Anotace. Plánské nábřeží

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Anotace. Plánské nábřeží"

Transkript

1 Anotace Návrh respektuje měřítko města, jeho systém a návaznost území na hlavní tahy. Zohledňuje historické využití území a snaží se podtrhnout dochované historické stopy. Nábřeží je koncipováno jako reprezentativní prostor s bohatou škálou rekreačního využití, který rozvíjí potenciál řeky a tvoří z území plnohodnotnou součást veřejného života. Návrh zohledňuje specifické prostředí řeky a snaží se o sjednocení současných prvků, tak aby tvořili příjemný celek a netříštili prostor. Umožňuje uživatelům naplno využít prostředí řeky a s ní spojené rekreační aktivity. Zohledňuje následnou udržitelnost území návrhem extenzivních vegetačních úprav, vhodným mobiliářem a celkovou kultivací prostoru.

2 Popis architektonického řešení Řešené území se nachází na pravém břehu řeky Lužnice v těsné blízkosti centra města Planá nad Lužnicí. Celkový koncept návrhu vychází z respektování současných požadavků na využití jedinečného potenciálu řeky, který umožňuje rekreaci obyvatel v přírodním prostředí. Cílem návrhu je vytvoření reprezentativního nábřeží s bohatou škálou aktivit. S ohledem na protipovodňová opatření v největší možné míře zpřístupňuje řeku a zapojuje ji naplno do veřejného života města. Návrh podtrhuje přírodní prostředí řeky a vyvažuje tak rušné okolí centra města. Celkový navrhovaný program nábřeží graduje v pěti hlavních, funkčně specifických uzlech popsaných níže. A. U cukrárny V návrhu je tento prostor chápán jako úvod říční promenády. Akcentuje jej jednořadá alej listnatých stromů, která vtahuje potenciálního návštěvníka přímo k řece a na nábřeží. S ohledem na studii revitalizace města, je uvažováno o taxonu lípy srdčité (Tilia cordata Rancho ), tím je docíleno propojení těchto dvou částí a posíleno zapojení řeky do systému města. Prostor dále zpříjemňují lavičky, které jsou usazené do žulové dlažby a které umožňují rozhled na promenádu a řeku. Návrh se zamýšlí i nad vhodným propojením nábřeží s mostem a blízkým ostrovem a to pomocí dřevěné lávky. B. U sv. Jana Jedná se o významný historický prostor se zachovanou sochou sv. Jana Nepomuckého, který byl původně součástí již nedochovaného dřevěného mostu. Návrh se snaží upozornit na tuto významnou historickou stopu a to pomocí dřevěných pražců, které jsou rytmicky vložené do žulové dlažby a postupně přecházejí směrem k řece v dřevěné schodiště a molo pro přívoz. Přívoz tak pomyslně dokončuje tuto historickou linii propojením obou břehů. Navrhovaný prostor, jehož hlavním motivem je právě socha sv. Jana, zdůrazněná navrhovanou lípou (Tilia cordata) umožňuje příjemný odpočinek v kultivovaném prostředí, ať už ve stínu stromů či v bezprostřední blízkosti řeky u přívozu. C. U školy K tomuto území se v návrhu přistupuje jako k prostoru s živým společenským ruchem umocněným blízkostí řeky. Dominuje mu navrhovaný objekt sezónního občerstvení, který je koncipován jako kavárna pod korunami stromů. Inspirací pro takové pojetí byla mimo jiné i místní dobová fotografie, ukazující zahradní restauraci hotelu Lužnice. Při návrhu tohoto objektu byl zohledněn požadavek celoročního provozu veřejných toalet, tak aby celkový architektonický výraz nenarušoval, ale naopak byl jeho součástí. Prostor je dále zamýšleno využít jako veřejné kotviště. To zajišťují vedle možnosti občerstvení také informační tabule, kovové průvlačnice pro pohodlné ukotvení lodí a schodiště pro snadný výstup z vody. Toto pobytové schodiště doplněné o jednoduše demontovatelné dřevěné sedáky navíc poskytuje příjemné posezení v bezprostřední blízkosti řeky, včetně výhledu na ni.

3 Prostor před budovou školy je koncipován jako místo pro setkávání ať už školáků či návštěvníků promenády. Poskytuje soukromější posezení na dřevěných trámech, umístěných v blízkosti okrasných záhonů. Na vstup do školy navazuje cesta, která dále pokračuje k jednoduchému schodišti, zpřístupňující řeku. Prostor je dotvořen výsadbou stromů po stranách, které při pohledu z opačného břehu rámují kostel. D. U pečovatelského domu Prostor u pečovatelského domu je koncipován jako malý městský park. Jádrem parku a zároveň místem pro společné setkávání je navrhovaný altán, který svou formou odpovídá architektonickému řešení objektu se sezónním občerstvením. Jde o stavbu s vybavením jak pro odpočinek, tak i pro společenské hry. Stavba je zasazena do kvetoucího záhonu, který zpříjemňuje návštěvníkům pobyt. Tvar záhonu vychází z křivky vodního toku, která se v tomto místě mírně zalamuje, je však výraznější. Tím prostor více dynamizuje a reaguje tak na rušný provoz, který je v této lokalitě vyvolán provozem školy a dále přilehlou cestou vedoucí od radnice směrem k promenádě. Parčík nabízí odpočinek ve stínu navrhovaných stromů či slunění na lavičkách s výhledem na řeku, umístěných ve volné travnaté ploše. Stávající objekt výpusti protipovodňových opatření je v návrhu zakryt vhodným vegetačním prvkem. E. U sauny V návrhu se k této lokalitě přistupuje jako k dalšímu významnému uzlu s intenzivním společenským životem. Prostor je koncipován v návaznosti na stávající restauraci, saunu a tenisové kurty. Navrhovaná městská pláž, veřejné ohniště, dětské hřiště, upravené venkovní posezení stávající restaurace umožňují společenské aktivní trávení volného času. Ovšem lze zde najít i místa soukromějšího charakteru. Vodní hladina je zpřístupněna schodištěm a na ně navazujícím plovoucím molem. Tato část nábřeží dále slouží pro navrhované veřejné kotviště. Již zmiňovaná městská pláž s pobytovým trávníkem je vybavena mobiliářem, umožňujícím pohodlné opalování v letních měsících. Zpřístupnění řeky i pro potenciální plavce zajišťuje pohodlné schodiště do vody.

4 Výčet a popis použitých povrchových materiálů, mobiliáře a sadovnického řešení Povrchové materiály Návrh materiálového složení vychází ze stávající asfaltové komunikace, která prochází řešeným územím, a dále navazuje na materiály použité ve studii revitalizace centra města. Ve hlavních uzlech území a v zálivech podél promenády se objevuje žulová kostka o délce hrany 6cm ve světlém a tmavém odstínu. V prostoru u sv. Jana jsou do žulové dlažby navíc vsazeny pochozí dřevěné pražce (150 x 260 x 2000 mm), které pozvolna přechází v dřevěné schodiště a molo. Pro nově navrhované cesty je použit litý beton. Z betonu jsou i schodiště propojující promenádu s řekou. Všechna schodiště respektují podmínky správce povodí Vltavy a jsou v jednotné podélné i příčné linii s břehem. V některých částech území je dále použit mlatový povrch, který umožňuje lepší vsak dešťové vody. U sauny je navíc navržen štěrkový trávník s ohledem na zásobování restaurace a příjezd k řece. Mobiliář Objekt sezónního občerstvení s WC (8000 x 4200 x 3000mm) je v dřevěném provedení s kovovou konstrukcí. V sezóně bude celý objekt otevřen včetně WC, mimo ni bude otevřeno pouze WC a přes noc je možné stánek zcela uzavřít posuvnými roletami a přední část vnitřního prostoru využít k uschování venkovního posezení. Podobné architektonické řešení se znovu objevuje u navrženého zastřešeného objektu u pečovatelského domu (6000 x 4000 x 2800 mm). Návrh pracuje se třemi základní typy sedacích objektů. Lavičky s opěrkou o délce 1500 mm navazují na studii revitalizace centra města. Dalším typem jsou trámové lavice s oboustranným přístupem o délce 2000 mm, složené z dřevěných kvádrů o hranách 200 x 200 mm. Tato forma je dále modifikována v dřevěné sedáky na pobytových schodech a v sestavy pobytových kvádrů. Výběr a typ mobiliáře zaručuje dlouhodobou udržitelnost i při intenzivním namáhání. Mobiliář u objektů s občerstvením zůstává v režii jejich majitelů, doporučená podoba je zřejmá z vizualizací. Dalším důležitým objektem jsou snadno demontovatelná mola, skládající se z jednotlivých modulů (2000 x 2000 mm). Molo s veřejným kotvištěm před saunou se skládá z 9 ks, naopak mola sloužící rybářům mají velikost "půlmodulu", a to 2000 x 1000 mm. Moduly se skládají z dřevěné pobytové plochy, kovového rámu a plastových plováků ve spodní části. Kovové průvlačnice (300 x 60 x 80 mm) zajišťují kotvení na molech, případně na betonových schodech. Počet mol pro rybáře je možné snadno přizpůsobit dle poptávky.

5 V návrhu je umístěno 24 lamp veřejného osvětlení o výšce 4700 mm a to dle projektu VO. Světlo lamp je orientováno přímo na promenádu nábřeží, nikoliv do okolních parcel. V prostoru nábřeží jsou umístěny odpadkové koše (10 ks), kovové stojany na kola (2 ks), kovové informační tabule (2 ks), stromové mříže o rozměrech 1600 x 1600 mm (2ks) a sloupky zamezující vjezd automobilům - žulové (4) a demontovatelné (10 ks). Tyto objekty jsou navrženy v kombinaci tmavého kovu se dřevem a materiálově netříští prostor. Sadové úpravy Stromové výsadby tvoří především malokorunné kultivary lípy srdčité (Tilia cordata Rancho ) s šířkou koruny do 7 m doplněné o několik jedinců základního druhu lípy srdčité (Tilia cordata). Lípa srdčitá je pro střed města Planá nad Lužnicí z historického pohledu typická. Dále návrh počítá s kultivary třešně ptačí (Prunus avium Plena ) s šířkou koruny do 8 m. Břehy řeky jsou řešeny jako extenzivní trávník s příměsí vlhkomilných druhů - např. sítina sivá (Juncus inflexus), kosatec žlutý (Iris pseudacorus), kyprej vrbice (Lythrum salicaria) apod., ponechané přirozené sukcesi. Břehy jsou osázeny soliterními stromy - jasan ztepilý (Fraxinus excelsior). Návrh stromové vegetace v břehu řeky Lužnice respektuje podmínky správce povodí Vltavy. Dále jsou navrženy extenzivní kvetoucí záhony především z trvalek a travin. Izolační zeleň zajišťují výsadby živého plotu z habru (Carpinus betulus). V návrhu je počítáno s 3100 m 2 pobytového trávníku.

Návrh sadových úprav

Návrh sadových úprav Návrh sadových úprav v Nedrahovicích Ing. Kristýna NEJEPÍNSKÁ +420 605 529 444 kristyna.nejepinska@email.com Kamila MRÁZOVÁ +420 734 114 693 studio@kamilamrazova.com obsah OBSAH STUDIE: návrh sadových

Více

Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK

Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK Textová část 4 LETNÍ KINO HÁJEČEK Základní princip navrhovaného řešení Původní rozloha parku byla postupně zmenšována stavebními zásahy. Ukusování plochy a následné vybudování objektu letního kina přímo

Více

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1

Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 Studie městské parkové plochy Hostivař Pražská, Praha 10, Hostivař, 10200 kat.ú.: Hostivař (732052), p.č.: 504/1 DOKUMENTACE PRO ÚZEMNÍ SOUHLAS Investor: Městská část Praha 10 Datum: Květen 2017 Vypracovala:

Více

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch.

2xA REGENERACE PARTERU ULICE SOLNICKÁ. Solnická ul. Dobruška G STUDIE. Autor projektu : Ing.arch. město TECHNICKÁ ZPRÁVA Vymezení území: Řešené území se nachází v profilu ulice Solnická, od náměstí F.L.Věka po ulici Družstevní. Obsah zadání: Obsahem zadání je řešení parteru ulice Solnická. Hlavními

Více

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU

REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ CHALABALOVA STODŮLKY VE VNITROBLOKU REKONSTRUKCE DĚTSKÉHO HŘIŠTĚ VE VNITROBLOKU CHALABALOVA STODŮLKY ADRESA STAVBY: PRAHA 13, CHALABALOVA PROJEKTANT: WEISS & WILD, S.R.O., Konojedská 41, Praha 10, DATUM: 2010, AKTUALIZOVÁNO ZÁŘÍ 2017 PREZENTACE:

Více

Studie veřejného prostranství vnitrobloku

Studie veřejného prostranství vnitrobloku Studie veřejného prostranství vnitrobloku Zpracovatel Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, Ing. Lenka Vašíčková Tel: 603 143 721, e-mail: zahradniarchitekt@post.cz IČ: 76266991, DIČ: CZ8256175246 Investor Město

Více

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup

Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3. Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup Výkresy podrobného prostorového uspořádání 04 1:500 A3 Územní studie veřejných prostranství Roztoky - Vstup 07/2018 Vymezení výkresů podrobného prostorového uspořádání Náměstí 5. května Tyršovo náměstí

Více

REVITALIZACE PŘÍRODNĚ KRAJINÁŘSKÉHO AREÁLU NA ZELNIČKÁCH. Řešená lokalita. Investor: Město Kunovice Projektant: Ateliér König Staré Město

REVITALIZACE PŘÍRODNĚ KRAJINÁŘSKÉHO AREÁLU NA ZELNIČKÁCH. Řešená lokalita. Investor: Město Kunovice Projektant: Ateliér König Staré Město REVITALIZACE PŘÍRODNĚ KRAJINÁŘSKÉHO AREÁLU NA ZELNIČKÁCH Řešená lokalita Investor: Město Kunovice Projektant: Ateliér König Staré Město Popis řešení - v jižníčásti vybudování vodní plochy - propojení vodních

Více

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p.

391/7 381/1 381/3. Míru 371/5 371/6 371/4 372/1 368/2 370/7. č.p /6. č.p /5 366/1 368/1 366/3 366/3 361/2 361/2. č.p. STUDIE REKONSTRUKCE NÁMĚSTÍ SVOBODY č.p. 60 404 bez čp/če 391/5 Situace měř. 1 : 1 000 č.p. 100 397 391/1 373/4 391/1 č.p. 59 396 391/6 bez čp/če 391/4 391/7 S 388 388 Z V č.p. 58 č.p. 137 393/1 380 380

Více

Legenda - Technické plošné prvky: Typ

Legenda - Technické plošné prvky: Typ MAPOVÁ PŘÍLOHA Legenda - Technické plošné prvky: Typ 41507 (kolumbárium ) 41505 (kříž ) 40200 (vodní nádrž) 43000 (menší zpevněná plocha - ostatní ) 40303 (sportovní hřiště s antukovým povrchem) 41506

Více

NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV

NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ KOCHÁNOV 23 OBSAH: NÁVRH OBNOVY ZELENĚ V LOKALITĚ... 23 KOCHÁNOV... 23 3.1 ÚVOD... 25 3.2 ANALÝZA ŘEŠENÉ OBLASTI... 26 3.3 NÁVRH... 28 3.3.1 Návrh obnovy zeleně... 28 24

Více

Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250

Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250 Obnova zeleně ve Tvrdonicích Studie obnovy parku u mateřské školy. M 1:250 1. Návrh na úpravu cest s doprovodem květinových a keřových záhonů Areál MŠ Existující pomník 2. Centrální travnatý prostor Návrh

Více

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU

ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU ÚPRAVA OKOLÍ MARIÁNSKÉHO SLOUPU Most, nároží ul. Josefa Skupy a tř. Budovatelů, p.p.č. 3858 Původní stav Park o výměře 0,54 ha se nachází ve středu města na okraji zástavby bytových domů sídlištního charakteru.

Více

LEGENDA lesopark Amerika

LEGENDA lesopark Amerika Příloha č. 1 Plán města Františkovy Lázně - kompoziční principy Městské sady Westend park Sady Bedřicha Smetany lesopark K Zátiší LEGENDA lesopark Amerika Sady Solného a Lučního pramene KOMPOZIČNÍ OSA

Více

ÚPRAVA PARTERU PŘED ALBERTEM PŘÍRODNÍ AMFITEATR PavILON NÁM. KARLA IV PIAZZETTA MEZI STROMY VENKOVNÍ GALERIE ZUŠ ZAHRÁDKA RESTAURACE OBNOVENÝ PRŮCHOD ALBERT ZÁSOBOVÁNÍ NÁBŘEŽÍ ROLAVY PLÁŽ U ŘEKY SCHODY

Více

Návrh zeleně v Lešanech u Nelahozevsi Sadové úpravy

Návrh zeleně v Lešanech u Nelahozevsi Sadové úpravy IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE Název akce: Návrh zeleně v Lešanech u Nelahozevsi Sadové úpravy Investor: Projektant sadových úprav: Stupeň dokumentace: Datum: Obsah dokumentace: obec Nelahozeves Školní čp. 3 277

Více

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY-

ZADÁNÍ PROFESÍM A SPECIALISTŮM PRO KONZULTACI A VY- Vladislava Veselá 20/12/2015 str. 1/5 Veřejná zakázka : PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ POVOLENÍ NÁMĚS- TÍ E.BENEŠE Objednatel: Zhotovitel: Statutární město Kladno Magistrát města Kladna Náměstí Starosty

Více

NÁVRHY ŘEŠENÍ ÚPRAVY STŘEDU OBCE PO BÝVALÉ DOMOVINCE. Studie č. 1

NÁVRHY ŘEŠENÍ ÚPRAVY STŘEDU OBCE PO BÝVALÉ DOMOVINCE. Studie č. 1 NÁVRHY ŘEŠENÍ ÚPRAVY STŘEDU OBCE PO BÝVALÉ DOMOVINCE Studie č. 1 06 03 04 02 03 01 09 05 07 08 Trávník parkový Trvalkovo travinný záhon - slunné stanoviště Trvalkovo bylinný záhon - stinné stanoviště 01

Více

JEDNOKOLOVÁ PROJEKTOVÁ ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH NÁMĚSTÍ A PŘILEHLÉ ULICE VE VELKÉM MEZIŘÍČÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA

JEDNOKOLOVÁ PROJEKTOVÁ ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH NÁMĚSTÍ A PŘILEHLÉ ULICE VE VELKÉM MEZIŘÍČÍ PRŮVODNÍ ZPRÁVA JEDNOKOLOVÁ PROJEKTOVÁ ARCHITEKTONICKO-URBANISTICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH PRŮVODNÍ ZPRÁVA Tak jako řeka prochází krajinou, tak linie tras chodců, domů a stromů prochází historickým náměstím, kde se můžeme zastavit.

Více

Veřejné prostranství Seifertova - Táboritská SFR

Veřejné prostranství Seifertova - Táboritská SFR SFR informace o projektu současný stav koncept řešení o studiu informace o projektu identifikační údaje SFR Místo : Seifertova ulice, Táboritská ulice, Praha 3 Zadání: Klient: Koncepční studie veřejného

Více

Bakov nad Jizerou - obnova zeleně v parku Komenského sady

Bakov nad Jizerou - obnova zeleně v parku Komenského sady Bakov nad Jizerou - obnova zeleně v parku Komenského sady Současný stav : V současné době je zeleň v parku málo zastoupena, plocha parku je víceméně v pořádku, ale vzrostlé zeleně je zde velký nedostatek.

Více

Nezpochybnitelný historický potenciál genius loci soudobé požadavky na využití území omezené možnosti následné péče

Nezpochybnitelný historický potenciál genius loci soudobé požadavky na využití území omezené možnosti následné péče Motto: Okolí nádraží nepotřebují mnoho bez udržovací péče není možno zachovat žádný historický odkaz Východiska návrhu: Nezpochybnitelný historický potenciál genius loci soudobé požadavky na využití území

Více

A T E L I E R T S U N A M I ARCHITECTURE D E S I G N V A M B E R K MERKLOVICE

A T E L I E R T S U N A M I ARCHITECTURE D E S I G N V A M B E R K MERKLOVICE VAMBERK VAMBERK ZASTÁVKA POD LESEM ǀ OBSAH: A) PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1. 2. 3. Identifikační údaje Vymezení území Urbanistické řešení základní specifikace B) VÝKRESOVÁ ČÁST 1476-2-F1-00-010-201-A 1476-2-F1-00-010-202-A

Více

STUDIE AUTORSKÁ ZPRÁVA

STUDIE AUTORSKÁ ZPRÁVA AUTORSKÁ ZPRÁVA Prostor náměstí jako centrum města slouží k setkávání či shromažďování lidí. Dle požadavku města Vratimov v zadání ke studii zůstává na náměstí zachováno 55 parkovacích míst, z toho 3 pro

Více

Krásný park pro všechny.

Krásný park pro všechny. Krásný park pro všechny. Zpracováno pro o.s. Kavalírka datum 14.09.2011 autoři Ing. arch. Mahulena Svobodová, Ing. arch. Lukáš Brom Krásný park pro všechny. Park Kavalírka má krásnou polohu, leží v rovině

Více

KAMENCOVÉ JEZERO - ROZVOJ, 2.fáze

KAMENCOVÉ JEZERO - ROZVOJ, 2.fáze od Aquasvěta z Otvické hráze ubytování v chatičkách karavany hřiště autokemp sad ovocných stromů cvičení letní kino Banda věž pláž z Přemyslovy ulice nudismus dřevák nadchod žel. dráhy promenáda okolo

Více

P R Ů V O D N Í Z P R Á V A

P R Ů V O D N Í Z P R Á V A D O K U M E N T A C E P R O S T A V E B N Í P O V O L E N Í ÚZEMNÍ STUDIE ( ÚS) A P R Ů V O D N Í Z P R Á V A územní studie pro lokalitu Větrák, vnitroblok ulic Liptická a Fišerova identifikační údaje

Více

vize ždárské krajiny lucie radilová

vize ždárské krajiny lucie radilová vize ždárské krajiny lucie radilová systém zeleně v kontextu udržitelného rozvoje města / saarplan (refuel) rovnováha města a krajiny krajina a její vstup do města potenciál města a krajiny využití vnitřních

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod

TECHNICKÁ ZPRÁVA. 1. Identifikační údaje. 2. Úvod TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Identifikační údaje 1.1 Stavba : Karlovy Vary - Tašovice, - úprava tašovické návsi kraj : Karlovarský obec : Karlovy Vary - Tašovice Katastrální území : Tašovice 631060 Parcelní čísla

Více

Revitalizace pozemků veřejné zeleně U vlečky zakázka č. 0653 prosinec 2006

Revitalizace pozemků veřejné zeleně U vlečky zakázka č. 0653 prosinec 2006 Obsah textu: 1. Identifikační údaje...2 2. Přehled výchozích podkladů...2 3. Širší vztahy...2 4. Současný stav...2 5. Návrh úprav...3 5.1 Varianta č. 1...3 5.2 Varianta č. 2...4 5.3 Varianta č. 3...4 5.4

Více

Dopravní přestupní terminál

Dopravní přestupní terminál Dopravní přestupní terminál Autobusové nádraží Soběslav Autor: Ing. arch. Ondřej Fiala, Ing. arch. Tomáš Henel Spolupráce: Ing. Michal Uhlík - dopravní řešení Investor: město Soběslav Datum: červen 06

Více

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 06 (staničení 2134-2318 m) V současnosti je koryto zahloubené, napřímené, opevněné ve dně a březích betonovými panely. Ve svahu levého břehu vede velké množství inženýrských sítí. Pravý břeh je součástí

Více

TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž o návrh revitalizace centra města Planá nad Lužnicí

TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž o návrh revitalizace centra města Planá nad Lužnicí TEXTOVÁ ČÁST Architektonická soutěž o návrh revitalizace centra města Planá nad Lužnicí A. ZDŮVODNĚNÍ ZVOLENÉHO CELKOVÉHO ÚZEMNÍHO ŘEŠENÍ A.1 Historie obce Historie obce Plané nad Lužnicí sahá až do 13.

Více

Anotace území, Urbanisticko architektonické odůvodnění

Anotace území, Urbanisticko architektonické odůvodnění Anotace Návrh se věnuje zátopové oblasti, proto ho z větší části tvoří stavby dočasného charakteru seskládané z nákladních kontejnerů. Odkazujeme tím k Labi jako důležité dopravní cestě. Návrh se zabývá

Více

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu

ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV. KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz www.kt-arch.eu ÚZEMNÍ STUDIE VALCHOV Ú P R A V A C E N T R A O B C E P O D É L T O K U V A L C H O V K A Objednatel: Zpracovatel: Obec Valchov KT architekti, Kroftova 35, 616 00 Brno Tel: 605 944 569 E-mail: ktal@iol.cz

Více

ZMĚNOVÝ LIST Střekovské nábřeží

ZMĚNOVÝ LIST Střekovské nábřeží ZMĚNOVÝ LIST Střekovské nábřeží 1/ Kamenné objekty SO 104 (kameny do vody): 936.260,- SO 109 (pobřežní kameny): 989.807,- : 1.926.067,- 2/ Tribuny SO 108 : 832.211,- SO 111 : 614.136,- SO 114 : 531.833,-

Více

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů

Obec Račetice. F TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů Obec Račetice F.1.1.1.1 - TECHNICKÁ ZPRÁVA Obnova polní cesty na p.p.č.418/29 a 419/1 s výsadbou stromů a keřů 08/2013 Obsah: 1. Charakteristika území stavby 1.1. Účel stavby 1.2. Dispoziční řešení 1.3.

Více

PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno

PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno SO 02 STAVEBNÍ ČÁST DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE SO 02/01 Technická zpráva Ing.arch. Jan ZEZŮLKA LEDEN 2011 STR 1 1/ VÝKRESY SO 02/02 02 HRACÍ PLOCHA STAVIDLO

Více

PŘEDŠKOLÍ 21. ZŠ PLZEŇ. Textová část

PŘEDŠKOLÍ 21. ZŠ PLZEŇ. Textová část Textová část Průvodní zpráva 1 Analýza současného stavu Předprostor základní školy ve Slovanské aleji v Plzni vznikl souběžně s výstavbou školní budovy. Ta se poprvé otevřela žákům v září 1960. Kompozice

Více

REVITALIZACE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ SOBĚSLAV

REVITALIZACE AUTOBUSOVÉHO NÁDRAŽÍ SOBĚSLAV AUTORSKÁ ZPRÁVA A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE akce: Revitalizace autobusového nádraží Soběslav charakter stavby: Revitalizace území stupeň zpracování: Ideová urbanistická místo stavby: Autobusové nádraží Soběslav

Více

T E R R A F L O R I D A v. o. s. k r a j i n á ř š t í a r c h i t e k t i

T E R R A F L O R I D A v. o. s. k r a j i n á ř š t í a r c h i t e k t i T E R R A F L O R I D A v. o. s. k r a j i n á ř š t í a r c h i t e k t i Grafická 20 150 00 Praha 5 Smíchov www.terraflorida.cz e-mail: vogelova@terraflorida.cz mob: 606 603 203 e-mail: madrova@terraflorida.cz

Více

HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky. návrh veřejného parteru

HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky. návrh veřejného parteru HADÍ STEZKA FRYČOVICKÁ Letňanské lentilky návrh veřejného parteru AUTORSKÁ ZPRÁVA Území Renovovaný veřejný prostor je vymezen ze západní strany vysokým panelovým domem a ze strany východní prostory základní

Více

,, REVITALIZACE CENTRA OBCE ŽÁDOVICE,,

,, REVITALIZACE CENTRA OBCE ŽÁDOVICE,, PRŮVODNÍ ZPRÁVA Záměrem návrhu je vybudování reprezentačního centra obce s náměstím a funkčním veřejným prostorem. Předkládaný návrh přesahuje rámec požadovaného vymezeného území z důvodu potřeby reagovat

Více

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II

SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II SKOCZÓW HRÁDEK. REVITALIZACE CENTRA OBCE ZVÝŠENÍ TURISTICKÉ ATRAKTIVITY ÚZEMÍ II 1. Identifikační údaje stavby Akce: Skoczów-Hradek. Revitalizace centra obce - Zvýšení turistické atraktivity území II Investor:

Více

ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří. k.ú. Miřetice u Klášterce nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154

ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří. k.ú. Miřetice u Klášterce nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154 ÚPRAVA ŠKOLNÍHO DVORA A SPORTOVIŠŤ 1.ZŠ Klášterec nad Ohří p.č. 1730/36, 1730/153, 1730/154 PRŮVODNÍ A TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁVRH STAVBY 1.ZŠ Krátká 676 Klášterec nad Ohří 431 51 A0 TECHNICKÁ ZPRÁVA Strana

Více

REVITALIZACE ZELENĚ HISTORICKÉHO CENTRA OBCE TUKLATY PODROBNÝ POPIS PROJEKTU

REVITALIZACE ZELENĚ HISTORICKÉHO CENTRA OBCE TUKLATY PODROBNÝ POPIS PROJEKTU REVITALIZACE ZELENĚ HISTORICKÉHO CENTRA OBCE TUKLATY PODROBNÝ POPIS PROJEKTU 1. PROJEKT 1.1. Zdůvodnění a) Relevance projektu k předmětu programu Cílem projektu Revitalizace zeleně historického centra

Více

REVITALIZACE NÁBŘEŽÍ CHRUDIMKY - "NÁHRDELNÍK CHRUDIMKY" - PD STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE PERNŠTÝNSKÉ NÁMĚSTÍ 1 530 21 PARDUBICE

REVITALIZACE NÁBŘEŽÍ CHRUDIMKY - NÁHRDELNÍK CHRUDIMKY - PD STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE PERNŠTÝNSKÉ NÁMĚSTÍ 1 530 21 PARDUBICE REVITALIZACE NÁBŘEŽÍ CHRUDIMKY - "NÁHRDELNÍK CHRUDIMKY" - PD INVESTOR - PROJEKČNÍ ATELIÉR AUTORSKÝ TÝM STATUTÁRNÍ MĚSTO PARDUBICE PERNŠTÝNSKÉ NÁMĚSTÍ 1 530 21 PARDUBICE ATELIÉR A91 HK s.r.o. ČESKOSLOVENSKÉ

Více

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA

Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Statutární město Pardubice - Městský obvod Pardubice III Úřad městského obvodu Pardubice III Program regenerace panelových sídlišť PARDUBICE sídliště DUBINA Dodatek č. 2 Datum zpracování: leden 2011 Dodatek

Více

VIZUALIZACE NÁDVOŘÍ A ZAHRADA ZA MUZEEM ATELIER K2 09/2013

VIZUALIZACE NÁDVOŘÍ A ZAHRADA ZA MUZEEM ATELIER K2 09/2013 VIZUALIZACE NÁDVOŘÍ A ZAHRADA ZA MUZEEM ATELIER K2 09/2013 NAUČNÉ STEZKY Edukativní místo jako východzí bod všech naučných stezek v Chrudimi HISTORIE MĚSTA Edukativní místo s info tabulí o historii města

Více

VSTUPNÍ BRÁNY VÝSTAVIŠTĚ PRAHA

VSTUPNÍ BRÁNY VÝSTAVIŠTĚ PRAHA Návrh vytváří ucelenou koncepci předprostoru areálu Výstaviště, vyzdvihuje hlavní dominanty území a jasně definuje jednotlivá veřejná prostranství. Koncept Koncept řešení je založený na zdůraznění tří

Více

ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH REVITALIZACE CENTRA MĚSTA PLANÁ NAD LUŽNICÍ

ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH REVITALIZACE CENTRA MĚSTA PLANÁ NAD LUŽNICÍ ARCHITEKTONICKÁ SOUTĚŽ O NÁVRH REVITALIZACE CENTRA MĚSTA PLANÁ NAD LUŽNICÍ Průvodní a textová zpráva anonymního soutěžního návrhu Zdůvodnění zvoleného celkového územního řešení Město Planá je jihočeské

Více

VÝKAZ VÝMĚR ROZPOČET K AKCI: REVITALIZACE ZELENĚ V OKOLÍ VODNÍ NÁDRŽE V OBCI PSÁRY

VÝKAZ VÝMĚR ROZPOČET K AKCI: REVITALIZACE ZELENĚ V OKOLÍ VODNÍ NÁDRŽE V OBCI PSÁRY Náklady za rostlinný materiál latinský název VÝKAZ VÝMĚR ROZPOČET K AKCI: REVITALIZACE ZELENĚ V OKOLÍ VODNÍ NÁDRŽE V OBCI PSÁRY český název výsadbová velikost počet jednotek cena za kus cena celkem bez

Více

ATELIER ADDO, s.r.o. SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D. VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE

ATELIER ADDO, s.r.o. SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D. VÝKRESOVÁ DOKUMENTACE ATELIER ADDO, s.r.o. Štefánikova 167, 760 01 Zlín tel./fax: 576 011 450-1 mobil: 603 180 513 e-mail: addo@atlas.cz SEZNAM PŘÍLOH : A. IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE STAVBY B. PRŮVODNÍ ZPRÁVA C. PROPOČET NÁKLADŮ D.

Více

Revitalizace sídlištních vnitrobloků

Revitalizace sídlištních vnitrobloků Revitalizace sídlištních vnitrobloků Chalabalova Heranova Bronzová V Hůrkách Bellušova Amforová Dana Céová, odbor životního prostředí, MČ Praha 13 Nová tvář sídliště v Praze 13 Revitalizace sídlištních

Více

ARCHITEKTONICKÁ VIZE REKONSTRUKCE CENTRÁLNÍHO PROSTORU HODSLAVIC jakub červenka / 2011

ARCHITEKTONICKÁ VIZE REKONSTRUKCE CENTRÁLNÍHO PROSTORU HODSLAVIC jakub červenka / 2011 ARCHITEKTONICKÁ VIZE PRŮVODNÍ ZPRÁVA Identifikční údaje Název stavby: Rekonstrukce centráního prostoru Hodslavic Místo stavby: Obec Hodslavice Stupeň dokumentace: Architektonická vize Stavebník: Obec Hodslavice

Více

A.1 Identifikační údaje

A.1 Identifikační údaje A.1 Identifikační údaje A.1.1 Údaje o stavbě a) název stavby Studie komunikace a parkovacích míst vč. řešení využití zelených ploch b) místo stavby Obec Přáslavice Místní část sídliště, k.ú. Přáslavice

Více

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH

REVITALIZACE KOUPALIŠTĚ V ÚVALECH ARCHITEKTONICKÁ STUDIE, sídlo : Libníkovice 3, 503 46 Třebechovice p. O., kancelář : Velké náměstí 147, Hradec Králové 500 03, IČ : 02827727, e - mail : office @ mecnerova.cz, telefon : + 420 775 289 984

Více

Studie U Vodáka úprava rekreační lokality, Písek, rybníky Bašta a Tichávek s přilehlými loukami

Studie U Vodáka úprava rekreační lokality, Písek, rybníky Bašta a Tichávek s přilehlými loukami Olešná 101, 398 43 Olešná, IČO: 28083512 www.green-engineering.cz Studie U Vodáka úprava rekreační lokality, Písek, rybníky Bašta a Tichávek s přilehlými loukami Město Písek, Odbor životního prostředí,

Více

identifikace stavby: Zpevněné plochy před Klubem AERO č.p. 305 v Odolené Vodě

identifikace stavby: Zpevněné plochy před Klubem AERO č.p. 305 v Odolené Vodě A. Průvodní zpráva a) identifikační údaje identifikace stavby: Zpevněné plochy před Klubem AERO č.p. 305 v Odolené Vodě stavebník: Městský úřad Odolena Voda, Dolní náměstí 14, Odolena Voda, 250 70 projektant:

Více

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM

MRATÍNSKÝ POTOK ELIMINACE POVODŇOVÝCH PRŮTOKŮ PŘÍRODĚ BLÍZKÝM ZPŮSOBEM Úsek 08 (staničení 2706-2847 m) Stávající úsek, opevněný betonovými panely, je částečně ve vzdutí dvou stupňů ve dně. Horní stupeň slouží k odběru vody do cukrovarského rybníka. Dolní stupeň, viz foto,

Více

REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ

REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ ZADÁNÍ OTEVŘENÁ, PROJEKTOVÁ, JEDNOFÁZOVÁ ARCHITEKTONICKO - URBANISTICKÁ SOUTĚŽ REVITALIZACE VEŘEJNÉHO PROSTRANSTVÍ U ČERVENÉHO KOSTELA V HLUČÍNĚ MěÚ Hlučín, odbor výstavby, oddělení rozvoje, plánování

Více

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY

VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA ARCHITEKTURY FACULTY OF ARCHITECTURE ÚSTAV NAVRHOVÁNÍ DEPARTMENT OF DESIGN OBJEKT METROPOLITNÍHO VÝZNAMU NA ULICI BENEŠOVA V BRNĚ THE

Více

Jaké chcete nábřeží v Blansku?

Jaké chcete nábřeží v Blansku? Hlavní výstupy ze setkání Jaké chcete nábřeží v Blansku? Setkání proběhlo 8. března 2012 Ekologický institut Veronica Představujeme Vám hlavní výstupy ze setkání s názvem Jaké chcete nábřeží v Blansku?,

Více

A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů

A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů OBSAH část A textová část A1. Průvodní a technická zpráva architektonická a stavební část A2. Průvodní zpráva - návrh zeleně A3. Propočet nákladů část B výkresová část B 01. Situace - stávající stav +

Více

Vitríny budou umístěné podél této budovy.

Vitríny budou umístěné podél této budovy. ÚPRAVA PARKU U MACÍKŮ v BUŠTĚHRADĚ I. etapa Ing. arch. Jan Červený, 4 / 2014 IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE akce Úprava parku U Macíků v Buštěhradě místo Buštěhrad, okres Kladno, kraj Středočeský křížení ulic Kladenská

Více

SEMILSKÉ DOTEKY VODY ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ VE FÁZI STUDIE TŘETÍ A ZÁVĚREČNÁ DEBATA ARCHIKTEKTŮ A OBČANŮ SEMIL

SEMILSKÉ DOTEKY VODY ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ VE FÁZI STUDIE TŘETÍ A ZÁVĚREČNÁ DEBATA ARCHIKTEKTŮ A OBČANŮ SEMIL SEMILSKÉ DOTEKY VODY ARCHITEKTONICKÝ NÁVRH ŘEŠENÉHO ÚZEMÍ VE FÁZI STUDIE TŘETÍ A ZÁVĚREČNÁ DEBATA ARCHIKTEKTŮ A OBČANŮ SEMIL Atakarchitekti: Jiří Jandourek Jana Medlíková Zuzana Paučová Jitka Trevisan

Více

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014

Návrh prostranství v centru obce Těškovice. Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Návrh prostranství v centru obce Těškovice Ing. arch. Ing. Marcel Kupka, 6/2014 Klady, zápory a současný stav Letecký pohled rok 2009 Řešené území - Nejednotné, částečně separované zahrady Mš, Zš a zahrada

Více

STUDIE EŠENÍ JIHOVÝCHODNÍ ÁSTI MASARYKOVA NÁMSTÍ

STUDIE EŠENÍ JIHOVÝCHODNÍ ÁSTI MASARYKOVA NÁMSTÍ STUDIE EŠENÍ JIHOVÝCHODNÍ ÁSTI MASARYKOVA NÁMSTÍ SADOVNICKÁ HODNOTA DEVIN JIHOVÝCHODNÍ ÁST MASARYKOVA NÁMSTÍ DENDROLOGICKÝ PRZKUM, NÁVRH PSTEBNÍCH OPATENÍ JIHOVÝCHODNÍ ÁST MASARYKOVA NÁMSTÍ STUDIE EŠENÍ

Více

MĚSTSKÝ ÚŘAD SEZIMOVO ÚSTÍ

MĚSTSKÝ ÚŘAD SEZIMOVO ÚSTÍ MĚSTSKÝ ÚŘAD SEZIMOVO ÚSTÍ Odbor stavebního úřadu, územního plánování, životního prostředí a dopravy Oddělení stavebního úřadu VÁŠ DOPIS ZN.: ZE DNE: NAŠE ZN.: PID: MESU-1615/2017/OSÚ/POS-8/4 MUSUX000UA9W

Více

architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik PM projects

architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik PM projects architektonické návrhy & vizualizace Patrik Misař, Jaromír Hnik Jaromír Hnik design a vizualizace email: jaromir.hnik@gmail.com tel.: 775 410 414 Patrik Misař architektonické návrhy email: patrik.misar@gmail.com

Více

Sance pro vnitroblok v Plzni na Borech

Sance pro vnitroblok v Plzni na Borech v Sance pro vnitroblok v Plzni na Borech v v, vv,, o PROTOKOL O PREZKOUSENI SOUTEZNICH NAVRHU V architektonické užší (vyzvané) soutěži na proměnu vnitrobloku Plzeň- Bory: "Šance pro vnitroblok" byly odevzdány

Více

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace

Projekt regenerace sídliště Dlouhá v Novém Jičíně Koncept projektu regenerace 4/ NÁVRHOVÁ ČÁST - TEXTOVÁ 4.1 CHARAKTERISTIKA ÚPRAV ZÁKLADNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI Sídliště Dlouhá vzniklo jako důsledek extenzivního rozvoje města zejména v druhé polovině 20. století. Tehdejší urbanistické

Více

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě

Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Rekonstrukce sportoviště při 11.ZŠ, ul. Obránců míru v Mostě Informace Projektová dokumentace řeší rekonstrukci sportovních ploch a venkovního sezení v areálu 11. ZŠ v ul. Obránců míru v Mostě na pozemku

Více

STUDIE ŘEŠENÍ PROLUKY U TRŽNICE MĚSTO JESENÍK

STUDIE ŘEŠENÍ PROLUKY U TRŽNICE MĚSTO JESENÍK ÚDAJE O ZADAVATELI A ZPRACOVATELI: Zadavatel: Město Jeseník Masarykovo nám. 1/167 790 01 Jeseník Zpracovatel: Ing. Sjoerd Willem van den Berg zahradní a krajinářský architekt Adresa: Vídeň 155, 594 01

Více

stanovení provozních nákladů na údržbu zrevitalizovaných Tyršových sadů.

stanovení provozních nákladů na údržbu zrevitalizovaných Tyršových sadů. V Pardubicích dne 14. února 2012 č. j.: MmP 7 275/2012 Vážený pane xxxxxxxx, zasílám Vám odpověď na Vaši žádost o poskytnutí informace podanou v souladu se zákonem č. 106/1999 Sb. o svobodném přístupu

Více

CB ČESKÝ TĚŠÍN - MÍSTNOST PRO MLÁDEŽ NÁVRH INTERIÉRU - STUDIE

CB ČESKÝ TĚŠÍN - MÍSTNOST PRO MLÁDEŽ NÁVRH INTERIÉRU - STUDIE CB ČESKÝ TĚŠÍN - CB ČESKÝ TĚŠÍN 01 SEZNAM DOKUMENTACE: 01 SEZNAM DOKUMENTACE 02 AUTORSKÁ ZPRÁVA 03 CELKOVÝ VÝKRES STÁVAJÍCÍHO STAVU M 1:100 04 CELKOVÝ VÝKRES NAVRHOVANÉHO STAVU M 1:100 VARIANTA A 05,06

Více

Koncept. Vizuální popis

Koncept. Vizuální popis PARDUBICE KAŠPAR 2012 Koncept Cílem našeho projektu pomníku Jana Kašpara je evokovat pocit, jaký zažíval letec Jan Kašpar během svého letu z Pardubic do Chuchle 13. května 1911, kdy on a ptáci byli jediní,

Více

MĚSTO A KRAJINA VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ KAMENCOVÉ JEZERO ROZVOJ, 2. FÁZE SPORTOVNÍ NÁMĚSTÍ KRAJINA VE MĚSTĚ HRÁZ KAMENCOVÉ NÁMĚSTÍ

MĚSTO A KRAJINA VEŘEJNÁ PROSTRANSTVÍ KAMENCOVÉ JEZERO ROZVOJ, 2. FÁZE SPORTOVNÍ NÁMĚSTÍ KRAJINA VE MĚSTĚ HRÁZ KAMENCOVÉ NÁMĚSTÍ MĚSTO A KRAJINA Chomutov je město na úpatí. Z ploché Mostecké pánve se prudce zvedající Krušné hory. Prostor je výrazně ovlivněn lidskou činností. Naše snaha směřuje k vytvoření místa na rozhraní intenzivního

Více

NOVINKY. Nové výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o

NOVINKY. Nové výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o NOVINKY Nové výrobky z produkce PRESBETON Nova, s.r.o Systém G-ROW Městský mobiliář G-ROW je dalším příspěvkem společnosti PRESBETON k tématu veřejného prostoru. Navazuje na předchozí úspěšnou řadu mobiliáře

Více

Rekonstrukce ulice Joštovy

Rekonstrukce ulice Joštovy Rekonstrukce ulice Joštovy Investor: Rekonstrukce ulice Joštovy Datum zahájení stavby: 16.2.2010 Datum ukončení stavby: 26.8.2011 Charakteristika projektu Rekontrukce ulice Joštovy je součástí dlouhodobého

Více

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í

Z A D Á N Í P O P I S N A V R Ž E N É H O Ř E Š E N Í TEXTOVÁ ČÁST Z A D Á N Í Účelem této studie je posouzení stávajícího stavu lokality ve smyslu uživatelské kvality veřejného prostoru a obecné kvality prostředí vůbec. V návaznosti na to pak navržení úprav,

Více

henkai architekti i d e o v á u r b a n i s t i c k á s t u d i e s t ř e d u o b c e p r o s t ř e d n í

henkai architekti i d e o v á u r b a n i s t i c k á s t u d i e s t ř e d u o b c e p r o s t ř e d n í H henkai architekti i d e o v á u r b a n i s t i c k á s t u d i e s t ř e d u o b c e p r o s t ř e d n í b e č v a ing.arch. daniel baroš, ing.arch. michal nejezchleb 0 8 2 0 1 3 poloha obce v kontextu

Více

ENTENTE FLORALE EUROPE 2009

ENTENTE FLORALE EUROPE 2009 ENTENTE FLORALE EUROPE 2009 Belgie Chorvatsko Irsko Itálie Nizozemí Spojené království Petr Šiřina; člen mezinárodní hodnotitelské komise Výzkumný ústav Silva Taroucy pro krajinu a okrasné zahradnictví,

Více

STUDIE ZAHRADNĚ-ARCHITEKTONICKÝCH ÚPRAV V OKOLÍ LOKALITY POLIKLINIKA ÚVALY na téma CESTA ZA ZDRAVÍM

STUDIE ZAHRADNĚ-ARCHITEKTONICKÝCH ÚPRAV V OKOLÍ LOKALITY POLIKLINIKA ÚVALY na téma CESTA ZA ZDRAVÍM STUDIE ZAHRADNĚ-ARCHITEKTONICKÝCH ÚPRAV V OKOLÍ LOKALITY POLIKLINIKA ÚVALY na téma CESTA ZA ZDRAVÍM Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. Ing. Michaela Šteflová Ing. Helena Gálová 2016 1/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DOKUMENTACE

Více

N Á M Ě S T Í E N E R G I E P R O S T O R U S O U T Ě Ž Z Á P A D N Í Č Á S T V E L K É H O N Á M Ě S T Í S T R A K O N I C E

N Á M Ě S T Í E N E R G I E P R O S T O R U S O U T Ě Ž Z Á P A D N Í Č Á S T V E L K É H O N Á M Ě S T Í S T R A K O N I C E N Á M Ě S T Í E N E R G I E P R O S T O R U 5 SEZNAM ČÁSTÍ SOUTĚŽNÍHO NÁVRHU: 1 PANEL - ŠIRŠÍ VZTAHY 2 PANEL - NÁVRH ŘEŠENÍ 3 PANEL - ZÁKRESY A VIZUALIZACE 4 PANEL - DETAIL ŘEŠENÍ 5 TEXTOVÁ ČÁST PŘÍLOHA

Více

Technologie výstavby. V povrchové úpravě jsou na určitých místech ponechány stopy šubtyčí.

Technologie výstavby. V povrchové úpravě jsou na určitých místech ponechány stopy šubtyčí. Urbanismus Výjimečná poloha v údolí pod Vyšehradem vedla k úvahám o siluetě mostu a jeho vztahu k dominantě Vyšehradu. Bylo analyzováno několik typů nosné konstrukce vzhledem k možnému konfliktu mostu

Více

STUDIE ZAHRADNĚ-ARCHITEKTONICKÝCH ÚPRAV PŘEDPROSTORU ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ÚVALECH. Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. Ing. Michaela Šteflová Ing. Helena Gálová 2016

STUDIE ZAHRADNĚ-ARCHITEKTONICKÝCH ÚPRAV PŘEDPROSTORU ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ÚVALECH. Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. Ing. Michaela Šteflová Ing. Helena Gálová 2016 STUDIE ZAHRADNĚ-ARCHITEKTONICKÝCH ÚPRAV PŘEDPROSTORU ZÁKLADNÍ ŠKOLY V ÚVALECH Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. Ing. Michaela Šteflová Ing. Helena Gálová 2016 1/ IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE DOKUMENTACE Název akce: Kraj:

Více

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. - stavba pěších komunikací a zpevněných ploch, altánu, vodovodní přípojky, umístění mobiliáře a zeleně

IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE. - stavba pěších komunikací a zpevněných ploch, altánu, vodovodní přípojky, umístění mobiliáře a zeleně IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE NÁZEV AKCE Zákolany revitalizace centra obce - stavba pěších komunikací a zpevněných ploch, altánu, vodovodní přípojky, umístění mobiliáře a zeleně MÍSTO STAVBY k.ú. Trněný újezd u

Více

Projektové řešení Zdůvodnění navrhovaného řešení

Projektové řešení Zdůvodnění navrhovaného řešení Textová část Park čtyři dvory Projektové řešení Zdůvodnění navrhovaného řešení Rachot vojenské techniky ustal a změnil se v otupělé ticho. Nyní jen vítr v otevřené krajině bystří naše smysly. Území bývalého

Více

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD

OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD OZELENĚNÍ VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ V OBCI VELEHRAD Tento projekt řeší komplexní návrh ozelenění a pěstebních opatření na všech vhodných lokalitách v obci Velehrad. Stav stávající zeleně v obci je nevyhovující

Více

Říční molo Hucl. pátek 22. února Studio MLAA Slovinská 724/4, Praha 10,

Říční molo Hucl. pátek 22. února Studio MLAA Slovinská 724/4, Praha 10, Říční molo Hucl pátek 22. února 2019 Studio MLAA Slovinská 724/4, Praha 10, 101 00 schůdky do vody místo pro dětské lodičky a paddleboardy pátek 22. února 2019 říční molo - vizualizace 1.1 schůdky do vody

Více

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ ČERNOŠICE

ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ ČERNOŠICE ZADÁNÍ ÚZEMNÍ STUDIE VEŘEJNÝCH PROSTRANSTVÍ ČERNOŠICE pořizovatel jméno oprávněné úřední osoby funkce oprávněné úřední osoby podpis: Městský úřad Černošice, Úřad územního plánování Ing. Helena Ušiaková

Více

Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í

Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í Č E R N O V I C E - N Á M Ě S T Í URBANISTICKÁ STUDIE - ŘEŠENÍ PROSTORU NÁMĚSTÍ Název stavby: Rekonstrukce Mariánského náměstí v Černovicích Místo stavby: Černovice u Tábora Datum: 07/2015 Autorský kol.:

Více

REVITALIZACE HŘBITOVA A OKOLÍ V SOBÍŇOVĚ

REVITALIZACE HŘBITOVA A OKOLÍ V SOBÍŇOVĚ REVITALIZACE HŘBITOVA A OKOLÍ V SOBÍŇOVĚ STUDIE A. Průvodní zpráva Obsah: investor: Obec Sobíňov, Sobíňov 200, 582 62 zhotovitel: MgA. Lukáš Vrána, Zástřizly 41, 768 05 Koryčany tel.: 728 203 565, e-mail:

Více

FOKUS TURNOV ARCHITEKTONICKÁ STUDIE NOVOSTAVBY SOCIÁLNÍHO CENTRA

FOKUS TURNOV ARCHITEKTONICKÁ STUDIE NOVOSTAVBY SOCIÁLNÍHO CENTRA FOKUS TURNOV ARCHITEKTONICKÁ STUDIE NOVOSTAVBY SOCIÁLNÍHO CENTRA červenec 2016 FOKUS TURNOV ARCHITEKTONICKÁ STUDIE NOVOSTAVBY SOCIÁLNÍHO CENTRA červenec 2016 ZADAVATEL Město Turnov, Antonína Dvořáka 335,

Více

Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice

Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice PRŮVODNÍ ZPRÁVA stavba: dotčené parcely: stupeň dokumentace: pořizovatel: zpracovatel: Venkovní expozice v Jilemnici dle projektu Geopark šance pro region p.p.č. 95/67, 106/11 v k.ú. Jilemnice studie MAS

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE projektu

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE projektu PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE projektu Zemní, terénní a arboristické práce v lesoparku Na Sluneční realizované v rámci projektu LESOPARK NA SLUNEČNÍ, CZ.3.22/3.3.01/13.03849 a/ identifikační údaje Název projektu:

Více

Průvodce k zamyšlení nad svou zahradou

Průvodce k zamyšlení nad svou zahradou Dříve než začneme plánovat změny na své zahradě je důležité si uvědomit - čeho chceme na své zahradě dosáhnout. Zda budeme mít v sezónu stále kvetoucí zahradu, relaxační zahradu, místo určené k dětským

Více

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK )

SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) Tomáš Kaněra geodetické práce Na Křečku 339, 109 00 Praha 10 IČ: 74283031 DIČ: CZ7904290229 tel.: 777 663 462 tomas.kanera@seznam.cz SEZNAM SOUŘADNIC ( S-JTSK ) číslo bodu Y X Z popis 1 726588,94 1046300,20

Více

Název akce: Obnova zahrady Kinských v Praze 5 Dětské hřiště II a obnova jeho okolí

Název akce: Obnova zahrady Kinských v Praze 5 Dětské hřiště II a obnova jeho okolí Název akce: Obnova zahrady Kinských v Praze 5 Dětské hřiště II a obnova jeho okolí Řešené území: parcela č.3138, část parcely č.3134 Objednatel: Zhotovitel: Autorský návrh: Vedoucí projektant: Koordinace:

Více