NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 07/04. Obj. č.:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 07/04. Obj. č.: 75 06 02"

Transkript

1 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 07/04 Obj. č.:

2 OBSAH Strana: Úvod...3 Účel použití...3 Přípojné a obslužné prvky...3 Rádiová kamera...3 Rádiový přijímač...4 Bezpečnostní a riziková upozornění...4 Rozsah dodávky...6 Instalace a připojení přístrojů...6 Montáž rádiové kamery...6 Připevnění nástěnného držáku...7 Připojení rádiové kamery...7 Instalace přijímače...7 Připojení rádiového přijímače...8 Uvedení do provozu...8 Údržba...9 Odstranění již neopravitelného přístroje...9 Odstranění poruch...9 Technické údaje...10 Rádiový dosah...11 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte další osobě. Uschovejte prosím tento návod k obsluze k pozdějšímu nahlédnutí! 2

3 ÚVOD 3 Přečtěte si před uvedením produktu do provozu kompletní návod k obsluze, dbejte na všechna upozornění k obsluze a k bezpečnosti! Produkt je testován na elektromagnetickou slučitelnost a splňuje požadavky platných evropských a národních směrnic. CE-shoda byla prokázána, příslušná prohlášení jsou uložena u výrobce. ÚČEL POUŽITÍ Oblast použití systému rádiové kamery zahrnuje střežení objektů s obrazem a zvukem. Slouží k monitorování a zabezpečení nepřepnutelných popř. kritických oblastí (jako je monitoring obchodu nebo ve vstupních oblastech atd.). Dbejte na to, že se dopouštíte trestného činu, když s touto kamerou sledujete cizí osoby bez jejich vědomí a souhlasu. Přenos obrazu a zvuku ke sledovacímu monitoru se provádí rádiově s frekvencí 2,4 GHz (gigahertz). Integrovaným IR (infračerveným)-osvětlením je možný provoz při absolutné tmě. Přijímač a rádiová kamera jsou koncipovány pro připojení na video-, popř. audiovstup TV-přístroje nebo videorekordéru. Přijímač a rádiová kamera jsou schváleny jen pro připojení na dodané zásuvkové napájecí zdroje. Produkt je vhodný jen pro provoz v suchých interiérech, bezpodmínečně je třeba zamezit kontaktu s vlhkostí! Systém rádiové kamery není vhodný pro průmyslové použití. Jiné použití, než jaké bylo v předchozím textu popsáno, vede k poškození tohoto produktu, navíc je to spojeno s nebezpečím jako je např. elektrický zkrat, požár, elektrický úder apod. Celkový produkt nesmí být pozměňován popř. přestavován a kryt otevírán!celkový produkt nesmí být pozměňován popř. přestavován! Bezpodmínečně je třeba dodržovat bezpečnostní upozornění! Bezpodmínečně je třeba dodržovat bezpečnostní upozornění! PŘÍPOJNÉ A OBSLUŽNÉ PRVKY Rádiová kamera 1 Vysílací anténa Anténa vysílá vysokofrekvenční signál vysílací jednotky. Může být vztyčena a otáčena a měla by stát pro nejlepší podmínky vysílání kolmo nahoru. 2 Indikátor provozního stavu Červená světelná dioda při provozu svítí. 3 Mikrofon Vysoce citlivý kondenzátorový mikrofon ve vnitru přístroje. 4 Připevňovací/ stojanový závit K připevnění kamery na dodaném nástěnném držáku (12). 5 Čočka kamery 1/3" barevná CMOS-senzor s nepohyblivou čočkou 6 IR (infračervené)- osvětlení Tyto IR-světelné diody umožňují provoz kamery i ve tmě; dosah osvětlení činí ca. 1m. 7 Zdířka provozního napětí Připojovací zdířka pro konektor nízkého napětí (11) zásuvkového napájecího zdroje s výstupním napětím 10 V DC (!).

4 4 8 Provozní vypínač S tímto vypínačem rádiovou kameru zapínáte (ON) nebo vypínáte (OFF). 9 Bateriová přihrádka 10 Přepínač kanálové volby S DIP-přepínači mohou být nastaveny 3 různé přenosové kanály. Vždy smí být jen jeden DIP-přepínač v pozici "ON" ( = aktivovaný přenosový kanál). 11 Zásuvkový napájecí zdroj s konektorem nízkého napětí Na tomto konektoru je přiloženo napájecí napětí pro rádiovou kameru. Dbejte na výstupní napětí 10 V DC (!). 12 Nástěnné připevnění s kulovým kloubem Zde může být kamera připevněna se stojanovým závitem. Kamera může být libovolně zaměřena. Rádiový přijímač 13 Audio/video-propojovací kabel (kolíková zástrčka (13) na cinch-konektor (13A)) Cinch-kabel k propojení přijímače se sledovacím monitorem (audio = červená, video = žlutá). 14 Zásuvkový napájecí zdroj s konektorem nízkého napětí Na tomto konektoru přiléhá napájecí napětí pro rádiovou kameru. Dbejte na výstupní napětí 12 V DC (!). 15 Přijímací anténa Anténa přijímá od rádiové kamery vyslaný signál. Může být namontována vztyčena a měla by stát kolmo vzhůru pro nejlepší podmínky vysílání. 16 Audio/video- výstupní zdířka Na této kolíkové zdířce je vydáván signál zvuku a obrazu a slouží k připojení AV-propojovacího kabelu (13) 17 Přepínač volby kanálu S těmito DIP-přepínači mohou být nastaveny 3 různé přenosové kanály. Na přijímači musí být nastaven stejný kanál jako na rádiové kameře. Je-li zvoleno více kanálů, potom bude přepnuto do "Auto-scan-režimu". Přitom budou kanály za sebou automaticky zvoleny. 18 Zdířka provozního napětí Připojovací zdířka pro konektor nízkého napětí (14) zásuvkového napájecího zdroje s výstupním napětím 12 V DC (!). 19 Indikátor provozního stavu tato červená světelná dioda při provozu svítí. BEZPEČNOSTNÍ A RIZIKOVÁ UPOZORNĚNÍ U škod, které vzniknou nedodržením tohoto návodu k obsluze, zaniká nárok na záruku. Za následné škody nepřebíráme žádné ručení. Za škody na zdraví a věcech osob, které budou způsobeny neodborným zacházením nebo nedodržením bezpečnostních upozornění, nepřebíráme žádnou odpovědnost. V takových případech zaniká jakýkoliv nárok na záruku. Tento produkt opustil výrobní závod v bezpečnostně technickém bezchybném stavu. Aby se tento stav zachoval a zajistil bezpečný provoz, musíte jako uživatel dbát tohoto návodu k obsluze a varovných upozornění ( Pozor! a Upozornění! ), které jsou v tomto návodu obsaženy. Následující symboly je třeba respektovat: = Vykřičník, nacházející se v trojúhelníku, poukazuje na důležitá upozornění v tomto návodu k obsluze, která je třeba zohlednit.

5 = Zásuvkové napájecí zdroje jsou konstruovány v třídě ochrany 2 (dvojitá izolace). 5 = Symbol blesku v trojúhelníku varuje před elektrickým úderem nebo narušením elektrické bezpečnosti přístroje. = Symbol "ruky" naleznete, když jsou vám udíleny zvláštní tipy a upozornění k obsluze. = Jen k použití v suchých interiérech = Bezpečnostní transformátor Jako proudového zdroje pro zásuvkové napájecí zdroje smí být použita jen síťová zásuvka veřejné napájecí sítě (230 V~ 50 Hz). Nikdy se nepokoušejte provozovat přístroje na jiné napětí. Ujistěte se, že jsou všechna elektrická spojení a spojovací vedení mezi přístroji kamerového systému, jakož i připojovanými přístroji podle předpisů a v souladu s návodem k obsluze. V průmyslových zařízeních musí být dodržovány bezpečnostní předpisy Asociace průmyslových profesních sdružení pro elektrická zařízení a provozní prostředky! Ve školách, vzdělávacích zařízeních, amatérských a svépomocných dílnách je třeba provoz elektrických přístrojů odpovědně dozorovat školeným personálem! Dbejte také bezpečnostních upozornění a návodů k obsluze ostatních přístrojů, které jsou na přístroj připojeny. Obraťte se na odborníka, máte-li pochybnosti o způsobu práce, bezpečnosti nebo připojení přístrojů. Neprovozujte přístroje bez dozoru. Při otevírání ochranných krytů nebo vyjímání dílů, s výjimkou možnosti je vyjmout rukou, mohou být obnaženy díly pod napětím. Pod napětím mohou být také přípojné díly. Před vyladěním, čištěním, údržbou, opravou nebo výměnou dílů nebo modulů musí být přístroje odpojeny od všech zdrojů napětí, když je zapotřebí otevření přístroje. Když je nevyhnutelná údržba nebo oprava na otevřeném přístroji pod napětím, smí být toto provedeno pouze odborníkem, který je seznámen s nebezpečím popř. příslušnými předpisy, které s tím souvisejí. Zásuvkové napájecí zdroje nesmějí být zapojovány neb odpojovány s vlhkýma rukama. Nikdy netahejte za vedení zásuvkových napájecích zdrojů, vždy vytahujte zásuvkový napájecí zdroj pouze za plastový úchyt ze zásuvky. Při bouřce vypínejte zásuvkové napájecí zdroje z bezpečnostních důvodů ze síťové zásuvky. Při instalaci přístrojů dbejte na to, aby nebyly přípojný kabel přiskřípnut nebo poškozen o ostré hrany. Nikdy sami nevyměňujte poškozená přípojná vedení. Odpojte zásuvkové napájecí zdroje v takovém případě od sítě a přineste přístroje do servisní dílny. Když se předpokládá, že již není možný bezpečný provoz, potom je třeba přístroj odstavit z provozu a zajistit proti neúmyslnému provozu. Předpokládá se, že již není možný bezpečný provoz, když: - přístroj vykazuje znatelná poškození, - přístroj již nepracuje a - je po delším uskladnění za nepříznivých podmínek nebo - po těžkém transportním zatížení. Neuvádějte přístroje nikdy hned do provozu, když byly přeneseny z chladné do teplé místnosti. Kondenzát, který při tom vzniká, může za jistých podmínek přístroje zničit. Ponechejte přístroje nezapojené dojít na pokojovou teplotu.

6 Elektrické přístroje nenáleží do dětských rukou. 6 Dbejte na dostatečné větrání přístrojů. Nikdy nezakrývejte nebo neblokujte větrací štěrbiny. Zamezte silnému mechanickému namáhání, jakož i vysokým teplotám, silným vibracím nebo vysoké vlhkosti vzduchu; toto může přístroje poškodit. Nikdy nestavte přístroje na nestabilní podklad. Pádem by mohlo dojít ke zranění osob. Tento kamerový systém produkuje, potřebuje a vyzařuje vysokofrekvenční energii. Když nebudou přístroje instalovány a provozovány v souladu s návodem, může to mít za následek rušení jiných přístrojů. Pokud systém rádiové kamery ruší jiné přístroje, musí být zastaven provoz a provedeno jedno nebo více níže uvedených opatření: - Změňte polohu rádiové kamery - Zvětšete vzdálenost mezi rušeným přístrojem a rádiovou kamerou popř. přijímačem systému rádiové kamery - Zvolte jiný vysílací kanál Použití systému rádiové kamery nemůže nahradit osobní dohled nad dítětem, osobách vyžadující péči apod., nýbrž jen podpořit. Neponechávejte balicí materiál bez povšimnutí ležet, plastové fólie/sáčky, styroporové díly apod. by se mohly stát dětem příliš nebezpečnou hračkou. ROZSAH DODÁVKY 1 Rádiová kamera/vysílač s anténou 1 Rádiový přijímač s anténou 2 Zásuvkové napájecí zdroje 1 AV-cinch-kabel 1 Nástěnná připevňovací jednotka s kulovým kloubem a upevňovacím materiálem 1 Návod k obsluze INSTALACE A PŘIPOJENÍ PŘÍSTROJŮ Vyhledejte vhodné montážní místo, ze kterého má být monitorován požadovaný objekt. Vhodné montážní místo má následující vlastnosti: Sucho Pokud bezprašné Málo vibrací Dobrá cirkulace vzduchu V blízkosti se nachází síťová zásuvka Zvolte montážní místo, které není odstíněno jako např. železobetonovými stěnami, tlumící zrcadla, plechové regály apod. V blízkosti vysílače popř. přijímače by se neměl nacházet žádný přístroj se silnými elektrickými poli např. rádiový telefon, vysílačka, elektrický motor apod. Výše jmenované body mohou výrazně rušit rádiový přenos popř. omezit dosah. MONTÁŽ RÁDIOVÉ KAMERY Pozor! Ujistěte se před vrtáním a zašroubováním šroubů, že nemohou ve zdivu vést žádné elektrické kabely, vedení apod. nebo být poškozeny.

7 7 PŘIPEVNĚNÍ NÁSTĚNNÉHO DRŽÁKU Vyhledejte montážní místo (eventl. s elektrickou zásuvkou) Přišroubujte nástěnný držák s dodanými šrouby na vhodnou stěnu nebo na vhodný podstavec; použijte příp. hmoždinky. Zaveďte stojanový závit nástěnného držáku (12) do otvoru kamery se závitem (4) a obojí vzájemně přišroubujte. Nasměrujte kameru a pevně utáhněte rýhovaný platový kryt. Kamera by neměla být natáčena přímo na silné sluneční světlo nebo na silná osvětlení, jelikož tím se může obraz přemodulovat. PŘIPOJENÍ RÁDIOVÉ KAMERY Rádiová kamera vám nabízí možnost připojení na síť (zásuvkový napájecí zdroj nebo pracovat nezávisle na místě instalace (s bateriemi). Provoz na zásuvkový napájecí zdroj: Spojte konektor nízkého napětí napájecího zdroje (11) se zdířkou napájecího zdroje kamery (7). Dbejte na správné výstupní napětí 10 V DC! Zapojte zásuvkový napájecí zdroj do vhodné síťové zásuvky Kamera je nyní připravena k použití. Bateriový provoz: Otevřete bateriovou přihrádku posunutím ve směru šipky na spodní straně kamery. Vložte 4 alkalické baterie se správnou polaritou do bateriové přihrádky. Použijte jen baterie stejného typu. Opět bateriovou přihrádku pečlivě uzavřete. Kamera je nyní připravena k použití. Permanentním přídavným osvětlením je vhodný bateriový provoz jen pro krátkodobé použití (max. 2 h)! INSTALACE PŘIJÍMAČE Instalujte přijímač v blízkosti sledovacího monitoru nebo TV-přístroje, ale ne přímo na sledovací monitor. Tím by mohl být rušen přenos. Nejvýhodnější stanoviště je ca. 1-2 m nad zemí (lepší podmínky příjmu).

8 V blízkosti přijímacího místa se musí nacházet síťová zásuvka. 8 PŘIPOJENÍ RÁDIOVÉHO PŘIJÍMAČE Spojte AV-kabel jak je zobrazeno s vhodným monitorem nebo TV-systémem s AV- chinchvstupem a přijímačem (červený konektor = audio (zvuk v mono), žlutý konektor = video). Spojte nízkonapěťový konektor napájecího zdroje (14) se zdířkou zdroje napětí přijímače (18). Dbejte na správné výstupní napětí 12 V DC! Zapojte zásuvkový napájecí zdroj do vhodné síťové zásuvky. Přijímač je nyní připraven k použití. Aby se zamezilo zkreslení nebo nepřizpůsobení, která mohou vést k poškození přístroje, smí být audio-přípojná vidlice (červená) spojená jen s jedním audio-cinch-vstupem. Video-přípojná vidlice (žlutá) smí být spojena jen s jedním video-cinch-vstupem. Pokud vám nebude jasné správné připojení, zkontaktujte naší technickou poradnu nebo jiného odborníka. K prodloužení používejte jen proto vhodná odstíněná cinch-vedení. Při použití jiných kabelů mohou nastat rušení. Udržte co nejkratší délku vedení. UVEDENÍ DO PROVOZU Zapojte Zásuvkové napájecí zdroje systému rádiové kamery do síťových zásuvek. Přijímač je nyní v provozu a svítí indikátor provozního stavu (19). Zapněte sledovací monitor. Zvolte na sledovacím monitoru vstup, na kterém byl připojen přijímač systému rádiové kamery (běžně "AV"). Zapněte kameru s provozním spínačem (8) (poloha spínače ON). Svítí indikátor provozního stavu (2). Nastavte přepínač volby kanálu (10) rádiové kamery a na přijímači (17) na stejný přenosový kanál. Volba kanálu na kameře: Pro nastavení přepínače volby kanálu (10) na rádiové kameře uchopte prosím ostrý předmět, např. propisovací tužku a nastavte požadovaný přepínač kanálu (č. 1 až č. 3) do polohy "ON". Pozor: Vždy smí jen jeden přepínač v pozici "ON"! Volba kanálu na přijímači Přijímač může přijímat a tři rádiové kamery. Nyní máte možnost zvolit určitý kanál nebo sledovat až tři kamery v "Scan-provozu". a) Manuální volba kanálu: Pro nastavení přepínače volby kanálu (17) na rádiovém přijímači uchopte prosím ostrý předmět, např. propisovací pero a nastavte požadovaný přepínač kanálu (č. 1 až č. 3) do polohy "ON". Zvolený kanál zůstává stále aktivní.

9 9 b) Auto-scan-režim: Pokud máte v provozu více kamer (až 3 ), můžete nechat kanály automaticky probíhat (scan-režim). Pro tento krok přeřaďte jen požadované kanálové přepínače, které byste chtěli sledovat. Kanály budou automaticky za sebou zvoleny. Propojovací doba kanálu činí 5 sekund. Tato funkce je znamenitě vhodná k monitoringu s až 3 rádiovými kamerami na jednom sledovacím monitoru. Nebudou-li všechny 3 kanály obsazeny kamerami, potom máte možnost neobsazené kanály zablokovat (poloha "OFF"). Přitom tyto budou v auto-scan-režimu jednoduše přeskočeny. Antény systému rádiové kamery (2) a (14) jsou seřiditelné, aby bylo možno zajistit co nejlepší kvalitu přenosu. Otočte ji prosím opatrně tak, aby stála kolmo nahoru. Antény jsou otočné jen v určité oblasti. Neotáčejte násilím anténami přes omezení otoče, jelikož jinak by se mohli zničit. Změňte nastavený kanál na rádiové kameře a přijímači (přepínač volby kanálu (12) a (20)), když je rušen přenos. Viz. Také pod "Odstranění poruchy". Pro vypnutí přístrojů, postupujte v opačném pořadí než při zapnutí. Odpojujte při delším nepoužívání systému vždy zásuvkové napájecí zdroje ze síťové zásuvky. ÚDRŽBA Přístroje nevyžadují žádnou údržbu; proto je nikdy neotevírejte. Otevřením zaniká nárok na záruku. Z vnější byste měli přístroje čistit jen měkkou, suchou textilií nebo štětcem. K čištění nepoužívejte žádné karbonové čistící prostředky, benzín, alkohol nebo podobně. Tím se narušuje povrch přístrojů. Kromě toho páry jsou zdraví škodlivé a explozivní. K čištění také nepoužívejte žádné ostrohranné nástroje, šroubováky nebo ocelové kartáče apod. ODSTRANĚNÍ JIŽ NEOPRAVITELNÉHO PŘÍSTROJE Pokud již systém rádiové kamery není funkční popř. se stal neopravitelným, potom musí být odstraněn podle platných zákonných předpisů. ODSTRANĚNÍ PORUCH Se systémem rádiové kamery jste získali produkt, který byl konstruován podle stavu techniky a je provozně bezpečný. Přesto může docházet k problémům nebo poruchám. Proto bychom vám zde chtěli popsat, jak můžete sami možné poruchy snadno odstranit: Bezpodmínečně dbejte bezpečnostních upozornění!

10 10 Chyba Žádný obraz a zvuk. Obraz, zvuk jsou nečisté/rušené. Plápolající obraz. Možné příčiny Rádiová kamera není zapnutá. Rádiová kamera nebo přijímač nejsou napájeny proudem. Nesvítí indikátor provozního stavu LED, popř. zásuvkový napájecí zdroj není správně zapojen popř. jsou prázdné baterie. Vzdálenost mezi rádiovou kamerou a přijímačem je příliš velká. Na rádiové kameře a přijímači nejsou nastaveny stejné kanály. Dosah systému byl překročen; snížit vzdálenost. V blízkosti se nachází silný zdroj rušení (např. elektromotor, vysílačka apod.). Vzdálenost mezi rádiovou kamerou a přijímačem je příliš malá, tím může být přijímač přemodulován. Zvětšete vzdálenost. Napájecí napětí je nízké (výměna baterií?). Silný spot nebo světlomety ve snímacím rozsahu kamery. Normální zvuk, tmavý Nebo příliš světlý obraz. Snímací rozsah kamery není správně osvětlený. Sledovací monitor je chybně nastaven (světlost a kontrast doladit). Silný spot nebo světlomet ve snímacím rozsahu kamery. Obraz je na sledovacím Monitoru příliš úzce reprodukován. Napájecí napětí je příliš nízké (výměna baterií?) Sledovací monitor je chybně nastaven (šířka obrazu). Obraz je spojitý. Sledovací monitor je chybně nastaven (vertikální stabilizace obrazu). Jiné opravy, než jaké byly v předchozím textu popsány, musí být prováděny výhradně autorizovaným odborníkem. TECHNICKÉ ÚDAJE Rádiová kamera: Přijímač Provozní napětí 10 V DC 12 V DC (zásuvkový napájecí zdroj) (zásuvkový napájecí zdroj) 6 V DC (bateriový provoz 4 x AA alkalické) Příkon 600 ma 200 ma Vysílací frekvence 2,4 GHz 2,4 GHz Modulace FM FM Kanály 3 3 Video-výstupní úroveň 1 Vp-p / 75 Ω Audio-výstupní úroveň mono 1 Vp-p / 600 Ω, Audio/video-připojovací zdířky 3,5 mm kolíková-cinch Obrazový senzor 1/3" CMOS barva Horizontální rozlišení 300 TV-řádky Mikrofon kondenzátorový mikrofon, mono Obraz barva Dosah ca. 100 m při přímém dohledu Provozní teplota 0 C až +50 C Hmotnost 170 g (bez baterií) 110 g Rozměry bez antény D x Š x V v mm 112 x 73 x x 63 x 19 Zásuvkové napájecí zdroje Provozní napětí 230 V~ 50 Hz 230 V~ 50 Hz Výstupní napětí 10 V DC / 600 ma 12 V DC / 200 ma

11 11 RÁDIOVÝ DOSAH Dosah AV-přenosu je závislý na mnoha různých faktorech. V ideálním případě je možno při volném dohledu (mezi oběma anténami) dosáhnout až 100 m, naproti tomu v budovách už jen max. až 30 m. Záruka pro tento dosah však není možná, jelikož místní danosti na místě instalace jej mohou negativně ovlivnit. Zhoršení dosahu lze očekávat např. při následujících vlivech: Železobetonové budovy, železobetonové stropy Povrstvená okna (např. energeticky úsporná okna), topná tělesa Elektrická vedení Přístroje na stejné nebo sousední frekvenci Špatně odstíněné elektrické přístroje (např. PC se "průhledítky" ) Stěny

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 75 08 82 2 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte

Více

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68

Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům. Obj. č.: 61 03 68 Digitální barevná kamera odolná proti povětrnostním vlivům Obj. č.: 61 03 68 NÁVOD K OBSLUZE OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití... 2 Bezpečnostní pokyny... 2 Uvedení do provozu... 3 Montáž... 3 Připojení...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 01/04. Obj. č.: 75 06 04

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 01/04. Obj. č.: 75 06 04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 01/04 Obj. č.: 75 06 04 Monitorovací systém s dvojitým využitím. Neboť na monitoru můžete přijímat nejen obraz a zvuk bezdrátovou rádiovou kamerou. V případě potřeby jednoduše přepněte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 08/00 Obj. č.: 62 00 87 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Bezpečnostní upozornění...2 Popis produktu...3 Rozsah dodávky...3 Montáž...3 Elektrické připojení...4 Vložení

Více

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem

Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Kamera s vysokým rozlišením a s IR-zářičem Obj. č.: 75 02 69 Úvod: Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil digitální barevnou kameru odolnou proti povětrnostním vlivům. S tímto systémem jste získali

Více

XCAM1 Video Color Camera

XCAM1 Video Color Camera XCAM1 Video Color Camera Obj. č.: 750293 NÁVOD K OBSLUZE Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k manipulaci. Pamatujte na to, i když tento produkt

Více

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ

PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ NÁVOD K OBSLUZE Verze 05/02 PŘIJÍMAČ / VYSÍLAČ SADA MODULŮ 433 MHZ Obj. č.: 13 04 28 OBSAH Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Popis produktu... 2 Rozsah dodávky... 3 Bezpečnostní a riziková

Více

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY

DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/00 DIGITÁLNÍ VÁHA NA RYBY Obj. č.: 12 01 44 Vaše kompaktní konstrukce a váš velký rozsah měření předurčují tuto váhu pro mnoho oblastí použití. S touto váhou můžete vážit nejen

Více

Stereofonní radiová sluchátka

Stereofonní radiová sluchátka Stereofonní radiová sluchátka Obj. č.: 35 01 15 Tento návod k obsluze náleží k produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k zacházení. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 18 49 85 K přímému provozu světelné diody (LED) nebo nízkonapěťové světelné diody (low-current-led) na 230 V/AC síťové napětí. Technické údaje: Napájecí napětí 230 V/AC

Více

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00

Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W. Obj. č.: 55 09 00 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Nástěnné svítidlo CL-CIL-25 2x20W Obj. č.: 55 09 00 Cosmocon International Limited SAR Hong Kong POZOR! Přečtěte! Než nástěnné svítidlo přimontujete a uvedete do provozu, přečtěte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 01/04 Obj. č.: 67 13 05 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Vložení/výměna osvětlovacího prostředku... 4 Instalace a připojení... 4 Zapnutí/vypnutí...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 51 05 06 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 51 05 06 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i když tento produkt předáte třetí osobě.

Více

Solární ultrazvukový plašič ptáků

Solární ultrazvukový plašič ptáků www.mojenakupy.cz Solární ultrazvukový plašič ptáků Objednací číslo: GX-04 Vážený zákazníku, děkujeme vám, že jste zakoupil produkt, který byl konstruován dle současné nejmodernější techniky. Aby se zachoval

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Rádiová chůva Babysitter Bezdrátové hlídací zařízení kojenců a malých dětí (v pásmu 40 MHz) Obj. č.: 26 00 17 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01

NÁVOD K OBSLUZE. Bezdrátový telefonní vysílač signálu. Obj. č.: 92 14 01 NÁVOD K OBSLUZE Bezdrátový telefonní vysílač signálu Obj. č.: 92 14 01 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy. Jestliže výrobek

Více

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54

NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 NÁVOD K OBSLUZE Video monitorovací systém Sailor SA 6123 Obj. č.: 75 04 54 Video monitorovací systém Sailor SA 6123 představuje kompletní hlídací zařízení včetně televizoru. Pro individuální použití máte

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw

NÁVOD K OBSLUZE. Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw NÁVOD K OBSLUZE Sada pro bezdrátové spínání spotřebičů - 2 kw Základní údaje Bezdrátový podmítkový spínač Provozní napětí: 230 V/AC, 50Hz Parametry spínání: 2000 W (odporová zátěž) 600 W (induktivní zátěž)

Více

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění

F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál. Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění F-OS-RS207RA2 - Instrukční manuál Bezdrátový barevný kamerový set s krytím IP54!!! a možností nočního vidění Děkujeme Vám za zakoupení tohoto výrobku. Tento produkt pracuje na bázi bezdrátového přenosu

Více

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem

ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem NÁVOD K OBSLUZE ViewCam VC-1026A Kamera s TV modulátorem Obj. č.: 75 21 85 Tento návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k manipulaci. Dbejte na to, i

Více

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2

UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/03 UNIVERZÁLNÍ SÍŤOVÁ NABÍJEČKA S 200-2 Obj. č.: 51 31 81 ) Charakteristika produktu: Zabráníte nežádoucímu memory-efektu u niklokadmiových akumulátorových baterií prostřednictvím

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 30 15 65 Přední strana 2 Zadní strana ÚČEL POUŽITÍ Výkonový koncový stupeň slouží k zesílení nízkoúrovňových audiosignálů v domácích popř. poloprofesionálních zvukových

Více

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV

SkyFunk 4. Návod k obsluze. Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV SkyFunk 4 Návod k obsluze Přenosový radiový systém pro 2 zdroje signálu AV se 4 kanály pro přenos signálů audio / video a se 16 kanály pro přenos signálů infračerveného dálkového ovládání Obsah: 1. Pro

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 45 04 13

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 45 04 13 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 45 04 13 Aby se zajistilo odborné uvedení do provozu, přečtěte si kompletně a pozorně bezpodmínečně před použitím tento návod k obsluze s bezpečnostními upozorněními!

Více

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268

MINIKAMERA. Obj.č.: 750 268 1 NÁVOD K OBSLUZE MINIKAMERA Obj.č.: 750 268 1. ÚVOD Vážený zákazníku, děkujeme Vám za koupi hodnotné mini-kamery. S tímto systémem jste obdržel výrobek, který je vyroben podle současného stavu techniky.tento

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 04/03 Obj. č.: 12 19 00 OBSAH Strana: Úvod... 2 Účel použití... 3 Bezpečnostní upozornění... 3 Přípojné a obslužné prvky... 4 Popis produktu... 5 Rozsah dodávky... 5 Uvedení

Více

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla.

Neodstraňujte kryty přístrojů, nevystavujte přístroje nadměrné vlhkosti, přímému slunečnímu svitu a zdrojům tepla. ; SkyFunk MRC Tento návod je určen i pro model SkyFunk MRC, který má stejné funkce i parametry, používá však v zapojení jiné konektory, viz obrázek na konci návodu. 1. Bezpečnost práce se zařízením Neodstraňujte

Více

Elektronický plašič ptáků

Elektronický plašič ptáků www.mojenakupy.cz Elektronický plašič ptáků Objednací číslo: LS-2001 Návod k obsluze náleží k tomuto produktu. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Dbejte na to, i když tento produkt

Více

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02

DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 NÁVOD K OBSLUZE DUPLEXNÍ TELEFONNÍ ZAŘÍZENÍ Verze 09/02 Obj. č.: 26 40 06 Výtisk: Tento návod k obsluze je publikace fa. Conrad Electronic GmbH. 100% recyklovaný papír, bezchlórový, bílený Jsou vyhrazena

Více

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči

Skrytá kamera v kouřovém hlásiči NÁVOD K OBSLUZE Skrytá kamera v kouřovém hlásiči Obj. č.: 75 03 47 OBSAH: Úvod:... 2 Správné použití kamery... 2 Bezpečnostní pokyny... 3 Uvedení kamery do provozu... 4 Připojení kamery... 4 Nastavení...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 12 65 Základní charakteristiky měřícího přístroje Tento měřící přístroj (tester fází) je vybaven 3 funkcemi: Kontrola sledu fází Zjištění směru otáčení motorů Indikace přerušení

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 59 02 64 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to, abyste jim odevzdali

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná

NÁVOD K OBSLUZE. Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná NÁVOD K OBSLUZE Kamera DOME černobílá Kamera DOME barevná Obj.č. 750341, Obj.č. 750342 Tento Návod k obsluze patří pouze k tomuto produktu. Obsahuje důležitá upozornění o uvedení přístroje do provozu a

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 12 88 64 2 OBSAH: Strana Účel použití... 2 Uvedení do provozu... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Popis funkcí a upozornění k měření... 4 Upozornění k měření... 5 Technické údaje...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz "Smart Scart Box" Obj. č.: 350 385

NÁVOD K OBSLUZE. VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz Smart Scart Box Obj. č.: 350 385 NÁVOD K OBSLUZE VIDEO- VYSÍLAČ 2,4 GHz "Smart Scart Box" Obj. č.: 350 385 Video -vysílač s pouzdrem se Smart Scart Vám na základě frekvence 2, 4 GHz umožní přenos vysoce kvalitního audio/video signálu

Více

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů.

VHF 1. Sada bezdrátových mikrofonů. VHF 1 Sada bezdrátových mikrofonů 10030865 10030866 10030867 10030868 10030869 10030872 www.auna-multimedia.com Vážený zákazníku, gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si pozorně manuál

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 62 35 64 2 OBSAH Strana: Účel použití...2 Vlastnosti...2 Rozsah dodávky...2 bezpečnostní upozornění...2 Připojení a uvedení do provozu...3 IR-obsluha...4

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 34 01 58

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 34 01 58 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 34 01 58 2 Účel použití Digitální rádio s hodinami a multibarevným displejem LED slouží k příjmu rozhlasových stanic a jako budík v domácnosti. Zvukový signál je reprodukován

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 93 03 24

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: 93 03 24 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 93 03 24 ROZMÍSTĚNÍ OBSLUŽNÝCH TLAČÍTEK 2 1. Nastavení na vysílač 2. Knoflík volby kmitočtu 3. FM vypínač 4. On/off ovládání hlasitost 5. Regulátor výšek 6. Regulátor basů 7. Potlačení

Více

Napájecí zdroj Typ 5311.0

Napájecí zdroj Typ 5311.0 NÁVOD K OBSLUZE Napájecí zdroj Typ 5311.0 Obj. č.: 51 77 90 Přečtěte si pečlivě před prvním použitím napájecího zdroje tento návod k obsluze. Vzniknou-li škody nedodržením tohoto návodu, zaniká nárok na

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: Verze 06/04 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/04 Obj. č.: 51 02 91 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám, dbejte na to,

Více

Věžový ventilátor

Věžový ventilátor 10031517 10031518 Věžový ventilátor Vážený zákazníku, Gratulujeme Vám k zakoupení produktu. Prosím, důkladně si přečtete manuál a dbejte na následující pokyny, aby se zabránilo škodám na zařízení. Za škody

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/04. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Verze 02/04. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/04 Obj. č.: 35 07 05 OBSAH: Strana: Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Popis funkce... 4 Uvedení do provozu... 4 Instalace... 4 Vložení baterií pro dálkové ovládání...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Napájecí zdroj PS 303 Pro. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Napájecí zdroj PS 303 Pro. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 04/02 Napájecí zdroj PS 303 Pro ÚVOD Obj. č.: 51 00 77 Vážený zákazníku, konstrukce odpovídá směrnicím nízkého napětí 73/23/EWG. Proto je kontrolována podle směrnic EMC a odpovídá

Více

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210

Anténa digitální televize Návod k použití SDA 210 CZ Anténa digitální televize Návod k použití 6 Anténa digitální televize CZ DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ PODMÍNKY SYMBOL BLESKU UMÍSTĚNÝ V RÁMEČKU TVOŘENÉM ROVNOSTRANNÝM TROJÚHELNÍKEM UPOZORŇUJE UŽIVA- TELE NA

Více

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním

Návod k obsluze. V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním V086C - Video chůvička dětská s nočním viděním Návod k obsluze Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny

Více

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54

Kapesní akumulátorová svítilna. Obj.č.: 84 00 54 Kapesní akumulátorová svítilna Obj.č.: 84 00 54 Tento návod k obsluze náleží k tomuto výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a údržbě. Budete jej také potřebovat, budete-li tento výrobek

Více

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ

PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ NÁVOD K OBSLUZE PŘÍSTROJ NA VÝROBU MLHY BARVA - TRANSPARENTNÍ MODRÁ OBSAH Obj. č.: 59 01 43 Strana Obsah... 1 Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Popis produktu... 4 Rozsah dodávky...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Měnič napětí 6 V DC 12 V DC Typ 2238.0 Obj. č.: 51 81 08 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení přístroje do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek

Více

Návod k montáži a obsluze. FB-IR Basic. Dálkové ovládání pro stropní ventilátory

Návod k montáži a obsluze. FB-IR Basic. Dálkové ovládání pro stropní ventilátory Návod k montáži a obsluze FB-IR Basic Dálkové ovládání pro stropní ventilátory CZ O tomto návodu Před použitím ventilátoru CasaFan si pozorně přečtěte návod k obsluze. Ponechejte si návod k obsluze po

Více

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD

RCOT2001. Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD RCOT2001 230V~50Hz 2000W CZ Keramický ohřívač ORIGINÁLNÍ NÁVOD S21 M05 Y2013 CZ NÁVOD K POUŽITÍ Ujistěte se, že přívod vzduchu a výstupní otvory nejsou blokovány. Aby se zabránilo jakémukoli nebezpečí

Více

Gramofón.

Gramofón. Gramofón 1008990 www.auna-multimedia.com Obsah Technické údaje 2 Obsah dodávky 2 Bezpečnostní pokyny 3 Přehled zařízení 4 Před použitím 5 Likvidace 6 Technické údaje Číslo produktu 10008990 Napájaení 230

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 10/99 Obj. č.: 85 17 44 Hlídač napětí automobilových baterií MW728 chrání autobaterii s připojeným spotřebičem před jejím podvybitím (úplným vybitím). Při vypnutém motoru hlídá tento

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1. Obj. č.: 12 77 00

NÁVOD K OBSLUZE. Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1. Obj. č.: 12 77 00 NÁVOD K OBSLUZE Multifunkční měřicí přístroj okolního prostředí 4 v 1 Obj. č.: 12 77 00 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny ohledně uvedení zařízení do provozu a jeho obsluhy.

Více

Reproduktory HTS HTS - 402SV stříbrný obj. č HTS - 402BK černý obj. č

Reproduktory HTS HTS - 402SV stříbrný obj. č HTS - 402BK černý obj. č Verze z 09/09 Reproduktory HTS - 402 HTS - 402SV stříbrný obj. č. 34 50 38 HTS - 402BK černý obj. č. 34 51 17 Návod k použití Účel použití Reproduktor HTS-402 je určen pro převodu výstupních elektrických

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. DPS-2010PFC Obj. č.: DPS-4005PFC Obj. č.: DPS-8003PFC Obj. č.:

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. DPS-2010PFC Obj. č.: DPS-4005PFC Obj. č.: DPS-8003PFC Obj. č.: NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE DPS-2010PFC Obj. č.: 513020 DPS-4005PFC Obj. č.: 512020 DPS-8003PFC Obj. č.: 513021 2 OBSAH Strana: ÚVOD... 3 Účel použití... 3 Obslužné prvky... 3 Bezpečnostní upozornění...

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz

NÁVOD K OBSLUZE. Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/03 Systém bezdrátového přenosu infračervených signálů v rádiovém pásmu 434 MHz Obj. č.: 35 05 01 Tento systém Vám dovolí dálkově ovládat Vaše HiFi-přístroje, satelitní přijímače,

Více

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití

KS-IF200. FM modulátor. Návod k použití KS-IF200 FM modulátor Návod k použití Děkujeme, že jste si koupili výrobek JVC. Před použitím přístroje si pečlivě přečtěte tento návod k použití a uschovejte ho pro pozdější použití. Ujištění: Přístroj

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 21

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE. Obj. č.: 26 00 21 NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 26 00 21 OBSAH Strana: 1. Úvod... 2 2. Účel použití... 2 3. Rozsah dodávky... 3 4. Vysvětlivky symbolů... 3 5. Bezpečnostní upozornění... 3 a) Obecně... 3 b) Elektromagnetické

Více

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka

IC 1000fgr. TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka IC 1000fgr TFT LCD monitor s úhlopříčkou 10 palce (25,4 cm) Uživatelská příručka Upozornění Úpravy přístroje provedené bez souhlasu výrobce mohou vést k poškození přístroje a v tomto případě nelze uplatnit

Více

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky:

Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08. Stanovené použití. Číslo objednávky: Číslo objednávky: CZ - N Á V O D K O B S L U Z E http://business.conrad.cz Sada dálkových spínačů 433 MHz Verze 12/08 Číslo objednávky: 64 64 43 Číslo objednávky: 64 64 52 Stanovené použití Výrobek se skládá ze zásuvky

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm. Obj. č.: 75 03 68

NÁVOD K OBSLUZE. Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm. Obj. č.: 75 03 68 NÁVOD K OBSLUZE Verze 06/02 Černobílá kamera CCD s objektivem 3,6 mm Obj. č.: 75 03 68 Nejlepší kvalita obrazu a zvuku pro účely optického hlídání! Vysoká rozlišovací schopnost (320.000 pixelů) je ideální

Více

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10

Vysavač prachu do automobilu Turbo. Obj. č.: 85 22 10 NÁVOD K OBSLUZE Verze 11/99 Vysavač prachu do automobilu Turbo Obj. č.: 85 22 10 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení do provozu a k obsluze. Jestliže výrobek předáte

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod na montáž a obsluhu 5 -ti kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má

Více

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití

AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF. Návod k použití AUNA FU-2-B BEZDRÁTOVÝ MIKROFON, 2 MIKROFONY VHF Návod k použití 10002233 Vážený zákazníku, v první řadě Vám chceme poděkovat za nákup tohoto produktu. Aby se zabránilo možnému technickému poškození, prosíme

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 11 01 73 Tento regulátor nabíjení je vybaven přepínačem pro nabíjení akumulátorů s jmenovitým napětím 12 V nebo 24 V a s ochranou proti podvybití (úplnému vybití) nabíjeného akumulátoru.

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Obj. č.: 62 62 45 OBSAH Strana: Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 2 Popis funkce... 3 Instalace... 3 Uvedení do provozu... 5 Manipulace... 5 Údržba... 5 Odstranění

Více

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-35N Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité

Více

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII

Nástěnná lampa Retro. Návod k montáži 92326HB22XVIII Nástěnná lampa Retro cs Návod k montáži 92326HB22XVIII 2017-12 K tomuto návodu Tento výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze

Více

Centronic EasyControl EC5410-II

Centronic EasyControl EC5410-II Centronic EasyControl EC5410-II cs Návod k montáži a obsluze 10kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR

OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR OHV156-HD 15,6 HD STROPNÍ MONITOR Návod k použití Upozornění - Přehrávač vždy instalujte do interiéru vozidla. - Používejte pouze ve vozech 12V napájením, negativním ukostřením. - Před zapojením odpojte

Více

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující

T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Návod k obsluze T869 - IP kamera wifi HD, MIC, Intercom, microsd, rotující Vážení zákazníci, děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje

Více

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481

NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 NÁVOD K OBSLUZE Obj. č.: 610 481 Dveřní domovní hovorové zařízení s elektrickým zámkem je komfortní zařízení, umožňující hovořit na dálku s návštěvníkem,nacházejícím se před dveřmi rodinného domku nebo

Více

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele

1. Bezpečnostní pokyny pro uživatele . Bezpečnostní pokyny pro uživatele U tohoto přístroje používejte pouze specifikované napětí. Při překročení povoleného rozsahu napětí může dojít k poškození nebo nesprávné funkci přístroje. Důležitá poznámka:

Více

Set Basskick. Návod k použití

Set Basskick. Návod k použití Set Basskick Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení tohoto setu, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento návod k použití. Děkujeme.

Více

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857

PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Návod k použití PODLAHOVÝ VENTILÁTOR R-857 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod uschovejte

Více

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN

Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Návod k použití PRODUKT: LED PANEL TYP: AE-IPAN Vážení uživatelé, děkujeme Vám, že jste si vybrali produkt od společnosti Anadem Europe, která se zaměřuje na moderní LED osvětlovací techniku, LED světelné

Více

Obj. č.: 750 478 barevná kamera 750 479 černobílá kamera

Obj. č.: 750 478 barevná kamera 750 479 černobílá kamera NÁVOD K OBSLUZE Barevná kamera s infra paprskem PAL KC- R 4110 Černobílá kamera s infra paprskem CCIR KB-R3138 Obj. č.: 750 478 barevná kamera 750 479 černobílá kamera Barevná i černobílá kamera je určena

Více

Centronic EasyControl EC541-II

Centronic EasyControl EC541-II Centronic EasyControl EC541-II cs Návod k montáži a obsluze Ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván

Více

Návod k používání Czevitrum Lighting elements

Návod k používání Czevitrum Lighting elements Návod k používání Czevitrum Lighting elements Czevitrum s.r.o. Československé armády 370/9 160 00 Praha Česká republika Vydáno: prosinec 2014 MODELY TYPOVÉ ŘADY CZEVITRUM LIGHTING ELEMENTS: Orbit Omega

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT

Stropní svítidlo. Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT Stropní svítidlo cs Návod k montáži 91712HB54XVIIZAMIT 2017-06 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak,

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Dálkově řízený model auta. Obj. č.: 670 992

NÁVOD K OBSLUZE. Dálkově řízený model auta. Obj. č.: 670 992 NÁVOD K OBSLUZE Dálkově řízený model auta Obj. č.: 670 992 Tento výrobek představuje model auta, které lze ovládat dálkové pomocí radiového řídícího vysílače, pracujícího na frekvenci 40 MHz. Bezpečné

Více

Výrobník ledu Manhattan. Návod k použití

Výrobník ledu Manhattan. Návod k použití Výrobník ledu Manhattan Návod k použití Vážený zákazníku, děkujeme za zakoupení spotřebiče značky Klarstein, věříme, že Vám bude dobře sloužit. Před prvním použitím si prosím pečlivě prostudujte tento

Více

Měřič impedance. Návod k použití

Měřič impedance. Návod k použití Měřič impedance Návod k použití Bezpečnostní upozornění Před použitím měřicího přístroje si důkladně přečtěte tento návod. Měřicí přístroj používejte pouze způsobem uvedeným v tomto návodu. Nepoužívejte

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 03/04 Obj. č.: 22 66 92 Elektrický model letadla "Cessna" 540 mm Elektrický model letadla "J-3 Cub" 540 mm Elektrický model letadla "PA-12" 540 mm Elektrický model letadla

Více

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST

RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST NÁVOD K OBSLUZE RADIOVÁ SPÍNACÍ ZÁSUVKA FS20ST Obj. č.: 62 30 04 Zastrčte jednoduše radiovou spínací zásuvku do stávající síťové zásuvky a připojte svítidla, ventilátory nebo jiné elektropřístroje na radiovou

Více

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH

R129A - Multimetr MS8269 MASTECH Vážení zákazníci, R129A - Multimetr MS8269 MASTECH děkujeme Vám za Vaši důvěru a za nákup tohoto produktu. Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení výrobku do provozu

Více

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R

OLEJOVÝ RADIÁTOR R /R /R Návod k použití OLEJOVÝ RADIÁTOR R-1507-16/R-2009-16/R-2511-16 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu

Více

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.:

NÁVOD K OBSLUZE. Obj. č.: NÁVOD K OBSLUZE Verze 02/06 Obj. č.: 19 85 32 Tento návod k obsluze je součástí výrobku. Obsahuje důležité pokyny k uvedení regulátoru do provozu a k jeho obsluze. Jestliže výrobek předáte jiným osobám,

Více

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK

NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK NÁVOD POUŽITÍ SVÁŘEČKY PLASTOVÝCH TRUBEK 1850W trnová Obsah: 1. Bezpečnostní pokyny a výstrahy 2. Součástí přístroje 3. Použití ke stanovenému účelu 4. Obecné bezpečnostní

Více

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH

VR 70. Návod k instalaci. Návod k instalaci. Pro instalatéra. Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Návod k instalaci Pro instalatéra Návod k instalaci VR 70 CZ Vydavatel/Výrobce Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 021 91 18 0 Telefax 021 91 18 28 10 info@vaillant.de www.vaillant.de

Více

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE

NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE NÁVOD K MONTÁŽI A OBSLUZE Verze 09/02 Obj. č.: 51 00 80 2 OBSAH Strana: Úvod...2 Účel použití...2 Seřizovací prvky...3 Bezpečnostní upozornění...3 Připojení, uvedení do provozu, výměna pojistky...5 A Připojení

Více

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka

Bezdrátový TV Link. Uživatelská příručka Bezdrátový TV Link SLV3220 Uživatelská příručka Obsah Přehled 4 Ovládací prvky a displej 4 Váš bezdrátový TV Link 5 Bezpečnost 5 Instalace 6 Ovládání 7 Použití bezdrátového zařízení TV Link 7 Řešení problémů

Více

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII

Závěsné svítidlo. Návod k montáži 91060AB4X4VII Závěsné svítidlo cs Návod k montáži 91060AB4X4VII 2017-04 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a používejte tento výrobek pouze tak, jak

Více

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM

Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM NÁVOD K OBSLUZE Č/B KAMERA CCIR KB-G3138 S ZOOMEM (PROMĚNLIVÁ OHNISKOVÁ VZDÁLENOST) OBJEKTIVEM 3,6 MM / 8 MM Obj. č.: 750483 2 OBSAH: Strana: Úvod... 2 Účel použití... 2 Bezpečnostní upozornění... 3 Funkční

Více

Centronic EasyControl EC545-II

Centronic EasyControl EC545-II Centronic EasyControl EC545-II cs Návod k montáži a obsluze 5kanálový ruční vysílač Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII

Stropní svítidlo. Návod k montáži 96228HB43XVIII Stropní svítidlo cs Návod k montáži 96228HB43XVIII 2018-01 K tomuto návodu Výrobek je vybaven bezpečnostními prvky. Přesto si prosím pozorně přečtěte bezpečnostní pokyny a výrobek používejte pouze tak,

Více

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-40Q. Instalační manuál Návod k použití

Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-40Q. Instalační manuál Návod k použití Barevná dveřní video stanice COMMAX CDV-40Q Návod k použití Děkujeme, že jste si zakoupili výrobek firmy COMMAX. Před vlastní instalací ověřte, zda máte požadovaný model s odpovídajícím napájením. Důležité

Více

Solární nabíječka pro mobilní telefony. Obj. č. 76 83 35. Návod k použití

Solární nabíječka pro mobilní telefony. Obj. č. 76 83 35. Návod k použití Verze z 08/09 Solární nabíječka pro mobilní telefony Obj. č. 76 83 35 Návod k použití Důležité upozornění: Vážený zákazníku, Naneštěstí došlo k záměně označení dvou DC zásuvek. Správná interpretace: USB-plug

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC

UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S. Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC UŽIVATELSKÝ MANUÁL BOARD 8S Spínací skříň s 8 zásuvkami typu IEC OBSAH ÚVOD...3 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY...4 PROVOZNÍ PODMÍNKY...4 ZAPOJENÍ...5 Připojení do sítě...5 Výstupy...5 OVLÁDÁNÍ...5 ČIŠTĚNÍ A ÚDRŽBA...6

Více