ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ZNALECKÝ POSUDEK. č /13"

Transkript

1 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, České Budějovice tel. : mail.: info@posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č /13 o obvyklé ceně nemovitostí tj. pozemku parcela č. 317/3 trvalý travní porost zapsaného na LV 665 pro katastrální území Vlkonice u Vacova a obec Vacov a evidovaného u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Prachatice Objednatel posudku : EURODRAŽBY.CZ a.s. se sídlem Čimická 780/ Praha 8 IČO : Účel posudku : Zjištění ceny obvyklé ceny nemovitostí pro Posudek vypracoval : Datum místního šetření : Zohlednění stavu ke dni : Datum, ke kterému je provedeno ocenění : Platný oceňovací předpis : Zvláštní požadavky objednatele: V Českých Budějovicích dne pro nedobrovolnou dražbu Ing. Michal Sirový, znalec Jírovcova 1621/19, České Budějovice Vyhláška MF č. 3/2008 Sb. ve znění vyhlášek č.456/2008 Sb., č.460/2009 Sb., č.364/2010 Sb., č. 387/2011 Sb. a č. 450/2012 Sb. o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška ) ocenit obvyklou cenou dle zákona č. 151/1997 Sb. a dle 22 zákona č. 219/2000 Sb. oba v platném znění Tento znalecký posudek obsahuje 18 stran včetně příloh a znalecké doložky a předává se ve dvou vyhotoveních. Jedno vyhotovení archivuje znalec.

2 2 1. NÁLEZ 1.1 Podklady pro vypracování posudku Pro vypracování posudku byly použity následující podklady : Objednávka písemná EURODRAŽBY.CZ a.s., Čimická č.p. 780/61, Praha 8 pan Jan Mikloško ze dne s předáním podkladů mailem Výpis z katastru nemovitostí vyhotovený objednatelem dne , LV 665 A: Vlastník : 1. BENEŠ obchodní společnost s.r.o. se sídlem Stachy č.p. 149, Stachy B : Nemovitosti : - parcela č. 317/3 trvalý travní porost o výměře 4229 m2 vše v k.ú. Vlkonice a v obci Vacov viz příloha č Kopie katastrální mapy vyhotovená znalcem na internetovém katastru nemovitostí Projektová dokumentace - nebyla předložena Kolaudační rozhodnutí - nebylo předloženo Geometrický plán - nebyl předložen Místní šetření - proběhlo na místě samém dne za účasti znalce Fotodokumentace - provedena znalcem při místním šetření Konzultace u místních realitních kanceláří ve věci zjištění současného trhu s obdobnými pozemky v uvedené lokalitě Konzultace na Obecním úřadě ve Vacově ve věci prostudování územního plánu obce Vacov Územní plán obce Vacov schválený zastupitelstvem obce Vacov Vyjádření územně plánovací informace odboru výstavby a územního plánování Městského úřadu Vimperk ze dne ve věci možné výstavby na oceňovaném pozemku viz příloha Internet zjištění stávajících nabídek pozemků na realitních serverech v oceňované lokalitě. Realitní servery apod Odborná publikace Teorie oceňování nemovitostí od Prof.Ing. Alberta Bradáče CSc vydaná v nakladatelství CERM Brno Metodika oceňování nemovitostí vypracoval VUT Brno - Ústav soudního inženýrství Brno Zákon č. 151/1997 Sb. - o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů Vyhláška MF č. 3/2008 Sb. ve znění vyhlášek č. 456/2008 Sb., č. 460/2009 Sb., č. 364/2010 Sb., č. 387/2011 Sb. a č. 450/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů ( oceňovací vyhláška )

3 3 1.2 Popis oceňovaného areálu Oceňovaný pozemek parcela č. 317/3 trvalý travní porost se nachází v katastrálním území Vlkonice u Vacova a v obci Vacov západně od centra obce nedaleko silnice vedoucí směrem na obec Stachy v lokalitě zastavěné převážně nízkopodlažní bytovou zástavbou starších bytových a rodinných domů. Příjezd k pozemku je možný odbočkou z místní zpevněné komunikace a přes sousední pozemkové parcely. Pozemek je mírně svažitý jihovýchodní orientace. V místě je možnost napojení na všechny inženýrské sítě kromě zemního plynu, ale pro výstavbu není pozemek připraven a inženýrské sítě nejsou k pozemku přímo přivedeny. Ocenění je provedeno podle skutečností zjištěných v den zaměření a prohlídky nemovitostí tj. účelu užívání, vybavení s tím, že stav je znalcem zohledněn ke dni provedení místního šetření tj Následně se ocenění provede dle obecně platných zásad při zjišťování obvyklých cen v souladu se zákonem č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku ve znění pozdějších předpisů a s vyhláškou MF č. 3/2008 Sb. ve znění vyhlášek č. 456/2008 Sb. č. 460/2009 Sb., č. 364/2010 Sb., č. 387/2012 Sb. a č. 450/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů (oceňovací vyhláška ). 1.3 Stavby a územní plán : Na oceňovaném pozemku parcela č. 317/3 trvalý travní porost není vystavěna žádná stavba. Dle platného územního plánu sídelního útvaru obce Vacov leží pozemek v zastavitelné ploše v ploše s funkčním využitím pro výstavbu objektu občanské vybavenosti zejména školství, zdravotnictví, správu, služby komerčního charakteru a ubytovací a stravovací zařízení. 1.4 Definice pojmů Obvyklá cena Obvyklá cena je cena, kterou by bylo možno za konkrétní věc jako předmět prodeje a koupě v rozhodné době a místě dosáhnout. V zákoně č. 151/97 Sb. v platném znění o oceňování majetku je tato cena definována takto: Obvyklou cenou se pro účely tohoto zákona rozumí cena, která by byla dosažena při prodeji stejného, případně obdobného majetku nebo při poskytování stejné nebo obdobné služby v obvyklém obchodním styku v tuzemsku ke dni ocenění. Přitom se zvažují všechny okolnosti, které mají na cenu vliv, avšak do její výše se nepronajímají vlivy mimořádných okolností trhu, osobních poměrů prodávajícího nebo kupujícího ani vliv zvláštní obliby. Mimořádnými okolnostmi trhu se rozumějí například stav tísně prodávajícího, nebo kupujícího, důsledky přírodních či jiných kalamit. Osobními poměry se rozumějí zejména vztahy majetkové, rodinné nebo jiné osobní vztahy mezi prodávajícím a kupujícím. Zvláštní oblibou se rozumí zvláštní hodnota přikládaná majetku nebo službě vyplývající z osobního vztahu k nim. Zpravidla se zjišťuje porovnání s již realizovanými prodeji a koupěmi obdobných věcí v daném čase a místě, pokud jsou k tomu dostupné informace. Pokud tyto informace nejsou od statisticky významného souboru dostatečně porovnatelných nemovitostí, je třeba použít náhradní metodiku.

4 Cena administrativní Administrativní cena je cena věci zjištěná dle cenového předpisu vydaného MF ČR platného ke dni ocenění. V tomto případě se jedná o vyhl. MF č. 3/2008 Sb. ve znění vyhlášek č. 456/2008 Sb., č. 460/2009 Sb., č. 364/2010 Sb., č. 387/2011 Sb. a č. 450/2012 Sb., o provedení některých ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ve znění pozdějších předpisů (oceňovací vyhláška ) Cena pořizovací Cena pořizovací je cena, za kterou by bylo možno věc pořídit v době jejího pořízení bez odpočtu opotřebení ( u staveb jde o cenu v době jejich postavení ) Cena reprodukční Cena reprodukční je cena ( věcná hodnota ), za kterou by bylo možno stejnou věc nebo porovnatelnou novou věc pořídit v době ocenění, bez odpočtu opotřebení. Zjišťuje se u staveb nákladovou kalkulací, nebo podrobným položkovým rozpočtem, nebo za pomoci agregovaných položek. Nejčastěji se však stanoví za pomoci technicko hospodářských ukazatelů ( THU ) - jednotkových cen za l m3 obestavěného prostoru, nebo l m2 zastavěné plochy a pod. V současné době se také s výhodou používáno ocenění nákladovým způsobem podle cen. předpisu ( viz výše), bez koeficientu prodejnosti Kp a koeficientu polohového K5 a bez odpočtu opotřebení Cena časová Cena časová je cenou reprodukční sníženou o přiměřené opotřebení Cena výnosová Cena výnosová - též "kapitalizovaná míra zisku". Zjednodušeně řečeno jistina, kterou je nutno při stanovené úrokové sazbě uložit, aby úroky z této jistiny byly stejné jako čistý výnos z nemovitosti Cena porovnávací Porovnávací cena - cena obdobných nemovitostí. Standardně se zjišťuje porovnáním s již realizovanými prodeji, koupěmi či pronájmy obdobných věcí v daném místě a čase, pokud jsou k tomu dostupné informace. Např. Indexová porovnávací metoda výpočtu ceny je používána pro zjištění obvyklé ceny nemovitostí za základě porovnání rozhodujících kritérií, které mají bezprostřední vliv na cenu nemovitostí ( poloha, technický stav, velikost, účel užití, příslušenství apod. ) Tržní hodnota Vlastní tržní cena se tvoří až při konkrétním prodeji resp. koupi a může se od zjištěné hodnoty i výrazně odlišovat. Není možno ji přesně stanovit.

5 5 2. POSUDEK - OCENĚNÍ NEMOVITOSTÍ výčet oceňovaných staveb, pozemků : 2.1 Cena administrativní Jiný pozemek ( 32 ) Parcela č. 317/3 trvalý travní porost ( 32 odst. 1 ) 2.2 Cena obvyklá Metodika výpočtu Rozbor ceny srovnávaných pozemků Výpočet ceny oceňovaných pozemků indexovou metodou Ocenění oceňovaných pozemků obvyklou cenou porovnáním 2.3 Rekapitulace a závěr 2.1 Cena administrativní Administrativní cena je cena zjištěná dle vyhlášky MF č.3/2008 Sb. ve znění vyhlášky č. 456/2008 Sb., č.460/2009 Sb., č. 364/2010 Sb., č. 387/2012 Sb. a č. 450/2012 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku a o změně některých zákonů ( zákon o oceňování majetku ) Jiný pozemek ( 32 ) Parcela č. 317/3 trvalý travní porost ( 32 odst. 1 ) Popis Oceňovaný pozemek parcela č. 317/3 trvalý travní porost se nachází v katastrálním území Vlkonice u Vacova a v obci Vacov západně od centra obce nedaleko silnice vedoucí směrem na obec Stachy v lokalitě zastavěné převážně nízkopodlažní bytovou zástavbou starších bytových a rodinných domů. Příjezd k pozemku je možný odbočkou z místní zpevněné komunikace a přes sousední pozemkové parcely. Pozemek je mírně svažitý jihovýchodní orientace. V místě je možnost napojení na všechny inženýrské sítě kromě zemního plynu, ale pro výstavbu není pozemek připraven a inženýrské sítě nejsou k pozemku přímo přivedeny. Pozemek je převážně zatravněný, mírně svažitý a je užíván jako volná plocha. Na parcele nejsou trvalé porosty. V katastru nemovitostí je pozemek evidován v druhu trvalý travní porost, což plně odpovídá skutečnému využití. Dle platného územního plánu sídelního útvaru obce Vacov leží pozemek v zastavitelné ploše s funkčním využitím pro výstavbu občanské vybavenosti tj. objekt pro školství, zdravotnictví, správu, služby komerčního charakteru a ubytovací a stravovací zařízení. Pozemek neleží v žádném ochranném pásmu a je mimo zátopovou oblast. V místě je běžný hluk, prach a exhalace od okolní dopravy. Obec Vacov nemá zpracovánu cenovou mapu stavebních pozemků Výměry pro ocenění Parcela č. 317/3 trvalý travní porost má výměru 4229 m2.

6 Zařazení pozemku pro ocenění Ocenění pozemku se provede dle 32 odst. 1 vyhlášky pozemek zahrnutý do platného územního plánu jako pozemek určený k zastavění, se ocení podle dle 28 odst. 1,2 a násobí se koeficientem 0, Ocenění Základní cena stavebního pozemku je v obci Vacov / obec se 4064 obyvatel/ dle 28 odstavce l) písm. k ) činí : ZC = Cp x 1,00 Cp = 35 + ( a 1000 ) x 0, kde a je počet obyvatel v obci viz výše : Cp = 35 + ( ) x 0, = 38,19 Kč/m 2 V případě, že hodnota "a" je menší než 1000, je dosazena konstanta 1000 ZC = Cp x 1,00 = 38,19 Kč/m 2 x 1,00 = 38,19 Kč/m 2 Přirážky a srážky dle přílohy 21 : - přístup po nezpevněné komunikaci ( pol. 2.1 ) - 5 % Parcela číslo č. 317/3 Druh parcely dle katastru Využití parcely dle UP Využití parcely dle skutečnosti trvalý travní porost pozemek určený pro stavbu objektu občanské vybavenosti volná zatravněná plocha Výměra m Základní cena ZC Kč/ m 2 38,19 Srážky - viz výše % - 0 Přirážky viz výše % + 0 Základní cena po 1.úpravě ZC2 Kč/ m 2 38,19 Srážky - viz výše % - 5 Přirážky viz výše % + 0 Základní cena po 2.úpravě ZC2 Kč/ m 2 36,28 Koeficient prodejnosti Kp Sloupec 4 0,546 Koeficient přepočtu cen Ki SKP CZ-CC ,076 Základní cena po 3. úpravě ZCU 3 Kč/ m 2 41,12 Koeficient dle 32 odst. 1 k x ZC3 0,3 0,3 x 41,12 Základní cena upravená ZCU Kč/ m 2 12,33 Podmínka min. ceny ZCU min Kč/ m 2 20,00 Administrativní cena parcely č. 317/3 ke dni odhadu Kč ,00

7 7 2.2 Cena obvyklá Metodika výpočtu Pro zjištění obvyklé ceny vycházel znalec ze znalosti místního trhu s nemovitostmi, z konzultace u místních realitních kanceláří / realitní kancelář Remax České Budějovice,, Reality Krumlov, realitní kancelář CK reality s.r.o. Český Krumlov / a z konzultace na Obecním úřadě v obci Vacov. Známé prodejní ceny stavebních pozemků či nabídkové ceny pozemků určených k prodeji v lokalitě a okolí byly znalcem porovnány a následně vyhodnoceny z hlediska jejich polohy, atraktivnosti, ekonomické návratnosti, dopravního propojení, vazby na zbudované inženýrské sítě, druh možné zástavby, přístupové cesty, rozvoje území apod. s oceňovaným pozemkem Rozbor ceny srovnávaných pozemků Samostatné stavební pozemky srovnatelných výměr určených ke stavbě objektu občanské vybavenosti, jsou v relativní rovnováze mezi nabídkou a poptávkou. Většinou jsou pozemky prodávány včetně stavby, kde však není tržní cena v drtivé většině případů specifikována zvlášť za pozemek a stavbu. Obdobné pozemky jsou samostatně prodávány, většinou státními institucemi či obcemi i pod stávajícími stavbami či jako různá dorovnávání parcel majitelům těchto staveb. Obvyklá cena těchto pozemků je vyšší než cena administrativní. Ceny pozemků v této části prachatického okresu jsou především odvislé od vlastní polohy pozemku a způsobu využití či možnosti zastavění pozemku a patří v této lokalitě s cenami pozemků mimo centrální oblasti Šumavy k podprůměrným nejenom v okrese. Vyšší ceny pozemků v prachatickém okrese jsou především v centrech měst, podél bezprostřední návaznosti na turistické trasy Šumavy ( Kvilda, Borová Lada, Zadov, Churáňov ) a též v sousedství páteřních hlavních komunikací vedoucích od státních hranic k větším sídelním útvarům. Z pohledu atraktivnosti lokality ( možná komerční využitelnost, rekreační oblast, infrastruktura, zájem kupců apod. ) kde se oceňovaný pozemek nachází, jde o lokalitu jednoznačně s podprůměrným zájmem potenciálních kupců, o čemž svědčí i minimální investice v lokalitě v poslední dekádě Výpočet ceny oceňovaných pozemků indexovou metodou Možnou obvyklou cena pozemku lze zjistit např. tzv. indexovou metodou tzn. porovnáním srovnávacího ( pozemek o známé ceně a výměře ) a oceňovaného pozemku na základě indexů ( koeficientů ), které se mezi sebou pronásobí a výsledným indexem se násobí cena srovnávacího pozemku. Oceňovaný pozemek parcela č. 317/3 trvalý travní porost je užíván jako volná zatravněná plocha a dle územního plánu obce Vacov je určena k výstavbě objektu občanské vybavenosti. Ke dni ocenění je oceňovaná parcela nabízena k prodeji na internetových realitních serverech za cenu 170,- Kč/m2 pozemku. Pozemek je nabízen na internetu k prodeji již delší časové údobí a je možno konstatovat, že uvedená nabídková cena je cenou maximální, trhem nebyla dosud akceptována a její skutečná výše bude v nižší cenové hladině. Dle odborného názoru znalce je u obdobných nemovitostí, u kterých není prodej realizován obratem či v řádu několika měsíců, reální kupní cena výrazně níže.

8 Oceňovaný pozemek dle inzerátu na Lokalita : okraj zastavěné části obce Vacov 8 Parcela o výměře 4229 m2 v lokalitě k.ú. Vlkonice u Vacova za západním okraji zastavěné části obce určený pro výstavbu objektu občanské vybavenosti zejména školství, zdravotnictví, správu, služby komerčního charakteru a ubytovací a stravovací zařízení. pro bydlení či komerčního objektu. Pozemek leží na okraji obce Vlkonice. Voda, kanalizace a elektřina v místě, telefonní přípojka v dosahu, ale pozemek není na napojení připraven. Nabídková cena : 170,- Kč/m2 V současné době jsou v lokalitě nabízeny některé pozemky pro výstavbu rodinného domu např. Srovnávací pozemek č. 1 Lokalita : zastavěná část obce Vacov Parcela o výměře 449 m2 v lokalitě zastavěné části obce Vacov v k.ú. Vlkonice u Vacoa určený dle územně plánovací dokumentace obce Vacov k výstavbě rodinného, dvoupodlažního domu s obytným podkrovím o možné zastavěnosti do 180 m2, nebo k výstavbě živnostenské provozovny o půdorysné ploše 50 m2. Na pozemku kaplička - elektřina. Voda. Kanalizace na hranici pozemku. Rovina. Uvolnění ihned. Nabídková cena : 356,- Kč/m2

9 9 Nabídková cena srovnávacího pozemku je 356,- Kč/m2. Pozemek nebyl dosud prodán, jeho inzerovaná nabídková cena je cenou maximální. Z tohoto důvodu je tato nabídková cena, na základě odborného odhadu, korigována koeficientem vyjadřujícím podíl mezi současnou nabídkovou cenou a pravděpodobnou skutečnou budoucí prodejní cenou. Koeficient je znalcem stanoven na základě odborného odhadu ve výši ve výši 0,70. ( předpoklad nižší skutečné prodejní ceny, delší doba nabídky v řádu více než 1/2 roku ) tj. výše ceny pozemku použitá pro výpočet je 249,40 Kč/m2. srovnávací pozemek ( známá cena a výměra ) OCENĚNÍ POZEMKU INDEXOVOU POROVNÁVACÍ METODOU Poloha srovnávacího pozemku Obec Vacov, okraj zastavěné část obce, určen pro výstavbu RD či provozního objektu, Popis srovnávacího pozemku jižní orientace, mírně svažitý pozemek, zpevněný příjezd, IS v místě, přípojky na pozemek neprovedeny Výměra srovnávacího pozemku VS m2 449 Cena srovnávacího pozemku CS Kč 0,70 * ,- Jednotková cena srovnávacího pozemku JCS = CS/VS Kč/m2 249,40 Koeficienty pro výpočet indexu A Územní struktura Zastavěná část obce, zpevněný příjezd 1.00 B Typ stavebního pozemku Stavebně nepřipravený, inženýrské sítě v místě 1.35 C Třída velikosti obce 1 až 2 tisíc obyvatel 0.50 D Obchodní resp. průmysl. poloha Lokalita smíšené zástavby, venkovská oblast 1.10 E Územní připravenost, infrastr. Střední 0.75 F Speciální charakteristiky Nejsou 1.00 Celkový index srovnávacího pozemku Is = A x B x C x D x E x F oceňovaný pozemek Poloha oceňovaného pozemku Obec Vacov, okraj zastavěné část obce, určen pro výstavbu objektu občanské vybavenosti či provozního objektu, Popis oceňovaného pozemku jihovýchodní orientace, mírně svažitý pozemek, zpevněný příjezd, IS v místě, přípojky na pozemek neprovedeny Výměra oceňovaného pozemku m Koeficienty pro výpočet indexu A Územní struktura Zastavěná část obce, nezpevněný příjezd 0.95 B Typ stavebního pozemku Stavebně nepřipravený, není vyřešen příjezd, 1.20 inženýrské sítě v místě C Třída velikosti obce 1 až 2 tisíc obyvatel 0.50 D Obchodní resp. průmysl. poloha Lokalita bytové zástavby, venkovská oblast 1.10 E Územní připravenost, infrastr. Střední 0.75 F Speciální charakteristiky - velká výměra pozemku - k záměru výstavby objektu minimální zájem - chybí případná parcelace objektu 0.60 Celkový index srovnávacího pozemku Io = A x B x C x D x E x F Poměr indexů Pi = Io/Is - 0,5066 Jednotková cena oceńovaného pozemku JCC = JCS x Pi Kč/m2 126,36

10 10 Cena oceňovaného pozemku Kč ,33 Spoluvlastnický podíl oceňovaného pozemku - 1/1 Obvyklá cena pozemku č. 317/3 zjištěná indexovou metodou ke dni odhadu / zaokr. / Kč , Ocenění oceňovaných pozemků obvyklou cenou porovnáním Obec Vacov nemá zpracovánu cenovou mapu stavebních pozemků. Pro úplnost lze konstatovat, že základní cena metru čtverečného stavebního pozemku v obci je, dle 28 vyhl. MF č. 3/2008 Sb. ve znění novel, kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 151/1997 Sb., o oceňování majetku a o změnách některých zákonů ve znění novely, 38,19 Kč. Tato cena se upraví příslušnými koeficienty / koeficient prodejnosti a koeficient vlivu cen staveb / a dále dle tabulky přílohy č.21 vyhl. o další vlivy. Přirážka za možnost napojení na plynovod 10 % a přirážka dle položky č.1 až do 125 %. Oceňovaný pozemek je situován na okraji zastavěné části obce západně od centra obce v zástavbě nízkopodlažních bytových domů a starších rodinných domů. Parcela č. 317/3 trvalý travní porost není zastavěna žádnou stavbou. V lokalitě je možnost napojení na všechny inženýrské sítě kromě zemního plynu. Příjezd k pozemku je možný nezpevněnou odbočkou z místní zpevněné komunikaci a přes další pozemkové parcely, ale není zatím stavebně připraven. Z pohledu využitelnosti a atraktivnosti je pozemek situován ve stabilizované lokalitě starších bytových a rodinných domů na okraji klidové zastavěné části obce mimo turistický ruch. Z hlediska výnosnosti a atraktivnosti na průměrném místě lokálního významu. Dle sdělení zástupců realitních kanceláří např. realitní kancelář REMAX Český Krumlov se cena plnohodnotného stavebního pozemku pro stavbu rodinného domu v této lokalitě může dnes pohybovat v dané lokalitě v rozmezí 250,- až 300,- Kč/m 2 v závislosti na umístění pozemku, způsobu zástavby a především připravenosti pozemku k okamžité možnosti výstavby, dražší jsou nezatížené pozemky s výhledem do krajiny a se všemi inženýrskými sítěmi na hranici pozemku. Přibližně stejnou cenu, ale s menším cenovým rozpětím uvedl i majitel realitní kanceláře Kolář Český Krumlov pan ing. Kolář. Oslovené kanceláře shodně uvedly, že prodej pozemků v této lokalitě je v menší míře. Častější je prodej pozemků v kompletu se stavbou bez jednoznačného stanovení ceny za pozemek. Ceny pozemků, které jsou určeny k užívání společně s objektem rodinného domu jsou bezpochyby nižší. Ceny pozemků, které nejsou prioritně určeny pro výstavbu rodinného domu, ale pro výstavbu objektu občanské vybavenosti s malou až nulovou návratností, jako je oceňovaný pozemek ( stavby pro školství, zdravotnictví, správu či služby ), jsou ceny pozemků výrazně v nižší cenové hladině. Navíc pozemek svou výměrou není určen, v případě uvažování pro výstavbu rodinných domů, pro jeden objekt. Při provedení rozparcelace pro výstavbu více objektů je třeba připravit i komunikační plochy mezi parcelami, což jednotkové ceny pozemků ještě sníží. Dle odborného názoru znalce by cena pozemku nebyla v případě určení pozemku pro výstavbu s vyšší návratností investic ve vyšší cenové relaci, než je tomu za současné situace. Důvodem je zjevný nezájem investorů k výstavbě těchto objektů v obdobných lokalitách. V místě je vyšší zaměstnanost a velice nízká kupní síla obyvatel. Navíc obec Vacov není přímou turistickou lokalitou, návštěvníkům není v místě co nabídnout jako v nedalekých turistických lokalitách centrální části Šumavy např. Zadov, Churáňov či Kvilda.

11 11 Za poslední rok se cena pozemků v lokalitě výrazněji nezměnila, cena stoupala pouze u exklusivních pozemků určených pro výstavbu s dobrým výhledem, zajištěným přístupem a plnou existencí a připraveností inženýrských sítí, což není tento případ. Dle srovnání obvyklé ceny pozemků ve vztahu k ceně administrativní ( cena dle cenového předpisu ) můžeme na základě zjištěných údajů říci, že cena obvyklá je v tomto případě výrazně vyšší, což potvrzuje mimo jiné i skutečnost, že v předchozích letech došlo ke zvyšování cen pozemků i v menších lokalitách, zvláště pak leží-li pozemek v místě s vyšší návratností investic, což opět není tento případ. Dle výše citovaných důvodů se může obvyklá cena stavebního pozemku určeného k výstavbě objektu občanské vybavenosti pro školství, zdravotnictví, správu či služby pohybovat ve výši okolo 100,- až 130,- Kč/m 2, což dokládá i použitá podpůrná metodika výpočtu obvyklé ceny tzv. indexová metoda, kde 1 m 2 pozemku je oceněn cenou 126,- Kč. S přihlédnutím k faktům, které uvažovanou cenu objektivně ovlivňují ( nabídková cena pozemku ve výši 170,- kč/m2 je trhem neakceptovatelná jako vysoká, existence inženýrských sítí v místě, ale nepřipravenost pozemku k výstavbě, chybí parcelace pozemku pro případ výstavby menších objektů pro bydlení, nezpevněný příjezd, příznivá orientace, průměrná lokalita, vyšší nezaměstnanost, malá kupní síla obyvatel, zjevný nezájem investorů, malá poptávka pro výstavbu rodinných domů v místě ) lze konstatovat : - že obvyklá cena výše oceňovaného pozemku vč. příslušenství může spíše oscilovat blíže ke spodní hranici uvažovaného cenového rozpětí tj. 110,-Kč/m 2 Parcela č. 1065/2 zahrada 110,-Kč/m 2 x 4229 m 2 = ,- Kč 2.3 Rekapitulace Cena administrativní 2.1 Jiný pozemek ( 32 ) Parcela č. 317/3 trvalý travní porost ( 32 odst. 1 ) ,00 Kč Administrativní cena oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu celkem ,00 Kč Zaokrouhlení + 0,00 Kč Administrativní cena oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu celkem zaokrouhlená ,00 Kč Administrativní cena pozemku parcela č. 317/3 trvalý travní porost zapsaného na LV 665 pro katastrální území Vlkonice u Vacova a obec Vacov a evidovaného u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Prachatice zjištěná podle vyhlášky č.3/2008 Sb. ve znění vyhl. č. 456/2008 Sb., č.460/2009 Sb., č. 364/2010 Sb., č. 387/2011 Sb. a č. 450/2012 Sb. činí ke dni odhadu ,- Kč slovy : osmdesátčtyřitisícepětsetosmdesátkornčeských

12 Cena obvyklá Parcela č. 317/3 trvalý travní porost obvyklá cena zjištěná porovnáním Zaokrouhlení Cena obvyklá oceňovaných nemovitostí ke dni odhadu stanovená znalcem ,00 Kč ,00 Kč ,00 Kč Obvyklá cena pozemku parcela č. 317/3 trvalý travní porost zapsaného na LV 665 pro katastrální území Vlkonice u Vacova a obec Vacov a evidovaného u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální pracoviště Prachatice zjištěná dle zákona č. 151/1997 Sb. o oceňování majetku ve znění pozdějších předpisů a dle 22 zákona č. 219/2000 Sb. v platném znění činí ke dni odhadu ,- Kč slovy : čtyřistasedmdesáttisíckorunčeských v Českých Budějovicích dne Ing. Michal Sirový Příloha : 2x fotodokumentace 1x kopie výpisu z internetového KN 1x kopie katastrální mapy 1x kopie územně plánovací informace

13 13 ZNALECKÁ DOLOŽKA Znalecký posudek jsem podal jako znalec jmenovaný rozhodnutím Předsedy krajského soudu v Českých Budějovicích ze dne 2.června 1999 č.j. Spr. 823/99 pro základní obor ekonomika, odvětví ceny a odhady, zvláštní specializace oceňování nemovitostí. Znalecký úkon je zapsán pod pořadovým číslem /13 znaleckého deníku. Znalečné a náhradu nákladů účtuji podle přiložené likvidace na základě dokladu číslo 174/13. CERTIFIKÁT QEN Znalec je držitelem certifikátu QEN - expert v oboru ekonomika odvětví ceny a odhady nemovitostí vydaný Certifikačním orgánem Ústavu soudního inženýrství v Brně dne pod č.95/64/qen/2009-re. České Budějovice 11. prosince 2013 Ing. Michal Sirový

14 14 FOTODOKUMENTACE pohled na pozemek parcela č. 317/3 od východu pohled na pozemek parcela č. 317/3 od jihu

15 15

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2220 65/13 - o obvyklé ceně nemovitostí tj.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1428-144/08

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1428-144/08 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1428-144/08 o stanovení obvyklé ceny pozemku st. parcela č. 124 zastavěná plocha a nádvoří v katastrálním území Malčice-Osek, v obci Přídolí evidovaný u Katastrálního úřadu pro Jihočeský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2608 09/16 - o odhadu obvyklé ceny nemovitých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1439 09/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1439 09/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1439 09/09 o stanovení obvyklé ceny pozemku katastru nemovitostí parcela č. 501 orná půda v katastrálním území a v obci Libníč evidované u Katastrálního úřadu pro Jihočeský kraj, Katastrální

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /09

ZNALECKÝ POSUDEK. č /09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1448-19/09 - stanovení obvyklé ceny spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 pozemku parcela č. 1163/13 trvalý travní porost s příslušenstvím vedený na LV č. 1021 v katastrálním území

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2479 09/15. / dodatek č. 1 - ocenění spoluvlastnického podílu /

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2479 09/15. / dodatek č. 1 - ocenění spoluvlastnického podílu / Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2479 09/15 / dodatek č. 1 - ocenění spoluvlastnického

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3063-229/2010 o ceně nemovitostí - stanovení ceny obvyklé pozemku par.č. st.250 - zastavěná plocha a nádvoří a pozemku par.č. st.245/3 - zastavěná plocha a nádvoří, vše v k.ú. Tlumačov

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 768-55/2014 O stanovení ceny v místě a čase obvyklé - pozemku p.č.1315 - LV č. 375, vč. příslušenství v obci Bory, k.ú. Horní Bory. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3115-281/2010 o ceně nemovitostí - stanovení ceny obvyklé pozemků par.č.1570/12, par.č.1575/11 a par.č.2106, v k.ú. Tečovice. Nemovitosti - pozemky jsou zapsány na LV č. 804 pro k.ú.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010

ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010 ZNALECKÝ POSUDEK č. 78/2010 o obvyklé ceně nemovitosti - pozemku ve zjednodušené evidenci parcely původ Přídělový plán nebo jiný podklad (GP) p.č. 1605 zapsané na listu vlastnictví č. 142 v katastrálním

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 49/2011

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 49/2011 Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 49/2011 O obvyklé ceně nemovitosti - pozemků parc.č. 1/1, 2, 7/2 vše v katastrálním území Dolní Marklovice, obec Petrovice u Karviné, okres Karviná, zapsáno na

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 659-78-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 659-78-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč ZNALECKÝ POSUDEK č. 659-78-2014 O ceně pozemků parc.č.269, 273, 275, 276, 277, 280, 282, PK č.183, PK č.184, zapsaných na LV č. 8 v KÚ 759708 Milčice u Sušice, obec Sušice, okres Klatovy Objednatel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 175/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 175/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 175/14 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p. č. 2698, 2701/5 a 2701/10, zapsaných LV číslo 89, katastrální území Drysice, obec Drysice, okres Vyškov a ocenění jednotlivých práv

Více

Znalecký posudek č

Znalecký posudek č Znalecký posudek č. 655-46-2013 O ceně nemovitostí pozemku par. č. 3002/30, 3002/31, 3181/1, 3181/2, 3182/9 v katastrálním území Staré Hamry 2, obci Ostravice, okres Frýdek-Místek, zapsaných na listě vlastnictví

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4566. Školní 384 270 33 Jesenice

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4566. Školní 384 270 33 Jesenice ZNALECKÝ POSUDEK č. 4566 o ceně rodinného domu č.p. 728 na pozemku parc. č. 1838 včetně venkovních úprav a pozemku v obci Kladno, katastrální území Kročehlavy, okres Kladno Objednatel znaleckého posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4560. Školní 384 27033 Jesenice

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4560. Školní 384 27033 Jesenice ZNALECKÝ POSUDEK č. 4560 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 361/4 v domě s bytovými jednotkami ve vlastnictví č.p. 361 na pozemku parc. č. st. 389/1 včetně spoluvlastnického podílu na budově a na pozemcích

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č

ZNALECKÝ POSUDEK. č ZNALECKÝ POSUDEK č. 587-6-2014 O ceně pozemků parc.č.122/19,2307, 2608, 2769 a 2840/5 zapsaných na LV č. 18 v KÚ 676411 Křivsoudov, obec Křivsoudov, okres Benešov. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého

Více

Znalecký posudek č. 818

Znalecký posudek č. 818 Znalecký posudek č. 818 o ceně obvyklé pozemek parc.č. 430/9 ( orná půda ) v kat. území Jeviněves, obec Jeviněves, okres Mělník, zapsáno na LV 304. Objednatel posudku: JUDr. Milan Suchánek Exekutorský

Více

Znalecký posudek číslo 192/20/2015

Znalecký posudek číslo 192/20/2015 Znalecký posudek číslo 192/20/2015 o ceně nemovité věci pozemek označený jako pozemková parcela č. 1086 v katastrálním území Pohřebačka, v obci Opatovice nad Labem. Objednatel : Exekutorský úřad Třebíč

Více

Znalecký posudek č. 414/62/2016

Znalecký posudek č. 414/62/2016 Znalecký posudek č. 414/62/2016 Ceny obvyklé pozemků p.č.1787/2, 1787/6, 1787/20, 1788/1, 1803/1 včetně jejich součástí a příslušenství v katastrálním území Brná nad Labem (okres Ústí n.l.). Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 156/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 156/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 156/14 o obvyklé ceně podílu id. 1/4 na nemovité věci - pozemku p.č. 221/32 - orná půda, zapsané na LV 335, katastrální území Skrbeň, obec Skrbeň, okres Olomouc a ocenění jednotlivých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 296-2726 / 09 o obvyklé ceně nemovitostí, a to pozemků parc.č. 1705/4, 1704/5, 1725/2, 2422/57 a 2458/2 v k.ú. Česká Ves, obec Česká Ves, okres Jeseník. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2011

ZNALECKÝ POSUDEK. č /2011 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3172-50/2011 o ceně nemovitosti - stanovení ceny obvyklé pozemku par.č. 3723/27, v k.ú. a obci Zlín. Nemovitost - pozemek je zapsán v Katastru nemovitostí na LV č. 20470 pro k.ú. a

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4633/16. O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 321 pro katastrální území a obec Netřebice, okres Český Krumlov.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4633/16. O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 321 pro katastrální území a obec Netřebice, okres Český Krumlov. ZNALECKÝ POSUDEK č. 4633/16 O ceně nemovitostí zapsaných na LV č. 321 pro katastrální území a obec Netřebice, okres Český Krumlov. Objednatel posudku: Účel posudku: Mgr. Martin Slavata soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1501 71/09

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1501 71/09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1501 71/09 o obvyklé ceně rozestavěného rodinného domu bez č.p. na st. parcele č. 671 zastavěná plocha a nádvoří včetně pozemku a pozemek parcela č. 1056/37 zahrada vše s příslušenstvím

Více

Znalecký posudek č /14

Znalecký posudek č /14 Znalecký posudek č. 5526-283/14 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/5 na pozemcích parc. č. 1210/1, parc. č. 1210/4, parc. č. 1269/63 a parc. č. 1269/69, v obci Prachatice,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. G.Klimenta 439/9 708 00 Ostrava-Poruba. Ing.Ivana Janečková. G.Klimenta 439/9 708 00 Ostrava-Poruba

ZNALECKÝ POSUDEK. G.Klimenta 439/9 708 00 Ostrava-Poruba. Ing.Ivana Janečková. G.Klimenta 439/9 708 00 Ostrava-Poruba ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 14189-219/14 o ceně pozemku parc.č.525/110, katastrální území a obec Metylovice, okres Frýdek - Místek. (LV č.1430) Objednavatel posudku: Vlastník nemovité věci: Ing.Ivana Janečková

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6423-404/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/3 na pozemku parc. č. 442/2 a parc. č. 1279/2, obci Horšovský Týn, katastrální území Semošice, zapsané

Více

Znalecký posudek č. 5724-106/15

Znalecký posudek č. 5724-106/15 Znalecký posudek č. 5724-106/15 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemků parc. č. 567, parc. č. 584/1, parc. č. 585/2 a parc. č. 607, v obci Choustník, katastrální území Předboř u Choustníku, zapsaných u

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 68/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 68/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 68/14 o obvyklé ceně nemovité věci - pozemku p.č. 746/3 - vodní plocha, vodní nádrž umělá, LV číslo 595, katastrální území Košetice, obec Košetice, okres Pelhřimov a ocenění jednotlivých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 114-3159/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. ZNALECKÝ POSUDEK č. 114-3159/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 783/1, v k.ú. Metylovice, obec Metylovice, okr. Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti

ZNALECKÝ POSUDEK. Stanovení obvyklé ceny nemovitosti č.vyhotovení : 1 č.j. 482/2015-N ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 1424-29/2015 o ceně pozemků parc.č. 209/1, 214/1, 217/1 vedených ve zjednodušené evidenci pozemkového katastru (PK) zapsaných na LV č. 651 pro k.ú.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 623-42-2014

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 623-42-2014 ZNALECKÝ POSUDEK č. 623-42-2014 O ceně pozemků parc.č.734/23, 271/23, zapsaných na LV č. 384 v KÚ 767671 Točník u Klatov, obec Klatovy, okres Klatovy Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek č. 2008/316

Znalecký posudek č. 2008/316 Znalecký posudek č. 2008/316 O ceně nemovitosti: Pozemek, parcela č. 538, v katastrálním území Vrahovice, obec, okres, kraj Olomoucký. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava JUDr. Milan Vlha, soudní

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2014

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2014 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 69/2014 O obvyklé ceně podílu 1/8 nemovitosti - pozemků parc.č. 1989/7, 1990/15, 1990/16, 1990/31, 1990/33, 1997/3 vše v katastrálním území Sadská, obec Sadská,

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 108/2015. O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno.

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 108/2015. O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno. - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 108/2015 O ceně pozemků parc. č. 517/8, 520/5 a 521/4 v k.ú. Svinařov u Kladna, obec Svinařov, okr. Kladno. Objednatel znaleckého posudku: Eurodražby.CZ a.s., Čimická 780/61,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1665/109/17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 1665/109/17 o ceně pozemků p.č.1638/252, p.č.3299/234, p.č.3299/235, p.č.3300/8, p.č.3301/96 v k.ú. Kunovice u Uherského Hradiště, obec Kunovice, okres Uherské Hradiště Objednavatel

Více

Znalecký posudek. Exekutorský úřad Praha 4 Hornokrčská 650/29 140 00 Praha 4

Znalecký posudek. Exekutorský úřad Praha 4 Hornokrčská 650/29 140 00 Praha 4 Znalecký posudek č. 1255-16-2010 Předmětem ocenění je: stavební pozemek č. 795/19 v katastrálním území Zbizuby, obec Zbizuby, okres Kutná Hora. Objednatel posudku: JUDr. Jana Tvrdková Exekutorský úřad

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10

ZNALECKÝ POSUDEK. č /10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 239-2979/10 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 603/4 a spoluvlastnického podílu o velikosti 1/3 na pozemcích parc.č. 603/5 a 616/6 v k.ú. Horní Suchá, obec Horní Suchá, okr. Karviná. Objednatel

Více

Znalecký posudek č. 649/2010

Znalecký posudek č. 649/2010 Znalecký posudek č. 649/2010 o ceně obvyklé pozemku parc.č. 644/3 - zahrada s příslušenstvím ( travní porost, oplocení, stromy ), k.ú Horní Kamenice, obec Česká Kamenice, okres Děčín. Objednatel posudku:

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 14166-196/14

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: 14166-196/14 ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 14166-196/14 o ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 1/2 na komunikaci parc.č.426/2, katastrální území Radvanice, obec Ostrava, okres Ostrava - město. (LV č.2293) Objednavatel

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6171-153/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/2 na pozemcích ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK) parc. č. 283/1, parc.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK číslo /13

ZNALECKÝ POSUDEK číslo /13 ZNALECKÝ POSUDEK číslo 2021-32/13 NEMOVITOSTI: Pozemky parc.č. 1236/7, parc.č. 2347/6, oba k.ú. Horšovský Týn, obec Horšovský Týn, okres Domažlice, kraj Plzeňský Vlastník pozemků: Česká republika, právo

Více

Znalecký posudek č. 1620/10

Znalecký posudek č. 1620/10 Ing. Martina Schulmeisterová znalec jmenovaný rozhodnutím Krajského soudu v Ostravě dne 25.06.1999,č.j.: Spr 1946/99 pro základní obor ekonomika, stavebnictví, odvětví ceny a odhady nemovitostí, stavby

Více

Znalecký posudek č /17

Znalecký posudek č /17 Znalecký posudek č. 6576-116/17 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/3 na pozemcích parc. č. 73, parc. č. 74, parc. č. 75, parc. č. 77/1, parc. č. 78 a parc. č. 488/9,

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 159/2010

Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 159/2010 Znalecký posudek - Ocenění nemovitostí č. 159/2010 O obvyklé ceně: a) podílu 1/4 na nemovitosti - pozemku parc.č. St. 31 a pozemků vedených ve zjednodušené evidenci - parcely původ Pozemkový katastr (PK)

Více

Znalecký posudek č /15

Znalecký posudek č /15 Znalecký posudek č. 5787-169/15 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 11/24 na pozemcích parc. č. 1021/15 a parc. č. 1117, v obci Oleška, katastrální území Brník, zapsaných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 135/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 135/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 135/15 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 400/32, zapsaných na LV 998, katastrální území Velká Dobrá, obec Velká Dobrá, okres Kladno a ocenění jednotlivých práv a závad spojených

Více

ZNALECKÝ POSUDEK č

ZNALECKÝ POSUDEK č - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 3522 54-18 o obvyklé ceně nemovitých věcí poz. parc. čís. 36/39 orná půda, 36/46 orná půda, 44 orná půda, 46/2 trvalý travní porost, 46/3 trvalý travní porost, 46/4 trvalý travní

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6424-405/16 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemků parc. č. 4120/174, parc. č. 4120/198 a parc. č. 4120/201, v obci Bukovany, katastrální území Bukovany u Týnce nad Sázavou, zapsaných

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 185-3230/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 176/3 v k.ú. Václavovice u Frýdku-Místku, obec Václavovice, okr. Ostrava-město. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Jiří Král

Více

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 13/2016

Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 13/2016 Znalecký posudek - Ocenění nemovitosti č. 13/2016 O obvyklé ceně podílu 1/175 nemovitosti - pozemků parc.č. 152/1, 228/28, 488/2, 732/2, 738/11 v katastrálním území Ves Rudoltice, obec Slezské Rudoltice,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4647

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4647 ZNALECKÝ POSUDEK č. 4647 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 411/3 v domě s bytovými jednotkami ve vlastnictví č.p. 411-415 na pozemcích parc. č. 806/134-138 včetně spoluvlastnického podílu na budově

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 618-13/2015. O obvyklé ceně pozemků v k. ú. Skorkov. Stanovení obvyklé ceny pro účely exekučního řízení

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 618-13/2015. O obvyklé ceně pozemků v k. ú. Skorkov. Stanovení obvyklé ceny pro účely exekučního řízení ZNALECKÝ POSUDEK č. 618-13/2015 O obvyklé ceně pozemků v k. ú. Skorkov. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: Mgr. Jan Beneš, soudní exekutor, Exekutorský úřad Praha - západ Liborova

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4659. Školní 384 27033 Jesenice. dražbu dobrovolnou.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 4659. Školní 384 27033 Jesenice. dražbu dobrovolnou. ZNALECKÝ POSUDEK č. 4659 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 2090/51 v domě s bytovými jednotkami ve vlastnictví č.p. 2088-2095 na parcelách č. 2854-2859, 2861 a 2892 včetně spoluvlastnického podílu

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 80-3125/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 10/20 na pozemcích parc.č. St. 9 a 56 v k.ú. Malá Véska, obec Staré Město, okr. Bruntál. Objednatel posudku: Exekutorský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 229/14

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 229/14 ZNALECKÝ POSUDEK č. 229/14 o obvyklé ceně podílu id. 1/3 na nemovité věci - pozemku p. č. 956 - orná půda, zapsané na LV číslo 294, katastrální území Roudná nad Lužnicí, obec Roudná, okres Tábor a ocenění

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 33/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 33/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 33/15 o obvyklé ceně podílu id. 1/4 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 27/13, LV číslo 45, podílu id. 1/4 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 27/14 a 838, LV číslo 310, katastrální

Více

Znalecký posudek č. 371/19/2016

Znalecký posudek č. 371/19/2016 Znalecký posudek č. 371/19/2016 Ceny obvyklé spoluvlastnického podílu v míře 115/2000 na pozemku p.č.538 v katastrálním území Chudeřín u Litvínova (okres Most). Objednatel posudku: Mgr. Miloš Dvořák Zahradní

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 09 ZNALECKÝ POSUDEK č. 281-2711 / 09 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti 1/44 na nemovitostech, a to pozemcích parc.č. 1309/11, 2551/2, 2552/1, 2553/5, 2553/6, 2554/6, 2554/7, 2563/2, 2570/9

Více

Znalecký posudek číslo 4502-42/14

Znalecký posudek číslo 4502-42/14 Znalecký posudek číslo 4502-42/14 O ceně nemovitých věcí Pozemky zapsané na LV č. 21 Olomouc Katastrální území: Topolany u Olomouce Okres: Olomouc O B V Y K L Á T R Ž N Í C E N A Objednatel znaleckého

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6448-429/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 1/16 na pozemcích parc. č. 992/11, parc. č. 993/10, parc. č. 997/5 a parc. č. 1006/32, v obci Praha,

Více

Znalecký posudek. č /2017

Znalecký posudek. č /2017 Znalecký posudek č. 3948-214/2017 Objednatel: PROKONZULTA, a.s. Křenová 299/26 602 00 Brno Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny pozemku parc. č. 684/9 v obci Záchlumí, kat. území Záchlumí, okres

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 222-3267/11. o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. ZNALECKÝ POSUDEK č. 222-3267/11 o obvyklé ceně pozemku parc.č. 743/4 (GK) v k.ú. Hlavnice, obec Hlavnice, okr. Opava. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 568-95/2012

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 568-95/2012 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 568-95/2012 o ceně pozemků (spoluvlastnického podílu ve výši 1/2) p.č. 327, 328, 943 a 944/1 v k.ú. a obci Střítež, okresu Frýdek-Místek a o odhadu ceny obvyklé (LV 18) Objednatel

Více

Znalecký posudek. Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny pozemku pro účely dražby. č. xx - xx /2016

Znalecký posudek. Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny pozemku pro účely dražby. č. xx - xx /2016 Znalecký posudek č. xx - xx /2016 Účel znaleckého posudku: Stanovení obvyklé ceny pozemku pro účely dražby. Objednatel: Jan Prošek Dražbyprost s.r.o. Mírové náměstí 2/5 400 01 Ústí nad Labem Dle mezinárodně

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2546-145/13 o ceně nemovitosti pozemků parcela č. 467/1 PK a p.č. 467/2 PK, katastrální území Krumsín, obec Krumsín, okres Prostějov. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad

Více

Znalecký posudek č /16

Znalecký posudek č /16 Znalecký posudek č. 6361-342/16 O obvyklé ceně nemovité věci - spoluvlastnického podílu ve výši id. 37/100 na pozemku parc. č. 2155/6, obci Brandýs nad Labem - Stará Boleslav, katastrální území Stará Boleslav,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 133-4322/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. 4416 v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okres Ostrava-město. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 Ing. Michal Sirový, Jírovcova 1621/19, 370 01 České Budějovice tel. : + 420 603 77 603 1 mail.: info@posudkyodhady.cz www.posudkyodhady.cz ZNALECKÝ POSUDEK č. 2219 64/13 - o obvyklé ceně nemovitostí tj.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 194/15

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 194/15 ZNALECKÝ POSUDEK č. 194/15 o obvyklé ceně nemovitostí - pozemku p.č. 2648/2 a 2674/13, zapsaných na LV číslo 6, katastrální území Lenešice, obec Lenešice, okres Louny a ocenění jednotlivých práv a závad

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 743-270/2012

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č. 743-270/2012 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 743-270/2012 o ceně pozemku p.č. 4393/11 zahrada v k.ú. a obci Heřmanovice, okresu Bruntál a o odhadu ceny obvyklé (LV 289) Objednatel posudku: Účel posudku: Soudní exekutor Mgr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 47-3092/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 47-3092/11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 47-3092/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ½ na nemovitostech, a to na pozemcích parc.č. St. 2/1 a 7/3 v k.ú. Zábřeh nad Odrou, obec Ostrava, okr. Ostrava-město.

Více

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016

- 1 - ZNALECKÝ POSUDEK. č /2016 - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 2939-251/2016 o odhadu ceny obvyklé pozemků parc.č. 2961 a parc.č. 4623/1, v k.ú. Sudoměřice, obci Sudoměřice, okresu Hodonín (LV 687) Objednatel posudku: Soudní exekutor Mgr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2151/2013

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2151/2013 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2151/2013 O ceně obvyklé pozemků č.par. 14/2 a 14/5 zahrady v obci Krsy, okres Plzeň - sever, kat. území Kejšovice, kraj Plzeňský. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek č. 5690-072-03/15

Znalecký posudek č. 5690-072-03/15 Znalecký posudek č. 5690-072-03/15 O obvyklé ceně nemovité věci - pozemku parc. č. 2033/32, v obci Beroun, katastrální území Beroun, zapsaného u Katastrálního úřadu pro Středočeský kraj, Katastrální pracoviště

Více

DOŠLO DNE SPISOVÁ ZNAČKA: 28655/2015

DOŠLO DNE SPISOVÁ ZNAČKA: 28655/2015 DOŠLO DNE 30.9.2015 SPISOVÁ ZNAČKA: 28655/2015 Žadatel: Asental Land, s.r.o., Gregorova 2582/3, 702 00 Ostrava Věc: Žádost o koupi pozemku parc.č. 4044 ostatní plocha, o výměře 808m 2, k.ú. Slezská Ostrava

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 133/17

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 133/17 ZNALECKÝ POSUDEK č. 133/17 o obvyklé ceně podílu id. 1/8 na nemovitých věcech - pozemku p. č. 255/2, 256/4, 258/1, 258/2, 268, 269, 276/7, 276/8, 276/9, 276/10, 276/11, 276/16 a 276/21, zapsaných na LV

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1150/2/17. o ceně pozemků č. 1309/16 a č. 2582/17, které se nachází v katastrálním území Vítkov v obci Vítkov v okrese Opava

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 1150/2/17. o ceně pozemků č. 1309/16 a č. 2582/17, které se nachází v katastrálním území Vítkov v obci Vítkov v okrese Opava ZNALECKÝ POSUDEK č. 1150/2/17 o ceně pozemků č. 1309/16 a č. 2582/17, které se nachází v katastrálním území Vítkov v obci Vítkov v okrese Opava Objednavatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku:

Více

Znalecký posudek č. ZP-1917

Znalecký posudek č. ZP-1917 Znalecký posudek č. ZP-1917 o ceně obvyklé spoluvlastnický podíl ve výši 3/4 na pozemku parc. č. 899/5 ( trvalý travní porost ) a pozemky ve zjednodušené evidenci č. 980, 981, 1059, 1060, 1061, 1062/2,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo:

ZNALECKÝ POSUDEK. číslo: ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 3064-14. s odhadem obvyklé ceny podílu ve výši 776/5189 k pozemkové parcele - zahradě p. č. 345/2 v obci Strakonice, k. ú. Nové Strakonice. Objednavatel posudku: Účel posudku: Exekutorský

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 10-2750 / 10 ZNALECKÝ POSUDEK č. 10-2750 / 10 o obvyklé ceně pozemků ve zjednodušené evidenci parcely původního Pozemkového katastru (PK) parc.č. 287, 317, 2814, 2815, 2831, 2860, 2929 a 3346 v k.ú. Police u Valašského

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 42/829/2012

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 42/829/2012 ZNALECKÝ POSUDEK č. 42/829/2012 o ceně nemovitosti - pozemkových parcel č. 163, č. 165/2, č. 165/3, č. 166, č. 732 v obci a katastrálním území Stradouň, vodní plochy č. 124/1, pozemkových parcel č. 125/1,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6/ O ceně id. 1/3 pozemků p.č. 1220/107 a 2363 v k.ú. Kněževes u Rakovníka, obec Kněževes, okr. Rakovník.

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 6/ O ceně id. 1/3 pozemků p.č. 1220/107 a 2363 v k.ú. Kněževes u Rakovníka, obec Kněževes, okr. Rakovník. - 1 - ZNALECKÝ POSUDEK č. 6/2017 O ceně id. 1/3 pozemků p.č. 1220/107 a 2363 v k.ú. Kněževes u Rakovníka, obec Kněževes, okr. Rakovník. Objednavatel znaleckého posudku: Soudní exekutor JUDr. Ondřej Mareš,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Zjištění ceny nemovitosti pro dobrovolnou dražbu. Hlavní třída 565/77 708 00 Ostrava - Poruba

ZNALECKÝ POSUDEK. Zjištění ceny nemovitosti pro dobrovolnou dražbu. Hlavní třída 565/77 708 00 Ostrava - Poruba ZNALECKÝ POSUDEK číslo: 14160-190/14 o ceně pozemku parc.č.36/3 na katastrálním území Dolní Lhota u Ostravy, obec Dolní Lhota, okres Ostrava - město. (LV č.611) Objednavatel posudku: Aukční síň Justitias

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město.

ZNALECKÝ POSUDEK. č /16. o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město. ZNALECKÝ POSUDEK č. 127-4316/16 o obvyklé ceně nemovitosti, a to pozemku parc.č. st. 514/2 v k.ú. Zábřeh-Hulváky, obec Ostrava, okres Ostrava-město. Objednatel posudku: Dražebník Ostravská aukční síň s.r.o.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 176/16

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 176/16 ZNALECKÝ POSUDEK č. 176/16 o obvyklé ceně nemovitých věcí - pozemku p.č. 2044, zapsaných na LV 10200, katastrální území Žatec, obec Žatec, okres Louny a ocenění jednotlivých práv a závad spojených s oceňovanými

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2571-170/13 A. NÁLEZ

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 2571-170/13 A. NÁLEZ ZNALECKÝ POSUDEK č. 2571-170/13 o ceně nemovitosti pozemků parcela č. 321/9 orná půda, katastrální území Chrudichromy, obec Chrudichromy, okres Blansko, parcela č. 191/7 orná půda, katastrální území Bačov,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 624-43-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 624-43-2014. Karlovarská 7 252 61 Jeneč ZNALECKÝ POSUDEK č. 624-43-2014 O ceně pozemků parc.č.165/3, 172/2, 172/3, 175, zapsaných na LV č. 478 v KÚ 734446 Předslav, obec Předslav, okres Klatovy Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 209-3254/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti id. ½ na pozemku parc.č. 315 v k.ú. Brušperk, obec Brušperk, okr. Frýdek-Místek. Objednatel posudku: Exekutorský úřad

Více

Znalecký posudek č. 3797

Znalecký posudek č. 3797 Znalecký posudek č. 3797 odhad obvyklé ceny bytové jednotky č. 216/1 v rodinném domu č.p. 216 na pozemku parc. č. st. 392 včetně pozemku v obci Moravská Třebová, katastrální území Boršov u Moravské Třebové,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 245/13

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 245/13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 245/13 o obvyklé ceně podílu id. 1/2 na nemovitostech - pozemku p.č. 6185/2 - PK, 644 - PK, LV číslo 410, katastrální území Molenburk, obec Vysočany, okres Blansko a ocenění jednotlivých

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku:

ZNALECKÝ POSUDEK. č. 213-3258/11. o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: ZNALECKÝ POSUDEK č. 213-3258/11 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 5002 a 5833 v k.ú. Ořechov, obec Ořechov, okres Brno-venkov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15

ZNALECKÝ POSUDEK. č / 15 1 ZNALECKÝ POSUDEK č. 3.524-64 / 15 o obvyklé ceně podílu 1/36 nemovitých věcí ZPF pozemků parc.č.2794/93, 2886/6, 2888/5 dle LV 754 pro k.ú.mohelnice, obec Mohelnice, se všemi součástmi a příslušenstvím,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory

ZNALECKÝ POSUDEK. Mgr. Pavla Fučíková - soudní exekutor Slévárenská 410/ Ostrava-Mariánské Hory ZNALECKÝ POSUDEK č. 209-3546/12 o obvyklé ceně pozemků parc.č. 71/1, 71/4, 72/4, 72/5 a 72/6 v k.ú. Polanka nad Odrou, obec Ostrava, okr. Ostrava-město. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr.

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č B /2014. o ceně nemovitosti - zemědělského pozemku p.č.505/6 v k.ú. Nečichy, obec Louny.

ZNALECKÝ POSUDEK. č B /2014. o ceně nemovitosti - zemědělského pozemku p.č.505/6 v k.ú. Nečichy, obec Louny. ZNALECKÝ POSUDEK č. 03250-0109 B /2014 o ceně nemovitosti - zemědělského pozemku p.č.505/6 v k.ú. Nečichy, obec Louny. Objednatel znaleckého posudku: Účel znaleckého posudku: JUDr. Mgr. Martina Jinochová

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13 ZNALECKÝ POSUDEK č. 192-3747/13 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti id. 1/4 na pozemku parc.č. 622/11 v k.ú. Černotín, obec Černotín, okres Přerov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. Č.j.: 169EX 1929/11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /13. Č.j.: 169EX 1929/11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2469-68/13 o ceně nemovitosti pozemku parcela č. 2601/65 orná půda, katastrální území Bučovice, obec Bučovice, okres Vyškov. Objednatel znaleckého posudku: Exekutorský úřad Brno-Město,

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /12. Ing. Radim Opletal Pavelčákova Olomouc. Č.j.: 057EX 2694/08

ZNALECKÝ POSUDEK. č /12. Ing. Radim Opletal Pavelčákova Olomouc. Č.j.: 057EX 2694/08 ZNALECKÝ POSUDEK č. 2331-68/12 o ceně nemovitosti pozemků parcela č. 1402/64 a 1405/86 ostatní plocha a p.č. 4265 a 4391 vinice, katastrální území Sudoměřice, obec Sudoměřice, okres Hodonín. Objednatel

Více

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11

ZNALECKÝ POSUDEK. č /11 ZNALECKÝ POSUDEK č. 6-3051/11 o obvyklé ceně spoluvlastnického podílu o velikosti ¼ na pozemku parc.č. 445/2, v k.ú. Předmostí, obec Přerov, okr. Přerov. Objednatel posudku: Exekutorský úřad Ostrava Mgr.

Více