Ing. Pavel Rosenlacher

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz"

Transkript

1 Marketing v sociálních sítích Facebook, propagace na sociální síti Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

2 Krátké shrnutí Jedním ze základu úspěchu je umět originálně a atraktivně reagovat na potřeby cílové skupiny Teri Blitzen Fanoušci jsou buď muži anebo dívky, pro které je vzor Sociální sítě je možné rozdělit dle jejich profilu: Facebook = sociální síť Čechů Twitter = sociální síť pro IT specialisty a novináře Google+ = ráj studentů Linkedin = společenství manažerů a vzdělaných lidí Stejně tak existují typologie jednotlivých uživatelů sociálních sítí Pomáhají při vytváření person 2.

3 Krátké shrnutí Obsah nestačí jen vytvářet, ale především publikovat Minimum propagace Aktivní propagace Pokročilá propagace Vychází z cílů sdělení a cílových skupin Součástí pochopení a vyhledávání cílových skupin je Hypertargeting Schopnost zacílení na základě pokročilé demografie a psychografie Kromě využití v segmentaci se používá také v propagaci Existuje přesto řada omezení, kdy ani podrobná segmentace nemusí platit 3.

4 Založení firemního Facebooku Založení firemního Facebookového profilu má několik kroků: Seznámení se s pravidly Výběr odpovídajícího typu businessu Výběr profilového obrázku Uvedení URL stránky publikovat stránku Je potřeba respektovat určitá pravidla Znáte pravidla chování na Facebooku? 4.

5 Pravidla používání Facebooku Co může firmě hrozit za porušení těchto pravidel? Obecná pravidla Publikovat nahotu a sexuální obsah Psát nenávistné, výhrůžné zprávy Zbytečné násilí Vlastnit falešné, podvodné profily Tvořit spam Soutěže Mohou probíhat na profilu i v aplikacích Soutěž formou vkládání příspěvků, likováním, komentáři, posíláním zpráv stránce Nesmí se žádat sdílení soutěže na soukromém profilu Autorská práva Nahrání obsahu na FB = udělení souhlasu s použitím Využitím cizího obsahu můžeme porušovat autorská práva 5.

6 Po založení profilu jak jej propagovat? Jak propagovat nově založený profil? Jak získat co nejrychleji publicitu profilu? 6.

7 Propagace nového firemního profilu na Facebooku Řekněte o profilu Partneři, odběratelé, zaměstnanci, známí Čím více fanoušků, tím lépe Podpořte okamžitý marketing Komentáře o firmě se zobrazí v News Feedu dalším uživatelům Možnost použití reklamy na Facebooku a Hypertargetingu Propojení s dalšími kanály Webové stránky, podpis zaměstnanců Další sociální sítě Propojení s newsletterem, např. nástroj GetResponse Propojení s obsahovým marketingem Pravidelně publikovat kvalitní obsah, vhodný typ obsahu a ve vhodnou chvíli Navázat informace z webu na sociální síť Propagovat svou webovou stránku 7.

8 Přidávání přátel Kdy poslat žádost o přidání do přátel? Jak je tomu u vás? 8.

9 Přidávání přátel Ve firemním profilu se zpravidla jedná o potvrzování žádosti o přátelství V rámci malých firem se doporučuje přidávat pouze lidi, které osobně známe a oni znají nás Aby přidání nepůsobilo kontraproduktivně a nepřerušilo dosavadní kontakt s uživatelem V případě nejistoty se doporučuje poslat krátkou zprávu Po založení nového profilu je vhodné oslovit partnery, dodavatele, aby se co nejdříve přidali 9.

10 Efektivita propagace a kvalita příspěvku Z výsledků průzkumu Social Bakers vyplývá, že úspěšný příspěvek se skládá z: Jednoduché, ale zajímavé myšlenky Profesionálního obrázku Stručného textu, jehož jazyk odpovídá cílové skupině 10.

11 Efektivita propagace a kvalita příspěvku Průměrná interakce na jeden příspěvek dle počtu fanoušků 11.

12 Efektivita propagace a kvalita příspěvku Typ obsahu a engagement uživatelů 12.

13 Efektivita propagace a kvalita příspěvku Pravděpodobnost aktivizace uživatelů dle dnů v týdnu 13.

14 Efektivita propagace a kvalita příspěvku Činnosti, které uživatel dělá alespoň jednou měsíčně 70% Zkušenosti ostatních 65% Informace před koupí 53% Čtení obsahu se zápornou zkušeností 50% Čtení obsahu s pozitivní zkušeností 47% Sdílení slev, kupónů 14.

15 Čtenost obsahu na sociálních sítích Jak funguje reklama na Facebooku? Jak je finančně nákladná? Jak ji jako uživatelé hodnotíte? 15.

16 Čtenost obsahu na sociálních sítích Pokud předchozí způsoby je potřeba ještě více podpořit, existuje možnost placené reklamy na Facebooku Jedním z primárních nástrojů efektivní reklamy na Facebooku je použití Hypertargetingu Cílem je ušití sdělení na míru konkrétní cílové skupině Zajištění vyšší čtenosti či zhlédnutí Výhodou efektivní reklamy je její předání dále přátelům, což znásobuje účinek sdělení Atraktivní a úspěšný obsah může být navíc podpořen Facebookem a zobrazit se i dalším uživatelům v News Feedu 16.

17 Hodnocení příspěvků na Facebooku 17.

18 Postup propagace obsahu na Facebooku Cíle Propojení s marketingovými cíli Určení cíle příspěvku Publikum Dělení publika na segmenty Výběr správného typu publika dle hypertargetingu Strategie Výběr vhodné mediální strategie Vzhledem k produktu, publiku a cílů kampaně 18.

19 Propagace: návaznost na cíle Cokoli, co uděláte, by samozřejmě mělo být navázáno na vaši strategii (Shih, 2010) Marketingová strategie podniku Komunikační strategie a taktika v sociálních sítích Nejčastější cíle, kde funguje hypertargeting: Dosáhnout na nové segmenty publika Testovat nová sdělení a reakce Přemýšlet globálně, jednat lokálně Prodávat další anebo jiné produkty stávajícím zákazníkům Poznat svou zákaznickou základnu a zjistit, jaké faktory mají největší vliv na zájmy a kupní rozhodnutí 19.

20 Propagace: členění publika na segmenty Segmentace a dělení publika by mělo vycházet z: Znalosti potřeb cílové skupiny Především znát, co vytváří u cílové skupiny zájem o produkt Hlubší znalosti typických zákazníků Pohlaví nestačí Nalezení zpravidla dvou, tří hlavních kritérií pro segmentaci Nejlepší pomůckou jsou persony a měření odezvy Samotný proces segmentace probíhá pomocí segmentačních klíčů, nejčastěji zájmy a koníčky Pohlaví Stav Představy o ideálním vztahu Věk Vzdělání Zaměstnání Zájmy Oblast 20.

21 Propagace: členění publika na segmenty Čím lze jednotlivé segmenty oslovovat? Jakým produktem nebo službou? Pohlaví Stav Představy o ideálním vztahu Věk Vzdělání Zaměstnání Zájmy Oblast 21.

22 Propagace: členění publika na segmenty Pohlaví Kosmetika, hygiena, genderově typické činnosti Produkt určený mužům lze propagovat i u žen a naopak Stav Svobodný, zadaný, zasnoubený, provdaný Randění, vztahy, knihy, seznamky, rozlučky se svobodou, dovolené pro páry, snubní prsteny, svatby, poradny Stav dokresluje také životní styl či zájmy a výše příjmu Představy o ideálním vztahu Vychází především ze životních hodnot, sociální skupiny Hodinový manžel, domácí práce, homosexuální páry Věk Ne vždy je zadán anebo ne vždy odpovídá realitě Potřeby vzhledem k věku se odvíjejí také od životního cyklu člověka 22.

23 Propagace: členění publika na segmenty Vzdělání VŠ, student VŠ, střední škola, odborné Může být pomocníkem k určení skutečného věku Finanční investování, účast v politických diskuzích, levné půjčky, Obecně se dle vzdělání přizpůsobuje jazyk sdělení Zaměstnání Seznam zaměstnavatelů Možnost použití u produktů určených pro konkrétní oblast, např. fastfoody, obchodní obědy u zaměstnání, pracovní pomůcky pro konkrétní odvětví Oblast Rodné město, bydliště, stát Geografická segmentace, zákazníci kamenných poboček Zájmy Jednotlivá klíčová slova související s firemním produktem Oblíbená hudba, film, kultura, knihy, časopisy 23.

24 Propagace: výběr strategie, nástroje Zacílené reklamy Text Reklamní aplikace Tvoří je nadpis, text a obrázek Objevují se nalevo ve vyhrazeném sloupci a na stránce s novými příspěvky Platba za proklik anebo za tisíc zobrazení V aplikacích tráví uživatel daleko více času, a tím i se značkou Vhodné spíše pro osvědčené a známé značky Nejčastěji se jedná o spolupráci s osvědčeným vývojem Zynga, RockYou Sociální akce Vysílání Nejnovějších příspěvků, čímž lze podpořit zacílené reklamy Možnost sdílení a účasti, dále jsou uživatelé ovlivněni tím, co přišlo přátelům Nenásilná forma cílené reklamy zamíchaná do příspěvků Kontaktní reklamy Forma vloženého video komentáře, sponzorovaných událostí Cílem by mělo být zapojit značku do běžných vztahů na Facebooku 24.

25 Propagace: nástroje 25.

26 Propagace: cílení nástrojů 26.

27 Propagace: cílení nástrojů Text 27.

28 Propagace: cílení nástrojů 28.

29 Řešení problémů s efektivitou propagace Jak byste vyřešili: Nedostatečné působení reklamy Málo kliknutí Velmi malý počet kupujících Postupně zhoršující se výsledky kampaně Neproduktivní segment v porovnání s ostatními 29.

30 Řešení problémů s úspěchem v hypertargetingu Konkrétní problém Nedostatečné působení reklamy Málo kliknutí Jen málo návštěvníků si produkt nakonec koupí Výsledky kampaně se zhoršují Určitý segment má stále nízké výsledky v porovnání s ostatními Možné řešení Upravit zacílení tak, aby bylo méně omezující, úprava výběrových kritérií Vytvořit menší segmenty s cílem zjistit, kdo kliká a kdo ne. Na základě toho vytvořit specifičtější sdělení Přizpůsobit přistávací stránku sdělení z reklamy. Zároveň do sdělení zakomponovat výzvu k akci, časové omezení. Problém s okoukaností a nízkou originalitou. Vytvořit nové verze, obrázky Analýza, zda segment je opravdu vhodnou skupinou. Revize nabídky. 30.

31 Krátké shrnutí Používání Facebooku přináší nutnost dodržovat určitá pravidla: Obecná pravidla Pravidla pro pořádání soutěží Autorská práva Při založení nového profilu je vhodné při jeho propagaci říct o profilu, podpořit okamžitý marketing, propojit s ostatními kanály a propojit s obsahovým marketingem úspěšný příspěvek se skládá z jednoduché a zároveň zajímavé myšlenky, originálního obrázku a z vhodného textu 31.

32 Krátké shrnutí Při propagaci obsahu na Facebooku je vhodné použít tzv. hypertargeting Postup propagace obsahu na sociální síti zahrnuje: Stanovení cílů Výběr publika Určení strategie V rámci využití přesné segmentace se používají tzv. segmentační klíče Propagace na Facebooku přináší několik nástrojů: Zacílená reklama Reklamní aplikace Sociální akce Kontaktní reklamy 32.

33 Facebook, propagace na sociální síti Děkuji za pozornost Ing. Pavel Rosenlacher 33.

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Sociální sítě a propagace obsahu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Webová analytika se zabývá chováním zákazníků na webu, tím jak web plní vytyčené

Více

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování)

PŘÍLOHY. Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011. Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) PŘÍLOHY Příloha I- Počet uživatelů internetu v ČR (starší 16let) v letech 2006-2011 100% 80% 60% 40% 20% 0% 2006 2007 2008 2009 2010 2011 Zdroj: ČSÚ, 2011a (vlastní zpracování) Příloha II- Seznam slevových

Více

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ

35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ 35 ZPŮSOBŮ JAK OUTSOURCINGEM PODPOŘIT VAŠE PODNIKÁNÍ KREATIVNÍ PRÁCE 1. TVORBA BLOGU Nezáleží na tom, o čem váš blog je. Důležité je, aby byl neustále aktuální, s relevantními informacemi a aktivní ve

Více

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem.

INTRO. Očekávaný přínos pro byznys však u drtivé většiny těchto značek nikdy nepřijde. Na českém Facebooku vydělává pouze 15 % firem. INTRO Založit si facebookový profil nic nestojí, proto to dříve či později udělá každá druhá firma, neziskovka nebo živnostník. Hned po webových stránkách je dnes v Česku Facebook nejběžnější online platformou.

Více

Online komunikace Hurá na internet!

Online komunikace Hurá na internet! Online komunikace Hurá na internet! Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Internet V dnešní době médium číslo 1 a přitom nejlevnější. Obracíme se na něj pro informace, pro zábavu, komunikaci, nákup. Snadno jeho

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Další formy komunikace Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké opakování Používání Facebooku přináší nutnost dodržovat určitá pravidla: Obecná pravidla Pravidla

Více

Digitální marketing se zaměřením na export. Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat

Digitální marketing se zaměřením na export. Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat Digitální marketing se zaměřením na export Markéta Kabátová Web: ulab.rocks Twitter: @marketakabat Moje zkušenosti: 2010 2014 2016 Digitální svět v číslech Česká Republika Slovensko Kolik lidí je vlastně

Více

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz

Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Marketing v sociálních sítích Cíle a působení marketingu na internetu Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí Rozlišujeme elektronický marketing, internetový marketing a online

Více

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz

INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA. doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz INTEGROVANÁ MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE V POJETÍ K.E.CLOWA + D.BAACKA doc. PhDr. Dušan Pavlů, CSc. dusan.pavlu@vsfs.cz 1. CLOW, K.E., BAACK, D.: REKLAMA, PROPAGACE A MARKETINGOVÁ KOMUNIKACE BRNO: COMPUTER

Více

10 chyb marketingu na sociálních sítích

10 chyb marketingu na sociálních sítích WWW..EU 10 chyb marketingu na sociálních sítích 10 chyb marketingu na sociálních sítích Adam Dolanský, Radim Koláček 1 Obsah Úvod... 3 Snažíte se být všude... 3 Jste egoističtí... 4 Nezkoumáte, co funguje

Více

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S. Marketing na sociálních sítích

ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S. Marketing na sociálních sítích ŠKODA AUTO VYSOKÁ ŠKOLA, O.P.S. Studijní program: B6208 Ekonomika a management Studijní obor: 6208R087 Podniková ekonomika a management obchodu Marketing na sociálních sítích Jaroslav ŠANDERA Vedoucí práce:

Více

Ing. Pavel Rosenlacher

Ing. Pavel Rosenlacher Marketing v sociálních sítích Webová analytika Ing. Pavel Rosenlacher pavel.rosenlacher@vsfs.cz Krátké shrnutí SEO spočívá v lepším zobrazování stránek ve výsledcích vyhledávání na vyhledávačích Souhrnně

Více

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu

Sociální síť. = propojená skupina lidí na internetu Sociální sítě Sociální síť = propojená skupina lidí na internetu registrovaným členům umožňuje vytvářet osobní (či firemní) veřejný či částečně veřejný profil, komunikovat spolu, sdílet informace, fotografie,

Více

Využití Facebooku a jeho místo v marketingu

Využití Facebooku a jeho místo v marketingu Využití Facebooku a jeho místo v marketingu Honza Bartoš Kdo jsem? Specialista na facebook reklamu Freelancer, podnikatel 1 Právní základy pro využití sociálních médií Autorské právo Označení zdroje nic

Více

YouTubeři vs. značky

YouTubeři vs. značky YouTubeři vs. značky Vítám vás, moje prezentace na Marketing Monday byla hodně o videích. Osobně nemám rád, když poskytnuté slidy jsou ve formátu PDF se sérií obrázků bez textu, které vám bez mluveného

Více

Mobilní reklama ve vyhledávání

Mobilní reklama ve vyhledávání Mobilní reklama ve vyhledávání Mobilní vyhledávání ve světě roste a s ním i možnosti, které poskytují jednotlivé PPC systémy. Co všechno je tedy s mobilní reklamou ve vyhledávání možné? Má pro nás smysl

Více

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA

SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA SOCIÁLNÍ SÍTĚ PRO B2B FIRMY - ZA KAŽDOU FIRMOU HLEDEJ ČLOVĚKA Adam Zbiejczuk (influencer.cz) 8.10.2015 Než začneme: nejsem guru... 1997: HTML 2000: blog 2006: Facebook 2007: Web 2.0 2007-9: mbank 2009-11:

Více

Podmínky použití webu Shopletaky.cz Seznam kapitol

Podmínky použití webu Shopletaky.cz Seznam kapitol Podmínky použití webu Shopletaky.cz Seznam kapitol 1. Co jsou Shopletáky.cz... 2 2. Jak webová služba Shopletáky.cz funguje... 3 3. Registrační údaje...... 5 4. Podmínky použití webu Shopletáky.cz... 6

Více

Mediálně komunikační vzdělávání

Mediálně komunikační vzdělávání Mediálně komunikační vzdělávání Základní osnova kurzu Mediálně komunikačního vzdělávání bude pokrývat zejména níže uvedená témata, způsoby vzdělávání a okruhy. Ze zpětné vazby účastníků manažerského a

Více

Podnikání na internetu

Podnikání na internetu Podnikání na internetu Bc. Miloslav Vaněk Abstrakt: Vědecká práce Podnikání na internetu pojednává o možnosti nabízet své zboží a služby přes internet. Součástí vědecké práce je i zjednodušená struktura

Více

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013

Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 Publikace je chráněna autorským právem Pavel Fara 2013 1 Dnešní internetový svět nabízí spoustu možností, jak si vydělat peníze, zlepšit rodinný rozpočet nebo si v důchodu finančně přilepšit. Jednou z

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Public Relations Proces

Public Relations Proces Public Relations Proces Radek Vítek Ogilvy Public Relations Vnímání je realita 2 Nejlepší příběh zvítězí Směřujeme do éry vypravěčů, kde smyslová a pocitová přitažlivost hrají dominantní role. Vypravěči

Více

ASPEKTY FACEBOOKOVÝCH KAMPANÍ V ČR Z POHLEDU POSKYTOVATELE

ASPEKTY FACEBOOKOVÝCH KAMPANÍ V ČR Z POHLEDU POSKYTOVATELE ASPEKTY FACEBOOKOVÝCH KAMPANÍ V ČR Z POHLEDU POSKYTOVATELE Jiří Rosík ÚVOD Internetový marketing se stává stále silnějším hráčem na poli reklamy. Sociální sítě v čele s Facebookem jsou tvůrci nových reklamních

Více

BRANDZ FRIENDZ. Monday, April 22, 2013

BRANDZ FRIENDZ. Monday, April 22, 2013 BRANDZ FRIENDZ MY Cca 156 Facebook aplikací za loňský rok, 350 celkově Spravováno 1 000 000 USD ve Facebookové reklamě Cca 1 600 000 uživatelů v našich aplikacích 2 870 000 fanoušků analyzovaných stránek

Více

Firmy na sociálních sítích Trendy na sociálních sítích Zlatá pravidla marketingu na sociálních sítích

Firmy na sociálních sítích Trendy na sociálních sítích Zlatá pravidla marketingu na sociálních sítích Sociální sítě Facebook Twitter LinkedIn Google+ Instagram Firmy na sociálních sítích Trendy na sociálních sítích Zlatá pravidla marketingu na sociálních sítích Virtuální propojení skupiny lidí Sdílení

Více

Jak na online marketing nebo PR?

Jak na online marketing nebo PR? Jak na online marketing nebo PR? Marcela Fialková 23. března 2016 Co by mělo tvořit náplň vašeho média v online prostoru? Produkt? Značka? Médium jako každé jiné Sociální sítě, blog médium jako každé jiné

Více

VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER

VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER DĚTI A REKLAMA STUDIE VYHODNOCENÍ STUDIE, KTEROU MEZI ŠÉFY MARKETINGU VÝZNAMNÝCH FIREM PŮSOBÍCÍCH NA ČESKÉM TRHU REALIZOVALA AGENTURA OGILVY & MATHER listopad 2014 Studie: Děti a reklama, listopad 2014

Více

Sociální síť jako plnohodnotný partner moderního HR

Sociální síť jako plnohodnotný partner moderního HR Skill port VŠEM Sociální síť jako plnohodnotný partner moderního HR Obsah je vhodný pro předměty týkající se: personalistiky, komunikace Přednášející: - Peter Šandor, Hungry Gecko (sandor.petr@gmail.com)

Více

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu

Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Pozvánka na kurzy v oblasti on-line marketingu Kurzy: Jak na on-line marketing základy on-line marketingu (1 den) Copywriting aneb jak psát atraktivní on-line texty (1 den) On-line marketing prakticky

Více

Komunity a sociální sítě: Jak na nich efektivně inzerovat? Daniel Kafka První multimediální Fragile media dan@multimedia.cz

Komunity a sociální sítě: Jak na nich efektivně inzerovat? Daniel Kafka První multimediální Fragile media dan@multimedia.cz Komunity a sociální sítě: Jak na nich efektivně inzerovat? Daniel Kafka První multimediální Fragile media dan@multimedia.cz Facebook : časová osa a fakta 2004 Únor: Facebook založen jako studentská stránka

Více

15 super )pů pro reklamy na Facebooku

15 super )pů pro reklamy na Facebooku 7. 6. 2012 15 super )pů pro reklamy na Facebooku Jindřich Fáborský - igloonet s.r.o. 1. Měsíční fakturace nad 10 000 GPB Facebook standardně generuje faktury každý den. S útratou vyšší než 10 000 GBP můžete

Více

Marketing. Modul 7 Internetový marketing

Marketing. Modul 7 Internetový marketing Marketing Modul 7 Internetový marketing Výukový materiál vzdělávacích kurzů v rámci projektu Zvýšení adaptability zaměstnanců organizací působících v sekci kultura Tento materiál je spolufinancován z Evropského

Více

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU FACEBOOK PRO FIRMY

PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU FACEBOOK PRO FIRMY PILOTNÍ OVĚŘOVÁNÍ INOVATIVNÍ MANAŽER MARKETINGU FACEBOOK PRO FIRMY Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 1 ÚVOD A FILOZOFIE SOCIÁLNÍCH SÍTÍ Přibližně

Více

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima 2010

Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima 2010 Výzkum zaměřený na domácí cestovní ruch Vyhodnocení etapy zima CELKOVÉ SROVNÁNÍ TURISTICKÝCH REGIONŮ Česká republika IOP č. Sběr informací domácí cestovní ruch Česká republika IOP č. Sběr informací domácí

Více

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Production tvorba / aktualizace komunikačních nástrojů...2 Aktualizace kariérních stránek...2 Implementace ATS... 2 Výroba sady reklamních bannerů...2

Více

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU

Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU Metodika komplexního hodnocení kvality DIGITÁLNÍ MÉDIA V ROCE 2015 PODLE REUTERS INSTITUTU /VŠ V. Krasnický a tým KA05 1 Úvod Jak najít cestu ke své cílové skupině? Jak ji zaujmout? To jsou otázky, které

Více

Sociální média a blogování

Sociální média a blogování Program Podnikání 4. týden Sociální média a blogování V tomto týdnu nejprve rozvineme vaši prezentaci na internetu do oblasti sociálních médií (neboli sociálních sítí), tj. podíváme se na takové platformy

Více

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE

1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE NOVÁ INFORMAČNÍ A PR STRATEGIE 1. ANALÝZA UPLYNULÉHO OBDOBÍ 2. SOUČASNÉ POTŘEBY 3. REALIZACE 1. Analýza uplynulého období Informační strategie vychází z Jednacího řádu (JŘ), kde je stanovena povinnost

Více

Co děláme BURDA MEDIA TV SPECIÁLNÍ PROJEKTY SOCIÁLNÍ SÍTĚ WEBOVÉ PREZENTACE DIGITÁLNÍ PUBLIKOVÁNÍ SMARTPHONY & TABLETY NEWSLETTER & DIRECT MAILING

Co děláme BURDA MEDIA TV SPECIÁLNÍ PROJEKTY SOCIÁLNÍ SÍTĚ WEBOVÉ PREZENTACE DIGITÁLNÍ PUBLIKOVÁNÍ SMARTPHONY & TABLETY NEWSLETTER & DIRECT MAILING >HREJ.CZ> >HREJ.CZ> Co děláme BURDA MEDIA TV SPECIÁLNÍ PROJEKTY Y SOCIÁLNÍ SÍTĚ WEBOVÉ PREZENTACE DIGITÁLNÍ PUBLIKOVÁNÍ SMARTPHONY & TABLETY NEWSLETTER & DIRECT MAILING OBECNÉ INFO FACEBOOK Reální uživatelé

Více

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik

Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Příloha 6b: Komunikační mix - detailní popis taktik Production tvorba / aktualizace komunikačních nástrojů...3 Aktualizace kariérních stránek...3 Implementace ATS Inhiro... 3 Spolupráce při tvorbě intranetu...3

Více

1. Identifikační údaje zadavatele

1. Identifikační údaje zadavatele V Ostravě dne 10. června 2014 Věc: Písemná výzva k podání nabídky u zadávacího řízení označeného Učící se regiony Vzdělávací služby projektu Vážení, v souladu s Metodickým pokynem k příručce pro příjemce

Více

Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA. Komu určeno: Cíle studia: MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium

Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA. Komu určeno: Cíle studia: MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium MBA Leadership Master Program Exkluzivně zajištěné e-lerningové on-line studium Garant: prof. Mgr. I. Hashesh, PhD, MBA Komu určeno: Studium je určeno všem podnikatelům, manažerům, vedoucím pracovníkům

Více

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava

Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina. Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Společenská odpovědnost středních a velkých firem v sociální oblasti v Kraji Vysočina Mgr. Daniel Hanzl, SVOŠ sociální Jihlava Definice společenské odpovědnosti firem I Společenská odpovědnost firem je

Více

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing.

Analýza nových forem marketingu. Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Analýza nových forem marketingu Autor práce: Petr Martinák (UČO:15426) Vedoucí práce: Ing. Kamila Tišlerová, Ph.D. Oponent práce: Ing. Jakub Hořický Cíl bakalářské práce Cílem práce je pro zvolenou společnost

Více

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu

Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Letní HR škola 2017 Digitální HR: Využití sociálních sítí v recruitmentu Michal Hardyn Michal Hardyn - představení ZKUŠENOSTI Ředitel kariérního portálu VímVíc.cz Zakladatel digitální agentury Stario Zakladatel

Více

- podnik předpokládá, že kupující dává přednost nízkým cenám výrobků

- podnik předpokládá, že kupující dává přednost nízkým cenám výrobků Otázka: Marketing Předmět: Ekonomie Přidal(a): Lemurek - podnikatelská koncepce (tj. způsob myšlení, podnikatelského řízení) - proces řízení, jehož výsledkem je poznání, předvídání, ovlivňování a v konečné

Více

Úvod do sociálních sítí

Úvod do sociálních sítí Úvod do sociálních sítí Otázky do začátku Je má cílová skupina na sociálních sítích? Čeho tam chci dosáhnout? Mám obsah, který můžu sdílet? Kdo bude obstarávat sociální sítě? Jak budu měřit úspěšnost aktivit?

Více

Marketing na webu. Zajímavá čísla z oblasti online marketingu

Marketing na webu. Zajímavá čísla z oblasti online marketingu V Marketing na webu Zajímavá čísla z oblasti online marketingu PPC PPC kampaně obecně PPC v rámci Google AdWords PPC v rámci Seznam Skliku PPC v rámci Facebooku Online marketing Nezapomeňte na základ online

Více

Budování zpětných odkazů

Budování zpětných odkazů Budování zpětných odkazů KAPITOLA 5 V této kapitole se dozvíte: Jak se budují odkazy Kam je vhodné umisťovat odkazy Jaké jsou typy odkazů Proč se nezabývat rankem stránek Co je nutné vědět z technického

Více

Nová média a oslovení mládeže

Nová média a oslovení mládeže Nová média a oslovení mládeže Sociální sítě účinný moderní marketingový a komunikační nástroj Nikola Samková, 27. 11. 2016 Sociální sítě Jedná se o službu na internetu. Registrovaným členům umožňuje vytvářet

Více

Instore radio research

Instore radio research Instore radio research Instore rádio - studie Během poslední doby začínají marketingoví manageři stále více využívat nové způsoby vysílacích médií. Díky potřebě vynakládat efektivně (cena/oslovení) své

Více

Školský management a. téma rovných příležitostí ve vzdělávání

Školský management a. téma rovných příležitostí ve vzdělávání Školský management a téma rovných příležitostí ve vzdělávání Je téma rovných příležitostí významným tématem školského managementu? Jde o významné téma pedagogiky, psychologie, sociologie i vzdělávací politiky

Více

Petr PPC dnes. jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky

Petr PPC dnes. jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky Petr Halík PPC dnes jak vypadat mají, jak ne a proč umí rychle odpovídat na byznysové otázky Vymezení PPC co to všechno je? SEARCH - Vyhledávání Textová reklama ve vyhledávání Produktové reklamy (PLA,

Více

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu

Česká zemědělská univerzita v Praze. Marketingová komunikace v odvětví cestovního ruchu Česká zemědělská univerzita v Praze Podnikání a administrativa Teze Vedoucí DP: Ing.Lucie Vokáčová Autor: Bc. Romana Králová Praha 2003 - teze Tato diplomová práce se zabývá problematikou marketingové

Více

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy?

Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Téma: Reklama na produkty v OTC - co funguje v praxi a trendy? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Nové trendy a český trh public relations. Jiří Nosek GfK Czech, s.r.o.

Nové trendy a český trh public relations. Jiří Nosek GfK Czech, s.r.o. PR SUMMIT 2013 Nové trendy a český trh public relations Jiří Nosek GfK Czech, s.r.o. Charakteristika výzkumu CÍL VÝZKUMU Zmapování názorů PR profesionálů na aktuální vývoj oboru public relations v České

Více

Efektivní PPC reklama pro firmy

Efektivní PPC reklama pro firmy Efektivní PPC reklama pro firmy E-marketingová konference JHK Markéta Janochová 25. 3. 2015 O čem se dnes budeme bavit? Představení a výhody PPC Jak naplánovat PPC kampaň Časté chyby Otázky a diskuze Začínáme:

Více

Roger Bennett: Přežije váš podnik? Návod, jak dosáhnout a udržet růst a zisk podniku

Roger Bennett: Přežije váš podnik? Návod, jak dosáhnout a udržet růst a zisk podniku E-shop: Zkušení poradci z Velké Britanie mohou stát, v této turbulentní době, za vašimi zády. Své mnohaleté zkušenosti shrnuli do několika knih. Roger Bennett: Přežije váš podnik? Návod, jak dosáhnout

Více

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10

Obsah. Úvod 9 Členění knihy 10 Obsah Úvod 9 Členění knihy 10 KAPITOLA 1 Copywriting 11 Práce copywritera 11 Jak se stát dobrým copywriterem 12 Jak začít 15 Co budete psát 15 O čem budete psát 16 Proč budete psát 17 Pro koho budete psát

Více

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING

CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING CERTIFIKOVANÝ KURZ: DIGITÁLNÍ MARKETING V třiceti hodinách našeho kurzu se podrobně seznámíte s těmito tématy: Modul č. 01: Úvod do digitálního marketingu Modul č. 02: Optimalizace pro vyhledávače (SEO)

Více

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera

PR Akademie pro veřejnou správu. Roman Kučera PR Akademie pro veřejnou správu Roman Kučera PR AKADEMIE Institut veřejné správy MU + LESENSKY.CZ PR AKADEMIE Vzdělávací centrum nabízející školení, semináře, konference a workshopy zaměřené na veřejnou

Více

Nové trendy vyhledávání SEO 2015. Adam Švanse. www.cstechnologies.cz

Nové trendy vyhledávání SEO 2015. Adam Švanse. www.cstechnologies.cz Adam Švanse Harmonogram školení #1 SEO #2 Novinky #3 Jak na to? Ukazatele výkonnosti Jak měřit SEO? Typy dotazů Navigační Informační Transakční (komerční) Statistiky hledanosti Zdroje návštěvnosti

Více

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců

Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců Využití sociálních sítí v náboru zaměstnanců 500 HR MINUTES KONFERENCE O MODERNÍCH TRENDECH V HR 13. března 2013 Hana Velíšková, KPMG KPMG Česká republika Od roku 1990 760 zaměstnanců 27 partnerů Druhý

Více

NÁVRH NA ROZŠÍŘENÍ MARKETINGOVÝCH AKTIVIT S DŮRAZEM NA INTERNETOVÝ MARKETING

NÁVRH NA ROZŠÍŘENÍ MARKETINGOVÝCH AKTIVIT S DŮRAZEM NA INTERNETOVÝ MARKETING VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA PODNIKATELSKÁ ÚSTAV MANAGEMENTU FACULTY OF BUSINESS AND MANAGEMENT INSTITUT OF MANAGEMENT NÁVRH NA ROZŠÍŘENÍ MARKETINGOVÝCH AKTIVIT S

Více

Jak využít PPC u startupů?

Jak využít PPC u startupů? Jak využít PPC u startupů? Jan Slezák Key account manager Sklik 15.9.2015 Program 15:00 15:45 prezentace (1. část) 15:45 16:00 pauza 16:00 16:30 prezentace (2. část) O čem si dnes povíme? Online marketing

Více

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie

Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Téma: Digital Marketing v praxi, ukázky a případové studie Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead,

Více

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje)

Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Závěrečné vyhodnocení projektu (podpořen z Dotačního programu Podpora cestovního ruchu 2016 Jihočeského kraje) Reg. číslo dotační smlouvy: 33-03-006 1. Název projektu: PodKletí on line 2. Příjemce dotace:

Více

Věrnostní programy. Věrnostní programy. 1.Úvod

Věrnostní programy. Věrnostní programy. 1.Úvod Věrnostní programy Obsah kapitoly Obsahem této kapitoly je přehled problematiky věrnostních programů, jejich zaměření, typologie, plánování, problémy a rizika včetně souvisejících legislativních aspektů.

Více

Propagace knihoven a komunikace s uživatelem na Facebooku. Část III.

Propagace knihoven a komunikace s uživatelem na Facebooku. Část III. Publikováno na Inflow.cz (http://www.inflow.cz/propagace-knihoven-komunikace-s-uzivatelem-nafacebooku-cast-iii) Propagace knihoven a komunikace s uživatelem na Facebooku. Část III. 5. 1. 2011 Biernátová

Více

Specifikace předmětu veřejné zakázky Odborné vzdělávání v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s.

Specifikace předmětu veřejné zakázky Odborné vzdělávání v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s. PŘÍLOHA Č. 1 Specifikace předmětu veřejné zakázky Odborné vzdělávání v MPK v rámci projektu Komplexní rozvoj lidských zdrojů ve společnosti MP Krásno, a.s. 1. PODROBNÁ SPECIFIKACE ZAKÁZKY Předmětem veřejné

Více

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty

Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Jednotná firemní identita A jak zvolit správné sdělení pro klienty Mgr. Bohdana Rambousková Agenda Jednotná firemní identita Její základní prvky logo, vizitky, email, web Jasné sdělení Media plán Jednotná

Více

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ

ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ ONLINE MARKETING PRO VZDĚLÁVACÍ INSTITUCE ZA MARKETING MAKERS ANDREA HOLZKNECHTOVÁ CO NEMŮŽEŠ ZMĚŘIT, TO NIKDY NEDĚLEJ! MarketingMakers.net Přednášející: Andrea Holzknechtová, PPC specialista Marketingový

Více

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE?

LINKED AKADEMIE. Informace pro partnery PROČ PODPOŘIT? PROČ LINKED AKADEMIE? LINKED AKADEMIE Informace pro partnery PROČ LINKED AKADEMIE? LinkedIn je nejrychleji rostoucí profesní sociální síť Je efektivním nástrojem k k budování expertní značky hledání práce získávání nových klientů

Více

Příloha č.5: Komunikační mix

Příloha č.5: Komunikační mix Příloha č.5: Komunikační mix Production výroba komunikačních nástrojů...2 Kariérní stránky... 2 InHiro - implementace ATS... 2 Vlastní fotografie... 2 Prezentační systém... 3 Reach zasažení cílové skupiny...

Více

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl

Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl 21. 10. 2014 - Školení pro realizátory MA21, Luka nad Jihlavou Jak využít sociální sítě a jejich možnosti Ondřej Rázl Ondřej Rázl 2006 Vysočina-news.cz 2007 Kulturní magazín Zoom 2010 Commservis.com 2011

Více

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8

Obsah. Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 Obsah Úvod 7 Zpětná vazba od čtenářů 7 Dotazy 8 Errata 8 Poznámka k aktuálnosti 8 Konvence použité v knize 8 KAPITOLA 1 Mechanismy fungování sociálních sítí 9 Jak funguje Facebook 11 Jak sociální sítě

Více

Návrh marketingové komunikace s vybranými skupinami zákazníků ve firmě Unicars Cz s.r.o. Petra Doležalová

Návrh marketingové komunikace s vybranými skupinami zákazníků ve firmě Unicars Cz s.r.o. Petra Doležalová Návrh marketingové komunikace s vybranými skupinami zákazníků ve firmě Unicars Cz s.r.o. Petra Doležalová Bakalářská práce 2013 ABSTRAKT Bakalářská práce se zabývá návrhem marketingové komunikace s

Více

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015

Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 Využití sociálních sítí pro komunikaci s absolventy a profesní uplatnění absolventů Petr Macek Workshop KA05, Olomouc, 12. 5. 2015 www.kredo.reformy-msmt.cz Agenda Účel sociálních sítí pro marketing Sociální

Více

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA

Naděje - M, o.p.s. Báňská 287, 434 01 Most IČ 254 54 722 E-mail: nadeje-m@seznam.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA VÝROČNÍ ZPRÁVA 2014 Obsah 1. Úvodní slovo... 3 2. Základní údaje o společnosti... 4 3. Druhy obecně prospěšných služeb... 5 4. Orgány společnosti... 6 5. Přehled činnosti společnosti za rok 2014... 6 FINANČNÍ

Více

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI?

REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? REKLAMA NA PRODUKTY V OTC CO FUNGUJE V PRAXI? Obsah co dnes projdeme... 1 Typ kampaní v OTC a přehled kanálů 2 Branding YouTube varianty v praxi (Case study: Coldrex) Formáty - kdy Masthead, In- stream,

Více

Činnost asociace v letech 2014 2015

Činnost asociace v letech 2014 2015 Činnost asociace v letech 2014 2015 Vize CAFIN CAFIN je přední a respektovanou autoritou v otázkách finančního řízení díky certifikaci finančních pozic a sdílení odborného know-how. Podpora výzkumu, výuky

Více

ZA5776. Flash Eurobarometer 341 (Gender Inequalities in the European Union) Country Questionnaire Czech Republic

ZA5776. Flash Eurobarometer 341 (Gender Inequalities in the European Union) Country Questionnaire Czech Republic ZA77 Flash Eurobarometer (Gender Inequalities in the European Union) Country Questionnaire Czech Republic FL - Women in the European Union - CZ D Kolik je Vám let? Zapište. Pokud "odmítl(a) odpovědět",

Více

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce. Event marketing. Event marketing. Denisa Fialová

ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ. Bakalářská práce. Event marketing. Event marketing. Denisa Fialová ZÁPADOČESKÁ UNIVERZITA V PLZNI FAKULTA EKONOMICKÁ Bakalářská práce Event marketing Event marketing Denisa Fialová Cheb 2013 Čestné prohlášení Prohlašuji, že jsem bakalářskou práci na téma,,event marketing

Více

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016

DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva. Duben 2016 DIGITÁLNÍ GARÁŽ POMÁHÁME ČESKU RŮST Závěrečná zpráva Duben 2016 Výzkumné pozadí AMSP ČR sdružuje na otevřené, nepolitické platformě malé a střední podniky a živnostníky i jejich organizace z celé České

Více

OBJEVTE SVĚT NOVÝCH MOŽNOSTÍ V ONLINE

OBJEVTE SVĚT NOVÝCH MOŽNOSTÍ V ONLINE OBJEVTE SVĚT NOVÝCH MOŽNOSTÍ V ONLINE ŽHAVÉ NOVINKY ve zvýšení prodejního výkonu ONLINE Miroslav Král, Managing Partner, MarketUP 2 1. KOMBINACE TV & Online kampaně Podpořte růst vašeho byznysu v nových

Více

Marketingový výzkum turistické oblasti Opavské Slezsko 2014. Dotazování provozovatelů zařízení

Marketingový výzkum turistické oblasti Opavské Slezsko 2014. Dotazování provozovatelů zařízení Marketingový výzkum turistické oblasti Opavské Slezsko 2014 Dotazování provozovatelů zařízení Obsah 1 Úvod... 3 2 Metodika výzkumu... 4 2.1 Seznam oslovených zařízení... 5 2.1.1 Zařízení zahrnutá ve výzkumu...

Více

Užití sociálních sítí v SEO

Užití sociálních sítí v SEO Užití sociálních sítí v SEO Pavel Ungr Sociální sítě Vyvíjejí se -> mají využitípro obchod Na všech důležitých sociálních sítích máme možnosti firemních profilů Společnosti monitorují sociální sítě Ataxo

Více

INOVOVANA TRÉ NINKOVA MI STA

INOVOVANA TRÉ NINKOVA MI STA ERGO Aktiv, o.p.s. INOVOVANA TRÉ NINKOVA MI STA Inovovaný produkt ERGO Aktiv, o.p.s. [Vyberte datum.] Obsah DEFINICE TRÉNINKOVÝCH MÍST... 2 POPIS CÍLOVÉ SKUPINY PRO TRÉNINKOVÁ MÍSTA V CENTRU ERGO Aktiv,

Více

CENÍK SLUŽEB KARIÉRNÍ PORTÁL PRO STUDENTY, ABSOLVENTY A MLADÉ PROFESIONÁLY PLATNÝ OD 1. 11. 2014 Ú S P ĚŠ N O S TI

CENÍK SLUŽEB KARIÉRNÍ PORTÁL PRO STUDENTY, ABSOLVENTY A MLADÉ PROFESIONÁLY PLATNÝ OD 1. 11. 2014 Ú S P ĚŠ N O S TI CENÍK SLUŽEB PLATNÝ OD 1. 11. 2014 KARIÉRNÍ PORTÁL PRO STUDENTY, ABSOLVENTY A MLADÉ PROFESIONÁLY UNIJOBS.CZ S.R.O. KOSTNICKÁ 743/6 67401 TŘEBÍČ TELEFON: 604 385 570 E-MAIL: INFO@UNIJOBS.CZ CENÍK SLUŽEB

Více

STDC pro Restu.cz. Od strategie k praktickému využití

STDC pro Restu.cz. Od strategie k praktickému využití STDC pro Restu.cz Od strategie k praktickému využití See-Think-Do-Care koncept Awareness Consideration Purchase Loyalty SEE THINK DO CARE Principy STDC konceptu Relevance: Kdo? => cílová skupina Co? =>

Více

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4

ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 ÚVOD 3 SEZNÁMENÍ SE SYSTÉMEM 4 JEDNODUCHÉ PŘIHLÁŠENÍ 4 ADMINISTRAČNÍ PROSTŘEDÍ 5 PŘEPÍNÁNÍ JAZYKOVÉ VERZE 5 POLOŽKY HORNÍHO MENU 5 DOPLŇKOVÉ POLOŽKY MENU: 6 STROM SE STRÁNKAMI, RUBRIKAMI A ČLÁNKY 7 TITULNÍ

Více

PR KONCEPCE 2015. Marie Wojciková

PR KONCEPCE 2015. Marie Wojciková PR KONCEPCE 2015 Marie Wojciková HLEDÁME ODPOVĚĎ NA KLÍČOVOU OTÁZKU Komise Výbory Starosta Zastupitelé Veřejná správa S KÝM CHCEME KOMUNIKOVAT A KOHO CHCEME INFORMOVAT? Rada Radní Média a novináři Zaměstnanci

Více

Business strategie primární zaměření na zákazníka Cílem zlepšit interakce se zákazníky za účelem zvýšení výnosů a zisku a snížení nákladů Větší

Business strategie primární zaměření na zákazníka Cílem zlepšit interakce se zákazníky za účelem zvýšení výnosů a zisku a snížení nákladů Větší Business strategie primární zaměření na zákazníka Cílem zlepšit interakce se zákazníky za účelem zvýšení výnosů a zisku a snížení nákladů Větší viditelnost zákaznických informací a podpora lidí při jejich

Více

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007

Základy marketingu. vní. Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 Základy marketingu Přednášky pro Vysokou školu finanční a správn vní Ing. Miloslav Vaňák 2006-2007 1 Přednáška 1: Definice marketingu Trocha historie: Snaha minimalizovat riziko, které je spojeno se vstupem

Více

OBECNÝ PŘEHLED ZE SVĚTA PRÁCE OBORY KATEGORIE E

OBECNÝ PŘEHLED ZE SVĚTA PRÁCE OBORY KATEGORIE E OBECNÝ PŘEHLED ZE SVĚTA PRÁCE OBORY KATEGORIE E 1. BOZP v oboru Jaké bezpečnostní předpisy a hygienická pravidla musíte dodržovat při své práci? Uveďte příklad, jaká pravidla bezpečnosti byste měl/a při

Více

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ

ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ Název projektu: Management kvality Registrační číslo projektu: CZ.04.1.03/4.1.13.2/2951 ZADÁVACÍ PODMÍNKY VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ s uveřejněním dle Příručky pro příjemce finanční podpory projektů Operačního

Více

INSIGHTS, AUDIENCES, ZAUJETÍ UDĚLEJTE SI S NÁMI POŘÁDEK V POJMECH, KTERÉ NA FACEBOOKU VÍDÁTE

INSIGHTS, AUDIENCES, ZAUJETÍ UDĚLEJTE SI S NÁMI POŘÁDEK V POJMECH, KTERÉ NA FACEBOOKU VÍDÁTE INSIGHTS, AUDIENCES, ZAUJETÍ UDĚLEJTE SI S NÁMI POŘÁDEK V POJMECH, KTERÉ NA FACEBOOKU VÍDÁTE Každý se na Facebooku stále učí něco nového a ledacos ho znovu a znovu překvapuje. Kdo se však chce věnovat

Více