XCAM1 Video Color Camera

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "XCAM1 Video Color Camera"

Transkript

1 XCAM1 Video Color Camera Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k manipulaci. Pamatujte na to, i když tento produkt předáte další osobě. Uschovejte proto tento návod k obsluze pro dodatečné prostudování! Úvod

2 Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil XCAM1 barevnou videokameru. S tímto systémem jste získali přístroj, který byl konstruován podle stavu současné techniky. Tento přístroj splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. Shoda byla prokázána, odpovídající prohlášení a podklady jsou uloženy u výrobce. Aby se zachoval tento stav a byl zajištěn bezpečný provoz, musíte jako uživatel dodržovat tento návod k obsluze! Před připojením si prosím důkladně přečtěte následující návod k obsluze, popř. před uvedením do provozu. Nepopisuje vám jen průběh obsluhy, ale současně vám slouží plně využívat všechny technické možnosti systému. Pokud by někdy bylo zapotřebí systém technicky prověřit nebo provést opravu, je vám k dispozici naše oddělení služeb zákazníkům, jakož i zákaznický servis. Proto bychom vás chtěli požádat, abyste uchovávali originální balení, aby byl systém chráněn při transportu před poškozením. Pozor! Bezpodmínečně přečtěte: V případě škod, které vzniknou nedodržením návodu k obsluze, zaniká nárok na záruku! Za následující škody, které z toho vyplývají, nepřebíráme žádné ručení. Správné použití Rozsah použití barevné kamery zahrnuje monitoring objektů. Obrazový a zvukový přenos k dohlížecímu monitoru nastává kabelovým připojením. Barevná kamera je koncipována pro připojení na videopřístroje, popř. pro audiovstup TV-přístroje nebo videorekordéru. Provoz barevné kamery je schválen pouze s propojením s dodaným zásuvkovým napájecím zdrojem. Zásuvkový napájecí zdroj je vhodný jen pro připojení na domácí běžnou síťovou zásuvku veřejné elektrické sítě s 230 volty/50 Hz (10/16 A) střídavého napětí. Provoz ve venkovním prostoru je možný pouze na chráněném montážním místě před povětrnostními vlivy bez přímého slunečního záření. Barevná kamera nesmí být v žádném případě vystavena dešti nebo stříkající vodě. Kamera musí být stále v provozu, tím je zamezeno vlastním ohřevem tvorbě kondenzované vody Napájecí zdroj barevné kamery nesmí být vystaven venkovnímu prostředí. Přístroj není vhodný pro průmyslové nasazení. Jiné použití, než jak bylo v předchozím textu popsáno vede k poškození tohoto produktu, kromě toho je toto spojeno s nebezpečím, jako např. elektrický zkrat, požár, elektrický úder apod. Celkový produkt nesmí být pozměňován popř. přestavován a kryt nesmí být otevírán! Je třeba řídit se bezpečnostními pokyny! Obsah:

3 1. Popis produktu Rozsah dodávky Bezpečnostní a výstražné pokyny Přípojkové a obslužné prvky Instalace a připojení přístrojů Uvedení do provozu Údržba a péče Odstranění závad Ekologická likvidace Technické údaje Popis produktu Barevná kamera XCAM1 se skládá z jednoho C-Mos kamerového modulu v plastikovém krytu s nastavitelným kamerovým držákem. Viodeovýstupy a audiovýstupy probíhají přes chinch-konektor přiloženého kabelu adaptéru. Připojení napájecího zdroje se provádí prostřednictvím DC-zdířky na kabelu adaptéru. Při provozu barevné kamery na videovysílači VT30A (běžně k zakoupení), může být použit napájecí zdroj vysílače. Charakteristika vybavení: C-Mos barevná kamera Jednoduché uvedení do provozu prostřednictvím konektorově ukončených připojení Možné montáže ve venkovních prostorách chráněných proti povětrnostním vlivům Malé rozměry kamery Jednoduché nastavení dosahu kamery 2. Rozsah dodávky 1 Barevná kamera s nástěnným držákem a přípojným vedením 1 Zásuvkový napájecí zdroj 1 Kabel adaptéru s přípojnou vidlicí 1 Návod k obsluze 3. Bezpečnostní a výstražné pokyny Zásuvkový napájecí zdroj je konstruován v ochranné třídě II. Jako zdroje proudu pro zásuvkový napájecí zdroj smí být použita pouze 230 V síťová zásuvka veřejné zásobovací sítě. Nikdy se nepokoušejte provozovat přístroj na jiné napětí.

4 K dodávce elektrického proudu barevné kamery smí být použit jen příslušný zásuvkový napájecí zdroj, obsažený v rozsahu dodávky. Ujistěte se, že jsou všechna elektrická připojení a spojovací vedení mezi barevnou kamerou a připojenými přístroji podle předpisů a v souladu s návodem k obsluze. Máte-li pochybnosti nad pracovním postupem, bezpečností nebo připojením přístrojů, obraťte se na odborný personál. Neprovozujte přístroje bez dozoru. Při odkrytí ochranných krytů nebo vyjímání dílů, s výjimkou je-li to ručně možné, se mohou vyskytovat obnažené díly pod napětím. Před doladěním, údržbou, odstraněním závady nebo výměnou dílů nebo modulů, musí být přístroje odpojeny od všech zdrojů napětí, jeli žádoucí otevření přístrojů. Je-li nevyhnutelná údržba nebo oprava na otevřeném přístroji pod napětím, smí být toto prováděno pouze odborným personálem, který je seznámen s nebezpečím, popř. s příslušnými předpisy, které jsou s tím spojeny (VDE 0100 popř. 0701). Kondenzátory v přístrojích mohou být ještě nabity, i když byly odpojeny od všech zdrojů napětí. Zásuvkové napájecí zdroje nesmějí být nikdy s mokrýma rukama vytahovány nebo zastrkovány. Nikdy nevytahujte zásuvkové napájecí zdroje za kabel, vytahujte zásuvkové napájecí zdroje vždy jen za plastikový kryt zástrčky ze zásuvky. Z bezpečnostních důvodů vytahujte při bouřce zásuvkové napájecí zdroje ze síťové zásuvky. Při instalaci přístroje dbejte na to, aby připojovací kabel nebyl skřípnutý nebo poškozen ostrými hranami. Při delším nepoužívání přístroje vytahujte zásuvkové napájecí zdroje ze síťové zásuvky. Dříve než se pustíte do čištění přístroje, vždy vytahujte zásuvkové napájecí zdroje ze síťové zásuvky. Nikdy sami nevyměňujte poškozené přípojné vedení. V takovém případě odpojte zásuvkové napájecí zdroje od elektrické sítě a přineste přístroje do odborného servisu. V průmyslových zařízeních se musí dodržovat bezpečnostní předpisy spolku průmyslových oborových družstev pro elektrická zařízení a provozní prostředky.

5 Předpokládá-li se, že již není možný bezpečný provoz, je potom třeba přístroje vysadit a zajistit proti neúmyslnému provozu. Předpokládá se, že již není možný bezpečný provoz, když: přístroje nebo přípojná vedení vykazují viditelná poškození přístroje již nepracují jsou přístroje po delším skladování za nepříznivých podmínek jsou přístroje po těžkých transportních zatíženích. Elektrické přístroje nenáleží do dětských rukou. V přítomnosti dětí věnujte obzvlášť pozornost, neboť děti se mohou pokoušet zastrkávat předměty přístrojovými otvory do přístroje. Vzniká tím nebezpečí životu nebezpečného elektrického úrazu. Nikdy nepřelévejte tekutiny nad přístroji. Dojde-li přece jen k takovému případu, okamžitě vytáhněte zástrčky ze zásuvky a poraďte se s oborníkem. Hrozí velké nebezpečí požáru nebo životu nebezpečného elektrického úderu. Dbejte na dostatečné větrání přístroje. Nikdy nepřikrývejte nebo neblokujte vzduchové ventilační štěrbiny přístroje. Při instalaci přístroje je třeba zajistit dostatečné větrání popř. odvětrání přístroje. Zamezte silným mechanickým zatížením, jakož i vysokým teplotám, silným vibracím nebo vysoké vlhkosti, což může přístroje poškodit. Nikdy neuvádějte přístroje hned do provozu, když byly přeneseny z chladné do teplé místnosti. Kondenzovaná voda, která při tom vznikne, může za jistých podmínek přístroje poškodit. Ponechejte přístroje bez proudu ohřát na pokojovou teplotu. Počkejte, dokud se kondenzovaná voda neodpaří. Nikdy nestavte přístroje na nestabilní podklad. Spadnutím přístroje by mohlo dojít ke zranění osob. Dbejte též bezpečnostních předpisů a návodů k obsluze ostatních připojených přístrojů. Neponechávejte obalový materiál ležet bez dozoru, plastikové folie / sáčky, apod. styroporové díly by se mohly stát dětem nebezpečnými hračkami. Při silném rušení (radiový přístroj, apod.) může přístroj vykazovat nežádoucí reakce. Pokuste se odstranit zdroj rušení nebo změňte pozici barevné kamery. Nasazení monitoringové sady nemůže nahradit osobní dozor dětí, lidem vyžadující péči, nýbrž jen podpořit. Není-li vám jasné správné připojení nebo vyskytnou-li se otázky, které nejsou zodpovězeny v průběhu návodu k obsluze, obraťte se prosím na naší technickou poradnu nebo na jiného odborníka.

6 4. Přípojkové a obslužné prvky (Viz. obrázek na protilehlé straně) 1. Kamerový kryt V kamerovém krytu se nachází vedle C-Mos kamerového modulu ještě mikrofon, potřebný pro přenos zvuku. 2. Kamerový držák Kamerový držák, vybavený dvěma klouby, umožňuje individuální nastavení zorného úhlu kamery. Po provedeném přesném nastavení může být kamerový držák s pomocí obou upevňovacích šroubů, na kloubech pevně utažen. 3. Montážní deska Na montážní desce se nacházejí dva vyvrtané otvory. Prostřednictvím těchto otvorů je kamerová jednotka s pomocí přiložených šroubů pevně přišroubovaná k podkladu. 4. Přípojné vedení Prostřednictvím plochého kabelu (6 kabelových žil) dochází k napájení kamery, jakož i k přenosu video- a audiosignálů. 5. Přípojná vidlice RJ 11 (6P 6C) S tímto konektorem je barevná kamera připojena na kabel adaptéru. 6. Adaptérový videokonektor Připojovací zdířka pro kamerové vedení s videovýstupem (chinch) 7. Audiopřipojení Přípojná vidlice pro zvukové signály (chinch) 8. DC přípojná vidlice Při nasazení videovysílače VT 30 A může přes tento DC konektor nízkého napětí probíhat napájení vysílače. Napájecí zdroj vysílače je v tomto případě připojen na DC připojovací zdířku kabelu adaptéru. Není-li nasazen žádný videovysílač, zůstává DC přípojná vidlice nevyužita. 9. DC Připojovací zdířka Na tuto zdířku je připojen napájecí zdroj 12 V DC k napájení barevné kamery XCAM Zásuvkový napájecí zdroj 12 V DC zásuvkový napájecí zdroj slouží k napájení kamery. 5. Instalace a připojení přístrojů Najděte si vhodné místo instalace, ze kterého má být požadovaný objekt střežen. Před pevnou montáží kamery se doporučuje provést zkušební provoz.

7 Připojení barevné kamery Připojte barevnou kameru k videokonektoru adaptéru (6). Připojte videokonektor adaptéru (6) k videovstupu chinch dohlížecího monitoru nebo k televiznímu přijímači. Má-li váš přístroj jen scart-vstup (21-pólová zdířka), použijte jeden chinch-scartadaptér (Conrad obj. č.: ). Propojte audio-přípojnou vidlici (7) s chinchaudiovstupem dohlížecího monitoru, televizního přijímače nebo chinch-scartadaptéru. Konektor nízkého napětí napájecího zdroje může být připojen pouze na zdířku proudového zdroje kabelu adaptéru (9), a napájecí zdroj zastrčen do zásuvky s ochranným kontaktem. Pozor! Aby se zabránilo deformacím nebo nesprávným přizpůsobením, které mohou vést k poškození přístrojů, smí být připojovací audio- nebo videozdířka přijímače spojena pouze s audio- nebo videovstupem monitoru, televizního přijímače nebo videorekordéru. Není-li vám jasné připojení, spojte se s naší technickou poradnou nebo s jiným odborníkem. Zapněte nyní dohlížecí monitor popř. televizní přijímač a vyhledejte AV-vstup jako zdroj obrazu. Při správném připojení a správném nastavení můžete nyní vidět obraz barevné kamery, a stanovit optimální montážní místo. Ke konečné montáži barevné kamery je třeba napájecí zdroj opět odpojit od 230V sítě. Instalace barevné kamery V případě potřeby může být kamera instalována na místě ve venkovním prostoru, chráněném před povětrnostními vlivy. Dodaný plastikový kryt v tomto případě zůstává na kameře. Zabraňte přímému slunečnímu záření na kameru. Kamera nesmí být vystavena ani dešti ani stříkající vodě. Zásuvkový napájecí zdroj barevné kamery je dimenzován pouze pro interiér. Potřebná kabelová provedení musí být v případě potřeby vytvořena. Pokyn Kamera nesmí být nasměrována na ostré sluneční světlo nebo na silné osvětlení, jelikož tím může být obraz přemodulován. Měřítko vzdálenosti přenášejte s pomocí malého šroubováku a montážní výšku prostřednictvím upevňovacích otvorů barevné kamery na podklad. Pozor! Před provedením upevňovacích otvorů a zašroubováním šroubů, se ujistěte, že nejsou poškozeny žádné elektrické kabely, vedení apod. Pevně přišroubujte kameru pomocí přiložených šroubů a hmoždinek s podkladem. Nyní může být kamerový držák optimálně nastaven a pevně utažen.

8 6. Uvedení do provozu Zastrčte zásuvkový napájecí zdroj barevné kamery opět do zásuvky. Zapněte dohlížecí monitor. Vyhledejte na dohlížecím monitoru vstup, na kterém byl připojen přijímač monitorovací sady. Optimalizujte orientaci barevné kamery. Pevně utáhněte zajišťovací šrouby na držáku kamery (2) s pomocí křížového šroubováku. Při delším nepoužívání systému vytáhněte vždy zásuvkové napájecí zdroje ze zásuvky. 7. Údržba a péče Přístroje nevyžadují údržbu, proto je nikdy neotvírejte. Otevřením zaniká nárok na záruku. Z vnějšku by měly být přístroje očištěny jen měkkou, suchou textilií nebo štětečkem. V žádném případě nepoužívejte agresivní čistící prostředky nebo chemické roztoky, jelikož by mohly být poškozeny povrchy krytů. 8. Odstranění závad Žádný obraz a zvuk Barevná kamera není zásobována proudem. Zásuvkový napájecí zdroj není eventl. správně zapojen. Konektory nízkého napětí nemají žádný správný kontakt. Planoucí obraz Silné bodové světlo nebo umělé osvětlení v dosahu kamery. Normální zvuk, tmavý nebo světlý obraz Dosah kamery není správně prosvětlený Dohlížecí monitor je chybně nastaven (seřídit zářivost a kontrast). Silné bodové světlo nebo umělé osvětlení v dosahu kamery Obraz je na dohlížecím monitoru příliš úzce reprodukován nebo je zvuk potichu/zkreslen Dohlížecí monitor je nesprávně nastaven (šířka obrazu).

9 Zabíhá obraz Dohlížecí monitor je nesprávně nastaven (vertikální stabilizace obrazu). 9. Ekologická likvidace Není-li již dál XCAM1 barevná kamera provozuschopná a již není možná další oprava, dbejte prosím při likvidaci všeobecně platných zákonných ustanovení. 10. Technické údaje Barevná kamera Provozní napětí 12 V DC (zásuvkový napájecí zdroj) Spotřeba proudu Ca. 34 ma Světelná citlivost černá/bílá 7 lux Barva 20 lux Kamera C-Mos-chip 1/3 Zorný úhel 53 Výstupní videoúroveň 1 Vpp Videoimpedance 75 ohm Přijímač audiovýstupu Vhodný pro chinch-audiovstupy Přijímač videovýstupu Vhodný pro AV-videovstupy Délka přípojného vedení Ca. 13 m Hmotnost bez kabelu 40 g Rozměry ŠxVxH 38 mm x 43 mm x 80 mm Zásuvkový napájecí zdroj Vstupní napětí Výstupní napětí Výstupní proud Rozměry ŠxVxH (bez síťové zástrčky) Délka přípojného vedení nízkého napětí Hmotnost 230 V AC 50 Hz 12.0 V DC 200 ma 45 mm x 65 mm x 40 mm Ca. 200 cm 300 g

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Obj. č.: 75 02 69 Úvod: Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil digitální barevnou kameru odolnou proti povětrnostním vlivům. S tímto systémem jste získali

Více

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem NÁVOD K OBSLUZE ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem Obj. č.: 75 21 85 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i

Více

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ Obj. č.: 13 04 28 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Popis produktu... 2 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní a riziková

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 75 08 82 2 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte

Více

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči NÁVOD K OBSLUZE Skrytá kamera v kouřovém hlásiči Obj. č.: 75 03 47 OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití kamery... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Uvedení kamery do provozu... 4 Připojení kamery... 4 Nastavení...

Více

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268 1 NÁVOD K OBSLUZE MINIKAMERA Obj.č.: 750 268 1. ÚVOD Vážený zákazníku, děkujeme Vám za koupi hodnotné mini-kamery. S tímto systémem jste obdržel výrobek, který je vyroben podle současného stavu techniky.tento

Více

Stereofonní radiová sluchátka

Stereofonní radiová sluchátka Stereofonní radiová sluchátka Obj. č.: 35 01 15 Tento návod k obsluze náleží k produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k zacházení. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 NÁVOD K OBSLUZE DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 Obj. č.: 26 40 06 Výtisk: Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH. 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený Jsou vyhrazena

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 08/00 Obj. č.: 62 00 87 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Bezpečnostní upozornění...2 Popis produktu...3 Rozsah dodávky...3 Montáž...3 Elektrické připojení...4 Vložení

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 01/04 Obj. č.: 67 13 05 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Vložení/výměna osvětlovacího prostředku... 4 Instalace a připojení... 4 Zapnutí/vypnutí...

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 07/04. Obj. č.: 75 06 02

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 07/04. Obj. č.: 75 06 02 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 07/04 Obj. č.: 75 06 02 OBSAH Strana: Úvod...3 Účel použití...3 Přípojné a obslužné prvky...3 Rádiová kamera...3 Rádiový přijímač...4 Bezpečnostní a riziková upozornění...4

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 18 49 85 K přímému provozu světelné diody (LED) nebo nízkonapěťové světelné diody (low-current-led) na 230 V/AC síťové napětí. Technické údaje: Napájecí napětí 230 V/AC

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná

NÁVOD K OBSLUZE. Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná NÁVOD K OBSLUZE Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná Obj.č. 750341, Obj.č. 750342 Tento Návod k obsluze patří pouze k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění o uvedení přístroje do provozu a

Více

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor

PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor PV-EV-12A Aktívní 12 reproduktor 10007199 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu.prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Solární ultrazvukový plašič ptáků

Solární ultrazvukový plašič ptáků www.mojenakupy.cz Solární ultrazvukový plašič ptáků Objednací číslo: GX-04 Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil produkt, který byl konstruován dle současné nejmodernější techniky. Aby se zachoval

Více

Napájecí zdroj Typ 5311.0

Napájecí zdroj Typ 5311.0 NÁVOD K OBSLUZE Napájecí zdroj Typ 5311.0 Obj. č.: 51 77 90 Přečtěte si pečlivě před prvním použitím napájecího zdroje tento návod k obsluze. Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu, zaniká nárok na

Více

Solární nabíječka pro mobilní telefony. Obj. č. 76 83 35. Návod k použití

Solární nabíječka pro mobilní telefony. Obj. č. 76 83 35. Návod k použití Verze z 08/09 Solární nabíječka pro mobilní telefony Obj. č. 76 83 35 Návod k použití Důležité upozornění: Vážený zákazníku, Naneštěstí došlo k záměně označení dvou DC zásuvek. Správná interpretace: USB-plug

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový telefonní vysílač signálu Obj. č.: 92 14 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

Reproduktory HTS HTS - 402SV stříbrný obj. č HTS - 402BK černý obj. č

Reproduktory HTS HTS - 402SV stříbrný obj. č HTS - 402BK černý obj. č Verze z 09/09 Reproduktory HTS - 402 HTS - 402SV stříbrný obj. č. 34 50 38 HTS - 402BK černý obj. č. 34 51 17 Návod k použití Účel použití Reproduktor HTS-402 je určen pro převodu výstupních elektrických

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54 Kapesní akumulátorová svítilna Obj.č.: 84 00 54 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a údržbě. Budete jej také potřebovat, budete-li tento výrobek

Více

BT mini stereo zosilnovac

BT mini stereo zosilnovac BT mini stereo zosilnovac 10029104 10029105 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 01/04. Obj. č.: 75 06 04

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 01/04. Obj. č.: 75 06 04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/04 Obj. č.: 75 06 04 Monitorovací systém s dvojitým využitím. Neboť na monitoru můžete přijímat nejen obraz a zvuk bezdrátovou rádiovou kamerou. V případě potřeby jednoduše přepněte

Více

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII Nástěnná lampa Retro cs Návod k montáži 92326HB22XVIII 2017-12 K tomuto návodu Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 96228HB43XVIII 2018-01 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si prosím pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a výrobek používejte pouze tak,

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

Elektronický plašič ptáků

Elektronický plašič ptáků www.mojenakupy.cz Elektronický plašič ptáků Objednací číslo: LS-2001 Návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Dbejte na to, i když tento produkt

Více

Indukční deska

Indukční deska Indukční deska 10012197 Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody způsobené

Více

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ

VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ VENKOVNÍ IR KAMERA VS-1132NSNH-2LL PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané provozní podmínky

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 30 15 65 Přední strana 2 Zadní strana ÚČEL POUŽITÍ Výkonový koncový stupeň slouží k zesílení nízkoúrovňových audiosignálů v domácích popř. poloprofesionálních zvukových

Více

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:

PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.: PDX015 USB Phono Zesilovač Ref. č.:172.775 UŽIVATELSKÝ MANUÁL V1.1 2 CZ Blahopřejeme k nákupu tohoto produktu Power Dynamics. Před použitím produktu si důkladně přečtěte tuto příručku, abyste mohli plně

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/04. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/04. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/04 Obj. č.: 35 07 05 OBSAH: Strana: Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Popis funkce... 4 Uvedení do provozu... 4 Instalace... 4 Vložení baterií pro dálkové ovládání...

Více

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze

Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Chladič na víno a šampaňské Návod k obsluze Před uvedením tohoto výrobku do provozu se, prosím, seznamte s návodem k jeho obsluze, a to i v případě, že jste již obeznámeni s používáním výrobků podobného

Více

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM NÁVOD K OBSLUZE Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM Obj. č.: 750483 2 OBSAH: Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Funkční

Více

USB nabíječka. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 87924HB66XVI

USB nabíječka. Návod k použití. Tchibo GmbH D Hamburg 87924HB66XVI USB nabíječka Návod k použití Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 87924HB66XVI 2016-06 333 072 Bezpečnostní pokyny Přečtěte si pozorně bezpečnostní pokyny a používejte výrobek pouze tak, jak je popsáno v tomto

Více

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité

Více

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-40Q. Instalační manuál Návod k použití

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-40Q. Instalační manuál Návod k použití Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-40Q Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité

Více

Obj. č.: 750 478 barevná kamera 750 479 černobílá kamera

Obj. č.: 750 478 barevná kamera 750 479 černobílá kamera NÁVOD K OBSLUZE Barevná kamera s infra paprskem PAL KC- R 4110 Černobílá kamera s infra paprskem CCIR KB-R3138 Obj. č.: 750 478 barevná kamera 750 479 černobílá kamera Barevná i černobílá kamera je určena

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 51 05 06 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Set Basskick. Návod k použití

Set Basskick. Návod k použití Set Basskick Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení tohoto setu, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento návod k použití. Děkujeme.

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 93594HB1XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 93594HB1XVIII 2017-10 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ

VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ VNITŘNÍ DOME KAMERA VS-D210SNH-2 PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Chraňte kameru před deštěm a vlhkostí.

Více

EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx

EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx VENKOVNÍ IR KAMERA EN-CI20K-xx / EN-VI30K-xx / EN-VI50K-xx PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

ZAŘIZENÍ NA VÝROKU LEDU KLARSTEIN GLACE 88R, 12W ČERVENÝ. Návod na použití

ZAŘIZENÍ NA VÝROKU LEDU KLARSTEIN GLACE 88R, 12W ČERVENÝ. Návod na použití ZAŘIZENÍ NA VÝROKU LEDU KLARSTEIN GLACE 88R, 12W ČERVENÝ Návod na použití 10006248 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 88 64 2 OBSAH: Strana Účel použití... 2 Uvedení do provozu... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Popis funkcí a upozornění k měření... 4 Upozornění k měření... 5 Technické údaje...

Více

Chladnička

Chladnička Chladnička 10010816 10033190 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny k montáži, aby se zabránilo škodám na zařízení.

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 91709HB54XVII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 85 24 04 2 Obr. 1 T25 Obr. 2 T30 Obr. 3 Obr. 4 Obr. 5 Před uvedením do provozu si prosím přečtěte kompletní návod, obsahuje důležitá upozornění ke správnému provozu,

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX

Závěsné svítidlo. Návod k montáži HB54XIX Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 100240HB54XIX 2019-05 Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak je popsáno

Více

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU

Netcom100. pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás (2008/09) CZ/PL/HU Netcom100 pl Instrukcja instalacji 2 cs Návod na instalaci 12 hu Szerelési utasítás 22 CZ/PL/HU Obsah Obsah 1 ezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů..........................13 1.1 Použité symboly..............

Více

NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716PW SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU

NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716PW SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU NÁVOD K POUŽITÍ SBV 716PW SADA BAREVNÉHO VIDEOTELEFONU OBSAH strana 1.Funkce 2 2.Informace o provedení venkovní kamery 2 3. Informace o provedení vnitřního monitoru 2 4. Instalace vnitřního monitoru 3

Více

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla.

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla. ; SkyFunk MRC Tento návod je určen i pro model SkyFunk MRC, který má stejné funkce i parametry, používá však v zapojení jiné konektory, viz obrázek na konci návodu. 1. Bezpečnost práce se zařízením Neodstraňujte

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 Dveřní domovní hovorové zařízení s elektrickým zámkem je komfortní zařízení, umožňující hovořit na dálku s návštěvníkem,nacházejícím se před dveřmi rodinného domku nebo

Více

auna Areal Kanálový Surround System

auna Areal Kanálový Surround System auna Areal 652 5.1 Kanálový Surround System 10030886 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny,

Více

Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI

Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI Sálavé topidlo TERM 2000 NoGlare TYP NRCAC065, NRCJC130, NRCKC195 NÁVOD K POUŽITÍ A INSTALACI 2 3 Vážený zákazníku, z důvodu bezpečnosti a správného používání si před prvním použitím topidla důkladně přečtěte

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži. Tchibo GmbH D Hamburg 83926AB0X1VIMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 83926AB0X1VIMIT 2015-09 Vážení zákazníci, toto nové stropní svítidlo, které jste si zakoupili, zaujme především svým moderním nadčasovým

Více

Chladnička na víno

Chladnička na víno Chladnička na víno 10011580 10032025 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 04/03 Obj. č.: 12 19 00 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 3 Bezpečnostní upozornění... 3 Přípojné a obslužné prvky... 4 Popis produktu... 5 Rozsah dodávky... 5 Uvedení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/05. Obj. č.: 59 07 63 červená barva Obj.č.: 59 07 61 modrá barva

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/05. Obj. č.: 59 07 63 červená barva Obj.č.: 59 07 61 modrá barva NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/05 Obj. č.: 59 07 63 červená barva Obj.č.: 59 07 61 modrá barva Úvod Vážení zákazníci! Koupě dekorační stolní lampy MAGMA bylo velmi dobré rozhodnutí. Získali jste kvalitní produkt

Více

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů.

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů. VHF 1 Sada bezdrátových mikrofonů 10030865 10030866 10030867 10030868 10030869 10030872 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál

Více

Ohřívač. Návod k obsluze

Ohřívač. Návod k obsluze Ohřívač 437 CZ Návod k obsluze UPOZORNĚNÍ Přečtěte si pozorně tento návod. Obsahuje důležité pokyny pro bezpečnou instalaci, obsluhu a údržbu. Uschovejte tyto pokyny pro případ příštího použití. VAROVÁNÍ

Více

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF Návod k použití 10002233 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme

Více

Stropní svítidlo s LED

Stropní svítidlo s LED Stropní svítidlo s LED cs Návod k montáži 100403HB43XIX 2019-03 379 443 Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Tento produkt pracuje na bázi bezdrátového přenosu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz

NÁVOD K OBSLUZE. Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/03 Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz Obj. č.: 35 05 01 Tento systém Vám dovolí dálkově ovládat Vaše HiFi-přístroje, satelitní přijímače,

Více

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno.

Bezpečnostní pokyny. přístroje nebo zařízení, které je testováno. Bezpečnostní pokyny Výstraha označuje nebezpečné podmínky a činnosti, které by mohly způsobit úraz nebo smrt osob. Varováníoznačuje nebezpečné okolnosti a činnosti, které by mohly způsobit poškození měřicího

Více

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII

LED stropní svítidlo. Návod k montáži 94521AB0X1VIII LED stropní svítidlo cs Návod k montáži 94521AB0X1VIII 2017-09 Vážení zákazníci, 2 světlejší LED bodovky Vašeho nového stropního svítila lze podle potřeby nasměrovat tak, abyste mohli cíleně vytvořit světelné

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Výrobník ledu Manhattan. Návod k použití

Výrobník ledu Manhattan. Návod k použití Výrobník ledu Manhattan Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Klarstein, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91585AB4X5VII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91585AB4X5VII 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web:

ST-HT Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: ST-HT 8355 Teplovzdušný ventilátor Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn.

Více

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 Video monitorovací systém Sailor SA 6123 představuje kompletní hlídací zařízení včetně televizoru. Pro individuální použití máte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 92 20 45 Úvod Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup našeho malého speciálního telefonu s náhlavní soupravou (se sluchátkem do ucha a s mikrofonem).

Více

Barevný videovrátný RL-2D037P1 - RL-2D037P2 RL-2D037P3 - RL-2D037P4

Barevný videovrátný RL-2D037P1 - RL-2D037P2 RL-2D037P3 - RL-2D037P4 Barevný videovrátný RL-2D037P1 - RL-2D037P2 RL-2D037P3 - RL-2D037P4 Návod k obsluze Vlastnosti Štíhlá vnitřní jednotka v moderním hliníkovém provedení Vodě odolná vnější jednotka chráněná proti nárazu

Více

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV SkyFunk 4 Návod k obsluze Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV se 4 kanály pro přenos signálů audio / video a se 16 kanály pro přenos signálů infračerveného dálkového ovládání Obsah: 1. Pro

Více

Boombastic. Portabler BT Speaker

Boombastic. Portabler BT Speaker 10028933 10028934 10028935 Boombastic Portabler BT Speaker Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení tohoto produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny

NÁVOD K POUŽITÍ. Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny NÁVOD K POUŽITÍ Aktivní monitor Medeli AP50 pro elektronické bubny Uchovejte pro další použiti! Kopírování zakázáno 25900405 Medeli AP50 1 / 6 Návod k obsluze ÚVOD Děkujeme, že jste se rozhodli pro koupi

Více

ANALOGOVÁ HD KAMERA CANTONK PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU

ANALOGOVÁ HD KAMERA CANTONK PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU ANALOGOVÁ HD KAMERA CANTONK PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte předepsané provozní podmínky (viz

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 62 35 64 2 OBSAH Strana: Účel použití...2 Vlastnosti...2 Rozsah dodávky...2 bezpečnostní upozornění...2 Připojení a uvedení do provozu...3 IR-obsluha...4

Více

CZ Návod k použití PV-0261 BAREVNÝ AUDIO/VIDEO DVEŘNÍ SYSTÉM. Ref.č. : 990261 Rév. 1.00-25/01/12

CZ Návod k použití PV-0261 BAREVNÝ AUDIO/VIDEO DVEŘNÍ SYSTÉM. Ref.č. : 990261 Rév. 1.00-25/01/12 CZ Návod k použití PV-0261 BAREVNÝ AUDIO/VIDEO DVEŘNÍ SYSTÉM Ref.č. : 990261 Rév. 1.00-25/01/12 Společnost OPTEX Vám děkuje za zakoupení tohoto barevného audio/video dveřního systému pro 4 kabely, který

Více

Vysavač na suché a mokré sání

Vysavač na suché a mokré sání Vysavač na suché a mokré sání 10007543 Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: /

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: / NÁVOD K OBSLUZE Verze 08/03 Obj. č.: 35 07 30 / 35 07 33 Tento praktický přepínací pult Vám poslouží k rozšíření ozvučení prostorů z jednoho páru reproduktorů až na 4 páry u všech zesilovačů (nebo podobných

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm. Obj. č.: 75 03 68

NÁVOD K OBSLUZE. Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm. Obj. č.: 75 03 68 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/02 Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm Obj. č.: 75 03 68 Nejlepší kvalita obrazu a zvuku pro účely optického hlídání! Vysoká rozlišovací schopnost (320.000 pixelů) je ideální

Více

AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx

AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx VENKOVNÍ IR DOME AHD KAMERA EONBOOM AHD-DVI20-xx / AHD-DVJ30-xx PŘÍRUČKA PRO INSTALACI A PROVOZ PŘED ZAPOJENÍM PŘÍSTROJE SI, PROSÍM, NEJPRVE PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TUTO PŘÍRUČKU Bezpečnostní upozornění Dodržte

Více

Návod k obsluze Druhý displej

Návod k obsluze Druhý displej Návod k obsluze Druhý displej KERN PFB-A08 Verze 1.1 01/2013 CZ KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Tel.: +49-[0]7433-9933-0 Fax: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com

Více

7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon

7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon Návod k montáži a obsluze 7 Bezsluchátkový barevný dveřní videotelefon MOVETO V-039C Upozornění 1. Před použitím si pozorně přečtěte tento návod, naše výrobky namontujte a používejte podle poskytnutých

Více

Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY

Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní plochá anténa Ref. č. 008195 NÁVOD K POUŽITÍ A UŽIVATELSKÉ RADY Venkovní anténa UHF / VHF / FM Třebaže s instalací vaší VENKOVNÍ PLOCHÉ ANTÉNY OPTEX pospícháte, doporučujeme vám, abyste si tento

Více

Návod k instalaci VR 900. Návod k instalaci. Pro servisního technika. Komunikační jednotka. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

Návod k instalaci VR 900. Návod k instalaci. Pro servisního technika. Komunikační jednotka. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro servisního technika Návod k instalaci VR 900 Komunikační jednotka CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28

Více