MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE"

Transkript

1 Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Informace o plnění projektů uvedených ve smlouvě o spolupráci, uzavřené mezi městem Písek a Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2010 a návrh Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok NÁVRH USNESENÍ 1/ Rada města po projednání: a/ bere na vědomí bez připomínek b/ bere na vědomí s připomínkami c/ jiné usnesení zprávu Jihočeské hospodářské komory o plnění projektů uvedených ve smlouvě o spolupráci, uzavřené mezi městem Písek a Jihočeskou hospodářskou komorou za kalendářní rok / Rada města po projednání: a/ schvaluje bez připomínek b/ schvaluje s připomínkami... c/ neschvaluje d/ jiné usnesení... uzavření Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok 2011 dle varianty A)navrţené JHK dle varianty B)navrţené městem Písek mezi městem Písek a Jihočeskou hospodářskou komorou Návrh předkládá JUDr. Ondřej Veselý - starosta Návrh zpracoval Ing. Hana Jánová vedoucí odboru Ing. Karel Kůrka investiční odd.

2 Důvodová zpráva k bodu 1 Jihočeská hospodářská komora v souladu s ustanovením smlouvy o spolupráci, uzavřené mezi městem Písek a Jihočeskou hospodářskou komorou předkládá radě města Písku průběţnou zprávu o plnění jednotlivých projektů uvedených v této smlouvě za kalendářní rok Zpráva o plnění projektů viz. příloha č. 1. Důvodová zpráva k bodu 2 S cílem zajistit průběţné naplňování společných záměrů města Písku a Jihočeské hospodářské komory, předloţila Jihočeská hospodářská komora (JHK) radě města Písku rovněţ návrh Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok Návrh dodatku pro rok 2011 byl na základě poţadavku města Písku upraven. Nově poţaduje JHK poskytnutí příspěvku ve výši 216 tis. Kč (sleva 20%) na činnost komory a jednotlivých projektů, při zachování rozsahu poskytnutých sluţeb. Návrh dodatku na rok 2011 je uveden v příloze č. 2 a pracovně je značen jako varianta A. Podrobný popis stavu smlouvy s JHK a návrh dalšího postupu je uveden v příloze č. 3, vč. návrhu úpravy dodatku ze strany města Písku viz. varianta B příloha č 4. Doporučení zpracovatele: Zpracovatel ponechává rozhodnutí na radě města Vztah k rozpočtu: Akce je zařazena ve schváleném rozpočtu města Písku na rok 2011 v částce 274 tis. Kč Vztah ke strategickému plánu: Akce nemá přímý vztah ke strategickému plánu města Písku. Přílohy: 1/ Zpráva o plnění Smlouvy mezi JHK a městem Písek pro rok 2010 str / Návrh Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok varianta A str / Rozbor smluvního vztahu mezi města Písek a oblastní kanceláří JHK str. 13 4/ Návrh Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok varianta B str stránka 2 (celkem 17)

3 PŘÍLOHA Č. 1 Zpráva o plnění Smlouvy mezi JHK a městem Písek pro rok 2010 JHK a město Písek vyjadřují společný zájem o zvýšení koncepčnosti vzájemné spolupráce, koordinaci rozvoje města a vytváření podmínek pro rozvoj podnikání. Povaţují za důleţité a rozumné prohloubení spolupráce soukromého sektoru na správě místních záleţitostí. Město uznává jako reprezentanta podnikatelské samosprávy JHK v dané oblasti. Ke dni ukončila v kanceláři JHK Písek pracovní poměr paní Helena Větrovcová. Od je novým zaměstnancem kanceláře JHK Písek paní Andrea Šmerdová a stává se tak novým garantem za komoru v rámci této smlouvy. Obě smluvní strany povaţují za nezbytné rozšířit vzájemnou spolupráci v těchto vyjmenovaných oblastech: 1. Zajištění kvalitních sluţeb kanceláře JHK v Písku Komora bude poskytovat informace všem firmám, nejen svým členům a bude úzce spolupracovat s dalšími místními institucemi. Nabídka sluţeb oblastní kanceláře JHK: podpora malého a středního podnikání (MSP) Regionální kontaktní organizace oblast vědy a výzkumu podpora exportu regionální informační místo CzechTrade oblast celní nabídka formulářů, základní znalost problematiky oblast informační internetové stránky, nabídky a poptávky, infoservis oblast odborného vzdělávání pracovní skupina pro Trh práce a školství, semináře, školení, kurzy oblast poradenství zvýhodněné poradenské a konzultační sluţby (RPIC) oblast související s EU (InMP) diskusní fóra mezi politiky a podnikateli oblast prosazování zájmů komunikace s městy a obcemi oblast legislativní připomínkování zákonů, semináře, poradenství zahraniční vztahy spolupráce s komorami v zahraničí, Euroregiony, podle místních zájmů (partnerská města) oblast výstavnictví informace o moţnostech účasti na výstavách oblast společenská podíl na přípravě kulturních a společenských akcí zpracování projektů specializovaná sdruţení podnikatelů (stavebnictví, cestovní ruch, Jiţní Čechy pohostinné, doprava, sdruţení Reality). Garant: komora Větrovcová V kanceláři JHK jsou řešeny dotazy týkající se problematiky podnikání. Tazatelé se obrací na kancelář JHK telefonicky, prostřednictvím u nebo osobní návštěvou kanceláře. Nejčastější dotazy se týkají zahájení podnikání, podpor podnikání, podnikání v zahraničí a celní problematiky. Poradenství je poskytováno zdarma. V roce 2010 bylo vyřešeno cca 100 dotazů. 2. Systém podnikatelských informací o městě stránka 3 (celkem 17)

4 Komora na základě potřeb okruhu poptávaných informací od podnikatelů zajistí spolu s příslušnými odbory města Písku jejich poskytování podnikatelům popřípadě dalším zájemcům. Garant: město Kučerová, Matoušek, Kovařík, Sládek a komora Větrovcová JHK Písek je správcem portálu kde jsou pravidelně zveřejňovány aktuální informace o aktivitách města. Jsou zde umísťovány pozvánky na akce pořádané MÚ Písek, informace o uzavírkách silnic, průmyslové zóně atd. Na podnikatele je pravidelně rozesílán Infoservis (elektronický čtrnáctideník JHK) a Zpravodaj JHK (náklad 2000ks, rozesílán na 1100 firem v Jihočeském kraji), kde jsou téţ zveřejňovány informace o aktivitách města Písek. Kancelář JHK Písek pravidelně organizuje starostenské návštěvy do členských firem JHK, při kterých se starosta města Písek můţe přímo seznámit s potřebami a připomínkami firem ve vztahu k městu. V roce 2010 byly navštíveny firmy Intelis s.r.o., Pivovar Platan, Garance Písek s.r.o., Unistil Bohemia s.r.o. 3. Tematická setkávání podnikatelů, pracovní skupiny Komora bude ve spolupráci s městem organizovat pravidelná tematická nebo oborově zaměřená setkávání podnikatelů se zástupci města. Výsledná jednání by měla vést k rozvoji podmínek pro podnikání. (Termíny 14 dní předem) Garant: komora Větrovcová a město dle problematiky V lednu 2010 se uskutečnilo setkání členů Rady města Písku a členů Rady oblasti JHK Písek při tradičním Novoročním setkání, v březnu se konalo Diskusní setkání podnikatelů, zástupců Města Písku, členů Rady oblasti JHK a zástupců politických stran. V říjnu uspořádala JHK Písek Diskusní setkání se zástupci stran kandidujících do zastupitelstva města Písek. 4. Kaţdoroční Fórum píseckých podnikatelů Komora zorganizuje spolu s městem kaţdoročně setkání píseckých podnikatelů za účelem prezentace klíčových záměrů města. Plán pro rok 2010: duben a listopad Garant: komora - Větrovcová a město Sládek Dne se v hotelu Bílá růţe uskutečnilo jarní Podnikatelské fórum. Jako host vystoupil 1. náměstek hejtmana Jihočeského kraje MUDr. Martin Kuba, seznámil přítomné se záměry vedení Jihočeského kraje a se současnou situací v oblasti financování z fondů EU v rámci regionu Jihozápad. Dalším hostem byl starosta města Písek pan Miroslav Sládek, paní Simona Fink z agentury Projektbüro Bayern- Böhmen. Svou účast na Podnikatelském fóru v Písku přislíbil ministr průmyslu a obchodu pan Vladimír Tošovský, který se z technických důvodů nemohl zúčastnit. Vyhlášeny byly rovněţ výsledky soutěţe Ţivnostník a Firma Písecka Dne se konalo ve Sladovně podzimní Podnikatelské fórum. Hlavním hostem večera byl hlavní ekonom UniCredit Bank pan Pavel Sobíšek, který informoval přítomné o předpokládaném vývoji ekonomiky ČR. Zástupce Úřadu práce Písek hovořil o systému celoţivotního vzdělávání. Byl vyhlášen další ročník soutěţe stránka 4 (celkem 17)

5 Ţivnostník a Firma Písecka. Následovaly prezentace firem. Večer byl zakončen rautem a ochutnávkou vín. Na Podnikatelském fóru je vţdy účastníků. 5. Odbor rozvoje, investic a majetku města oddělení rozvoje Město se prostřednictvím oddělení strategického rozvoje stane partnerem komory v oblasti informací a sluţeb pro investory. Komora bude reagovat na potřeby tohoto odboru např. v oblasti aktualizace Strategického plánu ekonomického rozvoje města Písku. Garant: město Matoušek V pracovních skupinách při SPRM Písek ( Podnikání, Lidské zdroje, Cestovní ruch ) se na plnění projektů podílejí zástupci členských firem JHK a pracovnice kanceláře JHK Písek. Činnost pracovních skupin byla ukončena rozhodnutím starosty města. 6. Systém nabídek a poptávek Komora bude prostřednictvím Registru Píseckých podnikatelů prosazovat místní nabídky a poptávky a dále bude nabízet podnikatelům nabídky a poptávky v rámci Jihočeského kraje, České republiky Euroinfocentrum, CzechTrade apod., spolupracujících komor a zahraničních partnerských měst. Garant: komora Větrovcová Podnikatelé i ostatní zájemci mají moţnost vyuţívat zadávání nabídek a poptávek na internetové adrese 7. Poradenství a asistence pro MSP Komora bude ve spolupráci s Úřadem práce, CzechInvestem, ČMZRB a.s. poskytovat kvalitní informační podporu MSP. Garant : komora -Větrovcová V oblasti podpory malého a středního podnikání zajišťuje JHK informovanost a poradenství prostřednictvím Infoservisu, Monitoringu dotačních titulů a programových příleţitostí, Business News novinek pro podnikatele a Informačního bulletinu. Ve spolupráci z kanceláří ČMZRB v Českých Budějovicích byl v Písku uspořádán seminář k novým programům podpor této banky. 8. Regionální poradenské a informační centrum pro podnikatele (RPIC) Komora bude prostřednictvím detašovaného pracoviště RPIC nabízet zvýhodněné poradenství za vyuţití místních kapacit. Ve spolupráci s ÚP bude poskytováno poradenství i začínajícím podnikatelům. Garant: komora Větrovcová stránka 5 (celkem 17)

6 JHK poskytuje poradenství začínajícím podnikatelům, pravidelně pořádá vzdělávací kurzy k problematice podnikání a kurz Základy podnikání. O kurzech informuje na svých webových stránkách. 9. Trh práce a školství Komora bude nadále podporovat činnost pracovní skupiny pro Trh práce a školství, která je sloţena ze zástupců odborných škol, zaměstnavateli, zástupců úřadů práce a krajské úřadu. Komora bude spolupracovat s Vysokou školou podnikání, VŠ Bankovním institutem a s odborem Školství. Garant: komora, ÚP Větrovcová, Zajíčková Dne uspořádala kancelář JHK Písek ve spolupráci s ÚP Prezentaci středních škol a firem ve společenském komplexu Druţba. Na prezentaci bylo 43 vystavovatelů (39 středních a vyšších škol a učilišť z celého Jihočeského kraje, 4 firmy z Písku). V červnu 2010 JHK znovu předloţila ţádost o dotaci do projektu Impuls pro kariéru, který reaguje na dlouhodobě nevyváţený poměr mezi poptávkou a nabídkou po technických, odborných pracovnících a řemeslnících na trhu práce. Osloveno bylo a spolupráci příslíbilo několika písecký firem, rovněţ byly osloveny 2 písecké střední školy, dále místní základní školy a některé také o spolupráci projevily zájem. Projekt byl bohuţel zařazen do zásobníku projektů a dotace zatím nebyla schválena. 10. Kurzy pro podnikatele i zaměstnance státní správy a samosprávy Komora zajistí pro podnikatele odborné vzdělávací kurzy, konzultační dny, semináře a školení s vyuţitím kapacit velkých firem a místních úřadů (jazykové vzdělání, komunikace, daně apod.). Komora bude nabízet firmám specializované semináře šité na míru. Dle potřeb města komora zajistí školení na míru pro zaměstnance úřadů (např. správní řízení). Garant: komora Větrovcová V roce 2010 připravila kancelář JHK Písek 14 seminářů, informačních a vzdělávacích akcí, kterých se zúčastnilo přes 140 osob. Prostřednictvím kanceláře JHK Písek jsou firmy informovány a zvány na všechny semináře pořádané JHK v rámci celého kraje. 11. Propagace průmyslových zón Komora bude ve spolupráci s oddělením strategického rozvoje prezentovat průmyslové zóny dle svých vlastních moţností a kontaktů (např. webové stránky, letáky) Garant : město Matoušek JHK má na svých stránkách proklik na webové stránky města Písku s prezentací průmyslové zóny. 12. Účast zástupců JHK v komisích pro VŘ Město bude informovat komoru o výběrových řízení a umoţní zástupcům komory být členy komisí pro výběrová řízení vypisovaná městem. Ředitelka předá informaci členům JHK. Garant: město jednotlivé odbory stránka 6 (celkem 17)

7 V roce 2010 se zástupci JHK Písek účastnili celkem 10 jednání komisí výběrových řízení, které vyhlašoval Městský úřad, DBS nebo Městské sluţby Písek s.r.o. 13. Informační místa pro podnikatele Komora bude realizovat projekt Informační místo pro podnikatele, které informuje podnikatele o podnikání v ČR a v ostatních státech EU, i v souvislosti s novými legislativními opatřeními. Poradenství není určeno pouze podnikatelům, ale i např. obcím a mikroregionům hlavně v oblasti čerpání financí ze SF. Garant: komora Větrovcová Nejvíce dotazů se týká především podnikání v Rakousku a Německu. Informace o legislativě a podmínkách pro podnikání jsou na pracovišti InMP poskytovány všem zájemcům zdarma. 14. Zahraničí Na základě potřeb města se bude komora podílet na zajištění programů pro zahraniční návštěvy zejména ze zahraničních partnerských měst. Komora se pokusí zaangaţovat podnikatele více do aktivit spojených se zahraničím, ať uţ ve spolupráci s partnerskými městy nebo partnerskými komorami JHK. Garant: komora - Větrovcová JHK pokračuje v přeshraniční spolupráci s hospodářskými komorami v Pasově a Linci. Zástupci JHK se účastní Výstavy 3 zemí v Pasově. V průběhu městských slavností v Písku dne se zástupce kanceláře JHK Písek setká se zástupci partnerských měst města Písku a dohodne s nimi moţnou formu budoucí spolupráce. JHK pravidlně pořádá konzultační dny se zástupci IHK Pasov v Českých Budějovicích, kam jsou zvány firmy z celého Jihočeského kraje. Pro členy JHK jsou konzultace zdarma. 15. Soutěţ Ţivnostník a Firma Písecka. Komora ve spolupráci s městem provede hodnocení v rámci soutěţe Ţivnostník a Firma Písecka roku 2009 a vyhlásí její výsledky. Soutěţ bude pravidelně opakována s cílem posílit prestiţ podnikání. Garant: komora - Větrovcová a město Sládek Dne v průběhu Podnikatelského fóra byly vyhlášeny výsledky soutěţe Ţivnostník a Firma Písecka Vítězem kategorie Ţivnostník Písecka 2009 se stal pan Josef Janda řeznictví, uzenářství. Vítězem kategorie Firma Písecka 2009 se stala firma Ecomodula s.r.o. Vítězům byly předány věcné dary od členských firem JHK. Na podzimním Podnikatelském fóru v říjnu byl vyhlášen další ročník soutěţe. Ukončení v březnu stránka 7 (celkem 17)

8 16. Inovace Komora bude poskytovat informace ohledně inovačních programů, poradenství o inovacích a o moţnostech vzniku technologických parků. Garant: komora Větrovcová Průběţně jsou rozesílány informace o inovačních programech, poradenství a dalších moţnostech navazování spolupráce v oblasti podnikání. 17. Projektové oddělení Komora bude nabízet přehled programů, grantů, příruček o zpracování projektů a zvýší odbornost pracoviště komory v Písku. Komora bude i v tomto ohledu spolupracovat s místní správou i samosprávou, mikroregiony. Garant: komora Větrovcová Ve svých elektronicky rozesílaných periodikách poskytuje JHK pravidelně informace o vyhlášených programech a projektech, na firmy je pravidelně rozesílán Monitoring dotačních titulů. 18. Propagace Komora bude propagovat město na akcích společných, ale i na propagačních materiálech komory. Město můţe své informace zasílat prostřednictvím infoservisu. Logo města bude moţné pouţívat dle schválení rady města Písek. Garant: komora Větrovcová Na svých webových stránkách a dalších propagačních materiálech propaguje JHK město Písek a logo města pouţívá v souladu se stanovenými pokyny a na základě odsouhlasení Ţádosti o pouţití městského znaku. Předávané informace z odboru dopravy, vyhlášená výběrová řízení a další akce jsou uveřejňovány na portále o podnikání v Písku na adrese Regionální působnost Komora v rámci regionu Písecko bude dle potřeby zajišťovat konzultační dny v Protivíně a Miroticích a bude poskytovat sluţby podnikatelům v dané lokalitě. Dle potřeb mikroregionů bude komora nápomocná řešení potřeb těchto mikroregionů. Garant: komora Větrovcová Dle potřeby jsou zprostředkovávány informace firmám v Protivíně a Miroticích. Zprávu zpracovala: Andrea Šmerdová V Písku, stránka 8 (celkem 17)

9 V A R I A N T A A D o datek ke sml o u v ě o s polupráci pro r ok 2011 PŘÍLOHA Č. 2 JHK a město Písek vyjadřují společný zájem o prohloubení vzájemné spolupráce, koordinaci rozvoje města a vytváření podmínek pro rozvoj podnikání. Povaţují za důleţité a rozumné prohloubení spolupráce soukromého sektoru na správě místních záleţitostí. Město uznává jako reprezentanta podnikatelské samosprávy JHK v dané oblasti. Obě smluvní strany považují za nezbytné rozšířit vzájemnou spolupráci v těchto vyjmenovaných oblastech: 1. Zajištění kvalitních sluţeb kanceláře JHK v Písku Nabídka sluţeb oblastní kanceláře JHK: Informace podnikatelům: komora zajišťuje informační servis pro podnikatele, zpracovává a distribuuje následující informační materiály: Zpravodaj Jihočeské hospodářské komory, Infoservis Jihočeské hospodářské komory, Monitoring dotačních titulů a programových příleţitostí Poradenství : komora zpracovává a zodpovídá veškeré dotazy týkající se podnikání, provádí konzultace se zájemci o datace z EU a vybírá vhodný zdroj financování Sluţby pro začínající podnikatele: provádí poradenství při zakládání podniku, organizuje rekvalifikační kurz Základy podnikání pro začínající podnikatele, podnikatelské minimum. Vzdělávání : komora nabízí širokou škálu seminářů, školení, kurzů, odborných exkurzí, Sluţby Czech point komora provozuje kontaktní místo Czech point, kde je moţné získat výpisy z registrů veřejné správy, např. Obchodního rejstříku, Ţivnostenského rejstříku, Katastru nemovitostí, Rejstříku trestů apod. V rámci Czech point provádí také vidimaci a legalizaci ověřování podpisů a listin, zřízení datových schránek. Ověřování certifikátů o původu a Vydávání karnetů A.T.A. Elektronické mýtné Zajišťování konzultačních dnů se zahraničními partnery Připomínkování legislativy Zvýhodněné sluţby komorových právníků Provozování systému nabídek a poptávek Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 2. Systém podnikatelských informací o městě (pouze město Písek) Komora bude provozovat Portál o podnikání na Písecku, kde bude uveřejňovat důleţité informace týkající se podnikání v regiónu. Portál bude fungovat na adrese Potřebné informace zajistí JHK za spolupráce s příslušnými odbory města Písku. Součástí Portálu bude Registr firem, které podnikají na Písecku a rovněţ systém zadávání poptávek a nabídek. Garant: město odbor cestovního ruchu, dopravy, strategického rozvoje, starosta a komora ředitel/ka JHK Písek 3. Tematická setkávání podnikatelů, pracovní skupiny Komora bude ve spolupráci s městem organizovat pravidelná tématická nebo oborově zaměřená setkávání podnikatelů se zástupci města, která povedou k rozvoji podmínek pro podnikání. a město dle problematiky stránka 9 (celkem 17)

10 4. Kaţdoroční Fórum píseckých podnikatelů Komora zorganizuje spolu s městem kaţdoročně dvě setkání píseckých podnikatelů za účelem prezentace klíčových záměrů města. a město starosta 5. Starostenské cesty Komora bude organizovat několikrát během roku návštěvu starosty a členů městské rady v členských firmách Jihočeské hospodářské komory v Písku za účelem propagace místních firem a rozvoje podmínek pro podnikání. 6. Soutěţ Ţivnostník a Firma Písecka. Komora zorganizuje soutěţ Ţivnostník a Firma Písecka 2010 za účelem posílení prestiţe místních podnikatelů. Ve spolupráci s městem provede její hodnocení a vyhlásí její výsledky. Garant: ředitel/ka JHK Písek, město starosta 7. Soutěţ Propagační předmět Písecka Komora zorganizuje soutěţ Propagační předmět Písecka, ve které bude podporovat upomínkové předměty související s propagací města Písku. 8. Kurzy pro podnikatele i zaměstnance státní správy a samosprávy Komora zajistí pro podnikatele odborné vzdělávací kurzy, konzultační dny, semináře a školení. Dle potřeb zajistí školení na míru pro zaměstnance úřadů nebo specializované semináře šité na míru pro jednotlivé firmy. Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 9. Trh práce a školství Komora bude kaţdoročně na podzim organizovat Burzu škol a firem - prezentaci středních škol a zaměstnavatelů v regiónu. Komora bude zajišťovat exkurse studentů do místních firem a tím podporovat zájem o studium technických oborů a zájem studentů o budoucí práci v místních firmách. Komora se bude aktivně účastnit jednání pracovní skupiny pro Trh práce a školství, která je sloţena ze zástupců odborných škol, zaměstnavatelů, zástupců úřadů práce a krajského úřadu. Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 10. Informační místa pro podnikatele Komora bude realizovat projekt Informační místo pro podnikatele, které informuje o podnikání v ČR a v ostatních státech EU a zejména o moţnostech čerpání financí ze Strukturálních fondů EU. Poradenství není určeno pouze podnikatelům, ale i např. obcím, mikroregiónům, občanským sdruţením. Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 11. Propagace průmyslové zóny Komora bude ve spolupráci s oddělením strategického rozvoje a územního plánování prezentovat průmyslovou zónu dle svých vlastních moţností a kontaktů. Garant : komora - ředitel/ka JHK Písek stránka 10 (celkem 17)

11 12. Podpora a aktivní činnost ve vazbě na zachování sídel firem ve městě Písek Komora bude vyvíjet aktivní činnost pro zachování sídel firem ve městě Písku a bude nápomocna místním podnikatelům při řešení jejich problémů ve spolupráci s Úřadem práce, OSSZ, Ţivnostenským úřadem apod. 13. Zahraničí Podle potřeb města zajistí komora exkurse do místních firem pro zahraniční návštěvy. 14. Oddělení strategického rozvoje a územního plánování Město se prostřednictvím oddělení strategického rozvoje a územního plánování stane partnerem komory v oblasti informací a sluţeb pro investory. Komora bude reagovat na potřeby tohoto odboru v oblasti aktualizace Strategického plánu ekonomického rozvoje města Písku. Garant: město odbor strategického rozvoje a územního plánování. 15. Účast zástupců JHK v komisích pro VŘ Město bude informovat komoru o výběrových řízení a umoţní zástupcům komory být členy komisí pro výběrová řízení vypisovaná městem. Garant: město jednotlivé odbory 16. Partnerství a spolupráce Komora bude partnerem pro město v důleţitých jednáních souvisejících s podnikáním ve městě a průmyslové zóně. Spolupráce města a komory bude probíhat i v dalších oblastech dle aktuální situace., město - starosta 17. Propagace města Komora bude propagovat město na společných akcích a jejich pozvánkách. Komora bude propagovat město ve svých informačních materiálech ve Zpravodaji JHK, Infoservisu, na Portále o podnikání. Město můţe své informace zasílat prostřednictvím Infoservisu čtrnáctidenní elektronické periodikum zasílané všem členským firmám JHK. a prezentovat je rovněţ na Portále o podnikání, který komora provozuje. Logo města je moţné pouţívat dle schválení rady města Písek. 18. Regionální působnost Komora bude působit v celém regiónu Písecko. Podle potřeb podnikatelů bude zajišťovat konzultační dny v Protivíně a Milevsku. 19. Poskytnutí příspěvku na činnost komory Město se zavazuje, ţe poskytne finanční prostředky ve výši Kč,- z městského rozpočtu schváleného zastupitelstvem města Písku pro rok 2011 na činnost komory a jednotlivé projekty. Polovina schválené částky bude zaslána na účet komory po podpisu smlouvy a druhá polovina na základě zprávy o plnění projektů ke dni stránka 11 (celkem 17)

12 jednotlivých projektů bude 2x ročně (30.6. a ),není-li stanoveno jinak, kontrolováno oběma stranami. Tento dodatek byl schválen radou města dne... V Písku dne:.. předseda oblastní JHK Písek Vladimír Homola.. starosta města Písek JUDr. Ondřej Veselý stránka 12 (celkem 17)

13 Příloha č. 3 Rozbor smluvního vztahu mezi městem Písek a JHK oblastní kanceláří Písek Ad 1. JHK měla v roce 2010 k dispozici Kč a poskytla za ně sluţby v rozsahu uvedeném v jejich vyhodnocení viz. příloha č. 1 tohoto materiálu. Ad 2. Odbor RIMM prověřil u několika bývalých okresních měst Jihočeského kraje jejich smluvní vztah s oblastními kancelářemi JHK, formu a výši poskytované podpory, vč. způsobu ocenění jednotlivých aktivit JHK: - Tábor Kč na rok 2011 zaţádáno o Kč - Jindřichův Hradec Kč - Strakonice Kč - Český Krumlov 0 Kč (neplatí nájem budovy) - České Budějovice Kč Do všech výše uvedených MÚ a Magistrátu ČB jsme telefonovali a na přímý dotaz o poskytnutí sluţeb jednotlivých oblastních kanceláří JHK jsme nedostali plně uspokojivou odpověď s jednotlivými částkami. Ad 3. Rozpoloţkování jednotlivých sluţeb. JHK jsme poţádali o předloţení návrhu Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok 2011 s důrazem na posouzení a vyřazení u jednotlivých bodů aktivit a uvedení předpokládané finanční částky. Odpovědí byl městu zaslán návrh Dodatku se zachováním všech vyjmenovaných aktivit dle původního znění návrhu Dodatku s tím, ţe navrhují sníţit příspěvek JHK oblastní kanceláře Písek aţ o 20 % tj. na částku ,- Kč. Na základě obdrţeného návrhu, město zaslalo JHK úpravu návrhu Dodatku s vyznačením vyřazení aktivit dle posouzení ze strany města a na základě této skutečnosti i poţadavek o sníţení finančního příspěvku města. JHK zaslala konečný návrh Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok 2011, ve které navrhuje sníţit příspěvek JHK oblastní kanceláře Písek stále jen o 20 % a body spolupráce zachovat v původním rozsahu. Finančně ocenit jednotlivé body spolupráce není podle jejich úsudku moţné. Návrh Dodatku ke smlouvě o spolupráci pro rok 2011 ze strany JHK viz. příloha č. 2 Z tohoto důvodu jsme udělali poměrové rozdělení jednotlivých aktivit podle klíče ,- Kč (roční příspěvek JHK) / 18 akcí provedených JHK v roce. To znamená, ţe příspěvek města Písku na jednu akci je = ,- Kč. Ad 4. Ve vazbě na neocenění jednotlivých poloţek ze strany JHK navrhujeme pouţít jejich poměrové ocenění viz. Ad 3. Navrhujeme vypustit či omezit rozsah některých úkonů ( s ohledem na přijatý seznam od JHK s uvedením akcí, které komora provádí pro město Písek na rozdíl od jiných komor), které by měla místní JHK provést v roce Celkově navrhujeme vypustit v plném rozsahu 8 aktivit a částečně sníţit jednu aktivitu (o 1/4 rozsahu). Navrhovaná sleva činí celkem ,- Kč (15.200,- Kč x ,- Kč). Po odečtení slevy by tedy příspěvek města Písku na rok 2011 místní kanceláři JHK činil ,- Kč. Návrh aktivit k vyřazení (označeny červeně) je uveden v příloze č.4 tohoto materiálu (Varianta B). stránka 13 (celkem 17)

14 V A R I A N T A B D o datek ke sml o u v ě o s polupráci pro r ok 2011 PŘÍLOHA Č. 4 JHK a město Písek vyjadřují společný zájem o prohloubení vzájemné spolupráce, koordinaci rozvoje města a vytváření podmínek pro rozvoj podnikání. Povaţují za důleţité a rozumné prohloubení spolupráce soukromého sektoru na správě místních záleţitostí. Město uznává jako reprezentanta podnikatelské samosprávy JHK v dané oblasti. Obě smluvní strany povaţují za nezbytné rozšířit vzájemnou spolupráci v těchto vyjmenovaných oblastech: 1. Zajištění kvalitních sluţeb kanceláře JHK v Písku Nabídka sluţeb oblastní kanceláře JHK: Informace podnikatelům: komora zajišťuje informační servis pro podnikatele, zpracovává a distribuuje následující informační materiály: Zpravodaj Jihočeské hospodářské komory, Infoservis Jihočeské hospodářské komory, Monitoring dotačních titulů a programových příleţitostí Poradenství : komora zpracovává a zodpovídá veškeré dotazy týkající se podnikání, provádí konzultace se zájemci o datace z EU a vybírá vhodný zdroj financování Sluţby pro začínající podnikatele: provádí poradenství při zakládání podniku, organizuje rekvalifikační kurz Základy podnikání pro začínající podnikatele, podnikatelské minimum. Vzdělávání : komora nabízí širokou škálu seminářů, školení, kurzů, odborných exkurzí, Sluţby Czech point komora provozuje kontaktní místo Czech point, kde je moţné získat výpisy z registrů veřejné správy, např. Obchodního rejstříku, Ţivnostenského rejstříku, Katastru nemovitostí, Rejstříku trestů apod. V rámci Czech point provádí také vidimaci a legalizaci ověřování podpisů a listin, zřízení datových schránek. Ověřování certifikátů o původu a Vydávání karnetů A.T.A. Elektronické mýtné Zajišťování konzultačních dnů se zahraničními partnery Připomínkování legislativy Zvýhodněné sluţby komorových právníků Provozování systému nabídek a poptávek Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 2. Systém podnikatelských informací o městě (pouze město Písek) Komora bude provozovat Portál o podnikání na Písecku, kde bude uveřejňovat důleţité informace týkající se podnikání v regiónu. Portál bude fungovat na adrese Potřebné informace zajistí JHK za spolupráce s příslušnými odbory města Písku. Součástí Portálu bude Registr firem, které podnikají na Písecku a rovněţ systém zadávání poptávek a nabídek. Garant: město odbor cestovního ruchu, dopravy, strategického rozvoje, starosta a komora ředitel/ka JHK Písek 3. Tematická setkávání podnikatelů, pracovní skupiny Komora bude ve spolupráci s městem organizovat pravidelná tématická nebo oborově zaměřená setkávání podnikatelů se zástupci města, která povedou k rozvoji podmínek pro podnikání. a město dle problematiky stránka 14 (celkem 17)

15 4. Kaţdoroční Fórum píseckých podnikatelů Komora zorganizuje spolu s městem kaţdoročně dvě /jedno/setkání píseckých podnikatelů za účelem prezentace klíčových záměrů města. a město starosta 5. Starostenské cesty Komora bude organizovat několikrát během roku návštěvu starosty a členů městské rady v členských firmách Jihočeské hospodářské komory v Písku za účelem propagace místních firem a rozvoje podmínek pro podnikání. 6. Soutěţ Ţivnostník a Firma Písecka. Komora zorganizuje soutěţ Ţivnostník a Firma Písecka 2010 za účelem posílení prestiţe místních podnikatelů. Ve spolupráci s městem provede její hodnocení a vyhlásí její výsledky. Garant: ředitel/ka JHK Písek, město starosta 7. Soutěţ Propagační předmět Písecka Komora zorganizuje soutěţ Propagační předmět Písecka, ve které bude podporovat upomínkové předměty související s propagací města Písku. 8. Kurzy pro podnikatele i zaměstnance státní správy a samosprávy Komora zajistí pro podnikatele odborné vzdělávací kurzy, konzultační dny, semináře a školení. Dle potřeb zajistí školení na míru pro zaměstnance úřadů nebo specializované semináře šité na míru pro jednotlivé firmy. Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 9. Trh práce a školství Komora bude kaţdoročně na podzim organizovat Burzu škol a firem - prezentaci středních škol a zaměstnavatelů v regiónu. Komora bude zajišťovat exkurse studentů do místních firem a tím podporovat zájem o studium technických oborů a zájem studentů o budoucí práci v místních firmách. Komora se bude aktivně účastnit jednání pracovní skupiny pro Trh práce a školství, která je sloţena ze zástupců odborných škol, zaměstnavatelů, zástupců úřadů práce a krajského úřadu. Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 10. Informační místa pro podnikatele Komora bude realizovat projekt Informační místo pro podnikatele, které informuje o podnikání v ČR a v ostatních státech EU a zejména o moţnostech čerpání financí ze Strukturálních fondů EU. Poradenství není určeno pouze podnikatelům, ale i např. obcím, mikroregiónům, občanským sdruţením. Garant: komora - ředitel/ka JHK Písek 11. Propagace průmyslové zóny Komora bude ve spolupráci s oddělením strategického rozvoje a územního plánování prezentovat průmyslovou zónu dle svých vlastních moţností a kontaktů. Garant : komora - ředitel/ka JHK Písek stránka 15 (celkem 17)

16 12. Podpora a aktivní činnost ve vazbě na zachování sídel firem ve městě Písek Komora bude vyvíjet aktivní činnost pro zachování sídel firem ve městě Písku a bude nápomocna místním podnikatelům při řešení jejich problémů ve spolupráci s Úřadem práce, OSSZ, Ţivnostenským úřadem apod. 13. Zahraničí Podle potřeb města zajistí komora exkurse do místních firem pro zahraniční návštěvy. 14. Oddělení strategického rozvoje a územního plánování Město se prostřednictvím oddělení strategického rozvoje a územního plánování stane partnerem komory v oblasti informací a sluţeb pro investory. Komora bude reagovat na potřeby tohoto odboru v oblasti aktualizace Strategického plánu ekonomického rozvoje města Písku. Garant: město odbor strategického rozvoje a územního plánování. 15. Účast zástupců JHK v komisích pro VŘ Město bude informovat komoru o výběrových řízení a umoţní zástupcům komory být členy komisí pro výběrová řízení vypisovaná městem. Garant: město jednotlivé odbory 16. Partnerství a spolupráce Komora bude partnerem pro město v důleţitých jednáních souvisejících s podnikáním ve městě a průmyslové zóně. Spolupráce města a komory bude probíhat i v dalších oblastech dle aktuální situace., město - starosta 17. Propagace města Komora bude propagovat město na společných akcích a jejich pozvánkách. Komora bude propagovat město ve svých informačních materiálech ve Zpravodaji JHK, Infoservisu, na Portále o podnikání. Město můţe své informace zasílat prostřednictvím Infoservisu čtrnáctidenní elektronické periodikum zasílané všem členským firmám JHK. a prezentovat je rovněţ na Portále o podnikání, který komora provozuje. Logo města je moţné pouţívat dle schválení rady města Písek. stránka 16 (celkem 17)

17 18. Regionální působnost Komora bude působit v celém regiónu Písecko. Podle potřeb podnikatelů bude zajišťovat konzultační dny v Protivíně a Milevsku. 19. Poskytnutí příspěvku na činnost komory Město se zavazuje, ţe poskytne finanční prostředky ve výši ,-Kč z městského rozpočtu schváleného zastupitelstvem města Písku pro rok 2011 na činnost komory a jednotlivé projekty. Polovina schválené částky bude zaslána na účet komory po podpisu smlouvy a druhá polovina na základě zprávy o plnění projektů ke dni jednotlivých projektů bude 2x ročně (30.6. a ),není-li stanoveno jinak, kontrolováno oběma stranami. Tento dodatek byl schválen radou města dne... V Písku dne:.. předseda oblastní JHK Písek Vladimír Homola.. starosta města Písek JUDr. Ondřej Veselý stránka 17 (celkem 17)

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 01.06.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 21.06.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh rozšíření rozsahu spolupráce JHK Písek a města

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 21.05.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 31.05.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh rozšíření rozsahu spolupráce JHK Písek a města Písek ve

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 03.04.2018 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 12.04.2018 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2017. NÁVRH

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor rozvoje, investic a majetku města V Písku dne: 20.11.2012 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 06.12.2012 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh rozšíření rozsahu spolupráce JHK Písek a města

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 03.04.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 04.05.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2016. NÁVRH

Více

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005

Jihočeská hospodářská komora. P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Jihočeská hospodářská komora P r e z e n t a c e 20. 4. 2005 Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 Vznik JHK Hospodářské komory jsou v ČR zřizovány na základě zvláštního

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 30.03.2015 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 16.04.2015 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2014. NÁVRH

Více

REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE. Exportní fórum Mgr. Marcel Gondorčín

REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE. Exportní fórum Mgr. Marcel Gondorčín REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE Exportní fórum 10. 3. 2016 Mgr. Marcel Gondorčín REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE Právní základ: zákon č. 301/1992 Sb., o HK ČR Územní působnost

Více

OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA JESENÍK

OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA JESENÍK OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA JESENÍK Setkání podnikatelů, ředitelů středních odborných škol,úřadu práce, náměstka hejtmana za školství Ing.Pavla Sekaniny 15.2.2012 OKRESNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA JESENÍK Je nevládní

Více

REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE. Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje

REGIONÁLNÍ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PLZEŇSKÉHO KRAJE. Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje Regionální hospodářská komora Plzeňského kraje Právní základ: zákon č. 301/1992 Sb., o Hospodářské komoře ČR Územní působnost: Kompetence Členská základna Sídlo a kontakt: Nerudova 25, 301 00 Plzeň tel:

Více

Podpora podnikání v příhraničním regionu Michaela Fouňová

Podpora podnikání v příhraničním regionu Michaela Fouňová Podpora podnikání v příhraničním regionu Michaela Fouňová SETKÁNÍ V NOVÝCH HRADECH Nezaměstnanost x sociáln lní vyloučen ení řešení a prevence 27. 4. 2010 Vznik JHK Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla

Více

Služby agentury CzechInvest v oblasti podpory podnikání

Služby agentury CzechInvest v oblasti podpory podnikání Služby agentury CzechInvest v oblasti podpory podnikání Ing. Renata Vrchotová Regionální projektová manažerka pro Jihočeský kraj 5. června 2017 www.czechinvest.org Aktivity CzechInvestu Podpora malých

Více

Regionální hospodárská komora Poohrí. 31.5.2005 Karlovy Vary

Regionální hospodárská komora Poohrí. 31.5.2005 Karlovy Vary Regionální hospodárská komora Poohrí 31.5.2005 Karlovy Vary Statut RHK Poohrí RHK PoohríP je ustavena na základz klade zákona c.301/1992 Sb. a zákona z c.121/93 Sb,, který mením a doplnuje zákonz c.301/1992

Více

Hospodářská komora České republiky Vysoká škola sociálně správní Havířov, Závěr. konference projektu KONKURENCESCHOPNOST

Hospodářská komora České republiky Vysoká škola sociálně správní Havířov, Závěr. konference projektu KONKURENCESCHOPNOST Hospodářská komora České republiky Vysoká škola sociálně správní Havířov, 4.12.2012 Závěr. konference projektu KONKURENCESCHOPNOST Hospodářská komora České republiky Charakteristika: samosprávné sdružení

Více

Podpora podnikání v České republice

Podpora podnikání v České republice Podpora podnikání v České republice MINISTERSTVO PRŮMYSLU A OBCHODU Podpora podnikání v České republice 2006 OBSAH Úvod......9 A. VŠEOBECNÉ PODPORY 1. Podpora malých a středních podniků.........13 Programy

Více

Centrem naší pozornosti je Vaše podnikání

Centrem naší pozornosti je Vaše podnikání Centrem naší pozornosti je Vaše podnikání Lenka Vohradníková Business Help 18. 10. 2018 www.jhk.cz Jhk 1105 aktivních členských firem 1x IČ, 9 oblastních kanceláří centrála dotační poradenství + ID zahraniční

Více

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy

Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Příloha usnesení vlády ze dne 27. dubna 2016 č. 362 Statut Rady pro Evropské strukturální a investiční fondy Článek 1 Úvodní ustanovení Rada pro Evropské strukturální a investiční fondy (dále jen Rada

Více

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Exportní fórum Jak úspěšně exportovat do Německa Ostrava

Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Exportní fórum Jak úspěšně exportovat do Německa Ostrava Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Exportní fórum Jak úspěšně exportovat do Německa Ostrava 3.3.2016 Krajská hospodářská komora Moravskoslezského kraje Služby KHK MSK zaměřené na podporu

Více

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE

OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Ing. Daniel Hajda CZECHINVEST Regionální kancelář pro Zlínský kraj 26.06.2008 Obsah Operační program Podnikání a inovace Aktuální výzvy Implementace: jak ţádat o podporu,

Více

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016

Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 Odbor investic a rozvoje V Písku dne: 14.04.2016 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 05.05.2016 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Výroční zpráva o plnění úkolů Jihočeskou hospodářskou komorou za rok 2015. NÁVRH

Více

P2: Program rozvoje obce kontext, struktura, tvorba

P2: Program rozvoje obce kontext, struktura, tvorba Elektronická metodická podpora tvorby rozvojových dokumentů obcí (CZ 1.04/4.1.00/62.00008) Část III.b: Postupná realizace vzdělávacích aktivit projektu v řešených územích Dvoudenní vzdělávací kurz TVORBA

Více

Role Hospodářské komory České republiky v oblasti podpory podnikání a využívání fondů EU

Role Hospodářské komory České republiky v oblasti podpory podnikání a využívání fondů EU Role Hospodářské komory České republiky v oblasti podpory a využívání fondů EU Konference OP PI nástroj zvyšování konkurenceschopnosti českých firem Praha 19. června 2008 věřování a certifikace Hospodářská

Více

Jak na úřad a partnery města?

Jak na úřad a partnery města? PODZIMNÍ ŠKOLA NSZM ČR 5. 7. listopadu 2008, Hodonín ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST INSPIRACE PRO VÁS finance, osvědčená praxe, novinky 5. 11. 2008 diskusní workshop Jak na úřad a partnery města? Podnikatelé ukázky

Více

Představení aktivit agentury CzechInvest, CzechTrade a TA ČR

Představení aktivit agentury CzechInvest, CzechTrade a TA ČR Představení aktivit agentury CzechInvest, CzechTrade a TA ČR Ing. Lucie Tomandlová 18. říjen 2018 www.czechinvest.org 2 O nás CzechInvest pomáhá při realizaci investičních projektů zahraničním investorům

Více

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Ing. Barbora Krejčová

Operační program Podnikání a inovace 2007-2013. Ing. Barbora Krejčová Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 Ing. Barbora Krejčová Základní charakteristika CI - státní agentura, která poskytuje své služby bezplatně - řídicí orgán - Ministerstvo průmyslu a obchodu

Více

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006

Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 Strana 1 (celkem 6) Plán činnosti Jihočeské centrály cestovního ruchu na rok 2006 1. Komunikace, koordinace, spolupráce 1.1. Pravidelná jednání zástupců Jihočeského kraje, Jihočeské hospodářské komory,

Více

Podpora technického vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů JHK a JSRLZ, o.p.s.

Podpora technického vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů JHK a JSRLZ, o.p.s. Podpora technického vzdělávání a rozvoje lidských zdrojů JHK a JSRLZ, o.p.s. 2. 10. 2015 Dana Feferlová, Jihočeská hospodářská komora JHK a JSRLZ, o.p.s. Jihočeská hospodářská komora Sdružení podnikatelů

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic AGENTURA CZECHINVEST 4. června 2012 Bc. Veronika Zumrová Regionální projektový manažer pro Královéhradecký kraj Agentura pro podporu podnikání a investic

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2011

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2011 Vedení úřadu V Písku dne: 03.03.2011 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 10.03.2011 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Jednací řád komisí rady města Písku NÁVRH USNESENÍ Rada města Jednací řád pro činnost komisí

Více

Podpora hospodářského rozvoje Olomouckého kraje

Podpora hospodářského rozvoje Olomouckého kraje Březen 2019 Olomoucký kraj v číslech (dle ČSÚ, 2019) Rozloha: 5271 km² (6,7 % ČR) Počet obyvatel: 632 492 Hustota osídlení: 119,9 ob./ km² Krajské město: Olomouc (100 494 ob.) Olomoucký kraj v číslech

Více

ČINNOSTI VYKONÁVANÉ JIHOČESKOU HOSPODÁŘSKOU KOMOROU VE VEŘEJNÉM ZÁJMU KRAJE. - Zhodnocení roku 2011 - Plán na rok 2012

ČINNOSTI VYKONÁVANÉ JIHOČESKOU HOSPODÁŘSKOU KOMOROU VE VEŘEJNÉM ZÁJMU KRAJE. - Zhodnocení roku 2011 - Plán na rok 2012 - Zhodnocení roku 2011 - Plán na rok 2012 Zpracovala: Ing. Michaela Fouňová, dne 28. února 2012 Kontroloval, schválil: Ing. Jiří Strásky, dne 28. února 2012 Obsah a) Poskytování poradenských a konzultačních

Více

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008

Aktuální výzvy programů podpory. Operační program Podnikání a inovace. Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Aktuální výzvy programů podpory Operační program Podnikání a inovace Ing. Matýsková Lenka CzechInvest Ostrava 27.11.2008 Regionální kanceláře Karlovy Vary Ústí nad Labem Liberec Hradec Králové Pardubice

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network Podpora podniků na dosah ruky European Commission Enterprise and Industry Základní informace o síti Title of the presentation Date 2 Evropskásíť, jejímžhlavním cílem je podpora

Více

Druhé setkání Platformy zainteresovaných stran CSR

Druhé setkání Platformy zainteresovaných stran CSR Druhé setkání Platformy zainteresovaných stran CSR Ing. Pavel Vinkler, Ph.D. ředitel Odboru podnikatelského prostředí a obchodního podnikání 30. 4. 2019 OBSAH : Národní akční plán společenské odpovědnosti

Více

Z ř i z o v a c í l i s t i n a

Z ř i z o v a c í l i s t i n a V Hradci Králové dne Čj. K R Á L O V É H R A D E C K Ý K R A J Wonkova 1142, 500 02 Hradec Králové Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje Z ř i z o v a c í l i s t i n a Příspěvkové organizace Královéhradeckého

Více

Informace o akcích ARR, nabídka spolupráce pro města a obce. Mgr. Jiří Štěpán

Informace o akcích ARR, nabídka spolupráce pro města a obce. Mgr. Jiří Štěpán Informace o akcích ARR, nabídka spolupráce pro města a obce Mgr. Jiří Štěpán 24. 2. 2015 Co chystáme Informace o akcích, které ARR letos bude pořádat na podporu rozvoje kraje nabídka spolupráce Další aktivity

Více

KP projekt s.r.o. Nabídka služeb společnosti. www.kpprojekt.cz, www.regionalniporadenstvi.cz

KP projekt s.r.o. Nabídka služeb společnosti. www.kpprojekt.cz, www.regionalniporadenstvi.cz Nabídka služeb společnosti KP projekt s.r.o. Provozovna: Jírovcova 1, 370 01 Č. Budějovice, Sídlo: Purkyňova 4/777, 370 01 České Budějovice, Tel./fax.: 387 313 689, Zapsána v Obchodním rejstříku u Krajského

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE Odbor finanční V Písku dne: 04.01.2017 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ ZASTUPITELSTVA MĚSTA PÍSKU DNE 19.01.2017 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Návrh na rozpočtová opatření rozpočtové změny NÁVRH USNESENÍ Zastupitelstvo města

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network v České republice Ing. Daniela Váchová Financování pro malé a střední podniky 20.května 2008 Praha Základní informace Výzva EK v Rámcovém programu pro konkurenceschopnost a inovace

Více

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO

KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT V PŘÍHRANIČÍ JIHOČESKÝ KRAJ / DOLNÍ RAKOUSKO Jihočeská hospodářská komora Sdružení stavebnictví a územního rozvoje Husova 9, 370 01 České Budějovice Držitel certifikátu systému jakosti dle požadavků ČSN EN ISO 9001:2001 KOOPERATIVNÍ ROZVOJ LOKALIT

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PARDUBICKÉHO KRAJE WWW.KHKPCE.CZ

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PARDUBICKÉHO KRAJE WWW.KHKPCE.CZ KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA PARDUBICKÉHO KRAJE WWW.KHKPCE.CZ Krajská hospodářská komora Pardubického kraje (Khk Pk) vznikla na základě zákona č. 301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky a Agrární

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009

Regionální inovační strategie Libereckého kraje. Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Regionální inovační strategie Libereckého kraje Dopady krize a její řešení v Libereckém kraji, 11. března 2009 Projekt Regionální inovační strategie Libereckého kraje v rámci ROP NUTS II Severovýchod dne

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic PŘEDSTAVENÍ REGIONÁLNÍ KANCELÁŘE pro ZLÍNSKÝ KRAJ 7. března 2012 Ing. Daniel Hajda Ředitel Regionální kanceláře Zlín CzechInvest Agentura pro podporu

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena v lednu roku

Více

CZECHINVEST A STRUKTURÁLNÍ FONDY. Služby CzechInvestu v oblasti strukturálních fondů. Naši klienti

CZECHINVEST A STRUKTURÁLNÍ FONDY. Služby CzechInvestu v oblasti strukturálních fondů. Naši klienti CZECHINVEST A STRUKTURÁLNÍ FONDY Pavel Vinohradník Ředitel Divize Strukturální fondy CzechInvest Služby CzechInvestu v oblasti strukturálních fondů Zájemcům poskytujeme následující služby: administrace

Více

Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje

Asociace nestátních neziskových organizací Jihočeského kraje ...neděláme si právo na zastupování všech, chceme dělat věci, z nichž mohou mít užitek všichni... KDO JSME Neziskové organizace jsou nezávislé na státu a své úsilí zaměřují na pomoc ve všech oblastech

Více

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE

PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE Příloha č. 1 Směrnice GŘ č. 17/2015 PLÁN REALIZACE ODBORNÉ PRAXE I. Uchazeč o zaměstnání ABSOLVENT Jméno a příjmení: XXXX Datum narození: XXXX Kontaktní adresa: XXXX Telefon: XXXX Zdravotní stav dobrý:

Více

Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit

Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit Poslání ARR: Pomáháme realizovat strategické cíle Moravskoslezského kraje Agentura pro regionální rozvoj, a.s. přehled hlavních aktivit Pavla Břusková generální ředitelka Agentura pro regionální rozvoj,

Více

ŘÁD Služby veřejného zájmu. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. (se sídlem v Liberci)

ŘÁD Služby veřejného zájmu. ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. (se sídlem v Liberci) ŘÁD Služby veřejného zájmu Pro služby poskytované společností ARR Agentura regionálního rozvoje, spol. s r.o. (se sídlem v Liberci) ODDÍL I. OBECNÉ PODMÍNKY Článek 1 Předmět úpravy 1. Účelem řádu Služby

Více

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE

KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA KARLOVARSKÉHO KRAJE KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Kvalita přináší úspěch, úspěch přináší odpovědnost, odpovědnost přináší kvalitu Kdo jsme? Krajská hospodářská komora Karlovarského kraje (KHK KK) byla ustanovena v lednu roku

Více

K atalog služeb. Benefit kontaktních míst. v rámci projektu Podnikání bez překážek

K atalog služeb. Benefit kontaktních míst. v rámci projektu Podnikání bez překážek K atalog služeb Benefit kontaktních míst v rámci projektu Podnikání bez překážek Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky O projektu Podnikání bez

Více

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST

OBCHODNĚ-PROPAGAČNÍ ČINNOST Druh dokumentu: POKYN PŘEDSEDY Účinnost od: Verze č.: Počet stran: Strana č.: 3. 1. 2014 3.0 9 1 Číslo výtisku: 1 Číslo kopie: Datum: Garant: Funkce: Podpis: 3. 1. 2014 Mgr. Petr Prchal ředitel odboru

Více

Odbor školství a kultury V Písku dne: XXX MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

Odbor školství a kultury V Písku dne: XXX MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Odbor školství a kultury V Písku dne: 25.1.213 XXX MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 7.11.213 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Smlouva o spolupráci s firmou Seznam.cz, a.s. a se Sladovnou Písek NÁVRH USNESENÍ

Více

Zápis ze 76. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne

Zápis ze 76. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne Zápis ze 76. jednání Rady oblasti České Budějovice konaného dne 19. 1. 2015 Přítomni dle prezenční listiny: Ing. Miloslav Kamiš Bc. Miroslav Mühlböck Pavel Sekyra Ing. Slavoj Dolejš Ing. Oskar Hrubý Petr

Více

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 10. června 2014, Olomouc

Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji. 10. června 2014, Olomouc Podpora podnikání a zaměstnanosti v Olomouckém kraji 10. června 2014, Olomouc Struktura prezentace Olomoucký kraj v číslech Podpora podnikání Podpora zaměstnanosti Olomoucký kraj v číslech Olomoucký kraj

Více

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference

ZÁPIS. z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference ZÁPIS z 1. ustavujícího jednání Regionální stálé konference Termín: 12.11.2014 Místo: zasedací místnost č. 326, Krajský úřad Libereckého kraje Čas zahájení jednání: 12:00 hodin Čas ukončení jednání: Přítomni

Více

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE

MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE Domovní a bytová správa města Písku V Písku dne 15. 9. 2014 MATERIÁL PRO JEDNÁNÍ RADY MĚSTA PÍSKU DNE 25.09. 2014 MATERIÁL K PROJEDNÁNÍ Financování rekonstrukce domů č.p. 1467, č.p. 1468, nábřeží 1. máje

Více

Prezentace. Okresní hospodářské komory Cheb

Prezentace. Okresní hospodářské komory Cheb Prezentace Okresní hospodářské komory Cheb Okresní hospodářská komora Cheb byla založena v roce 1993 k podpoře podnikatelských aktivit cílem OHK Cheb je především ochrana zájmů podnikatelské sféry a veškeré

Více

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil.

Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce a plán na rok počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Příloha č. 1 Souhrnné údaje o přímých podporách malého a středního podnikání v roce 2004-2005 a plán na rok 2006 Skutečnost 2004 Skutečnost 2005 Plán 2006 počet mil. Kč počet mil. Kč mil. Kč Výše poskytnutých

Více

Aktivity agentury CZECHINVEST v regionech

Aktivity agentury CZECHINVEST v regionech Aktivity agentury CZECHINVEST v regionech Mgr. Tomáš Chmelík Regionální projektový manažer pro Plzeňský kraj 24. a listopad podporujeme 2016 http://www.czechinvest.org 2 Obsah prezentace O CzechInvestu

Více

Inostart v kontextu podpory MSP v České republice

Inostart v kontextu podpory MSP v České republice Inostart v kontextu podpory MSP v České republice Program švýcarsko české spolupráce Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel odboru podpory finančních nástrojů a řízení projektů Praha 2. 6. 2015 1 Jak může stát

Více

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název

STANOVY. Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název STANOVY Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 1 Název Asociace techniků bezpečnosti práce a požární ochrany České republiky, z. s. Čl. 2 Sídlo Sukova 49/4, 602

Více

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví

Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád Svazu podnikatelů ve stavebnictví Organizační řád je vnitřní organizační normou Svazu podnikatelů ve stavebnictví (dále jen Svaz), která v souladu s obecně závaznými právními předpisy a

Více

Programovací období 2007-2013 z pohledu podnikatele

Programovací období 2007-2013 z pohledu podnikatele Evropské fondy Aktuálně pomocná ruka k evropským dotacím pro firmy a živnostníky Programovací období 2007-2013 z pohledu podnikatele Finanční prostředky ze SF a FS v ČR v období 2007 2013 Strukturální

Více

Základní charakteristika programovacího období 2007-2013

Základní charakteristika programovacího období 2007-2013 Evropské fondy Aktuálně pomocná ruka k evropským dotacím pro firmy a živnostníky Základní charakteristika programovacího období 2007-2013 Finanční prostředky ze SF a FS v ČR v období 2007 2013 Strukturální

Více

Odbor regionálního rozvoje, územního plánování, stavebního řádu a investic

Odbor regionálního rozvoje, územního plánování, stavebního řádu a investic 1. Přehled účelů zpracování osobních údajů ve smyslu zákona č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů Zadávání veřejných zakázek podle zákona č.

Více

Zdroje financování. Podpora podnikání

Zdroje financování. Podpora podnikání Zdroje financování Podpora podnikání Obsah přednášky Státní podpora podnikání Podpora z národních zdrojů Podpora z fondů EU Operační program rozvoje Získávání dotačních zdrojů Státní podpora podnikání

Více

Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko

Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko Koncepce strategie na rok 2014 Místní akční skupina Hlučínsko Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblas; Analýza situace Konec rozpočtového období 2007 2013 PoziGvní

Více

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Title of the presentation Date 1 Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum Akademie věd ČR European Commission Enterprise and Industry Title

Více

ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha zápisu

ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha zápisu ZASTUPITELSTVO JIHOČESKÉHO KRAJE VÝPIS USNESENÍ Příloha zápisu Výpis usnesení z 5. jednání Zastupitelstva Jihočeského kraje konaného dne 27. 4. 2017 Program: 1. Odvolání členů Rady Jihočeského kraje Usnesení

Více

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Transfer technologií v praxi Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu

Více

Operační program Podnikání a inovace. Programy OPPI

Operační program Podnikání a inovace. Programy OPPI Operační program Podnikání a inovace Programy OPPI Struktura OPPI Prioritní osa 1 - Vznik firem - 2,60 % Prioritní osa 2 - Rozvoj firem 21,80 % Prioritní osa 3 - Efektivní energie - 4,00 % Prioritní osa

Více

Zápis. Přítomni: dle prezenční listiny, počet přítomných členů VVVZ 10. Program:

Zápis. Přítomni: dle prezenční listiny, počet přítomných členů VVVZ 10. Program: Zápis z 2. jednání výboru pro výchovu, vzdělávání a zaměstnanost Zastupitelstva Královéhradeckého kraje konané dne 10. února 2009 ve 14:00 hodin, Regiocentrum Nový Pivovar, Hradec Králové Přítomni: dle

Více

Aktuální možnosti podpory podnikání

Aktuální možnosti podpory podnikání Aktuální možnosti podpory podnikání 28.11. 2013 Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu - Reprezentuje CzechInvest v regionu - Poskytuje informace o možnostech podpory podnikání ze strukturálních

Více

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne

Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne Zápis z jednání Komise rozpočtové, pro zaměstnanost a podnikání Rady Kraje Vysočina č. 7/2017 konaného dne 23. 11. 2017 Přítomni: 1. Petr Vaněk 8. Josef Hnik 2. Karel Borek 9. Tomáš Kučera 3. Stanislava

Více

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah

ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE. výtah ANALYTICKÉ, STRATEGICKÉ A KONCEPČNÍ PRÁCE výtah Aktualizováno leden 2014 Strategie rozvoje cykloturistiky a cyklodopravy v Kraji Vysočina na období 2014 2020 Kraj Vysočina 2013 2014 Strategický plán města

Více

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Kraj Vysočina Adam Joura květen 2016

Agentura CzechInvest. Regionální kancelář pro Kraj Vysočina Adam Joura květen 2016 Agentura CzechInvest Regionální kancelář pro Kraj Vysočina Adam Joura květen 2016 Obsah Představení Oznámení Služby agentury CzechInvest Upozornění: Prezentace vznikla pro účely Exportního fóra konaného

Více

JINDŘICHŮV HRADEC. Informace o činnostech v projektu Města v rozletu 6. koordinační setkání Třeboň

JINDŘICHŮV HRADEC. Informace o činnostech v projektu Města v rozletu 6. koordinační setkání Třeboň JINDŘICHŮV HRADEC Informace o činnostech v projektu Města v rozletu 6. koordinační setkání Třeboň HLAVNÍ ÚKOLY V PROJEKTU Zpracování komplexní koncepce dopravní obslužnosti města s důrazem na historické

Více

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK)

Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Regionální inovační strategie Libereckého kraje (RIS LK) Hodnocení z hlediska vlivů na ŽP, soustavu NATURA 2000 a veřejné zdraví, Liberec, 1. července 2009 Zdůvodnění tvorby RIS LK- 1 Rostoucí konkurence

Více

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska

Seznam referencí. Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012. Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Seznam referencí Sykora Swiss Consulting CZ, s. r.o. 2007-2012 Zadavatel: Město Sokolov, IČ 295586 Marketingová studie cestovního ruchu Sokolovska Zpracování potřebných podkladů a dokumentů pro vytvoření

Více

Zápis z 2. jednání Bezpečnostní rady ORP Sokolov konané dne

Zápis z 2. jednání Bezpečnostní rady ORP Sokolov konané dne Bezpečnostní rada ORP Sokolov Věc: BR/2/2011-13 Zápis z jednání BR Datum: 19.12.2011 Místo: Sokolov Určeno: členové BR ORP Sokolov Zapsal: Kamila Fridrichová Výtisk číslo: 1 Počet listů: 4 Přílohy: 2/3

Více

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015

Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Predikce potřeb trhu práce v Jihočeském kraji 2015 Dotazníkové šetření Jihočeské hospodářské komory a Jihočeské společnosti pro rozvoj lidských zdrojů, o.p.s. probíhá od 1.7.2015 do 30.9.2015 Vzorek 266

Více

Statutární město Liberec Zdravé město

Statutární město Liberec Zdravé město Statutární město Liberec Zdravé město Plán zlepšování místní Agendy 21 pro rok 2016 Cíl 2016: splnit kritéria kategorie C MA21, případně pokročit v jejich plnění V kalendářním roce 2016 si město klade

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Úloha agentury CzechInvest při implementaci OPPI a její pomoc podnikatelům 9. prosinec 2010 Ing. Miroslav Křížek, Ph.D. Generální ředitel Cíle agentury

Více

Fondy EU programovací období 2007 2013 v ČR

Fondy EU programovací období 2007 2013 v ČR Fondy EU programovací období 2007 2013 v ČR Programovací období 2007-2013 z pohledu podnikatele Datum: Místo: Ministerstvo pro místní rozvoj ČR, Staroměstské náměstí 6, 110 15 Praha 1 Finanční prostředky

Více

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost

CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost CzechInvest Programové období 2014+ Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI

Více

Hospodářská situace v Moravskoslezském kraji a podpora investic

Hospodářská situace v Moravskoslezském kraji a podpora investic Hospodářská situace v Moravskoslezském kraji a podpora investic Miroslav Novák hejtman Ostrava, 8. 10. 2014 Čemu v kraji čelíme Očekávaný útlum těžby uhlí nejen na dole Paskov Uzavření OKD by znamenalo

Více

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje

STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje STATUT Rady pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje Článek 1 Úvodní ustanovení 1. Rada pro výzkum, vývoj a inovace Karlovarského kraje (dále jen RVVI ) je odborným, koordinačním, iniciativním a

Více

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc.

Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. Enterprise Europe Network (EEN) podpora podniků (i podnikatelů) na dosah ruky PhDr. Marie Pavlů, CSc. O Enterprise Europe Network (EEN) Rozsáhlá a nyní již nejen evropská síť - zřízená EK v r. 2008: 70

Více

Úloha agentury CzechInvest při implementaci Operačního programu Podnikání a inovace a její pomoc podnikatelům. V Praze dne

Úloha agentury CzechInvest při implementaci Operačního programu Podnikání a inovace a její pomoc podnikatelům. V Praze dne Úloha agentury CzechInvest při implementaci Operačního programu Podnikání a inovace a její pomoc podnikatelům V Praze dne 5. 12. 2011 Cíle agentury CzechInvest Zvyšovat konkurenceschopnost firem prostřednictvím

Více

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje

Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Zasedání Zastupitelstva Ústeckého kraje Dne: Bod programu: 29. 6. 2015 25 Věc: Inovační centrum Ústeckého kraje Důvod předložení: Založení spolku s názvem Inovační centrum Ústeckého kraje, z. s. Nárok

Více

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane,

www.admd.cz ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ Vážená paní, vážený pane, Kde nás najdete: INFOTHERMA OSTRAVA 16. 19. 1. 2012 FOR WOOD PRAHA 8. 11. 2. 2012 DŘEVOSTAVBY PRAHA 23. 26. 2. 2012 KONFERENCE DŘEVOSTAVBY VOLYNĚ, 5. 6. 4. 2012 STAVEBNÍ VELETRH BRNO 24. 28. 4. 2012 FOR

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic Podpora inovačního potenciálu MSP na regionální úrovni 19. září 2011 Ing. Miroslav Křížek, Ph.D. Generální ředitel Inovace a CzechInvest CO JSOU INOVACE?

Více

Podpora podnikání v oblasti exportu

Podpora podnikání v oblasti exportu Podpora podnikání v oblasti exportu DITTRICHOVA 21 128 01 PRAHA 2 INFO@CZECHTRADE.CZ WWW.CZECHTRADE.CZ Ing. Dana Slavíková projektová manažerka Obsah: 1.CzechTrade 2.Služby pro podporu obchodu 3.Projekty

Více

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O DOTACE MĚSTA. Městský úřad Hrádek nad Nisou,

SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O DOTACE MĚSTA. Městský úřad Hrádek nad Nisou, SEMINÁŘ PRO ŽADATELE O DOTACE MĚSTA Městský úřad Hrádek nad Nisou, 20. 2. 2017 HLAVNÍ KONTAKTNÍ OSOBA PRO POSKYTOVÁNÍ DOTACÍ Mgr. Kristýna Petrásková kancelář č. dveří 25 tel.: 482 411 431, 778 00 65 45

Více

CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti

CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti CzechInvest - Regionální kanceláře - představení produktů a služeb, aktuální dotační příležitosti Regionální kancelář pro Královéhradecký a Pardubický kraj Ing. Michal Tureček a Ing. Marie Černošová 24.

Více

Hodnocení informačních akcí

Hodnocení informačních akcí Hodnocení informačních akcí Oldřich Čepelka 27. února 2009 IREAS centrum, s.r.o. K některým závěrům: Jaké informační akce se konaly, jaký měly charakter? Rozhodujícími formami informačních akcí byly konference

Více

Tento projekt je financován z ESF ( prostřednictvím OP VVV (

Tento projekt je financován z ESF (  prostřednictvím OP VVV ( Tento projekt je financován z ESF (http://www.esfcr.cz/) prostřednictvím OP VVV (http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy-1/op-vvv). Výzva č. 02_17_047 pro Místní akční plány rozvoje vzdělávání II Místní

Více

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE

INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE INFORMACE PRO VYSTAVOVATELE ZAMĚŘENÍ VELETRHU dvoudenní vzájemný dialog účastníků stavebního a realitního trhu ve formě akce Business-to-business (B2B) spolu s představiteli veřejné správy obcí, kraje

Více

Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI

Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI Konference Ministerstva průmyslu a obchodu ČR Sekce fondů EU, výzkumu a vývoje Řídicí orgán OPPI 9. prosince 2010, Praha Clarion Congress Hotel, Praha Operační program Podnikání a inovace 2007-2013 2013

Více