vního obvodu Statutárn Ing. Dan Jiránek Ing. Zdeněk k Slepička

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "vního obvodu Statutárn Ing. Dan Jiránek Ing. Zdeněk k Slepička"

Transkript

1 Statutárn rní město Kladno Setkání starostů správn vního obvodu Statutárn rního města m Kladna Ing. Dan Jiránek primátor městam Ing. Zdeněk k Slepička tajemník k magistrátu tu

2 Statutárn rní město Kladno Program setkání : 1) Úvod 2) Právn vní předpisy obcí 3) Elektronizace veřejn ejné správy 4) Problematika krizového řízení 5) Program obnovy venkova Středo edočeského kraje 6) Nová klientská služba na evidenci vozidel Centra správn vních agend MMK 7) Diskuse 8) ZávěrZ

3 Právn vní přepisy obcí - obecně závazné vyhláš ášky Odbor dozoru a kontroly veřejn ejné správy Ministerstva vnitra ČR JUDr. Josef Duchoň Mgr. Radek Zugar Setkání starostů

4 Statutárn rní město Kladno Elektronizace veřejn ejné správy Datové schránky Czech POINT Elektronická spisová služba Základní registry Setkání starostů

5 Statutárn rní město Kladno Datové schránky Zákon 300/2008 Sb. Setkání starostů

6 O elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Účinnost - 1. července 2009 Povinnosti pro obce vyplývající ze zákona: z zřízení datové schránky pro elektronickou komunikaci (inteligentní ová schránka) Zákon 300/2008 Sb. autorizovaná konverze dokumentů (převod dokumentů s listinné do elektronické podoby a naopak) Zákon zrovnoprávn vní listinné a elektronické dokumenty.

7 Zákon 300/2008 Sb. Datová schránka - 2 Elektronické úložiště (inteligentní ová schránka nka), které je určeno k - doručov ování dokumentů orgánů veřejn ejné moci - provádění podání vůči i orgánům m veřejn ejné moci Datové schránky zřizuje z a spravuje Ministerstvo vnitra ČR Používání schránek bude povinné pro všechny v orgány veřejn ejné moci. Orgány veřejn ejné moci musí vždy doručovat ovat prostřednictv ednictvím datových schránek, a to vůčv ůči i všem v subjektům, kteří mají datovou schránku zřízenou. z zenou. POVINNÁ OBOUSMĚRN RNÁ ELEKTRONICKÁ KOMUNIKACE mezi úřady.

8

9 Konverzí se rozumí : Zákon 300/2008 Sb. Autorizovaná konverze dokumentů - 22 Úplné převedení dokumentu v listinné podobě do dokumentu obsažen eného v datové zprávě,, ověř ěření shody obsahu těchto t dokumentů a připojenp ipojení ověř ěřovací doložky. Úplné převedení dokumentu obsažen eného v datové zprávě do dokumentu v listinné podobě a ověř ěření shody obsahu těchto t dokumentů a připojenp ipojení ověř ěřovací doložky. Ověř ěřovací doložka doklad o daném m dokumentu a ověř ěřovateli. Dokument, který provedením m konverze vznikl, má stejné právn vní účinky jako ověř ěřená kopie dokumentu, jehož převedením m výstup vznikl. Konverzi na žádost provádí kontaktní místo veřejn ejné správy Czech POINT.

10 Zákon 300/2008 Sb. Datová úložiště - 26 Obec provádějící konverzi vede evidenci provedených konverzí Údaje jsou v evidenci provedených konverzí uchovávány po dobu 10 let od provedení konverze. Nutné mít t datové úložiště!!!

11 Czech POINT kontaktní místo veřejn ejné správy

12 Czech POINT = Český Podací Ověř ěřovací Informační Národní Terminál. Czech POINT = místo, m kde je případnp padně bude možné získat a ověř ěřit data z veřejných ejných i neveřejných ejných informačních systémů, úředně ověř ěřit dokumenty a listiny, převp evést písemnp semné dokumenty do elektronické podoby a naopak, získat z informace o průběhu správn vních řízení ve vztahu k občanovi a podat podání pro zahájen jení řízení správn vních orgánů. Czech POINT není pro obec povinností nýbrž VÝHODOU.

13 Czech POINT v současn asné době poskytuje : Výpis z Katastru nemovitostí Výpis z Obchodního rejstříku Výpis z Živnostenského rejstříku Výpis z Rejstříku trestů Přijetí podání podle živnostenského zákona z ( ( 72) Czech POINT od rozší šíření o : Výpis z registru řidičů bodový systém Czech POINT od rozší šíření o : Autorizovaná konverze dokumentů povinnost ze z povinnost ze zákona 300/2008 Sb.

14 Vybavení pracoviště pro Czech POINT : Počíta tačová sestava (PC, monitor obsluhy, monitor klienta, klávesnice, myš) Skener Kopírka Čtečka čipové karty Sluchátka a mikrofon obsluhy Token (klíčenka - slouží jako bezpečné úložiště šifrovacích ch klíčů a přihlap ihlašovacích ch informací) Certifikát t elektronického podpisu Internetové připojení

15 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ E-Government v obcích ch - Czech POINT K vyhlásilo Ministerstvo vnitra České republiky Výzvu k předklp edkládání žádostí o finanční podporu v rámci r Integrovaného operačního programu. Termín n výzvy Příspěvek z ERDF 85% celkových způsobilých výdajů. Obec se na způsobilých výdajích podílí 15%. Maximáln lní limit výdajů na obec ,- Kč.

16 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Způsobil sobilé výdaje aneb co si můžm ůže e obec za peníze EU pořídit Technické a technologické vybavení místního pracoviště Czech POINT. Roční napojení na internet max. na rok ,- Kč. Náklady na administraci žádosti 1 000,- Kč. Žadatel obdrží zálohu na realizaci projektu.

17 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ egon centrum Zřizuje Magistrát t města m Kladna pro obce ve svém správn vním m obvodu. Administrativní centrum pomoc obcím m při p administraci žádostí o dotaci z EU. Vzdělávac vací centrum vzdělávání pro obce obsluha Czech POINTu. Technologické centrum datová úložiště a spisová služba pro obce.

18 EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Příprava žádosti o dotaci z EU aneb s čím m vám v m Magistrát t města m Kladna můžm ůže e pomoci Žadatelem je obec. Připraveny typové projekty. Informace na Vyplnění žádosti v Benefit7 na - možnost využit ití pomoci egon centra. Nákup vybavení pro Czech POINT. Vyúčtov tování dotace možnost využit ití pomoci egon centra.

19 Statutárn rní město Kladno Děkuji za pozornost Kontakt : Ing. Simona RákosovR kosová simona.rakosova@mestokladno.cz mestokladno.cz

20 Statutárn rní město Kladno Elektronická spisová služba garantované úložiště dokumentů

21 Elektronická spisová služba Statutárn rní město Kladno Pořízen zení vlastní spisové služby Předpokládaná výše e příspp spěvku je 15 tis. KčK na obec. Předpokládané datum vyhláš ášení výzvy o poskytnutí Vzdálený přístup p ke spisové službě MMK Využívání služeb Technologického ho centra ORP (využívání elektronické spisové služby MMK) dotace Elektronická spisová služba také není pro obec povinností ale VÝHODOU.

22

23 Statutárn rní město Kladno Základní registry Setkání starostů

24 Základní registry Připravovaná legislativa Návrh Zákona o základních registrech-sněmovní tisk č čtení obecná rozprava. Návrh Zákona o Registru obyvatel. Návrh Zákona o Registru osob. Návrh Zákona o Registru práv a povinností. Návrh Zákona o Registru územní identifikace, adres a nemovitostí. Novela Zákona o občanských průkazech. schválen lení (účinnost)

25 Základní registry Proč je třeba t zavést základnz kladní registry Hlavním smyslem zákona je právně zakotvit čtyři základní registry jakožto unikátní zdroje nejčastěji používaných údajů, tzv. referenčních (správných, ověřených a jedinečných) údajů při výkonu veřejné moci. Bezpečná a flexibilní aktualizace zajistí vysokou kvalitu údajů vedených v základních registrech.

26 Registr obyvatel Základní registry Základní informace o obyvatelích : jméno, příjmenp jmení, datum narození atd. Údaje vztahující se ke státn tním m občan anům České republiky a k cizincům m s povolením m pobytu nebo kterým byl poskytnut azyl Hlavní informační zdroje jsou agendové systémy : ISEO informační systém m evidence obyvatel CIZ cizinecký informační systém

27 Registr osob Základní registry Základní informace o orgánech výkonu veřejn ejné moci, firmách, podnikajících ch fyzických osobách, školách atd. Hlavní informační zdroje jsou evidence orgánů výkonu veřejn ejné moci, obchodní rejstřík, živnostenský rejstřík, živnostenský rejstřík, evidence škol apod.

28 Registr územní identifikace a nemovitostí Základní registry Základní informace o územních jednotkách, nemovitostech, jejich vlastnících ch atd. Hlavní informační zdroje jsou evidence orgánů výkonu veřejn ejné moci, obchodní rejstřík, živnostenský rejstřík, živnostenský rejstřík, evidence škol apod.

29 Základní registry Registr práv v a povinností Oprávn vnění pro přístup p do základnz kladních registrů Seznam názvn zvů agend a jejich číselných kódůk Údaje o právech a povinnostech fyzických i právnických osob Údaje o další ších právech a povinnostech osob, pokud to stanoví jiný právn vní předpis

30 Základní registry Editor a správce registrů Zákon O základních registrech upravuje pouze vedení informačního systému základních registrů. Další zákony, které budou upravovat vedení jednotlivých registrů, vznikají; předpokládá se předložení návrhů těchto zákonů do vládě. U každého základního registru bude vpříslušném zákonu definován výčet editorů, kteří budou zodpovědní za příslušné referenční údaje. Editorem je orgán veřejné moci, který je oprávněn nejen číst, ale i zapisovat údaje do základního registru. Tento orgán veřejné moci nese za přesnost zapsaných údajů odpovědnost. Naopak nenese odpovědnost za správnost obsahu dokumentů, na jejichž základě zápis do základního registru provádí. Správce je na rozdíl od editora orgán veřejné moci, který je odpovědný za fungování informačního systému (příp. registru) pojem správce je definován v zákoněč. 365/2000 Sb., o informačních systémech veřejné správy.

31 Základní registry Vybudování a využívání základních registrů bude mít m t následujn sledující přínosy zjednodušení administrativních úkonu pro širokou veřejnost, využíváním referenčních údajů z jednoho zdroje (základního registru) se zvýší kvalita používaných dat ve veřejné správě, úspory administrativních nákladu pro podnikatele, snížení administrativních a dalších nákladů pro veřejnou správu, snížení rizika používání chybných údajů, které je zajištěno centrální aktualizací údajů a dále přirozenými mechanismy pro kontrolu referenčních údajů, zvýšení kvality služeb a rozšíření služeb, zvýšení informovanosti osob, spotřebitelů, podnikatelůči orgánů veřejné moci, zrychlení administrativních procesu, ušetření pracovních sil

32 Statutárn rní město Kladno Děkuji za pozornost Kontakt : Ing. Pavel Rous pavel.rous@mestokladno.cz

33 Statutárn rní město Kladno Problematika krizového řízení Setkání starostů

34 Schéma vyrozumění obcí ve správním obvodu Statutárního města Kladna Statutární město Kladno Operační středisko Městské policie Kladno vyr.středisko č. 1 KLADNO vyr.středisko č.2 BUŠTĚHRAD vyr.středisko č. 3 STOCHOV vyr.středisko č. 4 TUCHLOVICE vyr.středisko č. 5 UNHOŠŤ vyr.středisko č. 6 BRANDÝSEK vyrozumění vyrozumívacích středisek obcí Buštěhrad Stochov Tuchlovice Unhošť Brandýsek a subjektů na území města Kladna vyrozumění obcí Běloky Dřetovice Hostouň Hřebeč Libochovičky Lidice Makotřasy Stehelčeves Zájezd vyrozumění Lány Kačice Hradečno Svinařov Libušín obcí vyrozumění obcí Běleč Bratronice Doksy Družec Horní Bezděkov Kamenné Žehrovice Lhota Velká Dobrá Žilina vyrozumění obcí Braškov Dolany Kyšice Malé Kyšice Malé Přítočno Velké Přítočno Pavlov Pletený Újezd Svárov vyrozumění obcí Cvrčovice Pchery Vinařice Blevice Koleč Otvovice Slatina Třebichovice Třebusice Zákolany Celkem: 48 obcí

35 Statutárn rní město Kladno Program obnovy venkova Středo edočeského kraje Setkání starostů

36 DT 1 Kačice I.etapa rekonstrukce ZŠ Makotřasy Rekonstrukce OÚ Obec Hostouň u Prahy Velká oprava chodníku u ZŠ Obec Běleč Výměna střešní krytiny, okapů a hromosvodů Obec Běloky Oprava kaple v Bělokách Obec Blevice Oprava budovy OÚ Obec Brandýsek Autobusový záliv Obec Braškov Zateplení a oprava fasády budovy OÚ OBEC BRATRONICE Výměna oken v Základní a mateřské škole Bratronice Obec Cvrčovice Rekonstrukce obecního rozhlasu na bezdrátové provedení Obec Dolany Rekonstrukce chodníku a vjezdů Obec Družec Rekonstrukce obecní rozhlasu II: etapa Obec Dřetovice Rekonstrukce vytápění KD Obec Horní Bezděkov Hřbitov - oplocení Obec Hradečno II. etapa rekonstrukce hostince Obec Hřebeč Dokončení 2. etapy rekonstrukce OÚ Obec Kamenné Žehrovice Rekonstrukce komunikace V. Vančury Obec Koleč Rekonstrukce střechy na obecní budově č.p Obec Kyšice Oprava obecního domu čp Obec Lány Okna ZŠ Lány čp Obec Lhota Rekonstrukce OÚ ve Lhotě Obec Libochovičky Rekonstrukce chodníku a návsi Obec Lidice Opravy a rekonstrukce prostor OÚ

37 DT 1 Obec Malé Přítočno Oprava chodníku v Janouškově ulici Obec Slatina Pořízení radarového měření rychlosti Obec Stehelčeves Výměna oken a dveří v sále KD ve Stehelčevsi Obec Svárov Zpevnění povrchu místní komunikace Obec Třebusice Oprava místních komunikací a veřejného osvětlení Obec Velká Dobrá Úprava prostranství u ZŠ Obec Velké Přítočno Kompletní rekonstrukce povrchu ulice Hradební Obec Zájezd 2. etapa obnovy fasády OÚ Obec Zákolany Výstavba autobusové čekárny a výměna vývěsních skříněk Obec Žilina Izolace části budovy Mateřské školy v Žilině DT 2 DSO Mikroregion údolí Lidického potoka Rekonstrukce a výstavba chodníků v obcích SVAZEK OBCÍ MIKROREGIONU BRATRONICKO Výstavba autobusových čekáren v obcích mikroregionu Bratronicko

38 DT 3 Obec Hostouň u Prahy Dokončení vodovodu a kanalizace v obci Hostouň Obec Dřetovice ÚzÚ na plynofikaci obce Obec Horní Bezděkov DÚ z Ú - veřejné stavby a vodovod Obec Koleč Dotace úroků z úvěru na koupi objektu a jeho rekonstrukci na knihovnu Obec Kyšice Úroky z úvěru Obec Lhota SFŽP Obec Libochovičky DUzÚ Obec Lidice Dotace úroků z úvěru - ČOV a kanalizace Obec Stehelčeves Plynofikace obce SVAZEK OBCÍ MIKROREGIONU BRATRONICKO Úhrada úroků na výstavbu ČOV a kanalizace Bratronice - Běleč

39 Statutárn rní město Kladno Děkuji za pozornost Kontakt : Petra Černá petra.cerna@mestokladno.cz

40 Statutárn rní město Kladno Nová klientská centra na evidenci vozidel Centra správn vních agend MMK Setkání starostů

41 Rezervace ON-LINE Evidence vozidel přihlášení přes internet. Od 1. října 2008 nabízí Magistrát t města m Kladna občan anům m svého správn vního obvodu (48 obcí) ) možnost internetové on-line rezervace na úseku evidence vozidel, oddělen lení dopravně správn vních agend Odboru správn vního v budově Centra správn vních agend MM Kladno na nám. n Svobody v Kladně.. Jde o službu, která umožň žňuje občan anům m zamluvit si pomocí internetu termín n a čas svého odbavení.. To vede k výrazné úspoře času klienta. Občan se můžm ůže e objednat na stránk nkách Magistrátu tu města m Kladna přes ikonu Evidence vozidel-rezervace ON-LINE. Po otevřen ení ikony je zájemce z podrobně informován n o službě,, jakým způsobem při p i objednání postupovat a které úkony je možno takto objednat. Současn asně je seznámen u jednotlivých úkonů s tím, co k jejich vyřízen zení bude potřebovat a dozví se i výši i správn vního poplatku. Magistrát t města m Kladna plánuje v následujícím m roce rozší šíření této to služby i na další druhy úkonů v budově Centra správn vních agend, např.. u občanských průkaz kazů, cestovních ch dokladů nebo řidičských průkaz kazů.

42 Rezervace ON-LINE

43 Rezervace ON-LINE obsazený termín volný termín n (den) obsazený termín n (čas)( volný termín n (čas)(

44 Statutárn rní město Kladno Děkuji za pozornost Kontakt : Ing. Zdeněk k Slepička tajemník k magistrátu tu zdenek.slepicka@mestokladno.cz

45 Statutárn rní město Kladno Diskuse Setkání starostů

46 Statutárn rní město Kladno Krásn sné Vánoce a hodně sil do roku 2009 Ing. Dan Jiránek Ing. Zdeněk k Slepička Setkání starostů

INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ INFORMAČNÍ SYSTÉMY A JEJICH VYUŽITÍ PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ

INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ INFORMAČNÍ SYSTÉMY A JEJICH VYUŽITÍ PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ INFORMAČNÍ SYSTÉMY PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ INFORMAČNÍ SYSTÉMY A JEJICH VYUŽITÍ PRO KRIZOVÉ ŘÍZENÍ RNDr. Ing. Tomáš Ludík, Ing. Jiří Barta Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání

Více

Plány vlády v oblasti egovernmentu. Postup Postup projektu Czech Point

Plány vlády v oblasti egovernmentu. Postup Postup projektu Czech Point II. NárodnN rodní setkání starostů, primátor torů a hejtmanů ČR Komplexní pohled na veřejnou ejnou správu Plány vlády v oblasti egovernmentu Postup Postup projektu Czech Point Zdeněk k Zajíček HEXAGON

Více

Co je Czech POINT? Co to znamená pro občana?

Co je Czech POINT? Co to znamená pro občana? Co je Czech POINT? Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, jehož cílem je zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu občan veřejná správa. V současnosti musí občan

Více

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby:

Czech POINT. Co je to Czech POINT. Kde najdu pobočky Czech POINT? Obecní úřad Ohrobec v současnosti poskytuje tyto služby: Czech POINT Co je to Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by měl zredukovat byrokracii ve vztahu občan - veřejná správa. Kde najdu pobočky

Více

Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy

Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy 03. Pojmenování (název) životní situace Pracoviště Czech POINT - ověřené výstupy z informačního systému veřejné správy 04.

Více

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009

Základní změny v architektuře e-governmentu ČR. Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Základní změny v architektuře e-governmentu ČR Ondřej Felix hlavní architekt e-governmentu MV ČR ISSS, duben 2009 Současný stav v oblasti dat veřejné správy roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity ve

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Územně analytické podklady pro ORP Kladno

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY. Územně analytické podklady pro ORP Kladno ŠANCE PRO VÁŠ ROZVOJ Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a státním rozpočtem. Integrovaný operační program Prioritní osa 5 Národní podpora územního rozvoje Oblast intervence:

Více

Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů

Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů 03. Pojmenování (název) životní situace Pracoviště Czech POINT - ověřené výpisy z centrálních registrů 04. Základní informace k životní situaci

Více

IS Základních registrů ve správním obvodu ORP Kladno

IS Základních registrů ve správním obvodu ORP Kladno Statutární město KLADNO IS Základních registrů ve správním obvodu ORP Kladno Pracovní setkání se starosty obcí správního obvodu ORP Kladno 13.6.2012 Pavel Rous, Tomáš Kuthan, Jana Hrušková a hosté 18.6.2012

Více

Základní informace k jednotlivým výstupům: 1. Výpis z katastru nemovitostí

Základní informace k jednotlivým výstupům: 1. Výpis z katastru nemovitostí Czech Point, neboli Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, je asistované místo výkonu veřejné správy, kde každý občan může získat informace o údajích, které o něm vede stát v centrálních registrech.

Více

egon myslí Setkání s tajemníky obcí Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra

egon myslí Setkání s tajemníky obcí Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra egon myslí Setkání s tajemníky obcí s rozšířenou působností Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Co všechno egon umí Co všechno egon umí 822 000 ověř ěřených výpisů Co všechno egon umí KIVS Co všechno

Více

Rozvoj informační společnosti v centrální i územní veřejné správě IOP

Rozvoj informační společnosti v centrální i územní veřejné správě IOP Konference Městský rok Informatiky Pardubice 7. 6. 2007 Rozvoj informační společnosti v centrální i územní veřejné správě IOP Bc.. Jiří Paulů Ministerstvo pro místní rozvoj Staroměstské nám. 6 110 15 Praha

Více

ověřený výpis z Katastru nemovitostí parcelní číslo 100,- Kč za první stránku, 50,- Kč za každou další stránku

ověřený výpis z Katastru nemovitostí parcelní číslo 100,- Kč za první stránku, 50,- Kč za každou další stránku Co je Czech POINT? Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, jehož cílem je zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu občan - veřejná správa. V současnosti musí

Více

egon myslí 30. Den malých obcí

egon myslí 30. Den malých obcí egon myslí 30. Den malých obcí Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Co všechno egon umí Co všechno egon umí 787 000 ověřených výpisů Co všechno egon umí KIVS Co všechno egon umí Společně šetříme více

Více

egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009

egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009 egovernment Uherské Hradiště Reduta 29. ledna 2009 egon Prsty Czech POINT Oběhová soustava KIVS Srdce zákon 300/2008 Sb. Mozek základní registry Přínosy konec zbytečného obcházení úřadů zrovnoprávnění

Více

Seznámení s návrhem strategie implementace egovernmentu. Bc. Jaroslav BOŘEK

Seznámení s návrhem strategie implementace egovernmentu. Bc. Jaroslav BOŘEK Seznámení s návrhem strategie implementace egovernmentu Bc. Jaroslav BOŘEK Obsah přednášky : 1. Úvod do problematiky egovernmentu 2. Legislativní rámec 3. Informační systém datových schránek 4. Způsob

Více

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí

Czech POINT. RT=Výpis z rejstříku trestů. KN= Výpis z katastru nemovitostí Czech POINT Projekt Czech POINT (Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál) byl vytvořen pro zjednodušení komunikace občana s úřady. Nyní lze na jednom místě získat ověřené výstupy z informačních

Více

egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal

egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal egovernment 2009 Ing. Pavel Tykal MV ČR Základní strategický rámec Smart Administration i ti V roce 2007 schválena strategie Smart Administration na období 2007-2015 Motto je : efektivní veřejná správa

Více

Elektronické komunikace a konverze. Elektronická komunikace se soudy Konverze

Elektronické komunikace a konverze. Elektronická komunikace se soudy Konverze Elektronické komunikace a konverze Elektronická komunikace se soudy Konverze Datové schránky Právn vní úprava z.č.. 227/2000 Sb. zákon o elektronick podpisu kon o elektronickém z.č.. 300/2008 Sb. zákon

Více

Ing. Bohumil Pecold Krajský úřad Královéhradeckého kraje 19.2.2009

Ing. Bohumil Pecold Krajský úřad Královéhradeckého kraje 19.2.2009 Ing. Bohumil Pecold Krajský úřad Královéhradeckého kraje 19.2.2009 Aktuální oblas. implementace Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů o Účinnost od 1.7.2009,

Více

Co musí udělat obec srozšířenou působností před spuštěním informačního systému datových schránek (ISDS) Hradec Králov

Co musí udělat obec srozšířenou působností před spuštěním informačního systému datových schránek (ISDS) Hradec Králov Co musí udělat obec srozšířenou působností před spuštěním informačního systému datových schránek (ISDS) Přístup Kladna k implementaci egovernmentu 23.10.2008 setkání tajemníků v Benešově, žádost o spolupráci

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY TECHNICKÁ SPECIFIKACE PŘEDMĚTU VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 Zajištění funkcionality "Internetové kontaktní místo veřejné správy Czech POINT" 1. Obecná informace Projekt Czech POINT (dále i CzP) v současné

Více

egon slaví první narozeniny

egon slaví první narozeniny egon slaví první narozeniny Ivan Langer ministr vnitra Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Před rokem se na ISSS narodil egon egon průvodce na cestě k efektivní veřejné správě symbol nového pojetí

Více

Datové schránky s návazností na aplikace spisové služby

Datové schránky s návazností na aplikace spisové služby Datové schránky s návazností na aplikace spisové služby Petr Oplátek Vedoucí týmu spisové služby ICZ a.s. Zákony a jejich změny Schváleno Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované

Více

Czechpoint. ad 1) Výpis z katastru nemovitostí. Czechpoint Publikováno z Obec Rostoklaty (

Czechpoint. ad 1) Výpis z katastru nemovitostí. Czechpoint Publikováno z Obec Rostoklaty ( Czechpoint Napsal uživatel Ottomanský David dne 17 Září, 2010-22:36. Aktuální dostupnost služeb Czech POINT si můžete ověřit zde Czech POINT nebo-li Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál je

Více

Schůzka informatiků MČ HMP. Datové schránky

Schůzka informatiků MČ HMP. Datové schránky Schůzka informatiků MČ HMP Datové schránky 7.5.2009 Aktuality 6.5.2009 Novela zákona o archivnictví a spisové službě Ve středu 6.5.2009 schválila Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR novelu zákona č. 300/2008

Více

Rozhodnutí. uděluje souhlas

Rozhodnutí. uděluje souhlas Praha: 8. 8. 2016 Číslo jednací: 112662/2016/KUSK Spisová značka: SZ_060837/2016/KUSK/12 Vyřizuje: Mgr. Pavel Sýkora l. 932 Značka: OŽP/Sy Věc: Souhlas s vypouštěním zvláště chráněných živočichů druhů

Více

Libereckého kraje pro rozvoj venkova

Libereckého kraje pro rozvoj venkova Dotační programy Libereckého kraje pro rozvoj venkova ORVZŽP P administruje: GRANTOVÝ FOND 1. Program obnovy venkova neinvestiční (program č.. 17) 2. Zpracování urbanistických studií a územních plánů (program

Více

Co je Czech POINT. Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál. Nejpohodlnější způsob, jak z jediného místa komunikovat s úřady a institucemi.

Co je Czech POINT. Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál. Nejpohodlnější způsob, jak z jediného místa komunikovat s úřady a institucemi. Co je Czech POINT Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál Nejpohodlnější způsob, jak z jediného místa komunikovat s úřady a institucemi. Czech POINT je asistovaným místem výkonu veřejné správy,

Více

Základní registry celková koncepce

Základní registry celková koncepce Základní registry celková koncepce Ondřej Felix Ministerstvo vnitra 15. prosince 2008. Praha 1 Proč jsou třeba základní registry roztříštěnost, nejednotnost a multiplicity v různých evidencích veřejné

Více

1. 7. 2015. 3. 8. 2015 30.9.2015, do 14.00 hod. 7.330.000,- Kč

1. 7. 2015. 3. 8. 2015 30.9.2015, do 14.00 hod. 7.330.000,- Kč Po projednání Program č. 2.1 Program obnovy venkova Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.1 Program obnovy venkova

Více

Česká pošta a Czech POINT ve znamení nových plánů

Česká pošta a Czech POINT ve znamení nových plánů Česká pošta a Czech POINT ve znamení nových plánů e-government 20:10, Mikulov Česká pošta, s.p. 7. 9. 2010 1 Czech POINT - milníky 28.3.2007 spuštění pilotního provozu - zúčastnilo se 37 úřadů 1.8.2007

Více

Kurzy egovernmentových dovedností

Kurzy egovernmentových dovedností Kurzy egovernmentových dovedností Nabídka školení pro 1/2011 12/2011 Kód kurzu: 01.10.01 Czech POINT - Katastr nemovitostí (2 hodiny) Kurz Vás provede krok za krokem postupem při vydání ověřeného výpisu

Více

Czech POINT Quality&Security24 11.března 2008 Kongresové centrum Praha

Czech POINT Quality&Security24 11.března 2008 Kongresové centrum Praha Czech POINT Quality&Security24 11.března 2008 Kongresové centrum Praha Ing. Jan Ladin Pověřen řízením ORP KIVS Odbor rozvoje a provozu Komunikační infrastruktury veřejné správy Ministerstvo vnitra ČR jan.ladin@mvcr.cz

Více

Konverze dokumentů na kontaktních místech Czech POINT

Konverze dokumentů na kontaktních místech Czech POINT Konverze dokumentů na kontaktních místech Czech POINT Benešov 16. 1. 2009 Ing. Jindřich Kolář vrchní ředitel sekce rozvoje a projektového řízení ICT v oblasti veřejné správy Konverze z pohledu občana 1.

Více

Czech POINT základní seznámení

Czech POINT základní seznámení Czech POINT základní seznámení Adéla Knittlová Správní odbor - matrika 20.05.2009 Czech POINT Poskytování ověřených výpisů z těchto centrálních registrů KATASTR NEMOVITOSTÍ OBCHODNÍ REJSTŘÍK ŽIVNOSTENSKÝ

Více

Aktuální informace CzechPoint, technologické centrum ORP. Ing. Ivan Pavle

Aktuální informace CzechPoint, technologické centrum ORP. Ing. Ivan Pavle Aktuální informace CzechPoint, technologické centrum ORP Ing. Ivan Pavle Ivan.Pavle@mesto-domazlice.cz CzechPoint po přihlášení EPUSA zavedení uživatele CzP Změna vzhledu výpisu po aktivaci CzP Přihl.

Více

, do hod ,- Kč

, do hod ,- Kč Program č. 2.1 Program obnovy venkova Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.1 Program obnovy venkova Účel podpory

Více

Inspirace pro slovenský egovernment?

Inspirace pro slovenský egovernment? Inspirace pro slovenský? 02 úřad úřad úřad úřad 03 úřad úřad úřad úřad 04 Seznamte se egon má stejné vlastnosti jako : je vstřícný, jednoduchý a funkční základní registry veřejné správy jako mozek informační

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice

MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, Vizovice MĚSTSKÝ ÚŘAD VIZOVICE odbor Obecní živnostenský úřad Masarykovo nám. 1007, 763 12 Vizovice VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ODBORU OBECNÍ ŽIVNOSTENSKÝ ÚŘAD VIZOVICE ZA ROK 2017 Leden 2018 PŘEDKLÁDÁ: Ing. David

Více

Registry dat veřejné správy jeden cíl, společná cesta. Zdeněk Zajíček Ministerstvo informatiky ČR Ministerstvo vnitra ČR

Registry dat veřejné správy jeden cíl, společná cesta. Zdeněk Zajíček Ministerstvo informatiky ČR Ministerstvo vnitra ČR Zdeněk Zajíček Ministerstvo informatiky ČR Ministerstvo vnitra ČR Základní registry Další registry Vazby a integrace Návrh řešení Organizační změny Obsah Služba pro občana Údaje občan dokládá pouze jednou

Více

Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB

Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB Rozšíření referenčních údajů a notifikací v ROB Referenční údaje Definice Zákon č. 111/2009 Sb., 2, písm b) - referenčním údajem (je) údaj vedený v základním registru, který je označen jako referenční

Více

Strategie území správního obvodu ORP Kladno

Strategie území správního obvodu ORP Kladno Strategie území správního obvodu ORP Kladno v oblasti předškolní výchovy a základního školství, sociálních služeb, odpadového hospodářství, bezpečnosti a dopravy Dokument je zpracován na období 2015-2024

Více

BRANDÝSEK 1/25 Nezávislý kandidát Václav Thon (počet kandidátů 1) Zmocněnec Václav Thon, Brandýsek, V Sídlišti SONP 309

BRANDÝSEK 1/25 Nezávislý kandidát Václav Thon (počet kandidátů 1) Zmocněnec Václav Thon, Brandýsek, V Sídlišti SONP 309 Obec zmocněněc název volební strany BĚLEČ 1/50 BĚLEČSKÁ VOLBA (počet kandidátů 9) Zmocněnec Petr Vosyka, Běleč 119, 273 63 p. Bratronice 2/57 Běleč česká vesnice (počet kandidátů 9) Zmocněnec Miroslav

Více

eského kraje 22. 1. 2008 Rostislav Babarík

eského kraje 22. 1. 2008 Rostislav Babarík Informační město Setkání starostů a místostarostm stostarostů Jihočesk eského kraje 22. 1. 2008 Rostislav Babarík Program presentace egovernment obecně egovernment v České republice Projekty pro veřejnou

Více

Zápis z jednání ZO Úherce ze dne 11.3.2009 konaného od 18.00 hodin na Obecním úřadě v Úhercích

Zápis z jednání ZO Úherce ze dne 11.3.2009 konaného od 18.00 hodin na Obecním úřadě v Úhercích Zápis z jednání ZO Úherce ze dne 11.3.2009 konaného od 18.00 hodin na Obecním úřadě v Úhercích Přítomni: Píšek, Mrázková, Ing.Urbášková, Blažek, Matoušek, Stehlík, Karlová Omluveni: Zapisovatel : ing.urbášková

Více

Datové schránky, změny doručování, autorizovaná konverze, archivní zákon

Datové schránky, změny doručování, autorizovaná konverze, archivní zákon Datové schránky, změny doručování, autorizovaná konverze, archivní zákon Velké Meziříčí, 16.9.2009 Ing. Josef Švec Jiří Kratochvíl Jaroslav Hladík - Současný stav výzev (OPLZZ vzdělávání, IOP technologické

Více

Prezentace estat.cz. Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci. estat.cz

Prezentace estat.cz. Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci. estat.cz Prezentace estat.cz Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci Důvody vzniku předlohy Problémy s přílohami u elektronických podání (zejména je-li povinnost předložit

Více

Datové schránky. školení NKČR. Hradec Králové 2.6.2009. Mgr. Jan Dytrych

Datové schránky. školení NKČR. Hradec Králové 2.6.2009. Mgr. Jan Dytrych školení NKČR Mgr. Jan Dytrych Právní úprava Zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů účinnost 1.7.2009 Parlamentem schválené změny sněmovní tisk č. 704 (novela

Více

Zkušenosti ORP Kladno s projekty egovernmentu

Zkušenosti ORP Kladno s projekty egovernmentu Statutární město KLADNO Zkušenosti ORP Kladno s projekty egovernmentu Ing. Simona Rákosová a Ing. Pavel Rous 6.4.2011 1 Atakované výzvy Operační program / číslo výzvy IOP / č. 06 IOP / č. 09 IOP / č. 09

Více

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy

Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Rozsah zpracování osobních údajů kancelář tajemníka Programový systém pro řízení a zpracování mzdové a personální agendy Účel zpracování: zajištění pracovně-právních vztahů a všech povinností s nimi spojených

Více

Na pracovišti Czech POINTu lze vydat tyto ověřené výstupy z registrů veřejné správy:

Na pracovišti Czech POINTu lze vydat tyto ověřené výstupy z registrů veřejné správy: Czech POINT Na pracovišti Czech POINTu lze vydat tyto ověřené výstupy z registrů veřejné správy: Výpis z Katastru nemovitostí Výpis z Obchodního rejstříku Výpis z Živnostenského rejstříku Výpis z Rejstříku

Více

, do hod Kč Kč pro DT 1-4 a Kč pro DT 6-7

, do hod Kč Kč pro DT 1-4 a Kč pro DT 6-7 Program č. 2.1 Program obnovy venkova Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.1 Program obnovy venkova Účel podpory

Více

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů

Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Výzvy pro čerpání prostředků ze strukturálních fondů Ministerstvo vnitra Odbor strukturálních fondů Ing. Radka Soukupová 7.4.2009 Ministerstvo vnitra ČR tzv. zprostředkující subjekt pro Integrovaný operační

Více

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Radějovice, dne

Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Radějovice, dne Zápis ze zasedání zastupitelstva obce Radějovice, 251 68 dne 2.11.2009 Přítomni: PhDr. L. Ondráček F. Borovička Ing. H. Křížová F. Kubelka E. Risová M. Reitinger Omluven: Š. Kovaříková Přítomní občané:

Více

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození

Kategorie osobních údajů: Jméno, příjmení, datum narození, místo narození, datum narození, datum úmrtí, místo narození ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: STAVEBNÍHO ÚŘADU A ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 1. Zpracování osobních údajů za účelem evidence válečných hrobů a pietních míst (VH) Shromažďování, uchovávání, vč. ukládání na datové

Více

Konference s mezinárodní účastí

Konference s mezinárodní účastí Konference s mezinárodní účastí esvět: Quo vadis elektronizace ve veřejné správě? 14. 15. října 2009 BENEŠOV PŘÍNOS ELEKTRONIZACE DO ADVOKÁTNÍ PRAXE ejustice: ejustice: finanční úspora úspora času komfortní

Více

STRATEGIE IMPLEMENTACE egovernmentu V ÚZEMÍ

STRATEGIE IMPLEMENTACE egovernmentu V ÚZEMÍ MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ STRATEGIE IMPLEMENTACE egovernmentu V ÚZEMÍ Ing. Josef Švec svec@mestovm.cz Tel: 566 781 150 MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ MĚSTO VELKÉ MEZIŘÍČÍ Moderní, přátelský a efektivní úřad - egon, symbol

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA: 48185/ENV/11 Ing. Špačková/l.2921 17. 6. 2011 Věc: Posuzování

Více

Autorizovaná konverze dokumentů

Autorizovaná konverze dokumentů Autorizovaná konverze dokumentů Autorizovaná konverze Konverze z pohledu občana a úředníka CzechPOINT@office Principy konverze, centrální evidence doložek Poplatky za konverzi, digitální podpis Zkoušky

Více

Realizace novely zákona o evidenci. Ing. Jindřich Kolář Ředitel odboru rozvoje projektů a služeb egovernment Ministerstvo vnitra ČR

Realizace novely zákona o evidenci. Ing. Jindřich Kolář Ředitel odboru rozvoje projektů a služeb egovernment Ministerstvo vnitra ČR Realizace novely zákona o evidenci obyvatel s účinností od 1. 7. 2010 Ing. Jindřich Kolář Ředitel odboru rozvoje projektů a služeb egovernment Ministerstvo vnitra ČR Rozsah procesů ů - Matriky Narození

Více

Lidé stojí, data jedou

Lidé stojí, data jedou KGI/SIPOL Státní informační politika Alžběta BRYCHTOVÁ, Stanislav POPELKA Geoinformatika Olomouc, 2010 Lidé stojí, data jedou Český Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem,

Více

ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ

ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ 4. úplná aktualizace ÚZEMNĚ ANALYTICKÝCH PODKLADŮ. část pro správní území obce s rozšířenou působností Kladna Zhotovitel: Dana Pokojová Mariana Langová GEPRO spol. s r. o. Pořizovatel: Magistrát města

Více

, do hod ,- Kč

, do hod ,- Kč Program č. 2.1 Program obnovy venkova Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.1 Program obnovy venkova Účel podpory

Více

Datové schránky aktuální informace. 22.4.2009 Schůzka městských informatiků 1

Datové schránky aktuální informace. 22.4.2009 Schůzka městských informatiků 1 Datové schránky aktuální informace 22.4.2009 Schůzka městských informatiků 1 Informovanost Lepší osvěta MHMP vůči MČ - nastavení pravidelných komunikačních kanálů: Kontaktní osoby na velkých MČ ( Egoncentra,

Více

Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu

Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu Czech Point Co je Czech Point? Podací Ověřovací Informační Národní Terminál, tedy Czech POINT je projektem, který by měl zredukovat přílišnou byrokracii ve vztahu občan veřejná správa. Czech POINT bude

Více

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR

Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR. Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Co jsme si to postavili aneb Sdílené služby ve veřejné správě ČR Ondřej Felix Hlavní architekt egovernmentu ČR Strategie egon 2007 2013 Efektivní veřejná správa a přátelské veřejné služby 2007 Pentagon

Více

, do hod ,- Kč

, do hod ,- Kč Program č. 2.1 Program obnovy venkova Vyhlášení programu k předkládání žádostí o dotaci Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.1 Program obnovy venkova Účel podpory

Více

SPISOVÁ SLUŽBA VE VAZBĚ NA DATOVÉ SCHRÁNKY ZÁKLADNÍ REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY. Mgr. Jana ŠKRDLOVÁ

SPISOVÁ SLUŽBA VE VAZBĚ NA DATOVÉ SCHRÁNKY ZÁKLADNÍ REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY. Mgr. Jana ŠKRDLOVÁ SPISOVÁ SLUŽBA VE VAZBĚ NA DATOVÉ SCHRÁNKY ZÁKLADNÍ REGISTRY VEŘEJNÉ SPRÁVY Mgr. Jana ŠKRDLOVÁ vedoucí organizačního odd. kancelář tajemníka leden 2011 Legislativa zák. č. 499/2004 Sb. (ÚZ č. 309/2009

Více

Kategorie subjektu údajů: FO, člen statutárního orgánu právnické osoby, zmocněnec, oprávněná osoba orgánu veřejné moci, fyzická osoba z podnětu

Kategorie subjektu údajů: FO, člen statutárního orgánu právnické osoby, zmocněnec, oprávněná osoba orgánu veřejné moci, fyzická osoba z podnětu ZPRACOVÁNÍ OSOBNÍCH ÚDAJŮ ODBOR: EVIDENČNÍCH SPRÁVNÍCH SLUŽEB A OBECNÍHO ŽIVNOSTENSKÉHO ÚŘADU Oddělení: obecní živnostenský úřad 1. Zpracování osobních údajů v souvislosti s podněty občanů a podněty jiných

Více

Zápis z Valné hromady, která se konala dne 24. 11. 2014 v obci Číčovice.

Zápis z Valné hromady, která se konala dne 24. 11. 2014 v obci Číčovice. Zápis z Valné hromady, která se konala dne 24. 11. 2014 v obci Číčovice. Program: 1) Zahájení a přivítání přítomných. 2) Volby orgánů mikroregionu. 3) Organizační a různé: - Návrh rozpočtu mikroregionu

Více

Petrovice. Jana Dynybilová,, DiS. Praha-Petrovice. Petrovice

Petrovice. Jana Dynybilová,, DiS. Praha-Petrovice. Petrovice Spisová služba v podmínk nkách Úřadu městskm stské části Praha-Petrovice Petrovice Jana Dynybilová,, DiS. tajemník Úřadu MČM Praha-Petrovice Petrovice Struktura úřadu MČM starostka MČ 1. místostarosta

Více

Zkušenosti Kladna s přípravou p pravou. a OPLZZ - egovernment

Zkušenosti Kladna s přípravou p pravou. a OPLZZ - egovernment Zkušenosti Kladna s přípravou p pravou projektů na čerpání dotací z IOP a OPLZZ - egovernment Ing. Simona Rákosová Výchozí dokument pro čerpání dotací Strategie implementace egovernmentu v území (verze

Více

Co musí udělat obec. informačního systému datových schránek (ISDS)

Co musí udělat obec. informačního systému datových schránek (ISDS) Co musí udělat obec I. a II. typu před spuštěním informačního systému datových schránek (ISDS) 1. Zajistit vybavení pro práci s DS a autorizovanou konverzi dokumentů Minimální požadavky na vybavení obce:

Více

CO POSKYTUJE CZECH POINT:

CO POSKYTUJE CZECH POINT: CO POSKYTUJE CZECH POINT: Výpis z Katastru nemovitostí Výpis z Obchodního rejstříku Výpis z Živnostenského rejstříku Výpis z Rejstříku trestů Přijetí žádosti podle živnostenského zákona ( 72) Výpis bodového

Více

Program obnovy venkova Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Oddělení řízení grantových schémat KÚ LK 9.4.

Program obnovy venkova Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Oddělení řízení grantových schémat KÚ LK 9.4. Libereckého kraje Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů Oddělení řízení grantových schémat KÚ LK 9.4.2009 V rámci Programu obnovy venkova je možné podat žádost o dotaci z: Grantového fondu program

Více

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava Do roku 2012 sbíral Český statistický úřad údaje o využívání informačních a komunikačních technologií ve veřejné správě z ročního šetření o využívání ICT veřejnou správou, které bylo přílohou ročního státního

Více

Malá revoluce v doručování dokumentů?

Malá revoluce v doručování dokumentů? Malá revoluce v doručování dokumentů? e-government 20:10, Mikulov Česká pošta, s.p. 9. 9. 2014 Anketa Připravujeme novou službu Zajímají nás názory a požadavky potenciálních uživatelů Krátký dotazník Drobná

Více

Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva

Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva Aditivní služby k datovým schránkám, Poštovní datová zpráva ISSS 2010, Hradec Králové Česká pošta, s.p. 12. 4. 2010 1 Obsah egovernment na České poště Poštovní datová zpráva Datový trezor SMS notifikace

Více

Ověřené výstupy a Czech POINT nejčastější dotazy a odpovědi (FAQ)

Ověřené výstupy a Czech POINT nejčastější dotazy a odpovědi (FAQ) Ověřené výstupy a Czech POINT nejčastější dotazy a odpovědi (FAQ) (podle zákona č. 365/2000 Sb., o ISVS, ve znění zák. č. 81/2006 Sb., zák. č. 110/2007 Sb. a zák. č. 269/2007 Sb., účinném od 1. ledna 2008)

Více

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65

MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ 100 10 PRAHA 10 - VRŠOVICE, Vršovická 65 dle rozdělovníku Váš dopis značky: Naše značka: Vyřizuje: PRAHA: 68161/ENV/11 Ing. Pekárková/l.2921 26. 10. 2011 Věc: Posuzování

Více

Richard Turek. Ředitel. Krkonošsk o.p.s. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com

Richard Turek. Ředitel. Krkonošsk o.p.s. PDF created with pdffactory trial version www.pdffactory.com Richard Turek Ředitel obecně prospěšné společnosti Krkonošsk ská Poradenská a Informační, o.p.s. Krkonošsk ská Poradenská a Informační, o.p.s. (K.P.I.) IČO: 274 94 799 Bří. Čapků 246, 541 01 TRUTNOV Oblasti

Více

Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci. estat.cz

Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci. estat.cz Návrh zákona o elektronizaci některých procesních úkonů v oblasti orgánů veřejné moci Důvody vzniku předlohy Problémy s přílohami u elektronických podání (zejména je-li povinnost předložit listinu, ověřený

Více

Odbor vnitřních věcí

Odbor vnitřních věcí Odbor vnitřních věcí Odbor tvoří matrika, evidence obyvatel, oddělení přestupkové agendy. Na těchto úsecích bylo v roce 2012 vyřizováno 2472 podání. Součástí odboru je dále sekretariát a informační středisko.

Více

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Registr Osob. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010. http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/ Registr Osob v provozu od 1. července 2012 (opožděno o 12 měsíců) odhadovaná cena 385,425 milionů konečná cena 371,5 milionů realizátor ADASTRA, s.r.o. zveřejněno 16.11.2009 podepsáno 13.4.2010 http://www.vestnikverejnychzakazek.cz/

Více

Czech POINT. Na pracovišti Czech POINTu lze vydat tyto ověřené výstupy z registrů veřejné správy:

Czech POINT. Na pracovišti Czech POINTu lze vydat tyto ověřené výstupy z registrů veřejné správy: Czech POINT Na pracovišti Czech POINTu lze vydat tyto ověřené výstupy z registrů veřejné správy: Výpis z katastru nemovitostí Výpis snímku z katastrální mapy Výpis z veřejného rejstříku (obchodní rejstřík,

Více

Seznam aktuálních formulářů systému Czech POINT

Seznam aktuálních formulářů systému Czech POINT Příloha č. 2 k č.j. MV-159754-3/VZ-2013 Počet listů: 5 Seznam aktuálních formulářů systému Czech POINT OR ZR KN RT RZP FO RZP PO CRR SKD MA ISOH ISIR NZ AK-ELZ AK-LEZ RTPO ISDS-D1 ISDS-D2 ISDS-D3 ISDS-D4

Více

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce.

Správce: Pověřenec: Zpracování je nezbytné pro splnění právní povinnosti, která se na správce vztahuje; zpracování je oprávněným zájmem správce. Výkon státní zprávy na úseku občanských průkazů zákon č. 328/1999 Sb., o občanských průkazech; zákon č. 500/2004 Sb., správní řád; zákon č. 250/2016 Sb., o odpovědnosti za přestupky a řízení o nich; zákon

Více

Směrnice starosty č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech na Úřadu MČ Praha 13

Směrnice starosty č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech na Úřadu MČ Praha 13 Směrnice starosty č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb. o základních registrech na Úřadu MČ Praha 13 čl. I Preambule Tato směrnice je vnitřním předpisem ÚMČ Praha 13 a upravuje postupy při aplikaci

Více

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava

E Veřejná správa. https://www.czso.cz/csu/czso/verejna_sprava Data o počtu elektronických podání pro finanční správu, výstupů služeb poskytovaných v rámci projektu Czech Point a využívání datových schránek zpracovává ČSÚ z volně dostupných dat Finanční správy a Ministerstvem

Více

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8.

4 kategorie subjektů údajů Občané hlášení k trvalému pobytu ve správním obvodu MČ Praha 8. Správce: Úřad městské části Praha, Zenklova 1/35, Praha Libeň, 00, IČO: 0003, telefon: 05 111, email: posta@praha.cz pověřenec pro ochranu osobních údajů: JUDr. Eva Janečková, tel.: 05 53, email: eva.janeckova@praha.cz

Více

Identifikátor datové schránky

Identifikátor datové schránky 21 K 20 odst. 1 Ustanovení konkretizuje všechny činnosti ministerstva, které jako správce informačního systému datových schránek musí provádět. Ministerstvo zajišťuje průkaznost doručování datových zpráv

Více

Co poskytuje Czech POINT

Co poskytuje Czech POINT Co poskytuje Czech POINT Výpis z Katastru nemovitostí O výpis z Katastru nemovitostí České republiky může požádat anonymní žadatel. Výpis lze požadovat na základě listu vlastnictví nebo podle seznamu nemovitostí.

Více

Elektronizace veřejné správy CZECH POINT

Elektronizace veřejné správy CZECH POINT Číslo projektu Číslo materiálu Název školy Autor Název CZ.1.07/1.5.00/34.0394 VY_32_INOVACE_03_CZSŘ_4.03_ Elektronizace veřejné správy CZECH POINT Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hustopeče,

Více

MVČR a egovernment. Ing. Jaroslav Chýlek MBA, Náměstek ministra vnitra pro informatiku. 6. Národní konference pro kvalitu veřejné správy

MVČR a egovernment. Ing. Jaroslav Chýlek MBA, Náměstek ministra vnitra pro informatiku. 6. Národní konference pro kvalitu veřejné správy MVČR a egovernment Ing. Jaroslav Chýlek MBA, Náměstek ministra vnitra pro informatiku 6. Národní konference pro kvalitu veřejné správy 10. 2. 2010 MVČR a egovernment: Co je egovernment? Role MVČR - Zprostředkující

Více

DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler

DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler DATOVÉ SCHRÁNKY Petr Stiegler ředitel sekce egovernmentu Česká pošta, s.p. Česká pošta a datové schránky Česká pošta je na základě zákona a na základě smlouvy s Ministerstvem vnitra provozovatelem informačního

Více

egoncentrum MV Ministerstvo vnitra Odbor územní veřejné správy RNDr. Milada Vaněčková

egoncentrum MV Ministerstvo vnitra Odbor územní veřejné správy RNDr. Milada Vaněčková egoncentrum MV Ministerstvo vnitra Odbor územní veřejné správy RNDr. Milada Vaněčková egoncentrum MV vytváří technické, personální a informační podmínky, ale i finanční zajištění pro rychlé zavedení egovernmentu

Více

11/1 Elektronizace veřejné správy

11/1 Elektronizace veřejné správy str. 1 11/1 Elektronizace veřejné správy Obce a zákon o elektronických úkonech a autorizované konverzi dokumentů Dnem 1. července 2009 nabývá účinnosti zákon č. 300/2008 Sb., o elektronických úkonech a

Více

AKTIVITY VEDOUCÍ K ÚPLNÉMU ELEKTRONICKÉMU PODÁNÍ. Přehled změn k 22. červenci Položka Popis změny Zdůvodnění změny

AKTIVITY VEDOUCÍ K ÚPLNÉMU ELEKTRONICKÉMU PODÁNÍ. Přehled změn k 22. červenci Položka Popis změny Zdůvodnění změny Ministerstvo pro místní rozvoj České republiky oznamuje změny ve 4. výzvě k předkládání žádostí o podporu z Integrovaného regionálního operačního programu AKTIVITY VEDOUCÍ K ÚPLNÉMU ELEKTRONICKÉMU PODÁNÍ

Více

Směrnice č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech na MěÚ Benešov nad Ploučnicí. Čl. I. Preambule. Čl.

Směrnice č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech na MěÚ Benešov nad Ploučnicí. Čl. I. Preambule. Čl. Směrnice č. 1/2012 o aplikaci zákona č. 111/2009 Sb., o základních registrech na MěÚ Benešov nad Ploučnicí Čl. I Preambule Tato směrnice je vnitřním předpisem MěÚ Benešov nad Ploučnicí a upravuje postupy

Více