LIKO-NOE (report 3. týden výstavby)

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "LIKO-NOE (report 3. týden výstavby)"

Transkript

1 LIKO-NOE (report 3. týden výstavby) Hezký večer milé Likosačky a Likosáci, Každému týdnu, který jsme prožili při výstavbě našeho centra, se snažím dát příznačný název pro daný týden z hlediska prováděných prací (týden růstu ). Tento týden jsem, ale nazval po zcela nepracovní činnosti a to týdnem MINY. Mnozí z vás pracujících na naší centrále ve Slavkově zřejmě tuší o jakou záležitost jde. V pondělí, když jsme prováděli výkop pro osazení zemního přivaděče vzduchu, objevili jsme ve výkopu kulatý plechový kotouč. Zrovna jsem odběhl do kanceláře na schůzku s panem Musilem nad plány našeho budoucího jezera, když v tom zazvonil telefon. Pane Kovaříku ve výkopu je něco kulatýho, plechovýho asi mina a nikdo k ní nechce jít. Na stavbě v ten okamžik pracovalo okolo 25 lidí a údajná mina ve výkopu ležela pod okny naší stávající administrativní budovy. Bylo velmi těžké vysvětlit pracovníkům, aby přestali pracovat, protože každý maká na 100%, abychom dosáhli našeho cíle 27 dní. Po všemožných nálezech (hasičské hadice, trubky, ) při našem kopání jsme nechtěli jakkoliv riskovat a přivolali pyrotechnickou hlídku. Celá stavba se zastavila po dobu 3 hodin a o to cennějších hodin zalitých sluncem (na obrázku není páska uzavírající stavbu tak jak ji znáte ŽIVÉ STAVBY).

2 Doufal jsem v duchu, že to mina není, protože pokud bychom ji skutečně našli, pozdrželo by to stavbu o několik dní, protože by bylo třeba dokonale projít staveniště s hledačem min. Po příjezdu pyrotechnické hlídky z Olomouce, pyrotechnik konstatoval, že se jedná o staré plechové kolečko z kladky. Stavba se tak mohla opět rozjet na plné obrátky. Podařilo se nám tak ochránit bezpečí všech a dokonce i krtka pobíhajícího po výkopu. Pokračovali jsme tedy ve výkopu zemního přívodu vzduchu a montáže hliníkových roštů pro prosklenou fasádu. Dokončili jsme také kompletní systém podlahového větrání/vytápění a chlazení. Úterní den přinesl pro naši stavbu první deštivé počasí po dobu stavby. Původní plán bylo stříkat na akustické komory a klimakomoru pod zemí naši tvrdou stříkanou izolaci, kterou bychom ochránili náš dům proti zemní vlhkosti, protože tato pěna je uzavřená a působí jako kompaktní hydroizolace. Museli jsme aplikaci ovšem posunout, protože tvrdé pěny jsou velmi náchylné na teploty a vlhkosti při aplikaci na rozdíl od měkké difúzně otevřené pěny ICYNENE, které omezení v aplikaci nemá téměř žádné (pokud není pod - 38 C). Provedli jsme tedy zatím vytažení spodní izolace z PVC fólie na stěny, abychom byli připraveni pro aplikaci na slunečný den, který byl hlášený na středu.

3 Úterní deštivý den jsme využili na zásyp zemního přívodu vzduchu (výkop pověstné miny). Středeční den přinesl slunečné počasí a my mohli po vyschnutí komor aplikovat tvrdou izolaci. Naši kluci (aplikátoři) vytvořili dokonalou kompaktní vrstvu na komorách, umíme již dnes dokonale zateplit horní objekt, který dýchá a spodní stavbu pod zemí, kterou je třeba chránit proti vodě. Celé komory budou pokryty vrstvou této hydroizolace a aplikovali jsme na pěnu ještě speciální nástřik, který vytvořil kompaktní pogumovanou vrstvu. Dokonalé v každém detailu bez spojů a přerušení, kterými by mohla voda ohrožovat objekt.

4

5 Ve středu jsme také prováděli betonáže horní nášlapné vrstvy podlahy a tvořil se tak již podklad pro finální interiér. Práce probíhali na všech frontách jak uvnitř v interiéru tak i venku jsme osadili naše první okno. Nádherný mohutný kus skla (kalené trojsklo, které v tomto rozměru a provedení byli schopni vyrobit pouze v jediné sklárně v Evropě a to v Rakousku). Skla mají obrovskou hmotnost a instalovali se pomocí jeřábu a speciální savky, která sklo držela. Pohled z venkovní strany na usazování prvního okna (velmi přesná a precizní práce) a zevnitř ten pohled stojí za to.

6 Postupně přibývalo sklo za sklem a objekt dostával novou tvář. Venku zatím úřadovala vytyčovací četa (Libor Musil, Martin Diviš, Lukáš Kovařík). Tvořili jsme budoucí tvar našeho jezera. Na panu Musilovi byla vidět neskutečná radost, když může něco takto tvořit venku na stavbě mimo kancelář. I fotograf nám zanechal svůj otisk. Přijeli k nám ve středu také jímky pro budoucí systém kořenové čističky, kterou již od pondělí začínáme budovat.

7 Ve čtvrtek a pátek probíhal samotný výkop jezera. Při výkopu jsme opět objevili všemožné poklady od našich předchůdců, včetně betonového sloupu na dně jezera. Stěny jezera bude chtít zpevnit a nahradit novým materiálem místo stávající stavební suti a skládky, na tomto budeme intenzivně pracovat již od pondělí. Na ukázku pár fotek budoucího jezera, bude to nádhera a již ze strany mola, kde jsme vybetonovali základ pro molo, když jsem stál nahoře jsem měl chuť si v jezeru zaplavat.

8 A byl tu pátek, mnozí pracující se těšili na tento den, protože připadal na a tedy svátek a prodloužený víkend. Nás na stavbě spíše omezoval, protože nemohli jezdit nákladní auta na stavbu a přišli jsme o pracovní den, pokud by bylo třeba něco vyrobit či upravit nebylo by kde, protože většina výroben měla volno. To stejné nás potká ještě v nastávajícím týdnu, kdy je v pátek opět svátek. Ale my jsme na stavbě nezaháleli a pracovali na plné obrátky. Dokopali jsme jezero, zabetonovali schodiště do našich komor. Objekt již byl pokrytý sklem, včetně atikových skel a chystali jsme kotvení na obvodové stěny, abychom mohli osazovat v sobotu nosné nerezové rošty pro zelenou fasádu. Vše je kombinací dřevěných roštů, které se překrývají a eliminují se tak zcela tepelné mosty, kterými by mohlo unikat teplo.

9 Naši kluci (aplikátoři) začali vytvářet dokonalý kabátek pro naši horní stavbu. Celý dům jsme postupně pokryli naši unikátní izolací ICYNENE, která umožní domu dýchat. Protože poprchalo, bylo nutné aplikaci provádět místy i pod plachtou. Pěna obklopila opravdu každý detail i ve složitých obloucích a zákoutích u skel. Pokud bychom neměli tento unikátní izolant, nemohli bychom starými deskovými systému vůbec takovou architektonicky (tvarově) složitou stavbu realizovat.

10 V pátek jsme také zasypali a hutnili hlínu kolem našich komor, abychom se dostali z hlubokého výkopu a připravili si tak pracovní prostor pro osazování systémů jímek jelikož prostor mezi LIKO-NOE a stávající administrativní budovou je poměrně malý.

11 V pátek jsme stihli dle plánu nachystat také kotvy do základů pro osazování nerezových roštů a mohla tak přijít sobota a osazování těchto roštů, které nám připravila naše kovovýroba. V sobotu ráno jsem nemohl již dospat a vzbudil jsem se kolem čtvrté ranní. Čekal nás totiž nelehký úkol osadit těžké nerezové rošty pomocí autojeřábu poměrně velmi blízko obrovských a drahých skel. Jeden špatný prudký pohyb a nerezový rošt by sklo rozbil na tisíce kousků a vzhledem k unikátnosti skel, by výroba nových trvala několik týdnů. Přišlo tedy ráno a začali jsme montáží, pohyby opravdu milimetrové a vše s každým pohybem několikrát kontrolováno. Téměř hodinářská práce.

12 Již samotné navezení roštů z kovovýroby na stavbu bylo poměrně logisticky složité. Nejnáročnější bylo usazení posledního rohového dílce, protože zde bylo největší sklo a velmi blízko pak hrana čelní stěny s hlavním vstupem do objektu. Rozhodli jsme se pro lidskou sílu, přece jen je lidská ruka stále citlivější jako rameno jeřábu. Hezky jak se říká, vzali jsme to do teplých a osadili tento těžký dílec na místo ručně. Horní dílec již byl montován jeřábem z parkoviště přes jezero, protože ten by ručně osadit nešel.

13 Vše bylo na místě a my se mohli kochat budoucími tvary zelených fasád včetně jezera.

14 V souběhu sobotního dne probíhali přípravné práce pro betonáž stropu atik komor a střechy schodiště, tyto úkony probíhali i dnes v neděli a ve dnes ve večerních hodinách jsme dokončili poslední betonáž na objektu komor a schodiště. Totéž platilo mimo hlavní staveniště, kde jsme v sobotu a dnes odváželi vykopanou stavební suť pomocí 6 souprav nákladního auta s vlekem a velkého 24 tunového bagru, abychom vyčistili prostor u motokrosové trati. Dnes od ranních hodin jsem prováděli lemování budoucích zelených fasád nerezovým plechem, který bude ohraničovat budoucí zelenou fasádu. Ještě více se tak vykreslili budoucí tvary zelených koláčů. Jsme tak připraveni na další týden kdy budeme roztahovat závlahy za stěnou a již osazovat zelenou fasádu. Můžete se s námi na následujících obrázcích kochat nádhernými tvary z dílny pana architekta Fránka.

15

16 Dnes jsme také položili základ budoucímu krbu, který bude tvořit srdce a teplo objektu. K tomuto krbu bude navázána relaxační zóna objektu a věřím, že v budoucnu právě u tohoto krbu vznikne nejedna geniální myšlenka na produkt, vylepšení produktů a dalších vývojářských vizí. Máme před sebou poslední týden. Čeká nás mnoho úkolů a dokončování. Dominantou bude zejména stavba krbu, výstavba jezera, montáž zelené fasády, osazení kořenové čističky, dokončení zasklení u krčku se schodištěm, terénní úpravy a izolace komor. I následující týden bude plný tvrdé a poctivé práce jako tomu bylo doposud. Chtěl bych tímto poděkovat všem pracovníků, kteří pracují na našem unikátním projektu, protože mnozí jsou zde se mnou od počátku a mají za sebou každý den porci hodin práce a neustále jsou schopni tlouci kladivem, vrtat, šroubovat a další spoustu úkolů s hlavním cílem, dokončit tento unikátní projekt včas. Všichni jsou velmi oddaní a seznámení s naším cílem a atmosféra co je na stavbě je také unikátní. Každý pomáhá každému, když je to třeba. Pokud potřebujete s něčím pomoci, nikdo mi zatím neřekl, nemám na to čas, není to moje práce, počkej chvíli Když zapisuji každý den do deníku proběhnuté práce za uplynulý den, uvědomuji si jakou porci práce odvádí každý na stavbě, je to vynikající a i v tomto ohledu unikátní. Všichni na stavbě táhnou za jeden provaz a za to jim po 20 dnech 14 hodinách, 27 minutách a 19 sekundách, které uběhli v tuto chvíli od začátku stavby patří velké DÍKY!!!. S většinou dodavatelů pracujeme poprvé na společném projektu a ještě projektu takového rozměru a významu, myslím že pro všechny to bude silným zážitkem na celý život. Držte nám palce na poslední ¼ průběhu stavby a sledujte nás na Jedeme do finále!!! Ing. Lukáš Kovařík

LIKO-NOE (report 2. týden výstavby)

LIKO-NOE (report 2. týden výstavby) LIKO-NOE (report 2. týden výstavby) Hezký večer milé Likosačky a Likosáci, Máme za sebou již druhý týden výstavby našeho unikátního centra a nazval bych ho týdnem RŮSTU. Již začátkem týdne jsme totiž vyrostli

Více

LIKO-NOE - 1. týden výstavby

LIKO-NOE - 1. týden výstavby LIKO-NOE - 1. týden výstavby Mnozí z vás (hlavně ti pracující ve Slavkově) zaznamenali určitou stavební aktivitu před okny naší centrály. Stavíme zde unikátní projekt nazvaný LIKO-NOE, který je unikátní

Více

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 Kontrolní den č.2 8.10.2014 Úprava trasy slaboproudých kabelů Telefonica mimo půdorys přístavby Nájezd vrtací soupravy

Více

Icynene chytrá tepelná izolace

Icynene chytrá tepelná izolace Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene šetří Vaše peníze Využití pro průmyslové objekty zateplení průmyslových a administrativních objektů zateplení novostaveb i rekonstrukcí

Více

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví

Icynene. chytrá tepelná izolace. Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá tepelná izolace Šetří Vaše peníze, chrání Vaše zdraví Icynene chytrá izolační pěna z Kanady, která chrání teplo Vašeho domova Co je to Icynene Icynene [:ajsinýn:] je stříkaná izolační pěna

Více

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny.

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. ZAHRADNÍ SKLEP Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. Části jsou od sebe odděleny dveřmi a každá část má vlastní systém

Více

O nás 3. Používané materiály a skladby 4. Difúzně otevřená konstrukce 5. Difúzně uzavřená konstrukce 6. Ukázky realizací v USA a ČR 7.

O nás 3. Používané materiály a skladby 4. Difúzně otevřená konstrukce 5. Difúzně uzavřená konstrukce 6. Ukázky realizací v USA a ČR 7. Obsah O nás 3 Používané materiály a skladby 4 Difúzně otevřená konstrukce 5 Difúzně uzavřená konstrukce 6 Ukázky realizací v USA a ČR 7 Typové domy 10 Kontaktní údaje 17 O nás VALA DŘEVOSTAVBY s.r.o. vyvíjí,

Více

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 45 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12, HST-M/ 379, 1 27 12, Nášlapná vrstva* Knauf F164 2x12,mm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení zakládací lišty Podlahová lišta*

Více

SPECIFIKACE STANDARDU A ROZSAHU STAVBY

SPECIFIKACE STANDARDU A ROZSAHU STAVBY Zákl SPECIFIKACE STANDARDU A ROZSAHU STAVBY Základní varianty dodávky: Hrubá stavba Dům k dokončení se základovou deskou (nejžádanější varianta) Dům na klíč (pouze ve vybraných regionech) Základy Dům zakládáme

Více

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon )

PÍSEMNÁ ZPRÁVA ZADAVATELE dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) dle 85 zákona č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon ) v rámci veřejné zakázky ZLEPŠENÍ TEPELNĚ TECHNICKÝCH VLASTNOSTÍ OBVODOVÝCH KONSTRUKCÍ BUDOVY STŘEDNÍ

Více

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny.

ZAHRADNÍ SKLEP. Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. ZAHRADNÍ SKLEP Zahradní sklep rozdělen na část určený k uskladnění vína a posezení. Druhá část je určena pro uskladnění ovoce a zeleniny. Části jsou od sebe odděleny dveřmi a každá část má vlastní systém

Více

tvrdé dřevo (v panelech) Vnitřní stěny, vnitřní podpory beton, přírodní kámen, cihly, klinkerové cihly, vápenopískové cihly

tvrdé dřevo (v panelech) Vnitřní stěny, vnitřní podpory beton, přírodní kámen, cihly, klinkerové cihly, vápenopískové cihly NOSNÉ KONSTRUKCE Betonové základy 80-150 100 Venkovní stěny / -sloupy beton, železobeton (vnější prostředí) 60-80 70 přírodní kámen (vnější prostředí) 60-250 80 cihly, lícové cihly (vnější prostředí) 80-150

Více

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU Zemní práce sejmutí ornice podsklepená část rozšíření jámy a pracovní prostor nepodsklepená část výkop jámy podsklepená část rozšíření jámy nepodsklepená část (pro podkladní

Více

Zápis z kontrolního dne čís. 12

Zápis z kontrolního dne čís. 12 Stavba: Stavba RD Vranov Den konání: 3. 5. 2011 Místo konání: Vranov Počet stran zápisu: 5 Zúčastnění:,,, Furco Zápis z kontrolního dne čís. 12 Průběh stavby: Osazeny kanalizační šachty pr. 400 mm s přesahem

Více

MOBILNÍ STĚNY LIKO-Space

MOBILNÍ STĚNY LIKO-Space MOBILNÍ STĚNY LIKO-Space MOBILNÍ STĚNY LIKO-Space interiors Vlastní výroba je zárukou kvality i termínů dodávek DĚLENÍM NÁSOBÍME LIKO-Space VÁŠ FLEXIBILNÍ PROSTOR Jednou stěnou vytvoříte z velké jednací

Více

SVITAP J.H.J. spol. s r.o.

SVITAP J.H.J. spol. s r.o. NABÍDKA PRONÁJMU VOLNÝCH PROSTOR SVITAP J.H.J. spol. s r.o. Kijevská 8, 568 02 Svitavy tel.: 461 568 166 mob.: 605 700 601 e-mail: vinklerova@svitap.cz www.svitap.cz Budovy a provozy na ul. Dimitrovova

Více

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ...

ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ... Část Tělocvična základní školy a mateřské školy D. TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH STR 1 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ... 2 2 VÝTVARNÉ ŘEŠENÍ... 2 3 MATERIÁLOVÉ ŘEŠENÍ... 2 4 DISPOZIČNÍ A PROVOZNÍ ŘEŠENÍ... 3 5 BEZBARIÉROVÉ

Více

ZÁPIS Z KONTROLNÍHO DNE čís. 9

ZÁPIS Z KONTROLNÍHO DNE čís. 9 Stavba: Stavba RD Vranov ZÁPIS Z KONTROLNÍHO DNE čís. 9 Den konání: 6.4. 2011 Místo konání: Vranov Počet stran zápisu: 5 Zúčastnění: ing.,, Liolias, Průběh stavby: Osazeny kanalizační šachty pr. 400 mm

Více

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 30 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,

Interiér. Exteriér PO stěny: REI 30 STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12, HST-M/ 379, 1 27 12, Nášlapná vrstva* Knauf F164 2x12,mm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení zakládací lišty Podlahová lišta*

Více

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ

VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ VÝZVA K JEDNÁNÍ V JEDNACÍM ŘÍZENÍ BEZ UVEŘEJNĚNÍ v rámci veřejné zakázky ZLEPŠENÍ TEPELNĚ TECHNICKÝCH VLASTNOSTÍ OBVODOVÝCH KONSTRUKCÍ BUDOVY STŘEDNÍ ŠKOLY GASTRONOMIE A SLUŽEB, DVORSKÁ, LIBEREC - ODSTRANĚNÍ

Více

Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem.

Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem. FILIP KOUDELKA 2.S Vestavba výtahu do stávající konstrukce zámku. Výtah bude v rozsahu 1.NP (přízemí) a 2.NP. Předmětem řešení je: Založit výtah s dojezdovým prostorem. Prostup výtahu zděnou klenbou do

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb DIPLOMOVÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Dostavba školního areálu ZŠ Zdice Vedoucí diplomové práce: Ing. Tomáš Váchal, Arquitecto

Více

REKAPITULACE. Rekapitulace Strana: 1. Rekapitulace cen stavebních objektů. List v tomto sešitě. celkem. P.č. Typ Kód objektu Název objektu

REKAPITULACE. Rekapitulace Strana: 1. Rekapitulace cen stavebních objektů. List v tomto sešitě. celkem. P.č. Typ Kód objektu Název objektu Rekapitulace Strana: 1 REKAPITULACE Rekapitulace cen stavebních objektů P.č. Typ Kód objektu Název objektu 1. S 323 Praha Zateplení objektu Bochovská 560-564 List v tomto sešitě celkem 2. Č 1.3 1.3 - Zateplení

Více

SKLADBA PODLAHOVÉHO SOUVRSTVÍ

SKLADBA PODLAHOVÉHO SOUVRSTVÍ Českomoravský beton, a. s. Verze 9/0 nášlapná vrstva litý potěr ANHYMENT ( tloušťka dle technického listu) litý potěr ANHYMENT do výše trubek (jednolitá vrstva s č. ) separační vrstva speciální papír nebo

Více

Zápis z kontrolního dne čís. 11

Zápis z kontrolního dne čís. 11 Stavba: Stavba RD Vranov Zápis z kontrolního dne čís. 11 Den konání: 21. 4. 2011 Místo konání: Vranov Počet stran zápisu: 5 Zúčastnění: Ing. Strážnický,, Liolias, Průběh stavby: Osazeny kanalizační šachty

Více

Novostavba BD v Rajhradě

Novostavba BD v Rajhradě PASIVNÍ BYTOVÝ DŮM V RAJHRADĚ SOUČÁST BYTOVÉHO KOMPLEXU KLÁŠTERNÍ DVŮR Bytový dům tvořený dvěma bloky B1 a B2 s 52 resp. 51 byty. Investor: Fine Line, s. r. o. Autor projektu: Architektonická a stavební

Více

Stanice metra Střížkov Architektonické řešení

Stanice metra Střížkov Architektonické řešení Architektonické řešení : - architektonický návrh Patrik Kotas - generální projektant Metroprojekt - statické řešení ocelové konstrukce Jaroslav Vácha 1 Architektonické řešení Unikátní řešení spojení stanice

Více

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort

Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Instalace střešního okna VELUX do masivní střechy Ytong Komfort Denní světlo je nenahraditelné a s pomocí střešních oken ho přivedeme dovnitř interiéru. Střešní okno VELUX můžeme osadit i do masivní těžké

Více

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd.

Podklad musí být hladký, čistý a bez nerovností. Izolaci nelze aplikovat, pokud jsou na ploše výstupky, otřepy, hřebíky, šrouby, kamínky atd. λ Izolace vakuová má využití v místech, kde není dostatek prostoru pro vložení klasické tepelné izolace. Je vhodná i do skladeb podlah s podlahovým vytápěním. Používá se ve stavebnictví (v nezatížených

Více

2. Řešení prostorové struktury

2. Řešení prostorové struktury ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb DIPLOMOVÁ PRÁCE Stavebně-technologický projekt Bytový objekt s rozšířenými požadavky na výtahové prostory 2. Řešení prostorové struktury

Více

Kvalitativní požadavky objednatele

Kvalitativní požadavky objednatele Kvalitativní požadavky objednatele Průzkum radonový průzkum Izolace proti vodě spodní stavby dle výsledků radonového průzkumu Konstrukce Zdi zděné dozdívky z plných cihel pálených nové zdivo zdící bloky

Více

ÚSPORY ENERGIE VE VEŘEJNÝCH BUDOVÁCH ZŠ JIŘÍHO Z PODĚBRAD 3109 AKTUALIZACE 2012 F.1.3. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ

ÚSPORY ENERGIE VE VEŘEJNÝCH BUDOVÁCH ZŠ JIŘÍHO Z PODĚBRAD 3109 AKTUALIZACE 2012 F.1.3. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ ÚSPORY ENERGIE VE VEŘEJNÝCH BUDOVÁCH ZŠ JIŘÍHO Z PODĚBRAD 3109 AKTUALIZACE 2012 dokumentace pro stavební povolení dle Vyhlášky č. 499/2006 Sb. F.1.3. POŽÁRNĚ BEZPEČNOSTNÍ ŘEŠENÍ Zhotovitel: Investor: PROFSTAV,

Více

PO stěny: REI 30. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 30. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

Zpráva o zatečení do Základní školy v Rosicích a následném odstraňování škod

Zpráva o zatečení do Základní školy v Rosicích a následném odstraňování škod Zpráva o zatečení do Základní školy v Rosicích 1.9 2.9. 2018 a následném odstraňování škod Stav objektu a postup prací před zatečením Práce na stavbě před víkendem 29.9 30.9 probíhaly dle harmonogramu,

Více

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2

ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 ateliér BOŘKE HK, Gočárova 504, 500 02 Hradec Králové 2 F1 Pozemní (stavební) objekty: Stavební část 1 - Technická zpráva 2 - Půdorys přízemí - stávající stav + bourací práce 3 - Přízemí - fotodokumentace

Více

architektonické a stavebně technické řešení:

architektonické a stavebně technické řešení: F.1.1.1. Technická zpráva architektonické a stavebně technické řešení: a) účel objektu: Stavební úpravy předmětného souboru všech tří objektů tvořící areál stávající ZŠ Lešná v obci Lešná, představují

Více

LIKO-NOE - report ze 4. týdne výstavby = Mise splněna

LIKO-NOE - report ze 4. týdne výstavby = Mise splněna LIKO-NOE - report ze 4. týdne výstavby = Mise splněna Posílám Vám poslední report z výstavby našeho vývojového centra LIKO-NOE. Mise je splněna, naše archa může vyplout. Zvládli jsme to za 27 dní, nyní

Více

KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY

KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY HALY STŘECHY OPLÁŠTĚNÍ KOMPLETNÍ ŘEŠENÍ STAVBY REALIZACE O NÁS Firma ZEMAN PEM se věnuje realizaci halových staveb, ocelových konstrukcí a opláštění. Budujeme průmyslové objekty, sportovní haly, výstavní

Více

INSTALACE VÝTAHU Rokycanova 923/10, Praha 3 Žižkov

INSTALACE VÝTAHU Rokycanova 923/10, Praha 3 Žižkov INSTALACE VÝTAHU Rokycanova 923/10, 130 00 Praha 3 Žižkov ARCHITEKTONICKÁ STUDIE Ortenovo náměstí 1488/13 projekční činnost ve výstavbě, konzultační činnost, inženýring, zpracování architektonických návrhů,

Více

koncept Natura Space realizujte výjimečný produkt s minimálním úsilím

koncept Natura Space realizujte výjimečný produkt s minimálním úsilím koncept Natura Space realizujte výjimečný produkt s minimálním úsilím Co se dnes dozvíte... Představení konceptu Natura Space Jak se dům staví Jaké jsou jeho parametry Kolik dům stojí Jaké jsou možnosti

Více

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Jirkov, Jindřiššká - Šerchov POPIS Projekt Rekonstrukce úpravny vody Jirkov řeší novostavbu budovy vápenného hospodářství a objekt vápenné jímky. Společnost HIPOS

Více

Stavebně architektonická část (sloučené územní a stavební řízení) FORŠT - Stavební projekce, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín

Stavebně architektonická část (sloučené územní a stavební řízení) FORŠT - Stavební projekce, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 1 STAVEBNÍ PROJEKCE ing. Milan Foršt, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 281 23, tel/fax:+420 321 764 285, mobil +420 603 728 439, e-mail:projekce.forst@quick.cz Stavebně architektonická část (sloučené územní

Více

PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno

PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno PARK POD PLACHTAMI Nový Lískovec, Brno SO 02 STAVEBNÍ ČÁST DOKUMENTACE PRO VÝBĚR DODAVATELE SO 02/01 Technická zpráva Ing.arch. Jan ZEZŮLKA LEDEN 2011 STR 1 1/ VÝKRESY SO 02/02 02 HRACÍ PLOCHA STAVIDLO

Více

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou

Podlahy. podlahy. Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou podlahy Podlahy Akustické a tepelné izolace podlah kamennou vlnou Jediný výrobce a prodejce izolace se specializací pouze na kamennou vlnu v České republice. PROVĚŘENO NA PROJEKTECH Izolace ROCKWOOL z

Více

NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti. Komfortní bydlení - nový standard

NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti. Komfortní bydlení - nový standard NÍZKOENERGETICKÉ BYDLENÍ Snížení energetické náročnosti Snížení energetické závislosti Naše domy mají tak malé ztráty tepla. Využívají energii ze slunce, teplo vydávané domácími spotřebiči a samotnými

Více

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ. Katedra technologie staveb

ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ. Katedra technologie staveb ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Obytný soubor na Vackově, objekt D Marek Buchtele 2017 Vedoucí bakalářské

Více

DRUHY A FUNKCE OTVORŮ

DRUHY A FUNKCE OTVORŮ 3. OTVORY VE ZDECH DRUHY A FUNKCE OTVORŮ OKENNÍ OTVORY - PLNÍ FUNKCÍ PROSVĚTLENÍ A ODVĚTRÁNÍ MÍSTNOSTI DVEŘNÍ OTVORY - PLNÍ FUNKCI VSTUPU DO MÍSTNOSTI A SPOJENÍ MÍSTNOSTÍ VRATOVÉ OTVORY - PLNÍ FUNKCI

Více

RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144

RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144 Radnice města Jablunkov č.p. 144, ul. Dukelská, 739 91 Jablunkov strana 1 z 7 Identifikace stavby Název stavby: oprava RADNICE MĚSTA JABLUNKOV č.p. 144 vstupní, vnitřní a zadní schodiště Místo stavby:

Více

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích. Institute of Technology And Business In České Budějovice 13. ZATEPLENÍ OBVODOVÝCH STĚN Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice Tento učební materiál vznikl v rámci projektu "Integrace

Více

BUCHBERGER & P a M s.r.o. Řešení dilatačních spár. BUCHBERGER & P a M s.r.o. DILATATION PROFILSYSTEME

BUCHBERGER & P a M s.r.o. Řešení dilatačních spár. BUCHBERGER & P a M s.r.o. DILATATION PROFILSYSTEME Řešení dilatačních spár BUCHBERGER & P a M s. r. o. Ukázka z výroby BUCHBERGER & P a M s. r. o. Ukázka z montáže 1. Úvod Nedostatečné řešení dilatačních spár 1. Úvod Nedostatečné řešení dilatačních spár

Více

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY

DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY DEKPANEL SPRÁVNÁ VOLBA PRO VAŠI DŘEVOSTAVBU MASIVNÍ DŘEVĚNÉ PANELY 1 PRINCIP SYSTÉMU DEKPANEL D Vnější tepelněizolační vrstva brání prostupu tepla stěnou a zajišťuje příjemné vnitřní prostředí v interiéru.

Více

Sv. Čech 12.02.2010. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. 0 0,00 0 0,00 0 0,00 Rozpočtové náklady v

Sv. Čech 12.02.2010. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. 0 0,00 0 0,00 0 0,00 Rozpočtové náklady v Strana 1 z 11 Název objektu EČO D Sv. Čech 12.02.2010 Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Počet Náklady / 1 m.j. Rozpočtové náklady v A Základní rozp. náklady B Doplňkové náklady C Náklady na

Více

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří

Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří Dodatečné zateplení objektů Mateřské školy Školní 518, Klášterec nad Ohří D-1.1.a - TECHNICKÁ ZPRÁVA Pro provedení stavby a) Identifikace stavby Investor stavby: Město Klášterec nad Ohří Místo stavby:

Více

HYDROSEAL TM vodou ředitelná stěrková hydroizolace na asfaltové bázi Výhody a příklady použití stěrkové hydroizolace Hydroseal. Úvodem je třeba zdůraznit, že Hydroseal je plnohodnotnou, moderní náhradou

Více

Bodové tepelné mosty a uchycování do zateplovacích systémů

Bodové tepelné mosty a uchycování do zateplovacích systémů Bodové tepelné mosty a uchycování do zateplovacích systémů Aneb: Poučme se z chyb jiných. Chyby a návrhy řešení bodových tepelných mostů vápenopískových pasivních domů Každý projektant, který řeší zateplení

Více

ÚSPORY ENERGIÍ ZATEPLENÍ OBJEKTU OBECNÍHO Ú

ÚSPORY ENERGIÍ ZATEPLENÍ OBJEKTU OBECNÍHO Ú 1 TECHNICKÁ ZPRÁVA ÚSPORY ENERGIÍ ZATEPLENÍ OBJEKTU OBECNÍHO ÚŘADU Obec Rozsíčka Místo stavby: čp. 17 st.p.č.7/3 Rozsíčka 742368 Investor: Obec Rozsíčka č.p. 17 Rozsíčka 582280 Projektant: Vypracoval:

Více

MOBILNÍ DOMY. Jan Řezáč

MOBILNÍ DOMY. Jan Řezáč MOBILNÍ DOMY Jan Řezáč MOBILNÍ DOMY jsou obydlí, umožňující transport z místa na místo Móda mobilního bydlení začala již ve 20. století ve Spojených státech amerických, a to především kvůli nutnosti často

Více

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S

Montované technologie. Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované technologie Technologie staveb Jan Kotšmíd,3.S Montované železobetonové stavby U montovaného skeletu je rozdělena nosná část sloupy, průvlaky a stropní panely) a výplňová část (stěny): Podle

Více

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA

NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA NOVOSTAVBA KOSTELA V BRNĚ - LÍŠNI PRŮVODNÍ ZPRÁVA Diplomová práce školní rok 2011/2012 FA VUT Brno 1. Popis stavby a. Popis území Novostavba kostela s komunitním centrem je navrhována na pozemku nedaleko

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY P1 PODLAHA V 1.NP STĚRKA POLYURETANOVÁ PODLAHOVÁ STĚRKA DLE VÝBĚRU ARCHITEKTA 5mm VYROVNÁVACÍ SAMONIVELAČNÍ STĚRKA BETONOVÁ MAZANINA CEMFLOW CT-30-F6, VYZTUŽENÁ KARI SÍTÍ 4/150/150

Více

Fasády kontaktní a provětrávané

Fasády kontaktní a provětrávané Ostrava, Brno, Praha, Liberec,Plzeň / 2019 Fasády kontaktní a provětrávané Jan.juhas@knaufinsulation.com Fukční střecha nemusí být extrémně drahá ani složitá Fasády kontaktní a provětrávané Správné provedení

Více

A1.1-1 Technická zpráva

A1.1-1 Technická zpráva A1.1-1 Technická zpráva Identifikační údaje stavby Název stavby: Místo stavby: Břeclav, p.č. st. 4456 Katastrální území: Kraj/okres: Druh stavby: Stavebník: Zhotovitel stavby: Nemocnice Břeclav Rekonstrukce

Více

SPA HOTEL THERMAL V KARLOVÝCH VARECH

SPA HOTEL THERMAL V KARLOVÝCH VARECH G/T BoBr - Ing. Boleslav Březina, inženýrskogeologické průzkumy, geotechnika a diagnostika staveb Pod Strání 9/2155, 100 00 Praha 10 kanc. 267 004 392 M 606 373 869 e-mail: bobr02@volny.cz IČO 4306 2580

Více

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ

POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Střední průmyslová škola stavební Střední odborná škola stavební a technická Ústí nad Labem, příspěvková organizace tel.: 477 753 822 e-mail: sts@stsul.cz www.stsul.cz POZEMNÍ STAVITELSTVÍ Témata k profilové

Více

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR PS = posuvný bod VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA ZDIVO TERMSTOP L - KONZOLA SPOJOVACÍ ŠROUB L- PROFIL 60/40/1,8mm VERTIKÁLNÍ FASÁDNÍ OBKLAD PREFA VZDUCHOVÁ MEZERA PREFA 4.1.1.01 ZODP. NOSNÝ ROŠT - VERTIKÁLNÍ

Více

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl

MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE. www.rehau.cz. Stavebnictví Automotive Průmysl MONTÁŽNÍ PŘÍRUČKA PLASTOVÁ OKNA DVEŘE www.rehau.cz Stavebnictví Automotive Průmysl Provedení montáže Kvalita vysoce kvalitních oken stojí a padá s provedením jejich připojení k obvodové konstrukci. Odborně

Více

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S

Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Technologie staveb Tomáš Coufal, 3.S Co je to Pasivní dům? Aby bylo možno navrhnout nebo certifikovat dům jako pasivní, je třeba splnit následující podmínky: měrná roční potřeba tepla na vytápění je maximálně

Více

Technologické aspekty výstavby ze dřeva a materiálů na bázi dřeva v České republice

Technologické aspekty výstavby ze dřeva a materiálů na bázi dřeva v České republice Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně Lesnická a dřevařská fakulta Zdeňka Havířová Technologické aspekty výstavby ze dřeva a materiálů na bázi dřeva v České republice Zlín 14.10.2009 Téma semináře

Více

LIMITOVANÁ EDICE HARMONY 2 JUNIOR STAVBA NA KLÍČ

LIMITOVANÁ EDICE HARMONY 2 JUNIOR STAVBA NA KLÍČ Rozsah prací a dodávek STANDARDNÍ PROVEDENÍ Od horní hrany spodní stavby, platnost od 1. 1. 2012 (MODEL 2012) LIMITOVANÁ EDICE HARMONY 2 JUNIOR STAVBA NA KLÍČ Tento Rozsah prací a dodávek popisuje rodinný

Více

Nízkoenergetické a pasivní domy

Nízkoenergetické a pasivní domy Nízkoenergetické a pasivní domy www.domypetricek.cz Představení firmy Domy Petříček Naše firma Domy Petříček se od roku 1996, kdy byla založena, věnuje zateplováním, rekonstrukcím a výstavbě rodinných

Více

Baumit Zateplovací systémy

Baumit Zateplovací systémy Baumit Zateplovací systémy Technické detaily Kapitola H Technické detaily pro provádění zateplovacích systémů Baumit Listopad 2014 www.baumit.cz H.Technické detaily Obsah H. Technické detaily... 3 H.1

Více

Egger Stammhaus Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku

Egger Stammhaus Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku Egger Stammhaus Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku Unikátní vícepodlažní kancelářská budova v Tyrolsku Modulární dřevěné konstrukce Poptávka po cenově dostupných obytných a komerčních

Více

Dodávky NA KLÍČ Parametry pro zadání sloupových a konzolových jeřábů

Dodávky NA KLÍČ Parametry pro zadání sloupových a konzolových jeřábů Otočné jeřáby (obecně) Sloupové jeřáby Konzolové jeřáby Sloupové a konzolové jeřáby jsou flexibilní jeřáby přizpůsobené požadavkům konkrétního pracoviště. Nejširší využití mají jako obslužné zdvihací zařízení

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavební část a statický posudek

TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavební část a statický posudek ATICO DOKUMENTACE PRO PROVEDENÍ STAVBY TECHNICKÁ ZPRÁVA Stavební část a statický posudek Investor: Správa logistického zabezpečení Policejního prezidia ČR, Nádražní 16, 150 05 Praha 5, P. O. BOX 6 Akce:

Více

Zpráva o postupu prací č. 2012/07

Zpráva o postupu prací č. 2012/07 Zpráva o postupu prací č. 2012/07 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů

Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Střední průmyslová škola stavební, Liberec 1, Sokolovské náměstí 14, příspěvková organizace Témata profilové části ústní maturitní zkoušky z odborných předmětů Pozemní stavitelství Adresa.: Střední průmyslová

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček

TECHNICKÁ ZPRÁVA. : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE TECHNICKÁ ZPRÁVA NÁZEV STAVBY MÍSTO STAVBY INVESTOR PROJEKTANT CHARAKTER STAVBY ZAK.ČÍSLO : 3385 : Zateplení objektu MŠ 28. října, Uherské Hradiště SO 02 Spojovací krček : 28. října

Více

10. Energeticky úsporné stavby

10. Energeticky úsporné stavby 10. Energeticky úsporné stavby Klíčová slova: Nízkoenergetický dům, pasivní dům, nulový dům, aktivní dům, solární panely, fotovoltaické články, tepelné ztráty objektu, součinitel prostupu tepla. Anotace

Více

Konstrukce D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012

Konstrukce D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012 D A L Š Í P O U Ž I T Í 4/2012 Obsah 1 PRŮMYSLOVÉ STAVBY 1.1 Ukotvení stěny 1.2 Spojovací uzel stěna-střecha 2 VÍCEPODLAŽNÍ OBYTNÉ STAVBY 2.1 Uzel stěna spodního podlaží-strop-stěna horního podlaží 3 PŘÍSTAVBA

Více

FERMACELL Vapor Bezpečné řešení difúzně otevřených konstrukcí

FERMACELL Vapor Bezpečné řešení difúzně otevřených konstrukcí FERMACELL Vapor Bezpečné řešení difúzně otevřených konstrukcí Úspora času a nákladů: Parobrzdná deska FERMACELL Vapor bezpečné řešení difúzně otevřených konstrukcí Neprůvzdušnost (vzduchotěsnost) pláště

Více

identifikační údaje kapacitní údaje

identifikační údaje kapacitní údaje pozemky chrustenice rd1 identifikační údaje název pozemky chrustenice, lokalita dolejší alej, rodinný dům typ 1 místo chrustenice, okres beroun pozemky č.1-10 investor GEISON REAL, a.s. Na výsluní 201/13

Více

Mateřská školka PŘF UK Benátská 4. návrvh řešení herního patra

Mateřská školka PŘF UK Benátská 4. návrvh řešení herního patra Mateřská školka PŘF UK Benátská 4. návrvh řešení herního patra Herní patro "loď" perspektivní pohled 1854 5562 1854 1854 400 1438 666 2683 30 Nárys Nárys 5562 Nárys 1854 1854 Řez A 1854 502 270 Řez B Materiál

Více

2. Řešení prostorové struktury

2. Řešení prostorové struktury ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE 2. Řešení prostorové struktury 2018 Vedoucí bakalářské práce: Ing. Rostislav Šulc, Ph.D. Obsah 2. ŘEŠENÍ PROSTOROVÉ

Více

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám

Dodatečné informace k zadávacím podmínkám POLICEJNÍ PREZIDIUM ČESKÉ REPUBLIKY Správa logistického zabezpečení Odbor veřejných zakázek Č.j PPR-26528-17/ČJ-2014-990656 Dodatečné informace k zadávacím podmínkám Praha 26. listopadu 2014 Počet listů:

Více

VLASTNÍ VÝROBA vyrábíme přímo v našem výrobním závodě

VLASTNÍ VÝROBA vyrábíme přímo v našem výrobním závodě MOBILNÍ STĚNY MOBILNÍ STĚNY Váš flexibilní prostor. Stěna tam, kde ji potřebujete. Dejte sbohem komplikovaným a drahým přestavbám. S naší mobilní stěnou zvládnete vše jednodušše a hlavně během několika

Více

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný)

VARIANTA 1. Víkendový pobyt pro rodiče a děti. V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit dětí nutný) VARIANTA 1 Víkendový pobyt pro rodiče a děti Délka pobytu: pátek až neděle (2 noci) pro 2 dospělé osoby a 1 dítě do 12 let V ceně pobytu: ubytování, plná penze, program pro děti (doprovod rodiče u aktivit

Více

Popis objektů v Pardubicích, Průmyslová 387. Složení objektu:

Popis objektů v Pardubicích, Průmyslová 387. Složení objektu: Popis objektů v Pardubicích, Průmyslová 387 Průmyslová zóna Pardubice se skládá z několika desítek objektů. Jejichž možnosti využití jsou různorodé. Provozovateli jsou LOGISTIKA PARK a.s. a Průmyslový

Více

RYCHLE SPOLEHLIVĚ JEDNODUŠE

RYCHLE SPOLEHLIVĚ JEDNODUŠE Bednění věnců RYCHLE SPOLEHLIVĚ JEDNODUŠE - rychlá montáž ( min/bm) = ušetříte čas i peníze - získáte bednění, izolaci a podklad pro omítku v jednom - univerzální pro všechny typy staveb - jednoduché vytváření

Více

REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov

REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov REZIDENCE AURUM Bytový dům Na Pláni, Praha 5 parc. č. 1430/7,1430/20, 4910/1 KÚ Smíchov DEMOLICE OBJEKTU GARÁŽÍ STUDIE HLUKU ZE STAVEBNÍ ČINNOSTI 28. května 2010 zpráva číslo 313-SHR-10 Akustika Praha

Více

PREZENTACE CETRIS. Přednášející: Glos Martin. Obchodní manažer ČR, SR

PREZENTACE CETRIS. Přednášející: Glos Martin. Obchodní manažer ČR, SR PREZENTACE CETRIS Přednášející: Glos Martin Obchodní manažer ČR, SR Složení cementotřískové desky CETRIS Hlavní přednosti desek CETRIS Fyzikálně mechanické vlastnosti Lineární roztažnost při změně vlhkosti.

Více

Zpráva o postupu prací č. 2012/12

Zpráva o postupu prací č. 2012/12 Zpráva o postupu prací č. 2012/12 Název stavby: Rekreační areál města Blatná Revitalizace zanedbaného areálu na občanskou vybavenost Objednatel: Město Blatná Třída T. G. Masaryka 322 388 01 Blatná Zhotovitel:

Více

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA

F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA F- 4 TEPELNÁ TECHNIKA Obsah: 1. Úvod 2. Popis objektu 3. Normové požadavky na tepelně technické vlastnosti obvodových konstrukcí 3.1. Součinitel prostupu tepla 3.2. Nejnižší vnitřní povrchová teplota 3.3.

Více

Co je VELOX? VELOX patentované spojení dřeva a betonu

Co je VELOX? VELOX patentované spojení dřeva a betonu Co je VELOX? VELOX patentované spojení dřeva a betonu stavební systém ze ztraceného bednění se skvělými tepelně a zvukově izolačními vlastnostmi (tepelný izolant integrovaný ve stěně) základem systému

Více

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady http: www.inprojekt-podebrady.cz, e-mail: info@inprojekt-podebrady.cz, tel.: +420/325610079, fax: +420/325610215 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ

Více

Montážní návod QUICK WALL WOOD

Montážní návod QUICK WALL WOOD Montážní návod QUICK WALL WOOD QUICK WALL WOOD Technický výkres výrobní rozměry (mm) SLOUPEK DĚLENÝ PRŮBĚŽNÝ SLOUPEK DĚLENÝ ROHOVÝ SLOUPKOVÁ DESKA PLOTOVÁ VÝPLŇ WOOD SLOUPKOVÁ STŘÍŠKA WOOD Technické řešení

Více

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9

Zastínění jihozápadní fasády budovy ÚMČ P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 P14 Bratří Venclíků 1073 198 21 Praha 9 Dokumentace pro provedení stavby Paré D Dokumentace objektu D.1 Technická zpráva Dokument: 179-5.D1 Razítko Datum: 4/2014 Obsah zprávy A Účel objektu 3 B Zásady

Více

0,5 W/m 2 K Strkovská 297, Planá nad Lužnicí

0,5 W/m 2 K Strkovská 297, Planá nad Lužnicí Plastové okno 76MD Standardně obdržíte okna 76MD s dvojsklem, součinitel prostupu tepla U W 1,1 W/m 2 K (U g 1,1 W/m 2 K). Trojsklo přináší perfektní hodnoty součinitele prostupu tepla U W 0,74 W/m 2 K

Více

ZÁPIS Z KONTROLNÍHO DNE č.7. Průběh stavby :

ZÁPIS Z KONTROLNÍHO DNE č.7. Průběh stavby : Stavba : Stavba RD Vranov ZÁPIS Z KONTROLNÍHO DNE č.7 Den konání : 23.3.2010 Místo konání : Vranov Počet stran zápisu : 5 Zúčastnění : ing.,,,, Průběh stavby : Osazeny kanalizační šachty pr.400 mm s přesahem

Více