LYMFOM HELP, o.s. / JARO leletter

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LYMFOM HELP, o.s. / JARO leletter"

Transkript

1 LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2012 Informace News l t leletter lett tter

2 Obsah jarního vydání 1 Obsah 2 Úvodní slovo 3 Pražská setkání 4 Víkendová setkání pacientů Janské Lázně a Ostružná 5 Nové možnosti jak získávat finance - DMS 6 Celonárodní sbírka Květinový den Lymfom Help Golf Tour Sponzoři a partneři sdružení

3 Úvod str. 3 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Vážení a milí členové a příznivci, připravili jsme pro vás první dávku informací v roce 2012, který by podle očekávání mnohých měl být přelomový i v oblasti zdravotnictví. Nejenže vstoupily v platnost první změny z dlouho plánované a avizované reformy zdravotnictví - o dalším vývoji tak dlouho opomíjeného resortu, a co je pro nás důležité, tedy dostupnosti a kvalitě péče, se bude rozhodovat v politických kruzích a odborných diskuzích minimálně po celý tento a příští rok. Chceme se tohoto procesu v rámci našich možností aktivně účastnit a pevně věříme, že se nám podaří prosadit zájmy a práva pacientů s maligním lymfomem, tzn. ovlivnit vznikající podobu zdravotnictví tak, aby pro ně byla životzachraňující a co nejméně zatěžující léčba, plně dostupná. Celý proces reformy je však teprve na počátku svého přerodu a proto se mohou vyskytnout určité obtíže, které budou spojené s vylaďováním detailů či zaváděním teoretických a dosud neozkoušených postupů do praxe. Potýkat s problémy se budou kromě lékařů a zdravotnických zařízení také pacienti, jakožto příjemci zdravotní péče. Proto vám nabízíme, abyste naše sdružení brali jako svého partnera, na kterého se můžete v době takovýchto těžkostí či jiných případných nejasností spojených s léčbou či nemocí obrátit s prosbou o pomoc a nadějí na snazší řešení. Větší prostor pro sdílení vašich radostí či těžkostí jsme proto pro vás v tomto roce připravili především v rámci setkávání pacientů a jejich blízkých. Nejenže jsme uzpůsobili program pražských setkání, nově chystáme i víkendovou akci v Čechách a to hned v první polovině roku. Zapojit se do dění a akcí ve sdružení můžete ale také svojí účastí v celonárodní sbírce Květinového dne či vlastním námětem na projekt zaštítěný Fórem dárců, který se chystáme nově v tomto roce realizovat. Jedná se o zřízení DMS, tedy dárcovských SMS zpráv. A konečně po velmi úspěšném úvodním ročníku našeho charitativního golfového turnaje jsme se rozhodli pokračovat v započaté tradici i letos (více informací o všech zmíněných tématech najdete na dalších stránkách.) A samozřejmě se velmi těšíme na vaše názory a příspěvky. Za celý tým Lymfom Help Lída Šimáčková

4 str. 4 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Pražská setkání V letošním roce došlo v pravidelných pražských setkáních pacientů s lymfomem, jejich rodin a blízkých k několika změnám. Hlavní příčinou byl snižující se počet účastníků jednotlivých setkání a také zájem o více prostoru pro neformální přirozené diskuze. Pokusili jsme se tedy najít nově takovou formu, která by vám, kteří tato setkání navštěvujete nebo plánujete navštívit, nejvíce vyhovovala. Od nového roku jsme tak pozměnili zaběhnuté schéma z minulých let a tematické edukační přednášky plánujeme pouze na každý druhý měsíc. Věříme, že se nám podaří i letos připravit pro Vás zajímavá témata. Letos zatím proběhla dvě setkání lednové s přednáškou MUDr. Roberta Pytlíka a únorové s přítomností hematoložky MUDr. Evy Konířové (oba z VFN Praha). Bylo pro nás milé překvapení, že mnozí příchozí u nás byli poprvé a podle ohlasů se jim u nás líbilo. Doufáme, že natolik, aby se k nám opět vrátili. V měsících, kdy oficiální téma oznámeno není, se setkání pacientů konají také, jde ale spíše o vzájemné poznání se, sdílení zkušeností a prožitků nebo třeba jen obyčejné přátelské popovídání. Ale ani v tomto případě nebudou tato tzv. otevřená odpoledne probíhat bez přítomnosti odborníka. Setkání bude vždy přítomen lékař, se kterým budete moci své dotazy konzultovat - jak ve skupině (obecné věci), tak v soukromí (osobní dotazy).

5 str. 5 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Pro potvrzení vaší účasti prosíme o registraci nejpozději den před termínem setkání na níže uvedené ové adrese. Máte-li zájem také o konzultaci s lékařem (možno pouze u označených setkání), prosím uveďte to při vaší registraci na u: hana.kohoutova@lymfomhelp.cz. Tak neváhejte a přijďte i vy! Začínáme vždy od 15:00 hodin, přesné termíny najdete také na našem webu: nástěnkách v nemocnicích a Facebooku. ROZPIS SETKÁNÍ: 21. března 2012 Host: Ing. Jana Šimůnková Téma: Nemoc z pohledu celostní medicíny (měření zátěží, EAV měření, Jonášova metoda detoxikace) 11. dubna Otevřené odpoledne* 23. května 2012 Host: Hana Mackovičová Téma: Jóga (Co je jóga a jaký může mít pro nás přínos, dechová cvičení) 20. června Otevření odpoledne* * Na tomto setkání bude přítomen lékař hemato-onkolog pro možnost vašich individuálních konzultací.

6 str. 6 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Víkendová setkání: Janské lázně a Ostružná V letošním roce jsme rozšířili nabídku našich víkendových setkání pro pacienty a jejich blízké kromě již tradičního červnového setkání v Ostružné v Jeseníkách plánujeme ještě dubnové setkání v Janských Lázních v Krkonoších. ČECHY Setkání v Janských Lázních připravujeme spolu s lékaři z 2. interní kliniky oddělení klinické hematologie Fakultní nemocnice Hradec Králové. Z řad jejich pacientů vzešel podnět, že by bylo dobré uspořádat víkendové setkání v jejich regionu. Proto padla volba na Krkonoše, potažmo Janské Lázně. I když je většina přihlášených účastníků právě z Královéhradeckého kraje, je setkání samozřejmě otevřené i pro všechny další zájemce bez ohledu na jejich místo bydliště. Setkání se uskuteční dubna 2012 v Penzionu Adélka ( v centru Janských Lázní. Připravili jsme pestrý program - na sobotu výlet do okolí, na neděli bubnový workshop a chybět samozřejmě nebude ani prostor pro zábavu. Setkání se s námi po celou dobu akce zúčastní i hradecký hematolog MUDr. Martin Šimkovič, který si pro nás připraví zajímavou přednášku a k dispozici bude i pro případné osobní konzultace. Akce bude podpořena Úřadem vlády České republiky. Pokud máte zájem se zúčastnit, napište na marketa.cermakova@lymfomhelp.cz a žádejte bližší informace.

7 str. 7 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 MORAVA Letos se také uskuteční již šesté víkendové setkání v Ostružné, a to ve dnech června Jako již tradičně bude náš hlavní stan v Penzionu Anežka ( Jelikož se počet zájemců a tedy i účastníků rok od roku zvyšuje a Penzion Anežka jsme již loni zaplnili celý, uvažujeme i o využití nabídky sousedního penzionu. Stále nám ale záleží na tom, aby se nejednalo o příliš velkou akci, aby všichni měli možnost se vzájemně poznat. Chceme, aby toto setkání bylo stále plné dobré nálady, soudržnosti a přátelství. Program zůstává rámcově stejný jako v minulých letech, tedy páteční společná večeře v duchu večerního cestovatelského povídání manželů Balatkových, sobotní celodenní výlet a večer s tématickou zábavou a nedělní bubenický workshop. Akci každoročně podporuje olomoucká nadace Haimaom, proto doufáme, že se nám i letos od ní podaří získat finanční prostředky pro pokrytí některých výdajů s ní spojených. Pokud máte zájem o účast na setkání v Ostružné, napište na hana.kohoutova@lymfomhelp.cz a žádejte bližší informace.

8 str. 8 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Projekt dárcovské SMS (DMS) Mezi novinkami, které chystáme pro tento rok, patří zřízení DMS pro naše sdružení. Vzhledem k tomu, že v posledních letech je získávání finančních prostředků stále složitější, hledáme další možné zdroje financování naší činnosti. Jedním z nich by mohla být právě DMS. V návaznosti na diskuzi na naší loňské valné hromadě proto plánujeme rozšířit nabídku služeb a vytvořit projekt, na který by se dárcovská SMS vázala. Chtěli bychom vás proto touto cestou požádat o inspiraci, jaký druh projektu či služby byste uvítali a zároveň vám v naší nabídce schází a na jakou oblast bychom se podle vás měli více zaměřit. Projekt DMS bychom rádi realizovali ve druhém pololetí tohoto roku. Budeme rádi za vaše návrhy, podněty, na jaké téma bychom měli projekt zaměřit. Věříme, že tak společnými silami rozšíříme naše služby o oblast, kterou postrádáte. Své podněty a návrhy nám prosím zasílejte na: hana.kohoutova@lymfomhelp.cz. Za Vaši spolupráci děkujeme. Co je DMS? DMS je služba s názvem Donors Message Service, tedy dárcovská SMS, která nabízí dárcům jednoduchý způsob umožňující jednoduchou textovou zprávou podpořit neziskovou organizaci menší finanční částkou. Cena DMS je 30 Kč, příjemce pomoci obdrží 27 Kč. V České republice je zřizovatelem této služby občanské sdružení Fórum dárců / Czech Donors Forum jako jediné celorepublikové sdružení zastřešující dárce v České republice. Na budování filantropie v ČR Fórum dárců úspěšně pracuje již více jak 12 let.

9 str. 9 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Největší překážkou, která lidem v minulosti bránila přispět na dobročinnost, bylo to, že chyběla jednoduchá a bezproblémová možnost, jak to udělat. V dnešní době má u sebe prakticky každý svůj mobilní telefon, se kterým může hrát hry, ale i platit v obchodě nebo v bance. Sdružení Fórum dárců se podařilo v průběhu let přivést všechny české mobilní operátory k jednomu jednacímu stolu, a díky jejich usilovné práci dnes mohou všichni jednoduše podpořit dobročinné projekty i dárcovskou SMS. Cílem fondu dárců projektu DMS je nabídnout všem neziskovým organizacím v ČR možnost získávat příspěvky od jednotlivců prostřednictvím SMS zpráv. Projekt DMS je vybudován na transparentnosti. Každá NNO je tedy povinna předem zveřejnit, na jaké účely budou získané finanční prostředky využity, a po vyhodnocení sbírky nebo projektu opět zveřejnit informace o jejich finálním využití. Výsledky projektu DMS včetně finančního zhodnocení jsou pravidelně zveřejňovány. Finanční zpráva projektu DMS je ověřena také nezávislým auditorem.

10 str. 10 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Kytičkový den 2012 Je již tradicí, že se naše sdružení podílí na celostátní sbírce Český den proti rakovině, kterou pořádá nezisková organizace Liga proti rakovině. Letošní ročník, který se uskuteční ve středu 16. května 2012, bude tematicky zaměřen na Nádorová onemocnění ledvin. V nich drží Česká republika bohužel smutné prvenství Letos, stejně jako v letech minulých, se naše sdružení bude na sbírce aktivně podílet prodejem květů měsíčku lékařského, tentokráte s oranžovou stužkou. Rádi bychom Vás touto cestou požádali o pomoc s prodejem kytiček, případně o kontakt na možné dobrovolníky, kteří by s námi kytičky prodávali (např. studenty). Čím víc prodejců budeme mít, tím více finančních prostředků pak sdružení obdrží jako obvykle, i letos připadne občanskému sdružení Lymfom Help 30 % toho, co se podaří vybrat. Sbírka je tak i jednou z možností, jak se i vy můžete podílet na získávání financí pro sdružení a spolufinancovat některé z projektů zaměřených na podporu a pomoc pacientům s maligním lymfomem. Zájemci si budou moci vyzvednout balíček s materiálem a instrukcemi v prostorách sdružení, mimopražským zájemcům ho zašleme poštou. Vy, kdo uvažujete o spolupráci anebo máte zájem o další informace, nás prosím, kontaktujte na tel. čísle: nebo prostřednictvím u hana.kohoutova@lymfomhelp.cz. Bližší informace naleznete také na

11 str. 11 LYMFOM HELP, o.s. / Jaro 2012 Lymfom Help Golf Tour 2012 V loňském roce proběhl první ročník našeho vlastního charitativního golfového turnaje, jehož ústředním motivem byly fotografie Sáry Saudkové z projektu Život na druhou a osvětové téma - zlepšit informovanost o onemocnění maligním lymfomem a napomoci bourání mýtů, které jsou s onkologickým onemocněním spojovány. Celou Tour, včetně jejího slavnostního zakončení dražbou šestí fotografií slečny Sáry, díky kterému se pro další osvětové projekty podařilo získat nemalé finanční prostředky, pro naše sdružení zorganizovala agentura Michael K Productions. Na tuto milou vzájemnou spolupráci v letošním roce naváže druhý ročník Lymfom Help Golf Tour 2012 s podtitulem Hraj golf a zachraň život. Série golfových turnajů tak bude tentokrát spojena s dárcovstvím kostní dřeně. Pro některé pacienty s maligním lymfomem - přesto, že jich není mnoho - je totiž transplantace kostní dřeně od zdravého dárce jedinou šancí na vyléčení. I v letošním roce hmotně, finančně či mediálně celou Tour podpoří tyto společnosti: Auto centrum Štěrboholy, Auto Tukas, Roche, Agata Jeans, Ondrášovka, Rámařství Veverka, Golf Punk, Nice Magazín. Všem za podporu velmi děkujeme. Rozpis jednotlivých turnajů Lymfom Help Golf tour 2012: Golf Club Mladá Boleslav Golf Club Beroun Golf Club Plzeň - Dýšina Ypsilon Golf Resort Liberec Golf Club Karlštejn Golf Club Kynžvart Golf Club Beřovice Golf Club Brno Kaskády Více podrobností o projektu najdete v prvním čísle letošního informačního bulletinu Lymfom Help, o.s., který vyjde v červnu 2012.

12 Kateřina Umlaufová Naši sponzoři a partneři

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s.

Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012. LYMFOM HELP, o.s. Celostátní setkání pacientů 19. 10. 2012 LYMFOM HELP, o.s. OBSAH 1. O sdružení a hlavní oblasti činnosti 2. Významné projekty a aktivity v roce 2012 3. Výhled do roku 2013 O SDRUŽENÍ A HLAVNÍ OBLASTI ČINNOSTI

Více

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 201. letter

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 201. letter LYMFOM HELP, o.s. / JARO 201 3 Informace News l t letter letter Obsah jarního vydání 1 Obsah 2 Úvodní slovo 3 Víkendová setkání 4 Regionální setkání pacientů v Plzni 5 Sympozium k Českému dni proti rakovině

Více

LYMFOM HELP, o.s. / JARO letter

LYMFOM HELP, o.s. / JARO letter LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2015 letter News l t lett tter Obsah jarního vydání 2. Obsah 3. Úvodní slovo 4. Nové prostory sdružení 5. Výzva - Český den proti rakovině 2015 6. Víkendová setkání v roce 2015

Více

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016. letter

LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016. letter LYMFOM HELP, o.s. / JARO 2016 letter News l t lett er Obsah jarního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Trénování paměti pro pacienty s lymfomem 5 Víkendová setkání 1. pololetí 2016 6 Možnost individuálních

Více

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013. l tter

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013. l tter LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2013 Informace News l t letter lett l tter Obsah podzimního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Nová informační brožura pro pacienty: Nemoc a naše psychika 5 Pohybové aktivity pro

Více

New J a r o letter lette

New J a r o letter lette ews letter L Y M F O M H E L P, o. s. / J a r o 2 0 0 9 Obsah Úvod Zlepšujeme informovanost o lymfomech mezi českou veřejností Květinový den Brožura pro onkologické pacienty Otevřená odpoledne Víkendové

Více

dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání

dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání Vážení přátelé - dobrovolní hasiči, dovolujeme si obrátit se na Vás znovu po roce se žádostí o pomoc - předání informací o letošním ročníku veřejné sbírky a preventivní akce Ligy proti rakovině Praha,

Více

LYMFOM HELP VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2014

LYMFOM HELP VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2014 LYMFOM HELP VÝROÈNÍ ZPRÁVA 2014 LYMFOM HELP 2014 OBSAH 14 ÚVODNÍ SLOVO str. 3 O sdružení str. 4 Úvodem o roku 2014 str. 5 Projekty zaměřené na dostupnost informací str. 6-7 Projekty zaměřené na setkávání

Více

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM letter

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM letter LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM 2014 letter News l t lett tter Obsah podzimního vydání 2 Obsah 3 Úvodní slovo 4 Pacientská setkání v regionech podzim 2014 5 Možnost individuálních konzultací s psychologem 5

Více

Výroční zpráva11 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ NA PODPORU PACIENTŮ S LYMFOMEM A JEJICH BLÍZKÝCH

Výroční zpráva11 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ NA PODPORU PACIENTŮ S LYMFOMEM A JEJICH BLÍZKÝCH 20 Výroční zpráva11 OBČANSKÉ SDRUŽENÍ NA PODPORU PACIENTŮ S LYMFOMEM A JEJICH BLÍZKÝCH OBSAH 11 ÚVODNÍ SLOVO str. 3 O sdružení str. 4 Úvodem o roku 2011 str. 5 Projekty zaměřené na dostupnost informací

Více

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM letter

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM letter LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM 2015 letter News l t lett er Obsah podzimního vydání 2. Obsah 3. Úvodní slovo 4. Víkendové setkání v Ostružné 5. Nikdy to nevzdávej! vzkazují mladí lidé po úspěšné léčbě rakoviny

Více

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM leletter

LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM leletter LYMFOM HELP, o.s. / PODZIM 2012 Informace News l t leletter lett er Obsah podzimního vydání 1 Obsah 2 Úvodní slovo 3 Putovní výstava LPR 4 Nová publikace - Jak si poradit s nádorovým onemocněním krve 5

Více

New N L Y M F O M H E L P, o. s. ws / L é t o s letter lette

New N L Y M F O M H E L P, o. s. ws / L é t o s letter lette ews letter L Y M F O M H E L P, o. s. / L é t o 2 0 0 8 Obsah úvod Český den proti rakovině Kytičkový den Pražská setkání (termíny+témata+hosté) přehled Mezinárodní den lymfomu Celostátní setkání pacientů

Více

LYMFOM HELP VÝROČ NÍ ZPRÁVA LYMFOM HELP 2013

LYMFOM HELP VÝROČ NÍ ZPRÁVA LYMFOM HELP 2013 LYMFOM HELP VÝROČ NÍ ZPRÁVA 2013 LYMFOM HELP 2013 OBSAH 13 ÚVODNÍ SLOVO str. 3 O sdružení str. 4 Úvodem o roku 2013 str. 5 Projekty zaměřené na dostupnost informací str. 6-7 Projekty zaměřené na setkávání

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení

VÝROČNÍ ZPRÁVA Cíle sdružení VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Obsah : 1. Cíle sdružení 2. Zpráva o činnosti 3. Finanční zpráva 4. Koncepce sdružení a jeho cíle na rok 2011 5. Poděkování 6. Sídlo a kontakty Cíle sdružení Od 27.4.2009 jsme občanské

Více

EDUKAČNÍ KURZ PRO ŽENY S PKU V PŘÍPRAVĚ NA MATEŘSTVÍ

EDUKAČNÍ KURZ PRO ŽENY S PKU V PŘÍPRAVĚ NA MATEŘSTVÍ Klinika dětí a dorostu FNKV ve spolupráci se společností Nutricia a.s. Vás zve na EDUKAČNÍ KURZ PRO ŽENY S PKU V PŘÍPRAVĚ NA MATEŘSTVÍ Období přípravy na mateřství je jedním z nejkrásnějších v životě ženy.

Více

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM le tter

LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM le tter LYMFOM HELP, o.s. / P ODZIM 2011 Informace News l t eletter le tter t V pátek 16. září nás zcela nečekaně opustila naše milá patronka Zuzana Dřízhalová, která iniciovala vznik našeho pacientského sdružení.

Více

MaRS hodinový cvičební Maraton s roztroušenou sklerózou březen 2017

MaRS hodinový cvičební Maraton s roztroušenou sklerózou březen 2017 MaRS 2017 24hodinový cvičební Maraton s roztroušenou sklerózou 3. 4. březen 2017 Co je MaRS Unikátní mezinárodní sportovně osvětová kampaň v oblasti roztroušené sklerózy 24 HODIN NEPŘETRŽITÉHO CVIČENÍ

Více

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE

KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE Místní akční plán rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem KOMUNIKAČNÍ STRATEGIE PRAVIDLA PRO ZAPOJENÍ DOTČENÉ VEŘEJNOSTI SO ORP Bystřice nad Pernštejnem Verze 1 Září 2016 Město Bystřice nad Pernštejnem

Více

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC

GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC GOLFOVÉ NOVINKY Z BEŘOVIC občasník s informacemi o Beřovickém golfu Říjen 2015 Všechny čtenáře chceme hned v úvodu ujistit, že našim cílem je pouze a jen poskytnout z času na čas několik informací a novinek,

Více

Výroční zpráva LYMFOM HELP

Výroční zpráva LYMFOM HELP Výroční zpráva LYMFOM HELP 2015 Výroční zpráva LYMFOM HELP 2015 Obsah ÚVODNÍ SLOVO str. 3 O sdružení str. 4 Úvodem o roku 2015 str. 5 Projekty zaměřené na dostupnost informací str. 6-7 Projekty zaměřené

Více

Výroční zpráva. je registrovaná nezisková organizace sdružující mladé sklerotiky.

Výroční zpráva. je registrovaná nezisková organizace sdružující mladé sklerotiky. Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2012 SMS je registrovaná nezisková organizace sdružující mladé sklerotiky. Mladými rozumíme lidi nejen věkem, ale hlavně duchem a aktivním přístupem k životu.

Více

Výroční zpráva. je registrovaná nezisková organizace sdružující mladé sklerotiky.

Výroční zpráva. je registrovaná nezisková organizace sdružující mladé sklerotiky. Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2011 SMS je registrovaná nezisková organizace sdružující mladé sklerotiky. Mladými rozumíme lidi nejen věkem, ale hlavně duchem a aktivním přístupem k životu.

Více

Klub pacientů mnohočetný myelom. Velké Bílovice, 20. dubna 2007

Klub pacientů mnohočetný myelom. Velké Bílovice, 20. dubna 2007 Klub pacientů mnohočetný myelom Velké Bílovice, 20. dubna 2007 PROČ BYL KLUB ZALOŽEN? Jako výsledek dlouhodobě se rodící iniciativy onkologických pacientů s diagnózou mnohočetný myelom, která vycházela

Více

Výroční zpráva LYMFOM HELP. Vydal zapsaný spolek na podporu pacientů s lymfomem a jejich blízkých LYMFOM HELP, z.s. v červnu 2017

Výroční zpráva LYMFOM HELP. Vydal zapsaný spolek na podporu pacientů s lymfomem a jejich blízkých LYMFOM HELP, z.s. v červnu 2017 Výroční zpráva LYMFOM HELP 2016 Vydal zapsaný spolek na podporu pacientů s lymfomem a jejich blízkých LYMFOM HELP, z.s. v červnu 2017 Výroční zpráva LYMFOM HELP 2016 ÚVODNÍ SLOVO str. 3 O organizaci str.

Více

Klub pacientů mnohočetný myelom

Klub pacientů mnohočetný myelom Klub pacientů mnohočetný myelom Proč byl klub založen? Jako výsledek dlouhodobě se rodící iniciativy onkologických pacientů s diagnózou mnohočetný myelom, která vycházela z potřeby lépe informovat pacienty

Více

MOTIVUJEME DOBŘE SVÉ PACIENTY?

MOTIVUJEME DOBŘE SVÉ PACIENTY? X. ROČNÍK mezioborového setkání diabetologického týmu s psychiatry, psychology a jinými specialisty: UMĚNÍ KOMUNIKACE Brockovo centrum řeči Wernickeovo centrum porozumění řeči MOTIVUJEME DOBŘE SVÉ PACIENTY?

Více

6. 7. březen 2015 4. ročník

6. 7. březen 2015 4. ročník 6. 7. březen 2015 4. ročník Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou MaRS = unikátní dobročinný, sportovní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í N A P O D P O R U P A C I E N T Ů S L Y M F O M E M A J E J I C H B L Í Z K Ý C H

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í N A P O D P O R U P A C I E N T Ů S L Y M F O M E M A J E J I C H B L Í Z K Ý C H VÝROČNÍ ZPRÁVA 2009 O B Č A N S K É S D R U Ž E N Í N A P O D P O R U PA C I E N T Ů S LY M F O M E M A J E J I C H B L Í Z K Ý C H vz2009.indd 1 28.6.2010 14:26:02 OBSAH Úvodní slovo str. 3 O sdružení

Více

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2011

Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2011 Výroční zpráva České myelomové skupiny, nadačního fondu za rok 2011 Nadační fond podporuje výzkum v oblasti mnohočetného myelomu a pomoc pacientům s mnohočetným myelomem. Obsah: Poslání nadačního fondu

Více

Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou činnost.

Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou činnost. Nadační fond IMPULS byl založen v roce 2000 s cílem podporovat komplexní a kvalitní léčbu roztroušené sklerózy, její výzkum a osvětovou Unikátní dobročinná a sportovně osvětová kampaň 24 HODIN NEPŘETRŽITÉHO

Více

VIII. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTENZIVNÍ MEDICÍNY. 11. 13. června 2014, Clarion Congress Hotel, Ostrava www.csimkongres.cz NABÍDKA PRO SPONZORY

VIII. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTENZIVNÍ MEDICÍNY. 11. 13. června 2014, Clarion Congress Hotel, Ostrava www.csimkongres.cz NABÍDKA PRO SPONZORY VIII. KONGRES ČESKÉ SPOLEČNOSTI INTENZIVNÍ MEDICÍNY www.csimkongres.cz NABÍDKA PRO SPONZORY ÚVODNÍ SLOVO Vážení přátelé, poprvé hostí Ostrava celostátní Kongres intenzivní medicíny. Přesto není v tomto

Více

Pomáhat pacientkám po prodělaném těžkém onemocnění rakovinou prsu při překonávání těžké životní situace a s tím souvisejících osobních problémů.

Pomáhat pacientkám po prodělaném těžkém onemocnění rakovinou prsu při překonávání těžké životní situace a s tím souvisejících osobních problémů. VÝROČNÍ ZPRÁVA 2011 Název organizace: Onko Niké Krnov sdružení žen s nádorovým onemocněním prsu Sídlo: Zámecké nám. 4, 794 01 Krnov Telefon: 607 126 930, 775 726 930 e-mail: onko.nike@centrum.cz, http:

Více

Zápis z Valné hromady Společnosti C-M-T dne

Zápis z Valné hromady Společnosti C-M-T dne Zápis z Valné hromady Společnosti C-M-T dne 14.03.2014 Místo konání: Knihovna Neurologické kliniky dospělých, uzel D, 2. patro Fakultní nemocnice Motol, V Úvalu 84, Praha 5 1. Zahájení Valnou hromadu zahájil

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Úvodní ustanovení Spolek rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice je nezávislým spolkem občanů, zejména rodičů a jiných

Více

Aktivity Klubu pacientů MM v roce Lázně Bělohrad září 2016

Aktivity Klubu pacientů MM v roce Lázně Bělohrad září 2016 Aktivity Klubu pacientů MM v roce 2016 Lázně Bělohrad 9. 10. září 2016 Klub pacientů MM Proč Klub pacientů MM? Nabízíme informace z různých oblastí Organizujeme setkání s odborníky z různých oborů Hledáme

Více

News. letter. News. News. letter. letter. News. Podzim letter. L Y M F O M H E L P, o. s. /

News. letter. News. News. letter. letter. News. Podzim letter. L Y M F O M H E L P, o. s. / L Y M F O M H E L P, o. s. / Podzim 2016 Obsah podzimniho vydání Obsah 2 Obsah 3 Charitativní bazar 4 Setkání pacientů Praha 5 Celostátní setkání pacientů s lymfomem 2016 6 Nabídka kurzu Čchi-kung 6 7

Více

MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU. J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP

MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU. J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP MODERNÍ VÝUKA ONKOLOGIE JAKO SOUČÁST NÁRODNÍHO ONKOLOGICKÉHO PROGRAMU J. Vorlíček Česká onkologická společnost ČLS JEP I. Proč je v současné onkologii tak potřebná výuka S čím dnes musí počítat řízení

Více

Výroční zpráva za rok 2007

Výroční zpráva za rok 2007 Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o. s. Okresní organizace Trutnov Výroční zpráva za rok 2007 Vážení členové, milí přátelé, naši sponzoři, dobrovolníci a příznivci,

Více

VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY

VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY VZDĚLÁVACÍ PROGRAMY PRO PĚSTOUNY Vzdělávání bude realizováno při počtu 12 a více zájemců. Maximální počet je 16 účastníků. Jeden vzdělávací modul je 8 vzdělávacích hodin. Vzdělávání bude probíhat v prostorách

Více

- občanské sdružení pro pomoc náhradním rodinám se sídlem v Olomouci ZPRAVODAJ č. 16 (květen 2012)

- občanské sdružení pro pomoc náhradním rodinám se sídlem v Olomouci ZPRAVODAJ č. 16 (květen 2012) - občanské sdružení pro pomoc náhradním rodinám se sídlem v Olomouci ZPRAVODAJ č. 16 (květen 2012) Vážení členové občanského sdružení ISIS, vážení přátelé! Přinášíme Vám informace důležité pro řádný chod

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2006

Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2006 Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2006 Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2006 Občanské sdružení SMS - sdružení mladých sklerotiků (dále jen SMS) bylo založeno v roce 2005 a ke dni

Více

PRAŽSKÁ JAMKA 2009 golfový turnaj pod záštitou Konta Bariéry a MČ Praha 5

PRAŽSKÁ JAMKA 2009 golfový turnaj pod záštitou Konta Bariéry a MČ Praha 5 Prezentace III. ročníku projektu PRAŽSKÁ JAMKA 2009 golfový turnaj pod záštitou Konta Bariéry a MČ Praha 5 Představení projektu Sport bez BARIÉR Sport bez bariér je projektem Konta BARIÉRY, které podporuje

Více

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE FONIATRICKÁ INTERVENCE V DĚTSKÉM VĚKU

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE FONIATRICKÁ INTERVENCE V DĚTSKÉM VĚKU INFORMACE PRO E Vážení, ve dnech 6. - 8. června 2019 pořádá MUDr. Jan Adam a společnost Macadam s r.o. 17. Česko slovenský foniatrický kongres a XXX. Dny Evy Sedláčkové. Foniatrický kongres patří mezi

Více

Rekonvalescenční pobyt pro děti KDHO FN Motol Praha a dětí po transplantaci kostní dřeně

Rekonvalescenční pobyt pro děti KDHO FN Motol Praha a dětí po transplantaci kostní dřeně Rekonvalescenční pobyt pro děti KDHO FN Motol Praha a dětí po transplantaci kostní dřeně Rekreační objekt Caravan Camp Válek, Chrustenice u Berouna 10.6.-15.6.2013 ZÁKLADNÍ INFORMACE Transplantační jednotka

Více

Lesson learned: experience from one-year tour with inflatable colon

Lesson learned: experience from one-year tour with inflatable colon Lesson learned: experience from one-year tour with inflatable colon EUROPEAN COLORECTAL CANCER DAYS BRNO 2012 - PREVENTION AND SCREENING P. Freij, Onkomaják J. Pešina, Roche Onkomaják občanské sdružení

Více

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.3.2012 10/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. března 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Haluzová Helena 10.30 10.45 Přestávka

Více

Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP,

Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP, Vážení přátelé a příznivci Klubu ŽAP, přišla chvíle, kdy hodnotíme právě uplynulý rok 2014. Předkládáme Vám účet z činnosti, a zpovídáme se z hospodaření s finančními prostředky. Chceme být stručné, ale

Více

Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2007

Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2007 Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2007 Výroční zpráva Občanského sdružení SMS za rok 2007 Občanské sdružení SMS bylo založeno v roce 2005 pacienty s roztroušenou sklerózou (RS), kteří nechtějí

Více

Informace o žadateli Název neziskové organizace (použijte prosím název registrovaný v Rejstříku NNO):

Informace o žadateli Název neziskové organizace (použijte prosím název registrovaný v Rejstříku NNO): Základní informace o grantu Tento grantový program podpoří cca 10 neziskových organizací, mezi něž bude rozděleno až 500 000 Kč. Každá organizace může žádat o grant až do výše 50 000 Kč. Grant je určen

Více

Hospic sv. Alžběty o.p.s.

Hospic sv. Alžběty o.p.s. Hospic sv. Alžběty o.p.s. Obecně prospěšná společnost Hospic sv. Alžběty o.p.s. se sídlem Kamenná 207/36, 639 00 Brno, IČ: 26604582, je zapsána do rejstříku obecně prospěšných společností, jenž je veden

Více

Leden. Michal Bošela. Po Út St Čt Pá So Ne

Leden. Michal Bošela. Po Út St Čt Pá So Ne Michal Bošela 2 měsíce po transplantaci a 3500 m.n.m. Tato fotografie má 3 různé roviny představy o naději. V prvé řadě je mou osobní nadějí, že se opět vracím do normálního života. Dále je to vzkaz všem

Více

SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY

SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY SROBF 8 8. KONFERENCE SPOLEČNOSTI RADIAČNÍ ONKOLOGIE, BIOLOGIE A FYZIKY HRADEC KRÁLOVÉ 2. a 3. března 2012 Organizátoři Klinika onkologie a radioterapie LFUK a FN Hradec Králové Společnost radiační onkologie,

Více

UROLOGY WEEK 2012 Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze

UROLOGY WEEK 2012 Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze MUDr. Libor Zámečník, Ph.D., FEBU Urologická klinika VFN a 1. LF UK v Praze přednosta prof. MUDr. Tomáš Hanuš, DrSc. Urologická klinika VFN a 1. LF UK se letos

Více

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013

MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 MISTROVSTVÍ ČR VE SQUASHI 2013 MUŽI ŽENY - MASTERS Ostrava / 7.-9. března 2013 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČESKÉ REPUBLIKY VE SQUASHI 2013 Jménem České Asociace

Více

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017

Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017 Vážení rodiče, Vyhodnocení dotazníku spokojenosti za kalendářní rok 2017 na úvod Vám chci poděkovat za přízeň a spolupráci v roce 2017. V Novém Městě na Moravě dne 3. ledna 2018 Jedním z našich cílů je

Více

Výroční zpráva za rok 2017 DiaKar, z. ú.

Výroční zpráva za rok 2017 DiaKar, z. ú. Výroční zpráva za rok 2017 DiaKar, z. ú. Společnost pro zdravý životní styl Obsah 1. Úvodní slovo ředitelky společnosti 2. Základní informace o organizaci 3. Poslání a cíle společnosti 4. Poskytované služby

Více

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014

MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ Praha 6.-8.února 2014 ČESKÁ ASOCIACE SQUASHE info@cz-squash.net www.cz-squash.net 1 MISTROVSTVÍ ČR JUNIORŮ VE SQUASHI 2014 Jménem České Asociace Squashe si vás dovolujeme pozvat

Více

Výroční zpráva za rok 2006

Výroční zpráva za rok 2006 Výroční zpráva za rok 2006 Praha 26. června 2007 Michalská 1, Praha 1 poštovní adresa: Insignia Business Centre Konviktská 24 110 00 Praha 1 vypracoval: Ing. Josef Keil předseda správní rady kontaktní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Sponzoři a dárci roku Ne, nebojte se zimy. Ani chladu. Jen mrazu v lidských očích bez hoře.

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK Sponzoři a dárci roku Ne, nebojte se zimy. Ani chladu. Jen mrazu v lidských očích bez hoře. Ne, nebojte se zimy. Ani chladu. Jen mrazu v lidských očích bez hoře. Světova 8, 180 00 Praha 8 - Libeň VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2015 Náš účet č. 5155150006/4000 u Expobank CZ a. s., Praha www.klubzap.cz

Více

Souhrnný přehled. Sestry východní Evropy Centrum excelence pro kontrolu tabáku ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ 1. ČÍSLO LEDEN 2015

Souhrnný přehled. Sestry východní Evropy Centrum excelence pro kontrolu tabáku ČTVRTLETNÍ ZPRAVODAJ 1. ČÍSLO LEDEN 2015 Sestry východní Evropy Centrum excelence pro kontrolu tabáku Souhrnný přehled Zdravotní sestry jsou svým počtem odhadovaným na 19 milionů celosvětově nejpočetnější skupinou zdravotníků a mají tak ideální

Více

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI

BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI +420 461 031 821 BURZA FILANTROPIE 1 V PARDUBICKÉM KRAJI Organizace - název Kontaktní osoba e-mail, telefon Krátké představení organizace - historie, zaměření, počet zaměstnanců/dobrovolníků Občanské sdružení

Více

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží

Děkanát Přerov. Tříletý plán práce s mládeží Děkanát Přerov Tříletý plán práce s mládeží 2017 2020 Drazí mladí, Duch svatý dnes nadále v Církvi mocně působí, a jeho plody jsou hojné do té míry, do jaké jsme ochotni otevřít se jeho obnovující síle.

Více

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011

KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 KONFERENCE SENIOR LIVING 2006-2011 Odborná konference SENIOR LIVING se jako jediná v České republice věnovala problematice bydlení seniorů. Stěžejními tématy konference je bydlení a kvalita života seniorů

Více

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016

Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21. Plán zlepšování v roce 2016 Projekt Zdravé město Valašské Meziříčí a místní Agenda 21 Plán zlepšování v roce 2016 Cíl: Udržet a prohlubovat kvalitu projektu Zdravé Město Valašské Meziříčí a komunikaci se všemi, kteří jsou do projektu

Více

SLOVO ÚVODEM. V ostatních příjmech jsou příjmy za prodej dresů a ty byly opět letos minimální.

SLOVO ÚVODEM. V ostatních příjmech jsou příjmy za prodej dresů a ty byly opět letos minimální. VÝROČNÍ ZPRÁVA FANKLUBU HC SLAVIA PRAHA Z. S. ZA SEZÓNU 2015/2016 SLOVO ÚVODEM Vážení sešívaní přátelé, letošní sezóna pro nás byla nová, jiná než-li ty předchozí. Po mnoha letech jsme se museli smířit

Více

PRVNÍ OZNÁMENÍ. 16. 18. 10. 2014 Olomouc. pořádá. www.ob2014.cz www.obesitas.cz

PRVNÍ OZNÁMENÍ. 16. 18. 10. 2014 Olomouc. pořádá. www.ob2014.cz www.obesitas.cz BARIATRICKÁ SEKCE ČCHS A ČOS, ČLS JEP ZALOŽENO 3. 3. 2005 Česká obezitologická společnost Česká obezitologická společnost ČLS JEP ve spolupráci s Traumatologicko-ortopedickou a Interní sekcí České asociace

Více

Dobrovolnické programy Amelie, o.s.

Dobrovolnické programy Amelie, o.s. Dobrovolnické programy Amelie, o.s. Autor: Pavla Tichá Amelie o.s., Šaldova 15, Praha 8 Konference I slova léčí 27. 2. 2013 Proč a jak vznikla Amelie? 2004 2005 2006 Diagnóza PT pokročilá CA prsu s meta

Více

Transplantcentrum IKEM. ve spolupráci se Společností pro orgánové transplantace ČLS JEP a Nadačním fondem TRANSPLANTACE.

Transplantcentrum IKEM. ve spolupráci se Společností pro orgánové transplantace ČLS JEP a Nadačním fondem TRANSPLANTACE. Transplantcentrum IKEM ve spolupráci se Společností pro orgánové transplantace ČLS JEP a Nadačním fondem TRANSPLANTACE pořádá konferenci DÁRCE ORGÁNŮ 8. 10. 2015 hotel Barceló Praha Na Strži 1660/32, Praha

Více

PILSEN GOLF MASTERS 2014

PILSEN GOLF MASTERS 2014 PILSEN GOLF MASTERS 2014 www.pgmcz.eu ČERVENEC 2014 VE ZNAMENÍ ELITNÍHO DÁMSKÉHO GOLFU! Pilsen Golf Masters 2014 (PGM) se uskuteční na Dýšině v týdnu od 21. do 27. července. Turnaj se odehraje opět ve

Více

Vyhodnocení celostátního průzkumu Barometr českého zdravotnictví z pohledu největších zaměstnavatelů v České republice

Vyhodnocení celostátního průzkumu Barometr českého zdravotnictví z pohledu největších zaměstnavatelů v České republice Počet hlasů (%) Počet hlasů (%) Vyhodnocení celostátního průzkumu Barometr českého zdravotnictví z pohledu největších zaměstnavatelů v České republice 46% z celkového počtu hlasujících zaměstnavatelů používá

Více

NA PRAŽSKÝCH ARKÁDÁCH SE MOHOU ŽENY NAUČIT SAMOVYŠETŘENÍ PRSU

NA PRAŽSKÝCH ARKÁDÁCH SE MOHOU ŽENY NAUČIT SAMOVYŠETŘENÍ PRSU TISKOVÁ ZPRÁVA V Praze 21. října 2013 NA PRAŽSKÝCH ARKÁDÁCH SE MOHOU ŽENY NAUČIT SAMOVYŠETŘENÍ PRSU Od úterý 22. října se mají návštěvnice obchodního centra Arkády Pankrác příležitost dozvědět, jak si

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ROK 2009 Občanské sdružení pacientů s idiopatickými střevními záněty Sídlo: Za Poříčskou bránou 21/365, Praha 8, PSČ: 186 00 IČ: 227 20 936 Vážení členové a přátelé Občanského sdružení

Více

23. kongres nemocničních lékárníků

23. kongres nemocničních lékárníků 23. kongres nemocničních lékárníků NABÍDKA PRO SPONZORY A VYSTAVOVATELE Všechny ceny jsou uvedeny bez 21% DPH. 2 Vážení, kolegyně a kolegové, Sekce nemocničních lékárníků České farmaceutické společnosti

Více

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s.

Výroční zpráva Rodinné centrum Klubíčko, z.s. 12. 1. 2017 Výroční zpráva 2016 Rodinné centrum Klubíčko, z.s. Úvod Výroční zpráva za rok 2016 informuje sponzory, klienty, dobrovolníky a další zúčastněné o činnosti Rodinného centra Klubíčko. Cílem Klubíčka

Více

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016

I. CÍL A ZAMĚŘENÍ GRANTOVÉ VÝZVY 2016 Nadace Proměny Karla Komárka (dále jen nadace ) vyhlašuje Grantovou výzvu 2016 v programu Proměň své město (dále také jen grantová výzva nebo výzva ). Program Proměň své město (dále jen program ) se zaměřuje

Více

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ

Tyršova 434, Kosmonosy, IČ Tyršova 434, 293 06 Kosmonosy, IČ 22709886 Email: kosmonosy.srackov@seznam.cz www.srackov.unas.cz 1 Obsah: 1) Úvod 2) Aktivity sdružení v roce 2015 3) Výsledky hospodaření v roce 2015 4) Výhled aktivit

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Asociace neformálního vzdělávání, o.s.

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Asociace neformálního vzdělávání, o.s. VÝROČNÍ ZPRÁVA Asociace neformálního vzdělávání, o.s. 2014 ZÁKLADNÍ ÚDAJE A CÍLE Asociace neformálního vzdělávání, o.s. Na Mýtě 1556/10 700 30 Ostrava Jih IČ: 01317610 Založena: 4.1.2013 PROČ JSME VZNIKLI

Více

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018

JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 JEDNÁNÍ KOORDINAČNÍ SKUPINY 24. září 2018 CZ.03.2.63/0.0/0.0/16_063/0006548 Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb města Beroun a spádového území 2019 2023 1 Program dnešního jednání Vánoční jarmark

Více

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ

NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ NOVINKY ZE ŽIVOTA ARPIDY ÚNOR 2017 PODĚKOVÁNÍ Centrum ARPIDA děkuje všem dárcům, partnerům, klientům, rodičům, zaměstnancům, členům, spolupracovníkům a příznivcům za podporu v roce 2016. Díky této podpoře

Více

charitativní organizace DEBRA ČR Vás srdečně zve na benefiční golfový turnaj Jamka pro motýlí křídla Oslavte s námi 10.

charitativní organizace DEBRA ČR Vás srdečně zve na benefiční golfový turnaj Jamka pro motýlí křídla Oslavte s námi 10. charitativní organizace DEBRA ČR Vás srdečně zve na benefiční golfový turnaj Jamka pro motýlí křídla Oslavte s námi 10. jubilejní ročník Jako jediná organizace u nás pomáháme výhradně pacientům s EB, tzv.

Více

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou

Zjišťování spokojenosti. s poskytovanou službou Zjišťování spokojenosti s poskytovanou službou v roce 2018 Souhrnná zpráva Obsah I. Úvod II. Metodika a analýza sběru dat III. Analýza dat IV. Hlavní poznatky a nastínění problémů pro další řešení 1) Vyhodnocení

Více

Model systémového zajištění urgentní péče v České republice. Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví Roman Prymula, náměstek pro zdravotní péči

Model systémového zajištění urgentní péče v České republice. Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví Roman Prymula, náměstek pro zdravotní péči Model systémového zajištění urgentní péče v České republice Adam Vojtěch, ministr zdravotnictví Roman Prymula, náměstek pro zdravotní péči 19.9.2019 Co je urgentní příjem? Urgentní příjem (UP) je specializované

Více

CEREBROCON

CEREBROCON CEREBROCON 25. - 26. 10. 2017 PORÁDAJÍ STÁTNÍ LÉCEBNÉ LÁZNE JANSKÉ LÁZNE S.P. KONFERENCE SE KONÁ V KINOSÁLU DL VESNA, HORNÍ PROMENÁDA 268, JANSKÉ LÁZNe 2. ročník multioborové dvoudenní konference. Hlavním

Více

Golf, sport, který spojuje

Golf, sport, který spojuje GAAN GOLF TOUR 2012 Golf, sport, který spojuje 2012 Existuje-li představa o ušlechtilém sportu, vždy gentlemanském, čestném a za všech okolností zábavném, je jím nepochybně golf. Lidé, kteří se aktivně

Více

Těšíme se na setkání s Vámi v Brně. Jsme přesvědčeni, že příští ročník obou konferencí bude stejně úspěšný, jako ten letošní.

Těšíme se na setkání s Vámi v Brně. Jsme přesvědčeni, že příští ročník obou konferencí bude stejně úspěšný, jako ten letošní. Vážení obchodní přátelé, dovolte, abychom Vás jménem pořádající instituce a organizačního výboru pozvali k účasti na XXXVIII. Brněnské onkologické dny a XXVIII. Konferenci pro nelékařské zdravotnické pracovníky,

Více

INNO-MED. Vývoj informačního systému medicíny založené na důkazu pro zlepšení kvality lékařské péče 2005-2007 Přehled výsledků řešení

INNO-MED. Vývoj informačního systému medicíny založené na důkazu pro zlepšení kvality lékařské péče 2005-2007 Přehled výsledků řešení INNO-MED Vývoj informačního systému medicíny založené na důkazu pro zlepšení kvality lékařské péče 2005-2007 Přehled výsledků řešení M. Heřman, V. Mihál, V.Chmelařová, J.Potomková Fakultní nemocnice Olomouc

Více

Mámou i po rakovině. Napsal uživatel

Mámou i po rakovině. Napsal uživatel Ve Fakultní nemocnici Brno vzniklo první Centrum ochrany reprodukce u nás. Jako jediné v ČR poskytuje ochranu v celém rozsahu včetně odběru a zamrazení tkáně vaječníku. Centrum vznikalo postupně od poloviny

Více

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů

HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT. Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů HOME PROGRAMY PARTNEŘI O NÁS KONTAKT Další rozjetý vlak studentských podnikatelských nápadů V listopadovém čísle se dočtete o rozjetém vlaku v podobě všech našich projektů. Jsme hrdí na velký počet přihlášených

Více

Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM. od 9:00 do CO KDO VYDRŽÍ. NEDĚLE 7.6.2015 Klubová výstava

Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM. od 9:00 do CO KDO VYDRŽÍ. NEDĚLE 7.6.2015 Klubová výstava Klub chovatelů jezevčíků ČR - Středočeská pobočka a Praha, Vás zvou na VÍKEND S JEZEVČÍKEM AREÁL HOTELU NA STATKU, NEPŘEVÁZKA (45 km od Prahy, sjezd č. 40 z dálnice Praha- Mladá Boleslav) PROGRAM SOBOTA:

Více

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011

Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Lékaři a sestry společně proti zhoubným nádorům. Začíná PragueONCO 2011 Zlepšení vzájemné koordinace jednotlivých lékařských disciplín a sjednocení vzájemného pohledu na vedení a cíl terapie onkologicky

Více

1. NÁZEV SDRUŽENÍ SIDDHAIKA o.s. (dále jen sdružení ) 2. SÍDLO SDRUŽENÍ Bolevecká 548/20, Plzeň

1. NÁZEV SDRUŽENÍ SIDDHAIKA o.s. (dále jen sdružení ) 2. SÍDLO SDRUŽENÍ Bolevecká 548/20, Plzeň 1. NÁZEV SDRUŽENÍ SIDDHAIKA o.s. (dále jen sdružení ) 2. SÍDLO SDRUŽENÍ Bolevecká 548/20, 301 00 Plzeň 3.1. OFICIÁLNÍ WEBOVÁ ADRESA SDRUŽENÍ www.siddhaika.org 3.2. DALŠÍ REZERVOVANÉ WEBOVÉ ADRESY SDRUŽENÍ

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TKÁŇOVÉHO ZAŘÍZENÍ

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TKÁŇOVÉHO ZAŘÍZENÍ VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI TKÁŇOVÉHO ZAŘÍZENÍ ROK: 4 tkáňové zařízení: Hematologicko - onkologické oddělení Fakultní nemocnice Plzeň alej Svobody 8, Plzeň 34 6 číslo tkáňové banky: odpovědná osoba: ICCBBA

Více

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz

koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz koncept televizní stanice Autor konceptu Václav Slunčík tel.: 602 430 355 e-mail: v.sluncik@volny.cz připraveno 2. ledna 2009 základní informace Motto Fotbal každý den Koncept stanice 1. LIGA je nová televizní

Více

05/2012 Účastníci programu Pět P

05/2012 Účastníci programu Pět P Bulletin Dobrovolnického centra České Budějovice 05/2012 Účastníci programu Pět P 2 Bulletin Dobrovolnického centra ADRA České Budějovice OBSAH Podpořili nás..........3 Pět P - nový program DC ADRA.....4

Více

Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení

Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení Výroční zpráva 2011 D občanské sdružení č Úvodní slovo Další rok práce máme za sebou, je to už 13 let, co Déčko v Liberci pracuje. V roce 2011 se mírně změnilo složení Rady sdružení, na konci roku jsme

Více

Monitoring a účast při implementaci Transformace (klientů zákazníků) Jan Jaroš Výkonný ředitel Občanské sdružení KOLUMBUS

Monitoring a účast při implementaci Transformace (klientů zákazníků) Jan Jaroš Výkonný ředitel Občanské sdružení KOLUMBUS Monitoring a účast při implementaci Transformace (klientů zákazníků) Jan Jaroš Výkonný ředitel Občanské sdružení KOLUMBUS OBJEVUJEME NOVÝ SVĚT PSYCHIATRIE A PÉČE O DUŠEVNÍ ZDRAVÍ PRO UŽIVATELE PSYCHIATRICKÉ

Více

FRÍŠTÍ KONĚ PRO NF KAPKA NADĚJE

FRÍŠTÍ KONĚ PRO NF KAPKA NADĚJE FRÍŠTÍ KONĚ PRO NF KAPKA NADĚJE Nadační fond Kapka naděje Nadační fond pro pomoc nemocným dětem zvláště s poruchou krvetvorby, nádorovým onemocněním a pro děti, jejichž onemocnění vyžaduje transplantaci

Více

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace

Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Stanovy Spolku rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice Tyršova 1, příspěvková organizace Úvodní ustanovení Spolek rodičů a přátel ZUŠ Město Albrechtice je nezávislým spolkem občanů, zejména rodičů a jiných

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009. Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Občanské sdružení Autistický svět dětí & dospělých Sídlo: Vrchlického 517, Přelouč, PSČ 535 01, IČ: 22878009 Vážení členové a přátelé občanského sdružení Autistický svět dětí & dospělých,

Více