Ing. Jiří Kysela

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Jiří Kysela"

Transkript

1 Možnosti propagace služeb lokálních ISP prostřednictvím Ing. Jiří Kysela

2 Sociální vs geosociální sítě Geosociální sítě nová generace sociálních sítí, s lokalizací příspěvků k určitému místu na Zemi. Většina současných sociálních sítí (Facebook, Twitter, Google+ atd.) se nenápadně transformovala na geosociální sítě. Uživatele se snaží propojit s nějakým místem zjistit kde žije, kam cestuje Každý uživatel zanechává digitální časoprostorový otisky, které geosociální sítě využívají. Geosociální sítě na světě cca 2 miliardy uživatelů (2016), v ČR cca 5 milionů (Facebook cca 4.2 mil.). V EU (2016) cca 36 % firem využívá pro budování své značky geosociální sítě, v ČR pouze cca 23 % firem (Slovensko 29 %) ačkoliv základna uživatelů je v ČR na úrovni zemí EU Trend ukazuje jednoznačně na rychle se zvyšující návštěvnost ze sociálních sítí. Z katalogů se naopak podíl na celkové návštěvnosti meziročně dokonce snižuje.

3 Geosociální sítě pro firmy Výhody využívání pro firmy: Přivádění návštěvníků na firemní web, či dokonce propojení webu a stránky firmy na geosociální síti. Monitorování konverzace o firmě, službě či produktu. Možnost cílení na zákazníky reklamou, nesrovnatelně přesnějšího než v médiích (tisk, rádio, TV) či na portálech firem. Pokud na sociálních sítích nejste, vaši zákazníci se o vás stejně budou bavit, proto je dobré být tam, kde se komunikuje o vaši firmě, produktu či službách. v roce 2014 si celých 68 % zákazníků ověřovalo firmu na ch před samotným nákupem jejich produktu. Budování vztahu se zákazníky, nalezení vlivných uživatelů, vytvoření sítě přirozených ambasadorů značky = zásadní nástroje, které sociální sítě přinášejí firmám.

4 1+1 > 2 Social Media Integration (SMI) = integrování sociálních médií do firemní marketingové politiky. Integrace na firemní web (příspěvky, komentáře, tlačítko To se mi líbí či Sdílet ) => synergický efekt (1+1>2) pro návštěvnost webu i firemní stránky sociálních sítí. Nepoužívat na webu prvky pro geosociální sítě (tlačítka atd.) třetích stran (přidávají zbytečný kód navíc a uchovávají historii přístupu na firemní web!). Umožnit snadno a rychle sdílet informace (článek, produkt, službu) z firemního webu díky geosociálním sítím je klíčové pro doporučení spokojených uživatelů => dobré slovo z úst je pro firmu ta nejlepší reklama. Existují i firemní sociální sítě (např. Facebook at Work viz work.fb.com) snažící se nahradit groupware, software pro podporu spolupráce zaměstnanců.

5 Příležitosti Geosociální sítě jsou díky miliardám uživatelů zlatý důl pro marketing, zejména díky data miningu (dolování dat) z big data, které tvoří uživatelé. Sociání predikce pro trh. Např. z big data Twitteru bylo dokázáno predikovat směr výkyvu trhu v horizontu až pěti dnů s přesností 87,6 %. Pro predikce stačí přístup k časoprostorovým vzorům tvořeným opakovanými sekvencemi pohybu uživatele v omezené oblasti a době. Díky vysoké míře prostorové a časové pravidelnosti vzorů v životě uživatelů lze predikovat až s úspěšností 93 % jimi další navštívené místo (s cca 63 % úspěšností konkrétní místo a s cca 93 % úspěšností identifikovat skupinu pěti míst). Pouhé 4 časoprostorové otisky uživatele dostačují pro další jednoznačnou identifikaci 95 % uživatelů mezi vzorkem 1,5 milionu.

6 Propagace na FB Facebook v roce 2014 bylo cca 25 % všech návštěv webů z Facebooku. Sofistikované cílení reklam (za zobrazení nebo proklik) dle informací co Facebook o uživatelích shromažďuje: Geosociální síť dokáže cílit dle lokality uživatelů (rádius km), tzn. dle krajů či dokonce měst. Při lokálním cílení je možné dokonce vybrat skupinu uživatelů co v místě žijí či pouhých návštěvníků. Cílit reklamu je možné dle profilových informací uživatelů kategorie věku, pohlaví, vzdělání, zaměstnání, rodinného stavu, zájmů uživatelů.

7 Propagace na FB Cílit je možné i dle vybavení uživatelů Facebook zná hardware a software uživatelů: Je možné zaměřit se na uživatele mobilních zařízení (zvlášť smartphonů i tabletů), Na uživatele jednotlivých operačních systémů (Windows i dle verze, Mac OS X atd.). Také na uživatele dle používaných browserů (Firefox, Chrome, Internet Explorer atd.). Facebook pozorně monitoruje aktivity uživatelů, takže je možné cílit dojíždějící do zaměstnání, časté mezinárodní cestující či třeba konzolové hráče.

8 Propagace na FB Při reklamě na Facebooku lze nastavit maximální částku za den či za stanovené období a formát reklamy (příspěvek na Timeline či banner v pravém sloupci). U cílové skupiny lze nastavit maximální cenu za proklik uživatelů či nechat to na Facebooku. Reálné ceny vhodně nastavené kampaně se na české scéně pohybují přibližně kolem 2 Kč za proklik uživatele na firemní reklamu a 2 Kč za nového fanouška firemní Facebookové stránky. Reklama na Facebooku funguje na principu aukce o každého uživatele, kterému chcete zobrazit reklamu, soutěžíte s dalšími inzerenty (pro stejnou cílovou skupinu). Za proklik zaplatíte tolik, kolik je potřeba k vytlačení jiného inzerenta na dané pozici. Kvalitu reklamy ovlivňuje i jak na ní reagují uživatelé klikají, přidávají komentáře, lajky, či jak reklamu sdílejí. Pokud se podaří vytvořit atraktivní reklamu a dobře ji zacílit, lze ušetřit. Facebooku jde o snahu nedávat prostor jen těm, kteří zaplatí nejvíc, ale reklamou minimálně iritovat uživatele.

9 Propagace na FB I bez reklamy se lze zviditelnit! Je-li odezva na zprávy uživatelů do 15 min u první odpovědi (další se nepočítají) v 90 % případů, získá firemní stránka na Facebooku exkluzivní logo Aktivitu uživatelů lze podpořit tvořením událostí (soutěže, konference, firemní akce atd.) FB umožňuje vytvářet soukromé (viditelná pouze pro zvané) či veřejné (viditelná všem návštěvníkům). Využívání hashtagů (klíčové slovo uvedené za #) je trend napříč geosociálními sítěmi. Hashtagem uvedeným v příspěvku vznikne klikatelný odkaz na příspěvky s tagem z celého Facebooku. Síla hashtagů pro firmy přes hashtagy (např. #WiMax) si Vás mohou najít noví zákazníci (pozor na zneužívání hashtagů viz propaganda IS s #WC2014 či #Brazil2014).

10 Správa více najednou V EU téměř každá pátá firma využívá dvě a více. Starat se o více není jednoduché i velké české firmy mají často jednu geosociální síť živou a další zcela neaktuální => velmi špatný dojem na uživatele druhé sítě. Existují aplikace (webové, mobilní) pro integrovanou kampaň na více naráz. Navíc s přesným načasováním příspěvků z fronty, možností odpovídat na zprávy uživatelů jedním nástrojem, integrovanými statistikami atd. Mezi populární software pro tyto účely patří (zdarma základní verze pro 1-4 účty): Buffer (podpora sítí Facebook, Twitter, Google+, Linkedin a Pinterest). Stacker (Facebook, Twitter, Linkedin). Hootsuite (Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Linkedin, YouTube). Sproutsocial (Facebook, Twitter, Instagram, Google+, Linkedin).

11 Technologie pro geolokaci v ch Geolokace za pomocí různých ICT umožňuje zjistit polohu mobilního zařízení a uživatele na Zemi. Metody geolokace: Satelitní navigační systémy GPS (USA), GLONASS (Rusko), Galileo (EU spuštění v roce 2018), Bezdrátové datové technologie (Wifi, Bluetooth), Mobilní datové technologie (BTS a Node B). Přesnost Wifi geolokace závisí i na použitém browseru/operační systému! (Windows&IE=geolok. služba MS, Android&Chrome/Opera/Firefox=Google, iphone&safari=apple) Microsoft má nejpřesnější geolokační službu v ČR s průměrně 28 m, Google průměrnou přesnost cca 33 m. Apple průměrně cca 27 m, ale mnoho nepokrytých míst!

12 Hrozby Při sdílení fotografií - fotografie v JPEGu obsahují EXIF a geodata (souřadnice pořízení fotografie), které z GPS přidává fotoaparát smartphone. (viz případ odhalení a zatčení člena Anonymous - na stopu dovedla policii fotografie s EXIF a souřadnicemi GPS pořízená jeho přítelkyní. Případ na sociálních sítích zveřejněná selfie členů IS v oblasti jejich základny, fotografie objevena zprav. složkami USA díky GPS souřadnicím z EXIF místo již 22 h poté bombardovaly USA ) Neetické ovlivňování emocí lidí a psychologické experimenty na nich. (viz pokusy na uživatelích Facebooku, např. v roce 2012 téměř 700 tisícům uživatelů zobrazoval jen negativní či pozitivní příspěvky, čímž zjistil že emoce vyjadřované přáteli na sociálních sítí, ovlivňovaly nálady uživatelů v reálném světě). Možnost stalkingu uživatele díky jeho geolokaci - informaci o jeho velmi přesné poloze (až na jednotky metrů) může geosociální síť zveřejnit nejen uživatelům ze seznamu přátel, ale i zcela cizím osobám (např. v případě check-inů ve Foursquare).

13 Hrozby Krádež identity uživatelského účtu (v roce 2014 v ČR u vzorku dětí (11-17 let) v 34,8 % případů průnik na cizí účet, v 11,8 % krádež identity kdy se praví majitelé účtu dostali do problémů). Důvody: Odhadnutí slabého hesla, žádostí útočníka o resetování hesla na základě odhadnuté odpovědi na kontrolní otázku pro přihlášení či jeho zasláním na již prolomenou ovou schránku. Zapomenuté odhlášení majitele účtu na počítači, na který mají přístup cizí osoby. Odchycení hesla např. hardwarovým/softwarovým keyloggerem na počítači, kde se uživatel přihlásí. Phishing, např. vytvořením falešné přihlašovací stránky, na kterou je majitel účtu odkazován z u. Vytvoření účtu jménem a příjmením imitující navenek jinou osobu. Kyberšikana verbálními útoky uživatelů (dochází k ní u českých dětí v 34,3 % případů), vyhrožováním a zastrašováním a vydíráním (u českých dětí v 25,8 % případů), ponižováním, ztrapňováním šířením fotografie, videa či audia (u českých dětí v 24,1 % případů). Do mohou útočníci záměrně podsouvat chybné informace či geodata (tzv. venue attack), s cílem klamat ostatní uživatele či poškodit reputaci firemní stránky.

14 Zdroje _statistics_on_the_use_by_enterprises /default.aspx#utm_medium=selfpromo&utm_source=zive&utm_campaign=copylink Should-Know-in-2014

15 Děkuji za pozornost! Možnosti propagace služeb lokálních ISP prostřednictvím

Ing. Jiří Kysela (jiri.kysela@uhk.cz)

Ing. Jiří Kysela (jiri.kysela@uhk.cz) Ing. Jiří Kysela (jiri.kysela@uhk.cz) Co je LBS Myšlenkou lokálně kontextových služeb je poskytnout uživatelům informace k otázkám typu: Kde jsem? Co se děje v mém okolí? Kde jsou moji přátelé? Lokálně

Více

Nová média a oslovení mládeže

Nová média a oslovení mládeže Nová média a oslovení mládeže Sociální sítě účinný moderní marketingový a komunikační nástroj Nikola Samková, 27. 11. 2016 Sociální sítě Jedná se o službu na internetu. Registrovaným členům umožňuje vytvářet

Více

Úvod do sociálních sítí

Úvod do sociálních sítí Úvod do sociálních sítí Otázky do začátku Je má cílová skupina na sociálních sítích? Čeho tam chci dosáhnout? Mám obsah, který můžu sdílet? Kdo bude obstarávat sociální sítě? Jak budu měřit úspěšnost aktivit?

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Budete snadno k nalezení na hlavní stránce

Více

Co je to sociální síť?

Co je to sociální síť? Sociální sítě Co je to sociální síť? Sociální síť je webová služba, která umožňuje jednotlivcům: vybudování veřejného nebo poloveřejného profilu v omezeném systému vytvořit seznam uživatelů, s nimiž něco

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Budete snadno k nalezení na hlavní stránce

Více

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013 Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013 Cíl výzkumu kyberšikana z hlediska oběti a útočníka, dále též rodiče a učitele osobní údaje (sdílení, zasílání) sexting sociální sítě komunikace

Více

Přehled služeb turistického videoportálu Cestykrajem.cz

Přehled služeb turistického videoportálu Cestykrajem.cz Přehled služeb turistického videoportálu Cestykrajem.cz 1. Představení portálu Cestykrajem.cz jsou užitečný on-line průvodce pro všechny tuzemské i zahraniční turisty se silnou propagací a viditelnou reklamou.

Více

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců 500 HR MINUTES KONFERENCE O MODERNÍCH TRENDECH V HR 13. března 2013 Hana Velíšková, KPMG KPMG Česká republika Od roku 1990 760 zaměstnanců 27 partnerů Druhý

Více

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2014

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2014 Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2014 Cíl výzkumu kyberšikana z hlediska oběti, dále též rodiče a učitele osobní údaje (sdílení, zasílání) sexting sociální sítě komunikace s

Více

Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková

Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková Informatizace společnosti Petra Štogrová Jedličková Program 1. Seznámení 2. Podstata změny 3. Aktuální trendy 1. Big Data 2. Sociální média 3. Elektronický obchod a PR 4. Mobilní inteligence 5. Geolokace

Více

UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR

UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR UŽIVATELÉ SOCIÁLNÍCH SÍTÍ V ĆR závěrečná zpráva z marketingového výzkumu trhu FOCUS, Marketing & Social Research říjen Uživatelé sociálních sítí 1 DESIGN VÝZKUMU Agentura FOCUS, Marketing & Social Research

Více

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH

JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU A DALŠÍCH SOCIÁLNÍCH SÍTÍCH EDICE 2013 J a ks epr os a di t nafa c e booku adal š í c hs oc i ál ní c hs í t í c h Pr ů v o d c ep r ov š e c h n y, k d oc h t ě j í u s p ě t n e j e nn afa c e b o o k u JAK SE PROSADIT NA FACEBOOKU

Více

Online komunikace Hurá na internet!

Online komunikace Hurá na internet! Online komunikace Hurá na internet! Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Internet V dnešní době médium číslo 1 a přitom nejlevnější. Obracíme se na něj pro informace, pro zábavu, komunikaci, nákup. Snadno jeho

Více

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu Sociální sítě Sociální síť = propojená skupina lidí na internetu registrovaným členům umožňuje vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie,

Více

Zviditelněte svou značku a získejte více zákazníků MOŽNOSTI PREZENTACE NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Zviditelněte svou značku a získejte více zákazníků MOŽNOSTI PREZENTACE NA PORTÁLU SVATBA.CZ Zviditelněte svou značku a získejte více zákazníků MOŽNOSTI PREZENTACE NA PORTÁLU SVATBA.CZ NABÍDKA REKLAMNÍHO PROSTORU NEOČEKÁVANÝ PŘÍSTUP Portál Svatba.cz vyniká především v přístupu ke svému inzerentovi.

Více

Váš marketing na Facebooku. powered by

Váš marketing na Facebooku. powered by Váš marketing na Facebooku powered by Základní info o Facebooku Facebook Internetová sociální síť, ve které uživatelé komunikují a sdílejí obsah prostřednictvím svých profilů Celosvětově více než 400 milionů

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Snadno dohledatelní budete v rámci vyhledávání

Více

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Marketingové využití internetu

Marketingové využití internetu Marketingové využití internetu Obsah dnešní přednášky Internet, web 2.0 Dlouhý chvost, reputační systémy Využití internetu pro marketingové účely Webové prohlížeče a optimalizace stránek Typy reklamy Facebook

Více

Využití Facebooku a jeho místo v marketingu

Využití Facebooku a jeho místo v marketingu Využití Facebooku a jeho místo v marketingu Honza Bartoš Kdo jsem? Specialista na facebook reklamu Freelancer, podnikatel 1 Právní základy pro využití sociálních médií Autorské právo Označení zdroje nic

Více

Co se na internetu za 10 let změnilo a co se za 10 let (zřejmě) změní?

Co se na internetu za 10 let změnilo a co se za 10 let (zřejmě) změní? Co se na internetu za 10 let změnilo a co se za 10 let (zřejmě) změní? Michal Kankrlík, Obchodní ředitel IVITERA a.s. Jak používat internet pro lepší řízení LZ 30.května 2013, HR živě, Praha info@ivitera.com

Více

Efektivní PPC reklama pro firmy

Efektivní PPC reklama pro firmy Efektivní PPC reklama pro firmy E-marketingová konference JHK Markéta Janochová 25. 3. 2015 O čem se dnes budeme bavit? Představení a výhody PPC Jak naplánovat PPC kampaň Časté chyby Otázky a diskuze Začínáme:

Více

Produktový list. Firemní profily

Produktový list. Firemní profily Produktový list Firemní profily O službě Díky firemnímu profilu od Seznamu můžete umístit informace o vaší firmě na nejnavštěvovanější stránky českého internetu. Snadno dohledatelní budete v rámci vyhledávání

Více

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl 21. 10. 2014 - Školení pro realizátory MA21, Luka nad Jihlavou Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl Ondřej Rázl 2006 Vysočina-news.cz 2007 Kulturní magazín Zoom 2010 Commservis.com 2011

Více

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy?

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com

Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Duchem nejmladší český marketingový a mediální think tank. Tuto přednášku pro vás připravili: Kathryn Havlová kathryn.havlova@gmail.com Ondřej Sláma marketing@ondrejslama.cz Nejčastěji používané moderní

Více

Bezpečně na internetu. Vlasta Šťavová

Bezpečně na internetu. Vlasta Šťavová Bezpečně na internetu Vlasta Šťavová Soukromí na internetu Soukromí Nápomocný množinový diagram Bezpečně na sociálních sítích To, co o sobě zveřejníte na Internetu, už obvykle nejde vzít zpět. Nikdy. Nikdy

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro).

Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Tradiční zpravodajský server z Kutnohorska zprávy sport galerie Redakce Adresa redakce: Palackého náměstí 320, 284 01 Kutná Hora (budova bývalé České pojišťovny, druhé patro). Šéfredaktor zpravodajství:

Více

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Letní HR škola 2017 Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Michal Hardyn Michal Hardyn - představení ZKUŠENOSTI Ředitel kariérního portálu VímVíc.cz Zakladatel digitální agentury Stario Zakladatel

Více

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce O portálu Lekari-online.cz je informační a diskuzní portál s širokým spektrem lékařských oborů a specializací, jež umožňuje aktivní prezentaci lékařům, klinikám, zdravotním pracovištím a dodavatelům. Detailní

Více

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013

Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013 Výzkum rizikového chování českých dětí v prostředí internetu 2013 Cíl výzkumu kyberšikana z hlediska oběti a útočníka, dále též rodiče a učitele osobní údaje (sdílení, zasílání) sexting komunikace s neznámými

Více

Aktuální informace o elektronické bezpečnosti

Aktuální informace o elektronické bezpečnosti Aktuální informace o elektronické bezpečnosti a digitální vydírání, fenomén současnosti? Jiří Palyza, Národní centrum bezpečnějšího internetu Konference Řešení kybernetické kriminality, KÚ Kraje Vysočina,

Více

Setkání interních auditorů z finanční oblasti. Nové výzvy pro interní audit Big Data a socialní sítě

Setkání interních auditorů z finanční oblasti. Nové výzvy pro interní audit Big Data a socialní sítě www.pwc.com/cz Setkání interních auditorů z finanční oblasti Nové výzvy pro interní audit Big Data a socialní sítě 2. října 2014 Obsah Big Data a sociální sítě Změny v digitálním světě Jak využít velká

Více

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz

vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz vinegret.cz / 2015 Možnosti propagace na portálu Vinegret.cz Co je Vinegret.cz Vinegret.cz je mladý portál, který přináší různorodé informace o České republice v ruském jazyce. Našimi čtenáři jsou cizinci

Více

Monetizační a komunikační 4G/WiFi platforma. 2014 SOCIFI Ltd. - 4G & WiFi monetization, promotion and advertising platform

Monetizační a komunikační 4G/WiFi platforma. 2014 SOCIFI Ltd. - 4G & WiFi monetization, promotion and advertising platform Monetizační a komunikační 4G/WiFi platforma 7 SOCIFI vznikla v britské digitální agentuře PositiveZero. Po 7 letech v digitálních médiích a 2 letech vývoje byla společnost SOCIFI představena veřejnosti

Více

CENÍK INZERCE Platný od

CENÍK INZERCE Platný od CENÍK INZERCE Platný od 1. 7. 2019 ZPRAVODAJSKÝ PORTÁL Jsem jedním z největších online zpravodajských portálů v kraji Vysočina a mám přesah i mimo region. Patřím do rodiny Drben, které tvoří projekt Drbna.

Více

Reaguje vyhledávání na potřeby uživatelů nebo tomu je naopak?

Reaguje vyhledávání na potřeby uživatelů nebo tomu je naopak? Reaguje vyhledávání na potřeby uživatelů nebo tomu je naopak? David Chudán (xchud01@vse.cz) Vysoká škola ekonomická, fakulta informatiky a statistiky, katedra informačního a znalostního inženýrství Inforum

Více

PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE

PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE PRACOVNÍ PORTÁL PERSONALISTKA.CZ PREZENTACE 1 O nás 2 Informace o portálu 3 Média a internet 4 Další informace 5 Kontakty a reference Jsme Personalistka.cz - vyhledávaný a oblíbený pracovní portál s širokou

Více

INTERNET cesta ke spotřebiteli

INTERNET cesta ke spotřebiteli Vzdělávací program SPOTŘEBITELSKÁ GRAMOTNOST Téma č.3 INTERNET cesta ke spotřebiteli Public relations. Využití sociálních médií k získávání zákazníků. Public relations Veřejnost. Kdo je to veřejnost? Cílem

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků SEZNAM SLUŽEB NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem je usnadnění

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na

Více

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115

Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Gymnázium a Střední odborná škola, Rokycany, Mládežníků 1115 Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0410 Číslo šablony: 20 Název materiálu: Android vs ios Ročník: Identifikace materiálu: Jméno autora: Předmět:

Více

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing.

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Analýza nových forem marketingu Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jakub Hořický Cíl bakalářské práce Cílem práce je pro zvolenou společnost

Více

Odbor egovernmentu Roman Vrba

Odbor egovernmentu Roman Vrba Odbor egovernmentu Roman Vrba Portál občana Notifikační služby možnost aktivace systémových notifikací notifikace změny údajů v základních registrech notifikace konce platnosti dokladů nastavení vlastních

Více

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz

Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz Tour de ABB 2013 Průvodce online aplikací http://www.tourdeabb.cz 1. V online systému došlo v tomto roce k několika změnám, proto není možno použít uživatelský účet z roku loňského. Prvním krokem je tedy,

Více

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ

Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ Propagujte se efektivně a získejte více zákazníků CELOROČNÍ ZVIDITELNĚNÍ NA PORTÁLU SVATBA.CZ PŘEDSTAVENÍ NAŠEHO PORTÁLU Jsme největší svatební portál s katalogem svatebních dodavatelů v ČR. Naším cílem

Více

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS

PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS PŘEHLED SLUŽEB A PARAMETRŮ INTERNETOVÉHO BANKOVNICTVÍ CREDITAS ÚČINNÝ OD 1. ÚNORA 2015 OBSAH Technické požadavky 01 Bezpečnostní prvky 01 Povinnost zřízení a vedení účtu 01 Dostupnost 01 Limity aktivních

Více

Identifikátor materiálu: ICT-3-15

Identifikátor materiálu: ICT-3-15 Identifikátor materiálu: ICT-3-15 Předmět Téma sady Informační a komunikační technologie Téma materiálu Sociální sítě Autor Ing. Bohuslav Nepovím Anotace Student si procvičí / osvojí sociální sítě. Druh

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama - internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

Knihovny v mobilních zařízeních. Jan Pokorný Knihovny současnosti 2012

Knihovny v mobilních zařízeních. Jan Pokorný Knihovny současnosti 2012 Knihovny v mobilních zařízeních Jan Pokorný Knihovny současnosti 2012 Mobilita a komunikace Zánik lokálních služeb na úkor globálních => nutnost stále cestovat z místa na místo Díky technologiím nežijeme

Více

Strojírenské časopisy a weby MEDIAKIT 2018

Strojírenské časopisy a weby MEDIAKIT 2018 Strojírenské časopisy a weby MEDIAKIT 2018 3 dobré důvody, proč inzerovat u nás 1/ máme největší databázi a fórum registrovaných strojařů a čtenářů 2/ máme nejnavštěvovanější web Portál profesionálů STROJIRENSTVI.CZ

Více

EEA Grants Norway Grants

EEA Grants Norway Grants EEA Grants Norway Grants BIODIVERZITA V NEPŘÍRODNÍCH BIOTOPECH NAUČNÉ STEZKY DO MOBILU Projekt: Zvyšování povědomí veřejnosti o biodiverzitě v nepřírodních biotopech České republiky Organizace: Ústav pro

Více

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI?

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead, In- stream,

Více

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU

NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU NÁVOD K AKTIVACI A POUŽÍVÁNÍ E-MAILOVÉHO ÚČTU V DOMÉNĚ PACR.EU PŘIHLÁŠENÍ K E-MAILOVÉMU ÚČTU Pro přihlášení k účtu je třeba do internetového vyhledávače napsat internetovou adresu http://hotmail.com. Po

Více

Přihlášení uživatele do aplikace

Přihlášení uživatele do aplikace Informační systém GRANTY modul hodnocení Vypracováno pro MHMP Přihlášení uživatele do aplikace GRANTY modul Hodnocení vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. Dokument ze dne: 23. 8. 2016, verze 1.03

Více

Výtisk č.: Počet listů 12. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Příručka pro aktivaci účtu

Výtisk č.: Počet listů 12. Přílohy: 0 ÚZIS ČR. Příručka pro aktivaci účtu ÚZIS ČR Palackého nám. 4 128 01 Praha 2 - Nové Město Výtisk č.: Počet listů 12 Přílohy: 0 ÚZIS ČR Příručka pro aktivaci účtu Projekt - ereg - Úprava rezortních registrů a konsolidace rezortních dat v návaznosti

Více

WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM

WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM WEBMARKETING K VÝSLEDKŮM STATISTIKY 5,7 millionu uživatelů (10+) 7 miliard Pageviews 500+ Joined Websites (Site Centric) 100 minutes Daily Average Time Spent (ATS) 60 % Internet Penetration CZK 9 miliard

Více

Webové šablony pro restaurace

Webové šablony pro restaurace Grafika Webdesign Eshopy Webové šablony pro restaurace Připravili jsme šablonové weby, které je možné aplikovat na většinu restaurací/kaváren a podobných podniků. Oproti univerzálním šablonám pro firemní

Více

Únor 2015 Průzkum UPC Česká republika. Děti na internetu: očima rodičů

Únor 2015 Průzkum UPC Česká republika. Děti na internetu: očima rodičů Únor 2015 Průzkum UPC Česká republika Děti na internetu: očima rodičů Přístup dětí k internetu v domácnosti O: Má/mají Vaše dítě/děti doma přístup k internetu? Lze vybrat více odpovědí. Ano - máme doma

Více

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě

Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Pěstování zeleniny na zemědělské půdě Využití internetu a sociálních sítí v rámci semináře Zásady správného obhospodařování zemědělské půdy (13/018/1310b/164/000699) Struktura prezentace Nový jednotný

Více

MS Exchange a MS Outlook

MS Exchange a MS Outlook MS Exchange a MS Outlook Břetislav Regner PROJEKT financovaný z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZVYŠOVÁNÍ IT GRAMOTNOSTI ZAMĚSTNANCŮ VYBRANÝCH FAKULT MU Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/15.0224

Více

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce

O portálu. Návštěvnost. Možnosti spolupráce O portálu Portál Plasticka-chirurgie.info nabízí kompletní informace z oblasti estetické medicíny. Návštěvník na něm nalezne odborné informace podané neodbornou formou. Díky detailním popisům jednotlivých

Více

MARKETING, PROPAGACE Jak se dostanete k zákazníkům?

MARKETING, PROPAGACE Jak se dostanete k zákazníkům? MARKETING, PROPAGACE Jak se dostanete k zákazníkům? Nejdříve je třeba si uvědomit, že všichni zájemci a vaši potenciální zákazníci nejsou ve stejné fázi nákupu. Někteří teprve uvažují o tom, že si něco

Více

Úvod do on-line marketingu

Úvod do on-line marketingu Úvod do on-line marketingu Lektor: Jiří Eder Obsah videosemináře co je on-line marketing možnosti,výhody a rizika on-line marketingu pozice on-line marketingu v marketingovém mixu stanovení cílů a měření

Více

Název projektu: ICT nás baví Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/

Název projektu: ICT nás baví Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Název projektu: ICT nás baví Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/51.0015 Jméno a příjmení lektora: PhDr. Petr Frey Název modulu: KA 8 Sociální sítě ve výuce ÚVOD DO SOCIÁLNÍCH SÍTÍ ÚVOD DO SOCIÁLNÍCH SÍTÍ

Více

7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti. Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, FJFI, KFE, PINF 2008)

7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti. Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, FJFI, KFE, PINF 2008) 7. SEO Nástroje pro analýzu úspěšnosti Web pro kodéry (Petr Kosnar, ČVUT, Obsah Terminologie Fáze SEO Strategie SEO Key Performance Indicator Analýza klíčových slov AdWords Google Analytics Google Webmaster

Více

Návrh spolupráce emimino.cz 2018

Návrh spolupráce emimino.cz 2018 Návrh spolupráce emimino.cz 2018 Oslovte svou cílovou skupinu jednoduše a efektivně. Snažící se otěhotnět Těhotné ženy Matky s dětmi Zdroj: Netmonitor, leden 2017 Proč my? O emimino.cz Typická uživatelka

Více

RUSKÝ LIFESTYLE PORTÁL O CESTOVÁNÍ A TURISMU

RUSKÝ LIFESTYLE PORTÁL O CESTOVÁNÍ A TURISMU RUSKÝ LIFESTYLE PORTÁL O CESTOVÁNÍ A TURISMU COPYRIGHT 2008-2014 PRIMOCO INVESTMENTS LIMITED VERSION 2014.1 Všechna práva vyhrazena. Russian Traveller je registrovaná obchodní značka. CO JE RUSSIAN TRAVELLER

Více

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC

TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC TELEFONNí LiNKA PREMiUM PRŮVODCE APLIKACí T UC-ONE - PC úvod Sjednocená komunikace představuje ideální řešení pro společnosti, které chtějí zvýšit svou efektivitu a využít komplexní řešení pro pokrytí

Více

Chyby v prohlížečích, které v nich byly klidně deset let. Jiří Nápravník

Chyby v prohlížečích, které v nich byly klidně deset let. Jiří Nápravník Chyby v prohlížečích, které v nich byly klidně deset let Jiří Nápravník 1 Jednotlivé části Důvod vytvoření analýzy Podíl na trhu mezi prohlížeči Podíl na trhu mezi op. systémy Způsob analýzy a použité

Více

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA

5 % 10 % Správa profilu (stránky) na Facebooku. Tři varianty rozsahu správy Facebook účtu, soutěže a další služby: SLEVA SLEVA Správa profilu (stránky) na Facebooku Facebook dnes má téměř každý pravidelný uživatel internetu (nejen) v ČR. Tato sociální síť představuje oblíbené komunikační médium především mezi mladými. Pro podniky,

Více

Facebook pokračování Offline formy propagace. Mgr. Bohdana Rambousková

Facebook pokračování Offline formy propagace. Mgr. Bohdana Rambousková Facebook pokračování Offline formy propagace Mgr. Bohdana Rambousková Edge Rank Kdo uvidí můj status? EdgeRank je speciální algoritmus, kterým FB určuje, kdo příspěvky dané stránky či uživatele uvidí na

Více

Jak plánují čeští turisté své cesty a výlety. Jirka Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o.

Jak plánují čeští turisté své cesty a výlety. Jirka Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o. Jak plánují čeští turisté své cesty a výlety Jirka Pilnáček, Turistika.cz, s.r.o. Obsah prezentace Technologie pro hledání aktivního trávení volného času (výletů, zajímavostí a akcí) Cílová skupina lidí

Více

Petra Bartošová Partner Account Manager

Petra Bartošová Partner Account Manager Petra Bartošová Partner Account Manager Agenda: 1. Konec podpory Windows XP 2. Scénáře prodeje 3. Konec podpory Office 2003 4. Vaše dotazy Marketingová kampaň Vrchol březen 2014 Komunikační kampaň cílená

Více

Video natáčení / střih

Video natáčení / střih Video natáčení / střih Podle posledních průzkumů lidé na webových stránkách spíše scanují očima, nežli čtou. Video forma přichází jako dokonalý marketingový doplněk omnichannelu, ať už pro novou akvizici

Více

O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO

O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO O MOBILNÍCH APLIKACÍCH V KOSTCE (TRENDY, KRIZE, PŘÍLEŽITOSTI, APLIKACE) YOUMOBTOO (a trocha omáčky okolo ) Mobile Marketing Solutions Krize -Hrozba? X Příležitost? Krize se netýká mobilních aplikací a

Více

Tvorba obsahu (Copywriting)

Tvorba obsahu (Copywriting) WORKSHOP ŘÍZENÍ PROJEKTŮ & TESTOVÁNÍ POUŽITELNOSTI Řízení projektů kde začít??? Cíle webu Cílové skupiny Úkoly návštěvníků na webu Analýza konkurence Budoucí rozvoj webu Analýza klíčových slov Návrh obsahu,

Více

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik

Produktový list - Sklik. PPC reklama - internetová reklama placená za proklik Produktový list - Sklik PPC reklama - internetová reklama placená za proklik O službě Sklik je český PPC systém provozovaný společností Seznam.cz, který umožňuje zobrazování textové reklamy ve vyhledávání

Více

INTERAKTIVNÍ PUBLIKACE pro smartphony a tablety

INTERAKTIVNÍ PUBLIKACE pro smartphony a tablety INTERAKTIVNÍ PUBLIKACE pro smartphony a tablety PŘEDSTAVENÍ PUBLIKACE Naše aplikace a interaktivní digitální publikace pro smartphony a tablety, jsou určeny jako marketingová podpora prodeje firem, které

Více

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Agenda Účel sociálních sítí pro marketing Sociální

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

Maximalizujte výkon display kampaní. Jana Bujalková Analytical Lead

Maximalizujte výkon display kampaní. Jana Bujalková Analytical Lead Maximalizujte výkon display kampaní Jana Bujalková Analytical Lead Jak si vybrat z množství cílení POVĚDOMÍ ZVAŽOVÁNÍ IN-MARKET PODOBNÁ PUBLIKA REMARKETING Efektivní zásah dle marketingových cílů DEMOGRAFIE

Více

JEDINEČNÝ ONLINE SVĚT ÓČKA

JEDINEČNÝ ONLINE SVĚT ÓČKA ÓČKO 2017 JEDINEČNÝ SVĚT ÓČKA přes 200.000 RU/měsíc na ocko.tv 1.700.000+ shlédnutých stránek/měsíc 620.000 přátel na Facebooku 1.750.000 dosah/týden 350.000 přehraných videí/týden 320.000 stažených aplikací

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

Digitální fotografie II. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová

Digitální fotografie II. Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Digitální fotografie II Mgr. Milana Soukupová Gymnázium Česká Třebová Téma sady didaktických materiálů Číslo a název šablony Číslo didaktického materiálu Druh didaktického materiálu Téma didaktického materiálu

Více

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová

Helplist 52 potenciál a metriky pro 52 kanálů komunikačního mixu Jana Eckhardtová, Malá marketingová / Kanály komunikačního mixu Inzerce v tisku (deníky, časopisy ) Televize Kino - Product placement (kombinace reklamy a PR) Potenciál (jak a kde zjistit potenciál komunikačního kanálu) Statistiky prodejnosti

Více

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA Adam Zbiejczuk (influencer.cz) 8.10.2015 Než začneme: nejsem guru... 1997: HTML 2000: blog 2006: Facebook 2007: Web 2.0 2007-9: mbank 2009-11:

Více

10. Sociální sítě jako prodejní platformy Získejte maximum z online komunit. Pavel Kotyza @ VŠFS

10. Sociální sítě jako prodejní platformy Získejte maximum z online komunit. Pavel Kotyza @ VŠFS 10. Sociální sítě jako prodejní platformy Získejte maximum z online komunit Pavel Kotyza @ VŠFS Agenda Prodejní / Nákupní proces Které sociální sítě jsou skvělé pro prodej B2B versus B2C Výhody různých

Více

NIBE Uplink Uživatelská příručka

NIBE Uplink Uživatelská příručka NIBE Uplink Uživatelská příručka Obsah 1 Všeobecné Úrovně služby Požadavky 2 Registrace služby NIBE Uplink 3 Navigace na stránkách Moje systémy Software Nastavení účtu Odhlášení 1. Všeobecné Aplikace NIBE

Více

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze

Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Cloudové služby kancelářského softwaru hostované společností Microsoft Kvalitní nástroje pro firemní nasazení za přijatelnou cenu Vždy aktuální verze Office, e-mail, sdílení dokumentů, videokonference

Více