Výsledky výzkumu společnosti Acronis. Zjištění postupů zálohování a obnovy v Evropě

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Výsledky výzkumu společnosti Acronis. Zjištění postupů zálohování a obnovy v Evropě"

Transkript

1 Výsledky výzkumu společnosti Acronis Zjištění postupů zálohování a obnovy v Evropě Březen 2010

2 Obsah - Stručný přehled: Výpočet nákladů na ztracený den - Metodologie - Výsledky výzkumu 1: Společnosti mají špatné zálohovací návyky - Výsledky výzkumu 2: Záloha se nerovná obnově - Výsledky výzkumu 3: Ztráta dat má dopad na zdraví - Nejdůležitější doporučení

3 Stručné shrnutí: Výpočet nákladů na ztracený den Pokud vaše společnost nezálohuje kontinuálně, jedno malé pípnutí může znamenat, že vše, co kdokoliv ve vaší organizaci udělal včera (předevčírem, minulý týden...), je ztraceno. Jak byste se cítili, kdyby vaše společnost neměla přístup jeden den k datům? Téměř dvěma třetinám (63%) organizací by obnova dat v případě výpadku systému trvala den nebo i více, což by vedlo ke ztrátě příjmů, produktivity a zákazníků. Jak to víme? Ve společnosti Acronis se zajímáme o to, proč v roce 2010, ve světě obklopeném digitálními technologiemi, řada organizací stále zápasí se zabezpečením systémů a dat. A ještě důležitější je, jak rychle a efektivně je lze v případě výpadku obnovit. Proto, abychom odhalili návyky organizací v Evropě v oblasti zálohování a obnovy, jsme provedli nezávislý výzkum. Výsledky byly překvapující. Výzkum odhalil, že mnoho organizací má při zálohování a obnově špatné návyky. Společnosti nezálohují dostatečně pravidelně a stále zálohují ručně. Zatímco některé organizace při zálohování serverů dělají dobrou práci, často zanedbávají pracovní stanice, na nichž je dle analytiků uchováváno až 60% firemních dat. Také jsme zjistili, že IT manažeři mají falešný pocit důvěry ve špatné strategie zálohování. Nezálohují správně a přitom věří, že mohou snadno provést obnovu. Nakonec jsme se zabývali velmi reálnými (a stresujícími) důsledky ztráty dat. Zdá se, že se mnoho IT manažerů obává ztráty dat. Znají jejich důsledky a přitom stále zanedbávají strategii obnovy dat. Věříme, že zálohování je jednoduché a víme, že s několika jednoduchými opatřeními může kterákoli organizace zabezpečit infrastrukturu IT a data. Také víme, že zatímco zálohování je jednoduché, obnova je o trochu těžší, zvláště pokud jste zaneprázdněni chodem firmy. To je také důvod, proč jsme vypracovali praktické tipy, které vám mohou pomoci. Metodologie Acronis zkoumal 600 organizací rovnoměrně rozložených ve Velké Británii, Francii a Německu. Pro provedení výzkumu byl vybrán institut Vanson Bourne. Vzorek se skládal z: Lidí odpovědných v organizacích za IT (většinou ředitelé, IT manažeři a správci IT) SMB a středně velkých organizací ( zaměstnanců) Dotazovaní byli vybráni z širokého rozsahu oborů a průzkum byl proveden v říjnu 2009.

4 Výsledky výzkumu 1: Společnosti mají špatné zálohovací návyky Když se jedná o ochranu serverů, většina organizací je pečlivá, pouze zlomek organizací nezálohuje své servery vůbec a 87% organizací zálohuje servery automaticky. Nicméně, když se jedná o zabezpečení pracovních stanic, společnosti žijí ve větším ohrožení. Šokující je, že čtvrtina společností stále zálohuje počítače a notebooky ručně, ale snad ještě více znepokojující je, že pětina (19%) společností neprovádí zálohování pracovních stanic vůbec. Když zjištěné výsledky rozdělíte podle zemí, objevíte, že zdaleka nejhorší způsoby zálohování mají Britové. 38% britských organizací nezálohuje pracovní stanice vůbec, ve srovnání s pouze 5% ve Francii a 9% v Německu. Jak zálohujete pracovní stanice? Organizace neprovádějí pravidelné automatické zálohy, přičemž desetina evropských firem zálohuje pouze jednou týdně nebo ještě méně. Francouzi opět zazářili s 21% společností zálohujícími alespoň každou hodinu, což je dvakrát více, než je tomu u britských firem (10%). Zatímco německé organizace překvapily - většinou zálohují jen jednou týdně. Souhrnně mají firmy dobré návyky týkající se serverů, ale nedostatečné návyky týkající se pracovních stanic. Když zvážíte, že až 60% podnikových dat je v osobních počítačích a noteboocích, je to znepokojující. Není nutné přitom zmiňovat potíže, které v případě katastrofy může způsobit reinstalace operačního systému a aplikací na každé pracovní stanici. Takže pokud převažují špatné návyky zálohování, jak jisté jsou si společnosti, že v případě výpadku mohou obnovit svá data?

5 Výsledky výzkumu 2: Záloha se nerovná obnově Navzdory důkazům o špatných postupech zálohování je většina IT manažerů přesvědčena o schopnosti obnovit data. 73% organizací napříč Evropou si je jista nebo velmi jista, že v případě větší katastrofy jsou schopni obnovit svá data (ať už se jedná o přírodní katastrofu, selhání pevného disku nebo počítačový virus). Když se podíváme podrobněji na specifika jednotlivých zemí, výzkum nám odhaluje, že ačkoli mají Britové nejhorší zálohovací postupy, mají také největší sebedůvěru, že po větší katastrofě dokážou provést obnovu (86% si je jisto nebo velmi jisto). Paradoxně Francouzi jsou také nejumírněnější, co se týká vlastního hodnocení schopností obnovy, ačkoli mají nejlepší postupy (63% si je jisto nebo velmi jisto). Když se zaměříme na rychlost, s jakou by mohly společnosti obnovit svá data, je jasné, že pětině (20%) organizací by obnova dat trvala nejméně týden. Většině (40%) organizací by obnova trvala jeden den. Pouze si představte, kolik by den výpadku mohl organizaci stát v termínech obchodních ztrát a ztráty produktivity. Jak rychle byste obnovili svá data? 20% 2% 10% 28% za hodinu během dopoledne za den za týden 40% vůbec Ve zkratce, jen proto, že organizace zálohuje, neznamená to, že bude schopná provést obnovu nebo skutečně obnovit relevantní a aktuální data dostatečně rychle. Mnoho organizací žije s falešným pocitem bezpečí.

6 Výsledky výzkumu 3: Ztráta dat má dopad na zdraví Po odhalení špatných zálohovacích návyků, které existují v mnoha dnešních organizacích, se nyní můžeme zaměřit na dopad, který může mít ztráta dat, na firmu nebo na jednotlivce. Překvapivě, přes zjištěné nedostatečné strategie zálohování, IT manažeři přiznávají, že ztráta dat je velmi stresující zážitek s vážnými důsledky. 44% dotazovaných hodnotilo pokus o obnovení dat buď jako stresující, nebo velmi stresující. 21% respondentů říká, že ztráta dat ohrožuje život - přirovnávají ztrátu dat ke stresu, který by cítili, kdyby jim kapitán letadla oznámil, že budou nuceni nouzově přistát. Čeho se při ztrátě dat obáváte nejvíce? 14% 43% Ztráty zisku a zákazníků 21% Poškození pověsti společnosti Ztráty zaměstnání následkem ztráty dat Že společnost nesplní zákonné předpisy 22% Téměř polovina (43%) má strach, že ztráta dat by vedla ke ztrátě příjmů a zákazníků, což dokazuje, že ztráta dat není hodnocena pouze jako IT problém. Ztráta dat má pro organizace mnohem širší následky. Mezi další faktory patří obava z nesplnění zákonných předpisů (mnohem výraznější v Německu než ve Velké Británii a Francii - 22% versus 9% a 11%) a důsledky, které může mít ztráta dat na pověst společnosti. Navíc 1/5 dotazovaných (21%) se obává, že by následkem ztráty dat mohla ztratit práci. V dnešním ekonomicky nestabilním prostředí je to více než kdykoli dříve další důvod, abyste zajistili plné zabezpečení svých systémů. Není divu, že většina IT manažerů by v případě ztráty dat cítila největší tlak ze strany svých ředitelů a šéfů. Ale zatímco 43% se obává, že ztráta dat povede ke ztrátě příjmu a zákazníků, jen 9% cítí tlak na obnovení dat ze strany zákazníků.

7 Doporučené postupy Jednou věcí si můžete být jisti: počítače se nakonec porouchají. Když jste zaneprázdněni, zajištění zálohování systémů je často tou poslední věcí, kterou byste se zabývali. Vzhledem k rozpočtovým údajům, informacím o zákaznících a důvěrným informacím uložených v systémech je ale budoucnost vaší organizace v ohrožení, pokud nepřezkoumáte postupy zálohování a obnovy. Většina společností má zabezpečeny servery: Je povzbudivé, že většina organizací chrání své servery jako životodárnou tepnu jakékoli infrastruktury IT. Nicméně, důležité je, aby byly plně chráněny pravidelným zálohováním. Cvičte správné návyky: Na osobních počítačích a noteboocích obsažených ve vašich IT systémech je centrum aktivity. I když jsou zaměstnanci často povzbuzováni k ukládání souborů v síti, v praxi to bohužel vždy nefunguje. Mnoho zaměstnanců ukládá složky volně na ploše nebo aktualizuje dokumenty, když jsou mimo kancelář. Ve skutečnosti se podle odhadů analytiků 60% dat organizací nachází na pracovních stanicích, ne na serverech. To znamená, že většina dat by mohla být vážně ohrožena. Je nutné, abyste se ujistili, že servery i pracovní stanice jsou chráněny. Nezapomeňte - záloha se nerovná obnově: Pokud máte striktní politiku zálohování a obnovy, selhání systémů pak neznamená příliš velkou starost. Avšak v mnoha společnostech se až příliš často domnívají, že zálohování se rovná obnově. Nejde o stejný případ. Průzkum společnosti IDC provedený mezi manažery pro ukládání dat ukázal, že 87% si je jisto nebo velmi jisto, že jejich proces zálohování a obnovy by jim umožnil obnovit data pro kriticky důležité firemní aplikace. Nicméně, jen polovina z těchto 87% testovala strategie obnovy dat více než jednou ročně. Je nutné, abyste zajistili pravidelné testování strategie obnovy, abyste měli jistotu, že v praxi funguje. Prověřte, jak komplexní strategii máte: Spoléhání na strategii zálohování na konci dne může způsobit problémy. Pokud katastrofa udeří pět minut před vytvořením další zálohy, veškerá data vytvořená v tento den budou ztracena. Nastavte automatické zálohy, abyste si mohli být jisti, že máte aktuální zálohy. Navíc některé zálohovací systémy umí obnovovat data jen na úrovni souborů a neumí obnovovat aplikace a nastavení systémů. Opětovné nasazení systémů je proto pracné a časově náročné, vyžaduje nalezení originálních disků se softwarem a znovu ručně nastavit předvolby. Své soubory, aplikace, nastavení i celý operační systém ale můžete podchytit s technologií diskového imagingu. Shrnutí Finanční důsledky a důsledky pro produktivitu, které má ztráta dat, společně s narušením a výpadkem provozu způsobeným poruchou, stačí, aby pohnuly s kýmkoli. Zajistěte, že zálohování a obnově v roce 2010 dáte vysokou prioritu. Chcete-li zjistit více o osvědčených postupech zálohování a obnovy, podívejte se na příručku společnosti Acronis : Příručka pro zálohování a obnovu pro SMB. O společnosti Acronis Společnost Acronis je předním poskytovatelem zálohovaní onsite a offsite, obnovy po haváriích a bezpečnostních řešení. Její patentované technologie imagingu a správy disků umožňují podnikům i jednotlivcům zabezpečit digitální aktiva ve fyzických i virtuálních prostředích. S pomocí programů Acronis pro zálohování, obnovu, konsolidaci serverů a virtualizační migraci mohou uživatelé chránit digitální informace, udržovat kontinuitu provozu a redukovat výpadky. Softwarové produkty Acronis jsou prodávány ve více jak 180 zemích a jsou dostupné v 13 jazycích. Další informace najdete na O společnosti Vanson Bourne Vanson Bourne se specializuje na výzkum uživatelů v kontextu technologií. Tato společnost provádí rozhovory se senior manažery s rozhodovací pravomocí s různými funkcemi. Průzkumy provádí v celé řadě průmyslových odvětví, v organizacích všech velikostí od těch nejmenších až po ty největší a na trzích po celém světě. Klienty společnosti Vanson Bourne jsou začínající i dobře známe společnosti hledající vysokou profesionalitu, která poskytne solidní a důvěryhodný výzkum od vlivné a přesto skromné firmy.

8 Další informace najdete na Produkty Acronis najdete na nebo on-line u autorizovaných prodejců. Copyright Acronis, Inc. All rights reserved. Acronis, Acronis Compute with Confidence and the Acronis logo are trademarks of Acronis, Inc. Windows is a registered trademark of Microsoft Corporation. Linux is a registered trademark of Linus Torvalds. Other mentioned names may be trademarks or registered trademarks of their respective owners and should be regarded as such. Technical changes and differences from the illustrations are reserved; errors are excepted

Stav podnikové bezpečnosti, 2010. Globální zpráva Jakub Jiříček, Symantec ČR a SR

Stav podnikové bezpečnosti, 2010. Globální zpráva Jakub Jiříček, Symantec ČR a SR Stav podnikové bezpečnosti, 2010 Globální zpráva Jakub Jiříček, Symantec ČR a SR Agenda 1 Metodologie studie 2 Klíčová zjištění 3 Obecná doporučení 4 Symantec a podniková řešení 5 Konkrétní řešení pro

Více

Veritas Information Governance získejte zpět kontrolu nad vašimi daty

Veritas Information Governance získejte zpět kontrolu nad vašimi daty Veritas Information Governance získejte zpět kontrolu nad vašimi daty Josef Honc Veritas Presale, Avnet Technology Solutions Databerg Report Veritas EMEA Research Content Metodologie Průzkum provedený

Více

Mobilní počítač Dolphin TM 6100. Stručný návod k použití

Mobilní počítač Dolphin TM 6100. Stručný návod k použití Mobilní počítač Dolphin TM 6100 Stručný návod k použití Mobilní počítač Dolphin 6100 Pro začátek Ověřte si, že balení obsahuje následující položky: Mobilní počítač Dolphin 6100 (terminál) Hlavní bateriový

Více

INVESTICE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ DO IT Trendy ve využívání ICT

INVESTICE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ DO IT Trendy ve využívání ICT 19. nezávislý průzkum Asociace malých a středních podniků a živnostníků ČR INVESTICE MALÝCH A STŘEDNÍCH PODNIKŮ DO IT Trendy ve využívání ICT N: 500 MSP (více jak 100 mil. Kč tržeb) Praha, 7.3.2013 Výzkum

Více

Business Continuity Management

Business Continuity Management Business Continuity Management Aneb připravenost organizací a firem na krizové situace Martin Souček Manažer pro datová centra 11. května 2016 Metodologie výzkumu CÍL Zmapovat míru připravenosti jednotlivých

Více

2. setkání interních auditorů ze zdravotních pojišťoven

2. setkání interních auditorů ze zdravotních pojišťoven 2. setkání interních auditorů ze zdravotních pojišťoven Současné výzvy IT interního auditu 20. června 2014 Obsah Kontakt: Strana KPMG průzkum stavu interního auditu IT 2 Klíčové výzvy interního auditu

Více

Rychlá obnova dat efektivně a jednoduše

Rychlá obnova dat efektivně a jednoduše Rychlá obnova dat efektivně a jednoduše Jindřich Rosička Technický ředitel jindrich.rosicka@is4tech.cz www.is4tech.cz Množství dat Jak na pasivní bezpečnost? 3000 2500 2000 1500 1000 500 0 0 5 10 15 20

Více

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011

Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Nejčastější dotazy pro řešení Symantec System Recovery 2011 Obnova vašeho systému kdykoli, kamkoli a během několika minut Co je Symantec System Recovery? Symantec System Recovery 2011, dříve známý jako

Více

Investice malých a středních podniků do IT Trendy ve využívání ICT

Investice malých a středních podniků do IT Trendy ve využívání ICT 9. Výsledky průzkumu č. 9 AMSP ČR Investice malých a středních podniků do IT Trendy ve využívání ICT Cílem výzkumu je Zjistit situaci ve vymezeném firemním segmentu co se týče výdajů na firemní IT, současné

Více

Windows na co se soustředit

Windows na co se soustředit Windows na co se soustředit Lukáš Křovák Manažer divize Windows 1 Agenda Čemu se obchodně věnovat před uvedením Windows 8 Jak se mění trh počítačů Správa počítačů s Windows Intune Internet Explorer 9 Doplňkové

Více

a práce s daty ve firmách

a práce s daty ve firmách 24. Výsledky průzkumu č. 24 AMSP ČR Investice do IT a práce s daty ve firmách AMSP ČR na začátku roku 2014 (tak jako v roce 2013) naplánovala průzkum zabývající se investicemi firemního segmentu v ČR do

Více

Zálohování v Linuxu: která možnost je ta správná?

Zálohování v Linuxu: která možnost je ta správná? Petr Krčmář Zálohování v Linuxu: která možnost je ta správná? 4. listopadu 2012 LinuxAlt, Brno Moudro na úvod Lidé se dělí na ty, kteří zálohují a na ty, kteří o svá data ještě nepřišli. a ještě jedno

Více

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE

ZÁLOHOVÁNÍ. OBNOVOVÁNÍ. SYMANTEC JE SYMANTEC JE SYMANTEC JE ZÁLOHOVÁNÍ. Symantec nyní dodává rychlou, důvěryhodnou ucelenou datovou a systémovou ochranu pro virtuální i fyzické systémy. SYMANTEC JE OBNOVOVÁNÍ. Virtualizace serverů je Připojte se k rostoucímu

Více

Efektivní provoz koncových stanic

Efektivní provoz koncových stanic Efektivní provoz koncových stanic Jan Vávra SSP Datacenter Trendy a výzvy Trend a situace Více starostí Co chtějí uživatelé Překvapivě více pracovat. IT. Co udělá? Musí reagovat. Různorodá zařízení, mobilita,

Více

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz

Acronis. Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Lukáš Valenta lukas.valenta@acronis.cz www.acronis.cz Acronis Kdo jsme? Společnost se sídlem v USA Zálohovací software Software pro ochranu proti haváriím Nástroje pro správu disků Nástroje pro

Více

Dnešní program. Jak síť využít. Přínosy sítě. Nasazení sítě. Proč síť

Dnešní program. Jak síť využít. Přínosy sítě. Nasazení sítě. Proč síť Dnešní program Proč síť Jak síť využít Přínosy sítě Nasazení sítě 2 SLADĚNÍ SE STRATEGIÍ FIRMY Každá firma má ve své strategii napsáno, že požaduje větší zapojení zaměstnanců do dění ve firmě. NASAZOVÁNÍ

Více

Zálohování a obnova dat

Zálohování a obnova dat Zálohování a obnova dat Rychlá záloha a obnovení dat StorageCraft nabízí sadu nástrojů a služeb, které pomáhají obnovit data, kdykoli, kdekoli a za jakékoliv situace. Skvěle doplňuje antivirovou ochranu

Více

Jak udržet citlivé informace v bezpečí i v době cloudu a mobility. Jakub Jiříček, CISSP Praha, 27. listopadu 2012

Jak udržet citlivé informace v bezpečí i v době cloudu a mobility. Jakub Jiříček, CISSP Praha, 27. listopadu 2012 Jak udržet citlivé informace v bezpečí i v době cloudu a mobility Jakub Jiříček, CISSP Praha, 27. listopadu 2012 Čtyři hlavní trendy ohrožení informací Útoky malware 81% Více cílených útoků Mobilní hrozby

Více

USB PARALLEL PRINTER ADAPTER

USB PARALLEL PRINTER ADAPTER UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA USB PARALLEL PRINTER ADAPTER ADP-1P36 USB printer adaptér AXAGON ADP-1P36 snadno připojí tiskárnu s paralelním portem k USB portu počítače nebo notebooku. Kvalitní dvojitě stíněný

Více

Business Continuity Management jako jeden z nástrojů zvládání rizik. Ing. Martin Tobolka AEC, spol. s r.o.

Business Continuity Management jako jeden z nástrojů zvládání rizik. Ing. Martin Tobolka AEC, spol. s r.o. Business Continuity Management jako jeden z nástrojů zvládání rizik Ing. Martin Tobolka AEC, spol. s r.o. Co je BCM? Mezi časté příčiny přerušení kontinuity činností patří technická selhání (energie, HW,

Více

1. Mohu nainstalovat aplikaci Autodesk Revit, Autodesk Revit Architecture, Autodesk Revit MEP, Autodesk Revit Structure nebo Autodesk Revit LT

1. Mohu nainstalovat aplikaci Autodesk Revit, Autodesk Revit Architecture, Autodesk Revit MEP, Autodesk Revit Structure nebo Autodesk Revit LT Autodesk Revit Autodesk Revit Architecture Autodesk Revit MEP Autodesk Revit Structure Autodesk Revit LT Otázky a odpovědi Tento dokument obsahuje otázky a odpovědi týkající se používání aplikací Autodesk

Více

Produktové portfolio

Produktové portfolio Produktové portfolio Technický workshop Novell ZENworks, Brno, 3. dubna 2013 Bc. Jana Dvořáková Direct Account Manager JDvorakova@novell.com Novell-Praha, s.r.o. představení firmy - Attachmate group, Inc.

Více

CA Protection Suites. - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com

CA Protection Suites. - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com CA Protection Suites - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com Co je třeba řešit u SMB - Bezpečnostní hrozby přibývají jak co do počtu tak i bezpečnosti - Spyware a adware - Viry, červy, trójské

Více

10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu

10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu 10. setkání interních auditorů v oblasti průmyslu Současné výzvy IT interního auditu 7. Března 2014 Obsah Kontakt: Strana KPMG průzkum stavu interního auditu IT 2 Klíčové výzvy interního auditu IT 3 KPMG

Více

Optimalizace struktury serveru

Optimalizace struktury serveru Osvědčené postupy pro snížení provozních nákladů na informační technologie (IT) Výtah Tento dokument obsahuje informace pro technické řídicí pracovníky a manažery IT. Popisuje způsoby, kterými mohou organizace

Více

Provozní řád zálohování virtuální infrastrukury

Provozní řád zálohování virtuální infrastrukury Provozní řád zálohování virtuální infrastrukury 1 Popis služby Služba zálohování poskytuje možnost pravidelného automatizovaného vytváření kopií (záloh) dat z daného časového okamžiku na vyhrazena datová

Více

Nové eslužby pro Brno

Nové eslužby pro Brno Jiří Hejduk Generální ředitel IDS Scheer ČR, s. r. o. Nové eslužby pro Brno Nové eslužby pro Brno Agenda 1. Společnost IDS Scheer 2. Výchozí stav a cíle projektu 3. AISMB 4. Rámcový postup zavádění AISMB

Více

Na co se ptát poskytovatele cloudových služeb?

Na co se ptát poskytovatele cloudových služeb? Na co se ptát poskytovatele cloudových služeb? Tomáš Novák, technický ředitel December 08 th 2015 2015 Cloud4com, a.s. All rights reserved. www.cloud4com.com Společnost Cloud4com, a.s. Přední český poskytovatel

Více

Backup & Recove. Chráníme. Chráníme. vždy a všude. vaše data. Acronis. Backup. Recovery 11. Spolehlivá data byste bez nich dělali?

Backup & Recove. Chráníme. Chráníme. vždy a všude. vaše data. Acronis. Backup. Recovery 11. Spolehlivá data byste bez nich dělali? Chráníme Chráníme Chráníme Chráníme vaše data vždy a všude Backup Acronis Backup & Recovery 11 Recove Spolehlivá data byste bez nich dělali? Vaše data jsou mnohem více než jen spousta jedniček a nul. Je

Více

Windows Live@edu - bezplatné služby pro školy. Jakub Vlček Live@edu Specialist Microsoft Corporation

Windows Live@edu - bezplatné služby pro školy. Jakub Vlček Live@edu Specialist Microsoft Corporation Windows Live@edu - bezplatné služby pro školy Jakub Vlček Live@edu Specialist Microsoft Corporation Co je Windows Live? Windows Live Fotky Kalendář Komunikace Sdílení Přístup odkudkoliv Soubory Kontakty

Více

CENTRUM ZABEZPEČENÍ VERVE

CENTRUM ZABEZPEČENÍ VERVE RKNEAL, inc. Průmyslové řídicí systémy. Kybernetická bezpečnost. Technické služby. OCHRANA FORMOU HLOUBKOVÉ A DŮKLADNÉ OCHRANY CENTRUM ZABEZPEČENÍ VERVE Konsolidace prvotřídních technologií do jediné správní

Více

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy

Symantec Protection Suite Small Business Edition Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Jednoduché, účinné a cenově dostupné řešení navržené pro malé firmy Přehled Sada Symantec Protection Suite Small Business Edition představuje jednoduché a cenově dostupné řešení zabezpečení a zálohování.

Více

Přechod na virtuální infrastrukturu

Přechod na virtuální infrastrukturu Přechod na virtuální infrastrukturu Tomáš Halman, ANECT a.s. Virtualizace 4. 3. 2009, Praha Obsah prezentace Virtualizace s VMware Infrastructure (obecné přínosy) Případová studie implementace pro dceřinou

Více

Slovník pro Acronis True Image 2017

Slovník pro Acronis True Image 2017 Slovník pro Acronis True Image 2017 A Acronis Secure Zone Spolehlivý diskový oddíl určený k zálohování (str. 172) na pevném disku. Výhody: Umožňuje obnovení disku na stejný disk, kde je umístěna záloha

Více

Ochrana před následky kybernetických rizik

Ochrana před následky kybernetických rizik ztráta zisku ztráta důvěry poškození dobrého jména ztráta dat Ochrana před následky kybernetických rizik Co jsou kybernetická rizika? Kybernetická rizika jsou součástí našeho života ve světě plném informací

Více

Preliminary Draft. Stručný návod k použití. Mobilní počítač Dolphin se systémem Windows CE 5.0

Preliminary Draft. Stručný návod k použití. Mobilní počítač Dolphin se systémem Windows CE 5.0 Mobilní počítač Dolphin 6500 se systémem Windows CE 5.0 Stručný návod k použití Mobilní počítač Dolphin 6500 Pro začátek Ověřte si, že balení obsahuje následující položky: Mobilní počítač Dolphin 6500

Více

GDPR compliance v Cloudu. Jiří Černý CELA

GDPR compliance v Cloudu. Jiří Černý CELA GDPR compliance v Cloudu Jiří Černý CELA Jaké klíčové změny přináší GDPR? Soukromí jednotlivce Posílení práv jednotlivce: Přístup ke svým osobním údajům Oprava chyb Výmaz osobních údajů Omezení zpracování

Více

Business Continuity Management. Aneb připravenost organizací a firem na krizové situace

Business Continuity Management. Aneb připravenost organizací a firem na krizové situace Business Continuity Management Aneb připravenost organizací a firem na krizové situace Co považují firmy/organizace za důležité pro svoje fungování? Pro většinu organizací jsou z hlediska řešení krizových

Více

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. Nové strategie pro zálohu a archiv kritických aplikací

Copyright 2012 EMC Corporation. All rights reserved. Nové strategie pro zálohu a archiv kritických aplikací 1 Nové strategie pro zálohu a archiv kritických aplikací 2 Co je třeba pro úspěšný běh podnikání Zvýšit obrat Snížit provozní náklady 3 Odpověď leží v transformaci IT Aplikace v cloudu Pořízení mobilních

Více

Ing. Tomáš Řemelka. KAAS/JIP. Informace pro vývojáře agendových informačních systémů

Ing. Tomáš Řemelka. KAAS/JIP. Informace pro vývojáře agendových informačních systémů KAAS/JIP Informace pro vývojáře agendových informačních systémů Ing. Tomáš Řemelka tremelka@novell.cz JIP Jednotný identitní prostor Co je to JIP? Jednotný identitní prostor Zabezpečené adresářové úložiště

Více

Jabra Speak 410. Návod k obsluze. www.jabra.com

Jabra Speak 410. Návod k obsluze. www.jabra.com Jabra Speak 410 Návod k obsluze obsah Poděkování...3 Přehled výrobku...3 PŘEHLED...4 Instalace a nastavení...4 Denní použití...5 Získání pomoci...6 2 Poděkování Děkujeme, že jste zakoupili zařízení Jabra

Více

Nejbezpečnější prostředí pro vaše data

Nejbezpečnější prostředí pro vaše data Když si musíte být jistí Kleos Nejbezpečnější prostředí pro vaše data Zabezpečení je pro Kleos prioritou. Držíme krok s nejvyššími standardy zabezpečení a disponujeme certifikáty dosvědčujícími tuto skutečnost.

Více

ODEMČENÉ DVEŘE PRŮZKUM UKAZUJE, ŽE TISKÁRNY ČASTO BÝVAJÍ NEZABEZPEČENÉ PROTI KYBERNETICKÝM ÚTOKŮM

ODEMČENÉ DVEŘE PRŮZKUM UKAZUJE, ŽE TISKÁRNY ČASTO BÝVAJÍ NEZABEZPEČENÉ PROTI KYBERNETICKÝM ÚTOKŮM OFICIÁLNÍ ZPRÁVA ODEMČENÉ DVEŘE PRŮZKUM UKAZUJE, ŽE TISKÁRNY ČASTO BÝVAJÍ NEZABEZPEČENÉ PROTI KYBERNETICKÝM ÚTOKŮM Zatímco se týmy IT soustředí na jiná koncová zařízení, zabezpečení firemních tiskáren

Více

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9

Cloud Slovník pojmů. J. Vrzal, verze 0.9 Cloud Slovník pojmů J. Vrzal, verze 0.9 Typické poskytované služby SaaS (Software as a Service): software jako služba Poskytování softwarové aplikace prostřednictvím internetu tak, že aplikace běží na

Více

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti

Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Není cloud jako cloud, rozhodujte se podle bezpečnosti Marcel Jánský Manažer útvaru produktů a podpory prodeje 26. 2. 2013 České Radiokomunikace Vysílací služby Profesionální telekomunikační operátor Poskytovatel

Více

Jak Vám partnerské programy pomohou v rozvoji podnikání. Víte, že můžete získat software v hodnotě tisíců USD za zlomek ceny?

Jak Vám partnerské programy pomohou v rozvoji podnikání. Víte, že můžete získat software v hodnotě tisíců USD za zlomek ceny? Jak Vám partnerské programy pomohou v rozvoji podnikání. Víte, že můžete získat software v hodnotě tisíců USD za zlomek ceny? Robert Havránek Channel Audience Manager Microsoft Partner Network a jeho výhody

Více

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core

produktů. produkty: AutoCAD Mechanical Showcase Autodesk Autodesk Designer SketchBook Autodesk Mudbox Vault Autodesk Ultimate Intel Xeon Intel Core Autodesk Product Design Suite Standard 20122 Systémové požadavky Typičtí uživatelé a pracovní postup Konstruktérům a inženýrům, kteří vyvíjejí pozoruhodné produkty, nabízí sada Autodesk Product Design

Více

Bezpečnost IT - od technologie k procesům

Bezpečnost IT - od technologie k procesům Bezpečnost IT - od technologie k procesům Konference e-government 20:10, Mikulov Filip Jasz, 9. 9. 2014 Agenda Úvod Zákon o kybernetické bezpečnosti a (nejen) jeho dopady Řešení pro pokrytí požadavků zákona

Více

Zálohování a obnova. Uživatelská příručka

Zálohování a obnova. Uživatelská příručka Zálohování a obnova Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je ochranná známka společnosti Microsoft Corporation registrovaná v USA. Informace uvedené v této

Více

Zálohování v MS Windows 10

Zálohování v MS Windows 10 Zálohování v MS Windows 10 Historie souborů Způsob zálohování jako v MS Windows 8.1 Nastavení Aktualizace a zabezpečení Zálohování nebo Ovládací panely Systém a zabezpečení - Historie souborů Přidat jednotku

Více

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i.

TISKOVÁ ZPRÁVA. Centrum pro výzkum veřejného mínění CVVM, Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. TISKOVÁ ZPRÁVA Centrum pro výzkum veřejného mínění Sociologický ústav AV ČR, v.v.i. Jilská 1, Praha 1 Tel./fax: +420 210 310 584 E-mail: jiri.vinopal@soc.cas.cz Obavy českých obyvatel související s jadernou

Více

2.17 Archivace a komprimace dat

2.17 Archivace a komprimace dat Název školy Číslo projektu Autor Název šablony Název DUMu Tematická oblast Předmět Druh učebního materiálu Anotace Vybavení, pomůcky Ověřeno ve výuce dne, třída Střední průmyslová škola strojnická Vsetín

Více

Vytvoření plánu zálohování

Vytvoření plánu zálohování O aplikaci Memeo Backup Premium představuje jednoduché řešení zálohování pro celý digitální svět. Automatickým zálohováním vašich cenných a citlivých dokumentů může Memeo Backup Premium obnovit vaše soubory,

Více

Ekonomika v prostředí samosprávy

Ekonomika v prostředí samosprávy Ekonomika v prostředí samosprávy Martin Chmelař Competence Leader Finance Solutions, IDS Scheer ČR Agenda Celkový přehled aplikací AISMB Klíčové ekonomické části SAP ERP Vnitřní a vnější integrace ekonomických

Více

Banking Executive Survey 2014 Výsledky za Českou republiku

Banking Executive Survey 2014 Výsledky za Českou republiku Výsledky za Českou republiku Zdeněk Tůma, Partner odpovědný za služby pro finanční sektor, KPMG Česká republika Praha 2014 1 Ačkoli se ekonomická situace zlepšila, jsou čeští bankéři konzervativnější než

Více

Případová studie. SAM audit pomohl Nemocnici Sokolov zodpovědět otázky týkající se využívání softwaru na pronajatých počítačích

Případová studie. SAM audit pomohl Nemocnici Sokolov zodpovědět otázky týkající se využívání softwaru na pronajatých počítačích Případová studie SAM audit pomohl Nemocnici Sokolov zodpovědět otázky týkající se využívání softwaru na pronajatých počítačích www.microsoft.cz/pripadovestudie Přehled Země: Česká republika Odvětví: Zdravotnictví

Více

BEZDRÁTOVÁ BLUETOOTH STEREO SLUCHÁTKA S FUNKCÍ HEADSETU. Návod k obsluze. Model: AF80

BEZDRÁTOVÁ BLUETOOTH STEREO SLUCHÁTKA S FUNKCÍ HEADSETU. Návod k obsluze. Model: AF80 BEZDRÁTOVÁ BLUETOOTH STEREO SLUCHÁTKA S FUNKCÍ HEADSETU Návod k obsluze Model: AF80 Obsah balení Stereo bluetooth sluchátka Air-Fi Rumble Micro-USB nabíjecí kabel Vak na sluchátka Stereo audio kabel pro

Více

Světový den zálohování Co byste dělali VY, kdybyste přišli o všechno?

Světový den zálohování Co byste dělali VY, kdybyste přišli o všechno? Světový den zálohování 2019 Co byste dělali VY, kdybyste přišli o všechno? Váš průvodce zálohováním Co je vlastně zálohování? Zálohováním se označuje vytvoření kopie dat (např. obrázků, videí, důležitých

Více

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu:

ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: ešení pro správu klientských počítač a mobilní tisk Číslo dokumentu: 410173-221 Leden 2006 Obsah 1 ešení pro správu klientských počítač Konfigurace a nasazení....................... 1 2 Správa a aktualizace

Více

Je skutečně nutné kybernetické riziko nést ve vlastní bilanci

Je skutečně nutné kybernetické riziko nést ve vlastní bilanci Je skutečně nutné kybernetické riziko nést ve vlastní bilanci CEVRO Institut, 22. dubna 2014 Aon Central and Eastern Europe a.s. JE SKUTEČNĚ NUTNÉ KYBERNETICKÉ RIZIKO NÉST VE VLASTNÍ BILANCI? V PRAZE DNE

Více

- 1 2 1 2 3 4 3 4 5 5 For further information please contact your local Epson office or visit www.epson-europe.com EPSON Europe B.V. Otto-Hahn-Str. 4 D-40670 Meerbusch Tel. +49 (0)1805/377661 All features

Více

egon v České republice

egon v České republice egon v České republice verze 2012 Aleš Kučera Novell-Praha akucera@novell.cz egon v ČR, verze 2012 Build 2007.03.38 Czech POINT Build 2009.07.01 Informační systém datových schránek Build 2011.11.29 Novela

Více

Jediný. AutoCAD. Často kladené dotazy zákazníků.

Jediný. AutoCAD. Často kladené dotazy zákazníků. Jediný. AutoCAD. Často kladené dotazy zákazníků. 1. Co je nového v nové předplatitelské verzi aplikace AutoCAD 2019? Chceme poskytnout vyšší hodnotu našim předplatitelům nové předplatné aplikace AutoCAD

Více

BrightStor ARCserve Backup r11.5. - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com

BrightStor ARCserve Backup r11.5. - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com BrightStor ARCserve Backup r11.5 - Michal Opatřil - Consultant - michal.opatril@ca.com Co je ARCserve Backup? -Spolehlivý a jednoduchý Backup a Restore -S podporou široké škály hardwaru -S managementem

Více

IT 3. Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně. Michal Mikulík. špička v každém směru

IT 3. Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně. Michal Mikulík. špička v každém směru Projekt centrálního zálohovacího systému v ČSOB Pojišťovně Michal Mikulík špička v každém směru Krátce o DELTAX Systems a.s. významný systémový integrátor technologická infrastruktura TOP 10 SI 2003, 2005,

Více

Commvault + Azure = Data Management budoucnosti. Antonín Moravec, Territory Manager CZ/SK Miroslav Dvořák, Systems Engineer CZ/SK

Commvault + Azure = Data Management budoucnosti. Antonín Moravec, Territory Manager CZ/SK Miroslav Dvořák, Systems Engineer CZ/SK Commvault + Azure = Data Management budoucnosti Antonín Moravec, Territory Manager CZ/SK Miroslav Dvořák, Systems Engineer CZ/SK Znáš-li nepřítele a znáš-li sebe, nemusíš mít strach z výsledků stovky bitev.

Více

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy

Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Důvěryhodná výpočetní základna v prostředí rozsáhlých IS státní správy Petr Řehoř, S.ICZ a.s. 25. září 2014 1 Důvěryhodná výpočetní základna Vlastní metodika pro návrh a implementaci počítačové infrastruktury

Více

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS

Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS Představujeme KASPERSKY ENDPOINT SECURITY FOR BUSINESS 1 Obchodní faktory a jejich dopad na IT AKCESCHOPNOST Jednejte rychle, pohotově a flexibilně 66 % vlastníků firem považuje akceschopnost za svou prioritu

Více

Zálohovací a archivační systémy

Zálohovací a archivační systémy Zálohovací a archivační systémy Zálohování dat Zajišťuje ochranu proti Ztrátě dat díky hardwarové poruše Ztrátě dat díky uživatelské blbosti Poškození dat v důsledku různých úprav systému Výpadku části

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Je virtualizace vhodná i pro Vás?

Je virtualizace vhodná i pro Vás? Je virtualizace vhodná i pro Vás? Po přečtení tohoto krátkého e-booku budou mít v oblasti problematiky virtualizace serverů mnohem jasněji lidé z IT, ale i manažeři, kteří schvalují investice do IT. Co

Více

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014

Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 Marketingové aktivity B2B firem a struktura marketingových rozpočtů Jaro 2014 B-inside s.r.o. Šmeralova 12, 170 00 Praha Vavrečkova 5262, 760 01 Zlín IČ: 24790648 DIČ: CZ24790648 Telefon: +420 608 048

Více

Bezepečnost IS v organizaci

Bezepečnost IS v organizaci Bezepečnost IS v organizaci analýza rizik Zabezpečení informačního systému je nutné provést tímto postupem: Zjistit zranitelná místa, hlavně to, jak se dají využít a kdo toho může zneužít a pravděpodobnost

Více

Situace Romů v jedenácti členských státech EU Stručně o výsledcích průzkumu

Situace Romů v jedenácti členských státech EU Stručně o výsledcích průzkumu MEMO / 23. května 2012 Situace Romů v jedenácti členských státech EU Stručně o výsledcích průzkumu Zpráva Situace Romů v jedenácti členských státech EU představuje první klíčová zjištění dvou průzkumů,

Více

Jakým způsobem lze zlepšit plnění smluv o úrovni poskytovaných služeb a současně snížit náklady?

Jakým způsobem lze zlepšit plnění smluv o úrovni poskytovaných služeb a současně snížit náklady? STRUČNÉ INFORMACE O ŘEŠENÍ CA Business Service Insight for Service Level Management Jakým způsobem lze zlepšit plnění smluv o úrovni poskytovaných služeb a současně snížit náklady? agility made possible

Více

Memeo Instant Backup Průvodce rychlým. Krok 1: Vytvořte si bezplatný účet Memeo. Krok 2: Připojte vaše úložné zařízení k počítači

Memeo Instant Backup Průvodce rychlým. Krok 1: Vytvořte si bezplatný účet Memeo. Krok 2: Připojte vaše úložné zařízení k počítači Úvod Memeo Instant Backup představuje jednoduché řešení zálohování pro celý digitální svět. Automatickým a nepřetržitým zálohováním vašich cenných souborů na disku C aplikace Memeo Instant Backup chrání

Více

Jabra BIZ 2400 USB NÁVOD K OBSLUZE

Jabra BIZ 2400 USB NÁVOD K OBSLUZE Jabra BIZ 2400 USB NÁVOD K OBSLUZE 1 2015 GN Netcom A/S. Všechna práva vyhrazena. Tento návod k obsluze je publikován společností GN Netcom A/S. Informace v tomto návodu jsou pouze informativního charakteru,

Více

NÁSTROJE PRO VIRTUALIZACI POČÍTAČE

NÁSTROJE PRO VIRTUALIZACI POČÍTAČE NÁSTROJE PRO VIRTUALIZACI POČÍTAČE Název školy Obchodní akademie, Vyšší odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Uherské Hradiště Název DUMu Nástroje pro virtualizaci Autor Martin

Více

Zákazníky aktivovaná společnost Poznatky z globální C-suite Study

Zákazníky aktivovaná společnost Poznatky z globální C-suite Study Zákazníky aktivovaná společnost Poznatky z globální C-suite Study Výstupy na základě názorů vrcholového vedení v České republice IBM Institute for Business Value 2 IBM Institute for Business Value Jaký

Více

FINAL REPORT část I Bezpečnost a ochrana zdraví při práci

FINAL REPORT část I Bezpečnost a ochrana zdraví při práci FINAL REPORT část I Bezpečnost a ochrana zdraví při práci Zkušenost zaměstnanců POCIT OHROŽENÍ V PRÁCI Pouze 3/5 zaměstnanců se cítí v práci bezpečně v průběhu celé pracovní doby a u všech pracovních činností.

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Moderní infrastruktura základ egovernmentu

Moderní infrastruktura základ egovernmentu Moderní infrastruktura základ egovernmentu www.huawei.com Tomáš Zloch tomas.zloch@huawei.com Úspory vs vyšší požadavky Snaha šetřit vs Požadavky na moderní služby Page 2 Vize... Digitalizace Centralizace

Více

Uživatelská příručka

Uživatelská příručka Uživatelská příručka Uživatelská příručka k aplikaci Norton Internet Security Online Software popsaný v této knize je poskytnut pod licenční dohodou a smí být používán pouze v souladu s podmínkami této

Více

veřejném sektoru a jejich zavádění do praxe

veřejném sektoru a jejich zavádění do praxe Prvky protikorupčních strategií ve veřejném sektoru a jejich zavádění do praxe Forenzní služby KPMG 5. září 2013 Cíle přednášky Představit vám sebe a KPMG Představit téma protikorupčních strategií Přiblížit

Více

Bezpečnost na internetu. přednáška

Bezpečnost na internetu. přednáška Bezpečnost na internetu přednáška Autorské právo a bezpečnost na internetu Bezpečnost informačního systému školy Ing. Ludmila Kunderová Ústav informatiky PEF MENDELU v Brně lidak@pef.mendelu.cz internetu

Více

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o.

Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Bezpečnostní politika společnosti synlab czech s.r.o. Platnost dokumentu: 14. ledna 2015 Datum vypracování: 8. ledna 2015 Datum schválení: 13. ledna 2015 Vypracoval: Schválil: Bc. Adéla Wosková, Ing. Jaroslav

Více

Informace, lidské zdroje a technologie: Klíčové faktory pro zajištění kybernetické bezpečnosti

Informace, lidské zdroje a technologie: Klíčové faktory pro zajištění kybernetické bezpečnosti Informace, lidské zdroje a technologie: Klíčové faktory pro zajištění kybernetické bezpečnosti Petr Pavlů (ppavlu@cisco.com) Systems Engineering Director, Eastern Europe Mikulov, září 2018 Hlavní témata

Více

Téma 6: Konfigurace počítačů se systémem Windows 7 II

Téma 6: Konfigurace počítačů se systémem Windows 7 II Téma 6: Konfigurace počítačů se systémem Windows 7 II 1 Teoretické znalosti V tomto cvičení se dozvíte více o nástroji WMI sytému Windows 7 a použití nástrojů na podporu systému. Vyzkoušíte si funkci zálohování,

Více

Případová studie. Přechod na Office 365 ušetřil BEI Multimedia Interactive 300 tisíc ročně.

Případová studie. Přechod na Office 365 ušetřil BEI Multimedia Interactive 300 tisíc ročně. Případová studie Přechod na Office 365 ušetřil BEI Multimedia Interactive 300 tisíc ročně www.microsoft.cz/pripadovestudie Přehled Země: Česká republika Odvětví: Energetika, virtuální operátor Profil zákazníka:

Více

Výzkum znalosti ROP Jihovýchod v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina

Výzkum znalosti ROP Jihovýchod v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina Výzkum znalosti v Jihomoravském kraji a kraji Vysočina Říjen prosinec 2015 42% obyvatel na Vysočině zná 28% znalosti dosáhl u obyvatel Jihomoravského kraje 32% obyvatel obou krajů zná operační program

Více

České Budějovice. 2. dubna 2014

České Budějovice. 2. dubna 2014 České Budějovice 2. dubna 2014 1 IBM regionální zástupci - Jihočeský kraj Michal Duba phone: +420 737 264 058 e-mail: michal_duba@cz.ibm.com Zdeněk Barlok phone: +420 731 435 534 e-mail: zdenek_barlok@cz.ibm.com

Více

Pevný disk (HDD) (s montážním rámečkem) Instrukční příručka

Pevný disk (HDD) (s montážním rámečkem) Instrukční příručka Pevný disk (HDD) (s montážním rámečkem) Instrukční příručka CECH-ZHD1 7020228 Kompatibilní hardware Systém PlayStation 3 (řada CECH-400x) Bezpečnostní opatření Abyste zajistili bezpečné používání tohoto

Více

Case Study. google apps jako nástroj personální politiky pro centrum holdings

Case Study. google apps jako nástroj personální politiky pro centrum holdings Case Study google apps jako nástroj personální politiky pro centrum holdings Kdo je centrum holdings Původně jeden z prvních internetových portálů v Česku, dnes mediální společnost působící také na Slovensku

Více

Nové funkce a jejich nastavení pro ventilátory FRESH INTELLIVENT verze 2011

Nové funkce a jejich nastavení pro ventilátory FRESH INTELLIVENT verze 2011 Nové funkce a jejich nastavení pro ventilátory FRESH INTELLIVENT verze 2011 1 Trvalý nebo normální provoz s volbou otáček ventilátoru. 2 Funkce přerušení chodu vřazeným vypínačem. 3 Nastavení citlivosti

Více

Security. v českých firmách

Security. v českých firmách Security v českých firmách Radek Prokeš Local Sales Representative Proč Security Rozvíjející se technologie a trendy Rozložení odpovědí v průzkumu Do zatím nejrozsáhlejšího InFact průzkumu se zapojilo

Více

McAfee Wireless Protection příručka pro rychlý začátek

McAfee Wireless Protection příručka pro rychlý začátek Brání hackerům útočit na vaši bezdrátovou síť. McAfee Wireless Protection brání hackerům útočit na vaši bezdrátovou síť. Wireless Protection ze konfigurovat a ovládat pomocí konzole McAfee SecurityCenter.

Více

Montážní rámeček pevného disku Instrukční příručka

Montážní rámeček pevného disku Instrukční příručka Montážní rámeček pevného disku Instrukční příručka CECH-ZCD1 7020229 Kompatibilní hardware Systém PlayStation 3 (řada CECH-400x) Bezpečnostní opatření Abyste zajistili bezpečné používání tohoto produktu,

Více

Co je a co zajišťuje GfK Trustmark?

Co je a co zajišťuje GfK Trustmark? Vytváření vysoce výkonných organizací GfK Czech, 7.10.2010 Co je a co zajišťuje GfK Trustmark? Součást GfK Goup přinášející novou znalost v oblasti měření HR oblasti 2 Nositel rozsáhlých zkušeností s komplexními

Více

Průvodce rychlým nastavením

Průvodce rychlým nastavením Průvodce rychlým nastavením Cisco Small Business WAP121, WAP321, WAP551 a WAP561 Obsah balení Bezdrátový přístupový bod WAP Montážní kit Ethernetový kabel Průvodce rychlým nastavením CD-ROM s uživatelským

Více

Jabra ARROW. User manual. www.jabra.com. jabra

Jabra ARROW. User manual. www.jabra.com. jabra Jabra ARROW jabra User manual www.jabra.com Obsah PODĚKOVÁNÍ...2 POPIS JABRA ARROW...2 CO VAŠE NÁHLAVNÍ SOUPRAVA UMÍ...2 ZAČÍNÁME...3 NABÍJENÍ NÁHLAVNÍ SOUPRAVY...4 ZAPNUTÍ A VYPNUTÍ NÁHLAVNÍ SOUPRAVY...4

Více