Co byste měli vědět před odjezdem: zaměřujeme se na Vaše práva

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Co byste měli vědět před odjezdem: zaměřujeme se na Vaše práva"

Transkript

1 Co byste měli vědět před odjezdem: zaměřujeme se na Vaše práva Očekává se, že Mistrovství Evropy ve fotbale Euro 2008 navštíví toto léto pět milionů fanoušků. Někteří z Vás možná nebudou mít štěstí a mohou se setkat s nepříjemnými potížemi spojenými se zpožděním letadel, pronájmem aut, poplatky za roaming, krádežemi či problémy se vstupenkami. Jsme zde, abychom Vám v tomto směru pomohli. Jako občan EU máte široká spotřebitelská práva, proto Vám nabízíme několik praktických rad. Deset věcí, které byste před odjezdem měli vědět: Uložte si do telefonu číslo na evropskou linku Informujte se o možnosti poradit se před odjezdem s odborníky Zjistěte si přesné informace o vstupenkách Informujte se o existenci jednotného čísla tísňového volání 112 Zkontrolujte si zdravotní pojištění zdravotní kartu EU Informujte se, jakým způsobem se lze dovolávat práv cestujících v letecké dopravě Využijte zlevněných poplatků za roaming Vezměte na vědomí, že všude v EU platí dvouletá záruka Pokud řídíte v zahraničí, naučte se pravidla silničního provozu Odcizené zboží okamžitě nahlaste

2 01 Uložte si do telefonu číslo na evropskou linku Evropská unie zavedla pro fanoušky cestující na Euro 2008 bezplatnou infolinku pro spotřebitele fungující ve všech jazycích EU. Než odjedete, uložte si její číslo do svého telefonu! Pro pomoc týkající se Vašich spotřebitelských práv z kteréhokoli státu EU Bezplatná linka* Fotbalová infolinka pro spotřebitele EU Volejte bezplatné číslo z kteréhokoli státu EU (linka je v provozu od 9:00 do 18:30 SEČ každý pracovní den). Funguje ve všech jazycích EU! Pokud voláte ze Švýcarska, je třeba vytočit standardní číslo: (za běžný poplatek) * Někteří mobilní operátoři neumožňují přístup k číslům začínajícím nebo mohou tato volání zpoplatňovat. V některých případech mohou být tato volání zpoplatněna při volání z telefonní budky či hotelu.

3 02 Informujte se o možnosti poradit se před odjezdem s odborníky V každém členském státě fungují Evropská spotřebitelská centra, kde Vám poradí, jak se orientovat v zahraničí. Chcete-li získat informace o dopravě, ubytování, poplatcích za roaming nebo nákupu zboží v zahraničí v době trvání Eura 2008, kontaktujte Evropské spotřebitelské centrum ve svém členském státě. Mohou Vám rovněž pomoci v momentě, kdy se po návratu domů dovoláváte svých spotřebitelských práv pokud vyřizujete stížnost, žádáte o možnost výměny či vrácení závadného zboží. Všechny odkazy naleznete na pro podrobné informace se obraťte na infolinku.

4 03 Zjistěte si přesné informace o vstupenkách Vše, co potřebujete vědět o vstupenkách na UEFA Mistrovství Evropy 2008, lze nalézt na oficiálních stránkách Pokud Vám vstupenka bude odcizena, nebo se prokáže, že je falešná, kontaktujte okamžitě místní policii. Organizátoři Eura 2008 nemohou v žádném případě vystavovat duplikáty vstupenek. Organizátoři Eura 2008 zdůrazňují, že žádné individuální vstupenky nejsou prodávány prostřednictvím agentur či překupníků. Fanoušci by se neměli nechat zlákat jejich nabídkami. Nejenže nabízejí přehnané ceny, ale často Vám nabízené vstupenky ani nemohou prodat. Pokud vstupenku neobdržíte, okamžitě kontaktujte místní poštu a zkontrolujte stav doručení na on-line vstupenkovém portálu. Organizátoři Eura 2008 nejsou zodpovědní za ztráty nebo zpožděné doručení vstupenek způsobené špatným fungováním či přerušením činnosti poštovních služeb. Může se stát, že z naléhavých rodinných, zdravotních či pracovních důvodů nebo z jiných důvodů, které nelze ovlivnit, nemůžete navštívit zápas, pro který jste si zakoupili vstupenku. V tom případě je možné nabídnout vstupenku členu rodiny či blízké osobě, maximálně však za skutečnou hodnotu vstupenky a jakýkoli další poplatek, který jste za ni zaplatili. Nesete zodpovědnost za osobu, pro kterou vstupenku zakupujete, nebo na kterou vstupenku převádíte. Na požádání musíte organizátorům Eura 2008 poskytnout veškeré údaje o skutečném návštěvníku, včetně jména a adresy. V případě nesplnění této povinnosti budou příslušné vstupenky zrušeny.

5 04 Informujte se o existenci jednotného čísla tísňového volání 112 V rámci EU existuje jednotné číslo tísňového volání 112 fungující ve všech jazycích v kterémkoli členském státě a ve Švýcarsku. Prostřednictvím tohoto čísla budete ve spojení s policií, hasiči, záchrannou službou a dalšími pohotovostními službami.

6 05 Zkontrolujte si zdravotní pojištění zdravotní kartu EU Jako občan EU máte právo na zdravotní péči zdarma či na proplacení výdajů za tuto péči v kterémkoli členském státě a ve Švýcarsku. V závislosti na politice země, kterou navštívíte, můžete mít povinnost zaplatit za tyto služby na místě a poté můžete požádat o proplacení výloh. Proto si schovávejte všechny předpisy a účty za léky! Ujistěte se, že vlastníte evropskou kartu zdravotního pojištění (EHIC), se kterou se v případě potřeby budete moci snadněji dovolávat zdravotního ošetření. Před odjezdem požádejte o tuto kartu u své zdravotní pojišťovny. Počítejte s tím, že tato zdravotní karta Vám poskytuje pouze základní pojištění. Možná budete mít zájem o připojištění na další nepředvídatelné výdaje, jako je letecký převoz do vlasti v případě nehody. Informujte se u organizace, se kterou jste si sjednali cestovní pojištění, co všechno pojištění zahrnuje. SCHOVÁVEJTE SI VŠECHNY LÉKAŘSKÉ PŘEDPISY A ÚČTY ZA LÉKY

7 06 Informujte se, jakým způsobem se lze dovolávat práv cestujících v letecké dopravě EU dává cestujícím v letecké dopravě práva na náhradu, která patří k nejpřísnějším na světě. Letecké společnosti Vám musejí poskytnout okamžitou pomoc, pokud je zpoždění delší než několik hodin, pokud je Váš let zrušen bez předchozího upozornění či v případě, že je Vám odepřen nástup na palubu z důvodu přeplnění letadla. Letecká společnost musí vydávat písemné oznámení vysvětlující práva cestujících! Požádejte leteckou společnost o tyto informace! Pokud tuto povinnost nesplní, kontaktujte své evropské spotřebitelské centrum. A ujistěte se, že při cestování u sebe máte platný cestovní doklad! Pokud jde o zpožděná zavazadla, schovávejte si všechny účty. Okamžitě můžete požadovat úhradu nákladů za nezbytné potřeby (jako jsou toaletní potřeby). Po 21 dnech je zavazadlo považované za ztracené a Vy můžete požadovat náhradu za ztrátu zavazadla a jeho obsah. Požádejte leteckou společnost o tzv. Passenger Irregularity Report (zprávu cestujícího o nesprávném postupu), který ihned po vyplnění zašlete letecké společnosti spolu s oficiálním dopisem obsahujícím stížnost. Práva cestujících v železniční dopravě zatím nejsou v rámci legislativy EU specificky vymezená, nicméně evropské železniční společnosti podepsaly dohodu o dodržování několika klíčových práv v případě potíží při cestování do zahraničí. Pokud je Váš vlak zpožděn, máte nárok na vrácení peněz až do výše 20 % ceny jízdenky v závislosti na délce zpoždění a ceně Vaší jízdenky. Pokud zmeškáte vlakové spojení z důvodu zpoždění prvního vlaku, železniční společnost by Vám měla pomoci zajistit možnost pokračovat v cestě jiným vlakem nebo Vám zaplatit ubytování v případě, že další spojení je až následující den. Vždy se u železniční společnosti informujte o svých právech! Pro více informací viz nebo kontaktujte své evropské spotřebitelské centrum. POŽÁDEJTE LETECKOU SPOLEČNOST, ABY VÁM SDĚLILA VAŠE PRÁVA JE TO JEJÍ POVINNOST!

8 07 Využijte zlevněných poplatků za roaming Zjistěte si, kdo nabízí nejlepší ceny roamingu! Před odjezdem se ujistěte, že můžete využívat mezinárodní roaming. Jinak Váš telefon nebude v zahraničí fungovat! Díky pravidlům EU nemohou poplatky za telefon při cestování do zahraničí překročit 49 eurocentů za minutu volání a 24 eurocentů za příchozí hovory (bez DPH). Toto jsou horní hranice eurotarifů v rámci EU nemůžete platit více! V rámci cen pod těmito tarify však mohou společnosti volně soutěžit. Na internetových stránkách věnovaných roamingu v EU zjistíte, které společnosti poskytují nejlepší nabídky roamingu. Na stránkách naleznete srovnání všech tarifů a můžete tak vyhledat nejlepší nabídky. V každém případě při prvním zapnutí telefonu v jiném státě EU byste měli obdržet SMS s informací o tarifech vztahujících se na Váš roaming. Tuto zprávu si pozorně přečtěte a bezpečně uložte, abyste měli jasnou představu o tom, kolik platíte za odchozí a příchozí hovory. Limity eurotarifů jsou platné v Rakousku. Neplatí však ve Švýcarsku (které není součástí EU). Před odjezdem do Švýcarska se ujistěte, že znáte roamingové tarify, které Váš operátor nabízí v této zemi. Dejte si pozor na datový roaming, služby spojené se SMS, poplatky za přístup k u a na internet v zahraničí. EU vybízí největší telefonní společnosti, aby snížili své ceny za tyto služby, přesto však v tuto chvíli neexistuje žádná právní úprava těchto služeb. Vezměte v potaz, že SMS a datové služby mohou být v zahraničí mnohem dražší než v tuzemsku. Proto se u svého operátora před odjezdem informujte o tarifech! Ujistěte se, že nebudete platit za přijímání SMS. Budete však platit za připojení k internetu a k u a tyto služby mohou být velice drahé! Více informací naleznete na internetových stránkách věnovaných roamingu v EU nebo na evropské infolince.

9 08 Vezměte na vědomí, že všude v EU platí dvouletá záruka EU dává spotřebitelům jedinečná spotřebitelská práva ve všech členských státech. Jakýkoli spotřebitel může prodejci vrátit vadné zboží dva roky po jeho zakoupení v jakémkoli státě EU. Máte právo na opravu či výměnu vadného zboží a v případě nesplnění této povinnosti můžete výrobek vrátit a požadovat peníze zpět. Výrobci se často dovolávají toho, že nabízejí pouze dvanáctiměsíční záruku, ale legislativa EU stanoví jiné podmínky a spotřebitelé by se měli dovolávat svých práv. Schovávejte si všechny účty! V případě problémů Vám to ulehčí život. Stěžujte si u prodejce ihned, jakmile se objeví závada. Nezapomínejte na to, že evropské spotřebitelské centrum slouží k tomu, aby Vám pomohlo vyřídit stížnosti v jiných členských státech EU.

10 09 Pokud řídíte v zahraničí, naučte se pravidla silničního provozu Váš evropský řidičský průkaz je uznáván po celé EU. Řidičské průkazy vydávané v některém ze států EU jsou platné v jakémkoli členském státě a ve Švýcarsku. Vaše základní pojištění vozidla je platné kdekoli v rámci EU a ve Švýcarsku. Ze zákona automaticky vzniká odpovědnost ve vztahu ke třetím osobám. Máte-li v tuzemsku sdružené pojištění, ujistěte se, že se vztahuje na používání vozidla v dalších zemích. Před odjezdem požádejte svou pojišťovnu o formulář Evropského prohlášení o škodě, díky kterému budete moci rychleji a snadněji učinit prohlášení v případě nehody v jiné zemi. Pokud si pronajímáte vozidlo, pečlivě si prostudujte smlouvu. Pravidla EU zakazují agenturám zahrnovat do nájemních smluv nepřiměřené podmínky nebo skryté poplatky. Ve chvíli, kdy vozidlo vracíte, zkontrolujte ho spolu s pracovníkem agentury a zkontrolujte si účet, zejména neočekávané či dodatečné poplatky. Příliš často nacházejí spotřebitelé nepříjemná překvapení na svých kreditních účtech až po návratů domů. Legislativa EU stanovuje povinnost používat na předních a zadních sedadlech pásy. Stejná pravidla platí ve Švýcarsku. Pokud máte v úmyslu využít rakouské silnice pro motorová vozidla a dálnice, nezapomeňte si zakoupit dálniční průkaz nebo Vignette (známku), kterou je třeba nalepit na okno auta před přejezdem hranic! Tyto známky je možné zakoupit u jakékoli benzinové stanice poblíž hranic. Pokud známku nemáte, riskujete, že v Rakousku zaplatíte vysoké pokuty až do výše 3000 EUR. Také ve Švýcarsku se platí poplatek za použití silnic. Za jízdu po silnicích první a druhé třídy bez platné švýcarské silniční známky můžete dostat pokutu až ve výši 100 CHF. POKUD ŘÍDÍTE V ZAHRANIČÍ, VŽDY S SEBOU MĚJTE ŘIDIČSKÝ PRŮKAZ SCHOVEJTE SI PODEPSANOU KOPII VAŠÍ SMLOUVY O PRONÁJMU VOZIDLA

11 10 Odcizené zboží okamžitě nahlaste Pokud Vám bude odcizeno zboží, nahlaste krádež na místní policejní stanici. Požádejte o kopii policejního protokolu, který budete potřebovat kvůli pojištění. Okamžitě si zablokujte ztracenou či ukradenou platební kartu. Každá banka má mezinárodní číslo pro zablokování karet uložte si toto číslo do telefonu, abyste ho měli v zahraničí k dispozici. Pokud ztratíte pas nebo občanský průkaz, okamžitě o tom informujte Váš konzulát či ambasádu, kde zruší starý a vystaví Vám nový cestovní doklad. Pro další informace se obraťte na infolinku. Stěžujte si!! Máte-li problémy při dovolávání se některého z výše uvedených práv, měli byste si stěžovat! Pokud nevíte, kde si můžete stěžovat, kontaktujte své evropské spotřebitelské centrum nebo volejte infolinku pro spotřebitele EU, kde Vám poradí, kam se máte obrátit.

Právní úprava. Ochrana spotřebitele

Právní úprava. Ochrana spotřebitele Ochrana spotřebitele JUDr. Tomáš Pezl Jedná se o sdílenou pravomoc Unie (čl. 4 odst. 2 písm. g) SFEU) Průřez mezi právem veřejným a soukromým Primární právní úprava je velmi kusá Závazek na respektování

Více

UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU. Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU

UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU. Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU UZAVŘENÍ VZDUŠNÉHO PROSTORU Praktické rady pro cestující, kteří měli problémy v důsledku uzavření letišť v EU Uzavření vzdušného prostoru způsobilo v celé Evropě turistům a lidem cestujícím ze služebních

Více

Právní úprava. Ochrana spotřebitele JUDr. Tomáš Pezl

Právní úprava. Ochrana spotřebitele JUDr. Tomáš Pezl Ochrana spotřebitele JUDr. Tomáš Pezl Jedná se o sdílenou pravomoc Unie (čl. 4 odst. 2 písm. g) SFEU) Průřez mezi právem veřejným a soukromým Primární právní úprava je velmi kusá Závazek na respektování

Více

DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU

DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU DOVOZ A VÝVOZ ZBOŽÍ V EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Dovoz a vývoz zboží v EU V této kapitole se dozvíte: Jaké zboží si můžete zakoupit v zemích EU. Zda je nutný cestovní pas EU pro domácí zvířátka,

Více

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment

Kontrolní seznam před odjezdem. Supporting European Mobility for Employment Supporting European Mobility for Employment Kontrolní seznam před odjezdem Tento projekt byl realizován za finanční podpory Evropské unie. Za obsah publikací (sdělení) odpovídá výlučně autor. Publikace

Více

NE ANO (jméno pojišťovny) :

NE ANO (jméno pojišťovny) : Rodinné cestovní pojištění Od 1. května 2009 nelze toto pojištění sjednat. Avšak pro klienty, kteří si sjednali pojištění do 30. dubna 2009, toto pojištění nadále trvá a je platné beze změn. S Rodinným

Více

Plánovaná zdravotní péče v Evropě pro občany lothianského regionu

Plánovaná zdravotní péče v Evropě pro občany lothianského regionu Plánovaná zdravotní péče v Evropě pro občany lothianského regionu Úvod Tento leták vysvětluje, na jakou finanční náhradu můžete mít nárok, jestliže máte trvalé bydliště v lothianském regionu (správní oblasti

Více

PRÁVA CESTUJÍCÍCH V LETECKÉ DOPRAVĚ FORMULÁŘ EU PRO STÍŽNOSTI

PRÁVA CESTUJÍCÍCH V LETECKÉ DOPRAVĚ FORMULÁŘ EU PRO STÍŽNOSTI PRÁVA CESTUJÍCÍCH V LETECKÉ DOPRAVĚ FORMULÁŘ EU PRO STÍŽNOSTI TENTO FORMULÁŘ LZE POUŽÍT PRO ÚČELY PODÁNÍ STÍŽNOSTI U LETECKÉ SPOLEČNOSTI A/NEBO VNITROSTÁTNÍHO ORGÁNU ZODPOVĚDNÉHO ZA PROSAZOVÁNÍ PRÁVNÍCH

Více

pro pojištění účastníků zahraničních zájezdů (smlouva typu 721)

pro pojištění účastníků zahraničních zájezdů (smlouva typu 721) Rozsah Limity Cena ROZSAH POJIŠTĚNÍ A LIMITY POJISTNÉHO PLNĚNÍ pro pojištění účastníků zahraničních zájezdů (smlouva typu 721) Balíček pojištění A 25 nebo A 75 - komplexní pojistná ochrana 1. pojištění

Více

Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2. Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců

Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov PRAHA 2. Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců Univerzita Karlova Přírodovědecká fakulta Albertov 6 128 43 PRAHA 2 Opatření děkana č. 18/2017 k pracovním cestám zaměstnanců OBSAH Čl. 1 Předmět úpravy 3 Čl. 2 Pojmy 3 Čl. 3 Obecná ustanovení 3 Čl. 4

Více

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Nařízení (EU) č. 181/2011 (dále jen nařízení") vstoupilo v platnost dne 1. března 2013. Toto nařízení stanoví minimální soubor práv cestujících

Více

Ceník služeb Šlágr Mobil platný od

Ceník služeb Šlágr Mobil platný od Ceník služeb Šlágr Mobil platný od 1. 5. 2016 CENY TARIFŮ... 2 VOLÁNÍ... 2 SMS, MMS... 2 INTERNET V MOBILU V ČR... 2 SPECIÁLNÍ ŠLÁGR SLUŽBY... 3 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... 3 ROAMING... 4 TARIFIKACE ROAMING...

Více

Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let

Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let Era osobní účet Příručka pro klienty, kteří dovršili 18 let Co se na vašem účtu mění Způsob podepisování Nyní už všechny dokumenty podepisujete pouze vy. Platební karta Týdenní limit pro výběry z bankomatů

Více

Rodinné cestovní pojištění. Bez obav při zahraničních cestách. www.citibank.cz

Rodinné cestovní pojištění. Bez obav při zahraničních cestách. www.citibank.cz Rodinné cestovní pojištění Bez obav při zahraničních cestách www.citibank.cz VÝŇATEK Z PRAVIDEL CESTOVNÍHO POJIŠTĚNÍ KDO JE POJIŠTĚN Cestovní pojištění se vztahuje na držitele Citi ČSA kreditní karty,

Více

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích UKRAJINA Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích Jízda na pravé straně. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s ustanoveními Úmluvy o silničním provozu z roku 1968. Přednosti Předpisy

Více

POJIŠTĚNÍ K PLATEBNÍM KARTÁM

POJIŠTĚNÍ K PLATEBNÍM KARTÁM POJIŠTĚNÍ K PLATEBNÍM KARTÁM Cestovní pojištění... 2 Platnost pojištění... 2 Kdo je pojištěn... 2 Aktivace pojištění... 2 Úhradou nákladů na cestu se rozumí:... 2 Cestovní pojištění k platebním kartám

Více

Průvodce cestovním pojištěním

Průvodce cestovním pojištěním Průvodce cestovním pojištěním PROČ je VÝHODNÉ uzavřít cestovní pojištění v Union pojišťovně? Protože jsme ODBORNÍKY na cestovní pojištění Union pojišťovna je uznávaným specialistou na cestovní pojištění,

Více

Dovolte nám, abychom Vás uvedli do světa jedinečné platební karty od Komerční banky PLATINUM.

Dovolte nám, abychom Vás uvedli do světa jedinečné platební karty od Komerční banky PLATINUM. Dovolte nám, abychom Vás uvedli do světa jedinečné platební karty od Komerční banky PLATINUM. Prestižní karta PLATINUM se stane Vaším nepostradatelným společníkem. Poskytne Vám maximální komfort v osobním

Více

Zdraví: přípravy na dovolenou cestujete vždy s evropským průkazem zdravotního pojištění (EPZP)?

Zdraví: přípravy na dovolenou cestujete vždy s evropským průkazem zdravotního pojištění (EPZP)? MEMO/11/406 V Bruselu dne 16. června 2011 Zdraví: přípravy na dovolenou cestujete vždy s evropským průkazem zdravotního pojištění (EPZP)? O dovolené...čekej i nečekané. Plánujete cestu po Evropské unii

Více

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil

Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil Nápověda pro efektivní užívání služeb První Mobil 1 Obsah Užitečné informace... 3 Získání SIM s novým číslem... 3 Získání SIM se svým současným číslem... 3 Aktivace SIM... 3 ČVOP... 4 Jak získat ČVOP...

Více

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 2 DATOVÉ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 2 DATOVÉ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 2 DATOVÉ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... 4 Roamingové

Více

ZÁKLADNÍ POLOŽKY... 2 VOLÁNÍ... 2 SMS, MMS... 3 INTERNET V TABLETU NEBO NOTEBOOKU (DATOVÉ TARIFY)... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... 4 ROAMING...

ZÁKLADNÍ POLOŽKY... 2 VOLÁNÍ... 2 SMS, MMS... 3 INTERNET V TABLETU NEBO NOTEBOOKU (DATOVÉ TARIFY)... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... 4 ROAMING... ZÁKLADNÍ POLOŽKY... 2 VOLÁNÍ... 2 SMS, MMS... 3 INTERNET V TABLETU NEBO NOTEBOOKU (DATOVÉ TARIFY)... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... 4 ROAMING... 5 DATOVÉ BALÍČKY V ROAMINGU... 5 TARIFIKACE ROAMING... 5

Více

Práce s rezervacemi Expedia Collect

Práce s rezervacemi Expedia Collect Spolupráce se společností Expedia Práce s rezervacemi Expedia Collect Expedia Virtual Card Obsah Proces při rezervaci Expedia Collect 3 Expedia Virtual Card 4 Změny rezervace 6 Podpora 7 2 Proces při rezervaci

Více

ZÁKLADNÍ POLOŽKY... 2 VOLÁNÍ... 2 SMS, MMS... 2 INTERNET V MOBILU V ČR... 3 INTERNET V TABLETU NEBO NOTEBOOKU (DATOVÉ TARIFY)...

ZÁKLADNÍ POLOŽKY... 2 VOLÁNÍ... 2 SMS, MMS... 2 INTERNET V MOBILU V ČR... 3 INTERNET V TABLETU NEBO NOTEBOOKU (DATOVÉ TARIFY)... ZÁKLADNÍ POLOŽKY... 2 VOLÁNÍ... 2 SMS, MMS... 2 INTERNET V MOBILU V ČR... 3 INTERNET V TABLETU NEBO NOTEBOOKU (DATOVÉ TARIFY)... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA...

Více

INFORMACE K CESTOVNÍMU POJIŠTĚNÍ PRO KLIENTY CK I-TRAVEL s.r.o.

INFORMACE K CESTOVNÍMU POJIŠTĚNÍ PRO KLIENTY CK I-TRAVEL s.r.o. INFORMACE K CESTOVNÍMU POJIŠTĚNÍ PRO KLIENTY CK I-TRAVEL s.r.o. Cestovní pojištění TRAVEL GUARD zajišťujeme ve spolupráci s AIG pojišťovnou. S pojištěním TRAVEL GUARD garantujeme zajištění Vaší bezstarostné

Více

Finanční produkty a jejich využití v postproduktivním věku

Finanční produkty a jejich využití v postproduktivním věku Finanční produkty a jejich využití v postproduktivním věku Ing. Petr Šafránek Asociace finančních zprostředkovatelů a finančních poradců České republiky www.afiz.cz Listopad 2013 1 Finanční produkty lze

Více

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových

Více

Ochrana spotřebitele v EU: trvejte na svých právech. 2007 ESC při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR

Ochrana spotřebitele v EU: trvejte na svých právech. 2007 ESC při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR Ochrana spotřebitele v EU: trvejte na svých právech 2007 ESC při Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR Kdo je ESC Evropské spotřebitelské centrum (ESC) pro ČR poskytuje služby umožňující spotřebiteli lépe

Více

Ceník služeb Šlágr Mobil platný od

Ceník služeb Šlágr Mobil platný od Ceník služeb Šlágr Mobil platný od 15. 5. 2019 CENY TARIFŮ PoLožky Šlágr Volání Šlágr Super volání Šlágr Stříbrné volání Šlágr Zlaté volání Cena tarifu (měsíčně) 25 Kč 195 Kč 255 Kč 625 Kč VOLÁNÍ V ČR

Více

Ceník platný od

Ceník platný od Ceník platný od 1.8.2013 Obsah: Aktuálně nabízené tarify Roamingové služby Další poplatky TARIF START 100 200 Měsíční paušál 0 Kč * 100 Kč 200 Kč SIM karta (jednorázový poplatek za SIM) 100 Kč 100 Kč 100

Více

Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace motocyklového sportu AČR

Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace motocyklového sportu AČR Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace motocyklového sportu AČR Pro rok 2015 zůstávají v platnosti exklusivní podmínky úrazového pojištění pro držitele licence Federace motocyklového

Více

Spotřebitelské úvěry. určeny na nepodnikatelské účely, např.:

Spotřebitelské úvěry. určeny na nepodnikatelské účely, např.: Spotřebitelské úvěry určeny na nepodnikatelské účely, např.: nákup spotřebního zboží nákup automobilů vybavení domácnosti opravy střechy splacení závazků mezi občany (vypořádání mezi dědici či manželi,

Více

ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy

ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy balík pojištění A25/ A50/ A75 6. písm. b) c) ubytování a stravování pojištěného v zahraničí v případě,

Více

Ceník platný od Všechny ceny uvedeny s DPH. Ceník. platný od TERMS a.s.

Ceník platný od Všechny ceny uvedeny s DPH. Ceník. platný od TERMS a.s. Ceník platný od 1.12.2014 Obsah: Aktuálně nabízené tarify Volání Roamingové služby Data Další poplatky Služby nabízené do 3.11.2013 Služby nabízené do 31.5.2014 Služby nabízené do 30.11.2014 Ceník platný

Více

Evropský hospodářský a sociální výbor. PŘEDSEDNICTVO 536. schůze 29. května 2007 PRO INFORMACI

Evropský hospodářský a sociální výbor. PŘEDSEDNICTVO 536. schůze 29. května 2007 PRO INFORMACI Evropský hospodářský a sociální výbor Bod 7 a) PŘEDSEDNICTVO 536. schůze 29. května 2007 Věc: Bod 7 a) programu jednání Pomoc členům/zdravotní a sociální služby - pojištění PRO INFORMACI Účelem této zprávy

Více

Při nepříjemné ztrátě získáte naši plnou podporu

Při nepříjemné ztrátě získáte naši plnou podporu Pojištění karty a osobních věcí Při nepříjemné ztrátě získáte naši plnou podporu pro zneužití karty a ztrátu nebo odcizení vašich věcí nové věci až do 30 000 Kč nebo 50 000 Kč jednoduché sjednání Bojíte

Více

DOKLADY PRO CESTOVÁNÍ V EU

DOKLADY PRO CESTOVÁNÍ V EU DOKLADY PRO CESTOVÁNÍ V EU 2010 Ing. Andrea Sikorová, Ph.D. 1 Doklady pro cestování v EU V této kapitole se dozvíte: Zda budete ke svému cestování po EU potřebovat cestovní pas. Přehled států s bezvízovým

Více

Balíček týkající se dodržování předpisů PŘÍLOHY NÁVRHU NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY,

Balíček týkající se dodržování předpisů PŘÍLOHY NÁVRHU NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 2.5.2017 COM(2017) 256 final ANNEXES 1 to 3 Balíček týkající se dodržování předpisů PŘÍLOHY NÁVRHU NAŘÍZENÍ EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY, kterým se zřizuje jednotná digitální

Více

Ceník platný od Všechny ceny uvedeny s DPH. Ceník. platný od TERMS a.s.

Ceník platný od Všechny ceny uvedeny s DPH. Ceník. platný od TERMS a.s. Ceník platný od 1.4.2015 Obsah: Aktuálně nabízené tarify Volání Roamingové služby Data Další poplatky Služby nabízené do 3.11.2013 Služby nabízené do 31.5.2014 Služby nabízené do 30.11.2014 Služby nabízené

Více

Evropa / mimo Evropu / Svět. Evropa / Slovenská republika. Evropa. územní platnost balík pojištění A30 / A60 / A90 B C. pojištění

Evropa / mimo Evropu / Svět. Evropa / Slovenská republika. Evropa. územní platnost balík pojištění A30 / A60 / A90 B C. pojištění PRÍLOHA Rozsah pojištění a výše pojistného krytí cestovního pojištění pro účastníky zájezdů platná od 01.11.2015 A. Typ pojištění Cestovní pojištění pro účastníky zájezdů, Pojištění účastníků zahraničních

Více

Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového sportu AČR

Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového sportu AČR Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového sportu AČR Pro rok 2014 se podařilo vyjednat exklusivní podmínky úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU Příloha č. 6 k zákonu č. 45/ Sb. FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo (*) CreditPortal,a.s

Více

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 2 DATOVÉ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 2 DATOVÉ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 2 DATOVÉ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... 4 Roamingové

Více

5.2 Tuzemské stravné při zahraniční pracovní cestě Krácení stravného Nekrácení stravného Zahraniční stravné

5.2 Tuzemské stravné při zahraniční pracovní cestě Krácení stravného Nekrácení stravného Zahraniční stravné Obsah Úvodní slovo autora 13 Použité zkratky 14 Účty použité v příkladech 15 1. Komu a kdy se cestovní náhrady poskytují 16 1.1 Zaměstnanci a osoby, které se za zaměstnance považují 21 1.2 Úhrada cestovních

Více

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. CreditPortal,a.s.

FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. CreditPortal,a.s. Příloha č. 6 k zákonu č. 145/2010 Sb. FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo (*) CreditPortal,a.s

Více

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9. Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Škola: Střední škola obchodní, České Budějovice, Husova 9 Projekt MŠMT ČR: Číslo projektu: Název projektu školy: Šablona III/2: EU PENÍZE ŠKOLÁM CZ.1.07/1.5.00/34.0536 Výuka s ICT na SŠ obchodní České

Více

Cestovní pojištění k Osobnímu účtu České spořitelny

Cestovní pojištění k Osobnímu účtu České spořitelny Cestovní pojištění k Osobnímu účtu České spořitelny Cestovní pojištění Cestovní pojištění je volitelnou součástí Osobního účtu České spořitelny a pomůže klientům řešit nepříjemné situace spojené s cestou

Více

Ceník pro Firemní zákazníky

Ceník pro Firemní zákazníky Ceník pro Firemní zákazníky platný od 15.1.2014 Obsah: Aktuálně nabízené tarify Roamingové služby Další poplatky TARIF Měsíční paušál SIM karta (jednorázový poplatek za SIM) Nové telefonní číslo Přenos

Více

Běžný účet CZK, EUR, USD. Vedení účtu v CZK pro fyzické osoby podnikatele (měsíčně) 99 Kč Vedení účtu v CZK pro právnické osoby (měsíčně) 149 Kč

Běžný účet CZK, EUR, USD. Vedení účtu v CZK pro fyzické osoby podnikatele (měsíčně) 99 Kč Vedení účtu v CZK pro právnické osoby (měsíčně) 149 Kč Sazebník poplatků FYZICKÉ OSOBY PODNIKATELÉ A PRÁVNICKÉ OSOBY Platný od 01.06.2014 Běžný účet CZK, EUR, USD Vedení účtu v CZK pro fyzické osoby podnikatele (měsíčně) 99 Kč Vedení účtu v CZK pro právnické

Více

Ceník Služeb platný od 15. 3. 2015, Všechny cenu jsou uvedeny s DPH

Ceník Služeb platný od 15. 3. 2015, Všechny cenu jsou uvedeny s DPH Ceník Služeb platný od 15. 3. 2015, Všechny cenu jsou uvedeny s DPH Základní platby SIM Karta (jednorázový poplatek za SIM) Nové telefonní číslo Přenos telefonní čísla (jednorázový poplatek) zdarma zdarma

Více

Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového sportu AČR

Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového sportu AČR Nabídka úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového sportu AČR Pro rok 2015 zůstávají v platnosti exklusivní podmínky úrazového pojištění pro držitele licence Federace automobilového

Více

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 4 DATOVÉ TARIFY...

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 4 DATOVÉ TARIFY... Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 4 DATOVÉ TARIFY... 4 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ

Více

Obsah. 2.8 Více pracovních cest v jednom dni... 76 3. Náhrada jízdních výdajů... 81 3.1 Veřejná hromadná doprava... 82

Obsah. 2.8 Více pracovních cest v jednom dni... 76 3. Náhrada jízdních výdajů... 81 3.1 Veřejná hromadná doprava... 82 Obsah Úvodní slovo autora... 12 Použité zkratky... 13 1. Komu a kdy se cestovní náhrady poskytují... 14 1.1 Zaměstnanci a osoby, které se za zaměstnance považují... 19 1.2 Úhrada cestovních výdajů jiným

Více

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1

Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Shrnutí práv cestujících v autobusové a autokarové dopravě 1 Nařízení (EU) č. 181/2011 (dále jen nařízení ) vstoupilo v platnost dne 1. března 2013. Toto nařízení stanoví minimální soubor práv cestujících

Více

INFORMACE TRVALE PŘÍSTUPNÉ SPOTŘEBITELI podle 92 zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru

INFORMACE TRVALE PŘÍSTUPNÉ SPOTŘEBITELI podle 92 zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru INFORMACE TRVALE PŘÍSTUPNÉ SPOTŘEBITELI podle 92 zákona č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru Kdo jsme (poskytovatel úvěru)? Česká spořitelna, a.s., se sídlem Praha 4, Olbrachtova 1929/62, PSČ 140 00,

Více

PŘÍLOHY. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY

PŘÍLOHY. návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY EVROPSKÁ KOMISE V Bruselu dne 11.4.2018 COM(2018) 184 final ANNEXES 1 to 2 PŘÍLOHY návrhu SMĚRNICE EVROPSKÉHO PARLAMENTU A RADY o zástupných žalobách na ochranu kolektivních zájmů spotřebitelů a o zrušení

Více

K uzavírání smluv nedochází prostřednictvím zprostředkovatelů.

K uzavírání smluv nedochází prostřednictvím zprostředkovatelů. Formulář pro standardní informace o spotřebitelském úvěru (pro všechny varianty poskytovaných zápůjček Novacredit) 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní

Více

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB...

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... 4 Roamingové služby... 5 EU a

Více

Informace k pojištění platebních karet

Informace k pojištění platebních karet Informace k pojištění platebních karet Účinné od 1. 1. 2014 I. Úvodní ustanovení 1. Tyto informace jsou určeny držitelům debetních nebo kreditních karet (pro všechny typy karet je v těchto informacích

Více

Lékařské ošetření v Evropě. Na co musím dávat pozor?

Lékařské ošetření v Evropě. Na co musím dávat pozor? Lékařské ošetření v Evropě Na co musím dávat pozor? Úvod Od doby, kdy byly zrušeny hranice a se zavedením Eura, jsou nám evropští sousedé 1 mnohem blíže než dříve. Více a více lidí z pohraničních oblastí

Více

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen.

Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Záruka mobility. e-vozy Volkswagen. Asistence v tuzemsku bezplatná telefonní linka 800 123 000 nebo 261 104 363 Asistence v zahraničí +420 261 104 363 Záruka mobility pro nové čistě elektrické osobní vozy

Více

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o.

Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. Obchodní podmínky on-line prodeje společnosti LAUFEN CZ s.r.o. www.laufen-cleanet.com je internetový obchod provozovaný společností LAUFEN CZ s.r.o., IČ: 257 58 691, se sídlem Praha, V Tůních 3/1637, PSČ

Více

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru

Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU. 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Příloha č. 1 Smlouvy FORMULÁŘ PRO STANDARDNÍ INFORMACE O SPOTŘEBITELSKÉM ÚVĚRU 1. Údaje o věřiteli/zprostředkovateli spotřebitelského úvěru Věřitel Adresa Telefonní číslo E-mailová adresa Adresa internetových

Více

Informace o základním platebním účtu v české měně

Informace o základním platebním účtu v české měně Informace o základním platebním účtu v české měně 1. POSTUP PŘI ZŘÍZENÍ ZÁKLADNÍHO PLATEBNÍHO ÚČTU 1.1. Zřízení základního platebního účtu WSPK zřizuje základní platební účet v české měně spotřebitelům,

Více

1. Vyplnění formuláře žádosti o úvěr Rekapitulace a odeslání žádosti k posouzení Výsledek posouzení a smluvní dokumentace...

1. Vyplnění formuláře žádosti o úvěr Rekapitulace a odeslání žádosti k posouzení Výsledek posouzení a smluvní dokumentace... HELLO NÁKUPY GRAFICKÝ Obsah 1. Vyplnění formuláře žádosti o úvěr... 2 2. Rekapitulace a odeslání žádosti k posouzení... 11 3. Výsledek posouzení a smluvní dokumentace... 14 1 1. Vyplnění formuláře žádosti

Více

Seznam: Časté výrazy:

Seznam: Časté výrazy: Seznam: 1. Vydání OBU (dobíjecí PRE-PAY) 2. Vrácení OBU (dobíjecí PRE-PAY) 3. Výměna OBU (nefunkční za funkční) 4. Vydání předregistrované OBU (ke sjednané smlouvě POST-PAY) 5. Doplacení mýtného 6. Výpis

Více

PLATBY KARTOU NA INTERNETU

PLATBY KARTOU NA INTERNETU PLATBY KARTOU NA INTERNETU Chcete rychle, pohodlně a bezpečně nakupovat z pohodlí domova či kanceláře? Není nic jednoduššího, než nakupovat přes internet kartou. Karta šetří Váš čas i peníze S kartou můžete

Více

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ I. pojištění pro ÚČASTNÍKY ZAHRANIČNÍCH ZÁJEZDŮ (typ 721) 1. Rozsah pojištění a výše pojistného krytí pojištění Evropa / mimo Evropu / územní platnost Svět balík

Více

KALKULACE. 191 200,00 Kč HAVARIJNÍ POJIŠTĚNÍ POVINNÉ RUČENÍ

KALKULACE. 191 200,00 Kč HAVARIJNÍ POJIŠTĚNÍ POVINNÉ RUČENÍ KALKULACE s Autoleasing, a.s. HAVEX-auto s.r.o.-vrchlabí OV Centrála společnosti: Kontaktní osoba: Lukáš Zámečník Budějovická 1518/13B, 140 00 Praha 4 Na Bělidle 503, 543 01 Vrchlabí 1 Telefon: 956785111

Více

PRŮVODCE SVĚTEM DEBETNÍCH PLATEBNÍCH KARET

PRŮVODCE SVĚTEM DEBETNÍCH PLATEBNÍCH KARET PRŮVODCE SVĚTEM DEBETNÍCH PLATEBNÍCH KARET www.gemoney.cz zákaznická linka: 224 443 636 Podle Vašich představ 082012 GE Money Bank, a.s., Vyskočilova 1422/1a, 140 28 Praha 4-Michle, zapsáno u MS v Praze,

Více

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem

8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem 8 rad, jak se nenechat napálit e-shopem Nákup Vánočních dárků přes internet bezesporu přináší spoustu výhod. Můžete nakupovat z pohodlí domova, mít na sobě třeba pyžamo, nemusíte čekat ve frontách, zboží

Více

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ I. pojištění pro ÚČASTNÍKY ZAHRANIČNÍCH ZÁJEZDŮ (typ 721) 1. Rozsah pojištění a výše pojistného krytí pojištění Evropa / mimo Evropu / územní platnost Svět A30

Více

Seriál o Schengenu na stránkách týdeníku Veřejná správa. ČR v Schengenu: Cestování po Evropě volnou cestou

Seriál o Schengenu na stránkách týdeníku Veřejná správa. ČR v Schengenu: Cestování po Evropě volnou cestou Díl XII. vyšlo 12.12.2007 (č. 0) ČR v Schengenu: Cestování po Evropě volnou cestou Českou republiku dělí od vstupu do schengenského prostoru několik posledních dní. Již před Vánocemi bude možné překračovat

Více

10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy

10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 22/2017 10. listopadu 2017 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 042/22/2017

Více

Postup zdravotní asistence

Postup zdravotní asistence Postup zdravotní asistence E.ON Zdraví Jak fungují naše zdravotní služby Lékař na telefonu... Nadstandard a kompenzace za dlouhodobý pobyt ve zdravotnickém zařízení... Doprava do zdravotnického zařízení

Více

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 4 DATOVÉ TARIFY...

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 4 DATOVÉ TARIFY... Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 4 DATOVÉ TARIFY... 4 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ

Více

Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel

Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel Tarif společnosti RegioJet a.s. pro železniční přepravu cestujících a zavazadel Schváleno dne 28. 11. 2018 Článek I, Základní ustanovení 1. Tarif dopravce se řídí platným výměrem Ministerstva financí ČR.

Více

Mezinárodní služby... 9 ZÁKLADNÍ CENY Prémiové a jiné služby PRÉMIOVÉ SMS A DMS PŘÍSTUPOVÉ SMS VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA...

Mezinárodní služby... 9 ZÁKLADNÍ CENY Prémiové a jiné služby PRÉMIOVÉ SMS A DMS PŘÍSTUPOVÉ SMS VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ ČÍSLA... Služby v ČR... 3 Základní tarify NA MÍRU, NA DATOVÁNÍ, NA POHODU a RODINA... 3 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 3 BALÍČKY VOLÁNÍ... 4 BALÍČKY SMS... 4 DATOVÉ BALÍČKY... 5 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 5 TECHNICKÉ PARAMETRY

Více

Ceník pro úsek Privátní bankovnictví - depozitní produkty a služby Právnické osoby

Ceník pro úsek Privátní bankovnictví - depozitní produkty a služby Právnické osoby Ceník pro úsek Privátní bankovnictví - depozitní produkty a služby Právnické osoby platný od 1. 1. 2019 1. SAZEBNÍK POPLATKŮ KORUNOVÝ BĚŽNÝ ÚČET MODRÉ KONTO Modré konto je poskytováno pro fyzické osoby

Více

Ceník pro Osobní účet České spořitelny II

Ceník pro Osobní účet České spořitelny II ÚČTY infolinka 800 207 207 www.csas.cz Strana 1/6 Ceník pro Osobní účet České spořitelny II 1. Osobní účet ČS II 2. Tuzemské úhrady 3. Zahraniční úhrady 4. Hotovost/Používání hotovosti 5. Poskytnutí debetní

Více

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ PRO ÚČASTNÍKY ZÁJEZDŮ I. pojištění pro ÚČASTNÍKY ZAHRANIČNÍCH ZÁJEZDŮ (typ 721) 1. Rozsah pojištění a výše pojistného krytí pojištění Evropa / mimo Evropu / územní platnost Svět balík

Více

Ceník pro úsek Korporátní bankovnictví. - depozitní produkty a služby. Právnické osoby

Ceník pro úsek Korporátní bankovnictví. - depozitní produkty a služby. Právnické osoby Ceník pro úsek Korporátní bankovnictví - depozitní produkty a služby Právnické osoby platný od 15. 5. 2019 1. SAZEBNÍK POPLATKŮ 1.1. BĚŽNÉ A VKLADOVÉ ÚČTY Zřízení účtu Vedení účtu v CZK Vedení účtu v EUR,

Více

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY...

Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... Služby v ČR... 2 PAUŠÁL A ZÁKLADNÍ CENY... 2 BALÍČKY VOLÁNÍ... 2 BALÍČKY SMS... 3 DATOVÉ BALÍČKY... 3 SPECIÁLNÍ BALÍČKY... 3 DATOVÉ TARIFY... 4 TECHNICKÉ PARAMETRY DATOVÝCH SLUŽEB... 4 VOLÁNÍ NA SPECIÁLNÍ

Více

Bezpečnost na silnici

Bezpečnost na silnici Bezpečnost na silnici Obsah 1 Přehled zákonných povinností 4 1.1 Požadavky na řidiče 4 1.2 Požadavky na auto 4 2 Pravidla týkající se provozu 6 2.1 Rychlostní limity v jednotlivých zemích 6 2.2 Dálniční

Více

MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ Staré náměstí 78, Česká Třebová, IČ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO UCHAZEČE O VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY

MĚSTO ČESKÁ TŘEBOVÁ Staré náměstí 78, Česká Třebová, IČ ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO UCHAZEČE O VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY ZADÁVACÍ PODMÍNKY PRO UCHAZEČE O VEŘEJNOU ZAKÁZKU MALÉHO ROZSAHU NA SLUŽBY název Smlouva o službách elektronických komunikací a o prodeji elektronických komunikačních zařízení a jejich příslušenství Únor

Více

Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES

Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Srovnávací tabulka návrhu předpisu ČR s legislativou ES Návrh zákona, kterým se mění zákon č. 111/1994 Sb., o silniční dopravě, ve znění pozdějších předpisů (část,, odst., písm. a pod.) Navrhovaný předpis

Více

I. INFORMACE K POJIŠTĚNÍ ZTRÁTY PLATEBNÍCH KARET

I. INFORMACE K POJIŠTĚNÍ ZTRÁTY PLATEBNÍCH KARET I. INFORMACE K POJIŠTĚNÍ ZTRÁTY PLATEBNÍCH KARET ČLÁNEK 1 Úvodní ustanovení 1. Tyto Informace k pojištění ztráty platebních karet jsou určeny pro držitele debetních nebo kreditních karet (dále jen platební

Více

Ceník pro úsek Privátní bankovnictví. - depozitní produkty a služby. Právnické osoby

Ceník pro úsek Privátní bankovnictví. - depozitní produkty a služby. Právnické osoby Ceník pro úsek Privátní bankovnictví - depozitní produkty a služby Právnické osoby platný od 20. 2. 2019 1. SAZEBNÍK POPLATKŮ Korunový běžný účet Modré konto Modré konto je poskytováno klientům úseku Privátní

Více

Prováděcí pravidla k některým ustanovením dohody

Prováděcí pravidla k některým ustanovením dohody Prováděcí pravidla k některým ustanovením dohody Článek 1: Oblast působnosti dohody Ke dni podpisu dohody jsou subjekty podle článku 1 tyto subjekty: Evropská nadace pro zlepšení životních a pracovních

Více

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka).

I. Zboží je zasláno dle možností prodejce a jeho momentální vytíženosti a to nejdéle do 5 dnů od potvrzení objednávky (osobí převzetí, dobírka). 1. Úvodní ustanovení Zde uvedené obchodní podmínky platí pro nákup v e- shopu http://www.fler.cz/shop/martina_j (dále jen prodejce).obchodní podmínky stanovují a upřesňují základní práva a povinnosti prodejce

Více

Čl. 1 Databáze EuropeanCarAssistance

Čl. 1 Databáze EuropeanCarAssistance Všeobecné podmínky prodeje asistenčních služeb Autem Bez Starostí obchodní společnosti Autem Bez Starostí s.r.o. se sídlem K Vltavě 653/63, Modřany, 143 00 Prha 4, IČ: 06334288 zapsané v obchodním rejstříku

Více

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile

Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile Všeobecné podmínky pro uživatele služeb VietCall by OpenCall mobile (dále jen Podmínky ) Společnost DH Telecom a.s., IČ: 015 82 569, se sídlem: Na výsluní 201/13, Strašnice, 100 00 Praha 10, zapsaná v

Více

LOTYŠSKO Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích

LOTYŠSKO Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích LOTYŠSKO Pravidla silničního provozu Pravidla na silnicích V Lotyšsku se jezdí vpravo. Předjíždění a míjení Předpisy jsou v souladu s Úmluvou o silničním provozu z roku 1968. Většina lotyšských komunikací

Více

Ceník platný od 1.6.2013

Ceník platný od 1.6.2013 Ceník platný od 1.6.2013 Obsah: Aktuálně nabízené tarify Roamingové služby Další poplatky TARIF START 100 200 Měsíční paušál 0 Kč * 100 Kč 200 Kč SIM karta (jednorázový poplatek za SIM) 100 Kč 100 Kč 100

Více

http://www.mimanci.cz/top-obchodni-podminky-9

http://www.mimanci.cz/top-obchodni-podminky-9 1 z 5 10.2.2014 16:28 Obchodní I. Základní ustanovení Všeobecné obchodní upravují vztahy mezi kupujícím a prodávajícím e-shopen Mimánci v oblasti prodeje zboží. Prodávajíci: Pavel Balek Nová Včelnice 333,

Více

Cestovní pojištění nabídka jen pro klienty cestovních agentur a kanceláří

Cestovní pojištění nabídka jen pro klienty cestovních agentur a kanceláří Cestovní pojištění nabídka jen pro klienty cestovních agentur a kanceláří Cestovní pojištění Allianz pojišťovny, a. s. nabízí klientům Neomezené krytí léčebných výloh v zahraničí (s výjimkou zubního ošetření)

Více

Běžný účet. Běžný účet pro právnické osoby All inclusive. Běžný účet pro právnické osoby

Běžný účet. Běžný účet pro právnické osoby All inclusive. Běžný účet pro právnické osoby Sazebník poplatků FYZICKÉ OSOBY PODNIKATELÉ A PRÁVNICKÉ OSOBY Platný od 01.04.2015 * v EUR, Zřízení účtu INDIVIDUÁLNĚ Vedení účtu při splnění níže uvedené podmínky (měsíčně) Průměrný měsíční zůstatek na

Více

1. března 2019 Vydává Ministerstvo dopravy

1. března 2019 Vydává Ministerstvo dopravy PŘEPRAVNÍ A TARIFNÍ VĚSTNÍK Povinně zveřejňované informace na základě právních předpisů Číslo 4/2019 1. března 2019 Vydává Ministerstvo dopravy ISSN 1805-9864 Obsah Věci přepravní a tarifní... 2 007/04/2019

Více

ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy

ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy ROZSAH POJIŠTĚNÍ A VÝŠE POJISTNÉHO KRYTÍ pro cestovní pojištění pro účastníky zájezdů zahraniční zájezdy balík pojištění A25/ A50/ A75 Pojištění Rozsah pojištění Limit pojistného plnění / pojistná částka

Více

ZMĚNY V SAZEBNÍKU ČSOB

ZMĚNY V SAZEBNÍKU ČSOB ZMĚNY V SAZEBNÍKU ČSOB S ÚČINNOSTÍ OD 1. 4. 2015 Vážená klientko, vážený kliente, od 1. dubna budeme mít nový Sazebník pro fyzické osoby - občany, a proto bychom vás chtěli seznámit se všemi chystanými

Více