1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "1. Obsah 2. Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC"

Transkript

1 1. Obsah 1. Obsah Úvod Instalace Vytvoření účtu Pošta Kontakty Informační kanály Nastavení zobrazení Úvod Zdarma poštovní klient od společnosti Microsoft přímo v PC Služba Windows Live Mail poskytuje podobné možnosti jako Outlook Express, na který je většina uživatelů zvyklá. Navíc se v této aplikaci objevují některé novinky, jako je například bezplatný přístup ke službě Windows Live Hotmail, nebo integrace s mnohými dalšími službami, které v současnosti poskytuje Windows Live. Windows Live Mail představuje jednoduchý, rychlý a bezpečný způsob správy ových účtů, který ocení všichni uživatelé internetu. Instalací produktu Mail lze získat: Sloučení účtů služby Hotmail, případně služeb Gmail a Yahoo (Vyžaduje účet premium služby Yahoo). To vše v jednom zobrazení Filtry proti nevyžádané poště a virům pro všechny ové účty Zahájení konverzace programu Windows Live Messenger přímo ze složky Doručené pošty

2 3. Instalace Instalační program Windows Live Mail je volně k dispozici ke stažení na adrese: Také se lze k instalačním programům dostat přes účet uživatele. Přihlášení na adrese dále kliknout na volbu Další služby Windows Live : Na další stránce vidíme informace s dostupnými službami Windows Live. Pro nainstalování je nutno kliknout na tlačítko. Zde si uživatel vybere, které služby si přeje instalovat. U každé volby je k dispozici stručný popis dané služby. Pro instalaci služby Mail je nutné nechat zatrhnutou volbu Mail. Ostatní je na přání uživatele. Poté je nutné kliknout na tlačítko.

3 Otevře se okno, kde je nutné zvolit možnost Uložit. Poté je potřeba vybrat místo, kam se má program uložit na pevném disku počítače. Po stažení programu do počítače spustíme instalační program. Spustí se instalační program, který nainstaluje aplikaci Windows Live Mail. Zde lze také ještě zvolit doinstalování dalších aplikací. (Messenger, Writer, Fotogalerie) Instalace aplikací může trvat i několik minut podle rychlosti připojení a výkonu PC. V tuto dobu lze zatím využívat jiné aplikace a programy.

4 Po nainstalování všech zvolených aplikací (zobrazí se Hotovo ) je nutné kliknout na nabídku Spustit Mail. Aplikace prozkoumá dosavadní nastavení ové pošty v počítači a provede prvotní nastavení a import z dosavadních účtů.

5 Dále se provede kontrola výchozího klienta pošty a v případě, že aplikace Windows Live Mail není nastavena jako výchozí klient, zobrazí se hláška s možností nastavení aplikace Windows Live Mail jako výchozí aplikace pro elektronickou poštu. 4. Vytvoření účtu Po dokončení instalace se prvně spustí aplikace Windows Live Mail se stejným nastavením účtů, jako byl původní poštovní klient. Zároveň se naimportují i všechny zprávy z této aplikace. V případě, že v počítači doposud nebyl žádný poštovní program využíván, je třeba vytvořit nový účet. (Stejně se provede, pokud chceme k současným účtům vytvořit nový.) Po spuštění programu Windows Live Mail (WLM), je nutné v levém sloupci kliknout na možnost Přidat ový účet.

6 Do jednotlivých polí je nutno zadat: ová adresa: Uživatel si zvolí, jakou ovou adresu chce používat pro komunikaci. Heslo: Nutné vložit heslo pro tento účet. Pokud se nejedná o veřejný PC, necháme zatržené Zapamatovat heslo. V opačném případě by bylo nutné vždy při spuštění aplikace načtení zpráv, zadat heslo. Zobrazované jméno: Do tohoto pole je nutné napsat jméno, které se bude zobrazovat příjemcům zpráv. Po vyplnění povinných údajů se aktivuje tlačítko s dalšími nastaveními., kterým se údaje uloží a objeví se okno V tomto okně je nutné zadat nastavení pro servery příchozí a odchozí pošty. Toto nastavení je nutné získat od poskytovatele ového účtu. Po doplnění všech potřebných údajů je nutné kliknout na tlačítko a poté na.

7 5. Pošta V levé části se nalézá tlačítko. V případě kliknutí na pravou část tohoto tlačítka (bílá šipka ukazující směrem dolů) se vyroluje nabídka s možnostmi vytvoření nové zprávy. V tomto případě má uživatel možnost zvolit, jakou operaci chce provést. K dispozici je vytvoření Poštovní zprávy, u s fotografiemi, vytvoření Nového kontaktu, či Nové složky pro zprávy. V případě že jsou v počítači nainstalovány i další aplikace (např. Messenger), jsou k dispozici i další volby pro tyto aplikace. Kliknutím na levou část tohoto tlačítka se objeví okno pro vytvoření nové zprávy. Je nutné vyplnit řádek Komu (lze samozřejmě i kliknout na ikonku a poté vybrat adresáty ze seznamu kontaktů. Dále jsou k dispozici řádky pro Předmět a prostor pro napsání vlastní zprávy. Zprávu lze odeslat jako formátovaný text. (Lze využít běžného formátování, na které je uživatel zvyklý z textových editorů, či jiných poštovních klientů.) Tlačítka pro formátování textu zprávy. V případě, že okno pro novou zprávu je příliš malé, ikonky pro formátování lze zobrazit kliknutím na ikonku. Pak se zobrazí nabídka ve sloupečku i s popisem jednotlivých ikon.

8 Další možnosti v ové zprávě Připojení přílohy: Pokud chce uživatel ke zprávě připojit nějaký soubor, je nutné kliknout na tlačítko. Otevře se okno se složkami a soubory v počítači. Po nalezení příslušného souboru, který si přeje uživatel odeslat, je potřeba na tento soubor kliknout a poté potvrdit tlačítkem Otevřít. Soubor se objeví pod předmětem zpráv. (Pro výběr více souborů v jedné složce lze použít klávesu Ctrl.) Přidat fotografii: Ke zprávě je možno také přidat fotografie a vytvářet jednoduché prezentace obrázků. Kliknutím na tlačítko se otevře nové okno Přidat fotografie. Zde uživatel vybere fotografii, kterou si přeje vložit do zprávy a stiskne tlačítko Přidat. Tímto způsobem se přidají všechny fotografie, které chce uživatel ke zprávě přidat. Po skončení výběru se provede potvrzení vybraných obrázků kliknutím na tlačítko Hotovo. Pokud chce uživatel k fotografiím připojit i text, stačí na fotografii kliknout. Pod obrázkem se objeví nabídka s přidáním textu. Dále lze nastavit různé orámování fotografií včetně barvy rámečku. Fotografii lze jednoduše převést do černobílého formátu, nebo otočit. Obrázek na pozadí zprávy: Lze si vybrat z předvolených šablon několik různých efektů jako pozadí zprávy. Tato volba se provede po kliknutí na tlačítko. Rozložení na obrazovce: K dispozici je několik možností, jak ve zprávě rozložit odesílané fotografie a texty. Tuto volbu lze aktivovat kliknutím na tlačítko. Nabídka možných zobrazení se objeví nad fotografiemi. Po kliknutí na příslušné rozmístění se ihned provede požadovaná volba a zobrazí se rozložení podle této nabídky.

9 Vytvoření nové složky pošty Pokud chce uživatel vytvořit vlastní složku, do které chce ukládat důležité zprávy, nebo chce vytvořit složku, ve které budou zprávy jen od určitého odesílatele, či zprávy s nějakým společným znakem, je k dispozici možnost vytvoření vlastní složky. Toto se provede kliknutím na nabídku Nová složka. (K volbě se lze dostat například přes tlačítko Nový jeho pravá část pro výběr dalších nabídek. Objeví se okno s nastavením složky. Je třeba vybrat místo, na kterém se má nová složka vytvořit. Dále je třeba tuto složku nějak pojmenovat a potvrdit kliknutím na tlačítko OK. Přesun a kopírování zpráv mezi složkami Jestliže si uživatel přeje v poště udržovat pořádek, může využít vytvoření nových složek a zprávy do těchto složek přesouvat. Zprávy mezi jednotlivými složkami lze přesouvat i kopírovat. Přesun zprávy z jedné složky do jiné: Je třeba kliknout pravým tlačítkem na zprávu, která se bude přesouvat. Z nabídky je nutné vybrat možnost Přesunout do složky. Objeví se okno se složkami. Po výběru do které složky se má zpráva přesunout, je potřeba kliknout na tlačítko OK Kopírování zprávy z jedné složky do druhé: Provádí se obdobně jako při přesunu, jen při výběru po kliknutí pravým tlačítkem je nutno zvolit možnost Kopírovat. Vytvoření pravidel pro zprávy Pokud chce uživatel ukládat zprávy od jednoho uživatele, nebo na základě nějakého příznaku ve zprávě (například zprávy s přílohou) do určité složky, je k dispozici vytvoření pravidla pro třídění doručených zpráv. Je nutno kliknout v hlavním panelu na tlačítko Nástroje Pravidla pro zprávy Pošta. Objeví se okno s nastavením pravidel.

10 Pokud si uživatel přeje ukládat poštu od jednoho uživatele do vlastní složky, je potřeba vybrat podmínku Pokud řádek Od obsahuje osoby. V další části okna je potřeba vybrat, jaká akce se má se zprávou vykonat. Pro přesun zprávy je potřeba zvolit možnost Přemístit do zadané složky. Poté je nutno kliknout ve spodní části okna na podtržené slovo obsahuje osoby a vybrat uživatele. Poté ještě na podtržené slovo určené a vybrat složku, do které se budou zprávy přesouvat. Po pojmenování tohoto pravidla je potřeba tuto volbu třídění zpráv uložit kliknutím na tlačítko Uložit pravidlo. Import zpráv Do programu Windows Live Mail je možno importovat zprávy z jiných poštovních klientů: Microsoft Exchange Microsoft Outlook Outlook Express Windows Live Mail Windows Live (z OS Vista) Po kliknutí na možnost Soubor Importovat Zprávy se objeví okno s importem zpráv. Je potřeba vybrat, z jakého programu se budou zprávy importovat a pokračovat kliknutím na tlačítko Další. Pak je potřeba vybrat složky, které bude chtít uživatel importovat. Dále kliknutí na tlačítko Další. Program importuje složky. Po skončení se zavře kliknutím na tlačítko Dokončit. Export zpráv Zprávy z aplikace Windows Live Mail lze také exportovat do jiných programů. Toto se provede kliknutím na nabídku Soubor Exportovat Zprávy. Objeví se okno s nastavením formátu zpráv. Po vybrání jednoho formátu je potřeba kliknout na tlačítko Další. Objeví se další okno s výběrem složek, které se budou exportovat. Uživatel vybere složku, kterou chce exportovat a klikne

11 na tlačítko OK. Program exportuje složky. Po skončení exportu složek se okno zavře kliknutím na tlačítko Dokončit. 6. Kontakty Přidání kontaktu Pro přidání kontaktu do adresáře je nutné v levém panelu programu Windows Live Mail kliknout na záložku Kontakty. Otevře se okno s kontakty uživatele. V levém horním rohu je nutné kliknout na tlačítko Nové. Pak se objeví okno pro přidání nového kontaktu. Vložit lze celé jméno, , telefon a společnost. Pokud si uživatel přeje vložit další informace o kontaktu, je potřeba kliknout na levé straně na další záložky, kde lze nastavit adresu kontaktu, datum narození a také lze nastavit výročí svatby. Vytvoření skupiny Jestliže uživatel často posílá stejný stejným adresátům, lze toto rozesílání jedné zprávy na několik stále stejných ových adres zjednodušit vytvořením skupiny adresátů. V levé části panelu programu Windows Live Mail je potřeba kliknout na záložku Kontakty. Otevře se okno s kontakty. V levé dolní části je nutné kliknout na tlačítko Vytvoření skupiny. Objeví se okno s kontakty uživatele. Všechny kontakty, které si uživatel přeje přidat do stejné skupiny, označí. Poté je potřeba skupinu pojmenovat a kliknout na tlačítko Uložit. V levé části okna s kontakty se objeví nové skupina. Importování kontaktů V programu Windows Live Mail je importování kontaktů jednoduché a rychlé. Importovat lze: Adresář systému Windows (.WAB) Vizitku Adresář programu Microsoft Office Outlook Adresář pro aktuálního uživatele systému Windows V levém panelu programu je potřeba kliknout na záložku Kontakty. Otevře se okno s kontakty uživatele. Zde je potřeba kliknout na tlačítko v pravé horní části okna. Zde je nutné vybrat možnost Soubor Importovat a zvolit jednu z možností. Objeví se okno s průběhem importu. Odstranění kontaktů a skupin Jestliže chce uživatel odstranit nějaký kontakt, je potřeba kliknout na záložku Kontakty. Otevře se okno s uživatelskými kontakty. Je potřeba vybrat skupinu, ze které se má kontakt odstranit. Poté kliknutím pravým tlačítkem myši na kontakt vybrat možnost Odstranit kontakt ze skupiny. Pokud si uživatel přeje kontakt úplně vymazat, je potřeba zvolit možnost Odstranit kontakt. Jestliže si uživatel přeje odstranit celou skupinu kontaktů, je nutné kliknout na skupinu pravým tlačítkem myši a vybrat možnost Odstranit skupinu. Poznámka: Při odstranění skupiny se kontakty ze skupiny definitivně nevymažou, ale přesunou se do skupiny Všechny kontakty 7. Informační kanály Informační kanály známé jako informační kanály RSS, informační kanály XML, syndikovaný obsah nebo webové informační kanály, obsahují často aktualizovaný obsah vydávaný webovou lokalitou. Obyčejně se používají na webových lokalitách se zprávami nebo blogy, ale používají se i na distribuci jiných typů digitálního obsahu včetně obrázků, zvukových souborů a videa. Informační kanály se mohou použít i na doručování zvukového obsahu formátu MP3. Tato služba se nazývá i technologie podcasting.

12 Přidání informačního kanálu Pro přidání informačního kanálu je potřeba kliknout na záložku Informační kanály. Poté je potřeba kliknout na tlačítko Přidání informačního kanálu. Objeví se okno, do kterého je potřeba vložit adresu RSS zpráv. Okno se zavře kliknutím na tlačítko OK. Potom je potřeba kliknout na tlačítko a zvolit možnost Nástroje Aktualizovat informační kanály. RSS zprávy se uloží do automaticky vytvořené složky. Úprava a odstranění informačního kanálu Je potřeba kliknout na tlačítko Spravovat informační kanály, objeví se okno s RSS kanály. Po výběru kanálu, který se má odstranit, se provede kliknutím na tlačítko Odstranit. Jestliže si uživatel přeje kanál upravit, je nutné kliknout na tlačítko Upravit informační kanál. Objeví se okno s nastavením kanálu. Nastavit lze adresu kanálu, složku, do které se budou RSS zprávy ukládat, aktualizace zpráv a počet RSS zpráv, které se budou ukládat. 8. Nastavení zobrazení Změna barevného schématu Pokud si uživatel přeje změnit barevné zobrazení, je potřeba kliknout na tlačítko. Rozbalí se nabídka s barvami. Kliknutím na barvu a schéma se zobrazení automaticky změní. Pokud uživateli předvolené barvy nestačí, stačí kliknout na možnost Další barvy. Pak je možné namíchat vlastní barvu. Zobrazit panel s nabídkami Pro tuto volbu je nutné kliknout na tlačítko a zaškrtnout možnost Zobrazit všechny nabídky.

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Přizpůsobení prostoru... 3. 5. Sdílení fotografií... 5. 6. Moduly...

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Přizpůsobení prostoru... 3. 5. Sdílení fotografií... 5. 6. Moduly... 1. Obsah 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Přihlášení... 2 4. Přizpůsobení prostoru... 3 5. Sdílení fotografií... 5 6. Moduly... 11 7. Popis některých modulů... 12 8. Rozložení modulů... 14 2. Úvod Vlastní

Více

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese

Freemail Prahy 10. Do svého e-mailu se můžete přihlásit odkudkoliv na webové adrese Freemail Prahy 10 Co umožňuje Freemail Freemail funguje na podobném principu jako běžné e-maily (seznam.cz, centrum.cz apod.). Abyste se lépe ve svém e-mailu orientovali, připravili jsme pro vás jednoduchý

Více

Migrace na aplikaci Outlook 2010

Migrace na aplikaci Outlook 2010 V tomto průvodci Microsoft Aplikace Microsoft Outlook 2010 vypadá velmi odlišně od aplikace Outlook 2003, a proto jsme vytvořili tohoto průvodce, který vám pomůže se s ní rychle seznámit. Dozvíte se o

Více

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka

IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka IceWarp Mail server 10 IceWarp Outlook Sync Rychlá příručka Verze 10.4 Printed on 20 September, 2011 Instalace Prostudujte si před instalací Na cílové pracovní stanici musí být nainstalovaný program Microsoft

Více

Používání u a Internetu

Používání  u a Internetu Používání e-mailu a Internetu Je pro vás systém Windows 7 nový? I když má tento systém mnoho společného s verzí systému Windows, kterou jste používali dříve, můžete potřebovat pomoc, než se v něm zorientujete.

Více

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget

INSTALAČNÍ MANUÁL. TME gadget INSTALAČNÍ MANUÁL TME gadget OBSAH 1 KROKY PŘED INSTALACÍ... 2 1.1 Kontrola operačního systému a internetového připojení... 2 1.2 Příprava instalačního souboru TMEgadget.exe... 2 2 INSTALACE... 2 2.1 Spuštění

Více

Nastavení e-mailového klienta NEOFEMA s.r.o. server Slunečnice

Nastavení e-mailového klienta NEOFEMA s.r.o. server Slunečnice Nastavení e-mailového klienta NEOFEMA s.r.o. server Slunečnice - 1 - Obsah Outlook 2003... - 3 - Outlook 2007... - 5 - Outlook 2010... - 10 - Outlook Express... - 12 - Windows Live Mail... - 16 - Mozilla

Více

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení

Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Přihlášení k webmailu a jeho nastavení Obsah Kontakt technické podpory... 2 Přihlášení k webmailu... 2 Změna hesla... 2 Nastavení podpisu... 4 Nastavení automatické odpovědi... 7 Jak odesílat e-mailem

Více

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4

Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Průvodce instalací modulu Offline VetShop verze 3.4 Úvod k instalaci Tato instalační příručka je určena uživatelům objednávkového modulu Offline VetShop verze 3.4. Obsah 1. Instalace modulu Offline VetShop...

Více

ČSOB Business Connector

ČSOB Business Connector ČSOB Business Connector Instalační příručka Člen skupiny KBC Obsah 1 Úvod... 3 2 Instalace aplikace ČSOB Business Connector... 3 3 Získání komunikačního certifikátu... 3 3.1 Vytvoření žádosti o certifikát

Více

Nastavení Microsoft Outlook 2007

Nastavení Microsoft Outlook 2007 Nastavení Microsoft Outlook 2007 Pro nastavení programu Microsoft Outlook 2007 k výběru pošty, je nutné provést manuální nastavení dle níže uvedeného návodu. spusťte Microsoft Outlook 2007 klikněte na

Více

Návod pro SMS Operátor off-line klient

Návod pro SMS Operátor off-line klient Verze: 1.10 Strana: 1 / 1 Návod pro SMS Operátor off-line klient 1. Co je to off-line klient SMS Operátor Off-line klient SMS Operátor je aplikace k systému SMS Operátor pro posílání SMS, která umožňuje:

Více

IFTER-EQU Instalační manuál

IFTER-EQU Instalační manuál IFTER-EQU Instalační manuál Revize: Únor 2016 1 / 30 Obsah: 1 IFTER EQU Instalace softwaru 1.1 Rychlá instalace 1.1.1 Instalace na jeden počítač 1.1.2 Instalace na více počítačů 1.2 Pokročilá instalace

Více

První přihlášení k Office 365

První přihlášení k Office 365 První přihlášení k Office 365 Na webové stránce https://outlook.office365.com se přihlaste pomocí své emailové adresy (uživatelské jméno) a přiděleného hesla pro první přihlášení. Ihned po přihlášení budete

Více

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Změna hesla... 2. 4. Úprava registrovaných informací... 3. 5. Sdílené informace...

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Změna hesla... 2. 4. Úprava registrovaných informací... 3. 5. Sdílené informace... 1. Obsah 2. Úvod 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Změna hesla... 2 4. Úprava registrovaných informací... 3 5. Sdílené informace... 4 6. Domovská stránka služeb... 5 Windows Live Ve službách Windows Live.

Více

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest

MarkAs marketingový asistent. Návod Betatest MarkAs marketingový asistent Návod Betatest 25.5.2015 ! 2 /! 9 Obsah Návod betatest 3 Zapojení do betatestu 3 Instalace a aktivace 3 Založení nového zákazníka 4 Konfigurace MarkAs Mailer 6 Použití MarkAs

Více

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9

NOVÁ ZÁLOŽKA DOKUMENTY... 2 DATOVÁ SCHRÁNKA - INFORMACE O ADRESÁTECH... 8 SUBJEKTY - OBECNÝ ZMOCNĚNEC... 9 NOVINKY VERZE 13.6.0 ze dne 9. 5. 2018 Vážení uživatelé, v uplynulém týdnu jsme pro vás v systému Insolvenční správce připravili několik novinek. Tou nejzásadnější z nich je, že došlo ke kompletnímu přepracování

Více

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu

Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu Informace o poštovním provozu na serveru mail.ktkadan.cz a stručný návod na použití OpenWebMailu 1. Obecné informace Příchozí zprávy se ukládají do vaší schránky na serveru mail.ktkadan.cz. Tuto schránku

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více

Nastavení ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění

Nastavení  ového klienta MS Outlook Express. IMAP první spuštění Nastavení e-mailového klienta MS Outlook Express IMAP první spuštění Protokol IMAP je převážně pro uživatele, kteří pro svou práci využívají více počítačů a chtějí mít kontrolu nad svou poštou. Protokol

Více

II. Elektronická pošta

II. Elektronická pošta II. Chceme-li si přečíst poštu, klikneme v levém sloupci na nápis Doručená pošta. Máme před sebou seznam e-mailů seřazených podle data a času přijetí. Pokud máme zapnuto zobrazení náhledu, ve spodní nebo

Více

Synchronizace se serverem MS Exchange

Synchronizace se serverem MS Exchange Synchronizace se serverem MS Exchange Program slouží k synchronizaci agend Kalendář, Kontakty a Emaily mezi vaším serverem MS Exchange (MS Outlook) a systémem Databox CONTACT Professional (CP). Základní

Více

Na vod k nastavenı e-mailu

Na vod k nastavenı e-mailu Na vod k nastavenı e-mailu 1. Návod k nastavení e-mailových schránek na serveru stribrny.net. Do e-mailových schránek lze přistupovat přes webové rozhraní Webmail nebo přes poštovního klienta. Návod popisuje

Více

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019)

Choose a building block. Znalostní báze Kleos. Kleos 6.5 (březen 2019) Choose a building block. Znalostní báze Kleos Kleos 6.5 (březen 2019) Novinky a vylepšení Obsah Emaily: nová verze doplňku Kleos pro Outlook 2 Kleos pro Outlook: instalace a spuštění (i pokud není spuštěn

Více

Úvod do email systému

Úvod do email systému Úvod do email systému Základní informace Toto emailové prostředí je rozloženo do tří hlavních částí - rámců. Levý rámec zobrazuje aktuálně přihlášené složky. V pravé části strany se realizuje veškerá činnost

Více

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy

Zprávy: Pošta. 1. Spuštění modulu Zprávy. 2. Popis prostředí a ovládacích prvků modulu Zprávy Zprávy: Pošta Modul slouží k přijímání a odesílání krátkých zpráv (max. 4000 znaků) prostřednictvím informačního systému VUT. Adresáty lze vybírat ze seznamu všech studentů a zaměstnanců VUT. Nápovědu

Více

Manuál k programu KaraokeEditor

Manuál k programu KaraokeEditor Manuál k programu KaraokeEditor Co je KaraokeEditor? Program slouží pro editaci tagů v hudebních souborech formátu mp3. Tagy jsou doprovodné informace o písni, uložené přímo v mp3. Aplikace umí pracovat

Více

TMEGadget. by TMESolutions

TMEGadget. by TMESolutions TMEGadget by TMESolutions Obsah 1 Instalace... 1 2 Prvotní přihlášení do gadgetu... 6 2.1 Registrace uživatele... 6 2.2 Přihlášení uživatele... 7 2.3 Zapomenuté heslo... 7 3 Popis funkcí... 9 3.1 Banner...

Více

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP

Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Technologické postupy práce s aktovkou IS MPP Modul plánování a přezkoumávání, verze 1.20 vypracovala společnost ASD Software, s.r.o. dokument ze dne 27. 3. 2013, verze 1.01 Technologické postupy práce

Více

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Doručená pošta... 2. 5. Nevyžádaná pošta... 3. 6. Správa složek...

1. Obsah. 2. Úvod. 1. Obsah... 1. 2. Úvod... 1. 3. Přihlášení... 2. 4. Doručená pošta... 2. 5. Nevyžádaná pošta... 3. 6. Správa složek... 1. Obsah 2. Úvod 1. Obsah... 1 2. Úvod... 1 3. Přihlášení... 2 4. Doručená pošta... 2 5. Nevyžádaná pošta... 3 6. Správa složek... 4 7. Adresář... 4 8. Nová pošta... 7 9. Přizpůsobení pošty... 11 10. Kalendář...

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod:

Po prvním spuštění Chrome Vás prohlížeč vyzve, aby jste zadali své přihlašovací údaje do účtu Google. Proč to udělat? Máte několik výhod: Internetový prohlížeč CHROME Pro správné fungování veškerých funkcionalit, které nám nástroje společnosti Google nabízí, je dobré používat prohlížeč Chrome. Jeho instalaci je možné provést z webové adresy:

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 45 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI. Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. METODICKÝ POKYN PRÁCE S MS PowerPoint - ZAČÁTEČNÍCI Základní rozložení plochy Výchozím stavem při práci je normální zobrazení. pás karet - základní nabídka příkazů Pořadí jednotlivých snímků Základní plocha

Více

Nástrojová lišta v editačním poli

Nástrojová lišta v editačním poli Nástrojová lišta v editačním poli Název projektu PŘEJÍT NA konkrétní sekci webu ZOBRAZIT zobrazí a) pracovní verzi webu (tj. nepublikovanou) b) publikovanou verzi webu a) Odstranit odstraní zobrazenou

Více

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit.

Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Úvodní příručka Microsoft Outlook 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Přizpůsobení vlastním potřebám Přizpůsobte si

Více

ČSOB Business Connector instalační příručka

ČSOB Business Connector instalační příručka ČSOB Business Connector instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu na počítač...

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 40 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení

2. Internet. 1. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play. 3. Zabezpečení Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 46 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20170216 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb

Uživatelský manuál aplikace. Dental MAXweb Uživatelský manuál aplikace Dental MAXweb Obsah Obsah... 2 1. Základní operace... 3 1.1. Přihlášení do aplikace... 3 1.2. Odhlášení z aplikace... 3 1.3. Náhled aplikace v jiné úrovni... 3 1.4. Změna barevné

Více

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů

Metodika NZIS. Sběr dat výkazů. resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Metodika NZIS Sběr dat výkazů resortního Programu statistických zjišťování ÚZIS ČR v Centrálním úložišti výkazů Uživatelská příručka verze CUV_20180102 Tuto kompletní metodiku sběru dat vydal, na základě

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx

Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Nastavení lokálního úložiště certifikátů v OSx Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor

Více

Postup nastavení: 1. Spusťte MS Outlook 2010. 2. V horním menu klikněte položku Soubor a následně z levého menu vyberte Informace.

Postup nastavení: 1. Spusťte MS Outlook 2010. 2. V horním menu klikněte položku Soubor a následně z levého menu vyberte Informace. Nastavení MS Outlook 2010 pro použití SMTP serveru Obsah 1. Varianta bez autentizace a šifrování přenosu... 2 1.1. Nastavení e-mailového klienta... 2 2. Varianta s autentizací a šifrováním přenosu... 5

Více

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE

Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Instalace souborů VHOPE a souborů knihovny VHOPE Krok 1, instalace VHOPE Než budete moci používat prezentační materiály na tomto disku USB, je nutné na počítač nainstalovat aplikaci VHOPE. Uživatelům,

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu.

Úvodní příručka. Správa souborů Kliknutím na kartu Soubor můžete otevřít, uložit, vytisknout a spravovat své soubory Wordu. Úvodní příručka Microsoft Word 2013 vypadá jinak než ve starších verzích, proto jsme vytvořili tuto příručku, která vám pomůže se s ním rychle seznámit. Panel nástrojů Rychlý přístup Příkazy tady umístěné

Více

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání

2. Kontakty. 1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 3. Volání Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

PDF Creator. Instalace PDF Creatoru. Proč právě tento software? Vlastní instalace

PDF Creator. Instalace PDF Creatoru. Proč právě tento software? Vlastní instalace PDF Creator Proč právě tento software? Dlouhodobě jsme testovali freewarové programy pro tvorbu pdf souborů. Jako nejlepší ze skupiny programů zdarma se jeví PDF Creator. Je sice složitější na nastavení,

Více

Územní plán Ústí nad Labem

Územní plán Ústí nad Labem mapová aplikace Územní plán Ústí nad Labem Návod na ovládání veřejné mapové aplikace: Územní plán Ústí nad Labem Logo, název Panel nástrojů Vrstvy Odkazy Výběr podkladové mapy Rychlá navigace Hledání Obsah

Více

Uživatelská příručka T UC-One pro windows

Uživatelská příručka T UC-One pro windows Co je to T UC-One? T UC-One poskytuje koncovým uživatelům jednotnou komunikaci (UC) skrz všední mobily (tablety a mobilní telefony) a počítačové platformy (počítače a notebooky) včetně Windows, Mac, ios

Více

2.1. Stáhneme si do počítače instalační soubor InstalImesVodne.exe zde

2.1. Stáhneme si do počítače instalační soubor InstalImesVodne.exe zde 1. Návod instalace demoverze Vodné IMES Databáze demoverze Vodné IMES je uložena na serverech (cloudu) naší společnosti. Jedná se o databázi SQL serveru. Přihlášení probíhá na náš cloudový server na zkušební

Více

Formátování pomocí stylů

Formátování pomocí stylů Styly a šablony Styly, šablony a témata Formátování dokumentu pomocí standardních nástrojů (přímé formátování) (Podokno úloh Zobrazit formátování): textu jsou přiřazeny parametry (font, velikost, barva,

Více

Nastavení lokálního úložiště certifikátů

Nastavení lokálního úložiště certifikátů Nastavení lokálního úložiště certifikátů Aby bylo možné používat lokální úložiště, je nezbytné vytvořit zálohu privátní části elektronického podpisu, tj. soubor s koncovou *.pfx, nebo *.p12. Soubor je

Více

Jak nastavit elektronickou poštu při využívání služeb sítě FDLnet.CZ

Jak nastavit elektronickou poštu při využívání služeb sítě FDLnet.CZ Jak nastavit elektronickou poštu při využívání služeb sítě FDLnet.CZ Pro zajištění správné funkcionality elektronické pošty při využívání služeb sítě FDLnet.CZ je třeba nastavit poštovní klienty, kteří

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie

Microsoft. Word. Hromadná korespondence. Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Microsoft Word Hromadná korespondence Mgr. Jan Veverka Střední odborná škola sociální Evangelická akademie Hromadná korespondence Funkce hromadná korespondence umožňuje vytvoření malé databáze (tabulky)

Více

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS

Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS 1 5. 6. 7. 8. Základní nastavení telefonu Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení SIM karty SMS a MMS Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 32 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

1 Příručka používání Google Apps

1 Příručka používání Google Apps 1 Příručka používání Google Apps Tento manuál vznikl pro účel seznámení se základní funkčností balíku Google Apps a má za úkol Vás seznámit s principy používání jednotlivých služeb (Gmail, Kalendáře, Disk).

Více

M E T O D I K A W I K I

M E T O D I K A W I K I M E T O D I K A W I K I STŘEDNÍ ŠKOLY INFORMATIKY A SPOJŮ, BRNO, ČICHNOVA 23 NÁPOVĚDA OBSAH Webové stránky Střední školy informatiky a spojů, Brno, Čichnova 23... 3 Moje stránka... 6 Přihlášení... 6 Po

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah

Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah Informace k přihlášení do aplikace REGIS Obsah 1. Kvalifikovaný certifikát... 2 1.1. Základní informace... 2 1.2. Instalace kvalifikovaného certifikátu... 2 2. Podpůrné certifikáty... 5 2.1. Stažení podpůrných

Více

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5

Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Rejstřík Úvod...1 Instalace...1 Popis funkcí...2 Hlavní obrazovka...2 Menu...3 Práce s aplikací - příklad...5 Úvod Správcovská aplikace slouží k vytvoření vstupního a zašifrovaného souboru pro odečtovou

Více

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu

Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Použití Office 365 na iphonu nebo ipadu Úvodní příručka Kontrola e-mailů iphone nebo ipad si můžete nastavit tak, aby odesílal a přijímal poštu z vašeho účtu Office 365. Kontrola kalendáře z libovolného

Více

Nastavení pošty v Outlook Express pod Windows XP :

Nastavení pošty v Outlook Express pod Windows XP : Nastavení pošty v Outlook Express pod Windows XP : Při nastavování e-mailového klienta Microsoft Outlook Express pod Windows XP budeme postupovat přesně podle následujících obrázků.(podobně to bude i u

Více

MS OFFICE POWER POINT 2010

MS OFFICE POWER POINT 2010 MS OFFICE POWER POINT 2010 Program Power Point patří do rodiny programů Microsoft Office a slouží ke tvorbě prezentací. Prezentace je tvořena snímky, které jsou postupně zobrazovány a to buď po nějaké

Více

7. Windows Live Messenger

7. Windows Live Messenger 1 z 14 30.1.2010 17:13 30. ledna 2010 Zaregistrovat se Přihlásit se Hledat: v internetu na portálu OK Hlavní stránka Klientské OS a aplikace Serverové OS a technologie Microsoft Live@edu Semináře/Akce

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Zap./Vyp.

Více

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS

Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS Obsah: 1. Nastavení Internet Exploreru pro vstup do IS ARGIS... 3 1.1. Postup uživatele při umístění IS ARGIS do zóny důvěryhodných serverů... 3 1.2.

Více

3. Vložíte baterku. 4.

3. Vložíte baterku. 4. 1 z 34 6. 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení účtu v Google Play Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení

Více

Nastavení e-mailové schránky

Nastavení e-mailové schránky Windows Live Essentials lze zdarma nainstalovat na operační systémy Windows XP, Vista a samozřejmě i Windows 7. V OS Windows 7 nenajdete defaultní e-mailovou aplikaci. Kromě práce s elektronickou poštou

Více

Archiv elektronických dokumentů Zela

Archiv elektronických dokumentů Zela Archiv elektronických dokumentů Zela Instalace po rozbalení servisního balíčku 38 se automaticky spustí instalační program, který nainstaluje potřebné moduly pro provoz archivu dokumentů. Tyto moduly je

Více

1.2 Nastavení datové schránky

1.2 Nastavení datové schránky 1.2 Nastavení datové schránky Důležitou částí systému datových schránek je samotné uživatelské nastavení datové schránky. Mezi jeho nejvýznamnější prvky pak patří nastavení upozorňování o příchozích zprávách

Více

Návod na používání webmailu

Návod na používání webmailu Návod na používání webmailu Každý student a zaměstnanec UTB má svoji vlastní školní e-mailovou schránku. K té se lze připojit buď pomocí webového klienta http://webmail.utb.cz, nebo libovolného e-mailového

Více

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 37 Základní nastavení tabletu Vložení SIM Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 39 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

ČSOB Business Connector Instalační příručka

ČSOB Business Connector Instalační příručka ČSOB Business Connector Instalační příručka Obsah 1 Úvod... 2 2 Získání komerčního serverového certifikátu... 2 2.1 Vytvoření žádosti o certifikát v počítači... 2 2.2 Instalace certifikátu do počítače...

Více

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o.

Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. Číslo projektu Název školy Název Materiálu Autor Tematický okruh Ročník Datum tvorby Anotace Zdroje CZ.1.07/1.5.00/34.0499 Soukromá střední odborná škola Frýdek-Místek, s.r.o. VY_32_INOVACE_117_ IVT_OUTLOOK_09

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 28 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Zapnutí telefonu a PIN Vložení paměťové karty Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky Volání

Více

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení

Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení 1 6. 7. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí tabletu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do tabletu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky SMS

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 38 Základní nastavení telefonu Vložení SIM a paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3. Volání Nastavení

Více

Rozvodnice design verze 3.1

Rozvodnice design verze 3.1 Rozvodnice design verze 3.1 (rozvodnice Opale, Pragma a Kaedra) Leden 2007 1 Úvod Program Rozvodnice design je určen pro rychlý návrh a specifikaci rozvodnic MiniOpale, MiniPragma, Pragma a Kaedra Popis

Více

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání

1. Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN. 2. Kontakty. 3. Volání 1 z 42 Základní nastavení telefonu Vložení SIM karty Vložení paměťové karty Zapnutí telefonu a PIN Kontakty Kopírování ze SIM karty do telefonu Založení nového kontaktu Upravení kontaktu včetně fotky 3.

Více

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor

Návod pro použití Plug-in SMS Operátor Verze: 1.06 Strana: 1 / 17 Návod pro použití Plug-in SMS Operátor 1. Co to je Plug-in modul SMS Operátor? Plug-in modul (zásuvkový modul) do aplikace MS Outlook slouží k rozšíření možností aplikace MS

Více

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě

Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě 1 7. 8. Aplikace Vyhledání a stažení aplikace Založení BlackBerry ID Internet Nastavení e-mailu Zap./Vyp. přístupového bodu Přihlášení do Wi-Fi sítě Zap./Vyp. internetu v zahraničí Nastavení internetu

Více

Zálohování ů pomocí klienta Mozilla Thunderbird

Zálohování  ů pomocí klienta Mozilla Thunderbird Zálohování e-mailů pomocí klienta Mozilla Thunderbird zcela subjektivně dle Milana Zajíčka L.P. 2016 ve svátek sv. Hilariona, patrona úcty k obrazům (věřím, že včetně těch elektronických) Úvod Autor tohoto

Více

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel

Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Začínáme pracovat s tabulkovým procesorem MS Excel Nejtypičtějším představitelem tabulkových procesorů je MS Excel. Je to pokročilý nástroj pro tvorbu jednoduchých i složitých výpočtů a grafů. Program

Více

Pro vytvoření zdrojového souboru použít export GEOPORTAL, který obsahuje i adresy na webové stránky s válečnými hroby.

Pro vytvoření zdrojového souboru použít export GEOPORTAL, který obsahuje i adresy na webové stránky s válečnými hroby. Válečné hroby v chytrém telefonu Postup je zpracován pro ORP Praha 3, ale je jej možno aplikovat i pro stupeň kraj (kromě Středočeského kraje, u kterého je pro velké množství lokalit nutné rozdělit zdrojový

Více

Instalace Linuxu Ubuntu v programu VirtualBox

Instalace Linuxu Ubuntu v programu VirtualBox Instalace Linuxu Ubuntu 12.04 v programu VirtualBox Příprava instalace Stisknout Nový Stisknout další 24.5.2012 1 z 22 Vyplnit Název, v našem příkladu Ubuntu 12.04 Zvolit Operační systém, v našem případě

Více

ABRA Software a.s. ABRA on- line

ABRA Software a.s. ABRA on- line ABRA Software a.s. ABRA online ÚVOD 2 2.1 ABRA on-line - úvod 1 ČÁST 1 2 1.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené aplikace z prostředí OS MS Windows 1 ČÁST 2 11 2.1 ABRA on-line - připojení do vzdálené

Více

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload

Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Postup při zasílání dokumentů smluvních partnerů České pojišťovny prostřednictvím aplikace externí upload Aplikaci spustíte dvojklikem na ikonu s logem ČP Upload zobrazí se následující okno aplikace: Pro

Více

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4.

2. SMS a MMS. 3. Základní nastavení tabletu. Nastavení střediska zpráv Nastavení MMS Nastavení tónů Upozornění o doručení SMS. 4. 1 z 29 Volání Hlasitý hovor Zobrazení kontaktů při volání Nastavení hlasitosti hovoru Zobrazení klávesnice při volání Přidržení hovoru Číslo hlasové schránky Nastavení vyzvánění SMS a MMS Nastavení střediska

Více

František Hudek. červen ročník

František Hudek. červen ročník VY_32_INOVACE_FH18_WIN Jméno autora výukového materiálu Datum (období), ve kterém byl VM vytvořen Ročník, pro který je VM určen Vzdělávací oblast, obor, okruh, téma Anotace František Hudek červen 2013

Více