Vlastní hodnocení školy 2007/2008

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Vlastní hodnocení školy 2007/2008"

Transkript

1 Vlastní hodnocení školy 007/008 ( s výhledem na období 008/009) vlastní hodnocení: Střední škola energetická a stavební, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace Vlastní_hodnocení_školy_ Strana (celkem 4)

2 Vlastní hodnocení úseků školy za školní rok (s výhledem do školního roku ) Vlastní hodnocení školy (dále jen sebehodnocení) realizuje škola v souladu s příslušným ustanovením zákona č. 56/004 Sb., v platném znění (školský zákon) a vyhlášky č. 5/005 Sb., o dlouhodobém záměru, výroční zprávě a sebehodnocení školy. Tento materiál je tedy vytvořen jako celkový přehled sebehodnocení úseků školy tak, jak byl jednotlivými pracovníky předán řediteli školy a vyjadřuje názor těchto vedoucích pracovníků na silné a slabé stránky, resp. ohrožení a příležitosti Střední školy energetické a stavební, Chomutov,. Vlastní hodnocení školy bylo projednáno v poradě vedení školy dne:. října 008 Vlastní hodnocení školy bylo projednáno v pedagogické radě školy: 6. listopadu 008 Paragrafy vyhlášky č. 5/005 Sb., o dlouhodobém záměru, výroční zprávě a sebehodnocení školy, část Vlastní hodnocení školy: VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY 8 Rámcová struktura vlastního hodnocení školy a kritéria vlastního hodnocení školy () Vlastní hodnocení školy je vždy zaměřeno na: a) cíle, které si škola stanovila zejména v koncepčním záměru rozvoje školy a ve školním vzdělávacím programu, a jejich reálnost a stupeň důležitosti, b) posouzení, jakým způsobem škola plní cíle podle písmene a) s přihlédnutím k dalším cílům uvedeným zejména v rámcovém vzdělávacím programu a odpovídajících právních předpisech, c) oblasti, ve kterých škola dosahuje dobrých výsledků, a oblasti, ve kterých je třeba úroveň vzdělávání zlepšit, včetně návrhů příslušných opatření, d) účinnost opatření podle písmene c) obsažených v předchozím vlastním hodnocení. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana (celkem 4)

3 () Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy jsou vždy: a) podmínky ke vzdělávání, b) průběh vzdělávání, c) podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči, vliv vzájemných vztahů školy, žáků, rodičů a dalších osob na vzdělávání, d) výsledky vzdělávání žáků a studentů, e) řízení školy, kvalita personální práce, kvalita dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, f) úroveň výsledků práce školy, zejména vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům. 9 Pravidla a termíny vlastního hodnocení školy () Vlastní hodnocení školy se zpracovává za období jednoho nebo dvou školních roků. () Návrh struktury vlastního hodnocení školy projedná ředitel školy s pedagogickou radou nejpozději do konce září školního roku, v němž se má vlastní hodnocení školy uskutečnit. (3) Vlastní hodnocení školy se projedná v pedagogické radě do 3. října následujícího školního roku. Motto: Moudrým činí člověka společenství druhých. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 3 (celkem 4)

4 V květnu 008 bylo provedeno v rámci vlastního hodnocení školy dotazníkové šetření mezi zaměstnanci školy se zaměřením na Hodnocení kultury školy. K dotazníkovému šetření byl použit standardizovaný dotazník (otázek), kterým škola poprvé použila ve spolupráci se Západočeskou univerzitou Plzeň, pobočka Cheb, v roce 998. Použití dotazníku vyhodnotil ředitel školy a představitel managementu kvality jako vhodné s ohledem na probíhající spojení Střední školy stavební Chomutov a Integrované střední školy energetické Chomutov prorůstání organizačních a personálních struktur obou původních škol. Vyhodnocení dotazníkového šetření provedl představitel managementu kvality a závěry a doporučení stanovil po projednání s ředitelem školy. A. Dotazník pro hodnocení kultury školy FAKTOR Žádné Průměrné Malá znalost Dobrá znalost povědomí o povědomí o cílů a nízká cílů, účast na cílech školy, cílech možnost účast na společném neúčast na účasti na plánování plánování plánování plánování SPOLEČNÉ CÍLE DŮVĚRA VE VEDENÍ ŠKOLY PŘEVLÁDAJÍCÍ STYL ŘÍZENÍ VE VZTAHU K LIDEM REŽIM ŠKOLY A ORGANIZAČNÍ STRUKTURA ZAMĚŘENÍ VEDENÍ NA PRACOVNÍ ÚKOLY Nedůvěra ve vedení školy Neexistuje možnost spoluúčasti na řízení a rozhodování O režimu nelze mluvit, nefunkční struktura Je zde velmi nízká orientace na výkon Nízká důvěra ve vedení školy Jsou omezené možnosti vyjádření se, názory jiných se berou v úvahu jen zřídka Formální režim i struktura nejsou dodržovány, delegování nefunguje Výkonové ukazatele a výsledky práce nejsou hlavní Průměrná či částečná důvěra ve vedení školy Lidé mají možnost se k věcem vyjádřit, někdy je to bráno v úvahu při rozhodování Režim a struktura s některými problémy, klady i zápory Výsledky a výkony se sledují někdy více, někdy méně Většina sboru věří vedení školy Vedení obvykle k názorům pracovníků hodně přihlíží a využívá je i při rozhodování Dobrý režim školy s fungující organizační strukturou Výsledkům a výkonnosti se věnuje náležitá pozornost Úplná znalost společných cílů, jasná orientace, společný plán Vysoká důvěra ve vedení školy Pracovníci mají vždy možnost se vyjádřit k důležitým otázkám, je velká snaha dosáhnout v zásadních věcech konsensu Velmi dobře zaběhlý a dodržovaný režim, funkční struktura včetně delegování pravomoci Škola je vysoce orientována na výkon, plnění úkolů se velmi sleduje Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 4 (celkem 4)

5 KONTROLA MOTIVACE PRACOVNÍKŮ KOMUNIKACE A IFORMOVANOST PRACOVNÍKŮ ŠKOLY KOMUNIKACE ŠKOLY S OKOLÍM A RODIČI INOVATIVNOST Chybí účinná kontrola všeho a všech Motivaci se nepřikládá žádný význam Minimální informovanost, závažné problémy v komunikaci Nedostatečná, vykazuje řadu nedostatků a nedorozumění Projevy inovativnosti prakticky nejsou, není podpora Kontrola je zaměřena pouze na vyhledávání viníků Lidé jsou minimálně motivováni k práci Špatná informovanost, důležité informace dost často chybí Škola se jí věnuje málo, je podprůměrná Inovativnost pracovníků se nevyžaduje, malá motivativnost Kontrola je průměrně přísná a intenzivní, s průměrným zaměřeným na všechny Motivace pracovníků je průměrná Střední informovanost, občas se objevuje zadržování určitých informací Je asi dostatečná, jsou zde příležitosti pro zlepšení Inovativnost je jen průměrná, vyvolaná naléhavou nutností Kontrola je na dobré úrovni, hledají se i příčiny problému, nejen viníci Motivace pracovníků je na dobré úrovni Dobrá informovanost, pracovníci mají potřebné informace, komunikace bez problémů Je dobrá, zaměřená především na rodiče Inovativnost pracovníků je všude patrná, je ceněna Kontrola je systematická a kvalitní, zaměřená na hledání příčin i na prevenci, postihuje vše Motivace ve škole vede k vysokému nasazení, má systém Výborná informovanost, komunikace probíhá jak shora dolů, tak zdola nahoru i horizontálně Velmi kvalitní, škola věnuje velkou pozornost komunikaci s partnery a zejména s rodiči Mimořádná inovativnost, škola je považována za průkopníka ROZVOJ UČITELŮ PRACOVNÍ PODMÍNKY PRO VÝUKU ESTETICKÉ PROSTŘEDÍ A POŘÁDEK VZTAHY MEZI PRACOVNÍKY Neexistuje jasná personální politika, DVPP se nepodporuje Velmi špatné, neodpovídají zákonným normám Velmi špatná estetická úroveň, nepořádek až špína Špatné vztahy, některé až nepřátelské Personální politika je založena na intuici, DVPP téměř neprobíhá Špatné, v určitých případech neodpovídají normám Špatná estetická úroveň včetně problémů s hygienou a úklidem Vztahy nejsou vyrovnané, spolupráce nízká Personální politika existuje spíš na papíře, v praxi se hodně porušuje, DVPP se přikládá malý význam Průměrné, něco by mohlo být určitě i lepší Vcelku dobrá estetická úroveň, čistota Vztahy umožňují potřebnou spolupráci Jasná personální politika, která se v zásadě dodržuje a podporuje včetně DVPP Dobré pracovní podmínky pro práci učitelů Velmi dobrá estetická úroveň, bez problémů Vztahy jsou dobré, pracovníci spolupracují Jasná personální politika, vysoká podpora učitelů a DVPP Vynikající pracovní podmínky, které berou v úvahu i individuální potřeby pracovníků Výjimečná estetická úroveň pracovišť i pracovníků, která podporuje image Výborné vztahy, atmosféra týmové spolupráce Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 5 (celkem 4)

6 VZTAHY MEZI UČITELI A ŽÁKY OČEKÁVÁNÍ VÝSLEDKŮ VZDĚLÁVÁNÍ Vztahy jsou špatné, vyskytují se i závažné problémy Neočekávají se dobré výsledky, nezájem Vztahy mohou být lepší, často se vyskytují problémy Nízké očekávání výsledků vzdělávání Interakce je průměrná s výkyvy na obě strany Očekává se dosažení standardu Dobré vztahy, přispívají k pohodě při výuce Očekává se dosažení nadprůměrných výsledků Výborné vztahy a atmosféra důvěry, přispívají k výsledkům Vysoké očekávání výborných a vynikajících výsledků výuky Pokyny:. kroužkem označte hodnocení faktoru současný stav (kroužek O umístěte do příslušného vybraného pole). potom křížkem označte u každého faktoru požadovaný (očekávaný) stav (křížek X umístěte do příslušného vybraného pole) B. Závěry z dotazníkového šetření Hodnocení kultury školy 008 (dále jen hodnocení ) a Vlastní popis pracovního místa časový snímek dne 008 vyjadřuje názor 35 zaměstnanců v odevzdaných hodnotících dotaznících. Hodnotící faktory. Společné cíle: dobrou znalost cílů a možnost účasti na jejich plánování označilo 7% dotázaných zaměstnanců, průměrné povědomí o cílech a možnostech podílet se na jejich plánování označilo 5% dotázaných zaměstnanců, malou znalost cílů a nemožnost účastnit se na jejich plánování označilo % dotázaných zaměstnanců. Společné cíle jsou popsány ve dvou dokumentech: Vlastním hodnocení školy Cíle kvality pro rok 007 Cíle, které vychází z Politiky kvality, jsou v uvedených dokumentech srozumitelně a přehledně popsány ve struktuře: specifikace cílů způsob naplnění opatření ke zlepšení. Tyto dokumenty jsou většině zaměstnanců běžně dostupné a mají se možnost s nimi seznámit. Procentní rozložení může být spíše ovlivněno: - složitostí (dva dokumenty a více jak specifikovaných cílů; některé jsou obsahově stejné), - způsobem seznámení společných cílů (absence projednání se zaměstnanci v řídící struktuře), - dostupností (někteří zaměstnanci nemají možnost přístupu k web stránkám školy). Doporučení: Provést analýzu uvedených dokumentů, jejich sjednocení, zjednodušení, stanovení společných priorit cílů a stanovení odborných priorit cílů. Dokument považovat za otevřený s jeho aktualizací. Hodnocení průběžné, sledování změn. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 6 (celkem 4)

7 . Důvěra ve vedení školy: většina sboru věří vedení školy: označilo 46% dotázaných zaměstnanců, průměrná či částečná důvěra ve vedení školy: označilo 39% dotázaných zaměstnanců, nízká důvěra ve vedení školy označilo: 9% dotázaných zaměstnanců. Procentní rozložení může být ovlivněno: - komunikací (na všech stupních řízení), - pocitem ohrožení (organizační změny), - způsobem stanovení pracovních úkolů a jejich kontrola. Doporučení: Projednání s vedoucími zaměstnanci způsob řešení, u kterých byl označen faktor nízká důvěra ve vedení školy. 3. Převládající styl řízení ve vztahu k zaměstnancům: Vedení obvykle k názorům zaměstnanců hodně přihlíží a využívá je i při rozhodování označilo: 5% dotázaných zaměstnanců, Zaměstnanci mají možnost se k věcem vyjádřit, někdy je to bráno v úvahu při rozhodování označilo: 50% dotázaných zaměstnanců, Jsou omezené možnosti vyjádření se, názory jiných se berou zřídka označilo: 33% dotázaných zaměstnanců. Procentní rozložení může být ovlivněno: - komunikací (na všech stupních řízení), - rozsahem a způsobem poskytování a přijímání informací. Doporučení: Na bázi dobrovolnosti umožnit zaměstnancům podílet se na řešení úkolů školy. Prostor je dán v odborných komisích nebo pracovních skupinách. Zapojení odborové organizace na základě vzájemné informovanosti (pravidelná účast zástupce odborů na jednání porady vedení školy nebo účast ředitele na jednání výboru odborové organizace 5x v roce?). 4. Režim školy a organizační struktura: Dobrý režim s fungující organizační strukturou označilo: 3% dotázaných zaměstnanců, Režim a struktura s některými problémy, klady i zápory označilo: 6% dotázaných zaměstnanců, Formální režim a struktura nejsou dodržovány, delegování nefunguje označilo: 6% dotázaných zaměstnanců. Všichni zaměstnanci školy mají vypracované popisy pracovních míst. V nich stanovené pracovní úkoly a organizační začlenění. Procentní rozložení může být ovlivněno: - složitostí nebo nepřehledností vydaných řídících dokumentů a dokumentace ISO, - způsobem řízení úseků, útvarů nebo pracovních skupin, - popis pracovního místa je brán jako nepodstatný dokument. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 7 (celkem 4)

8 Doporučení: Zpřehlednit řídící dokumenty a dokumentace ISO. Projednání s vedoucími zaměstnanci způsob řešení, u kterých byl označen faktor formální režim a struktura nejsou dodržovány. 5. Zaměření na pracovní úkoly: Výsledkům a výkonnosti se věnuje náležitá pozornost označilo: 9% dotázaných zaměstnanců, Výsledky a výkony se sledují někdy více, někdy méně označilo: 55% dotázaných zaměstnanců, Výkonové ukazatele a výsledky práce nejsou hlavní označilo: % dotázaných zaměstnanců. Procentní rozložení může být ovlivněno: - kontrolou plnění pracovní úkolů, - způsobem vyhodnocování pracovních úkolů (kladné odměna, záporné řešení stavu a okolností. Doporučení: Projednat s vedoucími zaměstnanci způsob řešení, resp. opatření, která povedou v organizaci k eliminaci faktoru, který byl v dotazníkovém šetření označen: výkonové ukazatele a výsledky nejsou hlavní. 6. Kontrola: Kontrola je na dobré úrovni, hledají se i příčiny problému, nejen viníci označilo: 40% dotázaných zaměstnanců. Kontrola je průměrně přísná a intenzivní, s průměrným zaměřením na všechny označilo: 39% dotázaných zaměstnanců. Kontrola je zaměřena pouze na vyhledávání viníků označilo: 5% dotázaných zaměstnanců. Procentní rozložení může být ovlivněno: - důvodem kontrol pracovních nebo organizačních úkolů, - závěrem hodnocení kontrol pracovních nebo organizačních úkolů, - četností kontrol pracovních nebo organizačních úkolů. Doporučení: Projednat s vedoucími zaměstnanci způsob řešení, resp. opatření, která povedou v organizaci k eliminaci faktoru, který byl v dotazníkovém šetření označen: kontrola je zaměřena pouze na vyhledávání viníků nebo chybí účinná kontrola všeho a všech. 7. Motivace zaměstnanců: Motivace je na dobré úrovni označilo: 3% dotázaných zaměstnanců, Motivace zaměstnanců je průměrná označilo: 50% dotázaných zaměstnanců, Zaměstnanci jsou minimálně motivováni k práci označilo: % dotázaných zaměstnanců. Procentní rozložení může být ovlivněno: - způsobem pracovního hodnocení (hodnocením práce a zaměstnance), - společenským hodnocením profese, - peněžní odměnou, - obecně způsobem financování školství (hodně žáků=hodně peněz, což znamená Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 8 (celkem 4)

9 udržet žáky za každou cenu a to se projevuje na motivaci a kvalitě). 8. Komunikace a informovanost zaměstnanců školy: Dobrá informovanost, zaměstnanci mají potřebné informace, komunikace bez problémů označilo: 30% dotázaných zaměstnanců, Střední informovanost, občas se projevuje zadržování určitých informací označilo: 53% dotázaných zaměstnanců, Špatná informovanost, důležité informace dost často chybí označilo: 5% dotázaných zaměstnanců. Informace o činnosti školy jsou dostupné na webových stránkách. Procentní rozložení může být ovlivněno: - komunikací (na všech stupních řízení), - rozsahem a způsobem poskytování a přijímání informací, - někteří zaměstnanci nemají možnost přístupu k web stránkám školy, - vysvětlením souvislostí mezi informacemi. 9. Komunikace školy s okolím a rodiči: Je dobrá, zaměřená především na rodiče označilo: 3% dotázaných zaměstnanců, Je asi dostatečná, jsou zde příležitosti pro zlepšení označilo: 5% dotázaných zaměstnanců, Škola se jí věnuje málo je podprůměrná označilo: 7% dotázaných zaměstnanců. Komunikace ze strany školy je na dobrá. Rodiče žáků mají potřebné informace na webových stránkách. Je třeba projevit větší zájem ze strany rodičů. Doporučení: Připravit dotazník pro rodiče. 0. Inovativnost: Inovativnost zaměstnanců je všude patrná, je ceněna označilo: 34% dotázaných zaměstnanců, Inovativnost je průměrná, vyvolaná naléhavou nutností označilo: 57% dotázaných zaměstnanců. Inovativnost zaměstnanců se nevyžaduje, malá motivace: 9%.. Rozvoj učitelů: Jasná personální politika, která se v zásadě dodržuje a podporuje včetně DVPP označilo: 49% dotázaných zaměstnanců, Personální politika existuje spíše na papíře, v praxi se hodně porušuje, DVPP se přikládá malý význam označilo: 35% dotázaných zaměstnanců, Personální politika je založena na intuici, DVPP téměř neprobíhá označilo: 7% dotázaných zaměstnanců. Doporučení: Informace zaměstnancům o personální politice a možnostech DVPP. Projednat s příslušným vedoucím zaměstnancem. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 9 (celkem 4)

10 . Pracovní podmínky pro výuku: Dobré pracovní podmínky pro práci učitelů označilo: 9% dotázaných zaměstnanců, Průměrné, něco by mohlo být určitě i lepší označilo: 6% dotázaných zaměstnanců, Špatné, v určitých případech neodpovídají normám označilo: 7% dotázaných zaměstnanců. Procentní rozložení může být ovlivněno: - Vybaveností tříd, - Sociální zařízení v objektech, - Objekty samotné, - Energiemi ( teplo, voda, světlo), - Sociální zařízení (práce žáků v terénu), - Běžnou údržbou zařízení. Poznámka: Zaměstnanci chápou, že plnění požadavků je dáno finančními možnostmi. Některé požadavky jsou již plněny. U sociálních zařízen (práce žáků v terénu) je třeba dodržovat smluvně hygienické podmínky. 3. Estetické prostředí a pořádek: Velmi dobrá estetická úroveň, bez problémů označilo: 6% dotázaných zaměstnanců, Vcelku dobrá estetická úroveň, čistota označilo: 58% dotázaných zaměstnanců, Špatná estetická úroveň včetně problémů s hygienou a úklidem označilo: % dotázaných zaměstnanců. Poznámka: Projednání s vedoucími zaměstnanci způsob řešení, u kterých byl označen faktor špatná estetická úroveň. 4. Vztahy mezi zaměstnanci: Vztahy jsou dobré, zaměstnanci spolupracují označilo: 39% dotázaných zaměstnanců, Vztahy umožňují potřebnou spolupráci označilo: 45% dotázaných zaměstnanců, Vztahy nejsou vyrovnané, spolupráce nízká označilo: 8% dotázaných zaměstnanců. Poznámka: Vztahy jsou označeny za formální a převážně vztažené k práci. Poptávka na neformální setkání mimo školu tzv. pokec u piva. 5. Vztahy mezi učiteli a žáky: Dobré vztahy, přispívají k pohodě při výuce označilo: 3% dotázaných zaměstnanců, Interakce je průměrná s výkyvy na obě strany označilo: 43% dotázaných zaměstnanců, Vztahy mohou být lepší, často se vyskytují problémy označilo: 3% dotázaných zaměstnanců Procentní rozložení může být ovlivněno: - Obecně způsobem financování školství (hodně žáků=hodně peněz, což znamená udržet žáky). Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 0 (celkem 4)

11 Poznámka: Problémy jsou popsané a opatření daná. Samotné řešení =?. Velmi volně řečeno: Žák se nedostaví na vyučování, dostane neomluvenou hodinu. Učitel domluví. Žák se opakovaně nedostaví na vyučován. Učitel domluví a tak pořád dokola. Důvod: Odchod žáka ze školy znamená-odchod finančních prostředků. 6. Očekávání výsledků ve vzdělávání: Očekává se dosažení nadprůměrných výsledků označilo: 0% dotázaných zaměstnanců, Očekává se dosažení standardu označilo: 70% dotázaných zaměstnanců, Nízké očekávání výsledků zdělávání označilo: 8% dotázaných zaměstnanců. Poznámka: Očekávání výsledků ve vzdělávání má určitou vazbu na bod 5 a nepřímo na bod 7. U vedoucích zaměstnanců, kde byl označen faktor spíše negativní, projednat s nimi osobně způsob řešení. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana (celkem 4)

12 VLASTNÍ HODNOCENÍ S POHLEDU SPECIFIKACE CÍLŮ. SPECIFIKACE CÍLŮ STARTEGICKÉ CÍLE ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 007/008. udržet funkční systém kvality managementu. podporovat zapojení školy v národních systémových projektech 3. zavést funkční organizační systém po administrativním spojení Střední školy stavební a Integrované střední školy energetické 4. stabilizovat pedagogický sbor ve vazbě na vzdělávací nabídku a poptávku 5. připravit projektovou dokumentaci pro projekty ROP Centrum dalšího vzdělání TZB ; připravit projektovou dokumentaci pro výstavbu haly pro obor Strojník požární techniky; připravit podmínky pro výměnu oken a zateplení fasády areálu Na Moráni rozšiřovat spolupráci se sociálními partnery, asociacemi SŠ, VOŠ, svazy, školami apod.. ZPŮSOB NAPLNĚNÍ CÍLŮ Číslo cíle Způsob naplnění cíle Stav plnění *. Systém zaveden. Rezerva v používání SW zdrojů v zavádění systému. Škola absolvovala úspěšně dohledový audit; došlo ke změně ve funkci představitele managementu kvality. Úkol splněn beze zbytku; škola vytvořila v projektu UNIV dva vzdělávací programy; v projektu UNIV pilotně ověřila 3 dílčí kvalifikace vzdělávacích programů (Zámečník, Omítkář, Elektrikář); v projektu Kvalita Nová závěrečná zkouška: zapojení školy do 5 oborů: v oboru Elektrikář a Klempíř tvorba a gesce 3. V rámci řízení školy bylo nastaveno funkční schéma na základě vzájemných dohod před sloučením; v průběhu školního roku došlo k drobným úpravám; dokončení organizačních a personálních úprav bude předmětem školního roku 008/ Pedagogický sbor zcela stabilní, rovnoměrná struktura - věková, pohlavní i odbornostní; rezervy v doplnění a rozšíření kvalifikace: viz pedagogičtí pracovníci stavebních oborů výjimky v zařazení pracovníků do PT a PS 5. Škola byla účastníkem projektových příprav s tímto výsledkem: výstavba haly oboru Strojník PT bude zahájena v říjnu 008; rekonstrukce dílen stavebních oborů pro vzdělávací centrum TZB: projektová dokumentace odevzdána do schvalovacího procesu a v srpnu 008 schválena k realizaci; pro výměnu oken a zateplení fasády Na Moráni 4803 zpracována projektová dokumentace a akce schválena k realizaci v září říjnu Podepsány smlouvy o spolupráci s ČEZ a.s. a vzniklým sdružením Regionstav 3 Vlastní_hodnocení_školy_ Strana (celkem 4)

13 * Použita klasifikační škála -5 ( splněno bez výhrad; splněno s výhradami; 3 průběžné plnění; 4 nesplněno, nápravná opatření nejsou nutná; 5 nesplněno, nutná nápravná opatření).3 OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ STRATEGICKÉ CÍLE ŠKOLNÍHO ROKU 008/009 Číslo cíle Opatření Komentář. Opatření k udržení kvality sytému managementu ISO 900:000. Příprava školy na dohledový audit.. Organizační struktura SŠEaS Chomutov 3. Výstavba technického zázemí pro odborný výcvik 4. Příprava školy na zavedení výuky podle Školního vzdělávacího programu 5. Příprava školy na novou maturitu 6. Zapojení školy do aktivit s podporou ESF a rozpočtu ČR: Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost 7. Zapojení školy do systémových projektů MŠMT Revize a trvalé zlepšování systému kvality managementu v nově vzniklé organizační struktuře Střední školy energetické a stavební, Chomutov, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace (dále jen SŠEaS Chomutov). Příprava školy na dohledový audit (listopad prosinec 008). Stabilizace organizační struktury SŠEaS Chomutov a dokončení transformačních kroků. Zahájení výstavby haly pro obor Strojník požární techniky / zahájení rekonstrukce dílen stavebních oborů: Vzdělávací centrum TZB V návaznosti na první vlnu RVP vytvořit funkční školní vzdělávací program pro jednotlivé obory vzdělání Vytvořit pracovní skupinu k přípravě školy na novou maturitu; sledovat podklady z CERMATu Zapojit školu do projektových aktivit: výzvy OPVK Ústeckého kraje partnerství a překladatelství; realizace projektů mobilit a multilaterálních projektů v programu Leonardo da Vinci Zapojení školy do pokračování systémových projektů UNIV a UNIV kraje, nová závěrečná zkouška, NSK, oborové skupiny, Sektorové rady atd..3. ÚČINNOST OPATŘENÍ Vyhodnocení účinnosti přijatých opatření bude realizováno ve školním roce 008/009 s návazností na realizaci popsaných opatření v daném formátu. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 3 (celkem 4)

14 .4 INFORMAČNÍ ZDROJE VLASTNÍHO HODNOCENÍ Informační zdroje vlastního hodnocení vycházejí z oblastí podmínky ke vzdělávání průběh vzdělávání podpora školy žákům spolupráce s rodiči vzájemné vztahy škola, žák, rodič a další osoby výsledky vzdělávání řízení úseku personální práce další vzdělávání pedagogických pracovníků úroveň výsledků práce úseku TV a OV/PV vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům Úroveň školy není závislá jen na vlastním pedagogickém procesu, ale vizitku školy tvoří také estetika prostředí, kvalitní sociální zázemí ubytování a stravování, ale zejména vztah všech zaměstnanců ke klientům školy: žákům a účastníkům vzdělávacích aktivit. Děkuji touto cestou všem zaměstnancům školy za zvládnutí náročných úkolů školního roku 007/008. Vážím si práce každého z Vás. Mgr. Jan Mareš ředitel školy Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 4 (celkem 4)

15 VLASTNÍ HODNOCENÍ úseku TEORETICKÉHO VYUČOVÁNÍ školní rok : 007/008 Motto : Vzdělání má hořké kořeny, ale sladké ovoce. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 5 (celkem 4)

16 VLASTNÍ HODNOCENÍ. SPECIFIKACE CÍLŮ. poskytovat vzdělání v souladu se standardy odborného vzdělávání a s reakcí na kulturní, vědecký a společenský vývoj. utvářet osobnostní, charakterové a vzdělanostní rysy absolventa školy pro plnohodnotný vstup do produktivního života 3. stabilizovat pedagogický sbor ve vazbě na vzdělávací nabídku a poptávku 4. zkvalitňovat materiálně technickou základnu 5. rozšiřovat mezinárodní kontakty školy, podporovat zapojení školy do projektů Leonardo da Vinci, Sokrates, PHARE, ESF, UNIV, granty KÚ, Magistrátu atd. 6. podílet se na formách dalšího vzdělávání dospělých ve spolupráci se sociálními partnery 7. podporovat aktivity vedoucí ke snižování sociálně negativních jevů 8. rozšiřovat spolupráci se sociálními partnery, asociacemi SŠ, VOŠ, svazy, školami apod.. ZPŮSOB NAPLNĚNÍ CÍLŮ Číslo cíle Způsob naplnění cíle Stav plnění *. Rezerva v používání nových technologií zejména SW technologií časový skluz finančních zdrojů.. Rezerva v písemném projevu a verbální komunikaci absolventů. 3. Pedagogický sbor zcela stabilní, rovnoměrná struktura - věková, pohlavní i odbornostní. 4. Další zlepšení v oblasti vybavenosti PC a počítačových učeben. Rezerva v množství audiovizuální techniky s vazbou na PC. 5. Objemový rozvoj aktivit v uvedené oblasti oproti předchozímu školnímu roku opět vzrostl. Bylo ustanoveno specializované pracoviště pro tuto oblast. 6. Objemový rozvoj aktivit v uvedené oblasti je na stejné úrovni jako v předchozím školním roce. 7. Spektrum aktivit plně realizuje poradenské středisko Radost. 8. Úsek je zapojen do klíčových aktivit, rezerva spočívá v zintenzivnění neoficiálních vztahů na bázi osobních kontaktů učitel učitel z různých škol. * Použita klasifikační škála -5 ( splněno bez výhrad; splněno s výhradami; 3 průběžné plnění; 4 nesplněno, nápravná opatření nejsou nutná; 5 nesplněno, nutná nápravná opatření) Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 6 (celkem 4)

17 .3 OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ Číslo cíle Opatření Komentář. Zapojení úseku do projektů příslušného zaměření.. Zařadit do stálých bodů hospitační činnosti, realizovat komunikační fóra s žáky nad rámec běžné výuky. 3. Realizovat úpravu rozvržení výuky. 4 Nákup vybavení do dalších učeben a pro jednotlivé předmětové komise. 5. Vytváření podmínek pro zapojení pracovníků do aktivit. 6. Jednat s ÚP o možnostech spolupráce v dalších oblastech. 7. Realizovat okamžitou a přímou komunikaci mezi učiteli úseku TV, PV(OV) a pracovnicemi RaDoSti prostřednictví e-pošty. 8. Realizovat nové formy prezentace a propagace školy a aktivněji do ní zapojit všechny zaměstnance školy. Realizovat pořízení nového PC vybavení s cílem rozšíření počtu a modernizaci učeben ICT i PC pedagogických pracovníků především na pracovišti Na Moráni. Zapojení všech ped. pracovníků do tvorby ŠVP. V hospitační činnosti se více zaměřit na aktivizaci metod verbální komunikace. Vyhledat vhodné vzdělávací moduly DVPP pro pedagogické pracovníky. Obnovit jednání žákovského parlamentu s vedením školy. Umožnit dokončení resp. nástup a následné studium k doplnění kvalifikace Realizovat pořízení, obměnu A-V techniky, SW vzdělávacích produktů, maximalizovat využití počítačových výukových programů. Udržet dosavadní úroveň zapojení školy do aktivit. Rozšířit nabídku vzdělávacích programů a aktivit školy Vytvořit větší komunikační prostor pro přenos informací mezi učiteli. Rozšířit úroveň zapojení školy do aktivit vytvářejících image školy, výrazně zlepšit přenos informací mezi učiteli různých škol..3. ÚČINNOST OPATŘENÍ Vyhodnocení účinnosti přijatých opatření bude realizováno ve školním roce 008/009 s návazností na realizaci popsaných opatření v daném formátu..4 INFORMAČNÍ ZDROJE VLASTNÍHO HODNOCENÍ Informační zdroje vlastního hodnocení vycházejí z oblastí podmínky ke vzdělávání průběh vzdělávání podpora školy žákům spolupráce s rodiči vzájemné vztahy škola, žák, rodič a další osoby výsledky vzdělávání řízení úseku personální práce další vzdělávání pedagogických pracovníků úroveň výsledků práce úseku TV a OV/PV vzhledem k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 7 (celkem 4)

18 SWOT ANALÝZA Silné stránky Vysoký podíl plně kvalifikovaných učitelů Zdravé jádro pracovního kolektivu. Dobré vedení úseku (ZŘTV, VP, komise). Nezatěžování pracovníků zbytečnostmi. Systém komunikace. Jméno úseku na veřejnosti. Zapojení úseku do projektové činnosti. Zapojení do zahraniční spolupráce. Akreditace pro DVPP. Vzdělávání dospělých / rekvalifikace. Jedinečnost činnosti úseku v oborech vzdělávání např. Strojník požární techniky. Otevřené jednání k žákům, rodičům a zaměstnancům. Schopnost vzdělávat integrované žáky. Příležitosti Rozvoj spolupráce s dalšími školami směrem k transformaci vzdělávací nabídky. Rozšíření vzdělávací nabídky v rámci tvorby ŠVP. Další využití grantů a fondů k rozvoji školy. Rozšiřování mezinárodních kontaktů. Výstavba sportovního areálu. Posílení pozice účasti v orgánech profesních uskupení a institucí (NÚOV, kraje atd.) Spolupráce se sociálními partnery. Zlepšovat kvalitu řízení v rámci ISO 900. Ochota řady lidí zvyšovat svou odbornost formálním i neformálním vzděláváním. Přístup pracovníků k inovacím. Zkvalitnit marketingovou práci školy Slabé stránky Zatím stále rezervy ve spolupráci úseků TV, PV a OV. Pomalá modernizace výukovými prostředky. Nedostatek peněz pro nákupy moderních učebních pomůcek a nových publikací. Chybí sportovní areál, tělocvična Na Průhoně žádá generální renovaci, pro pracoviště Na Moráni zcela chybí. Špatný přístup řady žáků k vybavení školy. Setrvačnost některých pracovníků. Slabá znalost školských předpisů u některých pracovníků. Nevyřešené parkování osobních automobilů zaměstnanců SŠEaS a OUPO v areálu Na Průhoně. Hrozby Ztráta domény při optimalizaci. Změna trhu práce profesního složení v regionu. Změny v postojích ke spolupráci u některých sociálních partnerů. Případné výměny krajských politiků. Propouštění v návaznosti na snížení počtu žáků. Konkurence škol: odliv do stejných oborů, resp. odliv žáků z technických oborů do službových oborů. Stárnutí personálu. Stále neuspokojivé mzdové podmínky všech skupin pracovníků ve školství. Odliv úspěšných učitelů. Zpracoval: Ing. Miloš Holopírek, zástupce ředitele pro teoretické vyučování Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 8 (celkem 4)

19 ZPRÁVA O ČINNOSTI Školního poradenského střediska RaDoSt Úsek výchovného poradenství školní rok : 007/008 Motto : Být člověkem všem lidem, co potřebují člověka. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 9 (celkem 4)

20 VLASTNÍ HODNOCENÍ. SPECIFIKACE CÍLŮ. Poskytování poradenských služeb na SŠEaS Chomutov.. Koordinace spolupráce úseků školního poradenského pracoviště RaDoSt. 3. Zastřešování výchovných opatření prováděných školou, doporučení řediteli školy. 4. Sledování záškoláctví, jednání s rodiči a plnoletými žáky. 5. Svolávání a vedení výchovné komise. 6. Péče o žáky se speciálními vzdělávacími potřebami, systém včasné identifikace a péče o žáky s výukovými obtížemi, strategie pro jejich prevenci. 7. Poskytovat metodickou pomoc učitelům při aplikaci psychologických a speciálně pedagogických aspektů vzdělávání do vzdělávacích programů. 8. Vytvořit co nejlepší podmínky pro úzkou spolupráci úseku teoretického a praktického vzdělávání. 9. Integrovat poradenské služby poskytované školou se službami specializovaných poradenských pracovišť, zejména PPP,SPC, SVP a IPS úřadu práce.. ZPŮSOB NAPLNĚNÍ CÍLŮ Číslo cíle Způsob naplnění cíle Stav plnění *. Práce se všemi subjekty školy a snaha vytvořit tím širokou základnu primární prevence školní neúspěšnosti a sociálně nežádoucích jevů, zejména záškoláctví.. Průběžné poskytování poradenských služeb žákům, rodičům a dalším osobám, které o to požádají, vedoucí k optimalizaci vývoje žáků..3 Vytváření podmínek a rozšíření možností integrace žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků mimořádně nadaných a talentovaných..4 Budovat příznivé sociální klima pro integraci a přijímání kulturních či sociálních odlišností..5 Posilovat průběžnou a dlouhodobou péči o žáky s neprospěchem a vytváření předpokladů pro jeho snižování..6 Prohlubovat včasnou intervenci při akutních problémech žáků a třídních kolektivů.. Průběžné vytváření podmínek pro úzkou spolupráci úseku výchovného poradenství, metodiky prevence sociálně nežádoucích jevů a úseku kariérového poradenství.. Sjednocení způsobů a metod práce, dokumentace po spojení SŠEaS a Stavebního učiliště. 3. Průběžné předkládání návrhů a doporučení pro vedení školy, svolávání mimořádných pedagogických rad. 3 Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 0 (celkem 4)

21 4. Pravidelné sledování docházky a zejména záškoláctví, korespondence s rodiči a plnoletými žáky. 4. Návrhy směrem k vedení školy na výchovná opatření postihující záškoláctví. 4.3 Návrhy poradenských služeb poskytovaných specializovanými pracovišti mimo školu, které povedou ke snižování záškoláctví. 5. Průběžné svolávání a vedení výchovné komise, vedení písemné agendy a předkládání návrhů pro vedení školy. 6. Posilování průběžné a dlouhodobé péče o žáky s neprospěchem, jejich včasná identifikace. 6. Ve spolupráci s rodiči vytvářet předpoklady pro snižování neprospěchu a posilování školní úspěšnosti. 6.3 Ve spolupráci s PPP CV řešit žáky, kteří vyžadují zvláštní péči. 7. Při tvorbě Školního vzdělávacího programu zajistit aplikaci psychologických a speciálně pedagogických aspektů I po vzniku nového vzdělávacího subjektu pracovat na co nejužší spolupráci úseku teoretického a praktického vyučování. 9. Zajistit i po vzniku SŠEaS integraci poradenských služeb poskytovaných školou se službami specializovaných poradenských pracovišť. - - * Použita klasifikační škála -5 ( splněno bez výhrad; splněno s výhradami; 3 průběžné plnění; 4 nesplněno, nápravná opatření nejsou nutná; 5 nesplněno, nutná nápravná opatření).3 OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ Číslo cíle Komentář Opatření. Ne zcela úspěšná komunikace mezi učiteli OV, popř. vychovatelkou a třídním učitelem..4 Do pracovní náplně pedagogů lze už těžko zařadit další školení v oblasti budování příznivého sociálního klimatu ve třídě..5 U problémových žáků často narážíme na nezájem rodičů, na špatnou spolupráci s nimi..6 Důsledně vést třídní učitele k včasnému řešení akutních problémů žáků i třídních kolektivů. Důslednější využívání mailové pošty popřípadě telefonického kontaktu k okamžitému řešení zejména docházky, ale i školní neúspěšnosti žáků. Další důsledně řešit s VP. Důsledné dodržování třídnických hodin a práce s třídním kolektivem. Přenášení nejnovějších poznatků do práce třídního učitele. V některých případech včasné řešení přestupem žáka na méně náročný obor. Důsledné svolávání schůzek s rodiči k řešení neprospěchu žáků. Kontaktovat specializovaná poradenská pracoviště, zejména PPP, SPC, SVP. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana (celkem 4)

22 4. Ne vždy se důsledně daří dodržovat pravidla stanovená Školním řádem. Metodická pomoc třídním učitelům v oblasti docházky, důsledné vyžadování téhož od učitelů OV..3. ÚČINNOST OPATŘENÍ Vyhodnocení účinnosti přijatých opatření bude realizováno ve školním roce 008/009 s návazností na realizaci popsaných opatření v daném formátu..4 INFORMAČNÍ ZDROJE VLASTNÍHO HODNOCENÍ Informační zdroje vlastního hodnocení vycházejí z oblastí: podmínky ke vzdělávání personální práce průběh vzdělávání další vzdělávání podpora školy žákům pedagogických pracovníků spolupráce s rodiči úroveň výsledků práce úseku vzájemné vztahy škola, žák, TV a OV/PV vzhledem rodič a další osoby výsledky vzdělávání k podmínkám vzdělávání a ekonomickým zdrojům řízení úseku SWOT ANALÝZA Silné stránky Dobře koncipované školní poradenské pracoviště RaDoSt. Velmi dobrá spolupráce s vedením školy. Velmi dobré materiální a prostorové zázemí pro poradenskou činnost. Velmi dobrá spolupráce s třídními učiteli. Odborná způsobilost výchovné poradkyně a její zájem dále na sobě pracovat. Vynikající hodnocení RaDoSti školní inspekcí. Příležitosti Další vzdělávání pracovníků RaDoSti a přenos nových poznatků na třídní učitele. Zájem na zlepšení kvality a dobrého jména školy kvalita managementu ISO 900. Vstřícný přístup vedení školy k dalšímu postgraduálnímu studiu pedagogů. Vynikající spolupráce s PPP Chomutov. Slabé stránky Nedostatečná kvalifikovanost všech pracovníků RaDoSti (po spojení). Ne vždy dostatečná komunikace s úsekem OV, neochota některých učitelů OV svůj systém práce změnit. Ne vždy dobře fungující spolupráce s Domovem mládeže. Nedostatečné materiální a prostorové vybavení na stavební části. Hrozby Nejasné prostorové řešení úseku RaDoSt po spojení. Nezájem některých učitelů o spolupráci. Nedostačující podpora legislativy (zejména v oblasti docházky). Zpracoval: Mgr. Drahoslava Hihlánová, výchovný poradce školy Vlastní_hodnocení_školy_ Strana (celkem 4)

23 VLASTNÍ HODNOCENÍ Školního poradenského střediska RaDoSt prevence sociálně patologických jevů školní rok : 007/008 Motto: Dokonalosti dosahujeme maličkostmi, ale dokonalost Sama není maličkostí Ladislav Lencz Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 3 (celkem 4)

24 VLASTNÍ HODNOCENÍ. SPECIFIKACE CÍLŮ Cíl :. Zkvalitnit sociální klima na škole mezi žáky, žáky a pedagogy, pedagogy.. Zvýšit odpovědnost žáků za své chování. 3. Objasnit problematiku agresivity žáků. 4. Prohloubit odborné znalosti pedagogů v oblasti sociálně patologických jevů. 5. Seznámit žáky s problematikou zneužívání návykových látek včetně tabáku a alkoholu. 6. Zapojit se do seminářů dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků, vlastní odborné vzdělávání. 7. Efektivně komunikovat s rodiči a zákonnými zástupci. 8. Spolupracovat s odborníky a institucemi v oblasti primární prevence. ZPŮSOB NAPLNĚNÍ CÍLŮ Číslo cíle Způsob naplnění cíle Stav plnění *. Informace žákům prvních ročníků a jejich rodičům o náplni práce metodika prevence. Sběr a vyhodnocení dat o aktuálním stavu vzájemných vztahů žáků ve třídě prostřednictvím sociometrického šetření. Dotazníková akce o problémech v jednotlivých třídách a jejich následné řešení. Diskrétní řešení individuálních problémů žáků elektronickou cestou a individuálními pohovory. Poradenská činnost třídním učitelům při řešení problémů ve třídách a s rodiči žáků. Činnost školního poradenského střediska RaDoSt Rada dostupná studentům. Zpracování dlouhodobé preventivní strategie školy. Vypracování školní strategie prevence DoRIsk 007. Tento cíl velmi zkvalitnil program projektu Šance. Došlo ke zkvalitnění vztahů pedagogů a žáků. Podařilo se zmírnit projevy možného mazáctví v těchto třídách. Pro školní rok 008/009 byl zpracován projekt Mininální preventivní strategie s názvem SaProSe Sami pro sebe 008. Pro financování program zařazen do žádosti o finanční podporu Ústeckého kraje preventivní programy. Projekt byl vybrán k financování.,. Přednášky o legislativě v oblasti sociálně patologických jevů šikana, užívání návykových látek, agresivitě. Návštěva věznice pro mladistvé ve Všehrdech. Realizace projektu DoRisk 007 školní preventivní strategie.tvorba pravidel chování v jednotlivých třídách zážitková forma. Žáci společně s pedagogy vytvořily pravidla chování ve třídě. Prohloubení znalostí a dovedností v oblasti společenského chování seminář o zásadách správného stolování a společenského chování. Zúčastnily se první ročníky společně se svými třídními učiteli. Program Šance projekt ke snížení rizik předčasného odchodu žáků ze školy. 30 nejvíce ohrožených žáků celý rok pracovalo v projektu Šance. Tento projekt byl financován ESF a Státním rozpočtem ČR, naše škola byla partnerem nositele projektu Střední školy technické, Most Velebudice. Žáci prošli testováním o příčinách možného selhávání,rozhovory Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 4 (celkem 4)

25 s psychologem. Následně se nejohroženější skupina účastnila týdenního pobytu v Srní na Šumavě, kde probíhal intenzivní výcvikový program Komplexní podpory vzdělávání žáků a studentů. Po návratu byly výsledky vyhodnoceny a žákům byla poskytnuta následná asistenční péče při řešení již konkrétních individuálních problémů. Celý tento program byl pro žáky bezplatný, hrazen z projektu. Výsledky velmi uspokojivé. Podařilo se odhalit mnoho individuálních problému žáků. Žádný z účastníků projektu předčasně neukončil studium. Samotní účastníci si program pochvalovali a rádi by si jej zopakovali Přednáška Policie ČR o šikaně a právních důsledcích agresivního chování. Výcvikový program ve třídách, kde se tento problém vyskytl. Zážitkové psychosociální hry pro zvládání agresivity a pro rozvoj empatie u žáků. V prvních ročnících proběhl výcvikový program o efektivní komunikaci a zvládání konfliktů. Zjišťování socioklimatu ve třídách prostřednictvím dotazníků So-Ra-D a B3. Oba typy nenásilnou formou mapují vztahy ve třídě mezi žáky. Při této práci je důsledně dodržována diskrétnost a zákon o nakládání s citlivými údaji. Žáci v rámci školní preventivní strategie natočili film o šikaně ve třídě, sami si zahráli a vše zpracovali a přizvali k předvedení i zástupce Policie ČR Chomutov. Pravidelné informace o celkovém stavu patologických jevů ve společnosti. Pravidelné předávání nových informací z odborné literatury na pedagogických radách a poradách jednotlivých úseků školy. Dotazníková akce o potřebách jednotlivých pedagogů ve vzdělávání individuální informace pro pedagogy podle jejich potřeb. Pedagogové jsou odborně vzdělání v základních oblastech projevů patologického chování. Prohloubení dovedností při efektivním řešení zátěžových situací. Všichni mají možnost projít program zvládání konfliktních situací. Materiál je zpracován elektronicky v interních dokumentech školy.došlo k rozšíření knihovny metodika prevence o nové odborné materiály. Návštěva K- centra Chomutov. Celoškolní soutěž s tématikou kouření, drogy, alkohol. Testování účinků alkoholu a drog na organismus jedince. Každý žák si mohl vyzkoušet účinky přímo na sobě, protože škola v projektu DoRisk zakoupila v zahraničí brýle, které simulují účinky při konzumaci alkoholu 0,8,5 a ovlivnění marihuanou. Třídní kolektivy soutěžily s programy na tato témata. Vytvořily soutěže, informační materiály, obrazové dokumenty, prostorové objekty, zážitkové semináře. Celá akce byla vyhodnocena v prosinci a výherci odměněni cenami. Účinky brýlí si mohli vyzkoušet i rodiče. Práci třídního kolektivu řídil třídní učitel a výherce určili žáci svými hlasy. V listopadu 007 jsem dokončila dvouleté studium Etické výchovy složením zkoušky a obhajoby závěrečné práce. Pokračování v dvouletém studiu pro výkon specializačních činností školní metodik prevence. Pravidelné vzdělávání pro metodiky v PPP Chomutov. Všechny akce v akreditovaném programu MŠMT. Předány informace o způsobu komunikace s rodiči na setkání rodičů pro žáky prvních ročníků. Zajištěny všechny způsoby osobně, telefonicky, elektronicky. Dostupnost 4 hodin., Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 5 (celkem 4)

26 Zákonným zástupcům předány informační materiály o SPJ. Na vyžádání zprostředkována pomoc odborných pracovišť a organizací. Poradenská činnost na vyžádání i mimo konzultační hodiny. 8. Spolupráce s PPP Chomutov Policií ČR Krajský úřad obor prevence Lektoři a odborníci UK v Praze katedra psychologie Zahraniční spolupráce NSR Hoyerswerda, SRN - Trnava K centrum Chomutov Etické fórum České republiky Mediační a probační služba Chomutov Metodici Ústeckého kraje PhDr. Richard Braun psycholog, školní psycholog Praha Výzkumný ústav bezpečnosti práce Praha- Prevence rizik negativních projevů chování dětí a mládeže * Použita klasifikační škála -5 ( splněno bez výhrad; splněno s výhradami; 3 průběžné plnění; 4 nesplněno, nápravná opatření nejsou nutná; 5 nesplněno, nutná nápravná opatření).3 OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ Číslo cíle Opatření. Výcvik v práci s třídním kolektivem pro pedagogy. Efektivnější využívání třídnických hodin. Bude zpracována metodika náplně práce třídního učitele. 4. Příprava projektu systematického vzdělávání pro pedagogy. Žádost o grant. Komentář Nedostatečné využívání třídnických hodin pro řešení problematiky sociálního klimatu ve třídě. Nedostatečný počet fundovaných pedagogů Žádost o grant nebyla schválena. Nedostatek finančních prostředků. Nedostatek volného času pedagogů..3. ÚČINNOST OPATŘENÍ Vyhodnocení účinnosti přijatých opatření bude realizováno ve školním roce 007/008 s návazností na realizaci popsaných opatření v daném formátu. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 6 (celkem 4)

27 .4 INFORMAČNÍ ZDROJE VLASTNÍHO HODNOCENÍ Informační zdroje vlastního hodnocení vycházejí z oblastí : podmínky ke vzdělávání personální práce průběh vzdělávání další vzdělávání podpora školy žákům pedagogických pracovníků spolupráce s rodiči úroveň výsledků práce úseku vzájemné vztahy škola, žák, TV a OV/PV vzhledem rodič a další osoby k podmínkám vzdělávání a výsledky vzdělávání ekonomickým zdrojům řízení úseku SWOT ANALÝZA Silné stránky Podpora vedení školy Spolupráce s organizacemi Úspěšné projekty v prevenci dotované KÚ Kvalitní systém spolupráce poradenského střediska RaDoSt Nadšení pedagogové Materiální a prostorové zázemí Kvalitní spolupráce pedagogů všech úseků školy Odbornost metodika prevence Slabé stránky Nedůvěra žáků pedagogům Strach z postihu a nálepkování zejména u rodičů Neochota trávit volný čas ve školním prostředí Nedostatek finančních prostředků Vytíženost pedagogů Atmosféra ve společnosti Malý zájem rodičů o spolupráci se školou Příležitosti Využití projektové činnosti a grantů pro získání finančních prostředků Spolupráce s odborníky pro rozvoj etické výchovy Další vzdělávání učitelů Přístup pracovníků k inovacím Zájem na zlepšení kvality řízení sebehodnocení - kvalita managementu ISO 900 Partnerství v grantových projektech jiných škol a instiucí Navázání kontaktů při školeních a seminářích mimo Ústecký kraj Hrozby Podceňování výchovy k charakteru veřejností Zamítnutí grantů a projektů Nedostatečné prostory pro akce třídních kolektivů Vyhoření pedagogů Nezájem o problematiku ve společnosti a zkreslování informací Zpracoval: PaedDr. Pavla Daňková, školní metodik prevence Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 7 (celkem 4)

28 VLASTNÍ HODNOCENÍ Školního poradenského střediska RaDoSt Kariérového poradce školní rok : 007/008 Motto : Budoucnost je jen v našich rukou. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 8 (celkem 4)

29 VLASTNÍ HODNOCENÍ. SPECIFIKACE CÍLŮ. Poskytovat poradenství žákům školy dle zpracovaných kompetencí RADOSTI.. Podporovat aktivity vedoucí ke snižování sociálně negativních jevů. 3. Aktivně podporovat zapojení školy do projektů, spolupracovat se střediskem ALVA. 4. Udržovat a rozšiřovat spolupráci se PPP, ÚP, NÚOV, soukromými a státními firmami a podniky, sociálními partnery, asociacemi SŠ a VŠ, svazy, školami apod. 5. Práce kolektivu na ŠVP.. ZPŮSOB NAPLNĚNÍ CÍLŮ Číslo cíle Způsob naplnění cíle Stav plnění *. Zpracování plánu práce na školní rok 008/009, jeho průběžná aktualizace, kontrola činnosti na konci prvního i druhého pololetí daného šk. roku.. Zajištění aktuálních informací žákům, odborné poradenské publikace, seznamy škol a přehledy studijní nabídky, tisk, plakáty, internet.3 Realizace besed pro poslední ročníky učebních i studijních oborů. Individuální pomoc při rozhodování o dalším směřování kariérové dráhy možnosti studia doma i v zahraničí, hledání zaměstnání..4 Navázání spolupráce s okolními firmami návštěva firem i provozu, snaha o bližší spolupráci s dílenskými pracovišti.. Velmi úzká spolupráce s výchovným poradce a preventistou sociálně negativních jevů.. Evidence žáků příslušníků jiných etnik, aktualizace seznamu, seznámení s ostatními učiteli, vytvoření vhodného studijního prostředí pro snazší začlenění do společnosti a systému vzdělávání..3 Podílení se na náboru nových žáků, dnech otevřených dveří, návštěvy základních škol. 3. Zapojení do projektové činnosti v rámci projektu UNIV, pilotní přezkoušení oborů Zámečník a Elektrikář činnost průvodce klientů. 3. Zapojení do projektů Domovník, Zaučen v oboru kovo a elektro, oblast osobního rozvoje a pomoc při zapojení do pracovního procesu. 3.3 Zapojení do projektů ve spolupráci s ÚP Chomutov, oblast rozvoje osobnostních kompetencí a snazší implementace na trh práce (např. Magnet, Šance atd.). 3.4 Zapojení do projektů s regionálními školami např. Šance Velebudice výjezd s ohroženými žáky Srní 007/ Organizování a realizace besed a exkurzí žáků na ÚP, spolupráce s regionálními firmami. Navázání nových kontaktů. Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 9 (celkem 4)

30 4. Prezentace firem v budově školy rozmístění reklamních tiskovin, nových reklamních tabulí. 5. Spolupráce s kolegy na způsobu začlenění učiva úvod do světa práce, vstup na trh práce v rámci ŠVP..3 OPATŘENÍ KE ZLEPŠENÍ Číslo cíle Opatření Komentář.4 Snaha o lepší koordinaci schůzek všech zúčastněných. Zajištění dokladů co nejdříve, důslednost, lepší spolupráce s rodiči.3 Nové přístupy k žákům, uvědomit si odlišnosti a myšlení nastupující generace, tolerance a důslednost 4. Lépe se domluvit s kolegy o organizaci akcí, vymezit využití prostor za účelem konání besed, lepší časové rozložení. Časté odkládání termínů schůzek, obtížné skloubit s výukou a dalším programem školy Obtížná komunikace se žáky o jejich dokladech o příslušnosti, možnosti využívání výhod Získávat i v dalších letech co nejvíce žáků, propagovat školu na veřejnosti, podílet se na vytváření pozitivního ovzduší na pracovišti a ve třídách. Časté kumulování akcí ve stejných termínech, zvýšit zájem žáků o mimoškolní aktivity spojené s návštěvami provozů firem nabízejících spolupráci, získat nové sponzory pro modernizaci školy..3. ÚČINNOST OPATŘENÍ Vyhodnocení účinnosti přijatých opatření bude realizováno ve školním roce 008/009 s návazností na realizaci popsaných opatření v daném formátu..4 INFORMAČNÍ ZDROJE VLASTNÍHO HODNOCENÍ Informační zdroje vlastního hodnocení vycházejí z oblastí : - podmínky ke vzdělávání - průběh vzdělávání - podpora školy žákům - spolupráce s rodiči - vzájemné vztahy škola, žák, rodič a další osoby - výsledky vzdělávání - řízení úseku výchovné činnosti - personální práce - další vzdělávání pedagogických pracovníků Vlastní_hodnocení_školy_ Strana 30 (celkem 4)

Vyhodnocení dotazníku - pedagogové

Vyhodnocení dotazníku - pedagogové 1. SPOLEČNÉ CÍLE Vyhodnocení dotazníku - pedagogové Úplná znalost společných cílů, jasná orientace, společný plán Dobrá znalost cílů, účast na společném plánování Průměrné povědomí o cílech, možnost účasti

Více

Kultura školy. ( Školní rok 2008 2009) Zpracovala: Mgr. Štěpánka Zavřelová

Kultura školy. ( Školní rok 2008 2009) Zpracovala: Mgr. Štěpánka Zavřelová Kultura školy ( Školní rok 2008 2009) Zpracovala: Mgr. Štěpánka Zavřelová 1 ZŠ Chrudim, U Stadionu 756 Charakteristika školy Naše škola je druhou největší školou v okresním městě Chrudim. Začalo se zde

Více

Pracovní náplň školního psychologa

Pracovní náplň školního psychologa Pracovní náplň školního psychologa pedagogicko-psychologické poradenství ve škole spolupráci členů školního poradenského pracoviště a jeho komunikaci s vedením školy spolupráci členů školního poradenského

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2016/2017 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2017/2018 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2017/2018 vypracovala: Mgr.Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č. 561/2004

Více

Koncepce poradenských služeb ve škole

Koncepce poradenských služeb ve škole ŠKOLNÍ PORADENSKÉ PRACOVIŠTĚ Školní poradenské pracoviště spadá do oblasti poradenských služeb ve škole. Poradenské služby ve škole jsou na naší škole zajišťovány výchovným poradcem, Mgr. Janou Wolfovou.

Více

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I

Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín K O N C E P C E Č I N N O S T I Základní škola Kopřivnice, Alšova 1123, okres Nový Jičín Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě - K O N C E P C E Č I N N O S T I 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské

Více

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017

PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ. školní rok 2016/2017 PROGRAM VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2016/2017 vypracovala: Mgr. Martina Kuštová výchovná poradkyně 1 1. Základní legislativní rámec výchovného poradenství Výchozím dokumentem je školský zákon č.

Více

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016

Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 Plán práce výchovného poradce na školní rok 2015/2016 1. Spolupráce VP s vedením školy - shromažďování údajů o uchazečích s SPU - informační materiály a přihlášky na VŠ - dny otevřených dveří spolupráce

Více

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov

Švehlova střední škola polytechnická Prostějov PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ pro školní rok 2017/2018 Výchovné poradkyně: Mgr. Radoslava Spurná (nám. Spojenců 17) Mgr. Alena Nováková (Svatoplukova 80) Ing. Tatiana Chmelenská (Svatoplukova 80) Náplň práce

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 Statut školního poradenského pracoviště

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště Základní škola Hustopeče Nádražní 4, příspěvková organizace, okres Břeclav Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Na základě vyhlášky č.197/2016 zřizuje ZŠ Hustopeče, Nádraží 4, okres Břeclav,

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce SOŠ Velvary s.r.o. Školní 268 273 24 Velvary Plán práce výchovného poradce Školní rok 2010/2011 výchovný poradce: Mgr. Hana Hronková Výchovný poradce zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole,

Více

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 02 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období

Více

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2019-2021 Oblast řízení a správy udržovat naplněnost školy, zaměřit se na získávání žáků školy zlepšenou propagací práce školy, spolupracovat se zřizovatelem

Více

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb

Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb. o poskytování poradenských služeb Pedagogicko-psychologická poradna 5 odstavce 3 bod c,d,e c) poskytuje poradenské služby žákům se zvýšeným rizikem školní neúspěšnosti nebo

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ ZÁKLADNÍ ŠKOLA DAMBOŘICE STATUT ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1 ORGANIZAČNÍ STRUKTURA Vedoucí školního poradenského pracoviště: Členové školního poradenského pracoviště: 2 HLAVNÍ CÍLE: výchovný poradce

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ školní rok 2018/2019 ARCIBISKUPSKÉ GYMNÁZIUM Korunní 586/2, Vinohrady, 120 00 PRAHA 2 1. ZÁKLADNÍ LEGISLATIVNÍ RÁMEC VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Výchozím dokumentem je zákon č. 561/2004

Více

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou:

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2009 jsou: Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Vlastní hodnocení školy 1. Právní vymezení Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. zpracovává na základě 11 a 12 odst. 2 zákona č. 561/2004

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADCE PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Konzultační hodiny: V případě potřeby po telefonické domluvě. ZÁŘÍ - vypracování plánu výchovné poradkyně - stanovení konzultačních hodin - vypracování

Více

Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2016/2017

Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2016/2017 Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2016/2017 Školní poradenské pracoviště bylo založeno 1.9.2016 na základě potřeb školy a změny legislativy, vyhláška 197/2016 ze dne 16.6.2016.

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Česká zahradnická akademie Mělník střední škola a vyšší odborná škola sady Na Polabí 411, 276 01 Mělník, příspěvková organizace Školní poradenské pracoviště Program poradenských služeb Školní rok 2017/2018

Více

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13

Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, Liberec 13 Základní škola, Liberec, Vrchlického 262/17, příspěvková organizace Adresa: ZŠ, Vrchlického 262/17, 460 14 Liberec 13 tel. 488 880 160 IČO:467 467 57 E-mail: skola@vrchlickeho.cz Internet: www.vrchlickeho.cz

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Základní škola Náměšť nad Oslavou, Husova 579, 675 71 Náměšť nad Oslavou PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ 1. Školní poradenské pracoviště 2. Hlavní úkoly pro jednotlivé oblasti činnosti ŠPP

Více

Vymezení podporovaných aktivit

Vymezení podporovaných aktivit I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Vymezení podporovaných aktivit pro předkládání žádostí o finanční podporu v rámci globálního grantu Jihomoravského kraje v OP VK Oblast podpory 1.2

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jiřina Poláčková výchovný poradce Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Eva Fajtová

Více

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2008 jsou:

Hlavní oblasti vlastního hodnocení školy schválené pedagogickou radou dne 29. 9. 2008 jsou: Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. Vlastní hodnocení školy pro školní rok 2008/09 1. Právní vymezení Hotelová škola a Obchodní akademie Havířov s. r. o. zpracovává na základě 11 a 12 odst.

Více

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19

Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Plán práce výchovných poradců a plán prevence sociálně patologických jevů na školní rok 2018/19 Konkrétní činnosti výchovného poradenství a prevence zajišťují na pracovištích jednotliví výchovní poradci

Více

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011

Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria hodnocení podmínek, průběhu a výsledků vzdělávání a školských služeb na školní rok 2010/2011 Kritéria pro hodnocení 1) 1 Rovný přístup ke vzdělávání 2 Školní vzdělávací programy (vzdělávací programy)

Více

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI. I. Společná ustanovení Základní charakteristika poradenských služeb ve škole KONCEPCE VZDĚLÁVÁNÍ DĚTÍ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Název školy: ZŠ Liberec, Sokolovská Adresa: Sokolovská 328, Liberec 13, 460 14 IČO: 68 97 46 39 I. Společná ustanovení Základní charakteristika

Více

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014

Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Práce výchovného poradce Oblasti činnosti, úkoly a harmonogram pro školní rok 2013/2014 Výchovný poradce: Ing. Monika Hodaňová Konzultační hodiny: Konzultace se domlouvají individuálně osobně, telefonicky

Více

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Základní charakteristika poradenských služeb organizace - Gymnázium Tišnov, příspěvková Uskutečňováno v souladu s aktuální novelizací vyhlášky č.72/2005

Více

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby

Základní škola, Most, Svážná 2342, příspěvková organizace. Poradenské služby Poradenské služby Dle vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských služeb ve školách a školských poradenských zařízeních, v platném znění Poskytování poradenských služeb (1) Poradenské služby ve

Více

Statut školního poradenského pracoviště

Statut školního poradenského pracoviště 1. Úvod Statut školního poradenského pracoviště Potřeba školského poradenského pracoviště vychází z vyhlášky č. 27/2016 o vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami a žáků nadaných. Důvodem

Více

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok

Program Školního poradenského pracoviště na školní rok Program Školního poradenského pracoviště na školní rok 2017-2018 Školní poradenské pracoviště ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, Ostrava Poruba, příspěvková organizace Od 1. 9. 2017 je v ZŠ a MŠ Ukrajinská 19, v Ostravě

Více

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI

Obecná priorita A12: VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ A STUDENTŮ SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI SPOLEČNĚ S OSTATNÍMI PODKLAD PRO JEDNÁNÍ MINITÝMU PRO PODPORU INKLUZE Formulace kritérií splnění dílčích cílů se opírala rovněž o souhrnné výsledky dotazníkového šetření potřeb na školách pro jednotlivá klíčová témata. Konkrétní

Více

Dlouhodobý plán výchovného poradenství

Dlouhodobý plán výchovného poradenství Základní škola, Zruč nad Sázavou, Okružní 643 Dlouhodobý plán výchovného poradenství Zpracovala: Mgr. Zdeňka Kunčická, výchovná poradkyně Schválila: Mgr. Jana Marečková, ředitelka školy Ve Zruči nad Sázavou

Více

Dlouhodobý plán školy

Dlouhodobý plán školy Základní škola Lužec nad Vltavou, příspěvková organizace Dlouhodobý plán školy 2017-2019 Ing. Pavla Kopeluková Dlouhodobý plán koncepční záměry a úkoly v období 2017-2019 Oblast řízení a správy - udržovat

Více

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK

Příloha č. 1 k textu 4. výzvy GG 1.1 OPVK Popis podporovaných aktivit oblasti podpory č. 1. 1 Popis jednotlivých aktivit oblastí podpory je pro žadatele pouze orientační, není závazný ani konečný. 1. Vytváření podmínek pro implementaci školních

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 PLÁN PRÁCE ŠKOLNIHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje poradenské a konzultační služby žákům, jejich zákonným zástupcům a pedagogům. K

Více

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019

Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Základní škola Hustopeče, Komenského 163/2, okres Břeclav, příspěvková organizace Plán práce Školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště Školní psycholog

Více

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017

Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 ZŠ T. G. Masaryka Kutná Hora, Jiráskovy sady 387 Dlouhodobý plán školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015-2017 Mgr. Bc. Zdenka Mačinová, ředitelka školy Koncepční záměry a úkoly v období 2015 2017

Více

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011)

ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) ZÁKLADNÍ CHARAKTERISTIKA PORADENSKÝCH SLUŽEB VE ŠKOLE (školní rok 2010/2011) 1. Vymezení poradenských služeb ve škole 2. Standardní činnosti poradenských pracovníků školy 3. Standardní činnosti pedagogů,

Více

DLOUHODOBÝ PLÁN KONCEPČNÍ ZÁMĚRY A ÚKOLY V OBDOBÍ

DLOUHODOBÝ PLÁN KONCEPČNÍ ZÁMĚRY A ÚKOLY V OBDOBÍ DLOUHODOBÝ PLÁN KONCEPČNÍ ZÁMĚRY A ÚKOLY V OBDOBÍ 2017-2019 Základní škola a Mateřská škola Chotyně, příspěvková organizace, Chotyně 79, 463 34 Hrádek nad Nisou Mgr. et Mgr. Petr Kruliš ředitel školy Dlouhodobý

Více

Školní poradenské pracoviště

Školní poradenské pracoviště Školní poradenské pracoviště Od listopadu 2011 pracoval ve škole poradenský tým ve složení výchovný poradce, metodik prevence a školní psycholog. Fungovala také velmi úzká spolupráce s učiteli, zákonnými

Více

Plán školního poradenského pracoviště

Plán školního poradenského pracoviště Školní rok 2018/2019 1 Obsah Základní informace... 3 Školní poradenské pracoviště... 3 Personální obsazení ŠPP... 3 Cíle poradenského a konzultačního servisu ŠPP... 4 Výchovný poradce... 5 Hlavní úkoly

Více

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě

Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S K É P R A C O V I Š T Ě PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE ŠKOLNÍ METODIK

Více

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod

Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Základní škola a mateřská škola Stod, příspěvková organizace Komenského nám. 10, 33301 Stod Š K O L N Í P O R A D E N S T V Í PORADENSKÉ SLUŽBY VE ŠKOLE VÝCHOVNÝ PORADCE METODIK PREVENCE SPECIÁLNÍ PEDAGOG

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016. Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2015/2016 Gymnázium T. G. Masaryka Litvínov Studentská 640, 436 67 Litvínov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště při své činnosti vychází zejména z ustanovení Vyhlášky č. 72/2005 Sb., o poskytování poradenských

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitel základní školy zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm, ve kterém působí výchovný

Více

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015

PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 PLÁN PRÁCE VÝCHOVNÉHO PORADCE školní rok 2014/2015 Gymnázium a obchodní akademie Chodov Smetanova 738, 357 35 Chodov Poradenské služby ve škole odrážejí specifika školy i regionu. Jsou koordinovány se

Více

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace

STŘEDNÍ ŠKOLA ENERGETICKÁ A STAVEBNÍ, CHOMUTOV, Na Průhoně 4800, příspěvková organizace Koncepce školního poradenského střediska: pedagogicko psychologické poradenství RaDoSt (Rada dostupná studentům) 8-HP01-028/REV0 Strana 1 (celkem14) Základní charakteristika poradenských služeb ve škole

Více

Program školního poradenského pracoviště

Program školního poradenského pracoviště Program školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále ŠPP) je zřízeno k zajištění a realizaci výchovně vzdělávací koncepce školy. Poskytování poradenských služeb na školách se řídí

Více

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará

Koncepce školního poradenského pracoviště. Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará Koncepce školního poradenského pracoviště Základní škola Zruč nad Sázavou Mgr. et Bc. Ivana Stará 1. Činnost školního poradenského pracoviště Školní poradenské pracoviště (dále jen ŠPP) poskytuje bezplatné

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole Program poradenských služeb ve škole Školní poradenské pracoviště Ředitelka základní školy, Kaplice, Omlenická 436 zabezpečuje poskytování poradenských služeb ve škole školním poradenským pracovištěm,

Více

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP)

Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Statut školního poradenského pracoviště (ŠPP) Č. j.: 260/18 Spisový znak: 1-4 Skartační znak: A10 Vypracoval: Schválil: Mgr. Barbora Janovská, speciální pedagog ŠPP Mgr. Luděk Balcařík, ředitel školy Datum

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Základní škola, Česká Skalice, okres Náchod. Obsah: 1. Právní východiska. 1.1 Základní právní východiska

Základní škola, Česká Skalice, okres Náchod. Obsah: 1. Právní východiska. 1.1 Základní právní východiska Základní škola, Česká Skalice, okres Náchod Směrnice o poskytování poradenské služby Č.j.: Účinnost od: 1. ledna 2018 Skartační znak: Vypracovala: Mgr. Iveta Beranová Změny: řešeny formou číslovaných dodatků

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011

PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 PLÁN VÝCHOVNÉHO A KARIÉROVÉHO PORADENSTVÍ - ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 V Olomouci, 1.9.2010 1. Činnost výchovné poradkyně Funkce výchovné poradkyně je zřizována podle 34 zákona ČNR č. 76/1978 Sb. (ve smyslu

Více

Školské poradenské pracoviště Program poradenských služeb ve škole

Školské poradenské pracoviště Program poradenských služeb ve škole Mateřská škola, Základní škola a Mateřská škola Jindřichův Hradec, Jarošovská 1125/II Školské poradenské pracoviště Program poradenských služeb ve škole Obsah: 1. Základní charakteristika poradenských

Více

Program poradenských služeb ve škole

Program poradenských služeb ve škole ZÁKLADNÍ ŠKOLA HOROMĚŘICE Velvarská 310, Horoměřice, 252 62, tel. 220 971 331 zs.horomerice@centrum.cz Program poradenských služeb ve škole Č. j.: 84/2018 Poradenské služby jsou zajišťovány týmem pracovníků

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy:

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola Hranice, okres Cheb. Husova 414, Hranice u Aše. Identifikátor školy: Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola Hranice, okres Cheb Husova 414, 351 24 Hranice u Aše Identifikátor školy: 600 066 398 Termín konání inspekce: 6. 8. března

Více

Plán práce výchovného poradce

Plán práce výchovného poradce Plán práce výchovného poradce školní rok 2016/2017 Tematický plán Oblasti působení výchovného poradenství: 1. Kariérové poradenství poradenská pomoc žákům při volbě povolání skupinové i individuální poradenství

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice

VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice Základní škola a Mateřská škola Střelské Hoštice, okres Strakonice VLASTNÍ HODNOCENÍ ZŠ a MŠ Střelské Hoštice za školní rok 2007/2008 a 2008/2009 Obsah: A. Struktura vlastního hodnocení školy B. Vyjádření

Více

TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o.

TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o. TRIVIS Střední škola veřejnoprávní a Vyšší odborná škola bezpečnosti silniční dopravy Jihlava, s. r. o. PROGRAM PORADENSKÝCH SLUŽEB pro školní rok 2018/2019 I. Základní legislativní rámec Poskytování poradenských

Více

ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP

ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP ŠAP (43 SŠ ve ZK) a soulad s KAP Oblast Podpora inkluze Obecná priorita A13: Vzdělávání žáků a studentů se speciálními vzdělávacími potřebami společně s ostatními Obecný cíl A13.1: Zajistit optimální vzdělávání

Více

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město

Plán práce výchovného poradce Základní a mateřská škola Staré Město Plán práce výchovného poradce 2018 2019 Základní a mateřská škola Staré Město I. Úkoly vyplývající z vyhlášky 72/2005 o poskytování poradenských služeb na školách Systematické a dlouhodobé sledování a

Více

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019

Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 Metodická, poradenská, informační činnost VP Plán práce výchovné poradkyně, kariérové poradkyně, šk. metodičky prevence 2018/2019 1. Metodická a koordinační činnost získávat odborné informace z oblasti

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2018/2019 Vedoucí školního poradenského pracoviště: Mgr. Jana Uhrová speciální pedagog Členové školního poradenského pracoviště: Mgr. Michal Bešta

Více

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy

5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy Ukázka je převzata z pracovní verze ŠVP ZŠ pro sluchově postižené, Praha, Holečkova ul. 5. Hodnocení žáků a autoevaluace školy 5. 2. Evaluační činnosti Evaluační (sebehodnotící, autoevaluační) činnosti

Více

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání

Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání KLÍČOVÉ TÉMA PODPORA POLYTECHNICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ A. Potřeby s nejvyšší důležitostí Obecná priorita A4: Podpora polytechnického vzdělávání v rámci předškolního vzdělávání Obecný cíl A4.1: Zvyšování dostupnosti

Více

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ

PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz PLÁN VÝCHOVNÉHO PORADENSTVÍ Školní rok 2018/2019-1 - tel.: 515322442-3, IČ: 70995087, e-mail: zsivancicka@zsivancicka.cz 1. Základní

Více

Plán výchovné poradkyně

Plán výchovné poradkyně ZŠ a MŠ Stráž nad Nisou adresa: Majerova 138, Stráž nad Nisou 463 03 telefon: 482 731 428 email: zs.straznnis@volny.cz Plán výchovné poradkyně Školní rok 2018/2019 Vypracovala: Mgr. Marie Spurná email:

Více

KONCEPCE ŠKOLY

KONCEPCE ŠKOLY ZÁKLADNÍ ŠKOLA VENDRYNĚ 236, OKRES FRÝDEK- MÍSTEK 739 94 VENDRYNĚ IČO: 61955639, č.ú. 101055449/0300 telefon ŘŠ : 558 554 313 Telefon: 558 554 311, ŠJ: 558 554 314 telefon ZŘ: 558 554 316 E-mail: zsvendryne@volny.cz;

Více

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn Plán práce výchovného poradce na školní rok 2014/2015 Měsíc XIII. IX. Příprava plánu práce VP, nástěnky VP Převedení žáků s poruchami učení do

Více

Plán práce ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ na školní rok

Plán práce ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ na školní rok Plán práce ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ na školní rok 20016-2017 Koordinátor práce školního poradenského pracoviště: Mgr. Jitka Šaierová - ředitelka školy Členové školního poradenského pracoviště:

Více

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019

MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Jana Ámose Komenského, 696 47 Žeravice 37, okres Hodonín, příspěvková organizace MINIMÁLNÍ PREVENTIVNÍ PROGRAM školní rok 2018/2019 Název školy: Základní škola a Mateřská

Více

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44

Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44 Dlouhodobý plán - koncepční záměry a úkoly v období 2014 2017 Základní škola s rozšířenou výukou jazyků, Liberec, Husova 142/44 Koncepční záměry a úkoly v období 2014-2017 strana 1 Oblast řízení a správy

Více

Hodnocení kultury školy

Hodnocení kultury školy Základní škola Havířov-Šumbark Jarošova 33/851 okres Karviná, příspěvková organizace Jarošova 33/851, 736 01 Havířov-Šumbark Hodnocení kultury školy výsledky šetření provedeného v rámci vlastního hodnocení

Více

Směrnice o poskytování poradenských služeb ve škole

Směrnice o poskytování poradenských služeb ve škole Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov Základní škola Mochov Na Dolejšku 287, 250 87 Mochov ORGANIZAČNÍ ŘÁD ŠKOLY Směrnice o poskytování poradenských služeb ve škole Č. j. : 125/16 Skartační

Více

Plán práce výchovného poradenství pro školní rok 2016/2017

Plán práce výchovného poradenství pro školní rok 2016/2017 Plán práce výchovného poradenství pro školní rok 2016/2017 Září: seznámení s činností výchovného poradenství ve všech třídách školy, souhlas rodičů s poskytování poradenství aktualizace nástěnky výchovného

Více

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016

M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových forem chování 2015/2016 S T Ř E D N Í Š K O L A T E C H N I C K Ý C H O B O R Ů Havířov-Šumbark, Lidická 1a/600, příspěvková organizace Lidická 1a/600, 736 01 Havířov-Šumbark M Ě S Í Č N Í P L Á N Č I N N O S T I v oblasti rizikových

Více

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole

Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Koncepce poradenských služeb poskytovaných ve škole Základní charakteristika poradenských služeb - Gymnázium Tišnov, příspěvková organizace Uskutečňováno v souladu s aktuální novelizací vyhlášky č.72/2005

Více

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE

ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE Střední škola, základní škola a mateřská škola pro sluchově postižené Olomouc, Kosmonautů 4 ŠKOLNÍ PREVENTIVNÍ STRATEGIE 2012-2016 Zpracoval: Mgr. Václav Voják, školní metodik prevence Datum: 31. 8. 2012

Více

Plán práce výchovných poradců ISŠ Cheb, ve školním roce 2011-2012

Plán práce výchovných poradců ISŠ Cheb, ve školním roce 2011-2012 Integrovaná střední škola, Cheb Plán práce výchovných poradců ISŠ Cheb, ve školním roce 2011-2012 Výchovní poradci působící na ISŠ, Cheb: Mgr. Oldřiška Kábová vedoucí VP a MP na škole, výchovná poradkyně

Více

Školní poradenské pracoviště (ŠPP)

Školní poradenské pracoviště (ŠPP) Školní poradenské pracoviště (ŠPP) Vážení rodiče, pedagogové a přátelé školy, milí žáci, dovolte nám, abychom vás informovali o zřízení školního poradenského pracoviště, které vzniklo 1.9.2016 na naší

Více

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště

Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130. Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Školní poradenské pracoviště Základní škola, Hradec Králové, Habrmanova 130 Habrmanova 130, Hradec Králové, 50002 IČO 69172366 www.habrmanova.cz Školní poradenské

Více

Základní škola ŠKOLAMYŠL

Základní škola ŠKOLAMYŠL Základní škola ŠKOLAMYŠL Hrnčířská 272, Zahájí, 570 01 Litomyšl místo poskytování vzdělávání a školských služeb Smetanovo náměstí 15, Litomyšl - Město 570 01 KONCEPCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ Školní

Více

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2016/2017

SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, Horšovský Týn. Plán práce výchovného poradce na školní rok 2016/2017 SOŠ a SOU Horšovský Týn, Littrowa 122, 346 01 Horšovský Týn Plán práce výchovného poradce na školní rok 2016/2017 Měsíc XIII. IX. Příprava plánu práce VP, nástěnky VP Převedení žáků s poruchami učení do

Více

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice

Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, Sudice Plán práce školního poradenského pracoviště na školní rok 2018/19 Základní škola a Mateřská škola Sudice, příspěvková organizace Hlavní 78, 747 25 Sudice 1 Školní poradenské pracoviště Školní poradenské

Více

ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III

ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III ROZVOJ A METODICKÁ PODPORA PORADENSKÝCH SLUŽEB - VIP III Doba realizace: 1.9.2011 31.12.2013 Příjemce dotace: MŠMT Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo operačního programu: CZ.1.07/4.1.00/33.0001

Více

Koncepce školy na období

Koncepce školy na období Základní škola a mateřská škola Špindlerův Mlýn Okružní 32, 543 51 Špindlerův Mlýn Koncepce školy na období 2016 2019 Obsah Plán dalšího rozvoje školy... 2 Hlavní strategické cíle a realizační plán...

Více

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017

PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ NA ŠKOLNÍ ROK 2016/2017 Základní škola Morkovice, příspěvková organizace 17. listopadu 416, 768 33 Morkovice-Slížany telefon: 573 370 023, e-mail: skola@zsmorkovice.cz, IČO: 708 749 30 PLÁN PRÁCE ŠKOLNÍHO PORADENSKÉHO PRACOVIŠTĚ

Více

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole

SMĚRNICE č.503 /2013. Poradenské služby ve škole SMĚRNICE č.503 /2013 Poradenské služby ve škole Obsah: ČL.1 - ČL.2 - ČL.3 - ČL.4 - ČL.5 - ČL.6 - ČL.7 - ČL.8 - ČL.9 - ČL.10 - ČL.11 - Úvod Obsah poradenských služeb Pracovníci poskytující poradenské služby

Více

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace Broumovská 847/7, 460 01, Liberec 6 IZO: 102 565 074 IČO: 656 423 68 KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY 2017-2022 Aby se žáci učili s radostí a elánem

Více