Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP."

Transkript

1 Vážené dámy a pánové, před sebou máte vydání nového zpravodaje ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména pro těžkou nákladní a autobusovou dopravu na rakouských dálnicích a rychlostních komunikacích! Kromě informací o vedení dopravy a časových plánech zde naleznete také tipy a upozornění pro co možná nejjednodušší a bezproblémový průjezd staveništěm. Tyto informace o staveništích poskytují přehled o úzkých místech pro nákladní automobily a autobusy ve stavební sezóně od poloviny září do konce roku Použijte novou zákaznickou linku ASFINAG! Máte další dotazy k aktuálním stavbám ASFINAG nebo chcete něco vědět úplně přesně? Pak použijte novou zákaznickou linku ASFINAG! Zastihnete nás na telefonním čísle Aktuální informace o probíhajících stavebních projektech naleznete také na internetové adrese Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP. Obsah informace o staveništích naleznete v příloze také v angličtině, češtině, maďarštině, polštině, chorvatštině a italštině. S přátelským pozdravem, Váš stavební tým ASFINAG 1. Dálnice A 4 Ost: Úsek letiště Fischamend Do konce října budou kvůli zvětšení kapacity dálnice a zvýšení bezpečnosti provozu probíhat mezi letištěm a obcí Fischamend práce na výstavbě třetího jízdního pruhu dálnice A 4 Ost. Průběžně jsou k dispozici 2 JP pro každý JJP. Výstavba 3. JP bude probíhat v roce 2015 ve směru na Maďarsko, proto je veškerá doprava v JJP směr Vídeň vedena v protisměru (oba JJP jsou rozděleny betonovou dělicí stěnou). Dokončení výstavby třetího pruhu se plánuje na konec října. Práce na výstavbě třetího pruhu mohly být v úseku přípojky ve směru na letiště dokončeny a otevřeny pro dopravu o dva měsíce dříve, než bylo plánováno. Převedení dopravy v JJP ve směru na Maďarsko bylo posunuto asi o 1,5 km na východ za přípojku na letiště. Celková délka staveniště se tak zkrátí ze sedmi na pouhých 5,5 kilometru.

2 Pro řidiče v obou směrech platí: Šířka pravého JP je 3,5 metru, a proto je vhodná pro nákladní automobily a autobusy. Šířka levého JP je 2,75 metru v tomto JP proto platí zákaz jízdy pro nákladní automobily širší než 2 metry. POZOR: Kontrola rychlosti zařízením Section Control (úsekové měření), maximální povolená rychlost 80 km/h v celém úseku staveniště. 2. Dálnice A 4 Ost: Úsek Neusiedl Gols / Weiden Do konce října budou ještě probíhat práce na opravě vozovky, nájezdů a připojovacích míst. Společnost ASFINAG nainstaluje nové dopravní značky a značení a zavede řadu opatření pro větší bezpečnost na tomto úseku. K dispozici jsou vždy dva JP v každém směru, přičemž dva JP budou od sebe stavebně odděleny a povedou v protisměru. : Pro řidiče ve směru Maďarsko platí: Dva JP jsou zúženy a pro těžkou nákladní dopravu je k dispozici 1. JP, 2. JP je kvůli zúžení neprůjezdný pro těžkou nákladní dopravu. Pro řidiče ve směru Vídeň platí: Dva JP jsou od sebe stavebně odděleny, díky jejich šířce jimi ale nákladní automobily a autobusy mohou projíždět. Na připojovací místa Weiden / Gols, průmyslová zóna a Neusiedl se lze dostat pouze přes 1. JP, řaďte se proto, prosím, vpravo! POZOR: Kontrola rychlosti radarem v obou JJP.

3 3. Dálnice A 2 Süd: Úsek Arnwiesen Od konce července do konce listopadu bude kvůli lepší bezpečnosti provozu probíhat oprava JJP směr Itálie a bude zesíleno středové dělení. Průběžně budou k dispozici 2 JP v každém směru. Oprava bude probíhat ve směru Itálie, proto bude veškerá doprava v JJP směr Vídeň vedena v protisměru JJP budou rozděleny betonovou dělicí stěnou. Od září pro řidiče ve směru Itálie platí: Odpočívadlo Arnwiesen je po celou dobu přístupné po provizorní příjezdové cestě. Použijte provizorní výjezd (u kilometru 152,7) před začátkem staveniště. Tato možnost příjezdu je vyznačena podél dálnice A 2 a na místních silnicích I. třídy! 4. Dálnice A 2 Süd: Úsek Wolfsberg Süd až St. Andrä Do poloviny listopadu bude v Korutanech probíhat obnova povrchu vozovky: Přilnavější povrch dálnice a obnova svodidel a stavebně středové rozdělení pruhů přispějí k větší bezpečnosti provozu. Poslední fáze opravy bude probíhat od začátku září do poloviny listopadu. V této době bude k dispozici vždy 1 JP na JJP směr Vídeň. V závislosti na směru jízdy bude k dispozici 1 JP o šířce 3,50 m.

4 5. Tauernská dálnice A 10: Úsek uzel Salzburg až Salzburg Süd Do konce listopadu ASFINAG opraví povrch vozovky jižně od Salzburgu. Na podzim 2015 je doprava vedena po JJP směr Salzburg, protilehlá strana ve směru Villach je staveniště. Veškerá doprava je vedena v obousměrném provozu (JJP jsou odděleny betonovou dělicí stěnou) dvěma JP v každém směru. Od začátku září pro řidiče v obou směrech platí: Šířka pravého JP je 3,25 m, proto je vhodná pro nákladní automobily a autobusy. Šířka levého jízdního pruhu je 2,80 m v tomto jízdním pruhu proto platí zákaz jízdy pro nákladní automobily širší než 2 m. 6. Tauernská dálnice A 10: Úsek Flachau Do konce listopadu 2015 bude probíhat obnova mostů a protihlukových stěn kvůli větší ochraně sousedních pozemků. Poslední fáze opravy probíhá od poloviny září do poloviny listopadu. V této době je k dispozici vždy jeden JP. V závislosti na směru jízdy je k dispozici jeden JP o šířce 3,5 m.

5 7. Rychlostní komunikace S 16 Arlberg: Úplná uzavírka Arlbergského tunelu Do roku 2017 bude společnost ASFINAG provádět stavební úpravy nejdelšího silničního tunelu v Rakousku, postaví 37 nových únikových cest a instaluje nejmodernější bezpečnostní techniku. K zajištění prací je nutná úplná uzavírka tunelu od poloviny dubna do poloviny listopadu Objízdná trasa vede regionálně přes průsmyk Arlberg nebo delší cestou přes Německo a Švýcarsko. Důležité: Veškeré informace pro regionální a dálkovou dopravu a všechny podrobnosti k zákazům vjezdu, omezením, možnostem objížděk a odkloněním dopravy naleznete na internetové adrese 8. Dálnice A 23 jihovýchodní spojka: Soubor opatření 1. dálničního nadjezdu Inzersdorf Po přípravných pracích v letech 2010 až 2014 odstartovaly v březnu 2015 práce na dálničním nadjezdu Inzersdorf. Do roku 2018 společnost ASFINAG opraví nosné konstrukce a úsek částečně vystaví nově na náspu. Vybavení a bezpečnostní zařízení budou odpovídat nejmodernější technologii a zlepší se ochrana proti hluku. Od začátku září do jara 2016: Doprava bude vedena v protisměru (JJP budou odděleny betonovou dělicí stěnou) dvěma JP (v rozsahu 2 pruhů) a třemi JP (v rozsahu 3 pruhů) v každém směru vždy přes provizorní rozšíření. Příjezd Sterngasse směr Altmannsdorf: asi 15 nočních uzavírek (22:00-05:00) od června do září. : Držte se vpravo, dodržujte omezení rychlosti na 60 km/h (Section Control) a dostatečný odstup.

6 2. mimoúrovňového křížení Fly Over Dilatační uzávěry dálnice A 23 opraví společnost ASFINAG pod mobilní mostovou konstrukcí za plného provozu. Fly Over postavený krátce před přípojkou Landstraße se bude demontovat od :00 do :00. Omezení hmotnosti a délky (celková hmotnost max. 44 tun a max. délka 22,0 m), dodržujte omezení rychlosti na max. 60 km/h. 3. na přestavbu uzlu Prater Od března 2014 do února 2017 vystaví společnost ASFINAG nový most Erdberger Brücke A 23 směr Süden: Jeden průběžný JP ve směru Süden a napojení A 23 směr Süden na A 4 centrum a Nickelsdorf a výjezd do St. Marx budou vedeny na nové mimoúrovňové konstrukci, 2 JP zůstanou na mostě Erdbergerbrücke. A 23 směr Norden u uzlu Prater: Jeden JP v protisměru na mostě Erdberger Brücke ve směru Norden / Kagran, 2 JP povedou přes náhradní most rovně ve směru Norden / Kagran. Jeden JP povede přes náhradní most ve směru A 4 / centrum a 1 JP na A 4 ve směru Nickelsdorf. U uzlu Prater budou pro nákladní automobily a autobusy k dispozici v obou směrech JP na nové mimoúrovňové konstrukci, proto se prosím řaďte včas vpravo a jeďte v JP zcela vpravo! Na dálnici A4 Ost dodržujte v oblasti mostu Erdberger Brücke v obou směrech maximální výšku 4,2 m!

7 4. na obnovu mostu Praterbrücke Od března 2015 do srpna 2017 probíhají práce na opravě mostu Praterbrücke Všechny práce bude společnost ASFINAG provádět při plynulém provozu se zachováním vedení dopravy ve čtyřech pruzích (zúžené JP) v každém JJP na mostě Praterbrücke. Vzniknou tím tak zvané stavební ostrůvky (staveniště uprostřed, JP vedou okolo vlevo a vpravo). Uzavírky budou probíhat vždy v noci od 22:00 do 05:00. V noci platí omezení rychlosti na 30 km/h. Aby mohly práce probíhat řádným způsobem a nevznikaly vibrace nosníků, dodržujte prosím v noci omezení rychlosti na 30 km/h! Zvláštní pozornost věnujte prosím značení každé fáze dopravy. 9. Dálnice A 1 West: Oprava úseku Steinhäusl až St. Christophen Od poloviny září do konce října probíhají opravy ve směru Salzburg. V současnosti probíhající první stavební fázi jsou k dispozici vždy 2 JP. Ve druhé fázi od začátku října se v noci zúží na 1 JP (šířka 3,5 metru). Pozor: Od začátku do konce října jsou fáze dopravy vedené v jednom pruhu o šířce 3,5 metru.

8 10. Dálnice A 9 Pyhrn: Oprava úseku Voralpenkreuz až Inzersdorf Od poloviny září do října 2015 společnost ASFINAG opravuje vozovku, nájezdy a bezpečnostní techniku v tunelu Wartbergtunnel. V poslední fázi oprav od poloviny září do konce října je k dispozici vždy 1 JP v každém směru. Oprava nájezdů na přípojku směr Inzersdorf vyžaduje nutnou víkendovou uzavírku nájezdů JJP směr Voralpenkreuz a Graz (předběžně ). Doprava bude vedena po objízdné trase B138. Speciální přepravy nad 3,0 m budou vedeny po přípojce Inzersdorf B138 přípojka Ried. 11. Dálnice A 22 Donauufer: Generální oprava tunelu Kaisermühlen Po přípravných pracích v roce 2013 odstartovaly 18. září 2015 práce na generální opravě a obnově tunelu Kaisermühlen. Kromě tunelu se opraví také volné oblasti mezi uzlem Kaisermühlen a mostem Brigittenauer-Brücke. Na podzim 2015 budou zachovány a pouze odkloněny stávající 3 JP, v noci (22:00 až 05:00) budou omezeny na 1 JP. : Držte se vpravo, dodržujte omezení rychlosti na 60 km/h (Section Control) a dostatečný odstup.

9 V průběhu první fáze musí těžká nákladní dopravy využívat JP zcela vpravo. Tiráž: Autobahnen- und Schnellstraßen-Finanzierungs-Aktiengesellschaft 1011 Vídeň, Rotenturmstraße

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP.

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP. Vážené dámy a vážení pánové, před sebou máte jarní vydání nového zpravodaje ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména pro

Více

Vážené dámy a pánové,

Vážené dámy a pánové, Vážené dámy a pánové, před sebou máte první vydání nového newsletteru ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli od této chvíle pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména

Více

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP.

Upozornění: Pro lepší čitelnost se jednosměrný jízdní pás ve zpravodaji zkracuje jako JJP a jízdní pruhy jako JP. Vážené dámy a vážení pánové, před sebou máte letní vydání nového zpravodaje ASFINAG, kterým bychom Vás chtěli pravidelně a aktuálně informovat o největších stavebních projektech důležitých zejména pro

Více

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici

Vyřizuje: Tel.: Fax: E-mail: Datum: 6.8.2012. Oznámení o návrhu stanovení místní úpravy provozu na místní komunikaci a silnici M Ě S T S K Ý Ú Ř A D B L A N S K O ODBOR STAVEBNÍ ÚŘAD, oddělení silničního hospodářství nám. Svobody 32/3, 678 24 Blansko Pracoviště: nám. Republiky 1316/1, 67801 Blansko Město Blansko, nám. Svobody

Více

CYKLISTICKÁ DOPRAVA. Stavby realizované v roce 2014. 2. Západní část městského okruhu

CYKLISTICKÁ DOPRAVA. Stavby realizované v roce 2014. 2. Západní část městského okruhu 5. CYKLISTICKÁ DOPRAVA V prosinci 2001 byl usnesením Rady města Plzně č. 1211 schválen Generel cyklistických tras města Plzně jako koncepční dokument, jehož postupným naplňováním vznikne na území města

Více

Rychlostní silnice R6

Rychlostní silnice R6 R6 Rychlostní silnice Nové Sedlo stavba Nové Sedlo infografika R6-Nove-Sedlo--110409 informační leták, stav k 08/2011 Královské Poøíèí oboustranná odpoèívka u Transmotelu most pøes Ohøi K7 stavba Tisová

Více

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3

OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 OBSAH 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 2 2 VÝCHOZÍ PODKLADY PRO NÁVRH VARIANT 2 3 URČENÍ STUDIE 3 4 NÁVRHY ŘEŠENÍ JEDNOTLIVÝCH ČÁSTI 3 4.1 AD 1) OPATŘENÍ KE ZKLIDNĚNÍ VJEZDU DO OBCE ULICE ROZTOCKÁ... 3 4.1.1 Popis

Více

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. nám. Kinských a SSZ 5.515 Štefánikova - Holečkova

PRŮVODNÍ ZPRÁVA. Studie úpravy křižovatky. nám. Kinských a SSZ 5.515 Štefánikova - Holečkova PRŮVODNÍ ZPRÁVA Studie úpravy křižovatky nám. Kinských a SSZ 5.515 Štefánikova - Holečkova - 1 - OBSAH OBSAH... 2 SEZNAM ZKRATEK... 2 1. ÚVOD... 3 2. VÝCHOZÍ PODKLADY... 3 3. ZADÁNÍ A NÁVRH ŘEŠENÍ... 3

Více

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích

Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích Změny 1 vyhláška č. 294/2015 Sb. Vyhláška č. 294/2015 Sb., kterou se provádějí pravidla provozu na pozemních komunikacích a která s účinností od 1. ledna 2016 nahradí vyhlášku č. 30/2001 Sb. Umístění svislých

Více

9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN

9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN 9. THE BEST CYKLISTICKÉ PŘÍKLADY: CYKLOSTEZKY VE MĚSTĚ, INTRAVILÁN Ing. Jaroslav Martinek, Centrum dopravního výzkumu v.v.i., www.cdv.cz Duben 2007 Tato kapitola se zaměřuje na cyklostezky a cyklotrasy

Více

NÁVRH ÚPRAV DOPRAVNÍHO REŽIMU V PRAZE - SUCHDOLE

NÁVRH ÚPRAV DOPRAVNÍHO REŽIMU V PRAZE - SUCHDOLE NÁVRH ÚPRAV DOPRAVNÍHO REŽIMU V PRAZE - SUCHDOLE Dopravně inženýrská studie Zpracoval: CZECH Consult, spol. s r. o., Holečkova 100/9 150 00 Praha 5- Smíchov IČ: 630 73 463 Předkládá: Ing. Zdeněk Strádal

Více

DOPRAVNÍ ZNAČENÍ do 30/2001: změna / doplnění nový název

DOPRAVNÍ ZNAČENÍ do 30/2001: změna / doplnění nový název "Stezka pro chodce" (č. C 7a), která přikazuje chodcům užít v daném směru takto označeného pruhu nebo stezky; jiným účastníkům provozu na pozemních komunikacích, než pro které je tento pruh nebo stezka

Více

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno

KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno KRAJSKÝ ÚŘAD JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Odbor dopravy Žerotínovo náměstí 3/5, 601 82 Brno Č. j.: JMK 46925/2013 S. zn.: S - JMK 46925/2013/OD Brno dne 20.06.2013 OP ATŘENÍ OB EC NÉ P OV AH Y Krajský úřad Jihomoravského

Více

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje

Technická zpráva. 1. Identifikační údaje Technická zpráva 1. Identifikační údaje Stavba : Břeclav bez bariér I. etapa, bezpečnost v dopravě pro osoby s omezenou schopností pohybu a orientace SO 101 Místo stavby : Břeclav Katastrální území : Břeclav

Více

Technický popis koncovky výfukového systému vozu Mercedes Econic 1833LL:

Technický popis koncovky výfukového systému vozu Mercedes Econic 1833LL: Všeobecný popis: Cílem je vyřešit provedení odsávacího systému na stanicích HZS MSK opravou stávajícího stavu, v souladu s aktuálními požadavky na tento systém celkem pro 5 ks používaných vozidel CAS 20

Více

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad

Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad Městský úřad Veselí nad Moravou odbor Stavební úřad tř. Masarykova 119, pracoviště tř. Masarykova 119, PSČ 698 01 Spisová značka: S-MVNM/25558/2015 SÚ Veselí nad Moravou 10.11.2015 Č.j.: MVNM/35255/2015

Více

STABILIZACE SKALNÍ STĚNY POSTUP PRACÍ

STABILIZACE SKALNÍ STĚNY POSTUP PRACÍ STABILIZACE SKALNÍ STĚNY POSTUP PRACÍ Kontrolní den č. 34 prosinec 2009 Pracovníci zhotovitele provedli poslední dokončovací práce. Dne 17. prosince 2009 proběhla kolaudace stavby. Kontrolní den č. 30-33

Více

1) Vypočítej A) 32 B) 44 C) 48 D) 56. 2) Urči číslo, které se skrývá za A ve výpočtu: 8 5 A) 12 B) 13 C) 14 D) 15

1) Vypočítej A) 32 B) 44 C) 48 D) 56. 2) Urči číslo, které se skrývá za A ve výpočtu: 8 5 A) 12 B) 13 C) 14 D) 15 Varianta A 4 4 4 4 4 4 4 4 1) Vypočítej A) 32 B) 44 C) 48 D) 56 2) Urči číslo, které se skrývá za A ve výpočtu: 8 5 20 120 A. A) 12 B) 13 C) 14 D) 15 3) Najdi největší a nejmenší trojciferné číslo skládající

Více

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/76/ES

SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/76/ES L 201/18 Úřední věstník Evropské unie 1.8.2009 SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY 2009/76/ES ze dne 13. července 2009 o hladině akustického tlaku kolových zemědělských a lesnických traktorů působícího

Více

Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Požární bezpečnost část B2

Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Požární bezpečnost část B2 Fakulta bezpečnostního inženýrství Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Tunely Požární bezpečnost část B2 Ostrava, 2013 Ing. Isabela Bradáčová, Ing. Petr Kučera, Ph.D. Osnova bloku B Bezpečnostní

Více

SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926

SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926 SO 182 DIO NA RYCHLOST. SILNICI R4 PS, km 9,196-11,926 Objednatel: ŘEDITELSTVÍ SILNIC A DÁLNIC ČR Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci 56, 145 05 Praha 4 ŘSD ČR ZÁVOD Praha Na Pankráci 56, 145 05

Více

PŘIPOMÍNKY. Zásadní konkrétní připomínky k části III. předkládaného materiálu

PŘIPOMÍNKY. Zásadní konkrétní připomínky k části III. předkládaného materiálu k materiálu Ministerstva dopravy ČR Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích a o změnách některých zákonů (zákon o silničním provozu), ve znění pozdějších

Více

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05

Informace BM2. Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 1 Informace BM2 Art. Nr. *22610 1. vydání, 09/05 2 Informace BM2 1 Důležitá bezpečnostní upozornění Moduly ABC BM1, BM2 a BM3 smějí být použity výhradně se systémem Digital plus by Lenz nebo jiným, běžně

Více

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál

Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Rekonstrukce Svinovských mostů v Ostravě dopravní terminál Ing. Tichý Jiří, VŠB-TU Ostrava, Ing. Navrátilová Margita, Ostravské komunikace, a.s. Dopravní uzel Svinov, zprvu jen uzel železniční dopravy,

Více

Brno VMO, Pražská radiála, Pisárecký tunel

Brno VMO, Pražská radiála, Pisárecký tunel Anotace : Brno VMO, Pražská radiála, Pisárecký tunel Autoři : Firma : Ing. Vlastimil Horák, Ing. Jiří Pechman AMBERG Engineering Brno a.s., Ptašínského 10, 602 00 Brno Úvod Pisárecký tunel je prvním dokončeným

Více

KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ KOŠE DO DVORNÍCH VPUSTÍ LAPAČE NEČISTOT

KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ KOŠE DO DVORNÍCH VPUSTÍ LAPAČE NEČISTOT KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ KOŠE DO DVORNÍCH VPUSTÍ LAPAČE NEČISTOT KALOVÉ KOŠE KOŠE DO ULIČNÍCH VPUSTÍ Koš do UV A4 vysoký pozinkovaný Ø 385 Koš podle DIN 4052-A4 pro uliční vpusti, vysoký hmotnost:

Více

VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í

VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í Vypraveno dne: VÁŠ DOPIS ZN./ZE DNE Č. J., SPISOVÁ ZNAČKA VYŘIZUJE/LINKA ŽĎÁR NAD SÁZAVOU 18.05.2015 OD/633/15/LK Ing.Koubek / 301 24.06.2015 R O Z H O D N U T Í povolení uzavírky silnice a nařízení objížďky

Více

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky za rok 2006

o nehodovosti na pozemních komunikacích České republiky za rok 2006 o ovosti na pozemních komunikacích České republiky za V roce 2006 Policie ČR šetřila celkem 187 965, při kterých bylo 956 osob usmrceno, 3 990 těžce zraněno a 24 231 osob zraněno lehce. Odhad způsobené

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE

TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE TECHNICKÁ ZPRÁVA REKONSTRUKCE STÁVAJÍCÍHO ÚSEKU MÍSTNÍ KOMUNIKACE: PRŮSEČNÁ KŘIŽOVATKA V OBCI ŠLAPANICE Název stavby: Místo stavby: Kraj: Styková křižovatka v obci Šlapanice křížení ulic Bezručova a Sušilova

Více

MOTIVACE ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE OSTATNÍ CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE

MOTIVACE ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE OSTATNÍ CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE MOTIVACE 1 ANALÝZA NÁVRH ZÁSADY OPATŘENÍ METODIKA ETAPIZACE GENEREL CYKLISTICKÉ DOPRAVY MĚSTA ČESKÉ BUDĚJOVICE CYKLOGENEREL Č. BUDĚJOVIC OSTATNÍ 2014 OBJEDNATEL STATUTÁRNÍ MĚSTO ČESKÉ BUDĚJOVICE NÁMĚSTÍ

Více

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A

Adresa příslušného úřadu: ČÁST A Adresa příslušného úřadu: Obecní úřad Štěpánov Stavební úřad Horní 444/7, Štěpánov u Olomouce tel. 585 387 267, 725 862 122 e-mail: stavebni@stepv.cz Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení

Více

Příloha č. 2 k ZD č.j.: MV- 10127-5/VZ-2013 P O K Y N Y

Příloha č. 2 k ZD č.j.: MV- 10127-5/VZ-2013 P O K Y N Y P O K Y N Y k jednotnému postupu při zabezpečování přehlednosti a zřetelnosti hraničního pruhu, volných kruhových ploch a dalších prací na státních hranicích České republiky Obsah: 1. Všeobecná ustanovení

Více

OSOBNÍ DOPRAVA. G. Technické normy a technická hlediska provozu

OSOBNÍ DOPRAVA. G. Technické normy a technická hlediska provozu OSOBNÍ DOPRAVA G. Technické normy a technická hlediska provozu 1. Druhy silničních vozidel stanovuje: a) zákon č. 56/2001 Sb., o podmínkách provozu vozidel na pozemních komunikacích b) zákon č. 361/2000

Více

Platné znění novelizované části zákona s vyznačením navrhovaných změn. 125c

Platné znění novelizované části zákona s vyznačením navrhovaných změn. 125c Platné znění novelizované části zákona s vyznačením navrhovaných změn 1c (1) Fyzická osoba se dopustí přestupku tím, že v provozu na pozemních komunikacích a) řídí vozidlo, 1. na němž v rozporu s jiným

Více

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod

Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60. Obsah Strana. 1. Úvod Převodní (předřadný) transformátor AT-400 NV (AT 400 VA) Obj. č.: 51 13 60 Obsah Strana 1. Úvod... 2 2. Účel použití transformátoru... 3 3. Bezpečnostní předpisy... 4 4. Součásti transformátoru... 5 Přední

Více

L 110/18 Úřední věstník Evropské unie 24.4.2012

L 110/18 Úřední věstník Evropské unie 24.4.2012 L 110/18 Úřední věstník Evropské unie 24.4.2012 NAŘÍZENÍ KOMISE (EU) č. 351/2012 ze dne 23. dubna 2012, kterým se provádí nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 661/2009, pokud jde o požadavky pro

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad: Městský úřad Benešov Odbor výstavby a územního plánování Silniční správní úřad Ulice: Masarykovo náměstí č.p. 100 PSČ, obec: 256 01 Benešov Věc: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ

Více

Vítězslav Bártl. prosinec 2013

Vítězslav Bártl. prosinec 2013 VY_32_INOVACE_VB09_ČaP Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, vzdělávací obor, tematický okruh, téma Anotace Vítězslav

Více

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část

Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Územní studie Horní Poříčí SO.6 severní část Zhotovitel: Ing. arch. Dana Zákostelecká, Petra Bezruče 632, 386 01 Strakonice 1/10 2/10 TEXTOVÁ ČÁST ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE: 1. Základní identifikační údaje:

Více

Přehled o nehodovosti

Přehled o nehodovosti Přehled o ovosti na pozemních komunikacích v České republice za Publikaci vydalo ředitelství služby dopravní policie Policejního prezidia České republiky Text a grafy připravil: ing. Josef Tesařík a pplk.

Více

POSTUP PRACÍ - ÚSPORY ENERGIÍ I. Srpen - září 2010. 7. září byly budovy slavnostně předány do užívání. Duben -červenec 2010

POSTUP PRACÍ - ÚSPORY ENERGIÍ I. Srpen - září 2010. 7. září byly budovy slavnostně předány do užívání. Duben -červenec 2010 POSTUP PRACÍ - ÚSPORY ENERGIÍ I. Srpen - září 2010 7. září byly budovy slavnostně předány do užívání. V průběhu měsíce srpna proběhla kolaudace stavby, stavba byla předána investorovi, probíhalo odstraňování

Více

Jičín. Výsledky výzkumu

Jičín. Výsledky výzkumu Jičín Výsledky výzkumu Standardizace Počet obyvatel = 16.680 Reprezentativní vzorek = 472 osob Dotazováno = 577 osob Kvótní výběr 1 Věk, pohlaví, region Count of Pohlaví Pohlaví Patřím do následující věkové

Více

Správa a údržba silnic PK. Správa a údržba silnic PK. Ing. Petr Novotný

Správa a údržba silnic PK. Správa a údržba silnic PK. Ing. Petr Novotný 1/6 1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE 1.1 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY Název stavby Oprava silnice III/34019 Chrudim - Stolany Místo stavby: Chrudim Stolany Kraj Pardubický Příslušný stavební úřad Pozemky stavby INVESTOR

Více

Fotografický pasport cyklistické trasy A27. Příloha A.4

Fotografický pasport cyklistické trasy A27. Příloha A.4 Fotografický pasport cyklistické trasy A27 Příloha A.4 Fotografický pasport úseku Ul. Beranových - Lávka přes Kbelskou včetně Počátek projížděné cyklotrasy je zachycen na fotografii č. 1. Úsek je nejprve

Více

Adresa příslušného úřadu

Adresa příslušného úřadu Adresa příslušného úřadu Úřad:... Ulice:... PSČ, obec:... V... d...... Věc: ŽÁDOST O ZMĚNU STAVBY PŘED DOKONČENÍM podle ustvení 118 odst. 1 a 2, zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním

Více

M E T O D I K A ZNAČENÍ CYKLOTRAS V ČESKÉ REPUBLICE

M E T O D I K A ZNAČENÍ CYKLOTRAS V ČESKÉ REPUBLICE K L U B Č E S K Ý C H T U R I S T Ů M E T O D I K A ZNAČENÍ CYKLOTRAS V ČESKÉ REPUBLICE Učební texty pro značkaře 2001 Tyto učební texty jsou určeny členům KČT pracujícím ve značkařských složkách. Ve smyslu

Více

Přednáška č. 3 - KŘIŽOVATKY

Přednáška č. 3 - KŘIŽOVATKY Přednáška č. 3 - KŘIŽOVATKY 1. POJMY A DEFINICE Křížení - místo, v němž se komunikace protínají, aniž jsou vzájemně propojeny Mimo křížení - křížení, v němž se komunikace protínají, ale jsou vedeny v různých

Více

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva

A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva 1 A. Průvodní zpráva B. Souhrnná technická zpráva Akce Místo stavby Okres Investor : Celková oprava Lesní cesty Chyňavská - Zelená bouda : Chyňava : Beroun : Vojenské lesy a statky ČR, s.p. divize Hořovice,

Více

Číslo 12/2009 Vyšlo 3.7.2009

Číslo 12/2009 Vyšlo 3.7.2009 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 12/2009 Vyšlo 3.7.2009 Obsah Když přívozy nevypluly... 1 Prázdninový provoz PID 2009... 2 Obnovení provozu tramvají na Letné... 2 Tramvajová výluka v Kobylisích 2. etapa... 3

Více

Oprava místní komunikace Srlín. BUILDING-INVESTMENT, s.r.o. www.build-in.cz

Oprava místní komunikace Srlín. BUILDING-INVESTMENT, s.r.o. www.build-in.cz Zod.projektant Vypracoval Kreslil Kontroloval Jakub Jeništa, DiS. Jan Jeništa Jan Jeništa Jakub Jeništa, DiS. Stavební úřad: Milevsko Obec: Bernartice Investor: Obec Bernartice, Nám. Svobody 33, 398 43

Více

Uplatňování nařízení o vzájemném uznávání u předmětů z drahých kovů

Uplatňování nařízení o vzájemném uznávání u předmětů z drahých kovů EVROPSKÁ KOMISE GENERÁLNÍ ŘEDITELSTVÍ PRO PODNIKY A PRŮMYSL Pokyny 1 V Bruselu dne 1. února 2010 - Uplatňování nařízení o vzájemném uznávání u předmětů z drahých kovů 1. ÚVOD Účelem tohoto dokumentu je

Více

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE

WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE WEBDISPEČINK NA MOBILNÍCH ZAŘÍZENÍCH PŘÍRUČKA PRO WD MOBILE Úvodem WD je mobilní verze klasického WEBDISPEČINKU, která je určena pro chytré telefony a tablety. Je k dispozici pro platformy ios a Android,

Více

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015

OBEC PŘIBYSLAVICE. Zastupitelstvo obce Přibyslavice. Obecně závazná vyhláška. Obce Přibyslavice Č. 1/2015 OBEC PŘIBYSLAVICE Zastupitelstvo obce Přibyslavice Obecně závazná vyhláška Obce Přibyslavice Č. 1/2015 O stanovení systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních

Více

Rozměr dveří 80, 90/197. CPL laminát: dle aktuální nabídky. 3D CPL laminát: Laminát 0,8 mm (HPL): RAL:

Rozměr dveří 80, 90/197. CPL laminát: dle aktuální nabídky. 3D CPL laminát: Laminát 0,8 mm (HPL): RAL: BEZPEČNOSTNÍ DVEŘE TŘÍDY RC 2 DO OCELOVÉ ZÁRUBNĚ - typ G 07 Zárubně: třída RC 2 typ G 07 Jednostranný dřevěný obklad ocelové zárubně s těsněním pro klasické zdění 2 700 8 500 2 000 s těsněním pro dodatečnou

Více

Dvoupásmový přístupový bod pro venkovní použití Návod k obsluze - EC-WA6202 (EC-WA6202M)

Dvoupásmový přístupový bod pro venkovní použití Návod k obsluze - EC-WA6202 (EC-WA6202M) Dvoupásmový venkovní přístupový bod / most podporuje pevná bezdrátová propojení point-to-point nebo point-to-multipoint. Jediné propojení mezi dvěma body lze použít pro připojení vzdáleného místa k větší

Více

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný*

Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* Objekt A částečně přístupný* Objekt B částečně přístupný* Objekt C nepřístupný* Objekt D částečně přístupný* Objekt F nepřístupný* FAKULTA STROJNÍ (FS) Karlovo náměstí objekty A, B, C, D, F Karlovo náměstí

Více

Textová část: SU 01 část A - Základní údaje část B - Řešení územní studie Vyjádření DI ÚOVS POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY HK Fotodokumentace

Textová část: SU 01 část A - Základní údaje část B - Řešení územní studie Vyjádření DI ÚOVS POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY HK Fotodokumentace SEZNAM PŘÍLOH: Textová část: SU 01 část A - Základní údaje část B - Řešení územní studie Vyjádření DI ÚOVS POLICIE ČESKÉ REPUBLIKY HK Fotodokumentace Grafická část: SU 02 ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÝ NÁVRH

Více

ENÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY

ENÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA DOPRAVNÍ BEZPEČNÉ MĚSTO, MOŽNOSTI ÚPRAV KOMUNIKACÍ KE ZVÝŠEN ENÍ BEZPEČNOSTI DOPRAVY Ing. Bc.. Dagmar Kočárkov rková 1. ÚVOD v obcích ch 70 % dopravních nehod

Více

Datum 2015-10-12. Číslo zakázky 15-5-149. Studie zklidněných zón v Praze 20 Horních Počernicích

Datum 2015-10-12. Číslo zakázky 15-5-149. Studie zklidněných zón v Praze 20 Horních Počernicích Zhotovitel: AF-CITYPLAN s.r.o. Datum 2015-10-12 Zastoupený: Ing. Tomáš Nosek, generální ředitel a jednatel Autorský kolektiv Ing. Martin Pavlů Kontrola: Ing. Klára Sekyrová Číslo zakázky 15-5-149 Objednatel:

Více

Obsah. Obsah. Předmluva...V O autorech... VII Obsah... IX Přehled použitých zkratek...xxi

Obsah. Obsah. Předmluva...V O autorech... VII Obsah... IX Přehled použitých zkratek...xxi IX Předmluva...V O autorech... VII... IX Přehled použitých zkratek...xxi Kapitola I. Obecně ke správním deliktům v oblasti dopravy...1 1. Hmotněprávní úprava správních deliktů...1 a) Vymezení správních

Více

Vláda nařizuje podle 133b odst. 2 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.:

Vláda nařizuje podle 133b odst. 2 zákona č. 65/1965 Sb., zákoník práce, ve znění zákona č. 155/2000 Sb.: 11/2002 Sb. NAŘÍZENÍ VLÁDY ze dne 14. listopadu 2001, kterým se stanoví vzhled a umístění bezpečnostních značek a zavedení signálů Změna: 405/2004 Sb. Vláda nařizuje podle 133b odst. 2 zákona č. 65/1965

Více

Průzkum dopravy v ulicích Pod Vinohrady a Havlíčkova

Průzkum dopravy v ulicích Pod Vinohrady a Havlíčkova Průzkum dopravy v ulicích Pod Vinohrady a Havlíčkova Město Kuřim Zodpovědný řešitel: Ing. Martin Smělý Vysoké učení technické v Brně Fakulta stavební Ústav pozemních komunikací prosinec 211 1. Identifikační

Více

AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED)

AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED) 20. Července, 2009 AMU1 Monitorování bezpečného života letounu (RYCHLÝ PŘEHLED) ZLIN AIRCRAFT a.s. Oddělení Výpočtů letadel E-mail: safelife@zlinaircraft.eu AMU1 Monitorování bezpečného života letounu

Více

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY

ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY ZÁKLADNÍ ŠKOLA BŘECLAV, SLOVÁCKÁ 40 ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLNÍ VÝLETY (platný od 12.4.2016) Projednáno na provozní poradě v dubnu 2016 Mgr. Iva Jobánková ředitelka školy 1 Obecná ustanovení Na základě ustanovení

Více

A. Průvodní a technická zpráva

A. Průvodní a technická zpráva A. Průvodní a technická zpráva A.1. Průvodní zpráva 1. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE a) Označení stavby: Hrušovany nad Jevišovkou Oprava povrchu ulice Maxe Dvořáka b) Stavebník: Město Hrušovany nad Jevišovkou nám.

Více

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010

170/2010 Sb. VYHLÁŠKA. ze dne 21. května 2010 170/2010 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 21. května 2010 o bateriích a akumulátorech a o změně vyhlášky č. 383/2001 Sb., o podrobnostech nakládání s odpady, ve znění pozdějších předpisů Ministerstvo životního prostředí

Více

***I POSTOJ EVROPSKÉHO PARLAMENTU

***I POSTOJ EVROPSKÉHO PARLAMENTU EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Konsolidovaný legislativní dokument 11.5.2011 EP-PE_TC1-COD(2010)0349 ***I POSTOJ EVROPSKÉHO PARLAMENTU přijatý v prvním čtení dne 11. května 2011 k přijetí směrnice Evropského

Více

1. DÁLNIČNÍ A SILNIČNÍ SÍŤ V OKRESECH ČR

1. DÁLNIČNÍ A SILNIČNÍ SÍŤ V OKRESECH ČR 1. DÁIČNÍ A SIIČNÍ SÍŤ V OKRESE ČR Pro dopravu nákladů, osob a informací jsou nutné podmínky pro její realizaci, jako je kupříkladu vhodná dopravní infrastruktura. V případě pozemní silniční dopravy to

Více

Silnicei/11. Mokré Lazce hranice okresu Opava, Silnice I/11 T53. informační leták, stav k 08/2013. stavba. Mokré Lazce hranice okresù Opava, Ostrava

Silnicei/11. Mokré Lazce hranice okresu Opava, Silnice I/11 T53. informační leták, stav k 08/2013. stavba. Mokré Lazce hranice okresù Opava, Ostrava Silnicei/ Mokré Lazce hranice okresu, Silnice I/ stavba Mokré Lazce hranice okresù, infografika S-Mokre-Lazce-hranice-Opa-Ova-080708 Zá informační leták, stav k 08/2013 Štítina Mokré Lazce Lhota Smolkov

Více

SEMINÁ KOMUNIKA NÍCH DOVEDNOSTÍ TYPOGRAFICKÉ ZÁSADY ÚPRAVY TEXTU. rozvržení stránky. ást 1

SEMINÁ KOMUNIKA NÍCH DOVEDNOSTÍ TYPOGRAFICKÉ ZÁSADY ÚPRAVY TEXTU. rozvržení stránky. ást 1 íslo projektu íslo materiálu Název školy Autor CZ.1.07/1.5.00/34.0029 VY_32_INOVACE_21-15 St ední pr myslová škola stavební, eské Bud jovice, Resslova 2 RNDr. Vladimír Kostka SEMINÁ KOMUNIKA NÍCH DOVEDNOSTÍ

Více

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA

269/2015 Sb. VYHLÁŠKA 269/2015 Sb. - rozúčtování nákladů na vytápění a příprava teplé vody pro dům - poslední stav textu 269/2015 Sb. VYHLÁŠKA ze dne 30. září 2015 o rozúčtování nákladů na vytápění a společnou přípravu teplé

Více

Stavba č. 0079 Špejchar - Pelc Tyrolka souboru staveb MO v úseku Myslbekova - Pelc Tyrolka

Stavba č. 0079 Špejchar - Pelc Tyrolka souboru staveb MO v úseku Myslbekova - Pelc Tyrolka Stavba č. 0079 Špejchar - Pelc Tyrolka souboru staveb MO v úseku Myslbekova - Pelc Tyrolka V číslech Sl 2004/9 a Sl 2004/11-12 Stavebních listů byly popsány dvě stavby č. 9515 a č. 0080 souboru staveb

Více

ODLUČOVAČE LEHKÝCH KAPALIN AS-TOP KATALOG

ODLUČOVAČE LEHKÝCH KAPALIN AS-TOP KATALOG ODLUČOVAČE LEHKÝCH KAPALIN AS-TOP KATALOG 2 Odlučovače lehkých kapalin AS-TOP OBSAH OBSAH... 3 ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKY A PŘEHLED... 6 AS-TOP_RC/EO PB PP... 7 AS-TOP_VF/EO PB PP... 8 AS-TOP_P/EO PB PP...

Více

C.1 Technická zpráva

C.1 Technická zpráva C.1 Technická zpráva 1. Identifikační údaje : Název akce : Řež, Parkoviště u penzionu Hudec Objednatel : obec Řež Název objektu : SO 101 PARKOVACÍ MÍSTA A CHODNÍK Zhotovitel : S-Engineering s.r.o., V Křepelkách

Více

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:...

Adresa p íslušného ú adu. Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... P íloha. 9 k vyhlášce. 503/2006 Sb. Adresa p íslušného ú adu Ú ad:... Ulice:... PS, obec:... V c: ŽÁDOST O STAVEBNÍ POVOLENÍ podle ustanovení 110 odst. 1 a 2 zákona. 183/2006 Sb., o územním plánování a

Více

CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA...1

CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA...1 OBSAH 1 CYKLISTICKÁ INFRASTRUKTURA...1 1.1 Plánování...1 1.1.1 Síť pro cyklistickou dopravu...2 1.1.1.1 1.1.1.2 Všeobecné zásady...2 Hierarchické členění...3 1.1.1.3 Plánování sítě pro cyklistickou dopravu...3

Více

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY Služby v požární ochraně; Hlučínská 3, 747 05 Opava; 602591856, e-mail: ignis@opava.cz POŽÁRNĚ - BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Název akce: Místo: Investor: Stupeň: Energetické úspory MNO

Více

Podlé há Váš é vozidlo př édmé tu dáné šilnič ní?

Podlé há Váš é vozidlo př édmé tu dáné šilnič ní? Podlé há Váš é vozidlo př édmé tu dáné šilnič ní? 2016_01_14 UP_01_2016_01_26 31. 1. 2016 to je termín pro podání daňového přiznání k dani silniční za rok 2015! Pojďme si v článku Bc. Martina Mikuše připomenout,

Více

TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY IDSOK

TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY IDSOK TECHNICKÉ A PROVOZNÍ STANDARDY IDSOK květen 2011 Úvod... 3 1. Základní pojmy... 3 2. Standard vybavení vozidel IDSOK... 4 2.1 Základní požadavky na vozidla a jejich vybavení... 4 2.2 Standardy vybavení

Více

Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT

Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT Pláště pro stavební a těžební průmysl Continental EM - ContiEarth Continental MPT ContiEarth radiální pneumatiky Radiální ocelová kostra a konstrukce ocelových nárazníků pro vynikající odolnost proti prořezání

Více

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU

Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU Příloha III TECHNICKÉ A PROVOZNÍ PARAMETRY VNITROZEMSKÝCH VODNÍCH CEST MEZINÁRODNÍHO VÝZNAMU (a) Technické parametry vodních cest E Hlavní technické parametry vodních cest E mají v zásadě odpovídat klasifikaci

Více

Číslo 13/2009 Vyšlo 30.7.2009

Číslo 13/2009 Vyšlo 30.7.2009 INFORMAČNÍ ZPRAVODAJ Číslo 13/2009 Vyšlo 30.7.2009 Obsah Tramvajová výluka v Kobylisích 3. etapa... 1 Tramvajová výluka na Libeňském mostě... 1 Obnovení provozu vlaků v Dejvicích... 1 Trvalé změny PID

Více

Krajský úřad Libereckého kraje. 14. února 2012 Jaroslav.jakubicka@kraj-lbc.cz ROZHODNUTÍ

Krajský úřad Libereckého kraje. 14. února 2012 Jaroslav.jakubicka@kraj-lbc.cz ROZHODNUTÍ Krajský úřad Libereckého kraje odbor dopravy Adresy dle rozdělovníku ČÍSLO JEDNACÍ OPRÁVNĚNÁ ÚŘEDNÍ OSOBA/LINKA/E-MAIL LIBEREC OD1215/2012-2/280.9/Jk Ing. Jaroslav Jakubička /279 14. února 2012 Jaroslav.jakubicka@kraj-lbc.cz

Více

I. Objemové tíhy, vlastní tíha a užitná zatížení pozemních staveb

I. Objemové tíhy, vlastní tíha a užitná zatížení pozemních staveb I. Objemové tíhy, vlastní tíha a užitná zatížení pozemních staveb 1 VŠEOBECNĚ ČSN EN 1991-1-1 poskytuje pokyny pro stanovení objemové tíhy stavebních a skladovaných materiálů nebo výrobků, pro vlastní

Více

Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2

Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2 BMW Motorrad Radost z jízdy Návod k obsluze Montážní stojan Sport 2 Všeobecná upozornění z Úvod Jsme rádi, že jste se rozhodli pro montážní stojany Sport 2 od společnosti BMW Motorrad. Při následujících

Více

ArchiCafé se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) Nové budovy v Dejvicích, na fakultě architektury a fakultě informačních technologií.

ArchiCafé se nachází ve vstupním podlaží (1. NP) Nové budovy v Dejvicích, na fakultě architektury a fakultě informačních technologií. Objekt přístupný* ArchiCafé Nová budova ČVUT v Dejvicích (NB) Thákurova 9, 166 34 Praha 6 - Dejvice Tel.: 725 896 859 Web: https://www.suz.cvut.cz/menzy/archicafe GPS: 50 6'18.144"N, 14 23'22.714"E ArchiCafé

Více

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků

Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků Business Contact Manager Správa kontaktů pro tisk štítků 1 Obsah 1. Základní orientace v BCM... 3 2. Přidání a správa kontaktu... 4 3. Nastavení filtrů... 5 4. Hromadná korespondence... 6 5. Tisk pouze

Více

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň

Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň N á v r h Změna č. 1 územního plánu obce Obrataň Zastupitelstvo obce Obrataň, příslušné podle 6 odst. 5 písm. c) zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), za použití

Více

POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ

POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ z.č.: 13-1672-81 POSOUZENÍ STAVU HLAVNÍHO OBJEKTU BUDOVY Č. OR. 10 V JEZDECKÉ ULICI V PROSTĚJOVĚ Vypracoval: Ing. Daniel Lemák, Ph.D. Zhotovitel: Zakázkové číslo: 13-1672-81 Objednatel: STATIKA Olomouc,

Více

Nařízení vlády č. 589/2006 Sb., kterým se stanoví odchylná úprava pracovní doby a doby odpočinku zaměstnanců v dopravě

Nařízení vlády č. 589/2006 Sb., kterým se stanoví odchylná úprava pracovní doby a doby odpočinku zaměstnanců v dopravě Nařízení vlády č. 589/2006 Sb., kterým se stanoví odchylná úprava pracovní doby a doby odpočinku zaměstnanců v dopravě (ze dne 6. prosince 2006) Vláda nařizuje podle 100 odst. 1 a 213 odst. 6 zákona č.

Více

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 6.6.2016 COM(2016) 371 final ANNEXES 1 to 4 PŘÍLOHY SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o systému inspekcí pro zajištění bezpečného provozu lodí typu ro-ro a vysokorychlostních

Více

TELEKOMUNIKAČNÍ VYSÍLAČ S ROZHLEDNOU A METEOROLOGICKOU STANICÍ

TELEKOMUNIKAČNÍ VYSÍLAČ S ROZHLEDNOU A METEOROLOGICKOU STANICÍ STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST TELEKOMUNIKAČNÍ VYSÍLAČ S ROZHLEDNOU A METEOROLOGICKOU STANICÍ JAN KRAMÁŘ OPAVA 2010 Středoškolská odborná činnost Obor č.11. Stavebnictví, architektura a design interiérů

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA :

TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1.1. AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE : REKONSTRUKCE CHODNÍKŮ TATCE PŘÍLOHA : C.1.1. OBSAH: 1. Identifikační údaje objektu... 3 2. Stručný technický popis se zdůvodněním navrženého řešení... 3 2.1 Zdůvodnění výběru staveniště...

Více

Metodické dny odboru dopravy a SH KÚOK

Metodické dny odboru dopravy a SH KÚOK Metodické dny odboru dopravy a SH KÚOK Průběžné vzdělávání úředníků přestupkových oddělení v oblasti analýzy dopravních nehod Metodika možného řešení nejčastějších dopravních nehod odbočování vlevo za

Více

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE

Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151. Obecně závazná vyhláška obce Blížejov. č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Obec Blížejov Zastupitelstvo obce 346 01 Blížejov čp. 151 Obecně závazná vyhláška obce Blížejov č. 2/2009 kterou se vydává POŽÁRNÍ ŘÁD OBCE Zastupitelstvo obce Blížejov se na svém zasedání dne 5.11.2009

Více

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka

Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Magistrát města Ostravy, Útvar hlavního architekta a stavebního řádu Územní studie ÚS 5-02/2015 Pro lokalitu Stará čtvrť Ostrava - Lhotka Pořizovatel: Magistrát města Ostravy Útvar hlavního architekta

Více

ECB-PUBLIC ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/[XX*] ze dne 10. dubna 2015 (ECB/2015/17)

ECB-PUBLIC ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/[XX*] ze dne 10. dubna 2015 (ECB/2015/17) CS ECB-PUBLIC ROZHODNUTÍ EVROPSKÉ CENTRÁLNÍ BANKY (EU) 2015/[XX*] ze dne 10. dubna 2015 o celkové výši ročních poplatků za dohled za první období placení poplatku a za rok 2015 (ECB/2015/17) RADA GUVERNÉRŮ

Více

PRAVIDLA PRO VYBAVENÍ ZÁVODIŠTĚ

PRAVIDLA PRO VYBAVENÍ ZÁVODIŠTĚ PRAVIDLA PRO VYBAVENÍ ZÁVODIŠTĚ FR 1 FR 1.1 FR 1.2 FR 1.3 PLAVECKÁ ZAŘÍZENÍ Normy FINA pro olympijské bazény Všechna mistrovství světa (kromě mistrovství světa v kategorii Masters) a olympijské hry se

Více

e-mail: urad@chrudim-city.cz Odbor dopravy http://www.chrudim.eu Adresa pracoviště: Pardubická 67, 537 16 Chrudim IDDS : 3y8b2pi, IČ: 00270211

e-mail: urad@chrudim-city.cz Odbor dopravy http://www.chrudim.eu Adresa pracoviště: Pardubická 67, 537 16 Chrudim IDDS : 3y8b2pi, IČ: 00270211 MĚSTSKÝ ÚŘAD CHRUDIM tel.: 469 657 111, fax: 469657535 Resselovo náměstí 77, 537 16 Chrudim e-mail: urad@chrudim-city.cz Odbor dopravy http://www.chrudim.eu Adresa pracoviště: Pardubická 67, 537 16 Chrudim

Více

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah:

Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie. Obsah: Zklidnění dopravy Sídliště a okolí dopravní studie Obsah: Obsah:... 1 1 Základní údaje... 2 1.1 Popis celkového záměru... 2 1.2 Hlavní cíle... 2 1.3 Upřesňující informace... 2 1.4 Zadavatel... 3 1.5 Zpracovatel...

Více