Základní popis API portálu SENOSEC.CZU.CZ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Základní popis API portálu SENOSEC.CZU.CZ"

Transkript

1 Základní popis API portálu SENOSEC.CZU.CZ Základní URL pro API:

2 Autentizace Pro autentizaci (přihlašování) je použit standardní protokol OAuth V1.0a ( URL pro získání request tokenu: URL přihlašovací stránky: URL pro získání access tokenu: Při autentizaci se nepoužívají žádné dodatečné parametry.

3 Práce s daty API využívá principu REST, tedy využívá metody protokolu HTTP následovně: GET čtení dat POST vytvoření nové entity PUT změna existující entity DELETE odstranění entity Data se obousměrně přenášejí ve formátu JSON. Role uživatele GET Odpověď obsahuje seznam rolí uživatele ("dobrovolnik", "myslivec", "zemedelec"): [ ] "dobrovolnik", String Název role Druhy prevence GET Odpověď obsahuje seznam dostupných druhů prevence: [ ] Object "nazev":"procházení" String Název prevence, Typy nálezů GET Odpověď obsahuje seznam dostupných typů nálezu: [ ] Object "id":1, Integer Identifikátor typu nálezu "nazev":"procházení" String Název typu nálezu, Porosty Čtení záznamu o jednom porostu GET Kde <id> (integer) je identifikátor zvoleného porostu.

4 Odpověď obsahuje údaje o porostu: "id":1, Integer Identifikátor porostu "lat": , Float Zeměpisná šířka "lng": , Float Zeměpisná délka "nazev":"pod lesem", String Název porostu (nepovinný) "plodina":"vojtěška", String Plodina "vymera":3.2, Float Výměra pozemku v hektarech "zacatek":" ", String Datum setí ve formátu ISO 8601 (nepovinné) "terminy_seceni": [ Array Seznam termínů sečení (min. 1) " T13:30+02:00", String Datum a čas sečení ve formátu ISO 8601 " T08:00+02:00", ], "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků na akcích "navrhovana_prevence": Object Navrhovaná prevence "nazev":"procházení" String Název, "zadal": Object Uživatel, který porost vytvořil "id":3, Integer Identifikátor uživatele "jmeno":"pavel", String Jméno uživatele "prijmeni":"junek" String Příjmení uživatele Vytvoření nového porostu POST Tělo požadavku musí obsahovat údaje o novém porostu: "lat": , Float Zeměpisná šířka "lng": , Float Zeměpisná délka "nazev":"pod lesem", String Název porostu (nepovinný) "plodina":"vojtěška", String Plodina "vymera":3.2, Float Výměra pozemku v hektarech "zacatek":" ", String Datum setí ve formátu ISO 8601 (nepovinné) "terminy_seceni": [ Array Seznam termínů sečení (min. 1) " T13:30+02:00", String Datum a čas sečení ve formátu ISO 8601 " T08:00+02:00", ], "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků na akcích "navrhovana_prevence": Object Navrhovaná prevence Odpověď obsahuje kompletní údaje o nově vytvořeném porostu (viz Čtení záznamu o jednom porostu).

5 Změna porostu PUT Kde <id> (integer) je identifikátor porostu, který má být změněn. Tělo požadavku musí obsahovat údaje o porostu: "nazev":"pod lesem", String Název porostu (nepovinný) "plodina":"vojtěška", String Plodina "vymera":3.2, Float Výměra pozemku v hektarech "zacatek":" ", String Datum setí ve formátu ISO 8601 (nepovinné) "terminy_seceni": [ Array Seznam termínů sečení (min. 1) " T13:30+02:00", String Datum a čas sečení ve formátu ISO 8601 " T08:00+02:00", ], "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků na akcích "navrhovana_prevence": Object Navrhovaná prevence Odpověď obsahuje kompletní údaje o změněném porostu (viz Čtení záznamu o jednom porostu). Odstranění porostu DELETE Kde <id> (integer) je identifikátor porostu, který má být odstraněn. Hledání všech porostů na zadaném území GET Kde parametry min_lat, min_lng, max_lat a max_lng jsou povinné a definují obdélníkovou oblast v mapě, ve které se hledají porosty. min_lat (float) je minimální zeměpisná šířka min_lng (float) je minimální zeměpisná délka max_lat (float) je maximální zeměpisná šířka max_lng (float) je maximální zeměpisná délka Odpověď obsahuje pole údajů o všech nalezených porostech (viz Čtení záznamu o jednom porostu). Hledání porostů zadaných aktuálním uživatelem GET Odpověď obsahuje pole údajů o všech nalezených porostech (viz Čtení záznamu o jednom porostu).

6 Výskyty Čtení záznamu o jednom výskytu GET Kde <id> (integer) je identifikátor zvoleného výskytu. Odpověď obsahuje údaje o výskytu: "id":1, Integer Identifikátor výskytu "lat": , Float Zeměpisná šířka "lng": , Float Zeměpisná délka "zivocich":"srna", String Nalezený živočich "datum_nalezu":" t13:30+02:00", String Datum a čas nálezu "pocet_dospelych":0, Integer Počet nalezených dospělých kusů "pocet_mladat":1, Integer Počet nalezených mláďat "vzdalenost_od_lesa":13.5, Float Vzdálenost od okraje lesa v metrech "typ_nalezu": Object Typ nálezu "id":1, Integer Identifikátor typu nálezu "nazev":"spatřeno živé" String Název typu nálezu, "zadan_myslivcem":true, Boolean Zda výskyt zadal myslivec nebo dobrovolník "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků na akcích i "navrhovana_prevence": Object Navrhovaná prevence ii "nazev":"procházení" String Název, "zajem_o_ucast":true, Boolean Zda se nálezce chce účastnit vyhánění iii "zadal": Object Uživatel, který výskyt vytvořil "id":3, Integer Identifikátor uživatele "jmeno":"pavel", String Jméno uživatele "prijmeni":"junek" String Příjmení uživatele Vytvoření nového výskytu POST Tělo požadavku musí obsahovat údaje o novém výskytu: "lat": , Float Zeměpisná šířka "lng": , Float Zeměpisná délka "zivocich":"srna", String Nalezený živočich "datum_nalezu":" t13:30+02:00", String Datum a čas nálezu "pocet_dospelych":0, Integer Počet nalezených dospělých kusů "pocet_mladat":1, Integer Počet nalezených mláďat "vzdalenost_od_lesa":13.5, Float Vzdálenost od okraje lesa v metrech "typ_nalezu": Object Typ nálezu "id":1, Integer Identifikátor typu nálezu, "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků na akcích iv "navrhovana_prevence": Object Navrhovaná prevence v,

7 "zajem_o_ucast":true, Boolean Zda se nálezce chce účastnit vyhánění vi Odpověď obsahuje kompletní údaje o zadaném výskytu (viz Čtení záznamu o jednom výskytu). Změna výskytu PUT Kde <id> (integer) je identifikátor výskytu, který má být změněn. Tělo požadavku musí obsahovat údaje o výskytu: "zivocich":"srna", String Nalezený živočich "datum_nalezu":" t13:30+02:00", String Datum a čas nálezu "pocet_dospelych":0, Integer Počet nalezených dospělých kusů "pocet_mladat":1, Integer Počet nalezených mláďat "vzdalenost_od_lesa":13.5, Float Vzdálenost od okraje lesa v metrech "typ_nalezu": Object Typ nálezu "id":1, Integer Identifikátor typu nálezu, "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků na akcích vii "navrhovana_prevence": Object Navrhovaná prevence viii, "zajem_o_ucast":true, Boolean Zda se nálezce chce účastnit vyhánění ix Odpověď obsahuje kompletní údaje o zadaném výskytu (viz Čtení záznamu o jednom výskytu). Odstranění výskytu DELETE Kde <id> (integer) je identifikátor výskytu, který má být odstraněn. Hledání všech výskytů na zadaném území GET Kde parametry min_lat, min_lng, max_lat a max_lng jsou povinné a definují obdélníkovou oblast v mapě, ve které se hledají výskyty. min_lat (float) je minimální zeměpisná šířka min_lng (float) je minimální zeměpisná délka max_lat (float) je maximální zeměpisná šířka max_lng (float) je maximální zeměpisná délka Odpověď obsahuje pole údajů o všech nalezených výskytech (viz Čtení záznamu o jednom výskytu).

8 Hledání výskytů zadaných aktuálním uživatelem GET /moje Odpověď obsahuje pole údajů o všech nalezených výskytech (viz Čtení záznamu o jednom výskytu). Akce Čtení záznamu o jedné akci GET Kde <id> (integer) je identifikátor zvolené akce. Každá akce je definována na nějakém porostu. Proto odpověď obsahuje údaje o porostu (viz Čtení záznamů o jednom porostu) rozšířený o údaje o akcích, které jsou pro porost naplánovány a které vyhovují kritériím dotazu: "id":1, Integer Identifikátor porostu Ostatní údaje o porostu, viz Čtení záznamu o jednom porostu "akce":[ Array Pole akcí na porostu, které vyhovují dotazu Object Údaje o akci "id":1, Integer Identifikátor akce "zacatek":" t13:30+02:00", String Datum a čas začátku akce "popis":"sejdeme se u křížku", String Popis či pokyny pro akci "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků "prevence": Object Skutečně použitá prevence "nazev":"procházení" String Název, "ucastnici":[ Array Seznam účastníků přihlášených na akci Object Uživatel přihlášený na akci "id":3, Integer Identifikátor uživatele "jmeno":"pavel", String Jméno uživatele "prijmeni":"junek" String Příjmení uživatele, ], "zadal": Object Uživatel, který akci vytvořil "id":3, Integer Identifikátor uživatele "jmeno":"pavel", String Jméno uživatele "prijmeni":"junek" String Příjmení uživatele, ] Čtení všech akcí plánovaných na zadaném porostu GET Kde <id> (integer) je identifikátor zvoleného porostu

9 Odpověď je podobná, jako u čtení záznamu o jedné akci, s výjimkou toho, že pole akce může obsahovat více položek. Vytvoření nové akce POST Kde <id> (integer) je identifikátor porostu, na kterém se má akce vytvořit. Tělo požadavku musí obsahovat údaje o nové akci: Object Údaje o akci "zacatek":" t13:30+02:00", String Datum a čas začátku akce "popis":"sejdeme se u křížku", String Popis či pokyny pro akci "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků "prevence": Object Skutečně použitá prevence, Odpověď obsahuje kompletní údaje o vytvořené akci (viz Čtení záznamu o jedné akci). Změna akce PUT Kde <id> (integer) je identifikátor akce, která se má změnit. Tělo požadavku musí obsahovat údaje o akci: Object Údaje o akci "zacatek":" t13:30+02:00", String Datum a čas začátku akce "popis":"sejdeme se u křížku", String Popis či pokyny pro akci "zajem_o_dobrovolniky":true, Boolean Zájem o účast dobrovolníků "prevence": Object Skutečně použitá prevence, Odpověď obsahuje kompletní údaje o změněné akci (viz Čtení záznamu o jedné akci). Odstranění akce DELETE Kde <id> (integer) je identifikátor akce, která má být odstraněna, a <duvod> (string) je důvod odstranění akce. Přihlášení uživatele na akci POST Kde <id> (integer) je identifikátor akce, na kterou se chce uživatel přihlásit. Odpověď obsahuje kompletní údaje o změněné akci (viz Čtení záznamu o jedné akci).

10 Odhlášení uživatele z akce DELETE Kde <id> (integer) je identifikátor akce, na kterou se chce uživatel přihlásit. Odpověď obsahuje kompletní údaje o změněné akci (viz Čtení záznamu o jedné akci). Hledání všech akcí na zadaném území GET Kde parametry min_lat, min_lng, max_lat a max_lng jsou povinné a definují obdélníkovou oblast v mapě, ve které se hledají akce. min_lat (float) je minimální zeměpisná šířka min_lng (float) je minimální zeměpisná délka max_lat (float) je maximální zeměpisná šířka max_lng (float) je maximální zeměpisná délka Odpověď obsahuje pole údajů o všech nalezených akcích (viz Čtení záznamu o jedné akci). Hledání všech akcí zadaných aktuálním uživatelem GET Odpověď obsahuje pole údajů o všech nalezených akcích (viz Čtení záznamu o jedné akci). Hledání všech akcí, na které je aktuální uživatel přihlášen GET Odpověď obsahuje pole údajů o všech nalezených akcích (viz Čtení záznamu o jedné akci). i Pouze v případě zadání myslivcem ii Pouze v případě zadání myslivcem iii Pouze v případě zadání dobrovolníkem iv Pouze v případě zadání myslivcem v Pouze v případě zadání myslivcem vi Pouze v případě zadání dobrovolníkem vii Pouze v případě zadání myslivcem viii Pouze v případě zadání myslivcem ix Pouze v případě zadání dobrovolníkem

RESTful API TAMZ 1. Cvičení 11

RESTful API TAMZ 1. Cvičení 11 RESTful API TAMZ 1 Cvičení 11 REST Architektura rozhraní navržená pro distribuované prostředí Pojem REST byl představen v roce 2000 v disertační práci Roye Fieldinga, zkratka z Representional State Transfer

Více

TRANSPORTY výbušnin (TranV)

TRANSPORTY výbušnin (TranV) TRANSPORTY výbušnin (TranV) Ze zákona vyplývá povinnost sledování přeprav výbušnin. Předpokladem zajištění provázanosti polohy vozidel v čase a PČR je poskytování polohy vozidla předepsaným způsobem. Komunikace

Více

Anabix API. Popis způsobu používání služby

Anabix API. Popis způsobu používání služby Anabix API Popis způsobu používání služby Obsah 1 Základní informace... 3 1.1 Požadavky na klientský systém... 3 1.2 Zasílání requestů... 3 1.3 Získávání odpovědí ze systému... 3 1.4 Odpověď po neúspěšném

Více

PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ PŘÍSTUPU K PORTÁLU NAMĚŘENÝCH DAT POMOCÍ WEBOVÝCH SLUŽEB SPOLEČNOSTI ČEZ DISTRIBUCE, A. S.

PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ PŘÍSTUPU K PORTÁLU NAMĚŘENÝCH DAT POMOCÍ WEBOVÝCH SLUŽEB SPOLEČNOSTI ČEZ DISTRIBUCE, A. S. PODMÍNKY POSKYTOVÁNÍ PŘÍSTUPU K PORTÁLU NAMĚŘENÝCH DAT POMOCÍ WEBOVÝCH SLUŽEB SPOLEČNOSTI ČEZ DISTRIBUCE, A. S. 1 ÚVOD... 5 2 POPIS VÝMĚNY DAT... 6 2.1 KOMUNIKAČNÍ SCÉNÁŘE... 6 2.2 TECHNOLOGIE KOMUNIKACE...

Více

JSON API pro zjišťování cen MtG karet

JSON API pro zjišťování cen MtG karet JSON API pro zjišťování cen MtG karet Autor: Ing. Jiří Bažant Verze: 1.0 Datum: 20.9.2014 Changelog Verze Datum Autor Poznámka 1.0 17.9.2014 Ing. Jiří Bažant 20.9.2014 Ing. Jiří Bažant Oprava příkladu

Více

API pro volání služby kurzovního lístku KB

API pro volání služby kurzovního lístku KB OBSAH API pro volání služby Kurzovní lístek KB... 2 Poskytované informace... 2 Informace pro volání resource exchange-rates... 3 Příklady request / response z volání služby kurzovního lístku... 5 Způsoby

Více

HTTP protokol. HTTP protokol - úvod. Zpracoval : Petr Novotný novotny0@students.zcu.cz

HTTP protokol. HTTP protokol - úvod. Zpracoval : Petr Novotný novotny0@students.zcu.cz HTTP protokol Zpracoval : Petr Novotný novotny0@students.zcu.cz HTTP protokol - úvod zkratka z Hyper-Text Transfer Protocol možnost přenášet jakákoliv data (soubor, obrázek, výsledek dotazu) obvykle provozován

Více

Web Services na SOAP

Web Services na SOAP Web Services Používají HTTP Existují dvě varianty: Služby postavené na protokolu SOAP Java standard pro vytváření : JAX-WS RESTfull služby Java standard pro vytváření : JAX-RS Web Services na SOAP Žádost

Více

Artlingua Translation API

Artlingua Translation API Artlingua Translation API Dokumentace Jan Šváb, Artlingua, a.s. 2015 Revize: 2015-09-22 - verze API : v1 Obsah Obsah... 2 Předávání dokumentů k překladu... 3 Implementace klientské aplikace pro Translation

Více

Referenční rozhraní národního konektoru Národního kontaktního místa pro ehealth úloha pacientský souhrn

Referenční rozhraní národního konektoru Národního kontaktního místa pro ehealth úloha pacientský souhrn Referenční rozhraní národního konektoru Národního kontaktního místa pro ehealth úloha pacientský souhrn příloha č.4 Specifikace API národního konektoru (NC) pro získávání patient summary (PS) Autor: kolektiv

Více

Rozhraní pro docházkové systémy verze 2

Rozhraní pro docházkové systémy verze 2 Rozhraní pro docházkové systémy verze 2 v 2.9 Technická dokumentace k rozhraní pro připojení docházkového systému třetí strany. Pozn.: Níže popsaný návod je určen pro uživatele s rolí Administrátor, není-li

Více

Příručka pro potvrzování zůstatku vydavatelům karetních platebních prostředků

Příručka pro potvrzování zůstatku vydavatelům karetních platebních prostředků Příručka pro potvrzování zůstatku vydavatelům karetních platebních prostředků 1 Obsah Příručka pro potvrzování zůstatku vydavatelům karetních platebních prostředků (CIS)... 3 1. Dotaz na dostatek prostředků

Více

sms.sluzba.cz API_XML30 pro textové SMS zprávy do ČR a do zahraničí

sms.sluzba.cz API_XML30 pro textové SMS zprávy do ČR a do zahraničí sms.sluzba.cz API_XML30 pro textové SMS zprávy do ČR a do zahraničí 1. Odesílání zpráv Provádí se odesláním jednoduchého XML dokumentu pomocí HTTPS (nezabezpečená komunikace není povolena!) metodou POST

Více

Integrace ORCID se systémem identit VŠB-TUO

Integrace ORCID se systémem identit VŠB-TUO Integrace ORCID se systémem identit VŠB-TUO Pavla Rygelová, Ústřední knihovna VŠB-TUO Aleš Haladej, Centrum informačních služeb VŠB-TUO EUNIS 2018, Špindlerův Mlýn, 22. 5. 2018 1 Osnova 1. Persistentní

Více

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil:

ČNHP. Příručka pro pacienty. Institut biostatistiky a analýz. Vytvořil: ČNHP Vytvořil: Institut biostatistiky a analýz OBSAH. VSTUP DO REGISTRU... 3. ZAPOMENUTÉ HESLO... 3 2. ZÁKLADNÍ OKNO REGISTRU... 4 3. VYHLEDÁVÁNÍ PACIENTA... 5 3. NAPOSLEDY OTEVŘENÍ PACIENTI... 5 4. PRÁCE

Více

Komponentový návrh SW

Komponentový návrh SW Komponentový návrh SW Komponentový návrh SW Komponenty jsou kompletně specifikované pomocí interface Jejich funkčnost je nezávislá na programovacím jazyku a mohou být integrované do toho samého systému

Více

Webová služba. Popis. Dostupné operace. add_subscriber_groups

Webová služba. Popis. Dostupné operace. add_subscriber_groups Popis Webová služba Webová služba umožnuje komunikovat se systémem CentralNews přes protokol http. Přístup k systému CentralNews je chráněn loginem a heslem. Navíc je nutné zaslat api klíč, který definuje

Více

OAuth 2. Martin Kuba, ÚVT MU

OAuth 2. Martin Kuba, ÚVT MU OAuth 2 Martin Kuba, ÚVT MU OAuth 2 definován v RFC 6749 z roku 2012 používán firmami Google, Facebook, Microsoft, Twitter, LinkedIn, GitHub atd. je určen pro bezpečné delegování přístupu, ale byl od počátku

Více

Systém DV. Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců. 13. 7. 2012 Ing.

Systém DV. Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců. 13. 7. 2012 Ing. Systém DV Informační systém na podporu vzdělávacích aktivit a plánování osobního růstu zaměstnanců 1. Vítejte... 3 2. Moje aktivity... 3 3. Termíny aktivit... 4 4. Správa aktivit... 5 5. Karta aktivity...

Více

Systém eprojekty Příručka uživatele

Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM http://www.ys.cz Systém eprojekty Příručka uživatele YOUR SYSTEM, spol. s r.o., se sídlem Praha Türkova 2319/5b, 149 00 Praha 4, IČ: 00174939, DIČ: CZ00174939, zapsaná v obchodním rejstříku,

Více

Specifikace služby LPI_GPL02A (GET_CISELNIK_PLODIN)

Specifikace služby LPI_GPL02A (GET_CISELNIK_PLODIN) Specifikace služby LPI_GPL2A (GET_CISELNIK_PLODIN) Popis: Služba slouží Pro publikaci číselníku plodin komerčním SW a orgánům státní správy - pro potřeby synchronizace dat v lokálních aplikacích zemědělců

Více

Formuláře. Aby nám mohli uživatelé něco hezného napsat...... třeba co si o nás myslí!

Formuláře. Aby nám mohli uživatelé něco hezného napsat...... třeba co si o nás myslí! Formuláře Aby nám mohli uživatelé něco hezného napsat...... třeba co si o nás myslí! HTML formuláře: Formuláře Možnost, jak uživatel může vložit obsah na web - odeslat data na server - zpracovat data ve

Více

Specifikace služby RVI_NOU01B

Specifikace služby RVI_NOU01B Specifikace služby RVI_NOU01B Popis funkcionality Jedná se o veřejnou webovou službu bez autentizace uživatele Služba je poskytována uživatelům komerčního SW prostřednictvím EPO MZE Služba zprostředkovává

Více

Datové schránky ante portas

Datové schránky ante portas Datové schránky ante portas tak Nepropadejte panice! Bezpečnost poprvé CSRF/XSRF CSRF/XSRF CSRF/XSRF SCRIPT SRC 'Image' Object var mess = new Image(); mess.src

Více

Platební systém XPAY [www.xpay.cz]

Platební systém XPAY [www.xpay.cz] Platební systém XPAY [www.xpay.cz] implementace přenosu informace o doručení SMS verze 166 / 1.3.2012 1 Obsah 1 Implementace platebního systému 3 1.1 Nároky platebního systému na klienta 3 1.2 Komunikace

Více

Webové služby. Martin Sochor

Webové služby. Martin Sochor Webové služby Martin Sochor Webové služby způsob komunikace dvou aplikací přes Web binární zprávy (CORBA) blokovány proxy servery a firewally masivní využití XML protokol SOAP + jazyk pro popis služeb

Více

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta

Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do systému erecept pro pacienta 1. Obecné 1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Pro pacienty je zpřístupněná webová a mobilní aplikace.

Více

Postup pro přihlášení k EET

Postup pro přihlášení k EET Postup pro přihlášení k EET Krok 1. autentizační údaje Žádost o autentizační údaje neboli přihlašovací jméno a heslo. Přihlásit se o ně můžete na daňovém portálu MF http://adisspr.mfcr.cz/adistc/adis/idpr_pub/eet/eet_sluzby.faces,

Více

Vývoj Internetových Aplikací

Vývoj Internetových Aplikací 9 Vývoj Internetových Aplikací Webová API Ing. Jan Janoušek API - Application Programming Interface - Definuje způsob interakce mezi: - Softwarovými komponentami Interface - Software a hardware OpenGL

Více

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta

1.1. Základní informace o aplikacích pro pacienta Registrace a aktivace uživatelského profilu k přístupu do aplikace systému erecept pro pacienta, přihlášení do aplikace systému erecept pro pacienta na základě registrovaného profilu v NIA nebo elektronického

Více

mbank.cz mtransfer Okamžitá notifikace o mtransferu Dokumentace pro externího partnera

mbank.cz mtransfer Okamžitá notifikace o mtransferu Dokumentace pro externího partnera mtransfer Okamžitá notifikace o mtransferu Dokumentace pro externího partnera 1/6 Obsah 1 SLOVNÍK POJMŮ... 3 2 ÚVOD... 4 3 POPIS ŘEŠENÍ NPM... 4 4 ZPŮSOB KOMUNIKACE EXTERNÍHO PARTNERA S MBANK - SPECIFIKACE

Více

API AIS ČR Technická specifikace

API AIS ČR Technická specifikace API AIS ČR Technická specifikace 1. Technické řešení Aplikace Data Provider AMČR poskytuje metadata o datových objektech uložených v Databázi AMČR, a to pomocí protokolu Open Archives Initiative Protocol

Více

1 Webový server, instalace PHP a MySQL 13

1 Webový server, instalace PHP a MySQL 13 Úvod 11 1 Webový server, instalace PHP a MySQL 13 Princip funkce webové aplikace 13 PHP 14 Principy tvorby a správy webového serveru a vývojářského počítače 14 Co je nezbytné k instalaci místního vývojářského

Více

HTTP protokol. Zpracoval : Petr Novotný

HTTP protokol. Zpracoval : Petr Novotný HTTP protokol Zpracoval : Petr Novotný novotny0@students.zcu.cz HTTP protokol - úvod zkratka z Hyper-Text Transfer Protocol možnost přenášet jakákoliv data (soubor, obrázek, výsledek dotazu) obvykle provozován

Více

Informační systém pro nemocnici

Informační systém pro nemocnici Informační systém pro nemocnici Tento systém bude usnadňovat nemocnici správu zaměstnanců a pacientů, evidenci zákroků, diagnózy jednotlivých pacientů a jejich závažnost. Umožní uživatelům jednoduše nalézt

Více

CAL (CAN Application Layer) a CANopen

CAL (CAN Application Layer) a CANopen CAL (CAN Application Layer) a CANopen J. Novák České vysoké učení technické v Praze Fakulta elektrotechnická Katedra měření Průmyslový distribuovaný systém na bázi sběrnice CAN Pressure sensor Stepper

Více

Technické řešení. Poskytování časových razítek. v. 1.0

Technické řešení. Poskytování časových razítek. v. 1.0 v. 1.0 Obsah dokumentu Úvod... 3 Architektura PostSignum TSA... 3 Technická specifikace - rozhraní TSA pro žádající aplikace... 3 Žádost o časové razítko... 4 Zaslání žádosti, příjem odpovědi... 4 Formát

Více

Setkání FlexiBee vývojářů. Jak jsme psali eshop

Setkání FlexiBee vývojářů. Jak jsme psali eshop Setkání FlexiBee vývojářů Jak jsme psali eshop Ing. Tomáš Hruška, Aleš Woska Červen 2012 ARIT s.r.o. - na trhu již od roku 1996 Tým profesionálů, které práce baví ARIT - silný partner pro FlexiBee distributor

Více

podnikatele ve formě PDF dokumentu nebo budou jednotlivé datové položky rozvedeny v XML subelementech.

podnikatele ve formě PDF dokumentu nebo budou jednotlivé datové položky rozvedeny v XML subelementech. Popis XML rozhraní Veřejného webu RŽP verze 2.2 Veřejný web RŽP slouží k zobrazení veřejných informací o podnikatelských subjektech v České republice. Jeho provozovatelem je Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Více

sms-sluzba.cz API_XML30 - textové SMS do ČR a do zahraničí

sms-sluzba.cz API_XML30 - textové SMS do ČR a do zahraničí sms-sluzba.cz API_XML30 - textové SMS do ČR a do zahraničí 1. Odesílání zpráv Provádí se odesláním jednoduchého XML dokumentu pomocí HTTPS (nezabezpečená komunikace není povolena!) metodou POST (URL https://smsgateapi.sms-sluzba.cz/apixml30/receiver),

Více

Referenční rozhraní. Jiří Kosek. Ministerstvo informatiky ČR. ISSS 25. března 2003

Referenční rozhraní. Jiří Kosek. Ministerstvo informatiky ČR. ISSS 25. března 2003 Jiří Kosek Ministerstvo informatiky ČR ISSS 25. března 2003 Požadavky na RR!zákon 365/2000 Sb.!RR je souhrnem opatření, která vytvářejí jednotné integrační prostředí informačních systémů veřejné správy!rr

Více

Synchronizace CRM ESO9 a MS Exchange

Synchronizace CRM ESO9 a MS Exchange Synchronizace CRM ESO9 a MS Exchange Zpracoval: U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 1.4.2015 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: Urych Tomáš www.eso9.cz Dne: 23.2.2016 Obsah 1.

Více

Připravil: Ing. Jiří Lýsek, Ph.D. Verze: Webové aplikace

Připravil: Ing. Jiří Lýsek, Ph.D. Verze: Webové aplikace Připravil: Ing. Jiří Lýsek, Ph.D. Verze: 18.4.2016 Webové aplikace JSON, AJAX/AJAJ, zpracování na straně JS, JSONP, proxy, REST strana 2 JSON objekt JavaScript Object Notation { "nazev": hodnota, "cislo":

Více

Dokumentace k API SSLmarketu. verze 1.3

Dokumentace k API SSLmarketu. verze 1.3 Dokumentace k API SSLmarketu verze 1.3 ZONER Software a.s. 2015 Obsah Úvod... 3 Legenda... 3 Funkce API... 4 Návratové hodnoty... 8 SWAPI - přihlašovací údaje... 8 SWAPI - nastavení výchozích údajů...

Více

Popis XML rozhraní Veřejného webu RŽP

Popis XML rozhraní Veřejného webu RŽP Popis XML rozhraní Veřejného webu RŽP verze 2.5 Veřejný web RŽP slouží k zobrazení veřejných informací o podnikatelských subjektech v České republice. Jeho provozovatelem je Ministerstvo průmyslu a obchodu.

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace Verze 14-06 2010 Stahování DTMM (v rámci služby Geodata Distribution) OBSAH OBSAH...2 1. O MAPOVÉM SERVERU...3 2. NASTAVENÍ PROSTŘEDÍ...3 2.1 Hardwarové požadavky...3 2.2 Softwarové

Více

Úvod do Web Services

Úvod do Web Services Úvod do Web Services Základy webových služeb a jejich implementace na platformě OS/2 Jarda Kačer jarda@kacer.biz Český Warpstock 2008 Brno, 20.-21.9.2008 Co je to webová služba? Část business logiky přístupná

Více

Dokumentace k nevizuálnímu rozhraní aplikace DopisOnline

Dokumentace k nevizuálnímu rozhraní aplikace DopisOnline Dokumentace k nevizuálnímu rozhraní aplikace DopisOnline Rozhraní slouží k automatizovanému podání listovních zásilek elektronickou cestou z aplikací třetích stran. Veškerá komunikace s naším serverem

Více

ZP API V1.0 Návod pro vývojáře SW

ZP API V1.0 Návod pro vývojáře SW ZP API V1.0 Návod pro vývojáře SW 1. Úvod Agendový systém Ohlášení zdravotnických prostředků (dále jen Ohlášení, ZP nebo API ) používá synchronní REST API webové služby a využívá JSON datový formát. API

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Příručka pro školy. Školní projekt na Portálu farmáře

Příručka pro školy. Školní projekt na Portálu farmáře Příručka pro školy Školní projekt na Portálu farmáře Obsah 1. Přihlášení a změna kontaktních údajů... 2 1.1 První přihlášení... 2 2. Schválení dodávky... 5 2.1 Informační email... 5 2.2 Aplikace pro odsouhlasení

Více

Position Services. Search

Position Services. Search Position Services Search Dokumentace služby verze 1.4 Copyright, 1 OBSAH 1 Obsah... 2 2 Historie... 8 3 Popis... 9 4 Obecné struktury... 11 4.1 DT_CAPABILITIES... 11 4.2 DT_POS... 11 4.3 DT_BOUNDINGBOX...

Více

SR - souhrnný rozpočet

SR - souhrnný rozpočet SR - souhrnný rozpočet Slouží k přenosu souhrnného rozpočtu stavby. Souhrnný rozpočet obsahuje veškeré náklady na realizaci stavby (potřeby) v bilanci se zdroji na úhradu těchto nákladů. Rozpočtové náklady

Více

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb

Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Výměna pokladních certifikátů pro evidenci tržeb Blíží se období, kdy může končit platnost některých pokladních certifikátů, které používáte pro evidenci tržeb. Vydané pokladní certifikáty mají platnost

Více

EXTRAKT z české technické normy

EXTRAKT z české technické normy EXTRAKT z české technické normy Extrakt nenahrazuje samotnou technickou normu, je pouze informativním ICS 35.240.60 materiálem o normě. Systémy dopravních informací a řídicí systémy (TICS) Datová rozhraní

Více

Základy datových vazeb Silverlightu. Funkce Silverlightu 2. Podpora jazyků a technologie.net Framework

Základy datových vazeb Silverlightu. Funkce Silverlightu 2. Podpora jazyků a technologie.net Framework Funkce Silverlightu 2 Podpora jazyků a technologie.net Framework Model pro popis webových služeb a jejich operací Volná vázanost datových služeb Nový model ovládacích prvků LINQ to Objects a UNQ to XML

Více

Obsah Princip API...2 Funkce activate-user...3 Funkce deactivate-user...4 Funkce vlc-playlist...5 Funkce identify-user...6

Obsah Princip API...2 Funkce activate-user...3 Funkce deactivate-user...4 Funkce vlc-playlist...5 Funkce identify-user...6 API sledovanitv.cz, verze 1.0.1 strana 1/6 API sledovanitv.cz Popis rozhraní pro partnery, pomocí kterého mohou automaticky přihlašovat uživatele, aktivovat a deaktivovat jim balíčky apod. Pro použití

Více

WINDOWS 8 APLIKACE PRO PREZENTACI DAT Z WEBOVÉHO API

WINDOWS 8 APLIKACE PRO PREZENTACI DAT Z WEBOVÉHO API VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V BRNĚ BRNO UNIVERSITY OF TECHNOLOGY FAKULTA INFORMAČNÍCH TECHNOLOGIÍ ÚSTAV INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ FACULTY OF INFORMATION TECHNOLOGY DEPARTMENT OF INFORMATION SYSTEMS WINDOWS 8 APLIKACE

Více

ikuch k internetové aplikaci zadávání požadavků na změnu objednané stravy pro software Kuchyňka

ikuch k internetové aplikaci zadávání požadavků na změnu objednané stravy pro software Kuchyňka příručka obsluhy k internetové aplikaci ikuch zadávání požadavků na změnu objednané stravy pro software Kuchyňka určeno výhradně pro potřeby uživatelů software Kuchyňka Praha leden 2010 jak se pracuje

Více

Obsah. Kdo jsme?... 3. Co vám přinášíme s naší bránou?... 3. Jak si otevřu bránu na klikniavolej.cz?... 3

Obsah. Kdo jsme?... 3. Co vám přinášíme s naší bránou?... 3. Jak si otevřu bránu na klikniavolej.cz?... 3 S M S b r á n a a z p t n é v o l á n í H l e d á t e s p o l e h l i v é h o p a r t n e r a p r o S M S t e r m i n a c i n e b o l e v n é v o l á n? í T e c h n i c k y z a j i š ł u j he rm oe m a

Více

Analyzujte konkurenční API u služeb podobného typu. Proveďte analýzu požadavků zadavatele a současného stavu správy zásilek.

Analyzujte konkurenční API u služeb podobného typu. Proveďte analýzu požadavků zadavatele a současného stavu správy zásilek. Na základě upřesňujících požadavků externího zadavatele navrhněte, implementujte a otestujte RESTové API pro základní funkce portálu. Především import, rušení a úprava zásilek. Dále generování štítků přepravců

Více

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL

WEBOVÝ PORTÁL. SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL WEBOVÝ PORTÁL SOCIÁLNÍ SLUŽBY v Plzeňském kraji UŽIVATELSKÝ MANUÁL pro vkládání článků 1. Přihlášení Otevřete si portál Sociální služby v Plzeňském kraji, viz následující odkaz: https://socialnisluzby.plzensky-kraj.cz/

Více

Dokumentace ke službě SMS Connect. www.smsbrana.cz

Dokumentace ke službě SMS Connect. www.smsbrana.cz Dokumentace ke službě SMS Connect www.smsbrana.cz Obsah 1 ZÁKLADNÍ INFORMACE... 3 1.1 Aktivace služby SMS Connect... 3 1.2 Přístupové údaje... 3 1.3 Přístupový bod služby URL adresa pro SMS Connect...

Více

Elektronický portál VAS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

Elektronický portál VAS UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA 1 Úvodní stránka eportálu VAS... 2 2 Registrace uživatelského profilu... 3 2.1 Nastavení uživatelského profilu... 4 3 Poskytnutí informace o existenci sítí... 6 3.1 Vytvoření nové

Více

Microsoft. Access. Tiskové sestavy. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Microsoft. Access. Tiskové sestavy. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Access Tiskové sestavy Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Tiskové sestavy slouží k výstupu dat z databáze na tiskárnu data se uspořádají do vhodného tvaru vzhledem

Více

Hlavní menu na webovém portálu Monitoring eroze zemědělské půdy

Hlavní menu na webovém portálu Monitoring eroze zemědělské půdy Hlavní menu na webovém portálu Monitoring eroze zemědělské půdy Hlavní menu na webovém portálu Monitoring eroze zemědělské půdy Hlavní menu na webovém portálu Monitoring eroze zemědělské půdy Metodický

Více

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE

POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE POKYNY K REGISTRACI PROFILU ZADAVATELE Stav ke dni 4. 12. 2012 Obsah: 1 Úvod... 3 1.1 Podmínky provozu... 3 1.2 Pokyny k užívání dokumentu... 3 2 Registrace profilu zadavatele... 4 2.1 Přihlášení uživatele...

Více

24.5.2008 Jaku b Su ch ý 1

24.5.2008 Jaku b Su ch ý 1 Drupal API 24.5.2008 Jaku b Su ch ý 1 Témata Práce s databází Bezpečnost práce s Drupalem Forms API Jak udělat vlastní modul Hooks Lokalizace 24.5.2008 Jaku b Su ch ý 2 Práce s databází Drupal poskytuje

Více

ESET & Flexibee. Igor Hák, hak@eset.cz

ESET & Flexibee. Igor Hák, hak@eset.cz ESET & Flexibee Igor Hák, hak@eset.cz Společnost ESET zaměření na IT bezpečnost ESET NOD32 Antivirus, ESET Smart Security,... začátky už v roce 1987, p. Trnka / p. Paško NOD Nemocnica na okraji disku ESET

Více

KIV/PIA 2013 Jan Tichava

KIV/PIA 2013 Jan Tichava KIV/PIA 2013 Jan Tichava Java EE JSF, PrimeFaces Spring JPA, EclipseLink Java Platform, Enterprise Edition Persistence Zobrazovací vrstva Interakce aplikací Deployment Java Persistence API Enterprise

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Ministerstvo zemědělství České republiky únor

Více

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe

Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe Uživatelská příručka Elektronické podání žádosti o udělení výjimky pro použití konvenčních osiv v ekologickém zemědělství prostřednictvím Portálu farmáře MZe verze pro mobilní zařízení a čtečky elektronických

Více

Uživatelská příručka informačního systému. D1.4 Externí rozhraní CS OTE

Uživatelská příručka informačního systému. D1.4 Externí rozhraní CS OTE Uživatelská příručka informačního systému D1.4 Externí rozhraní CS OTE Část D1.4.4 Rozhraní REST služeb Dokument č.: D1.4.4 Verze dok.: 1.0 Datum vydání: 26.3.2014 Vydáno 27.3.2014 2 Tento dokument a jeho

Více

l Kontakt s klientem SSP Popis automatizované komunikace s ÚP ČR v součinnosti a exekuci

l Kontakt s klientem SSP Popis automatizované komunikace s ÚP ČR v součinnosti a exekuci l Kontakt s klientem SSP automatizované komunikace s ÚP ČR v součinnosti a exekuci Obsah: 1. SEZNAM POUŽITÝCH ZKRATEK... 3 2. POPIS SLUŽBY... 4 2.1 Forma a struktura rozhraní... 4 2.2 Dostupnost služby...

Více

Popis logování v aplikačním serveru

Popis logování v aplikačním serveru Popis logování v aplikačním serveru Zpracoval: Tomáš Urych U Mlýna 2305/22, 141 Praha 4 Záběhlice Dne: 3.10.2011 tel.: +420 585 203 370-2 e-mail: info@eso9.cz Revize: Urych Tomáš www.eso9.cz Dne: 26.3.2018

Více

Popis XML rozhraní Veřejného webu RŽP

Popis XML rozhraní Veřejného webu RŽP Popis XML rozhraní Veřejného webu RŽP verze 1.1 Veřejný web slouží k zobrazení veřejných informací o podnikatelských subjektech v České republice, provozovatelem je Ministerstvo průmyslu a obchodu. Jeho

Více

Zápasíme s REST API. Lukáš Křečan REST API Architect GoodData

Zápasíme s REST API. Lukáš Křečan REST API Architect GoodData Zápasíme s REST API Lukáš Křečan REST API Architect GoodData Něco o mě GoodData REST API architekt Před tím několik let v korporacích SOAP-WS Spring WS Test Java programátor blog.krecan.net Agenda Co je

Více

OGC GeoPackage nový formát pro výměnu prostorových dat. Jáchym Čepický OpenGeoLabs s.r.o. GIVS 2018

OGC GeoPackage nový formát pro výměnu prostorových dat. Jáchym Čepický OpenGeoLabs s.r.o. GIVS 2018 OGC GeoPackage nový formát pro výměnu prostorových dat Jáchym Čepický OpenGeoLabs s.r.o. GIVS 2018 Shapefile: prokletí současné geoinformatiky Jáchym Čepický OpenGeoLabs s.r.o. GIVS 2018 (ESRI) Shapefile

Více

Historie. Mapový podklad. Aktuální stav jednotek

Historie. Mapový podklad. Aktuální stav jednotek - 1 - Návod k obsluze mapového serveru vidimte.cz Po zadání internetové adresy http://www.vidimte.cz v prohlížeči Mozila Firefox nebo Internet Explorer se Vám zobrazí úvodní obrazovka. Pro zadání Vašeho

Více

API pro službu mobilem.cz, verze XML 5.04

API pro službu mobilem.cz, verze XML 5.04 API pro službu mobilem.cz, verze XML 5.04 Tento dokument je určen pro partnery mobilem.cz. Není dovoleno obsah použít pro jiný účel, než za jakým byl poskytnut. Všechna práva vyhrazena pro Crazy Tomato

Více

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat.

Protože naše Klientské centrum bylo podstatně vylepšeno a umožňuje řadu dalších funkcí níže je návod jak klientské centrum používat. JAK SE PŘIHLÁSIT NA TÁBOR DDM POLNÁ Přihlašování na tábory bude zahájeno v pondělí 12.2.2018 Od 12. 2. 2018 pouze pro děti, které v tomto školním roce 2017/2018 navštěvují kroužek v DDM Polná. Přihlašování

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Zápis údaje o adrese místa trvalého pobytu do informačního systému evidence obyvatel Vytvořeno dne: 3.6.2010 Aktualizováno: 16.6.2010 Verze:

Více

Ředitelství silnic a dálnic CR. odbor Silniční databanky a Národního dopravního informačního centra (ND1C) Slovenská 1142/7, Ostrava-Přívoz, PSČ 70200

Ředitelství silnic a dálnic CR. odbor Silniční databanky a Národního dopravního informačního centra (ND1C) Slovenská 1142/7, Ostrava-Přívoz, PSČ 70200 KUMSP00QID7X Ředitelství silnic a dálnic CR Ií 1 '. 00 Mt. fyff /#? odbor Silniční databanky a Národního dopravního informačního centra (ND1C) Slovenská 1142/7, Ostrava-Přívoz, PSČ 70200 PŘEDÁVACÍ PROTOKOL

Více

Moodle Návod pro studenty

Moodle Návod pro studenty Moodle Návod pro studenty Co je to Moodle? Moodle je e-learningové prostředí vytvořené v rámci projektu MAPLIMAT. Jsou zde ke stažení studijní opory a další materiály k předmětům inovovaným, nebo nově

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka B2B CENTRUM a.s. 3.2011 Obsah Začínáme... 3 Přihlášení a zapomenuté heslo... 3 Vytvoření uživatele... 3 Editace osobních údajů... 5 Vkládání souborů... 6 Elektronický podpis... 8 Stavební deník... 11 Identifikační

Více

Kurz Databáze. Obsah. Návrh databáze E-R model. Datová analýza, tabulky a vazby. Doc. Ing. Radim Farana, CSc.

Kurz Databáze. Obsah. Návrh databáze E-R model. Datová analýza, tabulky a vazby. Doc. Ing. Radim Farana, CSc. Kurz Databáze Datová analýza, tabulky a vazby Doc. Ing. Radim Farana, CSc. Obsah Návrh databáze, E-R model, normalizace. Datové typy, formáty a rozsahy dat. Vytváření tabulek, polí, konvence pojmenování.

Více

SNMP Simple Network Management Protocol

SNMP Simple Network Management Protocol SNMP Simple Network Management Protocol Vypracoval: Lukáš Skřivánek Email: skrivl1@fel.cvut.cz SNMP - úvod Simple Network Management Protocol aplikační protokol pracující nad UDP (porty 161,162) založený

Více

Aplikace Elektronická podání Transakční část portálu veřejné správy

Aplikace Elektronická podání Transakční část portálu veřejné správy Aplikace Elektronická podání Transakční část portálu veřejné správy Vysvětlení pojmů Obsah Občan 3 Organizace 3 Zástupce 3 Uživatel 3 4 Zastupování 5 Služba 6 Transakce 6 Vlastník služby 6 Registrace 6

Více

Anabix API. Popis způsobu používání služby

Anabix API. Popis způsobu používání služby Anabix API Popis způsobu používání služby Obsah 1 Základní informace...3 1.1 Požadavky na klientský systém...3 1.2 Zasílání requestů...3 1.3 Získávání odpovědí ze systému...3 1.4 Odpověď po neúspěšném

Více

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD

VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD VYTVOŘENÍ ÚČTU LG SMART WORLD Přihlášení a Registrace Copyright 2012 LG Electronics. All Rights Reserved. 01. Stlačením tlačítka Home na dálkovém ovladači spustíte úvodní obrazovku LG Smart TV. 01A. V

Více

Příloha č. 1 Smlouvy o spolupráci B2B rozhraní VZP ČR

Příloha č. 1 Smlouvy o spolupráci B2B rozhraní VZP ČR Příloha č. 1 Smlouvy o spolupráci B2B rozhraní VZP ČR Popis rozhraní služeb pro Soudní exekutory Technické podmínky přístupu do simulačního prostředí Obsah HISTORIE DOKUMENTU... 3 1. ÚVOD... 4 2. VYŽÁDANÉ

Více

FIO API PLUS. Verze 1.1.1

FIO API PLUS. Verze 1.1.1 FIO API PLUS Verze 1.1.1 www.fio.cz Verze 29. 5. 2015 OBSAH: 1 FUNKČNÍ POPIS... 2 2 INSTALACE APLIKACE... 2 3 ZÍSKÁNÍ TOKENU... 2 4 PŘIDÁNÍ ÚČTU / TOKENU DO APLIKACE... 3 5 STAŽENÍ DAT... 3 Periodické

Více

Aplikace objednávání svozů

Aplikace objednávání svozů GE MONEY Aplikace objednávání svozů Uživatelská dokumentace IMP spol. s r.o. 14.1.2011 Uživatelská dokumentace k systému pro objednávání a evidenci svozů z poboček GE Money. 1 Přihlášení do aplikace K

Více

Př ihlaš ova ní do IS etešty př eš JIP

Př ihlaš ova ní do IS etešty př eš JIP Př ihlaš ova ní do IS etešty př eš JIP Aktualizováno: 16.10.2014 OBSAH 1 Úvod... 3 1.1 Účel dokumentu... 3 1.2 Zkratky... 3 1.3 Historie... 3 2 Přístup k aplikaci etesty... 3 3 Lokální administrátor...

Více

Uživatelská dokumentace

Uživatelská dokumentace Uživatelská dokumentace k projektu Czech POINT Provozní řád Zápis údaje o doručovací adrese do informačního systému evidence obyvatel Vytvořeno dne: 3.6.2010 Aktualizováno: 16.6.2010 Verze: 1.0 2009 MVČR

Více

24 Uživatelské výběry

24 Uživatelské výběry 24 Uživatelské výběry Uživatelský modul Uživatelské výběry slouží k vytváření, správě a následnému používání tématicky seskupených osob a organizací včetně jejich kontaktních údajů. Modul umožňuje hromadnou

Více

Návrh a tvorba WWW stránek 1/8. Formuláře

Návrh a tvorba WWW stránek 1/8. Formuláře Návrh a tvorba WWW stránek 1/8 Formuláře význam předávání hodnot od uživatele skriptům mezi značkami a základní atributy action definuje obslužný skript, nelze v XHTML method metoda, kterou

Více

Tisk almanachů pro Gymnázium, Praha 2, Botičská 1

Tisk almanachů pro Gymnázium, Praha 2, Botičská 1 Jednací číslo Vyřizuje V Praze GB183/2012 Kamila Pejčochová, tel.: 224 920 848 14. 9. 2012 Věc: Výzva k podání nabídky více zájemců k účasti na zadávacím řízení na veřejnou zakázku malého rozsahu podle

Více