Manuál realizace kontrolní činnosti. pro IP 1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji reg. číslo CZ.1.04/3.1.00/

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Manuál realizace kontrolní činnosti. pro IP 1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji reg. číslo CZ.1.04/3.1.00/"

Transkript

1 Manuál realizace kontrolní činnosti pro IP 1 Služby sociální prevence v Libereckém kraji reg. číslo CZ.1.04/3.1.00/

2 1. Úvod Manuál byl vypracován na základě Operačního manuálu OPLZZ, čl. 4 nařízení Komise (ES) č. 438/2001, zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 552/1991 Sb., o státní kontrole, ve znění pozdějších předpisů a Kontrolního řádu Krajského úřadu Libereckého kraje. 2. Cíle kontroly Cílem je na základě průběžného monitoringu a kontroly předcházet vzniku vážných problémů pomocí včasné identifikace nedostatků, které by mohly ovlivnit úspěšnou realizaci projektu. Veřejnosprávní kontrola dle zákona č. 320/2001 Sb., zahrnuje finanční kontrolu skutečností rozhodných pro hospodaření s veřejnými prostředky zejména při vynakládání veřejných výdajů včetně veřejné finanční podpory u kontrolovaných osob, a to před jejich poskytnutím, v průběhu a následně po jejich použití. Cílem kontrol na místě 1 dle článku 4 nařízení Komise (ES) č. 438/2001 je ověřit, že spolufinancované výrobky a služby byly dodány a že uplatňované výdaje byly skutečně vynaloženy; že byl zajištěn soulad s podmínkami odpovídajícími rozhodnutí Komise podle článku 28 nařízení (ES) č. 1260/1999 a se souvisejícími vnitrostátními pravidly a pravidly Společenství, zejména pokud jde o způsobilost výdajů pro podporu ze strukturálních fondů v rámci dotyčné pomoci, o zadávání veřejných zakázek, o státní podporu (včetně pravidel o kombinaci podpor), o ochranu životního prostředí a o rovnost příležitostí. 3. Plány kontrolní činnosti Liberecký kraj připravuje plán kontrolní činnosti. 1 Pod pojmem kontrola na místě je chápána kontrola v Metodice finančních toků a kontroly strukturálních fondů a Fondu Soudržnosti nazývaná kontrolou fyzické realizace projektů (tj. kontrola dle článku 4 nařízení Komise (ES) č. 438/2001, zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších předpisů a zákona č. 552/1991 Sb., o státní kontrole, ve znění pozdějších předpisů). Strana 2 (celkem 10)

3 Kontroly projektů na místě probíhají podle plánu kontrolní činnosti. Při závažném podezření na porušení podmínek smlouvy, nebo pokud z údajů uvedených v monitorovací zprávě vyplyne podezření na nedostatky při realizaci, mohou být kontroly provedeny i mimo plán kontrol. Na konci čtvrtletí budou vyhotoveny informace o uskutečněných kontrolách na místě. Tímto způsobem bude zajištěna zpětná vazba o tom, zda jsou plněny kontroly dle stanoveného plánu a v souladu s Operačním manuálem OPLZZ. 4. Vymezení zodpovědnosti jednotlivých subjektů implementační struktury Základním článkem kontrol je úroveň implementační struktury příjemce dotace (Liberecký kraj). Z této úrovně budou probíhat kontroly s cílem ujistit se, že subjekt na nižší implementační úrovni (Poskytovatel sociálních služeb) vykonává činnosti, které jsou obsaženy ve smlouvě, v souladu s Operačním manuálem pro OPLZZ a legislativou ČR a EU. Kontrola poskytovatelů sociálních služeb probíhá na dvou úrovních: kontrola z pracoviště Krajského úřadu Libereckého kraje prováděná na základě předložených dokumentů od poskytovatele (monitorovací zprávy, zálohové a vyúčtovací faktury) a kontrola na místě. Základní kontrola z pracoviště: Věcná stránka projektu je kontrolována na základě monitorovací zprávy o realizaci činnosti poskytovatele, kterou poskytovatel sociální služby posílá souběžně se zálohovou a vyúčtovací fakturou každé 3 měsíce. Po zkontrolování předloženého vyúčtování je schválena a proplacena záloha na poskytování sociálních služeb na další monitorovací období. Kontrola na místě: Hlavním cílem kontrol na místě je ujistit se, zda požadované prostředky byly skutečně vynaloženy a jsou ve shodě s podmínkami dotace či jiného právního aktu, zejména pokud jde o způsobilost výdajů; zda jsou k výdajům k dispozici průkazné účetní záznamy; zda má poskytovatel zavedeny vhodné a přiměřené systémy pro dokladování projektových výdajů a aktivit; zda byly Strana 3 (celkem 10)

4 splněny povinnosti stanovené ve smlouvě; zda byly spolufinancované dodávky zboží a služeb dodány v předepsaném množství a kvalitě; dále je vhodné v rámci kontroly poskytnout podporu a poradenství při realizaci projektu. Kontrola na místě by měla být provedena u všech poskytovatelů alespoň jednou za dobu trvání projektu. Pokud jsou z finančních prostředků hrazeny zálohy dodavatelům, je nutné, tuto skutečnost zohlednit jako rizikový faktor při hodnocení rizikovosti projektů. Kontrola na místě je prováděna formou veřejnosprávní kontroly dle zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole a zákona č. 552/1991 Sb., o státní kontrole (podrobněji viz. kapitola 5). Pro provádění kontrol na místě je vypracován kontrolní list. Součástí kontrol je také vyplnění Dotazníku pro monitorování provádění publicity, případně dalších kontrolních listů. 5. Příprava a průběh kontroly na místě Kontrolní skupina Kontrolní skupinu by měli tvořit minimálně dva kontrolní pracovníci, kterým bylo příslušným vedoucím pracovníkem kontrolního orgánu vystaveno pověření k provedení kontroly. Jeden ze členů kontrolní skupiny je jmenován vedoucím kontrolní skupiny. Ke kontrole mohou být přizvány další osoby, např. zástupce ESF, nebo externí odborníci na příslušnou kontrolovanou oblast apod. Přizvaným osobám vystavuje pověření rovněž vedoucí pracovník kontrolního orgánu Příprava na kontrolu u příjemce Stanovený vedoucí kontrolní skupiny: zajistí pověření k vykonání kontroly u příjemce finanční podpory všem členům kontrolní skupiny; zajistí, aby on i členové kontrolní skupiny potvrdili vyloučení střetu zájmů. Tato skutečnost je potvrzena podpisem Čestného prohlášení. V případě střetu zájmů je třeba vedoucího nebo člena skupiny změnit; 2 Příprava a průběh kontroly na místě se řídí zákonem 552/1991 Sb., o státní kontrole. Strana 4 (celkem 10)

5 zajistí, aby všichni členové kontrolní skupiny byli seznámeni s právy a povinnostmi kontrolora a tuto skutečnost potvrdili podpisem Poučení, kontaktuje kontrolovanou osobu - Oznámení o kontrole, případně posune datum kontroly tak, aby mohly být účastny náležité osoby (např. osoba odpovědná za řízení, za finanční stránku, účetnictví, výkaznictví atd.). Provedení kontroly musí být kontrolované osobě oznámeno písemně, minimálně 7 dnů před jejím provedením. V případě, že by oznámení kontroly předem mohlo vést ke zmaření účelu kontroly, lze kontrolu oznámit až na místě. vysvětlí kontrolované osobě cíl kontroly (nejde jen o kontrolu, ale také o poradenství, o pomoc s odstraňováním případně zjištěných nedostatků, navázání partnerství, hledání a pozdější prezentace úspěšných projektů atd.); seznámí kontrolovanou osobu s kontrolovanými oblastmi (kontrolované osobě může být dopředu zaslán kontrolní list, dle kterého bude vykonána kontrola); informuje kontrolovanou osobou o složení kontrolní skupiny a o předpokládané době trvání kontroly. Kontrolní pracovníci si před kontrolou prostudují všechny relevantní dokumenty o plnění zakázky, důležité dokumenty včetně manuálů a příruček vezmou s sebou Průběh a ukončení kontroly Kontrola je zahájena předložením pověření k provedení kontroly statutárnímu zástupci kontrolované osoby (případně jím pověřené osobě). Hned v úvodu vedoucí kontrolní skupiny znovu vysvětlí účel kontroly a seznámí kontrolovanou osobu s průběhem kontroly. Organizace průběhu kontroly je na zvážení kontrolních pracovníků, je možné rozdělení skupiny k provádění kontrol jednotlivých oblastí zároveň. Při provádění kontroly se postupuje dle předem stanoveného kontrolního listu. Pokud nebudou při kontrole na místě kontrolovány všechny doklady a všechny aktivity, je nutné v protokolu nebo kontrolním listu uvést seznam dokladů, které byly na místě zkontrolovány, případně vybrané aktivity kontrolované osoby, které byly vybrány ke kontrole. Dále by měl protokol obsahovat informaci o tom, proč byly dané dokumenty vybrány, na základě jaké metody (dokumenty mohly být vybrány do vzorku náhodně nebo Strana 5 (celkem 10)

6 na základě určitého podezření apod.). Kontrolní skupina by měla zkontrolovat minimálně 5 dokladů z každé kapitoly rozpočtu. Jsou-li během kontroly zjištěny takové nedostatky, které lze ještě v době trvání kontroly odstranit, vyzve kontrolní skupina kontrolovanou osobu, aby tyto nedostatky odstranila. Zmíněné nedostatky i skutečnost, že došlo k jejich odstranění, budou uvedeny v Protokolu z kontroly. V závěru kontroly na místě předá vedoucí kontrolní skupiny statutárnímu zástupci kontrolované osoby protokol a zároveň jej seznámí s obsahem protokolu a lhůtou pro podání námitek. Kontrola je ukončena dle 15 zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole buď marným uplynutím lhůty pro podání námitek, nebo dnem doručení rozhodnutí kontrolního orgánu, proti kterému se nelze dále odvolat Oprávnění a povinnosti členů kontrolní skupiny Kontrolní pracovníci jsou při provádění kontroly oprávněni: za přítomnosti zástupce kontrolovaného subjektu vstupovat do objektů, zařízení a provozů, na pozemky a do jiných prostor kontrolovaných osob, pokud souvisí s předmětem kontroly, požadovat na kontrolovaných osobách, aby ve stanovených lhůtách předložily originální doklady a další písemnosti, záznamy dat na paměťových médiích prostředků výpočetní techniky, jejich výpisy a zdrojové kódy programů, vzorky výrobků nebo jiného zboží, seznamovat se s utajovanými skutečnostmi, prokáží-li se osvědčením pro příslušný stupeň utajení těchto skutečností, vydaným podle zvláštního zákona, požadovat na kontrolovaných osobách poskytnutí pravdivých a úplných informací o zjišťovaných a souvisejících skutečnostech, zajišťovat v odůvodněných případech doklady; jejich převzetí musí kontrolované osobě písemně potvrdit a ponechat jí kopie převzatých dokladů, požadovat, aby kontrolované osoby podaly ve stanovené lhůtě písemnou zprávu o odstranění zjištěných nedostatků, používat telekomunikační zařízení kontrolovaných osob v případech, kdy je jejich použití nezbytné pro zabezpečení kontroly. Strana 6 (celkem 10)

7 Kontrolní pracovníci jsou dále povinni: šetřit práva a právem chráněné zájmy kontrolovaných osob, předat neprodleně převzaté doklady kontrolované osobě, pominou-li důvody jejich převzetí, zajistit řádnou ochranu odebraných originálních dokladů proti jejich ztrátě, zničení, poškození nebo zneužití, pořizovat o výsledcích kontroly protokol, zachovávat mlčenlivost o všech skutečnostech, o kterých se dozvěděli při výkonu kontroly a nezneužít znalosti těchto skutečností. členové kontrolní skupiny jsou povinni zjistit skutečný stav věci. Kontrolní zjištění jsou kontrolní pracovníci povinni na požádání prokázat kontrolovanému subjektu doklady. kontrolní pracovníky může zbavit povinnosti mlčenlivosti ten, v jehož zájmu tuto povinnost mají, nebo ve veřejném zájmu vedoucí kontrolního orgánu. Tímto ustanovením není dotčena povinnost oznamovat určité skutečnosti orgánům příslušným podle zvláštních předpisů. vedoucí kontrolní skupiny řídí a organizuje práci skupiny při přípravě i vlastním provádění kontroly, zajišťuje účinnost a hospodárnost její práce. závažné nedostatky, zjištěné při kontrole, oznamuje vedoucí kontrolní skupiny ihned vedoucímu kontrolního orgánu, který o této skutečnosti neprodleně informuje hejtmana a ředitele krajského úřadu. vedoucí kontrolního orgánu, po předchozím sdělení hejtmanovi a řediteli krajského úřadu, oznamuje orgánům finanční správy podezření z daňových úniků a orgánům činným v trestním řízení podezření ze spáchání trestné činnosti zjištěné v průběhu kontroly. 5.5 Protokol o výsledku provedené kontroly Během kontroly se výsledky zjištění zapisují do kontrolního listu 3, na jehož základě je vytvořen Protokol o výsledku provedené kontroly. Protokol vypracovává vedoucí kontrolní skupiny ve spolupráci se všemi kontrolními pracovníky. Jsou-li zjištěny nedostatky, které 3 Vedoucí kontrolní skupiny může v případě nutnosti vyžádat podpis zástupce kontrolované osoby i na kontrolním listu. Strana 7 (celkem 10)

8 nelze během kontroly odstranit, budou tyto nedostatky zapsány do protokolu a kontrolní skupinou bude stanovena lhůta k jejich odstranění, zároveň budou kontrolní zjištění předána orgánům veřejné správy, které jsou oprávněny uložit kontrolovaným osobám opatření k nápravě. O přijetí a splnění opatření k odstranění jednotlivých nedostatků je kontrolovaná osoba povinna písemně informovat kontrolní skupinu, a to do 5 pracovních dnů od uplynutí lhůty, která byla pro odstranění nedostatků stanovena 4. Příslušný zástupce kontrolované osoby je seznámen s obsahem protokolu a jeho převzetí potvrzuje svým podpisem. V případě, že se kontrolovaná osoba odmítne seznámit s kontrolními zjištěními uvedenými v protokolu, poučí ji vedoucí kontrolní skupiny o tom, že tímto odmítnutím ztrácí možnost podat námitky proti protokolu. V případě, že se kontrolovaná osoba s protokolem seznámí, avšak odmítne toto seznámení potvrdit svým podpisem, zaznamená se tato skutečnost do protokolu s uvedením data, kdy byla kontrolovaná osoba s protokolem seznámena; od tohoto dne běží lhůta k podání námitek. Protokol bude zaslán poštou do vlastních rukou statutárního orgánu či orgánu jím pověřené osoby na určenou doručovací adresu a to do 10 dnů ode dne provedení kontroly. 5.6 Námitky kontrolovaných osob Proti protokolu může kontrolovaná osoba podat písemné a zdůvodněné námitky, a to ve lhůtě 5 dnů ode dne seznámení s protokolem (není-li v protokolu stanovena lhůta delší). V případě zaslání protokolu poštou je dnem předání a seznámení s protokolem den převzetí protokolu na poště statutárním orgánem kontrolované osoby či jím pověřenou osobou. Nevyzvedne-li si protokol statutární orgán či jím pověřená osoba do deseti dnů od uložení doporučené zásilky (protokolu), považuje se poslední den lhůty za den doručení, i když se adresát o uložení nedozvěděl, zároveň zaniká i možnost podat námitky proti protokolu dle 17 zákona č. 552/1991 Sb., o státní kontrole. Celý postup řízení o námitkách kontrolovaných osob je upraven v 18 zákona č. 552/1991 Sb. 4 Kontrolní skupina je oprávněna prověřit u kontrolovaných osob, zda skutečně došlo k odstranění nedostatků v určené lhůtě. Podle potřeby kontrolní skupina určená pro prověření odstranění nedostatků provede kontrolu na místě nebo ověření dostupných záznamů a dokumentace bez návštěvy na místě. Strana 8 (celkem 10)

9 5.7. Realizace výsledků kontroly Písemnou zprávu o přijatých opatřeních k odstranění zjištěných nedostatků zasílá kontrolovaná osoba bez zbytečného odkladu, nejpozději do 5 pracovních dnů od uplynutí lhůty stanovené v protokolu, vedoucímu kontrolní skupiny, který ji ověří Dodatečná kontrola V případě, že jsou v rámci kontroly na místě zjištěny závažné problémy, může vedoucí kontrolní skupiny rozhodnout o provedení dodatečné kontroly, která se zaměří na další šetření zjištěných problémů. Tato kontrola může být provedena z pracoviště či opět v místě realizace projektu. Dodatečná kontrola by měla především ověřit, zda kontrolovaná osoba přijala přiměřená nápravná opatření. 6. Evidence výsledků kontroly a archivace dokumentů Informace o provedené kontrole jsou vedoucím kontrolní skupiny zaznamenány do 5 pracovních dnů ode dne, kdy je kontrola dle 15 zákona č. 320/2001 Sb., ukončena. Všechny relevantní dokumenty, vztahující se k provedené kontrole, jsou archivovány ve složce kontroly. Složka kontroly by měla obsahovat: originál pověření k provedení kontroly, řádně podepsaná čestná prohlášení o nepodjatosti všech členů kontrolní skupiny, řádně podepsané poučení o právech a povinnostech členů kontrolní skupiny a kontrolované osoby všemi členy kontrolní skupiny, řádně podepsané poučení oprávech a povinnostech členů kontrolní skupiny a kontrolované osoby (nebo jeho kopie) zástupcem kontrolované osoby, vyplněné kontrolní listy, které byly při kontrole použity, případně další materiály, které kontrolovaná osoba v rámci kontroly poskytla, originální, řádně podepsaný výtisk protokolu o výsledku kontroly, informaci o námitkách a jejich vyřešení, pokud byly podány, informaci o přijetí/splnění nápravných opatření, pokud měla být přijata. Dokumenty z kontroly jsou archivovány po dobu 10 let od ukončení realizace projektu. Strana 9 (celkem 10)

10 7. Seznam příloh Příloha 1 Příloha 2 Příloha 3 Příloha 4 Příloha 5 Příloha 6 Příloha 7 Příloha 8 Příloha 9 Příloha 10 Vzor čtvrtletní zprávy o provedených kontrolách na místě Vzor pověření k provedení kontroly Vzor poučení o právech a povinnostech členů kontrolní skupiny a kontrolované osoby Čestné prohlášení Vzor oznámení o kontrole Vzor zápisu o zahájení kontroly Vzor protokolu o výsledcích kontroly Vzor rozhodnutí o námitkách Vzor kontrolního listu Vzor dotazníku pro monitorování provádění publicity Strana 10 (celkem 10)

552/1991 Sb. ZÁKON. o státní kontrole

552/1991 Sb. ZÁKON. o státní kontrole 552/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ze dne 6. prosince 1991 o státní kontrole Změna: 166/1993 Sb. Změna: 148/1998 Sb. Změna: 132/2000 Sb. Změna: 274/2003 Sb. Změna: 392/2005 Sb. Změna: 501/2004 Sb.,

Více

552/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ČÁST PRVNÍ. Základní ustanovení

552/1991 Sb. ZÁKON České národní rady ČÁST PRVNÍ. Základní ustanovení Systém ASPI - stav k 26.11.2012 do částky 145/2012 Sb. a 49/2012 Sb.m.s. Obsah a text 552/1991 Sb. - poslední stav textu Změna: 166/1993 Sb. Změna: 148/1998 Sb. Změna: 132/2000 Sb. Změna: 274/2003 Sb.

Více

Kontrola na místě projektů OP VK z pohledu finančního manažera projektu

Kontrola na místě projektů OP VK z pohledu finančního manažera projektu Kontrola na místě projektů OP VK z pohledu finančního manažera projektu Ing. Lucie Janečková 17.1.2013 EXCELENCE DOKTORSKÉHO STUDIA NA AF MENDELU PRO NAVAZUJÍCÍ EVROPSKOU VĚDECKO-VÝZKUMNOU KARIÉRU CZ.1.07/2.3.00/20.0005

Více

Seminář pro příjemce OP LZZ

Seminář pro příjemce OP LZZ Seminář pro příjemce OP LZZ Praha 27.5.2010 22.6.2010 Kontroly na místě a nesrovnalosti u projektů realizovaných v rámci OP LZZ Seminář pro příjemce Cíle kontroly na místě ověřit, zda uplatňované výdaje

Více

P ř í l o h a č. 6 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Kontrolní řád města Brna

P ř í l o h a č. 6 S t a t u t u m ě s t a B r n a. Kontrolní řád města Brna P ř í l o h a č. 6 S t a t u t u m ě s t a B r n a Kontrolní řád města Brna Účelem tohoto kontrolního řádu je stanovit základní pravidla provádění kontrolní činnosti, zejména se zaměřením na účelnost nakládání

Více

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky

ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY. Ročník Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky ZBIERKA ZÁKONOV SLOVENSKEJ REPUBLIKY Ročník 1991 Vyhlásené: 30.12.1991 Vyhlásená verzia v Zbierke zákonov Slovenskej republiky Obsah tohto dokumentu má informatívny charakter. 552 Z Á K O N České národní

Více

KONTROLNÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH

KONTROLNÍ ŘÁD VÝBORŮ ZSMCH SMĚRNICE ZSMCH Platnost od: 1. 4. 2011 Aktualizace: 2. 6. 2014 Autor dokumentu: Správce dokumentu: Číslo: 010/03-11 Zastupitelstvo statutárního města Chomutova Anna Benešová Název dokumentu: KONTROLNÍ

Více

Kontroly projektů. Markéta Landová

Kontroly projektů. Markéta Landová Kontroly projektů Markéta Landová Vymezení pojmu kontrola : důležitá součást řídící práce činnost, při které se ověřuje, zda skutečný stav se rovná stavu žádoucímu a zda existují (a jak se naplňují) opatření

Více

Kontroly projektů. Seminář

Kontroly projektů. Seminář Kontroly projektů Seminář 24. 4. 2012 Vymezení pojmu kontrola : důležitá součást řídící práce činnost, při které se ověřuje, zda skutečný stav se rovná stavu žádoucímu a zda existují (a jak se naplňují)

Více

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE...

ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE... ÚŘAD MĚSTSKÉ ČÁSTI PRAHA 7 K O N T R O L N Í Ř Á D V PRAZE DNE... 1 Kontrolní řád Úřadu městské části Praha 7 Tento kontrolní řád stanovuje zásady kontrolní činnosti, prováděné jak v rámci samostatné působnosti,

Více

INSPEKCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Základní informace

INSPEKCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB. Základní informace INSPEKCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB Základní informace Právní zakotvení inspekcí Zákon č. 108/2006 Sb. o sociálních službách Vyhláška č. 505/2006 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona o

Více

Informace. k provádění přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí ve smyslu zákona č. 420/ 2004 Sb.

Informace. k provádění přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí ve smyslu zákona č. 420/ 2004 Sb. Informace k provádění přezkoumávání hospodaření územních samosprávných celků a dobrovolných svazků obcí ve smyslu zákona č. 420/ 2004 Sb. Obsah: Čl. 1... 2 Určení a obsah informace... 2 Čl. 2... 2 Základní

Více

Veřejná zakázka je financována z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost.

Veřejná zakázka je financována z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost. Příloha č. 5 SMLOUVA O DÍLO č.../2010 uzavřená dle ustanovení 536 a násl. zákona č. 513/1991, obchodní zákoník v platném znění Smluvní strany Královehradecký kraj Se sídlem: Pivovarské náměstí 1245/2,

Více

Revizní řád Junáka. 1. Úvodní ustanovení. 2. Revizní komise. Junák svaz skautů a skautek ČR

Revizní řád Junáka. 1. Úvodní ustanovení. 2. Revizní komise. Junák svaz skautů a skautek ČR Junák svaz skautů a skautek ČR Revizní řád Junáka 1. Úvodní ustanovení 1.1. Účel předpisu Tento řád upravuje činnost revizních komisí Junáka. 1.2. Související vnitřní předpisy Souvisejícími předpisy jsou

Více

D O H O D A. Článek I Účel poskytnutí příspěvku

D O H O D A. Článek I Účel poskytnutí příspěvku D O H O D A o poskytnutí příspěvku na úhradu mzdových nákladů mentora spolufinancovaného ze státního rozpočtu a Evropského sociálního fondu č. f[xxxxxxx] uzavřená mezi Úřadem práce České republiky zastupující

Více

ZÁKON č. 552/1991 Sb. České národní rady ze dne 6. prosince 1991

ZÁKON č. 552/1991 Sb. České národní rady ze dne 6. prosince 1991 ZÁKON č. 552/1991 Sb. České národní rady ze dne 6. prosince 1991 o státní kontrole Změna: 166/1993 Sb. Změna: 148/1998 Sb. Změna: 132/2000 Sb. Česká národní rada se usnesla na tomto zákoně: ČÁST PRVNÍ

Více

S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT

S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT MĚSTO Moravský Beroun Vydání/změna: 1/0 List číslo: 1/7 Identifikační označení a název: S 2/2016 S 2/2016 JEDNACÍ ŘÁD A STATUT FINANČNÍHO VÝBORU Datum Zpracovatel Ing. Roman Mondek, tajemník MěÚ 01.04.2016

Více

KONTROLNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA KARLOVY VARY

KONTROLNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA KARLOVY VARY KONTROLNÍ ŘÁD MAGISTRÁTU MĚSTA KARLOVY VARY Zpracoval Vydal JUDr. Ing. Josef Bečvář, vedoucí OVAK Ing. Petr Kulhánek, primátor města Karlovy Vary Počet stran 5 Počet příloh 0 Schválil: Rada města Karlovy

Více

Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace

Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace (dále jen Podmínky ) Příjemce: IČ: DIČ: Číslo účtu/podúčtu, na který bude převedena dotace: Obecná ustanovení Část I 1. Stanovují se následující Podmínky, které

Více

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013

Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Příloha č. 1 Všeobecná pravidla pro poskytnutí dotace v rámci Operačního programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 (dále jen Pravidla ) 1. Splnění účelu projektu Příjemce

Více

Pravidla kontrolní činnosti

Pravidla kontrolní činnosti B3-04/5-SR UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI SMĚRNICE REKTORKY UP (SR) B3-04/5-SR Pravidla kontrolní činnosti na Univerzitě Palackého v Olomouci Obsah: Zpracoval: 1. Úvodní ustanovení 2. Vnitřní kontrolní

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název veřejné zakázky: Předmět veřejné zakázky (služba/dodávka/stavební práce):

Více

Kupní Smlouva o zajištění služeb

Kupní Smlouva o zajištění služeb Kupní Smlouva o zajištění služeb uzavřená podle ustanovení 1746 odst. 2 zákona č. 89/2012 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů Dodavatel: Zastoupený: Sídlo: IČ: DIČ: Bankovní spojení: Číslo

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název veřejné zakázky: Předmět veřejné zakázky (služba/dodávka/stavební práce):

Více

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.00/44.0007 Název projektu:

Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.1.07/1.1.00/44.0007 Název projektu: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.op-vk.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky

Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky Poskytnutí dotace, žádosti o platbu, finanční toky Seminář k Programu přeshraniční spolupráce Česká republika Polská republika 2007-2013 Olomouc, 19. listopadu 2007 Seminář je spolufinancován EU Realizace

Více

Inspekce poskytování sociálních služeb. Zlín, 15.květen 2009

Inspekce poskytování sociálních služeb. Zlín, 15.květen 2009 Inspekce poskytování sociálních služeb Zlín, 15.květen 2009 Mgr. Věra Stašová Krajský úřad, odbor sociálních věcí a zdravotnictví, oddělení sociálních služeb OBSAH SDĚLENÍ - Základní právní zakotvení inspekcí

Více

EU peníze do škol. Dodávka IT techniky. Zakázka na dodávku.

EU peníze do škol. Dodávka IT techniky. Zakázka na dodávku. Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti

VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Strana 5334 Sbírka zákonů č. 405 / 2011 Částka 142 405 VYHLÁŠKA ze dne 7. prosince 2011 o průmyslové bezpečnosti Národní bezpečnostní úřad stanoví podle 15a odst. 7, 64, 75a odst. 4 a 135 písm. b), d),

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název veřejné zakázky:

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název veřejné zakázky: Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně:

Postupy uvedené v kapitole Financování ex-ante se doplňují následovně: Metodický pokyn č. 9 k Příručce pro příjemce OP VaVpI 2007 2013, verze 4.0 Tímto metodickým pokynem s účinností od 20. 3. 2012 se doplňují postupy uvedené v kapitole 5.1.7 Financování ex-ante a 5.4 Monitorování

Více

Výzva k podání nabídky UČÍME MODERNĚ POMOCÍ ICT. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám

Výzva k podání nabídky UČÍME MODERNĚ POMOCÍ ICT. k veřejné zakázce. zjednodušené podlimitní řízení. Vše k veřejným zakázkám Vše k veřejným zakázkám Výzva k podání nabídky k veřejné zakázce UČÍME MODERNĚ POMOCÍ ICT zjednodušené podlimitní řízení Čl. 1.: Identifikační údaje zadavatele Zadavatelem veřejné zakázky je Střední průmyslová

Více

Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1

Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1 Výzva k podání nabídek, na kterou se nevztahuje postup pro zadávací řízení dle zákona č. 134/2016., o zadávání veřejných zakázek 1 Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění) Název zakázky Druh zakázky

Více

Článek I Smluvní strany

Článek I Smluvní strany Smlouva o partnerství s finančním příspěvkem uzavřená podle 269 odst. 2 zákona č. 513/1991 Sb., obchodního zákoníku, ve znění pozdějších předpisů č. OLP/1868/2013 Článek I Smluvní strany Liberecký kraj

Více

Příkaz ředitele Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. č.14

Příkaz ředitele Krajského úřadu Královéhradeckého kraje. č.14 Příkaz ředitele Krajského úřadu Královéhradeckého kraje č.14 K zajištění povinností vyplývajících pro Královéhradecký kraj ze zákona č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě, ve znění pozdějších

Více

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.02.3.X/0.0/0.0/18_063/ Název projektu:

Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání konkurenceschopnost Registrační číslo projektu CZ.02.3.X/0.0/0.0/18_063/ Název projektu: Oznámení a zadávací dokumentace obsahující zadávací podmínky pro zakázku zadávanou dle ust. 27 zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek, v platném znění (dále jen zákon ) jako veřejná zakázka

Více

Oprava místních komunikací obce Biskupice. Výzva k podání nabídky. do veřejné zakázky malého rozsahu

Oprava místních komunikací obce Biskupice. Výzva k podání nabídky. do veřejné zakázky malého rozsahu Výzva k podání nabídky do veřejné zakázky malého rozsahu Oprava místních komunikací obce Biskupice Obsah dokumentu Čl. 1.: Úvodní informace Čl. 2.: Identifikační údaje zadavatele Čl. 3.: Smluvní zastoupení

Více

FINANČNÍ KONTROLA ZÁKON 320/2001 SB. PROVÁDĚCÍ VYHLÁŠKA 416/2004 SB. zpracovala: Mgr. Marija Kmošková

FINANČNÍ KONTROLA ZÁKON 320/2001 SB. PROVÁDĚCÍ VYHLÁŠKA 416/2004 SB. zpracovala: Mgr. Marija Kmošková ZÁKON 320/2001 SB. PROVÁDĚCÍ VYHLÁŠKA 416/2004 SB. zpracovala: Mgr. Marija Kmošková Zákon 320/2001 Sb. O finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů ( zákon o finanční kontrole). Tento

Více

Ing. Lubomírem Šmídem, starostou obce Na Budínku 240, Kobylnice IČ: 00488160 CZ700488160, není plátce DPH

Ing. Lubomírem Šmídem, starostou obce Na Budínku 240, Kobylnice IČ: 00488160 CZ700488160, není plátce DPH SMLOUVA O POSKYTNUTÍ DOTACE Z ROZPOČTU OBCE KOBYLNICE Smluvní strany: 1. Obec Kobylnice zastoupená: Ing. Lubomírem Šmídem, starostou obce sídlo: Na Budínku 240, Kobylnice IČ: 00488160 DIČ: CZ700488160,

Více

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB

Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Obec Žernov PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Listopad 2007 1 PRAVIDLA PRO PŘIJÍMÁNÍ A VYŘIZOVÁNÍ PETIC A STÍŽNOSTÍ FYZICKÝCH A PRÁVNICKÝCH OSOB Účelem

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Název zakázky: Zajištění zahraničních jazykových pobytů

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE. Název zakázky: Zajištění zahraničních jazykových pobytů ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZŠ Hustopeče, Nádražní 4, okres Břeclav, příspěvková organizace, Nádražní 4, 69301 Hustopeče se sídlem Nádražní 4, 693 01 Hustopeče, jako zadavatel vyhlašuje v souladu s Příručkou

Více

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace Příloha č. 2. Programu statutárního města Přerova pro poskytování dotací na obnovu exteriéru památkově významných staveb na území města Přerova pro rok 2017 VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Více

Zajištění interního auditu. Část první Statut útvaru interního auditu a kontroly

Zajištění interního auditu. Část první Statut útvaru interního auditu a kontroly Rektorský výnos č. 6 /2006 Zajištění interního auditu V souladu se zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), v platném znění,

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI Seznam příloh závěrečné monitorovací zprávy a závěrečné žádosti o platbu Verze č. 1.4 Účinnost od 17. 12. 2015 Příloha č. 17j) SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZAKÁZKY MIMO REŽIM ZÁKONA č. 137/2006 Sb.

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZAKÁZKY MIMO REŽIM ZÁKONA č. 137/2006 Sb. ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZAKÁZKY MIMO REŽIM ZÁKONA č. 137/2006 Sb. 1. Identifikační údaje zadavatele: Zadavatel ve smyslu zákona: Právní forma: veřejný zadavatel Příspěvková organizace zřízená územním samosprávným

Více

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ

PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ PRAVIDLA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ z rozpočtu města Žlutice v oblasti kultury, sportu a společenského života Zastupitelstvo města Žlutice (dále jen zastupitelstvo města) se usneslo na těchto Pravidlech pro

Více

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor kontrolní a právní - oddělení přezkumu obcí Žerotínovo nám Brno

Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor kontrolní a právní - oddělení přezkumu obcí Žerotínovo nám Brno Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor kontrolní a právní - oddělení přezkumu obcí Žerotínovo nám. 3 601 82 Brno SpZn.: S - JMK 82979/2018 OKP Č. j.: JMK./2019 Z P R Á V A o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

Výzva k podání nabídek. (dále jen výzva )

Výzva k podání nabídek. (dále jen výzva ) Výzva k podání nabídek (dále jen výzva ) Číslo zakázky (bude doplněno MPSV při uveřejnění) Název zakázky Druh zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce) Datum vyhlášení výzvy k podání nabídek Registrační

Více

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace O BEC MORAVANY Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace 1/ Obec Moravany sídlo:, 66448 Moravany IČO: 00282120 DIČ: CZ 00282120 Zastoupena: RNDr. Marií Barešovou, starostkou obce Kontaktní osoba: Bc. Helena

Více

vydané podle 14 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů

vydané podle 14 zákona č. 218/2000 Sb., o rozpočtových pravidlech a o změně některých souvisejících zákonů, ve znění pozdějších předpisů Rozhodnutí o poskytnutí dotace ze státního rozpočtu na spolufinancování projektu realizovaného v rámci Programu spolupráce Česká republika Svobodný stát Sasko 2014 2020 (dále jen Rozhodnutí o spolufinancování

Více

Systém kontrol realizovaných u příjemců. Bc. Petr Onemichl, DiS. 12. června 2014

Systém kontrol realizovaných u příjemců. Bc. Petr Onemichl, DiS. 12. června 2014 Systém kontrol realizovaných u příjemců Bc. Petr Onemichl, DiS. 12. června 2014 Čl. 60 nařízení (ES)1083/2006 a čl. 13 NK (ES)1828/2006 ŘO ověřuje, zda byly spolufinancované produkty dodány a služby poskytnuty

Více

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx

ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx Příloha č. 2 ROZHODNUTÍ O POSKYTNUTÍ DOTACE č: (pořadové číslo) Dopis o schválení přidělení grantu projektu/sub-projektu/iniciativě č. CZ xxx Část I Poskytovatel a příjemce dotace 1. Poskytovatel dotace:

Více

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz)

Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz) Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz) Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Název veřejné zakázky:

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: C142285. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: C142285. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Příloha č. 1 Výzva k podání nabídek Číslo zakázky: 01-2014 Název programu: Registrační číslo projektu Název projektu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost CZ.1.07/1.5.00/34.0038 Škola otevřená

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE Vzdělávání zaměstnanců STAFIKO stav, s.r.o. Registrační číslo projektu: CZ.1.04/1.1.02/35.01446 Název zakázky: Zvýšení kvalifikace, odbornosti a dovednosti zaměstnanců Výběrové řízení

Více

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10

Seminář pro příjemce Realizace projektů Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Seminář pro příjemce Realizace projektů 12. 12. 2016 Výzva č. 6, č. 7 a č. 10 Obsah prezentace I Důležité dokumenty Řízení projektu Změny projektu Ukládání dokumentace Kontroly Monitorovací zpráva Přílohy

Více

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby;

V rámci přípravy výstavby: kontrola veškerých podkladů předaných objednatelem nebo jím pověřenou osobou zhotoviteli stavby; Krajská správa silnic Libereckého kraje Československé armády 4805/24, 466 05 Jablonec nad Nisou Fakturační adresa je: Liberecký kraj se sídlem: U Jezu 642/2a, 461 80 Liberec 2 zastoupený: Mgr. Stanislavem

Více

Příručka. pro akreditovaná pracoviště. Aktualizace: 24. 2. 2011

Příručka. pro akreditovaná pracoviště. Aktualizace: 24. 2. 2011 Příručka pro akreditovaná pracoviště Aktualizace: 24. 2. 2011 1 OBSAH: Podmínky akreditovaného pracoviště pro účast na projektu... 3 Povinnosti akreditovaného pracoviště při účasti na projektu... 3 Postup

Více

Specifikace TSDI. 2. Účelem této veřejné zakázky je zabezpečení zdárné kompletní realizace stavby Pavilonu Farmacie II.

Specifikace TSDI. 2. Účelem této veřejné zakázky je zabezpečení zdárné kompletní realizace stavby Pavilonu Farmacie II. Příloha č. 1 Zadávací dokumentace Počet listů: 5 Specifikace TSDI přesná specifikace předmětu plnění, všech souvisejících úkonů a dílčích plnění TSDI podlimitní veřejné zakázky Pavilon Farmacie II - TSDI

Více

Postupy pro zadávání zakázek. při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK

Postupy pro zadávání zakázek. při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK Zadávání zakázek Pokud příjemce nebo partner není schopen zajistit činnosti spojené s realizací projektu vlastními zaměstnanci

Více

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: C142377. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: C142377. Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Příloha č. 3 Návrh smlouvy

Příloha č. 3 Návrh smlouvy Příloha č. 3 Návrh smlouvy Tyto obchodní podmínky je uchazeč povinen zapracovat do návrhu na uzavření smlouvy předkládaného jako součást nabídky na realizaci zakázky. Obsah obchodních podmínek může uchazeč

Více

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA

STATUTÁRNÍ MĚSTO OPAVA PÍSEMNÁ VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDEK k veřejné zakázce malého rozsahu na dodávky s názvem Nákup výpočetní techniky (tato zakázka je zadávána mimo režim zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek) Zadávací

Více

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí

<jméno a příjmení> náměstek ministra financí Příloha č. 3 a) náměstek ministra financí V Praze dne Č.j.: /******/20yy-pm PID: Název projektu/sub projektu/iniciativy: název projektu/sub projekt/iniciativy č. (dále jen projekt/sub

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Název zakázky: Předmět zakázky (služba, dodávka nebo stavební práce): Pořízení softwaru pro podporu řízení lidských zdrojů a technická podpora po dobu realizace projektu Dodávka

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo zakázky: Název programu: Registrační čísla projektů: Název projektů: Název zakázky: Předmět zakázky: Datum vyhlášení zakázky: Název/ obchodní firma zadavatele: Sídlo zadavatele:

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.3 Účinnost od 22. 6. 2015 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice

OBEC BLATNICE. Vnitřní směrnice č.2/2015. Směrnice k finanční kontrole. Obsah směrnice OBEC BLATNICE Vnitřní směrnice č.2/2015 Směrnice k finanční kontrole Obec: Blatnice Adresa: Blatnice 132, 675 51 Jaroměřice n. Rok Směrnici zpracoval: Soňa Málová Datum zpracování: 24.4.2015 Směrnici schválil:

Více

Smlouva o zajištění služeb

Smlouva o zajištění služeb Příloha zadávací dokumentace: Návrh smlouvy o zajištění služeb závazné obchodní podmínky na veřejnou zakázku s názvem Zahraniční jazykové kurzy pro učitele a stínování pro pedagogy Smlouva o zajištění

Více

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany. Dodavatel: Zastoupený: Sídlo: DIČ: Bankovní spojení: Číslo účtu: Telefon: E-mail: ( dále jen dodavatel)

KUPNÍ SMLOUVA. I. Smluvní strany. Dodavatel: Zastoupený: Sídlo: DIČ: Bankovní spojení: Číslo účtu: Telefon: E-mail: ( dále jen dodavatel) 1 KUPNÍ SMLOUVA I. Smluvní strany Dodavatel: Zastoupený: Sídlo: IČ: DIČ: Bankovní spojení: Číslo účtu: Telefon: E-mail: ( dále jen dodavatel) Objednatel: Zastoupený: Mgr. Jaroslavou Cháberovou Sídlo: 386

Více

Modernizace učeben ZŠ Troubky pro zlepšení využívání IT technologií při výuce reg. č. CZ.1.12/2.3.00/ Smlouva o dílo

Modernizace učeben ZŠ Troubky pro zlepšení využívání IT technologií při výuce reg. č. CZ.1.12/2.3.00/ Smlouva o dílo Smlouva o dílo ve smyslu 536 a následujících ustanovení zákona č. 513/1991 Sb., obchodní zákoník, ve znění pozdějších předpisů. I. Smluvní strany Objednatel: Základní škola a Mateřská škola Troubky Adresa:

Více

/ Krajský úřad Jihomoravského kraje

/ Krajský úřad Jihomoravského kraje / Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor kontrolní a právní - oddělení přezkumu obcí Žerotínovo nám. 3 601 82 Brno SpZn.: S - JMK 69702/2014 OKP Č. j.: JMK 69702/2014 ZPRÁVA o výsledku přezkoumání hospodaření

Více

Mgr. Petra Řepíková Funkce: kontrolor Funkce: vedoucí odboru kontroly

Mgr. Petra Řepíková Funkce: kontrolor Funkce: vedoucí odboru kontroly Příloha č. k vyhlášce č. 416/4 Sb. Tabulka stavů vybraných ukazatelů z ukončených kontrol nakládání s veřejnými prostředky, auditů a přezkoumání hospodaření vykonaných u orgánu veřejné správy jinými kontrolními

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek Číslo veřejné zakázky (bude doplněno poskytovatelem dotace) 1 Název programu: Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Registrační číslo projektu CZ.02.3.68/0.0/0.0/16_034/ 0008358

Více

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU

PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU PŘÍLOHA č. 17j) příruček pro žadatele a příjemce OP VaVpI SEZNAM PŘÍLOH ZÁVĚREČNÉ MONITOROVACÍ ZPRÁVY A ZÁVĚREČNÉ ŽÁDOSTI O PLATBU Verze č. 1.2 Účinnost od 10. 7. 2014 SEZNAM ZMĚN Část Změny v textu oproti

Více

METODICKÝ POKYN. Vzor smlouvy o spolupráci při realizaci integrovaného projektu V 25 MP VSIGP 5.0

METODICKÝ POKYN. Vzor smlouvy o spolupráci při realizaci integrovaného projektu V 25 MP VSIGP 5.0 METODICKÝ POKYN Vzor smlouvy o spolupráci při realizaci integrovaného projektu V 25 MP VSIGP 5.0 Obsah: 1. ÚVOD... 3 2. SMLOUVA O SPOLUPRÁCI PŘI REALIZACI INTEGROVANÉHO PROJEKTU... 4 3. SMLOUVA O KOORDINACI

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Příloha č. 1 Číslo zakázky: 2/2012 Výzva k podání nabídek Název programu: Registrační číslo projektu: Název projektu: Název zakázky: Předmět zakázky: (služba/dodávka/stavební práce) Operační program Vzdělávání

Více

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace číslo smlouvy:.

VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace číslo smlouvy:. Příloha č. 2 Programu statutárního města Přerova pro poskytování dotací na obnovu exteriéru památkově významných staveb na území města Přerova pro rok 2018 VZOR Veřejnoprávní smlouva o poskytnutí dotace

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0447/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0447/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo SML/0447/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 709/34, 750 11 Přerov

Více

Zajištění interního auditu. Část první Statut útvaru interního auditu

Zajištění interního auditu. Část první Statut útvaru interního auditu Rektorský výnos č. 9/2008 Zajištění interního auditu V souladu se zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů (zákon o finanční kontrole), v platném znění,

Více

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA

POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH OS 1 6 OP DOPRAVA Fond soudržnosti Evropský fond pro regionální rozvoj Evropská unie Investice do vaší budoucnosti POSTUPY A FINANČNÍ LIMITY PRO ZADÁVÁNÍ ZAKÁZEK MALÉHO ROZSAHU A ZAKÁZEK S VYŠŠÍ HODNOTOU V RÁMCI PRIORITNÍCH

Více

215/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 2. dubna o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje

215/2004 Sb. ZÁKON. ze dne 2. dubna o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje 215/2004 Sb. ZÁKON ze dne 2. dubna 2004 o úpravě některých vztahů v oblasti veřejné podpory a o změně zákona o podpoře výzkumu a vývoje Změna: 109/2009 Sb. Změna: 109/2009 Sb. (část) Změna: 109/2009 Sb.

Více

Příručka. pro realizátory vzdělávacích aktivit. Verze 0.4. Datum aktualizace:

Příručka. pro realizátory vzdělávacích aktivit. Verze 0.4. Datum aktualizace: Verze 0.4 Příručka pro realizátory vzdělávacích aktivit Datum aktualizace: 31.3.2011 Obsah Podmínky pro realizátory vzdělávacích aktivit účastnící se projektu... 3 Povinnosti pro realizátory vzdělávacích

Více

420/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. června 2004

420/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. června 2004 Systém ASPI - stav k 3.6.2009 do částky 45/2009 Sb. a 18/2009 Sb.m.s. Obsah a text 420/2004 Sb. - poslední stav textu 420/2004 Sb. ZÁKON ze dne 10. června 2004 o přezkoumávání hospodaření územních samosprávných

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0377/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0377/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0377/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 34 číslo bankovního

Více

1952/2, DIČ: CZ

1952/2, DIČ: CZ KUJCP01CPB6H Smlouva o poskytnutí dotace Jihočeského kraje na úhradu nezpůsobilých výdajů projektu Snížení energetické náročnosti Střední školy polytechnické v Českých Budějovicích44 schváleného Ministerstvem

Více

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE

ZADÁVACÍ DOKUMENTACE ZADÁVACÍ DOKUMENTACE POSKYTOVÁNÍ PRÁVNÍCH SLUŽEB V OBLASTI VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK při realizaci národních a regionálních individuálních projektů Úřadem práce v Karlových Varech v rámci Operačního programu Lidské

Více

INTERNÍ AUDIT A VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLA

INTERNÍ AUDIT A VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLA INTERNÍ AUDIT A VEŘEJNOSPRÁVNÍ KONTROLA Metodická pomoc pro příjemce dotací z rozpočtu města Šternberka Ing. Marie Kolářová interní auditor Městský úřad Šternberk Horní nám. 16, 785 01 Šternberk tel.:

Více

Kontrola Úřadu pro ochranu osobních údajů

Kontrola Úřadu pro ochranu osobních údajů Kontrola Úřadu pro ochranu osobních údajů jak se na ni připravit? SOURHN 1. Základní právní rámec a relevantní právní předpisy 2. Zahájení kontroly 3. Ústní jednání a místní šetření 4. Oprávnění kontrolujících

Více

Kontrolní řád obce Přelovice

Kontrolní řád obce Přelovice Kontrolní řád obce Přelovice počet listů: 19 schváleno dne: 14.3.2008 nabytí platnosti: 1.4.2008-1- V souladu se zákonem č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole ve veřejné správě a o změně některých zákonů

Více

Výzva k podání nabídek

Výzva k podání nabídek Výzva k podání nabídek (pro účely uveřejnění na www.msmt.cz nebo www stránkách krajů pro zadávání zakázek z prostředků finanční podpory OP VK, které se vztahují na případy, pokud zadavatel není povinen

Více

Příloha č. 7. Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace

Příloha č. 7. Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace Příloha č. 7 usnesení z 26. zasedání Zastupitelstva města Stříbra dne 23. března 2008 Zastupitelstvo města Stříbra s c h v a l u j e: Podmínky Rozhodnutí o poskytnutí dotace (dále jen Podmínky ) Příjemce:

Více

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015

Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015 Smlouva o poskytnutí dotace číslo MMPr-SML/0344/2015 Statutární město Přerov IČ: 00301825 DIČ: CZ00301825 zastoupené náměstkem primátora Bc. Tomášem Navrátilem se sídlem Přerov, Bratrská 34 číslo bankovního

Více

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY

VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY STŘEDNÍ ŠKOLA ŘEMESLNÁ A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, SOBĚSLAV, WILSONOVA 405 VÝZVA K PODÁNÍ NABÍDKY Výběrové řízení není realizováno dle zákona č. 134/2016 Sb., o zadávání veřejných zakázek. Výběrové řízení je realizováno

Více

PŘÍLOHA Č. 9 NÁVRH PODMÍNEK REGISTRACE PROJEKTU

PŘÍLOHA Č. 9 NÁVRH PODMÍNEK REGISTRACE PROJEKTU PŘÍLOHA Č. 9 NÁVRH PODMÍNEK REGISTRACE PROJEKTU Řízená kopie elektronická Vydání: 1.3 Revize: 3 Strana 1 z 6 Návrh Podmínek Registrace projektu (projektu) Nedílnou součástí Registrace projektu i. č 113V

Více

Projektová dokumentace Galerie Muzyka

Projektová dokumentace Galerie Muzyka O B E C P L A V Y okres Jablonec n.nisou, kraj Liberecký IČ: 00 262 510 468 46 Plavy 186 483 398 124 775 238 242 mailto: obec@ plavy.cz www.plavy.cz IDDS: sgabjgp v Plavech dne 28.6.2019 čj. 211/2019/PL

Více

Důvod a způsob založení povinného subjektu, včetně podmínek a principů, za kterých provozuje svoji činnost ( 5 odst. 1 písm.

Důvod a způsob založení povinného subjektu, včetně podmínek a principů, za kterých provozuje svoji činnost ( 5 odst. 1 písm. Důvod a způsob založení povinného subjektu, včetně podmínek a principů, za kterých provozuje svoji činnost ( 5 odst. 1 písm. a) zákona): Oblastní inspektorát práce pro Jihočeský kraj a Vysočinu (dále též

Více

PŘÍLOHA Č. 11 NÁVRH PODMÍNEK STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ PROJEKTU OSS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 10

PŘÍLOHA Č. 11 NÁVRH PODMÍNEK STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ PROJEKTU OSS. Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 10 PŘÍLOHA Č. 11 NÁVRH PODMÍNEK STANOVENÍ VÝDAJŮ NA FINANCOVÁNÍ PROJEKTU OSS Řízená kopie elektronická Vydání: 1.2 Revize: 2 Strana 1 z 10 Podmínky Stanovení výdajů na financování projektu OSS (dále jen Podmínky

Více