Návod k použití a katalog náhradních dílů LFCX 0412 a LFCX 0485 Lehký vysokozdvižný vidlicový vozík, s plošinkou a nožním zdvihem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Návod k použití a katalog náhradních dílů LFCX 0412 a LFCX 0485 Lehký vysokozdvižný vidlicový vozík, s plošinkou a nožním zdvihem"

Transkript

1 Návod k použití a katalog náhradních dílů LFCX 0412 a LFCX 0485 Lehký vysokozdvižný vidlicový vozík, s plošinkou a nožním zdvihem Poznámka: Nepoužívejte vozík před řádným přečtením těchto provozních pokynů..

2 OSVĚDČENÍ O JAKOSTI A KOMPLETNOSTI VÝROBKU Lehký vysokozdvižný vozík s plošinkou a nožním zdvihem typ : LFCX 0412, LFCX 0485 Výrobní číslo / rok výroby : Výrobek zkoušen dne : razítko a podpis výstupní kontroly jakosti QS Výrobek byl vyroben dle technických podmínek a uznán technickou kontrolou za vyhovující. Záruční podmínky jsou uvedeny v průvodní dokumentaci k výrobku, kupní smlouvě nebo servisní knize. Servisní činnost zabezpečuje výrobní závod nebo síť smluvních servisních opraven výrobce. Výrobek splňuje požadavky dle zák.22/97 Sb. a odpovídá ČSN EN ISO a souvisejícím technickým normám pro bezmotorové vozíky. Vyrábí a dodává :

3 TECHNICKÝ POPIS VÝROBKU Název výrobku : Lehký vysokozdvižný vidlicový vozík s plošinkou a nožním zdvihem Typové označení: LFCX 0412, LFCX 0485 Základní rozměry: Model Capacity (kg) Load Centre C(mm) Max.Fork Height H(mm) Lowered Fork Height h(mm) Fork Lenght L1(mm) Overall Fork Width B(mm) Load Roller (mm) Steering wheel (mm) Overall Height H2(mm) Overall Width B(mm) Overall Lenght L(mm) Net Weight (kg) Nosnost (kg) Těžiště vyložení C(mm) Max. výška plošinky/vidlice H(mm) Min.výška plošinky/vidlice h(mm) Délka plošinky/vidlice L1(mm) Vnější šířka plošinky/vidlice B(mm) Přední pojezdová kola (mm) Zadní pojezdová kola (mm) Max.výška vozíku H2(mm) Max.šířka vozíku B(mm) Celková délka L(mm) Hmotnost (kg) LFCX 0412 LFCX Ø 75x40 Ø 75x40 Ø 127x40 Ø 127x

4 OBSAH I. Označení jednotlivých součástí II. Upozornění III. Pokyny k obsluze IV. Denní údržba V. Pravidelná údržba VI. Montáž výrobku I. Popis jednotlivých součástí 1. Plošina 2. Ventil spouštění 3. Pedál ( pumpování pedálu) 4. Zásuvka ( nízký profil bez zásuvky) 5. Brzda 6. Podvozek 7. Zdvih 8. Ventil spouštění 9. Spouštění 10. Zarážka 11. Pedál (pumpování pedálu) II. Upozornění 1. Používejte vozík na pevných a rovných podlahách bez překážek. Jeli vozík používán na pevných a rovných podlahách, kola nejsou poškozována a vozík je snadno ovladatelný. 2. Nepřekračujte stanovenou max.nosnost. 3. Když nakládáte břemeno na plošinu, nenakládejte jej jednostranně, například na jednu stranu nebo na přední konec desky.

5 III. Pokyny k obsluze 1. Zdvihání plošiny Utáhněte spouštěcí ventil (otáčením ve směru hodinových ručiček), sešlápněte pedál a uvolněte jej, plošina se bude zdvihat. 2. Spouštění plošiny Uvolněte spouštěcí ventil (otáčením proti směru hodinových ručiček), a plošina bude spouštěna. 3. Rychlost spouštění plosiny může být regulována podle stupně otáčení. 4. Rozsah nastavení rychlosti spouštění Za účelem zabránění náhlému spouštění plošiny s naloženým břemenem, je vozík vybaven zarážkou. Jestliže je rychlost spouštění příliš rychlá či příliš pomalá, nastavte polohu zarážky. IV. Denní údržba 1. Jestli že řetěz vykazuje známky koroze, slábne a stává se tak nebezpečným, namažte jej mazivem. 2. Nedochází li k úniku oleje z čerpadla. Není nutné doplňovat olej asi půl až jeden rok. 3. Obvykle, když měníte olej nebo olej doplňujete, používejte hydraulický olej TEXACO Rando HD-Z15. V. Pravidelná údržba 1. Zkontrolujte fixační matici řetězu, zdali není uvolněná. 2. Zkontrolujte zdali jsou otáčivé součásti řádně namazány. 3. Zkontrolujte kola na opotřebení. 4. Zkontrolujte šrouby na všech dílech zdali nejsou uvolněny. VI. Montáž vozíku Při montáži plošinového vozíku postupujte dle následujících kroků. K montáži plošinového vozíku jsou potřeba dva klíče č.13 a dva klíče č. 17. Svírací nástroje, jako francouzské klíče jsou také vyhovující. 1. Vyndejte součásti z pap.krabice a rozložte je v pořadí (a),(b),(c) a (e) jak je znázorněno na nákresu:

6 Pap.krabice (a),podvozek (c), ovládací madlo (c), plošina (d), zásuvka (e); šrouby a matice Položte madlo na podlahu, tak jako na obrázku dole. 2. Vsuňte plošinu na madlo Pozor: Vsuňte madlo mezi dvě kladky na plošině. 3. Upevněte řetěz. Upevněte jednotku fixační maticí. 4. Po upevnění řetězu, otočte jednotku tak, jak je znázorněno na nákresu dole. 5. Upevněte řádně podvozek pomocí 4 šroubů. Vsuňte kolík do otvoru v čerpadle.

7 6. Vzpřimte vozík na podvozek a vsuňte zásuvku. * * neplatí pro vozíky s nabírací vidlicí rameny. Pokyny pro bezpečnost při práci - UPOZORNÉNÍ! Všeobecné požadavky Při používání vozíku je nutné dbát zásad bezpečného provozu a z těchto důvodů musí být jeho obsluha svěřena osobě řádně poučené a obeznámené s požadavky na provoz vozíku a bezpečností práce při manipulaci s přepravními paletami a břemeny. Je nutné dodržovat pokyny uvedené na bezpečnostním štítku vozíku viz obr.1. Pro manipulaci s vozíkem při jeho tlačení je nutné používat k tomu určené pevné madlo na rámu a pro tažení vozíku používat sklopnou oj řízení. Spouštění zdvižné vidlice je nutné provádět plynule a zamezit trhavým pohybům a rozkývání kontrukce vozíku. Vozík odstavujte vždy na bezpečné a pevné místo a se zajištěnou nášlapnou parkovací brzdou. Zabraňte používání vozíku nepovolaným osobám.

8 Zakázané manipulace VAROVÁNÍ! 1. Je zakázáno zdržovat se pod zdviženou vidlicí 2. Je zakázáno pojíždět se zdviženou vidlicí s vyjímkou nezbytně nutného technologického pojíždění pro najetí nebo vyjetí s břemenem od skladového místa. 3. Je zakázáno používat vozík na šikmých podlahách 4. Přepravovaná břemena a palety je zakázáno připevňovat nebo jinak pevně kotvit k vozíku nebo jeho částem. 5. Zdvihat břemena na špičkách vidlice nebo na jednotlivých ramenech zdvižné vidlice. 6. Vozík přepravovat v nakloněném nebo položeném stavu 7. Je zakázáno tlačit nebo tahat vozík za rám nebo zdvižnou vidlici. 8. Je zakázáno z vozíku a jeho částí odstraňovat bezpečnostní kryty a ochranné mřížky. 9. Je zakázáno přepravovat osoby na jakýchkoliv částech vozíku. 10. Je zakázáno tahat vozík za pomocné tlačné madlo, tažení vozíku je dovoleno pouze za sklopnou oj. /nebo sklopné madlo pokud je jím vozík opatřen/ Možná nebezpečí s používáním stroje - NEBEZPEČÍ! Opatření k minimalizaci nebezpečí při práci se zařízením. Vozík smí obsluhovat pouze jedna osoba. Při tažení nebo tlačení vozíku je nutné dbát zvýšené opatrnosti a vyvarovat se prudkých pohybů při otáčení vozíku s břemenem a zejména ve zvednuté poloze zdvižné vidlice, mohlo by dojít ke ztrátě stability vozíku a jeho převržení. Při zajíždění nebo vyjíždění vozíku se zvednutou vidlicí do a od regálů je nutné zabránit při vyskladňování palety dosednutí zdvižné vidlice na rám regálu a uvolnění tím závěsných řetězů. Sklopná oj řízení nesmí být prudce uvolněna, aby nedošlo k nárazu na pevné tlačné madlo a k přiskřípnutí prstů k rámu. Při tažení vozíku je nutné dbát bezpečné vzdálenosti dolních končetin od otočných /rejdovacích/ kol pro zamezení najetí. Při práci je nutné používat bezpečnostní ochrannou obuv. Do prostoru pohybu zdvižné vidlice a do spodní části rámu nevsunujte končetiny.

9 Použité bezpečností symboly a jejich význam Štítek zátěžového diagramu zdvižné vidlice a základní grafické vyobrazení zakázaných manipulací. 1. Vozík je možno zatěžovat jen do vyznačené nosnosti dle diagramu a dodržení max. těžiště od čelní desky zdvižné vidlice ve vzdálenosti 600 mm 2. Není dovolena manipulace osob pod zdviženou vidlicí s břemenem i bez břemene. 3. Není dovoleno pojíždět vozíkem se zdviženou vidlicí s výjimkou nezbytně nutného technologického pojíždění v těsné blízkosti u regálu nebo skladovacího místa. 4. Pro použití vozíku jsou nezbytně nutné jen vodorovné podlahy. Skladování Skladovací prostory Vozík je určen pro použití ve skladech a na místech bez přímého působení povětrnostních vlivů. Skladovací prostory musí být pokud možno suché a čisté. Odstavení vozíku je možno provést na vyhrazeném místě a po zajištění vozíku pomocí nášlapné parkovací brzdy. Při dlouhodobějším skladování výrobce doporučuje nakonzervovat všechny pohyblivé části vozíku a konstrukci základního rámu s hydraulickým agregátem zakrýt obalovým materiálem. Z hydraulického obvodu při delším skladování jak 12 měsíců je doporučeno vypustit provozní kapalinu - hydraulický olej. Požadavky na přípravu stroje po skladování. V případě, že byl stroj dlouhodobě skladován nebo byl dopraven od výrobce /prodejce/ je nutné odstranit všechny obalové materiály a provést prohlídku stroje viz kap Jiná ochrana částí nebo dílů vozíku není výrobcem prováděna.

10 Preventivní opatření k předcházení požárům, chemickému a jinému nebezpečí. Vozík nesmí být skladován nebo trvale vystavován teplotám vyšším jak 45 st.c. Všechny spoje hydraulického obvodu musí být řádně utěsněny a pravidelně kontrolovány. V případě úniku provozní kapaliny je nutné provést opatření k likvidaci ropných produktů. Likvidace výrobku a jeho částí po uplynutí užitečného života stroje Způsob likvidace a demontáže stroje Při likvidaci výrobku je uživatel povinnen zabezpečit a provést demontáž a roztřídění jednotlivých druhů odpadů z výrobku dle charakteru jejich likvidace. V případě nemožnosti demontáže výrobku uživatelem je nutné se obrátit na servisní opravnu nebo přímo na výrobce vozíku. Kovové části stroje je doporučeno likvidovat v příslušných sběrnách, včetně nekovových dílů vyrobených z barevných kovů u hydraulických agregátů a jiných částí stroje. Pryžové a plastické hadice, elektrosoučástky a baterie je nutno likvidovat rovněž v příslušných sběrnách. Likvidace kapalin a nebezpečných produktů Provozní kapalina, akumulátorové baterie a elektrosoučásti se při výměně nebo znehodnocení likvidují jako ropné produkty a nebezpečné odpady v příslušných sběrnách ustanovených pro likvidaci toho druhu odpadů. Při skladování a jejich likvidaci je nutné dbát zvýšené opatrnosti a postupovat dle příslušných nařízení a zákona o odpadech.

11 číslo skladové č. Popis ks číslo skladové č. Popis ks PS101 Vidlice zdvižná 1 FP114 Matice 2 FP102 Šroub napínací 2 FP115 Podložka pojistná 2 FP103 Matice šestihranná 6 FP116 Podložka 4 FP104 Matice pojistná 2 FP117 Podložka pružná 4 FP105 Kladka 4 PS103 Základna zdvižného rámu 1 FP106 Pouzdro 4 PS104 Kolo otočné 2 FP107 Podložka velká 4 FP130 Kroužek pojistný 4 FP108 Šroub šestihranný 4 PS105 Osa kladky 2 PS102 Madlo 4 PS106 Podložka 4 FP110 Šroub 2 PS107 Ložisko 4 FP111 Podložka 2 PS108 Kolo přední 2 FP112 Matice šestihranná 2 PS109 Plošina 1 FP113 Šroub šestihranný 4

12 číslo skladové č. Popis ks číslo skladové č. Popis ks FP201 Pístnice 1 FP229 Šroub 2 FP202 Víčko pružiny 1 FP230 Podložka těsnící 2 FP203 Pružina 1 FP231 Pružina 2 FP204 O-kroužek 2 FP232 Kroužek pojistný 2 FP205 Podložka 1 FP233 Kladka přítlačná 1 FP206 Držák 2 FP234 Pouzdro 1 FP207 Osa držáku 1 FP235 Osa 1 FP208 Kulička ocelová 3 FP236 Matice 1 FP209 O-kroužek 2 FP237 Podložka pružná 1 FP210 Šroub 4 FP238 Kulička ocelová 1 FP211 Objímka fixační 1 FP239 Matice 1 FP212 Kolík 1 FP240 Šroub 1 FP213 Pružina 1 FP241 Kroužek pojistný 1 FP214 Objímka fixační 1 FP242 Pedál nožní 1 FP215 Šroub 1 FP243 Uložení pedálu 1 FP216 Kolečko ovládací 1 FP244 Objímka gumová 1 FP217 Prachovka 1 PS245 Pístnice 1 FP218 O-kroužek 2 FP246 Spojka řetězu 2 FP219 Podložka 1 PS247 Řetěz 1 FP220 Podložka těsnící 1 FP248 Kryt řetězu 1 FP221 Šroub šestihranný 1 FP249 Šroub 1 PS222 Těleso čerpadla 1 FP250 Víčko 1 FP223 Vřeteno ventilu 1 FP251 Osa 1 FP224 Pružina 2 FP252 Kroužek pojistný 2 FP225 Kolík 1 FP253 Kolo řetězové 1 FP226 Šroub regulační 2 FP254 Pouzdro 2 FP227 O-kroužek 1 FP255 Držák 1 FP228 Šroub regulační 1

13 ZÁZNAM O OPRAVÁCH A TECHNICKÝCH PROHLÍDKÁCH VÝROBKU Datum Rozsah Záruční Pozáruční Krátký a výstižný popis opravy a pravidelné technické prohlídky Kdo provedl opravu, technickou prohlídku

Montážní návod pro dílenský jeřáb

Montážní návod pro dílenský jeřáb Montážní návod pro dílenský jeřáb BEZPEČNOSTNÍ POKYNY Přečtěte si pečlivě tyto pokyny před použitím! DŮLEŽITÉ Přečtěte si všechny pokyny před použitím a dodržujte všechny instrukce a bezpečnostní pokyny,

Více

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu

HL_1000N Paletový vozík s nůžkovým zdvihem nosnost 1 t, ruční ovládání Návod na použití a údržbu Bankovní spojení: Komerční banka EMPORO, s.r.o. 43-1814280237/0100 Brandýská 84/10 CZ, 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze tel.: +420 242 428 600 oddíl C, vložka 136881 fax: +420 242 428

Více

Návod k použití a katalog náhradních dílů FX 05R16, FX 10R3, FX 10R3Q

Návod k použití a katalog náhradních dílů FX 05R16, FX 10R3, FX 10R3Q Návod k použití a katalog náhradních dílů FX 05R16, FX 10R3, FX 10R3Q Poznámka: Nepoužívejte vozík před řádným přečtením těchto provozních pokynů. OSVĚDČENÍ O JAKOSTI A KOMPLETNOSTI VÝROBKU Vysokozdvižný

Více

Hydraulický zvedák sudů PBH-300

Hydraulický zvedák sudů PBH-300 TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE Hydraulický zvedák sudů PBH-300 Obsah 1. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava zvedáku k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním. DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm

Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním. DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm Vysokozdvižný vozík pro sudy s naklápěním DS 500/1490 E111 162 nosnost 500 kg, zdvih 1490 mm 1. Použití Ruční vysokozdvižný vozík na sudy je určen pro snadné zvedání nákladu, transport sudů na krátké vzdálenosti

Více

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 30 T - dvourychlostní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní,

Více

Nízkozdvižný vidlicový vozík (paletovací) ručně vedený

Nízkozdvižný vidlicový vozík (paletovací) ručně vedený Osvědčení o jakosti a kompletnosti výrobku. Nízkozdvižný vidlicový vozík (paletovací) ručně vedený Typová řada : NF-NL ( BH,AC) (nosnost 1000 3000kg) Výrobní číslo : Výrobek ověřen dne : Datum a razítko

Více

Návod k použití Vysokozdvižný vozík s ručním ovládáním MSE-500/1600, nosnot 500 kg MSE-1000/1600, nosnost 1000 kg MSE-1000/3000, nosnost 1000 kg

Návod k použití Vysokozdvižný vozík s ručním ovládáním MSE-500/1600, nosnot 500 kg MSE-1000/1600, nosnost 1000 kg MSE-1000/3000, nosnost 1000 kg Bankovní spojení: Komerční banka EMPORO, s.r.o. 43-1814280237/0100 Brandýská 84/10 CZ, 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze tel.: +420 242 428 600 oddíl C, vložka 136881 fax: +420 242 428

Více

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE

TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE TECHNICKÁ A PROVOZNÍ DOKUMENTACE RUČNÍ HYDRAULICKÝ JEŘÁB ZHR-300/S Obsah. Úvod 2. Určení 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava jeřábu k použití 6. Pracovní podmínky 7. Provozní a bezpečnostní

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK PROVOZNÍ NÁVOD VAROVÁNÍ Tento zvedák je určen pouze pro účely zvedání. Zvedák by měl být umístěn na pevné rovné zemi. Vždy je nutné zablokovat nebo zaklínovat kola a použít

Více

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa. Návod k obsluze. Profigaraz. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Hydraulický lis 20 T ruční a nožní pumpa Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla O udržování lisu by se měla starat kvalifikovaná

Více

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY

POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY POJÍZDNÝ HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 2 TUNY 42.02-40036 Děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. Původní návod k obsluze na pojízdný hydraulický zvedák 42.02-40036 (typ QK2T) TECHNICKÉ SPECIFIKACE

Více

Pohyblivé zvedací pracovní plošiny

Pohyblivé zvedací pracovní plošiny 6.17.16.7.4.3. Pohyblivé zvedací pracovní plošiny http://www.guard7.cz/nabidka/lexikon-bozp/stroje-technicka-zarizenipristroje-a-naradi/vyhrazena-technicka-zarizeni/vyhrazena-zdvihacizarizeni/pohyblive-zvedaci-pracovni-plosiny

Více

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK

HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK Návod k obsluze HYDRAULICKÝ SLOUPKOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VAROVÁNÍ 1. Před použitím

Více

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZ-3T

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZ-3T NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZ-3T Z 005-04 05/2013 Původní česká verze návodu k použití - druhé vydání březen 2013 1 19 Obsah Záruční podmínky 1) Úvod 2) Technické parametry 3) Účel použití 4) Ovládání

Více

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ HYDRAULICKÁ OHÝBAČKA TRUBEK KAT.Č XOTR 29 S XOTR 42 S XOTR 50 S XOTR 60 S XOTR 90 S

NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ HYDRAULICKÁ OHÝBAČKA TRUBEK KAT.Č XOTR 29 S XOTR 42 S XOTR 50 S XOTR 60 S XOTR 90 S NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ HYDRAULICKÁ OHÝBAČKA TRUBEK KAT.Č. 077001 XOTR 29 S XOTR 42 S XOTR 50 S XOTR 60 S XOTR 90 S 1. Úvod Předkládáme Vám návod k používání hydraulické ohýbačky trubek řady XOTR s doporučením,

Více

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZP-3, HZP-5, HZP-8, HZP-15, HZP-20 Z 014-04 05/2013

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZP-3, HZP-5, HZP-8, HZP-15, HZP-20 Z 014-04 05/2013 NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZP-3, HZP-5, HZP-8, HZP-15, HZP-20 Z 014-04 05/2013 Původní česká verze návodu k použití - druhé vydání březen 2013 Obsah Záruční podmínky 19 1) Úvod 2) Technické

Více

3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK Příručka pro obsluhu a kusovník dílů 3TUNOVÝ HYDRAULICKÝ GARÁŽOVÝ ZVEDÁK Model: T830025 TATO PROVOZNÍ PŘÍRUČKA OBSAHUJE DŮLEŽITÉ BEZPEČNOSTNÍ INFORMACE. PEČLIVĚ SI JI PŘEČTĚTE A POCHOPTE VŠECHNY INFORMACE

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

Uživatelská příručka pro pneumatickohydraulický zvedák. Model QD Serials

Uživatelská příručka pro pneumatickohydraulický zvedák. Model QD Serials Uživatelská příručka pro pneumatickohydraulický zvedák Model QD Serials VAROVÁNÍ - POKYNY PRO BEZPEČNÉ POUŽITÍ 1. Pro použití pouze školeným personálem, který si přečetl a pochopil pokyny v uživatelské

Více

Nízkozdvižný paletový vozík, ručně vedený. CBY/E-11152, nosnost 2500 kg CBY/E-111153, nosnost 3000 kg. Návod k obsluze a údržbě

Nízkozdvižný paletový vozík, ručně vedený. CBY/E-11152, nosnost 2500 kg CBY/E-111153, nosnost 3000 kg. Návod k obsluze a údržbě Nízkozdvižný paletový vozík, ručně vedený CBY/E-11152, nosnost 2500 kg CBY/E-111153, nosnost 3000 kg Návod k obsluze a údržbě CBY/E-111152/2500 CBY/E-111153/3000 POUŽITÍ Nízkozdvižný paletový vozík je

Více

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000

PROTECO HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 HYDRAULICKÝ ZVEDÁK PROTECO 42.09-ZH-2000, 4000, 6000, 8000, 12000A, 20000 14 1. Vypouštěcí ventil 2. Základní deska 3. Těsnící kroužek 4. Hydraulický válec 5. Pístnice 6. Hydraulický olej 7. Olejová nádrž

Více

Hydraulický zvedák převodovky 500 kg. www.elit.cz

Hydraulický zvedák převodovky 500 kg. www.elit.cz Hydraulický zvedák převodovky 500 kg www.elit.cz Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou vůlí stvrzuje, že tento manuál řádné prostudoval, pochopil všechny náležitosti a seznámil se se všemi

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

MULTIFUNKČNÍ PRACOVNÍ STŮL 4V1

MULTIFUNKČNÍ PRACOVNÍ STŮL 4V1 MULTIFUNKČNÍ PRACOVNÍ STŮL 4V1 43.SPM-04 3 2 1 A CZ 4 6 7 5 B 6 8 C 9 D E 1. vkládací pracovní deska 2. ocelová lišta 3. odkládací boxy 4. aretační posuvné západky pro otočení nohou do pozice rukojetí

Více

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz

Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Profigaraz Zvedák převodovek 0,5 T nožní pumpa Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD SERVISNÍ POJÍZDNÝ ZVEDÁK 2T STAVITELNÉ PODPĚRY 2T T82004M+T42002CM (26828)

UŽIVATELSKÝ NÁVOD SERVISNÍ POJÍZDNÝ ZVEDÁK 2T STAVITELNÉ PODPĚRY 2T T82004M+T42002CM (26828) UŽIVATELSKÝ NÁVOD SERVISNÍ POJÍZDNÝ ZVEDÁK 2T STAVITELNÉ PODPĚRY 2T T82004M+T42002CM (26828) NOSNOST MAX.: 2 000 kg MIN. VÝŠKA: 130 mm MAX. VÝŠKA: 350 mm Prvním použitím tohoto výrobku uživatel svou svobodnou

Více

Návod k použití Hydraulický zvedač sudů 112 349

Návod k použití Hydraulický zvedač sudů 112 349 Návod k použití Hydraulický zvedač sudů 112 349 EMPORO, s.r.o. Brandýská 84/10, CZ - 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze, oddíl C, vložka 136881 IČO: 28372158 / DIČ: CZ28372158 web: www.emporo.cz

Více

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 3t, s nožním pedálem TR30002 (26835)

UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 3t, s nožním pedálem TR30002 (26835) UŽIVATELSKÝ NÁVOD Prodloužený servisní zvedák 3t, s nožním pedálem TR30002 (26835) DŮLEŽITÉ: TENTO UŽIVATELSKÝ NÁVOD SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE, ABY JSTE ZAJISTILI BEZPEČNÉ A EFEKTIVNÍ POUŽITÍ TOHOTO ZAŘÍZENÍ.

Více

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZP-30, HZP-50

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZP-30, HZP-50 NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK HZP-30, HZP-50 Z 015-03 05/2013 1 2 Obsah Záruční podmínky 1) Úvod 2) Technické parametry 3) Účel použití 4) Ovládání zvedáku 5) Části zvedáku 6) Údržba zvedáku 7) Záruční

Více

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl

NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl 1. Skupiny uživatelů Úkoly Obsluha Obsluha, vizuální kontrola Odborný personál NÁVOD K PROVOZU (Překlad) Zvedací stůl Typ 1097.0,75 1097.1,25 8718.0,2 Montáž, demontáž, opravy, údržba Kontroly CZ Kvalifikace

Více

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD

Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD Vysokozdvižný vozík JF NÁVOD EC Prohlášení o shodě Podle Směrnice o strojích 2006/42/EC Pro následující zařízení : Výrobek : Nůžkový paletový vozík Označení typu /Obchodní značka : JF Název výrobce : Ningbo

Více

Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2

Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2 Servisní příručka Hydromotory typ RW a MLHRW serie 2 1 Servisní příručka RW a MLHRW Demontáž Poz. Demontovaný díl Popis 8 Korunová matice Pouze u motorů provedení RW...KB s kuželovým hřídelem. Odšroubujte

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

Šoupátko 250 KM Technické údaje Hlavní rozměry (mm) šoupátek jsou uvedeny na obr. 1 a v tab. 1, hmotnosti v tab. 1.

Šoupátko 250 KM Technické údaje Hlavní rozměry (mm) šoupátek jsou uvedeny na obr. 1 a v tab. 1, hmotnosti v tab. 1. KATALOGOVÝ LIST KM 12 0664c ŠOUPÁTKA PÁKOVÁ Vydání: 6/05 Strana: 1 Stran: 2 Šoupátka páková (dále jen šoupátka) se používají pro uzavírání výpadů zásobníků, výsypek apod., v místech přístupných pro ruční

Více

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK

3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK Modely: T830028 Návod k obsluze 3TUNOVÝ DLOUHÝ PODLAHOVÝ ZVEDÁK VAROVÁNÍ: Před použitím tohoto zařízení si přečtěte tento návod k obsluze a dodržujte všechny bezpečnostní předpisy a provozní pokyny. VELMI

Více

30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS

30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS Příručka pro obsluhu a provozní pokyny 30TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS Model: TRD53003 Drobné změny, které jsou výsledkem změny modelu, nemusí být na obrázku zahrnuty. 1 SEZNAM DÍLŮ SEZNAM DÍLŮ DÍLENSKÉHO LISU (obrázek

Více

Blahopřejeme Vám, že jste si vybrali Limited Edition, a tím se stali členy vybrané společnosti s privilegiem používat tuto limitovanou sérii.

Blahopřejeme Vám, že jste si vybrali Limited Edition, a tím se stali členy vybrané společnosti s privilegiem používat tuto limitovanou sérii. NÁVOD K OBSLUZE Blahopřejeme Vám, že jste si vybrali Limited Edition, a tím se stali členy vybrané společnosti s privilegiem používat tuto limitovanou sérii. Dostává se Vám do ruky paletový vozík výjimečné

Více

KD Doporučení pro montáž/demontáž

KD Doporučení pro montáž/demontáž KD481.05/CK/01-06/2014 KD481.05 Doporučení pro montáž/demontáž SUBARU: Forester (I, II, II FL, III), Legacy (IV, V), Impreza (G11, FL G11, GR/GV), MOTORY 1.5 i, 2.0 (i, R, X, XS, STi, XT), 2.5 (STi, Ti,

Více

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE

PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POL. T26801 PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE POKYNY PRO POUŽITÍ Nosnost 1500 lb SKLÁDACÍ STOJAN PRO MOTOR VAROVÁNÍ PROSTUDUJTE, POCHOPTE A DODRŽUJTE VEŠKERÁ VAROVÁNÍ A POKYNY PŘED POUŽITÍM STOJANU. NEPŘEKRAČUJTE

Více

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby

Sloupové otočné jeřáby. Nástěnná otočná jeřábová ramena. Portálové jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení

tel Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení www.bow.cz tel. 585 378 012 Verze 1.1 Návod k obsluze Odsávací zařízení SAA 2003 NÁVOD K OBSLUZE SAA 2003 OBSAH TECHNICKÉ ÚDAJE... 1 VYBALOVÁNÍ A KONTROLA OBSAHU... 2 MONTÁŽ... 3 BEZPEČNOSTNÍ PRAVIDLA...

Více

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S VEDENÍM

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S VEDENÍM Příručka pro obsluhu a provozní pokyny 50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S VEDENÍM Model: TY5002 Drobné změny, které jsou výsledkem změny modelu, nemusí být na obrázku zahrnuty. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PEČLIVĚ SI PŘEČTĚTE

Více

STAVEBNÍ MÍCHAČKY PRO SVÉPOMOCNÉ STAVEBNÍKY I PROFESIONÁLY CHP-80

STAVEBNÍ MÍCHAČKY PRO SVÉPOMOCNÉ STAVEBNÍKY I PROFESIONÁLY CHP-80 PŘÍRUČKA PRO OBSLUHU A ÚDRŽBU STAVEBNÍ MÍCHAČKY PRO SVÉPOMOCNÉ STAVEBNÍKY I PROFESIONÁLY CHP-80 Příručka pro obsluhu a údržbu TATO PŘÍRUČKA JE NEDÍLNOU SOUČÁSTÍ STROJE Důležité upozornění: Před spuštěním

Více

Přímočinné regulátory tlaku Přepouštěcí ventil Typ M 44-7 Obr. 1 Typ M 44-7 Přepouštěcí ventil, připojení G1, Kvs = 3.6 1. Konstrukce a funkční princip Tlakový regulační ventil, typ M 44-7, se skládá z

Více

Platnost od 12.1.2012 1TKZ5016 No. 686. Travní válec model. PLR1824 / PLR1836 / PLR1848 pro použití se zahradními traktory

Platnost od 12.1.2012 1TKZ5016 No. 686. Travní válec model. PLR1824 / PLR1836 / PLR1848 pro použití se zahradními traktory Platnost od 12.1.2012 1TKZ5016 No. 686 Travní válec model PLR1824 / PLR1836 / PLR1848 pro použití se zahradními traktory Bezpečnostní pokyny Tento travní válec je navržen, vyroben a testován tak, aby sloužil

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady PSO

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady PSO Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady PSO ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby

jeřáby Sloupové otočné jeřáby Nástěnná otočná jeřábová ramena Alu - Portálové jeřáby Jeřáby jeřáby Jsou zařízení s vodorovným otáčením výložníku pro přepravu břemene vhodné na jakékoliv pracoviště, kde optimálně doplňují další zařízení manipulační techniky Usnadňují a zefektivňují práci, nahrazují

Více

Návod k obsluze a údržbě

Návod k obsluze a údržbě Návod k obsluze a údržbě vyklápěče nádob Obsah: 1) Důležité upozornění bezpečnostní opatření 2) Obsluha 3) Použití 4) Provedení 5) Hydraulický systém 6) Seřizování 7) Údržba 8) Mazání 9) Náplně 10) Likvidace

Více

Návod pro montáž a použití

Návod pro montáž a použití Návod pro montáž a použití Pojízdný regálový žebřík CZ 1. Obecně Tento návod pro montáž a použití je platný pouze pro pojízdné regálové žebříky ZARGES, které jsou popsány v tomto návodu pro montáž a použití.

Více

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S MANOMETREM

50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S MANOMETREM 50TUNOVÝ DÍLENSKÝ LIS S MANOMETREM PŘÍRUČKA PRO UŽIVATELE A PROVOZNÍ POKYNY V příručce nejsou uvedeny malé změny, které vznikly v důsledku změn modelu. BEZPEČNOSTNÍ POKYNY POZORNĚ SI PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD.

Více

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ

Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ Návod k použití a údržbě vysokozdvižných vozíků řady SDJ ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali vysokozdvižný vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosíme, přečtěte

Více

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list

RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list RUČNÍ MEMBRÁNOVÉ ČERPADLO Návod k použití, instalaci, záruční list KOVOPLAST Chlumec nad Cidlinou, a.s. ul. Kozelkova, č.p.131/iv. Chlumec nad Cidlinou PSČ 503 51 tel.: 495 484 543 E - mail: kovoplast@kovoplast.cz

Více

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516

Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516 Návod k obsluze vysokozdvižných paletových vozíků EULIFT SDJ 1012/1016/1025/1516 Pro vlastní bezpečnost si před zprovozněním vysokozdvižného vozíku přečtěte tento návod k obsluze! Je velmi důležité, abyste

Více

Katalog náhradních dílů na paletové vozíky různých světových značek:

Katalog náhradních dílů na paletové vozíky různých světových značek: Katalog náhradních dílů na paletové vozíky různých světových značek: OBSAH BOLZONI 5 BOLZONI TSM EASYLIFT - HYDRAULICKÁ JEDNOTKA 5 BOLZONI TSM EASYLIFT - HLAVNÍ RÁM 8 BOLZONI TSM QUICKLIFT - HYDRAULICKÁ

Více

Kombinovaná souprava stahováku TMMK 10-35

Kombinovaná souprava stahováku TMMK 10-35 Použití Kombinovaná souprava stahováku SKF TMMK 10 35 je určena k rychlé, přesné a bezpečné montáži ložiska s dírou o průměru od 10 do 35 mm. Souprava je vhodná rovněž k montáži pouzder, těsnění, řemenic

Více

Organizace MÍSTNÍ PROVOZNÍ ŘÁD SKLADŮ

Organizace MÍSTNÍ PROVOZNÍ ŘÁD SKLADŮ Zpracovatel neručí za případné škody vzniklé aplikací této předlohy nesprávným způsobem. Organizace Název předpisu MÍSTNÍ PROVOZNÍ ŘÁD SKLADŮ Zpracoval za Schválil za datum vydání datum účinnosti 1. ÚČEL

Více

TECHNICKÁ DOKUMENTACE HYDRAULICKÝ RUČNÍ JEŘÁB ZHR-550/PW

TECHNICKÁ DOKUMENTACE HYDRAULICKÝ RUČNÍ JEŘÁB ZHR-550/PW TECHNICKÁ DOKUMENTACE HYDRAULICKÝ RUČNÍ JEŘÁB ZHR-550/PW Obsah 1. Úvod 2. Použití 3. Technický popis 4. Technické údaje 5. Příprava jeřábového vozíku k práci 6. Pracovní podmínky 7. Předpisy bezpečnosti

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 103 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno pro oporu a odlehčení dolních

Více

Původní návod k používání. Tažná jízdní souprava CX T. Dodatek k návodu k obsluze tahače řady CX T CS - 02/2012

Původní návod k používání. Tažná jízdní souprava CX T. Dodatek k návodu k obsluze tahače řady CX T CS - 02/2012 Původní návod k používání Tažná jízdní souprava CX T Dodatek k návodu k obsluze tahače řady CX T 1050 51048070037 CS - 02/2012 Obsah g 1 Předmluva Informace o dokumentaci... 2 Základní principy bezpečného

Více

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102

CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102 CHODÍTKO ČTYŘKOLOVÉ 102 POUŽITÍ Chodítko je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Chodítko je určeno pro oporu a odlehčení dolních

Více

BULETIN Č. CX-CZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO RUČNÍ ŘETĚZOVÝ KLADKOSTROJ KITO ŘADY CX

BULETIN Č. CX-CZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO RUČNÍ ŘETĚZOVÝ KLADKOSTROJ KITO ŘADY CX BULETIN Č. CX-CZ UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA A BEZPEČNOSTNÍ POKYNY PRO RUČNÍ ŘETĚZOVÝ KLADKOSTROJ KITO ŘADY CX 1 OBSAH 1. DEFINICE... 3 2. PŘEDPOKLÁDANÉ POUŽITÍ... 3 3. MONTÁŽ... 3 4. PŘED POUŽITÍM... 3 4.1 Bezpečnost...

Více

NÁVOD K OBSLUZE Hydraulický pojízdný zvedák 3t TYP: G01062, MODEL: DF833B

NÁVOD K OBSLUZE Hydraulický pojízdný zvedák 3t TYP: G01062, MODEL: DF833B Překlad návodu NÁVOD K OBSLUZE Hydraulický pojízdný zvedák 3t TYP: G01062, MODEL: DF833B Vyrobeno pro: F.H. GEKO Kietlin, ul. Spacerowa 3 97-500 Radomsko Polsko www.geko.pl Před prvním použitím prosíme

Více

Hydraulicko pneumatický zvedák 22 T Profigaraz

Hydraulicko pneumatický zvedák 22 T Profigaraz Hydraulicko pneumatický zvedák 22 T Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Důležité Důkladně si přečtěte tento návod k obsluze. Dávejte pozor na pokyny týkající se bezpečnosti.

Více

Návod k použití a katalog náhradních dílů Vysokozdvižný vozík s ručním ovládáním MSX_E500/1600, nosnot 500 kg MSX_E1000/1600, nosnost 1000 kg

Návod k použití a katalog náhradních dílů Vysokozdvižný vozík s ručním ovládáním MSX_E500/1600, nosnot 500 kg MSX_E1000/1600, nosnost 1000 kg Bankovní spojení: Komerční banka EMPORO, s.r.o. 43-1814280237/0100 Brandýská 84/10 CZ, 181 00 Praha 8 Firma je zapsaná v OR u MS V Praze tel.: +420 242 428 600 oddíl C, vložka 136881 fax: +420 242 428

Více

Obsah. Strana. Obsah. 3. Obsluha... 6

Obsah. Strana. Obsah. 3. Obsluha... 6 Obsah Obsah Strana 1. Instalace a způsob funkce.................................. 4 2. Zabudování.............................................. 6 2.1 Smontování ventilu a pohonu.................................

Více

Nosný trn. Provozní návod. Nosný trn

Nosný trn. Provozní návod. Nosný trn Provozní návod 2 Obsah -VersCZ01-1213 Obsah Upozornění pro čtenáře... 4 Platnost... 4 Obrázky... 4 Zvýraznění v textu... 4 Popis výrobku... 5 Identifikace výrobku... 5 Obsah dodávky... 5 Příslušenství,

Více

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812

R-811, R-812. Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR. česky. Stolní ventilátor R-811, R-812 Návod k použití STOLNÍ VENTILÁTOR R-811, R-812 Před použitím tohoto spotřebiče se prosím seznamte s návodem k jeho obsluze. Spotřebič používejte pouze tak, jak je popsáno v tomto návodu k použití. Návod

Více

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP

Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP Návod k použití a údržbě pojezdových zdvihacích stolů řady SP typ SPS350 a SPF700 typ SPA150/300/750 a SP500 ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali pojezdový zdvihací stůl DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně

Více

CTS 3038 TN CTS 5038 TN

CTS 3038 TN CTS 5038 TN MECHANISMUS JEDNORAMENNÉHO NOSIČE KONTEJNERŮ CTS 3038 TN CTS 5038 TN pro traktorové návěsy Dodatek návodu na obsluhu a údržbu Úvodní poznámka : Tento dodatek k návodu na obsluhu a údržbu platí pro mechanismus

Více

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel.

Myčka nářadí - 80 litrů. Profigaraz. Návod k obsluze. Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. Myčka nářadí - 80 litrů Návod k obsluze Před použitím si přečtěte pokyny a dodržování bezpečnostních pravidel. 1. Bezpečnostní pravidla Před použitím zkontrolujte, zda je zařízení kompletní, v pořádku

Více

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz.

Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF. Obecné údaje. Instalace/ sestavení. Uvedení do provozu. Provoz. Provozní návod VISCONET II VISCONET II F VISCONET II M VISCONET II MF Obecné údaje Instalace/ sestavení Uvedení do provozu Provoz Opravy/servis Před uvedením přístroje do provozu je bezpodmínečně nutné

Více

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut

Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Návod k obsluze řezačky obkladů Reflex Cut Před použitím čtěte pozorně tento návod k použití!!!! Technické údaje: 602081 602082 602083 Řezací délka: 600mm 750mm 900mm Max rozměr obkladu: 42x42 52x52 63x63

Více

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ

Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Souprava ventilu s dvojitou zarážkou Kompaktní nosič pracovního nářadí TX 1000 Číslo modelu 23171 Form No. 3413-122 Rev A Návod k instalaci DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ CALIFORNIA Důležité upozornění, poučka 65

Více

Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH2M/AB

Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH2M/AB Návod k použití hydraulického sklápěcího zařízení RLH2M/AB INSTRUKCE PRO POUŽITÍ SKLÁPĚCÍHO ZAŘÍZENÍ (DÁLE JEN ZAŘÍZENÍ) Typ: Hydraulické, sklápěcí a vztyčovací RLH2M/AB Důrazně doporučujeme přečíst tyto

Více

Boční ruční přestavení Typ do jmenovitého zdvihu 30 mm. Návod k instalaci a obsluze EB CS

Boční ruční přestavení Typ do jmenovitého zdvihu 30 mm. Návod k instalaci a obsluze EB CS Boční ruční přestavení Typ 3273 do jmenovitého zdvihu 30 mm Návod k instalaci a obsluze EB 8312-2 CS Vydání říjen 2013 Význam pokynů v tomto návodu k instalaci a obsluze NEBEZPEČÍ! Varování před nebezpečnými

Více

Řehtačkový zvedák s článkovým řetězem Model Yalehandy standardní zdvih 1,5 m

Řehtačkový zvedák s článkovým řetězem Model Yalehandy standardní zdvih 1,5 m Řehtačkový zvedák s článkovým řetězem Model Yalehandy standardní zdvih 1,5 m Nosnost Počet řetězu Zdvih na 1 otoč. Hmotnost kg kg řetězů mm páky mm zdvih 1,5 m Yalehandy 250 250 1 4 x 12 80 2,5 Yalehandy

Více

TECHNICKÁ SPECIFIKACE Stohovací přepravníky skládací gitterboxy (čís )

TECHNICKÁ SPECIFIKACE Stohovací přepravníky skládací gitterboxy (čís ) TECHNICKÁ SPECIFIKACE Stohovací přepravníky skládací gitterboxy (čís. 115107) Stohovací přepravník rozložený (připravený pro použití) Stohovací přepravník složený Použití Přepravník je vhodný pro přepravu,

Více

Trouby kruhové (dále jen trouby) se vyrábějí od D = 2800 do D = Používají se jako samostatné montážní díly vzduchotechnického potrubí.

Trouby kruhové (dále jen trouby) se vyrábějí od D = 2800 do D = Používají se jako samostatné montážní díly vzduchotechnického potrubí. KATALOGOVÝ LIST KM 12 0315a TROUBY KRUHOVÉ Vydání: 3/96 D = 2800 až 5000 Strana: 1 Stran: 2 Trouby kruhové (dále jen trouby) se vyrábějí od D = 2800 do D = 5000. Používají se jako samostatné montážní díly

Více

POLICOVÝ VOZÍK SE STAVITELNÝMI POLICEMI technický manuál

POLICOVÝ VOZÍK SE STAVITELNÝMI POLICEMI technický manuál POLICOVÝ VOZÍK SE STAVITELNÝMI POLICEMI technický manuál ČEŠTINA Clean4you s.r.o., Chválkovická 101/4, Olomouc 772 00, Česká republika IČO: 28618165 DIČ: CZ28618165 www.cleanforyou.cz clean4you@cleanforyou.cz

Více

Elektrický lanový vrátek plnicí hubice V 250 RK 12 1562

Elektrický lanový vrátek plnicí hubice V 250 RK 12 1562 Návod k použití 1 RK 12 1562 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO Elektrický lanový vrátek plnicí hubice V 250 RK 12 1562 POČET STRAN 5 PLATÍ OD: 10.2000 Návod k použití 2 RK 12 1562 Popis 1. Vrátek je poháněn

Více

MTS Criterion Series 60

MTS Criterion Series 60 MTS Criterion Series 60 Pokyny pro zvedání a přesouvání 100-238-536 A Informace o autorských právech Informace o ochranné značce Vlastnické informace Validace a verifikace softwaru 2010 MTS Systems Corporation

Více

Stručný návod. Joker 6 / 8 HD. Před uvedením do provozu si jej pečlivě přečtěte! Vydání: 07/2013

Stručný návod. Joker 6 / 8 HD. Před uvedením do provozu si jej pečlivě přečtěte! Vydání: 07/2013 Stručný návod Joker 6 / 8 HD Art.: 80740904 cs Vydání: 07/2013 Před uvedením do provozu si jej pečlivě přečtěte! Stručný návod Joker 6 / 8 HD První uvedení do provozu Přizpůsobení zavěšení hadic Při prvním

Více

Ruční kladkostroj CM Hurricane

Ruční kladkostroj CM Hurricane Ruční kladkostroj CM Hurricane Extrémně robustní konstrukce zaručí dlouhou životnost i v náročných podmínkách. Zvýšená bezpečnost pomocí rychlé zátěžové brzdy, která zabezpečuje stabilitu a umístění břemene.

Více

Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10

Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10 Svěrka pro vertikální přepravu plechů Typ K10 Svěrky s bezpečnostní pojistkou a pružinovými přepjetím. Snadné ovládání otočným excentrem. Otevřená i zavřená poloha je blokována. Otevření kleští při náhodném

Více

Dílenský jeřáb HWK2000 HWK2000

Dílenský jeřáb HWK2000 HWK2000 Version 1.2 česky Dílenský jeřáb HWK2000 HWK2000 Návod na obsluhu Art.-Nr.: 15224 Art.-Bez.: HWK2000 Obsah: Poznámky: Důležitá upozornění 2 Před uvedením do provozu 3 Řádné použití 3 Všeobecné bezpečnostní

Více

KŘESLO KOMBINOVANÉ DO SPRCHY 808, 808 C

KŘESLO KOMBINOVANÉ DO SPRCHY 808, 808 C KŘESLO KOMBINOVANÉ DO SPRCHY 808, 808 C POUŽITÍ Kombinované křeslo do sprchy je součástí řady kompenzačních pomůcek, určených pro tělesně postižené osoby a osoby se sníženou schopností mobility. Své využití

Více

Pojízdný hydraulický zvedák 3t s pedálem. Návod k obsluze. Před použitím zařízení si důkladně přečtěte návod

Pojízdný hydraulický zvedák 3t s pedálem. Návod k obsluze. Před použitím zařízení si důkladně přečtěte návod Pojízdný hydraulický zvedák 3t s pedálem Návod k obsluze Před použitím zařízení si důkladně přečtěte návod 1 Vážený zákazníku Děkujeme za zakoupení našeho produktu a věříme, že s jeho užíváním budete spokojen.

Více

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene

ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene ContiTech: Odborné poradenství k výměně ozubeného řemene Podrobný návod pro Fiat 500 1,2 l kód motoru 169 A4.000 ContiTech ukazuje, jak lze zabránit chybám při výměně ozubeného řemene Při výměně ozubeného

Více

RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK

RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK RAMENO ZÁVĚSNÉ 1100 MM (600/300 KG) PRO LANOVÝ NAVIJÁK 51.09-R-1100 Vážený zákazníku, děkujeme Vám, že jste si zakoupili výrobek značky PROTECO. Před zahájením používání tohoto zařízení si pečlivě přečtěte

Více

Návod na lešení na montáž a používání interiérového lešení ALTO

Návod na lešení na montáž a používání interiérového lešení ALTO Návod na lešení na montáž a používání interiérového lešení ALTO Obecné bezpečnostní pokyny Při přípravě tohoto návodu byly zapracovány požadavky podle ČSN 738102, ČSN 738101 a vybrané požadavky podle ČSN

Více

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 3T S NÍZKÝM PROFILEM KYD3 ZÁRUČNÍ LIST

NÁVOD K OBSLUZE HYDRAULICKÝ ZVEDÁK 3T S NÍZKÝM PROFILEM KYD3 ZÁRUČNÍ LIST ZÁRUČNÍ LIST 1. Na nářadí a stroje KH Trading je poskytována záruka 12/24 měsíců od data prodeje dle obchodního nebo občanského zákona a vztahuje se na prokazatelné vady materiálu. (datum prodeje je nutno

Více

Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF

Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF Návod k použití a údržbě nůžkových paletových vozíků řady JF ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali nůžkový paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosím, přečtěte

Více

Hydraulické matice. Všeobecné informace. Bezpečnostní pokyny. Popis. Poznámka

Hydraulické matice. Všeobecné informace. Bezpečnostní pokyny. Popis. Poznámka Všeobecné informace 72 Bezpečnostní pokyny Vzhledem k tomu, že vysoké tlaky a síly představují potenciální bezpečnostní riziko, dbejte laskavě na dodržování následujících pokynů: Zařízení by měl používat

Více

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ NÁVOD K OBSLUZE A ÚDRŽBĚ Provozní pokyny MANIPULAČNÍ RAMPA NÁJEZDOVÁ MRN 10K-321S/M Velké Tresné, červen 2006 518F14 NP EN 1 Vydání.2 (10.12.2006) ÚVODNÍ INFORMACE VŠEOBECNĚ V tomto Návodu k používání

Více

výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W

výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W Způsob rozlišování a označování konvektorů PROTHERM PROTHERM XXXX výkon: 500 jmenovitá hodnota 500 W 1000 jmenovitá hodnota 1000 W 1500 jmenovitá hodnota 1500 W 2000 jmenovitá hodnota 2000 W 5.2.0. Příklad:

Více

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF

Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF Návod k použití a údržbě paletových vozíků řady DB, BF a WF ÚVOD Děkujeme, že jste si vybrali paletový vozík DELTALIFT. Abyste svůj produkt správně a bezpečně používali pečlivě si, prosím, přečtěte níže

Více

Top Line 22. Konstrukční svoboda pro velké skříně

Top Line 22. Konstrukční svoboda pro velké skříně Konstrukční svoboda pro velké skříně Konstrukční svoboda pro velké skříně Kování pro posuvné dveře, zejména pro těžká křídla v ložnicových skříních. Speciální vozíky pro křídla s dřevěným nebo hliníkovým

Více

Návod k obsluze pro vysokozdvižné vozíky SDJ 1000 zdvih / 1,2m / 1,6m / 2,5m/3m

Návod k obsluze pro vysokozdvižné vozíky SDJ 1000 zdvih / 1,2m / 1,6m / 2,5m/3m Návod k obsluze pro vysokozdvižné vozíky SDJ 1000 zdvih / 1,2m / 1,6m / 2,5m/3m CZ Pro vlastní bezpečnost si před zprovozněním vysokozdvižného vozíku pečlivě přečtěte tento návod k obsluze! Je velmi důležité,

Více

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu

Silniční náboj pro kotoučovou brzdu (Czech) DM-HB0004-01 Příručka prodejce Silniční náboj pro kotoučovou brzdu HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ Tato příručka prodejce je primárně určená profesionálním cyklomechanikům.

Více