Mind PHP Debugger

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Mind PHP Debugger"

Transkript

1 Strana 1 Mind PHP Debugger Milan Sotolář :52 Uživatelský manuál

2 Strana 2 Instalace programu Program se skládá ze dvou částí a to z EXE aplikace (dále jen aplikace ), která je tvořena souborem MindPHPDebugger.exe a PHP části (dále jen serverová část ), která je ve složce./demo. Instalace je jednoduchá, stačí rozbalit ZIP archiv a nahrát nezávisle obě části podle potřeby do složek. Je přitom jedno, jestli aplikace a serverová část jsou na stejném PC či každá na jiném PC a to: a) uvnitř stejné sítě; b) každá v jiné síti navzájem propojené přes internet. Spuštění programu Hned po spuštění programu se otevře dialogové okno ve kterém je nutné otevřít.php soubor, který chceme ladit. Pokud program ukončíme a opět jej spustíme, zmiňovaný dialog se již nezobrazí, místo toho se nám automaticky načte naposledy otevřený soubor. Pro začátek můžeme otevřít soubor debugger.php, který obsahuje ukázkový příklad použití debuggeru a který jsme instalovali na www server do příslušné složky. Po jeho otevření se nám zobrazí jeho zdrojový kód v hlavním okně programu. Bez otevřeného.php souboru nelze program používat, jelikož program naslouchá na portu TCP 8881 jen v případě, že je úspěšně otevřen.php soubor. To je dáno tím, že je potřeba přijatá data někam vypisovat, tj. do příslušných řádků, na kterých byly položky v.php souboru odeslány.!! Důležité!! Toto ovšem neplatí v případě, že chceme v aplikaci využít jen tu část, která nám vypisuje všechny přijaté chyby do kompletního přehledu (přístupný přes klávesu F11), ale nevypisuje je přímo k PHP kódu. V tom případě stačí načíst soubor null.php a vše se bude vypisovat jen do kompletního přehledu.

3 Strana 3 Dialogové okno pro výběr.php souboru: Hlavní menu programu Poznámka: některé položky mohu být v určité chvíli nedostupné. Jejich dostupnost je jen v případě, že lze danou položku použít. Např. v případě, že nemáme otevřen soubor.php se zdrojovým scriptem, pak nemůžeme vybrat položku: Soubor Zavřít zdrojový soubor. Soubor Otevřít zdrojový soubor (klávesová zkratka Ctrl+O) Slouží k otevření zdrojového.php souboru, který chceme ladit. Po otevření bude tento soubor načten a zobrazen v základním okně programu Mind PHP Debugger. Soubor Zavřít zdrojový soubor (klávesová zkratka Ctrl+Z) Zavře aktuálně načtený zdrojový.php soubor. Tím dojde k vypnutí interního serveru, který přestane naslouchat na základním portu TCP 8881.

4 Soubor Znovunačtení zdrojového souboru (klávesová zkratka F10) Strana 4 V případě, že jste provedli úpravu ve zdrojovém.php souboru (např. za pomoci editoru), pak je vždy nutné, aby v programu Mind PHP Debugger byla načtena aktuální verze laděného souboru. Soubor Exportovat data komunikace do souboru Uloží přijatá data do souboru pro případné další využití. Soubor Načíst soubor null.php Načte soubor null.php, který se nalézá ve stejné složce jako samotná aplikace. Tento soubor lze využít pro případ, kdy chceme jen přijímat data do kompletního výpisu (klávesa F11). Soubor Konec Ukončí program Mind PHP Debugger a uloží nastavení. Úpravy Kopírovat informace z aktuálního řádku Uloží do schránky systému windows informace z aktuálního řádku. Úpravy Kopírovat zdrojový kód z aktuálního řádku Uloží do schránky systému windows zdrojový kód z aktuálního řádku. Úpravy Kopírovat detailní informace Uloží do schránky systému windows aktuální detailní informace. Zobrazení Zobrazit / skrýt komunikaci Zobrazí případně skryje okno zobrazující veškerou komunikaci. Tato data jsou přímo z protokolu a nejsou vůbec zpracována před zobrazením. Většina přenášených dat je pomocí base64. Zobrazení Zobrazit / skrýt dočasný seznam Zobrazí případně skryje dočasný seznam, který obsahuje data k určitým řádkům zdrojového kódu. Tento seznam slouží převážně při ladění samotného programu Mind PHP Debugger. Pro ladění.php scriptů proto nemá žádné rozumné využití.

5 Zobrazení Zobrazit / skrýt kompletní přehled (klávesová zkratka F11) Strana 5 Zobrazí případně skryje velice důležitou část programu Mind PHP Debugger. V tomto přehledu je zobrazen kompletní přehled o chybách a informacích. Tyto informace lze uložit do souboru případně vytisknout. Příklad zobrazení kompletního přehledu: Zobrazení Zobrazit / skrýt internetový prohlížeč (klávesová zkratka F12) Zobrazí případně skryje interní internetový prohlížeč, který využívá interní jádro prohlížeče IE, které je součástí systému windows. Přes tento prohlížeč lze pohodlně ladit všechny scripty. Zobrazení Zobrazit / skrýt nastavení programu Zobrazí případně skryje okno s položkami, které slouží k nastavení samotného programu Mind PHP Debugger.

6 Strana 6 Zobrazit Nastavení barev Zobrazí okno obsahující možnosti nastavení barev pro kompletní přehled: Zobrazení Horizontální mřížka Zobrazení Vertikální mřížka Zobrazení Horizontální a vertikální mřížka Zobrazení Bez mřížky Přepíná mezi možnostmi zobrazení okna se zdrojovým kódem. Zobrazení Automaticky mazat detailní informace Zapíná případně vypíná funkci automatického mazání detailních informací. Prohlédněte si následující dva obrázky zobrazující tutéž část se zapnutou a vypnutou funkcí automatického mazání detailních informací: (funkce automatického mazání detailních informací je vypnutá) (funkce automatického mazání detailních informací je zapnutá)

7 Zobrazení Zapnout vylepšené zobrazení pro Windows Vista a novější Zapíná případně vypíná vylepšené zobrazení pod systémem windows vista a novější. Prohlédněte si následující dva obrázky zobrazující tutéž část se zapnutým a vypnutým vylepšeným zobrazením pro windows vista a novější: Strana 7 (vylepšené zobrazení pro Windows Vista a novější je vypnuté) (vylepšené zobrazení pro Windows Vista a novější je zapnuté) Zobrazení Resetovat request stav Resetuje grafické indikátory pro requesty. (request indikátory před resetem) (request indikátory po resetu)

8 Strana 8 Zobrazení Vymazat přijatá data Vymaže všechna přijatá data. Nástroje Base64 konvertor Obsahuje base64 encoder a decoder. Nástroje MySQL Administrator Spustí externí program pro správu MySQL databáze. Nástroje MySQL Migration Tool Spustí externí aplikaci pro migraci databází. Nástroje MySQL Query Browser Spustí externí aplikaci, která slouží pro zobrazování dotazů. Nástroje MySQL SystemTray Monitor Spustí externí aplikaci, který slouží k rychlému přístupu k nástrojům pomocí ikony zobrazené v systemtray.

9 Nápověda Použití Strana 9 Zobrazí tento soubor s nápovědou pro program Mind PHP Debugger. Soubor s nápovědou je ve formátu.pdf, proto pro jeho zobrazení je nutné mít instalován program Acrobat Reader. Nápověda Webová stránka programu + nové verze Otevře webovou stránku programu Mind PHP Debugger. Na této stránce jsou všechny informace o programu, všechny vydané verze a informace o chystané nové verzi. Nápověda Hlášení chyb Našli jste v programu chybu? Program se nechová tak, jak by měl? Nebo by jste něco chtěli změnit či přidat nějakou novou funkci? Neváhete a napište! Za každou informaci budu vděčný a velmi uvítám jakoukoliv pomoc při odstraňování případných chyb nebo námět na nové funkce. Pokud v programu najdete chybu, zkuste se podívat pomoci Nápověda Webová stránka programu + nové verze jestli už nevyšla verze nová. Pokud máte aktuální verzi, napište mi prosím přesný popis chyby a jak k ní dochází, popřípadě do mailové zprávy přidejte i screenshoty.

10 Strana 10 Jednotlivé části programu (okno pro zobrazení čísla řádku, ladících informací a zdrojového kódu) (ovládání interního internetového prohlížeče)

11 Strana 11 (přehled přijatých dat) (detail na ladící informaci)

12 Strana 12 (detail na autuální řádek na kterém je kurzor) (základní ovládání programu a rychlý přehled) Barevné indikátory: Request :: Begin a Request :: Done Příslušný indikátor se rozsvítí v případě, že debugger přijal příslušný request. To poslouží v případě, že požadujeme grafické zobrazení začátku a konce činnosti debuggeru. Popis semaforu: Červený indikátor: Zelený : Program nenaslouchá na TCP Důvodem může být, že není otevřen žádný.php soubor nebo že PC nemá přístup do sítě. Program naslouchá na TCP 8881.

13 Strana 13 Ukázkový příklad Otevřeme soubor debugger.php, který obsahuje ukázkový script v našem php editoru a podle potřeby nastavíme: $shareddebugger->mydebughost = IP adresa PC na kterém naslouchá MindPHPDebugger $shareddebugger->mydebugport = port na kterém naslouchá MindPHPDebugger Příklad: $shareddebugger->mydebughost = ' '; $shareddebugger->mydebugport = 8881; Port na kterém program naslouchá zatím nelze změnit, je pevně nastaven na TCP V případě, že chceme využít SSH, směrování portů apd. pak máme možnost si port nastavit v.php souboru. Jestliže je úspěšně otevřen v programu MindPHPDebugger.php soubor, můžeme program vyzkoušet. Přes internetový prohlížeč otevřeme adresu (tento soubor také máme již otevřen v programu MindPHPDebugger!) případně cestu upravíme podle toho, kam jsme tento soubor uložili. V internetovém prohlížeči se zobrazí jednoduchý výstup, který nás ale až tak nemusí zajímat. Podíváme-li se do programu, pak zde uvidíme na každém řádku, kde něco není v pořádku, popis o jakou chybu se jedná. Popis funkcí function postvariable( $file, $line, $name, $value ) Pošle obsah proměnné jménem $name a hodnotou $value ze souboru $file a řádky $line. V Mind PHP Debuggeru se nám pak zobrazí obsah proměnné $name->$value. Příklad: $cas = time(); $shareddebugger->postvariable( FILE, LINE, "cas", $cas ); function postmessage( $file, $line, $text ) V Mind PHP Debuggeru se nám v souboru $file a na řádce $line objeví $text. Příklad: $shareddebugger->postmessage( FILE, LINE, "Úspěšně!" );

14 function postrequest( $file, $name, $text ) Strana 14 Pošle Mind PHP Debuggeru specifický požadavek. Slouží k ovládání některých funkcí debuggeru. Např. v případě dokončení scriptu je poslán následující požadavek $this->postrequest( FILE, "done", "Request :: Done" ); Funkce v této verzi nabízí 2 požadavky: postrequest( FILE, "done", "Request :: Done" ) Tento požadavek se nevkládá do PHP scriptu, jelikož je automaticky volán v destruct(). (viz. Předchozí text) postrequest( FILE, "begin", "Request :: Begin" ) Tento požadavek při vložení do scriptu zajistí v debuggeru na řádce č.1 vypsání zprávy ( čas IP ) Request :: Begin function setbreakpoint( $file, $line, $text ) Zastaví běh scriptu na řádce, na které je funkce uvedena a v souboru $file napíše na řádce $line text $text. Přímo v internetovém prohlížeči je pak zobrazen následující výstup: Příklad: $shareddebugger->setbreakpoint( FILE, LINE, "Zde přerušit!" ); function postserializeelement( $file, $line, $element ) Pošle $element, na který bude vykonán příkaz Serialize. Jako $element lze použít v PHP např. pole, číslo, text.... V Mind PHP Debuggeru zobrazí na řádce $line celkový výstup z funkce Serialize. Tím máme zajištěn výstup s kompletními informacemi o typu proměnné, indexech v případě pole apd. Příklady: $pole = array ("první","druhý","třetí"); $shareddebugger->postserializeelement( FILE, LINE, $pole );

15 Strana 15 Popis protokolu Verze protokolu používané před verzí Mind PHP Debugger NEJSOU kompatibilní! Od verze (včetně) bude s případnou změnou v protokolu zachována plná kompatibilita. error 1. <time>...</time> 2. <ip>...</ip> 3. <type>error</type> 4. <error_number>...</error_number> 5. <error_string>...</error_string> base64 6. <error_file>...</error_file> base64 7. <error_line>...</error_line> variable 1. <time>...</time> 2. <ip>...</ip> 3. <type>variable</type> 4. <file>...</file> base64 5. <line>..</line> 6. <name>...</name> base64 7. <value>...</value> base64 message 1. <time>...</time> 2. <ip>...</ip> 3. <type>message</type> 4. <file>...</file> base64 5. <line>...</line> 6. <text>...</text> base64 request 1. <time>...</time> 2. <ip>...</ip> 3. <type>request</type> 4. <file>...</file> base64 5. <name>...</name> base64 6. <text>...</text> base64

16 breakpoint 1. <time>...</time> 2. <ip>...</ip> 3. <type>breakpoint</type> 4. <file>...</file> base64 5. <line>...</line> 6. <text>...</text> base64 Strana 16

Mind PHP Debugger

Mind PHP Debugger Strana 1 Mind PHP Debugger 1.6.6.256 Milan Sotolář 15.2.2012 10:02 www.sworktech.com/mindphpdebugger Uživatelský manuál Strana 2 Instalace programu Program se skládá ze dvou částí a to z EXE aplikace (dále

Více

Mind PHP Debugger

Mind PHP Debugger Strana 1 Mind PHP Debugger 1.4.2.53 Milan Sotolář 24.09.2010 09:12 www.sworktech.com/mindphpdebugger Uživatelský manuál Obsah: Strana 2 Strana 13 Strana 13 Strana 14 Strana 19 Strana 21 Strana 22 Strana

Více

Mind PHP Debugger 1.2

Mind PHP Debugger 1.2 Strana 1 Mind PHP Debugger 1.2 Milan Sotolář 10.07.2010 13:11 www.sworktech.com/mindphpdebugger Uživatelský manuál Obsah: Strana 2 Strana 13 Strana 13 Strana 15 Strana 18 Strana 19 GNU General Public License

Více

Frilo Control Center správa projektů

Frilo Control Center správa projektů Frilo Control Center správa projektů Programy Frilo používají odlišný způsob třídění a práce s vytvořenými projekty. Tento tutoriál má uživateli přiblížit, jak nejlépe vytvářet, mazat, exportovat, importovat,

Více

Konvertor diakritiky 3. Instalace

Konvertor diakritiky 3. Instalace OBSAH Popis... 2 Ovládání aplikace... 3 Odstranění diakritických znamének... 4 Operace s textem... 4 Nastavení aplikace... 4 Písmo... 4 Jazyk... 4 Přidání dalšího jazyka do aplikace... 5 Znaky... 5 Instalace

Více

Mind PHP Debugger 1.6.4.202

Mind PHP Debugger 1.6.4.202 Strana 1 Mind PHP Debugger 1.6.4.202 Milan Sotolář 17.12.2011 14:06 www.sworktech.com/mindphpdebugger Uživatelský manuál Strana 2 Instalace programu Program se skládá ze dvou částí a to z EXE aplikace

Více

Nápověda aplikace Patron-Pro

Nápověda aplikace Patron-Pro Nápověda aplikace Patron-Pro 1. Popis aplikace Aplikace Patron-Pro slouží k zobrazení souboru zálohy mobilní aplikace Patron-Pro se záznamy o povolených kartách. Dále umožňuje tyto záznamy editovat, vytvářet

Více

SCHÉMA aplikace ObčanServer 2 MENU aplikace Mapové kompozice

SCHÉMA aplikace ObčanServer 2 MENU aplikace Mapové kompozice ObčanServer Nápověda SCHÉMA aplikace ObčanServer 2 MENU aplikace Mapové kompozice Příklady mapových kompozic Katastrální mapa Územní plán Funkční plochy Letecký snímek Pasport hřbitova Císařské otisky

Více

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS

Obsah. při vyšetření pacienta. GDT souboru do programu COSMED Omnia GDT souboru z programu COSMED Omnia a zobrazení výsledků měření v programu MEDICUS Obsah Napojení...3 programu COSMED Omnia Nastavení...3 MEDICUS Přidání...3 externího programu COSMED Omnia Přidání...4 ikony do panelu nástrojů Nastavení...5 COSMED Omnia Postup...5 při vyšetření pacienta

Více

Ignijet_2007 Externí monitor

Ignijet_2007 Externí monitor Ignijet_2007 Externí monitor ver 2010-06-17 Úvod Externí monitor dokáže monitorovat vybrané parametry zapalování a zobrazovat je dle modifikovatelného nastavení a to jak hodnoty parametrů, tak jednoduché

Více

Návod na instalaci programu evito Win Service. Instalace programu evito Win Service

Návod na instalaci programu evito Win Service. Instalace programu evito Win Service Návod na instalaci programu evito Win Service USB ANT+ je zařízení určené pro přenos naměřených hodnot prostřednictvím PC. Zajišťuje komunikaci ve chvíli, kdy je vloženo do USB slotu v počítači. Podmínkou

Více

Connection Manager - Uživatelská příručka

Connection Manager - Uživatelská příručka Connection Manager - Uživatelská příručka 1.0. vydání 2 Obsah Aplikace Správce připojení 3 Začínáme 3 Spuštění Správce připojení 3 Zobrazení stavu aktuálního připojení 3 Připojení k internetu 3 Připojení

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access

Spuštění a ukončení databázové aplikace Access Spuštění a ukončení databázové aplikace Access Aplikaci Access spustíte tak, že vyhledáte její ikonu v nabídce "Start" a klepnete na ní. Najdete ho v Sekci Všechny programy/mircosoft Office. Po výběru

Více

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 23 června 2014 Obsah 3 Obsah...5 Přístup k programu...5 Poštovní schránky...5 Připojování

Více

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o.

Uživatelská příručka. Marushka Photo. aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Uživatelská příručka Marushka Photo aplikace firmy GEOVAP, spol. s r.o. Obsah: Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro Android... 2 Návod k aplikaci MarushkaPhoto pro WindowsPhone... 6 Návod k aplikaci MarushkaPhoto

Více

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST. Obor SOČ: 18. Informatika. Školní sdílení PC obrazovek. School sharing PC screens

STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST. Obor SOČ: 18. Informatika. Školní sdílení PC obrazovek. School sharing PC screens STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST Obor SOČ: 18. Informatika Školní sdílení PC obrazovek School sharing PC screens Autoři: Vojtěch Průša Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická Havířov Konzultant:

Více

Práce s programem MPVaK

Práce s programem MPVaK Práce s programem MPVaK Tato informace popisuje postup práce s programem "MPVaK Vybrané údaje z majetkové a Vybrané údaje z provozní evidence. Jsou v ní popsány nejdůležitější úlohy, které budete s programem

Více

VoiceOver v ios s QWERTY klávesnicí

VoiceOver v ios s QWERTY klávesnicí VoiceOver v ios s QWERTY klávesnicí Poslední aktualizace článku: 18/11/2015 Tento článek přináší přehled klávesových zkratek, které můžete z QWERTY klávesnice při práci s odečítačem VoiceOver v systému

Více

Windows 10 (5. třída)

Windows 10 (5. třída) Windows 10 (5. třída) Pracovní plocha: takto vypadá Pracovní plocha u nás ve škole - pozadí Pracovní plochy - ikony na Pracovní ploše ikona Student 17 (se jménem přihlášeného uživatele) ikona Tento počítač

Více

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1

Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Jednoduchý návod k použití programu Vinotéka 2007, v 2.2.1 Demeter Jurista 2007 16.12.2007 Obsah Obsah... 2 Instalace programu... 3 Spuštění programu... 3 Popis hlavního panelu... 4 Menu... 4 Panel Vinotéka...

Více

Typy souborů ve STATISTICA. Tento článek poslouží jako přehled hlavních typů souborů v programu

Typy souborů ve STATISTICA. Tento článek poslouží jako přehled hlavních typů souborů v programu StatSoft Typy souborů ve STATISTICA Tento článek poslouží jako přehled hlavních typů souborů v programu STATISTICA, ukáže Vám jejich možnosti a tím Vám dovolí využívat program efektivněji. Jistě jste již

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce: Zahájit

Více

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce.

Zahájit skenování ze skla tiskárny nebo z automatického podavače dokumentů (ADF). Přistupovat k souborům se skeny uloženým v poštovní schránce. Fiery Remote Scan Program Fiery Remote Scan umožňuje spravovat skenování na serveru Fiery server a na tiskárně ze vzdáleného počítače. Prostřednictvím programu Fiery Remote Scan můžete provádět tyto akce:

Více

Windows 8.1 (5. třída)

Windows 8.1 (5. třída) Windows 8.1 (5. třída) Pracovní plocha: takto vypadá Pracovní plocha u nás ve škole - pozadí Pracovní plochy - ikony na pracovní ploše - Hlavní panel - ikony na Hlavním panelu (zvýrazněná ikona spuštěné

Více

ČÁST 1. Základy 32bitového programování ve Windows

ČÁST 1. Základy 32bitového programování ve Windows Obsah Úvod 13 ČÁST 1 Základy 32bitového programování ve Windows Kapitola 1 Nástroje pro programování ve Windows 19 První program v Assembleru a jeho kompilace 19 Objektové soubory 23 Direktiva INVOKE 25

Více

Aplikace BSMS. Uživatelská příručka - 1 -

Aplikace BSMS. Uživatelská příručka - 1 - Aplikace BSMS Uživatelská příručka - 1 - Obsah 1. O aplikaci BSMS... 3 2. Základní předpoklady pro používání BSMS... 3 3. Instalace aplikace... 3 3.1. Samotná instalace... 3 3.2. Možné problémy při instalaci...

Více

Postup instalace síťové verze Mount Blue

Postup instalace síťové verze Mount Blue Postup instalace síťové verze Mount Blue Instalace na serveru 1. Stáhněte si instalační balíček pro server ze stránek Mount Blue na adrese: http://www.mountblue.cz/download/mountblue-server-setup.exe 2.

Více

OBSAH. 1. Úvod Požadavky na SW vybavení... 3

OBSAH. 1. Úvod Požadavky na SW vybavení... 3 Obsah OBSAH 1. Úvod... 3 1.1 Požadavky na SW vybavení... 3 2. Popis Reliance J... 4 2.1 Start vizualizace... 4 2.2 Hlavní okno... 5 2.2.1 Menu Služby... 6 2.2.2 Menu Nápověda... 8 2.3 Nastavení hodnoty...

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6

APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky. Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed programová nadstavba pro základní vyhodnocení docházky Příručka uživatele verze 2.2.0.6 APS mini.ed Příručka uživatele Obsah Obsah... 2 Instalace a konfigurace programu... 3 Popis programu...

Více

Firmadat SMS Sender. aplikace pro odesílání SMS zpráv z Vašeho PC pomocí telefonu ZÁKLADNÍ INFORMACE A INSTALACE MILAN PASTOR, ROMAN NEPŠINSKÝ

Firmadat SMS Sender. aplikace pro odesílání SMS zpráv z Vašeho PC pomocí telefonu ZÁKLADNÍ INFORMACE A INSTALACE MILAN PASTOR, ROMAN NEPŠINSKÝ 2013 Firmadat SMS Sender aplikace pro odesílání SMS zpráv z Vašeho PC pomocí telefonu ZÁKLADNÍ INFORMACE A INSTALACE MILAN PASTOR, ROMAN NEPŠINSKÝ FIRMDAT S.R.O. Havlíčkova 1280,765 02 Otrokovice, tel.:

Více

Popis programu EnicomD

Popis programu EnicomD Popis programu EnicomD Pomocí programu ENICOM D lze konfigurovat výstup RS 232 přijímačů Rx1 DIN/DATA a Rx1 DATA (přidělovat textové řetězce k jednotlivým vysílačům resp. tlačítkům a nastavovat parametry

Více

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti,

Nielsen Admosphere, a.s. Vážená domácnosti, Vážená domácnosti, nejprve Vám chceme poděkovat za Vaši účast v projektu Elektronického měření sledovanosti televize metodou TV metrů. Pouze díky Vašemu přesnému zaznamenávání přítomnosti u televizní obrazovky

Více

Závěrečná práce. AutoCAD Inventor 2010. (Zadání D1)

Závěrečná práce. AutoCAD Inventor 2010. (Zadání D1) Závěrečná práce AutoCAD Inventor 2010 (Zadání D1) Pavel Čurda 4.B 4.5. 2010 Úvod Tato práce obsahuje sestavu modelu, prezentaci a samotný výkres Pákového převodu na přiloženém CD. Pákový převod byl namalován

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 14-06 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

PC Rozhlasová ústředna

PC Rozhlasová ústředna PC Rozhlasová ústředna UŽIVATELSKÝ MANUÁL 1. Úvod Zařízení ORKAN SARGAS slouží jako běžná rozhlasová ústředna, kterou je možno využívat pro každodenní komunikaci s občany měst a obcí formou verbální informace.

Více

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100

Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 Pro úspěšné připojení ke vzdálené aplikaci Target 2100 je nutné připojovat se ze stanice s Windows XP SP3, Windows Vista SP1 nebo Windows 7. Žádná VPN není potřeba,

Více

Postup získání licence programu DesignBuilder v4

Postup získání licence programu DesignBuilder v4 Postup získání licence programu DesignBuilder v4 DesignBuilder je tvořen grafickým prostředím propojeným s několika moduly poskytujícími určitou funkci. Budete potřebovat licenci pro každý z modulů, který

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o.

Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Nastavení klientských stanic pro webové aplikace PilsCom s.r.o. Obsah 1. Obecné informace...1 2. Internetový prohlížeč...1 3. Nastavení kompatibilního zobrazení...1 4. Nastavení důvěryhodných serverů...2

Více

Uživatelský manuál. A4000 Download

Uživatelský manuál. A4000 Download Uživatelský manuál Aplikace: Jednoduchý program pro přenášení dat z přístrojů řady A4000 Export měřených dat do souboru Zobrazení grafů naměřených dat Tisk grafů naměřených dat Vlastnosti: Hardwarové požadavky:

Více

Návod k aplikaci DPH Kontrol

Návod k aplikaci DPH Kontrol Návod k aplikaci DPH Kontrol Obsah I. O aplikaci... 2 II. Jak používat DPH Kontrol... 3 1. Kontrola spolehlivosti plátců DPH... 3 2. Kontrola zveřejněných účtů... 5 III. Další práce s databází záznamů...

Více

INSTALACE PRODUKTU ONTOPIA KNOWLEDGE SUITE

INSTALACE PRODUKTU ONTOPIA KNOWLEDGE SUITE INSTALACE PRODUKTU ONTOPIA KNOWLEDGE SUITE profesionální verze 1 Obsah Požadavky... 3 Instalace... 3 Proměnná CLASSPATH... 3 Zpřístupnění licenčního klíče... 3 Ověřování komponent OKS. 3 Spouštíme aplikaci

Více

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Obsah: 1. Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS... 3 1.1. Postup uživatele při umístění IS ARGIS do zóny důvěryhodných serverů... 3 1.2.

Více

Úvod. Program ZK KASA EET. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu

Úvod. Program ZK KASA EET. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu sq Program ZK KASA EET verze 1.00 Uživatelská dokumentace programu Úvod Základní vlastnosti programu Jednoduchost ovládání - umožňuje obsluhu i málo zkušeným uživatelům bez nutnosti většího zaškolování.

Více

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt.

2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 2014 Electronics For Imaging. Informace obsažené v této publikaci jsou zahrnuty v Právním upozornění pro tento produkt. 23 června 2014 Obsah 3 Obsah...5 Stavový řádek programu...5 Celoobrazovkové zobrazení

Více

Uživatelská příručka. Vlastnoruční digitální podpis

Uživatelská příručka. Vlastnoruční digitální podpis Uživatelská příručka Vlastnoruční digitální podpis 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak pracovat s vlastnoručním digitálním podpisem v prostředí KNZ společnosti Kooperativa. Věříme, že Vám tato příručka

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Název úlohy : VZP Kontrol Verze : 1.60 Poslední UPG : Datum : 9. Ledna 2012 Odběratel : Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR Hlavní dodavatel : HEWLETT-PACKARD ČR Subdodavatel : PIKE

Více

Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače

Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače VY_32_INOVACE_In 6.,7.11 Internetový prohlížeč-vyhledávání a ukládání dat z internetu do počítače Anotace: V prezentaci se žák seznámí se základními typy prohlížečů. Zaměříme se na prohlížeč Internet Explorer.

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Příprava prostředí pro výuku PHP a MySQL

Příprava prostředí pro výuku PHP a MySQL Příprava prostředí pro výuku PHP a MySQL Pro předmět PGA 2013/2014 Praha a EU Investujeme do vaší budoucnosti Obsah 1 Úvod... 2 2.1 Potřebné soubory... 2 2 Instalace... 2 2.1 Webový server Apache... 2

Více

Rozvodnice design verze 3.1

Rozvodnice design verze 3.1 Rozvodnice design verze 3.1 (rozvodnice Opale, Pragma a Kaedra) Leden 2007 1 Úvod Program Rozvodnice design je určen pro rychlý návrh a specifikaci rozvodnic MiniOpale, MiniPragma, Pragma a Kaedra Popis

Více

Podpora šifrovaného spojení HTTPS

Podpora šifrovaného spojení HTTPS Podpora šifrovaného spojení HTTPS Pokud chcete zajistit šifrování přenosu dat po síti LAN mezi webovým prohlížečem klienta a docházkovým serverem, najdete níže potřebné kroky ke zprovoznění https protokolu.

Více

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Verze: 1.0.0 2 Obsah 0 Část I Předmluva 1 Vítejte 3... 3 Část II Instalace 4 Část III Aktivace programu 8 Část IV Obsluha programu 9 1 Menu... 9 Soubor... 9 Otevřít test... 9 Zobrazit

Více

Demoprojekt Damocles 2404

Demoprojekt Damocles 2404 Vizualizační a řídicí systém kategorie SCADA/HMI Demoprojekt Damocles 2404 (časově omezený demoprojekt pro zařízení Damocles 2404 společnosti HW group s.r.o.) Verze systému: 3.7.1.9 Poslední revize dokumentu:

Více

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu

Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Novinky Aplikace O 2 Car Control dostala nový, vylepšený design Nejsnazší cesta k půjčení firemního vozu Návody Co je Dispečerské okno? Kde Dispečerské okno najdete? Nová funkce Autopůjčovna Novinky Autopůjčovna

Více

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení

Signalizace a ovládací prvky. Konektory a připojení PH-WEB je zařízení, sloužící ke správě jednotlivých prvků systému PocketHome přes webové rozhraní. Z libovolného místa na světě lze, prostřednictvím sítě Internet, zjišťovat informace o jednotlivých prvcích

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.24 Databáze dílů 06/2012. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.24 Databáze dílů 06/2012. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod... 2 2.1 Výhody... 2 2.2 Základní ovládání... 2 2.2.1 Klávesové zkratky... 2 3 Menu... 3 3.1 Menu Soubor... 3 3.1.1 Menu Soubor / Moduly... 3 3.1.2 Menu Soubor / Původní díl...

Více

Patrol Management System 2.0

Patrol Management System 2.0 Patrol Management System 2.0 Uživatelský manuál RF 5000 Obsah 1 Základní popis aplikačního prostředí 1.1 Hardwarové požadavky 1.2 Aplikační prostředí 1.3 Instalace software 2 Jak používat software 2.1

Více

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1

MIKROTHERM 825. Monitorovací program MT825C1 MIKROTHERM 825 Monitorovací program MT825C1 MT825C1 08/10 Rev.3 THERMOPROZESS s.r.o. Reigrova 2668/6c 370 01 České Budějovice tel.: +420 387 313 182 fax: +420 385 340 947 E-MAIL: info@thermoprozess.cz

Více

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN

VComNet uživatelská příručka. VComNet. Uživatelská příručka Úvod. Vlastnosti aplikace. Blokové schéma. «library» MetelCom LAN VComNet Uživatelská příručka Úvod Aplikace VComNet je určena pro realizaci komunikace aplikací běžících na operačním systému Windows se zařízeními, které jsou připojeny pomocí datové sběrnice RS485 (RS422/RS232)

Více

Administrace webových stránek

Administrace webových stránek Administrace webových stránek Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení... 2 Změna textového obsahu... 3 Nahrávání/mazání obrázků... 5 Vložení obrázku do textu... 6 Nastavení pozice obrázku vůči

Více

Elektronické formuláře a jejich vyplnění pomocí aplikace 602XML Filler

Elektronické formuláře a jejich vyplnění pomocí aplikace 602XML Filler Obsah Elektronické formuláře a jejich vyplnění pomocí aplikace 602XML Filler Obsah...1 Úvod...2 Práce s elektronickým formulářem...2 Instalace programu...2 Popis prostředí programu 602XML Filler...3 Nástrojová

Více

PREMIER E Agent. Jak to funguje?

PREMIER E Agent. Jak to funguje? PREMIER E Agent PREMIER E Agent je samostatná aplikace, která slouží jako doplněk k informačnímu systému PREMIER. Je dostupná jako samostatná instalace a její používání je vázáno na jakoukoli licenci k

Více

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL

Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL Postup obnovy a nastavení nového připojovacího certifikátu pro úložiště SÚKL I. Postup pro rychlou automatickou obnovu certifikátu pomocí formuláře v Medioxu SÚKL implementoval rozhraní pro automatickou

Více

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS:

1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: 1. POSTUP INSTALACE A KONTROLA NASTAVENÍ MICROSOFT SQL SERVERU 2005 EXPRESS: Ověřte prosím následující nastavení (tento postup se může nepatrně lišit podle operačního systému Vašeho pc). Pro lepší viditelnost

Více

Možnosti tisku v MarushkaDesignu

Možnosti tisku v MarushkaDesignu 0 Možnosti tisku v MarushkaDesignu OBSAH 1 CÍL PŘÍKLADU...2 2 PRÁCE S PŘÍKLADEM...2 3 UKÁZKA DIALOGOVÉHO OKNA...3 4 STRUČNÝ POPIS PŘÍKLADU V MARUSHKADESIGNU...5-1 - 1 Cíl příkladu V tomto příkladu si ukážeme

Více

Vizualizace a evidence výroby a prostojů

Vizualizace a evidence výroby a prostojů Vizualizace a evidence výroby a prostojů v1.00 Aplikace informuje o aktuálním počtu a historii vyrobených kusů jednotlivých výrobků jednotlivých linek, eviduje prostoje a pracovníky kteří linku obsluhovali

Více

CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA CYCLOPE PRINT MANAGEMENT SOFTWARE- UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA Obsah Cyclope Print Management Software- uživatelská příručka... 1 1. Přehled produktu... 2 2. Stručný popis produtku CPMS... 2 2.1. Stažení CPMS...

Více

Uživatelský manuál. Připojení přístroje SDT170 k aplikaci DDS2000

Uživatelský manuál. Připojení přístroje SDT170 k aplikaci DDS2000 Uživatelský manuál Připojení přístroje SDT170 k aplikaci DDS2000 Aplikace : Přenos a archivace dat naměřených přístrojem SDT170 Přenos pochůzky vytvořené v aplikaci DDS2000 do přístroje SDT170 Vlastnosti

Více

z aplikace Access 2003

z aplikace Access 2003 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Access 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Access 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o klíčových

Více

Obslužný software. PAP ISO 9001

Obslužný software.  PAP ISO 9001 Obslužný software PAP www.apoelmos.cz ISO 9001 červen 2008, TD-U-19-20 OBSAH 1 Úvod... 4 2 Pokyny pro instalaci... 4 2.1 Požadavky na hardware...4 2.2 Postup při instalaci...4 3 Popis software... 5 3.1

Více

Manuál k programu ProBaze SKLAD

Manuál k programu ProBaze SKLAD Manuál k programu ProBaze SKLAD Obsah Formulář pro přihlášení k MS SQL serveru... 2 Formulář požadavky... 3 Formuláře ve čtečce... 4 Snímání dílů:... 4 Listování mezi díly na samostatném formuláři:...

Více

Aktuální výběr, nad kterým je kurzor myši

Aktuální výběr, nad kterým je kurzor myši Hlavní okno Po přihlášení do aplikace se vám zobrazí Hlavní okno. Zde můžete vidět stav vašeho účtu pro hlavní i australské konto. Stav účtů se ve výchozím nastavení automaticky aktualizuje každých 5 sekund

Více

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ

TACHOTel manuál 2015 AURIS CZ TACHOTel manuál 2 TACHOTel Obsah Foreword I Úvod 0 3 1 Popis systému... 3 2 Systémové... požadavky 4 3 Přihlášení... do aplikace 5 II Nastavení aplikace 6 1 Instalace... a konfigurace služby ATR 6 2 Vytvoření...

Více

Software602 FormApps Server

Software602 FormApps Server Software602 FormApps Server Instalace pluginů pro elektronické formuláře Aktualizováno: 13. 1. 2017 Software602 a.s. Hornokrčská 15 140 00 Praha 4 tel: 222 011 602 web: www.602.cz e-mail: info@602.cz ID

Více

WebmMenu slouží pro editaci a management položek menu. Pro další informace si prosím vyberte jedno z následujících témat:

WebmMenu slouží pro editaci a management položek menu. Pro další informace si prosím vyberte jedno z následujících témat: uživatelské manuály WebMenu WebmMenu slouží pro editaci a management položek menu. Pro další informace si prosím vyberte jedno z následujících témat: Jak na to aneb snadné vytvoření menu Význam jednotlivých

Více

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele

Jazz pro Účetní (export) Příručka uživatele JAZZ pro Účetní - export (SQL/E1) Příručka uživatele 1 / 8 JAZZ pro Účetní export (SQL/E1) Příručka uživatele 2019 Václav Petřík JAZZWARE.CZ Příručka k programu Jazz pro Účetní - export (SQL/E1) pro Windows

Více

APS Administrator.GS

APS Administrator.GS APS Administrator.GS Grafická nadstavba pro vizualizaci systémů APS (rozšiřující programový modul pro APS Administrator) Instalační a uživatelská příručka 2004 2015,TECH FASS s.r.o., www.techfass.cz, techfass@techfass.cz

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

ABRA POS PRINT SERVER

ABRA POS PRINT SERVER ABRA Software a.s. Jeremiášova 1422/7b 15500 Praha 13 IČO 25097563 DIČ: CZ2597563 Zapsal Městský soud v Praze OR odd. B, vložka 4475 ABRA POS PRINT SERVER Dokumentace Aktualizace dokumentu: 15.3.2017 1

Více

Connect Genius V2. Instalace programu.

Connect Genius V2. Instalace programu. Connect Genius V2 Program připojíte k PC přes RS 232. Instalace programu. Vložte CD do PC a automaticky se nabídne instalační program. Otevřete instalační program a klikněte dvojklikem na setup.exe a program

Více

Artikul system s.r.o. www.dsarchiv.cz UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA tel. +420 727 827 422 dsarchiv@artikulsystem.cz

Artikul system s.r.o. www.dsarchiv.cz UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA tel. +420 727 827 422 dsarchiv@artikulsystem.cz Obsah DS Archiv... 2 Nastavení připojení k internetu... 2 Nastavení aplikace... 3 Nastavení databáze... 4 Nastavení datové schránky... 4 Příjem zpráv z datové schránky... 6 Odeslání zprávy... 7 Ověření

Více

Dynavix 10: Evidence jízd

Dynavix 10: Evidence jízd Dynavix 10: Evidence jízd Stručný návod k použití Copyright 2004-2011 Telematix Software a.s. Všechna práva vyhrazena. Úvod Nadstandardní funkce Evidence jízd doplněná o funkci sledování spotřeby umožňuje

Více

Pokyny pro obsluhu programu. EZZ01 File reader 1.3

Pokyny pro obsluhu programu. EZZ01 File reader 1.3 www. první-saz.cz Pokyny pro obsluhu programu EZZ01 File reader 1.3 příloha k TP SaZ 3/01 1. Instalace programu EZZ01 File reader 1.3 do počítače Program EZZ01 File reader 1.2 pracuje s operačními systémy

Více

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express

Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Instalace Microsoft SQL serveru 2012 Express Podporované OS Windows: Windows 7, Windows 7 Service Pack 1, Windows 8, Windows 8.1, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2008 R2 SP1, Windows Server 2012,

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

Úvodem 9. Zpětná vazba od čtenářů 10 Zdrojové kódy ke knize 10 Errata 10. Než začneme 11

Úvodem 9. Zpětná vazba od čtenářů 10 Zdrojové kódy ke knize 10 Errata 10. Než začneme 11 Obsah Úvodem 9 Zpětná vazba od čtenářů 10 Zdrojové kódy ke knize 10 Errata 10 Kapitola 1 Než začneme 11 Dynamické vs. statické stránky 11 Co je a k čemu slouží PHP 12 Instalace potřebného softwarového

Více

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny.

Uživatelská příručka. 06/2018 Technické změny vyhrazeny. Uživatelská příručka 1 OBSAH 1 ÚVOD... 3 1.1 Merbon SCADA... 3 1.1.1 K čemu program slouží...3 2 Přihlášení a odhlášení z programu... 4 3 Projekty... 5 3.1 Výběr zobrazení... 5 3.2 Schémata... 6 3.3 Grafy...

Více

KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU

KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU KAPITOLA 3 - ZPRACOVÁNÍ TEXTU KLÍČOVÉ POJMY textové editory formát textu tabulka grafické objekty odrážky a číslování odstavec CÍLE KAPITOLY Pracovat s textovými dokumenty a ukládat je v souborech různého

Více

Microsoft Word 2010 prostředí MS Wordu, práce se souborem

Microsoft Word 2010 prostředí MS Wordu, práce se souborem Pracovní list č. 1 Microsoft Word 2010 prostředí MS Wordu, práce se souborem Struktura a ovládání programu 1. Titulkový pruh název dokumentu a název spuštěného programu (Microsoft Word) Obrázek 1 Horní

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Správa bodů. Všechny uživatelské body se v Locusu spravují ve Správci bodů. Do něj se dostanete několika způsoby: z hlavního menu: z panelu funkcí:

Správa bodů. Všechny uživatelské body se v Locusu spravují ve Správci bodů. Do něj se dostanete několika způsoby: z hlavního menu: z panelu funkcí: 1/31 Všechny uživatelské body se v Locusu spravují ve Správci bodů. Do něj se dostanete několika způsoby: z hlavního menu: z panelu funkcí: Last update: 2018/06/14 11:27 cz:manual:user_guide:points:management

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH17_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více