FARNOST DOLNÍ LOU KY

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "FARNOST DOLNÍ LOU KY"

Transkript

1 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9: POND LÍ 15: ST EDA ÚTERÝ 9:00 Svátek sv. Rodiny, Ježíše, Marie a Josefa Za celou naši farnost ---- Sv. Silvestra konec ob anského roku Za + Radovana Synka Na úmysl dárce Slavnost MATKY BOŽÍ, PANNY MARIE Za celou naši farnost Památka sv. Basila Velikého a eho e Naziánského, biskup 3.1. TVRTEK 4.1. PÁTEK 17:00 Na úmysl dárce Za Stanislava a V ru Ve e ovy a celou rodinu 5.1. SOBOTA 8:00 Na úmysl dárce 6.1. NED LE 9:00 Slavnost ZJEVENÍ PÁN Za Annu Odehnalovu a celou rodinu Za rodinu Jurných, Janí kovu a Kubí kovu P íležitostná oznámení k : Mše svatá v pond lí v 15:30 hod. bude spojená s d kovnou pobožností za rok Po mši svaté budou následovat ohlášky, ve kterých vás budu informovat o duchovních úkonech i hmotném hospoda ení naší farnosti za rok Na Nový rok o Slavnosti Matky Boží, Panny Marie vykonáme p i mši svaté novoro ní sbírku na kostel. P ipomínáme, že ješt n kolik dní máte možnost se v sakristii p ihlásit k p íprav na ud lení svátosti bi mování. Nyní vyšlo nové íslo k es anského k ížovká ského asopisu Šalamounky. Kdo jej odebíráte, m žete si jej vyzvednout v sakristii. Ti z vás, kte í byste cht li magazín odebírat v roce 2013, se m že také nahlásit v sakristii. Protože zbylo n kolik katolických kalendá na rok 2013, máte ješt možnost si je zakoupit v sakristii. Cena kalendá e je 59,- K.

2 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9:00 Slavnost ZJEVENÍ PÁN Za Annu Odehnalovu a celou rodinu Za rodinu Jurných, Janí kovu a Kubí kovu 7.1. POND LÍ 8.1. ÚTERÝ 9.1. ST EDA 17:00 Na úmysl dárce Za Rudolfa a Osvalda Pleských TVRTEK PÁTEK 17:00 Na úmysl dárce SOBOTA NED LE 9:00 Svátek K tu Pán Na úmysl dárce Za Pavla Ve e e a otce P íležitostná oznámení k : P i novoro ní sbírce na náš kostel se v naší farnosti vybralo 3.550,- K. Up ímné Pán B h zapla všem dárc m. Následující ned le je druhá v m síci, proto vykonáme pravidelnou m sí ní sbírku na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Seniory a nemocné v naší farnosti navštívím v lednu se svatým p ijímáním tento tvrtek mezi 8:00 11:00 hod. Protože zbylo n kolik katolických kalendá na rok 2013, máte ješt možnost si je zakoupit v sakristii. Cena kalendá e je 59,- K. První setkání t ch, kte í hodlají v naší farnosti v následujícím roce p istoupit ke svátosti k es anské dosp losti bi mování, se uskute ní v pátek , po ve erní mši svaté v kostele v 17:00 hod. Do této doby je ješt možné se p ihlásit.

3 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9:00 Svátek K tu Pán Na úmysl dárce Za Pavla Ve e e a otce POND LÍ ÚTERÝ ST EDA 17:00 Na úmysl dárce Za + Vladislava Šebka a manželku Annu TVRTEK Památka sv. Antonína, opata PÁTEK 17:00 Památka Panny Marie, Matky jednoty k es an Na úmysl dárce SOBOTA NED LE 9:00 2. ned le v mezidobí Za celou naši farnost ---- P íležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je v nována na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Ve st edu v 15:30 hod. bude ve farním sále další setkání nad Biblí. Tyto setkání bývají pravideln, jednou za dva týdny. Další termíny naleznete na stránkách naší farnosti. P ípadné zm ny termín budou p edem ohlášeny. Všichni jste srde n zváni. Ve tvrtek v 19:00 hod. se na fa e uskute ní zasedání Ekonomické rady naší farnosti. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná mše svatá v kapli ce v Horních Lou kách. Ve dne ledna budeme prožívat Týden modliteb za jednotu k es an. Proto v t chto dnech budeme vždy na konci mše svaté zpívat píse Jeden Pán, jedna víra, jeden k est. Zárove vás prosím, abyste na tento úmysl pamatovali ve svých modlitbách. Kdo by m l ješt zájem odebírat magazín Šalamounky v roce 2013, m že se nahlásit v sakristii.

4 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9: POND LÍ 2. ned le v mezidobí Za celou naši farnost ---- Památka sv. Anežky ímské, panny a mu ednice ÚTERÝ ST EDA 17:00 Na úmysl dárce Za Anastázii Pochopovou TVRTEK Památka sv. Františka Saleského, biskupa PÁTEK 17: SOBOTA NED LE 9:00 P íležitostná oznámení k : Svátek Obrácení sv. Pavla, apoštola Na úmysl dárce Za + Antonína Pochopa, celou rodinu a za Boží ochranu Památka sv. Timotoje a Tita, biskup 3. ned le v mezidobí Za rodi e Kova íkovy, Borkovcovy, syna Zde ka a celou rodinu Za rod. Musilovu, Urbanovu, Tribulovu, Steinhauserovu a Maškovu Minulou ned li se p i sbírce na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary vybralo v našem kostele 9.500,- K. Up ímné Pán B h zapla všem dárc m. První setkání t ch, kte í cht jí v naší farnosti v následujícím roce p istoupit ke svátosti k es anské dosp losti bi mování, se uskute ní v pátek za 14 dní, tj , po ve erní mši svaté v kostele v 17:00 hod. v Dolních Lou kách. Do této doby je ješt možné se p ihlásit. Stále prožíváme Týden modliteb za jednotu k es an. Proto i dnes na konci mše svaté zpíváme píse Jeden Pán, jedna víra, jeden k est. Zárove vás prosím, abyste na tento úmysl pamatovali ve svých modlitbách. Cht l bych dnes pod kovat všem, kte í p ispívají na projekt s názvem Adopce na dálku. V roce 2012 se v naší farnosti vybrala na podporu adoptovaných d tí ástka ve výši 9.800,- K. Na Charitu, která p ísp vky distribuuje dál, jsme odeslali ástku ,- K. I tento rok máte možnost p ispívat na tento projekt a to vzadu v kostele do ozna ené pokladni ky.

5 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9:00 3. ned le v mezidobí Za rodi e Kova íkovy, Borkovcovy, syna Zde ka a celou rodinu Za rod. Musilovu, Urbanovu, Tribulovu, Steinhauserovu a Maškovu POND LÍ ÚTERÝ ST EDA 17:00 Na úmysl dárce Na úmysl dárce TVRTEK 1.2. PÁTEK 17:00 Za Pavlu Kone nou a na celý úmysl dárce Za zdraví pro Michala Svátek Uvedení Pán do chrámu - HROMNICE 2.2. SOBOTA 8:00 Za + Pavla, Antónii a na celý úmysl dárce 3.2. NED LE 9:00 4. ned le v mezidobí Na pod kování za 70 a 75 let života Za Antonína Hvížd a rodinu P íležitostná oznámení k Na mši svatou v sobotu si p ineste s sebou svíce, které vám na za átku mše požehnáme tzv. hromni ní svíce. Tyto svíce se stanou symbolem Krista sv tla, které toho dne vstoupilo do chrámu. Po mši svaté jste všichni zváni na modlitbu živého r žence. První setkání t ch, kte í se p ihlásili k p íprav na p ijetí svátosti k es anské dosp losti bi mování, se uskute ní tento pátek , po ve erní mši svaté v kostele v 17:00 hod. v Dolních Lou kách. K p íprav se m že p ihlásit ten, kdo v íjnu 2014 dovrší v k 16-ti let. Využijte této možnosti, protože další ud lování svátosti v naší farnosti bude pravd podobn až po roku Ti, kte í jste si objednali Šalamounky na rok 2013, m žete uhradit p edplatné v sakristii. P edplatné pro rok 2013 je 132,- K. Kdo by m l ješt zájem odebírat magazín Šalamounky v roce 2013, m že se do následující ned le nahlásit v sakristii. O jarních prázdninách, v termínu od pond lí do st edy plánujeme pro d ti 3-denní výlet do P ím tic. Cena výletu je 400,- K. P ihlásit se m žete v sakristii do následující ned le

6 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9:00 4. ned le v mezidobí K EST Na pod kování za 70 a 75 let života P. Ji í Za Antonína Hvížd a rodinu Buchta 4.2. POND LÍ 15:00 Poh ební mše svatá a poslední rozlou ení s panem Vít zslavem Fouskem Památka s. Agáty, panny a mu ednice 5.2. ÚTERÝ 6.2. ST EDA 17: TVRTEK Památka sv. Pavla Mikiho a druh, mu edník Za + Karolínu a Pavla Za nenarozené dít 8.2. PÁTEK 17:00 Za + Olgu a Vladimíra 9.2. SOBOTA NED LE 9:00 5. ned le v mezidobí Za celou naši farnost P íležitostná oznámení k Následující ned le je druhá v m síci, proto vykonáme pravidelnou m sí ní sbírku na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Ti, kte í jste si objednali Šalamounky na rok 2013, m žete uhradit p edplatné v sakristii u pana kostelníka. Cena na rok je 132,- K. Kdo by m l ješt zájem odebírat magazín Šalamounky v roce 2013, má dnes poslední možnost se p ihlásit. O jarních prázdninách, v termínu od pond lí do st edy plánujeme pro d ti 3-denní výlet do P ím tic. Cena výletu je 400,- K. P ihlásit se m žete v sakristii ješt do st edy Bližší informace jsou na nást nce a int. stránkách. Oznam ohledn bývalého pana fará e P. Miroslava Parajky: Dne 6. prosince 2012 obdrželo Biskupství brn nské rozhodnutí Interdiecézního církevního soudu v Olomouci. V n m byl: kn z Mgr. Miroslav Parajka shledán vinným z porušení ustanovení kanonického práva souvisejících se správou majetku farnosti", jak uvedla tisková mluv í biskupství Martina Jandlová. Jedná se o zpronev ru finan ního majetku, jak bylo uvedeno v ohláškách na ned lních bohoslužbách ve Velkém Mezi í í dne , kde P. Miroslav Parajka do té doby p sobil. Dnem vynesení rozhodnutí byl P. Miroslav Parajka suspendován v plném rozsahu na dobu neur itou. Nem že tedy vysluhovat svátosti (k tít, oddávat, zpovídat, ani sloužit mši svatou) a zastávat žádný církevní ú ad. Prosíme všechny o modlitbu za otce Miroslava Parajky i za jím poškozené, duchovn i hmotn.

7 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9:00 5. ned le v mezidobí Za celou naši farnost POND LÍ ÚTERÝ ST EDA 17: TVRTEK POPELE NÍ ST EDA Za + Dušana Za + Ond eje Zimana UD LOVÁNÍ POPELCE PÁTEK 17:00 Za + Emílii Za rodinu Ju í kovu a SOBOTA NED LE 9:00 1. NED LE POSTNÍ Za Marii a Antonína Berkovy, rodinu Malo ovu a celou rodinu Za Františka Pochopa, rodi e a rodinu Skalníkovu P íležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je v nována na splácení dluh naší farnosti za rekonstrukci fary. Otec biskup vyhlašuje na následující ned li sbírku nazvanou Svatopetrský halé. Prost edky získané v rámci sbírky jsou ur eny k tomu, aby Svatý otec mohl jménem celé církve p isp t ke zmírn ní následk nešt stí, pomoci ob tem válek, živelných katastrof a dalším lidem v nouzi. V pond lí odjíždíme s d tmi na t ídenní výlet do P ím tic. Odjezd bude v 9:00 hod. od fary. D ti a si nezapomenou: karti ku pojišt nce, spací pytel, karimatku, plavky, dostatek zimního oble ení a 400,- K na zaplacení výletu. Ve st edu nebude biblická hodina, protože jsou jarní prázdniny a odjíždíme s d tmi na výlet. Další biblické setkání bude ve st edu v 15:30 hod. Tento týden je POPELE NÍ ST EDA tj. den p ísného postu. P st od masitých pokrm zavazuje v tento den všechny v ící od 14-ti let, p st újmy tj. možnost najíst se dosyta jenom jednou v pr b hu celého dne, zavazuje všechny v ící od 18-ti do 60-ti let. V tento den budeme ud lovat v kostele p i mši svaté popelec. V dob postní bude v našem kostele bývat pravideln pobožnost k ížové cesty, a to každý pátek a ned li p l hodiny p ede mši svatou. Následující sobotu bude pravidelná m sí ní mše svatá v kapli ce v Horních Lou kách ráno v 8:00 hod., ob tována za + Marii a + Františku Svobodovou. Setkání pro rodi e i d ti, které se p ipravují k prvnímu svatému p ijímání, se uskute ní ve st edu po mši svaté v 17:00 hod. v kostele.

8 Oznam od našeho otce biskupa: Milé sestry a brat i, jako každoro n se blíží doba rozhodování nejen pro ty, kte í kon í studium na st ední škole. Blíží se doba podávání p ihlášek ke studiu bohosloví. Kn žství není zam stnání. Je to odpov na Boží pozvání ke služb. Jako váš biskup vás prosím, abyste pomáhali podporovat povolání ke kn žství i k r zným formám zasv ceného života, prosím zvlášt o modlitbu a p íklad živé víry. Vás, mladí muži, kte í jste svobodní, máte nebo budete mít maturitní zkoušku, a kte í se cítíte pozváni ke kn žství, bych rád informoval o tom, že p ihlášky ke studiu bohosloví pro školní rok 2013/2014 je možné podat na brn nské biskupství poštou nebo osobn do 31. b ezna každý den se za vás a za vaše zodpov dné rozhodnutí modlím. Váš biskup Vojt ch

9 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9:00 1. NED LE POSTNÍ Za Marii a Antonína Berkovy, rodinu Malo ovu a celou rodinu Za Františka Pochopa, rodi e a rodinu Skalníkovu POND LÍ ÚTERÝ ST EDA 17:00 Za + Vojt cha TVRTEK PÁTEK 17:00 Svátek Stolce sv. Petra, apoštola Na úmysl dárce Na úmysl dárce SOBOTA NED LE 9:00 2. NED LE POSTNÍ Za rodinu Šebkovu, syna a vnuka a za rodinu Kone ných Za rodi e Hurbanovy a Antonína Ku eru P íležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je v nována Svatému otci: tzv. Halé svatého Petra. Minulou ned li se p i sbírce na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary vybralo v našem kostele 9.000,- K. Dalších ,- K se vybralo ve farnosti Ž árec a ve farnosti Olší. Up ímné Pán B h zapla všem dárc m. V dob postní jsou v našem kostele pravideln pobožnosti k ížové cesty, a to každý pátek a ned li p l hodiny p ede mši svatou. Farnost Deblín po ádá pou do Medžugorije, na kterou jste všichni srde n zváni. Tato se uskute ní v termínu od 4.4. do Cena cca 4.000,- K (autobus, ubytování, polopenze). Zájemci se mohou p ihlásit na tel. ísle: (pí. Lundová). V pátek máme liturgický svátek: Katedry (stolce) sv. Petra. Je to den, kdy si k es ané celého sv ta p ipomínají význam služby, kterou Kristus pov il sv. Petra prvního papeže, a také všechny jeho následovníky. Zvlášt v dnešní dob, kdy náš svatý otec Benedikt u inil vážné rozhodnutí, pamatujme na n j ve svých ob tech a modlitbách, jako i na jeho nástupce, kterého po rezignaci svatého otce Benedikta zvolí konkláve.

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9: POND LÍ ÚTERÝ Slavnost SESLÁNÍ DUCHA SVATÉHO Za Františka Vyplašila, Marii a Jaroslava tverákovy Za maminku Pavlu Kone nou a Evu Šikulovou Památka sv. Klementa Marie Hofbauera Svátek Výro í posv cení katedrály ST EDA 18:00 Za rodi e Maškovy, Št pánkovy, Václava Maška, Hynka Malon Za rodi e Bu kovy, Kocmanovy a Annu And lovou TVRTEK PÁTEK 15:00 Poh ební mše svatá a poslední rozlou ení s paní Boženou Habrovcovou z Horních Lou ek Slavnost 1. SVATÉHO P IJÍMÁNÍ SOBOTA 15:00 Za farnost d ti u 1. svatého p ijímání NED LE 9:00 Slavnost NEJSV T JŠÍ TROJICE Za Zde ka Borkovce, Bohuslava Žáka, rodi e a rodiny Za rodi e Smejkalovy a Kulíškovy P íležitostná oznámení k : Minulou ned li se p i sbírce na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary vybralo v našem kostele 9.700,- K. Dalších 9.500,- K se vybralo ve farnosti Ž árec a 4.700,- K ve farnosti Olší. Up ímné Pán B h zapla všem dárc m. Dnešní sbírka je v nována na charitu. V sobotu bude pravidelná m sí ní mše svatá v Újezd v 8:00 hod. V sobotu v 15:00 hod. budeme mít v naší farnosti slavnost 1. sv. p ijímání. N kolik našich d tí ze 3. a 4. t ídy ZŠ poprvé v život p íjme Pána Ježíše do svého srdce. Myslete na n prosím ve svých modlitbách. Liturgický nácvik d tí, které se p ipravují k p ijetí svátosti Eucharistie prob hne v pátek v 18:00 hod. v kostele, po n m bude následovat svatá zpov pro d ti, jejich rodi e, sourozence, kmotry a p íbuzné. V pátek nebude výjime n ve erní mše svatá.

23

24 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9: POND LÍ 9. NED LE V MEZIDOBÍ Za rodinu Šebkovu, syna a vnuka a rodinu Kone ných Za Petra Jaroše, rodi e Jarošovy a Handlovy Památka sv. Karla Lwangy a druh, mu edník 4.6. ÚTERÝ 5.6. ST EDA 18:00 Památka sv. Bonifáce, biskupa a mu edníka Na úmysl dárce 6.6. TVRTEK 7.6. PÁTEK 18: SOBOTA 9.6. NED LE 9:00 Slavnost NEJSV T JŠÍHO SRDCE JEŽÍŠOVA Za Antonína Pochopa, celou rodinu a Boží ochranu Za rodinu Stupkovu, Sta kovu a na pod kování Bohu Památka Neposkvrn ného Srdce Panny Marie 10. NED LE V MEZIDOBÍ Za manžele Kolbábkovy a Františka Pochopa Za rodinu Pa ízkovu, Šulcovu a erných P. Josef Havelka P íležitostná oznámení k : Dnešní mimo ádná diecézní sbírka je v nována na vybudování památníku sv. Cyrila a Metod je v Brn. Následující ned le je druhá v m síci, proto vykonáme p i mši svaté pravidelnou m sí ní sbírku na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Ve st edu od 7:30 do 11:30 hod. navštívím se svatým p ijímáním seniory a nemocné naší farnosti. Po mši svaté máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující t i m síce ( ervenec, srpen, zá í). Od soboty do pond lí odjíždím na dovolenou. V p ípad pot eby se prosím obracejte na pana d kana P. Ji ího Buchty do Tišnova (mobil: ). Ve všední dny nebudou mše svaté, ned lní mši svatou bude sloužit P. Josef Havelka.

25

26

27

28

29

30

31

32 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9: POND LÍ 17. NED LE V MEZIDOBÍ Za celou naši farnost Památka sv. Marty ÚTERÝ ST EDA 19: TVRTEK Památka sv. Ignáce z Loyoly, kn ze Na úmysl dárce Za Boží pomoc, zdraví a požehnání Památka sv. Alfonsa Marie z Liguori, biskupa 2.8. PÁTEK 19:00 Za Marii 3.8. SOBOTA 8:00 Za dary Ducha Svatého 4.8. NED LE 9: NED LE V MEZIDOBÍ Za Zde ka Slaví ka, rodi e Slaví kovy a Šva halovy Za Jaroslava Odehnala, manželku a celou rodinu P íležitostná oznámení k : D kuji všem, kte í jste p išli pomoci p edminulý týden na brigádu. Protože se ze nedokon ila, budeme v tomto týdnu op t pokra ovat v pracích. Proto vás, ješt jednou, prosím o pomoc. Farní brigáda bude v pond lí dopoledne od 7:30 do 11:30 hod. a ve st edu odpoledne od 15:00 do 19:00 hod. Farní tábor pro d ti z našich farností se uskute ní v plánovaném termínu, tj. od ned le do soboty na fa e v Dolních Lou kách. Z tohoto d vodu bude cena na osobu snížena na cca polovinu. Jako minulý rok, i tentokrát si d ti m žou vzít stany, ve kterých budou bydlet a kola. Tento týden ve tvrtek dopoledne od 8:00 hod. navštívím seniory a nemocné naší farnosti s možností p ijetí svátosti smí ení a Eucharistie.

33

34

35

36

37

38

39 FARNOST DOLNÍ LOU KY KOSTEL SV. MARTINA PO AD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NED LE 9: NED LE V MEZIDOBÍ Za celou rodinu Humpolcovu a Švábovu Za rodi e Matouškovy, syna Jaroslava a rodinu Mazourovu POND LÍ ÚTERÝ ST EDA 18:00 Na pod kování Pánu Bohu Za manžele Jurnovy TVRTEK PÁTEK 18: SOBOTA NED LE 9:00 Památka sv. Ond eje a Pavla, korejských mu edník Za Josefa a Terézii Za požehnání pro eholní sestry Svátek sv. Matouše, apoštola a evangelisty 25. NED LE V MEZIDOBÍ Za Václava Batelku a celou rodinu Za celou rodinu Polákovu a Strnadovu P íležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je v nována na technické a organiza ní zajišt ní d kanských ú ad. Minulou ned li se p i sbírce na splácení dluhu naší farnosti vybralo v našem kostele 5.750,- K. Up ímné Pán B h zapla všem dárc m. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná m sí ní mše svatá v kapli ce v Horních Lou kách, ob tována za Václava Maška a celou rodinu a za Annu And lovou a celou rodinu. Od následujícího týdne se na ZŠ Dolní Lou ky za ne s výukou náboženství. Rozpis výuky dle jednotlivých ro ník : 1. a 2. ro ník: úterý 5. vyu ovací hodina (vyu uje: Marie Juráková) 3. ro ník: tvrtek 6. vyu ovací hodina (vyu uje: pan fará ) 4. a 5. ro ník: úterý 6. vyu ovací hodina (vyu uje: Marie Juráková) 6. ro ník: úterý 7. vyu ovací hodina (na fa e) (vyu uje: pan fará ) P emýšleli jste n kdy o tom, že byste si cht li p e íst celou Bibli, a nem li jste zatím na to as nebo dostatek odvahy? M žete nyní za íst spole n s ostatními tená i Bible v naší diecézi. Na stránkách < p ipravujeme rozpis k p e tení celé Bible za dva roky. Slavnostní zahájení programu Vezmi a ti celou Bibli plánujeme na ned li 6. íjna 2013.

40 Biblický kurz v Brn na Biskupském gymnáziu nabízí vzd lávání pro vážné zájemce o Bibli. Kurz za íná od 17 hodin, dále pak jednou za trnáct dní. Podrobnosti najdete na plakátku na nást nce p ed kostelem. Vzhledem k výše uvedeným nabídkám ze strany Biskupství brn nského, nebudou v tomto roce bývat samostatná setkání nad Biblí v naší farnosti. Tento m síc op t za nou probíhat p ípravná setkání p ed p ijetím svátosti bi mování. První setkání po prázdninách se uskute ní ve tvrtek v 19:00 hod. na fa e. P ipomínám bi movanc m, že na prázdniny dostali domácí úkol p e íst si starozákonní knihu Job a jedno ze ty evangelií. V sobotu jste srde n zváni na duchovní koncert Ivany Pavl, který se uskute ní v podve er v 17:30 hod. v kostele sv. Petra a Pavla ve Ž árci.

41 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ 25. NEDLE V MEZIDOBÍ Za Václava Batelku a celou rodinu Za celou rodinu Polákovu a Strnadovu Památka sv. Pia z Pietrelciny, knze ÚTERÝ STEDA 18:00 Na úmysl dárce Za Josefa Dovrtla a celou rodinu TVRTEK PÁTEK 18: SOBOTA 9: NEDLE 9:00 Památka sv. Vincence z Pauly, knze Za rodinu Musilovu a Maškovu Za Marii Slavnost SV. VÁCLAVA, hl. patrona eského národa Za rodinu Maškovu, Štpánkovu a Maloovu Na úmysl dárce 26. NEDLE V MEZIDOBÍ Za celou naši farnost KEST Píležitostná oznámení k : Minulou nedli se pi sbírce na technické a organizaní zajištní dkanských úad vybralo v našem kostele 4.600,- K. Upímné Pán Bh zapla všem dárcm. Ve tvrtek v 19:00 hod. se na fae uskutení první setkání bimovanc po prázdninách. Pipomínám bimovancm, že na prázdniny dostali domácí úkol peíst si starozákonní knihu Job a jedno ze ty evangelií.

42 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 18: TVRTEK PÁTEK 18: NEDLE V MEZIDOBÍ Za celou naši farnost Památka sv. Jeronýma, knze a uitele církve Památka sv. Terezie od Dítte Ježíše, panny Památka svatých andl strážných Na úmysl dárce Za Boží pomoc, požehnání a dary Ducha Svatého Památka sv. Františka z Assisi Na podkování za Boží pomoc KEST SOBOTA 8: NEDLE 9:00 Za Valentýna a Emílii 27. NEDLE V MEZIDOBÍ Za Annu Odehnalovou a celou rodinu Za rodie Smejkalovy a Kulíškovy MODLITBA ŽIVÉHO RŽENCE Píležitostná oznámení k : Ve stedu od 7:30 do 11:30 hod. navštívím se svatým pijímáním seniory a nemocné naší farnosti. Ministranti mají již špinavé obleení, proto prosím, aby si rodie ministrant a ostatní, kdo by chtli pomoci, pišli po mši svaté a vzali obleení dom k vyprání. Dkuji.

43 !"#!$%& '()*$ +, NEDLE 9: PONDLÍ 27. NEDLE V MEZIDOBÍ Za Annu Odehnalovou a celou rodinu Za rodie Smejkalovy a Kulíškovy Památka Panny Marie Ržencové ÚTERÝ STEDA 18:00 Za dar víry TVRTEK PÁTEK 18:00 Za Josefa Za zdraví a Boží požehnání pro rodie, sestru, babiku a ddy SOBOTA NEDLE 9: NEDLE V MEZIDOBÍ Za rodinu Jackovu, Paízkovu a Mašovu Za Ladislavu Rumpoltovu roz. Kotasovu -)'.!+ /+,/)% Následující nedle je druhá v msíci, proto vykonáme pi mši svaté pravidelnou msíní sbírku na splácení dluhu naší farnosti. Pipomínáme, že ve tvrtek v 19:00 hod. se na fae uskutení další setkání bimovanc. Dnešní nedlí, tak jak to bylo již pedem ohlášeno, zaíná v naší brnnské diecézi program s názvem: Vezmi a ti celou Bibli. Je to program, který ty, kdo se rozhodnou pro etbu Písma svatého povede tak, že bhem následujících dvou let petou celé Písmo svaté. Více informací najdete na plakátku na nástnce a na webových stránkách Pro ty, kdo se rozhodli vydat se na tuto nelehkou, ale velmi obohacující cestu poznávání Božího slova, nyní udlím své knžské požehnání.

44 !"#!$%& '()*$ +, NEDLE 9: PONDLÍ ÚTERÝ 28. NEDLE V MEZIDOBÍ Za rodinu Jackovu, Paízkovu a Mašovu Za Ladislavu Rumpoltovu roz. Kotasovu Památka sv. Terezie od Ježíše, panny a uitelky církve STEDA 18:00 Za + Karla a Štpána Za + Pavla Veee a rodinu TVRTEK Památka sv. Ignáce Antiochijského, biskupa, muedníka PÁTEK 18: SOBOTA Svátek sv. Lukáše, evangelisty Za zdraví, Boží pomoc a požehnání Za rodie Kovaíkovy, Borkovcovy, manžela Zdeka a rodinu NEDLE 9: NEDLE V MEZIDOBÍ Za celou naši farnost --- -)'.!+ /+,/)% Dnešní sbírka je vnována na splácení dluhu naší farnosti. Následující nedli vykonáme sbírku na podporu misií. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná msíní mše svatá v kaplice v Horních Loukách, obtována za: 1. rodie Pochopovy a celou rodinu 2. Ve stedu po mši svaté se v 18:45 hod. uskutení pracovní zasedání Ekonomické rady naší farnosti.

45 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: NEDLE V MEZIDOBÍ Za celou naši farnost PONDLÍ ÚTERÝ STEDA TVRTEK PÁTEK 18:00 Za zdraví a Boží pomoc pro Annu Za Boženu a Josefa Polákovy SOBOTA NEDLE 9: NEDLE V MEZIDOBÍ Za Slavomíra Janštu, rodie a sourozence Za rodinu Slezákovu, Dozbabovu, Mrhaovu a Modických KEST Píležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je vnována na podporu misií. Minulou nedli se pi sbírce na splácení dluhu naší farnosti vybralo 7.750,- K. Upímné Pán Bh zapla všem dárcm. Tento týden nebude ve stedu veerní mše svatá. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná msíní mše svatá v Újezd u Tišnova V nedli dochází ke zmn letního asu na zimní, proto si ve 3:00 hod. pesuneme as na 2:00 hod. K volbám: pipomenutí povinnosti zodpovdného kesana pistoupit k volbám! Pro zájemce je možnost zapjit si knížku od Petra Pihy: Oban uvažuje cestou k volbám, ve které autor nemluví o tom, koho máme volit, ale spíše o tom, jak se máme zamyslet nad tím, kam spolu s ostatními chceme smovat.

46 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ ÚTERÝ 30. NEDLE V MEZIDOBÍ Za Slavomíra Janštu, rodie a sourozence Za rodinu Slezákovu, Dozbabovu, Mrhaovu a Modických Svátek sv. Šimona a Judy, apoštol Památka bl. Marie Restituty Kafkové, panny a muednice KEST STEDA 18:00 Za Blanku Burianovou, rodie a sourozence Za Jaroslava Hladíka TVRTEK PÁTEK 18: SOBOTA 8: NEDLE 9:00 Slavnost VŠECH SVATÝCH Za rodinu Maškovu a Davidovu Za Marii a Antonína Odehnalovy a pravnoue VZPOMÍNKA NA VŠECHNY VRNÉ ZEMELÉ + pobožnost na hbitov MODLITBA Za rodinu Jurných, Janíkovu a Kubíkovu Za Jana Juráka a celou rodinu 31. NEDLE V MEZIDOBÍ Za rodinu Caudrovu Za Zdeka Slavíka, rodie Slavíkovy a Švahalovy ŽIVÉHO RŽENCE 8:00 hod. Píležitostná oznámení k : Minulou nedli se pi sbírce na podporu misií vybralo v naší farnosti 8.400,- K. Upímné Pán Bh zapla všem dárcm. V sobotu pede mší svatou v 8:00 hod. jste všichni zváni na modlitbu živého ržence. Po mši svaté pjdeme spolen na hbitov, kde se pi pobožnosti pomodlíme za duše v oistci. Od Slavnosti všech svatých až do pátku je možné získat plnomocné odpustky, pivlastnitelné duším v oistci. Podmínky k získání odpustk jsou: svatá zpov (mže být i pedem, nebo pozdji), na mši svaté pistoupit ke svatému pijímání, pomodlit se na úmysl Sv. otce, Vyznání víry, a navštívit hbitov, kde je potebné se pomodlit za zemelé. Pomozme i tímto zpsobem tm, kteí nás pedešli na vnost, jednou možná budeme my odkázáni na jejich pomoc. Možnost získání plnomocných odpustk za duše v oistci, za uritých podmínek na území eské republiky, je již od , pokud tak nemžete uinit ze závažného dvodu v dob od 1. do 8. listopadu. Tuto stedu od 7:30 do 12:00 hod. navštívím seniory a nemocné naší farnosti s možností pijmout svátost pokání a Eucharistie. Dnes vyšel dušikový zpravodaj naší farnosti. Ministranti vám ho nyní po mši svaté rozdají.

47 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ 17: NEDLE V MEZIDOBÍ Za rodinu Caudrovu Za Zdeka Slavíka, rodie Slavíkovy a Švahalovy Památka sv. Karla Boromejského, biskupa Na podkování Pánu Bohu, za knze a nová knžská povolání Za Karla a Marii Machilkovy a živou rodinu ÚTERÝ STEDA 17:00 Za Františka a Anastázii Vyplašilovy TVRTEK PÁTEK 17:00 Za Emila Kulíška a rodie Za rodie Knoflíkovy,tetu Olgu,manžela a sestru Hanu Zvinovou SOBOTA Svátek Posvcení lateránské baziliky NEDLE 9:00 Slavnost SV. MARTINA, patrona naší farnosti Za celou naši farnost ---- POUTNÍ MŠE SVATÁ Píležitostná oznámení k : Následující nedle je druhá v msíci, proto vykonáme pi mši svaté pravidelnou msíní sbírku (již pedposlední) na splácení dluhu naší farnosti. Od dnešní nedle budou bývat veerní mše svaté již v 17:00 hod. V úterý v 16:30 bude sloužena mše svatá v Újezd u Tišnova. Po mši svaté pjdeme spolen na místní hbitov, kde se pi pobožnosti pomodlíme za duše v oistci. Do pátku máme stále možnost získat plnomocné odpustky pro duše v oistci. Podmínky k získání odpustk jsou: svatá zpov (mže být i pedem, nebo pozdji), na mši svaté pistoupit ke svatému pijímání, pomodlit se na úmysl Sv. otce, Vyznání víry, a navštívit hbitov, kde je potebné se pomodlit za zemelé. Z tohoto dvodu budu tento týden zpovídat v pondlí i ve stedu již od 16:25 hod. až do mše svaté. Minulou nedli vyšel Dušikový zpravodaj, kdo jej ješt nemáte, je k rozebrání v kostele nebo jej naleznete na našich internetových stránkách V nedli v 9:00 hod. jste všichni srden zváni do našeho farního chrámu na poutní mši svatou ke sv. Martinovi, patronu celé naší farnosti.

48 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 17:00 Slavnost SV. MARTINA, patrona naší farnosti Za celou naši farnost ---- Památka sv. Josafata, biskupa a muedníka Památka sv. Anežky eské, panny Za Marii a Václava Spourovy a +++ POUTNÍ MŠE SVATÁ TVRTEK PÁTEK 17:00 Za Boženu Burianovu a Vladislava a za Annu Šebkovy SOBOTA 10:00 Pohební mše svatá a poslední rozlouení s panem Františkem Mužíkem z Horních Louek 33. NEDLE V MEZIDOBÍ NEDLE 9:00 Za rodie Šulcovy, Paízkovy a erných Za Václava Batelku, celou rodinu Batelkovu a Hoškovu KEST Píležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je vnována na splácení dluhu naší farnosti. Po mši svaté vás všechny zveme k malému oberstvení, které je pro vás pipravené ped vstupem do kostela.

49 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9: PONDLÍ 33. NEDLE V MEZIDOBÍ Za rodie Šulcovy, Paízkovy a erných Za Václava Batelku, celou rodinu Batelkovu a Hoškovu KEST ÚTERÝ STEDA 17:00 Za rodinu Musilovu, Urbanovu a Tribulovu Za zdraví a Boží pomoc pro Zdeka TVRTEK Památka Zasvcení Panny Marie v Jeruzalém PÁTEK 17:00 Památka sv. Cecílie, panny a muednice Za zdraví a Boží pomoc pro Emila SOBOTA NEDLE 9:00 Slavnost JEŽÍŠE KRISTA KRÁLE Za rodie Ondrákovy a živou rodinu Na podkování za 75 let života a za celou rodinu Píležitostná oznámení k : Minulou nedli se pi sbírce na splácení dluhu naší farnosti vybralo v našem kostele ,- K. Dalších ,- K se vybralo ve farnosti Žárec a 4.450,- K ve farnosti Olší. Upímné Pán Bh zapla všem dárcm. Ve farnosti Žárec a Olší se jednalo o poslední sbírku na tento úel. V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná msíní mše svatá v kaplice v Horních Loukách, obtována za: 1. rodinu Cardovu a Punocháovu 2. Následující nedli vykonáme pi mši svaté sbírku na pomoc postiženým tajfunem Hajan na Filipínách. V sakristii máte možnost si objednat nástnný nebo stolní katolický kalendá na rok Cena kalendáe je 58,- K.

50 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9:00 Slavnost JEŽÍŠE KRISTA KRÁLE Za rodie Ondrákovy a živou rodinu Na podkování za 75 let života a za celou rodinu PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 17:00 Za Karla Války, rodie a sourozence Za požehnání, smíení a dar víry pro celou rodinu TVRTEK PÁTEK 17:00 Za Andlu a Jindicha Blušovy a celou rodinu Za rodinu Habrovcovu, Kadlecovu a Rohovských SOBOTA Svátek sv. Ondeje, apoštola NEDLE 9:00 1. NEDLE ADVENTNÍ Za celou naši farnost Píležitostná oznámení k : Dnešní sbírka je vnována na pomoc postiženým tajfunem Haiyan na Filipínách. Následující nedle je 1. adventní, proto budou pi mši svaté žehnány adventní vnce. Adventní vnce, které si pinesete s sebou, položte pede mší svatou ped obtní stl. V sakristii máte možnost si objednat nástnný nebo stolní katolický kalendá na rok Cena kalendáe je 58,- K. Vyšlo další íslo asopisu Šalamounky. Kdo je odebíráte, mžete si je po mši svaté vyzvednout v sakristii. Od následující nedle (po mši svaté) máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na následující ti msíce (leden, únor, bezen 2014). Zítra v pondlí v 19:00 hod. se uskutení na Obecním úad Dolní Louky zasedání zastupitelstva, na kterém by mla být projednána i žádost naši farnosti o spoluúast obce na financování rekonstrukce stechy našeho kostela, který je kulturní památkou obce. Na nástnce ped kostelem je k dispozici i kopie naší žádosti, která byla zaslána na obec Dolní Louky. Vtšina ostatních obcí, které farnost oslovila, nám již pislíbily svj píspvek.

51 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9:00 1. NEDLE ADVENTNÍ ŽEHNÁNÍ Za celou naši farnost ADVENTNÍCH VNC PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 6:10 Za rodie Albínu a Arnošta Katolickovy RORÁTY Prosba o zdraví duše i tla pro Olgu TVRTEK PÁTEK 17:00 Za Petra Uhlíe a manželku Annu Za Jaroslava Plevae, rodie Berkovy a na podkování SOBOTA 8: NEDLE 9:00 Za rodie Pololáníkovy, Uhlíovy a syna Na podkování Pánu Bohu a Pann Marii za pijatá dobrodiní 2. NEDLE ADVENTNÍ Za Annu Plevaovu, rodie Plevaovy a Miánkovy Za Jaroslava Odehnala, manželku, dceru a dvoje rodie MODLITBA ŽIVÉHO RŽENCE Píležitostná oznámení k : Minulou nedli se pi sbírce na pomoc postiženým tajfunem Haiyan na Filipínách vybralo v našem kostele 9.500,- K. Upímné: Pán Bh zapla! za vaše štdré dary. Následující nedle je druhá v msíci, proto vykonáme pi mši svaté pravidelnou msíní sbírku na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Bude se jednat o poslední sbírku na tento úmysl. Tento týden ve stedu a tvrtek navštívím seniory a nemocné z naší farnosti pro pijetí svátosti smíení a Eucharistie ped vánoními svátky. Také od dnešní nedle je v sakristii papír, na který je možné nahlásit ty, kteí mají zájem o návštvu knze ped Vánoci. Každou stedu v dob adventní v 6.10 hod budou v našem kostele slouženy roráty (ranní adventní mše svaté ped rozednním). Veerní mše svatá již nebude. V sakristii máte možnost si objednat katolický kalendá na rok Cena kalendáe je 58,- K. Po mši svaté máte možnost zapsat si úmysly mší svatých na další ti msíce (leden, únor, bezen 2013). Pozvání naši farnosti na natáení nedlní mši svaté do Ostravy do TV Noe Vyútování rekonstrukce filiálního kostela svatého Jiljí v Újezd u Tišnova Zastupitelé obce Dolní Louky na svém zasedání v pondlí schválili píspvek obce na rekonstrukci stechy farního kostela svatého Martina, a to v námi požadované výši 1/3 celkových náklad, tj ,-K. Zbylé 2/3 musí zajistit farnost. Upímn dkujeme. za poskytnutí píspvku: 8 hlas, proti píspvku obce: 4 hlasy, zdrželi se hlasování: 2 zastupitelé

52 !"#!$%& '()*$ +, NEDLE 9: PONDLÍ 17:00 2. NEDLE ADVENTNÍ Za Annu Plevaovu, rodie Plevaovy a Miánkovy Za Jaroslava Odehnala, manželku, dceru a dvoje rodie Slavnost PANNY MARIE, POATÉ BEZ POSKVRNY PRVOTNÍHO HÍCHU Za rodinu Steinhauserovu a Maškovu Za rodie Žmolovy a celou rodinu ÚTERÝ 6:10 Za prarodie Marii a Josefa Schwarzovy - Za rodinu Brackovu, Svobodovu a Urbanovu STEDA TVRTEK PÁTEK 17: SOBOTA NEDLE 9:00 Památka sv. Lucie, panny a muednice Za Boží požehnání a dary Ducha Svatého pro Lucii Památka sv. Jana od Kíže, knze a uitele církve 3. NEDLE ADVENTNÍ Za rodinu Konených, Šebkovu, syny a vnuka Za Rostislava Pochopa, bratra, rodie a za rodie Kovaíkovy.)'/!+ 0+,0)% Dnešní sbírka je vnována na splácení dluhu za rekonstrukci naší fary. Jedná se o poslední sbírku na tento úmysl. Dkujeme za vaše dary. Rorátní mše svatá bude tento týden výjimen již v úterý ráno v 6:10 hod. Od úterý zaala probíhat druhá etapa rekonstrukce stechy našeho farního kostela. Prosíme vás o modlitbu za zdárné dokonení této rekonstrukce. Ti z vás, kteí jste si objednali kalendáe na rok 2014, si je mžete vyzvednout po mši svaté v sakristii. Cena kalendáe je 59,- K. Dnes po mši svaté mžete v sakristii nahlásit seniory a nemocné z naší farnosti pro pijetí svátosti smíení a Eucharistie ped vánoními svátky. Po mši svaté máte možnost nahlásit se na pou do kostela sv. Václava do Ostravy na natáení mše svaté s naší farností do TV-Noe v nedli Závazn se pihlásit a uhradit zálohu 100,- K za autobus mžete dnes ve zpovdní místnosti. V sobotu jste všichni srden zváni na PRVNÍ FARNÍ PLES do Orlovny, na kterém se setkáme spolen s farníky ze Žárce a Olší. Bližší informace budou upesnny. Dnes se po mši svaté uskutení krátké setkání tch, kteí uklízejí náš kostel.

53 FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn NEDLE 9:00 3. NEDLE ADVENTNÍ Za rodinu Konených, Šebkovu, syny a vnuka Za Rostislava Pochopa, bratra, rodie a za rodie Kovaíkovy PONDLÍ ÚTERÝ STEDA 6:10 Za Margitu RORÁTY TVRTEK PÁTEK 17:00 Za Josefa Dovrtla a celou rodinu Za Boží pomoc a požehnání pro rodinu SOBOTA NEDLE 9:00 4. NEDLE ADVENTNÍ Za celou naši farnost Píležitostná oznámení k : Minulou nedli se ve sbírce na splácení dluhu za rekonstrukci fary vybralo 8.550,- K. Urit jste si všimli, že stecha na našem kostele je tém ped dokonením. Ješt bychom chtli tento týden zvládnout stechu nad zpovdní místností. Dkuji za vaše modlitby a dary. Následující nedli by se uskutenila sbírka na uhrazení faktur za rekonstrukci stechy. Poad bohoslužeb o vánoních svátcích i termíny spolených zpovdí naleznete také na nástnce ped kostelem i na internetových stránkách farnosti. V nedli bude v naší farnosti spolená svatá zpov. Zpovídat budou tyi knží. Zpovídat se bude odpoledne od 15:00 hod. do 16:30 hod. Dkuji všem, kteí jste se jakýmkoliv zpsobem podíleli na píprav návštvy sv. Mikuláše v našem kostele. Ti z vás, kteí jste si objednali kalendáe na rok 2014, si je mžete vyzvednout po mši svaté v sakristii. Cena kalendáe je 59,- K. Ješt do následující nedle máte možnost nahlásit se na pou do kostela sv. Václava do Ostravy na natáení mše svaté s naší farností do TV-Noe v nedli Zatím je nahlášeno pouze 79 farník. Pi pihlášení je nutné uhradit zálohu za autobus 100,- K.

54 !"#!$%& '()*$ +, NEDLE 9:00 4. NEDLE ADVENTNÍ - Za celou naši farnost -./ PONDLÍ ÚTERÝ 23: STEDA 9: TVRTEK 9: PÁTEK SOBOTA NEDLE 9:00 ŠTDRÝ DEN Za Julia Války, rodie, sourozence a duše v oistci Za maminky Pavlu a Evu Slavnost NAROZENÍ PÁN Za požehnání, smíení a dar víry pro celou rodinu Za Zdeka Borkovce, Bohuslava Žáka, rodie a celé rodiny Svátek sv. Štpána, muedníka Za rodinu Odehnalovu, Kieferovu a Josefa Svobody Za Boží pomoc pro celou rodinu Svátek sv. Jana, apoštola 12, Svátek sv. Mláátek, muedník Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ +") +8%9 :677 ;)'<!+ A)"%2(B+(= ;$C@C+%+ ' B%2!(=,(@ +3'!A9!3"9D %",%"&2 +C'!D2@BE;3%+$"+%>74?D++ 3)'+3+%+8! Dnes odpoledne bude v naší farnosti spolená svatá zpov. Zpovídat budou tyi knží. Zpovídat se bude odpoledne od 15:00 hod. do 16:30 hod. Po svaté zpovdi máte možnost odnést si dom Betlémské svtlo. (&(12,3B!@+(D %"= A3 '+<(E=% + (=% ( FG>H4>>74?(45677C+3D A3+<C()D%"=!E;! (&2 (@!$C!,(=!%+$C=($@)$C() V sobotu v 8:00 hod. bude pravidelná msíní mše svatá v kaplice v Horních Loukách, obtována za: 1. zdraví, Boží pomoc a ochranu 2. rodinu Maškovu, Štpánkovu, Hynka Malon a Annu Andlovou.

55 +;3 A+C+ '<A + (=+8)$C (=$)$C! ")9 E+'8I$C,E+(B3) ',= B$E;3%+ 'D(,E"(+32!!!"+(I$C "=%=$CJ"+! ;)E"(@C+%+ 'E;3(=+8)! (=%9E"+ABC(E+3B')+34K677 C+3<3=E++$="%2()= Stále jsou v sakristii kalendáe na rok 2014 pro ty, kdo si je objednali. Po mši svaté si je vyzvednte v sakristii. Cena kalendáe je 59,- K. Vyšlo další íslo asopisu Šalamounky. Kdo je odebíráte, mžete si je po mši svaté vyzvednout v sakristii. Do dnešního veera máte možnost nahlásit se na pou do kostela sv. Václava do Ostravy na natáení mše svaté s naší farností do TV-Noe v nedli Pi pihlášení je nutné uhradit zálohu za autobus 100,- K. Nyní po mši svaté vám ministranti rozdají vánoní farní zpravodaj. Pokud byste jej chtli dát i nkomu, kdo zde není, mžete si vzít i více výtisk, pokud je vás zde z jedné rodiny více, staí vám spolen jeden výtisk. Dnes bychom vás také chtli upozornit na zmnu termínu našeho PRVNÍHO FARNÍHO PLESU. Ten se uskutení již v sobotu od 19:30 hod. Plakátek s bližšími informacemi naleznete o vánoních svátcích na nástnce ped kostelem. Po svátcích také zane pedprodej vstupenek.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 9:15 Za farníky 14:00 Svátostné požehnání Pondlí 29.12. Úterý 30.12. Steda 31.12. 17:00 Adorace na závr roku

Více

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle

Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Nedle Dny as Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 9:15 Za farníky 14:00 Svátostné požehnání Pondlí 29.12. Úterý 30.12. Steda 31.12. 17:00 Adorace na závr roku

Více

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA 1.1. 2012 NEDĚLE 9:00 2.1. PONDĚLÍ Slavnost MATKY BOŽÍ, PANNY MARIE Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Za Stanislava a Věru Večerovy a celou rodinu Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí Úterý Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 27.12. 10:45 Za Josefa Prokeše, rodiče Kouřilovy a Boží ochranu pro živou rodinu 28.12. Svátek sv. Mláďátek, mučedníků 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží

Více

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA

FARNOST DOLNÍ LOUČKY KOSTEL SV. MARTINA 1.1. 2012 NEDĚLE 9:00 2.1. PONDĚLÍ Slavnost MATKY BOŽÍ, PANNY MARIE Za rodinu Jurných, Janíčkovu a Kubíčkovu Za Stanislava a Věru Večerovy a celou rodinu Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn.

FARNOST DOLNÍ LOUKY KOSTEL SV. MARTINA POAD BOHOSLUŽEB. Datum Den as Liturgické slavení / Intence Pozn. 29.12. NEDLE 9:00 Svátek Svaté Rodiny Ježíše, Marie a Josefa Za rodinu Synkovu a Neasovu Za Rženu Volgemutovu, celou rodinu a +++ 30.12. PONDLÍ 31.12. ÚTERÝ 15:30 1.1. 2014 STEDA 9:00 2.1. TVRTEK Sv. Silvestra

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Svobodovu, Hamříkovu, Žulkovskýcha na poděkování za uzdravení, Boží ochranu a pomoc 2.1. Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského,

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :00 Mše svatá v Renotech Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 20. 11. do 27. 11. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Slavnost Za farníky a zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu

Více

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I

Obsah. Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I Obsah Přímluvy v mešní liturgii (Jan Šlégr) Slovo autora a poděkování (Jan Rückl) Díl I DOBA ADVENTNÍ ROČNÍ CYKLUS A 1. neděle adventní (A) 2. neděle adventní (A) 3. neděle adventní (A) 4. neděle adventní

Více

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná

Markéta 6/2005. 1. Něco končí a něco začíná Markéta 6/2005 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři mobil: 776 887 907; tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz 1. Něco končí a něco

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 27. 11. do 4. 12. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 1. neděle adventní Žehnání adventních věnců 27 Mše svatá v

Více

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky

NEDĚLE Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů PONDĚLÍ 6. den v oktávu Narození Páně. 8:30 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 29.12. 30.12. 31.12. 1.1. 2.1. 3.1. 4.1. Svátek sv. Rodiny Obnova manželských slibů 6. den v oktávu Narození Páně 6. den v oktávu Narození Páně Slavnost

Více

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně

LEDEN. Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie. Sobota 2.1. První sobota v měsíci. Neděle neděle po Narození Páně LEDEN Pátek 1.1. Slavnost Matky Boží Panny Marie Sobota 2.1. Neděle 3.1. 2. neděle po Narození Páně Středa 6.1. Slavnost Zjevení Páně, Sv. Tři Králové Neděle 10.1. Svátek Křtu Páně Končí doba vánoční Sobota

Více

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a.

18:00 Za + kněze Václava Žákovského. 9:30 Mše svatá v Medlově. 18:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela Jindřicha, rodiče a. Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 25. 9. do 2. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 26. neděle v mezidobí 25 Mše svatá v ě Mše svatá v Renotech

Více

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení

Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení Radost ze setkání s Vánočním tajemstvím, že Ježíš Kristus narozený v Betlémě je darem milujícího Otce pro každého člověka, nás povzbuzuje ke sdílení této dobré zvěsti. To je také náš misijní úkol, který

Více

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12.

Pořad bohoslužeb. ve farním kostele sv. Petra a Pavla ve Žďárci. Dny Čas Svátky a úmysly mše svaté Pozn. datum Neděle. Pondělí 29.12. Úterý 30.12. Svátek sv. Rodiny Ježíše, Marie a Josefa 28.12. 10:45 Za Jaroslava Melichara a syna 29.12. 30.12. 31.12. Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za živou a zemřelou rodinu Jakešovu a duše v očistci

Více

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci

9:30 Mše svatá v Medlově 11:00 Mše svatá v Renotech 18:00 Adorace doprovázená rytmickými písněmi 8:00 Za živou a + rodinu a duše v očistci Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 2. 10. do 9. 10. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky Po 3 Út 4 St Čt Pá 27. neděle v mezidobí 2 Mše svatá v ě Mše

Více

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie

9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 14:00 Mše svatá ke cti Panny Marie v Nové Dědině Za farníky z Nové Dědiny Jména Panny Marie Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 11. 9. do 18. 9. 2016 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Za farníky 11 9:30 Mše svatá v ě 24. neděle v mezidobí Mše svatá v Renotech

Více

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018

Pořad bohoslužeb od 25. listopadu do 2. prosince 2018 od 25. listopadu do 2. prosince 2018 25. 11. 26. 11. 28. 11. 29. 11. 30. 11. 1. 12. 2. 12. Slavnost Ježíše Krista Krále 7.30 Na poděkování za obdržená dobrodiní s prosbou o zdraví a Boží požehnání pro

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od do :30 Mše svatá v Medlově Římskokatolická farnost. neděle v mezidobí Za farníky 9 Mše svatá v ě 3 Od 9:00 hod. návštěva nemocných skupina I. Mše svatá v Renotech Společná modlitba svatého růžence Společná modlitba svatého růžence

Více

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek

8:00 Za farníky 9:30 Mše svatá v Medlově. 11:00 Mše svatá v Renotech. 18:00 Za + manžela, dvoje rodiče a příbuzné. 14:00 Pohřeb Gustav Urbášek Římskokatolická farnost POŘAD BOHOSLUŽEB TÝDNU od 26. 8. do 2. 9. 2018 www.farnostunicov.cz fb. Farnost, a Den Liturgická oslava Hodina Úmysl 21. neděle v mezidobí Za farníky Mše svatá v ě 26 Mše svatá

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH v týdnu Od v týdnu Od 1. 12. 8. 12. 2013 I. NEDĚLE Žehnání adventních věnců za ochranu Boží a P. Marie pro rodinu Tůmovu a Snášelovu za + manžela Jana Mifka, snachu a sestru za + Miloše Štursu a rodiče za živé a

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od do 6.1. v týdnu od 30.12.2018 do 6.1.2019 Neděle 30.12. Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa Pondělí 31.12. Sedmý den v oktávu Narození Páně 15.00 16.00 Za dcery, manžela a oboje rodiče a za požehnání pro

Více

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné

Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné Filiální kostel sv. Vavřince v Horní Blatné 17. prosince 2013 Úterý před Štědrým dnem 15 00 Vánoční SVATOST SMÍŘENÍ (zpověď) 23. prosince 2013 Pondělí před Štědrým dnem 14 30 15 30 Betlémské světlo 16

Více

08.00 FK. 10.00 FK Za + rodiče, setru a živ. rodinu 18.00 FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy 07.30 09.00 10.30

08.00 FK. 10.00 FK Za + rodiče, setru a živ. rodinu 18.00 FK Za + Jana a Jarmilu Klabanovy 07.30 09.00 10.30 Farnost: Místek filiální kostely: Lysůvky Sviadnov Hodoňovice Rok: 2015 Po P OŘAD B O H O S L U Ž E B V týdnu od 08. 11. 2015 do 15. 11. 2015 32. DĚLE Udílení svátosti pomazání nemocných při mši sv. v

Více

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to

Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to Skončil čas prázdnin, čas odpočinku, dovolené, a vracíme se ke každodenním povinnostem a starostem: škola, práce Ale to vůbec neznamená, že to nejlepší, nejkrásnější už skončilo a teď už nemáme co očekávat.

Více

Modřanský farní zpravodaj

Modřanský farní zpravodaj Modřanský farní zpravodaj Listopad 2012 Slovo ke čtenářům: Obchod, nebo zvláštní milost? V týdnu modliteb za zemřelé je možné získat pro duše v očistci plnomocné odpustky. Zdá se, že stačí splnit tři podmínky

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 18:00 Troubky 16:00 Troubky 18:00 Troubky ŘÍMSKOKATOLICKÉ FARNOSTI TROUBKY A BOCHOŘ, Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 31.8. 1.9. 2.9. 3.9. 4.9. 5.9. 22. Votivní mše svatá k Duchu svatému 22. týdne Památka sv. Řehoře Velikého 22.

Více

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl

Římskokatolická farnost Uničov POŘAD BOHOSLUŽEB V TÝDNU od 15. 11. do 22. 11. 2015 www.farnostunicov.cz Den Liturgická oslava Hodina Úmysl Římskokatolická farnost V TÝDNU od 15. 11. do. 11. 15 www.farnostunicov.cz 33. neděle v mezidobí Za živé a + farníky zvláště za všechny oslavence v měsíci listopadu 15 Sbírka na Charitu Mše svatá v ě Mše

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9.

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu od 1.9. do 8.9. v týdnu od 1.9. do 8.9.2019 Neděle 1.9. 22. neděle v mezidobí Kropení lidu Za Petra Povolného a členy rodiny Za rodiče Večeřovy a Ludvíka Kravala Za Zdeňka Šťastného Pondělí 2.9. Pondělí 22. týdne v mezidobí

Více

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 10.12.2011 49/2011 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 10. prosince 2011 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír

POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara , o.radomír POŘAD BOHOSLUŽEB Drahotuše - sv.vavřinec Telefony: fara 581 616 139, o.radomír 731 626 515 V týdnu od 28.1. 2018 Partutovice - sv.mikuláš Potštát - sv. Bartoloměj SO 27.1. Slavíč 17:00 Drahotuše 8:00 NE

Více

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007

HOSPODAŘENÍ OBCE LUŠTĚNICE ZA ROK 2007 č. 1 / únor 2008 Vážení spoluobčané, dostává se Vám do rukou první číslo našeho Zpravodaje v roce 2008, ve kterém bychom Vás rádi informovali o dění v naší obci v uplynulých i nadcházejících měsících.

Více

ČÍSLO 67 25. září 2013

ČÍSLO 67 25. září 2013 Vydává Obecní úřad Potěhy pro občany obce ČÍSLO 67 25. září 2013 Obsah: 1. Informace z obce 2. Kulturní akce, jubilanti v IV. čtvrtletí 2013 3. ZŠ a MŠ Potěhy 4. TJ Sokol Potěhy 5. SDH Potěhy 6. Historie

Více

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018

Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 Život našich farností v době adventní a vánoční 2018 sobota 1. prosinec 17.00 Kryštofovo Údolí náves; Otvírání Jírova Betléma 18.00 Liberec, kostel sv. Antonína Vel mše sv. se žehnáním adventních věnců

Více

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019

jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 2019 jilřímskokatolická farnost Jílové u Prahy Jílové u Prahy, Dolní Jirčany, Pyšely, Libeř, Kamenný Přívoz Liturgický kalendář BŘEZEN 209 Pátek Setkání děti 5:30, Čtyřkoly Mše sv. 7:00, Pyšely 2 Sobota V první

Více

20. týden května 2018

20. týden května 2018 20. týden 14. 20. května 2018 14 5. Svátek sv. Matěje, apoštola 15. 5. 18:00 Jaroměřice Za rodinu Hálovu, Jansovu a duše v očistci 16. 5. Svátek sv. Jana Nepomuckého, kněze a mučedníka, hlavního patrona

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od v týdnu od 2. 12. - 9. 12. 2018 49. týden 1. SOBOTA V MĚSÍCI Památka sv. Edmunda Kampiána, kněze 1 VIGILIE ZA POČATÝ ŽIVOT 1. 12. 2. 12. 3. 12. 4. 12. 5. 12. 6. 12. 7. 12. 8. 12. 9. 12. 1. NEDĚLE 10:00

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 28.10. 4.11.2018 30. NEDĚLE 28.10. bl. Marie Restituty Kafkové, panny a mučednice Slavnost VŠECH SVATÝCH Za živou a rodinu Za ing. Jiřího Drápala Za Jendu Dvořáka Za spásu duše Stefanie Za rodinu

Více

Markéta 12/ Pojďme do Betléma!

Markéta 12/ Pojďme do Betléma! Markéta 12/2007 Občasník římskokatolické farnosti u kostela sv. Markéty ve Zhoři www.farnost-zhor.unas.cz mobil: 776 887 907 nebo 775 348 346 tel. (fara u sv. Jakuba v Jihlavě): 567 303 142 e-mail: mikulas.selvek@seznam.cz

Více

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil

ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil ZPRÁVY Z OBCE Doplnění kontejneru na použitý textil U lihovaru byl umístěn kontejner na použitý textil. Tento textil bude sloužit pro dobročinné účely CHARITĚ SVITAVY. Kontejner na textil, který je umístěn

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 16:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.11. 1.12. 2.12. 3.12. 4.12. 5.12. 6.12. 7.12. 1. NEDĚLE 1. adventní 1. adventní Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně Marii Rorátní mše k Panně

Více

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána,

Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, Slunce a měsíci, velebte Pána, nebeské hvězdy, velebte Pána. Hory a vrchy, velebte Pána, vše, co na zemi roste, veleb Pána. Prameny, velebte Pána, moře a řeky, velebte Pána. Prázdniny jsou dobou, kdy si

Více

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo

Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Zpravodaj Křesťanské Modřany. Drazí farníci, Vánoce 2003 6/2003. Úvodní slovo Upozornění!!! Od nového roku mění se pořad mší sv. Farnost u kostela Nanebevzetí Panny Marie Praha 4 - Modřany Pondělí Úterý Středa Čtvrtek Pátek Sobota Neděle Úterý Čtvrtek Sobota Neděle 9,30 hod. mše

Více

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už

Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už Minul čas letních prázdnin a vracíme se k našim běžným povinnostem v práci, ve škole, v domácnosti. Vracíme se jakoby do starého života, ale to už není ten stejný život, neboť my už nejsme tak úplně stejní.

Více

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání

40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání 40 dní duchovní šance pro každého z nás Popeleční středou jsme vykročili do postní doby 40 dnů, které nás mají připravit na prožívání zmrtvýchvstání Krista. Současná doba přináší nová ohrožení, ale také

Více

5. Ned le postní, tematická homilie

5. Ned le postní, tematická homilie 5. Ned le postní, tematická homilie P t hlavních ástí eucharistické modlitby: 1. Preface - úvod 2. Epikleze vzývání Ducha svatého nad p inesenými dary 3. Slova ustanovení Toto je moje t lo, toto je má

Více

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY

PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY PRÁZDNINOVÉ POČTENÍ ZE ŠKOLY Vážení rodiče žáků naší ZŠ Ostopovice, zdravíme vás a přejeme pěkný zbytek léta. Předkládáme vám aktuality z naší organizace od 2. 9. 2013. Organizace a změny výuky: ZŠ 1.

Více

20. 10. 2012 32/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

20. 10. 2012 32/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 20. 10. 2012 32/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 20. října 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše Společná

Více

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004

Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Děti v ŠD připravili zákusky, na kterých si společně pochutnávali. 1. Zpravodaj Cotkytle leden, únor, březen, 1/2004 Z obsahu zpravodaje: Události v obci, co nového v obci, co připravujeme, kultura v obci.

Více

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ

Pořad bohoslužeb ve FARNÍM KOSTELE VE VSETÍNĚ v týdnu od 22. 5. - 29. 5. 2016 21. týden 21. 5. Památka sv.kryštofa Magallanese, kněze, a jeho druhů, mučedníků 7:30 MÁJOVÁ Za syna Jana Klvánka, živou a Klvánkovu a Orságovu, duše v očistci a nová kněžská

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu

POŘAD BOHOSLUŽEB V KOSTELE PANNY MARIE POMOCNICE V BRNĚ-ŽABOVŘESKÁCH A V KAPLI SV. VÁCLAVA NA BURIANOVĚ NÁMĚSTÍ v týdnu v týdnu 2. 9. 9. 2018 22. NEDĚLE 2.9. KROPENÍ LIDU sv. Řehoře Velikého, papeže a učitele církve Na poděkování za 80 let života uvedení do služby nového administrátora farnosti P. Pavla Glogara žehnání

Více

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12

ZPRAVODAJ. Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách. Slovo úvodem. II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 ZPRAVODAJ Římskokatolické farnosti Rokytnice v Orlických horách II. ročník 30. duben 2017 číslo 12 Slovo úvodem Milí čtenáři, protože jsme ve Zpravodaji doposud neměli příležitost ohlédnout se za oslavami

Více

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky

dat den hod úmysl mše svaté 8:30 Troubky 10:30 Bochoř 17:00 17:00 Bochoř 8:00 Troubky 14:00 Troubky 20:00-21:00 10:00 Troubky , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 5.10. 6.10. 7.10. 8.10. 9.10. 10.10. 11.10. 12.10. 27. NEDĚLE 27. týdne Památka sv. Panny Marie Růžencové 27. týdne 27. týdne 27. týdne Sobotní památka

Více

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na

OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na OHLÁŠKY FARNOSTÍ NÁCHOD A STUDNICE 3. neděle postní Ohlášky také naleznete na http://www.nachod.farnost.cz Dnes při mši svaté v 9:00 hod. v kostele sv. Vavřince se paní Lenka Zelená zúčastní prvního skrutinia.

Více

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve

Památka sv. Basila Velikého a Řehoře Naziánského, biskupů a učitelů Církve Neděle Svátek Svaté rodiny Ježíše, Marie a Josefa 31.12. 10:45 Za farníky Slavnost Matky Boží, Panny Marie 1.1. 10:45 Za Boží pokoj a mír a požehnání pro naši zemi a za zemřelou maminku 2.1. Památka sv.

Více

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: ,

Farní časopis. Jezernice Loučka Podhoří. Listopad Kontakt na správce a redakci: tel.: , Jezernice Podhoří Farní časopis Listopad 2018 Kontakt na správce a redakci: fatau@seznam.cz, tel.: 736 522 840, www.farnostitriangl.cz Zdravím Vás přátelé, v tomto dušičkovém čase. Předně bych chtěl poděkovat

Více

Církev nedělá rozdíly mezi živými a mrtvými. Bůh totiž není Bohem mrtvých, je Bohem živých. Pro Něj jsou všichni lidé živí.

Církev nedělá rozdíly mezi živými a mrtvými. Bůh totiž není Bohem mrtvých, je Bohem živých. Pro Něj jsou všichni lidé živí. Životice u Nového Jičína 17/2010 Ročník VIII 31. října 2010 Církev nedělá rozdíly mezi živými a mrtvými. Bůh totiž není Bohem mrtvých, je Bohem živých. Pro Něj jsou všichni lidé živí. O modlitbě za zemřelé

Více

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN

Kalendář farností Drahotuše, Partutovice, Potštát, Jezernice, Loučka, Podhoří 2008 LEDEN 2008 LEDEN 1 Út Nový rok-matky Boží PM. Den modl.za mír 2 St sv. Bazil a Řehoř 3 Čt 4 Pá 5 So 6 Ne Návštěvy nemocných Potštát - Živý Betlém Tříkrálová sbírka Zjevení Páně 7 Po Karneval - Drahotuše - únor

Více

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM

POLEČNOU ESTOU 2 MOTTO SLOVO ÚVODEM MOTTO Prosinec 1999 Ty, který jsi začátek a konec, vezmi tento rok do svých rukou a veď nás podle své vůle! Požehnej naše touhy i naše skutky, pomoz, ať se podaří vše, co nás k tobě přibližuje. Kate Walther

Více

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze

Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Sněženka farní Zpravodaj farnosti Panny Marie Sněžné v Praze Ročník XXI. Prosinec 2015 Milí farníci a ostatní čtenáři Sněženky, stále něco končí a stále něco začíná. Právě nám skončil jeden církevní rok

Více

11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY

11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY 11.2.2012 6/2012 SBOR CÍRKVE ADVENTISTŮ SEDMÉHO DNE PRAHA VINOHRADY Londýnská 30, 120 00 Praha 2 PROGRAM SOBOTNÍ BOHOSLUŽBY 11. února 2012 9.30 10.30 Sobotní škola uvádí Martásková Libuše 10.30 10.45 Přestávka

Více

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010

pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň LISTOPAD 2010 Jít ve stopách Ježíšových, to je naším povoláním. Ony jsou jedinou cestou,

Více

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ

MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ MALETÍNSKÝ ZPRAVODAJ Vydává Obec Maletín, Maletín č. 21, 789 01 Zábřeh, IČO: 302988, vydáno dne 17. 12. 2015 ev. číslo MK ČR: E 10391 Číslo 7, ročník 21, prosinec 2015 Z usnesení zastupitelstva obce ze

Více

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012

Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 18. ročník září 2012 Z JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA OBCE konaného dne 6. září 2012 Usnesením č. 37/2012 zastupitelé schválili rozpočtové opatření č. 4/2012. Tímto rozpočtovým opatřením byl plánovaný rozpočet

Více

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015

Neděle 27. prosince 2015. Neděle 20. prosince 2015. Neděle 13. prosince 2015. Neděle 6. prosince 2015 Neděle 27. prosince 2015 Děkuji za rekordní sbírku z min. neděle na splacení dluhů, která vynesla u sv. Anny 53039,- v Bludovicích 9948,- a na Špluchově 2165,- Dětská mše sv. - bude u sv. Anny příští neděli

Více

Organizační řád Křesťanské společnosti Cesta života České Budějovice o.s.

Organizační řád Křesťanské společnosti Cesta života České Budějovice o.s. Organizační řád Křesťanské společnosti Cesta života České Budějovice o.s. ÚVOD Organizační řád Křesťanské společnosti Cesta života České Budějovice o.s. (dále jen Organizační řád) je vnitřní směrnicí sloužící

Více

OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, Info Slušovice (fax)

OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, Info Slušovice (fax) OBECNÍ ÚŘAD VŠEMINA Všemina 162, 763 15 Info Slušovice 577 986 214 (fax) 577 986 151 601 377 424 www.obecvsemina.cz podatelna@obecvsemina.cz Úřední hodiny: PO a ST od 8:00-17:00 hodin Infokanál Všemina:

Více

Měsíčník členů a přátel sboru

Měsíčník členů a přátel sboru 10 2014 Měsíčník členů a přátel sboru V Bohu, jehož slovo chválím, v Bohu mám naději. Proto se nebojím, co by mi udělal smrtelník! Žalm 56:5, B21 strana 1 - říjen 2014 Obsah 2 Obsah, tiráž 3 Zápis ze schůze

Více

Leden 2013. farní. trochu. občan. důležitý. na svou. první. a já se. sebou Vždy se. Ježíši... Na tom

Leden 2013. farní. trochu. občan. důležitý. na svou. první. a já se. sebou Vždy se. Ježíši... Na tom Modřanský farní zpravodaj Leden 2013 Slovoo ke čtenářům: Jsem Čechoslovák a občan Božího království! Je tomu již 20 let, co naši politici rozhodli, že se se Slováky pokojně rozejdeme a budeme dále již

Více

!"# $ '&"( )"*+!, - AKTUALITY

!# $ '&( )*+!, - AKTUALITY !"# $! ""! # $% & " '&"( )"*+!, - AKTUALITY V letošním akademickém roce nás eká nkolik (nechci hned nadsazovat výrazem mnoho ) novinek. Ne všechny prozradíme hned na zaátku, nkteré ješt potebují zrát,

Více

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku

Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Sdružení Petrov, z.s. Stanovy spolku Čl. I Úvodní ustanovení 1. Petrov, občanské sdružení pro práci s dětmi a mládeží brněnské diecéze, ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, se s účinností

Více

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ

POŘAD BOHOSLUŽEB V DRAHOTUŠÍCH A OKOLÍ V týdnu 30.10.- 6.11. 2016 29.10. Slavíč 18:00 P 31. v mezidobí Partutovice 9:30 30.10. Potštát PM 11:00 Drahotuše 7:50 Za*i+rodinu Lukášovu a DVO Za Jaromíra Nevimu, otce,strýce a bratrance a Ludmilu

Více

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv.

PLÁN BOHOSLUŽEB NA DOBU VELIKONOČNÍ - SVATOJANSKÁ POUŤ 2019 Ve Dvoře Králové budou během týdne mše svaté slouženy : kostel sv. O Velikonocích vzpomínáme na okamžik našeho křtu, ve kterém jsme byli spojeni s Kristem, podle slov sv. Pavla křtem jsme byli ponořeni do jeho smrti. Jestliže jsme však s Kristem umřeli, jsme přesvědčeni,

Více

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ 2016 MACHŮV MLÝN

LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ 2016 MACHŮV MLÝN LETNÍ SOUSTŘEDĚNÍ 2016 MACHŮV MLÝN Opět je tu čas plánování dovolených a prázdnin pro léto 2016. Letos již potřetí pojedeme do rekreačního střediska Machův mlýn (http://www.machuvmlyn.cz/c_cz/13/homecz/),

Více

Noviny obce Křoví prosinec 2013

Noviny obce Křoví prosinec 2013 Noviny obce Křoví prosinec 2013 Vážení spoluobčané, zima pomalu klepe na vrátka a začíná období očekávání svátků vánočních. V sobotu 30.11. jsme rozsvítili vánoční stromek u kostela a děti nám zazpívaly

Více

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov

Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov Farní zpravodaj farnosti Ostrov a Jáchymov ŘÍJEN 2011 Modlíte se roztržitě? Pak hlavu vzhůru! I umět řídit vyžaduje čas a praxi Pokud máte s modlením stejné zkušenosti jako já, pak hlavu vzhůru, mám pro

Více

l. 1 Úvodní ustanovení

l. 1 Úvodní ustanovení OBEC V EMYSLICE Obecn závazná vyhlá ka. 1 / 2015 o stanovení systému shroma ování, sb ru, p epravy, t íd ní, vyu ívání a odstra ování komunálních odpad a nakládání se stavebním odpadem na území obce V

Více

IN FORMACE A R N Í. Má ústa budou vyprávět o tvé spravedlnosti. 28. 1. 2007 Ročník IX. číslo 4 4. NEDĚLE V MEZIDOBÍ

IN FORMACE A R N Í. Má ústa budou vyprávět o tvé spravedlnosti. 28. 1. 2007 Ročník IX. číslo 4 4. NEDĚLE V MEZIDOBÍ F IN FORMACE A R N Í 28. 1. 2007 Ročník IX. číslo 4 4. NEDĚLE V MEZIDOBÍ vébohov, Jedlí, Maletín, Klášterec Štíty, Cotkytle, Horní Studénky Postřelmov, Lesnice, Dlouhomilov Tatenice, Hoštejn, Lubník Mohelnice,

Více

ZLATÉ HORY KŘESŤANSKÉHO SPOLEČENSTVÍ REACH OUT FOR CHRIST KDO JSME. 2005 duben

ZLATÉ HORY KŘESŤANSKÉHO SPOLEČENSTVÍ REACH OUT FOR CHRIST KDO JSME. 2005 duben 2005 duben ZPRAVODAJ KŘESŤANSKÉHO SPOLEČENSTVÍ REACH OUT FOR CHRIST ZLATÉ HORY KDO JSME Reach Out For Christ (ROFC) je mezinárodní misijní organizace, která byla založena australským evangelistou Stevem

Více

Zápis.57. o lenské sch zi o.s. Bráni ánek konané v sobotu od 18:00 hod. v Hospod na Vodárn.

Zápis.57. o lenské sch zi o.s. Bráni ánek konané v sobotu od 18:00 hod. v Hospod na Vodárn. Zápis.57 o lenské sch zi o.s. Bráni ánek konané v sobotu 20.03.2015 od 18:00 hod. v Hospod na Vodárn. ítomni (dle prezen ní listiny): erná Jana, Ing. erný Jan, erná Magda, Ing. Dužíková Petra (+1), Ing.

Více

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích

OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích OBEC OSTRÁ Obecně závazná vyhláška č. 2/2015, o místních poplatcích Zastupitelstvo obce Ostrá se na svém zasedání dne 22.12.2015 usnesením č.7/13 usneslo vydat na základě 14 odst. 2 zákona č. 565/1990

Více

Mimořádný informátor

Mimořádný informátor Mimořádný informátor leden 2014 Vydala: Oblastní odbočka SONS ČR Ostrava náměstí Msgre Šrámka 1760/4, 702 00 Moravská Ostrava tel.: 596 783 083; 776 305 022 ostrava-odbocka@sons.cz www.sons-ostrava.cz

Více

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov

8:30 Troubky 10:30 Bochoř 15:00 Troubky Bochoř Po kříž. cestě 18:00 Henčlov , Dědina 113/41, PSČ. 751 02 / mobil. 731 402 070 30.3. 31.3. 1.4. 2.4. 3.4. 4.4. 5.4. 6.4. 4. postní První pátek v měsíci 5. postní Po kříž. cestě Henčlov 17:30 Od 15 hod. 20:00 14:30 16:30 17:00 Za +

Více

KROKY NA CESTĚ POKÁNÍ. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň BŘEZEN 2011

KROKY NA CESTĚ POKÁNÍ. pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň BŘEZEN 2011 f a r n í l i s t pro farnosti Březina, Boseň, Kněžmost, Loukov, Loukovec, Mnichovo Hradiště, Mukařov, Přepeře a Všeň BŘEZEN 2011 Čiňte pokání a věřte evangeliu. (Mk 1,14) Drazí přátelé, v měsíci březnu

Více

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008

ZPRAVODAJ Bělá pod Pradědem 8/2008 Komise kultury a sportu připravuje: 12. 13.9.2008 Vinobraní Mikulov. Další z novinek naší komise, tentokrát se zaměřením na kulturu dospělých. 12.9. odpoledne nasedneme do autobusu a necháme se převézt

Více

SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ

SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ SMLOUVA MEZI ESKOU REPUBLIKOU A JAPONSKEM O SOCIÁLNÍM ZABEZPE ENÍ ŽÁDOST O D CHOD Z ESKÉ REPUBLIKY lánky 13 až 19 Smlouvy, lánek 5 Správního ujednání Vyplní kompetentní instituce v Japonsku Žádost o /

Více

Z á p i s. z 2. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne v zasedací místnosti ÚM B, Horova 28, Brno...

Z á p i s. z 2. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne v zasedací místnosti ÚM B, Horova 28, Brno... Z á p i s z 2. zasedání Rady m stské ásti Brno- abov esky, konaného dne 24.11.2010 v zasedací místnosti ÚM B, Horova 28, Brno... Zahájení: 15,30 hodin P ítomni: Mgr. Marek lapal Bc. Igor Fu ík Ing. Daniela

Více

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením

MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením MIKASA o.s. Společně našeho cíle dosáhneme! volnočasové aktivity pro děti a mládež s kombinovaným postižením VÝROČNÍ ZPRÁVA 2010 MIKASA o.s. Obsah Základní údaje o občanském sdružení MIKASA... 6 Poslání

Více

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou

PROVOZNÍ ŘÁD. Provozní řád domova mládeže. domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou strana: 1/6 PROVOZNÍ ŘÁD domova mládeže Střední školy technické Žďár nad Sázavou Komenského 8, Žďár nad Sázavou dle zákona č. 258/2000 Sb., o ochraně veřejného zdraví a o změně některých souvisejících

Více

EHLED OSV za rok 2013 vykonávajících pouze hlavní SV

EHLED OSV za rok 2013 vykonávajících pouze hlavní SV Zadání pro programátory ehled o p íjmech a výdajích OSV za rok 2013, i nasazení verze zpracující p ehled o p íjmech a výdajích za rok 2013 upozornit na projetí dávkového programu v N_UDRZBA pro vy len

Více

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj

Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce. Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj Page 1 of 10 Obec Maletín - Oficiální internetové stránky obce Poslední volba v hlavní nabídce: Titulní stránka > O obci > Maletínský zpravodaj 9.Maletínský zpravodaj-listopad 2005 vytvořeno: 16.11.2005

Více

Studentský design 2014

Studentský design 2014 Celostátní soutěžní přehlídka prací žáků a studentů středních a vyšších odborných škol s uměleckými a uměleckořemeslnými obory (kód oboru 82) Studentský design 2014 Ředitelka Soukromé střední umělecko-průmyslové

Více

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ PIONÝRSKÝ TÁBOR Putování po Zemi vycházejícího slunce

ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ PIONÝRSKÝ TÁBOR Putování po Zemi vycházejícího slunce Pionýr, z. s. - Pionýrská skupina Tuláci Klatovy ZÁVAZNÁ PŘIHLÁŠKA NA LETNÍ PIONÝRSKÝ TÁBOR Putování po Zemi vycházejícího slunce Údaje účastníka tábora: Jméno a příjmení: Datum narození: Zdravotní pojišťovna:

Více

Vnitřní řád školní družiny

Vnitřní řád školní družiny Waldorfská základní škola Dobromysl o.p.s. IČ: 01811193, IZO: 691005648 Vnitřní řád školní družiny Platný od 1. 9. 2014 Razítko Ředitelka: 1 Obsah 1 Všeobecná ustanovení... 3 2 Práva a povinnosti žáků

Více

Informace zastupitelstva obce pro občany

Informace zastupitelstva obce pro občany Obec Milotice nad Bečvou Milotice nad Bečvou 59, 753 67, tel.: 581 626 068, mobil 602 514 373 www.miloticenadbecvou.cz, oumilotice@seznam.cz Informace zastupitelstva obce pro občany Září 2015 Vážení a

Více

Výzva k podání nabídky

Výzva k podání nabídky Výzva k podání nabídky Veřejný zadavatel, obec Bohuňovice, si Vás dovoluje vyzvat k podání nabídky na vypracování projektové dokumentace na akci Modernizace a intenzifikace ČOV Bohuňovice, která je podporována

Více