VÝZVA PRO ZÁJEMCE O ÚČAST NA ŠKOLENÍ ŠKOLITELŮ S ALTERNATIV TIL VOLD

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "VÝZVA PRO ZÁJEMCE O ÚČAST NA ŠKOLENÍ ŠKOLITELŮ S ALTERNATIV TIL VOLD"

Transkript

1 VÝZVA PRO ZÁJEMCE O ÚČAST NA ŠKOLENÍ ŠKOLITELŮ S ALTERNATIV TIL VOLD v rámci studijní cesty Fondu bilaterální spolupráce programu Dejme (že)nám šanci Nadace Open Society Fund Praha vyhlašuje dne 20. května 2016 výzvu pro zájemce o účast na školení školitelů pro práci s filmem Zuřivec, které povede norská organizace Alternativ til Vold (Alternativa násilí - ATV) v září 2016 v Norsku. Cílem školení, které je součástí třídenní studijní cesty, je proškolit odborníky z České republiky potenciální školitele a zajistit tak další šíření know-how pro využívání filmu Zuřivec k edukačním účelům a v terapii v oblasti domácího násilí. Poplatek za školení a náklady na studijní cestu do Norska lze financovat z Fondu bilaterální spolupráce programu Dejme (že)nám šanci. Přihlášky zájemců jsou přijímány přes online formulář do pondělí 6. června 2016 do 16 hodin. Podrobnější informace ke způsobu podávání přihlášek a harmonogramu jsou uvedeny níže. ZÁKLADNÍ INFORMACE Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s norskou organizací Alternativ til Vold (Alternativa násilí, dále ATV ) pořádá pro odborníky pracující v oblasti domácího a genderově podmíněného násilí školení školitelů pro práci s filmem Zuřivec. Cílem školení je proškolit odborníky z České republiky potenciální školitele a zajistit tak další šíření know-how pro využívání filmu Zuřivec k edukačním účelům a v terapii. Školení bude zahrnovat sdílení zkušeností s využíváním filmu a základní koncept, podle kterého mohou absolventi školení školit další odborníky v oblasti domácího a genderově podmíněného násilí. Absolventi dostanou přístup k filmu v českém znění a v norském znění s titulky a získají oprávnění poskytnout přístup k filmu odborníkům, které proškolí. Školení školitelů je součástí třídenní studijní cesty do Osla (Norsko), která je plánována v polovině září V rámci této cesty proběhne jednodenní školení školitelů, dva dny budou věnovány exkurzím/ studijním návštěvám do dalších norských organizací, které se věnují tématu domácího a genderově podmíněného násilí. Studijní cesta je realizována v rámci Fondu bilaterální spolupráce programu Dejme (že)nám šanci. Školení školitelů bude tlumočeno do češtiny, návazný program bude probíhat v angličtině. Předpokládaná kapacita studijní cesty je 20 účastníků.

2 Předběžný program*: 13. září 2016 Odlet do Osla, Norsko 14. září 2016 Studijní návštěvy norských organizací 15. září 2016 Školení školitelů ATV 16. září 2016 Studijní návštěvy norských organizací, odlet do ČR * data budou potvrzena do konce června 2016 VÝBĚR ÚČASTNÍKŮ Školení školitelů je určeno pro odborníky z České republiky, kteří působí v oblasti domácího a genderově podmíněného násilí. Žadatel by měl prokázat své odborné kompetence a zkušenosti s danou tematikou, nebo dlouhodobé partnerství s organizací, která se tematikou domácího/genderového násilí zabývá. Podmínkou uchazeče je předchozí účast na školení pořádaném Úřadem vlády k používání filmu Zuřivec či znalost filmu, výhodou jsou zkušenosti s lektorskou činností. Výzva je primárně určena pro zástupce či spolupracovníky organizací, které jsou nebo byly příjemcem grantu z programu Dejme (že)nám šanci (dále vysílající organizace ). Přihlášku uchazeče mimo tyto organizace lze přijmout za předpokladu, že si zajistí financování cesty z jiných zdrojů. Kritéria: Kritériem pro výběr účastníků bude zejména dosavadní praxe zájemce a potenciál pro realizaci vlastních školení, konkrétně bude hodnoceno: Relevantní praxe 30 % Relevantní vzdělání/výcviky 30 % Účast na školení ATV k používání filmu Zuřivec 15 % Strategie využití získaného know-how** 25 % ** zájemce o školení by měl mít předem promyšleno, případně zajištěno, jak bude využívat získané know-how a na jakou cílovou skupinu se zaměří Přihlášky zájemců vyhodnotí Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s Alternativ til Vold. Žadatelé budou o výsledku výběru účastníků informováni em, viz harmonogram níže. FINANCOVÁNÍ STUDIJNÍ CESTY Úspěšní žadatelé budou vyzváni, aby prostřednictvím své vysílající organizace podali žádosti o grant z Fondu bilaterální spolupráce (dále Fond ) na pokrytí výdajů spojených se studijní cestou do Norska. Žádost o grant je nutné podat nejpozději do data uvedeného níže v části harmonogram. Maximální výše grantu na projekt spolupráce je stanovena na Kč (5 000 ), přičemž výše cestovních nákladů (včetně ubytování, diet atd.) na osobu nesmí přesáhnout Kč (2 000 ). Projekty spolupráce jsou hrazeny z Fondu v plné výši, příjemci grantu pro ně tedy nemusí zajišťovat spolufinancování.

3 Podrobnější informace o Fondu (včetně pravidel čerpání a podmínek udělení grantu) jsou zveřejněny na webu programu Dejme (že)nám šanci: zde. Předpokládané náklady na jednoho účastníka: Cestovné ČR-Norsko Kč/ zpáteční letenka Ubytování (3 noci) Kč/ noc Místní cestovné Kč/ pobyt Stravné Kč/ den Poplatek ATV Kč/ osoba*** *** Poplatek ATV je povinnou součástí rozpočtu. Finální výše poplatku bude stanovena dle počtu vybraných účastníků a bude účastníkům oznámena jako informace pro podání žádosti o grant na financování výdajů. Rozpočet musí být hospodárný a efektivní a měl by adekvátně kopírovat plánované aktivity studijní cesty. Vzhledem k maximální výši grantu a předpokládaným nákladům na účastníka mohou být do jedné žádosti o grant zahrnuti až 3 účastníci. Specifikace studijní cesty do žádosti: Aktivita: studijní a pracovní cesta (s cílem sdílení zkušeností, know-how, příkladů dobré praxe) Partner projektu: Alternativ til Vold Předpokládané období realizace projektu: od Příloha dokladující plánované zapojení norské organizace/experta/realizaci aktivity: tato výzva Prohlášení o partnerství: není relevantní (pouze v případě, pokud by si úspěšný uchazeč individuálně domluvil konzultaci/návštěvu jiné organizace v Norsku) Bilaterální indikátory: - počet účastníků na kontaktních nebo vzdělávacích akcích v Norsku (konference, seminář, kurz, workshop, pracovní jednání, studijní cesta); - počet odborných služeb poskytnutých norskými experty (odborná konzultace, přednáška, vedení workshopu, sdílení příkladů dobré praxe); - příp. počet propagačních nebo informačních iniciativ (výstupů), které prezentují českonorskou spolupráci či norské příklady dobré praxe a zkušenosti. HARMONOGRAM 20. května 2016: výzva pro zájemce o studijní cestu (vč. školení školitelů ATV a návazný program) Pokud vás možnost stát se školitelem k filmu Zuřivec zaujala, projděte si přihlášku (obsah přihlášky je uveden na konci této výzvy) a promyslete vaše odpovědi. Samotné vyplnění formuláře přihlášky by Vám pak mělo zabrat cca minut. Již v tento moment zvažte, která organizace, která je příjemcem grantu v programu Dejme (že)nám šanci, vaši žádost zaštítí. 6. června 2016 do 16 hodin: termín pro podání přihlášek na studijní cestu Přihláška se vyplňuje pouze online, tištěná verze žádosti ani jiné přílohy nejsou vyžadovány. Z doručených přihlášek budou vybráni účastníci studijní cesty.

4 20. června 2016: oznámení výsledků výběru uchazečů Přibližně do tohoto data obdržíte em oznámení, zda jste byl/a vybrán/a jako účastník/účastnice studijní cesty. Vybraní účastníci budou společně s oznámením výsledků hodnocení vyzváni, aby jejich vysílající organizace podala žádost o grant z Fondu bilaterální spolupráce na financování výdajů na studijní cestu. (Žádost o grant z Fondu tak budou vyplňovat a podávat pouze ti uchazeči, kteří již byli vybráni.) 15. července 2016: termín pro podání žádostí o grant z Fondu bilaterální spolupráce Do uvedeného termínu je nutné podat žádost o grant (na pokrytí nákladů souvisejících se studijní cestou, viz předpokládané výdaje výše), aby byl dostatek času na její vyhodnocení, schválení a následný včasný nákup letenky účastníkem školení. 12. srpna 2016: oznámení výsledků hodnocení žádostí o grant z Fondu bilaterální spolupráce Proces hodnocení a schválení žádosti o grant bude zkrácen, aby mohly být grantové smlouvy s vysílajícími organizacemi podepsány co nejdříve kvůli včasnému nákupu letenky apod září 2016 (přesná data budou potvrzena do konce června 2016): studijní cesta Školení školitelů ATV a studijní návštěvy norských organizací PODÁVÁNÍ PŘIHLÁŠEK Přihlášky zájemců jsou přijímány prostřednictvím on-line formuláře do pondělí 6. června 2016 do 16 hodin. Přihláška se zpracovává v českém jazyce, odpovědi musí být formulovány stručně, jasně a výstižně. (Tištěná verze žádosti ani jiné přílohy nejsou vyžadovány.) Odkaz na přihlášku: Přihláška na studijní cestu, vč. školení školitelů ATV DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE Studijní cesta bude realizována pouze v případě, že se přihlásí a bude vybráno minimálně 8 účastníků. Podáním přihlášky se uchazeč zavazuje (v případě výběru) k účasti jak na jednodenním školení školitelů, tak na návazném programu studijní cesty. Všechny žádosti musí být v souladu s cíli a pravidly programu Dejme (že)nám šanci a Norských fondů a předloženy ve stanoveném formátu dle této výzvy. DOTAZY V případě dotazů se obracejte na manažerku programu Dejme (že)nám šanci Barboru Hořavovou em nebo telefonicky, nejpozději však do pátku 3. června 2016: barbora.horavova@osf.cz,

5 POŘÁDAJÍCÍ ORGANIZACE Nadace Open Society Fund Praha (Open Society Fund Prague), Nadace Open Society Fund Praha je nezávislou organizací, jejímž posláním je rozvíjet hodnoty otevřené společnosti a demokracie. Má více než 20 let zkušeností a patří mezi pět největších nadací v České republice. Financuje a sama také realizuje projekty, které usilují o systémové změny na celostátní úrovni, i projekty, které přispívají k řešení konkrétních lokálních situací. Dlouhodobě se věnuje problematice rovných příležitostí a domácího násilí. Norská nezisková organizace Alternativ til Vold (Alternativa násilí, dále jen ATV ) se již od roku 1987 zabývá problematikou domácího násilí a jako první v Evropě začala pracovat s muži, kteří páchají násilí na své partnerce. Dnes poskytuje ATV terapeutické intervence mužům, ženám a mladistvým, kteří mají problémy s agresí a páchají násilí v blízkých vztazích, a mužům, ženám a dětem, kteří byli vystaveni násilí. ATV se dále zabývá výzkumem, prevencí domácího násilí a edukační činností. Program Dejme (že)nám šanci podporuje rovné příležitosti žen a mužů v pracovním i osobním životě a prevenci a pomoc obětem domácího násilí v České republice. Je financován z Norských fondů a spravuje ho Nadace Open Society Fund Praha. Jeho oficiální název zní CZ 12 Uplatňování hlediska rovných příležitostí žen a mužů a podpora slaďování pracovního a soukromého života/ Domácí násilí a násilí založené na pohlaví. Alternativ til Vold, Norská nezisková organizace Alternativ til Vold (Alternativa násilí, dále jen ATV ) se již od roku 1987 zabývá problematikou domácího násilí a jako první v Evropě začala pracovat s muži, kteří páchají násilí na své partnerce. Dnes poskytuje ATV terapeutické intervence mužům, ženám a mladistvým, kteří mají problémy s agresí a páchají násilí v blízkých vztazích, a mužům, ženám a dětem, kteří byli vystaveni násilí. ATV se dále zabývá výzkumem, prevencí domácího násilí a edukační činností.

6 PŘIHLÁŠKA ŠKOLENÍ ŠKOLITELŮ ATV (obsah) Osobní informace a kontakt Jméno Příjmení Vzdělání (nejvyšší dosažené, obor, relevantní vzdělání a školení, popř. psychoterapeutický výcvik) Telefon Praxe Zaměstnavatel (aktuální zaměstnavatel a délka spolupráce, případně i předchozí zaměstnání, která jsou relevantní) Praxe v oboru (popis a délka další odborné praxe, vzdělávání, výcviků apod., které jsou relevantní) Absolvoval/a jste již workshop ve spolupráci s ATV? (workshop k filmu Zuřivec) Máte zkušenosti s lektorskou / edukační činností? (vedení kurzů, workshopů, přednášková činnost apod.) Zkušenosti s filmem Zuřivec Popište, jak a kdy využíváte film Zuřivec. Popište, jaké jsou vaše zkušenosti s používáním filmu Zuřivec. Jakou strategii pro realizaci vašich školení zvolíte, pokud se stanete školitelem filmu? Které odborníky, popř. které profese, máte možnost či plánujete školit? Návazný program (Na jednodenní školení školitelů navazuje program v podobě prezentací dalších relevantních norských organizací. Výběr organizací bude upřesněn v průběhu června.) Uveďte preferovanou oblast zájmu při studijní cestě. (preferované téma, zaměření organizace, typ instituce apod.) Reference a vysílající organizace Reference (jméno, telefon a alespoň na jednu osobu, která může poskytnout referenci na vaši dosavadní praxi) Název vysílající organizace (organizace, která je či byla příjemcem grantu z programu Dejme (že)nám šanci a prostřednictvím které žadatel podá žádost z Fondu bilaterální spolupráce) Číslo podpořeného projektu (z programu Dejme (že)nám šanci) Kontaktní organizace

Semináře pro žadatele

Semináře pro žadatele Semináře pro žadatele PRAHA středa 12. 2. 2014, 10:00 13:00 OLOMOUC čtvrtek 20. 2. 2014, 13:00 16:00 HRADEC KRÁLOVÉ úterý 25. 2. 2014, 10:15 11:15 (v rámci Konference Evropské granty pro neziskovky) Nadace

Více

Seminář pro příjemce. Praha, čtvrtek , 13:00 14:30

Seminář pro příjemce. Praha, čtvrtek , 13:00 14:30 Seminář pro příjemce Praha, čtvrtek 11. 6. 2015, 13:00 14:30 Nadace Open Society Fund Praha Rozvíjí hodnoty otevřené společnosti a demokracie v České republice. Patří mezi 5 největších českých nadací.

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 4.2. 2015 Norské fondy a fondy EHP donorské státy: Island, Lichtenštejnsko,

Více

Seminář pro žadatele

Seminář pro žadatele Seminář pro žadatele Barbora Hořavová - manažerka programu Olga Žáková - koordinátorka pro oblast Rovné příležitosti Kristina Kosatíková- koordinátorka pro oblast Domácí násilí Zdenka Almerová- finanční

Více

Česko a Norsko společně proti násilí aneb Jak dál se Zuřivcem?

Česko a Norsko společně proti násilí aneb Jak dál se Zuřivcem? Mezinárodní workshop Česko a Norsko společně proti násilí aneb Jak dál se Zuřivcem? 20. listopadu 2018, Etnosvět Michal Pavlíček Odbor rovnosti žen a mužů Sekce pro lidská práva ÚV ČR Prevence domácího

Více

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ

PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ PRAVIDLA PRO GRANTOVÉ ŘÍZENÍ NROS Z PROSTŘEDKŮ FONDU JARMILY SCHULZOVÉ 1. ÚVODEM Účelem těchto pravidel je poskytnout informace o systému grantového řízení a pomoci tak žadatelům o příspěvek připravit

Více

KONTAKTNÍ SEMINÁŘ. Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. Fond bilaterální spolupráce Opatření A

KONTAKTNÍ SEMINÁŘ. Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. Fond bilaterální spolupráce Opatření A KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A Fond pro bilaterální spolupráci na programové úrovni CZ11 Cíl Fondu

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají k: snižování socio-ekonomických

Více

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009)

FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE. 4. Výzva. (prosinec 2009) FINANČNÍ MECHANISMUS EHP / NORSKA BLOKOVÝ GRANT CZ 0001 FOND TECHNICKÉ ASISTENCE POKYNY PRO ŽADATELE 4. Výzva (prosinec 2009) Základní informace Fond Technické asistence je specifická forma grantové pomoci

Více

Pravidla grantového programu O2 Chytrá škola

Pravidla grantového programu O2 Chytrá škola Pravidla grantového programu O2 Chytrá škola 1. Základní informace Nadace O2, se sídlem Za Brumlovkou 2, Praha 4, 140 22, IČ: 26700000 (dále jen Nadace), vyhlašuje v souladu s posláním a účelem Nadace

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 2.10.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Mgr. Helena Římská Norské fondy a fondy EHP Donorské státy: První

Více

BLOKOVÝ GRANT - FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE GRANTU

BLOKOVÝ GRANT - FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE GRANTU BLOKOVÝ GRANT - FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE GRANTU Příloha 4 Formulář Žádosti o poskytnutí grantu POZOR! TOTO JE POUZE VZOR FORMULÁŘE ŽÁDOSTI. PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI

Více

ČSOB Nadační program vzdělání 2015

ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB Nadační program vzdělání 2015 ČSOB 8. června 2015 vyhlašuje grantové řízení v tématu Bezpečnost v online prostředí ČSOB dlouhodobě podporuje vzdělávání a zvyšování finanční gramotnosti u české veřejnosti.

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží NORSKÉ FONDY A FONDY EHP HISTORIE Květen 2004: tři nečlenské státy EU Island, Knížectví

Více

Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Ministerstvo financí ČR

Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Ministerstvo financí ČR 3. aktualizace výzvy pro předkládání žádostí o grant z Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni opatření B v programu CZ14 v rámci Norských fondů 2009 2014 Zprostředkovatel Fondu pro bilaterální

Více

Možnosti projektové spolupráce a financování pro vědecké pracovníky

Možnosti projektové spolupráce a financování pro vědecké pracovníky Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a financování pro vědecké pracovníky Mgr. Katarína Kukurová 12.3.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10 Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor mezinárodní spolupráce Kanceláře AV ČR RNDr. Veronika Palečková Tel.: 221 403 280 E-mail: paleckova@kav.cas.cz Č. j.: KAV-2492/OMS/2017 URL: http://interni.avcr.cz/dokumenty/interni_normy/

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Jak získat peníze z norských fondů? Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Mgr. Katarína Kukurová 20.3.2014 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP Norské fondy a fondy EHP přispívají k: snižování

Více

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI (malé a velké granty)

PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI (malé a velké granty) PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE A PŘÍJEMCE PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI (malé a velké granty) UPLATŇOVÁNÍ HLEDISKA ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ A PODPORA SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA/ DOMÁCÍ NÁSILÍ

Více

Představení Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni

Představení Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Představení Fondu pro bilaterální spolupráci na programové úrovni Účelfondu Posílení přímé výměny zkušeností a know-how, sdílení a přenos zkušeností a osvědčených postupů mezi českými NNO a subjekty zdonorskýchstátů.

Více

PRACOVNÍ PŘEKLAD POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY

PRACOVNÍ PŘEKLAD POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY PRACOVNÍ PŘEKLAD POSTUPY PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY Finanční mechanismus EHP a Norský finanční mechanismus 1 1. ÚVOD... 3 2. OPATŘENÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ VŠEOBECNÉ PUBLICITY... 3 3. OPATŘENÍ PRO ZAJIŠTĚNÍ PUBLICITY

Více

Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Akce 3 CIP EQUAL

Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Akce 3 CIP EQUAL Výzva k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Akce 3 CIP EQUAL Ministerstvo práce a sociálních věcí ČR, odbor řízení pomoci z Evropského sociálního fondu, vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚ LÁVÁNÍ Č.j.: 8457/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU

Více

Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP

Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP Program Spolupráce škol a stipendia Norské fondy a fondy EHP I. Výzva k předkládání návrhů projektů v rámci Norských fondů 2014 Dům zahraničních služeb vyhlašuje otevřenou výzvu k předkládání návrhů projektů

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová Mgr. Helena Římská Norské fondy a fondy EHP Donorské státy: První

Více

ŽÁDOST O GRANT Z FONDU PARTNERSTVÍ

ŽÁDOST O GRANT Z FONDU PARTNERSTVÍ ŽÁDOST O GRANT Z FONDU PARTNERSTVÍ Žádost o grant EČ: Předložena dne: Registrační číslo: 1. Základní informace 1.1. Název sub-projektu 1.2. Umístění subprojektu (kraj) 1.3. Plánovaná doba realizace sub-projektu

Více

Program Zdraví Bilaterální ambice

Program Zdraví Bilaterální ambice Program Zdraví Bilaterální ambice 1. otevřená výzva k předkládání žádostí o grant na bilaterální iniciativy v rámci Fondů EHP 2014-2021 Ministerstvo financí ČR, Zprostředkovatel programu Zdraví (dále jen

Více

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL

FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL FINANČNÍ MECHANISMY EHP/ NORSKA FOND PRO PODPORU SPOLUPRÁCE ŠKOL MANUÁL PRO VYPLNĚNÍ ŽÁDOSTI GRANT INDIVIDUÁLNÍ MOBILITY STUDENTŮ Tento manuál je určen žadatelům o grant individuální mobility z Fondu pro

Více

EHP fondy vedoucí oddělení finančních mechanismů

EHP fondy vedoucí oddělení finančních mechanismů EHP fondy 2014-2021 Setkání s pacientskými organizacemi Mgr. Petr Čermák 22. 5. 2019 vedoucí oddělení finančních mechanismů EHP fondy 2014-2021 Program Zdraví Hlavní gesce EHP fondů a programu Zdraví:

Více

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení

GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ. Čl. 1 Úvodní ustanovení GRANTOVÁ PRAVIDLA NADACE ČEZ Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Nadace poskytuje nadační příspěvky v souladu s obecně prospěšným účelem, k němuž byla zřízena zejména v oblastech rozvoje duchovních hodnot, vědy,

Více

ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU

ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU ŽÁDOST O GRANT Z ROZPOČTU MĚSTA VESELÍ NAD MORAVOU grantové oblasti grantové priority Registrační číslo Žadatel (jméno/náz ev žadatele) Rok, kolo a termín čerpání dle grantového harmonogramu Náklady Celkem

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže EVROPSKÉ CENTRUM UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Projektová spolupráce a individuální stáže Program 1. Norské fondy a fondy EHP 2. Srovnání aktivit

Více

Mobil: Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen

Mobil:   Telefon: Pro který. spojený kraj je projekt určen R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 1 0 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha

výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Hlavní město Praha vyhlašuje výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu z Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha v rámci grantového schématu Rozvoj lidských zdrojů

Více

Ministerstvo práce a sociálních věcí Oddělení rovných příležitostí žen a mužů Radan Šafařík, Lucia Zachariášová

Ministerstvo práce a sociálních věcí Oddělení rovných příležitostí žen a mužů Radan Šafařík, Lucia Zachariášová Projekt CZ 13 Domácí násilí a genderově podmíněné násilí / Uplatňování hlediska rovných příležitostí žen a mužů a podpora slaďování pracovního a soukromého života Ministerstvo práce a sociálních věcí Oddělení

Více

Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty Základní informace a vymezení pojmů

Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty Základní informace a vymezení pojmů Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty 2017 (1) Tato zadávací dokumentace pro vyhlášení soutěže IGA TF je zpracována v souladu se statutem a pravidly IGA TF a tvoří soubor podkladů

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

Vyplnění projektové žádosti

Vyplnění projektové žádosti Vyplnění projektové žádosti Projektová přihláška Benefit7 www.eu-zadost.cz www.eu-zadost.eu Projektová přihláška Benefit7 Registrace Přihlášení Registrační formulář Potvrzení registrace, aktivace Přihlášení

Více

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU

ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU POKYNY K VYPLNĚNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE PROJEKTU financovaného v rámci Operačního programu Praha - Adaptabilita verze 1.1 platnost od 1. března 2011 ZPŮSOB PŘEDKLÁDÁNÍ ZPRÁVY O ZAHÁJENÍ REALIZACE

Více

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07)

Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Norské fondy a fondy EHP Spolupráce škol a stipendia (CZ07) Možnosti projektové spolupráce a individuálních stáží Mgr. Katarína Kukurová 12.2. 2015 NORSKÉ FONDY A FONDY EHP donorské státy: Island, Lichtenštejnsko,

Více

DAPHNE III (2007-2013) Boj proti násilí

DAPHNE III (2007-2013) Boj proti násilí DAPHNE III (2007-2013) Boj proti násilí SEMINÁŘ KE KOMUNITÁRNÍM PROGRAMŮM PARDUBICE, 5. DUBNA 2011 Mgr. Barbora Holušová Ministerstvo vnitra, odbor prevence kriminality e-mail: barbora.holusova@mvcr.cz

Více

PROGRAM CZ11. Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. Fond pro bilaterální spolupráci na programové úrovni OPATŘENÍ A KONTAKTNÍ SEMINÁŘ

PROGRAM CZ11. Iniciativy v oblasti veřejného zdraví. Fond pro bilaterální spolupráci na programové úrovni OPATŘENÍ A KONTAKTNÍ SEMINÁŘ PROGRAM CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond pro bilaterální spolupráci na programové úrovni OPATŘENÍ A KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Dne 2. 4. 2014 se v Praze uskuteční kontaktní seminář pro oprávněné

Více

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR

Evropa pro občany 2007-13. Odbor informování o evropských záležitostech Úřad vlády ČR Evropa pro občany 2007-13 Národní kontaktní místo v ČR (NKM) - zřízeno v červnu 2008 - gestorem programu v ČR: odbor informování o evropských záležitostí Úřadu vlády ČR - program řídí Evropská komise/

Více

FOND PARTNERSTVÍ Program švýcarsko české spolupráce. Pokyny pro žadatele

FOND PARTNERSTVÍ Program švýcarsko české spolupráce. Pokyny pro žadatele FOND PARTNERSTVÍ Program švýcarsko české spolupráce Pokyny pro žadatele 3. revize platná od 19. září 2011 SEZNAM ZKRATEK CFCU Centrální finanční a kontraktační jednotka (odd. 585) CHF Švýcarský frank CZK

Více

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč

Mobil. Telefon. Pro který spojený kraj je projekt určen. (podtrhněte) Výše požadovaného grantu: Kč Kč Kč R E G I O N Á L N Í G R A N T Y 2 0 0 9 FORMULÁŘ ŽÁDOSTI O GRANT Vyplní zástupce Nadace O2: Pořadové číslo: Vyplní žadatel: Název projektu Název organizace Město Ulice a ČP PSČ Telefon Fax e-mail www IČO

Více

Nadace sv. Františka z Assisi

Nadace sv. Františka z Assisi Nadace sv. Františka z Assisi Kontaktní adresa: Eliška Krásnohorské 59, 618 00 Brno nadace.svfr@seznam.cz Program primární a sekundární prevence interrupce Nadace sv. Františka z Assisi získala v roce

Více

DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI MIMOŘÁDNÁ GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU PROGRAMOVÁ OBLAST: DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ NA POHLAVÍ VELKÉ GRANTY

DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI MIMOŘÁDNÁ GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU PROGRAMOVÁ OBLAST: DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ NA POHLAVÍ VELKÉ GRANTY MIMOŘÁDNÁ GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI PROGRAMOVÁ OBLAST: DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ NA POHLAVÍ VELKÉ GRANTY ČÍSLO VÝZVY: 63 302-2014-5 NORSKÉ FONDY 2009 2014 NADACE OPEN SOCIETY FUND

Více

FOND PARTNERSTVÍ Program švýcarsko české spolupráce. Pokyny pro žadatele

FOND PARTNERSTVÍ Program švýcarsko české spolupráce. Pokyny pro žadatele FOND PARTNERSTVÍ Program švýcarsko české spolupráce Pokyny pro žadatele 4. revize platná od 1. prosince 2014 SEZNAM ZKRATEK CFCU Centrální finanční a kontraktační jednotka (odd. 5805) CHF Švýcarský frank

Více

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje

Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Program Podpora Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska Libereckého kraje Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: oblast podpory č. 1 - Požární ochrana Číslo a název

Více

"Projekt podpory intervenčních programů na základních školách 2015

Projekt podpory intervenčních programů na základních školách 2015 "Projekt podpory intervenčních programů na základních školách 2015 1. Základní informace Záměrem tohoto projektu je podpořit realizaci intervenčních programů na základních školách, a to v návaznosti na

Více

Sólo rodiče a práce. APERIO Společnost pro zdravé rodičovství. Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení

Sólo rodiče a práce. APERIO Společnost pro zdravé rodičovství. Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení Sólo rodiče a práce APERIO Společnost pro zdravé rodičovství Konference k Evropskému roku boje proti chudobě a sociálnímu vyloučení 10. prosince 2010 APERIO Občanské sdružení fungující od roku 2001 Poslání:

Více

PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT

PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT PŘÍRUČKA PRO REALIZÁTORY VZDĚLÁVACÍCH AKTIVIT Tato příručka je určena pro realizátory vzdělávacích aktivit účastnící se projektu Prohlubování a zvyšování úrovně odborných znalostí nelékařských zdravotnických

Více

Program Zdraví v rámci EHP fondů

Program Zdraví v rámci EHP fondů Předběžné oznámení připravovaných Otevřených výzev pro předkládání žádostí o grant na financování projektů z EHP fondů 2014 2021 v rámci Programu Zdraví Ministerstvo financí ČR a Ministerstvo zdravotnictví

Více

DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU PROGRAMOVÁ OBLAST: DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ NA POHLAVÍ MALÉ GRANTY ČÍSLO VÝZVY: 63 302-2014-4

DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU PROGRAMOVÁ OBLAST: DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ NA POHLAVÍ MALÉ GRANTY ČÍSLO VÝZVY: 63 302-2014-4 GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI PROGRAMOVÁ OBLAST: DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ NA POHLAVÍ MALÉ GRANTY ČÍSLO VÝZVY: 63 302-2014-4 NORSKÉ FONDY 2009 2014 NADACE OPEN SOCIETY FUND PRAHA, WWW.OSF.CZ

Více

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví

Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Program CZ11 Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty financované z Norských fondů 2009-2014 AKTIVITA

Více

Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity. Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU

Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity. Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU Struktura GAMU Obsah Struktura GAMU... 2 ZÁKLADNÍ PRAVIDLA SOUTĚŽE... 3 NÁVRHY PROJEKTŮ...

Více

Bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a donorskými zeměmi

Bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a donorskými zeměmi Bilaterální spolupráce mezi Českou republikou a donorskými zeměmi Hana Pátrová Ministerstvo financí - Oddělení realizace, monitorování a hodnocení 28. 3. 2017 Bilaterální spolupráce Program CZ02 DOA BFA

Více

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016

Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Hradec Králové, 13. ledna 2016 č. j. DFF/43/16 Výnos děkanky FF UHK č. 2/2016 Vyhlášení soutěže o projekty Specifického výzkumu Studentská grantová soutěž na FF UHK Vyhlašuji soutěž o projekty Specifického

Více

Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. vyhlašuje. pro ROČNÍ PROGRAM 2009 EVROPSKÉHO UPRCHLICKÉHO FONDU

Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra. vyhlašuje. pro ROČNÍ PROGRAM 2009 EVROPSKÉHO UPRCHLICKÉHO FONDU Odbor azylové a migrační politiky Ministerstva vnitra vyhlašuje VÝZVU K PŘEDKLÁDÁNÍ PROJEKTOVÝCH ŽÁDOSTÍ pro ROČNÍ PROGRAM 2009 EVROPSKÉHO UPRCHLICKÉHO FONDU Tato výzva je určena pouze pro orgány státní

Více

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY

ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY Příloha č. 4 ke Směrnici č. 20/2015 ve znění Dodatku č. 1 ÚŘAD PRÁCE ČESKÉ REPUBLIKY ZÁJEM O ZVOLENOU REKVALIFIKACI uchazeče o zaměstnání - zájemce o zaměstnání 1 dle 109a zákona č. 435/2004 Sb., o zaměstnanosti,

Více

Veřejné oznámení Výzva k podávání žádostí o příspěvky města Třeboně

Veřejné oznámení Výzva k podávání žádostí o příspěvky města Třeboně Veřejné oznámení Výzva k podávání žádostí o příspěvky města Třeboně Městská rada vyhlašuje výzvu 2005/1 k podávání žádostí pro poskytování mimořádných příspěvků. Uzávěrka pro podávání žádostí je 15. 4.

Více

Žádost o grant. 2. Žadatel. Program CZXX. 1. Základní informace. Příloha č. 4. Název programu. 2.1. Název a kontaktní údaje. 1.1.

Žádost o grant. 2. Žadatel. Program CZXX. 1. Základní informace. Příloha č. 4. Název programu. 2.1. Název a kontaktní údaje. 1.1. Žádost o grant Příloha č. 4 Program CZXX Název programu 1. Základní informace 1.1. Název iniciativy Anglický název iniciativy 1.2. Číslo realizovaného projektu/subprojektu u MGS Název realizovaného projektu/subprojektu

Více

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE

STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE STATUT ÚČELOVÉHO FONDU OBCE RADIMOVICE Čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Účelový fond obce Radimovice (dále jen obec) je zřízen usnesením zastupitelstva obce č. 5/2015 ze dne 9.3.2015 jako trvalý účelový fond

Více

1 OBECNÉ INFORMACE OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ FINANČNÍ INFORMACE DALŠÍ INFORMACE...

1 OBECNÉ INFORMACE OBSAHOVÉ ZAMĚŘENÍ PODMÍNKY REALIZACE PROJEKTŮ FINANČNÍ INFORMACE DALŠÍ INFORMACE... Hlavní město Praha vyhlašuje dne 21. dubna 2010 VÝZVU ke konzultaci projektových záměrů a k předkládání projektových žádostí pro prioritní osu 3 Modernizace počátečního vzdělávání Obsah výzvy 1 OBECNÉ

Více

Výzva k předkládání grantových projektů

Výzva k předkládání grantových projektů Výzva k předkládání grantových projektů 1/8 Ministerstvo práce a sociálních věcí Úřad práce Brno-venkov vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských

Více

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk

Malý LEADER pro ORLICKO , Žamberk Malý LEADER pro ORLICKO 2. 8. 2018, Žamberk Program semináře 1. Informace o podpoře projektů a zaměření podpory; Harmonogram výzvy 2. Specifikace žadatelů 3. Podporované oblasti 4. Nepodporované oblasti/nezpůsobilé

Více

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová

Comenius www.naep.cz. 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Comenius www.naep.cz 13. 11. 2010 Praha Martina Fantová Program celoživotního učení LLP 2007-2013 Comenius vzdělávání ve školách Erasmus vysokoškolské vzdělávání Leonardo da Vinci odborné vzdělávání a

Více

Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017

Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017 Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje na základě plnění Strategie vzdělávací politiky do roku 2020,

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Doplňková výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty z EHP fondů 2009-2014 Ministerstvo financí jako Zprostředkovatel

Více

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Č.j.: 23 471/2008-41 ČR - Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDÍCÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST (DÁLE OP VK) vyhlašuje PRŮBĚŽNOU VÝZVU Skupině I, II, III a V

Více

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci Centrum evropského projektování a.s., s kontaktní adresou: Československé armády 954/7, 500 03 Hradec Králové vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci

Více

Program č. 7.5 Poznáváme kulturu. Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci

Program č. 7.5 Poznáváme kulturu. Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Program č. 7.5 Poznáváme kulturu Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 7 Kultura, památková péče a cestovní ruch Číslo a název programu: 7.5 Poznáváme kulturu

Více

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc

Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc Výzva k předkládání žádostí o podporu v Operačním programu Technická pomoc 1. Identifikace výzvy Prioritní osa Specifický cíl 1 Podpora řízení a koordinace Dohody o partnerství 1.1 - Vytvořit podmínky

Více

Výzva k předkládání grantových projektů

Výzva k předkládání grantových projektů Výzva k předkládání grantových projektů NADACE ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Operačního programu Rozvoj lidských zdrojů 1. Identifikace výzvy

Více

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/

Závěrečná zpráva. Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/ Závěrečná zpráva Odborné praxe pro mladé do 30 let v Ústeckém kraji CZ.1.04/2.1.00/70.00065 1 Obsah DATA REALIZACE PROJEKTU... 3 POPIS PROJEKTU... 4 CÍLOVÁ SKUPINA PROJEKTU... 5 KLÍČOVÉ AKTIVITY PROJEKTU...

Více

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež

Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Program CZ 04 Ohrožené děti a mládež Dodatečná výzva k předkládání žádostí o grant na dodatečné aktivity pro podpořené individuální projekty realizované v rámci Malého grantového schématu z EHP fondů 2009

Více

Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/88.00208

Projekt Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný, registrační číslo: CZ.1.04/3.4.04/88.00208 Návrh systému odborného poradenství v oblasti rovných příležitostí na MěÚ Slaný klíčová aktivita 7 projektu Nastavení rovných příležitostí na MěÚ Slaný Základní teze a cíle Cílem aktivity je nastavit systém

Více

9. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (20. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF)

9. VÝZVA K PŘEDKLÁDÁNÍ ŽÁDOSTÍ O DOTACI (20. kolo příjmu žádostí o dotaci SZIF) Název MAS Místní akční skupina Český les, o. s. Registrační číslo MAS 07/002/41100/232/000070 Název SPL Strategický plán LEADER Místní akční skupiny Český les, o. s. Předseda MAS František Čurka, mobil

Více

PREAMBULE I. PŘEDMĚT DOTACE

PREAMBULE I. PŘEDMĚT DOTACE Č.J. 280667/2017-ČRA ČESKÁ ROZVOJOVÁ AGENTURA VYHLAŠUJE VÝZVU K PODÁVÁNÍ NÁMĚTŮ NA TROJSTRANNÉ PROJEKTY ZAHRANIČNÍ ROZVOJOVÉ SPOLUPRÁCE V ROCE 2018 PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE A DALŠÍ OPRÁVNĚNÉ SUBJEKTY

Více

PRVNÍ VÝZVA CESTA K UDRŽITELNOSTI

PRVNÍ VÝZVA CESTA K UDRŽITELNOSTI PRVNÍ VÝZVA CESTA K UDRŽITELNOSTI PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŮSOBÍCÍ VE ZLÍNSKÉM, OLOMOUCKÉM A MORAVSKOSLEZSKÉM KRAJI Vypracoval: Nadace Partnerství Schválil: RNDr. Miroslav Kundrata, ředitel nadace

Více

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2016

Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2016 Vyhlášení dotačního programu Podpora nadaných žáků základních a středních škol v roce 2016 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (dále jen ministerstvo ) vyhlašuje na základě plnění Strategie vzdělávací

Více

Identifikace organizace

Identifikace organizace Číslo žádosti (vyplní nadace) ŽÁDOST O POSKYTNUTÍ PŘÍSPĚVKU, Nadačního fondu FRAGILIS se sídlem Na Pomezí 19, 15000 Praha 5, Česká Republika, zapsaném v nadačním rejstříku vedeného Městským soudem v Praze,

Více

Pravidla publicity FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE. Příloha č. 13.1.

Pravidla publicity FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE. Příloha č. 13.1. FOND PRO NESTÁTNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE PŘÍRUČKA PRO ŽADATELE Příloha č. 13.1. Pravidla publicity Obsah: 1. Obecná pravidla zajišťování publicity projektu 1 2. Informační výstupy 2 3. Webové stránky 2 4.

Více

PDP 1 - Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová

PDP 1 - Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová PDP 1 - Systém společného vzdělávání Mgr. Veronika Burešová Ministerstvo spravedlnosti ČR 26.03.2019 Základní informace Realizátor: Ministerstvo spravedlnosti ČR. Partneři: VS ČR a University College of

Více

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných

Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných Výzva k předkládání žádostí o dotaci z Programu resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu, Podprogramu: Sport handicapovaných Číslo a název programu: 3 Program resortu zdravotnictví, tělovýchovy a sportu

Více

Základní seminář k programu LIFE

Základní seminář k programu LIFE Základní seminář k programu LIFE Představení národní výzvy Praha, 28. 3. 2017 Brno, 29. 3. 2017 Výzva k předkládání žádostí o podporu z národních zdrojů alokovaných pro program LIFE byla vyhlášena dne

Více

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů

I. Úvodní ustanovení. II. Výklad pojmů Zásady dotačního programu na podporu sociálních služeb definovaných v zák. č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění, v Královéhradeckém kraji v roce 2012. I. Úvodní ustanovení Nestátní neziskové

Více

Výzva k předkládání grantových projektů

Výzva k předkládání grantových projektů Výzva k předkládání grantových projektů NADACE ROZVOJE OBČANSKÉ SPOLEČNOSTI vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o finanční podporu v rámci Jednotného programového dokumentu pro Cíl 3 regionu NUTS II

Více

Oznámení o zahájení výběrového řízení (výzva) Zakázka je spolufinancována z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu.

Oznámení o zahájení výběrového řízení (výzva) Zakázka je spolufinancována z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu. Oznámení o zahájení výběrového řízení (výzva) Zakázka je spolufinancována z prostředků Evropské unie a státního rozpočtu. Název operačního programu, ze kterého je zakázka hrazena Integrovaný operační program

Více

ZVÝŠENOU ODPOVĚDNOSTÍ K VZÁJEMNÉ SPOKOJENOSTI

ZVÝŠENOU ODPOVĚDNOSTÍ K VZÁJEMNÉ SPOKOJENOSTI OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ZVÝŠENOU ODPOVĚDNOSTÍ K VZÁJEMNÉ SPOKOJENOSTI Reg. č.: CZ.1.07/3.1.00/50.0177 Okresní hospodářská komora Karviná www.hkok.cz PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU Název:

Více

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva

Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant. 2. výzva Fond pro nestátní neziskové organizace - Seminář pro žadatele o grant 2. výzva Program semináře Specifika 2. výzvy FNNO Prioritní oblasti FNNO Doplňkové granty v rámci Fondu pro bilaterální spolupráci

Více

PRAVIDLA FONDU BILATERÁLNÍ SPOLUPRÁCE PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI

PRAVIDLA FONDU BILATERÁLNÍ SPOLUPRÁCE PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI PRAVIDLA FONDU BILATERÁLNÍ SPOLUPRÁCE PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI UPLATŇOVÁNÍ HLEDISKA ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ A PODPORA SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA DOMÁCÍ NÁSILÍ A NÁSILÍ ZALOŽENÉ

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů) Číslo zakázky (bude doplněno MŠMT v případě IP, v případě 41/2011 GP ZS) 1 Spisové číslo veřejné zakázky VZ/15/OSR/11

Více

Prováděcí dokument Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Prováděcí dokument Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 4.4 Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě 4.4.1 Zaměření oblasti podpory Podmínkou toho, aby vzdělávací systém reagoval dostatečně pružně na požadavky trhu práce a výzvy technologického rozvoje a znalostní

Více

DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI

DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI GRANTOVÁ VÝZVA PROGRAMU DEJME (ŽE)NÁM ŠANCI PROGRAMOVÁ OBLAST: UPLATŇOVÁNÍ HLEDISKA ROVNÝCH PŘÍLEŽITOSTÍ ŽEN A MUŽŮ A PODPORA SLAĎOVÁNÍ PRACOVNÍHO A SOUKROMÉHO ŽIVOTA VELKÉ GRANTY ČÍSLO VÝZVY: 63 302-2014-1

Více

OP Zaměstnanost 2014-2020

OP Zaměstnanost 2014-2020 OP Zaměstnanost 2014-2020 Seminář: Komunitně vedený místní rozvoj v operačních programech pro období 2014-2020 Praha 3. března 2015 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření

Více

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Krajské akční plány rozvoje vzdělávání Č.j.: MSMT 7246/2015-2 ČR Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ŘÍDICÍ ORGÁN OPERAČNÍHO PROGRAMU VÝZKUM, VÝVOJ A VZDĚLÁVÁNÍ vyhlašuje Avízo pro žadatele o

Více

více než 5 let 2 min. podmínka - nejedná se o DPP, min. podmínka - nejedná se o DPP, DPČ

více než 5 let 2 min. podmínka - nejedná se o DPP, min. podmínka - nejedná se o DPP, DPČ Příloha č. II - INDIKÁTORY PRO HODNOCENÍ KLASTROVÝCH ORGANIZACÍ (KO) KATEGORIE KLASTROVÝCH ORGANIZACÍ (KO) Poř.č. Indikátor Specifikace Požadované přílohy Vyplní KO 1), ) Podmínky Bodové hodnocení Max.

Více