MJ In? J,arosla~ Deml prunator mesta ZPRÁVA O ČINNOSTI STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍRADA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MJ In? J,arosla~ Deml prunator mesta ZPRÁVA O ČINNOSTI STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍRADA VE VOLEBNÍM OBDOBÍ"

Transkript

1 Č.j.: MmP 25/2010/ BR / JaDe V Pardubidch dne 30. září 2010 ZPRÁVA O ČINNOSTI BEZPEČNOSTNÍ RADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBIC VE VOLEBNÍM OBDOBÍ Zpracoval: Ing. Jiří Kyncl vedoud oddělení krizového řízení tajemník Bezpečnostní rady statutárního města Pardubic Schválil: MJ In? J,arosla~ Deml prunator mesta předseda Bezpečnostní rady statutárního města Pardubic Strana 1 (celkem 7)

2 1. ÚVOD Bezpečnostní rada statutárního města Pardubic (dále jen "BR StmP'') byla zřízena v souladu s ustanovením 21 odst. 2 písm. b) zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení, a to a na základě rozhodnutí Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje ze dne 19. prosince 2002 čj. HSPA 449/KŘ , kterým byla stanovena (určena) povinnost statutárnímu městu Pardubice rozpracovávat vybrané úkoly krizového plánu kraje. BR StmP je koordinačním orgánem pro přípravu na krizové situace ve správním obvodu obce s rozšířenou působností a má 8 ů. Od 28. listopadu 2008 se jednání účastní jako stálý host i zástupce Krajského vojenského velitelství Pardubice. Předsedou BR StmP je primátor města Ing. Jaroslav Deml, který jmenoval další y. Bezpečnostní rada se sešla poprvé v novém složení po volbách dne 18. prosince 2006, kdy na tomto jednání schválila i nový statut a jednací řád. Strana 2 (celkem 7)

3 STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDIJBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA 2. SLOŽENÍ BEZPEČNOSTNÍRADY STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBIC V LETECH funkce v BR StmP jméno přijmení, funkce ve ljeř~jné správé lienem od (do) předseda mís topředseda tajemník Ing. Jaroslav Deml primátor města Ing. Alexandr Krejčíř 1. náměstek primátora Ing. Stanislav Panuš tajemník magistrátu Mgr. Martin Růžička tajemník magistrátu Ing. Jiří Kyncl vedoucí oddělení krizového řízení MUDr. Dušan Libiak ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje MUDr. Pavel Bareš náměstek ředitele Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje MUDr. Pavel Svoboda ředitel Zdravotnické záchranné služby Pardubického kraje Ing. Martin Záleský ředitel Odboru OŘ a KIS Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje JUDr. Pavel Bleha ředitel Okresního ředitelství Policie ČR ls do 31. OS ls do S S do ls do S Mgr. Radek Malíř S do ředitel Okresního ředitelství Policie ČR Mgr. Jaroslav Jireš PČR - KŘP Pardubického kraje vedoucí územního odboru Pardubice Ing. Petr Kvaš ředitel Městské policie Pardubice Strana 3 (celkem 7)

4 3. SEKRETARIÁT BEZPEČNOSTNÍ RADY Funkci sekretariátu BR StmP zabezpečovalo,v souladu se statutem bezpečnostnírady, odděleiú krizového řízeiú magistrátu města. Za plnění úkolů sekretariátu BR StmP odpovídá a jeho činnost řídí tajemník bezpečnostiú rady, kterým je vedoucí odděleiú krizového řízení. Sekretariát zabezpečoval přípravu a samotný průběh všech jednáiú BR StmP, včetně přípravy většiny písemných podkladů pro jednáiú. 4. SPOLUPRACUJÍCÍ ORGÁNY Sekretariát BR StmP respektive odděleiú krizového řízeiú spolupracuje v rámci své působnosti zejména se základními i ostatními složkami integrovaného záchranného systému (dále jen "IZS"). Sekretariát BR StmP dále spolupracuje s ostatrúrni tajemiúky bezpečnostiúch rad určených obcí s rozšířenou působností na území Pardubického kraje a tajemníkem bezpečnostiúrady Pardubického kraje. Cílem spolupráce je zejména vzájemná informovanost o připravovaných opatřeiúch při hrozbě vzniku mimořádnýchudálostí a koordinace jednotného postupu při jejich řešení. 5. PŘEHLED JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍRADY A PROJEDNÁVANÁ PROBLEMATIKA 1. jednání dne 18. prosince SeznámeIÚ ů bezpečnostiú rady v novém volebním období ProjednáIÚ a schváleiú nového Statutu a Jednacího řádu BR StmP 3. ProjednáIÚ možnosti využití stálého dakově odolného úkrytu civilní ochrany pro potřeby nouzového ubytováiú při mimořádných událostech 2. jednání dne 2. května SchváleIÚ Pracovního plánu bezpečnostiúrady na rok Úkoly krajského operačního a informačního střediska při zabezpečeiú varováiú a vyrozuměiú osob a poskytováiú tísňových informací obyvatelstvu a orgánům územní samosprávy 3. Informace o novém Pandemickém plánu České republiky pro případ pandemie chřipky vyvolané novou variantou chřipkovéhoviru 4. Informace o NařízeIÚ hejtmana Pardubického kraje č. 5/2006 ze dne , kterým se vydává Statut Krajské komise pro řešeiú výskytu závažných infekčiúch onemocněnív Pardubickém kraji (působnost krajské epidemiologické komise) 5. Vybrané informace ze 7. jednáiú Bezpečnostní rady Pardubického kraje (cvičení "VLTAVA A LABE 2007", aktwlizace krizové a havarijiú plánovací dokumentace) 3. jednání dne 28. listopadu SchváleIÚ návrhu PracovIÚho plánu bezpečnostnírady na rok ProjednáIÚ změny Statutu a Jednacího řádu Krizového štábu statutárního města Pardubic 3. VyhodnoceIÚ cvičeiú VLTAVA A LABE 2007 z pohledu statutáriúho města Pardubic 4. Vybrané informace z 8. jednáiú BezpečnostIÚ rady Pardubického kraje 5. Stav prostředků jednotného systému varováiú a vyrozuměiú na území města 6. Návrh objemu fmančiúch prostředků v rozpočtu města na rok 2008, vyěných k zajištěiú přípravy na krizové situace a úkolů s tím spojených Strana 4 (celkem 7)

5 4. jednání dne 27. května Představení nových ů bezpečnostní rady 2. Regulační opatření vyhlašovaná v systému hospodářských opatření pro krizové stavy 3. Schválení plánu evakuace obyvatelstva statutárního města Pardubic při přirozených povodních 4. Zdravotnické zajištění sportovních, kulturních a společenských akcí na území správního obvodu statutánúho města Pardubic 5. Vybrané informace z 9. a 10. jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje 6. Krizové mobilní telefony po ukončení smlouvy se společností Telefónica 02 Czech Republic, a.s. 7. Řešení následků vichřice Emma na území ORP Pardubice 8. Dohoda o plánované pomoci na vyžádání mezi MV GŘ - HZS ČR a MO - GŠ AČR 5. jednání dne 3. prosince Pracovní plán bezpečnostní rady na rok Záměr cvičení krizového štábu města a složek IZS při nácviku činností v rámci evakuace obyvatelstva při přirozených povodních (EVAKUACE 2009) 3. Stav prostředků jednotného systému varování a vyrozumění na úzenú správního obvodu obce s rozšířenou působností Pardubice 4. Vybrané informace z 11. a 12. jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje 5. Návrh objemu finančních prostředků v rozpočtu města na rok 2009, vyěných k zajištění přípravy na krizové situace a úkolů s tím spojených 6. Informace o zálohování pracoviště krizového řízení města při výpadku dodávky elektrické energie 7. Poskytování a sdílení informací o akcích konaných na úzenú města 8. Problematika navrhovaného zrušení traumatologického centra v Pardubické krajské nemocnici, a.s. 1. mimořádné jednání dne 4. února Problematika spojená se zvyšujícím se počtem nezaměstnaných zahraničních pracovníků na území statutárního města Pardubic 6. jednání dne 26. května Schválení plánu cvičení "EVAKUACE 2009" k zajištění nácviku činností krizového štábu města, složek IZS a dalších subjektů při provádění evakuace obyvatelstva při přirozených povodních 2. Projednání dokumentu GrafIcká část E. 2 - Plán evakuace města při přirozené povodni 3. Využití sil a prostředků Armády ČR po zrušení záchranných praporů ve vztahu ke správnímu obvodu ORP Pardubice 4. Informace o vzniku pracovní skupiny pro řešení problematiky nouzového zásobování vodou v aglomeraci Pardubice a Hradec Králové 7. jednání dne 26. listopadu Problematika zásobování obyvatelstva pitnou vodou s ohledem na stav zdrojů pitné vody 2. Vyhodnocení cvičení orgánů krizového řízení "EVAKUACE 2009" 3. Schválení Pracovní plánu bezpečnostnírady na rok Stav prostředků jednotného systému varování a vyrozumění na území správního obvodu obce s rozšířenou působností Pardubice 5. Vybrané informace z 1. a 2. jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje 6. Návrh objemu finančních prostředků v rozpočtu města na rok 2010, vyěných k zajištění přípravy na krizové situace a úkolů s tím spojených Strana 5 (celkem 7)

6 7. Informace o pokračováni vývoje informačniho portálu a akcích konaných na úzeitú města, určeného pro složky integrovaného záchranného systému 8. Komunikace v rámci bezpečnostni rady města prostřednictvím informačního systému datových schránek 2. mimořádné jednání dne 12. ledna Informováni jednotlivých účastníků k situaci způsobené vydatnými sněhovými srážkami a přijetí nezbytných opatřeni k jejímu řešeni 8. jednání dne 7. června Projednáni dokumentu E. 2 - Grafická část plánu evakuace města při přirozené povodni 2. Zpráva o činnosti a připravenosti základnich složek integrovaného záchranného systému a městské policie Pardubice za rok Informace o útvarech a zařízenich Armády ČR dislokovaných ve správním obvodu ORP Pardubice 4. Vybrané informace ze 4. a 5. jednáni Bezpečnostní rady Pardubického kraje 5. Informace o konečné verzi informačního portálu o akcích konaných na úzeitú města - zahájeni rutinního provozu 6. REKAPITULACE PROJEDNÁVANÝCH RESPEKTIVE SCHVÁLENÝCH DŮLEŽITÝCHDOKUMENTŮNA ÚSEKU KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ a. Statut Bezpečnostni rady statutárního města Pardubic b. Jednací řád Bezpečnostní rady statutárniho města Pardubic c. Statut Krizového štábu statutárního města Pardubic d. Jednací řád Krizového štábu statutárního města Pardubic e. Část E. 1 a E. 2 - Plánu evakuace města při přirozené povodni f. Stav prostředků jednotného systému varováni a vyrozumění na úzeitú správniho obvodu obce s rozšířenou působností Pardubice g. Plán cvičeni a vyhodnoceni cvičeni orgánů krizového řízení "EVAKUACE 2009" h. Zpráva o činnosti a připravenosti základnich složek integrovaného záchranného systému a městské policie Pardubice 1. Informace o útvarech a zařízenich Armády ČR dislokovaných ve správním obvodu ORP Pardubice J. Regulačni opatřeni vyhlašovaná v systému hospodářských opatření pro krizové stavy k. Problematika zásobováni obyvatelstva pitnou vodou s ohledem na stav zdrojů pitné vody 7. PROVEDENÍ PRAKTICKÝCH CVIČENÍ SLOŽEK IZSA ORGÁNŮ SAMOSPRÁVY PROJEDNÁVANÝCH BEZPEČNOSTNÍRADOU (KRIZOVÝM ŠTÁBEM) 1. Provedeni cvičeni VLTAVA A LABE 2007 uložila Bezpečnostní rada státu svým usnesením ze dne 17. října 2007 č. 150 jako "součinnostni štábni cvičení za účasti povodňových a krizových orgánů" Jihočeského, Středočeského, Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Libereckého, Ústeckého kraje, hlavního města Prahy a některých obcí s rozšířenou působností podél toku Vltavy a Labe. Cvičeni se uskutečnilo ve dnech - 5. až 7. září Záměr cvičeni dále rozpracoval Krajský úřad Pardubického kraje, konkrétně odbor životniho prostředí a zemědělství. Vzhledem ke skutečnosti, že orgány krizového řízeni (v tomto konkrétním případě krizový štáb města) začínají plnit úkoly až při vyhlášeni krizového stavu (nerozhodl-li primátor města jinak nebo Strana 6 (celkem 7)

7 neru-li tak stanoveno právnírrú předpisy), oddělení krizového řízení plnilo úkoly dle vlastního harmonogramu činností, který byr projednán s primátorem města. Vyhodnocení cvičení bylo projednáno na 3. jednání BR StmP dne 28. listopadu Na 5. jednání BR StmP byl schválen návrh provedení cvičení, jehož hlavním cílem bylo procvičení úkolů spojených s evakuací obyvatelstva a ověření funkčnosti plánu evakuace města při povodních. Cvičení mělo dále za úkol prověřit činnost orgánů krizového řízení, samosprávy, ostatních neprofesioná1rúch organizací poskytujících služby v oblasti ochrany obyvatelstva a také subjektů, které jsou do provedení možné evakuace zapojeny (Dopravní podnik města Pardubic, a.s., Městský rozvojový fond Pardubice, a.s. apod.). Cvičení proběhlo v gesci oddělení krizového řízení magistrátu pod názvem "EVAKUACE 2009" a navazovalo na podobné, avšak rozsahem podstatně menší, cvičení z roku Podrobné vyhodnocení cvičení, které proběhlo ve dnech června 2009, a jehož se účastnilo cca 400 osob ze 30 různých subjektů (z toho 202 evakuovaných), bylo provedeno na 7. jednání 26. listopadu KRIZOVÝ ŠTÁB STATUTÁRNÍHO MĚSTA PARDUBIC Krizový štáb statutárního města Pardubic (dále jen "KŠ StmP") byl zřízen dne 30. dubna 2004 jako zvláštrú orgán města respektive jako pracovní orgán primátora města, který je jeho vedoucím, k řešení k řešení krizových situací, respektive při hrozbě vzniku nebo po vznilm krizové situace na území správního obvodu statutárního města Pardubic (obce s rozšířenou působností), při hrozbě vzniku nebo po vzniku mimořádné události nebo při koordinaci záchranných a likvidačních prací podle 12, zákona č. 239/2000 Sb. o integrovaném záchranném systému. Komplet1Ú KŠ StmP nebylo nutné v období let svolávat k řešení reálné hrozby, nebot' vzniklé problémy byly vždy vyřešeny v rámci kompetencí primátora města, oddělení krizového řízení magistrátu respektive bezpečnost1ú rady města (viz dvě mimořádná jednání). Ke svému jednání byl KŠ StmP primátorem města svolán však v rámci cvičení orgánů krizového řízení. Svolání provedla městská policie prostřednictvím svého operačního střediska, a to: září 2007, v rámci cvičení "VLTAVA A LABE 2007" června 2009, v rámci cvičení "EVAKUACE 2009" 9. ZÁVĚR Bezpečnostní rada statutárního města Pardubic v období let plnila své úkoly v souladu s právními předpisy. Lze konstatovat, že připravenost orgánů krizového řízení města respektive správního obvodu obce s rozšířenou působností na řešení mimořádných událostí respektive krizových stavů, dosáhla opět vyšší úrovně. Strana 7 (celkem 7)

VÝPIS. ZÁPIS Z 3. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 21. dubna 2004

VÝPIS. ZÁPIS Z 3. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 21. dubna 2004 STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA VÝPIS ZÁPIS Z 3. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 21. dubna 2004 Začátek jednání: 9:30 hod Ukončení jednání: 11:00 hod Místo konání: Pardubice, nám. Republiky

Více

VÝPIS. ZÁPIS ZE 4. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 27. května 2008

VÝPIS. ZÁPIS ZE 4. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 27. května 2008 STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA VÝPIS ZÁPIS ZE 4. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 27. května 2008 Přítomnost: viz prezenční listina Začátek jednání: 13:00 hod Ukončení jednání: 15:15 hod

Více

Krizové řízení v obci Písty

Krizové řízení v obci Písty Krizové řízení v obci Písty Krizové řízení je nedílnou součástí řízení státu, organizace čí jiné instituce, které mají zájem na svém rozvoji. Jeho cílem je předcházet vzniku možných kritických situací,

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV- 84484-1/PO-PVP-2013 Kódové označení: TSŘ-P Praha 25. července 2013 Počet listů: 10 Schvaluje: plk. Ing. Drahoslav Ryba

Více

S T A R O S T A M Ě S T A M I L E V S K A. nám. E. Beneše 420, Milevsko, tel , fax: STATUT

S T A R O S T A M Ě S T A M I L E V S K A. nám. E. Beneše 420, Milevsko, tel , fax: STATUT S T A R O S T A M Ě S T A M I L E V S K A nám. E. Beneše 420, 399 01 Milevsko, tel. 382 504 111, fax: 382 521 879 Příloha č. 1 ROZ/2/OVV K č.j.: BO/29/2011-19337 Výtisk jediný Počet listů: 2 Počet příloh:

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje Oddělení ochrany obyvatelstva a plánování Přílucká 213, 760 01 Zlín Úloha starosty obce při řešení mimořádných událostí a krizových situací METODICKÁ POMŮCKA pro

Více

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim

Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007. Statut. Krizového štábu určené obce města Chrudim Nařízení starosty města Chrudim č. 3/2007 V souladu s ustanovením 28 odst. 1 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů a ustanovením 12, 13 a 14 nařízení

Více

Bezpečností rady Krizové štáby Povodňové komise

Bezpečností rady Krizové štáby Povodňové komise Bezpečností rady Krizové štáby Povodňové komise HZS Zlínského kraje, odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení Pavel Řezníček tel.: 950 670 330, 777 364 153 email: pavel.reznicek@zlk.izscr.cz Legislativní

Více

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS

Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS Odbor operačního řízení a komunikačních a informačních systémů odpovídá za plnění úkolů v rámci operačního řízení jednotek PO a složek IZS, za výstavbu

Více

11. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje dubna 2012 PARDUBICKÝ KRAJ U S N E S E N Í. Bezpečnostní rady Pardubického kraje

11. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje dubna 2012 PARDUBICKÝ KRAJ U S N E S E N Í. Bezpečnostní rady Pardubického kraje 11. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje - 16. dubna 2012 PARDUBICKÝ KRAJ U S N E S E N Í Bezpečnostní rady Pardubického kraje BRPK / 74 / 2012 ze dne 16. dubna 2012 Novelizace Statutu Krizového

Více

VÝPIS. ZÁPIS ZE 7. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 28. listopadu 2005

VÝPIS. ZÁPIS ZE 7. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 28. listopadu 2005 STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA Přítomnost: viz prezenční listina VÝPIS ZÁPIS ZE 7. JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY konaného 28. listopadu 2005 Začátek jednání: 14:00 hod Ukončení jednání: 15:05

Více

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje

Statut Povodňové komise Ústeckého kraje . Statut Povodňové komise Ústeckého kraje Článek 1 Úvodní ustanovení Povodňová komise Ústeckého kraje (dále jen Komise ) je stálým pracovním orgánem kraje, který ji zřizuje podle ust. 80 zákona č. 254/2001

Více

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011

SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 Strana 42 Věstník vlády pro orgány krajů a orgány obcí SMĚRNICE MINISTERSTVA FINANCÍ Čj. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. května 2011 kterou se zrušuje směrnice Ministerstva zemědělství čj. 41658/2001-60000

Více

Interní normativní akt volených orgánů STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY. Statut. Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje

Interní normativní akt volených orgánů STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY. Statut. Bezpečnostní rady Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů STATUT BEZPEČNOSTNÍ RADY Evidenční číslo 59/INA-VOK Číslo vydání: 2 Číslo dodatku: ke

Více

Ochrana obyvatelstva

Ochrana obyvatelstva Ochrana obyvatelstva Název opory - INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM, VÝZNAM A ÚKOLY doc. Ing. Josef Kellner, CSc. josef.kellner@unob.cz, telefon: 973 44 36 65 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-74990-1/PO-PVP-2013 Kódové označení: TSŘ-Z Praha 17. června 2013 Počet listů: 10 Schvaluje: plk. Ing. Drahoslav Ryba, v.

Více

239/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 28. června 2000 o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů Změna: 320/2002 Sb. Změna: 20/2004 Sb.

239/2000 Sb. ZÁKON. ze dne 28. června 2000 o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů Změna: 320/2002 Sb. Změna: 20/2004 Sb. 239/2000 Sb. ZÁKON ze dne 28. června 2000 o integrovaném záchranném systému a o změně některých zákonů Změna: 320/2002 Sb. Změna: 20/2004 Sb. Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky: ČÁST PRVNÍ

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA KLATOV V Klatovech dne STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU

BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA KLATOV V Klatovech dne STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA KLATOV ------------------------------------------------- V Klatovech dne 30.6.2008 STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ KLATOVY Článek 1 10 Úvodní ustanovení 1. Krizový

Více

Krizové stavy, činnost krizových štábů. Ing. Martin Řehák

Krizové stavy, činnost krizových štábů. Ing. Martin Řehák Krizové stavy, činnost krizových štábů Ing. Martin Řehák Krizová situace Krizová situace je nepředvídatelný nebo obtížně předvídatelný průběh skutečností po narušení rovnovážných přírodních, technologických

Více

H A R M O N O G R A M zpracování krizového plánu Středočeského kraje

H A R M O N O G R A M zpracování krizového plánu Středočeského kraje Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje Příloha 2 k j. HSKL 3897-1/ KŘ Počet listů: 7 H A R M O N O G R A M zpracování krizového plánu Středočeského kraje Zpracoval: plk. RNDr. Tomáš Holec ředitel

Více

Odvětví (úsek): krizové řízení

Odvětví (úsek): krizové řízení čá 3/2011 VVpOK METODICKÝ POKYN Ministerstva zemědělství č. j. 102598/2011-MZE-15000 ze dne 30. 5. 2011 k zajištění jednotného postupu orgánů krajů, hlavního města Prahy, orgánů obcí a městských částí

Více

OCHRANA OBYVATELSTVA. Jánské Koupele 20.5.2011. Plk. Ing. Václav Hrubý HZS Olomouckého kraje

OCHRANA OBYVATELSTVA. Jánské Koupele 20.5.2011. Plk. Ing. Václav Hrubý HZS Olomouckého kraje OCHRANA OBYVATELSTVA Jánské Koupele 20.5.2011 Plk. Ing. Václav Hrubý HZS Olomouckého kraje Zákon č.239/2000 Sb., o IZS, zákon č.133/1985 Sb., o PO a problematika ochrany obyvatelstva Zákon o IZS: Stanoví

Více

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ

TECHNIK OCHRANY OBYVATELSTVA STUDIJNÍ MATERIÁL: KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OBSAH 1 Krizové řízení... 2 2 Krizový plán hl. m. Prahy... 3 3 Havarijní plán hl. m. Prahy... 4 4 Vnější havarijní plány v hl. m. Praze... 5 5 Vnitřní havarijní plán... 6 6 Plán krizové připravenosti...

Více

Úloha starosty obce s rozšířenou působností. při přípravě na mimořádné události a krizové situace a při jejich řešení

Úloha starosty obce s rozšířenou působností. při přípravě na mimořádné události a krizové situace a při jejich řešení Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje odbor ochrany obyvatelstva a krizového řízení Úloha starosty obce s rozšířenou působností při přípravě na mimořádné události a krizové situace a při jejich

Více

STATUT Krizového štábu ORP Rosice

STATUT Krizového štábu ORP Rosice STATUT Krizového štábu ORP Rosice Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Krizový štáb obce s rozšířenou působností Rosice (dále jen Štáb ) je stálým pracovním orgánem starosty obce s rozšířenou působností k řešení

Více

VÝPIS. 11. Bezpečnostní rada Pardubického kraje. dne 6. října 2004

VÝPIS. 11. Bezpečnostní rada Pardubického kraje. dne 6. října 2004 VÝPIS 11. Bezpečnostní rada Pardubického kraje dne 6. října 2004 Program jednání: 1. Vyhodnocení cvičení složek Integrovaného záchranného systému Pardubického kraje TEST 2004 písemný materiál HZS Pardubického

Více

Termín Pořad.č. Obsah jednání Kdo předkládá

Termín Pořad.č. Obsah jednání Kdo předkládá ÚVOD V souladu s Jednacím řádem Bezpečnostní rady Kraje Vysočina, bude její pravidelné jednání v kalendářním roce 2017 svoláno dle Pracovního plánu, nebo na základě odůvodněné písemné žádosti člena bezpečnostní

Více

Úvodní tisková konference 25.listopadu 2008

Úvodní tisková konference 25.listopadu 2008 Celostátní vícestupňové cvičen ení orgánů krizového řízení a složek integrovaného záchrannz chranného ho systému Úvodní tisková konference 25.listopadu 2008 1 Cvičení ZÓNA 2008 bylo schváleno usnesením

Více

PRACOVNÍ PLÁN Bezpečnostní rady Kraje Vysočina na rok 2016

PRACOVNÍ PLÁN Bezpečnostní rady Kraje Vysočina na rok 2016 BEZPEČNOSTNÍ RADA KRAJE VYSOČINA Počet stran: 6 Schvaluji: MUDr. Jiří Běhounek hejtman Kraje Vysočina předseda Bezpečnostní rady Kraje Vysočina PRACOVNÍ PLÁN Bezpečnostní rady Kraje Vysočina na rok 2016

Více

Statutární město Pardubice Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Pernštýnské nám. 1, Pardubice

Statutární město Pardubice Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Pernštýnské nám. 1, Pardubice Statutární město Pardubice Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice Č.j.: MmP 32 / 2016 / BR / JiKy VÝPIS ZÁPIS Z 3. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S

Více

KRIZOVÉ ŘÍZENÍ V PARDUBICKÉM KRAJI PARDUBICKÝ KRAJ

KRIZOVÉ ŘÍZENÍ V PARDUBICKÉM KRAJI PARDUBICKÝ KRAJ KRIZOVÉ ŘÍZENÍ V PARDUBICKÉM KRAJI PARDUBICKÝ KRAJ VEŘEJNÁ SPRÁVA V ČR STÁTNÍ SPRÁVA ÚSTŘEDNÍ STÁTNÍ SPRÁVA VLÁDA MINISTERSTVA (14) ÚSTŘEDNÍ SPRÁVNÍ ÚŘADY (10) SAMOSPRÁVA - SAMOSTATNÁ PŮSOBNOST - - PŘENESENÁ

Více

TEST: Mgr CNP Varianta: 0 Tisknuto: 12/09/2013 ------------------------------------------------------------------------------------------ 1.

TEST: Mgr CNP Varianta: 0 Tisknuto: 12/09/2013 ------------------------------------------------------------------------------------------ 1. TEST: Mgr CNP Varianta: 0 Tisknuto: 12/09/2013 1. Plán krizové připravenosti je: 1) plánem krizových opatření obcí nebo právnických a podnikajících fyzických osob, kterým to uložil příslušný zpracovatel

Více

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU. Statut krizového štábu Jihomoravského kraje

Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU. Statut krizového štábu Jihomoravského kraje Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů kraje směrnice STATUT KRIZOVÉHO ŠTÁBU Evidenční číslo 10/INA-VOK Číslo vydání: 4 Účinnost

Více

Statutární město Most Krizový štáb obce s rozšířenou působností STATUT

Statutární město Most Krizový štáb obce s rozšířenou působností STATUT Statutární město Most Krizový štáb obce s rozšířenou působností STATUT ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Čl. I Zřízení krizového štábu V souladu s ustanovením 106 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích (obecní

Více

ZDRAVOTNICKÁ ZÁCHRANNÁ SLUŽBA LIBERECKÉHO KRAJE ředitel: MUDr. Zdeněk Kubr OCHRANA 2007 Mezirezortní štábní cvičení orgánů krizového řízení s účastí výkonných prvků MUDr. Jiří Wachsmuth referát krizové

Více

HUMANITÁRNÍ POMOC POSKYTOVANÁ SLOŽKAMI IZS

HUMANITÁRNÍ POMOC POSKYTOVANÁ SLOŽKAMI IZS HUMANITÁRNÍ POMOC POSKYTOVANÁ SLOŽKAMI IZS mjr. RNDr. Helena Majzlíková vedoucí oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje Základní pojmy Nouzové přežití představuje

Více

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem

Nařízení STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM. Statut a jednací řád Krizového štábu obce Opatovice nad Labem Nařízení starosty obce Opatovice nad Labem č. 1 / 2014 ze dne 6. ledna 2014 STATUT A JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU OBCE OPATOVICE NAD LABEM V souladu s ustanovením 106 odst. 1 zákona č. 128/2000 Sb., o obcích,

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA VÝPIS ZÁPIS Z 5. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ konaného 4. června 2012 Přítomnost: Začátek jednání: Ukončení jednání: Místo

Více

Úloha HZS při řešení povodní

Úloha HZS při řešení povodní Úloha HZS při řešení povodní 1. PŘEDPOVĚDNÍ POVODŇOVÁ SLUŽBA Službu zabezpečuje Český hydrometeorologický ústav ve spolupráci se správci povodí. - na základě smlouvy uzavřené mezi ČHMÚ (MZe) a GŘ HZS ČR

Více

TEST: Ochrana obyvatelstva - CNPMgr0912

TEST: Ochrana obyvatelstva - CNPMgr0912 TEST: Ochrana obyvatelstva - CNPMgr0912 Varianta:0 1. Kolik existuje stupňů povodňové aktivity a jak se nazývají: 1) dva stupně, 1. stupeň značí voda stoupá, 2. stupeň značí voda klesá 2) čtyři stupně,

Více

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností

Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností Integrovaný záchranný systém a jednotky PO v České republice školení starostů obcí s rozšířenou působností kpt. Ing. Jan Pecl MV - generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR 3/2011 1 Některé

Více

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu

Statut Ústředního krizového štábu. Článek 1 Úvodní ustanovení. Článek 2 Působnost Štábu VLÁDA ČESKÉ REPUBLIKY Příloha k usnesení vlády ze dne 24. listopadu 2008 č. 1500 Statut Ústředního krizového štábu Článek 1 Úvodní ustanovení Ústřední krizový štáb (dále jen Štáb ) je pracovním orgánem

Více

Článek 2 Činnost komise 1. Je dána statutem, schváleným povodňovou komisí obce Sudkov

Článek 2 Činnost komise 1. Je dána statutem, schváleným povodňovou komisí obce Sudkov Článek 1 Základní ustanovení 1. Předsedou povodňové komise je podle zák. o vodách starosta obce Sudkov 2. Členové komise jsou jmenováni a odvoláváni předsedou komise 3. Komise je v době povodně povodňovým

Více

PARDUBICKÝ KRAJ. VÝPIS 8. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje

PARDUBICKÝ KRAJ. VÝPIS 8. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje Program: PARDUBICKÝ KRAJ VÝPIS 8. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje 10. prosince 2015 1. Informace o zajištění bezpečnosti a provozu vojenské části Letiště Pardubice 2. Zpráva o činnosti

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR OCHRANA OBYVATELSTVA A KRIZOVÉ ŘÍZENÍ P

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR OCHRANA OBYVATELSTVA A KRIZOVÉ ŘÍZENÍ P MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV- 27991-1/PO-2010 Kódové označení: OOB a KŘ - P Praha: 8. června 2010 Počet listů: 11 OCHRANA OBYVATELSTVA A KRIZOVÉ ŘÍZENÍ

Více

Setkání se zástupci ministerstev a ústředních správních úřadů

Setkání se zástupci ministerstev a ústředních správních úřadů Setkání se zástupci ministerstev a ústředních správních úřadů MV-GŘ HZS ČR, 5. prosince 2011 Hlavní úkoly v působnosti odboru ochrany obyvatelstva a krizového řízení v roce 2011 a výhled do roku 2012 plk.

Více

K rizové ř ízení a bezpečnost

K rizové ř ízení a bezpečnost 18 Krizové řízení a bezpečnost Nejdůležitějším nástrojem pro zvládání mimořádných událostí a krizových situací na území kraje je integrovaný záchranný systém (dále jen IZS ), jenž je určen pro koordinaci

Více

Řízení bezpečnosti. Místo úloha veřejné správy v řízení bezpečnosti

Řízení bezpečnosti. Místo úloha veřejné správy v řízení bezpečnosti Řízení bezpečnosti Místo úloha veřejné správy v řízení bezpečnosti Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu

Více

Studijní texty. Název předmětu: Krizové řízení. Integrovaný záchranný systém v ČR. Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D.

Studijní texty. Název předmětu: Krizové řízení. Integrovaný záchranný systém v ČR. Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D. Studijní texty Název předmětu: Krizové řízení Téma: Integrovaný záchranný systém v ČR. Zpracoval: Ing. Miroslav Jurenka, Ph.D. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace

Více

Harmonogram činností při řešení KS. Narušení dodávek ropy a ropných produktů velkého rozsahu

Harmonogram činností při řešení KS. Narušení dodávek ropy a ropných produktů velkého rozsahu 1 2 3 udržovat nouzové zásoby ropy na úrovni ne menší než je 90 denních průměrných čistých dovozů ropy a ropných produktů do ČR trvale udržovat technickou připravenost výrobních, dopravních, skladovacích

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j.: PO-293-27/OOB-2003 Praha 16. prosince 2003 S c h v a l u j e: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán generální ředitel HZS ČR a náměstek

Více

Statut. Krizového štábu města Ivančice

Statut. Krizového štábu města Ivančice MĚSTO IVANČICE STAROSTA MĚSTA N A Ř Í Z E N Í starosty města Ivančice č. 3 /2003 V souladu s ustanovením zákona č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) zákona č. 128/2000

Více

Ochrana obyvatelstva a krizové řízení v podmínkách České republiky

Ochrana obyvatelstva a krizové řízení v podmínkách České republiky 8. mezinárodní setkání modrých baretů a válečných veteránů KONFERENCE SOUČASNÁ BEZPEČNOSTNÍ SITUACE Ochrana obyvatelstva a krizové řízení v podmínkách České republiky Brno, 3. září 2016 Ivan Koleňák Česká

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Operační řízení A (OŘ II A) Platnost od 1. ledna 2006 2005 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského

Více

Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení

Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení ve vazbě na reformu veřejné správy a s ní související legislativní normy nově upravující přípravu a vzdělávání státních a ostatních zaměstnanců ve správních

Více

Statut Krizového štábu Jihočeského kraje. vydaný

Statut Krizového štábu Jihočeského kraje. vydaný Statut Krizového štábu Jihočeského kraje vydaný v souladu s 14, odst. 2, písmeno b) a 24b zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění pozdějších předpisů,

Více

Možnosti a způsoby informování právnických a fyzických osob o charakteru možného ohrožení obyvatel ve správním obvodu městské části Praha

Možnosti a způsoby informování právnických a fyzických osob o charakteru možného ohrožení obyvatel ve správním obvodu městské části Praha Možnosti a způsoby informování právnických a fyzických osob o charakteru možného ohrožení obyvatel ve správním obvodu městské části Praha Místní úřad Praha 9 Úkoly ORP dle 12 odst. 1.z.č. 239/2000 Sb.,

Více

USNESENÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY PARDUBICKÉHO KRAJE V LETECH

USNESENÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY PARDUBICKÉHO KRAJE V LETECH PARDUBICKÝ KRAJ USNESENÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY PARDUBICKÉHO KRAJE V LETECH 2004-2008 1. jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje - 5. ledna 2005 - Usnesení PARDUBICKÝ KRAJ 1. jednání Bezpečnostní rady

Více

KRIZOVÝ ŠTÁB KRAJE OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ A OBCE

KRIZOVÝ ŠTÁB KRAJE OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ A OBCE PARDUBICKÝ KRAJ Krajský úřad oddělení krizového řízení METODICKÉ MATERIÁLY srpen 2012 KRIZOVÝ ŠTÁB KRAJE OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ A OBCE PRACOVNÍ ORGÁNY HEJTMANA A STAROSTŮ Kontakt: Ing. Aleš Boňatovský

Více

Bezpečnostní rada Pardubického kraje Výpis z 1. řádného jednání dne 13. ledna 2017 PARDUBICKÝ KRAJ. 13. ledna 2017

Bezpečnostní rada Pardubického kraje Výpis z 1. řádného jednání dne 13. ledna 2017 PARDUBICKÝ KRAJ. 13. ledna 2017 PARDUBICKÝ KRAJ Výpis 1. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje 13. ledna 2017 Program: 1. Pracovní plán Bezpečnostní rady Pardubického kraje na rok 2017 2. Zpráva o činnosti a připravenosti

Více

Vztah povodňových orgánů a orgánů krizového řízení (posouzení kompetencí, vztahy na nižších úrovní)

Vztah povodňových orgánů a orgánů krizového řízení (posouzení kompetencí, vztahy na nižších úrovní) Vztah povodňových orgánů a orgánů krizového řízení (posouzení kompetencí, vztahy na nižších úrovní) Ing. Josef Reidinger oddělení ochrany před povodněmi odbor ochrany vod MŽP josef.reidinger@mzp.cz Uložený

Více

Právní prostředí pro krizové řízení

Právní prostředí pro krizové řízení 1 Právní prostředí pro krizové řízení Ústava České republiky (ústavní zákon č. 1/1993 Sb.) Zákon o krizovém řízení (zákon č. 240/2000 Sb.) Zákon o bezpečnosti ČR (ústavní zákon č. 110/1998 Sb.) Zákon o

Více

Statut Krizového štábu Královéhradeckého kraje

Statut Krizového štábu Královéhradeckého kraje Statut Krizového štábu Královéhradeckého kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Krizový štáb Královéhradeckého kraje (dále i KŠKhK) podle 14 odst. 2 písm. b) Zákona č. 240/2000 Sb. o krizovém řízení a o změně

Více

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D K O L Í N

M Ě S T S K Ý Ú Ř A D K O L Í N M Ě S T S K Ý Ú Ř A D K O L Í N odbor obrany a krizového řízení Ev. č. : REČ 96/11-OOKŘ Výtisk číslo : 2 Počet listů : 5 JEDNACÍ ŘÁD KRIZOVÉHO ŠTÁBU ORP KOLÍN 2011 Zpracoval: Tajemník bezpečnostní rady

Více

ORGANIZACE KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ U MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 11

ORGANIZACE KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ U MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 11 ORGANIZACE KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ U MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 11 Podle zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový zákon) ve znění pozdějších předpisů se krizovým řízením rozumí souhrn

Více

BRK PŘ 2 počet stran: 5 N Á M Ě T cvičení ZÓNA 2013

BRK PŘ 2 počet stran: 5 N Á M Ě T cvičení ZÓNA 2013 ZÓNA 2013 CVIČNÉ BRK-04-2012-01PŘ 2 počet stran: 5 K č.j.: MV-/PO-OKR-2012 N Á M Ě T cvičení ZÓNA 2013 PRAHA 2012 1. Všeobecná situace Podmínky provozu jaderných elektráren na území České republiky jsou

Více

Krizové řízení. Plánovací a řídící dokumentace krizového řízení

Krizové řízení. Plánovací a řídící dokumentace krizového řízení Krizové řízení Plánovací a řídící dokumentace krizového řízení Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu

Více

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA

INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA S B Í R K A INTERNÍCH AKTŮ ŘÍZENÍ GENERÁLNÍHO ŘEDITELE HASIČSKÉHO ZÁCHRANNÉHO SBORU ČESKÉ REPUBLIKY A NÁMĚSTKA MINISTRA VNITRA Ročník: 2003 V Praze dne 6. června 2003 Částka: 25 O B S A H : Část I. 25.

Více

MINISTERSTVO OBRANY ČR

MINISTERSTVO OBRANY ČR Krizové řízení Armády ČR od povodní po Afghánistán Vlastimil Picek, ministr obrany ČR ČVUT Kladno, 24. října 2013 OSNOVA 1. Základní pojmy 2. Úkoly Ozbrojených sil ČR 3. Krizové řízení v rezortu MO - Krizový

Více

PROBLEMATIKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ. Pracovní setkání starostů ORP Uherské Hradiště Hotel Kopanice, Žítková 25. května 2016

PROBLEMATIKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ. Pracovní setkání starostů ORP Uherské Hradiště Hotel Kopanice, Žítková 25. května 2016 PROBLEMATIKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ Pracovní setkání starostů ORP Uherské Hradiště Hotel Kopanice, Žítková 25. května 2016 Úvod Zákon č. 240/2000 Sb., krizový zákon, v platném znění, 21, 21a, 22, 25. Povědomí

Více

462 Nařízení vlády. ze dne 22. listopadu 2000

462 Nařízení vlády. ze dne 22. listopadu 2000 SBÍRKA ZÁKONŮ částka 132 rozeslána dne 29.12.2000 462 Nařízení vlády ze dne 22. listopadu 2000 k provedení 27 odst. 8 a 28 odst. 5 zákona č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení a o změně některých zákonů (krizový

Více

Krizové plánování v Moravskoslezském kraji ve vztahu k právnickým a podnikajícím fyzickým osobám zpracovatelům plánů krizové připravenosti

Krizové plánování v Moravskoslezském kraji ve vztahu k právnickým a podnikajícím fyzickým osobám zpracovatelům plánů krizové připravenosti Kratochvílová D. Plány krizové připravenosti jako součást krizového plánování v Moravskoslezském kraji 112 Odborný časopis požární ochrany, integrovaného záchranného systému a ochrany obyvatelstva, Ročník

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. MV-70558-1/PO-2009 KŘ Kódové označení: VPP-M IV-OOB a Počet listů: 12 V S T U P N Í P Ř Í P R A V A P Ř Í S L U Š N Í K Ů

Více

Interní normativní akt volených orgánů kraje statut STATUT PANELU NNO JIHOMORAVSKÉHO KRAJE

Interní normativní akt volených orgánů kraje statut STATUT PANELU NNO JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Jihomoravský kraj Krajský úřad Jihomoravského kraje Žerotínovo nám. 3/5 Brno Interní normativní akt volených orgánů kraje statut STATUT PANELU NNO JIHOMORAVSKÉHO KRAJE Evidenční číslo 55/INA-VOK Číslo

Více

z pohledu MV ČR Konference s mezinárodní účastí na téma Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při řešení mimořádných událostí Brno 11. a 12.6.

z pohledu MV ČR Konference s mezinárodní účastí na téma Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při řešení mimořádných událostí Brno 11. a 12.6. Aktuáln lní otázky strategické úrovně bezpečnosti z pohledu MV ČR Konference s mezinárodní účastí na téma Spolupráce veřejného a soukromého sektoru při řešení mimořádných událostí Brno 11. a 12.6.2008

Více

KRIZOVÝ PLÁN MĚSTA HORŠOVSKÝ TÝN OPERAČNÍ PLÁNY POVODNĚ VELKÉHO ROZSAHU

KRIZOVÝ PLÁN MĚSTA HORŠOVSKÝ TÝN OPERAČNÍ PLÁNY POVODNĚ VELKÉHO ROZSAHU KRIZOVÝ PLÁN MĚSTA HORŠOVSKÝ TÝN OPERAČNÍ PLÁNY 10.1. POVODNĚ VELKÉHO ROZSAHU OBSAH strana A. OBECNÁ ČÁST 1. Stručný popis krizové situace na území ORP... 3 2. Možné dopady vzniklé krizové situace ve správním

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE BEZPEČNOSTNÍ RADA VÝPIS ZÁPIS Z 6. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ konaného 17. prosince 2012 Přítomnost: Začátek jednání: Ukončení jednání: Místo

Více

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ OBEC: Heřmanice I. SPOJENÍ, KONTAKTY 1. KRIZOVÝ ŠTÁB OBCE Jméno, příjmení Funkce Telefon zaměstnání Krizové pracoviště Trvalé bydliště

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA

STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE ZASTUPITELSTVO MĚSTA OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 9/2011 KTEROU SE MĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÁ VYHLÁŠKA Č. 12/2006, KTEROU SE VYDÁVÁ STATUT MĚSTA PARDUBIC, VE ZNĚNÍ OBECNĚ ZÁVAZNÝCH VYHLÁŠEK

Více

Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení

Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení USNESENÍ BRS Č. 14 ZE DNE 16.11.2004 Koncepce vzdělávání v oblasti krizového řízení aktualizace ve vazbě na reformu veřejné správy a s ní související legislativní normy nově upravující přípravu a vzdělávání

Více

P L Á N provedení cvičení ZÓNA 2008

P L Á N provedení cvičení ZÓNA 2008 ZÓNA 2008 CVIČNÉ MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru České republiky Kloknerova 26, pošt. přihr. 69, 148 01 Praha 4 Č.j. MV-72509-1/PO-2008 Výtisk číslo: Schvaluji: ministr

Více

KRIZOVÉ ŘÍZENÍ. školení starostů obcí 2015

KRIZOVÉ ŘÍZENÍ. školení starostů obcí 2015 KRIZOVÉ ŘÍZENÍ školení starostů obcí 2015 1 OBSAH definice orgány krizového řízení bezpečností rady krizové štáby krizové stavy povinnosti starosty kontrola 2 DEFINICE Krizové řízení je souhrn řídících

Více

Školení starostů správního obvodu obce s rozšířenou působností Písek. Písek, duben 2015

Školení starostů správního obvodu obce s rozšířenou působností Písek. Písek, duben 2015 Školení starostů správního obvodu obce s rozšířenou působností Písek Písek, duben 2015 Motta: Neštěstí nechodí po horách, ale po obcích. Pozdě bycha honiti. Kdo je připraven, není událostí zaskočen. Finanční

Více

11. Bezpečnost a krizové řízeni

11. Bezpečnost a krizové řízeni 11. Bezpečnost a krizové řízeni 11.1 Práce Policie ČR Na území města zajišťuje výkon služby Obvodní oddělení Policie ČR Val. Meziříčí. Zprávu o stavu veřejného pořádku na území města projednává 1x ročně

Více

Krizová připravenost a příprava ZZS a ZZ

Krizová připravenost a příprava ZZS a ZZ Krizová připravenost a příprava ZZS a ZZ. ročníku konference MEDICÍNA KATASTROF ZKUŠENOSTI, PŘÍPRAVA, PRAXE 27. - 28. listopadu 24 Aula Univerzity Hradec Králové Pavel Urbánek Jan Urbánek ZZS JmK, p.o.

Více

U Č E B N Í O S N O V Y

U Č E B N Í O S N O V Y MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR U Č E B N Í O S N O V Y Doplňkový kurz ochrana obyvatelstva a plánování Platnost od 1. 1. 2006 2005 MINISTERSTVO VNITRA generální

Více

Statutární město Pardubice Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Pernštýnské nám. 1, Pardubice

Statutární město Pardubice Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Pernštýnské nám. 1, Pardubice Statutární město Pardubice Bezpečnostní rada obce s rozšířenou působností Pernštýnské nám. 1, 530 21 Pardubice Č.j.: MmP 49138/2016/KP-OKŘ / BR ORP VÝPIS ZÁPIS ZE 4. ŘÁDNÉHO JEDNÁNÍ BEZPEČNOSTNÍ RADY OBCE

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. PO-3 790/GŘ-VZ-2003 Praha 28. listopadu 2003 S c h v a l u j e : Generální ředitel HZS ČR a náměstek ministra vnitra genmjr.

Více

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ

DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ DOKUMENTACE STAROSTY K ŘEŠENÍ MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTÍ A KRIZOVÝCH SITUACÍ OBEC: Heřmanice I. SPOJENÍ, KONTAKTY. KRIZOVÝ ŠTÁB OBCE Jméno, příjmení Funkce Telefon zaměstnání Krizové pracoviště Trvalé bydliště

Více

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC

S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC S T A T U T Á R N Í M Ě S T O LIBEREC 7. zasedání zastupitelstva města dne: 16. 9. 2010 Bod pořadu jednání: Věc: Činnost orgánů SML za povodní, mimořádé výdaje, škody a dary Zpracoval: JUDr. Marek Řeháček,

Více

VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN JADERNÉ ELEKTRÁRNY TEMELÍN

VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN JADERNÉ ELEKTRÁRNY TEMELÍN VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN JADERNÉ ELEKTRÁRNY TEMELÍN OBSAH A: INFORMAČNÍ ČÁST ÚVOD... 2 INFORMAČNÍ ČÁST... 3 1. OBECNÁ CHARAKTERISTIKA JE TEMELÍN... 3 2. VÝSLEDKY ANALÝZ MOŽNÝCH RADIAČNÍCH HAVÁRIÍ A MOŽNÝCH

Více

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk

BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, Nepomuk BEZPEČNOSTNÍ RADA OBCE S ROZŠÍŘENOU PŮSOBNOSTÍ NEPOMUK Náměstí Augustina Němejce 63, 335 01 Nepomuk Č. j.:br/5/14 Nepomuk 06.11.2014 Výtisk jediný Počet stran: 6 Schvaluji:... Ing. Jiří Švec starosta ORP

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Čj. PO-3958/GŘ-VZ-2005 Praha 15. února 2006 listů: 6 S c h v a l u j e : genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v. r...... Generální ředitel

Více

STÁTNÍ HMOTNÉ REZERVY A JEJICH POUŽITÍ ZA KRIZOVÝCH STAVŮ. Praha 15. června 2015

STÁTNÍ HMOTNÉ REZERVY A JEJICH POUŽITÍ ZA KRIZOVÝCH STAVŮ. Praha 15. června 2015 PRAŽSKÉ BEZPEČNOSTNÍ FÓRUM STÁTNÍ HMOTNÉ REZERVY A JEJICH POUŽITÍ ZA KRIZOVÝCH STAVŮ Praha 15. června 2015 Ing. Pavel ŠVAGR, CSc. předseda Správa státních hmotných rezerv Obsah 1. Bezpečnostní systém ČR

Více

BRK P. Vyhodnocení cvičení IZS za rok 2010 a plán provedení cvičení IZS v roce 2011

BRK P. Vyhodnocení cvičení IZS za rok 2010 a plán provedení cvičení IZS v roce 2011 BRK-03-2011-05P Vyhodnocení cvičení IZS za rok 2010 a plán provedení cvičení IZS v roce 2011 pro: jednání Bezpečnostní rady kraje č. 03/2011 dne 17. 02. 2011 zpracoval: L. Hanuška předkládá: D. Ryba Popis

Více

Bezpečnostní rada Pardubického kraje Výpis z 5. řádného jednání dne 8. dubna 2019 PARDUBICKÝ KRAJ. 8. dubna 2019

Bezpečnostní rada Pardubického kraje Výpis z 5. řádného jednání dne 8. dubna 2019 PARDUBICKÝ KRAJ. 8. dubna 2019 Program: PARDUBICKÝ KRAJ Výpis 5. řádné jednání Bezpečnostní rady Pardubického kraje 8. dubna 2019 1. Zpráva o činnosti a připravenosti Hasičského záchranného sboru Pardubického kraje 2. Zpráva o činnosti

Více

Poplachové plány. 5.1. Poplachový plán IZS kraje

Poplachové plány. 5.1. Poplachový plán IZS kraje Poplachové plány 5 Poplachový plán je dokument, který upravuje povolávání záchranných složek při organizaci záchranných a likvidačních prací. Poplachový plán se zpracovává vždy pro územní celek. Rozlišujeme

Více

Metodika zpracování krizových plánů dle 15 a 16 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., ve znění nařízení vlády č. 36/2003 Sb. čl. 1.

Metodika zpracování krizových plánů dle 15 a 16 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., ve znění nařízení vlády č. 36/2003 Sb. čl. 1. Metodika zpracování krizových plánů dle 15 a 16 nařízení vlády č. 462/2000 Sb., ve znění nařízení vlády č. 36/2003 Sb. čl. 1 Úvodní ustanovení 1. Metodika stanoví postup při zpracování krizového plánu

Více

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. : MV-23710-1/PO-2008 Praha 12. března 2008 Počet listů: 6

MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR. Č.j. : MV-23710-1/PO-2008 Praha 12. března 2008 Počet listů: 6 MINISTERSTVO VNITRA generální ředitelství Hasičského záchranného sboru ČR Č.j. : MV-23710-1/PO-2008 Praha 12. března 2008 Počet listů: 6 S c h v a l u j e: genmjr. Ing. Miroslav Štěpán v.r. generální ředitel

Více

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE

HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO KRAJE TYPOVÉ ČINNOSTI SLOŽEK IZS A JEJICH APLIKACE V ÚROVNI KRAJE plk.ing.petr Ošlejšek, Ph.D. Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje HASIČSKÝ ZÁCHRANNÝ SBOR OLOMOUCKÉHO

Více