Hodnocení školy. Školní rok 2014/2015

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Hodnocení školy. Školní rok 2014/2015"

Transkript

1 Hodnocení školy Školní rok 2014/2015 Adresa školy: Základní škola a mateřská škola Vacov Miřetice Vacov Adresa mateřské školy: Vlkonice Vacov IČO školy: Zřizovatel: Obec Vacov Telefon: skolka@zsvacov.cz Součást školy: školní jídelna mateřské školy Ředitel školy: Mgr. Josef Mráz Vedoucí učitelka MŠ: Dagmar Čtvrtníková Počet tříd MŠ:tři, rozdělené podle věku dětí 1.Podmínky ke vzdělávání: Mateřská škola je od součástí Základní školy Vacov, která je příspěvkovou organizací. Budova mateřské školy byla postavena v roce 1995 jako dvoutřídní účelové zařízení se školní jídelnou. 1. října 2012 došlo k otevření další třídy, která byla vybudovaná v půdních prostorách stávající budovy. V současné době škola funguje jako tří třídní předškolní zařízení s celodenním provozem s kapacitou 80 dětí. Kapacita školní jídelny je stejná - 80 strávníků. Stravovací služby poskytuje pro děti a zaměstnance mateřské školy. Budova školy má snížené přízemí a tři patra, propojená schodištěm. V přízemí je kuchyně, sklady, kanceláře. V I.,II. a III. patře jsou třídy, šatny dětí a zaměstnanců a příruční kuchyňky. Ve školním roce 2014/2015 navštěvovalo mateřskou školu celkem 68 dětí. V I. třídě bylo 28 dětí ve věku od tří do čtyř let, ve druhé třídě 18 dětí od pěti do šesti (sedmi) let, ve třetí třídě 22 dětí od pěti do sedmi let. Vzhledem k vysokému počtu dětí v posledním ročníku předškolního vzdělávání (celkem 31 dětí na začátku školního roku) jsme byli nuceni zřídit dvě třídy předškoláků a jednu třídu mladších dětí. 2.Personální podmínky: Pedagogičtí pracovníci: Provoz MŠ zajišťovalo pět pedagogických pracovnic, všechny plně kvalifikované, dvě z učitelek mají ukončené vysokoškolské vzdělání. Dvě učitelky měly úvazek 1,0. Tři učitelky pracovaly na zkrácený úvazek. Pro dítě se zrakovým postižením byla k dispozici asistentka pedagoga. Učitelky doplňují své vzdělání studiem odborné literatury, účastí na odborných seminářích, bakalářským studiem předškolní pedagogiky (jedna učitelka). Asistentka pedagoga studuje v rámci vysokoškolského vzdělání speciální pedagogiku.všechny učitelky se zúčastnily dvoudenního semináře se zaměřením na vzdělávání zrakově postiženého dítěte.

2 Díky plné kvalifikaci všech učitelek byla zajištěna vysoká úroveň výchovně vzdělávacího procesu a naplňování koncepčních cílů Učitelky spolupracují, vzájemně si vyměňují informace o dětech i v oblasti dalšího vzdělávání. Bezpečnost dětí byla řádně zajištěna, při pobytu venku byly s dětmi vždy dvě pedagogické pracovnice. Nízká zastupitelnost učitelek v době nepřítomnosti např. z důvodu nemoci. Nadále věnovat pozornost dalšímu vzdělávání všech pedagogických pracovníků. Provozní pracovníci školy: Uklízečka - úvazek 1,0. Pomocná kuchařka a uklízečka - úvazek v kuchyni 3,5 hodiny, úklid budovy MŠ 2,5 hodiny. Kuchařka - úvazek 1,0. Vedoucí školní jídelny zodpovídá za kuchyni ZŠ a MŠ. Dodržování řádů a měrnic. Kladný vztah k dětem, uklízečky spolupracují s učitelkami a podle potřeby jim pomáhají při všech praktických činnostech. Kuchařka vytváří vyváženou, kvalitně a pečlivě upravenou stravu. Všechny provozní pracovnice se podílejí na akcích školy. Spolupráce se školníkem ZŠ a MŠ Vacov na velice dobré úrovni. Úklid celé budovy je náročný, děti i rodiče chodí v botách do šaten až do III. patra. Provozní záležitosti projednávat i nadále s ředitelem ZŠ a MŠ. Spolupracovat se školníkem, hlásit včas poruchy a závady v budově MŠ. 3.Materiálně technické podmínky Materiální podmínky mateřské školy se stále zlepšují. Škola dostala v rámci projektu zaměřeného na vzdělávání zrakově postiženého dítěte nový notebook. V průběhu školního roku bylo doplňováno materiální vybavení školy nová dětská kuchyňka do jedné třídy, dvě lavičky, žíněnka a soubor náčiní pro tělesnou výchovu, kvalitní kočárek na panenky, pískovnička, didaktické pomůcky, stavebnice a hračky, materiál pro výtvarnou výchovu v hodnotě asi ,- Kč. Do šatny zaměstnanců ve II. patře byl v nainstalován nový bojler. V průběhu prázdnin došlo ke kompletnímu vymalování třídy ve III. patře, byly provedeny opravy malby na chodbách, v šatnách dětí a v ostatní dvou třídách.

3 Na WC dětí v I. a II. třídě jsou nainstalovány nové dělící stěny. Na školní zahradě došlo k opravě některých herních prvků. Školník průběžně provádí a zajišťuje potřebné opravy veškerého vybavení školy, čímž šetří nemalé finanční prostředky. Nové vybavení bylo zčásti pořízeno díky nemalým hmotným a finančním darům od našich sponzorů. Dlouhodobá vlhkost skladů a chodby ke kuchyni. Starý nábytek a koberce v I. a II. třídě výměna je zahrnuta do nejbližšího plánu. Kuchyňka ve III. patře má provizorní vybavení nábytkem. Pokusit se získat finanční dary od sponzorů. Dále plánovat dle finančních možností výměnu nábytku a koberců v I. a II. třídě. Dle možností řešit vlhkost v přízemí. 4.Průběh a podmínky vzdělávání Přijímací řízení: Zápis dětí do mateřské školy na školní rok 2015 / 2016 proběhl v úterý Rodiče byli informováni prostřednictvím Vacovského zpravodaje, vyvěšením oznámení na veřejných místech a vývěskou v budově ZŠ, MŠ. K zápisu se dostavilo 23 dětí. Všechny děti byly přijaty v souladu s danými kritérii. Školní vzdělávací program a výsledky vzdělávání: V letošním školním roce jsme pracovali podle ŠVP Putování se skřítkem Všudybýlkem, který výchází z Rámcového programu pro předškolní vzdělávání. Školní vzdělávací program je sestaven z osmi bloků, které vycházejí z přírody kolem nás a vesnických tradic. Tento program byl rozpracováván učitelkami v jednotlivých třídách do časově omezených tématických celků (týdenních, podle potřeby i delších). Naším hlavním cílem je vést děti k samostatnosti, k dobrému vztahu k přírodě a péči o životní prostředí. Snažíme se o budování dobrých vztahů jak mezi dětmi tak i ve vztahu k dospělým lidem. Nedílnou součástí našeho ŠVP je kvalitní příprava na vstup dětí do 1. třídy základní školy. Předškolní vzdělávání probíhá v pěti oblastech: 1. Dítě a jeho tělo 2. Dítě a jeho psychika 3. Dítě a ten druhý 4. Dítě a společnost 5. Dítě a svět

4 1.Dítě a jeho tělo: Děti jsou vedeny ke zdravému životnímu stylu s dostatkem pohybu a pravidelným pobytem venku. Stravování dětí je vedeno v duchu zdravé výživy. Ovoce a zelenina je zařazena v každodenní skladbě jídelníčku, kuchařka připravuje stravu v chutném a nápaditém provedení. Děti jsou seznamovány s lidským tělem, jeho funkcemi, hygienou a péčí o své zdraví. Důraz klademe na sebeobsluhu při všech činnostech hygiena, stolování,oblékání, úklid hraček a pomůcek. Neméně důležitý je pro nás rozvoj motoriky jemné i hrubé, pravidelně s dětmi cvičíme a zařazujeme grafomotorické cviky. Máme možnost používat tělocvičnu v základní škole. Rodiče zásady správného stravování mnohdy nerespektují, dávají dětem sladkosti a nevhodné pití s sebou do MŠ. U části dětí nesprávné držení tužky. Projednat s rodiči na třídní schůzce pravidla, kdy mohou dávat dětem do MŠ bonbóny a sladkosti (oslava narozenin). zaměřit se na správné držení tužky od nejútlejšího věku dítěte (od chvíle, kdy bere poprvé tužku nebo pastelku do ruky), provádět osvětu v rámci školy, konzultovat pravidelně s rodiči. 2.Dítě a jeho psychika: Časté problémy s výslovností řeší učitelky s rodiči. Zařazujeme pravidelné logopedické chvilky a hříčky. V MŠ pracují dva logopedické kroužky, po dokončení logopedického kurzu zde pracují dvě asistentky logopeda. Děti dobře vnímají elementární časové pojmy, orientují se v proměnách ročních období. Vedeme děti k vnímání ostatních lidí, jak vypadají, jak se chovají, co umí vážit si sám sebe i druhých, respektovat se navzájem, mít právo být sám sebou. Děti nastupující do ZŠ mají dobrou slovní zásobu, umí vyjádřit svá přání a potřeby, komunikují s dospělými bez ostychu. Matematické představy mají na dobré úrovni. Děti splňují očekávaná kritéria pro vstup do základní školy ( Konkretizované očekávané výstupy v rámci RVP PV). Velká část dětí má problémy s výslovností. Mnoho dětí má problémy se soustředěním a udržením pozornosti. Nadále spolupracovat s logopedem a logopedickými asistentkami v MŠ a ZŠ. Vést děti ke správné komunikaci, vnímat pokyny dospělého a řídit se jimi.učit děti klidu při práci, vnímat hladinu hluku, ovládat se při mluveném projevu.

5 Postupně zvyšovat nároky na předškolní děti tak, aby jejich soustředění na práci vydrželo potřebnou dobu ke splnění daného úkolu, ale zároveň děti nepřetěžovat. 3.Dítě a ten druhý: Ve všech třídách panovala dobrá atmosféra, děti se k sobě chovaly přátelsky, vznikala mezi nimi kamarádství, cítily pocit sounáležitosti jsme z jedné vesnice, z jedné školky. Dvě třídy předškoláků se spolu vzájemně navštěvovaly a spolupracovaly. Konflikty mezi sebou řešily za pomoci učitelek vstřícnou komunikací, vcelku dokázaly dodržovat daná pravidla. Vztahy děti a dospělí byly na dobré úrovni, děti mají ke všem zaměstnancům školy dobrý vztah, důvěru a respektují je. Ve II. třídě je převaha chlapců, kteří rádi hrají bojové hry (vliv televize a nevhodných počítačových her). Děti mnohdy nerespektují daná pravidla. Nemají z domova pevný režim, chodí spát v pozdějších nočních hodinách, což se odráží v jejich chování v průběhu dne. Spolupracovat s rodiči a probírat s nimi závažné výkyvy v chování dítěte, hledat možnosti nápravy. Vysvětlovat rodičům důležitost pevného režimu dne a nastavených pravidel. Nastavit ve třídě ve spolupráci s dětmi pravidla chování a dodržovat je. 4.Dítě a společnost: Děti se zúčastňují veškerého kulturního dění v obci vítání občánků, divadla pro děti, účast na slavnostech k různým příležitostem, sportovní akce. Ve školce pracuje taneční kroužek, který vystupuje na akcích školy i na veřejnosti. Dodržujeme tradice dané životem na vesnici posvícení, Dušičky, Mikuláš, Vánoce, masopust, Velikonoce, stavění májky aj. Děti se seznamují s prací dospělých ve svém okolí pekárna, zemědělské družstvo i práce soukromých zemědělců, prodejny, pošta, obecní úřad, firmy na výrobu dřevěných hraček. V mateřské škole se děti dostatečně věnují výtvarným a pracovním činnostem. Dobrou spolupráci máme se základní školou. Pekárna NoVy nám zdarma půjčuje autobus na krátké výlety nebo exkurze. Nadále využívat všech kulturních akcí v obci. Navštěvovat společné kulturní akce se ZŠ. 5.Dítě a svět: Příroda kolem nás ovlivňuje naši celoroční práci z dětmi, vedeme děti k tomu, aby chránily prostředí, ve kterém žijí. Děti se dobře orientují v obci, znají důležité budovy a obchody.

6 Děti mají přehled o vědě a technice, seznamují se s základními poznatky o naší planetě Zemi i o vesmíru. Škola je dobře vybavená různými encyklopediemi, kde děti rády vyhledávají různé informace. Máme mikroskop, lupy, možnost provádět jednoduché pokusy. Rovněž děti vedeme k správnému chování na ulici, děti se seznamují s dopravními prostředky a pravidly bezpečnosti. Jezdíme s dětmi na výlety na hrady v blízkém okolí a na další zajímavá místa. Průběžně doplňovat vybavení technickými pomůckami. Akce mateřské školy ve školním roce 2014/2015 Září Hudební minishow písně z pohádek a filmů Říjen Účast na programu NP Šumava Rašeliníčkovo království (Chalupská slať, Jezerní slať ) Pečení a zdobení hnětýnek Vystoupení dětí na Vítání občánků Listopad Výroba adventních věnců Návštěva knihovny Divadelní představení divadla Kolem O třech prasátkách Prosinec Účast na rozsvícení vánočního stromu a přivítání paní Zimy Účast na vánočním jarmarku, vypouštění balónků s přáním Ježíškovi Mikulášská nadílka za účasti žáků 9. třídy Vánoční besídka s rodiči, pásmo básniček a písniček Výroba vánočních přání pro sponzory a pro rodiče Leden Únor Za zvířátky do lesa, vycházka do lesa, krmení zvířátek Divadelní představení Jak se Honza potkal s medvědem Karneval Březen Tématické vycházky do přírody, pozorování změn v přírodě (jaro) Exkurze v ZOD Vacov, Exkurze v MIVA Miřetice,

7 Návštěva muzea hraček v Miřeticích U Králů Divadelní představení žáků 1.třídy krátké pohádky Duben Výroba velikonočních dekorací, zdobení vajíček, přiblížení tradice Den čarodějnic, výroba čarodějnických košťat Výchovný koncert ZUŠ Vimperk Divadelní představení Divadlo kouzel a soutěží Účast ve výtvarné soutěži Sportovní hry Návštěva 1.třídy v ZŠ Květen Výroba přání k Svátku matek Školní výlety: 1. třída Javorník, vycházka ke kapličce, filmové představení v kině ve Zdíkově Malí dinosauři 3. třída návštěva Muzeua loutek a cirkusu v Prachaticích Účast na programu NP Šumava, návštěva sovích voliér Červen Oslava dne dětí, opékání vuřtů, zpívání s kytarou u ohníčku Vystoupení dětí na Vítání občánků Školní výlet 3. třída návštěva přírodovědné stanice v Horažďovicích Vystoupení tanečního kroužku Rozloučení s předškoláky na Obecním úřadě Vacov 5.Spolupráce s rodiči Spolupráce s rodiči je na dobré úrovni. Většina rodičů má zájem o dění ve škole. Pravidelně sledují informace na nástěnkách, s učitelkami hovoří o svých dětech. Mnozí rodiče pomáhají naší škole hmotnými i finančními dary. I přes značný zájem rodičů se nepodařilo získat ke spolupráci všechny. Pokračovat ve stávajících formách spolupráce. 6.Spolupráce s jinými organizacemi: Obec Vacov spolupráce je na velice dobré úrovni, starosta obce se nadstandardně zajímá o práci školy a finančně školu podporuje. Základní škola Vacov učitelky MŠ z obou tříd předškolních dětí spolupracovaly s učitelkou I. třídy ZŠ, vyměňovaly vzájemně si informace.

8 Učitelky ze ZŠ připravily pro děti dopoledne plné her a zábavného učení. Děti z první třídy zahrály dětem v MŠ divadelní představení na motivy známých pohádek. V rámci přechodu žáka se zrakovým postižením z MŠ do ZŠ došlo k několika schůzkám učitelek MŠ a ZŠ s rodiči dítěte a pracovníky SPC v Českých Budějovicích. Žáci z deváté třídy každoročně připravují pro mateřskou školu Mikulášskou nadílku. Pokračovat nadále ve stávající velice dobré spolupráci. 7.Kvalita řízení a plánování Učitelky i provozní zaměstnanci se pravidelně schází na pracovních poradách. Závěry porad jak pedagogických, tak i provozních jsou plněny. Informační systém uvnitř školy umožňuje včas reagovat na aktuální potřeby a změny. Při stávajícím provozu je obtížné najít vhodný čas pro rychlé operativní schůzky tak, aby se mohli zúčastnit všichni zaměstnanci. Hospitační a kontrolní činnost: Hospitace a kontroly pedagogických pracovníků jsou prováděny pravidelně se zaměřením na plnění cílů daných ŠVP. Rovněž je prováděna kontrola dodržování pravidel BOZP. Učitelky pracují v souladu se školním vzdělávacím programem. Učitelky pravidelně provádí evaluaci. Průběžně hodnotí všechny činnosti. Dávají prostor pro hodnocení dětem. Sledují individuální pokroky každého dítěte. Zajímají se o názory a podněty od rodičů. Provozní zaměstnanci kontroly probíhají každý měsíc. Výsledky hodnocení jsou velmi dobré, úklid všech prostor, nakládání s prádlem, používání OPP, dodržování BOZP je bez závad. Příprava stravy a prostředí kuchyně je rovněž v naprostém pořádku. Ve Vacově dne vypracovala vedoucí učitelka MŠ Dagmar Čtvrtníková

Hodnocení školy. Školní rok 2012/2013

Hodnocení školy. Školní rok 2012/2013 Hodnocení školy Školní rok 2012/2013 Adresa školy: Základní škola a mateřská škola Vacov Miřetice 38 384 86 Vacov Adresa mateřské školy: Vlkonice 124 384 86 Vacov IČO školy: 708 73 682 Zřizovatel: Obec

Více

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011

KOMORNÍ LHOTKA. Školní rok 2010-2011 MATEŘSKÁ ŠKOLA PRZEDSZKOLE KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Školní rok 2010-2011 Mateřská škola przedszkole Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný,

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013

MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2012 2013 MATEŘSKÁ ŠKOLA KOMORNÍ LHOTKA Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2012 2013 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Základním posláním naší mateřské školy je zdravý tělesný, psychický a sociální

Více

Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013

Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013 Oranžová třída Třídní vzdělávací program školní rok 2012/2013 Název třídy: ORANŽOVÁ Třídní učitelky: Hana Mičková, Kateřina Krausová Analýza skupiny: Počet dětí: 25 Věkové složení dětí: 3 6 let Specifika

Více

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy.

Plán práce Školní rok Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. Základní škola a Mateřská škola Lukavice,okres Rychnov nad Kněžnou Plán práce Školní rok 2015 2016 Hlavní úkoly vyplývají z koncepce rozvoje a řízení školy. V mateřské škole se vyučuje podle ŠVP Studánky

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok 2013 2014 Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2013 2014 Mateřská škola Komorní Lhotka 153 Zřizovatel: OÚ Komorní Lhotka Ředitelka: Mgr.

Více

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání.

vytvoření základních předpokladů pro pokračování dítěte ve vzdělávání. Výroční zpráva mateřské školy za školní rok 2013/2014 1. Základní údaje o škole zřizovatel školy: Brandýs nad Labem Stará Boleslav název školy: Základní škola a Mateřská škola Brandýs n. L. St. Boleslav

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016

VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Fakultní základní škola Komenium a Mateřská škola Olomouc, 8. května 29 příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA 2015/2016 Zpracovala: Mgr. Zuzana Arelýová, vedoucí učitelka V Olomouci dne 31.8.2016 1 OBSAH:

Více

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok

Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka. Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy. Školní rok Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní Lhotka Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy Školní rok 2017 2018 Základní údaje o zařízení: Základní škola T. G. Masaryka a Mateřská škola Komorní

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1

VÝROČNÍ ZPRÁVA. Hradec Králové, říjen 2008. Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Mateřská škola Štefcova 1125 odloučené pracoviště Pedagogický systém Marie Montessori VÝROČNÍ ZPRÁVA 2007 2008 Hradec Králové, říjen 2008 Obsah

Více

Výroční zpráva za školní rok

Výroční zpráva za školní rok Výroční zpráva za školní rok 2015-201 Zpracovala Mgr. Iva Burdová, MBA 31. 8.201 Projednáno se zřizovatelem 31. 8. 201 Projednáno pedagogickou radou 30. 11. 201 Obsah Výroční zpráva... 3 Charakteristika

Více

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012

Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 - 1 - Základní škola a mateřská škola, Ostrava- Hrabůvka, Mitušova 8, příspěvková organizace Roční plán mateřské školy na školní rok 2011/2012 Obsah: I. Hlavní cíl výchovné činnosti pro šk.r.2011/ 2012

Více

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ

MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ MATEŘSKÁ ŠKOLA POTEČ Základní údaje o zařízení: - název: Mateřská škola Poteč, příspěvková organizace - adresa: Mateřská škola Poteč, Poteč č.12, 766 01 Valašské klobouky - IČO: 71005641 - telefon: 577321702

Více

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS

PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS PLÁN VÝCHOVY A PÉČE MONTESSORI ŠKOLKA HVĚZDIČKA DS Identifikační údaje: Název zřizovatele: Spolek pro Hvězdičku Právní forma zřizovatele: zapsaný spolek Telefon: +420 604 287 375 Adresa provozovny: Kovářova

Více

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, 793 68 Dvorce, tel. 554745491 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy za školní rok 2017/2018 1. Základní charakteristika

Více

Výroční zpráva Mateřské školy Vysoké Veselí

Výroční zpráva Mateřské školy Vysoké Veselí Výroční zpráva Mateřské školy Vysoké Veselí 1) Charakteristika školy Mateřská škola Vysoké Veselí se stala součástí základní školy ve Vysokém Veselí a je umístěna v nové přístavbě. Prostory mateřské školy

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2014-2015 Zpracovala: Mgr. Markéta Stloukalová Č.j.: 76/15 1 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE Název školy: Adresa

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČ: 71000461 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

Plán práce školy Školní rok 2009/2010. MŠ Ostrožská Lhota

Plán práce školy Školní rok 2009/2010. MŠ Ostrožská Lhota Plán práce školy Školní rok 2009/2010 MŠ Ostrožská Lhota Organizace školního roku 2009/2010-1.září 2009 -zahájení školního roku -30.června 2010 -slavnostní ukončení školního roku -prázdninový provoz dle

Více

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ

ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY TŘEMEŠNÁ ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Vzdělávací program 1.1 Vzdělávací program pro MŠ Třemešná vzdělávací program platnost Zvířátka kolem nás Do roku 2014 2. Personální zajištění

Více

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886

Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Školní vzdělávací program pro školní družinu Školní družina při Základní škole v Mníšku pod Brdy, Komenského 886 Motto: Všichni bez rozdílu jsme součástí přírody Platnost dokumentu: 4 roky od 1.9.2012

Více

Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Výroční zpráva o činnosti školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČO: 71000461 Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.

Základní škola a Mateřská škola Verneřice. Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny. Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu:925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7

Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7 Výroční zpráva 2010/2011 Vyhláška15/2005 Sb., 7 údaje o škole Mateřská škola U Roháčových kasáren 14/1215, Praha 10, příspěvková organizace telefon: 267311073, 267310191 fax 267310190 web. www.rohacovky.cz

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno Školní rok: 2017/2018 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU Mateřské školy Fantazie Voroněžská 5, Brno 616 00 I. Provoz mateřské školy - pondělí pátek 7,00-17,00 hod. - je možné předem dohodnout individuální dobu vyzvednutí

Více

Výsledky výchovy a vzdělání

Výsledky výchovy a vzdělání MATEŘSKÉ ŠKOLY VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠK. ROCE 2009/2010 Základní charakteristika mateřské školy a) Základní škola a mateřská škola Bzenec Odloučené pracoviště MŠ I Bzenec, Olšovská 1299 b)

Více

Výroční zpráva o činnosti MŠ Dolní Radechová za školní rok 2015/16

Výroční zpráva o činnosti MŠ Dolní Radechová za školní rok 2015/16 Výroční zpráva o činnosti MŠ Dolní Radechová za školní rok 2015/16 Sídlo: Náchodská 85 U haly 67 549 11 Dolní Radechová 549 11 Dolní Radechová Zřizovatel: obec Dolní Radechová Náchodská 240 549 11 Dolní

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-73/14-J. Mateřská škola Malčín, 68

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIJ-73/14-J. Mateřská škola Malčín, 68 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIJ-73/14-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby Mateřská škola Malčín, 68 Malčín 68, 582 91 Světlá nad Sázavou msmalcin@seznam.cz

Více

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012

VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 VLASTNÍ HODNOCENÍ MATEŘSKÉ ŠKOLY HUNTÍŘOV ZA ŠKOLNÍ ROK 2011-2012 Zpracovala a předkládá: Dana Miřejovská Místo a datum zpracování: Huntířov, 30.8.2012 Základní údaje o škole Název: Sídlo: Právní forma:

Více

Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem Odloučené pracoviště. Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN. Pro školní rok 2018/2019

Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem Odloučené pracoviště. Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN. Pro školní rok 2018/2019 Základní a Mateřská škola Kladno, Pod Kuklíkem 1711 Odloučené pracoviště Mateřská škola Kladno Motyčín ROČNÍ PLÁN Pro školní rok 2018/2019 Příloha školního vzdělávacího programu pro předškolní vzdělávání

Více

PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ

PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ PROJEKT EVALUACE MATEŘSKÉ ŠKOLY JANSKÉ LÁZNĚ Vypracovala: Hana Stránská 30. 6. 2007 ÚVOD: Evaluace je neustálý proces vyhodnocování podmínek vzdělávání a vzdělávacího procesu v MŠ. Jedná se o systematické

Více

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál,

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, 1 Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková Olomoucká 336, 793 68 Dvorce, tel. 554745491 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy za školní rok 2014/2015 2 1.Základní charakteristika

Více

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok

Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok Výroční zpráva ZŠ a MŠ Hamry nad Sázavou za školní rok 2013 2014 Základní škola a Mateřská škola Hamry nad Sázavou, příspěvková organizace Hamry nad Sázavou 133 591 01 Žďár nad Sázavou tel.: 775 99 44

Více

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky

Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Plán výchovy a péče ve Veřejné dětské skupině Želvičky Vznik a provoz veřejné dětské skupiny Želvičky CZ.03.1.51/0.0/0.0/15_035/0001664 Adresa zařízení: Karla Šebora 3, 250 01 Brandýs nad Labem Provozovatel:

Více

Mateřská škola v Mouchnicích, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018

Mateřská škola v Mouchnicích, příspěvková organizace. Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018 Mateřská škola v Mouchnicích, příspěvková organizace Výroční zpráva o činnosti školy ve školním roce 2017/2018 číslo jednací: 42/2018 1. Základní údaje o škole, charakteristika školy 2. Školní vzdělávací

Více

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance:

třídy, herny, zahrada MŠ K zajištění stravování: výdejna stravy příprava svačin Zázemí pro zaměstnance: Výroční zpráva mateřské školy 1. Základní údaje o škole 1.1. Škola název školy Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 odloučené pracoviště Montessori adresa: Štefcova 1125 Hradec Králové

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-667/10-J. Rantířovská 4375/9, Jihlava. školská právnická osoba

Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-667/10-J. Rantířovská 4375/9, Jihlava. školská právnická osoba Česká školní inspekce Inspektorát v kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIJ-667/10-J Název kontrolované osoby: Sídlo: MATEŘSKÁ ŠKOLA KVÍTEK Rantířovská 4375/9, 586 05 Jihlava IČO: 71 341 196 Identifikátor:

Více

, IČO : IPZ

, IČO : IPZ Výroční zpráva školní rok 2015 2016 Mateřská škola a školní jídelna Chotětov Mírová 2 294 28 Chotětov tel. 326 395 395, 326 351 120 IČO : 70993718 IPZ : 600 048 594 Zpracovala : Bc. Markéta Vosyková, DiS.,

Více

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK

HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK Dokument č.j. 12/2018 HODNOCENÍ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2017-18 Mateřská škola Veltruby, okres Kolín Sportovní 326 28002 Veltruby - Kolín Zpravovala: Marcela Tesaříková, ředitelka školy Projednáno na pedagogické

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠPINDLERŮV MLÝN Okružní Špindlerův Mlýn. Vlastní hodnocení mateřské školy 2017/ Mgr.

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠPINDLERŮV MLÝN Okružní Špindlerův Mlýn. Vlastní hodnocení mateřské školy 2017/ Mgr. ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA ŠPINDLERŮV MLÝN Okružní 32 543 51 Špindlerův Mlýn Vlastní hodnocení mateřské školy 2017/ 2018 Zpracovala: 29. 8. 2018 vedoucí učitelka mateřské školy Mgr. Ramachová Zuzana

Více

Základní škola a Mateřská škola Lichnov, okres Bruntál, příspěvková organizace, Lichnov 46. Celoroční plán práce Školní rok 2018/2019

Základní škola a Mateřská škola Lichnov, okres Bruntál, příspěvková organizace, Lichnov 46. Celoroční plán práce Školní rok 2018/2019 Základní škola a Mateřská škola Lichnov, okres Bruntál, příspěvková organizace, 793 15 Lichnov 46. Celoroční plán práce Školní rok 2018/2019 Pracoviště mateřská škola Základní škola a Mateřská škola Lichnov,

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM Mateřská škola Přepeře,okres Semily příspěvková organizace ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM NÁZEV: PUTOVÁNÍ SE SKŘÍTKY TÉMATA ŠKOLNÍHO PLÁNU PUTOVÁNÍ SE SKŘÍTKY SKŘÍTEK VODNÍ OBLASTI počasí, změny počasí, vodní

Více

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA

Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E. Čj.: / Oblastní pracoviště č. 13 INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Čj.: 132 423/99-11055 Oblastní pracoviště č. 13 Signatura: am4as102 Okresní pracoviště Přerov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola: Mateřská škola V Zahradách 274, 753 66 Hustopeče

Více

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Albrechtice v Jizerských horách, okres Jablonec nad Nisou

INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Základní škola a Mateřská škola Albrechtice v Jizerských horách, okres Jablonec nad Nisou Česká školní inspekce Liberecký inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA Základní škola a Mateřská škola Albrechtice v Jizerských horách, okres Jablonec nad Nisou Adresa: 468 43 Albrechtice v Jizerských horách 226

Více

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-520/11-J. Sázavou, Haškova 129. obecně prospěšná společnost

Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Č. j. ČŠIJ-520/11-J. Sázavou, Haškova 129. obecně prospěšná společnost Česká školní inspekce Inspektorát v Kraji Vysočina INSPEKČNÍ ZPRÁVA Č. j. ČŠIJ-520/11-J Název právnické osoby vykonávající činnost školy: Sídlo: Soukromá mateřská škola Bambino, o. p. s., Světlá nad Sázavou,

Více

ŠKOLNÍ ROK 2009-2010 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ

ŠKOLNÍ ROK 2009-2010 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ ŠKOLNÍ ROK 2009-2010 ORGANIZAČNÍ ZAJIŠTĚNÍ Zapsáno dětí: 110 Odklad školní docházky: 10 Do školy odchází: 40 Zástupci rodičů: Kopecká, Forstová,Schejbalová,Kucharovičová Třídy: 4 třídy s celodenním provozem

Více

Výroční zpráva Mateřské školy Krupá, okres Rakovník, školní rok 2016/2017

Výroční zpráva Mateřské školy Krupá, okres Rakovník, školní rok 2016/2017 Výroční zpráva Mateřské školy Krupá, okres Rakovník, školní rok 2016/2017 Vypracovala: ředitelka MŠ Růžena Horáčková I. Identifikační údaje: Název: Mateřská škola Krupá Adresa: Krupá 201, okres Rakovník,

Více

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV,

KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, KONCEPCE ROZVOJE MATEŘSKÉ ŠKOLY JABLUNKOV, ŠKOLNÍ 800, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PRO OBDOBÍ 2018-2024 VYPRACOVALA: BC. ILONA NIESLANIKOVÁ PODPIS:. 1. Oblast vnějších vztahů Přátelská a otevřená spolupráce

Více

Třídní vzdělávací program

Třídní vzdělávací program Žlutá třída Třídní vzdělávací program Název třídy: Žlutá Třídní učitelky: Ladislava Nováková, Bc. Nikola Radová Analýza skupiny: Počet dětí:28 Věkové složení:2,5-7 Předškolní děti:4 Odkladové děti:2 Mladší

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 30.9.2016 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová

ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK Zpracovala: Mgr. Eva Motalová ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA DASKABÁT VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLNÍ ROK 2009 2010 Zpracovala: Mgr. Eva Motalová 1 OBSAH: 1. Základní údaje o škole 2. Přehled oborů základního vzdělávání a vzdělávací

Více

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny

Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Hajmová Jaroslava Městský úřad Louny ŠÚ Louny Č E S K Á Š K O L N Í I N S P E K C E Č. j.: 061-286/98-1041 Inspektorát č 6 - Ústí nad Labem Signatura: vf3as103 Okresní pracoviště Chomutov INSPEKČNÍ ZPRÁVA Škola / školské zařízení: Mateřská škola Louny,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012

VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí VÝROČNÍ ZPRÁVA ZA ŠKOLNÍ ROK 2011/2012 1. Základní údaje o škole Název školy : Základní škola a Mateřská škola Cotkytle, okres Ústí nad Orlicí

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA CHLUM, OKRES PŘÍBRAM Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČO: 71000461 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

Akce školy 2015/2016

Akce školy 2015/2016 Základní škola a Mateřská škola Rudná pod Pradědem p.o. Stará Rudná 121, 793 35 Rudná pod Pradědem IČO 731 84 934, Telefon 733 220 495 E-mail: zs.rudna@seznam.cz, www.skola.rudnapodpradedem.cz 1. pololetí

Více

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21

Výroční zpráva za školní rok 2010/2011. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Výroční zpráva za školní rok 2010/2011 Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Část I. Základní charakteristika mateřské školy a/ Název školy: ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21, MŠ Mlýnská

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2015/2016. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2015/2016 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Mgr. Radislava Fantová V Dobrém Poli 16.9.2015 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČ: 71000461 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy

I. Příloha ŠVP ZV 03/2016. Vlastní hodnocení školy I. Příloha ŠVP ZV 03/2016 Vlastní hodnocení školy 0 HLAVNÍ OBLASTI VLASTNÍHO HODNOCENÍ ŠKOLY JSOU VŽDY: 1. Podmínky ke vzdělávání 2. Průběh vzdělávání 3. Podpora školy žákům a studentům, spolupráce s rodiči,

Více

Roční plán. Září. Říjen. Listopad

Roční plán. Září. Říjen. Listopad Září Říjen Listopad Roční plán 3. 9. Slavnostní zahájení školního roku 2018/2019 3. 9. Zahájení provozu 4. 9. Seznamovací a kontaktní hry 4. 9. v 15 hod Schůzka s rodiči 6. 9. v 15.30 Schůzka s rodiči

Více

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace

Dotazník pro rodiče. Mateřská škola Letovice. Třebětínská 28/19, okres Blansko, příspěvková organizace Dotazník pro rodiče Vážení rodiče, zjistili jsme díky dotazníku Váš pohled a názor na úroveň naší školy. Vaše anonymní odpovědi jsou nám cenným vodítkem a inspirací ke zkvalitnění naší práce. Vrátilo se

Více

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými.

Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. Celoroční projekt MŠ Sluníčko na rok 2010-2011 Motto: Nemůžeme všechny děti naučit všechno, ale můžeme je učinit šťastnými. ŠVP usiluje v souladu RVP o vytváření klíčových kompetencí: - Kompetence k učení

Více

Výchovně vzdělávací program školní družiny při ZŠ a MŠ Maletín, pro školní rok 2012/2013 (ŠVP ŠD)

Výchovně vzdělávací program školní družiny při ZŠ a MŠ Maletín, pro školní rok 2012/2013 (ŠVP ŠD) Obsah Výchovně vzdělávací program školní družiny při ZŠ a MŠ Maletín,... 2 pro školní rok 2012/2013 (ŠVP ŠD)... 2 Charakteristika ŠD... 2 Materiální podmínky... 2 Ekonomické podmínky... 3 Personální podmínky...

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011. Charakteristika mateřské školy

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011. Charakteristika mateřské školy VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MATEŘSKÉ ŠKOLY ZA ŠKOLNÍ ROK 2010/2011 Charakteristika mateřské školy - Základní škola a Mateřská škola Osek nad Bečvou 78 - Telefon : 581 705 922, MŠ: 581 793 012 - IČO: 43541712

Více

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017

ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 ORGANIZAČNÍ ZABEZPEČENÍ ŠKOLNÍHO ROKU 2016/2017 I. Charakteristika školy 1. Údaje o zařízení Základní škola adresa: Kožušany 79, Kožušany-Tážaly 783 75 telefon: 585 961 044 IČO: 70 990 166 ředitel: Mgr.

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2014/15

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2014/15 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2014/15 l Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace. Cejle 116, Batelov, IČO

Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace. Cejle 116, Batelov, IČO Základní škola a mateřská škola Cejle, příspěvková organizace Cejle 116, 58851 Batelov, v_zs.cejle@volny.cz, IČO 75022117 Výroční zpráva o činnosti Základní školy a mateřské školy Cejle za školní rok 2011/2012

Více

Hodnocení činnosti MŠ 2017/2018

Hodnocení činnosti MŠ 2017/2018 Hodnocení činnosti MŠ 2017/2018 Vzdělávací program mateřské školy Také v tomto školním roce 2017/2018 jsme pokračovali v plnění ŠVP Pohodová školka. Kreativně dle potřeb a zájmu dětí doplňovali nová témata

Více

Mateřská škola Sluníčko Šumperk

Mateřská škola Sluníčko Šumperk Mateřská škola Sluníčko Šumperk Obsah Organizační struktura MŠ Sluníčko Základní informace o MŠ Sluníčko Hospodaření MŠ Sluníčko, dotace zřizovatele - město Šumperk Zápisy dětí Závěr Organizační struktura

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009

VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Základní škola a Mateřská škola Horní Benešov, okres Bruntál, příspěvková organizace VÝROČNÍ ZPRÁVA o činnosti mateřské školy školní rok: 2008/2009 Zpracovala: Libuše Špačková, ved. učitelka MŠ OBSAH 1.

Více

Výroční zpráva mateřské školy při ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín za školní rok

Výroční zpráva mateřské školy při ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín za školní rok Výroční zpráva mateřské školy při ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín za školní rok 2014-2015 1. Základní údaje o škole Typ MŠ: dvoutřídní s celodenním provozem Stanovená kapacita: 52 dětí Počet zapsaných

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2011/12

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2011/12 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2011/12 Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání

Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Základní škola Hranice, Struhlovsko, příspěvková organizace Školní vzdělávací program pro základní vzdělávání Ať s míčem, knihou nebo kružítkem příležitost u nás dáme všem. č.j.: ŠVP 1 / 2007 IDENTIFIKAČNÍ

Více

3. Charakteristika vzdělávacího programu přípravné třídy

3. Charakteristika vzdělávacího programu přípravné třídy 2. Základní údaje o přípravné třídě V základní škole a mateřské škole Petra Strozziho je od školního roku 2012/2013 nově zřízen přípravný ročník. Je určen pro děti v posledním roce před zahájením povinné

Více

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A

V Ý R O Č N Í Z P R Á V A Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu: 925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2017/18 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2017/18 Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

Základní škola a Mateřská škola Verneřice

Základní škola a Mateřská škola Verneřice Základní škola a Mateřská škola Verneřice Tel.: 412 559 063 Mírové náměstí 141, 407 25 Verneřice IČO: 71 01 25 24 e-mail: zsvernerice@volny.cz Číslo účtu: 925864329/0800 V Ý R O Č N Í Z P R Á V A mateřské

Více

Mateřská škola Štramberk Zauličí 185,742 66 Štramberk VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI MŠ ZA ŠKOLNÍ ROK 2004-2005 Ve Štramberku dne 31.8.2005 Zpracovala: Pavla Bergerová Řídící učitelka MŠ Štramberk Zauličí Výroční

Více

Naše pohodová školička v průběhu ročních období,

Naše pohodová školička v průběhu ročních období, Mateřská škola speciální, Základní škola speciální a Praktická škola Elpis, Brno, Koperníkova 2/4 www.skolaelpis.cz tel. 545245630 e-mail: elpis@telecom.cz Školní vzdělávací program pro předškolní vzdělávání,

Více

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016

PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 PLÁN ŠKOLNÍ DRUŽINY 2015-2016 Na začátku školního roku při nástupu do školní družiny dostane každý žák pro rodiče: Zápisní lístek (u zápisu) Pokyny pro zájemce ŠD Notýsek školní družiny,,vnitřní řád školní

Více

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Výroční zpráva o činnosti mateřské školy Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČO: 71000461 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy

Více

Informační občasník Mateřské školy Ročov

Informační občasník Mateřské školy Ročov Informační občasník Mateřské školy Ročov č. 1 září 2014 Přivítání všech dětí v MŠ proběhlo 1. 9. 2014. Na děti ve školce čekalo malé překvapení. Třídní seznam dětí i se značkami najdete na nástěnce v šatně

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY, jejíž činnost vykonává Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín,

VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ ŠKOLY, jejíž činnost vykonává Základní škola a Mateřská škola Kateřinice, okres Vsetín, ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín Kateřinice 154 756 21 RATIBOŘ tel.: 571 442 814 (ZŠ) 571 442 825 (MŠ) e-mail: zs.katerinice@atlas.cz www: obeckaterinice.cz VÝROČNÍ ZPRÁVA MATEŘSKÉ

Více

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova

Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 2006/2007 Mateøská škola Janákova Výroèní zpráva o èinnosti školní rok 26/27 Mateøská škola Janákova Základní škola a Mateøská škola námìstí Interbrigády, Praha 6, Antonína Èermáka 6 Základní škola a Mateřská škola náměstí Interbrigády,

Více

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007

VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 VÝROČNÍ ZPRÁVA O ČINNOSTI ŠKOLY VE ŠKOLNÍM ROCE 2006/2007 ÚVOD 1. Základní údaje o organizaci 1.1. Organizace 1.2. Zřizovatel 1.3. Součástí školy 1.4. Školská rada 2. Přehled pracovníků školy 2.1. Údaje

Více

7 Školní družina. Cíle školní družiny:

7 Školní družina. Cíle školní družiny: 7 Školní družina Navazuje na ŠVP školy a pedagogická práce vychovatelek bude tedy směřovat k posilování daných kompetencí. Tento rámcový plán je určený pro děti 1. stupně. Školní družina při FZŠ Brdičkova

Více

Výroční zpráva za školní rok 2015/2016. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21

Výroční zpráva za školní rok 2015/2016. Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Výroční zpráva za školní rok 2015/2016 Mateřská škola Brno, Mlýnská 27 Součást ZŠ a MŠ Brno, Křenová 21 Mateřské školy Údaje o mateřské škole za školní rok 2015/2016 Část I. Základní charakteristika mateřské

Více

NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ

NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ Co slyším, to zapomenu. Co vidím, si pamatuji. Co si vyzkouším, tomu rozumím. Konfucius NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ - 1 - 2. VZDĚLÁVACÍ PROJEKT ŠVP PV VZDĚLÁVACÍ OBSAH NÁM SE NA TOM SVĚTĚ LÍBÍ Vzdělávací

Více

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel

Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková organizace Olomoucká 336, Dvorce, tel Základní škola a mateřská škola Dvorce, okres Bruntál, příspěvková Olomoucká 336, 793 68 Dvorce, tel. 554745491 Výroční zpráva o činnosti mateřské školy za školní rok 2013/2014 1.Základní charakteristika

Více

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2012/13

Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola. Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA. Školní rok 2012/13 Mateřská škola Sluníčko Olomouc, o.p.s. Mateřská škola Blahoslavova 2 Olomouc VÝROČNÍ ZPRÁVA Školní rok 2012/13 l Obsah 1. Obecná charakteristika 1.1. Charakteristika zřizovatele 1.2. Základní informace

Více

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015

ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VLKOŠ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Náves 43, 751 19 Vlkoš, tel.: 581 223 030, IČO: 70989362 ORGANIZACE ŠKOLNÍHO ROKU 2014/2015 Základní škola a Mateřská škola Vlkoš, příspěvková

Více

Identifikační údaje o mateřské škole Mateřská škola Městečko, okres Rakovník Městečko 80, Křivoklát

Identifikační údaje o mateřské škole Mateřská škola Městečko, okres Rakovník Městečko 80, Křivoklát Identifikační údaje o mateřské škole Mateřská škola Městečko, okres Rakovník Městečko 80, 270 23 Křivoklát IČO : 709 88 226 č.tel.: 313 558 007 e-mail: ms.mestecko@centrum.cz Ředitel MŠ : Jana Fikejzová,

Více

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIK-558/15-K. Mgr. Šárkou Gabrielovou, ředitelkou školy

Česká školní inspekce Karlovarský inspektorát INSPEKČNÍ ZPRÁVA. Čj. ČŠIK-558/15-K. Mgr. Šárkou Gabrielovou, ředitelkou školy INSPEKČNÍ ZPRÁVA Čj. ČŠIK-558/15-K Název právnické osoby vykonávající činnost školy a školského zařízení Sídlo E-mail právnické osoby IČO 49 753 533 Mateřská škola Ostrov, Palackého 1045, okres Karlovy

Více

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ

ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ ŠKOLNÍ VZDĚLÁVACÍ PROGRAM MŠ ŽABEŇ 1. Identifikační údaje o škole 2. Charakteristika školy 3. Podmínky vzdělávání 3.1 Materiální podmínky 3.2 Životospráva 3.3 Psychosociální podmínky 3.4 Organizace 3.5

Více

Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Výroční zpráva o činnosti školní družiny Základní škola a Mateřská škola Chlum, okres Příbram Chlum 16, 262 93 Nalžovice telefon: 318 864 157, www.zsamschlum.cz, email: zsmschlum@volny.cz, IČO: 71000461 Výroční zpráva o činnosti školní družiny

Více

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte:

Zásady, formy a metody práce Výchovná zaměstnání: Pravidla vedoucí k rozvoji dítěte: OBJEVUJEME SVĚT KOLEM NÁS Plán výchovy a péče DS. Záměrem tohoto plánu výchovy a péče je rozvoj psychické, fyzické a sociální samostatnosti dětí. Rozvíjet poznávání prostředí kolem nich, naučit je dovednostem

Více

Evaluační zpráva MŠ Určice za školní rok 2016/17

Evaluační zpráva MŠ Určice za školní rok 2016/17 Evaluační zpráva MŠ Určice za školní rok 2016/17 1. Vnitřní evaluace: a/ na úrovni školy: Plánování, organizace vzdělávání, naplnění cílů ŠVP, plánované aktivity - ŠVP vypracován v souladu s RVP, vzdělávací

Více

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017

REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA KATEŘINICE, okres Vsetín čp. 154, 756 21 KATEŘINICE REALIZAČNÍ PLÁN ENVIRONMENTÁLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ, VÝCHOVY A OSVĚTY pro školní rok 2016/2017 Vypracovala: Mgr. Renata Sušňová,

Více

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2016/2017. o činnosti

Výroční zpráva. Mateřské školy v Dobrém Poli. ve školním roce 2016/2017. o činnosti Výroční zpráva o činnosti Mateřské školy v Dobrém Poli ve školním roce 2016/2017 Zprávu předkládá vedoucí učitelka MŠ: Jitka Šafářová V Dobrém Poli 24. 8. 2017 OBSAH: I. Základní údaje o mateřské škole

Více