ALCHYMIE LEKTVARY NÁZEV INGREDIENCE CO DĚLÁ

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ALCHYMIE LEKTVARY NÁZEV INGREDIENCE CO DĚLÁ"

Transkript

1 ALCHYMIE LEKTVARY NÁZEV INGREDIENCE CO DĚLÁ Druhý dech. Lektvar magické energie Lektvar červeného kříže Fénixova duše Dobrou noc Lektvar vyprošťovák Lektvar uklidnění Dobrá nálada Aura Vzpomínky Rozemletá Zvířecí játra, voda, Dračí papričky, List z dubu Soví krev, Vlaštovičník, voda Kořen mandragony, červené víno, voda, cukr, Krev jeskynního medvěda, List z dubu Prach s fénixe, Sůl, Březová kůra, Rudý diamant, Slza mořské pany, Dračí šupina Medovina, Vodnatka škebelní, Kořen z Jasanu Voda, Dračí papričky, List z dubu, Medový hřib Voda, List kozího pysku, List z dubu, Sůl, rozdrcený Křemen Voda, List kozího pysku, Leknín jednooký Vraní oko, Vlčí mor, rozdrcená Sýra, rozdrcený Mramor Zelená plíseň, List z dubu, Voda, cukr, jehličí Dodá dotyčnému energii, a i když už je zraněný a klečí na kolenou. Vyzvedne ho to a dodá novou sílu. Dodá dotyčnému kouzelníkovi, druidovi a podobně, novou magickou energii (manu) Postaví na nohy každého umírajícího. Na mrtvého to nepůsobí. Ten dotyčný se postaví a je uzdraven, i když třeba nemá ruku. 24hodin může bezbolestně žít, když se do 24 nevyléčí, tak pak okamžitě je mrtví. Tenhle elixír, je pro všechny alchymisty jen legendou. Říká se, že jedna kapka dokáže oživit kohokoliv. Neví se však, že ho někdy někdo vyrobil. Je to pověst. Okamžitě dotyčný usne a bude spát jako dudek, že ho ani kácení lesa neprobudí. Probudí se, až bude vyspaný. Hned, jak ho vypije, tak do 10 sekund vám je zase dobře a nejde na vás poznat, že jste před chvilkou byli totálně nalitý. Uklidní člověka a přestane mu bolet hlava a mít stres a deprese. Často po tom usnou. Ten kdo ho vypije, tak má na 3 hodiny dobrou náladu a nedokáže mu jí nic zkazit. Obnoví, nebo zesilní svojí auru. Odežene blízké neviditelné duchy a démony. Okamžitě se dotyčnému vrátí vzpomínky, které předtím zapomněl. Na lecco si může vzpomenout. Teplý dotyk Lidská krev, Dračí papričky, Sůl Když vypijete tenhle lektvar, přestává být vám zima a nemůžete ani nastydnout. Působí hodinu, pak vám začne být zase pomalu zima. Lektvar proti strachu Kosti hlodavců, Slepičí mozek, červené víno Vypijte tenhle hnusný lektvar a na celý den ztratíte strach.

2 Lektvar pravdomluvnosti Chameleon Lektvar úplného zmizení. Žaberník Noční vidění Jestřábí zrak Havraní pero, voda, Špičky, Mech vodní Pavučina Arkedonů, Žluté kapradí, Soví krev Pavučina Arkedonů, Kořen mandragory, Soví krev, Hřib Kudrník Šupina mořské pany, Mech vodní, Rybí kosti Medový hřib, Netopýří krev, Fosfor, Muchomůrky bílé Orlí pero, Sýra, Skřetí oko, Vlčí mor, Voda Ten kdo ho vypije, tak mluví na hodinu jen samou pravdu. Dotyčný se stane jakoby průhledným. Nikdo ho nemůže vidět, jenom infračerveným viděním a pomocí třeba nějakého artefaktu Jinak ne. Můžou ho však slyšet, cítit, či se ho dotknout. Působí 30 minut. Dotyčný se stane úplně neviditelným. Nejde ani slyšet, ani vidět, ani cítit, můžou jím projít. Ani infračervený vidění ho nevidí. Zatím se na nic, čím by dotyčného viděli, tak se nepřišlo. Možná tak nějakým artefaktem. Působí 30 minut. Dokáže jednu hodinu dýchat pod vodou. Narostou mu žábry a blány mezi prsty. Po hodině vše zmizí. Na 1 hodinu dokáže dotyčný vidět v jakékoliv tmě. Vidí dobře jako přes den. Na 1 hodinu dokáže vidět tak patnáctkrát líp. Mnohem dál a všimne si úplných detailů a podobně. Rysí sluch Ucho elfa, Zeměžluč, bílé víno Na 1 hodnu dokáže slyšet patnáctkrát líp. Dobré na odposlouchávání a podobně. Skoro slyšíte i jak roste tráva. Vlčí čich Lektvar rychlosti Lektvar síly Zombie Myší ocas Holubí pero Vlkodlačí chlupy, Vlčí krev, červené víno Zuby lasičky, Kosti hlodavců, Marachynový kořínek, voda Krev jeskynního medvěda, Zvířecí játra, Mořský písek Hnijící maso ze zombie, Krev netopýra, Lidská krev, Vraní oko Kosti hlodavců, Krysí krev, Kořen mandragory, Sýra, Voda Soví krev, Zlatý mech, Gryfí pero, bílé víno Na 1 hodnu dokáže čichat patnáctkrát líp. Cítí jako pes a vlk. Dokážeš vyčichat nepřátele a podobně. Na půl hodinu se stanete hodně rychlí. Jak rychlost, tak i výdrž v běhu. Na půl hodinu dostanete velkou sílu. Svaly máte pořád stejně velké, ale budete mít sílu, jako pětimetrový troll. Na hodinu se proměníte na nesmrtelné zombie. Budete smrdět a budou z vás padat kusy masa. Budete přemýšlet, ale neudržíte v ruce žádnou zbraň můžete jen kousat, škrábat a škrtit. Když vám useknou ruce, hlavu, nohu, atd, Tak žijete dál, třeba jen s půlkou těla. Po hodině se stanete opět normálním a budete ve stavu v jakým jste byli před napitím lektvaru. Na hodinu se proměníte za malou myšku. Stále vám zůstane stejný mozek, tak můžete přemýšlet a jednat. Po hodině se proměníte zpět do stavu před napitím. Na hodinu se proměníte v bílého holuba. Platí stejné pravidlo, jako u Myšího ocasu.

3 Vraník Dvojník Řeč zvířat Řeč Draků Zvířecí játra, Slepičí mozeček, Medvědí hřib, Netopýří krev Upíří prach, Mech vodní, Sůl, rozdrcený mramor, rozdrcený křemen, Březová kůra, Vlas nebo chlup dotyčného. Zvířecí játra, Řasy pirátů, Leknín jednooký, Kus dřeva z enta Dračí šupina, Skřetí oko, Rudý diamant, Sýra Na hodinu se proměníte v černého vraníka. Platí stejné pravidlo, jako u Myšího ocasu a Holubího pera. Na hodinu se proměníte za vaší známou postavu. Budete jeho dvojník. Jedno jaká rasa. Aby fungovalo, musíte do lektvaru dát jeho vlas, nebo chlup. Hlas a podoba je úplně stejná. Mozek zůstává váš. Na hodinu budete umět mluvit se všemi zvířaty. Mluví se přes myšlenky. Na hodinu budete umět jazyk draků. Ale tenhle lektvar se už nedělá, protože draci mizí. Infračervený zrak Oko kyklopa, Upíří prach, voda Na hodinu budete mít infračervený zrak Odolnost vůči ohni Odolnost vůči mrazu Lektvar zuřivosti Lektvar smlouvání Lektvar hlasu Lektvar levitace Lektvar přesvědčení Lektvar výdrže Lektvar krásy Lektvar lásky Dračí papričky, Fosfor, Pavučina Arkdonů Žluté kapradí, Podkapradník, Prašivky, Fosfor, Vlčí krev Mořský písek, Marachynový kořínek, Krev z Krakena Orlí pero, Soví krev, rulík zlomocný, List z dubu Lidská krev, Kořen z Jasanu, Mech vodní (+ můžete vlas nebo chlup někoho) Soví pírko, Gryfí pero, Fosfor, Bílé víno, Zeměžluč Havraní pero, Zlatý mech, Leknín jednooký, voda Krev jeskynního medvěda, Vlkodlačí chlupy, medovina Zlatý mech, Upíří prach, Řasy pirátů, nějaký koňak Zlatý mech, bílé víno, květ růže, List z dubu, vlas nebo chlup Na 30 minut jste odolní vůči ohni a popálení. Na 30 minut jste odolní vůči zmrznutí a omrzlin. Na hodinu bude mít dotyčný na všechny vztek a bude zuřit. Na hodinu se vám dostane obrovský talent smlouvat. Sami vás ty věty budou napadat a dokážete výhodně kupovat, prodávat a podobně. Na 30 minut se vám změní hlas. Když přidáte vlas nebo chlup, tak bude ten hlas podle někoho, čí ten vlas nebo chlup patřil. Na 15 minut budete umět levitovat. Maximálně můžete vzlétnout 3 metry nad zem. Na hodinu budete umět skoro každého přesvědčit o tom, co chcete a co si myslíte. Na 30 minut se vám o hodně moc zvýší výdrž a budete schopni vydržet cokoliv. Na hodinu se z dotyčné postavy stane krásný vzor. Žádná vada, prostě model, modelka. Tenhle lektvar působí jak na koho. Tady se to řídí podle jeho charakteru. Když to ale vyjde, tak ten dotyčný se zamiluje do toho, komu patřil ten vlas nebo chlup.

4 Lektvar sexuality Lektvar smíchu Lektvar alkoholu Lektvar ženy Lektvar muže Lektvar lehkosti Lektvar těžkosti Lektvar velikánů Lektvar pidimužíků Kamenná kůže Dračí dech Bardský lektvar Zlatý mech, Soví pírko, Leknín jednooký, Upíří prach Nové koření, Zeměžluč, rozdrcený Mramor, rozdrcený Lidský kosti, voda Medovina, bílé víno, červené víno, List z dubu, Vraní oko Kořen mandragory, Zlatý mech, Nové koření, Lidská ženská krev Kořen mandragory, Zlatý mech, Nové koření, Lidská mužská krev Soví pírko, Netopýří krev, Řasy pirátů, Sůl Rozdrcený křemen, Krev jeskynního medvěda, Řasy pirátů, Sůl Mořský písek, Lidský kosti, Vodnatka škebelní, cukr Mořský písek, Lidský kosti, Hřib kudrník, cukr rozdrcený Křemen, rozdrcený Mramor, Sýra, Kořen mandragory, Lidská krev Dračí papričky, Žluté kapradí, Upíří prach, červené víno Zlatý mech, Soví pírko, Fosfor, Slza mořské pany. Na hodinu se postava promění na sexuálního vzor. Ten kdo se na tu postavu podívá, hned se začne vzrušovat. Tahle postava dokáže svést skoro každou jinou postavu opačného pohlaví. Nebojte se Na stejné pohlaví, jako jste vy, na ně to nepůsobí. Na hodinu se postava, která tenhle lektvar vypije, se bude smát. Hodinu v kuse jí dokáže rozesmát každá blbost. Vytvoří lektvar, který když vypijete, tak se najednou okamžitě ožerete. Přeměníte se na nějakou ženu v tvé rase. Vzhled a hlas určí lektvar sám. Mozek vám zůstane. Působí hodinu. Přeměníte se na nějakého muže v tvé rase. Vzhled a hlas určí lektvar sám. Mozek vám zůstane. Působí hodinu. Vaše váha se ocitne na 0 kg. Vypadáte pořád ale stejně. Působí 30 minut. Vaše váha se ocitne na 300 kg. Vypadáte pořád ale stejně. Působí 30 minut. Vaše výška se ocitne na 300 cm. Všechny části těla se protáhli. Působí 30 minut. Vaše výška se ocitne na 20 cm. Všechny části těla se zmenší. Působí 30 minut. Vaše kůže začne rohovět a šednout. Nakonec se vám udělá kamenný obal kůže, který je tlustý 2 cm. Zhoršuje to vaší obratnost! Hodně odoláváte ranám a máte jakoby druhé brnění. Vydrží na 30 minut. Do pusy si nalijete lektvar, ale nesmíte ho polknout. Když ho polknete, tak vás to zabije! Musíte ho nechat v puse a potom vyprsknout na někoho. On se ve vzduchu promění a bude to prostě, jako když drak prská oheň. Vám taky z pusy půjde obrovský oheň. Doprsknutí až 7 metrů. Na celý den se z vás stane bard. V hlavě se vám objeví písně a básně. Budete umět hezky zpívat a umět hrát na hromadu hudebních nástrojů. Čtení myšlenek Dračí šupina, Rudý diamant Na 30 minut můžete číst myšlenky humanoidům.

5 ZAKÁZANÉ LEKTVARY TEMNÉ MAGIE Černé oko Lektvar nekromancie Polykač duší. Lektvar mučení Havraní pero, Vlčí mor, voda, Bazilišek temný Hnijící maso ze Zombie, Lidská krev, Sůl, Plísňáč, kapka vaší krve Bazilišek temný, Upíří prach, Netopíří krev, Kořen mandragory Bazilišek temný, Vlčí mor, Krysí krev, Sýra, Řasy pirátů Když tenhle lektvar vypijete a pak se vám někdo podívá do očí, tak do týdne dostane smrtelnou nemoc a do dalšího týdne umře. Vyléčit ho však může doušek svěcený vody. Lektvar působí ve vás, ale jen 1 minutu. Můžete však nakazit i mnoho nepřátel najednou. Když smícháte tenhle lektvar a nalijete to na mrtvého humanoida, nebo zvíře. (Můžou mít ještě maso, nebo už jen kosti To je jedno) Tak se z nich stane zombii, nebo kostra a bude vám sloužit. Použití jen na jednoho. Když vypiješ tenhle lektvar, tak se můžeš na 30 minut léčit z čerstvě mrtvých nepřátel. Vysaješ mu duši z těla a tebe to úplně uzdraví a všechny rány ti zmizí. Když lektvar vypiješ a pak se ti někdo podívá do očí, tak toho dotyčného můžeš na dvě minuty mučit. Jak psychicky, nebo tak, že mu začneš napínat svaly a podobně. Po dvou minutách se dotyčný vrátí do stavu jako před tím. Ale ty dvě minuty jsou pro něj dlouhý. Lektvar v tobě působí 30 minut, tak můžeš stihnout víc nepřátel.

ALCHIMIE, JEDY A LÉČENÍ INGREDIENCE:

ALCHIMIE, JEDY A LÉČENÍ INGREDIENCE: ALCHIMIE, JEDY A LÉČENÍ INGREDIENCE: ROSTLINNÉ NÁZEV VÝSKYT VLASTNOST, POUŽITÍ HODNOTA (Čím víc *, tím vzácnější) Nové koření Pěstují to druidové a bylinkářky. Krásně voní. Ochucení jídel. Léčivé účinky.

Více

Korpus fikčních narativů

Korpus fikčních narativů 1 Korpus fikčních narativů prózy z 20. let Dvojí domov (1926) Vigilie (1928) Zeměžluč oddíl (1931) Letnice (1932) prózy z 30. let Děravý plášť (1934) Hranice stínu (1935) Modrá a zlatá (1938) Tvář pod

Více

SNADNÉ RECEPTY PRO ALCHYMII LZE SE JE NAUČIT OD I. STUPNĚ ALCHYMIE

SNADNÉ RECEPTY PRO ALCHYMII LZE SE JE NAUČIT OD I. STUPNĚ ALCHYMIE SNADNÉ RECEPTY PRO ALCHYMII LZE SE JE NAUČIT OD I. STUPNĚ ALCHYMIE ALCHYMISTICKÝ ZÁKLAD Naučení se jej nestojí žádné expy. Základ pro lektvary. Může to být mouka, olej, nebo líh. Pokud je v receptu uveden

Více

Pamatujte, že kdykoliv je to možné, drak sežere člověka - lidé patří k dračí pochoutce!

Pamatujte, že kdykoliv je to možné, drak sežere člověka - lidé patří k dračí pochoutce! MAGIZOOLOGIE 2 OD FRANKA BELBYHO Magizoologie 2 Frank Belby Drak Patří k nejproslulejším, ale také nejobtížněji skrývatelným fantastickým zvířatům. Samice jsou obvykle větší a agresivnější, ale i k drakovi

Více

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová

MOJE TĚLO. Anna Pfeifferová. Ilustrace: Ulla Bartlová MOJE TĚLO Anna Pfeifferová Ilustrace: Ulla Bartlová Vem si tužku na panáčka, nakresli ho, je to hračka: Tečky, čárka, dole proužek, kolem toho ještě kroužek. Po stranách mu přidej ouška, ať ví dobře, co

Více

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí

NOCTURNO 2014. Do hlubin. Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí NOCTURNO 2014 Do hlubin Za okny měsíc neúspěšně trhá z očí noci třešně ne, nejsou to třešně, jsou to slzy a v nich se choulíme v jantaru zmrzlí Jsme to, nejsme to my zakletý v jantaru váhání Dívej se na

Více

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2

Obrázek Cena Požadavky Vysvětlivky 10 Znalosti 3 Inteligence 2. 10 Síla 2 Inteligence 3. 20 Síla 3 Obratnost 3. 10 Síla 2 Obratnost 2 Hlava 10 Inteligence 2 Učedníkova kápě zvyšuje znalosti o 1 10 Síla 2 Helma bystrosti zvyšuje inteligenci o 1 20 Síla 3 Helma vůdce zvyšuje výdrž o 2 10 Síla 2 Obratnost 2 Rytířská helma zvyšuje výdrž

Více

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Ročník: 6. Téma: Ročník: HMYZOŽRAVCI, 6. LETOUNI, HLODAVCI. Autor: Mgr. Martina Kopecká

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Ročník: 6. Téma: Ročník: HMYZOŽRAVCI, 6. LETOUNI, HLODAVCI. Autor: Mgr. Martina Kopecká Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, 276 01 Mělník www.zsjm-me.cz tel.: 315 623 015 EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS EKOLOGICKÝ Tematický celek: PŘÍRODOPIS LES Tématický

Více

Bůh lásky Druid Léčitelka Pomstychtivec

Bůh lásky Druid Léčitelka Pomstychtivec Bůh lásky Druid Léčitelka Pomstychtivec Na začátku hry určíš dva vesničany, kteří se do sebe magicky zamilují. Jakmile je jeden z nich zabit, zemře i ten druhý. Můžeš určit i sám sebe. Jednou za noc se

Více

Speciální ZŠ a MŠ Adresa

Speciální ZŠ a MŠ Adresa Subjekt Speciální ZŠ a MŠ Adresa U Červeného kostela 110, 415 01 TEPLICE Číslo op. programu CZ. 1. 07 Název op. programu OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Číslo výzvy 21 Název výzvy Žádost o fin. podporu

Více

ZDENĚK SVĚRÁK JAROSLAV UHLÍŘ

ZDENĚK SVĚRÁK JAROSLAV UHLÍŘ ZDENĚK SVĚRÁK JAROSLAV UHLÍŘ ilustrace Vlasta Baránková ZDENĚK SVĚRÁK JAROSLAV UHLÍŘ ilustrace Vlasta Baránková Grada Publishing, a. s., 2016 Text Zdeněk Svěrák, 2016 Music Jaroslav Uhlíř, 2016 Illustrations

Více

Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1

Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1 Pravidla Tábor Kharm 2014 v1.1 Zde je výpis pravidel pro všechna základní povolání, která se budou vyskytovat v etapových částech tábora a za která půjde hrát. Jedná se o přehledová pravidla. Na začátku

Více

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...

Obsah. Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4 Vojenský vrcholek...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy... Obsah Souhrn...2 Dárky...3 Výstroj...4...4 Úkolové předměty...6 Bossové...7 Démon hněvu...7 Démon touhy...7 Archievementy...8 Souhrn - nabizí řadu velice hodnotných kusů výstroje a výzbroje. - Oproti Kamennému

Více

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním

Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Dotazník pro pacienty se záchvatovým onemocněním Jméno: Datum narození: Telefon (nejlépe na mobil): 1) Kdy jste měl(a) první záchvat v životě?.. 2) Jak vypadal Váš první záchvat? (Zaškrtnete i více možností

Více

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí,

Kamila Krátká z 8.A. KLEC a KLÍČ. Jestlipak víte, co se stane s člověkem, jenž utíká před světem? Stane se z něj to, co už nikdo nevidí, Kamila Krátká z 8.A píše poezii a v letošním roce získala za přednes básně Klec a klíč na regionální recitační soutěži Dětská scéna 2013 ocenění za autorský přínos. Ukázky z její tvorby zveřejňujeme v

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Přírodovědné křížovky

Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol. Přírodovědné křížovky Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze do škol ZŠ Litoměřice, Ladova Ladova 5 412 01 Litoměřice www.zsladovaltm.cz vedeni@zsladovaltm.cz Pořadové číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/21.0948

Více

Bojov ník. Když udělá brtníka, je nezranitelný * Vydrží v brtníkovi 30 sec * Naučí se latinské názvy seků * Absolvuje soukromou hodinu s mistrem

Bojov ník. Když udělá brtníka, je nezranitelný * Vydrží v brtníkovi 30 sec * Naučí se latinské názvy seků * Absolvuje soukromou hodinu s mistrem dexter Bojov ník +1 D, +1ž * Udělá 8 kliků * Udělá 20 sedlehů do 1mimuty * Splní 2 body z stezky * Naučí se házet míčem Finta Když udělá brtníka, je nezranitelný * Vydrží v brtníkovi 30 sec * Naučí se

Více

ČLOVĚK. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla.

ČLOVĚK. Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla. ČLOVĚK Anotace: Materiál je určen k výuce věd ve 3. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se stavbou a funkcí lidského těla. Lidské tělo člověk patří mezi živočichy, je obratlovec a savec všichni lidé mají stejnou

Více

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství

5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství 5 pilířů, na kterých postavíš důvěrné partnerství Možná jsi překvapena hned z několika věcí z nadpisu Jen 5 pilířů? Přijde ti, že vybudovat partnerský vztah, po kterém toužíš, je složité a náročné? Napadá

Více

Znalost magických předmětů (I) Očarování předmětů (I)

Znalost magických předmětů (I) Očarování předmětů (I) Theurg Je mnoho předmětů, co zdají se být prostého a bezvýznamného charakteru, však v rukou theurga se může i obyčejný předmět, jako je prsten, nůž nebo jehla na šití, stát věcí zásadního významu, který

Více

ZBROJ LUK PARALÝZA ŠERM OHNIVÁ KOULE LĚČENÍ INSPIRACE BLESK

ZBROJ LUK PARALÝZA ŠERM OHNIVÁ KOULE LĚČENÍ INSPIRACE BLESK Pravidla Toto jsou pravidla společenské hry na hrdiny, která je navržená zejména pro mladé hráče a pro ty kteří se chtějí zaměřit na akci a zábavu. Je zde hodně házení kostkou, trochu strategie a několik

Více

Hmyz * * * * * * tři páry nožek = 6 nožek vyrůstají vždy zespodu hrudi křídla, pokud jsou, tak vyrůstají vždy nahoře z hrudi * * *

Hmyz * * * * * * tři páry nožek = 6 nožek vyrůstají vždy zespodu hrudi křídla, pokud jsou, tak vyrůstají vždy nahoře z hrudi * * * Hmyz * * * toto je pomoc pro ty, kdo byli vybráni do soutěže Poznej a chraň- téma všechno lítá co má i nemá peří Není nutné se naučit všechno!! Prostě se bavte a zajímejte, prohlédněte si to, co vás zajímá...

Více

Cesta života / Cesta lásky

Cesta života / Cesta lásky Kudy do nebe Cesta života / Cesta lásky Cesta života Smyslem života není jen někam jít. Chceme-li, aby náš život měl smysl, je třeba mít cíl, který stojí za to, abychom kvůli němu občas museli překonat

Více

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky 3. 5. třídy ZŠ téma: Barvy přírody (18. 2. 2016)

PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky 3. 5. třídy ZŠ téma: Barvy přírody (18. 2. 2016) PŘÍRODOVĚDNÁ SOUTĚŽ JALOVEČEK soutěžní test pro žáky 3. 5. třídy ZŠ téma: Barvy přírody (18. 2. 2016) Milé děti. Před vámi je soutěž Jaloveček věnovaná barvám v přírodě. Ničeho se nebojte a hurá do toho

Více

Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ

Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ Základní škola Panenský Týnec PROJEKTOVÝ DEN I. STUPNĚ Název projektu: DOMÁCÍ ZVÍŘATA Téma: Kočka a pes 1. den: 24. září 2010 2.den Kde: Louny kino Škola Panenský Týnec - následný projekt Věková kategorie:

Více

Název materiálu: ŽIVOČIŠNÁ SPOLEČENSTVA - ŽIVOČICHOVÉ V ZOO VY_52_INOVACE_K1_P36_36. ZOO, živočichové, popis, význam ZOO

Název materiálu: ŽIVOČIŠNÁ SPOLEČENSTVA - ŽIVOČICHOVÉ V ZOO VY_52_INOVACE_K1_P36_36. ZOO, živočichové, popis, význam ZOO Název materiálu: ŽIVOČIŠNÁ SPOLEČENSTVA - ŽIVOČICHOVÉ V ZOO VY_52_INOVACE_K1_P36_36 Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Žáci si prostřednictvím pracovního listu zopakují význam ZOO, zařazují, třídí a

Více

Martina Zapletalová. Cause. Upřímnost je nemoc z vyčítání. (tentokráte i s předmluvami)

Martina Zapletalová. Cause. Upřímnost je nemoc z vyčítání. (tentokráte i s předmluvami) 3 Martina Zapletalová Cause Upřímnost je nemoc z vyčítání (tentokráte i s předmluvami) 4 Obsaženo Obsaženo...4 Za dveřma někdo pije čaj...6 Gejši mávají přes ulici...8 Hlupáček-undefined... 10 Rezervace

Více

2. Čisté víno (Sem tam)

2. Čisté víno (Sem tam) 1. Čekání na zázrak (Sem tam) H # 1. Už padá půlnoc, zní jen můj těžký krok, oblohou snáší se k zemi mráz, vítr ztichl, zbyl jenom úplněk, () i čas zůstal na chvíli stát. 2. jinak nic, pouze průhledný

Více

Alison Gross Am G C E7 Am G C Dm E7 1. Když zapadlo slunce a vkradla se noc a v šedivých mracích se ztrácel den, Am G C E7 Am G Am a když síly zla ve tmě převzaly moc, tu Alison Gross vyšla z hradu ven.

Více

TÝDEN DEN DEN DEN DEN DEN

TÝDEN DEN DEN DEN DEN DEN TÝ 4 určování důležitých informací Když čtenáři určují důležité informace, rozpoznávají, jaký druh textu čtou, a soustředí se na nalezení podstatných myšlenek, událostí nebo detailů v textu. V naučných

Více

Anotace - Autor - Jazyk - Očekávaný výstup - S e p ciální n v zdě d lávací p o p tř t eby b Klíčová slova -

Anotace - Autor - Jazyk - Očekávaný výstup - S e p ciální n v zdě d lávací p o p tř t eby b Klíčová slova - Anotace Želvy Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, ověření při odpovídání na otázky k textům, doplnění chybějících slov do vět,

Více

Autor: Veronika Dvorská

Autor: Veronika Dvorská Roztoči a štíři Obsahový cíl: - Žák je schopen stručně popsat tělo roztoče - Žák zná několik základních zástupců řádu roztočů a je schopen je stručně popsat - Žák je detailněji obeznámen s životem a chováním

Více

ŠELMY. většinou loví živou kořist (predátoři) pružné a svalnaté tělo, rychlí a mrštní. dobrý sluch, čich, zrak i hmat

ŠELMY. většinou loví živou kořist (predátoři) pružné a svalnaté tělo, rychlí a mrštní. dobrý sluch, čich, zrak i hmat ŠELMY většinou loví živou kořist (predátoři) pružné a svalnaté tělo, rychlí a mrštní dobrý sluch, čich, zrak i hmat mají dlouhé špičáky a tzv. trháky (poslední třenový zub v horní čelisti a první stolička

Více

Autor: Veronika Dvorská

Autor: Veronika Dvorská Autor: Veronika Dvorská Brouci Obsahový cíl: - Žák je schopen popsat stavbu těla brouka - Žák je obeznámen se stručnou charakteristikou životního cyklu brouka - Žák rozumí rozdílu mezi smyslovou soustavou

Více

Samuel van Tongel. Nevinnosti I

Samuel van Tongel. Nevinnosti I Samuel van Tongel Nevinnosti I Studený vítr ochlazoval jinak teplý večer při svitu zapadajícího slunce, jehož barva se měnila při každém mraku, který se na překrásném oranžovo-modrém nebi ocitl. Na stromech

Více

Přírodopis - 6. ročník Vzdělávací obsah

Přírodopis - 6. ročník Vzdělávací obsah Přírodopis - 6. ročník Časový Téma Učivo Ročníkové výstupy žák podle svých schopností: Poznámka Září Příroda živá a neživá Úvod do předmětu Vysvětlí pojem příroda Příroda, přírodniny Rozliší přírodniny

Více

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz SRPEN 2009

OSTRUŽINY. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz SRPEN 2009 OSTRUŽINY Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz SRPEN 2009 1. BÁSNÍCI (od puero) 2. Sonáta pro srpnový večer (od Verena) 3. Ve vaně (od milancholik) 4. (M.) Vzkaz lásky (od ivkaja) 5. Ach, vodo (od nostalgik)

Více

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje?

Jaká část těla tě nejvíc vzrušuje? Pravidla hry 1. Přečti otázku na pravdu nahlas. 2. Když si vybereš pravdu, uveď otevřenou a upřímnou odpověď. 3. Pokud se tě odpovědi ostatních dotýkají emocionálně nebo chceš uvést názor opačného pohlaví,

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Rituály lvl 2 (PHB1+PHB2+OG+FRPG. +AP+Dragon366 +PHB2+OG+FRPG+AP. +Dragon366+EPG +EPG) Odolnost proti elementům (PHB1) Strážné oko (PHB1) by: Kin

Rituály lvl 2 (PHB1+PHB2+OG+FRPG. +AP+Dragon366 +PHB2+OG+FRPG+AP. +Dragon366+EPG +EPG) Odolnost proti elementům (PHB1) Strážné oko (PHB1) by: Kin Rituály lvl 2 (PHB1+PHB2+OG+FRPG +PHB2+OG+FRPG+AP +AP+Dragon366 +Dragon366+EPG +EPG) by: Kin Odolnost proti elementům (PHB1) Ni arktická zima či pekelná vedra tě nezastaví. Všechny tyto neduhy z tebe opadnou

Více

III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT

III/2 - Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Název školy: Číslo a název projektu: STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA a STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ, Česká Lípa, 28. října 2707, příspěvková organizace CZ.1.07/1.5.00/34.0880 Digitální učební materiály www.skolalipa.cz

Více

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Ročník: 6. Autor: Mgr. Martina Kopecká

EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS. Ročník: 6. Autor: Mgr. Martina Kopecká Základní škola Jindřicha Matiegky Mělník, příspěvková organizace Pražská 2817, 276 01 Mělník www.zsjm-me.cz tel.: 315 623 015 EKOLOGICKÝ PŘÍRODOPIS EKOLOGICKÝ Tematický celek: PŘÍRODOPIS LES Tématický

Více

KOTVA CZ.1.07/1.4.00/21.3537

KOTVA CZ.1.07/1.4.00/21.3537 KOTVA CZ.1.07/1.4.00/21.3537 Identifikátor materiálu EU: ICT - 1-26 Anotace Autor Jazyk Vzdělávací oblast Vzdělávací obor Hra slouží k procvičení určování rodu podstatných jmen. Mgr. Martin Růžička Čeština

Více

LOUČENÍ. K.D.Charlie6

LOUČENÍ. K.D.Charlie6 STRÁŽCE Zlé síly jsem vyprovodil na okraj propasti šílené dimenze Odemkl klíčem, pootevřel dveře zlehounka, aby jemný vánek odvál všechnu zlobu z mého srdce Teď tu stojím čistý jako křišťál, Přichystán

Více

Mírný pás. Stepi Listnaté a smíšené lesy Jehličnaté lesy (tajgy)

Mírný pás. Stepi Listnaté a smíšené lesy Jehličnaté lesy (tajgy) Mírný pás Stepi Listnaté a smíšené lesy Jehličnaté lesy (tajgy) Podnebí Střídání čtyř ročních období Mírný pás Stepi ROSTLINY Stepi Pšenice Duté stéblo s kolénky. Plod obilka s výraznou rýhou. Kukuřice

Více

EKOSYSTÉM LES. Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a organismy ekosystému lesa.

EKOSYSTÉM LES. Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a organismy ekosystému lesa. EKOSYSTÉM LES Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a organismy ekosystému lesa. Ekosystém lesa produkují velké množství kyslíku jsou zásobárnou

Více

Druidi aplikace pravidel DrD 1.6

Druidi aplikace pravidel DrD 1.6 Druidi aplikace pravidel DrD 1.6 Tento článek navazuje na pojednání o druidech z minulého čísla Dechu draka a popisuje schopnosti druidů jednotlivých ekosystémů v rámci pravidel Dračího doupěte. Stejně

Více

VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI

VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI VĚNOVÁNO TĚM, KTEŘÍ KRÁČELI PŘED NÁMI O příbytcích starých Slovanů Slované osídlili vlídné, úrodné oblasti kolem řek, jež byly nezbytným zdrojem vody, ale také potravy. K postavení svých obydlí si vybírali

Více

Volnomyslné přírodní deníky

Volnomyslné přírodní deníky Volnomyslné přírodní deníky Karolína Tauberová 3. místo Próza do 23 let 1. 7. Dokud si vítr hraje s mými vlasy, kapky deště dopadají na tvář a slunce rozjasňuje oči, září mi úsměv na rtech a já cítím,

Více

Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení

Speciální vzdělávací Lehké mentální postižení notace Pracovní list k procvičení a upevnění znalostí učiva podstatných jmen rodu ženského utor Marcela Zemanová Jazyk Čeština Očekávaný Správně určovat číslo, pády a vzory podstatných jmen rodu výstup

Více

G HÚL (Ghoul) Klasifikace MK: XX

G HÚL (Ghoul) Klasifikace MK: XX G HÚL (Ghoul) Klasifikace MK: XX Ghúl je sice ošklivý, není to však tvor nijak zvlášť nebezpečný. Podobá se poněkud slizkému kolozubému obrovi a sídlí obvykle na půdách či ve stodolách patřících kouzelníkům,

Více

Fantastický Svět Pana Kaňky

Fantastický Svět Pana Kaňky Fantastický Svět Pana Kaňky Adam Nehůdka je chlapec, jenž velmi rád četl knížky. Doma a ve škole se mu nikdy nic nedařilo, a tak byl poslán do Akademie pana Kaňky. Chodili tam chlapci, jejichž jména začínala

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Druh učebního materiálu Druh interaktivity Cílová skupina Identifikátor materiálu: EU - 4-53, doplňovačky, hádanky, rčení Tématická oblast: český jazyk - literatura 1. ročníku Materiál obsahuje tři pracovní listy. Žáci rozlišují znaménka!? a doplňují ve větách,

Více

Skrytá řeč rostlin aneb Poodhalme souvislosti, které ke své škodě většinou přehlížíme

Skrytá řeč rostlin aneb Poodhalme souvislosti, které ke své škodě většinou přehlížíme Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Skrytá řeč rostlin aneb Poodhalme souvislosti, které ke své škodě většinou přehlížíme Skrytá řeč rostlin aneb Poodhalme souvislosti, které ke

Více

Živočichové. Všichni živočichové mají jednu věc společnou živí se jinými živými organismy. Téměř všichni se mohou pohybovat z místa na místo.

Živočichové. Všichni živočichové mají jednu věc společnou živí se jinými živými organismy. Téměř všichni se mohou pohybovat z místa na místo. Živočišná říše Živočišná říše Živočišná říše je obrovská. Skládá se z pěti skupin obratlovců, zvaných savci, ptáci, plazi, obojživelníci a ryby. Kromě nich však existuje velké množství živočichů, které

Více

Paprsky světla létají úžasnou rychlostí. Když dorazí do našich očí, donesou

Paprsky světla létají úžasnou rychlostí. Když dorazí do našich očí, donesou SVĚTLO Paprsky světla létají úžasnou rychlostí. Když dorazí do našich očí, donesou nám mnoho informací o věcech kolem nás. Vlastnosti světla mohou být ukázány na celé řadě zajímavých pokusů. Uvidíš svíčku?

Více

Kapitola první. si, že ho při tom nikdo nevidí. Nebo jak se naše ššššš! se s námi kvůli něčemu pohádá, schovává za rozvěšeným.

Kapitola první. si, že ho při tom nikdo nevidí. Nebo jak se naše ššššš! se s námi kvůli něčemu pohádá, schovává za rozvěšeným. Kapitola první Už jste si někdy všimli, jak si všímáte věcí ko - lem sebe? Někdy si všímám toho, jak si všímám, tak moc, že mě to všímání si všímání dočista pohltí. Ráda si všímám všeho možného. Třeba

Více

Až dvěma pětinám lidí s depresí nezabírají antidepresiva, u dalších sice léky pomohou některé příznaky nemoci zmírnit, ale například potíže se

Až dvěma pětinám lidí s depresí nezabírají antidepresiva, u dalších sice léky pomohou některé příznaky nemoci zmírnit, ale například potíže se Duben 1 Až dvěma pětinám lidí s depresí nezabírají antidepresiva, u dalších sice léky pomohou některé příznaky nemoci zmírnit, ale například potíže se spánkem přetrvávají. Čeští lékaři a sestry se proto

Více

hy podobaly dlouhé, mnohokrát zakroucené a zašmodrchané tkaničce

hy podobaly dlouhé, mnohokrát zakroucené a zašmodrchané tkaničce O nějaký den později si jedna z lékařek všimla, že pouhým zapsáním počátečních písmen všech pěti jmen vedle sebe vznikne jméno šesté: C. I. L. K. A. Kupodivu právě toto jméno se vžilo. Celestýna, Izabela,

Více

Rozchodnice růžová alias zlatý kořen: Jak si vypěstovat lék proti stresu, který je i mocné afrodiziakum

Rozchodnice růžová alias zlatý kořen: Jak si vypěstovat lék proti stresu, který je i mocné afrodiziakum Publikováno na Prima Nápady (http://napady.iprima.cz) Domů > Rozchodnice růžová alias zlatý kořen: Jak si vypěstovat lék proti stresu, který je i mocné afrodiziakum Rozchodnice růžová alias zlatý kořen:

Více

být a se v na ten že s on z který mít do o k

být a se v na ten že s on z který mít do o k být a se 1. 2. 3. v na ten 4. 5. 6. že s on 7. 8. 9. z který mít 10. 11. 12. do o k 13. 14. 15. ale i já 16. 17. 18. moci svůj jako 19. 20. 21. za pro tak 22. 23. 24. co po rok 25. 26. 27. oni tento když

Více

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli.

Soutěžní básně. Soubor A. Vzdychne malíř Podzimek. - Mám se vrátit s prázdnou domů? Franta s Jendou, čerti malí, pod tím oknem fotbal hráli. Soubor A Gorila Protože prý gorile Ta vám, lidi, měla ránu! Chechtal se jí celý prales, co je tohle za vynález. Když si vyšla na sluníčko, zebrám smíchem prasklo tričko, a když vlezla do houští, smáli

Více

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika

Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství. Eroika 1 2 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství Eroika 3 Blanka Kubešová, 2008 Eroika, 2008 ISBN 978-80-86337-74-6 4 Blanka Kubešová Žoržína Ztracené dětství 5 6 7 mámě 8 krajino dětství, chtěl bych se k

Více

Tělo včely stavba a funkce

Tělo včely stavba a funkce Šárka Klimešová, Veronika Dvorská Tělo včely stavba a funkce Obsahový cíl: Žák: Osvojí si slovní zásobu týkající se stavby těla včely. Porovná stavbu těla včely s jiným živočišným druhem. Popíše tělo včely,

Více

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY

6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY 6 NEJDŮLEŽITĚJŠÍCH ELEMENTŮ TVÉ STRAVY VODA // ODKYSELENÍ TĚLA (UDRŽENÍ SPRÁVNÝCH HODNOT PH V TĚLE) // BÍLKOVINY SACHARIDY TUKY VLÁKNINA MIKRO-ŽIVINY (VITAMÍNY, MINERÁLY, ENZYMY ) VODA NAPROSTO ZÁSADNÍ

Více

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice

ODVAHU! Knížka o přežití. Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice Dr. med. Claudia Croos-Müller ODVAHU! Knížka o přežití Okamžitá pomoc při strachu, úzkosti a panice 12 a ½ cvičení pro okamžitou pomoc pro získání klidu a odvahy V této knize najdeš následující cvičení:

Více

Oldřich Mikulášek Agogh

Oldřich Mikulášek Agogh Vyšehrad Oldřich Mikulášek Agogh [VERŠE Z LET 1969 1971] Oldřich Mikulášek Agogh VYŠEHRAD Illustrations Johana Hrabíková Vojnárová, 2012 Copyright Oldřich Mikulášek, 1980 ISBN 978-80-7429-163-0 Motto:

Více

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance)

EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) EmoTrance slabikář (Dr. Silvia Hartmann, tvůrkyně metody EmoTrance) 1. Emoce jsou velmi důležité. - Emoce působí na naše tělo a mohou vyvolat onemocnění. - Emoce působí na naši mysl a mohou způsobit, že

Více

Legenda o třech stromech

Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech Legenda o třech stromech je v tomto setkání s malými metodickými úpravami zpracována v rámci jednoho setkání pro skupinu mládeže a dospělých včetně seniorů. Ve středu zájmu není

Více

VY_52_INOVACE_02.10 1/5 5.2.02.10 Ptáci stavba těla, chování Ptáci opeření vládci vzduchu

VY_52_INOVACE_02.10 1/5 5.2.02.10 Ptáci stavba těla, chování Ptáci opeření vládci vzduchu 1/5 5.2.02.10 Ptáci opeření vládci vzduchu Cíl objasnit vznik a vývoj ptáků - chápat vývojové zdokonalení stavby těla, přizpůsobení k letu - popsat vnější a vnitřní stavbu těla - zařadit podle znaků ptáky

Více

DETOXIKAČNÍ MEDICÍNA A PENTAGRAM

DETOXIKAČNÍ MEDICÍNA A PENTAGRAM DETOXIKAČNÍ MEDICÍNA A PENTAGRAM Ing. Vladimír Jelínek 1 Čínská medicína rozeznává pět základních (mateřských) orgánů. Mozek (CNS), který je řídí, stojí uprostřed. 2 1. okruh SRDCE preparáty CorDren, CorHelp

Více

VY_52_INOVACE_ / Obojživelníci Obojživelníci ve vodě i na souši

VY_52_INOVACE_ / Obojživelníci Obojživelníci ve vodě i na souši 1/5 5.2.02.6 ve vodě i na souši Cíl - popsat vnější a vnitřní stavbu těla obojživelníků - pochopit způsob rozmnožování a jejich vývin - vysvětlit přizpůsobení obojživelníků vodnímu prostředí - odvodit

Více

Otázky pro opakování. 6. ročník

Otázky pro opakování. 6. ročník Otázky pro opakování 6. ročník Vznik a vývoj Země 1. Jak vznikl vesmír? 2. Jak se nazývá naše galaxie a kdy pravděpodobně vznikla? 3. Jak a kdy vznikla naše Země? 4. Jak se následně vyvíjela Země? 5. Vyjmenuj

Více

KAM SE SCHOVALA ZVÍŘÁTKA? Rys vidí a slyší, kde se co šustne. Máš také oči jako rys? Najdi 10 zvířátek, která se před ním schovala v lese.

KAM SE SCHOVALA ZVÍŘÁTKA? Rys vidí a slyší, kde se co šustne. Máš také oči jako rys? Najdi 10 zvířátek, která se před ním schovala v lese. KAM SE SCHOVALA ZVÍŘÁTKA? Rys vidí a slyší, kde se co šustne. Máš také oči jako rys? Najdi 10 zvířátek, která se před ním schovala v lese. 25 JAK VYPADÁ RYS Víš, jak vypadá rys? Potom mu určitě vybereš

Více

Schematické znázornení dvanácti smyslů

Schematické znázornení dvanácti smyslů Dělení do skupin FYZICKÉ SMYSLY orientované na vlastní tělesnost DUŠEVNÍ SMYSLY vztah člověk - svět DUCHOVNÍ NEBO SOCIÁL NÍ SMYSLY orientované do nitra / zjevující skryté Schematické znázornení dvanácti

Více

Předškolní věk. Zpracovala: Jana Černá

Předškolní věk. Zpracovala: Jana Černá Předškolní věk Zpracovala: Jana Černá Charakteristika Růst a vývoj Nejčastější patologie Výživa u dětí Poruchy výživy Předškolní období období od 3 do 6 let Dítě zpravidla navštěvuje mateřskou školu Začínají

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova

Anotace Autor Jazyk Očekávaný výstup Speciální vzdělávací potřeby Klíčová slova Anotace Kompletně zpracovaná vědomostní hra k procvičení znalostí o neživé přírodě zábavnou formou. Procvičuje znalosti z prezentací a pracovních listů s názvy Světlo, Teplo, Voda, Vzduch, Půda a Minerální

Více

Můj pohled pozorování

Můj pohled pozorování Můj pohled pozorování Přemysl Vřeský Veselí nad Moravou 2013 Ájurvédská Instituce Dhanvantri, Praha ÚVOD Jmenuji se Přemysl Vřeský a ukončil jsem druhý ročník studia Ajurvédské instituce Dhanvantri obor

Více

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier)

RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) 10.01.2011/EN FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 327 RUSKÝ ČERNÝ TERIÉR (Russkiy Tchiorny Terrier) PŘEKLAD FCI:

Více

2.1.6 Jak vidíme. Předpoklady: Pomůcky: sady čoček, další čočky, zdroje rovnoběžných paprsků, svíčka

2.1.6 Jak vidíme. Předpoklady: Pomůcky: sady čoček, další čočky, zdroje rovnoběžných paprsků, svíčka 2.1.6 Jak vidíme Předpoklady: 020105 Pomůcky: sady čoček, další čočky, zdroje rovnoběžných paprsků, svíčka Pedagogická poznámka: V ideálním případě by se látka probírala dvě vyučovací hodiny v první by

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty.

Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Scénář pro videoklip Mariana Verze 0.9.2 (10.7.2004) Používám Marianu verze b, která měří 4:44 minuty. Obsazení: Mariana krásná holka, tmavovlasá (španělský typ), dlouhé bílé šaty, červený šátek (třeba

Více

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Procvičování podstatných jmen rodu muţského. Mgr. Jitka Jelečková VY_32_INOVACE_Č19. Pořadové číslo: 19. Ročník: 4.

VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL. Procvičování podstatných jmen rodu muţského. Mgr. Jitka Jelečková VY_32_INOVACE_Č19. Pořadové číslo: 19. Ročník: 4. VZDĚLÁVACÍ MATERIÁL Název: Autor: Sada: Procvičování podstatných jmen rodu muţského Mgr. Jitka Jelečková VY_32_INOVACE_Č19 Pořadové číslo: 19. Ročník: 4. Datum vytvoření: 16.4.2012 Datum ověření: 27.4.2012

Více

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost

EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, 779 00 OLOMOUC tel.: 585 427 142, 775 116 442; fax: 585 422 713 e-mail: kundrum@centrum.cz; www.zs-mozartova.cz Projekt: ŠKOLA RADOSTI, ŠKOLA

Více

Předmět Třída 5. Autor Anotace. Očekávaný výstup Použitý zdroj časopis 21.století Junior speciál 2010/2011. Český jazyk - čtení

Předmět Třída 5. Autor Anotace. Očekávaný výstup Použitý zdroj časopis 21.století Junior speciál 2010/2011. Český jazyk - čtení Předmět Třída 5. Autor Anotace Český jazyk - čtení Dagmar Šnajdarová Pracovní list k získání a rozšíření poznatků o svalech v lidském těle. Je zaměřený na orientaci v textu. Pracovní list obsahuje 5listů

Více

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09

Žába 92 / 93. zahrada.indd 92 12.1.2016 7:26:09 Žába Nenávidím žáby. Všechna zvířata mám rád, vím, že co do vznešenosti jsou si všechny výtvory přírody rovné, jen k žábám prostě cítím nepřekonatelný odpor. Povím vám proč, a to i přesto, že mi stačí

Více

E A S PREHLED UKOLU A ODMEN. Odměna materiál částka xp. Jméno úkolu. Splnění úkolu. Požadovaný materiál. 64 coblestonu. Cobblegenerator.

E A S PREHLED UKOLU A ODMEN. Odměna materiál částka xp. Jméno úkolu. Splnění úkolu. Požadovaný materiál. 64 coblestonu. Cobblegenerator. Y Budiž světlo adař Kombajnér Kaktusák Rákosník 64 loučí jablek 64 obilí 64 kaktusů 64 cukr.třtiny 3 kuze uhlí 3 sazenice stromů písku jílu 3 kuze 4 lekníny 2 sazenice stromů písku jílu Melounář 128 měsíčků

Více

Anotace - Autor - Jazyk - Očekávaný výstup

Anotace - Autor - Jazyk - Očekávaný výstup Anotace Hmyzožravci Anotace - Pracovní list k procvičení plynulého čtení s porozuměním, schopnosti k zapamatování si podrobností, na základě znalostí poznat o jaké zvíře se ve větě jedná, zodpovědět na

Více

Baltík 2008 zadání školního kola kategorie A a B

Baltík 2008 zadání školního kola kategorie A a B Úloha 1 Baltík hledač pokladů (35 bodů) a. Baltík se rozhodl najít poklad. Dozvěděl se, že se skrývá někde v Zemi ostrovů. Vydal se proto do této země. Na obrazovce se po spuštění programu objeví okamžitě

Více

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude.

to byla jsem starší. Člověk stárne každým dnem, ale to hle bylo jiné, horší, definovatelné. Bylo mi osmnáct. A tolik Edwardovi nikdy nebude. 1. OSLAVA Byla jsem na devadesát devět procent přesvědčená, že je to jenom sen. Důvodů, proč jsem si byla tak jistá, bylo víc. Zaprvé jsem stála v zářivém kuželu slunečního světla v takovém tom oslepujícím

Více

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007

OSTRUZINY.cz. Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007 OSTRUZINY.cz Žebříček TOP 10 básní z PSANCI.cz ZÁŘÍ 2007 1. Dole...nahoře (od LUKiO) 2. Tajemství (od Zorik von Masimo) 3. Linnéa (od otazník) 4. Dopravní modlitbička (od Lizzzie) 5. Definice lásky (od

Více

Zápisník alchymisty Ignaze str. 1 Vzhledem k mým dlouhodobým pokusům s alchymií, jsem se rozhodl své poznatky zaznamenávat do deníku. Za ta léta jsem

Zápisník alchymisty Ignaze str. 1 Vzhledem k mým dlouhodobým pokusům s alchymií, jsem se rozhodl své poznatky zaznamenávat do deníku. Za ta léta jsem Zápisník alchymisty Ignaze str. 1 Vzhledem k mým dlouhodobým pokusům s alchymií, jsem se rozhodl své poznatky zaznamenávat do deníku. Za ta léta jsem načerpal spousty vědomostí, ale vím, že velká část

Více

A.1 Temná kápě Vlastnost: dle volby kněze (síla 12-17, obratnost 13-18, odolnost 12-17, inteligence 13-18); stupně všech vlastností se navíc

A.1 Temná kápě Vlastnost: dle volby kněze (síla 12-17, obratnost 13-18, odolnost 12-17, inteligence 13-18); stupně všech vlastností se navíc A.1 Temná kápě Vlastnost: dle volby kněze (síla 12-17, obratnost 13-18, odolnost 12-17, inteligence 13-18); stupně všech vlastností se navíc modifikují o 2 nahoru kvůli přeměně ve skřeta (viz AP- PP 15).

Více

SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS. Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou

SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS. Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou SUPPORTING PEOPLE WITH DISABILITIES COPING WITH GRIEF AND LOSS Easy-to-read information Podpora osob s postižením při vyrovnávání se se smutkem a ztrátou Následující řádky pochází z dílny australské neziskové

Více

3. Kousky veršů (Poupata)

3. Kousky veršů (Poupata) 1. esta poslední kapky (Poupata) mi mi 1. Sklenici vína dolej nám, ó, Pane, mi mi dokud tam na dně něco zbejvá, Pane, nebudem vědět o těle, duše se vínem umeje, nebudem bdít a nebudem spát, ó, Pane. 2.

Více

Kresba pastelkami. O námětech obrazů (M.Brožová)

Kresba pastelkami. O námětech obrazů (M.Brožová) Kresba pastelkami O námětech obrazů (M.Brožová) http://www.pastelky.cz/obrazy-kreslene-pastelkami Kam chodíte na nápady? Nápad na obraz ke mně přichází jako celek, buď se mi zdá ve snu, nebo mě navštíví,

Více

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17)

- Karty energie safírové (3-7), smaragdové (5-10), diamantové (8-12), rubínové (13-17) ŽEZLO ZE ZAVADORU I. Obsah hry - Herní deska obsahující stupnice Znalostí a stupnici vítězných bodů - Žetony v barvách jednotlivých hráčů - Desky hráčů obsahující stupnici limitu karet v ruce, pole pro

Více

Jelen žije většinou ve vysokých lesích

Jelen žije většinou ve vysokých lesích ( animace kliknutím na objekt ) Lesní zvěř ( prezentace s výkladem) je těžké ji spatřit, protože je velmi plachá ve dne se ukrývá vychází brzy zrána a večer ( za soumraku ) Jelen žije většinou ve vysokých

Více

Základní a mateřská škola Hluboké Mašůvky emaii: www. zsmasuvky.ic.cz

Základní a mateřská škola Hluboké Mašůvky emaii: www. zsmasuvky.ic.cz Základní a mateřská škola Hluboké Mašůvky emaii: zsms.masuvky@seznam.cz, www. zsmasuvky.ic.cz Výukový materiál Šablona III/2 VY_32_INOVACE_10_Prvouka Poznáváme živočichy Název materiálu (téma): Prvouka

Více