Školní rok 2011/12. celkem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Školní rok 2011/12. celkem 1 102 360"

Transkript

1 Školní rok 2011/12 eu.peníze školám V září 2012 nám skončí čerpání grantu eu.peníze školám. Škola získala před dvěma lety ,- Kč. Peníze byly použity na zaplacení pomůcek (zavedení internetu do tříd, 2 interaktivní tabule, fotoaparáty, mikroskopy, učebnice, DVD, výukové programy). V každém školním roce byl zorganizován 16 hodinový kurz prevence sociálně patologických jevů pro všechny třídy druhého stupně. Ve dvou ročnících 1. stupně byly děleny hodiny českého jazyka a ve dvou ročnících 2. stupně dvě hodiny matematiky. Čtyři vyučující byli zaškoleni, jak využívat interaktivní tabuli, jedna učitelka absolvovala jazykový kurz ve Velké Británii. Abychom mohli tyto peníze čerpat, museli učitelé během doby realizace projektu vytvořit celkem 540 výukových materiálů, které také museli ověřit ve výuce. Do projektu byli zapojeni všichni vyučující. klíčové aktivity 1 individualizace 2. inovace 3. DVPP 4.DVPP 5.DVPP I. čtenářská a informační gramotnost I. čtenářská a informační gramotnost I. čtenářská a informační gramotnost I. čtenářská a informační gramotnost I. čtenářská a informační gramotnost II. cizí jazyky II. cizí jazyky III využíváni ICT III využíváni ICT III využíváni ICT III využíváni ICT III využíváni ICT IV matematika IV matematika V přírodní vědy VI finační gramotnost VII inkluzivní vzdělávání VII inkluzivní vzdělávání celkem celkem TRW-DAS a.s Na jaře jsme podali žádost do grantového programu podniku TRW DAS a.s. Dačice. Žádali jsme o příspěvek na náš projekt Zájmová činnost žáků ZŠ S.N.Wintona Kunžak. Náš projekt nebyl do grantového programu vybrán. Jihočeský kraj Ve školním roce 2011/12 jsme získali dotaci z programu Podpora programu dopravy dětí na dětské dopravní hřiště. Výše dotace byla 5 700,- Kč Všechny třídy 1. stupně byly na dopravním hřišti v Jindřichově Hradci a v Plavsku.

2 Od JčKÚ jsme získali na jaře 2011 ještě tzv. rychlý grant realizovali jsme ho na podzim října žáci 6. a 7. ročníku byli na exkurzi ve firmě AVE a na skládce Fedrpuš. Z grantu byla hrazena doprava. Projekt RAMPS VIP III - Speciální pedagog Naše škola se zapojila do projektu RAMPS VIP III, což znamená, že po dobu dvou let bude na škole na zkrácený úvazek pracovat speciální pedagog. Na naší škole to je paní PhDr. Jitka Balcarová. Od ledna 2012 pracuje s dětmi podle jejich individuálních potřeb, provádí reedukaci a jejím úkolem bude poskytovat nejen odbornou pomoc žákům, ale v případě potřeby může poskytovat konzultace rodičům, budou-li mít se svými dětmi výchovné nebo vzdělávací problémy. Podaná ruka Škola se v roce 2012 zapojila do projektu Podaná ruka, který je financován z prostředků EU a jeho organizátorem je Centrum ekologické a globální výchovy Cassiopeia. Cílem tohoto projektu je metodická a informační pomoc s realizací environmentální a multikulturní výchovy v jihočeských mateřských, základních a středních školách. Učitelé naší školy se zúčasnili seminářů týkajících se této problematiky. Projekt bude pokračovat do konce roku Ministerstvo životního prostředí V červnu 2012 jsme podali grant na MŽP, kde žádáme finance na vybudování arboreta v přírodní učebně. Projekt nazvaný Učíme se pod stromy je zaměřen na další budování přírodní učebny a její další možnosti využití. Žádáme o částku ,- Kč. Jestli budeme úspěšní, se dozvíme v letních měsících. Samotný projekt by se měl případně realizovat během školního roku 2012/13. Mléko do škol Již tradičně jsme se účastnili projektu Mléko do škol, kromě mléka žáci odebírali i lipánky, přihlášeno bylo asi 75% žáků školy. Ceny mléčných výrobků jsou dotovány z prostředků ČR a EU. Výrobky nám dodává firma Laktea. Ovoce do škol Také jsme se přihlásili do projektu Ovoce do škol a žáci I. stupně dostávali zdarma dvakrát v měsíci ovoce nebo zeleninu. Ovoce a zeleniny jsou hrazeny z prostředků ČR a EU. Na dodávání zboží máme smlouvu s firmou Laktea.

3 Školní rok 2012/13 eu.peníze školám Ve školním roce 2012/13 byl ukončen projet eu-peníze školám. Byla schválena závěrečná monitorovací zpráva. Škola získala před dvěma lety ,- Kč. Peníze byly použity na zaplacení pomůcek (zavedení internetu do tříd, 2 interaktivní tabule, fotoaparáty, mikroskopy, učebnice, DVD, výukové programy). V každém školním roce byl zorganizován 16 hodinový kurz prevence sociálně patologických jevů pro všechny třídy druhého stupně. Ve dvou ročnících 1. stupně byly děleny hodiny českého jazyka a ve dvou ročnících 2. stupně dvě hodiny matematiky. Čtyři vyučující byli zaškoleni, jak využívat interaktivní tabuli, jedna učitelka absolvovala jazykový kurz ve Velké Británii. Abychom mohli tyto peníze čerpat, museli učitelé během doby realizace projektu vytvořit celkem 540 výukových materiálů, které také museli ověřit ve výuce. Do projektu byli zapojeni všichni vyučující. Ministerstvo životního prostředí V tomto školním roce jsme začali realizovat projekt Učíme se pod stromy, na jehož realizaci jsme získali od ministerstva životního prostředí ,- Kč (z původně požadovaných ,- Kč). Projekt bude ukončen na podzim Peníze použijeme na zbudování arboreta v přírodní učebně a na její další dovybavení výukovými prvky. TRW-DAS a.s TRW DAS a.s. Dačice vypsal jako každý rok svůj grantový program, jako každý rok jsme požádali (tentokrát na projekt Rozvoj florbalu v Kunžaku a okolním regionu ) a jako každý rok jsme neuspěli. Jihočeský kraj Jihočeský kraj vypsal jednoduchý grant Škola zařídí, kraj zaplatí. Požádali jsme o finanční podporu na exkurzi do firmy Rumpold T, s.r.o., v rámci informační kampaně Jihočeského kraje zaměřené na separaci a recyklaci odpadů. Realizace exkurze je naplánovaná na 3. října Z finanční podpory bude hrazena doprava na exkurzi (do výše 6 000,- Kč). Jako každý rok i letos jsme podali žádost o grant Příspěvek na dopravu na dopravní hřiště. Získali jsme 5 700,- Kč. Daří se nám tedy nejen zajistit výukový program na dopravním hřišti, ale také ještě zlevnit dětem dopravu na další exkurze v Jindřichově Hradci. Návštěvu dopravního hřiště vždy spojíme s další exkurzí např. na zámek, do knihovny.

4 Projekt RAMPS VIP III - Speciální pedagog Naše škola se zapojila do projektu RAMPS VIP III, což znamená, že po dobu dvou let bude na škole na zkrácený úvazek pracovat speciální pedagog. Na naší škole to je paní PhDr. Jitka Balcarová. Od ledna 2012 pracuje s dětmi podle jejich individuálních potřeb, provádí reedukaci a jejím úkolem bude poskytovat nejen odbornou pomoc žákům, ale v případě potřeby může poskytovat konzultace rodičům, budou-li mít se svými dětmi výchovné nebo vzdělávací problémy. Podaná ruka Škola se v roce 2012 zapojila do projektu Podaná ruka, který je financován z prostředků EU a jeho organizátorem je Centrum ekologické a globální výchovy Cassiopeia. Cílem tohoto projektu je metodická a informační pomoc s realizací environmentální a multikulturní výchovy v jihočeských mateřských, základních a středních školách. Učitelé naší školy se zúčasnili seminářů týkajících se této problematiky. Mléko do škol Již tradičně jsme se účastnili projektu Mléko do škol, kromě mléka žáci odebírali i lipánky, přihlášeno bylo asi 60% žáků školy. Ceny mléčných výrobků jsou dotovány z prostředků ČR a EU. Výrobky nám dodává firma Laktea. Ovoce do škol Také jsme se přihlásili do projektu Ovoce do škol a žáci I. stupně dostávali zdarma dvakrát v měsíci ovoce nebo zeleninu. Ovoce a zeleniny jsou hrazeny z prostředků ČR a EU. Na dodávání zboží máme smlouvu s firmou Laktea.

5 Školní rok 2013/14 Moderní pedagog jihočeská patnáctka do tohoto projektu jsme se zapojili na podzim 2013 a 12 učitelů se účastnilo těchto seminářů: Rozvoj pedagogů pracujících ve výuce s interaktivní tabulí, Efektivní učení žáka se speciálními vzdělávacími potřebami, Komunikace a práce s žáky s problémovým chováním. Rozvoj technického vzdělávání v Jihočeském kraji příjemcem dotace je Střední škola technická a obchodní Dačice, spolu s dalšími základními školami regionu se účastníme odborných seminářů pro pedagogy, žáci 8. a 9. třídy se v rámci projektu zúčastnili exkurze do elektrárny Dalešice, do technické památky Chadimův mlýn a viděli ukázku sklářské práce pana Dvořáka. Proběhl projektový den v SŠTO, kde naši žáci pracovali v tamních dílnách. Skupina žáků se pravidelně každých čtrnáct dnů účastní technického kroužku, kde žáci pracují s moderními laboratorními přístroji PASCO. Tento projekt bude pokračovat i příštím školním roce. Jčk - Škola zařídí, kraj zaplatí V říjnu 2013 jsme zorganizovali pro žáky 8. a 9. třídy exkurzi do Temelína a do firmy Rumpold v Týně nad Vltavou, která se zabývá recyklací elektroodpadu. Nyní připravujeme exkurzi na podzim 2014, kdy žáci ročníku pojedou do Prahy do Zemědělského muzea na výstavu Od věků sloužím člověku a navštíví Pražský hrad. Doprava a vstupy jsou hrazeny z tohoto grantu. Dopravní výchova - Pravidelně žádáme o poskytnutí dotace Jihočeského kraje Podpora programu dopravy dětí na dětská dopravní hřiště. Dětem tak umožníme nejen výuku na dopravním hřišti v Jindřichově Hradci, ale vždy se nám daří spojit tyto akce například s kurzem plavání nebo s jinými exkurzemi, takže i tímto způsobem výrazně snížíme příspěvky rodičů na dopravu. JčK - EVVO - v letošním roce jsme uspěli s žádostí o poskytnutí dotace Jihočeského kraje v programu Rozvoj venkova a krajiny v oblasti Podpora environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty s projektem Poznáváme chráněná území a chráněné druhy v jihočeském kraji. Díky tomuto grantu žáci tří tříd navštíví CHKO Třeboňsko, NP Šumava a PP a PR v Novohradských horách, kde mají zajištěný výukový program v terénu. Výstupem projektu budou mimo jiné kalendáře a pexesa, která žáci sami připraví ze svých fotografií. Jedna terénní exkurze již proběhla v květnu, kdy 9. třída navštívila CHKO Třeboňsko, výukový program pro ně zajišťovali pracovníci Českého nadačního fondu pro vydru. Další dvě akce jsou připraveny na podzim. Stromy, skřeti, dřeváci - Český nadační fond pro vydru realizuje na naší škole výukový program Stromy, skřeti, dřeváci v rámci projektu "Děti pro děti, děti pro přírodu". Tématem programu je strom a jeho význam pro ekosystém i pro fungování života na Zemi. Součástí cyklu je i exkurze do středních škol či dílen, kde se pracuje se dřevem. Na naší škole probíhají dva celoroční programy, do kterých jsou zapojeni žáci 7. a 8. ročníku. RAMPS VIP III - V roce 2012 jsme se zapojili do projektu RAMPS - VIP III, v jehož rámci na naší škole pracuje na úvazek 0,5 speciální pedagog. Tento projekt skončil letos v květnu. Naštěstí se nám podařilo získat finanční prostředky na jeho

6 pokračování, ale zatím pouze do konce roku Práce speciálního pedagoga, v našem případě paní PhDr. Jitky Balcarové se nám velmi osvědčila. Pomáhá nejen mnoha dětem s výukovými a výchovnými potížemi, ale také metodicky pomáhá učitelům i rodičům. Jenom pro zajímavost, v ČR je něco přes 4000 základních škol a jenom na 424 školách působí speciální pedagogové nebo psychologové, v Jihočeském kraji je nás pouze 15 škol, které mají tuto velmi potřebnou službu. Ministerstvo životního prostředí - V loňském školním roce jsme začali realizovat projekt Učíme se pod stromy, na jehož realizaci jsme získali od ministerstva životního prostředí ,- Kč (z původně požadovaných ,- Kč). Projekt byl ukončen na podzim Peníze byly použity na zbudování arboreta v přírodní učebně a na její další dovybavení výukovými prvky. Podaná ruka - Škola se v roce 2012 zapojila do projektu Podaná ruka, který je financován z prostředků EU a jeho organizátorem je Centrum ekologické a globální výchovy Cassiopeia. Cílem tohoto projektu je metodická a informační pomoc s realizací environmentální a multikulturní výchovy v jihočeských mateřských, základních a středních školách. Učitelé naší školy se zúčasnili seminářů týkajících se této problematiky. Mléko do škol - Již tradičně jsme se účastnili projektu Mléko do škol, kromě mléka žáci odebírali i lipánky, přihlášeno bylo asi 60% žáků školy. Ceny mléčných výrobků jsou dotovány z prostředků ČR a EU. Výrobky nám dodává firma Laktea. Ovoce a zelenina do škol -Také jsme se přihlásili do projektu Ovoce do škol a žáci I. stupně dostávali zdarma dvakrát v měsíci ovoce, nebo zeleninu. Ovoce a zeleniny jsou hrazeny z prostředků ČR a EU. Na dodávání zboží máme smlouvu s firmou Laktea. V roce 2014 realizujeme projekt Poznáváme chráněná území a chráněné druhy Jihočeského kraje, který finančně podpořil Jihočeský kraj z grantového programu Rozvoj venkova a krajiny, Opatření Podpora aktivit v oblasti rybářství, včelařství, ekologické výchovy, zemědělství a myslivosti. Záměrem je umožnit žákům teoretické i praktické poznávání některých chráněných území a některých chráněných druhů organismů v Jihočeském kraji. Projektu se účastní tři třídy 2.stupně naší školy ve třech terénních exkurzích. V loňském školním roce žáci již navštívili Třeboňsko, letos vycestují do Novohradských hor a na Šumavu. Žáci sami se budou snažit zachytit tato chráněná území nebo chráněné druhy na fotografiích a z nich vytvoří propagační materiály.

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7.

IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OPVK IP oblasti podpory 1.4 Číslo prioritní osy: 7. Základní škola s rozšířenou výukou výtvarné výchovy Teplice, Koperníkova 2592 IČO: 63788152, www.zskopernikova.cz PROJEKTOVÝ ZÁMĚR Číslo operačního programu: Název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání

Více

NABÍDKA SEMINÁŘŮ PRO PEDAGOGY S AKREDITACÍ DVPP pro školní rok 2012 2013, I. pololetí, pobočka Kutná Hora

NABÍDKA SEMINÁŘŮ PRO PEDAGOGY S AKREDITACÍ DVPP pro školní rok 2012 2013, I. pololetí, pobočka Kutná Hora o. s. EKODOMOV, V Podbabě 29 b, 160 00 Praha 6, tel. 234 697 402, fax. 910 256 154 www. ekodomov.cz, e: infokh@ekodomov.cz NABÍDKA SEMINÁŘŮ PRO PEDAGOGY S AKREDITACÍ DVPP pro školní rok 2012 2013, I. pololetí,

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Základní škola, Znojmo, Václavské nám. 8, 669 42 Znojmo příspěvková organizace Václavské nám. 8 IČO: 70921211; ID dat. schr. ryuma3j Jubilejní park 23 Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Kontakty:

Více

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace

Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace Základní škola a mateřská škola Bečov, Okres Most, příspěvková organizace 435 26 Bečov, č. 17, tel. 476 110 317, www.zsbecov.cz PROGRAM ENVIROMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/2019

Více

Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín. Stručný popis aktivity projektu. Počet žáků

Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín. Stručný popis aktivity projektu. Počet žáků 08.06.17 DOTAČNÍ PROGRAMY Rok podání žádosti Název projektu, grantu Poskytující organizace Stručný popis aktivity projektu Počet žáků Termín realizace Požadovaná částka Poskytnutá částka Přeměna školního

Více

Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín. Stručný popis aktivity projektu. Počet žáků

Základní škola Příbor, Jičínská 486, okres Nový Jičín. Stručný popis aktivity projektu. Počet žáků 25.03.2019 DOTAČNÍ PROGRAMY Rok podání žádosti Název projektu, grantu Poskytující organizace Stručný popis aktivity projektu Počet žáků Termín realizace Požadovaná částka Poskytnutá částka Přeměna školního

Více

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu

Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Závěrečná monitorovací zpráva zhodnocení projektu Cílem projektu bylo prostřednictvím nových metod a nástrojů docílit zlepšení stavu vzdělávání na naší škole, a to prostřednictvím zkvalitnění a zefektivnění

Více

Křesťanská ZŠ a MŠ Jana Husa od roku 2008. Kde? Brno Líšeň, Masarova 11. Pro koho?

Křesťanská ZŠ a MŠ Jana Husa od roku 2008. Kde? Brno Líšeň, Masarova 11. Pro koho? Křesťanská ZŠ a MŠ Jana Husa od roku 2008 Kde? Brno Líšeň, Masarova 11 Pro koho? (tramvaj č. 8, autobus č. 55 a 78, trolejbus č. 26 a 27, mapa zde) Pro děti z křesťanských rodin Pro děti respektující křesťanský

Více

Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK

Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK Environmentální výukové programy pro základní školy v Plzeňském kraji - ENVYK Od dubna až do ledna roku 2015 se na vybraných základních školách v Plzeňském kraji začne realizovat vzdělávací projekt s environmentální

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy. Dana Pražáková Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Dana Pražáková Kdo a co můţe ţádat: Oprávněný žadatel: základní škola se sídlem mimo hl. město Praha Jedna ZŠ může podat pouze 1 projekt Maximální možná částka

Více

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO

PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Přírodní vědy Šablona V PŘÍLEŽITOST PRO EVVO Prezentaci za účelem zprostředkování poradenství koordinátorům EVVO a pedagogům vyučujícím přírodovědné obory připravila Dáša Zouharová, Lipka pracoviště Kamenná,

Více

výroční zpráva 2014 Český nadační fond pro vydru P. O. BOX 53, Jateční Třeboň Česká republika

výroční zpráva 2014 Český nadační fond pro vydru P. O. BOX 53, Jateční Třeboň Česká republika výroční zpráva 2014 Český nadační fond pro vydru P. O. BOX 53, Jateční 311 379 01 Třeboň Česká republika tel.: +420 384 722 088 e-mail: vydry@vydry.org www.vydry.org ČESKÝ NADAČNÍ FOND PRO VYDRU Český

Více

GP RVK Opatření Rozvoje venkova a krajiny

GP RVK Opatření Rozvoje venkova a krajiny GP RVK Opatření Rozvoje venkova a krajiny Podopatření 2 - Podpora aktivit v oblasti rybářství, včelařství, ekologické výchovy, zemědělství a myslivosti Část podopatření 2.II - Podpora environmentálního

Více

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy

OTEVŘENÁ ŠKOLA. Plán práce školy Základní škola a Mateřská škola Poličná 276, příspěvková organizace OTEVŘENÁ ŠKOLA Otevřená škola - jazyky - počítače Motto: Svět je otevřená kniha pro toho, kdo v ní umí číst. Plán práce školy Environmentální

Více

PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Roční plán EVVO. Základní škola Milín 2014/2015 ŠKOLA JE NÁŠ KAMARÁD

PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Roční plán EVVO. Základní škola Milín 2014/2015 ŠKOLA JE NÁŠ KAMARÁD PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY Roční plán EVVO Základní škola Milín 2014/2015 ŠKOLA JE NÁŠ KAMARÁD Zpracovala : Mgr. Hana Sladovníková, koordinátor EVVO ZŠ Milín, Školní 247, Milín,

Více

SWOT -3 ANALÝZY VYBRANÁ OPATŘENÍ MAP DLE ZAMĚŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINY

SWOT -3 ANALÝZY VYBRANÁ OPATŘENÍ MAP DLE ZAMĚŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINY PŘÍLOHA Č. 1 K ZÁPISU Z JEDNÁNÍ ZE DNE 29. 09. 2016 Pracovní skupina Čtenářská a matematická gramotnost v základním vzdělávání SWOT -3 ANALÝZY VYBRANÁ OPATŘENÍ MAP DLE ZAMĚŘENÍ PRACOVNÍ SKUPINY SWOT-3

Více

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce

PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce PŘEHLED PRIORIT, CÍLŮ A OPATŘENÍ Priorita Cíle Opatření Aktivity spolupráce 1. Předškolní vzdělávání a péče 1.1 Motivovaný, inspirovaný a vzdělaný pedagogický sbor; spolupráce v oblasti odborné pedagogické

Více

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace

ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Žadatel projektu Název projektu Název operačního programu Prioritní osa programu Název oblasti podpory Celkový rozpočet projektu ZŠ a MŠ Brno, Kotlářská 4, příspěvková organizace Škola pro život v 21.

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKĚ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2014/2015 Zpracovala Mgr. Sylva Hrušková. OBSAH 1. Úvod a charakteristika školy... 3 2. Přehled oborů vzdělání... 4 3.

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2016/2017 Zpracovala Mgr. Sylva Bártová. OBSAH 1 ÚVOD A CHARAKTERISTIKA ŠKOLY... 2 2 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁNÍ... 3 3 RÁMCOVÝ

Více

AKČNÍ PLÁN 2018 MAP ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Slavkov u Brna

AKČNÍ PLÁN 2018 MAP ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Slavkov u Brna AKČNÍ PLÁN 2018 ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ORP Slavkov u Brna projektu Místní akční plán rozvoje v území ORP Slavkov u Brna CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000119 Schválení Řídícím výborem: Slavkov u Brna dne 30. ledna

Více

PRIORITNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI SO ORP DOMAŽLICE

PRIORITNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI SO ORP DOMAŽLICE PRIORITNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI SO ORP DOMAŽLICE Stránka 1 obsah 1 PRIORITNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI...3 1.1 NEDOSTATEČNÁ FINANČNÍ PODPORA ORGANIZAČNÍHO, MATERIÁLNÍHO A VZDĚLÁVACÍHO ZABEZPEČENÍ ROZVOJE ČTENÁŘSKÉ

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2017/2018 Zpracovala Mgr. Sylva Bártová. OBSAH 1 ÚVOD A CHARAKTERISTIKA ŠKOLY... 2 2 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁNÍ... 3 3 RÁMCOVÝ

Více

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017

Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017 Dětský domov, Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Zlín Roční plán environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty na rok 2016/2017. podpis a razítko ředitelky školy 1 Cíle ročního plánu EVVO

Více

Stručné zhodnocení akce MIKROKLIMA 2011

Stručné zhodnocení akce MIKROKLIMA 2011 Stručné zhodnocení akce MIKROKLIMA 2011 Dne 31. 5. 2011 proběhla na Náměstí OSN tradiční akce s názvem Mikroklima 2011. Protože OSN vyhlásilo rok 2011 "Mezinárodním rokem lesů", zvolili jsme za hlavní

Více

Základní škola Schulzovy sady

Základní škola Schulzovy sady Základní škola Schulzovy sady Škola Kapacita 900 žáků Naplněnost 823 žáků, 91,5% 9 postupných ročníků 36 tříd, 3 5 paralelních tříd v ročníku 1. stupeň 451 žáků 2. stupeň 372 žáků Dojíždějící více než

Více

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010

Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 Výroční zpráva o činnosti školy za školní rok 2009/2010 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace Sídlo: Moravské Bránice

Více

Projekty na ZŠ Hlušice

Projekty na ZŠ Hlušice Projekty na ZŠ Hlušice EU peníze do škol - EU peníze do škol je grant Evropské unie vypsaný spolu s ministerstvem školství. Účastnili jsme se ho během roků 2011 až 2013. V červnu 2011 jsme podali žádost

Více

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015

Základní škola a Mateřská škola Štítary. Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Štítary Plán práce školy na školní rok 2014/2015 Obsah : 1. Analýza výchovně vzdělávací práce ve školním roce 2013/2014 2. Úkoly ve školním roce 2014/2015 3. Minimální preventivní

Více

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012

Plán EVVO. Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice. na školní rok 2011/2012 Plán EVVO Základní školy a Mateřské školy G. A. Lindnera Rožďalovice na školní rok 2011/2012 Zpracovala Mgr. Nina Dyčenková, školní koordinátorka environmentálního vzdělávání, výchovy a osvěty Počet žáků:

Více

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně

dlouhodobé absenci ŘŠ zastupuje tuto Mgr.M. Macháčková Mgr. Marie Macháčková L. Hrdličková - smluvně Organizační zabezpečení školního roku 2015/2016 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 39 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 13,00 2.

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-520/13-J. příspěvková organizace. Komenského nám.

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. č. j. ČŠIJ-520/13-J. příspěvková organizace. Komenského nám. Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA č. j. ČŠIJ-520/13-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Základní škola Otokara Březiny Jaroměřice nad Rokytnou,

Více

Identifikace školy, školského zařízení či dalšího subjektu Název projektu: Očekávané celkové náklady na projekt v Kč Očekávaný termín realizace projektu (od do) Soulad s cílem MAP* Cizí jazyk Přírodní

Více

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017

Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Základní škola Louny, Školní 2426, příspěvková organizace Plán dalšího vzdělávání pedagogických pracovníků v roce 2016/2017 Ředitel Základní školy Louny, Školní 2426, příspěvková organizace vydává v souladu

Více

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY

ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ŠKOLNÍ PROGRAM ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY ZŠ a MŠ Vacov, Miřetice 38, Vacov, 384 86 2015/2016 Obsah: 1. Charakteristika školy... 3 2. Charakteristika EVVO... 4 3. Akce EVVO ve školním

Více

ROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLY

ROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLY Základní škola OSTRAVA, Gebauerova 8, příspěvková organizace ROČNÍ PLÁN PRÁCE ŠKOLY Školní rok 2012/2013 A: Závěry minulého školního roku B: Hlavní úkoly školního roku 2012/2013 1/ Výchova a vzdělání žáků

Více

Učíme se o přírodě a v přírodě

Učíme se o přírodě a v přírodě Základní škola Plumlov Rudé armády 300, Plumlov 798 03 Učíme se o přírodě a v přírodě PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍ VÝCHOVY, VZDĚLÁNÍ A OSVĚTY 2013/2014 Vypracovala : Mgr. Petra Finsterlová koordinátor EVVO Následující

Více

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň:

Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: Učební plán: Tabulace učebního plánu pro 1. stupeň: ročník 1 2 3 4 5 celkem v RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk 9 9 9 8 8 43 35 Anglický jazyk 0 1 3 3 3 10 9 Matematika a její aplikace Matematika

Více

Výukový materiál pro projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/

Výukový materiál pro projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/ Výukový materiál pro projekt Perspektiva 2010 reg. č. CZ.1.07/1.3.05/11.0019 EU Peníze školám výstupy z diskusního klubu Ivana Machýčková, 2010, 5 str. Diskusního klubu se účastnilo 17 pedagogických pracovníků

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15. registrační číslo projektu: CZ /0.0/0.

Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15. registrační číslo projektu: CZ /0.0/0. Akční plán pro rok 2017 Místní akční plán vzdělávání na území MČ Praha 15 registrační číslo projektu: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000159 Akční plán pro rok 2017 představuje soubor konkrétních aktivit a

Více

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí. ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM PRO ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŠKOLA PRO ŽIVOT č.j.291/07 Chceme poskytnout našim dětem a žákům bez rozdílu kvalitní vzdělávání, atmosféru důvěry a porozumění, motivující prostředí.

Více

Projektový záměr: EU peníze školám (aktualizováno k ) Škola pro život

Projektový záměr: EU peníze školám (aktualizováno k ) Škola pro život Projektový záměr: EU peníze školám (aktualizováno k 1.9.2012) Škola pro život CZ.1.07./1.4.00/21.3257 1. Cíle projektu: podpořená témata, vztah k ŠVP Projektový záměr byl zpracován na základě školního

Více

Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary. Magistrát města Karlovy Vary

Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary. Magistrát města Karlovy Vary Řídící výbor MAP ORP Karlovy Vary Magistrát města Karlovy Vary 16. 3. 2017 Vize: Chceme, aby Karlovarsko bylo místem příležitostí. Pracovní skupiny WS fyzika, chemie, přírodopis Panelová diskuze Společné

Více

Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova

Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova Spolen a kvalitn na ZŠ Tyršova Spolen a kvalitn r.. CZ.1.07/1.4.00/21.1559 to je název projektu, který zaíná realizovat od 1. bezna 2011 ZŠ Tyršova 913 ve Frenštát pod Radhoštm. Projekt byl schválen v

Více

Křesťanská ZŠ a MŠ Jana Husa od roku 2008. Kde? Brno Líšeň, Masarova 11 (tramvaj č. 8, autobus č. 55 a 78, trolejbus č. 26 a 27, mapa zde) Pro koho?

Křesťanská ZŠ a MŠ Jana Husa od roku 2008. Kde? Brno Líšeň, Masarova 11 (tramvaj č. 8, autobus č. 55 a 78, trolejbus č. 26 a 27, mapa zde) Pro koho? Křesťanská ZŠ a MŠ Jana Husa od roku 2008 Pro koho? Kde? Brno Líšeň, Masarova 11 (tramvaj č. 8, autobus č. 55 a 78, trolejbus č. 26 a 27, mapa zde) Pro děti z křesťanských rodin Pro děti respektující křesťanský

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2012/2013 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2012/2013 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

Evaluace Krajského akčního plánu

Evaluace Krajského akčního plánu Název projektu: Krajský akční plán Ústeckého kraje Registrační číslo projektu: CZ.2.3.68/././15_2/4 Evaluace Krajského akčního plánu 16-18 2.1 Obecná priorita I Gramotnosti Naplňování prostřednictvím aktivit

Více

d) průměr žáků na třídu 12,00 2. Zaměstnanci školy a) pedagogičtí pracovníci ( PP) 6 b) nepedagogičtí pracovníci (NP) 4 Mgr. A.

d) průměr žáků na třídu 12,00 2. Zaměstnanci školy a) pedagogičtí pracovníci ( PP) 6 b) nepedagogičtí pracovníci (NP) 4 Mgr. A. Organizační zabezpečení školního roku 2017/2018 Charakteristika školy : 3. třídy a 1 oddělení ŠD l. Žáci a) počet žáků 36 b) počet tříd I. st. 3 c) počet oddělení ŠD 1 d) průměr žáků na třídu 12,00 2.

Více

Souhrnný zápis z jednání pracovní skupiny FINANCOVÁNÍ

Souhrnný zápis z jednání pracovní skupiny FINANCOVÁNÍ Souhrnný zápis z jednání pracovní skupiny FINANCOVÁNÍ Pracovní skupina: FINANCOVÁNÍ Datum jednání: 9. července 2018 Místo jednání: MěÚ Příční 405, Bystřice n.p., zasedací místnost 3.3. Přítomni: Ing. Jarmila

Více

Cíl projektu. Číslo výzvy: 21. Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Prioritní osa: 1 Počáteční vzdělávání

Cíl projektu. Číslo výzvy: 21. Název programu: Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Prioritní osa: 1 Počáteční vzdělávání Číslo výzvy: 21 Základní škola Mistra Jana Husa a Mateřská škola Husinec 384 21 Husinec, Kostnická 227 / IČO 47 258 365 / tel.388 331 234/ E-mail: reditel@zshusinec.cz/ Web: www.zshusinec.cz / Registrační

Více

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OP VK - IP oblasti podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy: 7.1

PROJEKTOVÝ ZÁMĚR. Číslo výzvy: 21 Žádost o finanční podporu z OP VK - IP oblasti podpory 1.4 - unit costs Číslo prioritní osy: 7.1 PROJEKTOVÝ ZÁMĚR I. Souhrnné informace o projektu Číslo operačního programu: Název operačního programu: Číslo výzvy: 21 CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název výzvy: Žádost o finanční podporu

Více

Výroční zpráva činnosti

Výroční zpráva činnosti Výroční zpráva činnosti ZÁKLADNÍ ŠKOLY A MATEŘSKÉ ŠKOLY V OLBRAMICÍCH za školní rok 2015/2016 Zpracovala Mgr. Sylva Bártová. OBSAH 1 ÚVOD A CHARAKTERISTIKA ŠKOLY... 2 2 PŘEHLED OBORŮ VZDĚLÁNÍ... 3 3 RÁMCOVÝ

Více

STRUČNÝ POPIS REALIZACE PROJEKTU MONITOROVACÍ OBDOBÍ ŘÍJEN 2018 ÚNOR 2019

STRUČNÝ POPIS REALIZACE PROJEKTU MONITOROVACÍ OBDOBÍ ŘÍJEN 2018 ÚNOR 2019 STRUČNÝ POPIS REALIZACE PROJEKTU MONITOROVACÍ OBDOBÍ ŘÍJEN 2018 ÚNOR 2019 IDENTIFIKACE PARTNERA (pořadové číslo a název): O Začali jsme s vybavováním všech učeben pro jednotlivá centra - Centrum montáže,

Více

Koncepce dalšího rozvoje školy ZŠ Mělník - Pšovka

Koncepce dalšího rozvoje školy ZŠ Mělník - Pšovka Koncepce dalšího rozvoje školy ZŠ Mělník - Pšovka Jako stávající ředitel školy předkládám koncepci, která vychází ze současného stavu a měla by být jeho plánovaným pokračováním. Představuje možnosti rozvoje,

Více

Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci

Seznam grantových projektů OP VK schválených k realizaci Seznam grantových projektů OP VK ých k realizaci Číslo kola výzvy: 03 Číslo a název globálního grantu: Vyhlašovatel (ZS): CZ.1.07/1.1.10 Zvyšování kvality ve vzdělávání v Jihočeském kraji Jihočeský kraj

Více

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov

Česká školní inspekce Ústecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. čj. ČŠIU-534/10 U. Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Česká školní inspekce Ústecký inspektorát Název školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA čj. ČŠIU-534/10 U Základní škola Jirkov, Studentská 1427, okres Chomutov Adresa: Studentská 1427, 431 11 Jirkov Identifikátor: 600

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 Pracovní skupina 21. 6. 2017 Horšovský Týn OBSAH 1) Přivítání 2) Zpracování logických rámců

Více

Střednědobý plán práce školy 2009-2013

Střednědobý plán práce školy 2009-2013 Základní škola Ostrava, Gajdošova 9, příspěvková organizace Střednědobý plán práce školy 2009-2013 Mgr. Krasulová Anna 1 Oblast ekonomicko a materiálně technická Budova: - zajistit výměnu oken a zateplení

Více

VÝSLEDKY ŘÍZENÝCH ROZHOVORŮ NA ZAPOJENÝCH ŠKOLÁCH

VÝSLEDKY ŘÍZENÝCH ROZHOVORŮ NA ZAPOJENÝCH ŠKOLÁCH VÝSLEDKY ŘÍZENÝCH ROZHOVORŮ NA ZAPOJENÝCH ŠKOLÁCH Během března až května 2013 jsme postupně navštívili všechny zapojené školy. Jedním z účelů návštěvy byly rozhovory ke školním vzdělávacím programům s

Více

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika

2. ročník. 3. ročník. Český jazyk Anglický jazyk Inf. a kom. technolog.- Informatika Úprava č. 3 4. Učební plán (úpravy modře, změny zvýrazněny žlutě) 4.1 Učební plán pro 1. stupeň 1. stupeň Vzdělávací oblasti Vzdělávací obory 1. 2. 3. 4. 5. ŠVP RVP Jazyk a jazyková komunikace Český jazyk

Více

ROČNÍ AKČNÍ PLÁN NA OBDOBÍ 2017/2018 PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

ROČNÍ AKČNÍ PLÁN NA OBDOBÍ 2017/2018 PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN ROČNÍ AKČNÍ PLÁN NA OBDOBÍ 2017/2018 PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 1 OBSAH 1 ÚVOD... 3 2 CÍLE... 4 3 OPATŘENÍ A PLÁNOVANÉ AKTIVITY... 6 Cíl 1.1 Dostatečné materiální zabezpečení v podobě pravidelných

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM pro obor vzdělávání základní škola speciální zpracovaný podle RVP pro obor vzdělávání žáků se středně těžkým mentálním postižením Dětský domov a Základní škola Vizovice Masarykovo

Více

Evaluace KAP

Evaluace KAP Evaluace KAP 2016-2018 Naplňování KAP prostřednictvím aktivit v kraji KAP Ústecký kraj, Reg. č: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_002/0000004 2.1 Obecná priorita I Gramotnosti Obecný cíl 1 Podporovat gramotnosti dětí,

Více

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015

Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Výroční zpráva školní rok 2014/ 2015 Základní škola Brno nám. Míru 3, příspěvková organizace 1.0 Základní charakteristika školy 1.1 Název právnické osoby vykonávající činnost školy: ZŠ Brno, nám. Míru

Více

Akce v rámci zdravé školy 2011-2012

Akce v rámci zdravé školy 2011-2012 Akce v rámci zdravé školy 2011-2012 ZÁŘÍ - ekologická exkurze - adaptační pobyt pro žáky 6. ročníků - Den s integrovaným záchranným systémem shlédnutí ukázek práce bezpečnostních a záchranných složek (Plaza)

Více

PŘÍLOHY K 30. srpnu 2011

PŘÍLOHY K 30. srpnu 2011 PŘÍLOHY K 30. srpnu 20 Příloha č. Školní rok 2009/200 Grantový projekt v rámci globálního grantu CZ..07/.2.03 Rovné příležitosti dětí a žáků V tomto školním roce 2009/200 byla schválena realizace grantového

Více

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko

VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH A ZÁKLADNÍCH ŠKOL MAP vzdělávání Tišnovsko Hlavní oblasti podporované z OP Podpora inkluzivního / společného vzdělávání Podpora rozvoje čtenářské pregramotnosti

Více

ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO

ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO ROČNÍ REALIZAČNÍ PLÁN EVVO Název školy: Adresa: Základní škola Polná Poděbradova 79, 588 13 Polná Školní rok: 2015 / 2016 Program zpracovala: Mgr. Martin Lexa Ph.D. 1 Zařazení EVVO v jednotlivých předmětech:

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní podmínky poskytnutí dotace - přehled šablon klíčových aktivit - principy financování

Více

X AnUč / Preference pro EU peníze školám + aktualizace :26, Admin J. Nádvorník

X AnUč / Preference pro EU peníze školám + aktualizace :26, Admin J. Nádvorník 1 z 9 22.11.2010 7:52 2. základní škola - Škola Propojení Sedlčany Příkrá 67 264 01 Sedlčany IČ 48954004 Naše škola moje web-výstupy * 2. Základní škola Propojení, Sedlčany - - - školní rok 2010-2011 X

Více

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22

jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 ZÁKLADNÍ ÚDAJE Školu navštěvuje 596 žáků jsou rozděleni do 16 tříd prvního stupně a 11 tříd druhého stupně průměrný počet žáků ve třídě je 22 Ve škole pracuje 40 učitelů 1 rodilý mluvčí ve 13 třídách asistent

Více

SPOLEČNÝMI SILAMI TO DOKÁŽEME

SPOLEČNÝMI SILAMI TO DOKÁŽEME PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY NÁZEV: SPOLEČNÝMI SILAMI TO DOKÁŽEME ŠKOLNÍ ROK 2018/19 ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. BENEŠE 456 BOHUMÍN, OKRES KARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE VYTVOŘILA:

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV. Strategický rámec. Řídící výbor

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV. Strategický rámec. Řídící výbor MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ PRO ORP TIŠNOV Strategický rámec Řídící výbor 13. 12. 2016 ZÁKLADNÍ INFORMACE O STRATEGICKÉM RÁMCI Struktura Postup tvorby a zapojení aktérů Vize Tematická opatření SWOT-3

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023

STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 STRATEGICKÝ RÁMEC MÍSTNÍHO AKČNÍHO PLÁNU VZDĚLÁVÁNÍ DO ROKU 2023 PRO SO ORP PRACHATICE Zpracováno v rámci projektu Místní akční plán rozvoje vzdělávání pro ORP Prachatice, reg. č. CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000329

Více

Environmentální výchova

Environmentální výchova Environmentální výchova Environmental education Environmentální výchova Ekologická výchova Environmentální výchova, vzdělávání a osvěta EVVO x ekologie, ochrana přírody, ochrana životního prostředí Ekologickou

Více

Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce 2017/2018

Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce 2017/2018 Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce Roční plán aktivit EVVO na ZŠ Plumlov ve školním roce Aktivita Cílová skupina Zodpovědná osoba Termín Způsob hodnocení Splnění Vyučování v přírodě,

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 01 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ: AKTIVITY ŠKOL A AKTVITY SPOLUPRÁCE PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 1 1 OBSAH 1 OBSAH...2 2 ÚVOD...3 3 NEINVESTIČNÍ OPATŘENÍ AKČNÍHO PLÁNU...5 Cíl 1.1 Dostatečné materiální zabezpečení

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_15_005 pro Místní akční plány Místní akční plán rozvoje vzdělávání

Více

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH

ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH ZÁPIS Z 2. SETKÁNÍ PRACOVNÍ SKUPINY KARIÉROVÉ PORADENSTVÍ Datum jednání: 12.10.2016 Čas jednání: 13:00 hodin V ZÁKLADNÍCH ŠKOLÁCH Místo jednání: Kancelář MAS Lednicko-valtický areál, z.s., Lidická 3116/134,

Více

Průběžné výstupy projektu Spolupráce na všech frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113

Průběžné výstupy projektu Spolupráce na všech frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113 Průběžné výstupy projektu Spolupráce na všech frontách CZ.1.07/1.2.00/08.0113 Operační program: Prioritní osa: Oblast podpory: Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. Počáteční vzdělávání 1.2. Rovné příležitosti

Více

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012

Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA. za školní rok 2011/2012 Základní škola a mateřská škola Moravské Bránice, okres Brno-venkov, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA za školní rok 2011/2012 A) Základní údaje o škole Název: Základní škola a mateřská škola Moravské

Více

Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I

Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I Informace o šablonách pro MŠ a ZŠ I Školy z území Hradeckého venkova využily nabídky Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a zapojily se do výzvy,,podpora ŠKOL FORMOU PROJEKTŮ ZJEDNODUŠENÉHO VYKAZOVÁNÍ.

Více

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/

MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ /0.0/0.0/15_005/ MÍSTNÍ AKČNÍ PLÁN VZDĚLÁVÁNÍ V ORP HORŠOVSKÝ TÝN REGISTRAČNÍ ČÍSLO PROJEKTU: CZ.02.3.68/0.0/0.0/15_005/0000066 Pracovní skupina 30. 5. 2017 Horšovský Týn OBSAH 1) Přivítání 2) Logické rámce 3) Akční plán

Více

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit

Příloha č. 1. Podrobný rozpis podporovaných aktivit Příloha č. 1 k výzvě č. 02 pro oblast podpory 1.2 - Rovné příležitosti dětí a žáků, včetně dětí a žáků se speciálními vzdělávacími potřebami Podrobný rozpis podporovaných aktivit Podporovaná aktivita:

Více

Metodika projektu. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka

Metodika projektu. Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka Základní škola a Mateřská škola Nymburk, Letců R.A.F. 1989, p.o. Metodika projektu CZ.1.07/1.2.33/02.0039 Metodika inovativní výuka 2014 Zpracoval garant projektu Mgr.Radek Procházka s kolektivem Z Š a

Více

Křesťanská základní škola Jihlava, nám. Svobody 1369 / 3, 586 01 Jihlava

Křesťanská základní škola Jihlava, nám. Svobody 1369 / 3, 586 01 Jihlava Křesťanská základní škola Jihlava, nám. Svobody 1369 / 3, 586 01 Jihlava 1. 4 Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách operačního programu vzdělávání pro konkurenceschopnost Datum zahájení

Více

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP

Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Plán DVPP 2017/2018 a Dlouhodobý plán DVPP Č.j.: MZPSZN-490/2017 Spisový znak A.1. Skartační znak A5 Vypracovala: Mgr. Ludmila Falcová Schválila: Mgr. Ludmila Falcová, ředitelka školy Pedagogická rada

Více

AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN

AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN AKČNÍ PLÁN PRO ÚZEMÍ SO ORP HORŠOVSKÝ TÝN 1 1 OBSAH 1 OBSAH...2 2 ÚVOD...3 3 PRIORITNÍ PROBLÉMOVÉ OBLASTI, OBECNÉ CÍLE, OPATŘENÍ A CÍLE OPATŘENÍ...4 4 AKČNÍ PLÁN... 11 4.1 Opatření a plánované aktivity...

Více

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha Prezentuje: Ing. Tereza Jašková, projektová manažerka odboru CERA

Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha Prezentuje: Ing. Tereza Jašková, projektová manažerka odboru CERA Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha 9. 5. 2011 Prezentuje: Ing. Tereza Jašková, projektová manažerka odboru CERA Obsah školení 1. část zdroje informací - výzva k předkládání projektů - základní

Více

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy

Aby se žáci učili s radostí a elánem a aby učitelé i rodiče do školy chodili rádi. vize školy Základní škola, Liberec, Broumovská 847/7, příspěvková organizace Broumovská 847/7, 460 01, Liberec 6 IZO: 102 565 074 IČO: 656 423 68 KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY 2017-2022 Aby se žáci učili s radostí a elánem

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y

Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y V Ý R O Č N Í Z P R Á V A M A T E Ř S K É Š K O L Y za školní rok 2016/2017 1. Základní údaje o škole Název školy Základní škola a Mateřská škola Pohádka, Hradec Králové, Mandysova 1434 Adresa školy Hradec

Více

R O Č N Í P L Á N Š K O L Y /

R O Č N Í P L Á N Š K O L Y / ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA STEHELČEVES R O Č N Í P L Á N Š K O L Y 2 0 1 2 / 2 0 1 3 Č. j.: 0154/2012 Vypracovala: Mgr. Šárka Holečková Pedagogická rada projednala dne: 29. 8. 2012 Počet stran: 5

Více

Představení projektu

Představení projektu Představení projektu ŠANCE PRO VENKOVSKÉ ŠKOLY - ZNALOSTI, SCHOPNOSTI, DOVEDNOSTI Malenice, 28. 5. 2009 Vladimír Drye O projektu Realizátor projektu: MAS Chance in nature Partneři projektu: Základní škola

Více

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-147/13-C. Mg. Vladimírem Trávníčkem, ředitelem školy Zřizovatel:

Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIC-147/13-C. Mg. Vladimírem Trávníčkem, ředitelem školy Zřizovatel: Česká školní inspekce Jihočeský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIC-147/13-C Název právnické osoby Základní Vitějovice vykonávající činnost školy: Sídlo: 384 27 Vitějovice 12 IČO: 70993378 Identifikátor:

Více

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY

KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY KONCEPCE ROZVOJE ŠKOLY Zpracovala: Mgr. Barbora Mrázková, ředitelka školy pro funkční období 2016 2022 VIZE Vhodně doplňovat rodinnou výchovu a v úzké vazbě na ni rozvíjet dítě s ohledem na jeho potřeby,

Více