GRISI Plus. Prosinec Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GRISI Plus. Prosinec 2013. Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS"

Transkript

1 Pro více informací navštivte webovou adresu GRISI Plus Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS SOHO SOLO : Small Office Home Office Dobrá praxe z Gers (Francie) k přilákání nových obyvatel Prosinec 2013 Gers je čistě venkovská oblast, která od roku 2008 zavedla inovativní program s cílem přilákat určitou kategorii pracovníků: pracujících tzv. na volné noze a pracujících z domova. Tento program se nazývá "Soho Solo» (Small Office Home Office). Je realizován Obchodní a průmyslovou komorou (CCI) v Gers a je založen na následujícím: Miliony pracovníků v celé Evropě by chtěly odejít z velkých městských center a přesunout se na venkov, kde je životní styl mnohem příjemnější. Vesnice provincie Gers chtějí přilákat tyto nové obyvatele a tyto obce mají všechny potřebné výhody pro uspokojení potřeb a očekávání potenciálních nových obyvatel. Soho Solo se zaměřuje na podnikatele a pracující z domova, kteří mohou pracovat doma díky internetu: poradci, znalci, tlumočníci, novináři, webmasteři, designéři, fotografové... Tento program byl umožněn tím, že 94% oblasti Gers je pokryto ADSL. Soho Solo nabízí zainteresovaným podnikatelům a pracovníkům z domova celou řadu služeb, které jim pomohou při stěhování do Gers nejlepším možným způsobem: specializované webové stránky, pomoc při usazení v této oblasti, na míru-šitého poradenství, místo v extranetové síti "Solo", klub "Soho Solo", který pořádá pravidelné schůzky a konference o konkrétních tématech, animace sítě Solo obchodní a hospodářskou komorou v Gers, možnost využívat telecentra v několika vesnicích zdarma... K optimalizaci účinnosti programu,ohk v GERS zapojila 47 obcí, které přijímají a 31 přidružených obcí. Tyto obce udělaly vše pro to, aby nabídly nejlepší podmínky pro usazení a integraci účastníků - Solos.

2 Přístup k územnímu a ekonomickému rozvoji Gers a k přijímání nových obyvatel do této oblasti v udržitelným způsobem. Původ Soho Solo se datuje do roku 2004, kdy se OHK GERS podílela na přípravě evropského projektu v rámci programu INTERREG IIIB. Na tomto projektu spolupráce se podíleli partneři z Francie, Velké Británie, Španělska a Portugalska. Cílem projektu bylo podpořit integraci osob samostatně výdělečně činných a osob pracujících z domu ve venkovských oblastech v blízkosti k Atlantskému oceánu a rozvíjet atraktivitu těchto oblastí. Pokud jde o Gers, první akcí tohoto projektu bylo vytvoření geoportálu, který provedl inventuru cestovního ruchu za kulturním dědictvím a ekonomických údajů provincie Gers. Vytvoření územní nabídky Díky tomuto projektu INTERREG, OHK v GERS určil potřeby a očekávání potenciálních přistěhovalců (v projektu nazývaných Solos ). Tudíž byly zjištěny a realizovány osvědčené postupy s cílem vytvořit skutečnou územní nabídku, s tím, že se zaměří na dvě priority: informace a postupy: Informace: tím, že nabízí budoucím přistěhovalcům (Solos) seznam přijímajících vesnic s jejich službami, školami, obchody, sítěmi zdravotních zařízení, atd., s cílem pomoci jim definovat jejich projekt a místo, kde by se mohli usadit. Vítání: Poté, kdy si potenciální přistěhovalci (Solos) vybrali vesnici v níž se chtějí usadit, OHK v Gers jim pomáhá najít ubytování a pomáhá jim v administrativních otázkách, aby bylo jednodušší jejich začlenění v novém prostředí. Také "Místní vítací výbory" v každé partnerské obci pomáhají novým přistěhovalcům (Solos) integrovat se do společenského života v obci. Stručně o Soho Solo 347 přistěhovaných (Solos) (pracujících z domova) ve 173 vesnicích 189 nových přistěhovaných (Solos) od r Přibližně 476 nových obyvatel provincie Gers za 6 let 47 partnerských obcí + 31 přidružených obcí V průměru 20 publikací, článků, radiových vysílání v místních, regionálních a celostátních médiích za rok: Sud Ouest, La Dépêche, France 3, France Inter, L'Express, France 2 Provincie Gers na jihozápadě Francie

3 Project MURA-DRAVA.BIKE Osvědčený postup zajišťující udržitelný ekonomický a sociální rozvoj v příhraniční oblasti Slovinska a Chorvatska Ať už jste slyšeli hodně o Pomurje nebo o tomto místě nevíte téměř nic, na kole krajem podél Mury postupně, zjistíte bohatou historii, kulturu, přírodu a lidi regionu. Možná zjistíte, že Pomurje je nejen rovinatá krajina, kde nejen čápi, ale mnoho dalších zajímavých ptáků obývá tuto oblast, že gibanica není jen tradiční dezert v této části Slovinska a Mura není vždy zahalena v mlze. Projekt MURA Dráva BIKE, který zahrnuje Slovinsko (regiony Pomurska a Podravska ) a Chorvatsko (kraje Međimurska a Varazdinska ), si klade za cíl vytvořit společný turistický produkt v této příhraniční oblasti. Tento projekt, jehož hlavním cílem je rozvoj cykloturistiky v regionu a podpora rozvoje činností v oblasti služeb, rozšíří stávající rakouské cyklostezky podél Mury a Drávy a vytvoří novou přeshraniční turistickou destinaci na evropské turistické mapě. Cykloturistika je v rozkvětu a to je v nepřetržitém růstu. Je udržitelnou formou cestovního ruchu, ale také má pozoruhodné účinky na rozvoj venkovských oblastí. Projekt podporuje rozvoj podnikání v aktivitách (turistický ruch) na cyklistické stezce a přispívá k rozvoji venkova. Hodnota projektu činí 1,799,066.89, bez DPH. Je spolufinancován prostřednictvím programu NPP přeshraniční spolupráce Slovinsko - Chorvatsko Národní spolufinancování zajišťuje Úřad vlády Slovinské republiky pro místní samosprávu a regionální politiku. Část finančních prostředků jsou také poskytovány partnery projektu. Realizace projektu je spojena s interakcí deseti partnerů projektu, s přesnou a komplexní definici rozvojového potenciálu, motivací klíčových zainteresovaných stran, příslušným odborným vzděláním a cílenými marketingovými aktivitami. Zdroj fotografie :

4 Hlavním výsledkem projektu je transversální cyklostezka, která je jednou z nejzajímavějších v Evropě a patří do seznamu cyklostezek v Evropě, které mohou nabídnout vícedenní vzrušující, zajímavý marketingový produkt cestovního ruchu. Tato cyklostezka se stává značkou (" Brand "), která láká cyklisty, kteří preferují dlouhé výlety. Současně se cyklotrasa stala "páteří", což je zajímavé pro týmy. " Střediskoví cyklisté, kteří jsou lokalizováni na jednom místě, využívají každý den k okružním jízdám za místními obyvateli. Cyklotrasa byla propagována na třech veletrzích v zahraničí, byly navrženy propagační materiály, fotografie a krátké filmové prezentace a cesta byla také prezentována v odborném tisku. Byla vytvořena webová stránka ( - drava.eu ) spolu s off-road GPS vyhledáváním a příslušnými mapami, které mohou uživatelé přenést z webu do svých mobilních zařízení a kdekoli kontrolovat. K dispozici je celá řada užitečných informací - cyklistické výlety, dojmy z poskytovatelů místní gastronomii, kulturní a přírodní zajímavosti, s kontaktem a některé další informace. Uživatelé si mohou vybrat mezi různými zobrazeními (jen prohlédnout kulturní památky, nebo zvolte jiný pohled), podle svých potřeb a zájmů. Kromě map Portál nabízí také videoklipy z hlavních tras a další důležité cestovní informace. V rámci projektu byly vyvinuty turistické produkty, které primárně souvisejí s cyklistikou, ale mohou být také použity samostatně. Realizace projektu přinesla velkou zdokumentovanou základnu přírodních a kulturních zajímavostí v oblasti projektu. Komplexní přístup k integraci služeb a POI (body zájmu), mohou být převedeny do navigačního systému také v jiných příhraničních regionech. Pro založení GPS navigace ve dvou zemích s různými právními základy a různými vstupními daty bylo nutné zahrnout různé účastníky a úrovně. Zkušenosti a znalosti, které jsme získali v rámci projektu obecně a zejména pak v této akci mohou pomoci u podobných projektů v příhraničních regionech. Nejdůležitějším prvkem cestovního ruchu jsou lidé, čehož jsme si byli vědomi již v době přípravy projektu, takže hodně aktivit bylo zaměřeno na síťování a vzdělávání poskytovatelů v oblasti cestovního ruchu. Shrnutí; celkový cíl projektu je zajistit udržitelný ekonomický a sociální rozvoj v hraniční oblasti Slovinska a Chorvatska. Projekt Mura-Drava.bike bude mít kladný vliv na ekonomický růst, na snížen í emigrace a tvorbu příjemného a stimulujícího životního prostředí. Cyklistický region MURA-DRAVA.BIKE je na dobré cestě stát se známým jako evriopská destinace pro aktivní dovolenou a udržitelný cestovní ruch. Mura Drava Bike na Youtube : Brožura :

5 Propagace GRISI+ a Made in Galway na Národním šampionátu v orbě 2013 Irské národní mistrovství v orbě je jedním z největších venkovních výstav v Evropě a zemědělský veletrh přitahuje 1350 vystavovatelů a přes návštěvníků ročně. Letošní národní Mistrovství v orbě se konalo od 24. do 26. září Cílem akce je představení irského jídla, zemědělství, průmyslu a kultury, aby se začlenila všechna odvětví zemědělství a života na venkově, od nejnovějšího vývoje v zemědělském strojírenství po komplexní přehlídku zvířectva plemen, zootechniky a řízení, motorů, lesnictví, Bio energie, Business Managementu a regulačních orgánů. Zástupci Regionálního úřadu West (WRA) a Rady hrabství Galway (GCC) se zúčastnili mistrovství v průběhu 3 dnů, aby propagovali iniciativu projektů Grisi + a "Made in Galway zúčastněným zainteresovaným stranám / návštěvníkům akce. Projekty byly propagovány na vnitřní výstavní ploše, kde byly distribuovány letáky, informační bulletiny a brožury projektu Grisi +. Šířený materiál popisoval cíl / cíle, aktivity a budoucí výstupy projektu. Zúčastnění byli povzbuzeni k návštěvě webové stránky, a obraceli se buď na WRA nebo GCC, kdyby měli nějaké další dotazy. Osvědčená praxe "Made in Galway" byla také opatřena znakem Mistrovství v orbě, s celkem šesti různými výrobci potravin a řemeslných výrobků z hrabství Galway, kteří prodávali své domácí produkty během třídenní lhůty. Mistrovství v orbě se ukázalo jako velmi úspěšná akce z hlediska počtu nových lidí informovaných o projektu Grisi + (429 osob celkem) a pomohlo šesti místním producentům z hrabství Galway prodávat své výrobky pod značkou "Made in Galway" ( (Viz obrázky z krytého stánku propagující GRISI + a Made in Galway).

6 Seminář Geoinformatika: základní kámen rozvoje atraktivity evropských venkovských oblastí Seminář projektu Grisi + byl organizován " TIEE - SI " dne 22. listopadu 2013 v rámci " Polis ",všeřeckého Expa ( v prostorách Mezinárodního Expa v Soluni ). Bylo přítomno celkem třicet osob z obcí, soukromých společností, které se zabývají geografickými informačními systémy a z řad mladých zemědělců a občanů. Christos Arabatzis, prezident " TIEE - SI ", pronesl úvodní řeč s odpověďmi na řadu otázek o významu Geoinformatiky pro přitažlivost venkova. Po panu Arabatzis, Apostolos ( Alkis ) Kalliantzidis, místní koordinátor projektu Grisi +, analyzoval cíle a úspěchy projektu. Seminář pokračoval ve společné prezentaci o různých využitích Geoinformatiky, s důrazem na venkov, Adonise Kontose, experta a prezidenta f. MARATHON DAT. Závěrečná řeč byla dána Evangelosi Vassiliadisovi, odpovědnému za zemědělské informační systémy. Téma bylo Geoinformatika v zemědělských podnicích - " i - FARMA». V následné diskuzi pokračoval produktivní dialog mezi řečníky a účastníky, koordinovaný novinářem Dimitriosem Michailidesem, který distribuoval shrnutí osvědčených postupů zahrnutých do projektu Grisi +. Je třeba poznamenat, že setkání dosáhlo širokého mediálního pokrytí v řeckém tisku a na internetu.

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014

ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 ZPRÁVA O ČINNOSTI 2014 OBSAH: I. Základní charakteristika II. Realizované aktivity a) Projekty z evropských fondů b) Ostatní granty a dotace c) Prezentace pro veřejnost d) Spolupráce se subjekty cestovního

Více

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz

Aktivity CCRJM. březen 2013. www.ccrjm.cz Aktivity CCRJM březen 2013 Souhrn aktivit CCRJM Tvorba turistických produktů, programů, výletů Propagační materiály (distribuce), webové prezentace Fam tripy a press tripy domácí i zahraniční (Německo,

Více

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit

VHODNÉ AKTIVITY. rekonstrukce, revitalizace a jiná opatření k zachování a obnově přírodních a kulturních atraktivit PRIORITNÍ OSA 2 ROZVOJ POTENCIÁLU PŘÍRODNÍCH A KULTURNÍCH ZDROJŮ PRO PODPORU ZAMĚSTNANOSTI VHODNÉ AKTIVITY Detailní specifikace aktivit podporovaných v rámci prioritní osy 2 Rozvoj potenciálu přírodních

Více

Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005

Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005 Strana 1 (celkem 11) Hodnocení plnění plánu činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu v roce 2005 1. Koordinace aktivit s regionálními aktéry cestovního ruchu v Jihočeském kraji 1.1. Pravidelná jednání

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a stanovených měřitelných

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Podpora cykloturistiky v Kraji Vysočina

Podpora cykloturistiky v Kraji Vysočina 16.12.2011 1 Podpora cykloturistiky v Kraji Vysočina Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Mojmírovce, 7. 12. 2011 16.12.2011 2 Stávající stav Strategie rozvoje cestovního ruchu v Kraji Vysočina na období 2008

Více

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Celostátní síť pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah Celostátní síť pro venkov 2007-2013 Aktivity CSV v roce 2014 Výhled pro období 2014

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/10 Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání zpráv prostřednictvím MailFóra publikování aktualit databáze

Více

produkci, kterou nabízejí a propagovat propojení na své vlastní webové stránky,

produkci, kterou nabízejí a propagovat propojení na své vlastní webové stránky, POZNAMENEJTE SI DATUM: Závěrečná konference GRISI PLUS se bude konat 8. října 2014 v Moravských Toplicích (v hotelu Vivat) ve Slovinsku. Partneři projektu budou potěšeni, budou-li moci přivítat i Vás!

Více

Priority MAS Královská stezka

Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Priority MAS Královská stezka Zlepšování kvality života v obcích MAS Podpora občanské společnosti Podpora podnikání a trhu práce Zemědělství, lesnictví a rybářství Cestovní

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 Strana 1 (celkem 7) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2007 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU

JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU JIHOČESKÁ CENTRÁLA CESTOVNÍHO RUCHU MOŽNÉ OBLASTI SPOLUPRÁCE 1/14 Jihočeská centrála cestovního ruchu Možné oblasti spolupráce Informační Systém Cestovního Ruchu Jihočeského kraje www.jiznicechy.cz příjímání

Více

OBČANSKÁ PARTICIPACE NA

OBČANSKÁ PARTICIPACE NA OBČANSKÁ PARTICIPACE NA VENKOVĚ Z POHLEDU CENTRA PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ČR Mgr. et Mgr. Vilém Řehák tajemník CRR ČR Olomoucké vysoké školství partnerem moravského venkova reg. č.: CZ.1.07/2.4.00/12.0065

Více

DATOVÝ VÝSTUP Z RIS (BYTY)

DATOVÝ VÝSTUP Z RIS (BYTY) PROFIL ORGANIZACE OBČANSKÁ PARTICIPACE NA VENKOVĚ Z POHLEDU CENTRA PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ ČR Centrum pro regionální rozvoj ČR státní příspěvková organizace zřizovatel: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR

Více

Nadace Jihočeské cyklostezky

Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky Nadace Jihočeské cyklostezky - činnost 1. Koordinace rozvoje cyklistické infrastruktury v JčK 1.1. stanovení priorit rozvoje 1.2. podpora konkrétních činností 1.3. zpracování

Více

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Fondy Evropské unie

Evropská unie. Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Fondy Evropské unie Evropská unie Ing. Jaroslava Syrovátková, Ph.D. Fondy Evropské unie Fondy Evropské unie Fondy EU představují hlavní nástroj realizace evropské politiky hospodářské a sociální soudržnosti. Jejich prostřednictvím

Více

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska

Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska Projekt z integrovaného operačního programu, Prioritní osa 6.4. a, b. Národní podpora cestovní ruchu Putování po historických městech Čech, Moravy a Slezska ÚVOD uvedení do projektu ČR je významnou destinací

Více

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY

SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY SPOLUPRÁCE JMK A TSK V OBLASTI CYKLISTIKY Město Bzenec 28. 29. května 2015 FOND MIKROPROJEKTŮ Aktivity projektu: 1. Brožura v kroužkové vazbě - Cykloprůvodce Jihomoravským krajem a Trenčínským samosprávným

Více

Účast na akcích v prosinci

Účast na akcích v prosinci Účast na akcích v prosinci Fiets en Wandelbeurs Utrecht, Holandsko 9. 14. 1. 2018 Ve dnech 9. 1. 14. 1. 2018 se v prostorách výstaviště Jaarbeurs Utrecht uskutečnil mezinárodní veletrh cestovního ruchu

Více

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK

Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Vize a priority nového vedení MSK v oblasti podpory CR v MSK Zpracoval(a): Ing. Ema Havelková, MBA Datum: 15. 3. 2017 Cestovní ruch v Moravskoslezském kraji Stručná statistika: 2012 2013 2014 2015 2016

Více

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje

Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje Portál cykloturistiky Jihomoravského kraje Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trnavského samosprávného kraje v oblasti cyklistiky Aktualizace portálu Cykloturistika jižní Moravy Vytvoření systému

Více

Představení projektů KLACRu o.s.

Představení projektů KLACRu o.s. www.klacr.cz Představení projektů KLACRu o.s. Moravskoslezského klastru cestovního ruchu Mgr. Petra Volkmerová Dovolená a Region, 2012 PROJEKT PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE KLASTRŮ CR (OROT PARTNER) Cíle projektu:

Více

Spojení dvou břehů CZ A Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň

Spojení dvou břehů CZ A Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň Stavební úpravy lávky pro cyklisty Nový Přerov Jevišovka na trase Praha Vídeň Představení projektu realizovaného s podporou iniciativy společenství INTERREG IIIA, Mikulov 10. 12. 2007 Tento projekt byl

Více

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří

Marketing atraktivit Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb. Marketing cestovních kanceláří Marketing atraktivit Vybrané aplikace marketingu cestovního ruchu: Marketing atraktivit Marketing destinací Marketing dlouhodobě udržitelného rozvoje Marketing ubytovacích služeb Marketing lodní a letecká

Více

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13

Akční plán na období Turistická oblast Opavské Slezsko Příloha č. 13 1. Síťování, destinační management Rozvoj kompetencí a podpora spolupráce (síťování) aktérů cestovního ruchu z veřejného, soukromého i neziskového sektoru v TO Opavské Slezsko. Organizace školení, seminářů

Více

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010

CÍRKEVNÍTURISTIKA Srpen 2010 Srpen 2010 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 1 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná?

Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná? Pro koho je studie ekonomického dopadu vhodná? Ekonomické dopady generuje každá organizace i každý jednotlivec, lze je tedy spočítat pro jakýkoli subjekt. Ve světě bývají studie ekonomického dopadu zpracovávány

Více

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013

Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Celostátní síť pro venkov komunikační platforma Programu rozvoje venkova ČR 2007-2013 Strakonice - 19.5.2011 Ing. Jana Bačkovská, Ministerstvo zemědělství Obsah Celostátní síť pro venkov (dále jen Síť)

Více

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK

Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK Plán marketingových aktivit oddělení cestovního ruchu KÚPK 2016-2017 Zpracoval: Bc. Ilona Šnebergerová Bc. Filip Beránek 1 Obsah: 1. Úvod...3 2. Strategické cíle v oblasti cestovního ruchu...3 2.1. Zvýšení

Více

Účast na veletrzích a dalších akcích v září

Účast na veletrzích a dalších akcích v září Účast na veletrzích a dalších akcích v září CIAF, 2. -3. 9. Hradec Králové CIAF je největší leteckou přehlídkou a soutěží špičkových vojenských bojových letounů v České republice. Královéhradecké letiště

Více

CERI je koalice NNO a výzkumných institucí společně pracující pro společnou vizi ochrany a udržitelného rozvoje Karpat

CERI je koalice NNO a výzkumných institucí společně pracující pro společnou vizi ochrany a udržitelného rozvoje Karpat CERI je koalice NNO a výzkumných institucí společně pracující pro společnou vizi ochrany a udržitelného rozvoje Karpat 1. Smluvní strany přijmou opatření na podporu udržitelného cestovního ruchu v K a

Více

Přehled marketingového plánu Mnichov Brno Mnichov Únor červen 2017

Přehled marketingového plánu Mnichov Brno Mnichov Únor červen 2017 Příloha č. 1 Přehled marketingového plánu Mnichov Brno Mnichov Únor červen 2017 Pozadí Můj kolega Fabrice Binet mě informoval o žádosti o komplexní marketingové partnerství mezi bmi regional a městem Brno,

Více

Závěrečná cyklokonference Bzenec

Závěrečná cyklokonference Bzenec Závěrečná cyklokonference Bzenec v rámci projektu Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trečianského samosprávného kraja v oblasti cyklistiky Možnosti financování aktivit a projektů v oblasti cyklodopravy

Více

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018

CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 7. 12. 2017 CELOSTÁTNÍ SÍŤ PRO VENKOV AKTIVITY ROKU 2017, PLÁN PRO ROK 2018 OBSAH PŘEHLED AKTIVIT REALIZOVANÝCH V ROCE 2017 PLÁN AKTIVIT PRO ROK 2018 CENTRÁLNÍ ÚROVEŇ REGIONÁLNÍ PLÁNY TEMATICKÉ PRACOVNÍ

Více

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD

ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD ZPRAVODAJ o realizaci projektu NETWORLD Tento informační bulletin shrnuje hlavní aktivity nevládní organizace Společnost Rožmberk o.p.s., které proběhly v rámci projektu NETWORLD. Tento projekt se zabývá

Více

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014

Destinační management turistické oblasti Jeseníky III. Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 Destinační management turistické oblasti Jeseníky III Konference Vrbno pod Pradědem 23.4. 2014 1 PROGRAM KONFERENCE Zahájení konference Mgr. Renata Ramazanová, předsedkyně Rady pro cestovní ruch Ing. Ivan

Více

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018

Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu. Huť František, Sázava, 20. března 2018 Posázaví o.p.s. Fórum cestovního ruchu Huť František, Sázava, 20. března 2018 PROGRAM 09:00 09:30 Prezence účastníků, snídaně 09:30 09:45 Přivítání, úvodní slovo, představení účastníků 09:45 10:00 Cestovní

Více

Dotační oblasti NA ČESKÉ STRANĚ BYLY V OBDOBÍ SCHVÁLENY CELKEM 104 PROJEKTY S CELKOVOU VÝŠÍ PODPORY EUR

Dotační oblasti NA ČESKÉ STRANĚ BYLY V OBDOBÍ SCHVÁLENY CELKEM 104 PROJEKTY S CELKOVOU VÝŠÍ PODPORY EUR Dotační oblasti NA ČESKÉ STRANĚ BYLY V OBDOBÍ 2004 2006 SCHVÁLENY CELKEM 104 PROJEKTY S CELKOVOU VÝŠÍ PODPORY 8 367 491 EUR Priorita 1 Sociální a kulturní rozvoj a síťování Priorita 2 Zachování krajiny

Více

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice

ADONIS ZO ČSOP. projekty v cestovním ruchu. 29.10.2009, Dolní Kounice ADONIS ZO ČSOP projekty v cestovním ruchu 29.10.2009, Dolní Kounice Základní informace o organizaci občanské sdružení s právní subjektivitou dle zákona č. 83/1990 nevládní nezisková organizace registrace

Více

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy

Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Podpora cestovního ruchu z ROP Strední Cechy Vážení žadatelé, v oblasti cestovního ruchu, nastává jedinečná možnost, jak zrealizovat vaše vize na území Středočeského kraje. Dotace z EU Vám usnadní start

Více

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu

Obce a podpora venkovského cestovního ruchu VENKOVSKÁ TURISTIKA A AGROTURISTIKA Obce a podpora venkovského cestovního ruchu PaeDdr. Václav Petrus I. Obecné předpoklady Zk. 128/2000 Sb. o obcích, orgány obce Zk. 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech,

Více

PŘÍRUČKA OSVĚDČENÝCH PRAXÍ GRISI PLUS

PŘÍRUČKA OSVĚDČENÝCH PRAXÍ GRISI PLUS GRISI PLUS Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS PŘÍRUČKA OSVĚDČENÝCH PRAXÍ GRISI PLUS www.grisiplus.eu... nechte se inspirovat... ZLEPŠENÍ VENKOVSKÝCH OBLASTÍ A PROPAGACE MÍSTNÍCH VÝROBKŮ

Více

GRISI Plus. září 2013. Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS. Jižní Estonsko přitahuje návštěvníky do venkovských oblastí žlutými okny!

GRISI Plus. září 2013. Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS. Jižní Estonsko přitahuje návštěvníky do venkovských oblastí žlutými okny! Pro vice informací o projektu navštivte prosím; http://www.grisiplus.eu/home/ GRISI Plus Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS Jižní Estonsko přitahuje návštěvníky do venkovských oblastí

Více

Workshop Analýza potenciálů DHV CR, spol. s r.o. Mgr. Lukáš Maláč. Jihomoravský kraj

Workshop Analýza potenciálů DHV CR, spol. s r.o. Mgr. Lukáš Maláč. Jihomoravský kraj Workshop Analýza potenciálů DHV CR, spol. s r.o. Mgr. Lukáš Maláč Jihomoravský kraj 11. 10. 2012 Cíle projektu Identifikovat a analyzovat existující přeshraniční sítě ve vymezeném prostoru Vyhodnotit existující

Více

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek

Marketing dálkových tras v ČR. Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Marketing dálkových tras v ČR Brno, 7.11. 2013, Daniel Mourek Definice dálkových cyklotras nadregionální, značené cyklotrasy sloužící především cykloturistice, které splňují minimální standardy na délku,

Více

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %!

Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! Propagace jižní Moravy jako kongresové a incentivní destinace budoucnosti aneb Připraveni na 100 %! cíl projektu: upoutat pozornost na jižní Moravu jako jedinečnou kongresovou a incentivní destinaci projekt

Více

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013

NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 NÁRODNÍ PROGRAM PODPORY CESTOVNÍHO RUCHU 2010-2013 Podprogram pro rok 2012 Cestování dostupné všem Prezentaci připravily firmy REDEA Žamberk s.r.o. a OHGS s.r.o. s využitím materiálů Ministerstva pro místní

Více

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1 SWOT ANALÝZA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 4 3. PODNIKÁNÍ... 5 4. CESTOVNÍ RUCH... 6 ÚVOD SWOT analýza

Více

Konference Rady Evropy ministrů odpovědných za územní/regionální plánování. 16. zasedání, Nafplio, 17. června 2014

Konference Rady Evropy ministrů odpovědných za územní/regionální plánování. 16. zasedání, Nafplio, 17. června 2014 République Hellénique Hellenic Republic 16CEMAT(2014)6Fin Konference Rady Evropy ministrů odpovědných za územní/regionální plánování 16. zasedání, Nafplio, 17. června 2014 REZOLUCE Č. 2 O PŘÍNOSU CEMAT

Více

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010

Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 1.3.2010 1 Priority v oblasti cestovního ruchu na Vysočině pro rok 2010 Setkání u kulatého stolu na téma Jak dál rozvíjet cestovní ruch na Vysočině? Tomáš Čihák, Vysočina Tourism Jihlava, 25. 2. 2010 1.3.2010

Více

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3

PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2. - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 PARTNERSTVÍ PRO BUDOUCNOST 1 a 2 - projekt Karlovarského kraje -SROP, priorita 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech, opatření 3.3 Zkušenosti Karlovarského kraje z předchozího období PHARE, PHARE CBC SAPARD,

Více

HANÁ regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Hané

HANÁ regionální produkt. Přinášíme Vám to pravé z Hané HANÁ regionální produkt Přinášíme Vám to pravé z Hané Asociace regionálních značek Regionální značky v číslech 26 regionů (+ další spolupracující) Koordinátoři: 17 MAS, 5 destinační agentury, 4 jiné NNO

Více

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu

Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Aktivity a záměry Olomouckého kraje v oblasti cestovního ruchu Konference Společně správným směrem spolupráce s partnery i médii Vyhodnocení činnosti v letech 2008 2009 a nástin další spolupráce Ostrava

Více

Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Pardubickým krajem

Tento projekt je spolufinancován Evropským fondem pro regionální rozvoj a Pardubickým krajem Partnerství pro rozvoj cestovního ruchu na území Pardubického kraje Základní informace o významu a aktivitách nově vznikající Destinační společnosti Východní Čechy Tento projekt je spolufinancován Evropským

Více

GRISI Plus. březen 2014. Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS. GEOWINE : Nové technologie k propagaci a ověření původu vína

GRISI Plus. březen 2014. Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS. GEOWINE : Nové technologie k propagaci a ověření původu vína Více informací o projektu naleznete na adrese: http://www.grisiplus.eu/home/ GRISI Plus Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS březen 2014 GEOWINE : Nové technologie k propagaci a ověření

Více

Budoucnost kohezní politiky EU

Budoucnost kohezní politiky EU Budoucnost kohezní politiky EU Daniela Grabmüllerová Stanislav Cysař Ministerstvo pro místní rozvoj Rozpočet a finanční vize obcí, měst a krajů Praha, 23. září 2010 Klíčové milníky - EU Schválení Strategie

Více

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4

Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 Květen 2011 Průběžná zpráva o realizaci projektu pro projektové partnery Etapa 3-4 HelpTour - Agentura pro rozvoj cestovního ruchu Projekt Prezentace a propagace církevních památek a kulturně-historického

Více

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede

Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Zápis z pracovního jednání Česko jede, které proběhlo dne 6.11. 2014 v Brně, v rámci veletrhu Sport Life a semináře Česko jede Přítomni: Jaroslav Martinek, Jitka Vrtalová, Ivana Popelová (Asociace měst

Více

Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni

Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni Výstupy pracovních skupin na mezinárodní úrovni w w w. r e s o u r c e c e. e u 28. 6. 2012, Královské Poříčí Projekt This ReSource project je is spolufinancován implemented through z Evropského the CENTRAL

Více

Naplňování Národní politiky kvality v České republice na období let 2016 až 2020

Naplňování Národní politiky kvality v České republice na období let 2016 až 2020 Naplňování Národní politiky kvality v České republice na období let 2016 až 2020 Národní politika kvality v České republice na období let 2016 až 2020 Východiska: Rada kvality ČR vznikla v souladu s usnesením

Více

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy

22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa. Regionální operační program StředníČechy 22/10/2008 Praha Mgr. Marek Kupsa Regionální operační program StředníČechy Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační program pro NUTS 2 Střední Čechy Zaměřený konkrétně na region Střední

Více

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu

Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy. základní údaje o projektu Dovolená v Česku to letí! Kudy z nudy základní údaje o projektu marketingové aktivity it v roce 2010 Základní fakta Rozvoj domácího cestovního ruchu se v posledních letech stává klíčovým pro regiony i

Více

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu

30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová. Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu 30/09/2008 Roztoky Mgr. Petra Vašátová Možnosti financování rozvoje obcí z Regionální operačního programu Střední Čechy y Pár slov o Regionální operačním programu Regionální operační č program pro NUTS

Více

cestovní ruch komerční geoaplikace venkovské oblasti

cestovní ruch komerční geoaplikace venkovské oblasti 7. ročník soutěže cestovní ruch komerční geoaplikace venkovské oblasti Tři kategorie A Geoaplikace pro cestovní ruch Vyhlášeno na ISSS 2006 B - Komerční geoaplikace C Geoaplikace pro venkovské oblasti

Více

Zápis z I. jednání. Pracovní skupiny Cestovní ruch

Zápis z I. jednání. Pracovní skupiny Cestovní ruch Zápis z I. jednání Pracovní skupiny Cestovní ruch Nepomuk, 15.7. 2014 Dokument obsahuje to, co jsme na setkání identifikovali a potvrdili jako problémy/potřeby v oblasti cestovního ruchu na území působnosti

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 30. 7. 2015 bod programu: 2 Projekt JOINT LAKES zapojení města do projektu v rámci programu INTERREG Europe věc: dopad na rozpočet: Spolufinancování z rozpočtu OSR

Více

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka

PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Střední Morava Sdružení cestovního ruchu PROJEKTY ROP Střední Morava turistická destinace Moravská jantarová stezka Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Více

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013

Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj. Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Venkov Olomouckého kraje a jeho rozvoj Konference Rozvoj venkova se zaměřením na služby a zaměstnanost, 11. 6. 2013 Rozvoj venkova Olomouckého kraje Charakteristika Olomouckého kraje Nástroje rozvoje venkova

Více

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu

Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Aktivity ARR pro rozvoj cestovního ruchu Destinační management a jeho přínosy pro rozvoj cestovního ruchu 20. 3. 2013 ARR realizuje projekty: - Stezka technických atraktivit (bez marketingu) - Destinační

Více

Přehled možných opatření pro zpracování Fichí: Přehled cílů možných opatření:

Přehled možných opatření pro zpracování Fichí: Přehled cílů možných opatření: Přehled možných pro zpracování Fichí: Číslo podle Osa Skupina Název skupiny / / pod Opatření OSA I Zlepšení konkurenceschopnosti zemědělství a lesnictví I. 1. 1. Modernizace zemědělských podniků I. 1.

Více

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS.

REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM. Výroční zpráva. Michala Kiezlerová, DiS. REGIONÁLNÍ TURISTICKÉ A INFORMAČNÍ CENTRUM Výroční zpráva 2013 Michala Kiezlerová, DiS. Obsah Základní údaje... 3 Informace... 3 Zakladatelé... 3 Otevírací doba... 4 Popis činností... 4 Projekt Vodácká

Více

Přehlídka krajových specialit a kuchyně

Přehlídka krajových specialit a kuchyně Přehlídka krajových specialit a kuchyně Základní informace Termín konání: 16. 19. září 2010 Místo: Praha, Kampa Místo na trhu: Tento nový projekt pokrývá a propojuje oblasti, kterým specializovaná akce

Více

Z Á P I S ze dne

Z Á P I S ze dne Z Á P I S ze dne 10. 3. 2014 Pracovní skupina: cestovní ruch, kultura, sport, volný čas Místo: Chomutovské divadlo Čas: 13:00 16:00 Program: 1. Úvod k aktualizaci Rámcové strategie rozvoje města 2. Prezentace

Více

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky

Marketing destinací ední Morava a Jeseníky Marketing destinací Středn ední Morava a Jeseníky A.Křetínská Olomoucký kraj, oddělení cestovního ruchu Ing. H. Kotíková, Ph.D Katedra rekreologie FTK UP, Olomouc RNDr. I. Marek m-ark Marketing a reklama

Více

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014

Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM. Brno, 22. 5. 2014 Nabídka produktů vinařské turistiky a marketingová podpora CCRJM Brno, 22. 5. 2014 Jižní Morava vinařský region!? Je potřeba hledat to, co nás od ostatních odlišuje a to využít jako konkureční výhodu.

Více

Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník

Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník Území Místní akční skupiny Nízký Jeseník Základní údaje o území MAS Území MAS Nízký Jeseník je součástí Moravskoslezského kraje a Olomouckého kraje. Na rozloze 318,97 km2 žije 11.955 obyvatel. Hustota

Více

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková

Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje Mgr. Vladimíra Vyhnálková Příprava Koncepce CR Jihočeského kraje 2014-2020 Mgr. Vladimíra Vyhnálková Kdo tvoří koncepci cestovního ruchu Jihočeského kraje? Kdo ji píše? KOLEGIUM CESTOVNÍHO RUCHU poradní orgán hejtmana Jčk, rozšířené

Více

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1

SWOT Analýza. BM region o.p.s. 1 SWOT ANALÝZA BM region o.p.s. 1 OBSAH OBSAH... 2 ÚVOD... 2 1. OBYVATELSTVO A OBČANSKÁ VYBAVENOST... 3 2. TECHNICKÁ A DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURA... 4 3. PODNIKÁNÍ... 5 4. CESTOVNÍ RUCH... 6 ÚVOD SWOT analýza

Více

Strategický rámec podpory aktivní mobility:

Strategický rámec podpory aktivní mobility: 1 Pracovní seminář Česko jede příprava na rok 2018 18. 10. 2017, České Budějovice Strategický rámec podpory aktivní mobility: Koncepce rozvoje cyklistiky ve Středočeském kraji na období 2017 2023 (Cyklokoncepce

Více

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava

Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Veřejná výzva: Dotisk a aktualizace propagačních materiálů Ostrava Destinační management turistické oblasti Ostravsko vyhlašuje veřejnou výzvu pro významná místa destinace, poskytovatele ubytovacích kapacit,

Více

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl

Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu. Setkání informačních center Litomyšl Aktivity Královéhradeckého kraje v oblasti cestovního ruchu Setkání informačních center 19. 9. 2016 Litomyšl Úsek cestovního ruchu Odbor regionálního rozvoje, grantů a dotací oddělení regionálního rozvoje

Více

Pracovní setkání o využití tepla Biogas 13 v Rakousku

Pracovní setkání o využití tepla Biogas 13 v Rakousku Pracovní setkání o využití tepla Biogas 13 v Rakousku Každý rok Rakouská kompost&bioplynová společnost organizuje Rakouský kongres o bioplynu, podporovaný klima:aktiv, iniciativu ochrany ovzduší Ministerstva

Více

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 ke

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť - zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic

Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic Seminář a exkurze pro poskytovatele služeb podél Labské stezky v Ústeckém kraji v rámci projektu Partnerství o.p.s Labská stezka bez hranic Nadace Partnerství Vás srdečně zve na jednodenní seminář spojený

Více

ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 staňte se naším partnerem

ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 staňte se naším partnerem ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 staňte se naším partnerem ZAHÁJENÍ LETNÍ SEZÓNY LIPNO 2012 je souhrnný název pro tři akce, které se budou konat v dubnu a květnu 2012 a jimiž bude slavnostně zahájena cyklistická

Více

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje

TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje TURISMUS Skrytá prosperita cestovní ruch Moravskoslezského kraje Zpracoval(a): Mgr. Nazim Afana, LL.M. Datum: 30. 11. 2017 Podpora rozvoje cestovního ruchu v rámci dotací Dotační programy Podpora systémů

Více

Cestovní ruch pro všechny, priorita EU. Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze

Cestovní ruch pro všechny, priorita EU. Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze Cestovní ruch pro všechny, priorita EU Ing. Zdenka Petrů, Katedra cestovního ruchu VŠE v Praze Cestovní ruch pro všechny v materiálech EU Segmenty cestovního ruchu pro všechny Formy podpory rozvoje cestovního

Více

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011

Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě. Slatina 26.10.2011 Vize Karlovarského kraje v cyklodopravě Slatina 26.10.2011 OBSAH PREZENTACE 1. CYKLISTIKA VE STRATEGICKÝCH DOKUMENTECH KARLOVARSKÉHO KRAJE 2. FINANČNÍ ZDROJE A DOTAČNÍ POLITIKA 3. REKREAČNÍ CYKLISTIKA

Více

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce

Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR Veletrh ve všeobecné informační zkratce Veletrh cestovního ruchu REGIONTOUR 2014 16-19.1.2014 Veletrh ve všeobecné informační zkratce Tandem veletrhů cestovního ruchu GO a REGIONTOUR byl oficiálně zahájen v pavilonu P přestřižením pásky, kterého

Více

Regionální značka jako součást marketingu

Regionální značka jako součást marketingu Regionální značka jako součást marketingu Magda Sedmíková Asociace regionálních značek, o.s. Znojmo, 23. března 2011 Co je to regionální značka? vizuální označení = logo, grafická značka záruka původu

Více

Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz a jeho další rozvoj

Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz a jeho další rozvoj Turistický portál kraje Vysočina www.region-vysocina.cz a jeho další rozvoj Historie spuštění turistického portálu únor 2004 portál je neustále aktualizován a rozšiřován novými informacemi např. tipy na

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD)

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) Ing. arch. Kamila Matoušková, CSc. odbor řídící orgán EAFRD Ministerstvo zemědělství 221812189, matouskovak@mze.cz

Více

3. zasedání smluvních stran Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat tzv. Karpatská úmluva

3. zasedání smluvních stran Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat tzv. Karpatská úmluva 3. zasedání smluvních stran Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat tzv. Karpatská úmluva 25. 27. května 2011, Bratislava, Slovensko vrcholný orgán Úmluvy, který rozhoduje o základních procedurálních,

Více

STAVEBNÍ VELETRH BRNO

STAVEBNÍ VELETRH BRNO BRNO 27. 2. 2. 3. 2019 2 O veletrhu Stavební veletrh Brno (SVB) Prezentace novinek, nových trendů, ale i stálého sortimentu firem napříč stavebními obory. Dřevo a stavby Brno (DSB) Firmy z oborů dřevěných

Více

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU

ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU ZACHOVÁNÍ ODKAZU PAMÁTEK REFORMACE DOBA UDRŽITELNOSTI A UKONČENÍ PROJEKTU O PROJEKTU Cílem projektu byla propagace památek reformace a jejich zpřístupnění široké veřejnosti, a to z řad turistů a návštěvníků

Více

Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina

Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina Vyso ina Tourism, ísp vková organizace Podpora cykloturistiky v eské republice se zam ením na Kraj Vyso ina Tomáš ihák, Vyso ina Tourism Konference Budování cyklotras v NSK Nitra, 22. 8. 2012 6.9.2012

Více

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří

Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří Dohoda o zřízení Destinačního fondu Českého středohoří 1a Prohlášení České středohoří je mimořádně hodnotným územím s výjimečnou turistickou atraktivitou. Jsme odhodláni toto území, v kterém žijeme, působíme

Více