Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP."

Transkript

1 Vážené dámy a vážení pánové, před sebou máte letní vydání nového zpravodaje ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména pro těžkou nákladní a autobusovou dopravu na rakouských dálnicích a rychlostních komunikacích! Kromě informací o vedení dopravy a časových plánech zde naleznete také tipy a upozornění pro co možná nejjednodušší a bezproblémový průjezd staveništěm. Tato informace o staveništích poskytuje přehled o zásadních úzkých místech pro nákladní automobily a autobusy v době stavební sezóny od července do září Využijte zákaznickou linku o staveništích ASFINAG! Máte ještě další dotazy k aktuálním stavbám ASFINAG nebo chcete něco vědět zcela přesně? V tom případě využijte nový telefon o staveništích ASFINAG! Zastihnete nás na telefonním čísle Aktuální informace o probíhajících stavebních projektech naleznete také na internetové adrese w w w. asfinag. at/baustelleninfo. Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP. V příloze naleznete obsah těchto informací o staveništích také v angličtině, češtině, maďarštině, polštině, chorvatštině a italštině. S přátelským pozdravem, Váš stavební tým ASFINAG 1. Dálnice A 1 West: Rekonstrukce tunelu Liefering Nejmodernější bezpečnostní technika pro lepší bezpečnost silničního provozu v tunelu Liefering v městské oblasti Salzburg. Od poloviny června 2016 pravděpodobně do začátku prosince 2016 je doprava vedena ve 2 JP v každém směru v protisměrném provozu v jednom tunelu. Místo 3 JP pro každý jízdní směr tak budou k dispozici pouze 2 JP. Doporučujeme, abyste se, pokud je to možné, vyhnuli tunelu Liefering v době špičky (před 6:00, mezi 9:00 a 16:00 a od 19:00). 2. Dálnice A 8 Innkreis: Bezpečnostní výstavba Haag až Ried Cesta bude po celé délce rozšířena na 30 metrů. Potom bude dispozici plnohodnotný 3,5 metru široký odstavný pruh. Rozšíření bude znamenat větší bezpečnost silničního provozu na v obou směrech silně vytížené dopravní trase, na které je také vysoký podíl (třetinový) těžké nákladní dopravy.

2 V každém směru budou vždy k dispozici 2 JP, přičemž ve směru Voralpenkreuz bude jeden JP přesunutý do protějšího směru. Pozor: Tento jízdní pruh je průjezdný pouze pro osobní automobily. Dodržujte omezení rychlosti na 80 km/h a dostatečný odstup. Nákladní automobily a autobusy musí jet ve směru Voralpenkreuz v 1. JP! JP v protisměrném provozu (2. JP) je průjezdný pouze pro osobní automobily! Omezení jízdní šířky ve směru Voralpenkreuz: 3,5 metru. 3. Dálnice A 9 Pyhrn: Oprava úseku Gratkorn Süd tunel Plabutsch Nord Součástí projektu je oprava mostu a silnice na dálnici A09 Pyhrn JJP Voralpenkreuz a JJP Spielfeld v úseku tunelů Gratkorn Süd Plabutsch Nord, km 173,15 až km 174,95. Vedení dopravy K dispozici budou vždy dva jízdní pruhy v každém směru. Stavební fáze 2: Od května do září jízdní pruhy v každém jednosměrném jízdním pásu. Stavební práce probíhají v úseku středního pruhu a druhého jízdního pruhu. Stavební fáze 3: Od září do listopadu jízdní pruhy v každém jednosměrném jízdním pruhu, přičemž ve směru Voralpenkreuz je doprava v jednom jízdním pruhu vedena v protějším směru. Pro lepší orientaci je zavedeno stejné barevné značení jako v případě tunelu Kaisermühlen. Stavební práce budou probíhat v úseku 1. JP a odstavného pruhu ve směru Voralpenkreuz. Stavební fáze 2: Od května do září 2016 Nákladní automobily a autobusy mohou v oblasti stavebních prací použít v obou směrech také 2. JP! Přehled stavební fáze 3: Od září do listopadu 2016 Nákladní automobily a autobusy mohou v oblasti stavebních prací použít v obou směrech také 2. JP! Řidiči mohou ve směru Voralpenkreuz (tranzit, oranžové barevné značení) použít také druhý jízdní pruh (šířka 3,0 m), který je veden přes protisměrný jízdní pruh. Připojovací místo Gratkorn Süd je přístupné pouze přes 1. JP (bílé barevné značení). Navíc se v tomto místě používá jednotný koncept barevného značení. 4. Dálnice A 2 Süd: Oprava úseku Wiener Neustadt až Grimmenstein Oprava povrchu dálnice A 2 Süd v úseku mezi Wiener Neustadt a Seebenstein. Oprava stávajících mostů a výstavba nových.

3 Vedení dopravy (od července do listopadu 2016) Průběžně budou k dispozici 3 JP (popř. 2 JP mezi Seebenstein a Grimmelstein) pro každý JJP. V roce 2016 bude pro dopravu ve směru Norden 1 JP v protisměru přesunutý na JJP Graz. Opravovat se bude dálnice ve směru na Vídeň. Od konce června bude ve směru na Vídeň oblast stavebních prací zkrácena na úsek Seebenstein - Wiener Neustadt; současně však již začnou opravné práce na JJP Graz v oblasti uzlu Seebenstein. V obou směrech platí max. šířka 6 m. Od konce září budou probíhat práce už jen na JJP Graz v úseku Seebestein s využitím žlabu v pruhu v protisměrném provozu. Krátce za sjezdem na S6 ve směru Bruck zůstane k dispozici už jen jeden jízdní pruh o šířce 3,25 m. Tyto práce budou probíhat do poloviny listopadu. Section Control kontroluje rychlost na stavebním úseku: maximálně 80 km/h. Šířka JP 3,50 metru zůstává v obou směrech beze změny. V úseku uzlu Seebenstein na jednosměrném jízdním pásu ve směru na Graz je v období od konce září do poloviny listopadu k dispozici pouze 1 JP o šířce 3,25 metru. 5. Rychlostní silnice S 6 Semmering: Oprava tunelu Bruck a Ruprecht Generální oprava tunelu v úseku Bruck a St. Ruprecht a úseku cesty od připojovacího místa Oberaich až k uzlu Bruck. Od do : Nájezd z rychlostní silnice S35 Brucker na S6 JJP St. Michael je uzavřen. Odklonění přes městskou zónu! Bez uzavírek na hlavní silnici. Kvůli uzavírce nájezdu je nutné dodržovat značení objížďky přes městskou zónu. Možná je alternativní objížďka po dálnici A 9 Pyhrn. 6. Dálnice A 2 Süd: Generální oprava v úseku Unterwald až Herzogberg Tento úsek dálnice A 2 Süd je na konci své životnosti: Bude se opravovat úsek na JJP Arnoldstein. Vedení dopravy (od července do října 2016) V každém směru budou vždy k dispozici 2 JP (na JJP Vídeň) v protisměrném provozu. Jednosměrný jízdní pás Arnoldstein bude veden ve 2 pruzích, přičemž 1 JP povede v krátkém úseku v protisměrném provozu. Od konce července se zkrátí úsek staveniště a vznikne průchodný protisměrný provoz, kdy všechny JP (2 JP v každém směru) budou vedeny na JJP Wien.

4 Držte se prosím vpravo (především před změnou vedení dopravy), dodržujte omezení rychlosti (80 km/h) a dostatečný odstup. Dostatečná šířka pravého JP 3,25 m zůstává v obou směrech beze změny. 7. Dálnice A 4 Ost: Generální oprava úseku Neusiedl až Nickelsdorf Do poloviny října budou probíhat práce na opravě vozovky, nájezdů a připojovacích míst. Společnost ASFINAG nainstaluje nové dopravní značky a značení a zavede řadu opatření pro větší bezpečnost na tomto úseku. V každém směru budou vždy k dispozici dva JP, přičemž ve směru Maďarsko budou JP stavebně odděleny a povedou v protisměrném provozu. Pro řidiče ve směru Vídeň platí: Dva JP budou zúženy a pro těžkou nákladní dopravu bude k dispozici 1. JP, 2. JP je pro těžkou nákladní dopravu kvůli zúžení neprůjezdný. Pro řidiče ve směru Maďarsko platí: Dva JP budou od sebe stavebně odděleny, oběma ale mohou díky jejich šířce projíždět nákladní automobily a autobusy. Připojovací místo Mönchhof je dostupné pouze přes 1. JP, proto se prosím řaďte včas! POZOR: Kontrola rychlosti zařízením Section-Control (úsekové měření) v obou JJP. 8. Balíček opatření na dálnici A 23 Südosttangente: 1. Generální oprava mostu Praterbrücke Od března 2015 do srpna 2017 probíhají práce na opravě mostu Praterbrücke. Vedení dopravy Všechny práce bude společnost ASFINAG provádět při plynulém provozu se zachováním vedení dopravy na mostě Praterbrücke ve čtyřech pruzích (zúžené JP) v každém JJP. Na JJP Nord proto vzniknou takzvané stavební ostrůvky (staveniště uprostřed, JP vedou okolo vlevo a vpravo). Uzavírky budou probíhat vždy v noci od 22:00 do 05:00. V noci platí omezení rychlosti na 30 km/h. Výjezd Ölhafen Lobau má omezenou jízdní šířku na 3,20 m. Aby práce mohly probíhat řádným způsobem a nevznikaly vibrace mostní konstrukce, dodržujte prosím v noci omezení rychlosti na 30 km/h! Zvláštní pozornost věnujte prosím značení příslušné fáze dopravy. 2. Přestavba uzlu Prater

5 Od března 2014 do podzimu 2016 vystaví společnost ASFINAG nový most Erdberger Brücke. Vedení dopravy do konce srpna 2016 A 23 směr Süden: Jeden průběžný JP ve směru Süden a napojení A 23 směr Süden na A 4 centrum a Nickelsdorf a výjezd do St. Marx budou vedeny na nové nosné konstrukci, 2 JP zůstanou na mostě Erdbergerbrücke. A 23 směr Norden u uzlu Prater: Jeden JP v protisměrném provozu na mostě Erdberger Brücke ve směru Norden / Kagran, 2 JP povedou přímo přes náhradní most ve směru Norden / Kagran. Jeden jízdní pruh povede přes náhradní most ve směru A 4 / centrum a 1 JP na A 4 ve směru Nickelsdorf. Vedení dopravy od konce srpna 2016 Od poloviny srpna začne přeložení dopravy na novou nosnou konstrukci. Toto přeložení má být dokončeno koncem srpna. Rovně vedoucí jízdní pruhy obou jednosměrných jízdních pásů potom opět povedou přes most Erdberger Brücke, výjezdy z A23 na A4 (oba jednosměrné jízdní pásy) zůstanou i v budoucnu na rozčleněných nosných konstrukcích. V době od června do listopadu 2016 je nutné počítat s několika víkendovými uzavírkami jednotlivých nájezdů. Úplné odstranění stavby pro vedení dopravy staveništěm na A4 by mělo být dokončeno do konce listopadu. U uzlu Prater jsou pro nákladní automobily a autobusy k dispozici v obou směrech JP na nových náhradních nosných konstrukcích, proto se prosím včas zařaďte a projíždějte JP zcela vpravo! Na dálnici A 4 Ost dodržujte v oblasti mostu Erdberger Brücke v obou směrech maximální výšku 4,2 metru! 3. Oprava dálničního nadjezdu Inzersdorf Po přípravných pracích v letech 2010 až 2014 začaly v březnu 2015 práce na dálničním nadjezdu Inzersdorf. Do roku 2018 společnost ASFINAG opraví nosné konstrukce a úsek částečně nově vystaví na náspu. Vybavení a bezpečnostní zařízení budou odpovídat nejmodernější technologii a zlepší se ochrana proti hluku. Doprava bude vedena v protisměrném provozu (JJP budou odděleny betonovou dělicí stěnou) dvěma JP (v rozsahu 2 pruhů) a 3 JP (v rozsahu 3 pruhů) v každém směru. Vedení dopravy bylo na konci května 2016 zkráceno. Pozor: Výjezd směrem na Inzersdorf / Sterngasse (Großgrünmarkt) ve směru Süden se posunulo na kilometr 3,2 (výška mostu Laxenburgerbrücke)! Předpokládá se, že na podzim 2016 bude posunut na výšku mostu Laxenburger Brücke také výjezd směrem na Altmannsdorf. Na vjezdu ze směru Süd se v celém JJP Nord (Hirschstetten) ve vedení dopravy nic nezměnilo, kromě zkrácení na konci stavebního úseku, které zůstane do jara Držte se prosím vpravo, dodržujte omezení rychlosti na 60 km/h (Section Control) a dostatečný odstup. Pozor: změna výjezdu směr Inzersdorf / Sterngasse!

6 4. Generální oprava tunelu v úseku Stadlau a Hirschstetten Technické zesílení požární ochrany, oprava vozovky a výměna elektromechanického vybavení tunelového řetězce a oprava mostních objektů AST Hirschstetten vč. výměny venkovního osvětlení v celém úseku staveniště. Od do bude pro dopravu uzavřen jednosměrný jízdní pás Süd. Na jednosměrném jízdním pásu Gänserndorf bude zaveden protisměrný provoz (1 jízdní pruh v každém jednosměrném jízdním pásu). Nájezdy na A23 z AST Hirschstetten a AST Stadlau (Genochplatz) ve směru Süden jsou v tomto období uzavřeny. Doporučujeme využít prostornou objížďku staveniště přes A22 - S1 - uzel Eibesbrunn. Přes staveniště nejsou povoleny žádné speciální transporty! 9. Dálnice A21 Wiener Außenring oprava mostu u Heiligenkreuz/Hinterbrühl Kvůli místnímu oddělení obou mostních objektů probíhá provoz pomocí dvou oddělených vedení dopravy. U objektu A21.28 probíhá vedení dopravy 4+0, u objektu A21.30 je vedení dopravy kvůli místním podmínkám možné pouze 3+1 (jednostranný stavební postup). Most u Heiligenkreuz: Protisměrné vedení dopravy na jednosměrném jízdním pásu Steinhäusl do poloviny července, potom protisměrné vedení dopravy na jednosměrném jízdním pásu Vösendorf. Šířka vozovky v každém směru 6,0 m. Most u Hinterbrühlu: Vychýlení směrem ven ve dvou pruzích s celkovou šířkou v každém směru 6 m do Potom protisměrné vedení dopravy do na JJP Steinhäusl. V úseku mostního objektu maximální šířka průjezdu 4,5 m na JJP Wien. Od září protisměrné vedení dopravy na JJP Wien. Na JJP Steinhäusl je k dispozici šířka průjezdu 4,5 m. POZOR: Od do 3.9. omezení jízdní šířky JJP Wien na 4,5 metru, potom omezení jízdní šířky JJP Steinhäusl. 10. Rychlostní komunikace S 16 Arlberg: Více bezpečnosti v tunelu Flirscher Do října budou probíhat v tunelu Flischer rozsáhlá opatření ke zlepšení bezpečnostních zařízení. Vzniknou dodatečné příjezdové cesty pro bezpečnostní složky a bude vyměněna protipožární ochrana. Přes den bude vždy k dispozici 1 JP na JJP Bregenz a 1 JP na JJP Kufstein. V průběhu těchto stavebních

7 opatření jsou mezi 20:00 a 05:00 nutné noční objížďky. Účastníci silničního provozu jsou tak vyvedeni u připojovacího místa St. Anton ve směru Kufstein a opět přivedeni u obce Flirsch zpět na S 16. Kromě toho je ještě plánováno sedm nočních úplných uzavírek v obou jízdních směrech. Přesné termíny uzavírek budou včas oznámeny v médiích, zpravodaji a na informačních tabulích na rychlostní silnici. Při plánovaných objížďkách během noci platí pro řidiče: Použijte na místě značení objížďky přes místní silnici L 68. Vyvedení probíhá mezi jednosměrným připojovacím místem Flirsch a připojovacím místem u mýtné brány St. Jakob. Tiráž: Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft 1011 Vídeň, Rotenturmstraße feedback-baustelleninfo@asfinag.at,

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP.

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP. Vážené dámy a vážení pánové, před sebou máte jarní vydání nového zpravodaje ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména pro

Více

Vážené dámy a pánové,

Vážené dámy a pánové, Vážené dámy a pánové, před sebou máte první vydání nového newsletteru ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli od této chvíle pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména

Více

Uzavírky na dálnicích a jejich bezpečnost

Uzavírky na dálnicích a jejich bezpečnost Uzavírky na dálnicích a jejich bezpečnost Povolování uzavírek na dálnicích a rychlostních silnicích Nová bezpečnostní opatření Zavádění systému řízení uzavírek Povolování uzavírek obecně Zákon č. 13/1997

Více

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka

II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Tisková zpráva Název akce: II/286 Jičín, Robousy Valdice - přeložka Stručný popis návrhu stavby: Jedná se o novostavbu přeložky silnice II/286 vedoucí kolem města Jičín. Součástí stavby bude rovněž výstavba

Více

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy

Letovice. Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky. I/43 směr Svitavy Silnice I/43, II/365 a III/3744 Okružní křižovatka a přilehlé úseky okružní křižovatka + upravený úsek I/43 směr Svitavy I/43 směr Brno Letovice 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

Rekonstrukce dálnice D1 Mirošovice Kývalka Zásady opravy dálnice D1

Rekonstrukce dálnice D1 Mirošovice Kývalka Zásady opravy dálnice D1 Rekonstrukce dálnice D1 Mirošovice Kývalka Zásady opravy dálnice D1 1. Diagnostika prokázala, že těleso dálnice a podkladní vrstvy z hlediska únosnosti vyhovují. Dálnice nevykazuje ani žádné zásadní poruchy

Více

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK

Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK Přednáška č. 3 UMÍSŤOVÁNÍ AUTOBUSOVÝCH A TROLEJBUSOVÝCH ZASTÁVEK 1. Všeobecné požadavky Umístění a stavební uspořádání zastávky musí respektovat bezpečnost a plynulost provozu: a) stavebně přiměřeným řešením

Více

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje

IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje IX. Setkání starostů a místostarostů Královehradeckého kraje CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Zkušenosti zvyšující bezpečnost dopravy v obcích Ing. Radim Striegler VLIV UTVÁŘENÍ KOMUNIKACE NA BEZPEČNOST

Více

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU,

CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, VIII. Setkání starostů a místostarostů Moravskoslezského kraje Nástroje na zvyšování bezpečnosti a efektivity úprav na pozemních komunikacích v obcích Ing. Alena Daňková CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i.

Více

Přednáška č.12 ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH

Přednáška č.12 ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH Přednáška č.12 ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY NA MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍCH PRVKY MÍSTNÍCH KOMUNIKACÍ PRO ZKLIDŇOVÁNÍ DOPRAVY Rozdělení: - psychologické prvky - fyzické prvky - prvky na křižovatkách 1. PSYCHOLOGICKÉ PRVKY

Více

Věc: Obousměrný provoz jízdních kol v ul. Hřbitovní - město Příbor

Věc: Obousměrný provoz jízdních kol v ul. Hřbitovní - město Příbor Městský úřad Příbor odbor investic a správy majetku náměstí Sigmunda Freuda 19 74258 Příbor Datum: 7. 10. 2014 Věc: Obousměrný provoz jízdních kol v ul. Hřbitovní - město Příbor Vážená paní /vážený pane,

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38.

Silnicei/38 J67. informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu. Pávov. Bedøichov. Jihlava, MÚK Pávov. zrušené napojení na I/38. 352 Silnicei/38 informační leták, 10/2013 uvedeno do provozu zrušené napojení na I/38 38 J67 Bedøichov Dopravní význam stavby Dostavbou mimoúrovňové křižovatky na silnici I/38 v Jihlavě u místní části,

Více

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích

VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích VIII. Setkání starostů a místostarostů Pardubického kraje Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Ing. Pavel Havránek CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Centrum dopravního

Více

Dálnice D1. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. informační leták, stav k 03/2014. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka.

Dálnice D1. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. informační leták, stav k 03/2014. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. Stø D Dálnice Chyška Dálnice D úsek 4, EXIT 04 Větrný Jeníkov EXIT 2 350 Kosovy Úsek 4, EXIT 04 Vìtrný Jeníkov EXIT 2 infografika D-reko-u4-VJenikov--305 Petrovice I / 3 48 3 04 Vìtrný Jeníkov Havlíèkùv

Více

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov

ČERNÁ HORA. II/377, směr Rájec-Jestřebí. Černá Hora. I/43, směr Brno. II/377, směr Rájec-Jestřebí. II/377, směr Černá Hora, Tišnov I/43 x II/377 Okružní křižovatka I/43, směr Svitavy okružní křižovatka II/377, směr Tišnov II/377, směr Rájec-Jestřebí Černá Hora I/43, směr Brno 1. Celková situace Sledovaná čtyřramenná okružní křižovatka

Více

D48 Rybí MUK Rychaltice

D48 Rybí MUK Rychaltice D48 Rybí MUK Rychaltice Objekt C132 - Provizorní dopravní značení (Technická zpráva) Souhrnné informace Název stavby: D48 Rybí MUK Rychaltice Investor: Ředitelství silnic a dálnic ČR Sídlo: Na Pankráci

Více

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY

ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY ÚSTAV DOPRAVNÍHO INŽENÝRSTVÍ HLAVNÍHO MĚSTA PRAHY Magistrát hl. m. Prahy odbor dopravy Jungmannova 29/35 110 00 Praha 1 VÁŠ DOPIS ZNAČKY / ZE DNE NAŠE ZNAČKA VYŘIZUJE / LINKA PRAHA Obj. prací č. 12/2007

Více

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY

Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY Cvičení z předmětu K612PPMK Provoz a projektování místních komunikací ZPOMALOVACÍ PRAHY A ZVÝŠENÉ PLOCHY POUŽITÍ (zdroj: novela TP č. 85, srpen 2013) místní komunikace funkční skupiny C a D1 ojediněle

Více

DOPRAVNÍ CESTA I. Křižovatky Úvod do problematiky

DOPRAVNÍ CESTA I. Křižovatky Úvod do problematiky 2 Základní předpisy pro křižovatky DOPRAVNÍ CESTA I. Křižovatky Úvod do problematiky Zákon č. 13/1997 Sb. o pozemních komunikacích (Silniční zákon) Vyhláška č. 104/1997 Sb., kterou se provádí zákon o pozemních

Více

MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY. 3. cvičení

MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY. 3. cvičení MODELY DOPRAVY A DOPRAVNÍ EXCESY STANOVENÍ OPTIMÁLNÍ OBJÍZDNÉ TRASY 3. cvičení zadání úlohy č. 3 postup zpracování volba objízdné trasy kapacitní posouzení trasy příklady zpracování Zadání úlohy č. 3 Zadaný

Více

NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ PRŮVODNÍ ZPRÁVA NÁVRH ÚPRAV A ROZŠÍŘENÍ CYKLOSTEZEK A CYKLOTRAS V PŘEROVĚ TECHNICKÁ POMOC PRŮVODNÍ ZPRÁVA V Přerově 04/2013 Vypracoval: Ing. Jan Široký 1 Obsah průvodní zprávy: Úvod 1. Způsoby vedení komunikace pro cyklisty

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Definice, předpisy, základní požadavky

Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Definice, předpisy, základní požadavky Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Definice, předpisy, základní požadavky Ostrava, 2013 Ing. Isabela Bradáčová, CSc. Ing. Petr Kučera, Ph.D. Osnova

Více

1 ÚVOD ŘEŠENÍ DIO SEZNAM POUŽITÉHO VYBAVENÍ PRO DIO... 5

1 ÚVOD ŘEŠENÍ DIO SEZNAM POUŽITÉHO VYBAVENÍ PRO DIO... 5 1 ÚVOD... 2 2 ŘEŠENÍ DIO... 2 2.1 základní informace... 2 2.1.1 fáze 0... 2 2.1.2 fáze 1... 3 2.1.3 fáze 2... 3 2.1.4 fáze 3... 4 2.2 dopravní značky... 4 2.3 schéma řízení provozu... 4 3 SEZNAM POUŽITÉHO

Více

Modernizace dálnice D1

Modernizace dálnice D1 Zbyněk Stanjura, ministr dopravy David Čermák, generální ředitel ŘSD Modernizace dálnice D1 10. dubna 2013 D1 nutnost modernizace Nejstarší dálnice v ČR, která je již za hranicí životnosti Dlouhodobé úvahy

Více

R O Z H O D N U T Í. p o v o l u j e

R O Z H O D N U T Í. p o v o l u j e Praha: 16.05.2016 ČNES dopravní stavby, a.s. Číslo jednací: 064005/2016/KUSK-1-DOP/Nech Milady Horákové 2764 Spisová značka: SZ_064005/2016/KUSK 272 01 Kladno Kročehlavy Oprávněná úřední osoba: Eva Nechmačová

Více

Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie

Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie Policie České republiky Krajské ředitelství policie Jihomoravského kraje odbor služby dopravní policie Grand Prix České republiky Brno 19. 21. srpna 2016 1. Dopravní opatření k zajištění bezpečného nájezdu

Více

Část E ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ OBSLUŽNÝCH DOPRAVNÍCH ZAŘÍZENÍ

Část E ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ OBSLUŽNÝCH DOPRAVNÍCH ZAŘÍZENÍ Pracovní verze pro1. připomínky. Srpen 2014. Část E ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ OBSLUŽNÝCH DOPRAVNÍCH ZAŘÍZENÍ 1 ZÁKLADNÍ POJMY 1.1 Všeobecně V této části jsou stanoveny zásady pro užití, provedení a umístění

Více

Více v dalším textu. Obecní úřad Rokytno

Více v dalším textu. Obecní úřad Rokytno Dnes 14. 8. 2015 jsme se dozvěděli, že od 17.8.2015 / 07:00 hodin do 13.11.2015 / 16:00 hodin bude úplně uzavřena silnice č. II/298 Sezemice Rokytno - most přes Ředický potok Objízdná trasa pro osobní

Více

Zásady organizace výstavby

Zásady organizace výstavby Zásady organizace výstavby Stavba : Místo : místní komunikace v obci Pouzdřany Katastrální území : Pouzdřany (okres Břeclav); 726729 Investor : Obec Pouzdřany Zhotovitel dokumentace : Viadesigne s.r.o.

Více

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí

Příloha č. 3. Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí Příloha č. 3 Seznam nejdůležitějších svislých a vodorovných dopravních značek pro dopravní výchovu dětí 3.1. Výstražné dopravní značky (v závorkách je uvedeno staré označení dopravního značení) "Zatáčka

Více

Nové pojetí kategorizace sítě páteřních komunikací v ČR. v kontextu aktuálně projednávané novely zákona o pozemních komunikacích (ZPK)

Nové pojetí kategorizace sítě páteřních komunikací v ČR. v kontextu aktuálně projednávané novely zákona o pozemních komunikacích (ZPK) Nové pojetí kategorizace sítě páteřních komunikací v ČR v kontextu aktuálně projednávané novely zákona o pozemních komunikacích (ZPK) Současný stav a související problémy Definice dálniční sítě? Soubor

Více

Část E ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ OBSLUŽNÝCH DOPRAVNÍCH ZAŘÍZENÍ

Část E ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ OBSLUŽNÝCH DOPRAVNÍCH ZAŘÍZENÍ Část E ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ OBSLUŽNÝCH DOPRAVNÍCH ZAŘÍZENÍ Naformátováno: Vlevo: 2,5 cm, Vpravo: 2,25 cm, Nahoře: 2 cm, Dole: 2,5 cm, Šířka: 21 cm, Výška: 29,7 cm, Vzdálenost zápatí od okraje: 1,55

Více

Přednáška č. 4 NAVRHOVÁNÍ KŘIŽOVATEK

Přednáška č. 4 NAVRHOVÁNÍ KŘIŽOVATEK Navrhování křižovatek Přednáška č. 4 NAVRHOVÁNÍ KŘIŽOVATEK 1. ZÁSADY NÁVRHU KŘIŽOVATKY Návrhové období 20 let od uvedení křižovatky do provozu, pokud orgány státní správy a samosprávy nestanoví jinak.

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 C-28082006-114347-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Zákon o silničním provozu upravuje pravidla provozu: a) Jen na dálnicích a silnicích pro motorová vozidla. b) Na všech pozemních komunikacích

Více

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP.

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP. Vážené dámy a pánové, před sebou máte vydání nového zpravodaje ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména pro těžkou nákladní

Více

Dálnice D1. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. informační leták, stav k 04/2014. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka.

Dálnice D1. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. informační leták, stav k 04/2014. Modernizace v úseku Mirošovice Kývalka. Ruda II I/3924 D1 Dálnice Dálnice D1 úsek 21, EXIT 153 Lhotka EXIT 162 Velká Žïár nad Sázavou Osová Úsek 21, EXIT 153 Lhotka EXIT 162 Velká infografika D1-reko-u21-Lhotka-VBites-1305 Osová Bítýška Vlkov

Více

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015.

Dálnice D11. Osičky Hradec Králové stavba 1105-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) H61. informační leták, stav k 04/2015. D Dálnice Osičky stavba 05-2 (nedokončená část km 88,30 90,76) informační leták, stav k 04/2015 Dálnice D stavba 05-2 Osièky nedokonèená èást (km 88,30 km 90,76) infografika D-05-2-Osicky-HK-130406b stavba

Více

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové

Okružní křižovatka U Koruny v Hradci Králové OBSAH Obsah... 1 KLÍČOVÁ DATA... 2 ZÁSADNÍ Rozpory s platnými technickými předpisy... 3 Ostatní závady... 12 1 OKRUŽNÍ KŘIŽOVATKA U KORUNY V HRADCI KRÁLOVÉ Ing. Pavel Řehák, 2015 Tento dokument popisuje

Více

Vážení přátelé, Přeji Vám mnoho ujetých kilometrů bez nehod a v případě jakýchkoliv problémů se na nás můžete s důvěrou obrátit.

Vážení přátelé, Přeji Vám mnoho ujetých kilometrů bez nehod a v případě jakýchkoliv problémů se na nás můžete s důvěrou obrátit. Vážení přátelé, dne 02. 06. 2011 jsme spustili nové webové stránky (novou strukturu a nový design). Cílem této výrazné změny byly ohlasy od obchodních partnerů, členů a dalších subjektů k rychlejší a jednodušší

Více

E 3 11/09 WAY. project s.r.o. Rekonstrukce komunikací - Suchdol nad Lužnicí. II.etapa VP: HIP: Stavebník: Jihočeský kraj, Město Suchdol nad Lužnicí

E 3 11/09 WAY. project s.r.o. Rekonstrukce komunikací - Suchdol nad Lužnicí. II.etapa VP: HIP: Stavebník: Jihočeský kraj, Město Suchdol nad Lužnicí 0 HIP: VP: WAY project s.r.o. 0 0 Jindřichův Hradec, Jarošovská 1126/II Projektant: Kontroloval: Zodp. projektant: tel.: 384 321 494, 384 32 505 Richard Šindelář Josef Šedivý Ing. Lubomír Hlom email: wayproject@wayproject.cz

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY 1. Výstražné dopravní značky SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. A 1a Zatáčka vpravo A 1b Zatáčka vlevo A 2a Dvojitá zatáčka, první vpravo A 2b Dvojitá zatáčka, první vlevo A

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Mírová, Havlíčkův Brod

ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY. Mírová, Havlíčkův Brod ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY k projektové dokumentaci na akci Rekonstrukce komunikace III/03810 ul. Mírová, Havlíčkův Brod OBSAH 1. Identifikační údaje stavby... 2 1.1 Stavba:... 2 1.2 Místo stavby:... 2

Více

Celková situace. Světový pohár v lyžování, Špindlerův Mlýn POZOR IP 22 POZOR SIL. SMĚR ŠPIDL. MLÝN UZAVŘENA SIL. II/295 VRCHLABÍ ŠPINDL.

Celková situace. Světový pohár v lyžování, Špindlerův Mlýn POZOR IP 22 POZOR SIL. SMĚR ŠPIDL. MLÝN UZAVŘENA SIL. II/295 VRCHLABÍ ŠPINDL. Celková situace POZO SIL. SMĚ ŠPIDL. MLÝN IP 22 POZO SIL. II/295 VCHLABÍ Příloha Vrchlabí, HK B 1, Z 2, E 13 B 1, Z 2,E 13 SKI WOLD A PAKING SKI WOLD WOLD SKI WOLD IP 22 POZO SILNICE SMĚ ŠP. MLÝN POHÁ

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD KOSTELEC NAD ORLICÍ

MĚSTSKÝ ÚŘAD KOSTELEC NAD ORLICÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD KOSTELEC NAD ORLICÍ Odbor dopravy - obecní živnostenský úřad Vaše značka: Spisová značka: 1866/2018 Datum: 04.05.2018 Vyřizuje: Nikola Kopecká Kontakt: 725 390 489 / nkopecka@muko.cz Počet

Více

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice

II/422 - Valtická, Čechova II, 21. dubna Průtah obcí včetně dopravních opatření. Lednice Průtah obcí včetně dopravních opatření II/42 2, Pod ivín 1. Celková situace Lednice je významná jihomoravská vinařská obec, leží přibližně 6 km severozápadně od bývalého okresního města Břeclav. Sledovaný

Více

Obsah zákona o pozemních komunikacích 1.část - dálnice

Obsah zákona o pozemních komunikacích 1.část - dálnice Obsah zákona o pozemních komunikacích 1.část - dálnice Autor Datum vytvoření Září 2013 Ing. Erlebach Lumír Obory/ročník Předmět Střední vzdělávání s MZ / 3 ročník Technologie řízení dopravy Tematická oblast

Více

VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina

VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina VII. Setkání starostů a místostarostů Kraje Vysočina CENTRUM DOPRAVNÍHO VÝZKUMU, v.v.i. Praktické zkušenosti zvyšování bezpečnost dopravy v obcích Ing. Eva Simonová Centrum dopravního výzkumu Veřejno-výzkumná

Více

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR)

PŘIHLÁŠKA. CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) generální partner PŘIHLÁŠKA do 11. ročníku soutěže (2012) CESTY MĚSTY (zklidňování dopravy ve městech a obcích ČR) Jak podat přihlášku: Součásti přihlášky Způsob podání A) IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Vyplněný

Více

Speciální bezpečnostní inspekce Silnice II/385 Kuřim - Čebín

Speciální bezpečnostní inspekce Silnice II/385 Kuřim - Čebín Speciální bezpečnostní inspekce Silnice II/385 Kuřim - Čebín OBSAH: 1. ÚVOD... 3 2. VÝSLEDKY BEZPEČNOSTNÍ INSPEKCE... 5 3. ZÁVĚR... 9 1. ÚVOD Tato zpráva popisuje Speciální bezpečnostní inspekci, extravilánového

Více

SZ_091162/2015/KUSK PRAHA 5 Zpracovala: R O Z H O D N U T Í. p o v o l u j e

SZ_091162/2015/KUSK PRAHA 5 Zpracovala: R O Z H O D N U T Í. p o v o l u j e Praha: 24. 07. 2015 Hochtief CZ a.s. Číslo jednací: 091162/2015/KUSK-2-DOP/Pet Plzeňská 16/3217 Spisová značka: SZ_091162/2015/KUSK 150 00 PRAHA 5 Zpracovala: Ing. Peterová Jana Značka: DOP/Pet V zastoupení:

Více

CÍL zvýšení plynulosti provozu

CÍL zvýšení plynulosti provozu CÍL zvýšení plynulosti provozu Evropská a tím zvýšení cestovní rychlosti zkrácení jízdních dob zlepšení pravidelnosti zvýšení pohodlí pro cestující snížení vypravení vozidel úspora energie Plzeňská, jaro

Více

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2

STUDIE. SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ silnice č. I/2 PROJEKTANT VYPRACOVAL KRESLIL KONTROLOVAL DOC. DOLEŽEL ING.ŠKEŘÍKOVÁ ING. ŠKEŘÍKOVÁ DOC. DOLEŽEL KRAJ: PARDUBICKÝ INVESTOR: MĚSTO PŘELOUČ NÁZEV AKCE: STUDIE OKRES: PARDUBICE SEVERNÍHO OBCHVATU MĚSTA PŘELOUČ

Více

Schéma pro označení pracovního místa na komunikaci s max. dovolenou rychlostí do 50 km/h - modifikace schemata B/5.1

Schéma pro označení pracovního místa na komunikaci s max. dovolenou rychlostí do 50 km/h - modifikace schemata B/5.1 Schéma pro označení pracovního místa na komunikaci s max. dovolenou rychlostí do 5 km/h - modifikace schemata B/5. Standardní pracovní místo. Jednosměrná komunikace Zúžení vozovky na jeden jízdní pruh.

Více

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi.

Tento dokument je obsahově identický s oficiální tištěnou verzí. Byl vytvořen v systému TP online a v žádném případě nenahrazuje tištěnou verzi. MINISTERSTVO DOPRAVY ODBOR POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VZOROVÉ LISTY STAVEB POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ VL 3 KŘIŽOVATKY SCHVÁLENO MD OPK Č.J. 18/2012-120-TN/1 ZE DNE 1. 3. 2012 S ÚČINNOSTÍ OD 1. 4. 2012 SE SOUČASNÝM

Více

ACA1213 a.s. Zpravodaj Číslo 10/2010. www.aca1213.cz Říjen 2010. Vážené dámy a pánové,

ACA1213 a.s. Zpravodaj Číslo 10/2010. www.aca1213.cz Říjen 2010. Vážené dámy a pánové, Vážené dámy a pánové, z nejnovějších údajů Českého statistického úřadu vyplývá, že o víc než 6% klesla za letošní pololetí v Česku spotřeba motorové nafty a v případě benzínu dokonce skoro o 10,5%. Tak

Více

Informativní značky. Okruh (č. IP 1a)

Informativní značky. Okruh (č. IP 1a) Informativní značky Podle 63 odst. 1 písm. e) zákona o silničním provozu svislé informativní dopravní značky poskytují účastníku provozu na pozemních komunikacích nutné informace, slouží k jeho orientaci

Více

Polní cesty v k.ú. Obora u Loun a k.ú. Počedělice TECHNICKÁ ZPRÁVA. Polní komunikace C 1

Polní cesty v k.ú. Obora u Loun a k.ú. Počedělice TECHNICKÁ ZPRÁVA. Polní komunikace C 1 Polní cesty v k.ú. Obora u Loun a k.ú. Počedělice TECHNICKÁ ZPRÁVA k.ú. Obora u Loun: Polní komunikace C 1 Jedná se o kategorii P 4/30, to znamená hlavní, jednopruhová polní komunikace s návrhovou rychlostí

Více

Informativní značky provozní

Informativní značky provozní Informativní značky provozní Podle 63 odst. 1 písm. e) zákona o silničním provozu svislé informativní dopravní značky poskytují účastníku provozu na pozemních komunikacích nutné informace, slouží k jeho

Více

11.12.2011. Pravý odbočovací pruh PŘÍKLAD. Místní sběrná komunikace dvoupruhová s oboustranným chodníkem. L d s 10

11.12.2011. Pravý odbočovací pruh PŘÍKLAD. Místní sběrná komunikace dvoupruhová s oboustranným chodníkem. L d s 10 11.1.011 SMK Příklad PravýOdbočovací.ppt SILNIČNÍ A MĚSTSKÉ KOMUNIKACE programu č.3 B Návrhstykovékřižovatky s pravým odbočovacím pruhem Návrh křižovatky: Nakreslete ve vhodném měřítku situační výkres

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE

MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE MĚSTSKÝ ÚŘAD LITOMĚŘICE odbor dopravy a silničního hospodářství pracoviště Topolčianská 447/1 PSČ 412 01 Spisová značka: MULTM/0019973/17/DOP/JLa Č.j.: MULTM/0048049/17/DOP/JLa Vyřizuje: Josef Landa Tel.:

Více

rychlostní silnice R6

rychlostní silnice R6 rychlostní silnice R6 Praha Pavlov 12/2008 uvedeno do provozu DOPRAVNÍ VÝZNAM STAVBY Silnice I/6 je zahrnuta do vybrané silniční sítě jako vybraný tah R6 Praha Karlovy Vary státní hranice se Spolkovou

Více

Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č

Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č Název akce: III/1096 Čtyřkoly, rekonstrukce mostu ev. č. 1096 1 Vypracoval: Štěpán Horal Mobil: 737 797 101 E-mail: stepan.horal@quo.eu Kontroloval: Jiří Pejša Mobil: 737 797 202 E-mail: jiri.pejsa@quo.eu

Více

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE

1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Stavba Název stavby: Druh stavby: Místo stavby: SILNICI I/14 HORNÍ SYTOVÁ HRABAČOV obnova krytu vozovky kraj liberecký, obce Víchová nad Jizerou a Jilemnice Katastrální území: Horní

Více

VÝSTRAŽNÉ ZNAČKY 2 PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY 3 INFORMATIVNÍ ZNAČKY PROVOZNÍ 4 INFORMATIVNÍ ZNAČKY SMĚROVÉ 7 INFORMATIVNÍ ZNAČKY JINÉ 8 DODATKOVÉ TABULKY 10

VÝSTRAŽNÉ ZNAČKY 2 PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY 3 INFORMATIVNÍ ZNAČKY PROVOZNÍ 4 INFORMATIVNÍ ZNAČKY SMĚROVÉ 7 INFORMATIVNÍ ZNAČKY JINÉ 8 DODATKOVÉ TABULKY 10 VÝSTRAŽNÉ ZNAČKY 2 PŘÍKAZOVÉ ZNAČKY 3 DOPRAVNÍ ZNAČKY Doplněk elektronické publikace pro výuku dopravních značek s příslušnými právními předpisy, výkladovým komentářem a vyobrazeními; zahrnuje změny ve

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne.

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6. 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. C-28082006-114316-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 6 1) [2 b.] Je vozka, který řídí potahové vozidlo, řidičem? a) Ano. b) Ne. 2) [2 b.] Řidič nesmí ohrozit chodce: a) Pouze při otáčení nebo couvání.

Více

Nevyužit. Ostrava 14. 6. 2011 Ing. Josef Bosáček

Nevyužit. Ostrava 14. 6. 2011 Ing. Josef Bosáček Nevyužit ité potenciály možných řešení v dálkovd lkové a regionáln lní dopravě v ČR, SR a vzájemn jemné dopravě mezi nimi Ostrava 14. 6. 2011 Ing. Josef Bosáček Historie rychlé dálkové dopravy v Československu

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Lokalizace krizových míst město Český Brod. Lokalizace krizových míst. město Český Brod PRŮVODNÍ ZPRÁVA Lokalizace krizových míst město Český Brod 1 1. Křižovatka ulic Zborovská Krále Jiřího Jana Kouly Problém: Křižovatka U výkupu je příliš rozlehlá a nenutí svým stavebním uspořádáním řidiče

Více

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 9. 5. 2012. Ročník: 4. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Dopravní značky informativní

Mgr. Radmila Jonešová. Datum: 9. 5. 2012. Ročník: 4. Vzdělávací obor: Rozvoj čtenářské gramotnosti. Dopravní značky informativní VY_12_INOVACE_1JON12 Autor: Mgr. Radmila Jonešová Datum: 9. 5. 2012 Ročník: 4. Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Tematický okruh: Téma: Rozvoj čtenářské gramotnosti Dopravní výchova Dopravní značky Dopravní

Více

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ

Rekonstrukce silnic II. a III. třídy Nové Město nad Metují ZÁVĚR ZJIŠŤOVACÍHO ŘÍZENÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje Viz. rozdělovník Váš dopis ze dne Vaše značka (č. j.) Naše značka (č. j.) Hradec Králové 5070/ZP/2008-Čr 30.04.2008 Odbor oddělení Vyřizuje linka e-mail Odbor životní

Více

Silniční provoz v obrazech

Silniční provoz v obrazech Užívat silnice dnes znamená účastnit se provozu na pozemních komunikacích a místo tělesná nebo duševní vada užíváme spojení snížená tělesná nebo duševní schopnost. Nezní to tak pejorativně, ale pravidlo

Více

Výzva 53. Udržitelná doprava

Výzva 53. Udržitelná doprava Výzva 53. Udržitelná doprava Dotaz na stavební rozpočet, konkrétně na výdaje na zařízení staveniště - proč jsou tyto výdaje vedlejší ve výzvě č. 62? Ve výzvě č. 53 jsou tyto výdaje dokonce nezpůsobilé.

Více

Ejpovice. Sulkov. Černice. Útušice

Ejpovice. Sulkov. Černice. Útušice Dálniční obchvat Plzně je součástí stavby dálnice D5 0510 v úseku Ejpovice Sulkov, km 67,941-88,377 Historie Ještě v roce 1988 se předpokládalo, že dálnice D5 bude do roku 2000 dobudována od Prahy pouze

Více

Dopravní stavitelství Přednáška 4. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava

Dopravní stavitelství Přednáška 4. Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Dopravní stavitelství Přednáška 4 Doc. Ing. Miloslav Řezáč, Ph.D. Katedra dopravního stavitelství, Fakulta stavební, VŠB-TU Ostrava Odstavné a parkovací plochy silničních vozidel ČSN 73 6056 - březen 2011

Více

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

OPATŘENÍ OBECNÉ POVAHY VEŘEJNÁ VYHLÁŠKA STANOVENÍ PŘECHODNÉ ÚPRAVY PROVOZU NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH M ě s t s k ý ú ř a d B l a t n á Odbor dopravy tř. T. G. Masaryka 322, 388 11 Blatná tel.: 383 416 220 *MUBLX009AKOQ* MUBLX009AKOQ Váš dopis zn. Ze dne: 23.10.2018 Naše značka: MUBL 12167/2018 Vyřizuje:

Více

IP 10b >>> VACOV, SIL. II/171

IP 10b >>> VACOV, SIL. II/171 A15 >>> SOBĚŠICE SIL. II/172 C3a IP 10b IP 10b E13 C3a A15 IS 11b IS 11a B1 > VACOV, SIL. II/171 >>> SOBĚŠICE SIL. I/172 IS 11b > NOVÁ VES, SIL. III/17220

Více

8 S. Vydáno dne: 4. prosince 2006 Stran: 5. I. Charakteristika

8 S. Vydáno dne: 4. prosince 2006 Stran: 5. I. Charakteristika Ministerstvo vnitra - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Bojový řád jednotek požární ochrany - taktické postupy zásahu Název: Zásah v silničním tunelu I. Charakteristika

Více

VÁŠ DOPIS ZN.: Dle rozdělovníku ZE DNE: NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-15390/DS/ (MT) ROZHODNUTÍ

VÁŠ DOPIS ZN.: Dle rozdělovníku ZE DNE: NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-15390/DS/ (MT) ROZHODNUTÍ Krajský úřad Královéhradeckého kraje VÁŠ DOPIS ZN.: Dle rozdělovníku ZE DNE: 09.05.2019 NAŠE ZNAČKA (č. j.): KUKHK-15390/DS/2019-2 (MT) VYŘIZUJE: Ing. Jana Matějková ODBOR: dopravy a silničního hospodářství

Více

Sada 3 Inženýrské stavby

Sada 3 Inženýrské stavby S třední škola stavební Jihlava Sada 3 Inženýrské stavby 03. Silnice a dálnice Digitální učební materiál projektu: SŠS Jihlava šablony registrační číslo projektu:cz.1.09/1.5.00/34.0284 Šablona: III/2 -

Více

SZ_066088/2016/KUSK Pardubice Oprávněná úřední osoba: Eva Nechmačová Značka: DOP/Nech R O Z H O D N U T Í

SZ_066088/2016/KUSK Pardubice Oprávněná úřední osoba: Eva Nechmačová Značka: DOP/Nech R O Z H O D N U T Í Praha: 25.05.2016 M-SILNICE a.s. Číslo jednací: 066088/2016/KUSK-2-DOP/Nech Husova 1697 Spisová značka: SZ_066088/2016/KUSK 530 03 Pardubice Oprávněná úřední osoba: Eva Nechmačová Značka: DOP/Nech v zastoupení:

Více

Městský úřad Znojmo, odbor výstavby, Obroková 1/12, P.O.BOX 3, Znojmo

Městský úřad Znojmo, odbor výstavby, Obroková 1/12, P.O.BOX 3, Znojmo Městský úřad Znojmo, odbor výstavby, Obroková 1/12, P.O.BOX 3, Znojmo SPIS. ZN.: SMUZN Výst.12027/2011-Ha DATUM: 3.4.2012 Č.J.: MUZN 24924/2012 VYŘIZUJE: TEL.: E-MAIL: Ing. Stanislava Hájková 515 216 263

Více

Upozornění pro cestující a veřejnost. Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od

Upozornění pro cestující a veřejnost. Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od Upozornění pro cestující a veřejnost Změna jízdního řádu linky č. 126 Janov Hrabětice od 12.7.2019 Od pátku 12.7.2019 z důvodu uzavírky místní komunikace okolo sokolovny (pokládka nového asfaltového povrchu)

Více

kolem hlavního města České republiky Prahy, který bude nejen důležitou křižovatkou dopravních spojení mezi severem a jihem a východem a západem

kolem hlavního města České republiky Prahy, který bude nejen důležitou křižovatkou dopravních spojení mezi severem a jihem a východem a západem Dámy a pánové, nedílnou součástí evropské dálniční sítě se do budoucna stane Silniční okruh kolem hlavního města České republiky Prahy, který bude nejen důležitou křižovatkou dopravních spojení mezi severem

Více

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ

ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ MZA č. 55/2006 technické informace ZIMNÍ PNEUMATIKY V EVROPĚ Pneumatiky s hroty a sněhové řetězy Ve všech evropských státech je hloubka vzorku pneumatik u osobních automobilů předepsána na 1,6 mm, v některých

Více

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ PRACOVNÍCH MÍST NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH

Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ PRACOVNÍCH MÍST NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TP 66, aktualizace 212 MINISTERSTVO DOPRAVY Z Á S A D Y PRO OZNAČOVÁNÍ PRACOVNÍCH MÍST NA POZEMNÍCH KOMUNIKACÍCH TECHNICKÉ PODMÍNKY II. VYDÁNÍ Aktualizace 212 Schváleno Ministerstvem dopravy pod č.j. ze

Více

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY KŘIŽOVATKY 2/2

JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY KŘIŽOVATKY 2/2 JČU-ZF, KATEDRA KRAJINNÉHO MANAGEMENTU DOPRAVNÍ STAVBY KŘIŽOVATKY 2/2 1. Principy dispozičního uspořádání křižovatek Princip A - Volba typu a geometrických prvků podle intenzity dopravy Princip B - Odbočování

Více

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY

SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY SVISLÉ DOPRAVNÍ ZNAČKY Příloha č. 3 k vyhlášce č. 30/2001 Sb. 1. Výstražné dopravní značky 2. Značky upravující přednost 3. Zákazové dopravní značky 4. Příkazové dopravní značky C 1 Kruhový objezd C

Více

KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Společná ustanovení. Uspořádání úrovňové křižovatky závisí na tom, zda:

KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Společná ustanovení. Uspořádání úrovňové křižovatky závisí na tom, zda: KŘIŽOVATKY Úrovňové křižovatky (neokružní). Společná ustanovení KŘIŽ 02 Úrovňové obecně.ppt 2 Uspořádání úrovňové křižovatky závisí na tom, zda: přednost v jízdě není upravena dopravním značením (platí

Více

18. května 2010, Praha. Cíle silniční infrastruktury

18. května 2010, Praha. Cíle silniční infrastruktury 18. května 2010, Praha Cíle silniční infrastruktury Představení Ředitelství silnic a dálnic ČR Státní příspěvková organizace Investor a správce dálnic (727 km), rychlostních silnic (386 km) a silnic I.

Více

TP 188 POSUZOVÁNÍ KAPACITY KŘIŽOVATEK A ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ

TP 188 POSUZOVÁNÍ KAPACITY KŘIŽOVATEK A ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ TP 188 POSUZOVÁNÍ KAPACITY KŘIŽOVATEK A ÚSEKŮ POZEMNÍCH KOMUNIKACÍ EDIP s.r.o. Ing. Jan Martolos, Ph.D. Ing. Luděk Bartoš, Ph.D. 28.5.2019, Hotel Olympik Congress, Praha 8 TP PRO POSUZOVÁNÍ KAPACITY Projekt

Více

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ

Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ Česká republika Národní strategie pro Fond soudržnosti - Sektor dopravy - SOUHRNNÝ ITINERÁŘ pro železniční odbočnou větev Česká Třebová Přerov II. tranzitního železničního koridoru (TŽK) 1. TEN-T označení

Více

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo

Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, Znojmo Městský úřad Znojmo odbor dopravy nám. Armády 1213/8, P.O. BOX 36, 669 22 Znojmo Oprávněná úřední osoba: Ing. Eva Zavadilová Znojmo 20. července 2015 Tel.: 515 216 438 Fax: 515 216 441 E-mail: Eva.Zavadilova@muznojmo.cz

Více

ČÁST B ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ V OBCI

ČÁST B ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ V OBCI ČÁST B ORIENTAČNÍ DOPRAVNÍ ZNAČENÍ V OBCI 1 UŽITÍ A PROVEDENÍ DOPRAVNÍCH ZNAČEK 1.1 Všeobecně V této části jsou stanoveny zásady pro užití jednotlivých značek ODZ v obci včetně příkladů jejich provedení.

Více

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014

Týden 1/2014. 1.ledna 2014-5.ledna 2014 Týden 1/2014 1.ledna 2014-5.ledna 2014 30.12.2013 31.12.2013 1.1.2014 2.1.2014 3.1.2014 4.1.2014 5.1.2014 Týden 2/2014 6.ledna 2014-12.ledna 2014 6.1.2014 7.1.2014 8.1.2014 9.1.2014 10.1.2014 11.1.2014

Více

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva

OPRAVA MK ul. FORTŇA. Technická zpráva OPRAVA MK ul. FORTŇA Stavba: OPRAVA MK ul. FORTŇA Místo stavby: Archlebov, k.ú. Archlebov, Jihomoravský kraj Investor: Obec Archlebov, 696 33 Archlebov 2, IČ : 00284751 Stupeň: Projektant: DSP Ing. Jindřich

Více

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH

PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA PARKOVACÍ STÁNÍ PRO BUS U ZŠ V OKŘÍŠKÁCH 1 Obsah: 1 Identifikační údaje objektu... 3 1.1 Zadavatel... 3 1.2 Zhotovitel... 3 2 Základní údaje o stavbě... 3 2.1 Stručný popis návrhu stavby...

Více

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 7

C ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 7 C-28082006-114337-00001 ZKUŠEBNÍ TEST PRO SKUPINU: C 1 z 7 1) [2 b.] Nesmět omezit znamená povinnost řidiče počínat si tak, aby: a) Druhý řidič nemusel náhle snížit rychlost jízdy nebo zastavit. b) Jinému

Více