First Day at School. hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky slovníček. Angličtina pro nejmenší. Issue 1/September 2008 Cena: 45,- Kč

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "First Day at School. hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky slovníček. Angličtina pro nejmenší. Issue 1/September 2008 Cena: 45,- Kč"

Transkript

1 Issue 1/September 2008 Cena: 45,- Kč First Day at School hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky slovníček english Ahoj. Jmenuji se Jana. Pojď se se mnou a mým bráškou učit anglicky. Hello. My name's Steve. I m a teacher. magazine Angličtina pro nejmenší Ahoj. Jmenuji se Honza. Prožij s námi veselý první den ve škole.

2 english magazine Milé děti, do ruky se vám dostává první číslo časopisu, se kterým zažijete spoustu zábavy. A nejen to. Současně se také budete učit anglicky s vaším novým učitelem Stevem. Ten vás bude spolu se mnou a Honzíkem provázet každý měsíc novým číslem. Hezky si to užijte! Milí rodiče a učitelé, společnost Wattsenglish, která již několik let v České republice pracuje s předškolními a školními dětmi, by ráda pomohla i vašim dětem s výukou angličtiny. Zkušenosti s výukou angličtiny, které mají naši učitelé, vedení nezapomenutelným Stevem Wattsem, vám a vašim dětem budeme nabízet každý měsíc. Pro všechny předplatitele čeká na webových stránkách překvapení. Steve Watts zde nahrál videa, od kterých vaše děti nebudou chtít odejít. Těšíme se, že se svými dětmi zažijete spoustu zábavy při hrách v angličtině stejně jako tisíce dalších dětí po celé zemi. Mgr. Marek Kadlec ředitel společnosti Wattsenglish 2.

3 1. hello Hello. My name's Steve. Can you complete this picture of my face? 2. Ahoj, já jsem Jana a to je Steve, můj učitel angličtiny. Hrajeme s ním spoustu her, při kterých si společně užijeme hodně legrace. Jestli chceš vědět, jak Steve vypadá, musíš dokončit obrázek sám/a. Dokresli mu oko, ucho, ústa a jeho vousy, ať jsou hezky rovné. 4. Hmm. Nemyslím si, že Steve takhle vypadá, Honzo! Ha ha. 3. Jsem hotový. 3.

4 wake up, honza! 1. Shhh. Honza is sleeping. He needs to wake up and get dressed or he will be late for his first day at school. A B C shoe t-shirt 2. Zlobím se! Honza už musí vstávat a oblékat se! D E sock hat Podívej se výše na písmeno D. Já vím, co to je, protože hat znamená v angličtině čepice. Víš, co je ostatní oblečení? Spojením čísel nakresli obrázky a podívej se, zda jsi odpověděl/a správně. trousers

5 2. Where's my hat? 1. What a mess! Please help Honza find his clothes. Find your hat first, Honza. 3. Honza je malé čuňátko. V jeho skříni je vždycky nepořádek! Abys mu mohl/a pomoci všechno srovnat a uklidit, spočítej oblečení a řekni Stevovi, co jsi našel/a zapiš správná How many čísla do rámečků. How many?? t-shirts trousers 4. 5.

6 get dressed, honza! 1. Come on, Honza. Get dressed quickly and go go go. You're late for school! shoes 2. No, no, no! You don't put your t-shirt on your legs and your socks on your ears! Jana, can you help Honza, please? Thank you. trousers t-shirt socks jacket hat OK Steve. 4. Ha ha ha. Podívej se na toho bambulu Honzu. Vypadá jako blázen. Tričko si oblékl na nohy a ponožky na uši. Ukaž Honzovi, jak se správně obléknout. Vyznač šipkami, co si má na co obléknout. Ach, Honzo, ty popleto.

7 THE walk to school 5. Which way should they walk to school? 1. Jana! Honza! It's time to go to school. Come on, but be careful I can see spiders and crocodiles! Do you like spiders, Jana? 2. No! I don't like spiders, Steve. A B C And I don't like crocodiles Kterou cestou se dostaneme do školy? Prosím, pomoz nám najít bezpečnou cestu. Napiš správné písmeno do rámečku. 7.

8 1. get moving Good morning, class. Let s exercise. Try this with me. 2. Jump 4 times! Hop 5 times! Do 6 star jumps! Podívej, Steve skáče. Přidejme se k němu. Vsadím se, že umím skákat výš než Honza!

9 4. 2. I don't know. Something is missing! Hello Steve, ehm my pencil is missing. Sorry. First class 3. Podívej se na naše lavice a zjisti, co Janě chybí. Pak zakřížkuj předmět, který Jana na své lavici nemá, aťmůže Stevovi říct, co zapomněla. 1. Ok everyone, take out your pencil cases, please. Jana? Have you forgotten something? 5. OK, no problem. 9.

10 people puzzle 1. I'm a teacher. Jana is a girl. Honza is a boy. When we stand in line who should be next? A boy? A girl? Or a teacher? 3. Aha, já vím kdo! To je snadné. Další v první řadě bude učitel a pak zase holka a kluk. A teď ty. Do každého dalšího řádku dokresli postavy ve správném pořadí Sorry Steve, I don't understand. 4. It's ok now, Steve. No problem. 5. Zbytek uděláme spolu.

11 Měníme budoucnost vašich dětí SOUTĚŽ S i ng a Natoč veselou písničku pošli nám ji so n g v angličtině, a vyhraj zajímavé ceny! 2. ročník Informace o pravidlech soutěže najdeš na 11.

12 lunch time My Perfect Pizza 1. cheese Hello Jana. Hello Honza. Do you like pizza? olives 3. tomato pineapple chicken salami Ano, sýr, rajčata a ananas, to je podle mě perfektní pizza. Můžeš svoji pizzu nakreslit. Podívej, Steve už pár věcí nakreslil, aby ti pomohl. Pokud chceš, můžeš je použít, ale jinak můžeš dát na svou pizzu cokoli. Až obrázek dokončíš, můžeš Stevovi říct, co máš na pizze. Musíš říct: I've got.. on my pizza. Hodně štěstí. pepper Hello Steve. I like cheese, tomato and pineapple on my pizza. Mmmm...

13 a look in the mirror This is me! Can you see? I've got blue eyes. I've got red hair, and I've got big ears Steve se díval do zrcadla a nakreslil sám sebe. Teď nakresli sebe ty a nezapomeň pod obrázek napsat své jméno. 3. I've finished. My name is 4. Honzo, takhle přece nevypadáš! Přestaň kreslit příšery, protože obrázek pak můžeš dát mamince jako dárek. 13.

14 Coco story Welcome to Clown Town! Hello. My name s Veronica. Hello. I m William. Look! There s something in the sofa! What is it? I don t know. Look! They are falling through the sofa! Welcome to Clown Town! Hello. My name s Coco. I m a clown. That s right, I don t look like a clown, do I? What a crazy place! Look, the cat is yellow and the dog is blue. Really? Where s your big nose and silly colourful hair? No, but we can help you! a green nose? a red nose? Do you want... an orange nose? a blue nose? A red nose, please! Oh, and green hair! Thank you! Hello! My name s Coco the clown. Wattsenglish to be continued! Honza všemu v příběhu nerozumněl, ale nemusí být smutný, protože Jana mu na str. 20 pomůže. Chceš vědět jak? Tak honem nalistuj str. 20.

15 what is it? Cut out the mystery card and then you can be the teacher. CUT OUT I don t know. Zahraj si na učitele! Tuto kouzelnou kartu můžeš používat spolu s obrázkovým slovníkem na stranách 24 a

16 english magazine Nový časopis pro předškolní a mladší školní děti, který děti seznamuje s angličtinou hrou. hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky kvízy slovníčky... a další zábavné výukové aktivity pro děti hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky kvízy slovníčky... a další zábavné výukové aktivity pro děti hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky kvízy slovníčky... a další zábavné výukové aktivity pro děti hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky kvízy slovníčky... a další zábavné výukové aktivity pro děti hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky kvízy slovníčky... a další zábavné výukové aktivity pro děti Come and learn English with us. Pro předplatitele čekají na webových stránkách instruktážní videobonusy s učitelem Stevem, a kromě toho prvních sto předplatitelů se bude moci osobně setkat s neopakovatelných učitelem angličtiny pro děti, rodilým Britem Stevem Wattsem. 16. Angličtina pro nejmenší.

17 the coco show 1. It's a kind of magic! The Jumping Elastic Band. 2. The band jumps by magic. 3. A. B. C. Wow, amazing! 4. Myslím, že vím, jak to udělat. Pojď sem, Honzo, já ti to ukážu. 5. A. Na ukazováček a prostředníček si navlékni gumičku. B. Pokrč všechny prsty a s pomocí své druhé ruky navlékni gumičku přes konečky všech prstůkroměpalce. C. Když prsty rychle natáhneš, gumička jako kouzlem přeskočí z ukazováčku a prostředníčku na prsteníček a malíček. 6. Now it's your turn. 17.

18 1. Playground builder Hello! Let's play a game. Look at this box. 2. Oh, and you need a dice. It's a slide. It's a swimming pool. It's a climbing frame. It's a swing. It's a see-saw. It's a bench. Zde je postup: Házej kostkou a podle 3. padlého čísla zjisti, co musíš zakreslit do plánku hřišt ě, nap ř. když ti padne 3, musíš nakreslit prolézačku, když ti padne 6, nakreslíš lavičku atd. Může se ti stát, že budeš mít na hřišti 4 houpačky a 1 lavičku. Hru ukonči, až budeš na svém hřišti mít z výše uvedených atrakcí alespoň od každé 1. Tak, dej se do toho. A nezapomeň říct Stevovi o tvém hřišti! 4. A teď spočítej, kolik máš na hřišti houpaček, klouzaček a všeho ostatního a do rámečků napiš správné číslo. Tomovy parky 18.

19 5. Wow! That's a great playground! How many slides are there? How many swings are there? How many swimming pools are there? How many see-saws are there? How many climbing frames are there? How many benches are there? 19.

20 1. Clown Town is crazy. Can you draw a picture of it? My clown town Welcome to Clown Town Jana: Máš ten komiksový příběh ze strany 14? Líbil se ti? Honza: Ano, líbil se mi. Zkusím také najít Clown Town. Ponořím se do polštářů naší pohovky stejně jako Veronica a William na obrázcích 2a3! Jana: Honzo, ty jsi ale blázínek! Vždyť je to jenom pohádka, ale vypadá to, že v Clown Town je opravdu legrace. Chodí tam žluté kočky a modří psi! Honza: Já chci modrého psa nebo fialovou opici! Ale, Jano, když je Clown Town taková sranda, proč byl Coco na obrázku 6 smutný? Jana: To protože nejprve nevypadal jako klaun, ale ty dvě děti, Veronica a William, ho ozdobily červeným nosem a daly mu zelené vlasy. Na obrázku 6 děti klaunovi řekly my ti můžeme pomoct. Honza: Ano, zpočátku nevypadal Coco vůbec jako klaun, proto jsem byl popletený, ale na konci příběhu už byl opravdovým klaunem. Kdybych já byl klaunem, měl bych oranžový nos a modré vlasy a fialovou opici! 3. A teď je řada na tobě. 4. A svůj obrázek Nakresli, jak to podle tebe vypadá můžeš poslat Stevovi, v Clown Town. Můžeš kreslit, co tě jen uděláš mu radost. napadne a jestli chceš, nakresli Adresu najdeš do obrázku i sebe jako klauna. na straně 26.

21 goodbye Bye, see you in October. Bye-bye. Bye-bye. Těšíme se na vás opět v říjnu! Téma 2. čísla Wattsenglish Magazine: Denní režim a čas 21.

22 english magazine Pro rodiče/učitele angličtiny Základní principy časopisu Wattsenglish Magazine Styl výuky a vzdělávání dětí Wattsenglish jsou založeny na propojení zábavy a zajímavých her a aktivit s cílem osvojit si cizí jazyk takovým způsobem, že děti si většinou ani neuvědomují, že se učí. Časopis je navržen tak, že bilingvní komunikace postavená na řadě témat, se jeví přirozenou a spontánní. Časopis Wattsenglish Magazine se od ostatních časopisů, prezentujících výuku angličtiny, liší. Dva jazyky (zde český a anglický) nejsou používány jako prostředky k přímému překladu, ale každý je doplněn obsahem a příběhem. Mateřský jazyk, v našem případě čeština, lze použít při opakování instrukce nebo je-li třeba napovědět pro správné porozumění, ale nikoli jako přímý překlad, který může zanechat sekci angličtiny snadno přehlédnutelnou, v tom lepším případě, a v tom horším, naprosto zbytečnou. Tento časopis však přichází s nabídkou přivést angličtinu až k vám domů přirozenou a zábavnou formou. V současné době je ve školách jedno z důležitých témat metoda integrace obsahového a jazykového vzdělávání ( CLIL - Content and Language Integrated Learning) a způsoby, jak zavádět takové myšlenky do praxe, se zaobírá mnoho pedagogů. Protože jsme si toho všeho vědomi a používáme snadno identifikovatelné postavy a situace, časopis Wattsenglish Magazine je založen na dvou bilingvních dětech, které chodí na základní školu, stejně jako cíloví čtenáři. Jejich školní den (v každém čísle jeden) bude obsahovat prvky zeměpisu, přírodopisu, matematiky atd. včleněné do anglického jazyka, přičemž vše probíhá v rámci vzdělávacího programu pro základní školy. A nakonec, související webové stránky obsahují fórum ( kam všichni učitelé i rodiče mohou posílat své dotazy, nápady a myšlenky a dále se tak vzájemně vzdělávat a komunikovat s našimi odborníky z první ruky. Následující poznámky upozorňují na vzdělávací cíle každé aktivity a slouží jako inspirace pro další práci s aktivitami. Více najdete na našich webových stránkách jež jsou k dispozici všem předplatitelům. Strana 3 Cíl: Pomoci dětem rozpoznat a uvědomit si symetrii a geometrii obličeje. Doplněk: Abyste dětem pomohli prozkoumat symetrii v přírodě, můžete z časopisů vystřihnout obrázky květin, zvířat, tváří apod. Daný obrázek rozstřihněte na dvě symetrické půlky a každou zvlášť nalepte na papír. Vytvořili jste si tak vlastní neúplný obrázek. Varianta: Připravte si takový obrázek sami nebo dovolte dětem, aby si ho připravily a vyměnily s vámi. Sourozenec nebo spolužák ho dokreslí. Strana 4 Cíl: Rozvíjet rozpoznání množství a pohybové dovednosti. Doplněk: Vybarvit nebo navrhnout vzor na oblečení, který děti nakreslily a říci: Please colour the socks blue. ( Vybarvi ponožky modře. ) atd. Strana 5 Cíl: Rozlišit vzory a tvary a rozvíjet sociální chování. Doplněk: Zahrajte si jednoduchou hru o závod dotknout se předmětu dříve než ostatní. Může to být něco jednoduchého jako Touch something red. (Dotkni se něčeho červeného. ) nebo složitějšího jako Touch something you put on/eat/ use when swimming. ( Dotkni se něčeho, co si oblékáš/jíš/používáš při plavání.) Strana 6 Cíl: Klást důraz na uvědomění si svého těla a osobní péči. Doplněk: Použijte staré oblečení, které si děti mohou obléknout jako Honza na obrázku, a potom, ať závodí s časem (správně a co nejrychleji se obléknout) nebo jeden s druhým (kdo se správně a jako první obleče). Také můžete děti nechat, aby na sebe oblékly oděvy různým způsobem a popsaly samy sebe (záleží na jazykových schopnostech). 22.

23 Strana 7 Cíl: Rozvíjet chápání přírody a zeměpisu a porozumění a uposlechnutí instrukcí. Doplněk: Vytvořte jednoduché hřiště s překážkami (kusy nábytku nebo hračky). Obsah této stránky můžete přenést do reality. Řekněte dětem, ať přeskočí jezírko s imaginárním krokodýlem a ať prolezou pavučinou. Pokud je jazyková úroveň znalostí dítěte vysoká, požádejte dítě, aby vedlo jiné, které má zavázané oči, a popisovalo prostředí, kudy procházejí, a radilo, jak se vyhnout překážkám, tj. Jump over this river, climb over this rock ( Přeskoč řeku, přelez skálu... ). Strana 8 Cíl: Nauka týkající se tělesného pohybu a zdraví. Doplněk: Jakýkoli pohyb, který vás napadne, je možné využít (více možností bude k dispozici v dalších číslech časopisu), ale je vhodné na začátek zařadit příslovce, jako např. pomalu a rychle. Strana 9 Cíl: Rozvíjet a cvičit paměť a soustředění. Doplněk: Jde o jednoduchou paměťovou hru. Na stůl rozložte předměty, dovolte dětem pozorně si je prohlédnout a zapamatovat, pak jim řekněte: Close your eyes. ( Zavřete oči. ), odstraňte jeden z předmětů a řekněte: Open your eyes. What s missing? ( Otevřete oči. Co chybí? ). Opakujte, dokud na stole nic nezůstane. Strana 10 Cíl: Rozpoznat matematické vzorce, upevnit sociální povědomí a pohybové dovednosti prostřednictvím výtvarné činnosti. Doplněk: Takto lze procvičovat celou řadu slov barvy, tvary, přídavná jména (tall, short atd.) s mnoha kombinacemi, např. a tall boy, short boy, tall girl, short girl, což vyzývá k dalším nápadům. Strana 12 Cíl: Lidé a jejich svět jídlo, záliby a to, co nemají rádi. Doplněk: Přimět děti, aby popsaly svůj obrázek a učit je správná anglická slovíčka (z dobrého slovníku, je-li potřeba), aby byly schopné Stevovi online povědět o své pizze a dokázaly rozvíjet smysl společného učení a posílit myšlenku používat cizí jazyk. Strana 13 Doplněk: Tato stránka je jakýmsi suvenýrem nebo malým dárkem pro rodiče. Ve třídě/v kolektivu může posloužit jako identifikační tabule, obzvláště užitečná, je-li třída/skupina nová a děti se spolu teprve seznamují a učí se navzájem svá jména. Strana 14 Cíl: Upevnit jazyk v novém kontextu. Náš komiksový příběh, který bude v každém čísle časopisu, staví jazyk ještě více do kontextu a dává mu další rozměr. Na to navazuje kreativní vstup dětí na straně 20 - My Clown Town. Strana 15 Cíl: Rozvíjet umělecké a komunikační dovednosti, potenciálně prostřednictvím hraní rolí a postavení autority. Popis aktivity: Tuto kouzelnou kartu (a následně) obrázkové slovníky na str. 24 a 25 lze používat k prezentaci a procvičování slovní zásoby. Za kouzelnou kartu (Mystery Card) schovejte obrázek nebo nějakou obrázkovou kartičku a pomalu s ní pohybujte a ptejte se: What is it? používaje I don't know., když je to vhodné. Po chvilce obrázek odkryjte a prezentujte strukturu IT'SA(noun). Kouzelnou kartu si uchovejte k využití i do dalších čísel časopisu. Doplněk: Když už si je dítě jisté výše zmíněnými frázemi, můžete si mezi sebou vyměnit role. Strana 17 Cíl: Rozvíjet jemnou motoriku, podporovat dramatickou výchovu. Jednoduché triky jako je tento rozvíjejí nejen jemnou motoriku, sebevědomí a soustředění, ale i zdokonalování analytických schopností. Vaše dítě si bude možná přát vyzkoušet si tento trik dříve, než ho předvede svým kamarádům nebo příbuzným. Strana 18 a 19 Cíl: Rozvíjet osobní dovednosti prostřednictvím porozumění a uposlechnutí instrukcí. Budovat uvědomění si širšího okolí. Přizpůsobit si tuto hru, aby vyhovovala široké škále lexikálních skupin, vyžaduje trochu představivosti. Lze hrát s celou třídou, v malých skupinách nebo individuálně. Nápady, jak tuto aktivitu přizpůsobit, najdete v již zmiňované publikaci Průvodce metodikou výuky angličtiny v mateřské škole. Více způsobů, jak prezentovat nový jazyk, najdete v našem Průvodci metodikou výuky angličtiny v mateřské škole. Publikace vznikla v rámci aktivit MŠMT ČR ve spolupráci s Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze a je dostupná prostřednictvím NIDV. 23.

24 english magazine Clothes: Picture dictionary trousers socks t-shirt jacket hat shoes Colours: At School: school book girl red blue boy ruler orange 24. pen rubber pencil teacher green

25 In the Playground: Numbers: 1 2 one two 3 three 4 four 5 five 6 six jump hop star jump 7 8 seven 9 10 nine eight ten bench swimming pool climbing frame olives slide swing see-saw Food: pepper chicken cheese tomato salami pineapple 25.

26 english magazine pro vás připravují: Milé děti, od příštího čísla budete mít v tomto časopise svou vlastní stránku, kde budeme zveřejňovat vaše obrázky a obrázkové vzkazy. Marek Kadlec Steve Watts Veronika Loužilová Jiří Uhlíř Věra Kadlecová Václav Loužil Jsem ředitelem společnosti Wattsenglish Ltd., která tento časopis vydává, a starám se o to, aby se dostal až k vám. I'm the editor in chief of this magazine and I make learning English fun for children of all ages. Jsem grafička a ilustrátorka a vytvářím celkovou podobu tohoto časopisu. Jsem majitelem tiskárny, kde se tento časopis tiskne a kompletuje. Jsem korektorka tohoto časopisu a starám se o to, aby bylo vše v pořádku. Jsem webmaster a připravuji pro vás elektronickou podobu časopisu na Vaše obrázky nám posílejte na adresu: Wattsenglish Ltd. Moskevská 24/ Liberec 1 Na obrázek nezapomeňte napsat své jméno a věk. O napsání adresy na obálku a odeslání obrázkového dopisu můžete poprosit maminku, tatínka, staršího sourozence, kamaráda, babičku, dědečka, tetu nebo strejdu, určitě vám rádi pomohou! Přejeme vám radostný start do nového školního roku a těšíme se na vás opět příští měsíc, kdy si budeme povídat o tom, co každý den děláte. Milí rodiče a všichni učitelé angličtiny, rádi př ivítáme vaše názory k novému časopisu na ové adrese: c asopis@ wattsenglish.com Podělte se s námi o zkušenosti s časopisem při výuce angličtiny. Příští číslo Wattsenglish Magazine vyjde english magazine Mějte se krásn ě! Steve, Jana a Honza Vydává: Wattsenglish Ltd., Moskevská 24/11, Liberec 1 casopis@wattsenglish.com, odpovědná osoba: Mgr. Marek Kadlec Grafické zpracování: Bc. Veronika Loužilová - sdružení podnikatelů, tel Tisk: Tiskárna - Irbis J. Uhlí ř, tel Předplatné v rámci ČR vyřizuje: Wattsenglish Ltd., Moskevská 24/11, Liberec 1. Bližší informace naleznete na R Jakékoli šíření či přetisk časopisu Wattsenglish Magazine je povoleno pouze se souhlasem vydavatele. 26. Zájemci o uveřejnění inzerce v časopisu Wattsenglish Magazine se mohou informovat na ové adrese: casopis@wattsenglish.com

27 Angličtina metodou Wattsenglish Wattsenglish představuje ucelenou metodiku výuky anglické řeči u dětí předškolního a školního věku. Výuka dětí je vedena kvalifikovanými rodilými mluvčími. Děti si angličtinu osvojují přirozenou cestou. Využíváme prožitkové a kooperativní učení hrou. Nečekáme s pochvalou, dítě chválíme již za pokus. Společnost Wattsenglish je akreditována Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Více informací naleznete na Měníme budoucnost vašich dětí. english magazine Objednací kupon - předplatné časopisu Objednávám tímto závazně roční předplatné dětského časopisu Wattsenglish Magazine (10 čísel) za cenu 390,- Kč Objednavatel: Organizace (vyplňte v případě, nejde-li o soukromou osobu)... Jméno a příjmení... Adresa (ulice, město, PSČ)... Mobilní telefon Příjemce (vyplňte, pokud není totožný s objednavatelem): Jméno a příjmení... Adresa (ulice, město, PSČ)... Počet ks:... Využijte možnosti darovat předplatné a udělejte radost dalším dětem! Zašlete mi dárkový certifikát v počtu... ks Vyplněný kupon zašlete na adresu: Wattsenglish Ltd. Moskevská 27/ Liberec 1 Po obdržení objednávky předplatného (poštou, nebo elektronicky) Vám bude em nebo přes SMS zaslán variabilní symbol s číslem účtu. Po obdržení Vaší platby Vám poštou zašleme první aktuální číslo časopisu a em nebo přes SMS Vám osobně zašleme kód pro vstup na webovou formu časopisu s bonusovými zábavnými videi se Stevem. + 90,- Kč poštovné a balné. Souhlasím s použitím poskytnutých údajů k marketingovým účelům společnosti Wattsenglish. Podpis:... Předplatné si také můžete objednat přes internet prostřednictvím objednávkového systému na Předplatné se automaticky prodlužuje na další období, pokud není zrušeno. Předplatné zahrnuje DPH a poštovné v rámci České republiky. Všeobecné dodací podmínky naleznete na webových stránkách

28 english magazine Nový časopis pro předškolní a mladší školní děti, který děti seznamuje s angličtinou hrou. Pro předplatitele čekají na webových stránkách instruktážní videobonusy s učitelem Stevem, a kromě toho prvních sto předplatitelů se bude moci osobně setkat s neopakovatelných učitelem angličtiny pro děti, rodilým Britem Stevem Wattsem. Nebojte se učit anglicky, Steve vám se vším pomůže. Předplatitelé si mohou navíc celý časopis a další bonusy z našich webových stránek vytisknout. Come and learn English with us.

First Day at School. hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky slovníček. Issue 1/September 2008 Cena: 45,- Kč. Angličtina pro nejmenší

First Day at School. hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky slovníček. Issue 1/September 2008 Cena: 45,- Kč. Angličtina pro nejmenší Issue 1/September 2008 Cena: 45,- Kč First Day at School hry vystřihovánky doplňovačky omalovánky slovníček english Ahoj. Jmenuji se Jana. Pojď se se mnou a mým bráškou učit anglicky. Hello. My name's

Více

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne

Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník. Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Dobré odpoledne Anglický jazyk 1. lekce Jméno. 2. ročník Správně spoj. Použij k tomu různé pastelky. Hello Bye Good morning Children Yes No Good afternoon Good night Good evening Dobrý den děti Ahoj Ano Dobrou noc Dobré

Více

Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007

Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007 Dodatek č. 1: Výuka anglického jazyka od 1.ročníku č.j.: 385/2007 Ve školním roce 2012/2013 bude zahájena výuka anglického jazyka od 1.ročníku. ad 4.1. Tabulace učebního plánu 1. stupně Vyučovací předmět

Více

Chit Chat 1 - Lekce 5

Chit Chat 1 - Lekce 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a face obličej a mouth ústa a nose nos an ear ucho

Více

Project 1. My projects

Project 1. My projects Project 1 My projects Project 1: Unit 1 About me Úkol: Najdi (nakresli) fotky / obrázky, které zobrazují tebe a věci, které se tě týkají Napiš k nim popisky a věty. Výstup: plakát, 8 vět Nápady: moje hobby

Více

A human body - Don t lose your head!

A human body - Don t lose your head! Jméno autora práce: Dana Lambertová Název práce: A human body - Don t lose your head! Zaměření, cíle práce: Naučit se anglicky správně pojmenovat části lidského těla +správná výslovnost, správný pravopis,

Více

Happy House 2 - Unit 2

Happy House 2 - Unit 2 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - Unit (hh_unit.jbb) Happy House - Unit Lekce: Unit Cvičení: Strana - poslech Good morning, everybody! Dobré ráno, všichni! Hello,

Více

Chit Chat 2 - Unit 7. Lekce: STRANA 34. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět

Chit Chat 2 - Unit 7. Lekce: STRANA 34. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Unit 7 (ch_unit7.jbb) Chit Chat - Unit 7 Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit English angličtina Maths matematika It s nine o clock.

Více

1.1 Představování. What i s your name? What s your name? My name i s Tom. My names Tom. a m Tom. i m Tom. Cvičení: Já jsem Jirka.

1.1 Představování. What i s your name? What s your name? My name i s Tom. My names Tom. a m Tom. i m Tom. Cvičení: Já jsem Jirka. 1.1 Představování V angličtině se zeptáme: What is your name? Doslova to znamená: Jaké je tvoje jméno? A odpovíme: I am Tom. (Já jsem Tom.) Nebo: My name is Tom. (Moje jméno je Tom.) Angličtina některé

Více

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple "to have, to be"

Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup. Present simple to have, to be Kód: Vzdělávací materiál projektu Zlepšení podmínek výuky v ZŠ Sloup Název vzdělávacího materiálu Present simple "to have, to be" Anotace Pracovní list k procvičování tvarů přítomného času prostého sloves

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Carl is for the first time in a new school. The teacher is asking Carl.

Více

SLOVNÍ ZÁSOBA SCHOOL OBJECTS = ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY (POMŮCKY)

SLOVNÍ ZÁSOBA SCHOOL OBJECTS = ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY (POMŮCKY) SLOVNÍ ZÁSOBA SCHOOL OBJECTS = ŠKOLNÍ PŘEDMĚTY (POMŮCKY) a teacher = učitel, učitelka a map = mapa a blackboard = tabule a door = dveře a picture = obraz a window = okno a radio = rozhlas a clock = hodiny

Více

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3665 Šablona: III/2 č. materiálu: VY_32_INOVACE_30 Jméno autora: Lenka Korenová Vestková Třída/ročník:

Více

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk

Hello, let s play! VY_32_INOVACE_STE_05-14_AJ-4. autor Mgr. Šárka Štěpánková. vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace. předmět Anglický jazyk Základní škola, Šlapanice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Masarykovo nám. 1594/16, 664 51 Šlapanice www.zsslapanice.cz MODERNÍ A KONKURENCESCHOPNÁ ŠKOLA reg. č.: CZ.1.07/1.4.00/21.2389 Hello,

Více

Obsah. Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 7.ZÁŘÍ "ŠKOLKA VOLÁ" - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2

Obsah. Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 7.ZÁŘÍ ŠKOLKA VOLÁ - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2 Obsah Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 7.ZÁŘÍ "ŠKOLKA VOLÁ" - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2 A) Básnička s pohybem - ČJ - Září klepe na vrátka... 2 B) Pracovní list... 2 C) Tvorba s dětmi - Hrneček... 4 D)

Více

Chit Chat 2 - Lekce 2

Chit Chat 2 - Lekce 2 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit bedroom ložnice bathroom koupelna kitchen kuchyně living

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : zvířata, části těla, barvy, části domů, přídavná jména

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : zvířata, části těla, barvy, části domů, přídavná jména ČTENÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-čte-13 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : Hello! My name is Peter and I am an old magician. When

Více

Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2

Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2 Věty k překladu From Unit 2 part B, Project 2 Unit 2 part B - translation practice 1. Proč jsou Mickey a Millie doma odpoledne? Why are Mickey and Millie at home in the afternoon? 2. Proč nejde Mut do

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A20 Pořadové číslo: 20. Ročník: 4. ročník Datum vytvoření: 10. června 2012 Datum ověření:

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. června

Více

Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_O7_AJ

Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_O7_AJ Jméno autora: Mgr. Alena Chrastinová Datum vytvoření: 24.07.2012 Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_O7_AJ Ročník: IV. Anglický jazyk Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: cizí jazyk anglický

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: PESYF) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 40

Více

Angličtina hravě - první stupeň

Angličtina hravě - první stupeň INV E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Projekt: Registrační číslo projektu: Každý máme šanci

Více

Obsah. 2 Obsah. Úvod... strana 3. Gingerbread Boy... strana 4. Sleeping Beauty... strana 11. The Old Grey Cat Is Sleeping...

Obsah. 2 Obsah. Úvod... strana 3. Gingerbread Boy... strana 4. Sleeping Beauty... strana 11. The Old Grey Cat Is Sleeping... příběhy Stories 1 příběhy Stories 1 Obsah Úvod... strana 3 Gingerbread Boy... strana 4 Sleeping Beauty... strana 11 The Old Grey Cat Is Sleeping... strana 17 Gigantic Turnip... strana 25 Šablony... strana

Více

Otázky pro 3.ročník. Hello, my name s Ivana.

Otázky pro 3.ročník. Hello, my name s Ivana. Otázky pro 3.ročník 1/ Co znamená: Hello, what s your name? Hello, my name s Ivana. 2/ Doplň vhodné slovo: My favourite.. is blue. Co znamená tato věta? :. Vyjmenuj alespoň 6 barev: 3/ Napiš slovy číslo,

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-16 Z á k l a d o v ý t e x t : David: Hi, Kate. Would you like a chocolate? Kate: No, thanks David. I

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Stryalová Aj5-kap-str-pos-02 Z á k l a d o v ý t e x t : O n t h e p h o n e : Annie: Hello. 892356. Who is it? Jack: Hello. It s Jack.

Více

Chit Chat 2 - Lekce 4

Chit Chat 2 - Lekce 4 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_unit.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit next to vedle, u opposite naproti supermarket supermarket

Více

1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ...

1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... Obsah Obsah... 1 I. ŠKOLA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 1.ZÁŘÍ "ŠKOLKA VOLÁ" - JÁ A MOJI KAMARÁDI... 2 A) Básnička s pohybem - ČJ - Školky čas... 2 B) Pracovní list - Školky čas... 2 C) Tvorba s dětmi - Naše školka...

Více

My Year Manager is Vedoucí našeho ročníku je. P.E. is on Tělocvik mám v

My Year Manager is Vedoucí našeho ročníku je. P.E. is on Tělocvik mám v EMTRAS [Czech] My Headteacher is Ředitel naší školy je My Year Manager is Vedoucí našeho ročníku je My Form Tutor is Můj třídní učitel(ka) je My Form is Moje třída je P.E. is on Tělocvik mám v I must bring

Více

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John.

POSLECH. Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big party for her friends. She met her friend John. POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-pos-14 Z á k l a d o v ý t e x t : Mona has got her eleventh birthady on Sathurday, she she is planning a big

Více

Skripta k poslechovému kurzu

Skripta k poslechovému kurzu Skripta k poslechovému kurzu Obsah Slovesa pro začátečníky blok první slovní zásoba poslouchejte!... 2 Slovesa pro začátečníky blok první slovní zásoba přeložte!... 3 Slovesa pro začátečníky blok první

Více

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí

Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice. Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Název školy: Základní škola Bavorov, okres Strakonice Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0716 Autor: Jana Vlčková Název: VY_32_INOVACE_09_16_Prověrka 1.pololetí Téma: Prověrka z probraného učiva po pololetí

Více

Chit Chat 1 - Lekce 7

Chit Chat 1 - Lekce 7 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce 7 (ch_lekce7.jbb) Chit Chat - Lekce 7 Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit head hlava body tělo arm paže leg noha hand ruka

Více

Cestování Obecné. Obecné - Základy. Obecné - Konverzace. Pro zeptání se na pomoc. Pro zeptání se, zda člověk mluví anglicky

Cestování Obecné. Obecné - Základy. Obecné - Konverzace. Pro zeptání se na pomoc. Pro zeptání se, zda člověk mluví anglicky - Základy Můžete mi pomoci, prosím? Pro zeptání se na pomoc Mluvíte? Pro zeptání se, zda člověk mluví Mluvíte _[language]_? Pro zeptání se, zda člověk mluví nějakým jazykem Nemluvím_[language]_. Pro vysvětlení,

Více

Cestování Obecné. Obecné - Základy. Obecné - Konverzace. Pro zeptání se na pomoc. Pro zeptání se, zda člověk mluví anglicky

Cestování Obecné. Obecné - Základy. Obecné - Konverzace. Pro zeptání se na pomoc. Pro zeptání se, zda člověk mluví anglicky - Základy Můžete mi pomoci, prosím? Pro zeptání se na pomoc Mluvíte? Pro zeptání se, zda člověk mluví Mluvíte _[language]_? Pro zeptání se, zda člověk mluví nějakým jazykem Nemluvím_[language]_. Pro vysvětlení,

Více

Chit Chat 2 - Lekce 1

Chit Chat 2 - Lekce 1 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit I can / can t. Já umím / neumím. ski lyžovat skate

Více

Happy House 2 - lekce 5

Happy House 2 - lekce 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - lekce (happy_house unit_.jbb) Happy House - lekce Lekce: Lekce Cvičení: Strana - poslech Lunchtime! Lunch is on the table in the

Více

Věty k překladu From Unit 2 part A, Project 2

Věty k překladu From Unit 2 part A, Project 2 Věty k překladu From Unit 2 part A, Project 2 Unit 2 part A - translation practice 1. Je devět hodin a Dominic je před školou. It's 9 o'clock and Dominic's outside his school. 2. Je velmi šťastný. Nejde

Více

AJ - Angličtina pro začátečníky

AJ - Angličtina pro začátečníky AJ - Angličtina pro začátečníky KAPITOLA: 1, LEKCE:1 METODICKÁ PŘÍPRAVA ONLINE jazyky angličtina pro samouky, s.r.o., info@onlinejazyky OSNOVA ČAS TÉMATA POPIS ČINNOSTI POMŮCKY ŠKOLA ŠKOLA 2 LIDÉ POZDRAVY

Více

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín

PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2010 - I. termín ANGLICKÝ JAZYK Obor: 79-41-K/81 Součet bodů: Opravil: Kontroloval: 1) K obrázkům přiřaďte následující číslovky, členy nebo ukazovací zájmena tak, aby dvojice dávaly věcný smysl a byly zároveň mluvnicky

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Emily?

Více

Příprava na hodinu. Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka)

Příprava na hodinu. Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka) Příprava na hodinu Předmět: anglický jazyk Ročník: 4. r. Téma hodiny: Animals (zvířata), Yes/No question (zjišťovací otázka) Úvodní č. h.: Good morning, boys and girls. U zadává různé pokyny, děti je plní.

Více

Chit Chat 1 - Lekce 9

Chit Chat 1 - Lekce 9 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit fish ryba chicken kuře pizza pizza sausages párky salad

Více

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162

Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 Rozvoj vzdělávání žáků karvinských základních škol v oblasti cizích jazyků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.07/02.0162 ZŠ Určeno pro Sekce Předmět Téma Slovenská 2. stupeň základní Angličtina Překladová

Více

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49

Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc, tř.17. listopadu 49 Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výuka moderně Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0205 Šablona: III/2 Anglický jazyk

Více

POSLECH. Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček. Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu. Z á k l a d o v ý t e x t :

POSLECH. Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček. Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu. Z á k l a d o v ý t e x t : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-pos-20 Z á k l a d o v ý t e x t : Caren: High Wings, Caren speaking, how can I help you? John: Hello,

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Mgr. Milena Kašová aj5-mas-kas-pos-18 Z á k l a d o v ý t e x t : Mark: Is this your photo album, Kate? Kate: Yes, it is. Mark: Can I have

Více

Chit Chat 2 - Unit 6. Lekce: STRANA KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět

Chit Chat 2 - Unit 6. Lekce: STRANA KNIHOVNA. Cvičení: SLOVÍČKA naučit. Cvičení: SLOVÍČKA rozumět www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Unit 6 (chch_unit_6.jbb) Chit Chat - Unit 6 Lekce: STRANA 8 Cvičení: SLOVÍČKA naučit It s sunny. Svítí slunce. (It s) hot. (Je) horko.

Více

ANGLICKÝ JAZYK 3. ROČNÍK

ANGLICKÝ JAZYK 3. ROČNÍK VZDĚLÁVACÍ OBLAST: VZDĚLÁVACÍ OBOR: PŘEDMĚT: JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE CIZÍ JAZYK ANGLICKÝ JAZYK 3. ROČNÍK Téma, učivo Rozvíjené kompetence, očekávané výstupy Mezipředmětové vztahy Poznámky What s your

Více

1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim. a/ s _ i b/ s t _ c/ d e. Yes, I.. No, I.

1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim. a/ s _ i b/ s t _ c/ d e. Yes, I.. No, I. 1/ Napiš, o jakou sportovní aktivitu se jedná: Sloveso je ve tvaru infinitivu (bez to ) -např. swim a/ s _ i b/ s t _ c/ d e 2/ Dokonči odpověď na otázku: Can you play the piano? Yes, I.. No, I. Otázku

Více

5. Učebnice str. 74, cvičení 5. Vybíráme podle jídelního lístku.

5. Učebnice str. 74, cvičení 5. Vybíráme podle jídelního lístku. 5. Učebnice str. 74, cvičení 5. Vybíráme podle jídelního lístku. What is on the menu? I like to eat and my parents like to go to restaurants. We like Chinese food. We go to Yellow River or Red Apple every

Více

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

POSLECH. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková aj5-usk-hej-pos-03.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mum is coming home and she is talking with her son Jack: Mum: Hello,

Více

Anglický jazyk - 1. a 2. ročník Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby Osobnostní a sociální

Anglický jazyk - 1. a 2. ročník Očekávané výstupy z RVP Učivo Přesahy a vazby Osobnostní a sociální Anglický jazyk - 1. a 2. ročník Rozumí jednoduchým pokynům a Žák si osvojí: otázkám učitele, které jsou sdělovány zvukovou a grafickou podobu jazyka výchova pomalu a s pečlivou výslovností, a reaguje na

Více

Project 3 Unit 7B Kelly s problem

Project 3 Unit 7B Kelly s problem VY_32_INOVACE_94 Project 3 Unit 7B Kelly s problem Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník: 8. P3 U7B důvod náladový nepřátelský rada někomu zavolat bazar

Více

Chit Chat 2 - Lekce 3

Chit Chat 2 - Lekce 3 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a doctor lékař Drink this. Vypij toto. Drink this.

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Anglický jazyk 5. ročník

Anglický jazyk 5. ročník nglický jazyk 5. ročník Pátá třída (Testovací klíč: ZLZJOGGV) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 9 14 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace

Více

POSLECH. Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans for tonight)

POSLECH. Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans for tonight) POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Zora Smolková aj9-jes-smo-pos-01 Z á k l a d o v ý t e x t : Cinema or TV tonight (a dialogue between Susan and David about their plans

Více

Digitální učební materiál

Digitální učební materiál Digitální učební materiál Projekt: Digitální učební materiály ve škole, registrační číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0527 Příjemce: Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Husova

Více

Věty k překladu From Unit 1 part A, Project 2

Věty k překladu From Unit 1 part A, Project 2 Věty k překladu From Unit 1 part A, Project 2 Unit 1 part A - translation practice 1. Jmenuji se Jessica Poole. Mám dvanáct let a žiji v Londýně. My name's Jessica Poole. I'm twelve years old and I live

Více

Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers

Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers Jak postupovat při zpracování jednotlivých částí testu: Flyers Tip 1 Je třeba bezchybně porozumět zadání, které je vždy psané anglicky. Pomůže ti následující slovníček. Choose a word from the box. Vyber

Více

Hvězda v angličtině. Lekce: 1- Jedna, dva, tři. Lekce: 2 - Ahoj. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na straně 4. Cvičení: Na straně 5

Hvězda v angličtině. Lekce: 1- Jedna, dva, tři. Lekce: 2 - Ahoj. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Na straně 4. Cvičení: Na straně 5 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Hvězda v angličtině (hvezda.jbb) Hvězda v angličtině Lekce: - Jedna, dva, tři Cvičení: Na straně one two three four five Cvičení: Na straně six

Více

Unit 3 podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií

Unit 3 podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Unit podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro děti s dyslexií (II_UNIT _namluveno.jbb) Unit podle učebnice Chit Chat II - zpracováno pro

Více

Chit Chat 1 - Lekce 10

Chit Chat 1 - Lekce 10 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit hippo hroch lion lev giraffe žirafa monkey opice elephant

Více

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH 2. ROČNÍK - DOTACE: 1, POVINNÝ KID S BOX 1: CONVERSATION přirozeně konverzuje používá běžné konverzační obraty porozumí jednoduchému dialogu What s your name? My name is... How are you? I m fine, thank

Více

VY_22_INOVACE_84. P3 U3 Revision

VY_22_INOVACE_84. P3 U3 Revision VY_22_INOVACE_84 P3 U3 Revision Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Anglický jazyk Ročník: 7. 1. Complete with will/won t have travel drive solve need be (2x) My dad thinks

Více

EU peníze středním školám digitální učební materiál

EU peníze středním školám digitální učební materiál EU peníze středním školám digitální učební materiál Číslo projektu: Číslo a název šablony klíčové aktivity: Tematická oblast, název DUMu: Autor: CZ.1.07/1.5.00/34.0515 III/2 Inovace a zkvalitnění výuky

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: EU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Název projektu školy: Výuka s ICT na SŠ obchodní České Budějovice Šablona

Více

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH

VÝCHOVA K MYŠLENÍ V EVROPSKÝCH A GLOBÁLNÍCH SOUVISLOSTECH 1. ROČNÍK - DOTACE: 1, POVINNÝ KID S BOX 1: CONVERSATION Výstupy: audio-orálně přirozeně konverzuje používá běžné obraty a fráze porozumí jednoduchému rozhovoru a sám jej zvládá What s your name? My name

Více

Obsah VI. DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - ÚNOR... 4 2. ÚNORA "DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU" - JAK SE ČLOVĚK NARODÍ A ROSTE... 4

Obsah VI. DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - ÚNOR... 4 2. ÚNORA DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - JAK SE ČLOVĚK NARODÍ A ROSTE... 4 Obsah Obsah... 1 VI. DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU - ÚNOR... 4 2. ÚNORA "DOVÁDĚNÍ VE SNĚHU" - JAK SE ČLOVĚK NARODÍ A ROSTE... 4 A) Básnička s pohybem - ČJ - Človíček... 4 B) Aktivita - Miminko... 4 C) Tvorba s dětmi

Více

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 29/18. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/

Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 29/18. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo materiálu: Název materiálu: Ironic Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.1486 Zpracoval: Mgr. Petra Březinová IRONIC 1. Listen to the song Ironic from the singer Alanis Morissette. For the first time

Více

VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_29. Úvodní část seznámení s cílem hodiny pohádka The Ugly Ducklings

VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_29. Úvodní část seznámení s cílem hodiny pohádka The Ugly Ducklings VY_22_INOVACE_číslo přílohy 1_AJ_6A_29 Úvodní část seznámení s cílem hodiny pohádka The Ugly Ducklings Hlavní část žák čte text s porozuměním, s textem pracuje, odpovídá na otázky, které se k textu vztahují,

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Markéta Zakouřilová aj9-jen-zak-psa-02 In the park (R reporter, B Bill) R: _1, may I ask you several questions? B: Yes, of course. R: What

Více

CLIL a projektové vyučování

CLIL a projektové vyučování CLIL a projektové vyučování Inspirace pro CLIL 7. dubna 2016 Jana Chrásková CLIL a projektové vyučování 1. PROČ? Kauza Karel 2. JAK na to, abychom se z toho nezbláznili? 3. Co z toho? Kauza Kuba Proč spojovat

Více

VY_22_INOVACE_CJ_III/2.21

VY_22_INOVACE_CJ_III/2.21 Kód DUM : Škola: Číslo projektu: Název projektu: Název šablony: Název materiálu: Autor materiálu: VY_22_INOVACE_CJ_III/2.21 Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162

Více

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut

Popis využití: Výukový materiál s úkoly pro žáky s využitím dataprojektoru, notebooku Čas: 15 minut VY_32_INOVACE_AJPS2_4860CZE Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1.5 Peníze středním školám Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0883 Název projektu: Rozvoj vzdělanosti Číslo šablony: III/2 Datum vytvoření:

Více

VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu:

VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu: VY_32_INOVACE_5 Anglický jazyk Vypracovala: Mgr. Marcela Minaříková Téma: 5.37 Test 4-1 Opakování Theme 1 Vznik: září 2012 Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.2787 ANOTACE: test pro ověření znalosti učiva

Více

Happy House 2 - lekce 6

Happy House 2 - lekce 6 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Happy House - lekce (happy_house unit_.jbb) Happy House - lekce Lekce: At home Cvičení: Strana 8 - poslech I m at home today. Dnes jsem doma.

Více

1 I. ŠKOLKA VOLÁ - ZÁŘÍ...

1 I. ŠKOLKA VOLÁ - ZÁŘÍ... Obsah Obsah... 1 I. ŠKOLKA VOLÁ - ZÁŘÍ... 2 21. ZÁŘÍ "ŠKOLKA VOLÁ" - NAŠE ŠKOLKA... 2 A) Básnička s pohybem - ČJ - Co děláme ve školce... 2 B) Aktivita - Pracovní list: letadlo... 2 C) Tvorba s dětmi -

Více

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Projekt MŠMT ČR Číslo projektu Název projektu školy Klíčová aktivita III/2 EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.4.00/21.2146

Více

Project 1, 3.vydání, lekce 6

Project 1, 3.vydání, lekce 6 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Project,.vydání, lekce (p_v_lekce_.jbb) Project,.vydání, lekce Lekce: Lekce Cvičení: SLOVÍČKA - A My friends bald holohlavý beard vousy, plnovous

Více

Jazyk a jazyková komunikace - Anglický jazyk - 8. ročník. POZNÁMKY (průřezová témata, mezipředmětové vztahy)

Jazyk a jazyková komunikace - Anglický jazyk - 8. ročník. POZNÁMKY (průřezová témata, mezipředmětové vztahy) Rozvíjení vyjadřovacích Umí využívat dvoujazyčný slovník, rozumí autentickému materiálu. Rozumí jednoduchým textům z učebnice; dorozumí se v běžných každodenních situacích. učebnice za použití vizuálních

Více

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík

ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci. Richard Ludvík ANGLIČTINA jedna pět (1. díl) - začátečníci jedno slovo - pět vět Richard Ludvík Text 2016 Richard Ludvík Grafická úprava a sazba Lukáš Vik, 2016 1. vydání Lukáš Vik, 2016 1. díl ISBN epub formátu: ISBN

Více

PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení

PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení PŘEDPŘÍTOMNÝ průběhový ČAS (PRESENT PERFECT continuous TENSE) - cvičení Předmět Ročník a obor Kód sady Kód DUM Autor Anglický jazyk Všechny ročníky střední školy všech oborů AJ/ZA+SC+OS/01+02+03+04/01

Více

PSANÍ. My room is a mess. Anglický jazyk. Hana Vavřenová

PSANÍ. My room is a mess. Anglický jazyk. Hana Vavřenová PSNÍ Jazyk Úroveň utor Kód materiálu nglický jazyk 5. třída Hana Vavřenová aj5-rie-vav-psa-04 Z á k l a d o v ý t e x t : My room is a mess M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e

Více

VY_32_INOVACE_CJ_III/1.03

VY_32_INOVACE_CJ_III/1.03 Kód DUM : VY_32_INOVACE_CJ_III/1.03 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace, Polenská 162 / 4, 588 12 Dobronín Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3541 Název projektu: Inovace

Více

POSLECH. Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking about their free time activities.

POSLECH. Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking about their free time activities. POSLECH Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Markéta Zakouřilová aj5-jen-zak-pos-03 Z á k l a d o v ý t e x t : Kate and Jim are friends. It's Thursday afternoon and they are talking

Více

II_ _Listening Pracovní list č. 2.doc II_ _Listening Pracovní list č. 3.doc II_ _Listening Řešení 1,2.doc

II_ _Listening Pracovní list č. 2.doc II_ _Listening Pracovní list č. 3.doc II_ _Listening Řešení 1,2.doc Název školy: ZŠ Brno, Měšťanská 21, Brno -Tuřany Název práce: Listening Pořadové číslo: II_2-01-06 Předmět: Anglický jazyk Třída: 9. AC Téma hodiny: Problémy Vyučující: Mgr. Milena Polášková Cíl hodiny:

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC

ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Předmět: Anglický jazyk

Předmět: Anglický jazyk 5.1.2 Obor: Cizí jazyk Předmět: Anglický jazyk Charakteristika předmětu anglický jazyk 1. stupeň Vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace, obor Cizí jazyk, se realizuje v předmětu anglický jazyk a

Více

Chit Chat 1 - Lekce 11

Chit Chat 1 - Lekce 11 www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Chit Chat - Lekce (ch_lekce.jbb) Chit Chat - Lekce Lekce: STRANA Cvičení: SLOVÍČKA naučit a ball míč an aeroplane letadlo a radio rádio a poster

Více

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví

Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví Střední odborná škola stavební a Střední odborné učiliště stavební Rybitví Vzdělávací oblast: Vzdělávání a komunikace v cizím jazyce Název: Rozdíl v používání as/ like Autor: Mgr.Tompos Monika Datum, třída:

Více

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary).

PS 1 - LEKCE 3. Lekce: 3.1 Have got - oznamovací věty. www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA. Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu PS - LEKCE (ps lekce_.jbb) PS - LEKCE Lekce:. Have got - oznamovací věty Cvičení: Já mám králíka (plné tvary). I have got a rabbit. Já mám králíka.

Více

Angličtina pro 4. ročník základní školy

Angličtina pro 4. ročník základní školy www.jazyky-bez-barier.cz - KNIHOVNA NÁHLED souboru / titulu Angličtina pro. ročník základní školy (spn ukázka lekce.jbb) Angličtina pro. ročník základní školy Lekce: VÍTEJTE Cvičení: Hello, kids! Ahoj

Více

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu:

Test žáka. Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2. Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK. Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Test žáka Zdroj testu: Celoplošná zkouška 2 Školní rok 2012/2013 ANGLICKÝ JAZYK Jméno: Třída: Škola: Termín provedení testu: Datum vytvoření: 14. 10. 2013 Obtížnost 1 Úloha 1 Boy: Can I speak to Oliver?

Více

Dobrý den, Činnosti pro prezentaci nového jazyka.

Dobrý den, Činnosti pro prezentaci nového jazyka. WATTSENGLISH POSTER ACTIVITIES Dobrý den, doufáme, že se Vám plakát líbí. V naší publikaci Průvodce metodikou výuky angličtiny v mateřské škole I., která byla vytvořena ve spolupráci s VÚP a MŠMT jsme

Více

Angličtina pro nejmenší (děti začátečníci):

Angličtina pro nejmenší (děti začátečníci): Angličtina pro nejmenší (děti začátečníci): Prostředky výuky: Každé dítě jinak vnímá. Učitel je povinen mu nabídnout takovou aktivitu, která podpoří jeho vnímání. Typy vnímání: vizuální typ sluchový typ

Více

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

PSANÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : PSANÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 5. třída Kamila Hejlíková Aj5-usk-hej-psa-05.doc Z á k l a d o v ý t e x t : Mike is describing his holiday in the Czech Republic. M e t o d i c k

Více