UI PRO UMĚLCE. České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR) Hi-Fi prototyp

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "UI PRO UMĚLCE. České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR) Hi-Fi prototyp"

Transkript

1 České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická UI PRO UMĚLCE Návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR) Hi-Fi prototyp Autoři: Chvála Michal, Rubeš Lukáš Cvičící: Ing. Jan Balata ZS 2015/2016

2 Obsah High-Fidelity prototyp...3 Technický popis...3 State transition network...4 Popis prototypu...5 Vložení díla...5 Upravení nahrávaného díla...7 Prohlížení si svých nahraných děl...10 Testování prototypu...11 Příprava testu...12 Účastník Účastník Analýza nálezů...14 Dokumentace...14

3 High-Fidelity prototyp Při tvorbě High-Fidelity prototypu jsme vycházeli z Low-Fidelity prototypu použitého v úloze D3. Opět zde popisujeme a testujeme hlavní scénáře průchodu: Nahrání obrázku Upravení nahrávaného obrázku Prohlížení svých nahraných děl V našem prototypu jsme měnili pár věcí, které nám vyplynuly z testování Low-Fidelity prototypu: Při ukládání obrázků do složek jsme změnili název z nová složka na Vytvořit novou galerii. Uživatelé byli trochu zmateni z použité symboliky a mysleli si, že mohou nahrávat celé složky. To samozřejmě v našem prototypu nelze, neboť musíme kontrolovat, že nahraná díla jsou pouze určité soubory. Dále jsme u komentářů odstranili hvězdičky pro hodnocení děl a přidali možnost hodnotit komentáře. Uživatelé si nejprve mysleli, že hvězdičky v Low-Fidelity prototypu patří ke komentářům a celkově nerozuměli značení. Komentáře se nyní hodnotí stylem palec nahoru/dolu. Nakonec jsme změnili řazení komentářů na hlavní obrazovce tak, že se nyní řadí dle jednotlivých děl. Prototyp lze spustit otevřením souboru app.html ve webovém prohlížeči. Soubor se nachází v přiložené složce layout. Technický popis Prototyp byl vytvořen v html, css a javascriptu za pomoci frameworku Semantic-UI. 1 Jako vývojové prostředí byl použit PhpStorm. Návrh rozhraní byl vyvinut pro webový prohlížeč Google Chrome. Správná funkčnost v jiných prohlížečích není zaručena. Rozhraní editace obrázku bylo vytvořeno pomocí html elementu canvas. Rotace využívá možnost canvasu rotovat obsah podle počátku souřadnicové soustavy. Jen je nutné před začátkem rotace posunout počátek soustavy do středu obrázku a poté zase zpět. Oříznutí bylo též implementováno pomocí canvasu. Tentokrát však bylo nutné vložit dva nad sebe. Spodní pro vykreslení obrázku a vrchní pro zobrazení výběrového obdélníku. Obdélník musí být smazán a znovu vykreslen po každém pohybu myši. Proto je nutné použít dva canvasy. Jinak by byl mazán i obrázek. Opravený obrázek se nijak neukládá. Pro účely prototypu to není třeba. V budoucnu by ovšem neměl být problém upravený obrázek uložit a odeslat na server. 1

4 State transition network Na diagramu jsou zobrazeny jednotlivé přechody mezi stavy aplikace. Ze všech stavů se lze dostat zpět do původního stavu Dashboard, pro přehlednost ale tuto skutečnost nezobrazujeme.

5 Popis prototypu Low-Fidelity prototyp jsme popisovali detailně v úloze D3, kdy se náš High-Fidelity v hlavní funkčnosti neliší. Opět budeme popisovat nejzajímavější části, především kvůli vizuální stránce High-Fidelity prototypu. Popis prototypu jsme si rozdělili do několika částí popisující scénáře průchodu. Opět začneme ukázkou hlavní obrazovky, kde jsme provedli již okomentované změny v řazení a zobrazení komentářů. Vložení díla Při vkládání děl musí uživatel kliknout na tlačítko Vložit dílo. Zobrazí se mu obrazovka, kde si postupně nahrává obrázky. Počet nahrávaných děl najednou omezený není. Z důvodů urychlení vývoje a testování se vždy jako nahrané soubory objeví dva obrázky zakomponované v prototypu. Dalším krokem je stisknutí tlačítka Pokračovat. Zde v druhé fázi nahrávání si uživatel musí zvolit, zda se jedná o komiks, či ilustraci. V případě ilustrací si poté vybere galerii, do které svůj obrázek uloží. V opačném případě při ukládání komiksu musí ještě autor vyplnit údaje o nahrávaném díle, především zvolit žánr.

6

7 Upravení nahrávaného díla Naší aplikaci jsme navrhovali jako webové rozhraní, které je přístupné především z počítače. Také jsme předpokládali, že autoři komiksů budou disponovat softwarem na úpravu obrázků. V naší aplikace jsme se zaměřili pouze na drobnější úpravy velikosti a tvaru. Úprava obrázku je možná při nahrávání děl. Když uživatel najede myší na nahrané dílo, objeví se kontextové okénko s dalšími možnostmi k danému dílu. Tato situace je vyobrazena na druhém obrázku. Po kliknutí na tlačítko upravit se objeví nová stránka, kde si uživatel může vybrat ze dvou možností, obrázek Oříznout nebo Rotovat. Při ořezávání obrázku si uživatel tažením myši nakreslí obdélník a klepnutím na tlačítko Oříznout provede změny. Takto může měnit rozměry obrázku libovolně dlouho, dokud neklepne na tlačítko Uložit změny nebo Zpět. Při rotaci má uživatel na výběr pouze dvě tlačítka v podobě šipek reprezentující rotaci po nebo proti směru hodinových ručiček.

8

9

10 Prohlížení si svých nahraných děl Posledním scénářem je případ, kdy si uživatel chce prohlédnout svá nahraná díla a získat tak zpětnou vazbu od čtenářů. V hlavní nabídce si zvolí možnost Moje díla a zobrazí se mu seznam všech jeho děl, které do aplikace nahrál. Po klepnutí na konkrétní dílo se uživateli zobrazí detailní popis. Pod položkou Obsah si může prohlédnout své dílo a v záložce Komentáře si přečíst hodnocení čtenářů.

11 Testování prototypu Při testování jsme chtěli ověřit funkčnost a hlavně použitelnost. Opět jsme testovali stejné průchody aplikací, jako v předešlé úloze Nahrát obrázek Upravit nahrávaný obrázek Zjistit, jak si jejich komiks vede u čtenářů (hodnocení, počet přečtení/shlédnutí, komentáře) Zároveň jsme se také zaměřili na konkrétní změny, které jsme oproti minulému prototypu provedli. Cílem tedy bylo zjistit, zda jsme nalezené nedostatky správně odstranili a nevytvořili další nejasnosti.

12 Příprava testu K testu jsme přizvali dva lidi, kteří mají alespoň minimální zkušenost s kreslením obrázků, či komiksů. Účastníci měli za úkol projít celým prototypem a komentovat jednotlivé kroky. S těmito podmínkami souhlasili pouze za předpokladu, že nikde nebudeme zveřejňovat jejich identitu. Souhlasili s pořízením audio nahrávky, ale pouze pro účely kvalitnějšího zpracování výsledků, a opět bez zveřejňování. Jelikož se jedná o webovou aplikaci, test byl prováděn na počítači v domácím prostředí. Pro dokumentaci testů byl použit záznam dění na obrazovce počítače a záznam zvuku. Participanti byli seznámeni s účelem aplikace a jejich rolí. Poté byli požádáni, aby prošli aplikaci a komentovali, co dělají a vidí na obrazovce. Pokud účastník některý z úkolů nesplnil v rámci volného průchodu, byl následně vyzván k jeho splnění. Účastník 1 Prvním účastníkem byl muž ve věku kolem 35 let, pracuje jako stavební inženýr a komiksy kreslí ve volném čase. Hlavní obrazovka Úvodní obrazovka mu přišla jednoduchá a přehledná. Nebyl si ale jistý, zda položka Novinky patří k jeho dílům nebo k dílům ostatních autorů.

13 Vkládání děl Jelikož jsou na hlavní obrazovce pouze dvě tlačítka, neměl participant problém klepnout na tlačítko Vložit dílo na první pokus. Poté co, nahrál soubory, byl vyzván k tomu, aby jeden z vložených obrázků upravil. Tento úkol trval chvíli déle, protože participant nemohl najít tlačítko upravit dílo. Poté ale zkoušel přejíždět myší po obrazovce a danou možnost nalezl. Po prvním účastníkovi jsme požadovali, aby zkusil obrázek oříznout a vše proběhlo bez problémů. Druhá fáze nahrávání proběhla také bez jakýchkoliv zádrhelů. Participant přidělil svému obrázku kategorii Ilustrace a dílo úspěšně nahrál. Prohlížení děl Účastník se proklikl z hlavní obrazovky do galerie a poté si rozklikl detail nahraného díla. Přečetl si pod dílem komentáře a k celkovému vzhledu neměl připomínky. Připomínky První připomínka byla, co znamená tabulka Novinky. Druhým nedostatkem participant shledal skutečnost, že aplikace nijak neohlásí uložení díla. Účastník 2 Druhým účastníkem je slečna ve věku 19 let, která stále studuje střední školu a chtěla by pokračovat ve studiích grafiky. Hlavní obrazovka Na úvodní obrazovce by si účastnice představovala galerii nových obrázků od jiných autorů. Přišla jí škoda, že jsme vytvářeli aplikaci pouze z pohledu autorů. Vkládání děl Nahrávání souborů se i zde obešlo bez význačných komplikací. Tentokrát jsme po účastnici chtěli, aby obrázek otočila o libovolný úhel. Ihned si všimla možnosti Upravit a dala se do práce. U druhého participanta jsme vyžadovali, aby obrázek uložila pod kategorií Komiks. Prohlížení děl Při prohlížení obrázků hned účastnice poznamenala, že by bylo vhodné mít u svých nahraných děl možnost náhledu. Zbytek pak proběhl bez komplikací. Připomínky První připomínkou byla univerzálnost naší aplikace a snaha přiblížit to i autorům čtenářům. Dále se účastnici nelíbilo, že při ukládání děl pod kategorií Komiks vybírá z omezeného počtu žánrů. Líbila by se jí širší nabídka a také možnost vytvořit si svojí novou kategorii.

14 Analýza nálezů První participant si stěžoval na nedostatečnou interakci s uživatelem, konkrétně na neohlášení nahraného díla. Takovýchto informačních dialogů by mohlo být v naší aplikaci více, ať už se to týká nahrání nebo upravení díla. Zároveň také nepochopil význam Novinek. S podobným problémem jsme se setkali i u druhého participanta a shodli jsme se na tom, že je potřeba mít všude náhledy děl. Zároveň je také vhodné přidat na úvodní obrazovku novinky ostatních autorů. Sekce Novinky byla původně zamýšlena pro zobrazování informací vkládaných administrátory aplikace. Jako například pozvánky na různé akce, informace o vývoji aplikace a podobně. K nepochopení došlo pravděpodobně z důvodu nevyplnění konkrétních textů u samotných novinek. Nicméně myšlenka, že by každý autor mohl vytvářet novinky o své tvorbě, je zajímavá a mohla by se použít v dalším vývoji aplikace. V nynější podobě má uživatel při ukládání komiksu na výběr pouze omezený počet žánrů. Vhodné by bylo přidat možnost vytvořit si nový žánr, který by nejlépe vystihl autorovo dílo. Zároveň také nikde není řečeno, že komiks má pouze jeden žánr. Po vybrání jednoho žánru by se uživateli měla opět zobrazit daná nabídka, kde by si mohl vybrat současně i jinou možnost. Dokumentace Funkcionální požadavky Dokumentaci jsme rozdělili na dvě části, a to na nutné a vhodné požadavky. Nutné požadavky vycházejí z funkčnosti a z požadavku uživatelů. Do druhé kategorie spadají méně důležité prvky, které jsou především bonusem. Nutné Vhodné Neustále zobrazovat tlačítko Dashboard a Nastavení Registrační a přihlašovací formulář pro uživatele Správa uživatelského účtu Statistika uživatele Možnost nahrát a spravovat nahraná díla Možnost si číst a reagovat na komentáře Možnost prohlížet si komiksy od jiných uživatelů Na úvodní obrazovce přidat novinky jiných autorů Možnost komunikovat s ostatními čtenáři/autory jinak než přes komentáře Možnost přátelit se s jinými uživateli (po vzoru Facebooku) Dostávat upozornění na komentáře Možnost vytvářet si nové žánry komiksu

15 Interakce Aplikace je určeno pro osobní počítače, prototyp jsme nepřispůsobovali mobilním zařízením. Aplikace se ovládá pomocí klávesnice a myši. Na zařízeních s dotykovou obrazovkou je možné nahradit myš za dotyk. Vizuální design Vizuální stránku aplikace uživatelé příliš nehodnotili, neboť není tak důležitá, jako její funkčnost. Barvu tlačítek a horní lišty jsme zvolili tmavě modrou, aby se vizuálně odlišily od zbytku, většina tlačítek obsahuje textový popis. V každé části naší aplikace umožňujeme uživateli vrátit se na úvodní obrazovku nebo otevřít nastavení. Na úvodní obrazovce jsou sekce Novinky a Nejnovější komentáře zabalovací, aby případně uživatele nerušily. UX design Naší hlavní snahou bylo zpříjemnit uživatelům sdílení komiksů s okolním světem. Prioritou tedy byla rychlost a jednoduchost. Uživatelům by měl být na první pohled jasný význam jednotlivých položek a orientace mezi nimi. Aplikace by měla být součástí každodenního života jak autorů, tak čtenářů.

Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka

Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka Řekni, co jíš, a Máša ti řekne, co jsi za člověka Dokument D3 Kateřina Fixová Michal Bečka České vysoké učení technické v Praze Fakulta Elektrotechnická Ondřej Záruba Návrh uživatelských rozhraní (A4M39NUR)

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Tel.: 558 646 913 Fax: 558 6626 500 Webové stránky města Kolín Uživatelská příručka Vypracovala Kateřina Klichová 28. 4. 2011 Obsah 1 Přílohy... 1 1.1 Vložení přílohy... 1 1.2 Smazání přílohy... 2 1.3

Více

Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Webová aplikace Znalostní testy online UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 2005 Lukáš Trombik OBSAH ÚVOD... 1 SPUŠTĚNÍ... 1 POPIS OVLÁDÁNÍ INFORMAČNÍHO SYSTÉMU... 1 POPIS KLIENTSKÉ ČÁSTI... 1 POPIS ADMINISTRÁTORSKÉ ČÁSTI...

Více

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ

PROFI TDi s.r.o. 696 37, Želetice 40 www.profi-tdi.cz info@profi-tdi.cz. Návod k používání systému OTDI.CZ Návod k používání systému OTDI.CZ Vážený kliente. Děkujeme za projevený zájem o náš on-line systém evidence kontrol, určený speciálně pro účely dozorů staveb. Systém OTDI.CZ nabízí svým uživatelům zejména:

Více

Maturitní projekt do IVT Pavel Doleček

Maturitní projekt do IVT Pavel Doleček Maturitní projekt do IVT Pavel Doleček CO FILMBOOK JE Filmbook je uzavřená webová aplikace pro celkovou správu informací a dat souvisejících se sledováním filmů. Primárně je zaměřen na uchovávání a spravování

Více

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou

Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou Práce s administračním systémem internetových stránek Podaných rukou 2011 Ing. Jakub Matas Přihlášení a uživatelský účet Přihlášení Přihlášení do aplikace lze dvěma způsoby: 1. Pomocí panelu ve vrchní

Více

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol)

PORTÁL KAM NA ŠKOLU VE ZLÍNSKÉM KRAJI (stručný návod pro ředitele a administrátory škol) 1. PŘÍSTUP K PORTÁLU REGISTRACE - PŘIHLÁŠENÍ Adresa úvodní stránky: www.burzaskol.cz (přechodně: www.sofiazk.cz/burzaskol) Vytvoření uživatelského účtu registrace Pro portál jsou platné přihlašovací údaje

Více

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu

Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu 2013 Podrobný návod pro administraci zákaznických účtů na portálu Czechiatour.eu Czechiatour.eu 1.2.2013 Vážení zákazníci portálu Czechiatour.eu. Abychom Vám co nejvíce usnadnili orientaci v administraci

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

Uživatelská příručka administrativního rozhraní Vědecké knihovny v Olomouci

Uživatelská příručka administrativního rozhraní Vědecké knihovny v Olomouci Držitel certifikátu jakosti ISO 9001:2001 Uživatelská příručka administrativního rozhraní Vědecké knihovny v Olomouci Stránka 1/44 Obsah 1.Redakční systém...4 1.1. Povolené jazykové mutace...4 5.2.1 Překlad

Více

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace

HLEDEJCENY.mobi. Obsah. Mobilní verze e-shopu. Důvody instalace Obsah HLEDEJCENY.mobi Mezi Vodami 1952/9 e-mail: info@hledejceny.cz HLEDEJCENY.mobi... 1 Mobilní verze e-shopu... 1 Důvody instalace... 1 Výhody... 2 Co je k mobilní verzi potřeba... 2 Objednávka služby...

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Manuál k redakčnímu systému

Manuál k redakčnímu systému Manuál k redakčnímu systému 1. OBSAH 2. Úvod... 3 3. Příspěvky... 5 4. Média... 8 5. Stránky... 10 6. Menu... 12 7. Profil... 13 2 2. ÚVOD PŘIHLÁŠENÍ DO SYSTÉMU Přihlášení do redakčního systému WordPress

Více

Manuál elektronického workflow procesu Kolegium děkana. Zpracoval: Jan Sedláček

Manuál elektronického workflow procesu Kolegium děkana. Zpracoval: Jan Sedláček Manuál elektronického workflow procesu Kolegium děkana Zpracoval: Jan Sedláček 1. Doporučení a nastavení a. Jak se k aplikaci dostat a jak spustit úlohu Aplikace je dostupná online na adrese https://bpmt.cvut.cz/lportal/web/guest/ibm-bpm.

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Práce s portálem... 2 2. Registrace... 3 1.1. Základní údaje... 4 1.2. Informace o zařízení... 5 1.3. Fotografie... 5 1.4. Platba a podmínky... 6 1.5. Smlouva...

Více

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI AKCÍ PROJEKTŮ 1. ÚVOD...2 2. VLOŽENÍ NOVÉ AKCE PROJEKTU...3 3. EDITACE UVEŘEJNĚNÉ AKCE PROJEKTU...7 4. WORKFLOW...9 4.1 Notifikace... 11 4.2 Komunikace k akci projektu... 12

Více

ipodatelna Uživatelská příručka

ipodatelna Uživatelská příručka Uživatelská příručka 1 Obsah Obsah 1 I Úvod 2 II Práce s aplikací 3 III Podání 4 1 Nové podání... 5 IV Informace o Uživateli 11 V Podatelna 13 1 Přijmout... a odmítnout podání 13 2 Seznam... došlých podání

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd

Nápověda k systému CCS Carnet Mini. Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR

CzechAdvisor.cz. Návod pro členy AHR CzechAdvisor.cz Návod pro členy AHR Obsah 1. Registrace... 2 1.1. Základní údaje... 3 1.2. Informace o zařízení... 4 1.3. Fotografie... 4 1.4. Platba a podmínky... 5 1.5. Smlouva... 6 2. Přihlášení do

Více

Manuál pro žadatele OBSAH

Manuál pro žadatele OBSAH Manuál pro žadatele OBSAH 1. Úvod... 2 2. Registrace žadatele do systému... 3 3. Přihlášení... 5 4. Změna hesla... 6 5. Obnova zapomenutého hesla... 7 6. Vyplňování formuláře žádosti o dotaci... 8 6.1.

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní

Webová aplikace rezervační systém. Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Webová aplikace rezervační systém Semestrální úloha předmětu A7B38TUR Testování uživateských rozhraní Obsah 1 Úvod...3 1.1 Popis aplikace...3 1.2 Popis cílové skupiny uživatelů...3 2 Test bez uživatele...4

Více

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::..

..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::.. ..:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. ..:: IKV.EVARIANTY.CZ ::....:: Uživatelský manuál pro studenty ::.. 1 OBSAH OBSAH...2 1. Vstup na portál IKV...3 1.1 Registrace...4 1.2 Přihlášení...5 2. Po přihlášení...6 2.1 Hlavní menu...7 Hlavní menu

Více

USI Úloha A2. Kognitivní průchod. Autor: Thang Do

USI Úloha A2. Kognitivní průchod. Autor: Thang Do ČVUT USI Úloha A2 Kognitivní průchod Autor: Thang Do 15.10.2013 Obsah 1 Popis aplikace 2 1.1 Úvodem co je DeviantArt...................... 2 1.2 Bližší pohled............................. 2 2 Cílová skupina

Více

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive

Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Základní uživatelský manuál služby WMS Drive Uživatelský manuál Obsah Uživatelský manuál Obsah 2 Webový klient Základní prostředí 3 Webový klient Oblíbené položky 4 Webový klient Upload souborů 5 Webový

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 4 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Nastavení projektů...

Více

Athena Uživatelská dokumentace v

Athena Uživatelská dokumentace v Athena Uživatelská dokumentace v. 2.0.0 OBSAH Obsah... 2 Historie dokumentu... 3 Popis systému... 4 Založení uživatele... 5 Přihlášení uživatele... 7 První přihlášení... 8 Založení profilu zadavatele/dodavatele...

Více

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Návrh uživatelských rozhraní D3 NOV-WEB Web pro stránky předmětů Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Prototyp - Prototyp je vytvořen formou webové stránky. Výchozí stránka prototypu

Více

ELEKTRONICKÉ FORMULÁŘE - ZPRÁVA O PLNĚNÍ ODDLUŽENÍ

ELEKTRONICKÉ FORMULÁŘE - ZPRÁVA O PLNĚNÍ ODDLUŽENÍ NOVINKY VERZE 12.6.0 ze dne 30. 8. 2017 Vážení uživatelé, do informačního systému Insolvenční správce jsme implementovali další plně funkční elektronický formulář, do kterého se automaticky doplňují data,

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

Návod k využívání interaktivních funkcí

Návod k využívání interaktivních funkcí Návod k využívání interaktivních funkcí Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody Interaktivní TV. Svoji Interaktivní TV budete ovládat přes velmi jednoduchou a intuitivní aplikaci.

Více

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz

Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz Mobilní aplikace Jízdní řády Y39PDA Marek Temnyak temnymar@fel.cvut.cz 1 Obsah 1. Popis aplikace 2. Popis problému 2.1. Uživatelé 2.2. Aktivity 2.3. Systém 2.4. Kontext 3. Návrh uživatelského rozhraní

Více

Spoluvlastnici.cz Uz ivatelska př í řuc ka

Spoluvlastnici.cz Uz ivatelska př í řuc ka Spoluvlastnici.cz Uz ivatelska př í řuc ka Tato příručka slouží pro uživatele registrované na portálu Spoluvlastnici.cz. Umožní Vám rychle se zorientovat v množství užitečných funkcí, které portál nabízí.

Více

PowerPoint 2010 Kurz 5, 6

PowerPoint 2010 Kurz 5, 6 PowerPoint 2010 Kurz 5, 6 Obsah Kurz 5... 1 1. Časování prezentace 1 2. Audiozáznamy 2 3. Záhlaví a zápatí 3 Kurz 6... 4 4. Tvorba fotoalba 4 5. Komprese obrázků 5 6. Příprava výstupů 5 7. Tisk prezentace

Více

[BAL-MLP] Multiplayer

[BAL-MLP] Multiplayer České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Semestrální práce D2 předmětu A7B39PDA [BAL-MLP] Multiplayer Tomáš Kozák (další členové týmu: Tomáš Bruštík, Jaroslav Havelík) LS 2012/2013

Více

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA

DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA DOKUMENTACE REDAKČNÍHO SYSTÉMU PINYA Obsah Obsah... 4 Pinya CMS... 5 Přihlášení do systému... 6 Položky v menu administrace... 7 Uživatelé... 8 Správa uživatelů... 8 Nový uživatel... 9 Role... 10 Vytvoření

Více

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy

Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Bisnode Mobilní aplikace k prověření firmy Eldar Iosip, Eliška Roubalová, Tomáš Milata Analýza relevantních UI směrnic platformy Android Obecná struktura aplikace z nejvyšší úrovně se lze přes obrazovky

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

Manuál pro práci s modulem Otázky a odpovědi

Manuál pro práci s modulem Otázky a odpovědi Manuál pro práci s modulem Otázky a odpovědi Užitečné postupy a doporučení Obsah 1 Role uživatelů...3 2 Odesílání otázek...3 3 Přehled otázek...4 3.1 Orientace v přehledu...4 3.2 Základní údaje otázky...5

Více

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze

Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze Elektronická evidence činnosti studentů DSP na FLD Česká zemědělská univerzita v Praze 1 Návod pro studenty DSP 1.1 Vyplnění tabulky v Excelu Vzorovou tabulku ke stažení naleznete na webu www.fld.czu.cz

Více

SimBIm uživatelská dokumentace

SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm uživatelská dokumentace SimBIm (zkratka pro Similarity Between Images) je webová aplikace určená pro sběr uživatelských hodnocení podobnosti mezi obrázky. Tyto nasbíraná hodnocení jsou pak většinou

Více

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý

Uživatelský manuál. Aplikace GraphViewer. Vytvořil: Viktor Dlouhý Uživatelský manuál Aplikace GraphViewer Vytvořil: Viktor Dlouhý Obsah 1. Obecně... 3 2. Co aplikace umí... 3 3. Struktura aplikace... 4 4. Mobilní verze aplikace... 5 5. Vytvoření projektu... 6 6. Části

Více

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6

Bohuslav Mach, Správce úkolů. pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Správce úkolů pro informační systém firmy s-cape.cz 1/6 Popis aplikace - D1 Aplikace umožňující uživateli s vytvořeným účtem v informačním systému firmy s-cape.cz prohlížet a editovat s nim spojené úkoly.

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Postupy práce se šablonami IS MPP

Postupy práce se šablonami IS MPP Postupy práce se šablonami IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Postupy práce se šablonami IS MPP Modul

Více

Budovy a místnosti. 1. Spuštění modulu Budovy a místnosti

Budovy a místnosti. 1. Spuštění modulu Budovy a místnosti Budovy a místnosti Tento modul představuje jednoduchou prohlížečku pasportizace budov a místností VUT. Obsahuje detailní přehled všech budov a místností včetně fotografií, výkresů objektů, leteckých snímků

Více

Manuál pro obsluhu Webových stránek

Manuál pro obsluhu Webových stránek ResMaster Systems s.r.o. Truhlářská 1119/20, 110 00 Praha 1 Manuál pro obsluhu Webových stránek (Prosinec 2018) Jana Vítová, +420 225 388 130 2018 Obsah Úvod Webové stránky... 3 Slovník pojmů... 3 URL

Více

Už ivatelska dokumentace

Už ivatelska dokumentace Už ivatelska dokumentace Aplikace Portál úspěšných projektů je určena k publikování informací o projektech realizovaných za přispění některého z Operačních programů v gesci Ministerstva vnitra České republiky.

Více

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ

NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ NÁVOD NA VKLÁDÁNÍ A EDITACI ZADÁVACÍCH ŘÍZENÍ 1. ÚVOD...2 2. VLOŽENÍ NOVÉHO ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ...3 3. EDITACE UVEŘEJNĚNÉHO ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ... 10 4. VLOŽENÍ VÝSLEDKU ZADÁVACÍHO ŘÍZENÍ... 12 4.1 Zadávací

Více

Ekoškola - manuál pro správce školy

Ekoškola - manuál pro správce školy Ekoškola - manuál pro správce školy Obsah 1. Registrace 2. Administrace školy 3. Ekoškola - úkol měsíce 1. Registrace Registrace školy se provádí na adrese www.ekolampov.cz/cz/registrace-skoly. Zde zadejte

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka fakultního informačního systému NETFEI, určeného pro evidenci odborných praxí studentů FEI VŠB - TU Ostrava pro roli Garant OBSAH Obecné informace... 2 Firmy... 3 Témata praxí... 4

Více

Dokumentace pro správu zlínských DUM

Dokumentace pro správu zlínských DUM Dokumentace pro správu zlínských DUM Obsah 1 Správa administrátorů... 3 1.1 Přidávání administrátorů... 3 1.2 Nastavování práv administrátorů... 3 1.3 Upravení detailů administrátora... 5 1.4 Aktivování,

Více

Návod ke službě IPTV

Návod ke službě IPTV Návod ke službě IPTV Služba Dragon TV vám prostřednictvím technologie IPTV zprostředkuje jedinečný zážitek ze sledování televizních pořadů ve vaší domácnosti. Díky připojení k internetu můžete využívat

Více

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací

Snadná úprava stránek, nemusím umět HTML, tvořím obsah téměř jako ve Wordu. Jak změnit obsah nástěnky: vpravo nahoře Nastavení zobrazených informací Školení Wordpress Nainstalované pluginy: WPML Multilingual CMS Adminize Capability Manager Contact Form 7 Wordpress Download Monitor Google Analytics for WordPress Simple Google Sitemap XML Seznámení s

Více

Uživatelské prostřední v nové Kuki 2:0 beta

Uživatelské prostřední v nové Kuki 2:0 beta Uživatelské prostřední v nové Kuki 2:0 beta Přehrávač Bannery Trháky Seriály Posun v čase Detail pořadu Vyhledávání Pokračuj Nahrávky Kino Nastavení Dashboard (Základní obrazovka) Dashboard zobrazuje veškerý

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.3712 Škola adresa: Základní škola T. G. Masaryka Ivančice, Na Brněnce 1, okres Brno-venkov, příspěvková organizace

Více

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení

Uživatelská příručka pro. elektronické podání žádosti o uznání porostů. přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení Uživatelská příručka pro elektronické podání žádosti o uznání porostů a přístup k výsledkům přehlídek uznávacího řízení prostřednictvím Portálu farmáře verze: 1.0 Strana 1 (celkem 14) Vytvořeno dne 3.1.2011

Více

Interaktivní funkce Selfnet TV

Interaktivní funkce Selfnet TV Interaktivní funkce Selfnet TV Uživatelská příručka Vážení zákazníci, těší nás, že jste se rozhodli využívat výhody interaktivní televize Selfnet TV. Svoji Selfnet TV budete ovládat přes velmi jednoduchou

Více

Nápověda k systému CCS Carnet Mini

Nápověda k systému CCS Carnet Mini Nápověda k systému CCS Carnet Mini Manuál k aplikaci pro evidenci knihy jízd Vážený zákazníku, vítejte v našem nejnovějším systému pro evidenci knihy jízd - CCS Carnet Mini. V následujících kapitolách

Více

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci

Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci Moje-Projekty.cz Dokumentace k aplikaci 12. 3. 2015 Verze: 1.0 Obsah 1. Obecné informace... 3 2. Přihlášení do systému... 3 3. Odhlašování ze systému... 4 4. Jak si změnit heslo... 4 5. Jak si nastavit

Více

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ

PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ MANUÁL PRO PRÁCI S APLIKACÍ SKV - SYSTÉM KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ Verze 6.0 (130818) 1 OBSAH 1. ZÁKLADNÍ INFORMACE O POUŽÍVÁNÍ SKV - SYSTÉM PRO VÝBĚR KVALITNÍCH VÝSLEDKŮ... 3 1.1 PŘIHLÁŠENÍ DO SKV... 3 2.1

Více

UI PRO UMĚLCE. České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR) Analýza tématu

UI PRO UMĚLCE. České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická. Návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR) Analýza tématu České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická UI PRO UMĚLCE Návrh uživatelského rozhraní (A4M39NUR) Analýza tématu Autoři: Chvála michal, Rubeš Lukáš Cvičící: Ing. Jan Balata ZS 2015/2016

Více

Návod k zveřejnění zakázek na

Návod k zveřejnění zakázek na Návod k zveřejnění zakázek na www.jihovychod.cz verze 1.1 datum aktualizace: 10. 01. 2011 Co je to vlastně systém pro zveřejňování zadávacích/výběrových řízení? Prostřednictvím systému budou transparentně

Více

CRV Czech Republic je na facebooku!

CRV Czech Republic je na facebooku! CRV Czech Republic je na facebooku! Na to, abyste mohli prohlížet naše facebookové stránky, není třeba se registrovat. Stačí do internetového prohlížeče zadat adresu: http://www.facebook.com/pages/crv-czech-republic/198677136816177

Více

PROVOZNÍ DENÍK NÁVOD

PROVOZNÍ DENÍK NÁVOD PROVOZNÍ DENÍK NÁVOD ÚVOD Provozní deník slouží jako pomůcka při plánování a organizování pracovních činností jako pracovní kalendář, do kterého je možno vkládat jednorázové a opakované úkoly, provozní

Více

Popis modulu... 2. Přístup k modulu... 2. Popis rozhraní... 2. Práce s rozhraním... 3. Selektor událostí... 3. Události na zařízení...

Popis modulu... 2. Přístup k modulu... 2. Popis rozhraní... 2. Práce s rozhraním... 3. Selektor událostí... 3. Události na zařízení... Modul Události Obsah Popis modulu... 2 Přístup k modulu... 2 Popis rozhraní... 2 Práce s rozhraním... 3 Selektor událostí... 3 Události na zařízení... 3 Události na vstupu zařízení... 3 Události v rozhraní...

Více

Obecní webové stránky. www.benetice.net

Obecní webové stránky. www.benetice.net Obecní webové stránky www.benetice.net Obsah Registrace uživatele Panel uživatele Uživatelský profil Tvorba článků Skupiny Profily odběr informací Reakce na informaci TinyMCE Správa skupin Registrace uživatele

Více

ÚVOD... 3 REGISTRACE... 4 PUBLIKOVÁNÍ... 5 PŘÍSPĚVEK... 6 KALENDÁŘ... 7 MANUÁLY... 8 VLOŽENÍ NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 9 EDITOR... 10

ÚVOD... 3 REGISTRACE... 4 PUBLIKOVÁNÍ... 5 PŘÍSPĚVEK... 6 KALENDÁŘ... 7 MANUÁLY... 8 VLOŽENÍ NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 9 EDITOR... 10 MANUÁL OBSAH ÚVOD... 3 REGISTRACE... 4 PUBLIKOVÁNÍ... 5 PŘÍSPĚVEK... 6 KALENDÁŘ... 7 MANUÁLY... 8 VLOŽENÍ NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 9 EDITOR... 10 EDITACE NOVÉHO PŘÍSPĚVKU... 11 ŠABLONY... 11 VLOŽENÍ OBRÁZKU...

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE Fakulta elektrotechnická Deliverable D2 [NIC-WEB-] Redesign UI mojeid Předmět: [A4M39NUR] Návrh uživatelského rozhraní Zpracovali: Petr Liška, Jan Šrogl, Petr Štěpán

Více

Návod ke službě IPTV

Návod ke službě IPTV Návod ke službě IPTV Služba 4NET.TV vám prostřednictvím technologie IPTV zprostředkuje jedinečný zážitek ze sledování televizních pořadů ve vaší domácnosti. Díky připojení k internetu můžete využívat služby

Více

Obsah Úvod 4. TF Wmake 1.5

Obsah Úvod 4. TF Wmake 1.5 Obsah Úvod 4 Struktura systému 5 Uživatelské role 6 Přihlášení do systému 7 Úvodní stránka 8 enu redaktora 9 enu autora 9 azyky 0 Odhlášení ze systému 0 Nastavení Bloky Editace bloku Přidání nového bloku

Více

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5

Obsah. 1.1 Práce se záznamy... 3 1.2 Stránka Dnes... 4. 2.1 Kontakt se zákazníkem... 5 CRM SYSTÉM KORMORÁN UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah 1 Základní práce se systémem 3 1.1 Práce se záznamy................................. 3 1.2 Stránka Dnes.................................... 4 1.3 Kalendář......................................

Více

REMARK. Perfektně popsaný záznam. Uživatelský manuál

REMARK. Perfektně popsaný záznam. Uživatelský manuál REMARK Perfektně popsaný záznam Uživatelský manuál áudified AUDIFIED REMARK Uživatelský Manuál 2 Obsah Úvod 3 Prostředí programu 3 Nastavení programu 4 Karta Audio 4 Karta Export a přenos 5 Karta Obecné

Více

Zpracoval Datum Verze Popis změn

Zpracoval Datum Verze Popis změn Uživatelský manuál Zpracoval Datum Verze Popis změn Grant Avakjan 29.09.2010 1.0 Vytvoření manuálu Grant Avakjan 14.10.2010 2.0 Aktualizace dokumentu Aleš Danda 2. 8. 2011 2.1 Aktualizace dokumentu popis

Více

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access Spuštění a ukončení databázové aplikace Access Aplikaci Access spustíte tak, že vyhledáte její ikonu v nabídce "Start" a klepnete na ní. Najdete ho v Sekci Všechny programy/mircosoft Office. Po výběru

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian

Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro. verze pro operační systém Symbian Manuál pro mobilní aplikaci Patron-Pro verze pro operační systém Symbian 1 1. Popis Aplikace je určena pro mobilní telefony NOKIA s operačním Symbian a vybavené technologií NFC. Slouží pro správu identifikačních

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

Uzávěrka časopisu PEXeso

Uzávěrka časopisu PEXeso Uzávěrka časopisu PEXeso Uživatelský manuál Verze 1.0.1. Vytvořeno: 20. 3. 2013 1 1. Úvod... 3 1.1. Technické požadavky... 3 2. Uzávěrka... 3 2.1. Kde provést uzávěrku časopisu?... 3 2.2. Postup tvorby

Více

Zobrazování bannerů podporují pouze nově vytvořené šablony motivů vzhledu.

Zobrazování bannerů podporují pouze nově vytvořené šablony motivů vzhledu. Bannerový systém ProEshop od verze 1.13 umožňuje zobrazování bannerů na popředí e-shopu. Bannerový systém je přístupný v administraci e-shopu v nabídce Vzhled, texty Bannerový systém v případě, že aktivní

Více

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3?

Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Jak se orientovat ve světě ESTOFANu verze 3.0.3? Systém ESTOFAN je určen pro administraci a editaci webových stránek, které jsou provozovány reklamní agenturou PANKREA. 1. Přihlášení Po objednávce a vytvoření

Více

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka

Návrh uživatelských rozhraní NOV-WEB. Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Návrh uživatelských rozhraní D4 NOV-WEB Web pro stránky předmětů Jakub Bartoš, Pavel Dvořák, Jakub Motyčka, Kamil Procházka Popis prototypu Prototyp je vytvořen formou webové stránky, která je realizována

Více

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích

Uživatelská příručka. Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích Uživatelská příručka Vytvořte jedničku mezi stránkami v několika jednoduchých krocích EXO TECHNOLOGIES spol. s r.o. Jašíkova 1536/10 Praha 4, 149 00 IČO: 289 77 939 DIČ: CZ 289 77 939 support@exohosting.cz

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

Uživatelská příručka pro respondenty

Uživatelská příručka pro respondenty Uživatelská příručka pro respondenty Statistický informační systém Českého statistického úřadu Subsystém DANTE WEB Funkční blok Objednavatel: Český statistický úřad Na padesátém 81, 100 82 Praha 10 Dodavatel:

Více

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové

Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové 1 5. 6. 7. 8. Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení

Více

SMART Notebook v.10 PRO PEDAGOGY - orientace v programu

SMART Notebook v.10 PRO PEDAGOGY - orientace v programu SMART Notebook v.10 PRO PEDAGOGY - orientace v programu Mgr. Magda Sováková ESF PROJEKT OP VK ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.1.07/11.0047 EFEKTIVNÍ VYUŽÍVÁNÍ ICT VE VÝUCE VŠEOBECNĚ VZDĚLÁVACÍCH A ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ

Více

Manuál online studia

Manuál online studia Manuál online studia 2016 Obsah Funkce a ovládání systému online kurzů... 3 1 Práce se systémem... 3 1.1 Přihlášení do online studia... 3 1.2 Odhlášení... 5 1.3 Zapomenuté heslo... 6 1.4 Profil uživatele...

Více

Průvodce pro přenos dat

Průvodce pro přenos dat Průvodce pro přenos dat (pro tonometr OMRON M6 Comfort IT a OMRON M3 IT) 1)Před prvním použití se musíte nejdříve zaregistrovat. 2)Přejděte na webovou stránku: http://bi-link.omron.com/home/landing 3)Zde

Více

Založení nové karty - základy

Založení nové karty - základy Příručka uživatele systému Museion Založení nové karty - základy Autorská práva Copyright 2012-2013 MUSOFT.CZ, s.r.o.. Všechna práva vyhrazena. Tato příručka je chráněna autorskými právy a distribuována

Více

Manuál k aplikaci MoneyWeb pro pracovníky ÚFO

Manuál k aplikaci MoneyWeb pro pracovníky ÚFO Manuál k aplikaci MoneyWeb pro pracovníky ÚFO V Praze, únor 2010 Úvod V souvislosti s platnou Metodika k postupu ÚFO při aplikaci zákona o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti

Více

příručka pro uživatele používající systém iškola.cz Adresa naší školy: www.iskola.cz/

příručka pro uživatele používající systém iškola.cz Adresa naší školy: www.iskola.cz/ příručka pro uživatele používající systém iškola.cz Tato příručka obsahuje informace k jedinému modulu, jehož název je uveden v záhlaví. Každý modul má svou příručku. Příručky jsou k dispozici ke stažení

Více

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com

Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR. Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Semestrální práce A2 z předmětu A7B36TUR Testování uživatelského rozhrání internetového serveru YouTube.com Vypracoval(a): Daria Silivonenko e-mail: silivdar@fel.cvut.cz TUR ZS 2016/2017 Obsah Obsah...

Více

ČÁSTEČNÝ A KONEČNÝ ROZVRH - UPRAVENÁ FUNKČNOST... 2 ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ - KONEČNÁ ZPRÁVA: ZAOKROUHLENÍ ČÁSTEK PRO VĚŘITELE V ROZVRHU...

ČÁSTEČNÝ A KONEČNÝ ROZVRH - UPRAVENÁ FUNKČNOST... 2 ELEKTRONICKÝ FORMULÁŘ - KONEČNÁ ZPRÁVA: ZAOKROUHLENÍ ČÁSTEK PRO VĚŘITELE V ROZVRHU... NOVINKY VERZE 13.2.0 ze dne 14. 3. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulých týdnech jsme pro zefektivnění vaší práce v informačním systému Insolvenční správce připravili opět několik novinek. V rámci aktualizace

Více

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( )

Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře. 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova ( ) Podrobný postup pro doplnění Žádosti o dotaci prostřednictvím Portálu Farmáře 2. kolo příjmu žádostí Programu rozvoje venkova (2014 2020) V tomto dokumentu je uveden podrobný postup doplnění Žádosti o

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

VYHLEDÁVACÍ BANNER PRO WEBOVÉ STRÁNKY

VYHLEDÁVACÍ BANNER PRO WEBOVÉ STRÁNKY VYHLEDÁVACÍ BANNER PRO WEBOVÉ STRÁNKY DOKUMENTACE Datum: 16.12. 2013 Zpracováno pro: Ředitelství silnic a dálnic ČR Na Pankráci 546/56 145 05 Praha 4 Zpracoval: VARS BRNO a.s. Kroftova 3167/80c, 616 00

Více