Zápis z jednání Rady národních geoparků

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Zápis z jednání Rady národních geoparků"

Transkript

1 Zápis z jednání Rady národních geoparků Vlašim kandidátský geopark Kraj blanických rytířů června 2011 Přítomni: dle prezenční listiny Otevřené jednání Rady 16. ledna Přivítání členů a hostů RNG ze strany předsedy m.o. ČSOP Mgr. Radovana Cádera Představení členů a hostů RNG (jako čestný host přizván RNDr. Jiří Zvelebil, připravující geopark v Etiopii) Schválení zápisu z minulého řádného i mimořádného jednání a kontrola plnění úkolů (M. Pásková) Blok prezentací 1 : Karel Kříž, Kateřina Červenková Příprava NG Kraj blanických rytířů příprava nominační dokumentace, dosavadní výstupy. Tomáš Řídkošil Týden Evropských geoparků v Českém ráji v evropských geoparcích se na přelomu května a června ( ) pořádá tato osvětově propagační akce, zahrnuje výstavy, přednášky, soutěže, koncerty jarmarky místních lidových řemesel atd. Jaroslav Andrle Příprava NG v Krkonoších představa Správy KRNAP: ulehčit z hlediska turistické zátěže vrcholovým partiím a nabídnout návštěvníkům kvalitní výklad srovnatelných fenomenů v okrajovém území parku. Nutné trvat na filosofii geoparků aktivita ze spoda od místních obyvatel. M. Pásková bude jednat s vedením KRNAP Daniel Smutek, Jan Doucek Příprava NG Železné hory podání žádosti na zařazení na seznam kandidátských geoparků a prezentace přípravných aktivit. Jiří Hlávka Informace o činnosti v kandidátském geoparku GeoLoci (MAS Český západ, Správa CHKO Český les, Hornicko-historický spolek Stříbro, Hornicko-historický Planá, samospráva a NNO v Tachově např. MAS Zlatá cesta, příprava geologické části nominační dokumentace s využitím databáze ČGS), přeshraniční spolupráce (v rámci cíle 3 společně s národním geoparkem Egeria a bavorským národním geoparkem Bayern Bohmer Nationaer GeoPark). 1 Členové Rady obdrželi přednesené prezentace (ve formátu PDF) elektronickou poštou.

2 Dalibor Kvita Postup přípravy NG Podbeskydí podání žádosti na zařazení na seznam kandidátských geoparků a prezentace přípravných aktivit vymezení hranic geoparku a návazně zmapování potenciálu pro aktivity národního geoparku. Jiří Zvelebil Záměr přípravy geoparku v Etiopii. Řešiteli přípravy geoparku jsou pan doc. Vít Vilímek (Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy), dr. Jiří Zvelebil a dr. Šíma (firma AguaTest). Návrh probíhá v rámci projektu rozvojové spolupráce mapování geologických rizik (sesuvy atd.). Partnerem na etiopské straně je Etiopská geologická služba a ministerstvo energetiky a hornictví, záměrem je vtáhnout do hry také ministerstvo, které má v gesci regionální rozvoj a cestovní ruch. Záměr vybudovat etiopský geopark je třeba prezentovat a projednávat se všemi relevantními etiopskými subjekty a zejm. s místními obyvateli. Návrh geoparku je lokalizován do oblasti riftu (Velké příkopové propadliny) v blízkosti Etiopské vysočiny (severozápadně od riftu) a Ogadenu (jižně od riftu). V první fázi by mělo jít o návrh geoturistického produktu, pilotním projektem by byl geoturistický průvodce. Klíčovými aktivitami by měly být: zmapování terénu za účelem zdokumentování geoturistického potenciálu, vytvoření geoturistické mapy a manuálu pro zaškolování místních obyvatel pro výkon geoturistické průvodcovské služby. Náplň nebude zaměřena úzce na geologii, nýbrž obsáhne všechny důležité přírodní kulturní prvky krajiny navrhovaného geoparku. Usnesení RGN: RGN schvaluje udělení své záštity představenému záměru geoparku v Etiopii. Michal Petrus Podpora vzniku a provozu geoparků z MŽP (prostřednictvím vlastních a evropských programů). V rámci revolvingového fondu byly podpořeny 3 projekty zaměřené na přípravu vzniku národních geoparků: kandidátský geopark Vysočina, kandidátský geopark Kraj blanických rytířů a Železné hory. Podáno bylo 6 žádostí, všechny ve velmi dobré kvalitě. Další výzva se předpokládá na podzim (září/říjen). Další možností získání finanční podpory při přípravě geoparků je podání projektu v rámci výzvy pro předkládání žádostí o grant z Fondu environmentální odbornosti (Program švýcarsko-české spolupráce, podrobnosti v příloze č. 2). Informační seminář k vyhlášené výzvě z tohoto fondu se koná 28. června 2011 /na MŽP a 30. června 2011 na krajském úřadě MSK v Ostravě (pozvánka v příloze č. 3). Po ukončení veřejného bloku jednání následovala exkurze vedená Václavem Zemkem v terénu (Zlatodůl Roudný, lomy Jinošov a Křížov). Interní jednání Rady (přizván Jan Florian) 17. června Informace z jednání Koordinačního výboru Sítě evropských geoparků poslední jednání SEG proběhlo v britském Evropském geoparku pod záštitou UNESCO Fforest Fawr (Brecon, Wales)

3 evaluace nových nominací na evropský geopark (do SEG přijat přeshraniční geopark Muskau Arch Geopark - PL/D) znovuzvolení koordinátora a místokoordinátora SEG a 2 volitelných členů Poradního výboru SEG na (Tony Ramsey, Maurizio Burlando) a nově zvoleni C. Fassoulas a M. Pásková hlavní téma: Strategický postup SEG směrem k užší spolupráci s UNESCO - záměrem je dosáhnout podobné institucionální úrovně jako MaB nebo světové dědictví UNESCO) cílem je program UNESCO, vícekoordinátor SEG zahájil na půdě UNESCO jednání, je nutná podpora jednotlivých států, v říjnu se bude konat generální shromáždění UNESCO (Margarete Patzak), M. Pásková se setkala se zástupci České komise pro UNESCO za účelem přípravy pozice ČR na zasedání výkonné rady UNESCO (proběhlo května 2011) ČR podpořilo návrh Uruguaye (zpracovat analýzu přínosů geoparků a navrhnout způsob efektivnější spolupráce do dalšího zasedání výkonné rady UNESCO v říjnu před zasedáním Generálního shromáždění,, viz příloha č.4) Za tímto účelem nutné doložit ekonomické přínosy geoparků statistický dotazník obsahující indikátory Diskutován pokrok v národních fórech geoparků Oznámeny závažné organizační a finanční problémy geoparku Novograd (geopark bude znovu přezkoumán inspektory SEG)připravovaná 10. konference SEG Norsko ( , předtím zasedání Poradního výboru a koordinačního výboru SEG), M. Pásková členem vědeckého výboru, předsedající sekce Komunikace a interpretace. Veronika Štědrá Příprava webových stánek Rady v rámci portálu ČGS: Stránka narodnigeoparky.cz na portálu ČGS je zájmem RNG, dílčí projekt schválen, pilotní provoz bude spuštěn Diskutovány úrovně a struktura stránek (odsouhlaseno) Na rozcestníku mapa národních geoparků ve 3 kategoriích: národní geoparky, kandidátské geoparky, území se zájmem stát se NG, anotace (téma geoparku, lokalizace, top nabídka) Stránka pro Radu geoparku musí obsahovat též položku pro interní dokumenty/ archív přístupná přes heslo odsouhlaseno Více v příloze č. 5 Manuál přípravy národních geoparků Připravena osnova přípravy projektu národního geoparku, rozeslána k připomínkám členům Rady. Aktualizace směrnice MŽP k postupu získání titulu NG Směrnice připravena jako nová (ne aktualizovaná), bude předložena vedení MŽP, do lze posílat poslední připomínky.

4 Martin Hrubeš Návrh na zařazení na seznam kandidátských geoparků Železné hory a Podbeskydí Železné hory schváleny jako kandidátský geopark Podbeskydí odklad na příští jednání Rady. Důvod: posláno těsně před jednáním Rady, je nutné dopracovat a upravit, využít databázi ČGS a zaměřit se na nosná geologická témata, která chce geopark rozvíjet. Usnesení RGN: RGN schvaluje zápis Železných hor na Seznam kandidátských geoparků. Procedurální záležitosti určení inspektorů (vždy geolog a expert na regionální rozvoj, cestovní ruch). Inspekce proběhne ve všech 3 územích během srpna či září (dodají-li finální verzi nominační dokumentace do ). Inspektoři připraví a nejpozději do 1. října 2011 zašlou Radě hodnotící zprávu s doporučením rozhodnutí Rady. GeoLoci: Luboš Stárka + Martin Šauer Železné hory: Tomáš Řídkošil + Rostislav Hošek Geopark Blanických rytířů: Martin Hrubeš + Kandidátský geopark Železné hory předložil pracovní verzi nominační dokumentace (viz příloha č. 6) k připomínkám členů Rady. Jan Florian Informace o postupu kandidátského geoparku GeoLoci v přípravě nominační dokumentace pro získání certifikátu NG. Bude upravena organizační struktura a doplněna kapitola o strategii a financování. Do poloviny července 2011 bude nominační dokumentace zfinalizována a zaslána k posouzení RNG. Vladimír Dolejský Informace o připravované mezinárodní konferenci ke geoturismu a ekoturismu ve vztahu k ochraně přírody v kandidátském geoparku Vysočina. Pozvánky s 1. cirkulářem rozeslány. Zapojeni MŽP, ČGS, osloveni též členové SEG. Představení unikátního projektu stezky v korunách stromů nad bezzásahovým územím u hradu Roštejn. Různé: Rostislav Hošek Informace o Národním programu cestovního ruchu MMR podtitul Cestovní ruch pro všechny Jde o podporu cestovního ruchu pro podnikatelské subjekty, podpora 50%, zaměřeného na rodiny, postižené atd. aktuální výzva vyvěšena stránkách MMR: Martin Šauer Informace o přípravě výzvy v ROP Jihozápad orientovanou na podporu sportovněrekreační infrastruktury ve vybraných oblastech regionu. Výzva bude vycházet z kvantifikační analýzy turistického potenciálu regionu soudržnosti, která mimo jiné vydefinovala území pro soustředěnou podporu. V seznamu oblastí je zahrnuto i Tachovsko.

5 Úkoly: Připomínky k pracovní verzi nominační dokumentace kandidátského geoparku Železné hory G: členové rady T: do Poslat finální verzi nominační dokumentací pro udělení certifikátu NG G: Jan Florian, Jan Doucek, Pavel Pešout (Kateřina Červenková) T: do Zfinalizovat přípravu webstránky NG a zahájit její pilotní provoz členové Rady pošlou návrh na to, kterou položku (téma) si vezmou pod patronát a další náměty na adresu Veroniky Štědré, Martinovi Hrubešovi a Martině Páskové na vědomí. G: Veronika Štědrá T: Návrh osnovy manuálu pro přípravu národních geoparků. Rozeslat k připomínkám členům Rady. G: T: Aktualizace směrnice poslat aktualizovanou směrnici členům Rady. G:, Martin Hrubeš T: Upravit žádost o udělení certifikátu NG (žádost o zařazení na seznam kandidátských geoparků) a zaslat na odbor územních vazeb MŽP G: Dalibor Kvita (Podbeskydí) T: do Inspekce v kandidátských geoparcích Železné hory, GeoLoci a Kraj blanických rytířů (dodají-li nominační dokumentaci do 20.7.) a zaslání hodnotící zprávy Radě G: Tomáš Řídkošil, Rostislav Hošek, Martin Hrubeš, T: během srpna či září 2011, zprávu do Po ukončení veřejného bloku jednání následovala exkurze v terénu vedená Karlem křížem Dolnokralovické hadce Fotografie z jednání i exkurzí: Příští zasedání: Termín : Místo: Kandidátský geopark Železné hory (Chrudim) Dne 17. června 2011 Zapsala:

6

7

CESKLAPES GEOTURISMUS. Průvodce geoturismu Práce geoprůvodce Geopark Železné hory. RNDr.Daniel Smutek. únor 2014

CESKLAPES GEOTURISMUS. Průvodce geoturismu Práce geoprůvodce Geopark Železné hory. RNDr.Daniel Smutek. únor 2014 CESKLAPES GEOTURISMUS Průvodce geoturismu Práce geoprůvodce Geopark Železné hory RNDr.Daniel Smutek únor 2014 GEOTURISMUS, GEOPARK obecné pojmy geoturismus a geopark nové výdobytky hospodářského odvětví

Více

Globální geoparky pod patronací UNESCO

Globální geoparky pod patronací UNESCO Geoparky a UNESCO Globální geoparky pod patronací UNESCO 2000 - Síť evropských geoparků (EGN) 2004 - Síť globálních geoparků (GGN) pod patronací UNESCO - odlišnost od konceptu světového dědictví 2007 -

Více

Národní geopark GeoLoci

Národní geopark GeoLoci Národní geopark GeoLoci Co je to geopark? - území poskytující obraz o geologickém vývoji Země a vlivu místního přírodního bohatství na ekonomický a kulturní rozvoj místní společnosti - zajímavá interpretace

Více

Geoturismus jako forma rozvoje venkovských oblastí

Geoturismus jako forma rozvoje venkovských oblastí Geoturismus jako forma rozvoje venkovských oblastí Případová studie Chotěbořsko Mgr. Iveta Čtveráková iveta.ctverakova@natur.cuni.cz Seminář Venkov 2015 5. 2. 2015 Téma geoturismu v kontextu aktuálních

Více

Zápis z jednání Rady národních geoparků

Zápis z jednání Rady národních geoparků Zápis z jednání Rady národních geoparků Karlova Studánka Geopark Jeseníky 23. - 24. října 2012 Přítomni: dle prezenční listiny (viz přílohy č. 1 a 2) Otevřené jednání Rady 23. října Přivítání členů a hostů

Více

Dobrá Praxe 2015. Program konference. Příkladné geoturistické a ekoturistické produkty v podmínkách ČR 29. 30. 1. 2015

Dobrá Praxe 2015. Program konference. Příkladné geoturistické a ekoturistické produkty v podmínkách ČR 29. 30. 1. 2015 Dobrá Praxe 2015 Příkladné geoturistické a ekoturistické produkty v podmínkách ČR Program konference 29. 30. 1. 2015 Rámcový program konference Dobrá praxe Čtvrtek 29. 1. 2015 08:30 09:30 prezence 09:30

Více

Zápis z jednání Rady národních geoparků

Zápis z jednání Rady národních geoparků Zápis z jednání Rady národních geoparků Chrudim kandidátský geopark Železné hory 3. - 4. listopadu 2011 Přítomni: dle prezenční listiny (viz přílohy 1 a 2) Otevřené jednání Rady 3. listopadu Přivítání

Více

Zasedání Rady národních geoparků , Štramberk

Zasedání Rady národních geoparků , Štramberk Zasedání Rady národních geoparků 6. 4. 2016, Štramberk Přivítání Rady Daliborem Kvitou, ředitelem NG Podbeskydí. 1. Sekce Hodnocení kandidátských geoparků, předseda Dalibor Kvita Pásková: Zahájení jednání,

Více

2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko

2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko Geopark Ralsko, Rada národních geoparků a Česká geologická služba Vás zvou na 2. ročník Konference Národních geoparků 29. 30. 4. 2014, Kuřivody Doksy, Geopark Ralsko Konference národních geoparků se koná

Více

Statut a jednací řád Rady národních geoparků

Statut a jednací řád Rady národních geoparků Statut a jednací řád Rady národních geoparků Článek 1 Postavení Rady národních geoparků Rada národních geoparků (dále jen Rada ) byla zřízena příkazem ministra č. 9 ze dne dubna 2007. Rada je odborným

Více

3. Konference národních geoparků HARMONOGRAM Prezence 8:00-9:00 ÚVOD 9:00-9:30 Daniel Smutek, Národní geopark Železné hory Petr Řezníček, starosta Chrudimi Václav Kroutil, radní Pardubického kraje Zdeněk

Více

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 2. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 22. června 2015 Místo: Kulturní a společenské středisko Střelnice, Český Těšín Účastníci konference: 34 účastníků (viz

Více

Mimořádné zasedání Rady národních geoparků 4. října 2016 Praha, Ministerstvo životního prostředí

Mimořádné zasedání Rady národních geoparků 4. října 2016 Praha, Ministerstvo životního prostředí Mimořádné zasedání Rady národních geoparků 4. října 2016 Praha, Ministerstvo životního prostředí Přivítání Rady RNDr. Peterem Pálenským, vedoucím oddělení geofaktorů a geologických prací a zástupcem ředitele

Více

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul.

Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Z Á P I S č. 2/2019 z porady administrativního týmu, která se uskutečnila dne 02. 04. 2019 v zasedací místnosti městského úřadu Litvínov, ul. Tržní Přítomni: K. Fridrichová T. Harant J. Hrubeš V. Knoblochová

Více

Zápis z jednání Rady národních geoparků

Zápis z jednání Rady národních geoparků Zápis z jednání Rady národních geoparků Geopark Kraj blanických rytířů (Vlašim) 11. listopadu 2014 Přítomni: dle prezenční listiny (viz příloha č. 1) Přivítání členů a hostů RNG ředitelkou NG Kraj blanických

Více

Představení společnosti. Michal Urban, Montanregion Krušné hory Erzgebirge, o.p.s. Karlovy Vary, 26. listopadu 2014

Představení společnosti. Michal Urban, Montanregion Krušné hory Erzgebirge, o.p.s. Karlovy Vary, 26. listopadu 2014 Představení společnosti Michal Urban, Montanregion Krušné hory Erzgebirge, o.p.s. Karlovy Vary, 26. listopadu 2014 Montanregion Krušné hory - Erzgebirge Vznik a poslání společnosti Obecně prospěšná společnost

Více

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016

REGIONÁLNÍ STÁLÁ KONFERENCE ÚSTECKÉHO KRAJE CZ /0.0/0.0/15_003/ Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Přehled činnosti sekretariátu RSK ÚK za rok 2016 Odborné zajištění chodu RSK Měsíc Popis Leden konzultace projektové žádosti s poskytovatelem dotace v rámci přípravy a finalizace projektové žádosti na

Více

Dobrá praxe v udržitelnosti cestovního ruchu Konference s mezinárodní účastí 2. ročník

Dobrá praxe v udržitelnosti cestovního ruchu Konference s mezinárodní účastí 2. ročník Dobrá praxe v udržitelnosti cestovního ruchu Konference s mezinárodní účastí 2. ročník 13. 14. září Univerzita Hradec Králové Pozvánka na mezinárodní konferenci, pořádanou pod záštitou děkana Fakulty informatiky

Více

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE

3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 3. ZASEDÁNÍ ZASTUPITELSTVA LIBERECKÉHO KRAJE DNE 29.03.2016 Bod pořadu jednání: 44. Název : Účelové v rámci schváleného rozpočtu odboru životního prostředí a zemědělství 2016 Důvod předložení: Usnesení

Více

Příprava Regionálního akčního plánu Libereckého kraje 1. zasedání Regionální stálé konference LK , Krajský úřad Libereckého kraje

Příprava Regionálního akčního plánu Libereckého kraje 1. zasedání Regionální stálé konference LK , Krajský úřad Libereckého kraje Příprava Regionálního akčního plánu Libereckého kraje 1. zasedání Regionální stálé konference LK 12.11.2014, Krajský úřad Libereckého kraje Národní úroveň-východiska Operační programy (byly vymezeny usnesením

Více

dotkněte se země! Co je geopark?

dotkněte se země! Co je geopark? Co je geopark? Geopark je region, zahrnující řadu přírodně cenných a geologicky zajímavých míst, která prezentuje veřejnosti v rámci vzdělávacích a osvětových aktivit, pečuje o ně a zprostředkovává jejich

Více

Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP

Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP Zápis ze setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 22. listopadu 2017 od 13:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina (příloha

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO

MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO M A S MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA ORLICKO Masarykovo náměstí 166, 564 01 Žamberk Zápis Valné hromady Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu v Žamberku Dne: 25. května 2007. Účastníci: členové občanského

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Malá zasedací místnost na Městském úřadě ve Světlé nad Sázavou Datum konání: 3. října 2018 od 14:00 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov

Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období Dolní Žandov Konference k tvorbě Integrované strategie území MAS 21 na období 2014-2020 Dolní Žandov 29.5.2014 Program 9:30 Přivítání účastníků, informace o možnostech MAS v období 2014 2020 10:00 Jednání pracovních

Více

Národní geopark Kraj blanických rytířů. Konference MAS Blaník 25.11. 2014 Kateřina Červenková, ČSOP Vlašim

Národní geopark Kraj blanických rytířů. Konference MAS Blaník 25.11. 2014 Kateřina Červenková, ČSOP Vlašim Národní geopark Kraj blanických rytířů Konference MAS Blaník 25.11. 2014 Kateřina Červenková, ČSOP Vlašim Co je to národní geopark? Jak vznikl? Co dělá? Geopark a strategie MAS GEOPARK je území, které

Více

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí

Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Zápis z jednání Programového výboru MAS Luhačovské Zálesí Datum a čas zahájení: 25. září 2017, 9:00 hod. Místo: sekretariát MAS Luhačovské Zálesí,, Luhačovice Přítomni: viz prezenční listina (příloha č.

Více

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS

Zápis ze schůzky pracovních skupin pro přípravu strategie a programového výboru MAS 29.4.2014 dle prezenční listiny členové pracovních skupin i členové managementu pro přípravu strategie a 1) Seznámení členů pracovní skupiny se záměrem zpracování strategie pro období 2014-2020, s harmonogramem

Více

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP

Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Zápis z ustavujícího setkání Řídícího výboru MAP Místo konání: Velká zasedací místnost na Městském úřadě v Havlíčkově Brodě Datum konání: 3. října 2018 od 10:30 Seznam účastníků: viz Prezenční listina

Více

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK )

Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Zápis z 2. pracovního jednání Regionální stále konference pro území Jihomoravského kraje (dále jen RSK JMK ) Termín jednání: 12. prosince 2014, čas 10:05 11:45 Místo jednání: Krajský úřad Jihomoravského

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 21. 11. 2016 od 9 30 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne

Zápis č. 11. ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne Zápis č. 11 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 9. 4. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: viz prezenční listina viz prezenční listina viz prezenční listina

Více

Vítejte v kraji Sardona!

Vítejte v kraji Sardona! Vítejte v kraji Sardona! Základní přesmyk helvétských desek nasunul 300 mil. let staré horniny na horniny staré 30 mil. let Sardona na tektonické mapě Vznik geoparku Sardona 1999 zahájení projektu regionálního

Více

Z Á P I S z jednání Valné Hromady Mikroregionu Šumava Západ

Z Á P I S z jednání Valné Hromady Mikroregionu Šumava Západ Z Á P I S z jednání Valné Hromady Mikroregionu Šumava Západ Místo: zasedací místnost OÚ Modrava Datum a čas: 7. 12. 2010, 9:00 12:00 hod. Přítomni: dle prezenční listiny Program: - Zahájení - Volba komise

Více

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích

Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Zápis z jednání programového výboru Místní akční skupiny Hlučínsko, které se uskutečnilo dne 23. 2. 2017 od 9 00 hod. ve Velkých Hošticích Přítomní: PV: pp. Josef Teuer, Josef Slivka, Petr Halfar, Lukáš

Více

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst

LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst LETNÍ ŠKOLA Zdravých měst úvodní seminář Turnov, 18. června 2014 www.zdravamesta.cz/ls Akce je součástí projektu NSZM ČR Strateg-2 podpořeného finančními prostředky z ESF a ze státního rozpočtu v rámci

Více

ZÁPIS. - Jakub Horáček, Krajský úřad - Ing. David Sventek, MBA, Úřad Regionální rady

ZÁPIS. - Jakub Horáček, Krajský úřad - Ing. David Sventek, MBA, Úřad Regionální rady ZÁPIS z 63. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 24. července 2012 vzasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení jednání v

Více

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3

MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í. č. 393 ze dne 18.06.2013. Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 č.j.: 416/2013 MĚSTSKÁ ČÁST PRAHA 3 Zastupitelstvo městské části U S N E S E N Í č. 393 ze dne 18.06.2013 Akční plán pro rok 2013 Strategického plánu MČ Praha 3 Zastupitelstvo městské části I. b e r e

Více

2. ročník Konference Národních geoparků

2. ročník Konference Národních geoparků Geopark Ralsko, Rada národních geoparků a Česká geologická služba se záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty, ministryně pro místní rozvoj Věry Jourové, ministra zemědělství Mariana Jurečky, ministra

Více

Akční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Královéhradeckém kraji na léta

Akční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Královéhradeckém kraji na léta Akční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty v Královéhradeckém kraji na léta 2016 2018 Obsah Seznam použitých zkratek... 3 1. Úvod... 4 1.1. Účel akčního plánu EVVO... 4 1.2. Zpracovatelé

Více

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO

Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO Pracovní jednání k přípravě místní rozvojové strategie MAS ORLICKO pro období 2014 2020 Ing. Oldřich Žďárský předseda Ing. Ivana Vanická - manažerka POZVÁNKA V rámci cca. dvouhodinového programu bude přednesena

Více

1) Prezence a zahájení jednání

1) Prezence a zahájení jednání Zápis č. 8 ze zasedání Řídícího výboru pro optimalizaci výkonu veřejné správy v území konaného dne 29. 1. 2015 Přítomni: Nepřítomni: Hosté: Počet členů řídícího výboru: 16 s právem hlasovat 13 členů bez

Více

Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji

Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji Strategie řízení cestovního ruchu v Moravskoslezském kraji Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Zpracoval(a): David Karčmář Datum: 26.4.2016 Moravian-Silesian Tourism, s.r.o. Cestovní ruch v Moravskoslezském

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Projekt Regionální inovační strategie Libereckého kraje v rámci ROP NUTS II Severovýchod dne

Více

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY

Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj STANOVY NÁZEV A SÍDLO Název: Chodsko žije!, spolek pro kulturu a rozvoj Sídlo: Pelnářova 302, 34401 Domažlice CÍLE A ÚČEL ZALOŽENÍ Cílem spolku a společným zájmem

Více

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO

AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MA21 V MAS OPAVSKO Hlavním cílem aktivit pro rok 2016 je rozvoj partnerské spolupráce a získání kategorie D. Současně také bude podporována snaha inovovat portfolio aktivit

Více

Zasedání Rady národních geoparků 8. listopadu 2016 Sokolov, Národní geopark Egeria

Zasedání Rady národních geoparků 8. listopadu 2016 Sokolov, Národní geopark Egeria Zasedání Rady národních geoparků 8. listopadu 2016 Sokolov, Národní geopark Egeria Přivítání panem Michaelem Rundem, ředitelem Muzea Sokolov. Přítomni: viz prezenční listina (příloha tohoto zápisu) 1.

Více

SMĚRNICE MŽP č. 6/2007 k zabezpečení jednotného postupu rezortu při nominaci území na národní geopark

SMĚRNICE MŽP č. 6/2007 k zabezpečení jednotného postupu rezortu při nominaci území na národní geopark MINISTERSTVO ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ V Praze dne 14. května 2007 Č.j.: 2868/M/07 34064/ENV/07 SMĚRNICE MŽP č. 6/2007 k zabezpečení jednotného postupu rezortu při nominaci území na národní geopark Článek 1

Více

Z Á P I S z jednání Správního výboru SOSM dne v Litovli

Z Á P I S z jednání Správního výboru SOSM dne v Litovli Z Á P I S 12016 z jednání Správního výboru SOSM dne 12. 2. 2016 v Litovli PŘÍTOMNI: STANĚK, HORÁK, SPURNÝ, ŠLAMBOR, KOŠUTEK, NOVÁK, KOHOUT OMLUVENI: BROŽ, PIŠŤÁK, ORSÁG, KORDAS, KADLEC, ŽMOLÍK, KUČERA

Více

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 1. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 28.11.2014 Místo: Zámek Zábřeh Účastníci konference: 28 účastníků (viz prezenční listina) - členové s hlasovacím právem:

Více

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava

Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava Statut Monitorovacího výboru Regionálního operačního programu Střední Morava ČÁST 1 OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Regionální rada regionu soudržnosti Střední Morava jako Řídící orgán

Více

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014:

ZDRAVÉ MĚSTO A MÍSTNÍ AGENDA 21 CHRUDIM AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21. Vyhodnocení návrhů na zlepšování procesu MA 21 v roce 2014: AKČNÍ PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ PROCESU MÍSTNÍ AGENDY 21 Co je Akční plán zlepšování procesu místní Agendy 21? Součástí každé metody modernizace veřejné správy, každého úspěšného procesu, je formulace přehledného

Více

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 6. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 1. března 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 34 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití

Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Správa Chráněné krajinné oblasti Broumovsko Centrum rozvoje Česká Skalice Centrum kultury a vzdělávání Pellyho domy Police nad Metují Člověk a chráněná krajina stezky k soužití Konference konaná v rámci

Více

Jiří Jůza, Rada galerií ČR

Jiří Jůza, Rada galerií ČR Aktuální vývoj víceletého projektu RG ČR Standardizace práce se sbírkami v galeriích ČR a způsoby jejího měření. SBORNÍK RG ČR 2014 Sborník závěrečných textů a překladových materiálů z grantových projektů

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období

Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2017 2025 Mgr. Lukáš Dědič PROCES - Centrum pro rozvoj obcí a regionů, s.r.o. Člen skupiny PAAC CONSORTIUM Web: rozvoj-obce.cz Email: info@rozvoj-obce.cz

Více

Pozvánka na zasedání valné hromady MAS Uničovsko o.p.s. zasedání se uskuteční v zasedací místnosti v Medlově. dne v 9.00 hod.

Pozvánka na zasedání valné hromady MAS Uničovsko o.p.s. zasedání se uskuteční v zasedací místnosti v Medlově. dne v 9.00 hod. Pozvánka na zasedání valné hromady MAS Uničovsko o.p.s. zasedání se uskuteční v zasedací místnosti v Medlově dne 23.3. 2016 v 9.00 hod. Program: 1. volba zapisovatele 2. úvodní slovo předsedy správní rady

Více

Program rozvoje Libereckého kraje Základní informace pro projednání na obcích s rozšířenou působností únor - březen 2014.

Program rozvoje Libereckého kraje Základní informace pro projednání na obcích s rozšířenou působností únor - březen 2014. Program rozvoje Libereckého kraje 2014 2020. Základní informace pro projednání na obcích s rozšířenou působností únor - březen 2014. Význam PRLK 2014 2020? - důležitý strategický dokument kraje, pořizuje

Více

Zápis z VH MÚLP, která se konala dne 9. 3. 2015 v obci Hřebeč

Zápis z VH MÚLP, která se konala dne 9. 3. 2015 v obci Hřebeč Zápis z VH MÚLP, která se konala dne 9. 3. 2015 v obci Hřebeč Program: 1) Přivítání a prezence. 2) Webové stránky mikroregionu - prezentace obcí - spojení na členské obce - databáze a podmínky pro představení

Více

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR

Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Zápis z 301. zasedání předsednictva TA ČR Číslo jednací TACR/41-20/2016 Datum a čas: 26. 5. 2016, 9:30 12:30 h Místo konání: Kancelář TA ČR, Evropská 37, Praha 6 Přítomni: Ing. Miroslav Janeček, CSc. (MJ),

Více

Zasedání RADY NÁRODNÍCH GEOPARKŮ listopad 2015, Stříbro, Krasíkov

Zasedání RADY NÁRODNÍCH GEOPARKŮ listopad 2015, Stříbro, Krasíkov Zasedání RADY NÁRODNÍCH GEOPARKŮ 24. 25. listopad 2015, Stříbro, Krasíkov Přítomni: viz Příloha č. 1 Přivítání členů a hostů ředitelem Geoparku GeoLoci panem Janem Florianem Minuta ticha věnovaná Tomášovi

Více

Více informací k příjemcům podpory naleznete v Prováděcím dokumentu ROP JV v kapitole 3 Prioritní osy a popis oblastí podpory na

Více informací k příjemcům podpory naleznete v Prováděcím dokumentu ROP JV v kapitole 3 Prioritní osy a popis oblastí podpory na oblast podpory: 2.2 Rozvoj služeb v cestovním ruchu vyhlášení výzvy: 17. prosince 2007 příjem žádostí: od 2. ledna do 29. února 2008 1. Cíle oblasti podpory Hlavní cíl: Zkvalitnit a rozvíjet marketingové,

Více

Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov

Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov Statut a Jednací řád Řídícího výboru projektu MAP ORP Sokolov Úvodní ustanovení Článek I.. Tento Statut a Jednací řád upravuje podobu a jednání Řídícího výboru v rámci projektu MAP ORP Sokolov 2. Řídící

Více

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21

PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21. Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého města a MA21 2018 PLÁN ZLEPŠOVÁNÍ ZDRAVÉHO MĚSTA TÁBORA A MÍSTNÍ AGENDY 21 Zpracovala: Ing. Jana Lorencová koordinátorka Zdravého a MA21 Plán zlepšování je základním pracovním nástrojem koordinátora. Obsahuje souhrnný

Více

3. zasedání smluvních stran Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat tzv. Karpatská úmluva

3. zasedání smluvních stran Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat tzv. Karpatská úmluva 3. zasedání smluvních stran Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat tzv. Karpatská úmluva 25. 27. května 2011, Bratislava, Slovensko vrcholný orgán Úmluvy, který rozhoduje o základních procedurálních,

Více

Rada Národního parku Šumava

Rada Národního parku Šumava NPS 05053/2013 Rada Národního parku Šumava Zápis z jednání Rady NPŠ ze dne 20. června 2013 (ověřený) Místo zasedání Hotel Zlatá hvězda, Vimperk Přítomno: 30 členů Rady, 5 pověření plnou mocí, 35 celkem

Více

Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011

Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011 Grantový systém Zdravého města Třebíč obecná pravidla pro rok 2011 Obsah: 1. Úvod 2. Grantové programy pro rok 2011 3. Časový harmonogram 4. Manuál pro předkladatele žádostí a projektů 5. Organizační zajištění

Více

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference

NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ. z 6. zasedání Národní stálé konference NÁRODNÍ STÁLÁ KONFERENCE SOUBOR USNESENÍ z 6. zasedání Národní stálé konference Datum zasedání: 23. března 2017 Místo: Praha Je povinností příjemce vyhodnotit rizika přijímaných doporučení pro jejich realizaci.

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

RADA NÁRODNÍCH GEOPARKŮ , CHRUDIM

RADA NÁRODNÍCH GEOPARKŮ , CHRUDIM RADA NÁRODNÍCH GEOPARKŮ 21. 5. 2015, CHRUDIM - přivítání členů a hostů Danielem Smutkem - pozvánka na nadcházející konferenci a postkonferenční program v následujících dnech 1. Sekce Hodnocení nominací

Více

Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR

Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR Zápis z 17.jednání výboru Národní sítě MAS ČR dne 9.1. 2009 od 10:00 hodin, Choceň (městský úřad) MAS NAD ORLICÍ Přítomní (podle prezenční listiny): Členové a náhradníci výboru s právem hlasovat: František

Více

Zápis ze zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán vzdělávání pro ORP Litovel II

Zápis ze zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán vzdělávání pro ORP Litovel II Zápis ze zasedání Řídícího výboru projektu Místní akční plán vzdělávání pro ORP Litovel II Registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008576 Místo: Zasedací místnost MAS Moravská cesta, z.s.,

Více

JEDNACÍ ŘÁD MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 2013

JEDNACÍ ŘÁD MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 2013 JEDNACÍ ŘÁD MONITOROVACÍHO VÝBORU OPERAČNÍHO PROGRAMU PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 2013 ÚVODNÍ USTANOVENÍ 1. Jednací řád Monitorovacího výboru Operačního programu Podnikáni a inovace (dále jen Jednací řád

Více

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě

Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Zápis z 18. zasedání Výboru Regionální rady regionu soudržnosti Jihovýchod, konaném dne 22. 4. 2009 v Jihlavě Program zasedání: 1. Schválení návrhu programu jednání 2. Schválení ověřovatelů zápisu 3. Zpráva

Více

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ

JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ JEDNACÍ ŘÁD Monitorovacího výboru Operačního programu Doprava (dále jen OPD ) 2014-2020 Článek 1 Úvodní ustanovení ČÁST I OBECNÁ USTANOVENÍ 1. Jednací řád Monitorovacího výboru OPD (dále Jednací řád) se

Více

Statut pracovního výboru pro Architekturu a strategii Rady vlády pro informační společnost

Statut pracovního výboru pro Architekturu a strategii Rady vlády pro informační společnost Statut pracovního výboru pro Architekturu a strategii Rady vlády pro informační společnost (dále jen statut ) Článek 1 Úvodní ustanovení (1) Pracovní výbor pro Architekturu a strategii (dále jen pracovní

Více

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje

Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Zápis 7. zasedání Regionální stálé konference Moravskoslezského kraje Den konání: 25. září 2017 Místo: předsálí zastupitelstva kraje Účastníci konference: 33 účastníků (viz prezenční listina) - členové

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu

Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Zápis z ustavující schůze Řídícího výboru projektu Místní akční plán II rozvoje vzdělávání ORP Bystřice nad Pernštejnem Datum konání: 27. března 2018 Místo konání: zasedací místnost Městského úřadu Bystřice

Více

Článek 1 Úvodní ustanovení

Článek 1 Úvodní ustanovení Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání Novojičínska Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Jednací řád Řídícího výboru Místního akčního plánu rozvoje vzdělávání Novojičínska (dále

Více

Zápis č. 2/2015 Z Valné hromady SOTM, konané 12. května 2015 v 17.00 hodin v sídle SOTM

Zápis č. 2/2015 Z Valné hromady SOTM, konané 12. května 2015 v 17.00 hodin v sídle SOTM Zápis č. 2/2015 Z Valné hromady SOTM, konané 12. května 2015 v 17.00 hodin v sídle SOTM Valná hromada byla řádně svolána, předseda konstatoval, že je přítomna nadpoloviční většina zástupců obcí, je tedy

Více

Společné jednání odborných pracovních skupin a členů programového výboru k programovým rámcům SCLLD MAS Pobeskydí. Třanovice,

Společné jednání odborných pracovních skupin a členů programového výboru k programovým rámcům SCLLD MAS Pobeskydí. Třanovice, Společné jednání odborných pracovních skupin a členů programového výboru k programovým rámcům SCLLD MAS Pobeskydí Třanovice, 22. 10. 2015 OP Zaměstnanost (str. 14) Popis cíle opatření Popis možných zaměření

Více

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE CHUDEROV. NA OBDOBÍ veřejné projednání

STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE CHUDEROV. NA OBDOBÍ veřejné projednání STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE OBCE CHUDEROV NA OBDOBÍ 2017-2023 veřejné projednání 17.10.2017 PROGRAM JEDNÁNÍ Úvod, uvítání Prezentace - Informace o aktuálním Návrhu Strategického plánu rozvoje obce Chuderov

Více

Zpracování Integrované strategie území (ISÚ) MAS Mezi Úpou a Metují 2014 2020 Postup prací

Zpracování Integrované strategie území (ISÚ) MAS Mezi Úpou a Metují 2014 2020 Postup prací Zpracování Integrované strategie území (ISÚ) MAS Mezi Úpou a Metují 2014 2020 Postup prací Verze: 22. 5. 2014 Vysvětlivky: ZH = Zdena Hovorková = Jiří Kmoníček = Alena Bauerová, odborná konzultantka pro

Více

Informační priorita Indikátor Jednotka Specifikace a přibližný počet

Informační priorita Indikátor Jednotka Specifikace a přibližný počet Opatření/nástroje komunikace a propagace Návrh ročního komunikačního plánu OPŽP pro rok 2008 Informační priorita Indikátor Jednotka Specifikace a přibližný počet Rozpoče t cca (Kč) Zdroj dat On-line komunikace

Více

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období

Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období Strategický rámec rozvoje veřejné správy České republiky pro období 2014-2020 Usnesení vlády České republiky ze dne 27. srpna 2014 č. 680 ke Strategickému rámci rozvoje veřejné správy České republiky pro

Více

Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism

Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism Stanovisko Agentury Helptour k projektu Náboženský cestovní ruch (NCR) agentury Czechtourism A. Vzhledem zejména k zhodnocení a porovnání připravovaných výstupů projektu NCR a projektu MAGNI, konkrétním

Více

Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období

Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období Akční plán Národní strategie globálního rozvojového vzdělávání pro období 2016-2017 Oblast Úkol Gestor Indikátor Vzdělávací politika, koncepce a programy Zlepšit vnímání důležitosti problematiky globálního

Více

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví

Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Zápis z jednání výboru MAS Střední Povltaví Dne 24. 9. 2012 v 16 00 hodin Kancelář MAS SP - Kovářov Přítomni Hroch Pavel, Tollinger Jindřich, Ing. Čunát Miroslav, Mgr. Kolářová Ludmila, Ing. Málek Bohumil

Více

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30)

ZÁPIS. (zahájení zasedání v 13:35, ukončení v 14:30) ZÁPIS z 9. zasedání výboru Regionální rady regionu soudržnosti Moravskoslezsko, konaného dne 5. září 2007 v zasedací místnosti rady kraje, Krajský úřad Moravskoslezského kraje (zahájení zasedání v 13:35,

Více

ZÁPIS. Z 8. jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. Z 8. jednání Regionální stálé konference ZÁPIS Z 8. jednání Regionální stálé konference Termín: 07. 09. 2016 Místo: Krajský úřad Libereckého kraje, multimediální sál Čas zahájení jednání: 14:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni 15:30 hodin

Více

dle prezenční listiny všech 12 zástupců obcí ředitel SOTM Jan Řebíček DiS. Lucie Oherová - pracovnice SOTM Iveta Nováková - účetní SOTM

dle prezenční listiny všech 12 zástupců obcí ředitel SOTM Jan Řebíček DiS. Lucie Oherová - pracovnice SOTM Iveta Nováková - účetní SOTM Z á p i s z valné hromady SOTM, konané dne 17.prosince 2012 v 17.00hod. v zasedací místnosti sídla SOTM Proseč ====================================================== Přítomni: Hosté : Program: dle prezenční

Více

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y

V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V Y H L Á Š E N Í V Ý Z V Y V souladu s Regionálním operačním programem regionu soudržnosti Střední Morava (dále jen ROP Střední Morava) vyhlašuje Výbor Regionální rady regionu soudržnosti Střední Morava

Více

Výzva pro předkládání žádostí o grant z Fondu environmentální odbornosti v Programu švýcarsko-české spolupráce

Výzva pro předkládání žádostí o grant z Fondu environmentální odbornosti v Programu švýcarsko-české spolupráce Výzva pro předkládání žádostí o grant z Fondu environmentální odbornosti v Programu švýcarsko-české spolupráce Ministerstvo životního prostředí jako zprostředkovatel Fondu environmentální odbornosti vyhlašuje

Více

Národní stálá konference komora ITI a IPRÚ

Národní stálá konference komora ITI a IPRÚ Národní stálá konference komora ITI a IPRÚ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR NÁRODNÍ ORGÁN PRO KOORDINACI 5. zasedání 5. října, Poděbrady Program zasedání Čas Bod programu 13:30 13:45 Aktuality z urbánní

Více

Strategické řízení a plánování jak zefektivňovat veřejnou správu

Strategické řízení a plánování jak zefektivňovat veřejnou správu MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci Strategické řízení a plánování jak zefektivňovat veřejnou správu Věra-Karin Brázová 2. 6. 2017, konference MODERNÍ VEŘEJNÁ SPRÁVA Obsah prezentace

Více