Předmětová komise anglického jazyka 2013/14

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Předmětová komise anglického jazyka 2013/14"

Transkript

1 Předmětová komise anglického jazyka 2013/14 Gymnázium Česká ul. Mgr. Pavla Figurová prima, sekunda, sexta, 2A, 3A, AK 3/7 Mgr. Klára Jarošová tercie, kvarta, oktáva, 2A, 4A, AK 4/8, AK 4/8 PaedDr. Marcela Radová kvarta, kvinta, sexta, septima, 1A, AK 4/8 Mgr. Věra Regulová kvinta, septima, oktáva, 1A, 4A, AK 3/7, AK 3/7, AK 4/8 Mgr. Ivana Tomášková prima, sekunda, tercie, 3A Učebnice používané jednotně všemi vyučujícími pro třídy prima až kvarta English Plus 1, 2, 3

2 a učebnice používané ve všech vyšších ročnících - Maturita Solutions - též 2nd edition - Elementary, Pre-intermediate, Intermediate a Upper-intermediate Ready for FCE pro kurzy anglické konverzace ve 3. a 4. ročníku Anglické časopisy odebírané studenty: Měsíčník R a. R (Raindrops and Rainbow) je určen žákům, kteří s angličtinou již začali, ale jsou stále ještě na základní úrovni. Objednán pro 47 žáků. Měsíčník Bridge je zaměřen na studenty pokročilé v angličtině a ty, kteří se připravují k maturitní zkoušce. Objednán pro 100 studnetů.

3 Projekty: Podpořit nadané ve spolupráci s předmětovou komisí českého jazyka a literatury (Olympiáda z českého jazyka) a předmětovou komisí tělesné výchovy (Sportovní den) Každý rok v prosinci Junioři (žáci primy až kvarty) a Senioři (žáci 1. až 4. ročníku a kvinty až oktávy) se účastní školního kola soutěže v anglické konverzaci, z něhož jsou nejlepší účastníci nominováni do okresních kol v jednotlivých kategoriích. Ohlédnutí: V loňském školním roce bylo do English Conversation Competition Junior přihlášeno 32 žáků z tříd prima až kvarta a nejúspěšnějšími byli: Jan Maršík (prima), Barbora Wortnerová (sekunda) Miloš Vondráček (tercie) Simona Matějovská (kvarta) 2. dubna se konalo krajské kolo pro Jendu Maršíka z primy i z obrázku je patrné, že souboj s o několik let staršími a většími hochy nebyl zcela vyrovnaný, ale Jenda rozhodně se s nimi utkal statečně. Příprava na příště!

4 Do English Conversation Competition Senior přihlásilo 34 žáků a největších úspěchů ve svých kategoriích dosáhli: Kateřina Bambasová (1A) Klára Fořtová (2A) Jan Kučera (kvinta) Jan Zelenka, Emil Skříšovský, Lucie Junková (septima)

5 22. února se konalo okresní kolo kategorie studentů z vyšších ročníků, z 30 účastníků se do finále dostali i naši Jan Zelenka a Emil Skříšovský ze septimy. Škoda, že ztratili pár bodů v jiných disciplínách, ale ve speaking skills a zvláště v debatě z prezidentské kampaně byli zcela přesvědčiví: Zelenka / Skříšovský for President! I na závěr tohoto roku, v posledním školním týdnu v prosinci se bude konat školní kolo soutěže v anglické konverzaci. Věříme, že bude hojně navštíveno a že jako vždy nejen dobře vybereme kandidáty do dalších okol, ale též všichni strávíme příjemný čas s našimi výmluvnými a vtipnými studenty angličtiny. Divadelní představení v angličtině: Ve čtvrtek 17. října se 120 žáků z různých tříd gymnázia šlo podívat na divadelní představení v jazyce anglickém (s rodilými mluvčími) Jekyll and Hyde temný příběh podle R. L. Stevensona o dvou protikladných silách v nás všech a o tom, jak snadné a lákavé je podlehnout a jak těžké je ovládnout temné a zlé síly. Starý příběh (vydaný v roce 1886), ale zase znovu přítomný. Působivé jevištní zpracování, pěkná místa v předních řadách a to potěšení z jazyka, kterému jsme docela rozuměli! Však se také těšíme na další představení na jaře, slíbili proslulý příběh Petera Pana podle J. M. Barrie. Kroužky v mimoškolním čase nabízené pro žáky školy na podporu anglického jazyka zahrnují všechny základní okruhy přípravné kursy ke zkouškám na jednotlivých úrovních od elementary (KET, tj. na úrovni A1 A2) přes pokročilou (PET, tj. úroveň B1) až po hodně pokročilou (FCE, tj. úroveň B2 nabízejí vyučující anglického jazyka Věra Regulová, Tamara Divišová a Marcela Radová. Bližší informace lze najít též v sekci Kroužky. Rodilý mluvčí z Velké Británie Daniel Haines působí na naší škole třetím rokem. V tomto roce nabízí hodinu anglické konverzace každé týden, přičemž studenti nemusí hradit žádný poplatek. Zatím byl domluven čas pro studenty z vyšších ročníků dle jejich zájmu a časových možností na úterý od do hod.

6 Daniel Haines fishing (trying to catch clever fish?) ímaturitní zkouška z anglického jazyka profilová Ústní zkouška z jazyka anglického trvá 15 min. (A), předcházející studentova příprava trvá taktéž 15 min. (B). (A) Ústní zkouška je rozdělena do čtyř poměrných částí: 1 student se představí maturitní komisi a zodpoví několik otázek zkoušejícího k zadanému tématu 2 student popíše a porovná obrázky k danému tématu samostatný projev řízený zkoušejícím 3 - práce s textem, jazykem a reáliemi k danému tématu interaktivní student správně přečte dva krátké odstavce a splní zadané úkoly 4 student samostatně pohovoří k danému tématu dle studentovy volby je Buďto založen na studentově projektu k danému tématu (pouze obrazový materiál dle vlastní volby), nebo reaguje na úkol zadaný zkoušejícím (B) Student si u předsedy maturitní komise vylosuje jedno ze 30 témat. Obdrží úkoly k vylosovanému tématu, tj. - pracovní list s konkrétními úkoly - sadu obrázků k popisu a porovnání Pro přípravu smí používat školou dodané slovníky a přinést svůj projekt k tématu. Do pracovního listu zaznamená své odpovědi k části 3. Studentův výkon je hodnocen z těchto hledisek. - splnění zadání úkolu, komunikativnost a samostatnost projevu, - lexikální kompetence rozsah slovní zásoby a vhodnost použití slov a slovních spojení

7 - gramatická kompetence a prostředky textové návaznosti rozsah, vhodnost a správnost gramatických struktur a spojovacích výrazů, výstavba věty a soudržnost a spojitost celého projevu, - fonologická kompetence výslovnost a intonace, plynulost projevu Maturitní témata Transport and travelling - Traditions, festivals, holidays - The way of life - The United Kingdom - The U. S. A. - The place where I live - The English-speaking countries, the Commonwealth - The Czech Republic - Teenagers life - Sports and games Prague - Money, shopping, services - Media the world today - Leisure activities, likes and hobbies - Learning foreign languages - Home and house - History and people - Health and medical care - Geography and climate - Future career and jobs - Food and drink - Family and friends - Environment and ekology - Education and school systém - Crime and punishment - Communication and letter writing - Clothes, fashion and beauty - Books and reading - Arts and entertainment - A trip to London Státní maturita General topics for Parts 1, 2 and 4 Personal identification - House and home - Environment - Daily life - Free time - Entertainment - Travel - Transport - Relations with other people - Health and body care - Shopping - Food and drink - Services - Mass media - Places - Language - Education - Jobs - Sports - Weather Part 3 - Gymnázium Česká (všeobecně zaměřené) reálie (3/4) a literatura (1/4) Shakespeare - Poetry - British prose writers - American prose writers - Czech literature in the world - Films based on books - A visit to London / Sightseeing A friend on a visit to Prague / Sightseeing - New York what to see - Place where I live - Getting around UK / Sightseeing - Living and housing in UK, USA + CR - Food and drink in ESC - Political life of UK + USA + CR - Over the map of UK - geography and climate - Over the map of USA - geography and climate - Over the map of CR - geography and climate - European Union - Important events and personalities in the past and present of UK + Royalty in Britain - Important events and personalities in the past and present of USA - Important events and personalities in the past and present of CR - Environmental issues and ecological problems in headlines current affairs - English-speaking countries - Festivals, holidays and traditions in CR and ESC - Global problems and charity - current affairs Ještě jedno ohlédnutí: Studijně poznávací zájezd do Velké Británie červen 2013 nabízíme všem žákům naší školy pravidelně nejméně jednou za dva roky. Letos byl největší zájem o cestu do hlavního města Velké Británie Londýna. Zájezd nám spolehlivě zprostředkovala cestovní agentura CK Royal Příbram a dopravní společnost TAD Trutnov.

8 Vyrazili jsme v sobotu 1. června pohodlným (třináctimetrovým) autobusem se dvěma naprosto profesionálními řidiči Martinem a Ivošem, čtyřmi členy pedagogického sboru, kteří se podíleli na všech nutných činnostech spojených s organizací programu i případného volného času a průvodcovské činnosti, a 38 žáky naší sloučené školy dva účastníci našeho zájezdu Martin a Jakub (z dosud odloučeného pracoviště) se stali našimi milými společníky. Program byl bohatý zahrnoval mnohé z možných atrakcí Londýna, hodně cestování autobusem i pěšky, tisíce získaných fotografií (z nichž mnohé již byly v jednotlivých třídách úspěšně prezentovány), spousty krásných dojmů i zarážejících překvapení (jak krásná je naše škola ve srovnání s tou, do které jsme chodili tam!), super slunné počasí s modrou oblohou po celou dobu (sice jsme věděli o povodních u nás doma, ale nenechali jsme se tím na výletě příliš rozptýlit), a tedy i pěkné opálení, suvenýry, trička a nadšení z Anglie i z poznání, že jazykem, kterému se učíme ve škole v Čechách se s Angličany i jinými národnostmi domluvíme (myšlen je jazyk anglický). Všude jsme byli chváleni v rodinách byli nadšení (nejenom díky porovnání s jejich obvyklými hosty - francouzskými studenty), nadšené byly i naše děti většina si dobře po večerech popovídala se svými rodinami, byť ne vždy byly ryze anglického původu. Ani ve škole se zpočátku nestihli vyrovnat s naší jazykovou úrovní, samozřejmě vyšší než očekávali. A tak byla-li posílena náklonnost k angličtině a k zemi, v níž se jí mluví jakožto mateřským jazykem, pochvalu má i náš zájezd, neboť se kromě jiného stal pobídkou pro další chtění něčeho dosáhnout. Již se těšíme na další cesty do anglicky mluvící země! První procházka po anglické půdě v Doveru k Louis Bleriot Monument

9 Neobyčejná setkání - hned první den v Londýně toto s názvem Deštník z Piccadilly Druhý den v divadle Globe naše Bára nebo mladá renesanční dáma?

10 Ve Windsoru už jenom žasneme nad neutuchající disciplínou a energií Britů dáme přednost (tak jako Britové) relaxaci v parku. Je středa. Kde to zase jsme? Přece v Hampton Court za časů Jindřicha VIII.

11 Tady bydlíme samozřejmě upstairs s vyhlídkou nikoliv do parku, ale typické back garden. A toto je naše maminka Joan (a její George v anglické rodině nesmí chybět pets).

12 A ve čtvrtek konečně všichni dostali vysvědčení. A je to tady další neobyčejná setkání mnohým se splnil sen!

13 Některým se splnilo přání i v pátek a nebylo to procházka po čarokrásných útesech Beachy Head či Seven Sisters. My ostatní jsme také neodolali ale jen po kotníky. Sobota poslední záchranná akce před londýnskou radnicí

14 Tolik mořských panen jako v Cutty Sark jsme ještě neviděli, ale už toho bylo dost. Jedeme domů! Bylo to hezké a bylo toho hodně. Tak tedy zase napřesrok!

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64, PSČ 370 21. www.gymceska.cz. 3 student popíše a porovná obrázky k danému tématu, vyjádří svůj názor k dané

Gymnázium, České Budějovice, Česká 64, PSČ 370 21. www.gymceska.cz. 3 student popíše a porovná obrázky k danému tématu, vyjádří svůj názor k dané Maturitní zkouška z anglického jazyka profilová úroveň B2 Ústní zkouška z jazyka anglického trvá 15 min. (A), předcházející studentova příprava trvá taktéž 15 min. (B). (A) Ústní zkouška je rozdělena do

Více

Maturitní zkouška státní z anglického jazyka

Maturitní zkouška státní z anglického jazyka Maturitní zkouška státní z anglického jazyka Úroveň B1 General topics for Parts 1, 2 and 4 pro obě zaměření stejná 1. Personal identification 2. House and home 3. Environment 4. Daily life 5. Free time

Více

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURUTNÍ ZKOUŠCE Z ANGLICKÉHO JAZYKA

TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURUTNÍ ZKOUŠCE Z ANGLICKÉHO JAZYKA strana: 1/5 TEMATICKÉ OKRUHY PRO OPAKOVÁNÍ K MATURUTNÍ ZKOUŠCE Z ANGLICKÉHO JAZYKA Název předmětu u maturitní zkoušky: Anglický jazyk nepovinně volitelný Studijní obor: Název oboru a jeho zaměření, kód

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI školní vzdělávací program PLACE HERE Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav 293 80 Název ŠVP Platnost 1.9.2009 Dosažené vzdělání Střední vzdělání s maturitní zkouškou Název RVP Délka studia v

Více

Témata k maturitní zkoušce z anglického jazyka. Školní rok: 2014/2015 Obor vzdělání: zdravotnický asistent. 1. Osobní charakteristika

Témata k maturitní zkoušce z anglického jazyka. Školní rok: 2014/2015 Obor vzdělání: zdravotnický asistent. 1. Osobní charakteristika Témata k maturitní zkoušce z anglického jazyka Školní rok: 2014/2015 Obor vzdělání: zdravotnický asistent 1. Osobní charakteristika - moje koníčky, záliby - denní program, volný čas - životopis - popis

Více

Témata k maturitní zkoušce z anglického jazyka

Témata k maturitní zkoušce z anglického jazyka Témata k maturitní zkoušce z anglického jazyka Střední zdravotnická škola a Vyšší odborná škola zdravotnická, Příbram I, Jiráskovy sady 113 Školní rok: 2013/2014 Obor vzdělání: zdravotnický asistent -

Více

1. Osobní charakteristika

1. Osobní charakteristika TÉMATICKÉ OKRUHY K ÚSTNÍ MATURITNÍ ZKOUŠCE Z ANGLICKÉHO JAZYKA Obor vzdělání: 78-42 - M/04 ZDRAVOTNICKÉ LYCEUM Školní rok 2015/2016 1. Osobní charakteristika - moje koníčky, záliby - denní program, volný

Více

Témata školních zkušebních úloh anglický jazyk 2018/19

Témata školních zkušebních úloh anglický jazyk 2018/19 Témata školních zkušebních úloh anglický jazyk 2018/19 1. Shopping + Services 2. Food + Cooking + Eating out 3. Sports and Games 4. Weather + Climate + Ecology 5. Free Time + Leisure Activities 6. Travelling

Více

Podklady pro hodnocení profilové maturitní zkoušky

Podklady pro hodnocení profilové maturitní zkoušky Podklady pro hodnocení profilové maturitní zkoušky Gymnázium, Prachatice, Zlatá stezka 137 Obsah PROFILOVÁ ZKOUŠKA: Matematika... 2 PROFILOVÁ ZKOUŠKA: Německý jazyk... 3 PROFILOVÁ ZKOUŠKA: Anglický jazyk...

Více

Informace o jazykových kurzech

Informace o jazykových kurzech Informace o jazykových kurzech ANGLIČTINA 1. ročník roční školné: Kč 3.850/80 vyučovacích hodin - cena Kč 48/hod Eurolingua English 1, probírané učivo: Eurolingua English 1: 1. 11. lekce konverzační témata:

Více

Pořadatel: Kontaktní osoba: Datum konání: Místo konání: Prezence: Přihlášky: Soutěží: Kategorie: Pravidla: Doprava a jízdné: Financuje: Postup:

Pořadatel: Kontaktní osoba: Datum konání: Místo konání: Prezence: Přihlášky: Soutěží: Kategorie: Pravidla: Doprava a jízdné: Financuje: Postup: Propozice okresního kola Cheb školních předmětových soutěží žáků středních škol v SvCJ-angličtina; kategorie III Karlovarský kraj, školní rok 2008/2009 vyhlašuje MŠMT ČR, organizuje OŠMT KÚ KK financuje

Více

Pořadatel: Kontaktní osoba: Datum konání: Místo konání: Prezence: Přihlášky: Soutěží: Kategorie: Pravidla: Doprava a jízdné: Financuje: Postup:

Pořadatel: Kontaktní osoba: Datum konání: Místo konání: Prezence: Přihlášky: Soutěží: Kategorie: Pravidla: Doprava a jízdné: Financuje: Postup: Propozice okresního kola Cheb školních předmětových soutěží žáků ZŠ a OG v SvCJ-angličtina; kategorie I.A,I.B,II.A,II.B Karlovarský kraj, školní rok 2008/2009 vyhlašuje MŠMT ČR, organizuje OŠMT KÚ KK financuje

Více

PROPOZICE okresního kola konverzační soutěže v anglickém jazyce Kategorie Ӏ. A, I. B, ӀӀ. A, ӀӀ. B

PROPOZICE okresního kola konverzační soutěže v anglickém jazyce Kategorie Ӏ. A, I. B, ӀӀ. A, ӀӀ. B Dům dětí a mládeže Tržní náměstí 346, 390 01 Tábor tel.: 381 202 821-28 http://www.ddmtabor.cz Ředitelství ZŠ a víceletých gymnázií V Táboře 11.12. 2015 okres Tábor PROPOZICE okresního kola konverzační

Více

SOUHRNNÝ PŘEHLED nově vytvořených / inovovaných materiálů v sadě

SOUHRNNÝ PŘEHLED nově vytvořených / inovovaných materiálů v sadě SOUHRNNÝ PŘEHLED nově vytvořených / inovovaných materiálů v sadě Název projektu Zlepšení podmínek vzdělávání SZŠ Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0358 Název školy Střední zdravotnická škola, Turnov, 28.

Více

- 2015 STROJÍRENSTVÍ V DOPRAVĚ

- 2015 STROJÍRENSTVÍ V DOPRAVĚ STROJÍRENSTVÍ V DOPRAVĚ 1. Jeřáby. 2. Hřídelové spojky v konstrukci dopravních strojů. 3. Šroubové spoje. 4. Spoje hřídele s nábojem. 5. Jeřábové kočky, kladkostroje, vázací a uchopovací prostředky. 6.

Více

Man s relationship to the scientific and technological progress

Man s relationship to the scientific and technological progress Man s relationship to the scientific and technological progress Man s relationship to the scientific and technological progress VY_32_INOVACE_03_02_01 Seznámení se základními poznatky o tematickém okruhu

Více

TÉMATA PRO ŠKOLNÍ ZKUŠEBNÍ ÚLOHY Z PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK ústní zkouška společné části maturitní zkoušky. 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání

TÉMATA PRO ŠKOLNÍ ZKUŠEBNÍ ÚLOHY Z PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK ústní zkouška společné části maturitní zkoušky. 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání 63-41-M/01 Ekonomika a podnikání 1. Housing 2. My family 3. My daily programme 4. Health and diseases 5. Sports and games 6. Travelling 7. Weather and seasons of the year 8. Hobbies and interests 9. Food

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI školní vzdělávací program PLACE HERE Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav 293 80 Název ŠVP Platnost 1.9.2009 Dosažené vzdělání Střední vzdělání s maturitní zkouškou Název RVP Délka studia v

Více

Tematický plán učiva

Tematický plán učiva Tematický plán učiva Předmět Jazyk anglický Školní rok 2013/2014 Třída-ročník 7. Vyučující : Mgr. Martina Štěpánová Rozumí obsahu jednoduché a zřetelně vyslovované konverzace dvou či více osob. 2. Když

Více

Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod. Část V. Osnovy

Školní vzdělávací program - Základní škola, Nový Hrádek, okres Náchod. Část V. Osnovy Část V. Osnovy II. stupeň VOLITELNÝ PŘEDMĚT KAPITOLA 32. - KONVERZACE V ANGLICKÉM JAZYCE Vzdělávací obor - vyučovací předmět: Doplňující vzdělávací obor volitelný předmět Konverzace v anglickém jazyce

Více

CHE - názvosloví o oxidy o sulfidy o halogenidy o hydridy o kyseliny o hydroxidy - ph - Živnostenské právo - Pracovní právo

CHE - názvosloví o oxidy o sulfidy o halogenidy o hydridy o kyseliny o hydroxidy - ph - Živnostenské právo - Pracovní právo 1. ROČNÍK ICT Textový editor, Microsoft Word - popis okna, základy práce, panely nástrojů - klávesnice, psaní a oprava textu - ukládání souboru, práce se souborem - formátování textu, odstavce - odrážky

Více

SILNIČNÍ VOZIDLA (SIV)

SILNIČNÍ VOZIDLA (SIV) maturitní témata povinné profilové zkoušky SILNIČNÍ VOZIDLA (SIV) 1. Motorová paliva a maziva 2. Skutečný oběh čtyřdobého zážehového spalovacího motoru 3. Pevné části PSM 4. Klikové ústrojí PSM 5. Rozvodové

Více

Učební osnova vyučovacího předmětu anglický jazyk

Učební osnova vyučovacího předmětu anglický jazyk Učební osnova vyučovacího předmětu anglický jazyk Obor vzdělání: 23-41-M/001 Strojírenství 26-41-M/01 Elektrotechnika Délka a forma studia: 4 roky, denní Celkový počet hodin za studium: 12 Platnost od:

Více

kód kurzu pokročilost den čas učebnice + lekce cena / pololetí zahájení info

kód kurzu pokročilost den čas učebnice + lekce cena / pololetí zahájení info Angličtina klasické (dopolední + odpolední) v kurzu "mini" / min. 7 - max. 8 v kurzu "Maxi" mini 13 AJ 1 úplní začátečníci úterý 16:30-18:00 mini 15 AJ 1 začátečníci úterý 18:30-20:00 mini 10 AJ 1 začátečníci

Více

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kopřivnice, příspěvková organizace. se sídlem Husova 1302, 742 21 Kopřivnice

Vyšší odborná škola, Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Kopřivnice, příspěvková organizace. se sídlem Husova 1302, 742 21 Kopřivnice ANGLICKÝ JAZYK Studijní obor: 23-41-M/001 Strojírenství 1) Applying For a Job 2) Our School 3) Our Town and Its Surroundings 4) The United Kingdom, London 5) The Czech Republic, Prague 6) The USA, Washington,

Více

Konverzace v německém jazyce

Konverzace v německém jazyce školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav

Více

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: Project 2 - T. Hutchinson, OXFORD

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: Project 2 - T. Hutchinson, OXFORD Project 2 - T. Hutchinson, OXFORD Vyučující: Mgr. Jana Volfová, Mgr. David Matuška Ročník: 6. (6. A, 6. B) Školní rok 2016/2017 - present tenses - question forms - naming items 2. My life - present simple

Více

II. Nástroje a metody, kterými ověřujeme plnění cílů

II. Nástroje a metody, kterými ověřujeme plnění cílů ANGLIČTINA Gymnázium PORG Libeň Angličtinu vyučujeme na PORGu Libeň jako první cizí jazyk, a proto se jí věnujeme v co největší míře ve všech ročnících. Studenti jsou připravováni k úspěšnému složení zkoušky

Více

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: Project 2 - T. Hutchinson, OXFORD

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: Project 2 - T. Hutchinson, OXFORD Project 2 - T. Hutchinson, OXFORD Vyučující: Mgr. Jana Volfová, Mgr. David Matuška, Mgr. Hana Fejklová Ročník: 6. (6. A, 6. B) Školní rok 2017/2018 1. Introduction - present tenses - question forms - naming

Více

Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Digitální učební materiály www.skolalipa.cz. III/ 2- Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy Číslo projektu Název projektu Klíčová aktivita STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály

Více

ANGLICKÝ JAZYK. 6. 9. ročník Charakteristika vyučovacího předmětu. Obsahové, časové a organizační vymezení

ANGLICKÝ JAZYK. 6. 9. ročník Charakteristika vyučovacího předmětu. Obsahové, časové a organizační vymezení 6. 9. ročník Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové, časové a organizační vymezení Předmět má časovou dotaci v 6. 9 ročníku po 3 vyučovacích hodinách týdně. Výuka na 2. stupni navazuje na druhé

Více

Jak pracovat s touto publikací? Úvod do knížky

Jak pracovat s touto publikací? Úvod do knížky Úvod do knížky Mozek je řídícím centrem pro prakticky všechny životní funkce nutné k přežití, přijímá a zpracovává signály z jiných částí těla a z okolí těla a rovněž jsou jím řízeny všechny lidské emoce

Více

SADA VY_32_INOVACE_AJ3

SADA VY_32_INOVACE_AJ3 SADA VY_32_INOVACE_AJ3 Přehled anotačních tabulek k dvaceti výukovým materiálům vytvořených Mgr. Magdou Brodovou. Kontakt na tvůrce těchto DUM: brodova@szesro.cz The Czech cuisine VY_32_INOVACE_AJ3.BRO.01

Více

MATURITNÍ TÉMATA PROFILOVÉ ČÁSTI A ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY (3. část)

MATURITNÍ TÉMATA PROFILOVÉ ČÁSTI A ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY (3. část) MATURITNÍ TÉMATA PROFILOVÉ ČÁSTI A ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY (3. část) Anglický jazyk Studijní obory: 41-41-M/01 Agropodnikání 16-01-M/01 Ekologie a životní prostředí 63-41-M/01

Více

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin

Učební plán. Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem. Celkový počet hodin Učební plán Vzdělávací program: 79-41-K/81 Gymnázium Forma studia: osmileté denní studium Nižší stupeň gymnázia Vyučovací předmět I. II. III. IV. celkem Český jazyk a literatura 4 4 4 4 16 Anglický jazyk

Více

English speaking countries

English speaking countries školní vzdělávací program PLACE HERE Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav 293 80 Název ŠVP Platnost 1.9.2009 Dosažené vzdělání Střední vzdělání s maturitní zkouškou Název RVP Délka studia v

Více

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK

CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK CHARAKTERISTIKA PŘEDMĚTU ANGLICKÝ JAZYK 1. Obsahové vymezení Cílem výuky anglického jazyka na vyšším stupni gymnázia je dosáhnout úrovně B2, C1 v závislosti na pokročilosti skupiny. Studenti, kteří složí

Více

NABÍDKA SKUPINOVÝCH KURZŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016

NABÍDKA SKUPINOVÝCH KURZŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 NABÍDKA SKUPINOVÝCH KURZŮ PRO ŠKOLNÍ ROK 2015/2016 Než si začnete vybírat: Můžete se přihlásit do nových i pokračujících kurzů, vhodnou úroveň Vám pomůžeme vybrat (rozřazovací test). Níže uvedené délky

Více

MATURITNÍ TÉMATA PROFILOVÉ ČÁSTI A ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY (3. část)

MATURITNÍ TÉMATA PROFILOVÉ ČÁSTI A ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY (3. část) MATURITNÍ TÉMATA PROFILOVÉ ČÁSTI A ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH SPOLEČNÉ ČÁSTI MATURITNÍ ZKOUŠKY (3. část) Anglický jazyk Studijní obory: 23-45-L/01 Mechanik seřizovač 36-47-M/01 Stavebnictví Třídy: 4. M,

Více

AJ 3_16_Prague.notebook. December 20, 2013. 1.úvodní strana

AJ 3_16_Prague.notebook. December 20, 2013. 1.úvodní strana 1.úvodní strana 1 PRAGUE AJ 3 Konverzační témata DUM č. 16 oktáva osmiletého gymnázia Mgr. Jitka Freundová Gymnázium Sušice Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Gymnázium Sušice Brána vzdělávání

Více

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova 5.18 - Učební osnovy: Konverzace v anglickém jazyce

Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova 5.18 - Učební osnovy: Konverzace v anglickém jazyce Reálné gymnázium a základní škola města Prostějova Zpracování osnovy předmětu Konverzace v anglickém jazyce koordinovala Mgr. Renata Horáková. Časová dotace Vyšší gymnázium: 5.N 2 hodiny, 3.V 2 hodiny

Více

Tematický plán učiva

Tematický plán učiva Tematický plán učiva Předmět Jazyk anglický Školní rok 20/2014 Třída-ročník 8. Vyučující : Mgr. Martina Štěpánová V kontextu odhaduje význam neznámých slov. 2. V jednoduchých autentických materiálech písemné

Více

TEMATICKÝ PLÁN 1. ročník

TEMATICKÝ PLÁN 1. ročník TEMATICKÝ PLÁN 1. ročník Happy House 1 autoři Maidment S., Roberts L., nakl. Oxford 1. Introduction - cassrooms comands - Why do we study english? 2. Unit 1 Welcome to Happy House! - greetings - introduction

Více

Angličtina pro radost I. Začátečníci

Angličtina pro radost I. Začátečníci Angličtina pro radost I. Začátečníci Richard Ludvík 1. vydání vydáno v červnu 2017 jako 53. publikace vydal Pavel Kohout (www.kknihy.cz) ISBN 978-80-7570-044-5 (epub) ISBN 978-80-7570-045-2 (mobi) ISBN

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ KRNOV MATURITNÍ OKRUHY Z TEORETICKÝCH ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ PRO TŘÍDU 4.A. pro školní rok 2014-2015

STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ KRNOV MATURITNÍ OKRUHY Z TEORETICKÝCH ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ PRO TŘÍDU 4.A. pro školní rok 2014-2015 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, příspěvková organizace Adresa: 794 01 Krnov, Opavská 49 554 611 557 Fax : 554 625 946 E-mail : skola@ssamp-krnov.cz www:ssamp-krnov.cz STŘEDNÍ

Více

Konverzace v anglickém jazyce. (čtyřleté gymnázium)

Konverzace v anglickém jazyce. (čtyřleté gymnázium) Konverzace v anglickém jazyce (čtyřleté gymnázium) Charakteristika vyučovacího předmětu Obsahové vymezení Vyučovací předmět pokrývá vzdělávací oblast Jazyk a jazyková komunikace, vychází ze vzdělávacího

Více

Biskupské gymnázium Žďár nad Sázavou vyšší stupeň osmiletého gymnázia, čtyřleté gymnázium. Receptivní řečové dovednosti

Biskupské gymnázium Žďár nad Sázavou vyšší stupeň osmiletého gymnázia, čtyřleté gymnázium. Receptivní řečové dovednosti Předmět: Seminář anglická literatura Ročník: oktáva, 4. ročník Biskupské gymnázium Žďár nad Sázavou vyšší stupeň osmiletého gymnázia, čtyřleté gymnázium Vypracoval: PhDr. Jitka Stráská Očekávaný výstup

Více

SILNIČNÍ VOZIDLA (SIV)

SILNIČNÍ VOZIDLA (SIV) maturitní témata povinné profilové zkoušky SILNIČNÍ VOZIDLA (SIV) 1. Motorová paliva a maziva 2. Skutečný oběh čtyřdobého zážehového spalovacího motoru 3. Pevné části PSM 4. Klikové ústrojí PSM 5. Rozvodové

Více

Konverzace v německém jazyce

Konverzace v německém jazyce školní vzdělávací program ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI PLACE HERE ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM DR. J. PEKAŘE V MLADÉ BOLESLAVI Název školy Adresa Palackého 211, Mladá Boleslav

Více

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u :

ČTENÍ. M e t o d i c k é p o z n á m k y k z á k l a d o v é m u t e x t u : ČTENÍ Jazyk Úroveň Autor Kód materiálu Anglický jazyk 9. třída Mgr. Martin Zicháček aj9-kap-zic-cte-01 Z á k l a d o v ý t e x t ( 1 5 0 2 5 0 s l o v ) : Christmas Christmas is for many people in the

Více

vzdělávací oblast vyučovací předmět ročník zodpovídá JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ANGLICKÝ JAZYK 5. G. GREGOVSKA

vzdělávací oblast vyučovací předmět ročník zodpovídá JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ANGLICKÝ JAZYK 5. G. GREGOVSKA umí se vhodným způsobem představit, uvést do kolektivu je schopen vyžádat si základní informace rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou sdělovány s pečlivou výslovností rozumí jednoduchému

Více

Maturity 2016 Obor vzděl{v{ní: 63-41-M/02 Obchodní akademie Vzděl{vací program: Obchodní akademie

Maturity 2016 Obor vzděl{v{ní: 63-41-M/02 Obchodní akademie Vzděl{vací program: Obchodní akademie Maturity 2016 Obor vzděl{v{ní: 63-41-M/02 Obchodní akademie Vzděl{vací program: Obchodní akademie Zaměření: Finance a daně Třída: 4.A Školní rok: 2015/2016 Podle 79 z{kona č. 561/2004 Sb., ve znění pozdějších

Více

státní svátek-den české státnosti

státní svátek-den české státnosti Plán školního roku 2018/19 Biskupské gymnázium září 3.9.2018 PO zahájení školního roku 5. - 7. 9. 2018 ST-PÁ seznamovací kurz 1.ročník 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT seznamovací kurz prima 10. - 11. 9. 2018 PO-ÚT

Více

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: Happy House 1 autoři Maidment S., Roberts L., nakl. Oxford

TEMATICKÝ PLÁN. Literatura: Happy House 1 autoři Maidment S., Roberts L., nakl. Oxford Happy House 1 autoři Maidment S., Roberts L., nakl. Oxford 1. Introduction - cassrooms comands - Why do we study english? 2. Unit 1 Welcome to Happy House! - greetings - introduction of book and members

Více

Předmět:: Anglický jazyk

Předmět:: Anglický jazyk 7 rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou sdělovány pomalu a s pečlivou výslovností 10 se zapojí do jednoduchých rozhovorů 7 rozumí jednoduchým pokynům a otázkám učitele, které jsou sdělovány

Více

Tabulka vypracovaných DUM

Tabulka vypracovaných DUM Tabulka vypracovaných DUM Číslo Zkratka Název Předmět 1 EUPŠ-Z4-BU III--Aj-001 Halloween AJ EUPŠ-Z4-BU III--Aj-00 A brave little dog AJ EUPŠ-Z4-BU III--Aj-00 Vampires AJ 4 EUPŠ-Z4-BU III--Aj-004 An alien

Více

MATURITNÍ OKRUHY Z TEORETICKÝCH A PRAKTICKÝCH PŘEDMĚTŮ TÉMATA 3. ČÁSTÍ PRACOVNÍCH LISTŮ K ÚSTNÍ ČÁSTI SPOLEČNÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA

MATURITNÍ OKRUHY Z TEORETICKÝCH A PRAKTICKÝCH PŘEDMĚTŮ TÉMATA 3. ČÁSTÍ PRACOVNÍCH LISTŮ K ÚSTNÍ ČÁSTI SPOLEČNÉ MATURITNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, KRNOV, příspěvková organizace Adresa: 794 01 Krnov, Opavská 49 554 611 557 Fax: 554 625 946 E-mail: skola@ssa-krnov.cz www.ssa-krnov.cz MATURITNÍ OKRUHY Z TEORETICKÝCH A PRAKTICKÝCH

Více

Britské společenství národů. Historie Spojeného království Velké Británie a Severního Irska ročník gymnázia (vyšší stupeň)

Britské společenství národů. Historie Spojeného království Velké Británie a Severního Irska ročník gymnázia (vyšší stupeň) Název vzdělávacího materiálu: Číslo vzdělávacího materiálu: Autor vzdělávací materiálu: Období, ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Vzdělávací oblast: Vzdělávací obor: Vzdělávací předmět: Tematická

Více

Září Proč se učíme anglicky Kde se mluví anglicky Co je angličtina Říjen Pozdravy při setkání a loučení Co říci ve správnou chvíli Členové rodiny

Září Proč se učíme anglicky Kde se mluví anglicky Co je angličtina Říjen Pozdravy při setkání a loučení Co říci ve správnou chvíli Členové rodiny 1 ročník Září Proč se učíme anglicky Kde se mluví anglicky Co je angličtina Říjen Pozdravy při setkání a loučení Co říci ve správnou chvíli Členové rodiny Části nábytku v pokoji Kdo se kde nachází Pexeso

Více

SEZNAM TÉMAT K PRAKTICKÉ PROFILOVÉ ZKOUŠCE Z ODBORNÉHO VÝCVIKU

SEZNAM TÉMAT K PRAKTICKÉ PROFILOVÉ ZKOUŠCE Z ODBORNÉHO VÝCVIKU SEZNAM TÉMAT K PRAKTICKÉ PROFILOVÉ ZKOUŠCE Z ODBORNÉHO VÝCVIKU Téma Název 1. Obvod A/D převodníku 2. Obvod pro řízení krokových motorků Každé téma obsahuje: Konstrukce a oživení elektronického obvodu Technologie

Více

Zpráva předmětové komise anglického jazyka ve školním roce aneb Jak se letos dařilo angličtině na naší škole

Zpráva předmětové komise anglického jazyka ve školním roce aneb Jak se letos dařilo angličtině na naší škole Zpráva předmětové komise anglického jazyka ve školním roce 2016-2017 aneb Jak se letos dařilo angličtině na naší škole Vyučující: Mgr. Pavla Figurová, PaedDr. Marcela Radová, Mgr. Věra Regulová, Mgr. Petra

Více

MATURITNÍ ZKOUŠKA 2017 TÉMATA ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA STÁTNÍ ČÁST

MATURITNÍ ZKOUŠKA 2017 TÉMATA ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA STÁTNÍ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKA 2017 TÉMATA ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA STÁTNÍ ČÁST Obsah Anglický jazyk třída IT4... 2 Anglický jazyk třída SV4 skupina P1... 3 Anglický jazyk třída SV4

Více

Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 78-42-M/01 Technické lyceum ANGLICKÝ JAZYK

Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 78-42-M/01 Technické lyceum ANGLICKÝ JAZYK Stanovení forem, termínů a témat profilové části maturitní zkoušky oboru vzdělání 78-42-M/01 Technické lyceum ANGLICKÝ JAZYK 1. Characteristics 2. The Czech Republic 3. Great Britain 4. London 5. The USA

Více

ODPOLEDNÍ angličtina úplní začátečníci 111 Ida Bartoňová 112 Pavla Vardžáková 113 Barča Sopuchová 117 Ida Bartoňová

ODPOLEDNÍ angličtina úplní začátečníci 111 Ida Bartoňová 112 Pavla Vardžáková 113 Barča Sopuchová 117 Ida Bartoňová ODPOLEDNÍ angličtina 111 Ida Bartoňová 112 Pavla Vardžáková 113 Barča Sopuchová 117 Ida Bartoňová začátečníci (3. semestr) 114 Barča Sopuchová 115 Ivana Juřicová Výukové materiály: New Headway Elementary

Více

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity

Kdo jsme? Co nabízíme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity osmi leté a čtyř leté studium osmi leté a čtyř leté studium 10. 1. 2018 Kdo jsme? Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje středoškolské vzdělání zakončené maturitní zkouškou

Více

Newsletter Gymnázia Thomase Manna

Newsletter Gymnázia Thomase Manna Newsletter Gymnázia Thomase Manna 2/2016 www.gtmskola.cz www.facebook.com/gtmskola Vážení rodiče, v dnešním newsletteru najdete výběr z našich aktivit z ledna 2016, důležité informace týkající se nejbližších

Více

Co nabízíme? Kdo jsme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity

Co nabízíme? Kdo jsme? Přijímací řízení na VŠ. Státní maturity 11. 1. 2017 PEKAŘE FA SE ÁZIUM DR. MN JO GY Co nabízíme? AR PEK G MB.C. Z AR PEK G MB.C. Z Kdo jsme? ÁZIUM DR. MN JO GY PEKAŘE FA SE Škola s třistaletou tradicí pojmenovaná po významném historikovi Poskytuje

Více

Učební osnova vyučovacího předmětu Anglický jazyk

Učební osnova vyučovacího předmětu Anglický jazyk Učební osnova vyučovacího předmětu Anglický jazyk Obor vzdělání: 23-41-M/01 Strojírenství 26-41-M/01 Elektrotechnika Délka a forma studia: 4 roky, denní Celkový počet hodin za studium: 102 Platnost od:

Více

Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima Maturanti 2026

Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima Maturanti 2026 Základní škola německo-českého porozumění a Gymnázium Thomase Manna, o.p.s. Prima 2017-2018 Maturanti 2026 1 Průběh dnešního setkání Představení Složka + papírování Informace: Stmelovací pobyt Harmonogram

Více

Metodický list pro 1. - 5. soustředění kombinovaného bakalářského studia předmětu BK_AAJ_3

Metodický list pro 1. - 5. soustředění kombinovaného bakalářského studia předmětu BK_AAJ_3 Metodický list pro 1. - 5. soustředění kombinovaného bakalářského studia předmětu BK_AAJ_3 1. SOUSTŘEDĚNÍ 1. Bridging the culture gap 2. City description 3. Money. Functions of money. Evolution of money.,

Více

Náhradník Náhradník 5.A

Náhradník Náhradník 5.A 5. (Testovací klíč: GSZUTIZ) Počet správně zodpovězených otázek Počet nesprávně zodpovězených otázek 0 23 Poslech Čtení s porozuměním Slovní zásoba Gramatika Konverzace 04 02 07 08 02 Obecná škola Otázka

Více

Základní škola, Praha 13, Mládí 135

Základní škola, Praha 13, Mládí 135 Základní škola, Praha 13, Mládí 135 Škola s rozšířenou výukou jazyků ve Školním vzdělávacím programu pro základní vzdělávání: Co se v Mládí naučíš www.zsmladi.cz 11 Year History of the English Competition

Více

ZÁŘÍ 2013. Logická olympiáda

ZÁŘÍ 2013. Logická olympiáda ZÁŘÍ 2013 1. 9. Ne 2. 9. Po Slavnostní zahájení školního roku 9.00 u dominikánů 3. 9. Út Projektový týden 4. 9. St Projektový týden 5. 9. Čt Projektový týden 6. 9. Pá Projektový týden 7. 9. So DS 8. 9.

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Mgr. Iveta Milostná VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Závěrečná písemná práce pro 5. ročník z anglického jazyka Autor: Mgr. Iveta Milostná Sada: VY_32_INOVACE_A19 Pořadové číslo: 19. Ročník: 5. ročník Datum vytvoření: 10. června

Více

Dokáže správně přečíst krátký text. Čtení vět dle probírané slovní zásoby. Rýmy autentické texty. Vánoční koledy

Dokáže správně přečíst krátký text. Čtení vět dle probírané slovní zásoby. Rýmy autentické texty. Vánoční koledy Druhý cizí jazyk: Anglický jazyk Ročník 7. Výstup podle RVP Výstup podle ŠVP Téma Učivo Přesahy, vazby, průřezová témata, poznámky Receptivní řečové dovednosti Čte nahlas plynule a foneticky správně texty

Více

Fakultní škola Ostravské univerzity

Fakultní škola Ostravské univerzity Fakultní škola Ostravské univerzity Gymnázium poskytuje všeobecné vzdělání ukončené maturitní zkouškou připravuje žáky pro studium na všech typech vysokých škol Název školy: Gymnázium, Ostrava-Zábřeh,

Více

Témata pro školní zkušební úlohy 3. části pracovního listu

Témata pro školní zkušební úlohy 3. části pracovního listu Témata pro školní zkušební úlohy 3. části pracovního listu 1. Die BRD geografische Informationen 2. Berlin 3. Arbeitsmarkt Bewerbung, Lebenslauf (tabellarischer Lebenslauf), mein Traumjob 4. Das Familienleben

Více

Setkání s rodiči. 23. listopadu 2015. Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN

Setkání s rodiči. 23. listopadu 2015. Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN Setkání s rodiči 23. listopadu 2015 Třídy: 1. AO, 1. AM, 2. AO, 2. AM, 3. AM, 4. AN Obsah setkání: Výsledky klasifikace - první čtvrtletí Bodovací systém - vyhodnocení Akce školy v uplynulém čtvrtletí

Více

VZDĚLÁVACÍ OBLAST JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE

VZDĚLÁVACÍ OBLAST JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE VZDĚLÁVACÍ OBLAST JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE VYUČOVACÍ PŘEDMĚT KONVERZACE V AJ Charakteristika vyučovacího předmětu: Volitelný předmět KAJ má časovou dotaci 1 hodinu týdně. Výuka probíhá v 6. 9. ročníku

Více

Hodnocení profilové části maturitní zkoušky pro obor vzdělávání K/81 a K/48 (Gymnázium)

Hodnocení profilové části maturitní zkoušky pro obor vzdělávání K/81 a K/48 (Gymnázium) D V O Ř Á K O V O G Y M N Á Z I U M a Střední odborná škola ekonomická Dvořákovo nám. 800, 278 53 Kralupy nad Vltavou Hodnocení profilové části maturitní zkoušky pro obor vzdělávání 79-41-K/81 a 79-41-K/48

Více

Vojenské rozhledy 3/2012

Vojenské rozhledy 3/2012 INFORMACE PhDr. Marie Jandová, CSc., Mgr. Dalibor Cibulka, Mgr. Helena Rýlichová Sondáž k úrovni dovedností v anglickém jazyce na vybraných civilních středních školách Primárním cílem předkládaného výzkumu

Více

MATURITNÍ ZKOUŠKA 2019 TÉMATA ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA STÁTNÍ ČÁST

MATURITNÍ ZKOUŠKA 2019 TÉMATA ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA STÁTNÍ ČÁST MATURITNÍ ZKOUŠKA 2019 TÉMATA ŠKOLNÍCH ZKUŠEBNÍCH ÚLOH ÚSTNÍ ZKOUŠKY Z ANGLICKÉHO JAZYKA STÁTNÍ ČÁST Obsah Anglický jazyk třída IT4 skupina PRG... 2 Anglický jazyk třída IT4 skupina SIT... 3 Anglický jazyk

Více

UŽITEČNÉ ODKAZY. http://old.tutor.cz/testy/?waclnkid=684 ROZŘAZOVACÍ TESTY. http://www.languageguide.org/ -Slovní zásoba-nižší úroveň

UŽITEČNÉ ODKAZY. http://old.tutor.cz/testy/?waclnkid=684 ROZŘAZOVACÍ TESTY. http://www.languageguide.org/ -Slovní zásoba-nižší úroveň UŽITEČNÉ ODKAZY http://old.tutor.cz/testy/?waclnkid=684 ROZŘAZOVACÍ TESTY http://www.languageguide.org/ -Slovní zásoba-nižší úroveň http://www.isabelperez.com/ různé http://www.ego4u.com/- různé Your Guide

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ KRNOV MATURITNÍ OKRUHY Z TEORETICKÝCH ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ PRO TŘÍDU 4.T. pro školní rok 2014-2015

STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ KRNOV MATURITNÍ OKRUHY Z TEORETICKÝCH ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ PRO TŘÍDU 4.T. pro školní rok 2014-2015 STŘEDNÍ ŠKOLA AUTOMOBILNÍ, MECHANIZACE A PODNIKÁNÍ, KRNOV, příspěvková organizace Adresa: 794 01 Krnov, Opavská 49 554 611 557 Fax : 554 625 946 E-mail : skola@ssamp-krnov.cz www:ssamp-krnov.cz STŘEDNÍ

Více

1. pololetí školního roku 2013/2014. Jazyk a jazyková komunikace. Cizí jazyk. Anglický jazyk

1. pololetí školního roku 2013/2014. Jazyk a jazyková komunikace. Cizí jazyk. Anglický jazyk Název vzdělávacího Viktoriánská Anglie, Britské impérium materiálu: Číslo vzdělávacího materiálu: Autor vzdělávací materiálu: Mgr. Jarmila Iblerová Období, ve kterém byl vzdělávací materiál vytvořen: Vzdělávací

Více

MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/ ) Pracovní skupina č. 5 Výuka angličtiny a jazykové kompetence

MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ /0.0/0.0/17_047/ ) Pracovní skupina č. 5 Výuka angličtiny a jazykové kompetence MAP Karlovarsko II (reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/17_047/0008557) Pracovní skupina č. 5 Výuka angličtiny a jazykové kompetence Místo konání: ZŠ Karlovy Vary, Truhlářská 19 Datum: 3. 10. 2018 Přítomní: dle

Více

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:

Organizace školního roku 2013/2014. Termínový kalendář pro studenty. Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9: Organizace školního roku 2013/2014 Termínový kalendář pro studenty 1. pololetí Zahájení školního roku sekunda-oktáva 8:30, prima-9:30 2.9.2013 Logická olympiáda registrace soutěžících 1.8.-30.9.2013 Podzimní

Více

Než vyrazím za studiem a cestováním do Evropy. Senta Shandová British Council Prague

Než vyrazím za studiem a cestováním do Evropy. Senta Shandová British Council Prague Než vyrazím za studiem a cestováním do Evropy Senta Shandová British Council Prague Seminář se jmenuje Než vyrazím za studiem do Evropy ale lze říci do světa, protože Cambridgeské zkoušky můžete využít

Více

Sady vytvořených vzdělávacích materiálů

Sady vytvořených vzdělávacích materiálů Projekt: Nové trendy ve výuce cizích jazyků, reg.č. CZ.1.07/1.1.16/02.0099 Sady vytvořených vzdělávacích materiálů V rámci projektu bylo vytvořeno celkem 15 sad vzdělávacích materiálů 1) Sada e-learningových

Více

Září. Seminář pro vyučující FJ concours de récitation

Září. Seminář pro vyučující FJ concours de récitation Září 1. Zahájení školního roku 2016/2017 5. 7. Seznamovací pobyt žáků 1. ročníku Sidonie 8. Třídní schůzky pro rodiče žáků 1. ročníku a primy 12. Opravná maturitní zkouška 12. 14. Seznamovací pobyt žáků

Více

Témata pro zpracování školních zkušebních úloh

Témata pro zpracování školních zkušebních úloh Třída: E4A 21. Electrical circuit, effects of el. current 22. Basic electronics terms, semiconductors, diodes 23. Automation, robotics 24. Transmission of signals 25. Computers input and output devices

Více

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT

Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN. Školní vzdělávací program STUDENT Oddíl D ŠKOLNÍ UČEBNÍ PLÁN Školní vzdělávací program STUDENT . Nižší ročníky gymnázia Školní učební plán pro nižší třídy Doctrina - Podještědského gymnázia vychází z rámcového učebního plánu RVP pro základní

Více

POŽADAVKY KE KLASIFIKAČNÍM A OPRAVNÝM ZKOUŠKÁM. 4. ročníku

POŽADAVKY KE KLASIFIKAČNÍM A OPRAVNÝM ZKOUŠKÁM. 4. ročníku MATEMATIKA POŽADAVKY KE KLASIFIKAČNÍM A OPRAVNÝM ZKOUŠKÁM Hospodaření domácnosti - Osobní a rodinný rozpočet - Přebytky a schodky domácího rozpočtu - Potřeby - Vzácnost - Obětovaná příležitost Majetek

Více

P L Á N A K T I V I T

P L Á N A K T I V I T KLASICKÉ GYMNÁZIUM MODŘANY A ZÁKLADNÍ ŠKOLA, S.R.O. Rakovského 3136/II, 143 00 Praha 4 Výchovně vzdělávací plán P L Á N A K T I V I T pro školní rok 2019/2020 Plán aktivit školy říjen až duben únor až

Více

Zápis - Sdružení přátel Gymnázia Kadaň 7. březen Přítomni: Vaňas, Fusková, Kučerová, Koťátková, Tuček, Křížová, Švehlová, Sajdl

Zápis - Sdružení přátel Gymnázia Kadaň 7. březen Přítomni: Vaňas, Fusková, Kučerová, Koťátková, Tuček, Křížová, Švehlová, Sajdl Zápis - Sdružení přátel Gymnázia Kadaň 7. březen 2002 Přítomni: Vaňas, Fusková, Kučerová, Koťátková, Tuček, Křížová, Švehlová, Sajdl 1. Informace o činnosti a volby statutárních zástupců P.Vaňas přednesl

Více

Kritéria hodnocení profilových maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019

Kritéria hodnocení profilových maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019 Kritéria hodnocení profilových maturitních zkoušek ve školním roce 2018/2019 Obor vzdělání: 79-41-K/41 Název: Gymnázium Žáci v profilové části MZ konají celkem tři zkoušky - dvě povinné zkoušky - Dějiny

Více

Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie Františka Nohy 6, Rumburk, příspěvková organizace

Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie Františka Nohy 6, Rumburk, příspěvková organizace Střední zdravotnická škola a Obchodní akademie Františka Nohy 6, Rumburk, příspěvková organizace školní rok: 2017/2018 třída: 4.B obor vzdělání: Ekonomické lyceum 78-42-M/02 Témata ústní části státní maturitní

Více

vzdělávací oblast vyučovací předmět ročník zodpovídá JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ANGLICKÝ JAZYK 4. G. GREGOVSKA

vzdělávací oblast vyučovací předmět ročník zodpovídá JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE ANGLICKÝ JAZYK 4. G. GREGOVSKA zná základní pozdravy umí si vyžádat informaci o jménu a sám tuto informaci poskytnout je schopen prakticky využít abecedu při hláskování umí pracovat se slovníkem rozumí jednoduchým pokynům a otázkám

Více

Aktivita FCE V. Stručný popis aktivity: žáci si prohloubí slovní zásobu, práci s textem

Aktivita FCE V. Stručný popis aktivity: žáci si prohloubí slovní zásobu, práci s textem Škola: Gymnázium Bystřice nad Pernštejnem Jméno vyučujícího: Mgr. Lucie Holá Aktivita FCE V. Název aktivity: Reading comprehension (exam task part 1) Předmět: Konverzace anglického jazyka Ročník, třída:

Více

Introduction. Podnikání Poznatky o zemích Podnikání Anglický jazyk Zeměpis anglicky mluvících zemí Introduction VY_32_INOVACE_13_03_01

Introduction. Podnikání Poznatky o zemích Podnikání Anglický jazyk Zeměpis anglicky mluvících zemí Introduction VY_32_INOVACE_13_03_01 Introduction Název Introduction VY_32_INOVACE_13_03_01 The UK Název The UK VY_32_INOVACE_13_03_02 Highland Britain I Název Highland Britain I VY_32_INOVACE_13_03_03 Název Highland Britain II Highland Britain

Více