GA ČR aktuální informace

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "GA ČR aktuální informace"

Transkript

1 GA ČR aktuální informace Kancelář GA ČR Praha,

2 Soutěže vyhlašované v roce 2013 Grantová agentura ČR vyhlásila veřejné soutěže na podporu standardních, postdoktorských a mezinárodních projektů s předpokládaným počátkem řešení v roce Soutěžní lhůta začala 7. března Návrhy projektů je možné podávat do 18. dubna 2013.

3 Soutěže vyhlašované v roce 2013 Skupiny grantových projektů Standardní projekty Postdoktorské projekty Mezinárodní projekty

4 Soutěže vyhlašované v roce 2013 Soutěž na mezinárodní (bilaterální) projekty je vyhlášena ve spolupráci s: Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG) National Research Foundation of Korea (NRF) National Science Council of Taiwan (NSC)

5 Standardní projekty Tento typ projektů GA ČR podporuje od svého vzniku, tj. od roku Délka trvání projektů je 2 3 roky. Mohou být podávány do všech oblastí základního výzkumu. Téma projektu volí navrhovatel. Uchazečem může být kterákoli právnická či fyzická osoba, organizační složka státu nebo územního samosprávného celku, organizační jednotka Ministerstva obrany nebo Ministerstva vnitra, zabývající se výzkumem a experimentálním vývojem. Řešitelem může být jedna osoba nebo tým vědeckých pracovníků, a to i napříč institucemi.

6 Standardní projekty Veřejná soutěž je vyhlašována vždy jednou za rok, zpravidla v březnu, hodnotící proces probíhá do podzimu a výsledky veřejné soutěže jsou vyhlášeny před koncem příslušného kalendářního roku. Hlavními kritérii hodnocení návrhů projektů jsou kvalita, inovace, a originalita.

7 Standardní projekty kritéria hodnocení schopnost uchazeče i spoluuchazečů řešit grantový projekt s ohledem na jeho technické a institucionální zázemí; schopnost a předpoklady navrhovatele, případného spolunavrhovatele a jejich spolupracovníků, grantový projekt řešit, přičemž se posuzují odborné schopnosti, jejich tvůrčí přínos ve vědní oblasti podle zaměření návrhu projektu, a to s ohledem na jejich dosavadní výsledky ve výzkumu a experimentálním vývoji; kvalita a úroveň navrhovaného grantového projektu.

8 Standardní projekty kvalita a úroveň projektu cíl návrhu projektu zda byly vymezeny jasné a konkrétní cíle, jejich náročnost, významnost, originalita a proveditelnost; posuzuje se úměrnost šíře problému navrhovaného k řešení; návrh způsobu řešení: 1. jakým způsobem navrhovatel předpokládá dosažení stanovených cílů a výsledků (tj. koncepce, příprava a adekvátnost navrhované metodiky včetně harmonogramu); 2. přiměřenost (zejm. z hlediska podílu jednotlivých členů týmu na předpokládaných výstupech grantového projektu) a kvalifikační složení pracovního týmu a vymezení role jednotlivých členů týmu při řešení problému ;

9 Standardní projekty kvalita a úroveň projektu výstupy grantového projektu předpokládaná publikační aktivita a dosažení dalších druhů výsledků definovaných platnou Metodikou hodnocení výsledků; zahraniční spolupráce předpokládané zapojení zahraničních pracovišť do řešení grantového projektu, vzájemné využití přístrojového vybavení spolupracujících pracovišť a využití komplementárních přístupů a metodik; předchozí spolupráce s poskytovatelem výsledky a způsoby řešení grantových projektů uchazeče a navrhovatele při řešení grantových projektů s podporou poskytovanou poskytovatelem; je zohledňováno případné porušení pravidel ze strany uchazeče či navrhovatele při hospodaření s poskytnutou účelovou podporu, plnění všech povinností vymezených smlouvou nebo rozhodnutím o poskytování účelové podpory, hodnocení již ukončených nebo aktuálně řešených grantových projektů.

10 Standardní projekty hodnocení uznaných nákladů přiměřenost navržených uznaných nákladů ve vztahu k návrhu projektu; opodstatněnost jednotlivých položek uznaných nákladů; podíl finančních prostředků požadovaných od poskytovatele na celkových navržených uznaných nákladech (tj. navržená míra podpory); splnění požadavků na rozsah a vymezení uznaných nákladů podle článku 3.2. odst. (6) až (9) a podle článku 3.3. této zadávací dokumentace.

11 Postdoktorské projekty Tento typ projektů GA ČR podporuje od roku Jedná se o typ projektů základního výzkumu určených pro mladé začínající vědce s ukončeným doktorských studiem, maximálně však 4 roky od získání doktorátu. Délka trvání projektu je 2 3 roky. Mohou být podávány do všech oblastí základního výzkumu. Téma projektu volí navrhovatel. Řešitelem může být jedna osoba. Odborní spolupracovníci jsou další nejvýše dvě fyzické osoby, které jsou uvedeny v návrhu projektu a které se budou na řešení grantového projektu podílet.

12 Postdoktorské projekty Veřejná soutěž je vyhlašována vždy jednou za rok, zpravidla v březnu, hodnotící proces probíhá do podzimu a výsledky veřejné soutěže jsou vyhlášeny před koncem příslušného kalendářního roku. Navrhovatel postdoktorského projektu musí k datu ukončení soutěžní lhůty řádně ukončit doktorské studium, tj. získat akademický titul Ph.D. (nebo jeho ekvivalent ze zahraničí). Doba od získání akademického titulu nesmí být delší než 1461 den.

13 Postdoktorské projekty Řešitel musí mít po celou dobu trvání postdoktorského projektu pracovněprávní vztah k příjemci. Pracovněprávní vztah k příjemci může vzniknout až na základě uděleného grantu. Postdoktorský grant může daná osoba v roli navrhovatele nebo odborného spolupracovníka získat pouze jedenkrát. Osoba, která vystupuje nebo vystupovala v roli navrhovatele, spolunavrhovatele, řešitele nebo spoluřešitele standardního nebo mezinárodního projektu Grantové agentury České republiky, nemůže být navrhovatelem, řešitelem nebo odborným spolupracovníkem postdoktorského projektu. Změna příjemce není povolena. Jestliže řešitel ukončí pracovněprávní vztah s příjemcem nebo ukončí řešení postdoktorského projektu z jakýchkoliv příčin (např. i při vycestování do zahraničí na dobu delší než 6 měsíců), může příjemce jako nového řešitele navrhnout pouze jednoho z odborných spolupracovníků uvedených v návrhu projektu. Jiná změna řešitele není přípustná.

14 Postdoktorské projekty Z prostředků postdoktorského projektu nelze hradit náklady na spolupráci odborných spolupracovníků (s výjimkou odborných spolupracovníků uvedených v článku 2.1 odst. (7) Zadávací dokumentace na rok 2013) nebo konzultantů, tuzemských či zahraničních. Nelze provádět změny v osobách odborných spolupracovníků ani o ně žádat. Pokud řešitel nemůže z vážného důvodu pokračovat v řešení grantového projektu na pracovišti příjemce uvedeném ve smlouvě o poskytnutí účelové podpory, resp. v rozhodnutí o poskytnutí podpory, postupuje se takto: příjemce požádá poskytovatele postupem obdobným podle článku 5.1. přílohy Zadávací dokumentace na rok 2013 o změnu v rámci řešení grantového projektu spočívající v ustanovení nového řešitele, kterým může být pouze jeden z odborných pracovníků uvedených v návrhu projektu. Jiná změna řešitele není přípustná.

15 Mezinárodní (bilaterální) projekty Tento typ projektů GA ČR podporuje od roku GA ČR podporuje bilaterální kooperaci vědců a vědeckých týmů ve spolupráci s Deutsche Forschungsgemeinschaft (DFG), National Research Foundation of Korea (NRF) a National Science Council of Taiwan (NSC). Podmínkou udělení bilaterálního projektu od GA ČR je jeho udělení v partnerské zemi, tj. grant je uchazečům udělen za podmínky, že jeho udělení schválí oba národní poskytovatelé. Mohou být podávány do všech oblastí základního výzkumu. Téma projektu volí navrhovatel. Délka trvání projektů je 2 3 roky. V ČR je tento typ soutěže vyhlašován vždy jednou za rok, zpravidla v březnu, hodnotící proces probíhá do podzimu a termín vyhlášení výsledků je závislý na termínu udělení projektu v partnerské zemi.

16 Mezinárodní (bilaterální) projekty Každý národní poskytovatel financuje aktivity týkající se části řešení projektu v rámci svého teritoria. Nejpozději do data uvedeného v příslušné zadávací dokumentaci musí uchazeč předložit Grantové agentuře České republiky registrační číslo návrhu projektu, který podal zahraniční navrhovatel k zahraničnímu poskytovateli, a současně je navrhovatel povinen zaslat Grantové agentuře České republiky v elektronické podobě jednu kopii tohoto návrhu. Nesplnění této podmínky je důvodem k vyřazení návrhu projektu zveřejné soutěže. Oborová komise Grantové agentury České republiky při rozhodování o pokračování řešení projektu bere v úvahu hodnocení zahraniční části projektu, pokud je toto hodnocení k dispozici.

17 Soutěže vyhlašované v roce 2013 Grantová agentura ČR vyhlásí veřejnou soutěž na podporu Projektů excelence s předpokládaným počátkem řešení v roce 2014.

18 Projekty na podporu excelence v základním výzkumu Tento typ projektů GA ČR podporuje od roku Jedná se o novou skupinu projektů, jejímž hlavním cílem je podpora excelence v základním výzkumu, rozvíjení multidisciplinarity v základním výzkumu a spolupráci nejméně dvou vědeckých institucí v ČR. Mohou být podávány do všech oblastí základního výzkumu. Téma projektu volí navrhovatel. Délka trvání projektu je 5 let. Účastníkem návrhu projektu je jeden až pět spoluuchazečů. Pro dosažení cílů projektu nelze vytvořit podmínky v rámci existujících skupin projektů GA ČR.

19 Projekty na podporu excelence v základním výzkumu Projekt je založen na vědecké spolupráci v základním či orientovaném základním výzkumu více špičkových týmů několika různých právních subjektů zkoumajících stejnou či příbuznou problematiku. Z návrhu projektu musí být zřejmé, že spolupráce více týmů na projektu umožní vytvoření kvalitativně lepších podmínek pro dosažení stanovených cílů projektu, než kdyby usilovaly o financování odděleně. Spolupráce více institucí na projektu umožní dosáhnout synergických efektů a integrace výzkumných potenciálů a přispěje tak k překonání kritických kapacitních či infrastrukturních omezení.

20 Projekty na podporu excelence v základním výzkumu Projekt musí prokázat přínos k výchově mladé vědecké generace a spolupráci s předními zahraničními pracovišti, týmy či badateli zabývajícími se stejnou nebo podobnou problematikou. Hlavními kritérii v této veřejné soutěži je multidisciplinarita, vědecká hodnota a kvalita podaného návrhu projektu, excelence, inovace a originalita, předchozí vědecká a publikační činnost uchazečů.

21 K výsledkům veřejném soutěže 2013 Faktory ovlivňující vývoj úspěšnosti

22 Rozpočet Institucionální Účelové Mzdy mil Excelence mil Excelence mil

23 Podíl víceletých projektů Vývoj podílu víceletých projektů ze všech udělených standardních projektů 90,0% 80,0% 70,0% 60,0% 50,0% 40,0% 30,0% OK1 OK2 OK3 OK4 OK5 celkem 20,0% 10,0% 0,0%

24 Počet hodnocených návrhů projektů Vývoj počtu posuzovaných standardních projektů Počet posuzovaných standardních projektů OK1 OK2 OK3 OK4 OK5 Celkem

25 Průměrná cena standardního projektu Vývoj průměrných nákladů na první rok řešení na udělený standardní projekt Průměrné roční náklady na projekt v 1. roce řešení - udělené standardní projekty OK1 OK2 OK3 OK4 OK5 Celkem

26 Průměrná cena standardního projektu Vývoj průměrných nákladů za celou dobu řešení na podaný standardní projekt GAČR celkem tis. Kč OK1 OK2 OK3 OK4 OK5 CELKEM 3000 prům cena podané 2010 prům cena podané 2011 prům cena podané 2012

27 K výsledkům veřejném soutěže 2013 Vývoj počtu udělených standardních projektů Počet udělených standardních projektů OK1 OK2 OK3 OK4 OK5 Celkem

28 K výsledkům veřejném soutěže 2013 Vývoj průměrné úspěšnosti (standardní projekty) Úspěšnost z počtu - standardní projekty 0,400 0,350 0,300 0,250 OK1 OK2 OK3 OK4 OK5 Celkem 0,200 0, ,5 %

29 Opatření pro soutěže vyhlašované v roce 2012 krácení rozpočtů: u udělených projektů, kde byl shledán výrazný nesoulad mezi požadovanými rozpočtem (velikost týmu, souhrn úvazků, délka projektu) a navrhovanými výsledky, byl rozpočet zkrácen

30 Opatření pro soutěže vyhlašované v roce 2013 Omezení uznaných nákladů Náklady na pořízení dlouhodobého majetku, netýká se projektů excelence Náklady na vybavení pracoviště Osobní náklady Omezení maximální doby řešení projektů Omezení počtu návrhů na osobu na max. 1 Zejména u zvláště nákladných projektů bude již v první fázi (panely) proveden pečlivá analýza uznatelnosti požadovaných nákladů

31 Náklady na pořízení dlouhodobého majetku Náklady na pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku dle odst. (2) se pro účely této veřejné soutěže nepřipouští. Mezi způsobilé náklady nelze zařadit náklady na pořízení dlouhodobého hmotného majetku (přístroje, stroje, zařízení, samostatné movité věci, popřípadě soubory movitých věcí se samostatným technicko-ekonomickým určením a další dlouhodobý hmotný majetek, který byl nabyt úplatně, přeměnou nebo vytvořen vlastní činností, jeho vstupní cena je vyšší než Kč a má provozně-technickou funkci delší než jeden rok) a nehmotného majetku (software, databáze a další dlouhodobý nehmotný majetek, který byl nabyt úplatně, přeměnou nebo vytvořen vlastní činností jeho vstupní cena je vyšší než Kč a jeho doba použitelnosti je delší než jeden rok).

32 Náklady na pořízení dlouhodobého majetku Drobný hmotný a nehmotný majetek s provozně technickou funkcí delší než jeden rok a vstupní cenou nižší nebo rovnou Kč resp Kč lze pořizovat v rámci položky ostatní provozní náklady.

33 Náklady na vybavení pracoviště Do způsobilých nákladů nelze zahrnout zejména zisk, daň zpřidané hodnoty (platí u příjemců, kteří jsou plátci této daně a kteří uplatňují její odpočet nebo odpočet její poměrné části), náklady na marketing, prodej a distribuci výrobků, úroky z dluhů, náklady na finanční pronájem a pronájem s následnou koupí, manka a škody, náklady na pohoštění, dary a reprezentaci, náklady na běžné vybavení pracoviště včetně výpočetní techniky, náklady na vydání periodických publikací, učebnic a skript, opravy nebo údržbu místností, stavby, rekonstrukce budov nebo místností, nábytek či zařízení, která nejsou pevnou součástí místností, a další náklady, které bezprostředně nesouvisejí s předmětem řešení grantového projektu.

34 Osobní náklady Výše měsíčních osobních nákladů (mzda včetně všech nenárokových složek) při úvazku 100% se stanovuje dle následujícího rozsahu: řešitel a spoluřešitel do Kč členové týmu v kategorii A od až do Kč členové týmu v kategorii B od až do Kč techničtí a administrativní pracovníci od až do Kč

35 Osobní náklady Pro zařazení do kategorie A se pro účely výkladu rozumí splnění následujících předpokladů: v případě členů týmů z vysokých škol jmenování (v době podání návrhu projektu) profesorem nebo docentem (nebo dosažení srovnatelného postavení v zahraničí), v ostatních případech (pracovníci vědecko-výzkumných institucí, dalších výzkumných organizací a obdobných institucí) postavení vedoucího vědeckého pracovníka. V kategorii B mohou být zařazeni ostatní vědečtí pracovníci.

36 Doba řešení projektu Doba řešení standardního, mezinárodního a postdoktorského grantového projektu je 2 nebo 3 kalendářní roky. Doba řešení grantového projektu na podporu excelence v základním výzkumu je 5 kalendářních let.

37 Omezení počtu návrhů na osobu U standardních, mezinárodních grantových projektů a grantových projektů excelence je podmínka : Jedna osoba se může v rámci jedné soutěže účastnit nejvýše jednoho návrhu projektu, a to buď v roli navrhovatele, nebo v roli spolunavrhovatele. Porušení této podmínky je důvodem pro vyřazení všech návrhů projektů zveřejné soutěže, v nichž tato osoba navrhovatele nebo spolunavrhovatele v některé z těchto pozic vystupuje.

38 Omezení počtu návrhů na osobu U postdoktorských grantových projektů je podmínka : Jedna osoba se může v rámci této soutěže účastnit nejvýše jednoho návrhu projektu, a to buď v roli navrhovatele, nebo v roli odborného spolupracovníka. Porušení této podmínky je důvodem pro vyřazení zveřejné soutěže všech projektů, v nichž tato osoba v některé z těchto pozic vystupuje. Postdoktorský grant může daná osoba v roli navrhovatele nebo odborného spolupracovníka získat pouze jedenkrát. Osoba, která vystupuje v roli navrhovatele nebo spolunavrhovatele nebo vystupuje nebo vystupovala v roli řešitele nebo spoluřešitele standardního nebo mezinárodního projektu Grantové agentury České republiky, nemůže být navrhovatelem, řešitelem nebo odborným spolupracovníkem postdoktorského projektu.

39 Doručení návrhu

40 Doručení návrhu

41 Vyřazení návrhů projektů zveřejné soutěže Administrativní pochybení: Plná moc k podání návrhu třetí osobě v případě, že uchazeč nedisponuje vlastní datovou schránkou. Připojení jiných než uvedených příloh v ZD. Chybějící informace o dalších projektech navrhovatele a spolunavrhovatelů řešených s veřejnou podporou podle zákona č. 130/2002 Sb. Údaje uvedené v jiném než povoleném jazyce. Navrhovatel postdoktorského projektu musí k datu ukončení soutěžní lhůty řádně ukončit doktorské studium. Doba od získání akademického titulu nesmí být delší než 1461 dnů. Neporušený certifikát pdf souboru vygenerovaného v aplikaci.

42 Vyřazení návrhů projektů zveřejné soutěže Odborná pochybení, tj. tzv. panelové důvody nesprávná volba panelu návrh projektu nebyl zaměřen na základní výzkum část C nebo D1 byla přiložena v nepovoleném jazyce

43 Opatření pro snížení počtu projektů s administrativními pochybeními Nová zadávací dokumentace přehlednější a uživatelsky přátelštější Nová aplikace pro podávání návrhů a správu projektů Checklist návrhů projektů Zřízení metodického střediska a info-centra Zřízení nové online služby tzv. helpdesk Další kroky směřující ke snížení počtu projektů vyřazovaných z formálních důvodů počet projektů vyřazených z formálních důvodů skutečně výrazně klesl.

44 Nejčastější chyby v čerpání prostředků Nejčastější chyby : Přesun mezi věcnými a osobními náklady Osobní náklady určené pro studenty vyplacené jiným osobám Storno poplatky zaúčtované na projekt Předplatné časopisů na období po skončení grantu Náklady nesouvisející s řešením grantu

45 Rekonstrukce panelů v roce 2013 Z jednacího řádu: Nominace: (2) Členové panelů jsou jmenováni tak, že GA ČR vyzve podle výběru předsednictva různé právnické a fyzické osoby zabývající se výzkumem v České republice, aby navrhly vhodné členy do panelů. Taková výzva je vždy uveřejněna na internetové stránce GA ČR a je opakována každoročně, zpravidla v měsíci listopadu. Výběr členů z nominovaných: (5) Výběr členů pro jednotlivé panely provádějí ze sestavených kandidátních listin pracovní skupiny složené ze zástupce Rady pro výzkum, vývoj a inovace, která je odborným a poradním orgánem vlády České republiky, člena předsednictva a zástupce vědecké rady GA ČR. Takto vybrané členy pak jmenuje předsednictvo.

46 Rekonstrukce panelů v roce 2013 Funkční období: (6) Člen panelu je jmenován předsednictvem zpravidla na dvouleté funkční období. Po každém dvouletém období se musí obnovit alespoň jedna čtvrtina počtu členů panelu. Člen panelu může v panelu působit nejvýše dvě po sobě jdoucí funkční období. Výjimku z tohoto ustanovení může po projednání s pracovní skupinou schválit předsednictvo GA CR v případě, že na základě kandidátní listiny není možné sestavit dostatečně kvalitní panel.

47 Rekonstrukce panelů v roce 2013 Technické vědy panely P101 P102 P103 P104 P105 P106 P107 P108 celkem počet nominovaných počet členů v panelu pokračují mohou pokračovat AV ČR vysoké školy Jiné instituce počet žen ženy v % 6,0 více zaměstnavatelů Z celkového počtu 47 nominací z AV ČR bylo do panelů jmenováno 16 panelistů, tj. 34 % Z celkového počtu 112 nominací z vysokých škol bylo do panelů jmenováno 52 panelistů, tj. 46 % Z celkového počtu 4 nominovaných z jiných institucí byli do panelů jmenováni 3 panelisté, tj. 75 %

48 Rekonstrukce panelů v roce 2013 Vědy o neživé přírodě panely P201 P202 P203 P204 P205 P206 P207 P208 P209 P210 celkem počet nominovaných počet členů v panelu pokračují mohou pokračovat AV ČR vysoké školy Jiné instituce počet žen ženy v % 10,5 více zaměstnavatelů Z celkového počtu 65 nominací z AV ČR bylo do panelů jmenováno 44 panelistů, tj. 68%. Z celkového počtu 96 nominací z vysokých škol bylo do panelů jmenováno 58 panelistů, tj. 60%. Z celkového počtu 11 nominací z jiných institucí bylo do panelů jmenováno 5 panelistů, tj. 45%.

49 Rekonstrukce panelů v roce 2013 Lékařské a biologické vědy panely P301 P302 P303 P304 P305 celkem počet nominovaných počet členů v panelu pokračují mohou pokračovat AV ČR vysoké školy Jiné instituce počet žen ženy v % 16,0 více zaměstnavatelů Z celkového počtu 43 nominací z AV ČR bylo do panelů jmenováno 18 panelistů, tj. 42%. Z celkového počtu 39 nominací z vysokých škol bylo do panelů jmenováno 24 panelistů, tj. 62%. Z celkového počtu 18 nominací z jiných institucí bylo do panelů jmenováno 5 panelistů, tj. 28%.

50 Rekonstrukce panelů v roce 2013 Společenské a humanitní vědy panely P401 P402 P403 P404 P405 P406 P407 P408 P409 P410 celkem počet nominovaných počet členů v panelu pokračují mohou pokračovat AV ČR vysoké školy Jiné instituce počet žen ženy v % 22% více zaměstnavatelů Z celkového počtu 41 nominací z AV ČR bylo do panelů jmenováno 18 panelistů, tj. 44%. Z celkového počtu 252 nominací z vysokých škol bylo do panelů jmenováno 87 panelistů, tj. 35%. Z celkového počtu 16 nominací z jiných institucí bylo do panelů jmenováno 9 panelistů, tj. 56%.

51 Rekonstrukce panelů v roce 2013 Zemědělské a biologicko-environmentální vědy panely P501 P502 P503 P504 P505 P506 celkem počet nominovaných počet členů v panelu pokračují mohou pokračovat AV ČR vysoké školy Jiné instituce počet žen ženy v % 11,2 více zaměstnavatelů Z celkového počtu 54 nominací z AV ČR bylo do panelů jmenováno 27 panelistů, tj. 50%. Z celkového počtu 64 nominací z vysokých škol bylo do panelů jmenováno 19 panelistů, tj. 30%. Z celkového počtu 16 nominací z jiných institucí bylo do panelů jmenováno 6 panelistů, tj. 38%.

52 Juniorské granty Skupina grantových projektů Juniorské granty - grantové projekty na podporu vynikajících mladých vědeckých pracovníků. Ve vědecké radě GA ČR proběhlo mnoho diskusí ohledně zřízení této skupiny projektů a z důvodů rozšíření možností podpory mladých vědců, vědecká rada navrhla zřízení této skupiny projektů pro excelentní mladé vědce, která v této formě funguje i v zahraničí. Cílem skupiny grantových projektů je vytvoření nové vědecké skupiny vedené mladým vědeckým pracovníkem, zahrnující identifikaci mimořádné vědecké osobnosti s originálním myšlením, které umožní realizace vlastních vědeckých cílů v poměrně raném stádiu jejich vědecké kariéry. Podpora na tento typ grantů začne být poskytována od roku Doba řešení v této skupině grantových projektů je stanovena na 36 měsíců.

53 Juniorské granty Navrhovatelem tj. vedoucím řešitelského týmu, který se uchází o podporu Juniorského grantu, může být jen pracovník působící v oblasti základního výzkumu, který v roce podání návrhu dosáhl věku nejvýše 35 let a u kterého v roce podání návrhu uplynulo nejvýše 8 let od udělení akademického titulu Ph.D. nebo jeho ekvivalentu. Pro podání návrhu je nutnou podmínkou, aby navrhovatel absolvoval alespoň roční postdoktorskou stáž v zahraničí a byl autorem několika publikací v prestižních mezinárodních časopisech, nebo dosáhl jiného srovnatelného výsledku prokazující excelenci. U osob pečujících o nezletilé děti se do tohoto limitu nepočítá období strávené na mateřské a rodičovské dovolené. Navrhovatel musí být zaměstnancem uchazeče.

54 Lead Agency Grantová agentura ČR v roce 2013 plánuje podepsat Memorandum o spolupráci s rakouskou agenturou pro podporu základního výzkumu Austrian Science Fund (Fonds zur Förderung der wissenschaftlichen Forschung, FWF). Bilaterální spolupráce bude probíhat na základě tzv. Lead Agency principu, jež předpokládá podání návrhu projektu pouze k jedné z obou agentur, která provede celý evaluační proces za obě partnerské strany a rozhodne u udělení projektů. Rozhodující agenturou (Lead Agency) bývá zpravidla agentura, která financuje větší část projektu. Financování poměrných částí projektu pak již probíhá odděleně na národních úrovních. Vpřípadě spolupráce mezi GA ČR a FWF bude Lead Agency v prvních 2-3 letech rakouská agentura, což usnadní adaptaci nového typu spolupráce do grantového systému GA ČR.

55 kontakty

56 Děkuji za pozornost

GA ČR aktuální informace

GA ČR aktuální informace GA ČR aktuální informace Kancelář GA ČR Praha, 3.4.2014 Soutěže vyhlašované v roce 2014 Grantová agentura ČR vyhlásila veřejné soutěže na podporu standardních, juniorských a mezinárodních projektů s předpokládaným

Více

Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém. Ivan Netuka místopředseda GAČR

Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém. Ivan Netuka místopředseda GAČR Grantová agentura České republiky: Profil organizace a hodnotící systém Ivan Netuka místopředseda GAČR Profil organizace Založena v roce 1993 vládou České republiky Nezávislá státní instituce se statutem

Více

GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha

GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha GA ČR 2017 Informace pro navrhovatele projektů z VŠCHT Praha Ing. Iveta Pospíšilová Oddělení pro vědu a výzkum 14.3.2016 1 Aktuální vyhlášené soutěže https://gacr.cz/typy-projektu/ Standardní projekty

Více

Aktuální informace Grantové agentury České republiky

Aktuální informace Grantové agentury České republiky Aktuální informace Grantové agentury České republiky Kancelář GA ČR Praha, 14. dubna 2016 Organizační struktura Rada pro výzkum, vývoj a inovace Vláda ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Vědecká rada

Více

Aktuální informace Grantové agentury České republiky. Kancelář GA ČR

Aktuální informace Grantové agentury České republiky. Kancelář GA ČR Aktuální informace Grantové agentury České republiky Kancelář GA ČR Organizační struktura Rada pro výzkum, vývoj a inovace Vláda ČR Poslanecká sněmovna Parlamentu ČR Vědecká rada GA ČR Předsednictvo GA

Více

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část

Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část Pravidla pro nakládání s účelovou podporou mezinárodních projektů na principu LA pro rok 2020 1.1. Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti

Více

GA ČR Standardní projekty Juniorské projekty Mezinárodní projekty EXPRO

GA ČR Standardní projekty Juniorské projekty Mezinárodní projekty EXPRO GA ČR 2020 Standardní projekty Juniorské projekty Mezinárodní projekty EXPRO 2 Cíl programu Program je zaměřen na podporu základního výzkumu v definovaných vědních oborech Hodnotící panely 3 technické

Více

Činnost GA ČR v roce 2012. Lada Knetlová Kancelář GA ČR

Činnost GA ČR v roce 2012. Lada Knetlová Kancelář GA ČR Činnost GA ČR v roce 2012 Lada Knetlová Kancelář GA ČR Skupiny grantových projektů Standardní projekty Postdoktorské projekty Mezinárodní projekty Projekty na podporu excelence 3500000 3000000 2500000

Více

Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019

Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019 Pravidla pro nakla da ní s ú č elovoú podporoú mezina rodní čh projektú na prinčipú LA pro rok 2019 1.1. Vymezení položek způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na

Více

lní informace Kanceláře Tomáš Grantová agentura ČR

lní informace Kanceláře Tomáš Grantová agentura ČR Aktuáln lní informace Kanceláře Grantové agentury ČR Tomáš Kopřiva Grantová agentura ČR Praha 24. března 2011 Agenda Změny zadávac vací dokumentace na rok 2012 Projekty excelence Nejčast astější problémy

Více

Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt

Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Seminář 9.3.2015 Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele a uchazeče (příjemce) se řídí ustanoveními

Více

GA ČR aktuální informace. Lada Knetlová Kancelář GA ČR

GA ČR aktuální informace. Lada Knetlová Kancelář GA ČR GA ČR aktuální informace Lada Knetlová Kancelář GA ČR Předsednictvo Změna ve složení předsednictva od 1. 10. 2014: předseda prof. RNDr. Ivan Netuka, DrSc. členka předsednictva prof. Ing. Stanislava Hronová,

Více

FAQ Lead Agency 2017

FAQ Lead Agency 2017 FAQ Lead Agency 2017 Vztah uchazeč-instituce Nositelem uděleného grantu je v případě FWF vědec (rakouská fyzická osoba). Instituce, u které je vědec zaměstnán, formuláře návrhu projektu podepisuje jako

Více

Čl. 1. Základní ustanovení

Čl. 1. Základní ustanovení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury vysokoškolského ústavu Institutu celoživotního vzdělávání Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Aktuální informace Grantové agentury České republiky. Kancelář GA ČR

Aktuální informace Grantové agentury České republiky. Kancelář GA ČR Aktuální informace Grantové agentury České republiky Kancelář GA ČR Předsednictvo Předseda GA ČR prof. RNDr. Ivan Netuka, DrSc. vědy o neživé přírodě Místopředsedkyně GA ČR prof. Ing. Stanislava Hronová,

Více

Grantová agentura České republiky GAČR

Grantová agentura České republiky GAČR Grantová agentura České republiky GAČR Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář je

Více

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017

Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 Vymezení poloz ek způ sobily ch ná kládů meziná rodní ch projektů ná principů LA pro rok 2017 1.1. Vymezení způsobilých nákladů obecná část (1) Účelová podpora může být poskytnuta pouze na činnosti definované

Více

Národní grantové agentury. Typy projektů a grantů

Národní grantové agentury. Typy projektů a grantů Národní grantové agentury Typy projektů a grantů 1 POSKYTOVATELÉ A PROGRAMY VaVaI V ČR Grantová agentura ČR (GA ČR) Technologická agentura ČR (TA ČR) Ministerstvo kultury (MK) Ministerstvo vnitra (MV)

Více

Grantová agentura České republiky: profil organizace a současná situace. Ivan Netuka předseda GA ČR

Grantová agentura České republiky: profil organizace a současná situace. Ivan Netuka předseda GA ČR Grantová agentura České republiky: profil organizace a současná situace Ivan Netuka předseda GA ČR Agenda prezentace Role GA ČR ve financování základního výzkumu základní údaje k výsledkům veřejné soutěže

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 8. o prémii pro perspektivní výzkumné pracovníky Lumina quaeruntur. Interní předpisy Akademie věd ČR

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 8. o prémii pro perspektivní výzkumné pracovníky Lumina quaeruntur. Interní předpisy Akademie věd ČR Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor podpory vědy Kanceláře AV ČR Č. j.: KAV-3679/SOVII/2017 URL: http://interni.avcr.cz/dokumenty/interni_normy/ Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č.

Více

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Praha 25. 2. 2016 Brno 1. 3. 2016 Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele a uchazeče (příjemce)

Více

Rozdíly v zadávací dokumentaci standardní soutěže GAČR 2018 a 2019

Rozdíly v zadávací dokumentaci standardní soutěže GAČR 2018 a 2019 Rozdíly v zadávací dokumentaci standardní soutěže GAČR a Nejzásadnějšími změnami roku jsou změny v oblasti osobních nákladů. Zatímco v předchozích letech byli zaměstnanci rozděleni na typ A (přijati výhradně

Více

Postup pro podávání projektů GA ČR na rok 2016

Postup pro podávání projektů GA ČR na rok 2016 Postup pro podávání projektů GA ČR na rok 2016 1. Podávání projektů Projekty se podávají v elektronické podobě pouze prostřednictvím informačního systému DATOVÉ SCHRÁNKY. Jiná forma není povolena. Formuláře

Více

FAQ PODPORA ERC ŽADATELŮ PRO ROK 2016

FAQ PODPORA ERC ŽADATELŮ PRO ROK 2016 FAQ PODPORA ERC ŽADATELŮ PRO ROK 2016 ÚČEL PODPORY Podpora ERC žadatelů je určena řešitelům juniorských grantů GA ČR ze všech vědních oborů (technické vědy, vědy o neživé přírodě, lékařské a biologické

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Individuální projekty

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Individuální projekty 1/5 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok 2017 Individuální projekty Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní

Více

1. Obecné informace. Poskytovatel: GA ČR. Termíny

1. Obecné informace. Poskytovatel: GA ČR. Termíny Metodický list verze č. 3, platná od 25. března 2014 Odbor výzkumu RMU Veřejná soutěž ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní, Mezinárodní

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Týmové projekty

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok Týmové projekty 1/6 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury AF MENDELU pro rok 2017 Týmové projekty Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové

Více

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení

Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Fakulty regionálního rozvoje a mezinárodních studií Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2019 Čl. 1 Základní ustanovení 1. Pravidla

Více

Statut. Grantové agentury Akademické aliance

Statut. Grantové agentury Akademické aliance Statut Grantové agentury Akademické aliance Ostrava 2016 I. Všeobecná ustanovení K realizaci činnosti Grantové agentury Akademické aliance (GA) je vydán následující Statut Grantové agentury Akademické

Více

Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty Základní informace a vymezení pojmů

Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty Základní informace a vymezení pojmů Zadávací dokumentace Interní grantové agentury Technické fakulty 2017 (1) Tato zadávací dokumentace pro vyhlášení soutěže IGA TF je zpracována v souladu se statutem a pravidly IGA TF a tvoří soubor podkladů

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Vyhlášení veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích VES14 Program mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji KONTAKT II (LH) Ministerstvo školství, mládeže

Více

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ STATUT GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY (úplné znění) (zrušeno usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770) P ř í l o h a č. 2 k usnesení vlády ze dne 13. června 2001 č. 590 ČÁST PRVNÍ ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Projekty na podporu excelence v základním výzkumu 2014 Preambule Grantová

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10. Program podpory perspektivních lidských zdrojů - postdoktorandů. Interní předpisy Akademie věd ČR

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10. Program podpory perspektivních lidských zdrojů - postdoktorandů. Interní předpisy Akademie věd ČR Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor podpory vědy Kanceláře AV ČR Č. j.: KAV-2713/OPV/2018 URL: http://interni.avcr.cz/dokumenty/interni_normy/ Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 10

Více

Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity. Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU

Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity. Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU Směrnice MU - Grantová agentura Masarykovy univerzity Příloha č. 1 PRAVIDLA SPECIFICKÉHO VYSOKOŠKOLSKÉHO VÝZKUMU Struktura GAMU Obsah Struktura GAMU... 2 ZÁKLADNÍ PRAVIDLA SOUTĚŽE... 3 NÁVRHY PROJEKTŮ...

Více

Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU

Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU Směrnice MU č. 3/2015 Grantová agentura MU (GA MU) Příloha č. 1 PRAVIDLA VYSOKOŠKOLSKÉHO SPECIFICKÉHO VÝZKUMU PRO ROK 2017 Struktura GAMU Specifický výzkum A studentské výzkumné projekty B studentské vědecké

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES HODNOCENÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Základní podmínky Proces hodnocení splňuje zákonem stanovenou hodnoticí lhůtu 8 měsíců. Je uplatněn třístupňový systém: předsednictvo,

Více

GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012

GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012 GRANTOVÉ SOUTĚŽE 2012 Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D. EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005 Tento seminář je spolufinancován z

Více

Směrnice rektora č. 13/2015

Směrnice rektora č. 13/2015 Slezská univerzita v Opavě Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady Interní soutěže v rámci institucionálního plánu Slezské univerzity v Opavě Vydáno: V Opavě, září 2015 I) Směrnice rektora č. 13/2015 Zásady

Více

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ JUNIORSKÉ PROJEKTY JUNIORSKÉ PROJEKTY 2015 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PŘÍLOHA Č. 4: 5. Změny v průběhu řešení grantového projektu (1) Příjemce není oprávněn se odchýlit od stavu vyplývajícího

Více

Platné znění. Článek 1

Platné znění. Článek 1 III. Platné znění Statutu Grantové agentury České republiky schváleného usnesením vlády ze dne 7. srpna 2002 č. 770, ve znění usnesení vlády ze dne 16. března 2009 č. 305, usnesení vlády ze dne 29. září

Více

Grantová agentura MU (GA MU)

Grantová agentura MU (GA MU) Směrnice MU č. 6/2012 Grantová agentura MU (GA MU) (ve znění účinném od 12. 9. 2012) Podle 10 odst. 1 zákona č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a o změně a doplnění dalších zákonů (dále jen zákon o vysokých

Více

VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉ PODPORY

VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉ PODPORY S M Ě R N I C E R E K T O R A č. 3 / 2 0 1 8 VYHLÁŠENÍ GRANTOVÉ PODPORY na podporu tvůrčí činnosti, stimulaci lidských zdrojů, rozvoj internacionalizace a podporu mladých vědeckých pracovníků pro období

Více

Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015

Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Pravidla grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2015 Čl. 1 Základní ustanovení Rada IGA PEF MENDELU (dále jen Rada

Více

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Praha 8. 3. 2018 Brno 9. 3. 2018 Plzeň 16. 3. 2018 Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele

Více

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení

VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK Čl. 1 Základní ustanovení VYHLÁŠENÍ STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE TUL PRO ROK 21 Čl. 1 Základní ustanovení 1. V souladu s bodem 9 a 1 Zásad studentské grantové soutěže TUL ze dne 11.9.29 vyhlašuje rektor Studentskou grantovou soutěž

Více

Zásady studentské grantové soutěže

Zásady studentské grantové soutěže Vysoká škola tělesné výchovy a sportu PALESTRA, spol. s r. o. Zásady studentské grantové soutěže Touto směrnicí jsou stanovena pravidla soutěže na podporu projektů specifického vysokoškolského výzkumu

Více

Přehled nejvýznamnějších grantových agentur v České republice

Přehled nejvýznamnějších grantových agentur v České republice Přehled nejvýznamnějších grantových agentur v České republice Grantová agentura ČR (GA ČR) www.gacr.cz projekty základního výzkumu trvání 1 5 let prakticky všechny obory možnost zapojení několika institucí

Více

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY TECHNICKÉ FAKULTY ČESKÉ ZEMĚDĚLSKÉ UNIVERZITY V PRAZE ZE DNE 21.11.2018 1 STATUT A PRAVIDLA Interní grantové agentury TF ČZU vpraze ze dne xx.11.2018 Poslání

Více

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY

ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY ZMĚNY V PRŮBĚHU ŘEŠENÍ STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2016 ZADÁVACÍ DOKUMENTACE PŘÍLOHA Č.4: 5. Změny v průběhu řešení grantového projektu (1) Příjemce není oprávněn

Více

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže

Článek 1 Věcná působnost Článek 2 Komise Článek 3 Pravidla pro přihlášení projektů do studentské grantové soutěže Článek 1 Věcná působnost (1) Metodické pokyny děkana Fakulty vojenského leadershipu Univerzity obrany v Brně k zásadám studentské grantové soutěže (dále jen SGS ) upřesňují některá ustanovení Směrnice

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty - 2019 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Studentská grantová soutěž 2019

Studentská grantová soutěž 2019 Směrnice děkana Divadelní fakulty JAMU Studentská grantová soutěž 2019 I. Úvodní ustanovení Tato směrnice upravuje pravidla studentské grantové soutěže, tzv. specifického vysokoškolského výzkumu na Divadelní

Více

HARMONOGRAM VÝZEV. Ministerstvo zdravotnictví (MZ) VES 2016

HARMONOGRAM VÝZEV. Ministerstvo zdravotnictví (MZ) VES 2016 Poskytovatel Nazev aktivity Cil aktivity Termín podání návrhu projektu Malé granty (Small Grants): 1. června, 1. září a 1. prosince; Visegradský fond Standardní granty (Standard Grants): 15. září Visegrádský

Více

GA ČR Osobní náklady Změny v průběhu řešení Režijní náklady Výsledky projektů Nejčastější chyby v čerpání

GA ČR Osobní náklady Změny v průběhu řešení Režijní náklady Výsledky projektů Nejčastější chyby v čerpání GA ČR 2016 Osobní náklady Změny v průběhu řešení Režijní náklady Výsledky projektů Nejčastější chyby v čerpání Osobní náklady projektů 2016 Definice ON dle zadávací dokumentace 2016 Dva typy: a) Zaměstnanec

Více

ze dne: Určeno: Všem ústavům LDF č. j.: 16453/ Správce předpisu: Zpracovatel: Předseda Rady IGA

ze dne: Určeno: Všem ústavům LDF č. j.: 16453/ Správce předpisu: Zpracovatel: Předseda Rady IGA 2/2018 SMĚRNICE DĚKANA Pravidla studentské grantové soutěže a výběrového řízení Interní grantové agentury Lesnické a dřevařské fakulty Mendelovy univerzity v Brně Určeno: Všem ústavům LDF č. j.: 16453/2018-491

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Postdoktorské projekty 2014 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 7

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 7 Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor podpory vědy Kanceláře AV ČR Mgr. Jarmila Tiosavljevičová Tel.: 221 403 339 E-mail: tiosavljevicova @kav.cas.cz Č. j.: KAV-2342/OPV/2017 URL: http://interni.avcr.cz/dokumenty/interni_normy/

Více

FAQ Juniorske projekty s poc a tkem r es enı v roce 2018

FAQ Juniorske projekty s poc a tkem r es enı v roce 2018 FAQ Juniorske projekty s poc a tkem r es enı v roce 2018 Anglická verze zadávací dokumentace Všechny zadávací dokumentace a související dokumenty jsou pouze v českém jazyce. Případné zprostředkování informací

Více

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY

SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Příloha č. 1 k Zadávací dokumentaci č.j. MV-104618-5/VZ-2015 SPECIFIKACE VEŘEJNÉ ZAKÁZKY Jedná se o veřejnou zakázku na služby v aplikovaném výzkumu, vývoji a inovacích podle 2 odst. 2 písm. g) zákona

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 13. kterou se mění Směrnice Akademické rady AV ČR č. 9/2017, o udělování Prémie Otto Wichterleho

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 13. kterou se mění Směrnice Akademické rady AV ČR č. 9/2017, o udělování Prémie Otto Wichterleho Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor podpory vědy Kanceláře AV ČR Kateřina Křížová Tel.: 221 403 415 E-mail: opv@kav.cas.cz Č. j.: KAV-3041/SPO/2017 Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty 2017 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty - 2018 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 9. o udělování Prémie Otto Wichterleho. Interní předpisy Akademie věd ČR. ze dne 18.

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 9. o udělování Prémie Otto Wichterleho. Interní předpisy Akademie věd ČR. ze dne 18. Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor podpory vědy Kanceláře AV ČR Kateřina Křížová Tel.: 221 403 415 E-mail: opv@kav.cas.cz Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 9 ze dne 18. července

Více

RÁMCOVÁ PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ SOUTĚŽE A VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ZF MENDELU PRO ROK 2017

RÁMCOVÁ PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ SOUTĚŽE A VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ZF MENDELU PRO ROK 2017 RÁMCOVÁ PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ SOUTĚŽE A VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY ZF MENDELU PRO ROK 2017 Individuální doktorské a akademické projekty Platné od 1. 6. 2016 1 Čl. 1 Základní ustanovení

Více

Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY

Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY Aktivita mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji na podporu mobility výzkumných pracovníků a pracovnic MOBILITY Identifikační údaje aktivity, její členění, termín vyhlášení, doba trvání Název aktivity

Více

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum

ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum ZÁSADY STUDENTSKÉ GRANTOVÉ SOUTĚŽE ČVUT, využívající účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum I. ZÁKLADNÍ USTANOVENÍ 1. Využití účelové podpory na specifický vysokoškolský výzkum je realizováno

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2014 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské granty 2017 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU 4. 10. 2016 Ing. Pavlína Pancová Šimková, Ph.D. Rada Interní grantové agentury Interní grantová agentura LDF MENDELU Výzva pro rok 2017 strana 2 Základní informace Vyhlášení 1. 9. 2016 Uzávěrka 21. 10.

Více

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ

Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Grantová agentura České republiky: PROCES PODÁVÁNÍ NÁVRHŮ PROJEKTŮ Schéma procesu podávání návrhů projektů (NP) Vyhlášení veřejné soutěže Vyplnění NP v aplikaci GRIS Přiložení příloh k NP v aplikaci GRIS

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské projekty 2015 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

PŘÍLOHA č. 19f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI TEZE VÝZVY 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center

PŘÍLOHA č. 19f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI TEZE VÝZVY 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center PŘÍLOHA č. 19f) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI TEZE VÝZVY 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center Verze č. 1.0 Účinnost od 16. 9. 2013 Teze výzvy 2.1 Posílení výzkumných kapacit VaV center

Více

Podmínky veřejné soutěže a řešení projektu

Podmínky veřejné soutěže a řešení projektu Podmínky veřejné soutěže a řešení projektu 1. OBECNÁ USTANOVENÍ (1) Do veřejné soutěže je možné podávat návrhy pouze za podmínek definovaných těmito Podmínkami veřejné soutěže a řešení projektu. (2) Návrh

Více

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vysoká škola chemicko-technologická v Praze Vnitřní norma VŠCHT Praha č. 20.32/13 V Praze, 27.11.2013 Čj. 965/13/2013 Grantový řád Vysoké školy chemicko-technologické v Praze Čl. 1 Základní ustanovení

Více

FAQ Juniorské projékty s poč á tkém v ročé 2017

FAQ Juniorské projékty s poč á tkém v ročé 2017 FAQ Juniorské projékty s poč á tkém v ročé 2017 Anglická verze zadávací dokumentace Všechny zadávací dokumentace a související dokumenty jsou pouze v českém jazyce. Zprostředkování informací zahraničním

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské projekty 2020 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019

Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 Katalog podpor vědecko-výzkumných činností akademických pracovníků a studentů doktorského studia v roce 2019 I. Akademičtí pracovníci 1. Podpora poskytnutého tvůrčího volna Zdroj financování celoškolské

Více

Interní grantová agentura

Interní grantová agentura Rozhodnutí rektorky č. 211 / 2016 Den vydání: 15. 12. 2016 Den účinnosti: 15. 12. 2016 Zpracoval: Odbor výzkumu a vývoje Rozdělovník: prorektor pro výzkum a vývoj, kvestorka, děkani, vedoucí kateder, ředitel

Více

V Ý Z V A k podávání návrhů společných výzkumných projektů

V Ý Z V A k podávání návrhů společných výzkumných projektů V Ý Z V A k podávání návrhů společných výzkumných projektů Identifikační údaje Partnerská země: ESTONSKO Partnerská organizace: Estonian Academy of Sciences Program: Bilaterální mobilitní projekty Období:

Více

Interní grantová agentura LDF MENDELU

Interní grantová agentura LDF MENDELU 7. 10. 2015 Ing. Pavlína Pancová Šimková, Ph.D. Rada Interní grantové agentury Interní grantová agentura LDF MENDELU Výzva pro rok 2016 strana 2 Základní informace Vyhlášení 1. 9. 2015 Uzávěrka 23. 10.

Více

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR Praha Plzeň Brno

Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt. Kancelář GA ČR Praha Plzeň Brno Praktické informace pro uchazeče o grantový projekt Kancelář GA ČR Praha 2. 3. 2017 Plzeň 6. 3. 2017 Brno 9. 3. 2017 Základní prameny práva Zadávací dokumentace, resp. práva a povinnosti poskytovatele

Více

Grantová agentura České republiky. Návrh grantového projektu (dále návrh projektu)

Grantová agentura České republiky. Návrh grantového projektu (dále návrh projektu) Část A Návrh grantového projektu (dále návrh projektu) Datum vytištění přihlášky: Číslo panelu(ů) Registrační číslo: UCHAZEČ a NAVRHOVATEL Uchazeč: IČ: Sídlo: Navrhovatel: Rodné číslo/datum narození: Telefon:

Více

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013.

1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013. 1. Děkan PřF UHK vyhlašuje soutěž na projekty specifického výzkumu pro rok 2013. 2. Soutěž se řídí směrnicí kvestora UHK č. 2/2012 a dalšími právními předpisy uvedenými v čl. I této směrnice. 3. Text vyhlášení

Více

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY PEF ČZU V PRAZE

STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY PEF ČZU V PRAZE STATUT A PRAVIDLA INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY PEF ČZU V PRAZE Interní grantová agentura PEF ČZU v Praze (IGA PEF) je založena a provádí svou činnost ve smyslu Pravidel pro poskytování podpory na specifický

Více

NA PODPORU PROJEKTŮ VÝZKUMU A VÝVOJE A INOVACÍ PROGRAMU MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE VE VÝZKUMU A VÝVOJI EUPRO II (LE)

NA PODPORU PROJEKTŮ VÝZKUMU A VÝVOJE A INOVACÍ PROGRAMU MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE VE VÝZKUMU A VÝVOJI EUPRO II (LE) Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy VYHLÁŠENÍ VEŘEJNÉ SOUTĚŽE VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH VES 14 NA PODPORU PROJEKTŮ VÝZKUMU A VÝVOJE A INOVACÍ PROGRAMU MEZINÁRODNÍ SPOLUPRÁCE VE VÝZKUMU A

Více

Pravidla studentské grantové soutěže. Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. pro rok 2014

Pravidla studentské grantové soutěže. Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci. pro rok 2014 Čl. 1 Základní ustanovení Pravidla studentské grantové soutěže Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické Technické univerzity v Liberci pro rok 2014 1. Tato pravidla stanovují zásady pro přihlášení,

Více

Vyhlášení soutěže a pravidla grantové soutěže

Vyhlášení soutěže a pravidla grantové soutěže Vyhlášení soutěže a pravidla grantové soutěže Interní grantové agentury Provozně ekonomické fakulty Mendelovy univerzity v Brně pro rok 2017 V souladu se Směrnicí děkana č.1/2015 o Interní grantové agentuře

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Juniorské projekty 2016 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Standardní projekty 2015 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

V Ý Z V A k podávání návrhů bilaterálních mobilitních projektů

V Ý Z V A k podávání návrhů bilaterálních mobilitních projektů V Ý Z V A k podávání návrhů bilaterálních mobilitních projektů Identifikační údaje Partnerská země: Německo Partnerská organizace: Deutscher Akademischer Austauschdienst (DAAD) Program: Období: 2016 2017

Více

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 8. o udělování Akademické prémie Praemium Academiae. Interní předpisy Akademie věd ČR

Směrnice Akademické rady Akademie věd ČR č. 8. o udělování Akademické prémie Praemium Academiae. Interní předpisy Akademie věd ČR Interní předpisy Akademie věd ČR Vyřizuje: Odbor podpory vědy Kanceláře AV ČR Mgr. Ludmila Hálová Tel.: 221 403 458 E-mail: opv@kav.cas.cz Č. j.: KAV-1696/SPO/2017 Směrnice Akademické rady Akademie věd

Více

STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2015

STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2015 STANDARDNÍ A MEZINÁRODNÍ PROJEKTY 2015 VÝHRADNĚ PŘIJATÝ ZAMĚSTNANEC V průběhu řešení projektu nemá zaměstnanec u zaměstnavatele uzavřený žádný institucionální pracovní poměr. Pracovní poměry sjednané na

Více

Projekty mezinárodní spolupráce financované ČR

Projekty mezinárodní spolupráce financované ČR Projekty mezinárodní spolupráce financované ČR Přehled poskytovatelů MŠMT nový program Inter-Excellence, programy bilaterální spolupráce, mobility TAČR - Alfa skončil - Beta- veřejné zakázky - Gama interní

Více

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 43/2017

Univerzita Karlova. Opatření rektora č. 43/2017 Univerzita Karlova Opatření rektora č. 43/2017 Název: Zásady Univerzitních výzkumných center Účinnost: 1. června 2017 Zásady Univerzitních výzkumných center Čl. 1 Úvodní ustanovení Univerzita Karlova (dále

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2017

ZPRÁVA O ČINNOSTI GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2017 ZPRÁVA O ČINNOSTI GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY ZA ROK 2017 od zvídavosti k poznání OBSAH 1. ÚVODNÍ SLOVO PŘEDSEDKYNĚ GRANTOVÉ AGENTURY ČESKÉ REPUBLIKY... 4 2. ZÁKLADNÍ INFORMACE... 6 3. ORGÁNY GA

Více

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE...

ÚČEL ZADÁVACÍ DOKUMENTACE... Zadávací dokumentace veřejné soutěže ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu Mezinárodní projekty - 2019 Preambule Grantová agentura České republiky,

Více

Přehled otevřených výzev 4/2011

Přehled otevřených výzev 4/2011 Asistenční centrum LF UK v Plzni Přehled otevřených výzev 4/2011 Vážený čtenáři, cílem Asistenčního centra Lékařské fakulty v Plzni (AC), které vypracovalo tento Informační bulletin a bude jej pravidelně

Více

Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje

Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje B3-03/2-SR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE REKTORKY (SR) B3-03/2-SR Hospodaření s veřejnými prostředky poskytovanými na účelovou a institucionální podporu výzkumu a vývoje na Univerzitě Palackého

Více

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2012

Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2012 Zadávací dokumentace pro veřejnou soutěž ve výzkumu, vývoji a inovacích na podporu grantových projektů základního výzkumu na rok 2012 Bilaterální grantové projekty 1. Základní informace a vymezení základních

Více