KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ"

Transkript

1 KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 11. března 2015

2 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR BAEST Machines & Structures, a.s. CAZER s.r.o. CEITEC VUT v Brně CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU spol. s r.o. DT - Výhybkárna a strojírna, a.s. Edwards, s.r.o. FUN RIDES TECH s.r.o. Hanácké železárny a pérovny, a.s. Ing. Zbyněk Jančík Inovacentrum ČVUT v Praze ISH PUMPS OLOMOUC a.s. IT4Innovations VŠB-TU Ostrava Masarykova univerzita, centrum CEPLANT Montáže Přerov a.s. NanoTrade s.r.o. NETME Centre, VUT v Brně, Fakulta strojního inženýrství OK4Inovace Okresní hospodářská komora Olomouc PAPCEL, a.s. PSP Pohony a.s. Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Střední průmyslová škola strojnická Olomouc UTB ve Zlíně, Fakulta technologická Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci VIDIA spol. s r.o. VŠB-TU Ostrava, Fakulta strojní VUT v Brně, Fakulta strojního inženýrství Meopta - optika, s.r.o.

3 Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR Networking firem. Mezinárodní projekty. Inovační manuál malé a střední firmy. Zájemce o spolupráci. Mentory pro začínající podnikatele. Podněty z oblasti inovací pro jednání s vládou a ministerstvy (inovační strategie, členství v RVVI apod., bariéry, rady, tipy, doporučení). Kontakt: Eva Svobodová svobodova@amsp.cz Telefon: Web:

4 BAEST Machines & Structures, a.s. Kontakt: František Kulovaný Telefon: Web:

5 CAZER s.r.o. Vývoj, výrobu a dodání jednoúčelových výrobních zařízení či plně automatizovaných výrobních linek. Spolupráci s naší vývojovou, konstrukční a programátorskou kanceláří, kde naši zaměstnanci pracují na předních technologiích. Kusovou, malosériovou i velkosériovou výrobu rozličných strojních součástí i velmi složitých tvarů v oblasti jemné mechaniky. Partnery pro spolupráci na poli průmyslové automatizace. Partnery v oblasti vývoje, vědy a výzkumu i v samotné výrobě. Nové projekty v oblasti automatizace výrobních procesů. Kontakt: Martin Sabol msabol@cazer.cz Web:

6 CEITEC VUT v Brně Materiálové analýzy (metalografie, SEM, CT analýza aj.). Pokročilé povlaky. Řešení výrobní problematiky v oblasti materiálového inženýrství. Kontakt: Martin Juliš Martin.Julis@ceitec.vutbr.cz Telefon: Web:

7 CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU spol. s r.o. Procesování inovací v oblasti výzkumu, výroby strojů a čerpadel. Kontakt: Jiří Šoukal j.soukal@sigma.cz Telefon:

8 DT - Výhybkárna a strojírna, a.s. Spolupráci na řešení úkolů v oblasti: tepelného zpracování materiálů, tváření materiálů, provádění zkoušek. Kontakt: Jiří Havlík havlik@dtvm.cz Web:

9 Edwards, s.r.o. Vývoj nových materiálů pro vakuové technologie. Povrchové úpravy materiálů. Optimalizace stávajících produktů z pohledu ceny a robustnosti produktu. Kontakt: Petr Šmérek petr.smerek@edwardsvacuum.com Web:

10 FUN RIDES TECH s.r.o. Provoz mokré lakovny pro strojírenství a výrobce nábytku. Výrobu dílů z laminátu. Projektanty a školy k zadání vývoje strojírenských částí. Výrobce zasklených kabin. Kontakt: Josef Režný info@funridestech.eu Telefon: Web:

11 Hanácké železárny a pérovny, a.s. Zajímavý produkt včetně technologie výroby pro náš budoucí rozvoj. Kontakt: Radek Páleník radek.palenik@hzap.cz Telefon: Web:

12 Ing. Zbyněk Jančík Vzdělávání. Školení a poradenství. Kontakt: Zbyněk Jančík zbynek.jancik@gmail.com

13 Inovacentrum ČVUT v Praze Vyhledání odborníků a sestavení řešitelských týmů. Přístup ke špičkovým výzkumným pracovištím a laboratořím ČVUT. Grantový servis, projektové řízení a smluvní zajištění projektů. Poradenství v oblasti ochrany duševního vlastnictví. Inovativní výzkumné podněty a témata z praxe pro akademiky ČVUT. Spolupráci v rámci zakázkového nebo kolaborativního výzkumu a vývoje. Kontakt: Michaela Karlíčková karlickova@inovacentrum.cvut.cz Telefon: Web:

14 ISH PUMPS OLOMOUC a.s. Odzkoušení čerpadel jiných výrobců. Čerpadla na míru (rozměry, konstrukce). Ecodesign čerpadel. Nabídkový software na čerpadla. Odlitky z křemíkové litiny (výroba, opracování). Zlepšení užitných vlastností čerpadel. Kontakt: Milan Bureš bures@cerpadla.cz Telefon: Web:

15 IT4Innovations VŠB-TU Ostrava Vědecko-inženýrskou analýzu úloh. Návrh a optimalizaci softwarového řešení. Vysoce výkonný computing dané úlohy (HPC). Kontakt: Vladimír Ježek vladimir.jezek.nm@gmail.com Telefon: Web:

16 Masarykova univerzita, centrum CEPLANT Vývoj tenkých vrstev a povlaků na klíč (ochranné, dekorativní, supertvrdé, kluzné,... ). Čištění a aktivaci 2D povrchů (např. před lepením, potiskem, laminací, apod.). Komplexní charakterizaci povrchů (mikro/nanotribologie, morfologie, prvková analýza,... ). Partnery pro národní výzkumné projekty (TAČR, OP VVV/ OP PIK). Partnery pro mezinárodní výzkumná konzorcia (H2020). Smluvní výzkum (výzkum tzv. na klíč ). Kontakt: Jan Čech cech@physics.muni.cz Telefon: Web:

17 Meopta - optika, s.r.o. Pokročilé optické technologie. Výrobní a montážní kapacity (optika, mechanika, čisté prostory). Komercializace vývoje a technologií. Nové technologie, technologický transfer. Elektroniku, vývoj softwaru. Kontakt: Vladimír Zejda vladimir.zejda@meopta.com Telefon: Web:

18 Montáže Přerov a.s. Odborné stáže a praxe. Spolupráci s vysokými školami v oblasti technologií strojírenské výroby, svařování, v projekční a konstruktérské oblasti atd. Kontakt: Václav Kolář montaze@montaze.cz Telefon: Web:

19 NanoTrade s.r.o. Spolupráci na projektech. Aplikaci výsledků výzkumu. Kontakt: Jiří Oborný Web:

20 NETME Centre, VUT v Brně, Fakulta strojního inženýrství Strojírenskou technologii. 3D tisk, virtuální navrhovaní a energy. Kontakt: Pavel Krečmer krecmer@fme.vutbr.cz Telefon: Web:

21 OK4Inovace Podporu v navazování kontaktů a spolupráce s inovačními firmami. Různé formy podpory a pomoci ve všech fázích inovačního procesu. Pomoc s propagací výsledků výzkumného a inovačního úsilí. Firmy se zájmem o spolupráci s žáky všech stupňů škol (praxe, exkurze, stipendia aj.). Zájemce o využití vznikajících nástrojů pro podporu vzniku a tržní realizace inovačních produktů. Kontakt: Kamil Krč krc@ok4inovace.cz Telefon: Mobil: Web:

22 Okresní hospodářská komora Olomouc Služby pro export. Rozhodčí řízení. Výchovu technických profesí pro vás. Kontakt: Jaroslav Havelka Telefon: Web:

23 PAPCEL, a.s. Vývojové pracoviště pro analýzu laboratorních dat. Kompletní výrobu a možnost realizace výzkumu a vývoje. Řízení a zpracování projektů, konstrukční kapacity. Vzdálené přístupy na ŘS, analýzu dat. Výpočty v oblasti proudění papírenských látek. Nové materiály v papírenském průmyslu, speciální povrchové úpravy, speciální nástřiky, způsoby broušení. Kontakt: Petr Fryčák frycak@papcel.cz Telefon: Web:

24 PSP Pohony a.s. Bakalářské a diplomové práce. Vývoj nových produktů. Inovace stávajících produktů. Zátěžové zkoušky a testování produktů. Kontakt: Radek Hošek hosek@pohony.cz Telefon: Web:

25 Střední průmyslová škola a Střední odborné učiliště Uničov Vzdělávání a výchovu budoucích pracovníků strojírenských firem. Praxe a stáže pro studenty. Kontakt: Pavel Nováček novacek@unicprum.cz Telefon: Web:

26 Střední průmyslová škola strojnická Olomouc Spolupráci při tvorbě a obnově výukových materiálů. Výchovu a vzdělávání budoucích pracovníků firem. Odborníky do škol. Praxe, stáže, brigády žáků a stáže učitelů. Spolupráci ve výuce odborníky do škol. Kontakt: Martina Zahnášová zahnasova.martina@spssol.cz Telefon: Web:

27 UTB ve Zlíně, Fakulta technologická Výzkum a vývoj v oblasti polymerních materiálů, kovů a kompozitů. Konstrukční řešení nástrojů pro zpracování polymerních materiálů. Vývoj designu výrobků, technologie a výrobu prototypů. Přístrojové vybavení pro firmy. Odborné konzultace v oblasti zpracovatelských procesů, návrhů velmi složitých výrobků z polymerů a nástrojů pro jejich výrobu včetně modelování mechanického chování výrobků a simulací zpracovatelských procesů. Partnera pro společné projekty. Kontakt: Soňa Rusnáková rusnakova@ft.utb.cz Telefon: Web:

28 Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Inovativní produkty s vysoce přidanou hodnotou. Vývoj a výzkum na zakázku. Přístup k vědeckému a technickému zázemí Univerzity Palackého v Olomouci. Kontakty s výrobní a obchodní praxí. Partnery pro vědecké projekty. Dlouhodobou spolupráci. Kontakt: Jiří Bešta jiri.besta@vtpup.cz Telefon: Web:

29 VIDIA spol. s r.o. Výzkum a vývoj v oblasti organické chemie a biochemických metod. Vývoj a výrobu laboratorní automatizace pro klinickou diagnostiku. Kontakt: Filip Franko franko@vidia.cz Telefon: Web:

30 VŠB-TU Ostrava, Fakulta strojní a poptáváme Spolupráci s firmami na řešení problémů průmyslové praxe. Školení zaměstnanců v oblasti strojírenství. Společné řešení projektů VaV. Řešení VaV problémů pomocí inovačních voucherů Olomouckého kraje. Spolupráci při řešení předmětů ochrany duševního vlastnictví (patenty, užitné vzory, atd.). Vzdělávání pracovníků ve všech stupních vysokoškolského studia (Bc., Ing., Ph.D.). Kontakt: Robert Čep robert.cep@vsb.cz Telefon: Web:

31 VUT v Brně, Fakulta strojního inženýrství Výrobní logistiku. Plánování výroby. Simulaci výrobních a nevýrobních systémů. Uspořádaní kurzů. Optimalizaci výroby, Lean Manufacturing, TOC/OPT, Aplikace moderních simulačních metod. Nasazování pokročilých systémů pro plánování a řízení výroby typu APS. Poradenství při nasazování a provozu informačního systému podniku, zejména plánování a optimalizace výroby. Kontakt: Simeon Simeonov simeonov@fme.vutbr.cz Telefon: Web:

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 19. února 2014 AC Innovation s.r.o. SEZNAM PREZENTOVANÝCH

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: ELEKTROTECHNIKA, ELEKTRONIKA, PŘÍSTROJE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. dubna 2015 SEZNAM

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: STROJÍRENSTVÍ Olomouc 27. dubna 2016 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ CAZER s.r.o. DSD-Dostál, a.s. EKOPROGRES HRANICE, akciová společnost

Více

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA ředitel sdružení OK4Inovace zájmové sdružení právnických osob Založeno za účelem zajištění podpory inovací a realizace Regionální

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: EKOLOGICKÉ A ENVIRONMENTÁLNÍ TECHNOLOGIE Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 21. května 2014 SEZNAM

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: PLASTY, KOMPOZITY, POKROČILÉ MATERIÁLY Olomouc 21. února 2017 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ BILL, s.r.o. BIOTAL CZ s.r.o. CEITEC VUT

Více

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje 28.6.2016 Vědeckotechnické parky a vysoké školy Nabídka VŠ - MU v prostoru výzkumných aktivit je umístěn BTP Park. Aplikace biochemických

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: ELEKTROTECHNIKA, ELEKTRONIKA, PŘÍSTROJE Olomouc 25. dubna 2017 SEZNAM PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ AtomTrace, a.s. CAZER s.r.o. CEITEC VUT

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení jednotlivých firem v rozsahu 120 vteřin 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511

Více

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4

Seminář k problematice spolupráce v OP VK 2.4 spolupráce v OP VK 2.4 Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně www.fme.vutbr.cz spolupráce v OP VK 2.4 1 FSI základní údaje založena v r. 1900 (110. výročí v r. 2010) druhá největší fakulta VUT 3560 studentů,

Více

UPrint 3D. 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů. Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci

UPrint 3D. 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů. Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci UPrint 3D 3D tisk, 3D skenování a podpora vašich projektů Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci Nejen věda a výzkum Naše týmy specialistů pomáhají firmám co nejlépe využít moderních technologií

Více

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut

16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut 16:30 17:00 příchod hostů 17:00 18:00 představení firem 18:00 19:00 networking raut JIC, zájmové sdružení právnických osob Brno, U Vodárny 2, PSČ 616 00 tel. +420 511 205 330 fax +420 541 143 011 e-mail

Více

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj

Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3. Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Podpora využití výsledků výzkumu a inovací v Olomouckém kraji pohledem RIS3 Ing. Jiří Herinek RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Hradec Králové 24. 4. 2018 VaV v Olomouckém kraji CENTRUM HYDRAULICKÉHO VÝZKUMU

Více

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ

KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ KATALOG PREZENTOVANÝCH ORGANIZACÍ Rychloseznamka4inovace pro obor: POTRAVINÁŘSTVÍ, NÁPOJÁŘSTVÍ, KRMIVA Olomouc, Jeremenkova 40a Kongresový sál Krajského úřadu Olomouckého kraje 28. ledna 2015 SEZNAM PREZENTOVANÝCH

Více

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity

Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou. prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity Možnosti spolupráce Masarykovy univerzity s aplikační sférou prof. MUDr. Martin Bareš, Ph.D. prorektor pro rozvoj Masarykovy univerzity 1 Spolupráce univerzit s aplikační sférou TT (na bázi DV) + tzv.

Více

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa.

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa. Obsah Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Inovační

Více

Jihočeský vědeckotechnický park, a.s Mgr. Jan Vanžura

Jihočeský vědeckotechnický park, a.s Mgr. Jan Vanžura Jihočeský vědeckotechnický park, a.s. 23. 10. 2017 Mgr. Jan Vanžura Jihočeský vědeckotechnický park (JVTP) Cílem vybudovat zařízení podporující podnikatelské záměry vědců JU a BC Jedno z opatření Regionální

Více

Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA

Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA Možnosti zapojení do Regionální inovační strategie Olomouckého kraje a RIS3 (S3) strategie Kamil Krč, MBA ředitel sdružení Problémy Olomouckého kraje Třetí nejnižší produktivita na obyvatele v ČR Nejnižší

Více

Synergie projektů Kooperační síť pro strojní inženýrství a NETME Centre. prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D.

Synergie projektů Kooperační síť pro strojní inženýrství a NETME Centre. prof. Ing. Martin Hartl, Ph.D. Synergie projektů Kooperační síť pro strojní inženýrství a NETME Centre prof. Ing., Ph.D. 2 /11 Obsah Projekt NETME Centre. Výzkumný program (divize) virtuálního navrhování a zkušebnictví NETME Centre.

Více

Regionální inovační strategie RIS3

Regionální inovační strategie RIS3 Jihočeský kraj Rozloha: 10 056 m2 (12 % rozlohy ČR) Počet obyvatel: 637 tisíc (nejnižší hustota zasídlení) Důležitá centra: Č. Budějovice, Tábor, Písek, Strakonice, Jindřichův Hradec Výhodná geografická

Více

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27.

Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK. Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. Možnosti podpory spolupráce, výzkumu, vývoje a inovací v OP PIK Ing. Vojtěch Marek regionální projektový manažer API 27. listopadu 2018 Agentura pro podnikání a inovace (API) = Zprostředkující subjekt

Více

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz

VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec. www.vuts.cz VÚTS, a.s. Centrum rozvoje strojírenského výzkumu Liberec www.vuts.cz Historický vývoj 1951 - založení společnosti (státní, posléze koncernový podnik) 1991 transformace na a.s. v první vlně kupónové privatizace

Více

Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan

Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan Martin Weiter vedoucí 2. výzkumného programu, proděkan Název projektu: Centra materiálového výzkumu na FCH VUT v Brně Cíl projektu: Vybudování špičkově vybaveného výzkumného centra s názvem Centrum materiálového

Více

NETME Centre Nové technologie pro strojírenství

NETME Centre Nové technologie pro strojírenství NETME Centre Nové technologie pro strojírenství Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické v Brně NETME Centre Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství Technická 2896/2, 616

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ univerzita založena v roce 1899 nejstarší česká brněnská vysoká škola, druhá nejstarší a největší vysoká škola v České republice 8 fakult, 3 vysokoškolské ústavy 7 center

Více

Inovační strategie a podpora malých a střední podnikatelů v Libereckém kraji

Inovační strategie a podpora malých a střední podnikatelů v Libereckém kraji Inovační strategie a podpora malých a střední podnikatelů v Libereckém kraji Konference Průmyslová inovace a transfer technologií v praxi Membránové inovační centrum MemBrain 19. března 2014, Stráž pod

Více

Transfer technologií na českých univerzitách. Eva Janouškovcová 19. března 2014

Transfer technologií na českých univerzitách. Eva Janouškovcová 19. března 2014 Transfer technologií na českých univerzitách Eva Janouškovcová 19. března 2014 1 Základní pilíře moderní univerzity vzdělávání (kvalitní a konkurenceschopní absolventi) výzkum a vývoj (rozšiřování hranic

Více

Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 2013 Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji

Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 2013 Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Podpora podnikání v Moravskoslezském kraji Martin Radvan červen 2012 Kompetence MSK v oblasti podpory podnikání -Tvorba strategických dokumentů pro území kraje -Vyjednávání optimálních podmínek s ČR (EU)

Více

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering

NETME Centre New Technologies for Mechanical Engineering NETME Centre Petr Stehlík Brno, 11. 1. 2012 NETME Centre Vysoké učení technické v Brně, Fakulta strojního inženýrství Technická 2896/2, 616 69 Brno Obsah Co je NETME Centre Náš cíl + Na čem stavíme Časová

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

Spolupráce s firmami jak na to

Spolupráce s firmami jak na to VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do VaV činnosti, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/09.0047 Spolupráce

Více

Vzdělávání v inovacích

Vzdělávání v inovacích Inovace ve vzdělávání Vzdělávání v inovacích Praha, 6.prosince 2007 ESF JPD 3 Grantové schéma 4.2 Spolupráce výzkumných a vývojových pracovišť s podnikatelskou sférou, podpora inovací Inkubátor RLZ při

Více

Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství VŠB-TUO a její spolupráce s průmyslem

Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství VŠB-TUO a její spolupráce s průmyslem Fakulta metalurgie a materiálového inženýrství VŠB-TUO a její spolupráce s průmyslem Setkání OU dne 12. 6. 2018, Praha Prof. Ing. Jana Dobrovská, CSc. Vysoká škola báňská Technická univerzita Ostrava Univerzita,

Více

Vědeckotechnický park UP. Měřínský

Vědeckotechnický park UP. Měřínský Vědeckotechnický park UP Petr Měřínský 9.9.2014 Nabídka služeb VTP UP Výzkum, měření a analýzy pro firmy na zakázku! Sdělení pro Univerzitu: Nabídněte svůj výzkum firmám Vyhledávání obchodního potenciálu

Více

Projektově orientovaná výuka ve strojírenství

Projektově orientovaná výuka ve strojírenství Projektově orientovaná výuka ve strojírenství Koutný, D. Paloušek, D. We learn by example and by direct experience because there are real limits to the adequacy of verbal instruction. Malcolm Gladwell,

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji - 4. 12. 2012 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Inovační voucher Finanční nástroj

Více

RIS3 manažer pro Olomoucký kraj. Národní výzkumná a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky (Národní RIS3 strategie)

RIS3 manažer pro Olomoucký kraj. Národní výzkumná a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky (Národní RIS3 strategie) RIS3 manažer pro Olomoucký kraj Národní výzkumná a inovační strategie pro inteligentní specializaci České republiky (Národní RIS3 strategie) a Smart Akcelerátor Olomouckého kraje SPOJUJEME FIRMY S UNIVERZITOU

Více

Shromáždění Akademické obce FS doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan FS

Shromáždění Akademické obce FS doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan FS Shromáždění Akademické obce FS 23. 4. 2014 doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan FS Výuka Věda a výzkum Finance Ostatní aktivity Cíle a směřování FS 2 Výuka - platnost akreditací Bakalářské studium platnost

Více

MOŽNOSTI INOVAČNÍCH VOUCHERŮ

MOŽNOSTI INOVAČNÍCH VOUCHERŮ MOŽNOSTI INOVAČNÍCH VOUCHERŮ Ing. Pavel Holman Koordinátor inovačních voucherů Rozvojové projekty Praha, a.s. Projekt Akcelerace na území HMP realizuje společnost Rozvojové projekty Praha, a.s. Kontext

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa 11. 12. 2013 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Inovační voucher

Více

Sepetná, Ostravice 26. až 27. 2012, konference k projektu Nové talenty pro vědu a výzkum. 1 www.vsb.cz

Sepetná, Ostravice 26. až 27. 2012, konference k projektu Nové talenty pro vědu a výzkum. 1 www.vsb.cz Sepetná, Ostravice 26. až 27. 2012, konference k projektu Nové talenty pro vědu a výzkum 1 www.vsb.cz Registrační číslo projektu: CZ.1.07/2.4.00/12.0030 Příjemce projektu: Vysoké učení technické v Brně

Více

Konstrukční inženýrství

Konstrukční inženýrství [ M] Konstrukční inženýrství Konstrukční inženýrství poskytuje budoucím inženýrům potřebné znalosti a dovednosti, které využijí ve všech strojírenských oborech. Studenti se seznámí především s pokročilými

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

Univerzita s kladným nábojem. Spolupráce TU v Liberci s průmyslem současné možnos; a aktuální témata

Univerzita s kladným nábojem. Spolupráce TU v Liberci s průmyslem současné možnos; a aktuální témata Univerzita s kladným nábojem Spolupráce TU v Liberci s průmyslem současné možnos; a aktuální témata Partnerství mezi firmami a TUL Společné řešení v oblasti vědy a výzkumu Partnerství v pedagogické oblasti

Více

CENTRUM INOVACÍ A TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Gabriela Jirátová

CENTRUM INOVACÍ A TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Gabriela Jirátová CENTRUM INOVACÍ A TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Gabriela Jirátová 1 Zakázkový výzkum a další formy spolupráce s praxí 13. 6. 2016 Ing. Gabriela Jirátová 2 1 Poslání CITT Podpora vědecko-výzkumných aktivit ČZU

Více

Aktivity a projekty Fakulty ekonomické ZČU

Aktivity a projekty Fakulty ekonomické ZČU Aktivity a projekty Fakulty ekonomické ZČU Ing. Jarmila Ircingová, Ph.D. Ing. Jan Tlučhoř, Ph.D. 2. října 2014, Cheb Zaměstnanost 2014 Struktura prezentace Fakulta ekonomická ZČU Studijní obory a jejich

Více

Společnost vědeckotechnických parků ČR

Společnost vědeckotechnických parků ČR Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/17.0094 K PRŮBĚHU STUDENTSKÝCH STÁŽÍ Jan Bartoš Praha 4. 12. 2013 Celostátní konference projektu SPINNET 1 3 druhy stáží: Stáže partnerů

Více

Systém inovačního podnikání v ČR

Systém inovačního podnikání v ČR ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR Systém inovačního podnikání v ČR Pavel Švejda Konference Přístup k financím - české i evropské zdroje a mezinárodní spolupráce firem v rámci projektu sítě Enterprise Europe

Více

Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě

Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě Technické vzdělávání na Jihočeské univerzitě Přírodovědecká fakulta JU, Ústav fyziky a biofyziky Měřící a výpočetní technika, Mechatronika České Budějovice, 16. 01. 2015 www.ufy.prf.jcu.cz Technicky orientované

Více

PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU

PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU PRACOVNÍK VÝZKUMU NEBO PRACOVNÍK VĚDY A VÝZKUMU DO ODDĚLENÍ PRŮMYSLOVÝCH TECHNOLOGIÍ - 8440 Odborný pracovník do Laboratoře progresívních strojírenských technologií Vývoj a výzkum v oblasti technologií

Více

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně

FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší strojní fakulta v ČR (4300 studentů) široká nabídka oborů výborné uplatnění absolventů na trhu

Více

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ

PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ PREZENTACE FAKULTY STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ pro studenty SPŠ Autor: Hana Petrušková 24. a 27. 9.2019 FAKULTA STROJNÍHO INŽENÝRSTVÍ VUT v Brně jedna z 8 fakult Vysokého učení technického v Brně (VUT) největší

Více

INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA PROJEKTU VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY

INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA PROJEKTU VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY INDIVIDUÁLNÍ AKTIVITA PROJEKTU VÝROBA PLOŠNÝCH TEXTILNÍCH STRUKTUR POJENÝCH KOLMÝM KLADENÍM POLYMERNÍ TAVENINY PROJEKTOVÝ TÝM Ing. Brigita Kolčavová Sirková, Ph.D. Bc. Filip Sanetrník Ing. Karol Ježík

Více

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt

STRATEGIE INTELIGENTNÍ KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI. Pavel Šubrt STRATEGIE INTELIGENTNÍ SPECIALIZACE V KRÁLOVÉHRADECKÉM KRAJI Pavel Šubrt Smart Specialization Strategy S3 Strategický přístup k ekonomickému rozvoji státu/regionu (hospodářská strategie) prostřednictvím

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI realizovat podporu

Více

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Libor Šnédar a kol. 15.4.2015

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Libor Šnédar a kol. 15.4.2015 Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Libor Šnédar a kol. 15.4.2015 Struktura univerzity Vzdělávací jednotky Fakulta technologická Fakulta managementu a ekonomiky Fakulta multimediálních komunikací Fakulta aplikované

Více

HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT

HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT HYBRID MANUFACTURING technologie KOVOSVIT MAS, a.s. a ČVUT - RCMT 1 Všechny výrobky a produkty, které nás obklopují, potřebují dílce a součástky. 2 Všechny výrobky a produkty, které nás obklopují, potřebují

Více

CENTEM3 = CENTRUM LASEROVÝCH A AUTOMATIZAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

CENTEM3 = CENTRUM LASEROVÝCH A AUTOMATIZAČNÍCH TECHNOLOGIÍ CENTRUM NOVÝCH TECHNOLOGIÍ A MATERIÁLŮ CENTEM3 = CENTRUM LASEROVÝCH A AUTOMATIZAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Doc. Ing. Milan Honner, Ph.D. odbor TTP - CENTEM 3 Nové technologie - výzkumné centrum Západočeská univerzita

Více

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve

Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Aktualizace Dlouhodobého záměru vzdělávací a vědecké, výzkumné, vývojové a další tvůrčí činnosti Fakulty technologické Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně pro rok 2009 Ve Zlíně dne 7. dubna 2009 ÚVOD Aktualizace

Více

Společnost vědeckotechnických parků ČR. XXV. valná hromada SVTP ČR

Společnost vědeckotechnických parků ČR. XXV. valná hromada SVTP ČR Společnost vědeckotechnických parků ČR XXV. valná hromada SVTP ČR Pavel Švejda Praha, 11. 2. 2015 1 Veřejná část Národní síť VTP v ČR 25 let SVTP ČR 12. etapa akreditace VTP v ČR projekt SPINNET 2 Národní

Více

Název prezentace Michal Krátký

Název prezentace Michal Krátký Zpráva o vědě a výzkumu za rok 2014 Proděkan pro VaV Název prezentace Michal Krátký Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-Technická univerzita Ostrava Ostrava, 29.9.2015 Obsah Doktorské studium Projekty

Více

Jihočeské podnikatelské vouchery

Jihočeské podnikatelské vouchery Jihočeské podnikatelské vouchery 11. 9. 2014 Mgr. Jan Vanžura Zúčastněné subjekty 2 Důvody pro realizaci motivovat k využívání výsledků výzkumu a vývoje iniciace a zintenzivnění vzájemné spolupráce mezi

Více

Název prezentace Michal Krátký

Název prezentace Michal Krátký Zpráva o vědě a výzkumu za rok 2015 Proděkan pro VaV Název prezentace Michal Krátký Fakulta elektrotechniky a informatiky VŠB-Technická univerzita Ostrava Ostrava, 23.2.2016 Nadpis Obsah Doktorské studium

Více

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC

MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC partner pro byznys inovace MORAVSKÁ VYSOKÁ ŠKOLA OLOMOUC Hlavní zaměření: Odborná specializace: EKONOMIKA a MANAGEMENT Inovační management Informační a komunikační technologie

Více

Národní vzdelávac fond. Evropský sociální fond investuje i do Vaší budoucnosti

Národní vzdelávac fond. Evropský sociální fond investuje i do Vaší budoucnosti í ac Evropský sociální investuje i do Vaší budoucnosti Co je to ESF? Jeden ze ctyr strukturálních u,, jejichž spolecným cílem je snížení rozdílu v životní úrovni,, které existují mezi regiony, skupinami

Více

ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně

ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně ÚSTAV KONSTRUOVÁNÍ Fakulta strojního inženýrství VUT v Brně VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ univerzita založena v roce 1899 nejstarší česká brněnská vysoká škola, druhá nejstarší a největší vysoká škola

Více

Technologické Inovační Centrum. Setkání firem Leteckého klastru,

Technologické Inovační Centrum. Setkání firem Leteckého klastru, Technologické Inovační Centrum Setkání firem Leteckého klastru, 28.04.2016 ZÁKLADNÍ ÚDAJE O SPOLEČNOSTI Technologické inovační centrum s.r.o. Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín Společníci: Univerzita Tomáše

Více

XXVI. valná hromada SVTP ČR, z.s.

XXVI. valná hromada SVTP ČR, z.s. Společnost vědeckotechnických parků ČR, z.s. XXVI. valná hromada SVTP ČR, z.s. Pavel Švejda Praha, 10. 2. 2016 1 Dopolední část Národní síť VTP v ČR 13. etapa akreditace VTP v ČR Projekty SPINNET a OKO

Více

INOVAČNÍ VOUCHERY V PRAZE

INOVAČNÍ VOUCHERY V PRAZE INOVAČNÍ VOUCHERY V PRAZE Ing. Pavel Holman Koordinátor inovačních voucherů Rozvojové projekty Praha, a.s. Projekt Akcelerace na území HMP realizuje společnost Rozvojové projekty Praha, a.s. Kontext projektu

Více

Výzva I. Inovační vouchery. Mgr. Marie Štambaská, červen 2016

Výzva I. Inovační vouchery. Mgr. Marie Štambaská, červen 2016 Výzva I. Inovační vouchery Mgr. Marie Štambaská, červen 2016 Inovační vouchery Inovační vouchery jsou určeny malým a středním podnikům (MSP) pro zahájení či zintenzivnění svých vlastních inovačních aktivit.

Více

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012 Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit Brno, 13. 9. 2012 Proč podpora pre-seed aktivit? Hlavním cílem je podpora komercializace nadějných technologií a vynálezů

Více

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj

Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Význam strojírenství pro Moravskoslezský kraj Růstové faktory českého strojírenství Ostrava, 17.4.2014 Miroslav Novák hejtman Moravskoslezského kraje Klíčový význam strojírenství pro kraj Tradiční odvětví,

Více

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Přítomni z týmu UTB ve Zlíně Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová Prezentuje: Michaela Bařinová Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované

Více

Regionální inovační strategie Akční plán. Zuzana Bardoňová

Regionální inovační strategie Akční plán. Zuzana Bardoňová Regionální inovační strategie 2014 2020 Akční plán Zuzana Bardoňová Obsah prezentace Úvod AP 2015 2016 (1) Projekty v realizaci (2) Projekty, které budou realizovány (2) Projekty, které nebudou realizovány

Více

Centrum transferu biomedicínských technologií Kamil Kuča

Centrum transferu biomedicínských technologií Kamil Kuča Centrum transferu biomedicínských technologií Kamil Kuča Fakultní nemocnice Hradec Králové Univerzita Hradec Králové Fakulta vojenského zdravotnictví Základní údaje Základní údaje o projektu Název projetu:

Více

Spolupráce mezi hospodářskou sférou a vědou, příležitosti a bariéry. Pavel Němeček Technická univerzita v Liberci

Spolupráce mezi hospodářskou sférou a vědou, příležitosti a bariéry. Pavel Němeček Technická univerzita v Liberci Spolupráce mezi hospodářskou sférou a vědou, příležitosti a bariéry Pavel Němeček Technická univerzita v Liberci 1. října 1953 Vysoká škola strojní v Liberci otevírá své brány prvním 259 studentům. 1960

Více

MSP a transfer technologií

MSP a transfer technologií MSP a transfer technologií Jiří JANOŠEC, Ph.D. Technologické centrum Akademie Věd ČR Skupina transferu technologií - CIRC/CeTT 7. června 2007 Projekty TC AV ČR na transfer technologií TC je koordinátorem

Více

PŘÍLOHA Č. 2. Seznam podpořených projektů Center kompetence

PŘÍLOHA Č. 2. Seznam podpořených projektů Center kompetence PŘÍLOHA Č. 2 Seznam podpořených projektů Center kompetence 1 1VS: Identifikační kód Název TE01020020 Centrum kompetence automobilového průmyslu Josefa Božka Fakulta strojní 2012 2017 TE01020022 TE01020028

Více

Abyste mohli dělat věci jinak, musíte je jinak i vidět Paul Allaire

Abyste mohli dělat věci jinak, musíte je jinak i vidět Paul Allaire Abyste mohli dělat věci jinak, musíte je jinak i vidět Paul Allaire Konstrukční inženýrství učíme věci jinak Ústav konstruování Odbor metodiky konstruování Fakulta strojního inženýrství Vysoké učení technické

Více

+ + Katedra textilních a jednoúčelových strojů. Jednoúčelové stroje. Textilní stroje a stroje na výrobu nanovláken. Přístrojová technika

+ + Katedra textilních a jednoúčelových strojů. Jednoúčelové stroje. Textilní stroje a stroje na výrobu nanovláken. Přístrojová technika Katedra textilních a jednoúčelových strojů + + + Jednoúčelové stroje CA-technologie a experiment Textilní stroje a stroje na výrobu nanovláken Přístrojová technika Cílem magisterského studia je příprava

Více

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s.

Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. Přínosy účasti v programu Eureka z pohledu rozvoje VÚTS, a.s. 1 PŘEDSTAVENÍ VÚTS, a.s. rok založení 1951 dlouholetá tradice ve výzkumu a vývoji strojů zpracovatelského průmyslu 187 zaměstnanců (120 ve

Více

Společnost vědeckotechnických parků ČR

Společnost vědeckotechnických parků ČR Společnost vědeckotechnických parků ČR Projekt SPINNET CZ.1.07/2.4.00/17.0094 K průběhu regionálních workshopů Ing. Petr Konečný regionální projektový manažer Praha, 4. 12. 2013 Celostátní konference projektu

Více

POSTDOKTORANDA VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE

POSTDOKTORANDA VYSOKOŠKOLSKÉHO ÚSTAVU PRO NANOMATERIÁLY, POKROČILÉ TECHNOLOGIE A INOVACE Ředitel Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technologie a inovace Technické univerzity v Liberci vypisuje v souladu s projektem Rozvoj řešitelských týmů projektů VaV na Technické univerzitě v Liberci,

Více

ČVUT a spolupráce s průmyslem při výzkumu a vývoji

ČVUT a spolupráce s průmyslem při výzkumu a vývoji České vysoké učení technické v Praze ČVUT a spolupráce s průmyslem při výzkumu a vývoji Prof. Ing. Petr Konvalinka, CSc. rektor ČVUT BRNO, 1. 10. 2014 Mezinárodní strojírenský veletrh v Brně 29. 9. - 3.

Více

Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví

Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví INOVACE 2018, TC AV ČR, Praha, 05.12.2018 Celosvětový růst počtu patentových přihlášek Podpora mezinárodní spolupráce Mezinárodní kooperační

Více

AP RIS 3 MSK 2015-2016. Setkání Inovačních platforem

AP RIS 3 MSK 2015-2016. Setkání Inovačních platforem AP RIS 3 MSK 2015-2016 Setkání Inovačních platforem AP RIS 3 MSK na období 15-16 Obsahuje projekty (aktivity), které naplňují RIS 3 MSK Metodika zpracování AP Fáze I - Mapování projektů Osloveny stovky

Více

Centrum transferu biomedicínských technologií

Centrum transferu biomedicínských technologií Centrum transferu biomedicínských technologií Fakultní nemocnice Hradec Králové Univerzita Hradec Králové Fakulta vojenského zdravotnictví Základní údaje o projektu Název projetu: Centrum transferu biomedicínských

Více

AP RIS 3 MSK 2015-2016. Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015

AP RIS 3 MSK 2015-2016. Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015 AP RIS 3 MSK 2015-2016 Rada pro inovace Moravskoslezského kraje, 24. 6. 2015 AP RIS 3 MSK na období 15-16 Obsahuje projekty (aktivity), které naplňují RIS 3 MSK Metodika zpracování AP Fáze I - Mapování

Více

ITI Olomoucké aglomerace zvýhodněný přístup k dotacím z Operačních programů Jitka Gregorová

ITI Olomoucké aglomerace zvýhodněný přístup k dotacím z Operačních programů Jitka Gregorová ITI Olomoucké aglomerace zvýhodněný přístup k dotacím z Operačních programů 24. 11. 2017 Jitka Gregorová ITI Olomoucké aglomerace vyčleněno 4,4 mld. Kč, z tohoto 1,26 mld. Kč pro podnikatele www.olomoucka-aglomerace.eu

Více

SPOLEČNÝ STUDIJNÍ PROGRAM MECHATRONIKA - AKREDITACE PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST : doc. Ing. Jan Řezníček, CSc. : 1.

SPOLEČNÝ STUDIJNÍ PROGRAM MECHATRONIKA - AKREDITACE PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST : doc. Ing. Jan Řezníček, CSc. : 1. SPOLEČNÝ STUDIJNÍ PROGRAM - AKREDITACE PRODĚKAN PRO PEDAGOGICKOU ČINNOST : doc. Ing. Jan Řezníček, CSc. : 1. února 2018 Jan.Reznicek@fs.cvut.cz, telefon: +420 224 352 424 Současný stav: Obor: Mechatronika

Více

SEZNAM MATURITNÍCH OKRUHŮ STUDIJNÍHO OBORU PROVOZNÍ TECHNIKA L/51 Školní rok 2017/2018

SEZNAM MATURITNÍCH OKRUHŮ STUDIJNÍHO OBORU PROVOZNÍ TECHNIKA L/51 Školní rok 2017/2018 SEZNAM MATURITNÍCH OKRUHŮ STUDIJNÍHO OBORU PROVOZNÍ TECHNIKA 23-43-L/51 Školní rok 2017/2018 Písemná maturitní zkouška zahrnuje učivo všech odborných vyučovacích předmětů, ústní maturitní zkouška TECHNOLOGIE

Více

PROFILY ABSOLVENTŮ JEDNOTLIVY CH ZAME R ENI a OBORŮ a jejich uplatne ní na trhu pra ce

PROFILY ABSOLVENTŮ JEDNOTLIVY CH ZAME R ENI a OBORŮ a jejich uplatne ní na trhu pra ce PROFILY ABSOLVENTŮ JEDNOTLIVY CH ZAME R ENI a OBORŮ a jejich uplatne ní na trhu pra ce a) MAGISTERSKÉHO STUDIJNÍHO PROGRAMU N2301 Garantuje katedra energetických strojů a zařízení (KKE) Obory: Stavba energetických

Více

Svařovací den 2013 6. - 7. 6. 2013. doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan Fakulty strojní

Svařovací den 2013 6. - 7. 6. 2013. doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan Fakulty strojní Svařovací den 2013 6. - 7. 6. 2013 doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. děkan Fakulty strojní Průměrný počet osob v ročníku Thousands 1000 Vývoj populačních ročníků Česká republika 2000-2020 900 800 700 600 15

Více

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035. Strojař

Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035. Strojař Grantový projekt OP VK: TECHNIKA JE ZÁBAVA Registrační číslo: CZ.1.07 / 1.1.18 / 02.0035 Strojař Materiál vznikl ve spolupráci SPŠ OSTROV a ZŠ Použité fotografie jsou vytvořeny pracovníky SPŠ Ostrov za

Více

VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY

VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY VÝVOJ PATENTOVÉ OCHRANY VE VEŘEJNÉM VÝZKUMU V ČÍSLECH Karel Eliáš Společný seminář TC AV ČR a ČSÚ Technologické centrum AV ČR, Ve Struhách, Praha 0. Duben 0 Na padesátém, 00 Praha 0 czso.cz / Patentová

Více

Inovativní ekonomika spolupráce na regionální úrovni

Inovativní ekonomika spolupráce na regionální úrovni Michal Klimeš Inovativní ekonomika spolupráce na regionální úrovni Konference Zdroje české konkurenceschopnosti 28. června 2016 Senát PSP ČR Vývoj industrializace v EU Zdroj: Eurostat 2 Globální index

Více

VSTUPNÍ DATA NUMERICKÉ SIMULACE

VSTUPNÍ DATA NUMERICKÉ SIMULACE Katedra konstruování strojů Fakulta strojní KA 01 - ODLITKY, VÝKOVKY KA01.02 VSTUPNÍ DATA NUMERICKÉ SIMULACE doc. Ing. Martin Hynek, PhD. a kolektiv verze - 1.0 Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

Podnikatelský inkubátor Vsetín

Podnikatelský inkubátor Vsetín Podnikatelský inkubátor Vsetín Agentura pro ekonomický rozvoj Vsetínska, o.p.s. (založena usnesením zastupitelstva města Vsetína dne 29.3.2005) Společnost byla založena za účelem: řešení nezaměstnanosti,

Více

V Karlovarském kraji. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, příspěvková organizace

V Karlovarském kraji. Karlovarská agentura rozvoje podnikání, příspěvková organizace V Karlovarském kraji Karlovarská agentura rozvoje podnikání, příspěvková organizace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Zastaralá ekonomická struktura kraje Odchod kvalifikovaných

Více

OPPIK: Nové výzvy Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o. člen AMSP ČR

OPPIK: Nové výzvy Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o.   člen AMSP ČR Číslo: 12/2016 Datum vydání: 30. 11. 2016 Monitoring Obsah gg dotačních příležitostí OPPIK: Nové výzvy... 3 Odborný obsah byl připraven ve spolupráci se společností enovation, s.r.o. www.enovation.cz člen

Více