Shrnutí je vytvořeno z požadavků na zveřejnění údajů známých jako Prvky. Tyto prvky jsou číslovány v sekcích A E (A.1 E.7).

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Shrnutí je vytvořeno z požadavků na zveřejnění údajů známých jako Prvky. Tyto prvky jsou číslovány v sekcích A E (A.1 E.7)."

Transkript

1 SHRNUTÍ Shrnutí je vytvořeno z požadavků na zveřejnění údajů známých jako Prvky. Tyto prvky jsou číslovány v sekcích A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny prvky, jejich začlenění do shrnutí je vyžadováno pro tento typ Cenných papírů a Emitenta. Jelikož uvedení některých Prvků není vyžadováno, mohou některé Prvky v rámci číslování chybět. Přestože může být začlenění určitého Prvku do Shrnutí vyžadováno z důvodu typu cenných papírů a emitenta, je možné, že žádná relevantní informace vztahující se k takovému Prvku nemůže být poskytnuta. V takovém případě je u krátkého popisu takového Prvku uvedeno nepoužije se. A. ÚVOD A UPOZORNĚNÍ A.1 Upozornění Toto shrnutí slouží pouze jako úvod k Základnímu prospektu. Investor by měl učinit jakékoliv rozhodnutí o investici do Cenných papírů na základě zvážení Základního prospektu jako celku. Bude-li u soudu v některé zemi vznesen nárok na základě údajů uvedených v tomto Základním prospektu, může být žalující straně v souladu s právním řádem členské země, v níž bude nárok vznesen, ještě před zahájením soudního řízení uloženo uhradit náklady na překlad Základního prospektu. UniCredit Bank AG, se sídlem Kardinal-Faulhaber-Straße 1, Mnichov (jakožto emitent) nese odpovědnost za Shrnutí včetně jakéhokoliv jeho překladu, avšak pouze pokud je Shrnutí zavádějící, nepřesné nebo vykazuje nesoulad při porovnání s jinými částmi Základního prospektu nebo pokud při porovnání s jinými částmi Základního prospektu neposkytuje veškeré požadované klíčové údaje. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu Uvedení nabídkového období Další podmínky připojené k souhlasu [S výhradou následujících odstavců Emitent poskytuje svůj souhlas s použitím Základního prospektu během období jeho platnosti pro pozdější další prodej či konečné umístění cenných papírů finančními zprostředkovateli.] [Nepoužije se. Emitent neposkytuje svůj souhlas s použitím Základního prospektu pro pozdější další prodej či konečné umístění cenných papírů finančními zprostředkovateli.] [Nepoužije se. Není dán souhlas.] [Může dojít k dalšímu prodeji či konečnému umístění Cenných papírů finančními zprostředkovateli a souhlas s užitím Základního prospektu je dán pro [následující nabídkové období Cenných papírů: [Vložte nabídkové období, pro které je dán souhlas]][nabídkové období v délce dvanácti (12) měsíců následující po [Vložte datum podání konečných podmínek příslušnému orgánu dohledu].] [S výhradou podmínky, že každý finanční zprostředkovatel splňuje podmínky emise a příslušné konečné podmínky spolu s příslušnými omezeními prodeje, souhlas nepodléhá žádným dalším podmínkám.] [Nepoužije se. Není dán souhlas.] Poskytnutí údajů o podmínkách nabídky finančním zprostředkovatelem [V případě, že nabídka bude učiněna prostřednictvím finančního zprostředkovatele, tento finanční zprostředkovatel zpřístupní investorům údaje o podmínkách nabídky v době předložení nabídky.] [Nepoužije se. Není dán souhlas.] 1

2 B. EMITENT B.1 Právní a obchodní název emitenta B.2 Sídlo / právní forma / Právní předpisy, podle nichž emitent provozuje činnost / Země registrace Obchodní firmou Emitenta je UniCredit Bank AG ( UniCredit Bank nebo HVB resp. společně s dceřinými společnostmi zahrnutými do jednoho konsolidačního celku Skupina HVB ). HypoVereinsbank je obchodní značkou Emitenta. UniCredit Bank s registrovaným sídlem na adrese Kardinal-Faulhaber-Straße 1, Mnichov, byla založena v Německu a je zapsána do obchodního rejstříku vedeného Obvodovým soudem (Amtsgericht) v Mnichově pod číslem HRB 42148, založena jako akciová společnost podle zákonů Spolkové republiky Německo. B.4b Známé trendy ovlivňující emitenta a odvětví, v nichž působí Globální ekonomika a mezinárodní finanční trhy budou i nadále čelit vysoké míře nejistoty v roce Finanční trhy budou nadále ovlivňovány zejména nevyřešenou krizí veřejného dluhu. Bankovní sektor stále potýká se značnými problémy, jak z celkového ekonomického prostředí, tak z příslušných regulačních iniciativ ze strany bankovního dohledu. V tomto prostředí bude Skupina HVB neustále přizpůsobovat svou obchodní strategii, aby odrážela změny v tržních podmínkách, a bude pravidelně a pečlivě přezkoumávat signály týkající se řízení společnosti z tohoto odvozené. B.5 Popis skupiny a postavení emitenta ve skupině B.9 Prognóza nebo odhad zisku B.10 Povaha veškerých výhrad ve zprávě auditora o historických finančních údajích UniCredit Bank je mateřskou společností Skupiny HVB. Skupina HVB vlastní přímo i nepřímo vlastnické podíly v různých společnostech. Od listopadu 2005 je UniCredit Bank spřízněnou společností UniCredit S. p. A., Řím, (dále jen UniCredit S.p.A., resp. společně s dceřinými společnostmi zahrnutými do jednoho konsolidačního celku UniCredit ). Od uvedeného data tvoří podstatnou část UniCredit jako dílčí skupina. Společnost UniCredit S.p.A. přímo vlastní 100 % akcií UniCredit Bank. Nepoužije se. Není uvedena žádná prognóza ani odhad zisku. Není relevantní. Audit konsolidovaných účetních závěrek HVB Group a nekonsolidované účetní závěrky UniCredit Bank za účetní období končící provedla společnost KPMG AG Wirtschaftsprüfungsgesellschaft, nezávislá auditorská společnost (Wirtschaftsprüfer) UniCredit Bank pro účetní období 2012, a vypracovala k nim auditorskou zprávu bez výhrad. Audit konsolidovaných účetních závěrek HVB Group a nekonsolidované účetní závěrky UniCredit Bank za účetní období končící provedla společnost Deloitte & Touche GmbH, Wirtschaftsprüfungsgesellschaft, nezávislá auditorská společnost (Wirtschaftsprüfer) UniCredit Bank pro účetní období 2013, a vypracovala k nim auditorskou zprávu bez výhrad.

3 B.12 Vybrané hlavní historické účetní informace Vybrané konsolidované finanční výsledky k 31. prosinci 2013* Hlavní ukazatele výkonnosti 1/1 31/12/2013 1/1 31/12/2012 Čistý provozní zisk mil mil. Poměr nákladů a příjmů (na základě provozního příjmu) 63,6 % 58,1 % Zisk před zdaněním Konsolidovaný zisk mil mil mil mil. Rentabilita vlastního kapitálu před zdaněním 1) 7,1 % 9,2 % Rentabilita vlastního kapitálu po zdanění 1) 5,8 % 5,8 % Výnosy na akcii 1,29 1,55 Údaje z rozvahy 31/12/ /12/2012 Aktiva celkem Vlastní kapitál 290,0 mld. 21,0 mld. 347,3 mld. 23,3 mld. Koeficient zadlužení k vlastnímu kapitálu 2) 7,1 % 6,6 % Kapitálová přiměřenost podle Basel II 31/12/ /12/2012 Původní kapitál bez hybridního kapitálu (původní kapitál Tier 1) Původní kapitál (kapitál Tier 1) Rizikově vážená aktiva (včetně ekvivalentů tržního rizika a provozního rizika) 18,4 mld. 18,5 mld. 85,5 mld. 19,1 mld. 19,5 mld. 109,8 mld. Koeficient původního kapitálu bez hybridního kapitálu (koeficient kapitálu Tier 1) 3) 21,5 % 17,4 % Koeficient původního kapitálu (koeficient kapitálu 21,6 % 17,8 % Tier 1) 3) * Údaje uvedené v této tabulce jsou auditované a byly převzaty z konsolidované výroční zprávy Emitenta k ) Rentabilita vlastního kapitálu vypočtená na základě průměrné hodnoty vlastního kapitálu podle IFRS. 2) Poměr hodnoty vlastního kapitálu akcionářů uvedeného v rozvaze po odečtení nehmotných aktiv k celkové výši aktiv po odečtení nehmotných aktiv 3) Vypočteno na základě rizikově vážených aktiv, včetně ekvivalentů tržního rizika a provozního rizika. Prohlášení, že nedošlo k žádné významné negativní změně vyhlídek emitenta od data jeho Ve výhledu HVB Group nedošlo od , tj. od data poslední uveřejněné auditované účetní závěrky (Výroční zpráva za rok 2013), k žádným podstatným negativním změnám.

4 poslední zveřejněné ověřené účetní závěrky, nebo popis veškerých významných negativních změn Popis významných změn finanční situace následujících po období, za které jsou uvedeny historické finanční údaje Ve finančním postavení HVB Group nedošlo od k žádným zásadním změnám. B.13 Nedávné události Nepoužije se. Neexistují žádné nedávné události specifické pro UniCredit Bank, které by měly podstatný význam při hodnocení její platební schopnosti. B.14 B.5 plus Prohlášení o závislosti na dalších subjektech ve skupině Viz B.5 Není relevantní. UniCredit Bank není závislá na žádném dalším subjektu ve skupině HVB Group. B.15 Hlavní činnosti UniCredit Bank nabízí komplexní sortiment bankovních a finančních produktů a služeb zákazníkům z řad privátních a korporátních klientů, veřejného sektoru, mezinárodních společností a institucionálních klientů. Její portfolio sahá od hypotéčních úvěrů, spotřebitelských úvěrů, spořících a úvěrových produktů a pojistných produktů, přes bankovní služby pro privátní klienty, k podnikatelským úvěrům a financování zahraničního obchodu pro korporátní klienty a produktům v oblasti fondů pro všechny kategorie aktiv, poradenským a makléřským službám, transakcím s cennými papíry, řízení likvidity a finančních rizik, poradenským službám pro zámožné klienty a produktům investičního bankovnictví pro korporátní klienty. B.16 Přímé či nepřímé vlastnictví či kontrola UniCredit S.p.A. vlastní přímo 100% akciového kapitálu UniCredit Bank. C. CENNÉ PAPÍRY C.1 Druh a třída cenných papírů [Otevřené (open end) cenné papíry] [Otevřené quanto (open end quanto) cenné papíry] [Otevřené compo (open end compo) cenné papíry] Všechny tranše Cenných papírů budou vydány jako [Dluhopisy] [Certifikáty] bez jmenovité hodnoty. [ Dluhopisy ] [ Certifikáty ] jsou dluhové nástroje ve formě na doručitele (Inhaberschuldverschreibungen) dle 793 německého občanského zákoníku (Bürgerliches Gesetzbuch, BGB). [Cenné papíry jsou zastoupeny trvalou hromadnou listinou bez úrokového kupónu.] [Cenné papíry jsou zpočátku zastoupeny dočasnou hromadnou listinou bez úrokového kupónu, která bude vyměnitelná za trvalou hromadnou listinu bez úrokového kupónu.] Vlastníci cenných papírů ( Vlastníci cenných papírů ) nejsou oprávněni obdržet jednotlivé cenné papíry.

5 Série Tranše ISIN WKN [Vložte číslo série] [Vložte číslo tranše] [Vložte ISIN] [Vložte WKN] C.2 Měna emise cenných papírů C.5 Omezení volné převoditelnosti cenných papírů C.8 Práva spojená s cennými papíry včetně zařazení a omezení těchto práv C.11 Přijetí k obchodování C.15 Vliv podkladového aktiva na hodnotu Cenné papíry jsou vydány v [Vložte specifikovanou měnu] ( Specifikovaná měna ). Nepoužije se. Cenné papíry jsou volně převoditelné. Rozhodné právo Cenných papírů Cenné papíry co do formy a obsahu a všechna práva a povinnosti Emitenta a Vlastníků cenných papírů se řídí právem Spolkové republiky Německo. Práva spojená s Cennými papíry Cenné papíry nemají pevně stanovené datum splatnosti. Místo toho jsou vydány na dobu neurčitou až do okamžiku, kdy Vlastníci cenných papírů vykonají své Právo na splacení (jak je tento pojem definován v této části C.8) nebo Emitent vykoná své Řádné právo odkupu (jak je tento pojem definován v této části C.8). Vlastníci cenných papírů mají právo na [výplatu úroků v příslušný Den výplaty úroků (jak je tento pojem definován v části C.16) a] výplatu finančních prostředků navázaných na výkon Podkladového aktiva (jak je tento pojem definován v části C.20) v Den splatnosti (jak je tento pojem definován v části C.16) nebo v Den odkupu (jak je tento pojem definován v části C.16) [nebo v Den výplaty dividendy (jak je tento pojem definován v části C.16)]. [V případě Cenných papírů nesoucích úrokový výnos se uplatní následující: Každý Vlastník cenných papírů může požadovat vyplacení Úrokového výnosu ke Dni výplaty úroků (jak je tento pojem definován v části C.16). Úrokový výnos bude vypočítán Agentem pro výpočty vynásobením Kupónu Zlomkem dní. Kupón je stanoven jako [Vložte kupón]. Zlomek dní je stanoven jako Actual/Actual.] Každý Vlastník cenných papírů může požadovat výplatu Odkupní ceny (jak je tento pojem definován v části C.15) ( Právo na splacení ) ke Dni splatnosti (jak je tento pojem definován v části C.16). Vlastník cenných papírů ohlásí vykonání Práva na splacení alespoň [Vložte lhůtu pro oznánení] pracovních dní před stanoveným Dnem splatnosti. Emitent může odkoupit veškeré, nikoli jen některé, Cenné papíry ( Řádné právo odkupu ) ke Dni odkupu (jak je tento pojem definován v části C.16) zaplacením Odkupní ceny. Využití tohoto práva musí Emitent oznámit alespoň [Vložte lhůtu k oznámení] před příslušným Dnem odkupu. [Vlastníci cenných papírů jsou oprávněni obdržet výplatu příslušné Dividendy (jak je tento pojem definován v části C.15) ke každému Dni výplaty dividendy (jak je tento pojem definován v části C.16).] Omezení práv Emitent může Cenné papíry předčasně odkoupit nebo upravit jejich emisní podmínky. Status Cenných papírů Závazky vyplývající z Cenných papírů zakládají přímé, nepodmíněné a nezajištěné závazky Emitenta a budou co do pořadí svého uspokojení alespoň rovnocenné (pari passu), nestanovíli právní předpisy jinak, se všemi ostatními nezajištěnými nepodřízenými současnými či budoucími závazky Emitenta. [Žádost o přijetí cenných papírů k obchodování [byla] [bude] podána s účinkem of [Vložte očekávané datum] na následujících regulovaných nebo jiných rovnocenných trzích: [Vložte příslušné regulované nebo jiné rovnocenné trhy)].] [Nepoužije se. Žádost o přijetí cenných papírů k obchodování na regulovaných nebo jiných rovnocenných trzích nebyla ani nebude podána.] Cenné papíry sledují vývoj Podkladového aktiva (jak je tento pojem definován v části C.20) lineárním způsobem a umožňují Vlastníkům cenných papírů podílet se na pozitivním i negativním výkonu v průběhu trvání Cenných papírů.

6 cenných papírů Cenné papíry nemají pevně stanovené datum splatnosti. Místo toho jsou vydány na dobu neurčitou bez časového omezení až do okamžiku, kdy Vlastníci cenných papírů vykonají své Právo na splacení nebo Emitent vykoná své Řádné právo odkupu z rozhodnutí Emitenta. Od okamžiku vykonání výše zmíněných práv jsou Vlastníci cenných papírů oprávněni obdržet výplatu Odkupní ceny v příslušný Den splastnosti, respektive Den odkupu. Emitent může vykonat své Řádné právo odkupu bez ohledu na dopad na ekonomickou pozici Vlastníků cenných papírů. Okamžikem vykonání tohoto práva dojde k omezení životnosti Cenných papírů a Vlastníci cenných papírů mohou utrpět částečnou či úplnou ztrátu svých investic. [V případě Otevřených cenných papírů se uplatní následující: Otevřené cenné papíry Otevřené cenné papíry jsou Cenné papíry, u kterých je Měna podkladového aktiva stejná jako Specifikovaná měna. Odkupní cena se rovná Příslušné referenční ceně (jak je tento pojem definován v části C.19) vynásobené Poměrovým ukazatelem (Ratio) [a Běžným (current) participačním faktorem].[v případě Cenných papírů navázaných na komoditní futures kontrakty jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Běžný participační faktor znamená faktor vypočtený nově při každém Datu rolování (Roll Over Date) za účelem vyrovnání cenového rozdílu Podkladového aktiva před a po příslušném Rolování (jak je tento pojem definován v části C.20).] [Relevantní referenční cena (jak je tento pojem definován v části C.19) bude ponížena o [Poplatek za správu][,] [a/nebo] [a Poplatek za krátký prodej][,] [a/nebo] [Poplatek za výpočet indexu] [a/nebo ] [a Poplatek za riziko gapu] (jak [je/jsou] specifikován[y] v tabulce níže).] Odkupní cena nemůže být v žádném případě nižší než nula.] [V případě Otevřených quanto cenných papírů se uplatní následující: Otevřené Quanto cenné papíry Otevřené quanto cenné papíry jsou Cenné papíry, u kterých Měna podkladového aktiva není stejná jako Specifikovaná měna a u kterých je poskytován prvek měnového zajištění. Odkupní cena se rovná Relevantní referenční ceně (jak je tento pojem definován v části C.19) vynásobené Poměrovým ukazatelem [a Běžným participačním faktorem] a konvertované do Specifikované měny konverzním faktorem 1:1. [V případě cenných papírů navázaných na komoditní futures kontrakty jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Běžný participační faktor znamená faktor vypočítaný při každém Datu rolování za účelem vyrovnání cenového rozdílu Podkladového aktiva před a po příslušném Rolování (jak je tento pojem definován v části C.20).] [Relevantní referenční cena (jak je tento pojem definován v části C.19) bude ponížena o Poplatek za quanto [,] [a/nebo] [Poplatek za správu][,] [a/nebo] [Poplatek za krátký prodej][,] [a/nebo] [Poplatek za výpočet indexu] [a/nebo] [Poplatek za riziko gapu] (jak [je/jsou] specifikován[y] v tabulce níže).] Odkupní cena nemůže být v žádném případě nižší než nula.] [V případě Otevřených compo cenných papírů se uplatní následující: Otevřené compo cenné papíry Otevřené compo cenné papíry jsou cenné papíry, u kterých Měna podkladového aktiva není stejná jako Specifikovaná měna a u kterých není poskytován prvek měnového zajištění. Odkupní cena se rovná Relevantní referenční ceně (jak je tento pojem definován v části C.19) vynásobené Poměrovým ukazatelem[, Běžným participačním faktorem] a [vynásobené] [vydělené] směnným kurzem pro koverzi [Měny podkladového aktiva do Specifikované měny] [Specifikované měny do Měny podkladového aktiva]. [V případě cenných papírů navázaných na komoditní futures kontrakt jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Běžný participační faktor znamená faktor vypočítaný při každém Datu rolování za účelem vyrovnání cenového rozdílu Podkladového aktiva před a po příslušném Rolování (jak je tento pojem definován v části C.20).]

7 [Relevantní referenční cena (jak je tento pojem definován v části C.19) bude ponížena o [Poplatek za správu][,] [a/nebo] [Poplatek za krátký prodej][,] [a/nebo] [Poplatek za výpočet indexu] [a/nebo ] [Poplatek za riziko gapu] (jak [je/jsou] specifikován[y] v tabulce níže).] Odkupní cena nemůže být v žádném případě nižší než nula.] [V případě cenných papírů navázaných na distribuční index jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Cenné papíry, které jsou navázané na distribuční index jakožto Podkladové aktivum, mohou navíc Vlastníkům cenných papírů vyplácet Dividendy v každý Den výplaty dividendy. Dividenda se rovná hodnotě dividendy Podkladového aktiva za určité dividendové období vynásobené Poměrovým ukazatelem.] ISIN [Vložte ISIN] Poměrový ukazatel [Vložte Poměrový ukazatel] Poplatek za správu (v % p.a.) [Vložte poplatek za správu] [Nepoužije se] Poplatek zakrátký prodej (v % p.a.) [Vložte Poplatek za krátký prodej] [Nepoužije se] Poplatek za výpočet indexu (v % p.a.) [Vložte Poplatek za výpočet indexu] [Nepoužije se] Poplatek za riziko gapu (v % p.a.) [Vložte Poplatek za riziko gapu] [Nepoužije se] Poplatek za Quanto (v % p.a.) [Vložte Poplatek za Quanto] [Nepoužije se] Na základě poplatků indikovaných v tabulce výše v procentech ročně bude relevantní částka, která bude odečtena od Relevantní referenční ceny, vypočítána pro každý kalendářní den poměrným způsobem a sečtena dohromady. Ve vztahu ke dnům, kdy nebyla cena podkladového aktiva vypočtena, bude pro účely výpočtu použita naposledy zveřejněná oficiální Referenční cena. C.16 Datum expirace nebo splatnosti derivátových cenných papírů datum realizace nebo konečné referenční datum C.17 Vypořádání derivátových cenných papírů C.18 Popis metody realizace výnosu z derivátových cenných papírů [V případě Cenných papírů nesoucích úrokový výnos se uplatní následující: Den výplaty úroků znamená každý den spadající do [Vložte relevantní Období] po předchozím Dni výplaty úroků nebo v případě prvního Dne výplaty úroků po [Datu emise] [vložte jiné datum].] Den ocenění znamená [pátý] 1 [šestý] 2 pracovní den předcházející každému Dni splatnosti a každému Dni odkupu. [V případě Cenných papírů navázaných na distribuční index jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Den stanovení dividendy znamená předposlední datum výpočtu indexu v měsíci [Vložte měsíce] každého roku.] Den splatnosti znamená poslední pracovní den měsíce [Vložte měsíc(e)] každého roku, počínaje od [Vložte první den spatnosti]. Den odkupu znamená poslední pracovní den měsíce [Vložte měsíc(e)] každého roku, počínaje od [Vložte první Den odkupu]. Den výplaty dividendy znamená 5 pracovních dnů po příslušném Dnu stanovení dividendy.] Všechny platby budou poukázány [Vložte jméno hlavního platebního agenta] ( Hlavní platební agent ). Hlavní platební agent bude provádět platby splatných částek Zúčtovacímu systému za účelem jejich připsání na příslušné účty depozitních bank k převodu Vlastníkům cenných papírů. Platba zúčtovacímu systému zbavuje Emitenta jeho povinností spojených s Cennými papíry, a to v hodnotě takové platby. Zúčtovací systém znamená [Vložte zúčtovací systém]. Platba Odkupní ceny v Den splatnosti v případě vykonání Práva na splacení ze strany Vlastníka cenných papírů nebo v Den odkupu v případě vykonání Práva na odkup ze strany Emitenta. 1 2 V případě Otevřených cenných papírů a Otevřených quanto cenných papírů. V případě Otevřených compo cenných papírů.

8 C.19 Realizační cena nebo konečná referenční cena podkladového aktiva [V případě Cenných papírů navázaných na index jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: WKN ISIN Referenční cena [Vložte WKN] [Vložte ISIN] [Vložte Referenční cenu] [V případě Cenných papírů navázaných na komoditu jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: WKN ISIN Referenční cena [Vložte WKN] [Vložte ISIN] [Vložte Referenční cenu] [V případě Cenných papírů navázaných na komoditní futures kontrakt jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: WKN ISIN Referenční cena [Vložte WKN] [Vložte ISIN] [Vložte Referenční cenu] Relevantní referenční cena znamená Referenční cenu v příslušný Den ocenění. C.20 Popis druhu podkladového aktiva a místa, kde lze údaje o podkladovém aktivu nalézt [V případě Cenných papírů navázaných na index jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Podkladové aktivum znamená index, jak je blíže specifikován následujícími parametry: ISIN Podkladové aktivum Měna podkladového aktiva Sponzor indexu Agent pro výpočet indexu Internetová stránka [Vložte ISIN] [Vložte popis a ISIN Podkladového aktiva] [Vložte Měnu podkladového aktiva] [Vložte Sponzora indexu] [Vložte Agenta pro výpočet indexu] [Vložte Internetovou stránku] Pro další informace o minulém a budoucím výkonu Podkladového aktiva a jeho volatilitě se, prosím, obraťte na Internetovou stránku uvedenou v tabulce výše (nebo na jakoukoli ji nahrazující Internetovou stránku).] [V případě Cenných papírů navázaných na komoditu jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Podkladové aktivum znamená komoditu, jak je blíže specifikována následujícími parametry: ISIN Podkladové aktivum Měna podkladového aktiva Referenční trh Internetová stránka [Vložte ISIN] [Vložte popis a ISIN Podkladového aktiva] [Vložte Měnu podkladového aktiva] [Vložte Referenční trh] [Vložte Internetovou stránku] Pro další informace o minulém a budoucím výkonu Podkladového aktiva a jeho volatilitě se, prosím, obraťte na Internetovou stránku uvedenou v tabulce výše (nebo na jakoukoli ji nahrazující Internetovou stránku).] [V případě Cenných papírů navázaných na komoditní futures kontrakt jakožto Podkladové aktivum se uplatní následující: Podkladové aktivum znamená komoditní futures kontrakt, jak je blíže specifikován následujícími parametry: ISIN Podkladové aktivum Měna podkladového aktiva Referenční trh Internetová stránka [Vložte ISIN] [Vložte popis a ISIN Podkladového aktiva] [Vložte Měnu podkladového aktiva] [Vložte Referenční trh] [Vložte Internetovou stránku] Pro další informace o minulém a budoucím výkonu Podkladového aktiva a jeho volatilitě se, prosím, obraťte na Internetovou stránku uvedenou v tabulce výše (nebo na jakoukoli ji nahrazující Internetovou stránku).]

9 Podkladové aktivum bude před svou expirací převedeno na futures kontrakt obchodovaný na Referenčním trhu s bezprostředně následujícím měsícem doručení/vypořádání ( Rolování ).] D. RIZIKA D.2 Hlavní údaje o hlavních rizicích, která jsou specifická pro emitena Potenciální investoři by si měli být vědomi skutečnosti, že v případě výskytu některého z níže popsaných rizikových faktorů může dojít k poklesu hodnoty cenných papírů a že investoři mohou utrpět ztrátu i ve výši celé své investice. Úvěrové riziko (i) Rizika související se zpomalením ekonomiky a volatilitou finančních trhů; (ii) Zhoršení ocenění aktiv v důsledku špatných podmínek na trhu může mít negativní dopad na budoucí výnosy skupiny HVB Group; (iii) Ekonomické podmínky na geografických trzích, kde skupina HVB Group působí, v minulosti měly a pravděpodobně budou i v budoucnosti mít negativní dopad na provozní výsledky skupiny HVB Group i na její obchodní a finanční situaci; (iv) Netradiční bankovní aktivity vystavují skupinu HVB Group novým úvěrovým rizikům; (v) Změny německého i evropského regulačního rámce by mohly mít negativní dopad na obchodní činnost skupiny HVB Group; (vi) Ztráty z úvěrů by mohly překročit předpokládanou úroveň; (vii) Systémová rizika by mohla negativně ovlivnit obchodní činnost skupiny HVB Group. Tržní riziko (i) Obtížná situace na trhu může přispět k volatilitě příjmů skupiny HVB Group; (ii) Příjmy skupiny HVB Group mohou být volatilní ve vztahu k obchodním činnostem a výkyvům úrokových sazeb a směnných kurzů. Riziko likvidity (i) Rizika související s likviditou, která by mohla ovlivnit schopnost skupiny HVB Group plnit své finanční závazky v řádných termínech splatnosti; (ii) Provozní výsledky a obchodní a finanční situace skupiny HVB Group v minulosti byly a také v budoucnosti mohou nadále být ovlivňovány nepříznivou makroekonomickou situací a podmínkami na trhu; (iii) Skupina HVB Group má silnou angažovanost ve vztahu k slabším státům eurozóny. Provozní riziko (i) Strategie a techniky řízení rizik skupiny HVB Group mohou vést k tomu, že HVB Group bude vystavena určitým neidentifikovaným nebo neočekávaným rizikům; (ii) IT rizika; (iii) Rizika vyplývající z podvodů při obchodování; (iv) Rizika související se soudními řízeními; (v) Skupina HVB Group je účastníkem probíhajících daňových řízení. Strategické riziko (i) Riziko vyplývající z celkového ekonomického prostředí; (ii) Evropská dluhová krize měla, a i v budoucnu může nadále mít, negativní dopad na provozní výsledky skupiny HVB Group i na její obchodní a finanční situaci; (iii) Rizika vyplývající ze strategické orientace obchodního modelu skupiny HVB Group; (iv) Rizika vyplývající z konsolidace bankovního trhu; (v) Rizika vyplývající ze změn soutěžních podmínek ve finančním sektoru v Německu; (vi) Regulační prostředí skupiny HVB Group se může změnit; nedodržení regulatorních požadavků může mít za následek zavedení donucovacích opatření; (vii) Rizika vyplývající ze zavedení nových poplatků a daní za účelem stabilizace finančních trhů a zapojení bank do sdílení nákladů finanční krize; (viii) Provádění zátěžových testů by mohlo mít negativní dopad na obchodní činnost skupiny HVB Group; (ix) Skupina HVB Group může být vystavena určitým specifickým rizikům vyplývajícím z tzv. jednotného mechanismu dohledu (SSM) a dalších iniciativ směřujících k vytvoření tzv. bankovní unie EU; (x) Rizika související se zákazem resp. oddělením určitých činností od dalších bankovních činností; (xi) Rizika vyplývající ze změny ratingového hodnocení HVB. Riziko související s poškozením pověsti Negativní reakce zainteresovaných osob v důsledku změny vnímání banky mohou mít negativní dopad na provozní výsledky skupiny HVB Group i na její obchodní a finanční situaci. Obchodní riziko Nečekané negativní změny v objemu obchodování a/nebo ve výši marží (např. v důsledku

10 přetrvávající dluhové krize) mohou vést k podstatným ztrátám výnosů a následně k poklesu tržní hodnoty společnosti. Riziko související s nemovitostmi Změny tržní hodnoty nemovitostního portfolia skupiny HVB Group mohou mít negativní dopad na finanční situaci a provozní výsledky skupiny. Riziko související s finančními investicemi Výkyvy tržních cen portfolia kotovaných i nekotovaných majetkových účastí, finančních investic a odpovídajících podílů ve fondech, jež drží skupina HVB Group, mohou vést ke vzniku ztrát. Penzijní riziko HVB Group se zavázala poskytovat svým současným a bývalým zaměstnancům příspěvky na penzijní pojištění. V souvislosti s těmito penzijními programy existují penzijní rizika, jež mohou vyžadovat vyplácení dalších částek za účelem plnění převzatých penzijních závazků. Riziko vyplývající ze zadávání zakázek externím dodavatelům Selhání v procesu hodnocení rizik nebo v definování opatření určených ke snížení rizik v souvislosti se zadáváním určitých činností nebo procesů externím poskytovatelům služby může mít za následek negativní dopad na provozní výsledky skupiny HVB Group i na její obchodní a finanční situaci. D.6 Hlavní údaje o hlavních rizicích, která jsou specifická pro cenné papíry Možný střet zájmů Střet zájmů je riziko vztahující se k možnosti, že některé činnosti Emitenta, distributorů nebo agentů nebo události vztahující se k podkladovým aktivům, na které jsou navázány Cenné papíry, mohou být v rozporu se zájmy Vlastníků cenných papírů. Rizikové faktory trhu (i) Riziko neexistence trhu, na němž by byly Cenné papíry aktivně obchodovány; (ii) Riziko ve vztahu k objemu nabídky; (iii) Riziko ve vztahu k tržní hodnotě Cenných papírů; (iv) Riziko rozšíření rozpětí mezi cenovými nabídkami na nákup a prodej; (v) Riziko související s měnovým rizikem ve vztahu k Cenným papírům; (vi) riziko ve vztahu k transakcím k zajištění rizik. Rizikové faktory Cenných papírů obecně (i) Úvěrové riziko Emitenta; (ii) Možná omezení zákonnosti akvizice; (iii) Rizika vyplývající z výkyvů na finančních trzích, německého Zákona o restrukturalizacích bank a jiných zásahů státních nebo regulatorních orgánů; (iv) Rizika kvůli neexistenci nezávislého posouzení ze strany investora a souvisejícího poradenství; (v) Financování nákupu Cenných papírů; (vi) Rizika vyplývající z transakčních nákladů; (vii) Inflační riziko; (viii) Rizika vyplývající ze zajišťovacích transakcí; (ix) Riziko zdanění. Rizika spojená s Cennými papíry navázanými na podkladové aktivum (i) Rizika vyplývající z vlivu Podkladového aktiva na tržní cenu Cenných papírů; (ii) Rizika vyplývající z faktu, že k ocenění Podkladového aktiva dochází pouze k určitému datu nebo času; (iii) Měnové riziko spojené s Podkladovým aktivem; (iv) Riziko spojené s následnými událostmi (adjustment events); (v) Riziko narušení trhu; (vi) Riziko regulatorních dopadů na investory do Cenných papírů navázaných na podkladové aktivum; (vii) Rizika vyplývající z negativních vlivů hedgingových ujednání uzavřených Emitentem na Cenné papíry; (viii) Rizika vyplývající z práva Emitenta na mimořádný odkup; (ix) Rizika vyplývající z řádného práva Emitenta na odkup; (x) Rizika vyplývající z práva na splacení ze strany Vlastníků cenných papírů; (xi) Riziko spojené s participačním faktorem; (xii) Riziko spojené s poměrovým ukazatelem. Rizika spojená s Podkladovými aktivy - Všeobecná rizika (i) Rizika vyplývající z volatility hodnoty Podkladového aktiva a riziko spojené s krátkou historií Podkladového aktiva; (ii) S podkladovým aktivem nejsou spojena žádná vlastnická práva; (iii) Rizika spojená s podkladovými aktivy podléhajícími jurisdikcím rozvíjejících se trhů. [- Rizika spojená s indexy jakožto Podkladovými aktivy (i) Podobná rizika jako přímá investice do složek indexů; (ii) Absence vlivu Emitenta na

11 index; (iii) Rizika vyplývající ze zvláštních konfliktů zájmů ve vztahu k indexům jakožto Podkladovému aktivu; (iv) Rizika spojená se strategickými indexy jakožto Podkladovými aktivy; (v) Rizika spojená s cenovými indexy jakožto Podkladovými aktivy; (vi) Rizika spojená s indexy čistého výnosu (net return) jakožto Podkladovými aktivy; (vii) Rizika spojená s krátkými (short) indexy jakožto Podkladovými aktivy; (viii) Rizika spojená s pákovými indexy jakožto Podkladovými aktivy; (ix) Rizika spojená s distribučními indexy jakožto Podkladovými aktivy; (x) Rizika spojená s indexy mimořádného výnosu (excess return) jakožto Podkladovými aktivy; (xi) Rizika spojená s indexy navázanými na sektor či zemi; (xii) Měnové riziko obsažené v indexu; (xiii) Negativní vliv poplatků na úroveň indexu; (xiv) Rizika vzhledem k uveřejňování složení indexu, které není pravidelně aktualizováno; (xv) Rizika spojena s poplatky za výpočet indexu; (xvi) Rizika spojená s poplatkem za správu; (xvii) Rizika spojená s poplatkem za krátký prodej; (xviii) Rizika spojená s poplatkem za riziko gapu.] [-Rizika spojená s komoditami jakožto Podkladovými aktivy (i) Podobná rizika jako s přímou investicí do komodit; (ii) Vyšší riziko než u jiných tříd aktiv; (iii) Rizika vyplývající z faktorů ovlivňujících ceny; (iv) Rizika vyplývající z obchodování v různých časových zónách a na různých trzích.] [-Rizika spojená s futures kontrakty jakožto Podkladovými aktivy (i) Rizika spojená s futures kontrakty jakožto standardizovanými transakcemi; (ii) Rizika spojená s futures kontrakty s různými daty vypořádání; (iii) Neexistence paralelního vývoje spot a futures cen; (iv) Rizika spojená s rolováním (úprava participačního faktoru; transakční poplatky, a riziko nahrazení nebo ukončení).] Cenné papíry nejsou kapitálově chráněny. Investoři mohou ztratit hodnotu celé své investice nebo její část. E. NABÍDKA E.2b Důvody nabídky a použití výnosů, pokud se nejedná o dosažení zisku a/nebo zajištění určitých rizik Čistý výtěžek z každé emise Cenných papírů bude použit Emitentem pro jeho obecné obchodní účely. E.3 Popis podmínek nabídky [Den první veřejné nabídky [Vložte den první veřejné nabídky].] [Veřejná nabídka se uskuteční v [Německu][,] [a] [Francii][,] [a] [Itálii] [,] [a] [Lucembursku][,] [a] [Rakousku][,] [a] [Polsku] [a] [České republice].] [Nejmenší převoditelnou jednotkou je [Vložte nejmenší převoditelnou jednotku].] [Nejmenší obchodovatelnou jednotkou je [Vložte nejmenší obchodovatelnou jednotku].] Cenné papíry budou nabízeny [kvalifikovaným investorům][,] [a/nebo] [drobným investorům] [a/nebo] [institucionálním investorům] [způsobem [privátního umístění] [veřejné nabídky]] [finančními zprostředkovateli]. [Ke dni první veřejné nabídky budou Cenné papíry popsané v Emisním dodatku (Final Terms) nabízeny průběžně až do dosažení maximálního objemu emise. Počet nabízených Cenných papírů může být Emitentem kdykoliv snížen nebo zvýšen a neumožňuje žádný závěr o objemu skutečně vydaných Cenných papírů, a tudíž ani o likviditě potenciálního sekundárního trhu.] [Průběžná nabídka bude činěna na základě stávajících nabídkových cen poskytovaných Emitentem.] [Veřejná nabídka může být Emitentem kdykoliv ukončena bez udání důvodu.] [Nedochází k věřejné nabídce. Cenné papíry budou přijaty k obchodování na organizovaném trhu. [Žádost o zařazení na seznam bude podána [Vložte předpokládané datum] na následující trhy: [Vložte příslušný(é) trh(y)].] [Cenné papíry jsou[ zpočátku] nabízeny během Upisovacího období[, a průběžně nabízeny]. Upisovací období: [Vložte počáteční datum upisovacího období] do [Vložte konečné datum a čas upisovacího období]. Emitent si vyhrazuje právo prodloužit nebo zkrátit Upisovací období

12 nebo zrušit emisi během Upisovacího období.] E.4 Popis jakéhokoli zájmu, který je pro emisi/nabídku významný, včetně zájmů konfliktních E.7 Očekávané náklady, které emitent účtuje investorovi Kterýkoliv distributor a/nebo jeho dceřiné společnosti mohou být zákazníky a dlužníky Emitenta a jeho dceřiných společností. Tito distributoři nebo jejich dceřiné společnosti se mohou navíc v současnosti nebo v budoucnu účastnit transakcí investičního nebo komerčního bankovnictví s Emitentem a mohou Emitentovi nebo jeho dceřiným společnostem poskytovat služby v rámci běžné obchodní činnosti. [Prodejní provize: [Uveďte podrobnosti]] [Jiné poplatky: [Uveďte podrobnosti]] [Nepoužije se. Žádné takové náklady nebudou Emitentem nebo distributorem účtovány investorovi.]

Shrnutí se vyhotovují na základě požadavků na zveřejňování označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Shrnutí se vyhotovují na základě požadavků na zveřejňování označovaných jako Prvky. Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se vyhotovují na základě požadavků na zveřejňování označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž

Více

Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako Prvky. Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako Prvky. Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako Prvky. Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je vyžadováno

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu. Specifikace lhůty pro nabídku

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu. Specifikace lhůty pro nabídku SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. Specifikace lhůty pro nabídku

SHRNUTÍ PROSPEKTU. Specifikace lhůty pro nabídku SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu. Specifikace lhůty pro nabídku

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu. Specifikace lhůty pro nabídku SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. Specifikace lhůty pro nabídku

SHRNUTÍ PROSPEKTU. Specifikace lhůty pro nabídku SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako Prvky. Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je vyžadováno

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako Prvky. Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je vyžadováno pro shrnutí

Více

Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako Prvky. Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

EMISNÍ DODATEK - DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU

EMISNÍ DODATEK - DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK - DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Dluhopisy s pevnou

Více

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SOUHRN Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Tento Souhrn obsahuje veškeré Prvky, které musejí být zahrnuty v souhrnu pro tento

Více

DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU

DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU DODATEK Č. 1 K PROSPEKTU CENNÉHO PAPÍRU Arca Capital Slovakia, a.s. 10 500 000 EUR Dluhopisy splatné v roce 2017 Tento Dodatek č. 1 k Prospektu cenného papíru byl vyhotoven dne 6. června 2013. Arca Capital

Více

KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ M IČ +420 737 224 455 03312682 A Guaranteed investment a.s. Hlinky 138/27 603 00 Brno KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ Pětiletý dluhopis Guaranteed investment a.s. (2. emise) vydávaných v rámci dluhopisového

Více

Malý český průmysl II

Malý český průmysl II Emisní podmínky dluhopisů společnosti Český průmyslový holding a.s. Malý český průmysl II I. Základní charakteristika dluhopisů 1.1. Emitent: Emitentem dluhopisů je Výrobní a obchodní společnost Český

Více

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu

ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu DODATEK PROSPEKTU ZE DNE 17. 8. 2007 ČEZ, A. S. Dodatek Prospektu Dluhopisy nesoucí pevný úrokový výnos 4,30 % p.a. v předpokládané celkové jmenovité hodnotě 7 000 000 000 Kč s možností navýšení objemu

Více

Zjednodušený prospekt Constantia Special Bond

Zjednodušený prospekt Constantia Special Bond Zjednodušený prospekt Constantia Special Bond Podílový fond podle 20 Zákona o investičních fondech. ISIN: AT0000A00EC3 / AT0000815022/ AT0000859418. Povolen Úřadem pro dohled na finančním trhem podle ustanovení

Více

6. Dodatek Základního prospektu

6. Dodatek Základního prospektu Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 15 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 10 let 6. Dodatek Základního prospektu Tento dokument aktualizuje Základní prospekt

Více

Kč. Tento Dodatek Základního prospektu byl vyhotoven ke dni 8. dubna 2008 a informace v něm uvedené jsou aktuální pouze k tomuto dni.

Kč. Tento Dodatek Základního prospektu byl vyhotoven ke dni 8. dubna 2008 a informace v něm uvedené jsou aktuální pouze k tomuto dni. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 8. DUBNA 2008 75 000 000 000 Kč Dodatek Základního prospektu Nabídkový program dluhopisů vydávaných v rámci dluhopisového programu s dobou trvání 10 let a splatností

Více

HYPOTEČNÍ BANKA, a. s.

HYPOTEČNÍ BANKA, a. s. HYPOTEČNÍ BANKA, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 100.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK - KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

Více

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti

Tématické okruhy. 4. Investiční nástroje investiční nástroje, cenné papíry, druhy a vlastnosti Seznam tématických okruhů a skupin tématických okruhů ( 4 odst. 2 vyhlášky o druzích odborných obchodních činností obchodníka s cennými papíry vykonávaných prostřednictvím makléře, o druzích odborné specializace

Více

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SOUHRN Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Tento Souhrn obsahuje veškeré Prvky, které musejí být zahrnuty v souhrnu pro tento

Více

Emisní podmínky dluhopisů společnosti ČPH ENERGY s.r.o. Energetický dodavatel 7,8/24

Emisní podmínky dluhopisů společnosti ČPH ENERGY s.r.o. Energetický dodavatel 7,8/24 Emisní podmínky dluhopisů společnosti ČPH ENERGY s.r.o. Energetický dodavatel 7,8/24 I. Základní charakteristika dluhopisů 1.1. Emitent: Emitentem dluhopisů je obchodní společnost ČPH ENERGY s.r.o., se

Více

Kč. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent Česká spořitelna, a.s.

Kč. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent Česká spořitelna, a.s. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 3.3.2009 75 000 000 000 Kč Dodatek Základního prospektu Nabídkový program dluhopisů vydávaných v rámci dluhopisového programu s dobou trvání 10 let a splatností kterékoli

Více

Vydávané dluhopisy jsou podnikovými dluhopisy, nikoliv dluhopisy zvláštního druhu.

Vydávané dluhopisy jsou podnikovými dluhopisy, nikoliv dluhopisy zvláštního druhu. Emisní podmínky dluhopisů společnosti BGC Travel s.r.o. Apartmány Bulharsko 7,0/36 I. Základní charakteristika dluhopisů 1.1. Emitent: Emitentem dluhopisů je společnost BGC Travel s.r.o., se sídlem Pražákova

Více

RM otevřený podílový fond na jehož účet jedná DELTA Investiční společnost, a.s.

RM otevřený podílový fond na jehož účet jedná DELTA Investiční společnost, a.s. RM otevřený podílový fond na jehož účet jedná DELTA Investiční společnost, a.s. Dluhopisový program v celkové předpokládané jmenovité hodnotě 1.000.000.000 Kč s dobou trvání 10 let Dluhopisy v předpokládané

Více

Emisní podmínky dluhopisů BE PRAGUE 8/2020

Emisní podmínky dluhopisů BE PRAGUE 8/2020 Emisní podmínky dluhopisů BE PRAGUE 8/2020 Emitent: BE 2025 s.r.o., IČ: 06200478, se sídlem: Praha 5 - Smíchov, Štefánikova 248/32, PSČ 150 00, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského soudu v

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ UniCredit Bank Czech Republic a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 100 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ DLUHOPISY

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ UniCredit Bank Czech Republic a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 100 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ DLUHOPISY

Více

Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 20 let

Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 20 let Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 20 let EMISNÍ DODATEK - KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ - Hypoteční

Více

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY

KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY KLÍČOVÉ INFORMACE PRO INVESTORY Pioneer obligační fond, Pioneer investiční společnost, a.s., otevřený podílový fond (dále jen Fond ) Fond je speciálním fondem cenných papírů,

Více

Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů

Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 3.3.2009 Dodatek Základního prospektu Nabídkový program investičních certifikátů a warrantů Tento dokument představuje dodatek (dále jen Dodatek Základního prospektu

Více

INFORMACE O RIZICÍCH

INFORMACE O RIZICÍCH INFORMACE O RIZICÍCH PPF banka a.s. se sídlem Praha 6, Evropská 2690/17, PSČ: 160 41, IČ: 47116129, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1834 (dále jen Obchodník)

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 15 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 10 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ HYPOTEČNÍ ZÁSTAVNÍ LISTY

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU A. ÚVOD A UPOZORNĚNÍ

SHRNUTÍ PROSPEKTU A. ÚVOD A UPOZORNĚNÍ 1 SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 15 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 10 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ HYPOTEČNÍ ZÁSTAVNÍ LISTY

Více

Emisní podmínky dluhopisů obchodní společnosti ALOE CZ, a.s.

Emisní podmínky dluhopisů obchodní společnosti ALOE CZ, a.s. Emisní podmínky dluhopisů obchodní společnosti ALOE CZ, a.s. 1. Základní charakteristika dluhopisů 1.1. Emitent: Emitentem dluhopisů je obchodní společnost ALOE CZ, a.s., se sídlem Praha 9, Kytlická 818/21a,

Více

Emisní podmínky RFH

Emisní podmínky RFH Emisní podmínky RFH 2017-01 vydané v souladu se zákonem č. 190/2004 Sb., o dluhopisech dne 1. 5. 2017 Tyto emisní podmínky upravují práva a povinnosti emitenta a vlastníka dluhopisu a dále také veškeré

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ UniCredit Bank Czech Republic a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 100 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ DLUHOPISY

Více

Wüstenrot hypoteční banka a. s.

Wüstenrot hypoteční banka a. s. Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 5 let EMISNÍ DODATEK - KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE

Více

1.3 Druh dluhopisů: Vydávané dluhopisy jsou podnikovými dluhopisy, nikoliv dluhopisy zvláštního druhu.

1.3 Druh dluhopisů: Vydávané dluhopisy jsou podnikovými dluhopisy, nikoliv dluhopisy zvláštního druhu. Emisní podmínky dluhopisů společnosti Organic Active s.r.o. ORGANIC 6,2 1 Základní charakteristika dluhopisů 1.1 Emitent: Emitentem dluhopisů je společnost Organic Active s.r.o., se sídlem Podolská 1140/3,

Více

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SOUHRN Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Tento Souhrn obsahuje veškeré Prvky, které musejí být zahrnuty v souhrnu pro tento

Více

Raiffeisenbank a.s. DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU. hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým výnosem. v celkovém předpokládaném objemu emise

Raiffeisenbank a.s. DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU. hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým výnosem. v celkovém předpokládaném objemu emise DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým výnosem v celkovém předpokládaném objemu emise 2 000 000 000 Kč splatné v roce 2017 ISIN CZ0002001928 Emisní kurz: [Tento údaj

Více

Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK

Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK amortizované hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 15 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 10 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ HYPOTEČNÍ ZÁSTAVNÍ LISTY

Více

Emisní podmínky dluhopisů emitenta Česká Regionální Energetika a.s.

Emisní podmínky dluhopisů emitenta Česká Regionální Energetika a.s. Emisní podmínky dluhopisů emitenta Česká Regionální Energetika a.s. I. Obecná ustanovení 1.1. Tyto emisní podmínky vymezují práva a povinnosti emitenta a vlastníků dluhopisů, jakož i podrobnější informace

Více

Wüstenrot hypoteční banka a. s.

Wüstenrot hypoteční banka a. s. Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 6.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 5 let EMISNÍ DODATEK - KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE

Více

Sdělení BENETT, a.s. ze dne 15. listopadu 2012, jímž se určují emisní podmínky pro podnikový dluhopis BENETT I. 2012 2032, FIX 8,5%

Sdělení BENETT, a.s. ze dne 15. listopadu 2012, jímž se určují emisní podmínky pro podnikový dluhopis BENETT I. 2012 2032, FIX 8,5% Sdělení BENETT, a.s. ze dne 15. listopadu 2012, jímž se určují emisní podmínky pro podnikový dluhopis BENETT I. 2012 2032, FIX 8,5% Akciová společnost BENETT, a.s. vydává dluhopisy v rozsahu stanoveném

Více

Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK

Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK Komerční banka, a. s. dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 150 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK amortizované hypoteční zástavní listy s pevným úrokovým

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ UniCredit Bank Czech Republic, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 20 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ HYPOTÉČNÍ

Více

INFORMAČNÍ DOKUMENT. Informační dokument vypracovaný v souladu s burzovními pravidly trhu START

INFORMAČNÍ DOKUMENT. Informační dokument vypracovaný v souladu s burzovními pravidly trhu START Burzovní pravidla, část XVI. Pravidla pro trh START Příloha č. 5 Informační dokument Jméno Emitenta INFORMAČNÍ DOKUMENT Informační dokument vypracovaný v souladu s burzovními pravidly trhu START Tento

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu

SHRNUTÍ PROSPEKTU. A.2 Souhlas s použitím základního prospektu SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 20 let

Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 20 let Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 20 let EMISNÍ DODATEK - KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ - Hypoteční

Více

Informace. o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním

Informace. o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním Informace o finančních nástrojích a rizicích spojených s investováním Společnost QuantOn Solutions, o. c. p., a. s. (Dále jen QuantOn Solutions nebo i obchodník) poskytuje klientovi v souladu s 73d odst.

Více

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ UniCredit Bank Czech Republic a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 100 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ HYPOTEČNÍ

Více

Vysvětlivky k měsíčním reportům fondů RCM

Vysvětlivky k měsíčním reportům fondů RCM Vysvětlivky k měsíčním reportům fondů RCM Rozhodný den Pokud není u jednotlivých údajů uvedeno žádné konkrétní datum, platí údaje k tomuto rozhodnému dni. Kategorie investic Třída aktiv a její stručný

Více

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K

SKUPINA ČEZ MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ K MEZITÍMNÍ KONSOLIDOVANÁ ÚČETNÍ ZÁVĚRKA ZPRACOVANÁ V SOULADU S MEZINÁRODNÍMI STANDARDY ÚČETNÍHO VÝKAZNICTVÍ KONSOLIDOVANÁ ROZVAHA V mil. Kč Aktiva Dlouhodobý hmotný majetek: Bod K 31. 12. 2016 Dlouhodobý

Více

Jednotlivé Dluhopisy budou označeny pořadovým číslem 1 až 500 000 000.

Jednotlivé Dluhopisy budou označeny pořadovým číslem 1 až 500 000 000. EMISNÍ PODMÍNKY DLUHOPISŮ Zastupitelné dluhopisy v listinné podobě, ve formě na jméno, nesoucí pevný úrokový výnos ve výši 13 % p.a., vydávané společností HELVET HOLDING SE, se sídlem Praha 1, Nové Město,

Více

Hypoteční banka, a. s.

Hypoteční banka, a. s. Hypoteční banka, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 100.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 30 let EMISNÍ DODATEK - KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ

Více

RELAX BONUS CERTIFIKÁT

RELAX BONUS CERTIFIKÁT RELAX BONUS CERTIFIKÁT NA AKCIE ŽCEZ A.S., ERSTE BANK AG, TELEFONICA O2 CZECH REPUBLIC, KOMERCNÍ Ž BANKA A.S. WKN HV5AGG VYUZIJTE ŠANCE NA 40 % BONUS! Š CTYRI Ž Ž JEDNÍM TAHEM Přejete si atraktivní výnosový

Více

RELAX BONUS CERTIFIKÁT

RELAX BONUS CERTIFIKÁT RELAX BONUS CERTIFIKÁT NA AKCIE SPOLECNOSTÍ Ž ŽCEZ A.S., ERSTE BANK AG ZENTIVA A.S., KOMERCNÍ Ž BANKA A.S. WKN HV5ACZ VYUZIJTE ŠANCE NA 15 18 %* BONUS! Š CTYRI Ž Ž JEDNÍM TAHEM Přejete si atraktivní výnosový

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. EXAFIN investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. se sídlem Myslíkova 23/174, Praha - Nové Město, PSČ 11000

POLOLETNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. EXAFIN investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. se sídlem Myslíkova 23/174, Praha - Nové Město, PSČ 11000 POLOLETNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI EXAFIN investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. se sídlem Myslíkova 23/174, Praha - Nové Město, PSČ 11000 (za první pololetí 2015) (neauditovaná, nekonsolidovaná)

Více

INFORMACE O INVESTIČNÍCH SLUŽBÁCH A NÁSTROJÍCH

INFORMACE O INVESTIČNÍCH SLUŽBÁCH A NÁSTROJÍCH INFORMACE O INVESTIČNÍCH SLUŽBÁCH A NÁSTROJÍCH 1. Údaje o Bance jako právnické osobě, která vykonává činnosti stanovené v licenci ČNB a základní informace související investičními službami poskytovanými

Více

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s.

UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. ZÁKLADNÍ PROSPEKT UniCredit Bank Czech Republic and Slovakia, a.s. Základní prospekt dluhopisového programu v maximální celkové jmenovité hodnotě nesplacených dluhopisů 100.000.000.000 Kč s dobou trvání

Více

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1

Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 Bankovní účetnictví Cenné papíry a deriváty Bankovní účetnictví - účtová třída 3 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky

Více

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty

Účetnictví finančních institucí. Cenné papíry a deriváty Účetnictví finančních institucí Cenné papíry a deriváty 1 BANKOVNÍ ÚČETNICTVÍ ÚČTOVÁ TŘÍDA 3 Od klasických služeb, které představují přijímání vkladů a poskytování úvěrů, banky postupně přecházejí k službám

Více

1.3 Druh dluhopisů: Vydávané dluhopisy jsou podnikovými dluhopisy, nikoliv dluhopisy zvláštního druhu.

1.3 Druh dluhopisů: Vydávané dluhopisy jsou podnikovými dluhopisy, nikoliv dluhopisy zvláštního druhu. Emisní podmínky dluhopisů společnosti BonFood s.r.o. BonFood 8,4/2020 1 Základní charakteristika dluhopisů 1.1 Emitent: Emitentem dluhopisů je společnost BonFood s.r.o., se sídlem Holečkova 789/49, Smíchov,

Více

Specifické informace o fondech

Specifické informace o fondech Specifické informace o fondech Investiční životní pojištění TOP Comfort (SIF) ÚČEL V tomto dokumentu naleznete klíčové informace o jednotlivých investičních fondech, do kterých je možné v rámci produktu

Více

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SOUHRN Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Tento Souhrn obsahuje veškeré Prvky, které musejí být zahrnuty v souhrnu pro tento

Více

DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU

DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Hypoteční banka, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených hypotečních zástavních listů 100.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 30 let DOPLNĚK DLUHOPISOVÉHO PROGRAMU Dluhopisy s pevnou

Více

EMISNÍ PODMÍNKY DLUHOPISŮ SPOLEČNOSTI SNAPCORE a.s.

EMISNÍ PODMÍNKY DLUHOPISŮ SPOLEČNOSTI SNAPCORE a.s. EMISNÍ PODMÍNKY DLUHOPISŮ SPOLEČNOSTI SNAPCORE a.s. 1.1. Emitent: I. Základní charakteristika dluhopisů. Emitentem dluhopisů je obchodní společnost SNAPCORE a.s., se sídlem Václavské náměstí 846/1, Palác

Více

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7).

Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). SOUHRN Souhrny se skládají z povinně zveřejňovaných údajů, Prvků. Tyto Prvky jsou číslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Tento Souhrn obsahuje veškeré Prvky, které musejí být zahrnuty v souhrnu pro tento

Více

Československá obchodní banka, a. s.

Československá obchodní banka, a. s. Československá obchodní banka, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 10 let a splatností kterékoli emise dluhopisů vydané v rámci

Více

POLOLETNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. IMPERA premium, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s.

POLOLETNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI. IMPERA premium, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. POLOLETNÍ ZPRÁVA SPOLEČNOSTI IMPERA premium, investiční fond s proměnným základním kapitálem, a.s. se sídlem Hlinky 45/114, Brno - Pisárky, PSČ 603 00 (za první pololetí 2015) (neauditovaná, nekonsolidovaná)

Více

SHRNUTÍ PROSPEKTU A. ÚVOD A UPOZORNĚNÍ

SHRNUTÍ PROSPEKTU A. ÚVOD A UPOZORNĚNÍ SHRNUTÍ PROSPEKTU Shrnutí se skládají z náležitostí na zveřejnění označovaných jako "Prvky". Tyto Prvky jsou očíslovány v oddílech A E (A.1 E.7). Toto Shrnutí obsahuje všechny Prvky, jejichž uvedení je

Více

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s.

Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Pololetní zpráva 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Vydána dne 28. srpna 2009 UniCredit Bank Czech Republic, a.s. Na Příkopě 858/20 111 21 Praha 1 UniCredit Bank Czech Republic, a.s., IČ 64948242,

Více

Diskontovaný korporátní dluhopis GES REAL 0 %/2016. Conseq Investment Management a. s.

Diskontovaný korporátní dluhopis GES REAL 0 %/2016. Conseq Investment Management a. s. Diskontovaný korporátní dluhopis GES REAL 0 %/2016 Conseq Investment Management a. s. GES REAL 0 %/2016 Chcete si zafixovat výnos na následujících šest let? Požadujete vyšší výnos, než Vám dnes nabízí

Více

2014 ISIN CZ0003501660

2014 ISIN CZ0003501660 Dodatek č. 1 k Prospektu dluhopisů ZONER software, a.s. Dluhopisy s pevným úrokovým výnosem 10 % p. a. v celkové předpokládané jmenovité hodnotě emise 200.000.000 Kč k datu emise nebo v průběhu emisní

Více

Kč. Česká spořitelna, a.s. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent

Kč. Česká spořitelna, a.s. Aranžér, Administrátor, Agent pro výpočty a Kotační agent DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU ZE DNE 20.3.2012 75 000 000 000 Kč Dodatek Základního prospektu Nabídkový program dluhopisů vydávaných v rámci dluhopisového programu s dobou trvání 10 let a splatností kterékoli

Více

Sdělení Ministerstva financí ze dne 15. 9. 2011, jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, 2011 2016, VAR %

Sdělení Ministerstva financí ze dne 15. 9. 2011, jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, 2011 2016, VAR % Sdělení Ministerstva financí ze dne 15. 9. 2011, jímž se určují emisní podmínky pro Kuponový spořicí státní dluhopis České republiky, 2011 2016, VAR % Ministerstvo financí vydává státní dluhopisy v souladu

Více

ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMAL INVEST TOP MIX S BONUSEM

ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMAL INVEST TOP MIX S BONUSEM ŽIVOTNÍ POJIŠTĚNÍ MAXIMAL INVEST TOP MIX S BONUSEM Představujeme Životní pojištění Maximal Invest Top mix s bonusem je určeno klientům, kteří chtějí jednorázově investovat do investičního životního pojištění

Více

Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi

Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi Lucemburk, 21. července 2017 Informace pro akcionáře Oznámení o fúzi CS Investment Funds 2 investiční společnost s proměnlivým kapitálem, založená podle lucemburského práva, se sídlem 5, rue Jean Monnet,

Více

Burzovní pravidla část XIII. POPLATKOVÝ ŘÁD

Burzovní pravidla část XIII. POPLATKOVÝ ŘÁD Burzovní pravidla část XIII. POPLATKOVÝ ŘÁD strana 1 I. POPLATKOVÝ ŘÁD Článek 1 Předmět úpravy... 3 Článek 2 Druhy a struktura burzovních poplatků... 3 Článek 3 Povinné osoby... 3 Článek 4 Příslušnost...

Více

Tematický rozsah potřebných odborných znalostí podle zák. č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu

Tematický rozsah potřebných odborných znalostí podle zák. č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu Tematický rozsah potřebných odborných znalostí podle zák. č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém trhu Zákon o podnikání na kapitálovém trhu, účinný od 3. 1. 2018, nastavuje přísnější podmínky pro

Více

BH Securities 4Y ING Autocallable Note

BH Securities 4Y ING Autocallable Note BH Securities a.s. BH Securities 4Y ING Autocallable Note 4 roky splatnost Bariéra 70% pro výplatu kupónu Roční kupon 6.5% Snowball efekt Bariéra 50% pro výplatu jistiny Možnost předčasného splacení Popis

Více

Základní prospekt Dluhopisového programu. Raiffeisenbank a.s.

Základní prospekt Dluhopisového programu. Raiffeisenbank a.s. Raiffeisenbank a.s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 50 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 15 let Na základě tohoto dluhopisového programu (dále také jen Dluhopisový program

Více

CENNÉ PA CENNÉ PÍRY PÍR

CENNÉ PA CENNÉ PÍRY PÍR CENNÉ PAPÍRY ve finančních institucích dr. Malíková 1 Operace s cennými papíry Banky v operacích s cennými papíry (CP) vystupují jako: 1. Investor do CP 2. Emitent CP 3. Obchodník s CP Klasifikace a operace

Více

Statuty NOVIS Pojistných Fondů

Statuty NOVIS Pojistných Fondů STATUT NOVIS GARANTOVANĚ ROSTOUCÍ POJISTNÝ FOND NOVIS Garantovaně Rostoucí Pojistný Fond vytváří a spravuje NOVIS Poisťovňa a.s., se sídlem Námestie Ľudovíta Štúra 2, 811 02 Bratislava, IČO: 47 251 301,

Více

Emisní podmínky dluhopisů

Emisní podmínky dluhopisů Emisní podmínky dluhopisů Dluhopis BOOLER INVEST Limited Emitent: BOOLER INVEST Limited, W1B3HH London, 3rd Floor 207 Regent Street, Spojené království Velké Británie a Irska, Registrační číslo: 10179565,

Více

český B Biologická přeměna 12 Biologické aktivum 12 Blízcí členové rodiny jednotlivce 13 C Celopodniková aktiva 13 Cizí měna 14

český B Biologická přeměna 12 Biologické aktivum 12 Blízcí členové rodiny jednotlivce 13 C Celopodniková aktiva 13 Cizí měna 14 REJSTŘÍK český A Akciová opce 9 Aktiva držená dlouhodobým fondem zaměstnaneckých požitků 9 Aktiva z průzkumu a vyhodnocení 10 Aktivní trh 11 Aktivum 11 Antizředění 11 B Biologická přeměna 12 Biologické

Více

1. DODATEK K ZÁKLADNÍMU PROSPEKTU

1. DODATEK K ZÁKLADNÍMU PROSPEKTU UniCredit Bank Czech Republic, a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 100 000 000 000 Kč s dobou trvání programu 30 let 1. DODATEK K ZÁKLADNÍMU PROSPEKTU Datum tohoto 1. dodatku

Více

Burzovní pravidla část XIV. POPLATKOVÝ ŘÁD

Burzovní pravidla část XIV. POPLATKOVÝ ŘÁD Burzovní pravidla část XIV. POPLATKOVÝ ŘÁD strana 1 I. POPLATKOVÝ ŘÁD Článek 1 Předmět úpravy... 3 Článek 2 Druhy a struktura burzovních poplatků... 3 Článek 3 Povinné osoby... 3 Článek 4 Příslušnost...

Více

DODATEK PROSPEKTU Č. 1

DODATEK PROSPEKTU Č. 1 Wüstenrot hypoteční banka a. s. Dluhopisový program v maximálním objemu nesplacených dluhopisů 30.000.000.000 Kč s dobou trvání programu 20 let DODATEK PROSPEKTU Č. 1 Hlavní manažer Československá obchodní

Více

Československá obchodní banka, a. s. 2. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU

Československá obchodní banka, a. s. 2. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU Základní prospekt pro nabídkový program investičních certifikátů navázaných na index 2. DODATEK ZÁKLADNÍHO PROSPEKTU Tento dokument (dále jen "2. Dodatek Základního prospektu") aktualizuje Základní prospekt

Více

Údaje k uveřejnění z účetní závěrky

Údaje k uveřejnění z účetní závěrky Údaje k uveřejnění z účetní závěrky Rozvaha AKTIVA 1-14 Aktiva celkem 55 300 710 1. Pokladní hotovost a pohledávky vůči centrálním bankám 9 186 602 2. Finanční aktiva k obchodování 3 319 428 2.1 Deriváty

Více

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. Support Royal s.r.o. Holečkova 777/39, Praha 5 - Smíchov. I. Základní ustanovení

VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY. Support Royal s.r.o. Holečkova 777/39, Praha 5 - Smíchov. I. Základní ustanovení VŠEOBECNÉ OBCHODNÍ PODMÍNKY Support Royal s.r.o. Holečkova 777/39, 150 00 Praha 5 - Smíchov I. Základní ustanovení 1. Tyto Všeobecné obchodní podmínky (VOP) upravují všechny obchodní vztahy mezi emitentem

Více

UNICAPITAL INVEST I A.S. EMISNÍ DODATEK UCINVI 1 3,3/20

UNICAPITAL INVEST I A.S. EMISNÍ DODATEK UCINVI 1 3,3/20 EMISNÍ DODATEK KONEČNÉ PODMÍNKY EMISE DLUHOPISŮ Tento emisní dodatek (dále jen "Emisní dodatek") představuje konečné podmínky nabídky ve smyslu 36a odst. 3 zákona č. 256/2004 Sb., o podnikání na kapitálovém

Více

Emisní podmínky dluhopisů STARTUPBYDLENÍ.cz 8 %

Emisní podmínky dluhopisů STARTUPBYDLENÍ.cz 8 % Emisní podmínky dluhopisů STARTUPBYDLENÍ.cz 8 % Emitent: Start Up Bydlení v.o.s., IČ: 04658141, se sídlem: U Svornosti 552/5c, 109 00 Praha 10 Dolní Měcholupy, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném u Městského

Více