenou. Zadavatel odešle oznámení o výběru nejvhodnější nabídky do 5 pracovních dnů po rozhodnutí všem uchazečům, kteří nebyli vyloučeni z účasti v zadávacím řízení.

69 Oznámení o výběru nejvhodnější nabídky Zadavatel v oznámení o výběru nejvhodnější nabídky uvede a) Identifikační údaje uchazečů, jejichž nabídka byla hodnocena, b) výsledek hodnocení nabídek, z něhož bude zřejmé pořadí nabídek, c) odůvodnění výběru nejvhodnější nabídky, pokud veřejný zadavatel vybral jako nejvhodnější nabídku jiného uchazeče, než jak odpovídá doporučení hodnotící komise; v takovém případě veřejný zadavatel rovněž uvede, jaké údaje z nabídky byly veřejným zadavatelem hodnoceny jinak než hodnotící komisí a jak byly nabídky veřejným zadavatelem hodnoceny v rámci jednotlivých hodnotících kritérií, a d) počet a pořadí nabídek, které byly hodnoceny v jednacím řízení s uveřejněním na základě jednání o nabídkách, a rovněž jaké údaje z nabídky byly hodnoceny zadavatelem na základě jednání jinak a jak byly nabídky hodnoceny v rámci jednotlivých hodnotících kritérií.

70 Uzavření smlouvy Zadavatel nesmí před uplynutím lhůty pro podání námitek proti rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky uzavřít smlouvu s uchazečem, jehož nabídka byla vybrána jako nejvhodnější. Smlouvu uzavře zadavatel v souladu s návrhem smlouvy obsaženým v nabídce vybraného uchazeče (platí po celou dobu trvání smlouvy pozor na dodatky smluv).

71 Zrušení zadávacího řízení Zadavatel je oprávněn jednací řízení bez uveřejnění, zjednodušené podlimitní řízení nebo řízení na základě rámcové smlouvy kdykoliv zrušit, nejpozději však než uzavře smlouvu Zadavatel je povinen o zrušení informovat všechny uchazeče/příp.oslovené dodavatele se stručným zdůvodněním

72 Důvody zrušení Nebyly podány nabídky Nabídky nesplňovaly požadavky ve výzvě Byli vyloučeni všichni dodavatelé Byly zjištěny vážné nesrovnalosti ve výzvě / zadávací dokumentaci Odmítli uzavřít smlouvu všichni možní dodavatelé Bez udání důvodu

73 IV. Část Kontrola provedených veřejných zakázek

74 Proč kontroluje VZ Bez provedení kontroly veřejné zakázky zástupcem Regionální rady - pracovníkem odboru implementace programu (dále jen pracovník OIP) nebudou výdaje vztahující se k této zakázce proplaceny.

75 Předložení ke kontrole Povinností příjemce je předložit tuto vyžadovanou kompletní dokumentaci k zakázce ke kontrole zástupci Regionální rady - pracovníkovi odboru implementace programu Úřadu Regionální rady (dále jen pracovník OIP) : a) jako přílohu k prvnímu monitorovacímu hlášení s/bez žádosti o platbu, pokud bylo rozhodnuto o výběru nejvhodnější nabídky před rozhodnutím Výboru Regionální rady (dále jen VRR ) o výběru projektu k financování z ROP MS b) do 5 pracovních dní po rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky v rámci proběhlého zadávacího řízení[1], pokud k rozhodnutí o výběru nejvhodnější nabídky došlo po rozhodnutím VRR o výběru projektu k financování z ROP MS. [1] Tento postup se netýká veřejných zakázek zanedbatelného rozsahu dle Metodického pokynu pro zadávání veřejných zakázek. U těchto zakázek budou požadované doklady součástí kontroly žádosti o platbu v rámci níž bude daný výdaj nárokovaný.

76 Výzva k doplnění dokumentace 1) Pokud v rámci dokumentace chybí některé dokumenty/doklady, které pracovník OIP potřebuje k posouzení průběhu veřejné zakázky, vyzve příjemce k jejich dodání. Tyto doklady mu příjemce musí dodat do 10 pracovních dní od doručení vyzvání. 2) Pokud i poté pracovník OIP potřebuje k posouzení veřejné zakázky další informace/dokumenty/doklady, vyzve příjemce e- mailem naposledy k jejich dodání. Lhůta na dodání těchto dokladů je 5 pracovních dní od doručení vyzvání.

77 Zákaz uzavření smlouvy V případě kontroly dokumentace podle bodu b) nesmí příjemce uzavřít smlouvu do okamžiku ukončení kontroly pracovníkem OIP. Pokud není příjemce po uplynutí lhůty 10 pracovních dnů od předložení zakázky ke kontrole, resp. do 5 pracovních dnů od předložení dodatečných dokladů, vyzván pracovníkem OIP k předložení dalších dokladů, může uzavřít smlouvu s vítězným uchazečem. (Metodický pokyn účinný od )

78 Předložení ostatních podkladů 1) Příjemce po podpisu smlouvy s dodavatelem doloží v rámci následujícího monitorovacího hlášení s/bez žádosti o platbu pracovníkovi OIP uzavřenou smlouvu s vybraným dodavatelem, případně i způsob řešení námitek. 2) Pokud v rámci příslušné smlouvy s dodavatelem vyvstane potřeba uzavřít k dané smlouvě dodatek, je povinností příjemce tento dodatek doložit pracovníkovi OIP v rámci následujícího monitorovacího hlášení s/bez žádosti o platbu.

79 Výsledek kontroly VZ Zjistí-li pracovník OIP, že veřejná zakázka proběhla v rozporu s tímto metodickým pokynem, zašle dané zdůvodnění příjemci. Výdaje vztažené k dané zakázce pak nebudou uznány jako způsobilé. Rozsah výdajů, které z toho důvodu nebudou uznány jako způsobilé, stanoví v konkrétním případě poskytovatel dotace - ŘO ROP MS.

80 Hlášení na ÚOHS Pokud se v případě podezření na porušení zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění, zároveň jedná o nesrovnalost, nahlásí pracovník OIP tuto skutečnost Pracovní skupině pro nesrovnalosti, která je oprávněna podat podnět Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže.

81 Doporučené odkazy Portál MMR Informační systém VZ ÚOHS Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko

82 Kontakty: Mgr. Lucie Matlochová, referent veřejných zakázek tel: Mgr. Jan Galář, referent veřejných zakázek tel: Děkuji za pozornost Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady

Praxe při zadávání veřejných zakázek - nejčastější chyby žadatelů/příjemců

Praxe při zadávání veřejných zakázek - nejčastější chyby žadatelů/příjemců Praxe při zadávání veřejných zakázek - nejčastější chyby žadatelů/příjemců Datum : 19.3.2009 Místo: ÚRR Prezentuje : Mgr. Jan Galář Červenec 2008 březen 2009 Kontrolované zakázky : 138 Bez vyžádání dodatečné

Více

739 39 Lučina č.p. 1

739 39 Lučina č.p. 1 739 39 Lučina č.p. 1 Směrnice pro zadávání veřejných zakázek obce Lučina Datum: 2011 Zpracoval: Schvalovací doložka: Ing. Dagmar Veselá, místostarostka Toto znění směrnice pro zadávání veřejných zakázek

Více

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách

Metodický pokyn č. 45. ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách ke změně Pokynů pro zadávání veřejných zakázek ROP SV v souvislosti s novelou zákona o veřejných zakázkách Platnost: od 1.4.2012 ~ 2 ~ Řídícího orgánu Regionálního operačního programu NUTS II Severovýchod

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Zadavatel ve smyslu zákona: Název zadavatele Sídlo zadavatele Právní forma zadavatele IČ/DIČ Osoba oprávněná jednat jménem zadavatele Telefon +420 54114 2902 E-mail vlckova@skm.vutbr.cz

Více

Obec Borová Lada ----------------------------------------------------

Obec Borová Lada ---------------------------------------------------- Obec Borová Lada ---------------------------------------------------- Pravidla pro zadávání veřejných zakázek v podmínkách obce Borová Lada Preambule Tato pravidla jsou vydávána pro stanovení povinností

Více

Protokol o výběru dodavatele

Protokol o výběru dodavatele Zadavatel Úřední název zadavatele: ÚSTŘEDNÍ VOJENSKÁ NEMOCNICE - Vojenská fakultní nemocnice PRAHA IČO: 61383082 : U vojenské nemocnice 1200/1 16902 Praha Specifikace VZ Název VZ: Spotřební materiál IT

Více

Směrnice o zadávání zakázek malého rozsahu

Směrnice o zadávání zakázek malého rozsahu Směrnice o zadávání zakázek malého rozsahu O B E C RADKOVA LHOTA o zadávání veřejných zakázek malého rozsahu Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1.1. Tato směrnice, jako vnitřní předpis obce Radkova Lhota,

Více

V Ý Z V A. k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace k zakázce na dodávky. Technologické vybavení kuchyně ZŠ Polešovice"

V Ý Z V A. k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace k zakázce na dodávky. Technologické vybavení kuchyně ZŠ Polešovice V Polešovicích dne 09.06.2011 V Ý Z V A k podání nabídky a k prokázání splnění kvalifikace k zakázce na dodávky Technologické vybavení kuchyně ZŠ Polešovice" zadávané ve zjednodušeném podlimitním řízení

Více

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost

MĚSTO BENEŠOV. Rada města Benešov. Vnitřní předpis č. 16/2016. Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu. Čl. 1. Předmět úpravy a působnost MĚSTO BENEŠOV Rada města Benešov Vnitřní předpis č. 16/2016 Směrnice k zadávání veřejných zakázek malého rozsahu I. Obecná ustanovení Čl. 1 Předmět úpravy a působnost 1) Tato směrnice upravuje závazná

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 36:

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 36: SEMINÁŘ PRO ŽADATELE K VÝZVĚ IROP č. 36: STANICE IZS ZADÁVÁNÍ A KONTROLA VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Mgr. Lukáš Holub 12.07.2016 2 Zadávání veřejných zakázek Zadávání veřejných zakázek - předpisy Pravidla zadávání

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká školní inspekce IČO: 00638994 Sídlo/místo podnikání: Fráni Šrámka 37 150 21

Více

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava

Projekty PPP vní aspekty. Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Projekty PPP Právn vní aspekty Martin Vacek, advokát PETERKA & PARTNERS v.o.s. Praha, Bratislava Pojem PPP definice a účel PPP (jak chápat PPP, mýty o PPP) PPP jako prostředek zajišťování veřejných potřeb

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká republika - Úřad práce České republiky IČO: 72496991 Sídlo/místo podnikání:

Více

Příloha č. 3 Zadávací dokumentace VZORY KRYCÍCH LISTŮ A PROHLÁŠENÍ UCHAZEČE

Příloha č. 3 Zadávací dokumentace VZORY KRYCÍCH LISTŮ A PROHLÁŠENÍ UCHAZEČE Příloha č. 3 Zadávací dokumentace VZORY KRYCÍCH LISTŮ A PROHLÁŠENÍ UCHAZEČE Veřejná zakázka SUSEN Polarizační mikroskop Příloha - Návrh smlouvy Vzor formuláře krycího listu Informace o kvalifikaci Veřejná

Více

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY ve zjednodušeném podlimitním řízení podle 26, odst. 3, písm. b) zákona č. 137/2006 Sb. pro veřejnou zakázku na stavební práce Cyklostezka Sady Vésky ZADAVATEL : město Uherské

Více

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady

Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Směrnice pro zadávání veřejných zakázek malého rozsahu města Poděbrady Čl. 1 Obecná ustanovení 1. Tato směrnice upravuje postup při zadávání veřejných zakázek malého rozsahu specifikovaných v 6, 12, 18

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: NÁRODNÍ BEZPEČNOSTNÍ ÚŘAD IČO: 68403569 Sídlo/místo podnikání: Na Popelce 2/16 15000

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel zadává tuto veřejnou zakázku malého rozsahu na služby na základě ustanovení 12 odst. 3 zákona č. 137/2006

Více

PŘÍLOHA Č. 8A PŘÍLOHA OBLAST INTERVENCE 3.1 A 3.3 K METODICE ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM,

PŘÍLOHA Č. 8A PŘÍLOHA OBLAST INTERVENCE 3.1 A 3.3 K METODICE ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM, PŘÍLOHA Č. 8A PŘÍLOHA K METODICE ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM, OBLAST INTERVENCE 3.1 A 3.3 NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI ZÁVAZNÉ POSTUPY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK SPOLUFINANCOVANÝCH ZE ZDROJŮ

Více

Oprava střechy a drenáže, zhotovení a instalace kované mříže kostel Sv. Václava Lažany

Oprava střechy a drenáže, zhotovení a instalace kované mříže kostel Sv. Václava Lažany Zadávací dokumentace na podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce zadávanou dle zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění: Zadavatel: Římskokatolická farnost děkanství Skuteč Tyršova

Více

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů

statutární město Děčín podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů statutární město Děčín Zadávací dokumentace podlimitní veřejná zakázka na služby: Tlumočení a překlady dokumentů vyhlášená v otevřeném řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění

Více

Písemná VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce

Písemná VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce MĚSTO HARTMANICE Tel./fax 376 593218 *** Hartmanice 75, 34201 Sušice*** e-mail:podatelna@muhartmanice.cz Naše č.j. Mha /2016 Hartmanice 30.5.2016 vyřizuje: Bauchová Písemná VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro zadání

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace zpracovaná v souladu se zákonem č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ), pro nadlimitní veřejnou zakázku na dodávky zadávanou v otevřeném

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON )

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ PODLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky: EXPOZICE

Více

Dodávka osobních automobilů

Dodávka osobních automobilů ZADÁVACÍ DOKUMENTACE (dále též ZD ) Veřejný zadavatel Název: Česká republika Generální finanční ředitelství Sídlem: Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 IČO: 72080043 vyhlašuje nadlimitní veřejnou zakázku na

Více

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ.

V Černošicích dne 30. 9. 2014. Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice IČ: 00241121 Riegrova 1209 252 28 Černošice V Černošicích dne 30. 9. 2014 Výzva k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu s názvem: Nákup a pokládka koberců OŽÚ. Město Černošice

Více

Č.j. S056/2008/VZ-03935/2008/520/EM V Brně dne 7. března 2008

Č.j. S056/2008/VZ-03935/2008/520/EM V Brně dne 7. března 2008 Č.j. S056/2008/VZ-03935/2008/520/EM V Brně dne 7. března 2008 Úřad pro ochranu hospodářské soutěže příslušný podle 112 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění zákona č. 110/2007 Sb. a zákona

Více

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace

Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace Výzva zájemcům k podání nabídky a Zadávací dokumentace dle 6 a 18 odst.5 Zákona č.137/2006 Sb. o veřejných zakázkách (dále jen Zákon ) a Závazných pokynů pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP na veřejnou

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká republika - Úřad práce České republiky IČO: 72496991 Sídlo/místo podnikání:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu DODÁVKA TRANSPORTNÍCH VENTILÁTORŮ zadávané mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen ZVZ ) Zadavatel:

Více

Vládní návrh. ZÁKON ze dne...2011, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Čl.

Vládní návrh. ZÁKON ze dne...2011, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů. Čl. Vládní návrh ZÁKON ze dne...2011, kterým se mění zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: Čl. I Zákon č. 137/2006

Více

Úklidové služby v objektu polikliniky

Úklidové služby v objektu polikliniky Městská poliklinika Praha příspěvková organizace Hlavního města Prahy se sídlem Spálená 78/12, Praha 1, 110 00 Česká republika dále jen zadavatel vyhlašuje dle ustanovení 12 odst. 3 Zákona o veřejných

Více

Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky

Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Zadávací dokumentace pro podlimitní veřejnou zakázku na dodávky Zjednodušené podlimitní řízení Název zakázky: Pořízení úklidového stroje na snížení prašnosti v obci Hvozdná Zadavatel zakázky: Obec Hvozdná

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE Zadavatel: Česká republika Ministerstvo zemědělství Název veřejné zakázky: ZAJIŠTĚNÍ POTŘEB REGISTRŮ A SYSTÉMŮ MZE, ČÁST E TÉTO VEŘEJNÉ ZAKÁZKY SLUŽBY SI Sídlem: Těšnov 17, 117 05 Praha 1 Česká republika

Více

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad

veřejná zakázka na stavební prace s názvem: Sdružená kanalizační přípojka - Město Lázně Bělohrad Zadávací dokumentace pro veřejnou zakázku malého rozsahu na stavební prace mimo režim zák. č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) veřejná zakázka na stavební prace s

Více

Zadávání veřejných zakázek v OPŽP 2014 2020

Zadávání veřejných zakázek v OPŽP 2014 2020 Zadávání veřejných zakázek v OPŽP 2014 2020 Verze 3.0 Znění účinné od: 6. 1. 2016 Zadávání veřejných zakázek v OPŽP 2014 2020 Obsah: 1. Část Obecná ustanovení... 3 1.1 Působnost... 3 1.2 Pojmy... 3 1.3

Více

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace)

Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) Výzva k podání nabídek (zadávací dokumentace) 1.Číslo zakázky 2.Název programu: 3.Registrační číslo projektu 4.Název projektu: 5.Název zakázky: Operační program Vzdělání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.1.07/02.0129

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká školní inspekce IČO: 00638994 Sídlo/místo podnikání: Fráni Šrámka 37 150 21

Více

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR)

MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) MĚSTO NOVÁ BYSTŘICE SMĚRNICE PRO ZADÁVÁNÍ A EVIDENCI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU (VZMR) Schválená Radou města Nová Bystřice dne 3. 6. 2015 usnesením RM č. 167/2015. PLATNÁ OD: 3. 6. 2015 ROZSAH PŮSOBNOSTI:

Více

Dodávka vybavení SPŠ Trutnov vrtačky III

Dodávka vybavení SPŠ Trutnov vrtačky III ZADAVATEL: Královéhradecký kraj Sídlem: Pivovarské náměstí 1245, 500 03 Hradec Králové Jednající: Bc. Lubomír Franc, hejtman IČ: 70889546 VEŘEJNÁ ZAKÁZKA: Dodávka vybavení SPŠ Trutnov vrtačky III ev. č.

Více

Vybavení pro separaci a svoz BRKO

Vybavení pro separaci a svoz BRKO Tento projekt je spolufinancován ze zdrojů Evropské unie Fond soudržnosti z Operačního programu Životního prostředí včetně spolufinancování ze Státního fondu životního prostředí ČR. Název projektu: Vybavení

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON )

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) ZADÁVACÍ DOKUMENTACE K VEŘEJNÉ ZAKÁZCE ZADÁVANÉ DLE ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, VE ZNĚNÍ POZDĚJŠÍCH PŘEDPISŮ (DÁLE JEN ZÁKON ) 1. NÁZEV VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Název veřejné zakázky: Nákup osobního,

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění název veřejné zakázky: Rekonstrukce VZT zařízení č. 1, 2 a 3 v OZ druh zadávacího

Více

Zpráva o posouzení a hodnocení přijatých nabídek

Zpráva o posouzení a hodnocení přijatých nabídek Zpráva o posouzení a hodnocení přijatých nabídek pro zakázku malého rozsahu 2. kategorie dodávky Zahrada Mikulčice Druh veřejné zakázky: Zakázka malého rozsahu 2. kategorie Žadatel/příjemce podpory: Obec

Více

SMĚRNICE č. 2/2015. Obec Vlasatice. Pravidla pro zadávání zakázek malého rozsahu obcí Vlasatice. Obsah:

SMĚRNICE č. 2/2015. Obec Vlasatice. Pravidla pro zadávání zakázek malého rozsahu obcí Vlasatice. Obsah: Obec Vlasatice SMĚRNICE č. 2/2015 Pravidla pro zadávání zakázek malého rozsahu obcí Vlasatice Obsah: I. Předmět úpravy II. Vymezení základních pojmů III. Obecné zásady IV. Rozdělení zakázek malého rozsahu

Více

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV,

SEZNAM DOKUMENTACE K ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV, SEZNAM DUMENTACE ZADÁVACÍMU ŘÍZENÍ PRV, který obdrží příjemce dotace při podpisu Dohody dle bodu 11 Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace odstavec 6 becné části Pravidel. I. PŘEHLED DUMENTACE ZE

Více

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV ZŠ V RADIMĚŘI

Odůvodnění účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV ZŠ V RADIMĚŘI účelnosti veřejné zakázky SNÍŽENÍ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOV ZŠ V RADIMĚŘI Plánovaný cíl veřejné zakázky Popis vzájemného vztahu mezi realizovanou veřejnou zakázkou a plánovaným cílem. Popis alternativ

Více

Nákup nákladních terénních automobilů

Nákup nákladních terénních automobilů Povodí Vltavy, státní podnik Nákup nákladních terénních automobilů Dodávka 3 nákladních terénních automobilů, včetně doplňkového vybavení předvedení a vyzkoušení. Automobily včetně doplňkového vybavení

Více

Vybudování cyklostezky Radslavice Grymov v trase Jantarové stezky

Vybudování cyklostezky Radslavice Grymov v trase Jantarové stezky Vše k veřejným zakázkám Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce malého rozsahu Vybudování cyklostezky Radslavice Grymov v trase Jantarové stezky Čl. 1.: Název veřejné zakázky Vybudování cyklostezky Radslavice

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE V JEDNACÍM ŘÍZENÍ S UVEŘEJNĚNÍM podle ust. 44 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, v platném znění (dále jen zákon ) NA PODLIMITNÍ VEŘEJNOU ZAKÁZKU NA DODÁVKY S NÁZVEM Rekonstrukce

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY V souladu s ust. 6 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v plném platném znění, (dále jen ZVZ nebo zákon) Vás vyzýváme

Více

RECTE.CZ, s.r.o., Matiční 730/3, 702 00 Ostrava Moravská Ostrava

RECTE.CZ, s.r.o., Matiční 730/3, 702 00 Ostrava Moravská Ostrava Seznam vyzvaných zájemců podle rozdělovníku Ostrava, vypraveno dne: 4. 12. 2014 Písemná výzva k předložení nabídky k veřejné zakázce na zhotovitele stavby Chodníky od ul. Plavební až do Frýdku Zadavatel:

Více

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Zápis o otevírání obálek s nabídkami, o posouzení a hodnocení nabídek

Zápis o otevírání obálek s nabídkami, o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veřejná zakázka Zápis o otevírání obálek s nabídkami, o posouzení a hodnocení nabídek Název veřejné zakázky: Zajištění zahraničního jazykověvzdělávacího pobytu pro učitele dle výzvy č. 56 MŠMT Registrační

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Název zakázky: Sociální služby Uherské Hradiště, p.o. DZP Uherský Brod oprava střechy Číslo zakázky: Forma zadání: VZ/2014/2/06 veřejná zakázka malého rozsahu 1. Identifikační údaje

Více

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů

KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů KVALIFIKAČNÍ DOKUMENTACE k veřejné zakázce zadávané podle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů název veřejné zakázky: Regenerace zeleně vybraných lokalit města Dvůr

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Č.j. HSBM-432-03/2014 Hasičský záchranný sbor Jihomoravského kraje Zubatého 14, 614 00 Brno ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PRO ZADÁNÍ NADLIMITNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY V OTEVŘENÉM ŘÍZENÍ dle 27 zákona č. 137/2006 Sb.,

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Česká republika - Úřad práce České republiky IČO: 72496991 Sídlo/místo podnikání:

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Pořízení a provoz konsolidované IT infrastruktury ZADÁVACÍ DOKUMENTACE k nadlimitní veřejné zakázce na dodávky zadávané v otevřeném řízení dle 21 odst. 1 písm. a) a 27 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen

Více

ZADÁVACÍ ŘÁD VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

ZADÁVACÍ ŘÁD VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Statutární město Pardubice Magistrát města Pardubic SMĚRNICE Č.../2014 ZADÁVACÍ ŘÁD VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK Rada města, v souladu s ustanovením 102 odst. 3 Obecního zřízení, vydává tuto směrnici. ČL. 1 Předmět

Více

Zákon o veřejných zakázkách

Zákon o veřejných zakázkách Zákon o veřejných zakázkách Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále i zákon), je základním stavebním kamenem veřejného investování v České republice. Veřejní a

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Rekonstrukce Sportovního areálu Bělá v Jablunkově Zjednodušené podlimitní řízení na stavební práce v souladu s 25 a 38 zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších

Více

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE MĚSTO ČESKÝ KRUMLOV náměstí Svornosti 1, 381 01 Český Krumlov VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA PLNĚNÍ VEŘEJNÉ ZAKÁZKY MALÉHO ROZSAHU VČ. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE mimo režim zákona 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách

Více

služba Operační program lidské zdroje a zaměstnanost Ing. Martin Páral, ředitel Odboru programového řízení tel. +420 974 818 642 martin.paral@mvcr.

služba Operační program lidské zdroje a zaměstnanost Ing. Martin Páral, ředitel Odboru programového řízení tel. +420 974 818 642 martin.paral@mvcr. VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK veřejná zakázka malého rozsahu Číslo zakázky (u OP LZZ bude doplněno MPSV při uveřejnění): Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Poradenské služby

Více

Univerzitní 2732/8, 306 14 Plzeň. doc. Dr. RNDr. Miroslavem Holečkem, rektorem IČO: 49777513

Univerzitní 2732/8, 306 14 Plzeň. doc. Dr. RNDr. Miroslavem Holečkem, rektorem IČO: 49777513 Výzva k podání nabídek na veřejnou zakázku Dodávky kancelářských potřeb 008-2016 zadávanou v dynamickém nákupním systému DNS na dodávky kancelářských potřeb Zadavatel: Název zadavatele: Západočeská univerzita

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: ÚSTŘEDNÍ VOJENSKÁ NEMOCNICE - Vojenská fakultní nemocnice PRAHA IČ: 61383082 Sídlo/místo

Více

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1. 1. 2014

SEZNAM DOKUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁKONA č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH. Po novele zákona z 1. 1. 2014 SEZNAM DOUMENTACE ZE ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ PRV DLE ZÁONA č. 137/2006 Sb., O VEŘEJNÝCH ZAÁZÁCH Po novele zákona z 1. 1. 2014 (uvedenou dokumentaci přikládá příjemce dotace k žádosti o proplacení) 1. OD 1. 1.

Více

Obměna výdejové části stravovacího systému

Obměna výdejové části stravovacího systému Lhotecká 559/7, 143 01 Praha 4 tel. 974828343 e-mail: trapp@polac.cz ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Obměna výdejové části stravovacího systému Zadávací dokumentace strana 1 (celkem 11) Zadávací dokumentace k veřejné

Více

Oprava komunikace ulice Nerudova mezi č. p. 477-528, Jevíčko VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE

Oprava komunikace ulice Nerudova mezi č. p. 477-528, Jevíčko VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ KVALIFIKACE K V EŘ EJNÉ ZA KÁZCE Oprava komunikace ulice Nerudova mezi č. p. 477-528, Jevíčko Obsah Čl. 1.: Úvodní informace... 3 Čl. 2.: Název veřejné zakázky... 3 Čl.

Více

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk Veřejná zakázka malého rozsahu dle 12 odst. 3 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů, na službu Zpracování lesních hospodářských osnov pro zařizovací obvod Rumburk

Více

Zadávací dokumentace

Zadávací dokumentace Zadávací dokumentace Název veřejné zakázky: Fotovoltaická elektrárna Cítov Identifikační údaje zadavatele: Obec Cítov Cítov 203 277 04 Cítov IČ: 00236764 Osoba oprávněná jednat za zadavatele: Ing. Marie

Více

216/2014 Mgr. Libuše Renová 3.9.2014 723 410 406

216/2014 Mgr. Libuše Renová 3.9.2014 723 410 406 Evidenční č. Jednací č. Vyřizuje/linka Datum 216/2014 Mgr. Libuše Renová 3.9.2014 723 410 406 Věc: Výzva k veřejné zakázce malého rozsahu zadávanou mimo působnost zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách,

Více

Článek 1 Identifikační údaje zadavatele a organizátora. Povodí Odry, státní podnik CZ27149862. www.ecentre.cz

Článek 1 Identifikační údaje zadavatele a organizátora. Povodí Odry, státní podnik CZ27149862. www.ecentre.cz Zadávací dokumentace Povodí Odry, státní podnik Výzva k podání nabídek obsahující současně ZADÁVACÍ DOKUMENTACI k veřejné zakázce zadávané druhem zjednodušeného podlimitního řízení podle zákona č. 137/2006

Více

Regenerace zahrady MŠ Neděliště

Regenerace zahrady MŠ Neděliště 1 Výzva k podání nabídek (dále jen zadávací dokumentace ) v souladu se Závaznými pokyny pro žadatele a příjemce podpory v OPŽP (dále jen Pokyny ), účinnými od 20.06.2014 Zadavatel: Název zadavatele: OBEC

Více

Systém sběru vytříděných složek odpadu v Telči a jejich evidence software

Systém sběru vytříděných složek odpadu v Telči a jejich evidence software Výzva a zadávací dokumentace k podání nabídky a k prokázání kvalifikace a zadávací podmínky pro vypracování nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na dodávky s názvem: Systém sběru vytříděných složek odpadu

Více

Zateplení tělocvičny ZŠ v Ludgeřovicích

Zateplení tělocvičny ZŠ v Ludgeřovicích PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY pro zadání veřejné zakázky malého rozsahu na stavební práce zadávána postupem mimo režim zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách v platném znění Zateplení tělocvičny

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... d...... Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení 118 odst. 1 a 2, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE k veřejné zakázce podlimitní, zadané v otevřeném řízení podle zákona č. 3/00 Sb., o veřejných zakázkách ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon) a uveřejněné ve Věstníku

Více

V/4 Zadávání veřejných zakázek

V/4 Zadávání veřejných zakázek V/4 Zadávání veřejných zakázek V/4 Zadávání veřejných zakázek Cíl kapitoly Cílem kapitoly je seznámit vedoucí úředníky územních samosprávných celků s novým zákonem o zadávání veřejných zakázek. Zadávání

Více

Vzdělávací zařízení Vltava Smilovice stavební úpravy

Vzdělávací zařízení Vltava Smilovice stavební úpravy ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Veřejný zadavatel Název: Česká republika Generální finanční ředitelství Sídlem: Lazarská 15/7, 117 22 Praha 1 IČO: 72080043 vyhlašuje podlimitní veřejnou zakázku na stavební práce

Více

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce

Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Zadávací dokumentace k veřejné zakázce Otevřené řízení Tato veřejná zakázka na stejnokroj pánský a dámský je zadávána v otevřeném zadávacím řízení podle 21 odst. 1 písm. a) zákona č. 137/2006 Sb. o veřejných

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY JIŘICE DODÁVKA KOVOVÝCH KONSTRUKCÍ POSTELÍ

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY JIŘICE DODÁVKA KOVOVÝCH KONSTRUKCÍ POSTELÍ VĚZEŇSKÁ SLUŽBA ČESKÉ REPUBLIKY Věznice Jiřice Ruská cesta 404, poštovní přihrádka 8, 289 22 Jiřice Tel.: 325 558 111, Fax: 325 558 208, ISDS: vfsd3n6 Č.j. VS 88/007/001/2014-24/LOG/503 V Jiřicích dne

Více

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu

Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Výzva k podání nabídky včetně zadávací dokumentace na veřejnou zakázku malého rozsahu Zadavatel Úřední název zadavatele: Krajské ředitelství policie hlavního města Prahy IČO: 75151472 Sídlo/místo podnikání:

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Technická univerzita v Liberci Studentská 1402/2,461 17 Liberec IČ: 467 47 885 vyřizuje právní oddělení - referent veřejných zakázek VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE A ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

Více

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby

Odůvodnění veřejné zakázky. Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Odůvodnění veřejné zakázky Veřejná zakázka Přemístění odbavení cestujících do nového terminálu Jana Kašpara výběr generálního dodavatele stavby Zadavatel: Právní forma: Sídlem: IČ / DIČ: zastoupen: EAST

Více

NOVOSTAVBA DŘEVĚNÉHO ALTÁNU VČETNĚ ÚPRAVY AUTOBUSOVÉ

NOVOSTAVBA DŘEVĚNÉHO ALTÁNU VČETNĚ ÚPRAVY AUTOBUSOVÉ VÝZVA více zájemcům k podání nabídky na veřejnou zakázku malého rozsahu na dodavatele stavebních prací - díla pod názvem NOVOSTAVBA DŘEVĚNÉHO ALTÁNU VČETNĚ ÚPRAVY AUTOBUSOVÉ ZASTÁVKY - BRANKA U OPAVY Jedná

Více

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel

Zajištění provozní funkčnosti platebních automatů a měničů bankovek pro Fakultní nemocnici Královské Vinohrady. Zadavatel Základní údaje zadávací dokumentace k veřejné zakázce zadané v zadávacím řízení dle zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) Název veřejné zakázky:

Více

Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek

Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek 1. Veřejné zakázky Název zakázky: Software a školení Zpráva o posouzení a hodnocení nabídek Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.30/01.0006 Název projektu: Zavádění inovativních technických výukových

Více

Vzdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce

Vzdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Vzdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Název projektu: Moderní učitel Reg. číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0041 Příjemce podpory: Univerzita Palackého v Olomouci

Více

Uchazečům o veřejnou zakázku

Uchazečům o veřejnou zakázku MĚSTO KOPŘIVNICE MĚSTSKÝ ÚŘAD KOPŘIVNICE Oddělení soukromoprávní VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: Č. J.: SPIS. ZN.: VYŘIZUJE / ÚTVAR: Mgr. Irena Hanáková/OSP TELEFON: 556 879 749 E-MAIL: Irena.hanakova@koprivnice.cz

Více

TEXTOVÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

TEXTOVÁ ČÁST ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Podlimitní veřejná zakázka na dodávku Svoz bioodpadu ze ZOO Dvůr Králové a z obce Bílá Třemešná zadávaná formou zjednodušeného podlimitního řízení dle ustanovení 38 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných

Více

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ )

Soutěž o návrh. dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Soutěž o návrh dle ustanovení 103 a násl. zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách (dále jen ZVZ ) Kontaktní osoba: Filip Cabaj Tel.: 267 994 287 Fax: 272 936 597 E-mail: Filip.Cabaj@sfzp.cz Název

Více

Svážíme bioodpad z obce Veselý Žďár malé komunální vozidlo s hákovým nosičem, kontejnery a sítě na kontejnery

Svážíme bioodpad z obce Veselý Žďár malé komunální vozidlo s hákovým nosičem, kontejnery a sítě na kontejnery Výzva a zadávací dokumentace k podání nabídky a k prokázání kvalifikace a zadávací podmínky pro vypracování nabídky na podlimitní veřejnou zakázku na dodávku malého komunálního vozidla s hákovým nosičem

Více

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města

MĚSTO CHOTĚBOŘ. Trčků z Lípy 69, 583 01 Chotěboř. Ing. Tomáš Škaryd, starosta města Oznámení o zahájení zadávacího řízení a základní údaje Zadávací dokumentace podlimitní veřejné zakázky ve zjednodušeném podlimitním řízení na stavební práce: Letní stadion Chotěboř rekonstrukce běžecké

Více

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM

(V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH, V PLATNÉM OBEC VIKÝŘOVICE, PETROVSKÁ 168, 788 13 VIKÝŘOVICE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY A PROKÁZÁNÍ SPLNĚNÍ KVALIFIKACE VE ZJEDNODUŠENÉM PODLIMITNÍM ŘÍZENÍ (V SOULADU S 38 ZÁKONA Č. 137/2006 SB., O VEŘEJNÝCH ZAKÁZKÁCH,

Více

Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek

Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek Zápis 1 o posouzení a hodnocení nabídek Název veřejné zakázky: Dodávka konvektomatu do školní kuchyně Zadavatel Název: Základní škola Hodonín, Vančurova 2, příspěvková organizace IČO : 49418823 Adresa

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY NA VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU ve smyslu ustanovení 18 odst. 5 zákona č. 137/2006 Sb. Výměna 4 ks interiérových dveří v budově kina Art Veřejná zakázka (zatrhněte)

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK VČETNĚ ZADÁVACÍ DOKUMENTACE veřejné zakázky malého rozsahu na dodávky Zajištění softwarových produktů Microsoft prostřednictvím Campus Agreement jedná se o zakázku malého rozsahu,

Více

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu

Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu Zadávací dokumentace Výzva k podání nabídky na plnění veřejné zakázky malého rozsahu 1. Název veřejné zakázky Název veřejné zakázky Evidenční číslo VZ VZ 2016/430/20 Druh zadávacího řízení Propagace domácího

Více

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady

Telefónica O2 Czech Republic, a.s. člen dozorčí rady. Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady DNE Telefónica O2 Czech Republic, a.s. a člen dozorčí rady Smlouva o výkonu funkce člena dozorčí rady OBSAH: 1. Povinnosti Člena dozorčí rady...3 2. Povinnosti Společnosti...4 3. Závěrečná ustanovení...5

Více