Pondělník 14. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Pondělník 14. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013"

Transkript

1 Pondělník 14 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás čtrnáctým číslem Pondělníku v letošním akademickém roce a zároveň posledním v kalendářním roce Přeji Vám pokojné a spokojené prožití vánočních svátku a do nového roku 2013 Vám přeji hodně zdraví, štěstí, spojenosti a také studijních a pracovních úspěchů. Irena Smolová proděkanka pro studijní, sociální a pedagogické záležitosti Studijní záležitosti Studijní oddělení na přelomu roku 2012/2013 Studijní oddělení bude 19. prosince 2012 a od 27. prosince 2012 do 4. ledna 2013 uzavřeno. Pro letošní kalendářní rok je posledním dnem na vyřízení studijních záležitostí na studijním oddělení čtvrtek 20. prosince Přehled úředních hodin na studijním oddělení na přelomu roku 2012/2013: 18. prosince 2012 (úterý) 9:00-11:00 hod., 13:30 14:30 hod. 19. prosince 2012 (středa) není úřední den 20. prosince 2012 (čtvrtek) 9:00 11:00 hod. a 13:30 14:30 hod. 21. prosince 2012 (pátek) není úřední den 24. prosince 2012 (pondělí) Štědrý den + uzavřena budova 25. prosince 2012 (úterý) 1. svátek vánoční + uzavřena budova 26. prosince 2012 (středa) 2. svátek vánoční + uzavřena budova 27. prosince 2012 (čtvrtek) rektorské volno + uzavřena budova 28. prosince 2012 (pátek) rektorské volno + uzavřena budova 31. prosince 2012 (pondělí) rektorské volno + uzavřena budova 1. ledna 2013 (úterý) státní svátek + uzavřena budova 2. ledna 2013 (středa) není úřední den 3. ledna 2013 (čtvrtek) není úřední den 4. ledna 2013 (pátek) není úřední den 7. ledna 2013 (pondělí) 9:00 11:00 hod. a 13:30 14:30 hod. Provoz v budovách Přírodovědecké fakulty na přelomu roku 2012/2013 Z úsporných důvodů bude od 22. prosince 2012 do 1. ledna 2013 včetně přerušen veškerý provoz v objektech PřF UP - budovy nebudou vytápěny, garáže a nádvoří zůstanou uzavřeny!

2 Nová norma na UP Dnem 16. prosince 2012 nabývá účinnosti vnitřní norma UP: B3-12/12-RR - Ubytovací stipendia na UP na období leden červen V souladu s článkem 9 odst. 5 Stipendijního řádu UP v Olomouci byla vyhlášena výše ubytovacího stipendia na období od 1. ledna 2013 do 30. června 2013 ve výši 750,- Kč měsíčně. Nové žádosti o ubytovací stipendium se podávají prostřednictvím elektronického formuláře na Portále UP (Studium a výuka > Moje studium > Moje údaje) v termínu od 1. března 2013 do 31. března Student musí nejprve vyplnit bankovní spojení, pokud tak dosud neučinil. Studenti, kteří o ubytovací stipendium již v minulosti elektronicky požádali a jejichž žádost o ubytovací stipendium je v systému IS/STAG uložena, nemusí již elektronickou žádost o ubytovací stipendium podávat. Odkaz na normu: Kontrola osobních údajů v evidenční kartě!!!!!kontrola čísla účtu ve STAGu povinně pro všechny studenty!!!! Prosím všechny studenty o kontrolu čísel účtů, která máte zadaná ve STAGu, týká se bakalářských, navazujících magisterských i doktorských studijních programů. Upozorňuji, že všechna stipendia jsou vyplácena prostřednictvím dat z osobní evidenční karty studenta. Proto je nezbytné aktualizovat si všechny osobní údaje, zejména korespondenční adresy, kontaktní telefony a také čísla účtu. Poplatky za nadstandardní dobu studia V souvislosti s poplatky za další studium nebo poplatky za překročení standardní doby studia o více než jeden rok připojuji následující informace: rozhodnutí o stanovení poplatku vydává rektor UP prostřednictvím úseku prorektora pro studijní záležitosti (prorektorem pro studijní záležitosti je doc. Mgr. MgA. Vít Zouhar, Ph.D.). Pokud je studentovi stanoven poplatek má právo se odvolat požádat o přezkoumání rozhodnutí, a to ve lhůtě do 30 dnů ode dne doručení rozhodnutí. Formulář pro Žádost o přezkoumání rozhodnutí je k dispozici na stránce: Důvodem pro odvolání žádosti o přezkum může být např.: - výborný či velmi dobrý studijní prospěch doporučuji doložit výpisem ze STAGu; - sociální důvody vždy řádně doložené (sirotčí důchod, pobírání dávek sociální péče či podpory, invalidita, samoživitelka apod.); - studijní důvody student je v kategorii tzv. čekatelů na státní závěrečné zkoušky, tj. má studium uzavřeno splněny všechny studijní povinnosti a chybí mu pouze obhajoba závěrečné práce či státní závěrečné zkoušky v takovém případě je obvykle částka snížena na ,- Kč; - zdravotní důvody dlouhodobější onemocnění znemožňující v řádném termínu úspěšně ukončit studium; - zahraniční studijní pobyt delší než 1 měsíc; - změna výpočtového vzorce do stávajícího navazujícího magisterského studia započítáno předchozí neúspěšné bakalářské studium.

3 Obhajoby projektů Hýčkejte svou Alma mater Poděkování patří všem studentům, kteří se zapojili do projektu "Hýčkejte svou Alma mater", a kteří realizací projektu přispěli nejen ke zlepšení prostředí na fakultě, ale i k její propagaci. Obhajoby projektů proběhly v pátek 14. prosince 2012 od 9:00 hodin. Projekt úspěšně obhájili: - Bc. Markéta Balatková, obor Regionální geografie projekt Islas afortunadas - výstava fotografií z Kanárských ostrovů - Bc. Lukáš Macek, obor Regionální geografie - projekt "Internetový průvodce vybraných míst Rumunska" - Bc. Miloš Čapek, obor Regionální geografie - projekt" Romania - paradise for students" Soutěže, granty, projekty, nabídky spolupráce Nabídka Francouzského velvyslanectví v ČR Francouzské velvyslanectví v České republice nabízí studentům VŠ české národnosti možnost obdržet stipendium francouzské vlády na uskutečnění: výzkumné stáže o délce 1 až 3 měsíců nebo doktorandských studií pod dvojím vedením (doctorat en cotutelle) v následujících přírodovědeckých oborech a souvisejících disciplínách: - věda a život na Zemi - exaktní inženýrské vědy - ekonomické a právní vědy - humanitní a společenské vědy - lékařství - literatura a jazykové vědy Výzkumná stáž by měla odpovídat potřebám žadatele na pobyt ve Francii: např. seznámit se i s výzkumnou technikou nebo přístroji, studium děl, která nejsou v České republice k dispozici, vypracovat studii týkající se Francie či absolvovat ve Francii speciální krátkodobé studium. Doktorát pod dvojím vedením se připravuje současně na české a francouzské univerzitě a po jeho ukončení obdrží student diplom uznávaný oběma univerzitami. Výzkumná práce tedy probíhá pod společným vedením jednoho českého a jednoho francouzského školitele. Po dobu tří let pobývá doktorand v každém roce střídavě na jedné z univerzit. Během tří pobytů ve Francii pobírá doktorand stipendium francouzské vlády na 5 měsíců. Doba trvání stipendia francouzské vlády na doktorát pod dvojím vedením je max. 3 roky, bez možnosti prodloužení. Pobyty začínají 1. října, 15. října nebo 1. listopadu. Kampaň na rok 2013 končí dnem 15. března Všechny informace jsou dostupné na webových stránkách:

4 Leonardo da Vinci výzva pro předkládání žádostí Pro absolventy jsou určeny odborné stáže v rámci LLP programu Leonardo da Vinci. Aktuálně je výzva pro předkládání žádostí o grant s termínem předložení do 31. prosince Proč absolvovat odbornou stáž Leonardo da Vinci? aplikace stávajících teoretických znalostí a praktických dovedností vztažených k vystudovanému oboru v konkrétním pracovním prostředí; jejich rozšíření o nové odborné poznatky a schopnosti; získání dodatečných kvalifikací; posílení takových klíčových kompetencí jako je leadership, samostatnost, schopnost učit se, komunikace v cizích jazycích, interkulturní vnímání, flexibilita apod.; nabytí profesních zkušeností v zahraničí; lepší zaměstnatelnost, resp. snazší vstup a pohyb na trhu práce po ukončení stáže. Podmínky účasti/požadavky na žadatele a odbornou stáž jste absolventem/kou UP v Olomouci, MVŠO, UTB ve Zlíně, popř. dalších VŠ se sídlem v regionu Střední Morava (dle kapacity lze zapojit také absolventy VŠ mimo uvedenou škálu, kteří pochází z regionu); studium jste ukončil/a nejpozději před 1,5 rokem (rozhodující je datum uvedený na diplomu); doposud jste neabsolvoval/a odbornou stáž v rámci programu Leonardo da Vinci, mobility osob na trhu práce (PLM); odbornou stáž lze absolvovat pouze v těchto zemích: členské státy EU kromě ČR, členské státy ESVO, Turecko a Chorvatsko; odborná stáž musí být uskutečněna v podniku, školicím středisku, výzkumném centru či jiné organizaci (např. fakultní nemocnici); odbornou stáž si hledáte sám/a či za asistence vysílající instituce EDUTRAIN, která disponuje kontakty na ověřené hostitelské organizace, aktuálními nabídkami stáží apod.; délka trvání odborné stáže je minimálně 2 týdny a maximálně 26 týdnů; odbornou stáž je třeba chápat jako doplněk Vašeho ukončeného VŠ studia! Musí vykazovat úzkou souvislost mezi ním, Vaší další profesní dráhou a pracovním programem stáže. Granty budou přidělovány zpravidla do výše tříměsíčního stipendia (maximální sazba 700 EUR/měsíc), smlouvy ke stážím lze ale uzavírat až na uvedených 26 týdnů. Vedle grantu Leonardo da Vinci Vám může být poskytnuta také odměna ze strany hostitelské organizace. Nejbližší uzávěrky pro překládání žádostí o grant: 31. prosince 2012, 31. března Aktuální nabídky stáží: - Best Western Hotelreservierungs (Rakousko) - University of Birmingham/School of Cancer Sciences (Velká Británie) - Austrian Institute of Technology GmbH (Rakousko) - Exil.arte (Rakousko) a další Kontakt: Pro bližší informace k výzvě, příslušné formuláře žádosti či další tipy na vhodné zaměstnavatele prosím kontaktujte info@edutrain.cz.

5 Blížící se termíny uzávěrek do výběrových řízení na stipendijní pobyty Dovoluji si upozornit studenty na blížící se termíny uzávěrek přihlášek pro výběrová řízení na stipendijní programy/pobyty: do 31. prosince 2012: Belgie Francouzské společenství Lucembursko do 4. ledna 2013: Indie do 11. ledna 2013: Belgie - Vlámské společenství do 18. ledna 2013: Polsko Hýčkejte svou Alma mater projekty 2013 Máte nápad týkající se popularizace vašeho oboru, zviditelnění fakulty na veřejnosti, vylepšení prostředí na fakultě, vytvoření učební pomůcky, uspořádání výstavy fotografií, konkrétní spolupráce se středoškolskými studenty apod.? Požádejte o fakultní podporu! Nápad může být i přiměřeně šílený. Děkan PřF UP vyhlašuje výzvu na podávání projektů na propagaci a zlepšení prostředí na fakultě na rok Projekt může podat kterýkoli student v prezenční formě bakalářského, magisterského nebo doktorského studia na Přírodovědecké fakultě Univerzity Palackého v Olomouci. Konkrétně, v době podání žádosti a v době vyhodnocení projektu (prosinec 2013) musí být žadatel/řešitel studentem PřF UP v prezenční formě studia. Úspěšní řešitelé získají odměnu, která bude vyplacena formou mimořádného stipendia. Jeden student může podat maximálně dva projekty za rok. Projekt může mít více spoluřešitelů, odměna však bude vyplacena pouze jednou, a to hlavnímu řešiteli. Řešitelé přijatých projektů obdrží bezprostředně částku 500,- Kč. Bude-li projekt úspěšně obhájen, dostane řešitel dalších 3500,- Kč, 4500,-Kč nebo 5500,- Kč. Žádosti v elektronické formě a v jednom podepsaném výtisku podávejte na adresu Ing. Dagmar Zlámalové (děkanát PřF UP, dagmar.zlamalova@upol.cz). Žádosti lze podávat průběžně od prosince 2012, nejpozději však do 27. září Podrobné informace k výzvě: Kontakt Všechna předchozí čísla Pondělníků najdete na webové stránce fakulty, vytištěné aktuální číslo Pondělníku je na úřední desce studijního oddělení. Odkaz na webovou stránku Pondělníku je: Náměty a aktuality vhodné pro zařazení či další sdělení prosím zasílejte na adresu: irena.smolova@upol.cz.

Pondělník 22. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový týden.

Pondělník 22. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový týden. Pondělník 22 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci 11. dubna 2011 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 22. číslem Pondělníku a přeji úspěšný volební a festivalový

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

ubytovacího řízení budou zveřejněny nejpozději do 27. dubna 2012. Případné dotazy zasílejte na adresu: koleje@upol.cz nebo petr.jasny@upol.cz.

ubytovacího řízení budou zveřejněny nejpozději do 27. dubna 2012. Případné dotazy zasílejte na adresu: koleje@upol.cz nebo petr.jasny@upol.cz. Pondělník 23 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 23. číslem Pondělníku a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová

Více

Pondělník 3. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 3. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 3 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 3. číslem Pondělníku v ZS 2012/2013 a přeji Vám úspěšný týden.

Více

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 12. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 12 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 12. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF

PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD PŘÍRODOVĚDECKÁ FAKULTA UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE DĚKANA PřF A-15/7/SD Směrnice děkana Přírodovědecké fakulty UP ze dne 17. 12. 2015, kterou se provádějí některá ustanovení Stipendijního

Více

Pondělník 1. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 1. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 1 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 1. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Oslavy 60 let Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci a 440 let UP v Olomouci

Oslavy 60 let Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci a 440 let UP v Olomouci Pondělník 20 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 20. číslem Pondělníku a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová

Více

Článek 1 Obecná ustanovení

Článek 1 Obecná ustanovení Kód: Druh: SMĚRNICE DĚKANKY Název: Studentská vědecká síla Organizační závaznost: Fakulta humanitních studií Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně Datum vydání: 10. 09. 2015 Účinnost: 10. 09. 2015 Vydává: doc.

Více

Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV

Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV č.j. 09/0025/16 Vodňany, 14.1.2016 Rozhodnutí děkana č. 3/2016 Bližší podmínky stipendijního řádu JU na FROV Rozhodnutí děkana vychází ze Stipendijního řádu Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích

Více

stáž > Studovat ve Francii Podmínky žádosti [stipendium na stáž] rok 2012 Sekce pro vědeckou a univerzitní spolupráci

stáž > Studovat ve Francii Podmínky žádosti [stipendium na stáž] rok 2012 Sekce pro vědeckou a univerzitní spolupráci Francouzské velvyslanectví v České republice Sekce pro vědeckou a univerzitní spolupráci > Studovat ve Francii [stipendium na stáž] Podmínky žádosti rok 2012 stáž Prezentace Francouzské velvyslanectví

Více

Stipendijní řád DAMU

Stipendijní řád DAMU Článek 1 Úvodní ustanovení Stipendijní řád DAMU 1. Stipendijní řád DAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon). 2. Na stipendium,

Více

oktorát Studovat ve Francii Podmínky žádosti [stipendium na doktorát pod dvojím vedením] Rok 2012 Sekce pro vědeckou a univerzitní spolupráci

oktorát Studovat ve Francii Podmínky žádosti [stipendium na doktorát pod dvojím vedením] Rok 2012 Sekce pro vědeckou a univerzitní spolupráci Francouzské velvyslanectví v České republice Sekce pro vědeckou a univerzitní spolupráci Studovat ve Francii [stipendium na doktorát pod dvojím vedením] Podmínky žádosti Rok 2012 oktorát Prezentace Francouzské

Více

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů

Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Opatření Ekonomicko-správní fakulty č. 5/2017 Stipendijní program na podporu zahraničních odborných stáží studentů doktorských studijních programů Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 sb., o vysokých školách

Více

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Stipendijní řád Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem Čl. 1 Základní ustanovení 1. Stipendijní řád Přírodovědecké fakulty UJEP (dále jen Stipendijní řád ) upravuje

Více

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pokojné prožití svátků vánočních a vše dobré v novém roce 2014 srdečně přeje Irena Smolová

Pondělník 13. Studijní záležitosti. Pokojné prožití svátků vánočních a vše dobré v novém roce 2014 srdečně přeje Irena Smolová Pondělník 13 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 13. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a zároveň

Více

Metodický pokyn rektora č. 2/2016

Metodický pokyn rektora č. 2/2016 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 2/2016 Pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2016/2017 Vydáno: V Opavě, říjen 2016 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn

Více

MIMOŘÁDNÉ STIPENDIUM REKTORA

MIMOŘÁDNÉ STIPENDIUM REKTORA rektor Směrnice rektora č. 6R/207 MIMOŘÁDNÉ STIPENDIUM REKTORA V Plzni 9. května 207 ZCU 04746/207 Tato směrnice stanovuje pravidla pro přiznání a výplatu mimořádného stipendia rektora podle čl. 4 Stipendijního

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE ze dne 12. března 2007

STIPENDIJNÍ ŘÁD AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V PRAZE ze dne 12. března 2007 Vnitřní předpisy Akademie múzických umění v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů

Více

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně

Vnitřní předpisy Mendelovy univerzity v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 22. prosince 2010

Více

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY

KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY KVALIFIKAČNÍ PODMÍNKY PROGRAMU ERASMUS PRO STUDIJNÍ POBYTY Finanční prostředky určené na aktivitu mobilita studentů - studijní pobyty v rámci programu Erasmus budou použity v souladu s následujícími podmínkami.

Více

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013.

Pondělník 15. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním roce 2013. Pondělník 15 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2012/2013 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 15. číslem Pondělníku a zároveň prvním v novém kalendářním

Více

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně

Webová prezentace FHS UTB ve Zlíně Fakulta humanitních studií UTB ve Zlíně Kód: Druh: Název: Organizační závaznost: PD/04/2013 POKYN DĚKANKY Datum vydání: 27. 2. 2013 Ú: 1. 2. 2013 Vydává: Zpracoval: Počet stran: 9 Počet příloh: 0 Rozdělovník: Podpis oprávněné osoby: Webová prezentace

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE

STIPENDIJNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE STIPENDIJNÍ ŘÁD PŘÍRODOVĚDECKÉ FAKULTY UNIVERZITY JANA EVANGELISTY PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM ZE DNE 28. 11. 2018 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Stipendijní řád Přírodovědecké fakulty Univerzity Jana Evangelisty

Více

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4)

A. 1. Stipendijní program prospěchový. a) podle prospěchu v uplynulém akademickém roce (odstavce 3 a 4) Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity Opatření děkana č. 11/2018 Podmínky stipendijních programů Přírodovědecké fakulty Masarykovy univerzity (ve znění účinném od 10. října2018) Stipendia jsou na

Více

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci

VNITŘNÍ NORMA PdF UP. PdF-B-18/17. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci VNITŘNÍ NORMA PdF UP PdF-B-18/17 Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant: Článek 1 Úvodní ustanovení Článek 2 Druhy stipendií Článek 3 Řízení o přiznání stipendia,

Více

PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019

PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019 PRŮBĚŽNÉ DODATEČNÉ VÝBĚROVÉ ŘÍZENÍ NA PRACOVNÍ STÁŽE V ZAHRANIČÍ V PROGRAMU ERASMUS+ V LETNÍM SEMESTRU AK. ROKU 2018/2019 Vypisuji výběrové řízení na pracovní stáže a absolventské pracovní stáže v zahraničí

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-1/2016 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRMICE DĚKANA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP KE STIPENDIJNÍMU ŘÁDU UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Obsah: Touto směrnicí se doplňuje Stipendijní

Více

Doktorát. Studovat ve Francii. Podmínky žádosti. [Stipendium na doktorát pod dvojím vedením] Rok Francouzský institut v Praze

Doktorát. Studovat ve Francii. Podmínky žádosti. [Stipendium na doktorát pod dvojím vedením] Rok Francouzský institut v Praze Francouzský institut v Praze Vědecká a univerzitní sekce Studovat ve Francii [Stipendium na doktorát pod dvojím vedením] Rok 2013 Podmínky žádosti Doktorát Prezentace Francouzské velvyslanectví v ČR nabízí

Více

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007

Úplné znění Stipendijního řádu Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 18. dubna 2007 Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Metodický pokyn rektora č. 1/2016

Metodický pokyn rektora č. 1/2016 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 1/2016 Pro podávání žádostí o sociální stipendia dle 91 odst. 3 zákona ě. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

Doktorát. Studovat ve Francii. Podmínky pro podání. žádosti. [Stipendium na doktorandské studium pod dvojím vedením] Rok 2015

Doktorát. Studovat ve Francii. Podmínky pro podání. žádosti. [Stipendium na doktorandské studium pod dvojím vedením] Rok 2015 Francouzský institut v Praze Vědecká a univerzitní sekce Studovat ve Francii [Stipendium na doktorandské studium pod dvojím vedením] Podmínky pro podání Rok 2015 žádosti Doktorát Prezentace projektu projektu

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ

STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ STIPENDIJNÍ ŘÁD MENDELOVY UNIVERZITY V BRNĚ ze dne 17. dubna 2018 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád

Metropolitní univerzita Praha, o.p.s. Stipendijní řád Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 87 odst. 1 písm. a), 36 odst. 2 a odst. 4 a 41 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze

STIPENDIJNÍ ŘÁD. Vysoké školy ekonomické v Praze STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysoké školy ekonomické v Praze Rektor Vysoké školy ekonomické v Praze podle 17 odst. l), písm. g) v souladu s 91 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Stipendijní řád HAMU

Stipendijní řád HAMU Stipendijní řád HAMU Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Stipendijní řád HAMU se řídí ustanoveními zákona č. 111/ 1998 Sb. o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dále

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2015 2016 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÉ OBORY uskutečňované

Více

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu

Časový plán a základní informace k podávání přihlášek ke studiu Rozšíření a doplnění VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ pro akademický rok 2011 2012 A ZVEŘEJNĚNÍ PODMÍNEK PRO PŘIJETÍ ke studiu na ČVUT v Praze Fakultě dopravní pro následující NOVĚ AKREDITOVANÝ OBOR Magisterský

Více

Pravidla pro přiznávání stipendií (úplné znění, x )

Pravidla pro přiznávání stipendií (úplné znění, x ) Pravidla pro přiznávání stipendií (úplné znění, x... 2016) UNIVERZITA KARLOVA V PRAZE Úplné znění Pravidel pro přiznávání stipendií na MFF ze dne 21. listopadu 2014x...2016 Toto aktuální znění Pravidel

Více

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018.

B3-17/1-PR-ÚZ01. Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG. v akademickém roce 2017/2018. VNITŘNÍ NORMA UP B3-17/1-PR-ÚZ01 Harmonogram akademického roku 2017/2018 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2017/2018 Obsah: Garant: Touto vnitřní normou UP je

Více

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol

dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Mgr. Karolína Gondková ředitelka odboru vysokých škol STIPENDIJNÍ ŘÁD VUT Záhlaví Schválení AS: 4. dubna 2017 Platnost: 12. dubna 2017 Účinnost: 12. dubna 2017 Odpovědnost: Odbor studijních záležitostí Rektorátu Závaznost: všechny součásti VUT Počet stran:

Více

Erasmus+ 1. Co je Erasmus+ 2. Obecná pravidla - studijní pobyt - pracovní stáž. 3. Výběr studentů 4. Další kroky 5. Dotazy

Erasmus+ 1. Co je Erasmus+ 2. Obecná pravidla - studijní pobyt - pracovní stáž. 3. Výběr studentů 4. Další kroky 5. Dotazy ERASMUS+ 23.11.2015 Erasmus+ 1. Co je Erasmus+ 2. Obecná pravidla - studijní pobyt - pracovní stáž 3. Výběr studentů 4. Další kroky 5. Dotazy Erasmus+ 27.11.2013 Co je ERASMUS+ Erasmus+ je nový vzdělávací

Více

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ

UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ UNIVERZITA KARLOVA PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FARMACEUTICKÉ FAKULTĚ V HRADCI KRÁLOVÉ Akademický senát Farmaceutické fakulty v Hradci Králové se podle 27 odst. 1 písm. b) a 33 odst. 2 písm. f)

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ZE DNE 30. DUBNA 2009

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ZE DNE 30. DUBNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 18. dubna 2006

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2014/2015 září 2014 opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin zápis do 1. ročníku na ak. rok 2014/2015: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba, Grafický design)

Více

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s.

Stipendijní řád Bankovního institutu vysoké školy, a.s. Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 4, 41 odst. 2 a 87 písm. a) zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách),

Více

Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018

Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018 SLEZSKA UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn rektora č. 4/2017 pro podávání žádostí o ubytovací stipendia v akademickém roce 2017/2018 Vydáno v Opavě, říjen 2017 SLEZSKÁ UNIVERZITA V OPAVĚ Metodický pokyn

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ ze dne 12. května 2006 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. srpna 2005 pod

Více

Cena děkana Přírodovědecké fakulty UP pedagogům a autorům rozvíjejícím vědní obor

Cena děkana Přírodovědecké fakulty UP pedagogům a autorům rozvíjejícím vědní obor Cena děkana Přírodovědecké fakulty UP pedagogům a autorům rozvíjejícím vědní obor Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci Článek 1 1. Cena děkana PřF UP v Olomouci udělovaná autorským kolektivům

Více

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009

III. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ZÁPADOČESKÉ UNIVERZITY V PLZNI ZE DNE 5. ČERVNA 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 31. března 2006

Více

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN

SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN FILOZOFICKÁ FAKULTA UP SMĚRNICE DĚKANA SD-01/2013 SMĚRNICE DĚKANA FF UP K ŘÁDU RIGORÓZNÍHO ŘÍZENÍ B1-13 / 3-HN Obsah: Směrnice stanoví podrobnosti konání rigorózního řízení na FF UP Zpracoval: doc. PhDr.

Více

Pondělník 16. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 16. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Pondělník 16. Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 16. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník 16 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 16. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

STIPENDIAAPOPLATKY. ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D. prorektorka pro studijní záležitosti

STIPENDIAAPOPLATKY. ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D. prorektorka pro studijní záležitosti STIPENDIAAPOPLATKY ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ prof. MUDr. Milena Králíčková, Ph.D. prorektorka pro studijní záležitosti STIPENDIA NA UK STIPENDIUM / finanční příspěvek (podpora, odměna)

Více

Stipendijní řád Masarykovy univerzity

Stipendijní řád Masarykovy univerzity Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 2. června 2017

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 24. dubna 2017

Více

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019

Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 Podmínky pro přijetí ke studiu v doktorském studijním programu P2301 Strojní inženýrství na Fakultu strojní ZČU v Plzni pro akademický rok 2018/2019 1. Doktorský studijní program P2301 Strojní inženýrství

Více

9.11.2014 5.11.2014. Pavlína Bínová, Ondřej Krpal. Erasmus+: Erasmus. Mobility studentů jsou rozděleny na. studijní pobyt praktická stáž

9.11.2014 5.11.2014. Pavlína Bínová, Ondřej Krpal. Erasmus+: Erasmus. Mobility studentů jsou rozděleny na. studijní pobyt praktická stáž Fakulta pedagogická 5.11.2014 Pavlína Bínová, Ondřej Krpal Erasmus+: Erasmus Mobility studentů jsou rozděleny na studijní pobyt praktická stáž 1 Erasmus + / student Kdo se může zapojit podmínky: Student

Více

PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FAKULTĚ SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY

PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FAKULTĚ SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY UNIVERZITA KARLOVA FAKULTA SOCIÁLNÍCH VĚD PRAVIDLA PRO PŘIZNÁVÁNÍ STIPENDIÍ NA FAKULTĚ SOCIÁLNÍCH VĚD UNIVERZITY KARLOVY Akademický senát Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy se podle 27 odst. 1 písm.

Více

Opatření děkana PřF JU č. D 79 ze dne 1. června 2017

Opatření děkana PřF JU č. D 79 ze dne 1. června 2017 Opatření děkana PřF JU č. D 79 ze dne 1. června 2017 O udělování stipendií: - prospěchového stipendia, - prémiového stipendia za vynikající studijní a badatelské výsledky, - prémiového stipendium za vynikající

Více

STUDIUM V ZEMÍCH EU. Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy

STUDIUM V ZEMÍCH EU. Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy STUDIUM V ZEMÍCH EU Andrea Klapuchová Dům zahraničních služeb MŠMT Národní agentura pro Evropské vzdělávací programy klapuchova@socrates.cz http://www.socrates.cz/erasmus/ STUDIA 1. Studium celého studijního

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Stipendia a poplatky. Mgr. Pavel Buriánek Kateřina Hovorková. Univerzita Karlova v Praze ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ

Stipendia a poplatky. Mgr. Pavel Buriánek Kateřina Hovorková. Univerzita Karlova v Praze ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ Stipendia a poplatky Mgr. Pavel Buriánek Kateřina Hovorková ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ Univerzita Karlova v Praze STUDIUM NA UK zdarma? Studium v českém jazyce je BEZPLATNÉ. www.cuni.cz

Více

Stipendijní řád. Stipendijní řád. POZOR! Pořízená kopie je neřízený dokument.

Stipendijní řád. Stipendijní řád. POZOR! Pořízená kopie je neřízený dokument. Stipendijní řád Verze: 2 Platnost: dnem registrace Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy ČR Zpracoval: Mgr. Vladimíra Sedláčková Mgr. et Mgr. Michaela Vaněčková, Ph.D. Markéta Šimáková Schválil:

Více

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT

ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU VUT Záhlaví Úplné znění ke dni: 1. září 2018 Zapracovává: Dodatek č. 1 Registrace Stipendijní řád VUT registrován: dne 12. dubna 2017 pod čj. MSMR-8819/2017 Dodatek č. 1

Více

Článek 4 Prospěchové stipendium

Článek 4 Prospěchové stipendium Vnitřní předpisy Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších

Více

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity

Směrnice děkana č. 2/2010. Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Směrnice děkana č. 2/2010 Doktorský studijní program Kinantropologie na Fakultě sportovních studií Masarykovy univerzity Podle 28 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění

Více

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013

Stipendijní řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze ze dne 15. července 2013 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 15. července 2013

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně

STIPENDIJNÍ ŘÁD Vysokého učení technického v Brně Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), ve znění pozdějších

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Čl. 1 Základní ustanovení

STIPENDIJNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM. Čl. 1 Základní ustanovení STIPENDIJNÍ ŘÁD PEDAGOGICKÉ FAKULTY UNIVERZITY J. E. PURKYNĚ V ÚSTÍ NAD LABEM Čl. 1 Základní ustanovení 1. Stipendijní řád Pedagogické fakulty Univerzity J. E. Purkyně v Ústí nad Labem (dále jen stipendijní

Více

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009

II. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU UNIVERZITY TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ ze dne 30. listopadu 2009 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách) registrovalo dne 10. dubna 2006 pod

Více

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI

I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI I. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU TECHNICKÉ UNIVERZITY V LIBERCI ze dne 13. listopadu 2017 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých

Více

Směrnice EkF_SME_07_002 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava, kterou se provádí Stipendijní řád Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava

Směrnice EkF_SME_07_002 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava, kterou se provádí Stipendijní řád Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Účinnost dokumentu od: 7. 6. 2010 Směrnice EkF_SME_07_002 děkanky EkF VŠB-TU Ostrava, kterou se provádí Stipendijní řád Vysoké školy báňské Technické univerzity Ostrava Řízená kopie č.: Razítko: Není-li

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE

STIPENDIJNÍ ŘÁD UNIVERZITY KARLOVY V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 26. dubna 1999

Více

Vnitřní předpisy Akademie výtvarných umění v Praze

Vnitřní předpisy Akademie výtvarných umění v Praze zákona), d) v případě tíživé sociální situace studenta ( 91 odst. 2 písm. d) a odst. 3 zákona), e) v případě zvláštního zřetele hodných ( 91 odst. 2 písm. e) zákona), f) na podporu studia v zahraničí (

Více

Článek 1 Základní ustanovení

Článek 1 Základní ustanovení Směrnice děkana č. 3/2019: Pravidla přijímacího řízení a podmínky pro přijetí ke studiu do bakalářského studijního programu na FaVU VUT pro akademický rok 2020/2021 Datum vydání: 28. března 2019 Závaznost:

Více

OPATŘENÍ REKTORA K VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017

OPATŘENÍ REKTORA K VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 OR č. 24/2015 Vnitřní norma Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích OPATŘENÍ REKTORA K VYHLÁŠENÍ PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ PRO NAVAZUJÍCÍ MAGISTERSKÉ STUDIUM PRO AKADEMICKÝ ROK 2016/2017 Datum

Více

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA

Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA prorektor pro studijní a pedagogickou činnost Plzeň 27. srpna 2012 ZCU 028619/2012 Pokyn prorektora č. 3P/2012 MOBILITA Tento pokyn stanoví zásady administrace a evidence mobility studentů, absolventů

Více

ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE

ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 1. září 2017 pod

Více

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008

STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 STIPENDIJNÍ ŘÁD JANÁČKOVY AKADEMIE MÚZICKÝCH UMĚNÍ V BRNĚ ze dne 9. ledna 2008 Část první Základní ustanovení Čl. 1 Úvodní ustanovení (1) Tento stipendijní řád obsahuje pravidla pro přiznávání stipendií

Více

STIPENDIAAPOPLATKY ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ MGR. PAVEL BURIÁNEK MGR. MARKÉTA HOUDKOVÁ

STIPENDIAAPOPLATKY ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ MGR. PAVEL BURIÁNEK MGR. MARKÉTA HOUDKOVÁ STIPENDIAAPOPLATKY ORIENTAČNÍ TÝDEN PRO STUDENT Y PRVNÍCH ROČNÍKŮ MGR. PAVEL BURIÁNEK MGR. MARKÉTA HOUDKOVÁ STIPENDIA NA UK STIPENDIUM / finanční příspěvek (podpora, odměna) STIPENDIJNÍ ŘÁD / vnitřní předpis

Více

IMA VFU Brno 2015 Předseda: prof. MVDr. Alfred Hera, CSc.

IMA VFU Brno 2015 Předseda: prof. MVDr. Alfred Hera, CSc. IMA VFU Brno 2015 Předseda: prof. MVDr. Alfred Hera, CSc. Bc. et Bc. Kateřina Pavlíčková, Ladislava Pavlíčková Sekretariát prorektora pro vědu, výzkum a zahraniční vztahy (VVZ) Obsah Směrnice rektora ZS

Více

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta

Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Univerzita Karlova v Praze, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 23/2015 Přiznávání a vyplácení účelových stipendií a stipendií hrazených ze stipendijního fondu na žádost studentů na Filozofické fakultě

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ Záhlaví Schválení AS FIT: 13. 11. 2018 Platnost: dnem schválení Účinnost: dnem platnosti Odpovědnost: proděkan pro tvůrčí činnost a doktorské

Více

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160

I. Studijní program. Kapacita pro přijetí nových studentů: 160 Podmínky přijímacího řízení ke studiu v navazujícím magisterském studijním programu N2301-Strojní inženýrství na Fakultě strojní ZČU v Plzni v akademickém roce 2019/2020 I. Studijní program Uchazeč se

Více

FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ

FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ FAKULTA VÝTVARNÝCH UMĚNÍ VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V BRNĚ datum vydání: 20. 3. 2018 č. j.: FaVU/182/2018 za věcnou stránku odpovídá: PhDr. Pavel Ondračka účinnost: od 20. 3. 2018 závaznost: všechny součásti

Více

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR)

UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR) B3-09/4-RR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI ROZHODNUTÍ REKTORA UP (RR) B3-09/4-RR Vyhlášení standardu UP pro stanovení výše poplatků při překročení standardní doby studia a poplatky spojené se studiem na

Více

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020

Univerzita Karlova, Filozofická fakulta. Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Univerzita Karlova, Filozofická fakulta Opatření děkana č. 11/2019 Harmonogram akademického roku 2019/2020 Čl. 1 Úvodní ustanovení Toto opatření stanoví harmonogram akademického roku 2019/2020 na Filozofické

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2018/2019 září 2018 3. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 3. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2018/2019: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2016/2017 září 2016 1. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 1. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2016/2017: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06

rilozofick.;. fakulta FF-B-18/ 06 rilozofick.;. fakulta VNITŘNÍ NORMA FF UP FF-B-18/ 06 Vnitřní norma FF-B-18/ 06 děkana Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci ke Stipendijnímu řádu Univerzity Palackého v Olomouci Obsah: Garant:

Více

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017

B3-16/1-PR. Harmonogram akademického roku 2016/2017 a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce 2016/2017 P Ř ÍKAZ REKTORA UP (PR) B3-16/1-PR Harmonogram akademického roku a harmonogram zápisu předmětů do Informačního systému STAG v akademickém roce Obsah: Tímto příkazem rektora UP je podle ustanovení čl.

Více

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI

SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI FZV- SD-4/2013 FAKULTA ZDRAVOTNICKÝCH VĚD UP V OLOMOUCI PROVÁDĚCÍ NORMA SMĚRNICE DĚKANA FZV UP K ŘÁDU CELOŽIVOTNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ UNIVERZITY PALACKÉHO V OLOMOUCI Předkládá Mgr. Zdeňka Mikšová, Ph.D. proděkanka

Více

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden.

Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji Vám úspěšný týden. Pondělník Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci 5 ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 5. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Pondělník 11. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014

Pondělník 11. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Pondělník 11 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci ZS 2013/2014 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 11. číslem Pondělníku v akademickém roce 2013/2014 a přeji

Více

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor

Erasmus+ Info Day. Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Erasmus+ Info Day Daniel Suchánek Erasmus koordinátor Program Erasmus mezivládní program při Evropské unii umožňující mobilitu vysokoškolských studentů v r. 2007 ŠAVŠ získala Erasmus Extended University

Více

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018

Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 Harmonogram FUD UJEP pro akademický rok 2017/2018 září 2017 4. 9. opravné SZZ z dějin umění, od 10 hodin 4. 9. zápis do 1. ročníku na ak. rok 2017/2018: MgA. (Design, Fotografie a intermediální tvorba,

Více

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015

IV. ÚPLNÉ ZNĚNÍ STIPENDIJNÍHO ŘÁDU ČESKÉHO VYSOKÉHO UČENÍ TECHNICKÉHO V PRAZE ZE DNE 13. LEDNA 2015 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy registrovalo podle 36 odst. 2 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (zákon o vysokých školách), dne 4. dubna 2006 pod

Více

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu

Akademický rok 2018/2019. Zápis ke studiu Akademický rok 2018/2019 Zápis ke studiu Obsah prezentace Podmínky pro zapsání studenta Základní informace Děkan a proděkan fakulty Studijní oddělení Kreditový systém studia Vysokoškolské koleje Identifikační

Více

Pondělník 25. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012

Pondělník 25. Studijní záležitosti. Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012 Pondělník 25 Pondělní zpravodaj pro studenty Přírodovědecké fakulty UP v Olomouci LS 2011/2012 Vážené studentky a vážení studenti, oslovuji Vás 25. číslem Pondělníku a přeji Vám úspěšný týden. Irena Smolová

Více

ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012

ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012 Garant dokumentu: 9200 - prorektor pro studium TUO_VP_07_002 verze: B Účinnost dokumentu od: 18.5.2012 ŘÁD PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ VYSOKÉ ŠKOLY BÁŇSKÉ - TECHNICKÉ UNIVERZITY OSTRAVA ze dne 18. května 2012 Řízená

Více