Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit:

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Platební řád. Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit:"

Transkript

1 Platební řád Bytové družstvo Lucemburská 2136/16 podle článku 26 a násl. Stanov Bytového družstva přijímá a schvaluje tato pravidla pro platby členů družstva (dále jen Platební řád ): Článek 1. A/ Členové družstva, kteří jsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit: 1. Platby ve prospěch společenství vlastníků jednotek, tj. veškeré platby, které je družstvo v souvislosti s jeho členstvím v SVJ povinno hradit společenství vlastníků za byt, jehož je člen družstva nájemcem. 2. Platby ve prospěch družstva 2.1 příspěvky do provozního fondu, 2.2 příspěvky do fondu odměn, 2.3 příspěvky do úvěrového fondu, 2.4 daň z nemovitostí 2.5 úhradu za plnění poskytovaná s užíváním bytu (dále jen úhrada za služby ), 2.6 další platby stanovené členskou schůzí. B/ Členové družstva, kteří nejsou nájemci družstevního bytu, jsou povinni hradit: 1. příspěvek do provozního fondu, 2. příspěvek do fondu odměn, 3. další platby stanovené členskou schůzí. Článek 2. Platby ve prospěch společenství vlastníků jednotek (ad A 1) Každý družstevní byt, jehož je člen družstva nájemcem, je zároveň jednotkou zapsanou v Prohlášení vlastníka. Vlastníkem této jednotky je družstvo, které je rovněž z titulu vlastnictví bytů v objektu Lucemburská 2136/16 členem Společenství vlastníků jednotek pro dům Lucemburská 2136/16, Praha 8. Pravidla pro přispívání na náklady na správu domu, schválená shromážděním vlastníků, je družstvo jako jeden z vlastníků povinno dodržovat. Každý člen družstva nájemce bytu, je proto povinen hradit družstvu veškeré platby, které je družstvo povinno za předmětný byt hradit společenství vlastníků.

2 Článek 3. Provozní fond (ad A 2.1) 1. Každý člen družstva je povinen hradit měsíčně příspěvek do provozního fondu, který je stanoven jako násobek m 2 započitatelné plochy bytu a částky určené členskou schůzí. 2. Z provozního fondu jsou hrazeny veškeré náklady družstva, pro jejichž úhradu nejsou stanoveny jiné fondy družstva. 3. Příspěvek do provozního fondu je splatný spolu s ostatními měsíčními opakujícími se platbami v jedné částce vždy nejpozději do 15. dne běžného měsíce. Způsob platby je inkasem (SIPO)na účet družstva (č.účtu ). 4. Příspěvek do provozního fondu není každoročně zúčtován. 5. Zůstatek provozního fondu se družstevníkům po skončení roku nevrací a je 6. Výše příspěvku bude každoročně valorizována dle inflace za předcházející rok vyhlášené Českým statistickým úřadem. První valorizace proběhne k za r. 7. Ke dni schválení tohoto platebního řádu činí příspěvek 2,- Kč/m2 započitatelné plochy bytu. Článek 4. Fond odměn (ad A 2.2) 1. Členové představenstva, příp. další členové družstva, mají nárok na odměnu za svoji činnost pro družstvo. Za tím účelem se zřizuje fond odměn. 2. Každý člen družstva je povinen hradit měsíčně příspěvek do fondu odměn, který je stanoven jako násobek m 2 započitatelné plochy bytu a částky určené členskou schůzí. 3. Příspěvek do fondu odměn je splatný spolu s ostatními měsíčními opakujícími se platbami v jedné částce vždy nejpozději do 15. dne běžného měsíce. Způsob platby je inkasem (SIPO), složenkou nebo platebním příkazem na účet družstva (č.účtu ). 4. Příspěvek do fondu odměn není každoročně zúčtován. 5. Zůstatek fondu odměn se členům družstva po skončení roku nevrací a je 6. Roční výše odměn je daná výší předepsaného příspěvku do fondu odměn za kalendářní rok. Vyšší částku odměny, než je předepsána do fondu odměn, musí schválit členská schůze. Schválené navýšení odměn bude pokryto finančními prostředky z fondu oprav. 7. O výši celkové odměny pro členy představenstva, pro členy kontrolní komise a o odměně pro další členy družstva za mimořádné práce a služby pro družstvo rozhoduje členská schůze. O výši odměny pro jednotlivé členy představenstva rozhoduje představenstvo. O výši odměny pro jednotlivé členy kontrolní komise rozhoduje kontrolní komise. 8. Výše příspěvku bude každoročně valorizována dle inflace za předcházející rok vyhlášené Českým statistickým úřadem. První valorizace proběhne k za r. 9. Ke dni schválení tohoto platebního řádu činí příspěvek 0,50 Kč/m2 započitatelné plochy bytu.

3 Článek 5 (ad A 2.3). Úvěrový fond 1. Do úvěrového fondu jsou povinni připívat členové družstva, kteří nezaplatili svůj členský vklad, výměnu oken nebo rekonstrukci objektu najednou ve lhůtě stanovené členskou schůzi nebo Stanovami družstva. 2. Prostředky tohoto fondu je možno použít pouze na splácení úvěrů družstva. 3. Výši splátek a lhůty splácení určí představenstvo v návaznosti na smlouvy o úvěrech. Splátka každého úvěru se vypočítá dle následujícího vzorce: měsíční splátka úvěru družstva ve prospěch banky se vynásobí procentem podílu družstevníka na celkové dlužné částce. Procento podílu se určí po první a každé mimořádné splátce družstevníka úvěru bance a po následné změně splátky úvěru stanovené bankou. Toto procento se vypočítá dle vzorce: (celková výše členského podílu mínus výše splaceného členského vkladu) děleno celkovou výší úvěru. 4. Splacením úvěrů příslušnému peněžnímu ústavu a vyrovnáním pohledávek se všemi družstevníky, kteří se na úvěru a jeho splácení podíleli, tento fond zaniká. Článek 6 (ad A 2.4) Daň z nemovitostí 1. Každý člen družstva nájemce bytu je povinen hradit měsíčně příspěvek na daň z nemovitosti. Výše příspěvku je určena jako 1/12 daně z nemovitosti, kterou je družstvo povinno zaplatit za daný byt. 2. Příspěvek na daň z nemovitosti od ledna 2013 do měsíce, v němž bude platba na daň z nemovitosti členovi družstva předepsána do nájemného, je člen družstva povinen uhradit v měsíci, v němž se daň stane součástí jeho nájemného. 3. Příspěvek na daň z nemovitosti je splatný spolu s ostatními měsíčními opakujícími se platbami v jedné částce vždy nejpozději do 15. dne běžného měsíce. Způsob platby je inkasem (SIPO)na účet družstva (č.účtu ). Článek 7 (ad A 2.5) Úhrada za služby 1. Služby související s užíváním bytu jsou teplo (ÚT), teplá voda (TUV), studená voda (SV), úklid společných částí domu, chodníku a kontejnerového stání, výtah, společná elektřina, odpad a úklid kontejnerových stání. Každý člen družstva je povinen hradit měsíčně zálohu na služby. Výše záloh na služby bude vždy stanovena tak, aby pokryla předpokládané náklady na služby v zúčtovacím roce. Výše záloh může být navýšena o 10% jako rezerva. Při zvýšení ceny dodavatelské služby v průběhu kalendářního roku může být změna záloh na služby během kalendářního roku provedena i opětovně. 2. Výši všech záloh za služby a způsob rozúčtování jednotlivých služeb stanovuje shromáždění vlastníků. 3. Záloha na služby je splatná spolu s ostatními měsíčními opakujícími se platbami v jedné částce vždy nejpozději do 15. dne běžného měsíce. Způsob platby je inkasem (SIPO) na účet družstva (č.účtu ).

4 4. Služby jsou hrazeny zálohově a jsou zúčtovány jednou ročně vždy do následujícího roku. Přeplatky budou členům družstva vráceny do následujícího roku, ve stejné lhůtě jsou členové družstva povinni zaplatit případné nedoplatky. Způsob platby je složenkou nebo platebním příkazem na účet družstva (č.účtu ). 5. Způsob rozúčtování jednotlivých služeb je totožný se způsobem rozúčtování jednotlivých služeb stanovených společenstvím vlastníků a ke dni schválení tohoto platebního řádu je stanoven takto: Teplo - poměrně, a to 40% celkových nákladů na teplo podle podlahové plochy (základní složka) a 60% nákladů na teplo podle naměřené spotřeby na měřidlech. Teplá voda (ohřev) - poměrně, a to 30% celkových nákladů na ohřev vody podle podlahové plochy (základní složka) a 70% nákladů na ohřev vody podle naměřené spotřeby na měřidlech. Studená voda poměrně dle naměřené spotřeby na vodoměrech. Úklid - podle počtu osob hlášených na služby v jednotlivých jednotkách. Výtah - podle počtu osob hlášených na služby v jednotlivých jednotkách. Společná elektřina podle počtu osob hlášených na služby v jednotlivých jednotkách. Odpad - podle počtu osob hlášených na služby v jednotlivých jednotkách. Úklid kontejnerových stání vč. odvozu velkoobjemového odpadu - podle počtu osob hlášených na služby v jednotlivých jednotkách. Článek 8 (ad A 2.6) Další platby stanovené shromážděním Členská schůze má právo stanovit členům družstva - nájemcům bytů další platby. Tyto další platby stanovené členskou schůzí jsou splatné v termínu určeném členskou schůzí, způsob platby je složenkou nebo platebním příkazem na účet družstva (č.účtu ). Článek 9 (ad B 1). Příspěvek do provozního fondu 1. Každý člen družstva, který není nájemcem bytu, je povinen hradit měsíčně příspěvek do provozního fondu, který je stanoven jako násobek m 2 započitatelné plochy bytu, jehož užívání bylo kdysi s tímto členstvím svázáno, a částky určené členskou schůzí. 2. Z provozního fondu jsou hrazeny veškeré náklady družstva, pro jejichž úhradu nejsou stanoveny jiné fondy družstva. 3. Příspěvek do provozního fondu je splatný spolu s ostatními měsíčními opakujícími se platbami v jedné částce vždy nejpozději do 15. dne běžného měsíce. Způsob platby je inkasem (SIPO), příp. platebním příkazem nebo složenkou na účet družstva (č.účtu ). 4. Příspěvek do provozního fondu není každoročně zúčtován. 5. Zůstatek provozního fondu se družstevníkům po skončení roku nevrací a je 6. Výše příspěvku bude každoročně valorizována dle inflace za předcházející rok vyhlášené Českým statistickým úřadem. První valorizace proběhne k za r.

5 7. Ke dni schválení tohoto platebního řádu činí příspěvek 2,- Kč/m2 započitatelné plochy bytu. Článek 10 (ad B 2). Fond odměn 1. Členové představenstva, příp. další členové družstva, mají nárok na odměnu za svoji činnost pro družstvo. Za tím účelem se zřizuje fond odměn. 2. Každý člen družstva, který není nájemcem družstevního bytu, je povinen hradit měsíčně příspěvek do fondu odměn, který je stanoven jako násobek m 2 započitatelné plochy bytu, jehož užívání bylo kdysi s tímto členstvím svázáno, a částky určené členskou schůzí. 3. Příspěvek do fondu odměn je splatný spolu s ostatními měsíčními opakujícími se platbami v jedné částce vždy nejpozději do 15. dne běžného měsíce. Způsob platby je inkasem (SIPO), složenkou nebo platebním příkazem na účet družstva (č.účtu ). 4. Příspěvek do fondu odměn není každoročně zúčtován. 5. Zůstatek fondu odměn se členům družstva po skončení roku nevrací a je 6. Roční výše odměn je daná výší předepsaného příspěvku do fondu odměn za kalendářní rok. Vyšší částku odměny, než je předepsána do fondu odměn, musí schválit členská schůze. Schválené navýšení odměn bude pokryto finančními prostředky z fondu oprav. 7. O výši celkové odměny pro členy představenstva, pro členy kontrolní komise a o odměně pro další členy družstva za mimořádné práce a služby pro družstvo rozhoduje členská schůze. O výši odměny pro jednotlivé členy představenstva rozhoduje představenstvo. O výši odměny pro jednotlivé členy kontrolní komise rozhoduje kontrolní komise. 8. Výše příspěvku bude každoročně valorizována dle inflace za předcházející rok vyhlášené Českým statistickým úřadem. První valorizace proběhne k za r. 9. Ke dni schválení tohoto platebního řádu činí příspěvek 0,50 Kč/m2 započitatelné plochy bytu. Článek 11 (ad B3). Další platby stanovené shromážděním Členská schůze má právo stanovit členům družstva, kteří nejsou nájemci bytu, další platby. Tyto další platby stanovené členskou schůzí jsou splatné v termínu určeném členskou schůzí, způsob platby je složenkou nebo platebním příkazem na účet družstva (č.účtu ). Článek 12. Ustanovení obecná, přechodná a závěrečná 1. Započitatelná plocha bytu je celková plocha místností v bytě i mimo byt. Tato započitatelná plocha je určena v Prohlášení vlastníka zapsaném v katastru nemovitostí.

6 2. V případě opožděného zaplacení některé z plateb je člen družstva povinen zaplatit poplatek z prodlení, příp. úrok z prodlení v zákonem stanovené výši. 3. Účetním obdobím je kalendářní rok. 4. Platební řád nabude účinnosti dnem, který určí představenstvo družstva v návaznosti na zahájení činnosti společenstvím vlastníků jednotek, kromě článku 6, který nabývá účinnosti dnem schválení Platebního řádu. 5. Ke dni účinnosti Platebního řádu bude všem vlastníkům správní firmou provedena změna plateb SIPO a bude jim doručen Rozpis úhrad. Do dne účinnosti Platebního řádu platí dosavadní pravidla, tj. pravidla určená Platebním řádem ze dne Dnem účinnosti tohoto Platebního řádu přestává platit Platební řád bytového družstva ze dne Tento Platební řád byl přijat a schválen členskou schůzí Bytového družstva konanou dne Za představenstvo družstva: předseda představenstva. místopředseda představenstva

Platební řád Bytového družstva Chabařovická

Platební řád Bytového družstva Chabařovická Platební řád Bytového družstva Chabařovická 1321 1326 Bytové družstvo Chabařovická 1321 1326, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Chabařovická 1321 1326 přijímá a schvaluje tato

Více

Platební řád BD Chabařovická

Platební řád BD Chabařovická Platební řád BD Chabařovická 1327-1333 Bytové družstvo Chabařovická 1327 1333, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Chabařovická 1327 1333 přijímá a schvaluje tato pravidla pro úhradu

Více

Platební řád SVJ Chabařovická , Praha 8

Platební řád SVJ Chabařovická , Praha 8 Platební řád SVJ Chabařovická 1321 1326, Praha 8 Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 (dále jen společenství) podle Stanov Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326 přijímá a schvaluje

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva Záhorského. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1

BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva Záhorského. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1 BYTOVÉ DRUŽSTVO ZÁHORSKÉHO PLATEBNÍ ŘÁD Bytového družstva Záhorského 2014 PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA ZÁHORSKÉHO Stránka 1 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Základní pojmy... 3 3. Základní úhrady... 3 4.

Více

BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva JW. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1

BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD. Bytového družstva JW. PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1 BYTOVÉ DRUŽSTVO JW PLATEBNÍ ŘÁD Bytového družstva JW 2014 PLATEBNÍ ŘÁD BYTOVÉHO DRUŽSTVA JW, IČ 021 21 590 Stránka 1 OBSAH 1. Úvodní ustanovení... 3 2. Základní pojmy... 3 3. Základní úhrady... 3 4. Platby

Více

Platební řád BD Slancova, Praha 8

Platební řád BD Slancova, Praha 8 Platební řád BD Slancova, Praha 8 Bytové družstvo Slancova, Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Slancova přijímá a schvaluje tato pravidla pro úhradu nájmů družstevních bytů (příspěvků

Více

Platební řád BD Chabařovická , Praha 8

Platební řád BD Chabařovická , Praha 8 Platební řád BD Chabařovická 1327 1333, Praha 8 Bytové družstvo Chabařovická 1327 1333 Praha 8 (dále jen družstvo) podle Stanov Bytového družstva Chabařovická 1327 1333 přijímá a schvaluje tato pravidla

Více

Platební řád. Článek 1.

Platební řád. Článek 1. Platební řád Shromáždění Společenství vlastníků jednotek Frýdlantská 1296 1307, Praha 8 podle článku 19. Stanov Společenství vlastníků jednotek Frýdlantská 1296 1307, Praha 8 (dále jen stanovy ) přijímá

Více

Platební řád Společenství vlastníků

Platební řád Společenství vlastníků Platební řád Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8 podle Stanov Společenství vlastníků Chabařovická 1321 1326, Praha 8, přijímá a

Více

Platební řád. Společenství vlastníků jednotek pro dům Jizerská 718 a 719 (dále jen Společenství )

Platební řád. Společenství vlastníků jednotek pro dům Jizerská 718 a 719 (dále jen Společenství ) Platební řád Společenství vlastníků jednotek pro dům Jizerská 718 a 719 (dále jen Společenství ) Shromáždění Společenství vlastníků jednotek pro dům Jizerská 718 a 719 podle článku 17 Stanov Společenství

Více

Platební řád Společenství vlastníků. Chabařovická , Praha 8

Platební řád Společenství vlastníků. Chabařovická , Praha 8 Platební řád Společenství vlastníků Chabařovická 1327 1333, Praha 8 Společenství vlastníků Chabařovická 1327 1333, Praha 8 (dále jen společenství ) podle Stanov Společenství vlastníků Chabařovická 1327

Více

Platební řád Společenství vlastníků Slancova , Praha 8

Platební řád Společenství vlastníků Slancova , Praha 8 Platební řád Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8 Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8 podle Stanov Společenství vlastníků Slancova 1253-1262, Praha 8, přijímá a schvaluje tato

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek Plickova , Praha 4 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim záloh a příspěvků na správu domu a na služby spojené s užíváním bytových jednotek a jejich vyúčtování dále jen Pravidla Dům: Bytové domy na adrese

Více

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SPRÁVNÍHO BYTOVÉHO DRUŽSTVA ROZVOJ

ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SPRÁVNÍHO BYTOVÉHO DRUŽSTVA ROZVOJ SPRÁVNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO ROZVOJ Jihlavská 1276 / 17, 140 00 Praha 4 IČ:00033006, zapsané v Obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl DrXCVIII, vložka 237 ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SPRÁVNÍHO BYTOVÉHO

Více

Článek I. Předmět úpravy

Článek I. Předmět úpravy Směrnice č.2/2011 O nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů Článek I. Předmět úpravy (1) Tato směrnice upravuje: a) nájemné v bytech

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ Společenství vlastníků jednotek domu Starobylá 1006, 1007, 1008, Praha 11 PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ kterými se stanoví způsob a režim příspěvků správu domu a služeb spojených s užíváním jednotek a jejich vyúčtování

Více

SPRÁVNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO ROZVOJ Jihlavská 1276 / 17, 140 00 Praha 4 ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SBD ROZVOJ

SPRÁVNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO ROZVOJ Jihlavská 1276 / 17, 140 00 Praha 4 ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SBD ROZVOJ SPRÁVNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO ROZVOJ Jihlavská 1276 / 17, 140 00 Praha 4 ZÁSADY HOSPODAŘENÍ SBD ROZVOJ Schválené shromážděním delegátů dne 6. 6. 2007 a 2. 11. 2011 Zásady hospodaření SBD Rozvoj Shromáždění delegátů

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2017 1. INFORMACE DLE OBCHODNÍHO REJSTŘÍKU Obchodní název: Bytové družstvo Mezírka 16 Sídlo: Petruškova 2764/16, 700 30 Ostrava Zábřeh Právní forma: družstvo Datum zápisu: 17.

Více

Směrnice č.2/2014. Úvodní ustanovení. Čl. 1 Předmět úpravy

Směrnice č.2/2014. Úvodní ustanovení. Čl. 1 Předmět úpravy Okresní stavební bytové družstvo Havlíčkův Brod Jihlavská 564, 580 01 Havlíčkův Brod tel. ústředna: 569 430 920 fax: 569 430 949 e-mail: osbdhb@osbdhb.cz Směrnice č.2/2014 O nájemném z družstevních bytů

Více

Směrnice č. 102/2011

Směrnice č. 102/2011 Směrnice č. 102/2011 Směrnice o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice upravuje Čl. 1 Předmět úpravy a) nájemné

Více

Směrnice č. 27. Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ)

Směrnice č. 27. Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ) Účetní jednotka: Stavební bytové družstvo Letohrad, Požárníků 791, Letohrad 561 51 Směrnice č. 27 Zásady pro stanovení nájemného a pro tvorbu Fondu oprav a údržby (FOÚ) Příloha č.1 Tiskopis: Plán oprav

Více

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA

STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA STANOVY BYTOVÉHO DRUŽSTVA (dále jen stanovy ) Bytové družstvo Ostružinová Medlánky se zakládá jako bytové družstvo za účelem koupě bytového domu na ulici Ostružinová 496/1, 497/5, 498/3, 499/7, 500/9 a

Více

Směrnice o nájemném z bytů a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů

Směrnice o nájemném z bytů a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů 1. Tato směrnice upravuje Směrnice o nájemném z bytů a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním bytů Čl. 1 Předmět úpravy a) nájemné v družstevních bytech a družstevních nebyt. prostorech (dále jen byt

Více

Směrnice o nájemném z bytu

Směrnice o nájemném z bytu Směrnice o nájemném z bytu Datum platnosti: Datum účinnosti: Změna: 12.6.2014 12.6.2014 0 Dne: 14.5.2014 Dne: 12.6.2014 1 / 5 Směrnice o nájemném z bytu Čl. 1 Předmět úpravy (1) Tyto směrnice upravují

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Úvodní slovo předsedy

Více

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ ZA ROK 2016 ( materiál pro jednání 24. schůze shromáždění vlastníků jednotek, konané

Více

S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB

S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB Trávníky, bytové družstvo se sídlem na adrese Příčná 1541, 765 02 Otrokovice IČO: 00048852 zapsané v rejstříku u Krajského

Více

Směrnice č. 1/2010 o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů

Směrnice č. 1/2010 o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů Stavební bytové družstvo L I A Z Jablonec nad Nisou Směrnice č. 1/2010 o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů (1) Tato směrnice

Více

Pravidla hospodaření Bytového družstva Sv. Ján Kuřim, družstva

Pravidla hospodaření Bytového družstva Sv. Ján Kuřim, družstva Pravidla hospodaření Bytového družstva Sv. Ján Kuřim, družstva čl. 1 Vymezení pojmů a vysvětlení zkratek V dalším textu jsou používány tyto zkrácené názvy: družstvo stanovy dům správce byt nájem nájemce

Více

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016

ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ ZA ROK 2016 1. INFORMACE DLE OBCHODNÍHO REJSTŘÍKU Obchodní název: Bytové družstvo Mezírka 16 Sídlo: Petruškova 2764/16, 700 30 Ostrava Zábřeh Právní forma: družstvo Datum zápisu: 17.

Více

Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255

Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255 Společenství Zd. Štěpánka 1787 zapsané v obchodním rejstříku, vedeném Krajským soudem v Ostravě, vložka S 5292 IČ: 27782255 Zásady upravující poskytování plnění spojených s užíváním bytů a postup při určování

Více

PRAVIDLA PRO STANOVENÍ NÁJEMNÉHO A ÚHRAD ZA PLNĚNÍ POSKYTOVANÁ S UŽÍVÁNÍM BYTŮ POŘÍZENÝCH V DRUŽSTEVNÍ BYTOVÉ VÝSTAVBĚ

PRAVIDLA PRO STANOVENÍ NÁJEMNÉHO A ÚHRAD ZA PLNĚNÍ POSKYTOVANÁ S UŽÍVÁNÍM BYTŮ POŘÍZENÝCH V DRUŽSTEVNÍ BYTOVÉ VÝSTAVBĚ Organizační směrnice 1/11- včetně dodatků PRAVIDLA PRO STANOVENÍ NÁJEMNÉHO A ÚHRAD ZA PLNĚNÍ POSKYTOVANÁ S UŽÍVÁNÍM BYTŮ POŘÍZENÝCH V DRUŽSTEVNÍ BYTOVÉ VÝSTAVBĚ Úvod Směrnice upravuje způsob stanovení

Více

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU.

O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. S M L O U V A O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU A POSKYTOVÁNÍ SLUŽEB PŘI UŽÍVÁNÍ BYTU. Vlastníci bytů a nebytových jednotek Jméno a příjmení : datum nar. číslo jednotky, ulice, č.p., obec, PSČ

Více

Zpráva o hospodaření za rok 2011

Zpráva o hospodaření za rok 2011 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2011 Vypracovala: 12.3.2012 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky.

P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky. Obecně prospěšné bytové družstvo Teplice P R A V I D L A pro rozúčtování služeb spojených s užíváním bytu a nebytových prostor za rok 2014 a následující roky. Pravidla jsou stanovena se zřetelem na předpis

Více

Zásady pro poskytování vnitrodružstevních půjček na opravy, údržbu a dodatečné investice do bytového fondu.

Zásady pro poskytování vnitrodružstevních půjček na opravy, údržbu a dodatečné investice do bytového fondu. Stavební bytové družstvo DRUBYD, Ciolkovského 625/54, 734 01 Karviná Ráj, zapsané v obch. rejstříku u Krajského soudu v Ostravě, odd. Dr XXII, vložka 239 Zásady pro poskytování vnitrodružstevních půjček

Více

České spořitelny, a.s. Erste Corporate Banking (dále jen Banka)

České spořitelny, a.s. Erste Corporate Banking (dále jen Banka) Aktualizace indikativní nabídky České spořitelny, a.s. Erste Corporate Banking (dále jen Banka) pro Bytové družstvo Sokolovská 68/381 se sídlem Sokolovská 381/68, 186 00 Praha 8 - Karlín (dále jen Klient)

Více

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby)

Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového stání) v bytových domech (dále jen služby) Průkopník, stavební bytové družstvo, Brno, Foltýnova 1 V N I T R O D R U Ž S T E V N Í I N S T R U K C E č. 10/16 Název : Vyúčtování nákladů za plnění poskytovaná s užíváním bytu (atelieru, garáže, garážového

Více

Čl. 1. Předmět úpravy

Čl. 1. Předmět úpravy Směrnice Okresního stavebního bytového družstva o nájemném z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhradách za plnění poskytovaná s užíváním těchto bytů Čl. 1 Předmět úpravy 1. Tyto směrnice upravují

Více

SMLOUVA o přidělení družstevní jednotky

SMLOUVA o přidělení družstevní jednotky Bytové družstvo IMOBILIEN se sídlem : Hanychovská 886/16b, Liberec 3, 46010 SMLOUVA o přidělení družstevní jednotky Níže uvedeného dne, měsíce a roku uzavřely následující strany : jméno, příjmení : rodné

Více

S m ě r n i c e Pravidla pro určování výše nájemného a úhrad za užívání bytu a za plnění poskytovaná s užíváním bytů a garáží

S m ě r n i c e Pravidla pro určování výše nájemného a úhrad za užívání bytu a za plnění poskytovaná s užíváním bytů a garáží NOVÝ ŽIVOT, stavební bytové družstvo, se sídlem Bučovice, Slovenská 910, okres Vyškov PSČ 685 01 IČ 00050318 S m ě r n i c e Pravidla pro určování výše nájemného a úhrad za užívání bytu a za plnění poskytovaná

Více

SMLOUVA o nájmu bytu a úhradě služeb spojených s jeho užíváním č. uzavřená dle zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů

SMLOUVA o nájmu bytu a úhradě služeb spojených s jeho užíváním č. uzavřená dle zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů SMLOUVA o nájmu bytu a úhradě služeb spojených s jeho užíváním č. uzavřená dle zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník ve znění pozdějších předpisů Čl. I Smluvní strany Bytové družstvo Vršovická 60 a 62

Více

3 Vymezení a rozsah služeb 4 Výše záloh za služby a způsob změny jejich výše 5 Rozúčtování nákladů na služby

3 Vymezení a rozsah služeb 4 Výše záloh za služby a způsob změny jejich výše 5 Rozúčtování nákladů na služby 67 ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty Parlament se usnesl na tomto zákoně České

Více

Indikativní nabídka. pro SVJ Lásenická 1513, PSČ Praha 9 Kyje. březen/2016. Nejedná se o návrh na uzavření smlouvy.

Indikativní nabídka. pro SVJ Lásenická 1513, PSČ Praha 9 Kyje. březen/2016. Nejedná se o návrh na uzavření smlouvy. Indikativní nabídka pro SVJ Lásenická 1513, PSČ 198 00 Praha 9 Kyje Nejedná se o návrh na uzavření smlouvy. březen/2016 Tento dokument obsahuje informace, které jsou majetkem Československé obchodní banky,

Více

Vnitrodružstevní směrnice SBD Šumperk č.40/2014. Sazebník úhrad za činnost a úkony družstva

Vnitrodružstevní směrnice SBD Šumperk č.40/2014. Sazebník úhrad za činnost a úkony družstva Vnitrodružstevní směrnice SBD Šumperk č.40/2014 Sazebník úhrad za činnost a úkony družstva K usměrňování vnitřní ekonomiky družstva v oblasti správy bytového a nebytového fondu a k zajištění ekonomické

Více

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování

Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování Příloha stanov č. 1 Pravidla pro rozúčtování nákladů, stanovení záloh a jejich vyúčtování - Pravidla rozúčtování nákladů vzniklých při užívání jednotek v domě, správě domu a pozemku - Pravidla pro stanovení

Více

1 Úvodní ustanovení. 2 Vymezení pojmů

1 Úvodní ustanovení. 2 Vymezení pojmů Číslo: Název: 67/2013 Sb. Zákon, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním Ze dne: 19.2.2013 Znění od: 1.1.2016 Částka: 31/2013 Sb. Znění do: Neomezeno Platnost

Více

Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2010 Vypracovala: 13.3.2011 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10

Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10 Metodika zpracování ročního vyúčtování nákladů Společenství a Stezce 489/6, Praha 10 1 / 6 Obsah Obecný přehled... 3 Metodika rozúčtování jednotlivých nákladových položek... 4 Zkrácený přehled metodiky

Více

S T A N O V Y BYTOVÉHO DRUŽSTVA CHABAŘOVICKÁ

S T A N O V Y BYTOVÉHO DRUŽSTVA CHABAŘOVICKÁ PŘEHLED ZMĚN NÁVRH PŘEDSTAVENSTVA NA ÚPRAVU STANOV PRO ČS BD k 25. 3. 2018 S T A N O V Y BYTOVÉHO DRUŽSTVA CHABAŘOVICKÁ 1321 1326 čl. 4 Předmět činnosti 3. Družstvo zajišťuje odstranění poruch na společném

Více

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ

S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K. U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ S P O L E Č E N S TV Í V L A S T N Í K Ů J E D N O T E K U Krčské vodárny 1134/63, Praha 4 ZPRÁVA O HOSPODAŘENÍ SVJ ZA ROK 2017 ( materiál pro jednání 25. schůze shromáždění vlastníků jednotek, konané

Více

SVORNOST, stavební bytové družstvo Ztracená 2647/16, Kroměříž

SVORNOST, stavební bytové družstvo Ztracená 2647/16, Kroměříž SVORNOST, stavební bytové družstvo Ztracená 2647/16, 767 01 Kroměříž S M Ě R N I C E pro stanovení výše nájemného z bytů a nebytových prostorů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhrad za plnění

Více

Bytové družstvo Kamenice Sídliště II 26, Kamenice, PSČ je zapsané v Obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze oddíl DR, vložka 2943

Bytové družstvo Kamenice Sídliště II 26, Kamenice, PSČ je zapsané v Obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze oddíl DR, vložka 2943 Bytové družstvo Kamenice Sídliště II 26, Kamenice, PSČ 251 68 je zapsané v Obchodním rejstříku u Městského soudu v Praze oddíl DR, vložka 2943 Směrnice o nájemném z družstevních bytů a družstevních nebytových

Více

Bellušova 1820/39, Stodůlky, Praha 5

Bellušova 1820/39, Stodůlky, Praha 5 Indikativní nabídka pro Bytové družstvo TRIDOMUS, Bellušova 1820/39, Stodůlky, 155 00 Praha 5 IČO: 027 97 755 Kontaktní osoba: Jiří Jarolím, ČSOB, a.s., Dejvická 36/40, Praha 6 tel.: 233 084 654, mobil:

Více

Představenstvo družstva předkládá delegátům tyto dvě varianty na zvýšení správního příspěvku na běžnou správní činnost družstva takto:

Představenstvo družstva předkládá delegátům tyto dvě varianty na zvýšení správního příspěvku na běžnou správní činnost družstva takto: 12) Návrh na změnu správního příspěvku na činnost družstva a odměny družstva pro společenství vlastníků za správu domu a pozemku a změna směrnice č. 118/2015 ze dne 28.5.2015 Tabulka v příloze ukazuje

Více

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013

Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava. 1. Vyúčtování služeb a provozu domu za rok 2013 Rozvoj stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, 747 05 Opava 553 780 700 E-mail: epodatelna@rozvojsbd.cz FAX 553 732 965 http: www.rozvojsbd.cz Obsah: 1. Vyúčtování

Více

Článek I. Předmět nájmu

Článek I. Předmět nájmu Nájemní smlouva uzavřená níže uvedeného dne, měsíce a roku podle ust. 685 a násl. zákona č. 40/1964 Sb., občanský zákoník, ve znění pozdějších předpisů, mezi těmito smluvními stranami: Jméno a příjmení:,

Více

III. 33 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů

III. 33 zákona č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů, ve znění pozdějších předpisů S m ě r n i c e Pravidla pro určování výše nájemného z družstevních bytů a družstevních garáží a úhradách za plnění spojená s užíváním těchto bytů a družstevních garáží. I Předmět úpravy Tato pravidla

Více

67/2013 ZÁKON. ze dne 19. února 2013,

67/2013 ZÁKON. ze dne 19. února 2013, 67/2013 ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Vnitrodružstevní směrnice č. 8/2014 Pravidla pro vymáhání pohledávek v SBD Vítkovice

Vnitrodružstevní směrnice č. 8/2014 Pravidla pro vymáhání pohledávek v SBD Vítkovice Stavební bytové družstvo Vítkovice Daliborova 54,709 71,Ostrava - Mariánské Hory IČO 00 05 08 06, zapsáno u KS v Ostravě, OR oddíl Dr XXII, vložka 8 DIČ CZ00050806 Vnitrodružstevní směrnice č. 8/2014 Pravidla

Více

67/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013,

67/2013 Sb. ZÁKON. ze dne 19. února 2013, 67/2013 Sb. ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty Parlament se usnesl na tomto zákoně

Více

Mandátní smlouva o obstarání správy společných částí domu s jednotkami ve vlastnictví

Mandátní smlouva o obstarání správy společných částí domu s jednotkami ve vlastnictví Mandátní smlouva o obstarání správy společných částí domu s jednotkami ve vlastnictví uzavřená podle 566 až 576 obchodního zákoníku a zákona č. 72/1994 Sb. v platném znění, kterým se upravují některé spoluvlastnické

Více

Vysvětlivky k sestavě "Vyúčtování (A4)"

Vysvětlivky k sestavě Vyúčtování (A4) Vysvětlivky k sestavě "Vyúčtování (A4)" Tabulka "Výsledek vyúčtování" Přehled výsledku vyúčtování všech služeb uživatele. Služba Název vyúčtované služby. Náklad Kč Náklad v Kč, připadající na uživatele

Více

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY 7/2013 Sb. - Zákon, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v... z 7 26.3.2013 10:28 Ročník 2013 SBÍRKA PŘEDPISŮ ČESKÉ REPUBLIKY

Více

Vzorová smlouva o správě nemovitostí

Vzorová smlouva o správě nemovitostí SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) organizace: Aval Rent s.r.o. se sídlem: K Linhartu 200/27, Doubí, 360 07 Karlovy Vary IČ: 29064619 zapsáno ve veřejném rejstříku

Více

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 657 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1.

9. funkční období. (Navazuje na sněmovní tisk č. 657 z 6. volebního období PS PČR) Lhůta pro projednání Senátem uplyne 1. 24 9. funkční období 24 Návrh zákona, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty (Navazuje na sněmovní tisk č. 657

Více

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo

SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo SMĚRNICE PRO ROZÚČTOVÁNÍ NÁKLADŮ NA ENERGE A SLUŽBY SPOJENÉ S UŽÍVÁNÍM JEDNOTEK V DOMĚ Platné pro bytové družstvo I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví způsob rozúčtování cen služeb a energií mezi správcem

Více

a) Roční účetní závěrka za rok 2014.

a) Roční účetní závěrka za rok 2014. 3. Projednání a schválení Roční účetní závěrky za rok 2014 a návrhu Rozpočtu SVJ na rok 2015. a) Roční účetní závěrka za rok 2014. Účetní závěrka za rok 2014 byla předána pověřenému vlastníkovi správcem

Více

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15

Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Vnitřní organizační řád Bytového družstva Boloňská 304, Praha 15 Bytové družstvo Boloňská 304, Praha 15 (dále jen BDB 304 ) vydává na základě usnesení členské schůze ze dne 20. května 2014 tento organizační

Více

čl. l Předmět a rozsah úpravy

čl. l Předmět a rozsah úpravy Z Á S A D Y pro stanovení výše nájemného z bytů pořízených v družstevní bytové výstavbě a úhrad za plnění poskytovaná s užíváním bytu a místností nesloužících k bydlení (garáže) (1) Tyto zásady upravují

Více

Rozpočet SVJ na rok 2018

Rozpočet SVJ na rok 2018 Společenství vlastníků Ruská 1239, 1238, 1237, Praha 10 IČ: 720 20 750 Zápis v rejstříku společenství vlastníků jednotek, vedeného Městským soudem v Praze oddíl S, vložka 9988 Rozpočet SVJ na rok 2018

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ)

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY DOMU A POZEMKU (SMLOUVA O SPRÁVĚ NEMOVITOSTÍ) Bytové družstvo: Bytové družstvo občanů Máj se sídlem: Dukelská 253, 742 42 Šenov u Nového Jičína IČ: 146 148 80 zapsáno ve veřejném

Více

Organizační směrnice č. 1/2014

Organizační směrnice č. 1/2014 Organizační směrnice č. 1/2014 SMĚRNICE O NÁJEMNÉM Z DRUŽSTEVNÍCH BYTŮ A DRUŽSTEVNÍCH NEBYTOVÝCH PROSTORŮ A ÚHRADÁCH ZA PLNĚNÍ SPOJENÁ S UŽÍVÁNÍM TĚCHTO BYTŮ A NEBYTOVÝCH PROSTOR 1. Předmět úpravy 1.1

Více

Zpráva o hospodaření za rok 2014

Zpráva o hospodaření za rok 2014 Společenství vlastníků jednotek domu Bochovská 560,561,562,563 a 564 Bochovská 564/7, Praha 5 Jinonice, 158 00 Zpráva o hospodaření za rok 2014 Vypracovala: 3.4.2015 Jan Bláha 1 Finanční prostředky Pokladna

Více

Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH

Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH Organizační směrnice č. 3/07 POMĚROVÉ MĚŘENÍ SPOTŘEBY TEPLA A VODY V DOMÁCNOSTECH Úvod Směrnice upravuje vztahy mezi družstvem a členy nájemci družstevních bytů, členy vlastníky bytů, nečleny vlastníky

Více

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení

STANOVY Bytového družstva na Evropské. Čl. 1 Základní ustanovení (1) Firma zní Bytové družstvo na Evropské. STANOVY Bytového družstva na Evropské Čl. 1 Základní ustanovení (2) Sídlem Bytového družstva na Evropské (dále jen družstvo ) je Evropská 80/2060, Praha 6. (3)

Více

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ

SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ SMĚRNICE O NÁJEMNÉM A PŘEDPISU ÚHRAD VLASTNÍKŮ VČETNĚ ROZÚČTOVÁNÍ č. 2 029-1115 I. ÚVODNÍ USTANOVENÍ Směrnice stanoví tvorbu a způsob rozúčtování nájemného a cen služeb mezi družstvem a nájemcem, popřípadě

Více

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava

Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu. U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, Opava Rozvoj, stavební bytové družstvo správce a vlastník bytového fondu U Cukrovaru 1282/9, Kateřinky, 747 05 Opava 553 780 700 epodatelna@rozvojsbd.cz www.rozvojsbd.cz Obsah: ZPRAVODAJ 1. Vyúčtování služeb

Více

MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE. I. Preambule

MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE. I. Preambule MĚSTO LOVOSICE ZÁSADY PRODEJE BYTOVÝCH JEDNOTEK A PROSTOR SLOUŽÍCÍCH K PODNIKÁNÍ Z MAJETKU MĚSTA LOVOSICE I. Preambule Prodej bytových jednotek a prostor sloužících k podnikání ve vlastnictví města Lovosice

Více

Ekonomika bytových družstev (Družstevní minimum 2016)

Ekonomika bytových družstev (Družstevní minimum 2016) Ekonomika bytových družstev (Družstevní minimum 2016) 1. Charakter hlavní činnosti BD, základní ekonomické kategorie v zákoně o obchodních korporacích 2. Nájemné z družstevních bytů a družstevních nebytových

Více

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory

SMĚRNICE č. 12/2005. Článek 1 Nebytové prostory ORLOVAN, městské bytové družstvo Energetiků 640, Orlová Lutyně SMĚRNICE č. 12/2005 Nájem nebytových prostorů a užívání společných prostorů v domě Schválena: shromážděním delegátů dne 8. 6. 2006 Nabývá

Více

SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU

SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU Pan/í (jméno a příjmení):... datum narození/r.č.:... bytem:... pan/í (jméno a příjmení):... datum narození/r.č.: bytem:.... (dále jen převodce ) na straně jedné a

Více

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012

Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Pravidla pro rozúčtování nákladů domů SVJ Jilmová 4-10, schválená členskou schůzí dne 21. 06. 2012 Výtah elektrická energie hrazeno ve službách dle počtu nahlášených osob v bytové jednotce *). Spotřeba

Více

Stavební bytové družstvo Kralupy nad Vltavou, Štefánikova 720, Kralupy nad Vltavou. Směrnice č. 3/2014

Stavební bytové družstvo Kralupy nad Vltavou, Štefánikova 720, Kralupy nad Vltavou. Směrnice č. 3/2014 Stavební bytové družstvo Kralupy nad Vltavou, Štefánikova 720, Kralupy nad Vltavou Směrnice č. 3/2014 o nájemném z družstevních bytů a družstevních nebytových prostorů a úhradách za plnění spojená s užíváním

Více

Doplňující informace k jednotlivým bodům programu členské schůze konané 17.6.2014 od 19.00 hodin. Zpráva o činnosti představenstva

Doplňující informace k jednotlivým bodům programu členské schůze konané 17.6.2014 od 19.00 hodin. Zpráva o činnosti představenstva Doplňující informace k jednotlivým bodům programu členské schůze konané 17.6.2014 od 19.00 hodin Zpráva o činnosti představenstva Níže jsou uvedeny činnosti, které byly zajišťovány členy představenstva

Více

Macocha, stavební bytové družstvo, Pražská 66, 678 30 Blansko. Směrnice č. 3/2014

Macocha, stavební bytové družstvo, Pražská 66, 678 30 Blansko. Směrnice č. 3/2014 Macocha, stavební bytové družstvo, Pražská 66, 678 30 Blansko Směrnice č. 3/2014 O nájemném z bytů a nebytových prostorů a úhradách za plnění spojená s užíváním bytů a nebytových prostorů (1) Tato směrnice

Více

SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU

SMLOUVA O PŘEVODU DRUŽSTEVNÍHO PODÍLU Stavební bytové družstvo Chomutov, IČ: 00041955; DIČ CZ00041955 se sídlem v Chomutově, ul. Husova 2079, PSČ 430 03, zapsané dne 4.6.1963 do obchodního rejstříku vedeného Krajským soudem v Ústí nad Labem

Více

Zásady. pro stanovení nájemného a rozúčtování cen služeb v bytech a nebytových prostorách v majetku družstva aktualizované znění.

Zásady. pro stanovení nájemného a rozúčtování cen služeb v bytech a nebytových prostorách v majetku družstva aktualizované znění. Zásady pro stanovení nájemného a rozúčtování cen služeb v bytech a nebytových prostorách v majetku družstva aktualizované znění Základní pojmy 1. Nájemným se rozumí cena za užívání pronajatého družstevního

Více

Zásady hospodaření SBD Stavbař

Zásady hospodaření SBD Stavbař Zásady hospodaření SBD Stavbař Čl. 1 Vymezení pojmů a vysvětlení zkratek 1. V dalším textu jsou použity zkrácené názvy: družstvo - Stavební bytové družstvo Stavbař, družstvo stanovy - Stanovy SBD Stavbař

Více

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU.

SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. SMLOUVA O ZAJIŠŤOVÁNÍ SPRÁVY SPOLEČNÝCH ČÁSTÍ DOMU. Podle příslušných ustanovení obchodního zákoníku, zejména ustanovení 566 a 575 a ve smyslu zákona č.72/1994sb. v platném znění, kterým se upravují některé

Více

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ. SBD Rybníčky II-družstvo IČ Talichova 3272/33, Kroměříž

PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ. SBD Rybníčky II-družstvo IČ Talichova 3272/33, Kroměříž PRAVIDLA HOSPODAŘENÍ SBD Rybníčky II-družstvo IČ 26265940 Talichova 3272/33, Kroměříž strana 1 / celkem 9 stran Obsah: 1. Vymezení pojmů a vysvětlení zkratek 2. Pravidla hospodaření družstva 3. Hospodaření

Více

MĚSTO ROKYCANY. Opatření orgánů města č. Z/2/2000. Zásady prodeje bytových domů ve vlastnictví města Rokycany. (úplné znění po dodatku č.

MĚSTO ROKYCANY. Opatření orgánů města č. Z/2/2000. Zásady prodeje bytových domů ve vlastnictví města Rokycany. (úplné znění po dodatku č. MĚSTO ROKYCANY Opatření orgánů města č. Z/2/2000 Zásady prodeje bytových domů ve vlastnictví města Rokycany (úplné znění po dodatku č. 1 12) A) Obytné domy určené k prodeji: 1. K prodeji budou nabídnuty

Více

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO STRAKONICE Heydukova 116, Strakonice, , tel.: POZVÁNKA

STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO STRAKONICE Heydukova 116, Strakonice, , tel.: POZVÁNKA Strana 1 (celkem 6) STAVEBNÍ BYTOVÉ DRUŽSTVO STRAKONICE Heydukova 116, Strakonice, 386 01, tel.: 383 313 711 POZVÁNKA Na shromáždění delegátů Stavebního bytového družstva Strakonice, konané ve čtvrtek

Více

Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků

Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků Směrnice č. 2/2013 Zastupitelstva města Vlašimi Z á s a d y prodeje bytů v majetku města Vlašimi, které nebyly dosud prodány podle Směrnice č. 2/2011, ve znění pozdějších změn a doplňků Zastupitelstvo

Více

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, Pelhřimov

Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, Pelhřimov Stavební bytové družstvo Pelhřimov, K Silu 1154, 393 01 Pelhřimov Zásady pro určení nájemného z bytů a nebytových prostorů, záloh na plnění poskytovaná s užíváním bytů a nebytových prostorů a jejich vyúčtování

Více

Stavební bytové družstvo Vsetín, Štěpánská 967, 755 01 Vsetín Tel: 571 499 511, fax: 571 418 180, e-mail: info@sbdvsetin.cz, www.sbdvsetin.

Stavební bytové družstvo Vsetín, Štěpánská 967, 755 01 Vsetín Tel: 571 499 511, fax: 571 418 180, e-mail: info@sbdvsetin.cz, www.sbdvsetin. Stavební bytové družstvo Vsetín, Štěpánská 967, 755 01 Vsetín Tel: 571 499 511, fax: 571 418 180, e-mail: info@sbdvsetin.cz, www.sbdvsetin.cz Směrnice č. 70/2014 Zásady pro stanovení nájemného za užívání

Více

67/2013 Sb. ZÁKON. Úvodní ustanovení. (3) Tento zákon se nevztahuje na služby, které si příjemce služeb zajišťuje bez účasti poskytovatele služeb.

67/2013 Sb. ZÁKON. Úvodní ustanovení. (3) Tento zákon se nevztahuje na služby, které si příjemce služeb zajišťuje bez účasti poskytovatele služeb. 67/2013 Sb. ZÁKON ze dne 19. února 2013, kterým se upravují některé otázky související s poskytováním plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě s byty ve znění zákona č. 104/2015 Sb.

Více

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840

SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840 SPOLEČENSTVÍ VLASTNÍKŮ JEDNOTEK BĚLUŇSKÁ 1840 Běluňská 1840/6, 193 00 Praha 9, Ič. 247 57 454 P R A V I D L A o poskytování plnění spojených s užíváním bytů a nebytových prostorů v domě Část 1 I. 1) Pravidla

Více

Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu

Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu Příloha č. 1. stanov společenství vlastníků Vinohradská 3216 Pravidla pro stanovování záloh a vyúčtování provozu domu Tento dokument stanovuje pravidla finančního hospodaření domu Vinohradská 3216 od 1.1.2014

Více

SVJ. Prvotní informace převod bytů do osobního vlastnictví. Sdružení vlastníků jednotek. Výroční členská schůze 31.5.2007

SVJ. Prvotní informace převod bytů do osobního vlastnictví. Sdružení vlastníků jednotek. Výroční členská schůze 31.5.2007 SVJ Sdružení vlastníků jednotek Prvotní informace převod bytů do osobního vlastnictví Výroční členská schůze 31.5.2007 Družstevní vlastnictví Bytový dům vlastní Bytové družstvo zápis na katastru nemovitostí

Více