GRISI Plus. březen Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS. GEOWINE : Nové technologie k propagaci a ověření původu vína

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GRISI Plus. březen 2014. Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS. GEOWINE : Nové technologie k propagaci a ověření původu vína"

Transkript

1 Více informací o projektu naleznete na adrese: GRISI Plus Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS březen 2014 GEOWINE : Nové technologie k propagaci a ověření původu vína Osvědčená praxe z Gers, Francie Geosledovatelnost pro výrobce vína: Portál Geowine umožňuje zákazníkům kontrolovat pravost a sledovat historii vína, které kupují, od lahve až po hrozen. Globalizace obchodu vede často ke standardizaci, kdy potravina, vypěstovaná ze země, se liší jen obchodními značkami a značkami výrobce nebo distributora. Spotřebitelé chtějí znát původ výrobků, které konzumují. Geosledovatelnost spočívá v propojení zeměpisných souřadnic a informací o všech stádiích výrobního a distribučního řetězce. Certifikace zeměpisného původu výrobků usnadňuje zavedení skutečných údajů do procesu sledovatelnosti, který je často jen deklarativní. Víno klasifikované podle jeho původu je součástí územního dědictví a certifikace geografického původu vína vyvolává u spotřebitelů silnou poptávku. Geosledovatelnost má za cíl kombinovat informace z geografických a tradičních dat, které výrobci používají ve svých postupech sledovatelnosti. Díky GEOWINE se postupy k ověření původu a kultury stávají pro spotřebitele skutečnými a ověřitelnými prostřednictvím Internetu a mobilních telefonů. Tento výzkumný projekt vyvinul systém geosledovatelnosti a potvrzení pravosti pro výrobce vína v kraji Midi-Pyrenees, ale také pro Francii a Evropu. GEOWINE pomáhá obnovit tržní podíl evropských vín na export propagováním francouzských původních značek v nové globální konkurenci nových odrůd světových vín.

2 V rámci projektu byl výzkum proveden v následujících oblastech: Nastavení Integrovaného systému Geosledovatelnosti (GIS) umožňujícího ověřovat zeměpisný původ vín a také poskytovat spotřebitelům bezpečné informace o osvědčených postupech uplatňovaných výrobci vína. Vytvoření modulu s využitím Geosledovanosti, aby byly vyvinuty osvědčené praxe pro výrobní družstva v oboru vinařství Vytvoření rozhraní integrovaného systému Geotraceability (GIS) s inovativním ověřováním systému: Bubble Tag. Měření přijatelnosti navrženého řešení prostřednictvím zástupců vinařského průmyslu a spotřebitelů. Provádění výzkumu v oblasti materiálů a metod za účelem industrializace řešení GEOWINE. Uvádění vína se zeměpisným původem na trh díky geosledovatelnosti Řešení pomocí systému Geosledovatelnosti GEOWINE by se podle nové směrnice Evropské komise o vínu mělo týkat všech nových vinných etiket Evropského chráněného označení původu (European Protected Designation of Origin) (PDO). GEOWINE provádí certifikaci geografického nástroje původu a poskytování informací o výrobě vína. Systém Geosledovatelnosti shromažďuje v jednom inovativním řídícím informačním systému údaje o sledovatelnosti a různá geografická data. Řečeno jinými slovy, tradiční systém sledovatelnosti v kombinaci s geografickým informačním systémem propojuje různé subjekty, jako jsou výrobci, ostatní odborníci na víno a spotřebitelé. To dává propagaci produktů díky jejich umístění v agro-environmentální souvislosti (země, region, povodí, atd.) nový rozměr. Geosledovatelnost nepřiřazuje jen souřadnice parcelám pro pěstování vinné révy. Může také poskytovat další informace pomocí dat z prostředí výrobního místa. Je proto možné potvrdit, tradiční informace o sledovatelnosti pomocí geografických dat a poskytovat relevantní informace o místních podmínkách životního prostředí, které přispěly k originalitě výrobků. Byl stanoven soubor geografických ukazatelů pro popis půdy, krajiny a klimatických podmínek. Geosledovatelnost tak umožňuje znát podmínky, za nichž surovina - hrozny - hotového výrobku - vína byla vyrobena, ať už máme na mysli prostorové charakteristiky (parcela ve svém prostředí) nebo časově související údaje (rok a místní klimatické podmínky).

3 Jak systém GEOWINE funguje Tím, že spotřebitelé ověří pravost láhve, mají přístup k následujícím informacím: kontrolu pravosti láhve s vínem pomocí bubble kódu; ověření sledovatelnosti vína, od parcely vinohradu po láhev; identifikace druhu pozemku pro každou z odrůd, která charakterizuje vína a vinobraní; zobrazení podrobností o druzích vína pěstovaných na vinohradech. Informace o pravosti Použitím technologie Bubble Tag je každá láhev unikátní a umožňuje propojení lahve s certifikovanou informací. Štítek Bubble Tag, spojený s každou lahví, je jeho "otisk prstu" a tato značka je jednoznačně identifikovatelná při porovnání s referenční databází GEOWINE. Vaše jedinečná zkouška pravosti!

4 SYSTÉM MODELOVÁNÍ VEŘEJNÉ DOPRAVY VIDZEME Osvědčená praxe, která zajišťuje účelné plánování veřejné dopravy Kvalita života v regionu, včetně blahobytu, je závislá na schopnosti každého regionu být konkurenceschopným a plně integrovaným do národní i světové ekonomiky. K dosažení tohoto cíle je třeba zvýšit význam efektivního, stabilního a trvale udržitelného dopravního systému. To je důvod, proč se Plánovací region Vidzeme rozhodl vytvořit nástroj, který by pomohl dosáhnout efektivní organizace dopravy v Plánovacím regionu Vidzeme - modelovací systém veřejné dopravy ve Vidzeme (celý název projektu: Volby optimalizace sítí veřejné dopravy ve Vidzeme). Použitím geomatických nástrojů modelování pomáhá systém zajistit kvalitativní služby veřejné dopravy, a tím zlepšit přístup obyvatel ke vzdělání, zdravotnictví, veřejné správě a dalším službám. Hlavní projektovou činností je vývoj optimalizační funkce veřejných dopravních tras sítě Plánovacím regionu Vidzeme (VPR), s přihlédnutím k potřebám občanů a poskytovatelů veřejné dopravy. Tento typ studie vyžadoval analýzu změn v zákoně o veřejných dopravních službách, který poskytuje regionální plánovací kompetence v oblasti organizování veřejné dopravy a analýzu stávajících dopravních tras a dopravní intenzitu na nich. Když VPR začal pracovat na vývoji modelovacího systému veřejné dopravy, byly definovány oblasti kompetencí a zdrojů regionů. VPR čelila problému neexistence komplexní studie o veřejné dopravě v regionech. Odborníci z veřejné dopravy opakovaně zdůrazňovali, že dosud každý okres vidí veřejnou dopravu pouze v rámci svého okresu a koordinace mezi okresy je velmi slabá. To znamenalo, že VPR neměl žádná výstupní data pro zajištění kvality poskytování veřejných služeb - správu sítě tras a organizaci regionálních a místních tras. Státní rozpočet pro veřejnou dopravu byl několikrát snížen a to byl jeden z důvodů, proč došlo k hledání nových řešení - modelování systémů veřejné dopravy pro efektivní a strategické plánování tras veřejné hromadné dopravy a zájezdů. Bylo nutno provést důkladné šetření různých komponentů a technických řešení (model) s cílem optimalizovat systém veřejné dopravy pro obce v Plánovacím regionu Vidzeme.

5 Model se specifickými prostorovými daty a analýzou je velmi užitečným rozhodovacím nástrojem pro organizování systému veřejné dopravy. Použitím tohoto geomatického nástroje lze zjistit dostupnost autobusových zastávek v okruhu 2 km, přístup místních obyvatel k veřejné dopravě, intenzitu jejího využívání a potřebná vylepšení. Jedná se o užitečný plánovací nástroj také pro všechny poskytovatele služeb veřejné dopravy, protože umožňuje úspěšně propojovat vlak, regionální a místní autobusové trasy a zastávky. Tento systém veřejné dopravy je bezpečný, praktický a úsporný nástroj pro zlepšení mobility lidí prostřednictvím veřejné dopravy. Systém veřejné dopravy většinou používá součástí softwaru open source, což je přidanou hodnotou pro implementaci tohoto systému v jiných regionech. Architektura systému veřejné dopravy umožňuje navíc jeho kopírování v dalších regionech po změnách počtu dopravních tras, zastávek, doby provozu, atd. Tento nástroj by mohl pomoci při rozhodování v plánování veřejných dopravních systémů ve městech, regionech a u soukromých poskytovatelů dopravních služeb. Projekt byl zaveden po dobu 12 měsíců při celkových nákladech Eur. K zavedení systému a dosažení jeho výsledků bylo třeba zainteresování 1 instituce a dvou osob z Plánovacího regionu Vidzeme, které se tomu věnovaly. Modelovací dopravní systém byl vyvinut ve spolupráci s experty Technické univerzity v Rize. Více informací o modelovacím systému veřejné dopravy zjistíte, když budete kontaktovat Plánovací region Vidzeme vidzeme@vidzeme.com REALIZACE SPOLEČNÉHO OPERAČNÍHO MECHANISMU (COM) PRO AKTIVITU ZVANÍ NOVÝCH OBYVATEL VENKOVSKÝCH OBLASTÍ STŘEDOMOŘSKÝCH ZEMÍ (PHILOXENIA) Od dubna 2009 do března 2012 byl v 5 venkovských oblastech středomořského prostoru (Sintiki-Iraclia v Řecku, Goso na Maltě, Ptuj ve Slovinsku, Oristano v Itálii a Voroklini na Kypru) v rámci programu společenství MED realizován přeshraniční projekt Philoxenia. Tyto oblasti, nestabilní v důsledku poklesu počtu obyvatel, poprvé zvolily aplikaci strategie zvaní nových obyvatel do venkovských oblastí. Projekt předpokládal vytvoření společného operačního mechanismu (COM) pro pět zúčastněných oblastí, aby jim usnadnil dotování nezemědělských hospodářských činností na venkově Středomořských zemí. COM umožnil podporu ve finanční, technické (doučování) a kulturní úrovni pro 90 osob, umístěných v 5 venkovských cílových zónách. Příjemci by měli vytvářet své vlastní mikro-aktivity, které by posílily dynamiku místního hospodářství, snižovaly demografickou erozi a umožnily jim udržet svou identitu. Pokud jde o financování, podpořil mechanismus konečné příjemce grantu / příjemce) na umožnění rozvoje jejich vlastních mikroprojektů a jejich zatraktivnění v porovnání s konkurenčními mikroprojekty na úrovni EU a na vnitrostátní úrovni.

6 Projekt Philoxenia pomohl: 90 osobám s vlastními byznys plány vytvořit své vlastní mikropodnikání na venkově a pomoci tak revitalizovat cílové oblasti. Zvýšit atraktivitu oblastí tím, že využívá jejich dříve nevyužitý potenciál. Vyzkoušet nová partnerství a zkontrolovat, zda je spolupráce při provádění uvítacích strategií možná. Nabídnout posílení místního potenciálu pro růst, zavedení kolektivního příkladu spolupráce. Vytvořit nový zásobník nástrojů pro strategie vítání, který bude k dispozici místním samosprávám ( Jak stimulovat rozvoj venkova? Workshop o rozvoji venkova, založený na zkušenostech probíhajících tematických projektů INTERREG IVC Dne 20. listopadu 2013 se v Bruselu konal 2. ročník semináře o tematické kapitalizaci programu INTERREG IVC pro rozvoj venkova. Cílem tohoto semináře bylo: umožnit prezentaci projektů vysvětlujících specifické venkovské inovativní přístupy, poučení, a doporučení; poslechnout si navzájem osvědčené postupy, nápady, atd., které by vedly k lepší viditelnosti podobností a rozdílů; prezentovat účastníkům přístup a výsledky z uplatněné kapitalizace cvičení a ověřit je; zajistit interaktivní přístup a živou diskusi, která přispěje k cíli uplatnění kapitalizace. Účastníky semináře byli ti, kteří vedou tematické projekty v INTERREG IVC, tedy projekty zaměřené na rozvoj venkova, odborníci EU na oblast rozvoje venkova a zástupci INTERREG IVC JTS. Zaměřením workshopu bylo poskytnout hlubší porozumění a lepší doporučení realizátorům strategií zapojeným do projektů INTERREG IVC a tvůrcům politik a odborníkům na tematické oblasti, jakož i ke sdílení tipů a triků mezi vedoucími projektů, jak na to, co funguje dobře a kterým úskalím by se měli vyhnout. Akce začala přehledem výsledků prvního roku a přístupem k úkolům kapitalizace druhého roku rozvoje venkova, které byly provedeny odborníky na kapitalizaci Mariejose Zondag a Bart van Herck z Ecorys. Den pokračoval diskusí o aktuálních a relevantních tématech, jako jsou inovace, diverzifikace, inteligentní specializace a synergie v oblasti rozvoje venkova mezi zástupci 9 různých projektů. Na konci workshopu byly všechny zastoupené projekty, mezi nimi i GRISI PLUS, vyzvány k vytvoření "zdi osvědčených postupů", která by mohla pomoci řešit různé aktuální problémy moderního evropského venkova, jako je vylidňování, klesající úroveň služeb, ztráta pracovních míst, nedostatek inovací nebo zvýšit silné stránky venkovské krajiny, jako jsou životní prostředí, kulturní dědictví nebo existence samostatné výdělečné činnosti. Několik dobrých praxí z projektu Grisi PLUS (SOHO SOLO, Made in Galway a další), udělalo na obou stranách "zeď ", jako dobrá řešení problémů, kterým v dnešní době život na venkově čelí. Prezentace ze semináře lze najít na následující adrese: Obrázek: projektoví partneři z různých projektů aktivně hledající řešení jak zlepšit život ve venkovských oblastech

7 Atraktivita území jedno z hlavních témat každé municipality Seminář Grisi PLUS v Plánovacím regionu Vidzeme Na konci loňského roku tým Grisi PLUS z Vidzeme Planning Region s uspořádal seminář pro odborníky z obcí regionu o atraktivitě území. Jedním z diskutovaných témat byl v rámci semináře marketing na webových stránkách, který zahrnuje dostupnost služeb a infrastrukturu, stejně jako komunikaci. Stejnou myšlenku potvrdil představitel jedné z obcí v Plánovacím regionu Vidzeme (Mazsalaca). V posledních třech letech obec zahájila iniciativu - Festival historických jízdních kol, protože rodina výrobce slavných kol Erenpreiss z této oblasti pochází. Při správném druhu komunikace je festival čím dál větší a atraktivnější, což má za následek rostoucí atraktivitu a celkovou přitažlivost tohoto území. Informace o hlavních činnostech projektu Grisi PLUS a dosažených výsledcích. Projekt Expert představil dva osvědčené postupy - "Soho Solo" a "Made in Galway". Plánovací region Vidzeme vyvinul pro tyto dva osvědčené postupy prováděcí plán, který může být snadno převeden do obcí regionu. Na konci semináře byl čas na kreativní účast na workshopu. Účastníci se rozdělili do skupin a rozvíjeli inovativní nápady, jak přilákat nové lidi, turisty a investory do venkovských oblastí. Hlavní myšlenkou workshopu bylo přijít s nápady, jak přinést prospěch každé obci individuálně s ohledem na její silné a slabé stránky. Tímto způsobem některé obce získaly nový pohled na svůj majetek, který by možná bylo třeba zdůraznit více. Účastníci připustili, že po semináři měli plno nových nápadů, jak svoji obec zatraktivnit. Všechno je možné, protože každý a každé území má svůj vlastní jedinečný potenciál a vše, co musíte udělat, je najít jej a vytvořit z něj to nejlepší. Další informace o prezentovaných osvědčených praxích: Všem zájemcům o podrobnější informace o prezentovaných osvědčených praxích nabízíme pomoc při získávání dalších informací od našich zahraničních partnerů. Můžete se obrátit na pracovníka Regionální rozvojové agentury Ústeckého kraje, a.s., Ing. Bohumila Bociana Tel.: bocian@rra.cz Tento projekt je finančně podpořen z Evropského regionálního rozvojového fondu prostřednictvím programu INTERREG IVC

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha 2. června 2015 Stella Horváthová 2014-2020 Cíl 2: Evropská územní spolupráce v

Více

jednání Rady města Ústí nad Labem

jednání Rady města Ústí nad Labem jednání Rady města Ústí nad Labem dne: 30. 7. 2015 bod programu: 2 Projekt JOINT LAKES zapojení města do projektu v rámci programu INTERREG Europe věc: dopad na rozpočet: Spolufinancování z rozpočtu OSR

Více

DOPORUČENÍ KOMISE. ze dne o výzkumné iniciativě společného plánování Zdravá a produktivní moře a oceány (2011/EU)

DOPORUČENÍ KOMISE. ze dne o výzkumné iniciativě společného plánování Zdravá a produktivní moře a oceány (2011/EU) EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 16.9.2011 K(2011) 6362 v konečném znění DOPORUČENÍ KOMISE ze dne 16.9.2011 o výzkumné iniciativě společného plánování Zdravá a produktivní moře a oceány (2011/EU) DOPORUČENÍ

Více

Výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin

Výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin EVROPSKÝ PARLAMENT 2009-2014 Výbor pro životní prostředí, veřejné zdraví a bezpečnost potravin 5. 9. 2013 2013/2061(INI) NÁVRH ZPRÁVY o akčním plánu pro elektronické zdravotnictví na období 2012 2020 inovativní

Více

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi

Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Výzvy a milníky v přípravě inovační strategie Prahy Úvodní slovo k panelové diskusi Kristýna Meislová [25. listopadu 2013] Agenda 1. Inteligentní specializace RIS Prahy v kontextu ČR 2. Průběh příprav

Více

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska

MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. partner rozvoje Břeclavska MAS Lednicko-valtický areál, z.s. Právní forma: zapsaný spolek Vznik: květen 2015 Počet členů: 27 Územní působnost: Břeclav, Bulhary, Hlohovec,

Více

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize

Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí. Vize Opatření A1 - Zvýšení konkurenceschopnosti ekonomiky a podpora podnikatelského prostředí Vize Liberecký kraj je moderní atraktivní konkurenceschopný region rozvíjející se v souladu s principy udržitelného

Více

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020

Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 EVROPSKÁ KOMISE Brusel, 26. srpna Shrnutí dohody o partnerství s Českou republikou, 2014 2020 Obecné informace Dohoda o partnerství (DP) s Českou republikou se týká pěti fondů: Evropského fondu pro regionální

Více

Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE

Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE Karel Hošek tajemník Krajského sdružení MAS Olomouckého kraje Rozšíření území programu Rozpočet (ERDF) INTERREG IVC 2007-2013 321 mil. Technická

Více

Rada se tedy vyzývá, aby přijala tyto závěry na základě znění v příloze této poznámky.

Rada se tedy vyzývá, aby přijala tyto závěry na základě znění v příloze této poznámky. RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 29. dubna 2010 (30.04) (OR. en) 8800/10 CULT 34 SOC 277 REGIO 34 FSTR 25 POZNÁMKA Odesílatel: Generální sekretariát Rady Příjemce: Rada Č. předchozího dokumentu: 8263/10 CULT

Více

Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje Liberec

Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje Liberec Úvodní konference k tvorbě Programu rozvoje Libereckého kraje 2014 2020 3.6.2013 Liberec Plánovací období 2014-2020 na evropské, národní a krajské úrovni Odbor regionálního rozvoje a evropských projektů

Více

5.2.4 OSA IV - LEADER

5.2.4 OSA IV - LEADER 5.2.4 OSA IV - LEADER Účelem osy IV Leader je především zlepšení kvality života ve venkovských oblastech, posílení ekonomického potenciálu a zhodnocení přírodního a kulturního dědictví venkova, spolu s

Více

ROZVOJ VENKOVA Z POHLEDU MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN

ROZVOJ VENKOVA Z POHLEDU MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN ROZVOJ VENKOVA Z POHLEDU MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN Národní síť místních akčních skupin ČR František Winter 20.10.2011 CO JE TO MÍSTNÍ AKČNÍ SKUPINA? Místní komunitní skupina působící na definovaném území,

Více

Zlín, 26. května 2015

Zlín, 26. května 2015 Zlín, 26. května 2015 Ivana Pavelová Zlínský kraj EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ PARTNER PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt Zvyšování absorpční kapacity Zlínského kraje 2012-2015 - III.etapa, registrační

Více

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011

MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 Regionální rada regionu soudržnosti Moravskoslezsko Úřad Regionální rady MANAŽERSKÝ SOUHRN VÝROČNÍ ZPRÁVA O PROVÁDĚNÍ REGIONÁLNÍHO OPERAČNÍHO PROGRAMU REGIONU SOUDRŽNOSTI MORAVSKOSLEZSKO ZA ROK 2011 ke

Více

Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek. Měkké faktory v regionálním rozvoji, Ostrava, 25.6.2010

Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek. Měkké faktory v regionálním rozvoji, Ostrava, 25.6.2010 Aplikace městského marketingu v praxi: očekávání a realita Jiří Ježek Výzkumné problémy I. opatření a aktivity, které bychom přiřadili k městskému marketingu jsou realizovány, aniž by si jejich aktéři

Více

OP Meziregionální spolupráce. 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR

OP Meziregionální spolupráce. 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR OP Meziregionální spolupráce 11. června 2013 Olomouc Mezinárodní konference Olomouckého kraje v rámci projektu CesR 1 říjen 2010 Počet projektových partnerů v předložených projektech srovnání 1., 2., 3.

Více

Den malých obcí - Program rozvoje venkova

Den malých obcí - Program rozvoje venkova Den malých obcí - Program rozvoje venkova 1 Obsah: Program rozvoje venkova ČR 2007 2013 Program rozvoje venkova na období 2014 2020 2 Program rozvoje venkova ČR 2007-2013 PRV je podpůrný nástroj k zvýšení

Více

Příloha 4 Synergie a komplementarity s ostatními operačními programy

Příloha 4 Synergie a komplementarity s ostatními operačními programy Příloha 4 Synergie a komplementarity s ostatními operačními programy Tab.1 Operační program Doprava Integrovaný regionální operační program Tematický cíl a investiční priorita TC: Podpora udržitelné dopravy

Více

Rizika a budoucnost evropských fondů z pohledu koordinátora

Rizika a budoucnost evropských fondů z pohledu koordinátora Rizika a budoucnost evropských fondů z pohledu koordinátora Ing. Daniel Braun, M.A. Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor řízení a koordinace NSRR 1 nok@mmr.cz Strategie pro období 2007 2013 (Evropský

Více

SWOT ANALÝZA 126MSFN

SWOT ANALÝZA 126MSFN SWOT ANALÝZA 126MSFN 8.11.2016 Zbyněk Škoda SWOT analýza -obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečnétipy a příklady z praxe SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE

Více

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE

VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE VAZBY STRATEGIE ROZVOJE LIDSKÝCH ZDROJŮ NA JINÉ NÁSTROJE Projekt Tvorba Strategie a Společného akčního plánu v oblasti rozvoje lidských zdrojů v Libereckém kraji I CZ.1.04/4.1.01/C4.00015 I je financován

Více

Základní informace o programu

Základní informace o programu Základní informace o programu Jitka Genserová, březen 2013 1 Obsah prezentace Strategické dokumenty související s H2020 O programu HORIZON 2020 Hledání prostředků na financování výzkumu ve zdrojích EU

Více

BALÍČEK OPATŘENÍ K ENERGETICKÉ UNII PŘÍLOHA PLÁN VYTVÁŘENÍ ENERGETICKÉ UNIE

BALÍČEK OPATŘENÍ K ENERGETICKÉ UNII PŘÍLOHA PLÁN VYTVÁŘENÍ ENERGETICKÉ UNIE EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 25.2.2015 COM(2015) 80 final ANNEX 1 BALÍČEK OPATŘENÍ K ENERGETICKÉ UNII PŘÍLOHA PLÁN VYTVÁŘENÍ ENERGETICKÉ UNIE ke SDĚLENÍ KOMISE EVROPSKÉMU PARLAMENTU, RADĚ, EVROPSKÉMU

Více

Strategie rozvoje Opolského Vojvodství do roku 2020

Strategie rozvoje Opolského Vojvodství do roku 2020 SAMOSPRÁVA OPOLSKÉHO VOJVODSTVÍ rozvoje Opolského Vojvodství do roku 2020 Opole 2014 Opolské vojvodství přátelské k občanům i k podnikatelům HIERARCHICKÉ USPOŘÁDÁNÍ PĚTI ÚROVNÍ STRATEGICKÉHO PLÁNOVÁNÍ

Více

Hlavní milníky diskuse o úloze měst a jejich rozvoji

Hlavní milníky diskuse o úloze měst a jejich rozvoji Hlavní milníky diskuse o úloze měst a jejich rozvoji Krátk tké ohlédnut dnutí Lille Action Programme (2000, francouzské předsednictví) Urban Acquis (2004, nizozemské předsednictví) Bristol Accord (2005,

Více

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, INTERREG CENTRAL EUROPE a INTERREG DANUBE

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, INTERREG CENTRAL EUROPE a INTERREG DANUBE Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, INTERREG CENTRAL EUROPE a INTERREG DANUBE MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha 4. 12. 2017 Kohezní politika - alokace Cíl 1: Investice pro růst a

Více

Záměr RIS JMK komunikace Nová konkurenční identita regionu

Záměr RIS JMK komunikace Nová konkurenční identita regionu Záměr RIS JMK komunikace Nová konkurenční identita regionu Prezentace pro klíčové představitele Dostat se o úroveň výše RIS JMK je založena na existenci regionálního inovačního ekosystému Regionální

Více

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky)

Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) Česko podnikavé, kreativní a přitažlivé pro talenty a peníze (vize Národní Strategie inteligentní specializace České republiky) 30.1.2014 multimediální sál budovy Krajského úřadu Libereckého kraje Struktura

Více

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí

Celostátní síť pro venkov. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Celostátní síť pro venkov Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Obsah Celostátní síť pro venkov 2007-2013 Aktivity CSV v roce 2014 Výhled pro období 2014

Více

Regionální inovační strategie RIS3

Regionální inovační strategie RIS3 Jihočeský kraj Rozloha: 10 056 m2 (12 % rozlohy ČR) Počet obyvatel: 637 tisíc (nejnižší hustota zasídlení) Důležitá centra: Č. Budějovice, Tábor, Písek, Strakonice, Jindřichův Hradec Výhodná geografická

Více

Dosahování udržitelné mobility prostřednictvím integrovaného plánování dopravy. Rafael Cuesta Vedoucí zastoupení Centro, Velká Británie

Dosahování udržitelné mobility prostřednictvím integrovaného plánování dopravy. Rafael Cuesta Vedoucí zastoupení Centro, Velká Británie Dosahování udržitelné mobility prostřednictvím integrovaného plánování dopravy Rafael Cuesta Vedoucí zastoupení Centro, Velká Británie Cíl dnešního dne Usnadnění tvorby kvalitního Městského Plánu Udržitelné

Více

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky

Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky Návrh výzkumné potřeby státní správy pro zadání veřejné zakázky A. Předkladatel garant výzkumné potřeby Název organizace Ministerstvo průmyslu a obchodu Adresa Na Františku 32, 110 15 Praha 1 Kontaktní

Více

Aktualizace KPS, oblast podnikání

Aktualizace KPS, oblast podnikání Připraveno pro: Oblastní hospodářská komora Aktualizace KPS, oblast podnikání Datum: Místo: Předkládá: 2011-11-23 Hotel Vitality Vendryně Ing. Marian Razima, HRAT, s.r.o. Aktualizace KPS, oblast podnikání

Více

Strategie regionálního rozvoje ČR a její dopady na Moravskoslezský kraj

Strategie regionálního rozvoje ČR a její dopady na Moravskoslezský kraj MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci Strategie regionálního rozvoje ČR 2021+ a její dopady na Moravskoslezský kraj 14. ročník Konference pro starosty měst a obcí 15. května 2019,

Více

Strategie udržitelného rozvoje obce Křižánky VÝZVA KE SPOLEČNÉMU POSTUPU

Strategie udržitelného rozvoje obce Křižánky VÝZVA KE SPOLEČNÉMU POSTUPU Strategie udržitelného rozvoje obce Křižánky VÝZVA KE SPOLEČNÉMU POSTUPU Praha 10.května 2012 L 1 STRATEGICKÝ POZIČNÍ DOKUMENT OBCE PRO PROGRAMOVACÍ OBDOBÍ 2014 20 2 CO NÁS TRÁPÍ? CO POTŘEBUJEME? Postrádáme

Více

Strategické dokumenty JMK

Strategické dokumenty JMK Strategické dokumenty JMK Koncepční dokumenty Jihomoravského kraje a jejich vzájemné vazby Dílčí koncepce Dlouhodobý záměr vzdělávání a vzdělávací soustavy Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb Koncepce

Více

Evropská územní spolupráce. Programy přeshraniční spolupráce 2014-2020

Evropská územní spolupráce. Programy přeshraniční spolupráce 2014-2020 Evropská územní spolupráce Programy přeshraniční spolupráce 2014-2020 Financování společenských funkcí lesů, možnosti podpory EVVO z národních a evropských zdrojů 24. 6. 2015, Mazurova chalupa, Hoděšovice

Více

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE

Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE Programy Evropské územní spolupráce INTERREG EUROPE, CENTRAL EUROPE 2020 a DANUBE MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Plzeň 27. ledna 2015 Seminář Dotace pro obce Kohezní politika - alokace Cíl 1: Investice

Více

Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje,

Příprava na kohezní politiku EU nadnárodní, národní a krajská úroveň. Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, Příprava na kohezní politiku EU 2014+ - nadnárodní, národní a krajská úroveň Workshop pro zástupce ORP Olomouckého kraje, 26. 4. 2012, Přerov Hlavní milníky Strategie Evropa 2020 3/2010 5. kohezní zpráva

Více

...Budiž světlo! Světlo či tma? Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Strategická podpora

...Budiž světlo! Světlo či tma? Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Strategická podpora Strategická podpora a potřeby KKP Budoucnost kulturních a kreativních odvětví v ČR: Světlo či tma?...budiž světlo! Praha, 26. 6. 2013 Eva Žáková Institut umění Divadelní ústav Účet kultury Trojsektorová

Více

NÁRODNÍ STRATEGICKÝ PLÁN LEADER VÝZVA KE SPOLEČNÉMU POSTUPU

NÁRODNÍ STRATEGICKÝ PLÁN LEADER VÝZVA KE SPOLEČNÉMU POSTUPU NÁRODNÍ STRATEGICKÝ PLÁN LEADER 2014+ VÝZVA KE SPOLEČNÉMU POSTUPU 1 STRATEGICKÝ POZIČNÍ DOKUMENT NÁRODNÍ SÍTĚ MÍSTNÍCH AKČNÍCH SKUPIN ČESKÉ REPUBLIKY PRO PŘÍPRAVU POLITIK ROZVOJE VENKOVA V RÁMCI PROGRAMOVACÍHO

Více

Podpora rozvoje podnikání v operačních programech 2014-2020

Podpora rozvoje podnikání v operačních programech 2014-2020 Podpora rozvoje podnikání v operačních programech 2014-2020 Operační programy 2014-2020 Odlišnosti nastavení budoucího období: Prostředky EU priority Tematická koncentrace Zkušenosti široká strategie,

Více

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody

SWOT ANALÝZA. Příloha č. 2, Pracovní list č. 1 SWOT analýza 28.4.2014. SWOT analýza - obsah. SWOT analýza. 1. Základní informace a princip metody SWOT ANALÝZA 1 SWOT analýza - obsah 1. Základní informace a princip metody 2. Vnější a vnitřní faktory 3. Užitečné tipy a příklady z praxe 2 SWOT analýza I. ZÁKLADNÍ INFORMACE A PRINCIP METODY 3 1 SWOT

Více

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka

nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka PROJEKT PARTNERSTVÍ nová platforma pro spolupráci a rozvoj stezky Martin Peterka 30. 11. 2017 OBSAH PRESENTACE 1 2 ÚVOD DO PROBLEMATIKY ZÁKLADNÍ INFORMACE O PROJEKTU 3 NOSNÉ PILÍŘE PROJEKTU 4 PRACOVNÍ

Více

STRUKTURÁLNÍ POLITIKA V ZEMĚDĚLSTVÍ A MOŽNOSTI PODPORY Z FONDŮ EU.

STRUKTURÁLNÍ POLITIKA V ZEMĚDĚLSTVÍ A MOŽNOSTI PODPORY Z FONDŮ EU. STRUKTURÁLNÍ POLITIKA V ZEMĚDĚLSTVÍ A MOŽNOSTI PODPORY Z FONDŮ EU. Hrabánková M. Jihočeská Univerzita Strukturální fondy v ČR Celkový rozpočet 2004-2006 - 1,45 mld. EUR Fondy: ERDF, ESF, EAGGF, FIFG 5

Více

Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika

Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika Tematické cíle a investiční priority programu spolupráce Rakousko Česká republika Prioritní osa 1 1a Posílení výzkumu, technologického rozvoje a inovací Posilování výzkumu a inovační infrastruktury a kapacit

Více

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

PŘÍLOHY. návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 30.5.2018 COM(2018) 366 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY návrhu NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, erým se zavádí program Kreativní Evropa (2021 2027) a zrušuje nařízení (EU)

Více

Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL

Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL Podpora V&V v regionech v 7. RP REGIONY ZNALOSTÍ, VÝZKUMNÝ POTENCIÁL Setkání se zástupci regionů Brusel, 30. května 2008 Lenka Havlíčková, TC AV ČR REGIONAL NCP havlickova@tc.cz REGIONY ZNALOSTÍ CÍL posilování

Více

SMART CITIES OPTIKOU MMR

SMART CITIES OPTIKOU MMR SMART CITIES OPTIKOU MMR CITYCON 22. 9. 2016, PÍSEK MGR. FRANTIŠEK KUBEŠ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ODBOR REGIONÁLNÍ POLITIKY VEDOUCÍ ODDĚLENÍ URBÁNNÍ POLITIKY STRUČNÁ VÝCHODISKA ANEB PROČ BÝT SMART

Více

PŘÍRUČKA OSVĚDČENÝCH PRAXÍ GRISI PLUS

PŘÍRUČKA OSVĚDČENÝCH PRAXÍ GRISI PLUS GRISI PLUS Geomatics Rural Information Society Initiative PLUS PŘÍRUČKA OSVĚDČENÝCH PRAXÍ GRISI PLUS www.grisiplus.eu... nechte se inspirovat... ZLEPŠENÍ VENKOVSKÝCH OBLASTÍ A PROPAGACE MÍSTNÍCH VÝROBKŮ

Více

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem

jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem jednání Zastupitelstva města Ústí nad Labem dne: 30. 5. 2016 bod programu: 4 Věc: Projekt FABIANA zapojení města do projektu v rámci programu CENTRAL EUROPE Důvod předložení: Zapojení města do mezinárodního

Více

Budoucnost kohezní politiky EU

Budoucnost kohezní politiky EU Budoucnost kohezní politiky EU Daniela Grabmüllerová Stanislav Cysař Ministerstvo pro místní rozvoj Rozpočet a finanční vize obcí, měst a krajů Praha, 23. září 2010 Klíčové milníky - EU Schválení Strategie

Více

Brno, 18. 9. 2012. Příprava budoucího období kohezní politiky EU 2014+

Brno, 18. 9. 2012. Příprava budoucího období kohezní politiky EU 2014+ Brno, 18. 9. 2012 Příprava budoucího období kohezní politiky EU 2014+ Program prezentace 1. Úvod 2. Přehled situace 3. Rámec pro přípravu operačního programu 4. Diskuse Úvod Vize 2020 pro oblast VaV a

Více

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43

14690/1/07 RECH 325 ATO 145 COMPET 348 REGIO 43 RADA EVROPSKÉ UNIE Brusel 23. listopadu 2007 (19.11) (OR. en) 15362/07 RECH 378 ATO 155 COMPET 388 REGIO 52 TELECOM 147 POZNÁMKA Odesílatel: Č. předchozího dokumentu: Předmět: Generální sekretariát 14690/1/07

Více

Řešení. Východiska řešení. Rizika

Řešení. Východiska řešení. Rizika Podpora ze strukturálních fondů EU jako významný faktor rozvoje českých podniků Operační program Podnikání a Inovace podpora českým podnikům v průběhu sedmi let nového programovacího období Ing. Pavel

Více

Opatření A 1.1 Rozvoj podnikatelských aktivit

Opatření A 1.1 Rozvoj podnikatelských aktivit Opatření A 1.1 Rozvoj podnikatelských aktivit zvýšení atraktivity kraje pro investory podpora stávajících a nových firem v oborech s vyšší mírou přidané hodnoty zvyšování exportní schopnosti regionální

Více

Gelová, Eva 2011 Dostupný z

Gelová, Eva 2011 Dostupný z Inteligentní dopravní systémy ve veřejné dopravě Gelová, Eva 2011 Dostupný z http://www.nusl.cz/ntk/nusl-151543 Dílo je chráněno podle autorského zákona č. 121/2000 Sb. Tento dokument byl stažen z Národního

Více

AKADEMIE VEŘEJNÉHO INVESTOVÁNÍ

AKADEMIE VEŘEJNÉHO INVESTOVÁNÍ Poodhalte budoucnost českého zadávání, aneb co nás čeká a nemine AKADEMIE VEŘEJNÝCH INVESTIC AKADEMIE VEŘEJNÉHO INVESTOVÁNÍ Ing. Klára Dostálová Ministerstvo pro místní rozvoj ČR STATISTIKA ČERVENEC

Více

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík

Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Fondy EU programové období 2014-2020 Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík Dohoda o partnerství Návrh: Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) Národní orgán pro koordinaci

Více

Páteřní infrastruktura

Páteřní infrastruktura Páteřní infrastruktura SENÁT PČR, 23. 1. 2014 petr.moos@rek.cvut.cz mobilita, energetika, ICT, sítě ŽP Východiska, Priority SMK, NPR 2 Východiska Klíčové strategie pro budoucí kohezní politiku: Dopravní

Více

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM. Konference MAS Středočeského kraje k Chytrému venkovu, Dolní Břežany

STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM. Konference MAS Středočeského kraje k Chytrému venkovu, Dolní Břežany STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Konference MAS Středočeského kraje k Chytrému venkovu, Dolní Břežany 20.-21.3. 2019 STŘEDOČESKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Středočeské inovační centrum (SIC) je spolek založený za účelem

Více

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ

1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ 1 PRIORITNÍ OBLASTI A OPATŘENÍ Splnění zvolených globálních a specifických cílů je podmíněno realizací řady aktivit. Jejich návrh je zpracován v následující kapitole, a to na 3 úrovních dle míry abstrakce/konkrétnosti:

Více

Evropská politika soudržnosti

Evropská politika soudržnosti Evropská politika soudržnosti 2014 2020 Jakou roli může sehrát Moravskoslezský pakt zaměstnanosti? Prezentace vychází z pracovních návrhů nové evropské legislativy Politika soudržnosti Zůstávají rozdíly

Více

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST

1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST 1. jednání pracovní skupiny SOCIÁLNÍ OBLAST v rámci Regionální stálé konference KHK pro potřeby tvorby Regionálního akčního plánu KHK 23. 10. 2014 Hradec Králové Schválené operační programy 2014 2020 =

Více

B104MFS Marketing finančních služeb

B104MFS Marketing finančních služeb B104MFS Marketing finančních služeb - vyučující předmětu - osnova předmětu/is BIVŠ - ukončení předmětu Václav Kupec Předmět - představení předmětu Holistická koncepce marketingu je dynamická koncepce opírající

Více

Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci

Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ Národní orgán pro koordinaci Naplňování cílů Dohody o partnerství a podíl OP PIK na její realizaci Mgr. Kateřina Neveselá, ředitelka Odboru řízení a koordinace fondů EU 8.

Více

Program meziregionální spolupráce Interrer Europe

Program meziregionální spolupráce Interrer Europe European Union European Regional Development Fund Sharing solutions for better regional policies Program meziregionální spolupráce Interrer Europe 5. dubna 2016 Hradec Králové Geografické vymezení programu

Více

Internacionalizace, projekt Cluster COOP. Regionální setkání CluStrat; Cheb Ing. Hana Zvariková, CzechInvest

Internacionalizace, projekt Cluster COOP. Regionální setkání CluStrat; Cheb Ing. Hana Zvariková, CzechInvest Internacionalizace, projekt Cluster COOP Regionální setkání CluStrat; Cheb 7.3.2013 Ing. Hana Zvariková, CzechInvest Obsah: Internacionalizace Co? Proč? Jak? Podpora internacionalizace Národní a evropský

Více

Program rozvoje Jihomoravského kraje na období 2010 2013 VZDĚLÁVACÍ MODUL. Strategické řízení Význam PRJMK v řízení kraje

Program rozvoje Jihomoravského kraje na období 2010 2013 VZDĚLÁVACÍ MODUL. Strategické řízení Význam PRJMK v řízení kraje Program rozvoje Jihomoravského kraje na období 2010 2013 VZDĚLÁVACÍ MODUL Strategické řízení Význam PRJMK v řízení kraje 10. prosince 2009 Hlavní body Strategie, cíl strategického řízení Implementace strategie

Více

Místní Akční Skupina Lašsko. Strategie MAS 2014-2020. veřejné setkání, Hodslavice, 3. 2. 2015

Místní Akční Skupina Lašsko. Strategie MAS 2014-2020. veřejné setkání, Hodslavice, 3. 2. 2015 Místní Akční Skupina Lašsko Strategie MAS 2014-2020 veřejné setkání, Hodslavice, 3. 2. 2015 Co je místní akční skupina? MAS je neziskovou organizací nezávislou na politickém rozhodování PARTNERSTVÍ veřejného

Více

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (EZFRV) (European Agricultural Fund for Rural Development - EAFRD)

Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (EZFRV) (European Agricultural Fund for Rural Development - EAFRD) Program rozvoje venkova Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova (EZFRV) (European Agricultural Fund for Rural Development - EAFRD) Program rozvoje venkova České republiky na období 2007-2013 vychází

Více

Statutární město Hradec králové Statutární město Pardubice

Statutární město Hradec králové   Statutární město Pardubice * Statutární město Hradec králové www.hradeckralove.org Statutární město Pardubice www.mesto-pardubice.cz *Úvod *Krátké představení jednotlivých členů pracovní skupiny *Prezentace návrhu Statutu a Jednacího

Více

POLITIKA SOUDRŽNOSTI

POLITIKA SOUDRŽNOSTI JEDNOTNÝ UDRŽITELNÝ ROZVOJ MĚST POLITIKA SOUDRŽNOSTI 2014-2020 Evropská komise v říjnu roku 2011 přijala legislativní návrhy na politiku soudržnosti pro období od roku 2014 do roku 2020 Tento infolist

Více

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI. Program INTERREG V-A Rakousko Česká republika

KRITÉRIA HODNOCENÍ PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI. Program INTERREG V-A Rakousko Česká republika KRITÉRIA HODNOCENÍ PROJEKTOVÉ ŽÁDOSTI Program INTERREG V-A Rakousko Česká republika AT-CZ Kritéria 1. Kritéria kvality (max. 30 bodů) Hodnocení kvality projektové žádostí sestává z 10 kritérií (otázek).

Více

FINANCOVÁNÍ SMART CITIES PROJEKTŮ

FINANCOVÁNÍ SMART CITIES PROJEKTŮ FINANCOVÁNÍ SMART CITIES PROJEKTŮ A PODPORA KONCEPTU SMART CITIES ZE STRANY MMR ČR MGR. JANA KORYTÁŘOVÁ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ VEDOUCÍ ODD. URBÁNNÍ POLITIKY HRADEC KRÁLOVÉ, 17. 10. 2017 KONCEPT

Více

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec,

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, 14.9.2015 Kontext inteligentní specializace EVROPA 2020 - smart, sustainable and inclusive economy Smart znalosti a inovace Sustainable

Více

Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE

Program meziregionální spolupráce INTERREG EUROPE Program meziregionální spolupráce 2014-2020 INTERREG EUROPE MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha 21. ledna 2015 Pavel Lukeš ČR v programu INTERREG IVC 2007-2013 39 projektů 43 partnerů 5,2 mil. EUR

Více

Operační program URBACT III. 5. dubna 2016, Hradec Králové

Operační program URBACT III. 5. dubna 2016, Hradec Králové Operační program URBACT III 5. dubna 2016, Hradec Králové Cíle programu Program iniciativy EK Evropská územní spolupráce Cíl: podpora výměny zkušeností mezi evropskými městy šíření znalostí o udržitelném

Více

Programy v programovém období 2014-2020. Autor: Ing. Denisa Veselá

Programy v programovém období 2014-2020. Autor: Ing. Denisa Veselá Programy v programovém období 2014-2020 Autor: Ing. Denisa Veselá Pro nadcházející programové období 2014-2020 jsou připravovány nové programy, které budou spolufinancovány z Evropských strukturálních

Více

Přeshraniční spolupráce v kontextu strategií Jihomoravského kraje

Přeshraniční spolupráce v kontextu strategií Jihomoravského kraje Přeshraniční spolupráce v kontextu strategií Jihomoravského kraje Brno, hotel Voroněž, 20. září 2012 Historie přeshraniční spolupráce Program CBC Phare Předvstupní program EU pro přeshraniční spolupráci

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

Operační program Zaměstnanost

Operační program Zaměstnanost Operační program Zaměstnanost 2014-2020 Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU, MPSV ČR Praha, 10. dubna 2014 Obsah prezentace Současný stav přípravy OP Zaměstnanost (OPZ) Věcné zaměření OPZ Finanční

Více

Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR

Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR Opatření ke zvýšení konkurenceschopnosti ČR Konference Rozdíly v konkurenceschopnosti mezi státy EU předpoklady a bariéry jejich překonání 11.dubna 2014, Brno Konkurenceschopnost - srovnání ČR s vybranými

Více

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu

Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Obsah Strategie rozvoje infrastruktury pro prostorové informace v ČR do roku 2020 (GeoInfoStrategie) Jiří Čtyroký, vedoucí Zpracovatelského týmu Prostorové informace jako součást digitální budoucnosti,

Více

Závěrečná cyklokonference Bzenec

Závěrečná cyklokonference Bzenec Závěrečná cyklokonference Bzenec v rámci projektu Rozvoj spolupráce Jihomoravského kraje a Trečianského samosprávného kraja v oblasti cyklistiky Možnosti financování aktivit a projektů v oblasti cyklodopravy

Více

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika

Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Intervenční logika projektu Fond malých projektů INTERREG V-A Slovenská republika - Česká republika Předmětné aktivity byly definovány s ohledem na jejich očekávaný příspěvek k naplnění cílů projektu a

Více

Možnosti podpory KULTURNÍCH. PRŮMYSLŮ v ČR. a KREATIVNÍCH. Eva Žáková INSTITUT UMĚNÍ 26. 9. 2012. www.kreativniprumysly.cz

Možnosti podpory KULTURNÍCH. PRŮMYSLŮ v ČR. a KREATIVNÍCH. Eva Žáková INSTITUT UMĚNÍ 26. 9. 2012. www.kreativniprumysly.cz Možnosti podpory KULTURNÍCH a KREATIVNÍCH PRŮMYSLŮ v ČR Eva Žáková INSTITUT UMĚNÍ 26. 9. 2012 www.kreativniprumysly.cz PUBLIKACE KULTURNÍ A KREATIVNÍ PRŮMYSLY V ČR Malý domácí trh Menšinový jazyk NEDOSTATEČNÁ

Více

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace

*OBSAH PREZENTACE. 1) Evropské dotace v novém programovacím období. 2) Nástroj ITI. 3) Hradecko-pardubická aglomerace * *OBSAH PREZENTACE 1) Evropské dotace v novém programovacím období 2) Nástroj ITI 3) Hradecko-pardubická aglomerace 2 *EVROPSKÁ POLITIKA 2014-2020 STRATEGIE EVROPA 2020 Inteligentní růst» rozvíjet ekonomiku

Více

Strategie programu rozvoje Karlovarského kraje

Strategie programu rozvoje Karlovarského kraje Strategie programu rozvoje Karlovarského kraje RNDr. Jan Vozáb, PhD Problémy konkurenceschopnosti Karlovarského kraje Problémy konkurenceschopnosti KVK Investiční priority podle návrhů nařízení ke strukturálním

Více

Programy cíle Evropská územní spolupráce MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR

Programy cíle Evropská územní spolupráce MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Programy cíle Evropská územní spolupráce MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Evropské fondy 2014 2020: Jednoduše pro lidi, Praha, 18. 11. 2014 Obsah prezentace 1. Základní informace o programech Evropské

Více

ZPRAVODAJ CONDEREFF NAŠE VIZE MAPOVÁNÍ AUDITU AKTIVITY PROJEKTU PROBÍHAJÍCÍ AKTIVITY AKTUALITY V PROJEKTU ZAPOJTE SE! O NÁS KONTAKT OBSAH ODPADŮ

ZPRAVODAJ CONDEREFF NAŠE VIZE MAPOVÁNÍ AUDITU AKTIVITY PROJEKTU PROBÍHAJÍCÍ AKTIVITY AKTUALITY V PROJEKTU ZAPOJTE SE! O NÁS KONTAKT OBSAH ODPADŮ ZPRAVODAJ CONDEREFF POLITIKA ŘÍZENÍ STAVEBNÍHO A DEMOLIČNÍHO ODPADU PRO ZVÝŠENÍ EFEKTIVITY ZDROJŮ VYDÁNÍ 1 LISTOPAD 2018 OBSAH NAŠE VIZE MAPOVÁNÍ AUDITU ODPADŮ AKTIVITY PROJEKTU PROBÍHAJÍCÍ AKTIVITY AKTUALITY

Více

Informace o přípravě nového programového období

Informace o přípravě nového programového období Informace o přípravě nového programového období Eva Brožová Brno, 7. 1. 2014 Program prezentace 1. Přehled situace 2. Stručný souhrn klíčových informací k OP VVV (struktura, alokace, synergie) 3. Podrobnější

Více

SMART CITIES Z POHLEDU MMR

SMART CITIES Z POHLEDU MMR JAK JE DŮLEŽITÉ BÝTI SMART ANEB 7 KROKŮ NA CESTĚ DO CHYTRÉHO MĚSTA PRAHA, 22. 3. 2017 SMART CITIES Z POHLEDU MMR MGR. FRANTIŠEK KUBEŠ MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ODBOR REGIONÁLNÍ POLITIKY VEDOUCÍ ODDĚLENÍ

Více

Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky Akční plán pro roky

Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky Akční plán pro roky Chytřejší Moravskoslezský kraj Strategie pro roky 2017 2023 Akční plán pro roky 2017 2019 Expertní týmy Zpracoval: Ing. Jakub Unucka, MBA Datum: Náměstek hejtmana kraje 17. 8. 2017 Program setkání expertních

Více

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. František Kubeš odbor regionální politiky vedoucí oddělení urbánní politiky

MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. František Kubeš odbor regionální politiky vedoucí oddělení urbánní politiky Výzkumné projekty s užitečnými výsledky pro obce a města metodika rozvoje inteligentních měst, územní dopady projektů, další výstupy výzkumných projektů TAČR MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Mgr. František

Více

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu

PRAHA. Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu 4.10.2012 PRAHA Podpora cestovního ruchu ze strukturálních fondů Krátké zhodnocení přínosu strukturálních fondů pro rozvoj cestovního ruchu Osnova prezentace Co se podařilo zrealizovat v oblasti podpory

Více

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů

Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů Osnova studie proveditelnosti pro projekt zakládání a rozvoje klastrů V rámci tohoto dokumentu se předpokládá využití informací a dat, zjištěných v rámci projektu Vyhledávání vhodných firem pro klastry

Více

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje

Současná situace. Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR. Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Současná situace Dlouhodobě nepříznivý vývoj ekonomiky Karlovarského kraje v rámci ČR Odchod kvalifikovaných pracovníků z kraje Nízká úroveň vzdělanosti Neexistence veřejné vysoké školy a výzkumných center

Více

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská

Zdravý kraj Vysočina. Marta Vencovská. Marta Vencovská Zdravý kraj Vysočina Cílové skupiny VEŘEJNOST VEŘEJNÁ SPRÁVA Neziskové organizace Příspěvkové organizace (MŠ a ZŠ, domov pro seniory, DDM PODNIKATELSKÝ SEKTOR 2 3 M MA 21 Místní Agenda 21 MAS Místní akční

Více