O projektu. O nás

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "O projektu. O nás 2004-2005"

Transkript

1 Tento projekt je zaměřen na podporu žáků při vyjadřování jejich názorů na školu a sociální prostředí. Díky projektu studenti budou mít příležitost navrhovat řešení jak zlepšit situaci na škole stejně tak jako v prostředí ve kterém žijí. Žáci budou diskutovat o různých tématech, historii a tradicích zemí, které se účastní projektu, o zdraví, životním prostředí, ekologii, šikaně na škole a pod. O projektu Zjištěné závěry budou publikovány v "On line školním časopise" v mateřském jazyce všech partnerských zemí a také v angličtině. V průběhu projektu budou mít šanci žáci všech škol aby srovnali různá řešení z různých zemí na stejné problémy a situace. Žáci se budou snažit nalézt odlišnosti a podobnosti mezi zúčastněnými zeměmi a měli by se stát více vnímavými a nezaujatými.výsledkem projektu by měl být evropský rozměr vzdělávání, díky zkušenosti se vzděláváním v odlišných evropských zemích, které se zúčastní projektu. O nás Jsme základní škola s přibližně 750 žáky od 7 do 15 let.naše škola se nachází ve Frýdku-Místku, středně velkém městě na severu Moravskoslezského kraje. Severní Morava je známa jako průmyslová oblast s těžbou černého uhlí a ocelářským průmyslem. Máme 18 tříd na prvním stupni a 15 tříd na druhém stupni. Od roku 1997 pracujeme s našimi mladšími žáky v projektu "Step by step". Nyní máme 10 tříd, sbíráme zkušenosti. Rádi bychom nabídli tuto formu vzdělávání více žákům.

2 Na druhou stranu bychom rádi odstranili pomyslné hranice mezi evropskými zeměmi - hlavně co se týče myšlení rodičů našich dětí a tak seznámili příští generaci s tím, že Evropa poskytne možnosti seberealizace každému jednotlivci. Rádi bychom upozornili studenty na to, že patří do širší komunity - národní i mezinárodní - tím, že jim poskytneme příležitosti komunikovat a sdílet nápady a zkušenosti s partnery z evropských zemí. Cíle & výsledky: rozvinout znalosti cizího jazyka a komunikačních dovedností zvýšit zájem o ostatní kultury (výměnou zajimavých materiálů a zkušeností pomocí komunikačních technologií - , chat, internet...) díky projektu budou mít naši žáci příležitost zabývat se různými tématy jako historie, zvyky, ekologie, zdraví, životní prostředí, geografie a tradice zemí, které se účastní projektu respekt ke kulturním odlišnostem vytvářet komunikativní, tolerantní evropské občanství rozvíjet spolupráci mezi školami zvýšit vzájemné porozumění a sounáležitost se všemi Evropany schůzky učitelů pomohou při zkoumání situace v každé zemi, výměně zkušeností, vyhodnocování projektu na každé škole společně projektové skupiny budou tvořeny děvčaty i chlapci Doufáme, že tím, že se zúčastníme projektu, rozšíříme zásobu našich učebních metod a že naše pracovní efektivity poroste. Některá z pozitivních zjištění získaných z projektu budou zahrnuta do rámcových vzdělávacích plánů. Abychom obohatili vzdělávání žáků, nabízíme různé odpolední zájmové kroužky. Neučíme pouze povinné předměty, ale také si mohou studenti vybírat z předmětů podle svého zájmu. Žáci se často účastní různých soutěží, sportovních utkání a pod. Poskytujeme vzdělání i zdravotně postiženým žákům, podporujeme jejich integraci. Protože je naší politikou nabízet rovné příležitosti pro všechny naše studenty a zabránit diskriminaci, ujišťujeme, že výše zmínění žáci se mohou podílet na projektu pokud o to požádají.

3 Partneři Setkání v Polsku Naše první setkání v rámci projektu s názvem "Školní časopis on line: pohled žáků na školní a sociální realitu" se konalo v polské škole v Lamkowo ve dnech listopadu Tohoto setkání se zúčastnili zástupci z následujících partnerských škol: Česká Republika: Základní škola národního umělce Petra Bezruče Polsko: Zespół Szkolno-Przedszkolny w Lamkowie Řecko: Municipal School of Moni (hlavní koordinátor) Slovensko: Základná škola s materskou školou Badín Španělsko: C.P.E.I.P. Virgen de la Encina Klíčovým bodem našeho prvního setkání bylo vzájemné seznámení učitelů ze všech evropských škol, které se projektu účastní a také několika žákyň, které přicestovaly ze Slovenska. Dívky měly možnost potkat se a navázat první kontakty se svými vrstevníky z partnerské školy v Polsku.

4 Na setkání se hovořilo o dosavadních pokrocích v realizaci úkolů naplánovaných na první rok, ve všech zúčastněných školách. Také jsme hovořili o tom, zda se práce na projektu provádějí pravidelně, jaké problémy se dosud projevily a jak byly odstraněny. Bylo dohodnuto, že druhé setkání partnerských škol se bude konat v červnu 2005 na Slovensku. Ve druhém roce trvání projektu se setkáme opět dvakrát: v partnerské škole ve Španělsku- v polovině listopadu 2005 a v České Republice - v polovině června Na druhý rok projektu jsme naplánovali následující činnosti: Ekologické činnosti Vánoční a velikonoční tradice v jednotlivých zemích Básničky, dětské říkanky, pověsti a pohádky Hry a zábavy nebo písničky, jaké si děti zpívají v místě, kde se jejich škola nachází a složení vlastní písně ve všech školách. Závěrem musíme dodat, že paní Małgorzata Bałusz, ředitelka školy v Lamkowo, a také paní Monika Jendrycka, školní koordinátor programu Socrates Comenius, ale také celý sbor pedagogů nás přijal velmi srdečně.nejen při práci na projektu, ale také ve volných chvílích, kdy nám zabezpečili různé prohlídky regionu polské školy. Děkujeme a doufáme, že příští schůzka bude stejně vydařená.

5 Setkání na Slovensku V polovině června přijeli všichni partneři na druhé setkání, tentokrát na Slovensko, kromě partnerů ze Španělska, kteří přijet nemohli. Na tomto setkání, posledním v tomto školním roce, se mluvilo o všech aktivitách, které proběhly během celého roku, ohodnotili jsme je a detailně se naplánovaly činnosti pro druhý rok. Hlavní koordinátor informoval ostatní o přistoupení nového partnera na zbývající dva roky, bude to italská škola v Arezzo, která se stane šestým partnerem našeho projektu. Na tomto druhém setkání koordinátor každé školy ukázal ostatním partnerům z webové stránky své školy činnosti pro první rok ve své škole. Každý měl možnost podrobně si prohlédnout všechny školní časopisy na internetu. Zvláštní příspěvek se týkal možnosti internetu propagovat činnosti na školách. Další příspěvek se týkal problémů vytváření, kontroly a dokončení webových stránek škol. Poznali jsme, že všechny školní časopisy on-line měly mnoho možností, ale ve stejné době také mnoho obtížností, jako např. překlady z mateřského jazyka do angličtiny a do jiných jazyků, kde to bylo možné. Na konci setkání koordinátor vyjasnil některé detaily společných činností, abychom získali jejich konečnou podobu pro první rok. Také bylo řečeno, že musí být vytvořen školní časopis v tištěné podobě, jehož stejná podoba se objeví na www stránkách. Výtah z časopisu záleží na činnostech každé ze škol.

6 Naše škola Submitted by Jakub Panic on Thu, 13/01/ :58. Naše škola byla založena ve východní části České republiky. Naše škola je stará, velice pěkná budova. Byla postavena v 19. století. Její oficiální název je "První základní škola národního umělce Petra Bezruče". Učitelé v naší škole jsou různí, což je velmi důležité, mají pro žáky pochopení. Některé třídy byly renovovány, například naše počítačová učebna, máme tady nové počítače. Mám rád bufet, který se nachází v nové budově (naše škola má dvě části: novou budovu pro první stupeň a starou budovu pro druhý stupeň). Rád chodím do této školy Školní jídelna Submitted by Kristýna Sucháncová on Mon, 10/01/ :07. Školní jídelna je hned vedle naší školy. Je to velká místnost s mnoha stoly a židlemi. Chodím tady na obědy se svými spolužáky. Jídlo je dobré, ráda tady obědvám. Mám ráda ryby, bramborový salát a hranolky, ale nemám ráda rajskou polévku a maso (jen kuřecí). Míváme polévku, hlavní jídlo, nápoj a moučník. Školní jídelna Submitted by Tereza Očadlá on Fri, 14/01/ :09. Já jím nerada ve školní jídelně. Nemám ráda maso a tady máme maso skoro každý den. Polévky mi nechutnají.naše školní jídelna je malá, jen s několika židlemi. Přivítala bych více hranolek, hamburgery, párky v rohlíku, čínské polévky a bramborové placky.

7 Školní jídelna Submitted by Petr Jež on Sat, 08/01/ :11. Já se stravuji ve školní od první třídy. Nenávidím nekonečné řady na jídlo. Jídlo se dá snést. Jeden oběd stojí 20,-Kč (0,69 Euro). Jídelníček nabízí maso s rýží, špagety v rajské omáčce, rybu s bramborami a mnoho jiných jídel. Moje škola Submitted by Jan Petr on Sat, 08/01/ :03. Říká se, že naše škola je nejlepší. Má dvě části. Na prvním stupni jsou třídy od první do páté a učitelé jsou hodní. Učivo je velmi jednoduché. Na druhém stupni máme třídy od šesté do deváté. Učitelé jsou tady přísnější, ale moudří. Učení je složitější. Ale to je důvod, proč má tato škola nejchytřejší žáky.. Naše město Moje město Submitted by Adam Vicherek on Fri, 18/02/ :00. Moje město leží na Moravě a ve Slezsku. Žije zde asi obyvatel. Jsou to dvě města spojená v jedno. Každé z těchto měst má své náměstí a kašnu. Frýdek-Místek je docela čisté a pěkné město. Je tady mnoho parků, zahrad a hodně zeleně. Oběma městy protéká řeka Ostravice. Máme hodně míst pro sport, například: sportovní stadiony, hřiště, halu a plavecké bazény. Máme tady jedno velké kino (jmenuje se kino Petra Bezruče) a několik malých kin a divadlo. Městská doprava je dobrá. Autobusy jsou nové a čisté. Vlakové nádraží je pěkné, nedávno ho opravili. Vlaky jsou ale pomalé a špinavé. Máme tady také architektonické památky: Frýdecký zámek, Mariánský kostel, hrad Hukvaldy - ten je ale dále od centra města. Počasí ve městě je docela dobré. V tomto městě jsem šťastný.

8 Moje město Submitted by Lucie Kacířová on Mon, 14/02/ :58. Frýdek-Místek je velmi pěkné město, s bohatou historií. Má asi obyvatel a skládá se ze dvou částí- Frýdku a Místku. Starostkou F-M je paní Eva Richtrová. Frýdek je mladší než Místek. Můžeme zde najít dvě náměstí, hodně kostelů a historických budov, parků a sportovní stadion. Můžeme jít na koupaliště do Místku, nebo se jít podívat na zámek do Frýdku. Z Místku to není to daleko do nového aquaparku. Středem města protéká řeka Ostravice. Žil tady známý spisovatel Petr Bezruč. V tomto městě žila také populární televizní moderátorka Michaela Dolinová, velmi populární osoba v České Republice. Teď žije se svou rodinou v Praze. Tohle město mám ráda. Moje vesnice Submitted by Barbora Pitříková on Thu, 10/02/ :56. Já sama bydlím na vesnici, takže nemůžu město kritizovat. Jen vím,že se mi nelíbí a úplně celé bych ho změnila. Moji malou, hezkou a útulnou vesničku bych za nic na světě nevyměnila. Hrozně ráda se procházím po zelených kopcích a dívám se na město radši z dálky. Máme tam malou školu, jeden obchod, ve kterém najdeme úplně všechno a hospodu, kterou jsem ještě nenavštívila. Bydlím v malém domku asi ve středu naši vesnice. Žije tam většinou hodně starých lidí a mladí se teď stěhují. Ve Skalici,tak se naše vesnice jmenuje, je škola jen do 5. ročníku, takže jsem musela dál do šestky začít dojíždět do Frýdku-Místku. 1.ZŠ není špatná,ale to dojíždění! Máme docela fajn učitele, i když o některých bych uvažovala! Moje vesnice Submitted by Kateřina Mikolášová on Mon, 07/02/ :53. Nebydlím ve Frýdku-Místku, ale v celkem velké vesnici Skalice kousek od města. Je to 8 km od centra města. Město Frýdek-Místek je super. Je zde spousta možností jak strávit volný čas a případně si pěkně užít s přáteli nebo si prohlédnout spoustu památek.

9 Moje město Submitted by Kristýna Zítová on Sun, 06/02/ :21. Celý svůj život žiji ve městě už jsem si zvykla na naše prostředí Nemyslím si, že naše město je něčím významné. Máme tady skoro vše co je k životu důležité. Obchody, památky a zábavní centra. Jsem ráda, že tady žiji. Frýdek-Místek Submitted by Lucie Kacířová on Sat, 05/02/ :49. Bydlím ve Frýdku-Místku. Frýdek-Místek není velké město, leží na severu Moravy. Rozkládá se na obou březích řeky Ostravice, tato řeka rozděluje město na dvě části, Frýdek a Místek. Má okolo obyvatel. Máme tady mnoho obchodů, kde si člověk může koupit, co chce. Máme tady supermarkety, obchody s hračkami, počítačové obchody, obchodní domy. Mladí ani staří se tady nenudí. Máme tady mnoho zařízení pro různé činnosti a sporty. Bazény pro plavání, parky nebo stadiony pro běhání, halu na fotbal, tenis, volejbal, bruslení. Ve městě máme dvě kina, mnoho galerií a muzeí, hodně hudebních klubů. Je možné navštívit také výstavy obrazů. Máme dvě knihovny, jedna je ve Frýdku a druhá v Místku. Myslím si, že Frýdek-Místek je pěkné město s překrásným okolím. Máme mnoho důvodů, proč zde žít. Frýdek-Místek se mi hodně líbí. Frýdek-Místek Submitted by Petra Závodná on Tue, 01/02/ :54. Dnešní město Frýdek-Místek, vzniklo 1. ledna 1943 sloučením dvou dříve samostatných měst, moravského Místku a slezského Frýdku. Řeka Ostravice, která městem protéká, tvořila až do 1. prosince 1928 zemskou hranici mezi Moravou a Slezskem. Frýdek rozkládá na pravém břehu Ostravice, Místek zase na břehu. se řeky levém

10 Záliby Moje záliby Submitted by Jan Pobořil on Sat, 19/03/ :01. Mezi mé koníčky patří práce na počítači, tzn. programování, grafika, internet a s tím spojené činnosti. Programuji webové stránky a Delphi, programuji webové stránky v HTML, PHP, Java Script a CSS. Moje záliby Submitted by Jan Matusík on Thu, 17/03/ :37. Já mám velmi hodně koníčků. Mým nejmilejším je basketbal.tato hra s míčem je velice populární hlavně v Americe. V Americe je tento sport velice populární a na každé střední škole mají svůj basketbalový tým.v Americe je tento sport na vysoké úrovni, avšak u nás je teprve v plenkách. Můj další koníček je jízda na horském kole. Velice rád na něm jezdím freeride v lese. Tento sport mi dává adrenalin do krve. Tento sport je nádherný. Mé další koníčky jsou plavání, fotbal, skok vysoký, jízda na motorce, hraní na počítači, hudba a čtení dobrých knih! Moje záliby Submitted by Barbora Pitříková on Thu, 17/03/ :30. Mezi moje záliby patří všechny sporty, ale tím nejoblíbenějším je horolezectví. Každý pátek chodím na horolezeckou stěnu se svými přáteli. Po lezení na stěnu chodím plavat, protože mám ráda plavání a moje maminka pracuje na bazéně. Z bazénu jedu domů na kole a když přijedu, jsem hrozně unavená. Během víkendu chodím na hory s mými přáteli nebo rodiči. Moje nejoblíbenější hory jsou Tatry, ale chtěla bych jet do Dolomit. Hraji na klavír už pět let, ale letos chci skončit, protože mě to nebaví. Mám hrozně ráda zvířata a nemám ráda, když jim někdo ubližuje.

11 Moje záliby Submitted by Denisa Šnajdrová on Mon, 14/03/ :36. Jmenuji se Denisa a budu psát o mých zájmech. Mám ráda svůj volný čas, protože můžu provozovat své koníčky. Ráda čtu, hraju na klavír, poslouchám hudbu, kreslím, plavu a ráda jsem se svými přáteli. Čtu různé zajímavé knížky nebo časopisy. Na klavír hraju už od svých sedmi let. Každý čtvrtek chodím do hudební školy. Kreslím pouze v této škole, ale hrozně ráda. Jezdím na hory a lyžuji. V létě budu chodit na bazén anebo se svými přáteli do přírody. Každý den chodím do sportovního kroužku. Ráda jezdím na kole, cvičím s různými stroji nebo si hraju s míčem. S mojí rodinou jezdíme k moři. Mám ráda plavání v moři, jsem hezky opálen Moje záliby Submitted by Tereza Očadlá on Thu, 10/03/ :10. Mým koníčkem je snowboard. Jezdit na snowboardu je lepší než dívat se na něj v televizi. Ráda plavu a kreslím (raději předměty, lidi nekreslím). Ráda si zahraji nějaké počítačové hry, surfuji na internetu, přibližně hodinu až dvě denně. Mám ráda koně, je to nejkrásnější zvíře na světě. Poslouchám hip-hop a rock. Mám doma zvíře - gekona, je to něco jako ještěrka. Jmenuje se Semi, měří 19 cm a bydlí v akváriu. Moje záliby Submitted by Jiří Kohut on Thu, 10/03/ :21. Mými koníčky jsou fotbal, stolní tenis, plavání. Rád hraji počítačové hry. Chodím na ryby, normálně chytím 1-2 ryby. Rád sleduji fotbal v televizi. Mým oblíbeným fotbalistou je Baroš. Taky jezdím na kole, moje kolo je modrostříbrné. Moje záliby Submitted by Sandra Bonková on Wed, 09/03/ :50. Něco o mých koníčcích. Ráda chodím do kina. Mám ráda komedie a horory. Chodím na hokejové a fotbalové zápasy. Jsem členem Mládeže Českého červeného kříže, ráda tam chodím. Miluju plavání, aerobik a taky lyžování.

12 Odlišnosti a podobnosti V čem se lišíme, co máme společného? Submitted by Bc. Pavlína Palarczyková on Mon, 05/01/ :44. V průběhu školního roku jsme zpracovávali prezentace o zemích spolupracujících s naší školou v programu Socrates-Comenius. Zajímali jsme se o kulturní památky, obyvatelstvo, hlavní města, možnosti rekreace, krásy přírody aj. Při vyhodnocení jsme diskutovali o odlišnostech a podobnostech, které jsme při řešení zjistili. Projekt řešili všichni žáci sedmého ročníku. Prezentace jsou umístěny na našich www stránkách. ( ) Zajímavosti SOCRATES Rozloha: 312,7 tis. km Počet obyvatel: cca 39 mil Prezident: Lech Kaczyński Polská měna: 1 zlotý Aleš Rovenský Východ slunce Polsko Varšava Mapa Polska Vlajka Polska Pohled na moře Řecko Athény

13 Mapa Řecka Vlajka Řecka Zajímavosti Zajímavosti Rozloha: 310 tis.km Počet obyvatel:cca 11 mil. Prezident:Kárlos Prezident:Kárlos Papoúlias Řecká měna:euro Rozloha: 301 tis. km Počet obyvatel: cca 58 mil. Prezident:Carlo Prezident:Carlo Azeglio Ciampi Španělská měna: Euro Pohled na město Španělsko Madrid Mapa Španělska Vlajka Španělska Mapa Itálie Itálie Řím Chrám v Itálii Zajímavosti Rozloha: km Počet obyvatel: Prezident: Carlo Azeglio Ciampi Italská měna: Euro

14 Vlajka Itálie SOCRATES Aleš Rovenský Vysoké Tatry Slovenská republika Bratislava Mapa Slovenska Vlajka Slovenské republiky Česká Republika Praha Státní znak Mapa České republiky Vlajka České republiky

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate.

CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? V pondělí čtu komiks. V úterý hraju fotbal. Ve středu hraju na piano. Ve čtvrtek poslouchám hudbu. V pátek mám karate. CO DĚLÁM, KDYŽ MÁM VOLNO? Pondělí V pondělí čtu komiks. Úterý V úterý hraju fotbal. Středa Ve středu hraju na piano. Čtvrtek Ve čtvrtek poslouchám hudbu. Pátek V pátek mám karate. Sobota V sobotu jdu na

Více

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/

*Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Třída 1.Pš /6.,7.,8.,9.,/ *Celkem žáků -8 *Dívky 6 *Chlapci -2 *Seznam : Jana, Radek, Reneta, Nikola, Květa, Emil, Petra, Kristina *Paní učitelka Anna * * * *Renata je dobrá kámoška. *Má ráda pracovní

Více

Poznáváme své město a jeho okolí

Poznáváme své město a jeho okolí ČINNOST družiny na měsíc březen Poznáváme své město a jeho okolí Navštěvujeme historické památky naší země, muzea a výstavy 6. 3. Tvoření pro maminky (DDM Lublaňská, Praha 2) I. a III. oddělení (2. A,

Více

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE

VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE VÍTAJÍ VÁS BOSKOVICE MĚSTO SEDMIZUBÉHO HŘEBENE Kde nás najdete BOSKOVICKO a MORAVSKÝ KRAS Boskovice leží na střední Moravě asi 40 km severně od Brna na hranici mezi Boskovickou brázdou a Drahanskou vrchovinou

Více

..vydáno ke dni 21. 1. 2014...

..vydáno ke dni 21. 1. 2014... ..vydáno ke dni 21. 1. 2014... I. ročník, 1. číslo název článku + stran 1 Něco málo o nás Kdo jsme? Mostecký parlament mládeže (MPM) je neformální uskupení dětí a mládeže z Mostu, kteří chtějí řešit problematiku

Více

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI

PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI představuje letní adaptační kurz pro žáky z Vietnamu i z Čech PŘÁTELSTVÍ A SPOLUPRÁCE NAPŘÍČ NÁRODNOSTMI 11. 8. 15. 8. 2014 Jizerské hory penzion U Kačáka Obsah: 1. Cíl projektu 2. Realizace projektu Přípravná

Více

7 Name: Klasse: Datum: Jedna, dvě, tři písnička / Lied Jedna, dvě, tři

7 Name: Klasse: Datum: Jedna, dvě, tři písnička / Lied Jedna, dvě, tři 7 Name: Klasse: Datum: Jedna, dvě, tři písnička / Lied Jedna, dvě, tři Popište obrázek a zazpívejte si písničku. / Beschreibt das Bild und singt das Lied. 12 13 Name: Klasse: Datum: Moje rodina text č.

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne!

Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Sylabus 1.stupeň 2.třída Lekce 1 Co je to? Kolik to stojí? Jak se jmenujete? Jmenuju se.. Poslech CD 01 Děkuju.-Prosím. Pozdravy : Ahoj! Nazdar! Dobrý den! Dobrou noc! Dobré ráno! Dobré odpoledne! Zájmena

Více

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí.

Projekt: Dotazník o sportu a volném čase. Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Projekt: Dotazník o sportu a volném čase Šetření na základních školách a gymnáziích v Teplicích a okolí. Brno 2011 Obsah: 1. Zadání.. 3 2. Dotazník.. 4 3. Výsledky šetření.. 5 4. Demografická struktura

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně:

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2009 / 2010. Pracoviště II. stupně: MOZAIKOVNÍK školní rok 2009 / 2010 Pracoviště I. stupně: Základní škola Mozaika, o.p.s. U Stadionu 1166 516 01 Rychnov nad Kněžnou tel.: 732 234 209 (sborovna) 739 007 826 603 709 174 (p. ředitelka) Pracoviště

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BYSTŘICE KVÍZ O BYSTŘICI 2005

ZÁKLADNÍ ŠKOLA BYSTŘICE KVÍZ O BYSTŘICI 2005 ZÁKLADNÍ ŠKOLA BYSTŘICE SOCRATES - COMENIUS - OLYMPISM KVÍZ O BYSTŘICI 2005 ZŠ BYSTŘICE 848 739 95 Bystřice WWW.bystrice.cz/skola CZECH REPUBLIC zs@bystrice.cz BYSTŘICE POČET OBYVATEL 5 078 HISTORIE Obec

Více

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009

MOZAIKOVNÍK. školní rok 2008 / 2009 MOZAIKOVNÍK školní rok 2008 / 2009 Organizace školního roku 2008/2009 Zahájení školního roku 1. září 2008 Ukončení 1.pololetí 29. ledna 2009 Ukončení 2. pololetí 29. června 2009 PRÁZDNINY Podzimní prázdniny

Více

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz

Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015. Vít Richter Národní knihovna ČR vit.richter@nkp.cz Koncepce rozvoje knihoven ČR na léta 2011 2015 Vít Richter Národní ČR vit.richter@nkp.cz EU = 63 000 veřejných knihoven, ČR = 5 401 EU = 1,3VK/10 000 obyv. ČR = 5,1VK/10 000 obyv. Knihovny jsou financovány

Více

Základní škola Železný Brod, Pelechovská

Základní škola Železný Brod, Pelechovská Základní škola Železný Brod, Pelechovská 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 205 žáků v 11 třídách 17 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců vybavení tříd (lavice, židle, dataprojektory,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou. Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? Ano. 3.Jak dlouho? Od dětství.

Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou. Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? Ano. 3.Jak dlouho? Od dětství. Rozhovor s paní učitelkou Rybářovou Otázky: 1.Jaký je váš oblíbený sport? Lyžování. 2.Provozujete tento sport? 3.Jak dlouho? Od dětství. 4.Kdo vás učil lyžovat? Tatínek. 5.Měla jste nějaké sportovní zranění?

Více

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7.

PRACOVNÍ LIST Č. 1. Práce s rytmem, slovy a rýmy ÚKOL 1: 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / - / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / - / 7. PRACOVNÍ LIST Č. 1 Práce s rytmem, slovy a rýmy 1. MÁMA / / 2. KUPUJE / / 3. VAJÍČKA / / 4. TÁTA /- / 5. CHCE/ / 6. NOVÉ / / 7. BOTY / / 8. BÁRA / - / 9. MALUJE / / 10. SLUNÍČKA / / 11. SÁRA / - / 12.

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky:

ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE. Tyršova 482, Trmice IČO: Tel.: Webové stránky: ZÁKLADNÍ ŠKOLA TRMICE Tyršova 482, 400 04 Trmice IČO: 44226250 Tel.: 475 620 397 E-mail: skola@zstrmice.cz Webové stránky: www.zstrmice.cz CHARAKTERISTIKA ŠKOLY Základní škola v Trmicích byla postavena

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: 1.,, Vnitřní řád školní družiny (příloha) 2. Zápisní lístek 3. Pokyny pro zájemce ŠD 4.

Více

Učebnice pro ZŠ Velkoopatovicko, pracovní list Zápis z vyučovací hodiny: Viz níže pracovní list Otázky a úkoly k opakování: Viz. pracovní list Test:

Učebnice pro ZŠ Velkoopatovicko, pracovní list Zápis z vyučovací hodiny: Viz níže pracovní list Otázky a úkoly k opakování: Viz. pracovní list Test: Materiál pro domácí VY_14_Prv3_5 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

Co nás čeká v měsíci LEDNU?

Co nás čeká v měsíci LEDNU? Co nás čeká v měsíci LEDNU? 4.1. se vrátíme zpět do lavic každé pondělí budeme jezdit na plavání 12.1. vystoupí divadelní kroužek pro rodiče od 15:45 v I. třídě 12.1. po představení od 16:00 třídní schůzky

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800

ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 ZÁKLADNÍ ŠKOLA ŽELEZNÝ BROD, PELECHOVSKÁ 800 www.zspelechovska.cz skola@zspelechovska.cz 191 žáků v 11 třídách 18 učitelů 2 vychovatelky ŠD 9 provozních zaměstnanců Nižší počet žáků individuální přístup

Více

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ?

MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Harmonie, příspěvková organizace Chářovská 785/85, Pod Cvilínem, 794 01 Krnov Pracoviště: Chráněné bydlení, Slunečná 181, Osoblaha 793 99 MÁTE ZÁJEM O ŽIVOT V CHRÁNĚNÉM BYDLENÍ? Chráněné bydlení, Slunečná

Více

Zpráva o partnerské výměně žáků. s Julius-Motteler-Gymnasiem Crimmitschau v Německu

Zpráva o partnerské výměně žáků. s Julius-Motteler-Gymnasiem Crimmitschau v Německu Zpráva o partnerské výměně žáků s Julius-Motteler-Gymnasiem Crimmitschau v Německu termín: 15. 19. 4. 2013 Tématem této partnerské výměny, kdy 25 žáků Gymnázia Bystřice nad Pernštejnem zavítalo do Crimmitschau,

Více

Exkurze do Želešic - 20.4.2010

Exkurze do Želešic - 20.4.2010 Exkurze do Želešic - 20.4.2010 Byli jsme pozváni na exkurzi do naší kmenové školy MŠ a ZŠ Želešice. Pan ředitel nás provedl celou velkou školu a ukázal nám všechny místnosti. Od tříd, učeben, kabinetů,

Více

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ?

CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? CO NÁM PÍŠÍ NAŠE AU PAIR KONKRÉTNĚ? Jana Milá Agenturo Jano! Posílám Ti vánoční pozdrav s přáním krásného a klidného prožití vánočních svátků z kraje nádherných jezer, honosných zámků, cihlových

Více

Akce školy 2016/2017

Akce školy 2016/2017 1. pololetí 23. srpna Třídní schůzky MŠ Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem, p. o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz,

Více

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015

Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 Foxíkovy kroužky ve školním roce 2014/2015 14,00 14,30 15,00 15,30 16,00 16,30 17,00 17,30 18,00 18,30 pondělí herna Drama (15:00-16:00) Muzikál (16,00-17,00 třída Flétna (14:00-14:45) Angličtina - Pokr

Více

Co by chtěli změnit na Očku?

Co by chtěli změnit na Očku? Letos tvoří Očko 8. třída jsme velice kreativní a zábavní a doufáme, že se vám to bude líbit. A to jsme my: Kristýna Menšíková Hana Staniszová Lucie Válková Anna Šamajová Tereza Niemczyková Martina Berešová

Více

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016

Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Monte Bondone Program a časový harmonogram Sportkids pobytu jarní prázdniny 2016 Po cca 800km jízdy po dálnici z Prahy sjedete v Itálii u města Trento. Pokračujete jízdou do kopce (20 min.) a jste v Monte

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace

VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh / učivo: Sestavení životopisu, vyplnění dotazníku, čtení s porozuměním, orientace v textu JK 32-DUM

Více

Zimní stadion Ostrov

Zimní stadion Ostrov Zimní stadion Ostrov Tréninkové pobyty a soustředění v Ostrově Vážení manažeři sportovních klubů, sportovci a obchodní přátelé, Rádi bychom Vám představili možnosti Zimního stadionu v Ostrově u Karlových

Více

INFORMOVANÝ SOUHLAS. Podpis zákonného zástupce nebo zúčastněné osoby:

INFORMOVANÝ SOUHLAS. Podpis zákonného zástupce nebo zúčastněné osoby: 9 PŘÍLOHY Příloha č. I - Vyjádření etické komise UK FTVS Příloha č. II - Informovaný souhlas Příloha č. III - Otázky a odpovědi (A-N) Příloha č. IV - Anketa vzor Příloha č. V - Vzor: originál vyplněná

Více

CZ.1.07/1.1.02/03.0064

CZ.1.07/1.1.02/03.0064 Materiál pro domácí VY_14_Prv3E_3 přípravu žáků: Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovativní metody v prvouce, vlastivědě a zeměpisu Registrační číslo

Více

Sportovní kroužky. 1. třída Bazén I. Bazén II Florbal chlapci II. Stolní tenis. Míčové a pohybové hry I. 5. třída Bazén I.

Sportovní kroužky. 1. třída Bazén I. Bazén II Florbal chlapci II. Stolní tenis. Míčové a pohybové hry I. 5. třída Bazén I. Sportovní kroužky Florbal chlapci II Míčové a pohybové hry II Florbal chlapci II Horolezectví I Míčové a pohybové hry II Minibasketbal a jiné míčové hry I Horolezectví I Florbal III Míčové a pohybové hry

Více

ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ

ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ ŘEDITELKY A ŘEDITELÉ ZÁKLADNÍCH ŠKOL ZŘÍZENÝCH STATUTÁRNÍM MĚSTEM MOST OZNAMUJÍ Z Á P I S D Ě T Í do 1. ročníku základního vzdělávání pro školní rok 2016/2017, který se bude konat ve dnech pátek 15. ledna

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ KLUB VŠEHOCHUŤ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ KLUB VŠEHOCHUŤ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ŠKOLNÍ KLUB VŠEHOCHUŤ Vytvořili: Mgr. Matěj Čejchan Jiří Klíma Mgr. et Mgr. Veronika Králová Mgr. Hana Kubová Jitka Odvárková Mgr. Lucie Stillerová ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

Více

Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ

Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ Vyšlo také v tištěné verzi Objednat můžete na www.fragment.cz www.albatrosmedia.cz Radek Machatý Prvouka hrou Zábavné aktivity pro 1. až 3. třídu ZŠ

Více

Výuka angličtiny pro děti z Česka a Rakouska. English Camp. Místo: Základní škola Osová Bítýška. www.multikultikreaktiv.com

Výuka angličtiny pro děti z Česka a Rakouska. English Camp. Místo: Základní škola Osová Bítýška. www.multikultikreaktiv.com Výuka angličtiny pro děti z Česka a Rakouska English Camp Místo: Základní škola Osová Bítýška www.multikultikreaktiv.com ENGLISH CAMP Výuka angličtiny pro děti z Česka a Rakouska je koncipována hravou

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí

Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Analýza volnočasových aktivit obyvatel obcí přilehlých k městu Štětí Výsledky kvantitativního průzkumu 2009 1 Obsah 1. Úvod... 2 1.1. Sociodemografické složení vzorku obyvatel přilehlých obcí.... 2 2.

Více

15 odpovědi. Souhrn Zobrazit úplné odpovědi. 1) Jsem Žena 12 80% Muž 3 20%

15 odpovědi. Souhrn Zobrazit úplné odpovědi. 1) Jsem Žena 12 80% Muž 3 20% 15 odpovědi Souhrn Zobrazit úplné odpovědi 1) Jsem Žena 12 80% Muž 3 20% 2) Můj věk je méně než 20 let 0 0% 21-30 let 1 7% 31-40 let 2 13% 41-50 let 4 27% 51-60 let 7 47% 61 a více 1 7% 3) Učím na Základní

Více

Střeštěnov a jeho obyvatelé

Střeštěnov a jeho obyvatelé Střeštěnov a jeho obyvatelé Město Střěštěnov Střeštěnov je malé městečko ležící na severu Čech. Město je to plnohodnotné. Vše co potřebujete k žití a bytí tu naleznete. Uprostřed města je náměstí s historickou

Více

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018

Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 MĚSTSKÁ KNIHOVNA ORLOVÁ Oddělení pro děti a mládež Masarykova 1324, Orlová-Lutyně Nabídka besed a lekcí čtenářské gramotnosti na školní rok 2017/2018 Své návštěvy ohlaste, prosím, měsíc předem. Telefon:

Více

Rozpis výchovně vzdělávací činnosti, zařazení podle kompetencí Školní rok 2017/18 (příloha č. 2)

Rozpis výchovně vzdělávací činnosti, zařazení podle kompetencí Školní rok 2017/18 (příloha č. 2) Rozpis výchovně vzdělávací činnosti, zařazení podle kompetencí Školní rok 2017/18 (příloha č. 2) KOMPETENCE K UČENÍ, K ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Knihovna a klub čtenářů 1 až 6 Křížová 4.9. 2017-30.6. 2018 Kreativ

Více

Letní fotbalový kemp FK Bolatice pro mládež do 12 let

Letní fotbalový kemp FK Bolatice pro mládež do 12 let Obsah projektu: 1. Obecné informace o projektu...2 1.1 Filozofie projektu:...2 1.2 Program na kempu:...2 1.3 Financování projektu:...2 2. První ročník projektu...3 2.1 Průběh prvního ročníku kempu:...3

Více

Školní parlament ZŠ Táborská Volební programy tříd

Školní parlament ZŠ Táborská Volební programy tříd Školní parlament ZŠ Táborská Volební programy tříd 5.A každému opatříme vlastní šatní skříňku zajistíme, aby byly doplňovány hygienické potřeby na WC zajistíme změnu skladby rozvrhu změníme vybavení tříd

Více

1.Co si představuješ pod pojmem volný čas?

1.Co si představuješ pod pojmem volný čas? celkem II.stupně.Co si představuješ pod pojmem volný čas? Ať mě nikdo neotravuje Bavit se Běhám broušení skla Být doma Být s holkou Být sám Co mne baví co se mi líbí Čas kdy se nemusím učit čas sám na

Více

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, 793 68 Dvorce, tel. 554745491 Výroční zpráva o činnosti školní družiny za školní rok 2013/2014 1.Základní charakteristika

Více

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení

2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2. Charakteristika vzdělávacího zařízení 2.1. Charakteristika školy Umístění a vybavení školy Naše Střední škola, Základní škola a Mateřská škola, Pionýrů 2352, Frýdek-Místek, příspěvková organizace se

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače - ekologie Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy

Více

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2014/2015

Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3. školní rok 2014/2015 Gymnázium Jana Blahoslava a Střední pedagogická škola, Přerov, Denisova 3 O B R A Z O V Á P Ř Í L O H A školní rok 2014/2015 Publicita školy Nové Přerovsko, 7. 11. 2014 Zpravodaj školství, prosinec 2014

Více

Charakteristika předmětu Anglický jazyk

Charakteristika předmětu Anglický jazyk Charakteristika předmětu Anglický jazyk Vyučovací předmět Anglický jazyk se vyučuje jako samostatný předmět s časovou dotací: Ve 3. 5. ročníku 3 hodiny týdně Výuka je vedena od počátečního vybudování si

Více

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her

Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her HRY VI. LETNÍ OLYMPIÁDY DĚTÍ A MLÁDEŽE ČR 2013 ZLÍNSKÝ KRAJ 23. 28. 6. 2013 Pracovní jednání předsedů (trenérů) krajských sportovních svazů Pardubického kraje - Informace k organizaci Her OBSAH PREZENTACE

Více

Kurz španělštiny ve Valencii.

Kurz španělštiny ve Valencii. Kurz španělštiny ve Valencii. Valencie Valencie se nachází na středomořském pobřeží Španělska, je to moderní město plné historie i kultury. Výborné klima, písčité pláže, i, navíc, obrovské množství kulturních

Více

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan.

Mým nejoblíbenějším fotbalovým týmem je Real Madrid. Mezi oblíbené hráče patří Ronaldo, Őzil, Ramos a Zidan. Kdo jsme? Jmenuji se Jaromír Andrýsek. Mám rád fotbal. Ve škole jsou nejlepší hodiny tělocvik, matematika, anglický a český jazyk. Volný čas využívám tak, že si jdu na hřiště zakopat s kamarády. Jsem hodně

Více

hotel Fantazie hotel Fantazie Riegrova 6, Chotěboř, Vysočina

hotel Fantazie hotel Fantazie Riegrova 6, Chotěboř, Vysočina 1 hotel Fantazie Riegrova 6, Chotěboř, Vysočina Umístění hotelu 2 Českomoravská vrchovina Vysočina podhůří Železných hor na okraji chráněného krajinného území údolí řeky Doubravy okraj města Chotěboře

Více

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life

s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life s rozšířenou výukou jazyků při PedF UK Praha 5 - Smíchov, Drtinova 1/1861 Školní vzdělávací program pro školní družinu Drtinka 4 Life Verze platná od 1. 9. 2008 OBSAH 1. CHARAKTERISTIKA ŠD...2 2. EKONOMICKÉ,

Více

Druhý ročník se opět povedl

Druhý ročník se opět povedl Druhý ročník se opět povedl Zprávy z naší školy www.facebook.cz číslo 6 květen-červen 2015 Bylo to podruhé, a opět nezapomeneutelné! Přišlo také víc lidí než vloni. Sportovní odpoledne, na jehož konci

Více

Hodnoty a postoje v životě rodiny

Hodnoty a postoje v životě rodiny Hodnoty a postoje v životě rodiny PhDr. Simona Hoskovcová, PhD. 1 www.nadacesirius.cz Hodnoty a postoje k rodinnému životu Vědci si od výzkumu rodičovských postojů slibovali vhled do rodinného prostředí,

Více

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín

Roční plán EVVO. ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Roční plán EVVO ZŠ a MŠ Kosmonautů 177, Děčín Školní rok: 2014-2015 Cílové zaměření plánu environmentální výchovy, vzdělávání a osvěty (EVVO) Poskytovat potřebné znalosti a dovednosti, které žákům umožní

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 č.j. 1513/2012/ZŠ a MŠ P R O V O Z N Í Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy

Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy Anglický jazyk 4. ročník učebnice CHIT CHAT II Vzdělávací obsah Úvodní lekce Výstupy žáka Učivo Průřezová témata a mezipředmětové vztahy Pozdraví a odpoví na pozdrav zdvořilým způsobem Klade zjišťovací

Více

ČTĚME DĚTEM 20 MINUT DENNĚ. KAŽDÝ DEN! To není JDI A ČTI SI, ale POJĎ, BUDU TI ČÍST

ČTĚME DĚTEM 20 MINUT DENNĚ. KAŽDÝ DEN! To není JDI A ČTI SI, ale POJĎ, BUDU TI ČÍST ČTĚME DĚTEM 20 MINUT DENNĚ. KAŽDÝ DEN! Naším cílem je prostřednictvím společného čtení budovat pevné vazby v rodině a podporovat širší přístup dětí a mládeže ke kulturním statkům. Předčítání rozvíjí paměť

Více

EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ. 26. září Ve středu 26. září jsme na naší škole oslavili. Evropský den jazyků.

EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ. 26. září Ve středu 26. září jsme na naší škole oslavili. Evropský den jazyků. EVROPSKÝ DEN JAZYKŮ 26. září 2018 Ve středu 26. září jsme na naší škole oslavili Evropský den jazyků. Žáci 1. ročníku se naučili nové pozdravy v cizím jazyce, zahráli si dvojjazyčné pexeso. V prvouce si

Více

7. Volnočasové aktivity

7. Volnočasové aktivity 7. Volnočasové aktivity Volnočasové aktivity nabízejí smysluplné využití volného času. Slouží jako prevence nežádoucích sociálně patologických jevů, vedou ke zdravému životnímu stylu, k osvojení si pozitivního

Více

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015

Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Moravské Budějovice Volnočasové aktivity pro veřejnost 2014/2015 Děti s rodiči Hraní v orlovně Každé pondělí dopoledne od 6. října. Rodiče si mohou se svými dětmi přijít pohrát do prostor orlovny a využít

Více

KVĚTEN Vrchol sportovních her 4x4 za účasti našich žáků, výměnné pobyty s partnerskými školami z německého Mellendorfu a Wittenbergu nebo další z barevných dnů v 1.A... To je jen ochutnávka aktivit naší

Více

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu

Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Poznámky ke školnímu učebnímu plánu Školní učební plán je koncipován tak, aby dodržoval rámcový učební plán a zároveň naplňoval profilaci školy, její cíle a úkoly. Naše škola je zaměřením sportovní, ale

Více

TÉMA: Praha hlavní město České republiky

TÉMA: Praha hlavní město České republiky TÉMA: Praha hlavní město České republiky Cíle a časové rozvržení přípravy: a) Opakování učiva o České republice b) Seznámení s učivem o našem hlavním městě formou skupinové a samostatné práce žáků s využitím

Více

Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat

Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat Jméno: Jan Bartoš Přezdívka: - Znamení: ryby Motto: být stále lepší Zájmy: počítačové hry Sport: hokej - co mě škola naučila: číst,počítat jméno: Jana Bucifalová přezdívka: Janča, Janďula motto: Punk s

Více

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku!

Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! Máte rádi sport? Adrenalin zábavu? Jedinečný adrenalinový zážitek v Českosaském Švýcarsku! www.sport-jedlova.cz fb: Adrenalin park Jedlová tel.: 722 233 322, e-mail: simona@sport-jedlova.cz, bara@sport-jedlova.cz

Více

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383

Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Základní škola Karviná Nové Město tř. Družby 1383 Projekt OP VK oblast podpory 1.4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3526 Název projektu:

Více

Volný čas. Mgr. Veronika Pluhařová září 2012 červen 2013 Výchova ke zdraví 6. ročník Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768

Volný čas. Mgr. Veronika Pluhařová září 2012 červen 2013 Výchova ke zdraví 6. ročník Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 Volný čas Mgr. Veronika Pluhařová září 2012 červen 2013 Výchova ke zdraví 6. ročník Základní škola, Chrudim, Dr. Peška 768 Volný čas je nedílnou součástí každodenního života člověka. Je to čas, v němž

Více

Karta Lech Card. S kartou můžete zdarma či se slevou využít následující služby: V provozu denně od do , jezdí od 8:30 do hod.

Karta Lech Card. S kartou můžete zdarma či se slevou využít následující služby: V provozu denně od do , jezdí od 8:30 do hod. Karta Lech Card S kartou Lech Card můžete využít různé služby pro turisty, aniž byste museli platit další poplatky či vstupné, jako např.: lanovky, autobus pro turisty, koupaliště Waldchwimmbad, muzea,

Více

Více možností. Přihlásit

Více možností. Přihlásit 1 z 7 10.7.2013 12:47 Více možností Přihlásit Kam pojedete? Praha Střední Čechy Jižní Čechy Šumava Plzeňsko a Český les Západočeské lázně Severozápadní Čechy Českolipsko a Jizerské hory Český ráj Krkonoše

Více

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA

I. FOTOAPARÁT, PSÍ JÍDLO, NAKLADAČ, KAMION, PRAČKA V pátek 3. 12. 2010 chodili u nás na škole čerti. Čerti se první hodinu učili a druhou se začali chystat. Nejdřív šli do třetí a čtvrté třídy. Chlapci i děvčata řekli pěkné básničky, ale někteří se opravdu

Více

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník

Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Časopis ZŠ Kostelec u Holešova Listopad 2015/ 23. ročník Vychází s finanční podporou Sdružení rodičů a přátel žáků Základní školy Kostelec u Holešova Zahájení nového školního roku Akce ve škole Školní

Více

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING

V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO BRANNÉ CVIČENÍ CO JE TUNING Školní časopis ZŠ Vyškov, Nádražní 5 Září říjen 2006 Tradiční exkurze našich žáků a učitelů do Prahy. V tomto číslo se například dočtete: CO PROŽILI ŠESŤÁCI V BALDOVCI CO SI MYSLÍ PRVŇÁČCI JAK PROBĚHLO

Více

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá

Kaple sv. Barbory na frýdeckém zámku. úterý 4.12. 17.00 Mše svatá Datum Čas Název akce Místo konání sobota 1.12. 15.00-18.00 Doneste si zvoneček, rozsvítíme stromeček aneb VELKÝ POHÁDKOVÝ MEJDAN Vánoční dílny neděle 2.12. 09.00-18.00 Advent na náměstí - Reprodukovaná

Více

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 %

na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče a) určitě ano 67,5 % b) spíše ano 30 % c) nevím, nedokážu posoudit 0 % d) spíše ne 2,5 % Vyhodnocení dotazníků: rozdáno 100% dotazníků, vráceno 95% dotazníků na některé otázky všichni neodpověděli Dotazník pro rodiče Je atmosféra školy, když ji navštívíte, podle vás pozitivní? a) určitě ano

Více

EKOŠKOLA (ECO SCHOOLS) PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ROK 2014-2015

EKOŠKOLA (ECO SCHOOLS) PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ROK 2014-2015 PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ROK 2014-2015 Základní škola a Mateřská škola Černovice, příspěvková organizace Bělohrobského 367, PSČ 394 94 Tel.: 565 492 127, e-mail: zs.cernovice@worldonline.cz

Více

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT.

PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. PŘIJĎTE SI VYROBIT A VÁNOČNĚ SE NALADIT. Srdečně Vás zveme na vánoční setkání do školy. Kdy? 21. 12. 2015 Kde? v ZŠ Lochovice V kolik? 15.00-17.30 hod. Program: 15.00 - slavnostní zahájení výstavy u starého

Více

Testování 7. tříd, 2007/2008, Potenciály

Testování 7. tříd, 2007/2008, Potenciály Souhrnné výsledky za školu OSP celkový průměrný výsledek za části testu třída počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka skóre verbální analytická kvantitativní

Více

Souhrnné výsledky za školu

Souhrnné výsledky za školu Souhrnné výsledky za školu OSP celkový průměrný výsledek za části testu třída počet žáků percentil skupinový percentil čistá úspěšnost průměrné skóre směrodatná odchylka skóre verbální analytická kvantitativní

Více

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU

Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Základní škola a Mateřská škola Město Touškov PROJEKTOVÝ EVROPSKÝ DEN ŽIJEME V ČESKU, OBJEVUJEME EVROPU Harmonogram Evropského dne 8. 00 hodin 8. 15 11. 30 11. 45 13. 00 13. 30 15. 00 15. 00 slavnostní

Více

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115

ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 P R O V O Z N Í č.j. 1987/2017/ZŠ a MŠ Ř Á D ZŠ a MŠ Kladno, Vodárenská 2115 I. Údaje o zařízení organizační součást ZŠ ADRESA: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115 TELEFON: 312 681

Více

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9.

Cool school. Bezva škola NAŠI REDAKTOŘI. Aktuální dění a šéfredaktorka. o pí uč. Polášková. Studijní okénko. o Tereza Hrošová (9. NAŠI REDAKTOŘI Aktuální dění a šéfredaktorka o pí uč. Polášková Cool school Listopad / 2 Bezva škola Studijní okénko Sport o Tereza Hrošová (9.A) o Martin Zikl (6.C) o Roman Prax (6.C) Rok se s rokem sešel

Více

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17

ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 ZŠ STOLIŇSKÁ DOTAZNÍKOVÉ ŠETŘENÍ 2016/17 Úvod Cílem tohoto dotazníkového šetření bylo zjistit, jak rodiče žáků ZŠ Stoliňská vnímají vybavení školy, její fungování a přístupy v různých oblastech. Díky opakování

Více

1. Zaměření školy profilace.

1. Zaměření školy profilace. Název školy: ZŠ Valašské Meziříčí, Žerotínova376, okres Vsetín, příspěvková organizace 1. Zaměření školy profilace. Zaměření školy vychází z výchovných a vzdělávacích potřeb žáků, z kvalifikovanosti pedagogického

Více

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli,

Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, Vážená paní ředitelko, vážený pane řediteli, KONCERT PRO ŽÁKY 5. TŘÍD ZŠ Ten vánoční čas, aneb Jak Anděl málem propadl dovolujeme si Vám nabídnout výchovné koncerty, které základní umělecká škola Bedřicha

Více

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015

SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 SICÍLIE 18. 9. 27. 9. 2015 Proč právě Sicílie? Největší italský ostrov nabízí krásné pláže, hory, divoké kaňony, jedny z nejlépe zachovaných antických památek světa i architektonické pozůstatky vlády Normanů,

Více

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019

Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 Veselé Vánoce a šťastný nový rok 2019 STONOŽKA ŠKOLNÍ ČASOPIS 2018/2019 Žáci a pedagogové ZŠ Opatov CENA: 15,- ČÍSLO: 1 CO SI PŘEČTETE Úvodní slovo Hrou proti AIDS Projektový den: Cesta kolem světa MIKULÁŠ

Více

ČINNOST družiny na měsíc

ČINNOST družiny na měsíc ČINNOST družiny na měsíc březen Poznáváme své město a jeho okolí Navštěvujeme muzea, divadla a historické památky naší země 1. 3. II.,IV. a VI. oddělení (1. A, 1. B, 2. B) Archa Noemova - program (Národní

Více

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017

Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín. Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 2017 Základní škola Olomouc, Gagarinova 19, přísp. org. Gagarinova 19, Olomouc Droždín Vyhodnocení dotazníku pro rodiče Duben 217 Rozdaných dotazníků: 83 Odevzdaných dotazníků: 64 Z toho : Třída 1. třída 2.

Více

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci,

Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, Milí přátelé, turisté a milovníci přírody, Tomíci, dostává se Vám do rukou první oficiální zpravodaj 10. Mezinárodní olympiády TOM, který jsme v návaznosti na legendu o vzniku našeho města nazvali Paví

Více

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC

SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC SLUNCE JE VŠUDE - přeshraniční projekt ZŠ LÁZNĚ LIBVERDA a ZŠ BOLESLAWIEC Na počátku roku 2012 nás oslovili zástupci Základní školy z polského Boleslawiece a nabídli nám spolupráci na přeshraničním projektu

Více

Školní vzdělávací program školní družiny

Školní vzdělávací program školní družiny Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Školní vzdělávací program školní družiny I. Identifikační údaje Název : Základní škola a Mateřská škola Bohuslava Reynka, Lípa Adresa : Lípa 66, 582

Více

ZÁPIS ZE ŠKOLNÍCH FÓR

ZÁPIS ZE ŠKOLNÍCH FÓR 2018 ZÁPIS ZE ŠKOLNÍCH FÓR Mgr. Ondřej Syrovátka Bc. Kateřina Imrýšková ZÁPIS ZE ŠKOLNÍCH FÓR 2018 ZÁKLADNÍ INFORMACE O VEŘEJNÉM FÓRU Datum konání: Školní fórum na ZŠ Jubilejní: 22.5.2018 Školní fórum

Více