Propojení s počítačem

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Propojení s počítačem"

Transkript

1 Propojení s počítačem V této kapitole se dozvíte, jak přenést snímky uložené na kartě do počítače a jak využívat nejrůznější funkce programu OLYMPUS Master. Detailní informace o programu OLYMPUS Master si nastudujte z jeho nápovědy a příručky.

2 Pracovní postup Snímky můžete přenést do počítače z karty vložené ve fotoaparátu tak, že fotoaparát a počítač spolu propojíte dodaným USB kabelem. Instalace programu OLYMPUS Master Propojení fotoaparátu a počítače pomocí dodaného USB kabelu Spuštění programu OLYMPUS Master Uložení snímků do počítače Odpojení fotoaparátu od počítače Upozornění Po dobu připojení fotoaparátu k počítači používejte síťový adaptér a napájecí koncovku (prodáváno zvlášť). Pokud fotoaparát připojený k počítači napájíte z baterie, dbejte na to, aby byla dostatečně nabita. Mějte na paměti, že po dobu připojení k počítači bude baterie souvisle (nepřetržitě) vybíjena. Jestliže dojde k úplnému vybití baterie, fotoaparát přestane pracovat, což může způsobit nestabilitu ( vytuhnutí ) počítače a navíc může dojít ke ztrátě přenášených obrazových dat (souborů). Pokud se chcete vyhnout nestabilitě ( vytuhnutí ) počítače, nevypínejte fotoaparát po dobu jeho připojení k počítači. Nestabilitu může způsobovat i připojení fotoaparátu k počítači přes USB rozbočovač (HUB). V takovém případě nepoužívejte rozbočovač a fotoaparát připojte přímo k počítači. Tipy Pracujte pouze se snímky přenesenými do počítače Před vlastní úpravou (editací) pořízených snímků v grafických aplikacích je vždy nejprve přeneste do počítače. Jestliže se některé grafické aplikace pokusí upravovat (natáčet apod.) snímky (soubory) přímo na kartě, může dojít k poškození obrazových dat uložených na kartě. Co dělat, pokud váš počítač nedokáže načíst data z fotoaparátu pomocí USB kabelu Pro přenos snímků z karty do počítače použijte adaptér pro karty xd-picture (je prodáván samostatně), který odpovídá požadavkům vašeho operačního systému. Další podrobnosti, viz webovské stránky společnosti Olympus.

3 Jak používat dodaný program OLYMPUS Master CD-ROM dodaný společně s fotoaparátem obsahuje počítačový program OLYMPUS Master, který slouží k úpravám snímků a správě vašich fotografií a videosekvencí. Co je to OLYMPUS Master? Program OLYMPUS Master je určen pro použití na počítačích, kde slouží k prohlížení, úpravám a správě snímků pořízených digitálním fotoaparátem. Po instalaci tohoto programu získáte přístup k níže uvedeným operacím. Přenos obrazových dat z fotoaparátu nebo z jiných médií. Fotografie a videosekvence můžete prohlížet nejen klasicky, ale také za využití automatického prohlížení (slideshow) a poslechu zaznamenaných zvuků. Možnost třídit a spravovat snímky, které si můžete chronologicky zobrazit formou náhledů. Pomocí data a času pořízení anebo klíčových slov snadno najdete požadované snímky. V rámci úprav snímků lze provádět natáčení, překlápění, ořezávání, převzorkování nebo vyvážení barev. Vzhled snímků můžete kompenzovat filtračními a dalšími speciálními funkcemi. Snímky pořízené v panoramatickém režimu zde spojíte do jediné fotografie. Na připojené tiskárně můžete vytisknout různé tiskové sestavy, jako jsou rejstříky (indexprinty), kalendáře nebo pohlednice. Popis dalších funkcí a úkonů si nastudujte z elektronické nápovědy k programu OLYMPUS Master a z příslušných sekcí tohoto manuálu.

4 Jak používat dodaný program OLYMPUS Master Instalace programu OLYMPUS Master Před instalací programu OLYMPUS Master zkontrolujte operační systém vašeho počítače. Kompatibilitu tohoto programu s novými operačními systémy si ověřte na webových stránkách společnosti OLYMPUS. Pracovní prostředí Windows Operační systém Procesor Paměť Prostor na pevném disku Konektory Monitor Windows 98SE/Me/2000 Professional/XP Pentium III 500 MHz nebo lepší 128 MB nebo více (doporučeno 256 MB) 300 MB nebo více USB zásuvka 1024 x 768 bodů nebo lepší, barev nebo více Upozornění Tento program je určen pro počítače s předinstalovaným operačním systémem. V případě systémů Windows XP jsou podporovány pouze verze Windows XP Professional/ Home edition. V případě systémů Windows 2000 je podporována pouze verze Windows 2000 Professional. V případě Windows 98SE, dojde k automatické instalaci USB ovladače. Pokud provádíte instalaci na operačních systémech Windows 2000 Professional/XP přihlaste se jako uživatel s administrátorskými právy. Na počítači by měly být rovněž nainstalovány programy QuickTime 6 nebo novější a Internet Explorer 6 nebo novější.

5 Jak používat dodaný program OLYMPUS Master Macintosh Operační systém Procesor Paměť Prostor na pevném disku Konektory Monitor Mac OS 10.2 nebo vyšší Power PC G3 500 MHz nebo lepší 128 MB nebo více (doporučeno 256 MB) 300 MB nebo více USB zásuvka 1024 x 768 bodů nebo lepší, barev nebo více Upozornění Počítače Macintosh nejsou standardně vybavovány zásuvkou USB. Na počítačích, ke kterým je fotoaparát připojen pomocí USB rozhraní, nelze garantovat normální chování programu. Na počítači by měly být rovněž nainstalovány programy QuickTime 6 nebo novější a Safari 1.0 nebo novější. Před zahájením níže uvedených operací se ujistěte, že došlo k vysunutí instalovaného média jeho přetažením do odpadkového koše. Pokud tento úkon opominete, může dojít k nestabilnímu chování počítače, které může vyžadovat jeho restartování. odpojení kabelu používaného pro propojení fotoaparátu a počítače vypnutí fotoaparátu otevření krytu karty na fotoaparátu

6 Jak používat dodaný program OLYMPUS Master Windows Vložte disk CD-ROM do mechaniky. Dojde k vykreslení instalačního okna programu OLYMPUS Master. Pokud nedojde k automatickému otevření instalačního okna, poklepejte na vaší pracovní ploše na ikonu [Tento počítač] a poté klepněte na ikonu představující mechaniku CD-ROM. Zvolte jazyk, který má být instalován. Klepněte na položku [OLYMPUS Master]. Automaticky se objeví instalační okno programu QuickTime. QuickTime je pomocný program nezbytný pro správnou funkci programu OLYMPUS Master. Pokud je na vašem počítači již QuickTime ve verzi 6 nebo vyšší nainstalován, pak jeho instalační okno nebude zobrazeno. Pokračujte krokem 5.

7 Jak používat dodaný program OLYMPUS Master Klepněte na tlačítko [Další], objeví se okno s instalačními pokyny. Pokračujte podle zobrazených pokynů. Jakmile bude zobrazeno okno s licenčním ujednáním, přečtěte si ho a poté klepněte na tlačítko [Agree Souhlasím]. Nyní bude zobrazeno instalační okno programu OLYMPUS Master. Pokračujte podle zobrazených pokynů. Jakmile bude zobrazeno okno s licenčním ujednáním, přečtěte si ho a poté klepněte na tlačítko [Yes Ano]. Jakmile bude vykresleno okno s informacemi o uživateli, vyplňte kolonky [Name Jméno] a [OLYMPUS Master Serial Number OLYMPUS Master Sériové Číslo]. Poté zvolte zemi, ve které bydlíte a klepněte na tlačítko [Next Další]. Sériové číslo je nalepené na balíčku CD-ROMu. Jakmile bude zobrazeno okno s licenčním ujednáním k DirectX, přečtěte si ho a poté klepněte na tlačítko [Yes Ano]. Nyní se objeví instalační okno k programu Adobe Reader, které se vás ptá, zda chcete tento program nainstalovat či nikoli. Adobe Reader je nezbytný pro prohlížení této příručky. Pokud je program Adobe Reader již na vašem počítači nainstalován, pak se jeho instalační okno vůbec neobjeví.

8 Jak používat dodaný program OLYMPUS Master Pokud chcete instalovat program Adobe Reader, klepněte na [OK]. Jestliže program nechcete instalovat, klepněte na [Cancel - Zrušit] a pokračujte krokem 8. Objeví se instalační okno programu Adobe Reader. Pokračujte podle zobrazených pokynů. Bude vykresleno okno ohlašující dokončení instalace. Klepněte na tlačítko [Finish Dokončit]. Na obrazovku se vrátí původní okno. Zvolte variantu povolující okamžité restartování počítače a klepněte na tlačítko [Finish Dokončit]. Vyjměte disk CD-ROM z mechaniky a ulož ho na bezpečném místě.

9 Jak používat dodaný program OLYMPUS Master Macintosh Vložte disk CD-ROM do mechaniky. Dojde k vykreslení okna CD-ROMu. Pokud nedojde k automatickému otevření instalačního okna, poklepejte na pracovní ploše na ikonu reprezentující CD-ROM s názvem [OLYMPUS Master]. Poklepejte na ikonu instalačního programu. Pokračujte podle zobrazených pokynů. Dojde k aktivaci instalačního programu OLYMPUS Master. Jakmile bude zobrazeno okno s licenčním ujednáním, přečtěte si ho a poté klepněte na tlačítka [Continue - Pokračovat] a [Agree Souhlasím]. Objeví se okno ohlašující dokončení instalace. Klepněte na tlačítko [Finish Dokončit]. Vysuňte disk CD-ROM z mechaniky a klepněte na tlačítko [Restart Restartovat].

10 Propojení fotoaparátu s počítačem K propojení fotoaparátu a počítače použijte dodaný USB kabel. Označený konec dodaného USB kabelu zasuňte do USB zásuvky vašeho počítače. Fyzické umístění USB zásuvky se liší podle typu počítače. Podrobnější informace naleznete v dokumentaci k vašemu počítači. Druhý konec dodaného USB kabelu zasuňte do univerzálního konektoru na fotoaparátu. Dojde k automatickému zapnutí fotoaparátu a rozsvícení LCD obrazovky, na které se objeví okno určené pro výběr zařízení připojeného na druhém konci USB kabelu. Univerzální konektor Stiskem tlačítka nebo vyberte [PC] a stiskněte tlačítko OK/MENU. Propojení fotoaparátu s počítačem

11 Propojení fotoaparátu s počítačem Počítač rozpozná fotoaparát jako nové zařízení. Windows 98SE/Me/2000 Po prvním připojení fotoaparátu ho počítač automaticky rozpozná a nainstaluje požadované programové vybavení (ovladače). Počkejte, dokud se neobjeví dialog s hlášením o dokončení instalace. Dialog zavřete klepnutím na tlačítko [OK]. Počítač identifikuje fotoaparát jako [Výměnný disk]. Windows XP Po propojení počítače a fotoaparátu se objeví okno a nabízí vám sadu úkonů, které můžete s obrazovými soubory provést. Klepněte na tlačítko [Zrušit], protože snímky budou přeneseny do počítače pomocí programu OLYMPUS Master. Mac OS X Obrazové soubory jsou obvykle spravovány aplikací iphoto. Po prvním připojení fotoaparátu je aplikace iphoto automaticky aktivována, proto ji ukončete. Upozornění Po dobu připojení k počítači jsou všechny funkce fotoaparátu zablokovány.

12 Spuštění programu OLYMPUS Master Windows Na pracovní ploše poklepejte na ikonu (OLYMPUS Master). Dojde k automatickému vykreslení hlavního okna. Macintosh Ve složce OLYMPUS Master poklepejte na ikonu (OLYMPUS Master). Dojde k automatickému vykreslení hlavního okna. Po prvním spuštění se objeví okno s informacemi o uživateli, vyplňte kolonky [Name Jméno] a [OLYMPUS Master Serial Number - OLYMPUS Master Sériové Číslo], poté zvolte zemi, ve které bydlíte.

13 Spuštění programu OLYMPUS Master Hlavní nabídka programu OLYMPUS Master ➀ Tlačítko [Transfer Images Přenos snímků] Slouží k přenosu snímků z fotoaparátu nebo z jiného média. ➁ Tlačítko [Upgrade Aktualizace] Umožňuje zobrazit aktualizační dialog povyšující program na OLYMPUS Master Plus. ➂ Tlačítko [Browse Images Procházení snímků] Slouží k prohlížení snímků. ➃ Tlačítko [Backup Images Zálohování snímků] Umožňuje zálohovat snímky. ➄ Tlačítko [Create and Share Vytvoř a poděl se] Slouží k otevření hravých nástrojů. ➅ Tlačítko [Print Images Tisk snímků] Zobrazuje tiskové nabídky. ➆ Tlačítko [Close Zavřít] Slouží k ukončení programu OLYMPUS Master. Ukončení programu OLYMPUS Master V hlavní nabídce klepněte na tlačítko (Zavřít) Program OLYMPUS Master bude tímto úkonem ukončen.

14 Jak zobrazit snímky z fotoaparátu na počítači Přenos a uložení snímků z fotoaparátu do počítače Uložení snímků z fotoaparátu do počítače. V hlavní nabídce programu OLYMPUS Master klepněte na tlačítko Images Přenos snímků). Objeví se okno, kde můžete určit zdroj, ze kterého budou snímky načteny. (Transfer V nabídce programu OLYMPUS Master klepněte na tlačítko (FROM Camera Z fotoaparátu). Bude vykresleno okno zobrazující zdroj snímků, současně bude vykreslen seznam všech souborů uložených na kartě vložené ve fotoaparátu. Vyberte soubor se snímkem a klepněte na tlačítko [Transfer Images Přenos snímků]. Objeví se okno požadující potvrzení úkonu.

15 Jak zobrazit snímky z fotoaparátu na počítači Klepněte na tlačítko [Browse images Now Ihned prohlédnout snímky]. Snímek přenesený do prohlížecího okna bude ihned zobrazen. Chcete-li se vrátit do hlavní nabídky, klepněte v prohlížecím okně na tlačítko [MENU]. Upozornění Po dobu přenosu snímků bude na těle fotoaparátu blikat červená kontrolka. Nikdy neotvírejte kryt karty na fotoaparátu ani neodpojujte nebo nepřipojujte baterii, síťový adaptér nebo napájecí koncovku. Takové jednání může vést k poškození dat uložených na kartě. Odpojení fotoaparátu od počítače Po přenosu snímků z fotoaparátu ho můžete odpojit. Ujistěte se, že kontrolka na těle fotoaparátu svítí zeleně. V případě Windows 98SE 1 Poklepejte na ikonu [Tento počítač] a pravým tlačítkem klepněte na [Výměnný disk]. Objeví se místní nabídka. 2 Klepněte na položku [Vysunout].

16 Jak zobrazit snímky z fotoaparátu na počítači V případě Windows Me/2000/XP 1 Na hlavním panelu klepněte na ikonu [Odpojit nebo vysunout hardware]. 2 Klepněte na zobrazené hlášení. 3 V okně s hlášením [Zařízení USB Mass Storage lze nyní bezpečně odebrat ze systému], klepněte na tlačítko [OK]. V případě počítače Macintosh 1 Ikonu [bez názvu] (nebo [BEZ_NÁZVU]) hoďte do odpadkového koše na pracovní ploše. Odpojte USB kabel od fotoaparátu. Upozornění V případě Windows Me/2000/XP, se může stát, že po klepnutí na hlášení [Odpojit nebo vysunout hardware] obdržíte varování [Cannot Stop Camera Fotoaparát nelze zastavit]. V takovém případě se ujistěte, že skutečně neprobíhá přenos snímků z fotoaparátu a že nemáte spuštěnou žádnou aplikaci, která má přístup k souborům uloženým ve fotoaparátu. V kladném případě, nejprve ukončete všechny takové aplikace, znovu klepněte na [Odpojit nebo vysunout hardware] a teprve poté odpojte USB kabel.

17 Prohlížení fotografií a videosekvencí V hlavní nabídce programu OLYMPUS Master klepněte na tlačítko (Browse Images Procházení snímků). Objeví se okno pro prohlížení snímků. Poklepejte na náhled fotografie, kterou si chcete prohlédnout. Zobrazení se přepne do prohlížecího režimu a snímek bude příslušně zvětšen. Chcete-li se vrátit do hlavní nabídky, klepněte v prohlížecím okně na tlačítko [Menu]. Náhled

18 Prohlížení fotografií a videosekvencí Prohlížení videosekvencí V prohlížecím okně klepněte na náhled videosekvence, kterou chcete přehrát. Zobrazení se přepne do prohlížecího režimu, ve kterém bude zobrazeno první políčko videosekvence. Klepnutím na tlačítko, které najdete na spodním okraji videosekvence, zahajte její přehrávání. Význam dalších tlačítek je následující: Položka 1 Přehrávací táhlo 2 Čas 3 Tlačítko Přehrát/Pauza 4 Tlačítko O jedno políčko zpět 5 Tlačítko O jedno políčko vpřed 6 Tlačítko Stop 7 Tlačítko Opakovat 8 Tlačítko Hlasitost Popis Přesunutím táhla se můžete přesunout na libovolné políčko videosekvence. Na tomto místě vidíte čas, který uplynul od začátku přehrávání. Přehraje videosekvenci. V případě běžící videosekvence pozastaví její přehrávání. Zobrazí předchozí políčko. Zobrazí následující políčko. Zastaví přehrávání a převine videosekvenci zpátky na první políčko. Slouží k opakovanému přehrávání videosekvence. Zobrazí ovládací prvek s táhlem, kterým můžete nastavit hlasitost.

19 Tisk snímků K dispozici je celá řada nabídek, která umožňují tisk fotografií, rejstříků, pohlednic, kalendářů atd. Následující sekce popisuje, jak tisknout fotografie. V hlavní nabídce programu OLYMPUS Master klepněte na tlačítko [Print Images Tisk snímků). Objeví se okno pro tisk snímků. Klepněte na tlačítko (Photo Fotografie). Objeví se okno Photo Print (Tisk fotografií). V okně Photo Print (Tisk fotografií), klepněte na položku [Settings Nastavení]. Bude vykresleno okno [Printer Settings Nastavení tisku], kde můžete podle potřeby zkonfigurovat parametry tiskárny. Zvolte rozvržení stránky, na které budou fotografie vytištěny. Pokud chcete tisknout fotografie i s datem/ časem jejich pořízení, zaškrtněte políčko [Print Date Dotisknout datum] a poté vyberte jednu z variant [Date - Datum] nebo [Date & Time Datum a čas].

20 Tisk snímků Vyberte náhled snímku, který chcete přidat do tiskové sestavy a klepněte na tlačítko [Add - Přidat]. Náhled vybraného snímku bude zobrazen na rozvržení stránky. Nastavte počet výtisků. Klepněte na tlačítko [Print Tisk]. Chcete-li se vrátit do hlavní nabídky, klepněte v okně Photo Print (Tisk fotografií) na tlačítko [Menu].

21 Přenos a uložení snímků z fotoaparátu do počítače bez pomoci programu OLYMPUS Master Tento fotoaparát podporuje USB Mass Storage Class Device Standards. Díky tomu můžete přenášet a ukládat snímky uložené ve fotoaparátu bezprostředně po jeho propojení příslušným USB kabelem s počítačem, a to bez nutnosti používat program OLYMPUS Master. Připojený počítač musí splňovat následující podmínky: Windows: Windows 98/98SE/Me/2000 Professional/XP Macintosh: Mac OS /X Upozornění V níže uvedených operačních systémech nemůžeme garantovat správnou funkci a to ani v případě, že je daný počítač vybaven USB zásuvkou. Windows 95/NT 4.0 Upgrade Windows 98/98 SE z Windows 95 Mac OS 8.6 a nižší (výjimkou je Mac OS 8.6 vybavený podporou pro USB MASS Storage přímo ve výrobním závodu) Počítače s nově doplněnými USB zásuvkami, například formou rozšiřujících karet atd. Přenos dat nelze zaručit ani na podomácku sestavených PC a na počítačích, kde OS nebyl nainstalován přímo ve výrobním závodě. V případě Windows 98/98SE musíte nainstalovat USB ovladač. Ještě před vlastním propojením fotoaparátu s počítačem pomocí USB kabelu, poklepejte na [INSTALL.EXE] a nainstalujte USB ovladač ze složky (viz níže) na dodaném CD-ROMu s programem OLYMPUS Master. (Písmenko přiřazené vaším počítačem):\usb

22 POZNÁMKY

Připojení fotoaparátu k počítači

Připojení fotoaparátu k počítači Prohlížení snímků na počítači je jen jednou z mnoha možností, jak si snímky užít. Můžete tisknout oblíbené snímky, stahovat je pomocí aplikačního softwaru z fotoaparátu do počítače a upravovat je, nebo

Více

Přenos fotografií do počítače

Přenos fotografií do počítače 9 Kapitola Přenos fotografií do počítače V této kapitole se dozvíte, jak přenést pořízené fotografie do vašeho počítače. Současně se vám dostane úvodu do funkcí nabízených programem CAMEDIA Master pro

Více

OSOBNÍ POČÍTAČ DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT PROPOJENÍ S PC NÁVOD K POUŽITÍ

OSOBNÍ POČÍTAČ DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT PROPOJENÍ S PC NÁVOD K POUŽITÍ DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT OSOBNÍ POČÍTAČ DIGITÁLNÍ FOTOAPARÁT PROPOJENÍ S PC NÁVOD K POUŽITÍ Jak použít vaše PC k dalšímu zpracování snímků pořízených digitálním fotoaparátem. Děkujeme, že jste si zakoupili

Více

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista

STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista STRUč Ná Př íruč KA pro Windows Vista OBSAH Kapitola 1: SYSTéMOVé POžADAVKY...1 Kapitola 2: INSTALACE SOFTWARU TISKáRNY V SYSTéMU WINDOWS...2 Instalace softwaru pro lokální tisk... 2 Instalace softwaru

Více

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku.

Začněte zde. Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. Začněte zde Vyrovnání tiskových kazet bez počítače Podle pokynů na Instalačním listu nainstalujte hardware. Potom pokračujte následujícími kroky a optimalizujte kvalitu tisku. 1 Zkontrolujte, zda je v

Více

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows

Datacard. Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren. Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Datacard Instrukce k aktualizaci firmware tiskáren Aktualizační aplikace pro operační systémy Windows Co potřebujete Tiskárna karet je zapnuta a připravena k tisku karet ve stavu Ready, a stavová dioda

Více

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů

P D S - 5 P. Psychologický diagnostický systém. Instalační manuál. Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů P D S - 5 P Psychologický diagnostický systém Instalační manuál Popis instalace a odinstalace programu Popis instalace USB driverů GETA Centrum s.r.o. 04 / 2012 GETA Centrum s.r.o. Nad Spádem 9/206, 147

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV DELUXE INSTALACE PCTV DELUXE Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV Deluxe po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV Deluxe

Více

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky

Kapitola 1: Úvod. 1.1 Obsah balení. 1.2 Požadavky na systém. Česky Kapitola 1: Úvod 1.1 Obsah balení Po obdržení televizního adaptéru TVGo A03 zkontrolujte, zda balení USB TV Super Mini obsahuje následující položky. Adaptér TVGo A03 Disk CD s ovladači Dálkový ovladač

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení

ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0. Návod k prvnímu použití zařízení Návod k prvnímu použití zařízení ZAŘÍZENÍ PRO ČTENÍ KARET TRUST 630 USB 2.0 Kapitola 1. Úvod (1) 2. Instalace a aktivace (3) Odebrání starých ovladačů (3.1) Instalace v systémech Windows 98 SE / Windows

Více

PT Instalace programového vybavení

PT Instalace programového vybavení PT-2100 Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon

Více

7 Přímý tisk (PictBridge)

7 Přímý tisk (PictBridge) 7 Použití funkce Přímý tisk Po připojení fotoaparátu k tiskárně slučitelné s normou PictBridge pomocí USB kabelu můžete přímo bez počítače tisknout pořízené snímky. Po připojení tiskárny k fotoaparátu

Více

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Příručka pro instalaci programů Čeština Verze A Úvod Charakteristika P-touch Editor Ovladač tiskárny Usnadňuje vytváření široké škály vlastních štítků v různých návrzích

Více

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM OBSAH O SOFTWARE PŘED INSTALACÍ INSTALACE SOFTWARU PŘIPOJENÍ K POČÍTAČI NASTAVENÍ OVLADAČE PRO TISKÁRNU ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Strana..................... 1 3

Více

Instalace programového vybavení

Instalace programového vybavení Instalace programového vybavení English pro Windows Obecné Specifikace P-touch Editor P-touch Quick Editor Printer Driver Umožňuje vytvářet libovolné štítky pomocí různých vzorů, fontů, šablon a klipártů.

Více

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy

Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy Gluco Diary Elektronický diář měření krevní glukózy (Uživatelská příručka) Obsah 1. Představení programu Gluco Diary a. Uživatelská příručka b. Zákaznický servis 2. Součásti programu Gluco Diary 3. Požadavky

Více

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD PŘED INSTALACÍ INSTALACE TISKOVÉHO OVLADAČE PŘIPOJENÍ K POČÍTAČI NASTAVENÍ OVLADAČE PRO TISKÁRNU JAK POUŽÍVAT ONLINE MANUÁL ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Strana.....................

Více

Motorola Phone Tools. Začínáme

Motorola Phone Tools. Začínáme Motorola Phone Tools Začínáme Obsah Minimální požadavky... 2 Před instalací aplikace Motorola Phone Tools... 3 Instalace aplikace Motorola Phone Tools... 4 Instalace a konfigurace mobilního zařízení...

Více

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další

2.1.2 V následujícím dialogovém okně zvolte Instalovat ze seznamu či daného umístění. stiskněte tlačítko Další Autodiagnostika ROBEKO Diagnostický kabel VAG1 VAGR1 Instalace pro operační systémy Windows 1. Úvod : Před použitím kabelu je nutné nejprve nainstalovat příslušné ovladače v operačním systému Vašeho počítače.

Více

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE. Vnitřní obálka

INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE. Vnitřní obálka INSTALACE SOFTWARE DIGITÁLNÍ MULTIFUNKČNÍ SYSTÉM ÚVOD O SOFTWARE... PŘED INSTALACÍ INSTALACE SOFTWARU PŘIPOJENÍ K POČÍTAČI NASTAVENÍ OVLADAČE PRO TISKÁRNU JAK POUŽÍVAT ONLINE MANUÁL ŘEŠENÍ PROBLÉMŮ Strana

Více

Jak používat program P-touch Transfer Manager

Jak používat program P-touch Transfer Manager Jak používat program P-touch Transfer Manager Verze 0 CZE Úvod Důležité upozornění Obsah tohoto dokumentu a technické parametry příslušného výrobku podléhají změnám bez předchozího upozornění. Společnost

Více

Uživatelská příručka pro Mac

Uživatelská příručka pro Mac Uživatelská příručka pro Mac Obsah Začínáme... 1 Použití nástroje pro přeformátování disku... 1 Instalace softwaru... 4 Bezpečné vysouvání disků... 9 Správa disků... 10 Spouštění diagnostických aplikací...11

Více

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP

Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Návod pro připojení telefonu Sony Ericsson P900 jako modem přes datový kabel a pro Windows 2000/XP Nepřipojujte telefon k počítači, budete k tomu vyzváni později 1. Instalace softwaru Do počítače vložte

Více

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2

NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 NÁVOD NA INSTALACI KARTY PCTV USB2 INSTALACE PCTV USB2 Tato část popisuje, jak nainstalovat PCTV USB2 po hardwarové i softwarové stránce. Během instalace bude vytvořena programová skupina PCTV USB2 a ovladače,

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM Popis skeneru 1. USB Port: skener se připojuje pomocí přiloženého USB kabelu k

Více

Informace o bezpečnosti

Informace o bezpečnosti Tato příručka popisuje následující oblasti: Informace o bezpečnosti na str. 17. Řešení problémů při instalaci na str. 18. Vyhledání dalších informací na str. 22. Informace o bezpečnosti Používejte výhradni

Více

Průvodce instalací softwaru

Průvodce instalací softwaru Průvodce instalací softwaru Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Postup instalace

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 01/2011 V5 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

Česky. Informace o bezpečnosti. UPOZORNĚNÍ: Neinstalujte tento produkt ani neprovádějte žádná zapojení kabelů (napájení atd.) za bouřky.

Česky. Informace o bezpečnosti. UPOZORNĚNÍ: Neinstalujte tento produkt ani neprovádějte žádná zapojení kabelů (napájení atd.) za bouřky. Tato příručka popisuje následující oblasti: Informace o bezpečnosti na str. 17. Řešení problémů při instalaci na str. 17. Vyhledání dalších informací na str. 22. Informace o bezpečnosti Používejte výhradně

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) Obsah balení 1. Skener 2. USB kabel 3. Stručný průvodce 4. Instalační CD-ROM Instalace a nastavení skeneru Krok 1. Připojení skeneru k počítači Zkontrolujte zda je skener VYPNUTÝ.

Více

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu.

Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Děkujeme Vám za zakoupení HSPA USB modemu Huawei E1750. Pomocí něj se můžete připojit k vysokorychlostnímu internetu. Poznámka: Tento manuál popisuje vzhled USB modemu a postup přípravy modemu, instalace

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

Instalace softwaru a návod k USB propojení

Instalace softwaru a návod k USB propojení Instalace softwaru a návod k USB propojení Tento návod vysvětluje základní informace, jako jsou systémové požadavky, instalace a propojení atd., týkající se dodaného programového vybavení. Detaily o použití

Více

Instalace softwaru a návod k USB propojení

Instalace softwaru a návod k USB propojení Instalace softwaru a návod k USB propojení Tento návod vysvětluje základní informace, jako jsou systémové požadavky, instalace a propojení atd., týkající se dodaného programového vybavení. Detaily o použití

Více

Průvodce instalací software

Průvodce instalací software Průvodce instalací software Tato příručka vysvětluje, jak nainstalovat software přes USB nebo síťové připojení. Síťové připojení není k dispozici pro modely SP 200/200S/203S/203SF/204SF. Chcete-li ručně

Více

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers

STRUČNÁ PŘÍRUČKA. Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers STRUČNÁ PŘÍRUČKA Instalace ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers Obsah 1. Úvod...1 2. Nutné podmínky...1 3. Instalace Ovladačů Nokia Connectivity Cable Drivers...2 3.1 Před začátkem instalace...2 3.2

Více

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE

FM16 P/NO:MBM PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘENOSNÝ HUDEBNÍ PŘEHRÁVAČ NÁVOD K OBSLUZE PŘED POUŽÍVÁNÍM PŘÍSTROJE SI PEČLIVĚ PŘEČTĚTE TENTO NÁVOD K POUŽITÍ A USCHOVEJTE JEJ PRO PŘÍPAD POTŘEBY. CZ FM16 P/NO:MBM37748516 Obsah Bezpečnostní pokyny...3

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENI 1. Skener 2. USB kabel 3. Napájecí kabel 4. Síťový adaptér 5. Uživatelská příručka 6. Instalační CD-ROM 1 INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Krok 1. Odemknutí skeneru

Více

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS

Návod pro uživatele DS150E. Dangerfield May 2009 V3.0 Delphi PSS Návod pro uživatele DS150E 1 OBSAH Hlavní součásti...3 Zápis do elektronické řídicí jednotky (OBD)...86 Pokyny k instalaci......5 Skenování... 89 Konfigurace technologie Bluetooth...26 Diagnostický program...39

Více

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál

USB Dokovací stanice. Uživatelský manuál USB Dokovací stanice Uživatelský manuál Úvod Notebooková univerzální dokovací stanice USB 2.0 Dokovací stanice je unikátní rozšiřovací jednotkou speciálně navrženou k doplnění notebooků nebo stolních počítačů,

Více

AR-5316E/5320E Online Manuál. Start Klepněte na tlačítko "Start".

AR-5316E/5320E Online Manuál. Start Klepněte na tlačítko Start. AR-56E/50E Online Manuál Start Klepněte na tlačítko "Start". Úvod Tento návod popisuje funkce digitálního multifunkčního systému AR-56E/50E v roli tiskárny. Informace o následujících tématech naleznete

Více

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití

Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7. Návod k použití Digitální fotoalbum Braun DigiAlbum 7 Návod k použití 1 Před prvním použitím se prosím nejprve pečlivě seznamte s bezpečnostními pokyny a upozorněními. Pozornost věnujte všem upozorněním na výrobku a v

Více

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu

Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Velký křízovkářský slovník 4.0 (VKS) Instalace programu Obsah Technické podmínky pro provoz programu minimální konfigurace... 2 Základní informace... 2 Hlavní nabídka instalačního programu... 2 Instalace

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA)

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) INSTALACE A NASTAVENÍ Krok 1. Připojení skeneru k počítači Pomocí kabelu USB připojte skener k počítači 1. Zapojte síťový adaptér do konektoru skeneru. 2. Zapojte druhý konec

Více

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ

STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ STRUČNÝ PRŮVODCE (ČEŠTINA) OBSAH BALENÍ 1. Skener 2. USB kabel x 2 3. Síťový adaptér 4. Stručný průvodce 5. Instalační CD-ROM 6. Kalibrační list 7. Čistící hadřík 8. Ochranný modul 1 INSTALACE A NASTAVENÍ

Více

Firmware Ver.1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1

Firmware Ver.1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1 www.konicaminolta.com www.konicaminoltasupport.com Firmware Ver.1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1 Tato příručka popisuje instalaci firmwaru verze 1.10 pro fotoaparát DiMAGE X1 (firmware je software používaný

Více

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz

Instalace a první spuštění programu. www.zoner.cz Instalace a první spuštění programu www.zoner.cz CZ Průvodce instalací Z nabídky instalačního CD vyberte Zoner Photo Studio 13 v požadované jazykové verzi * a klikněte na položku Instalace programu. Pokud

Více

Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 2000/XP. Obsah. A. Instalace

Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 2000/XP. Obsah. A. Instalace Instalace USB ovladačů pro datalogger pod MS Windows 2000/XP Tento dokument popisuje instalaci/odinstalaci USB ovladačů pod MS Windows 2000/XP pro komunikaci s dataloggery přes USB rozhraní. Pro správnou

Více

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy

Postup přechodu na podporované prostředí. Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Postup přechodu na podporované prostředí Přechod aplikace BankKlient na nový operační systém formou reinstalace ze zálohy Obsah Zálohování BankKlienta... 3 Přihlášení do BankKlienta... 3 Kontrola verze

Více

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera.

Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. Upozornění : V E-book můžete prohlížet pouze sobory v textovém formátu (TXT). Camera (fotoaparát) V hlavním menu zvolte položku Camera. 1) Focus control : Pro zooming použijte klávesy PREVIOUS/NEXT. 2)

Více

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL

Point of View Android 2.3 Tablet - User s Manual ProTab 2XXL Obsah 1. Úvod... 2 2. Příslušenství... 2 3. Technická specifikace... 3 4. Spouštění a vypínání... 4 5. Pracovní plocha... 5 6. Tlačítka... 5 7. APP zásuvky... 6 8. Nastavení systému... 6 9. Instalace,

Více

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci

Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Bezdrátový mikro adaptér USB N150 WNA1000M-Návod k instalaci Tato příručka popisuje expresní instalaci pomocí průvodce NETGEAR Smart Wizard a instalaci samostatného ovladače pro systém Windows. Poznámka:

Více

Instalační manuál pixel-fox

Instalační manuál pixel-fox Instalační manuál pixel-fox Verze 11/2011 V6 (CZ) - Subject to change without notice! Systémové požadavky: Aktuální minimální systémové požadavky pro používání software pixel-fox na vašem PC jsou: - IBM

Více

/ NVR-4008 / NVR-4016

/ NVR-4008 / NVR-4016 DINOX rekordéry: NVR-4004 NVR-4008 NVR-4016 Rychlá uživatelská příručka Obsah Rychlá uživatelská příručka... 1 Před instalací NVR... 3 Instalace NVR... 3 Instalace pevného disku... 3 Přední panel... 5

Více

I.CA SecureStore. Instalační příručka. Verze 2.32 a vyšší

I.CA SecureStore. Instalační příručka. Verze 2.32 a vyšší I.CA SecureStore Instalační příručka Verze 2.32 a vyšší Úvod Tato verze instalační příručky je platná pro verzi aplikace SecureStore 2.32 a vyšší. Instalační příručka Instalační balíčky jsou připraveny

Více

Přehrávač MP300 - příručka

Přehrávač MP300 - příručka Přehrávač MP300 - příručka Základní operace Dobíjení baterie 1. Přepněte vypínač do pozice OFF. 2. Zapojte malý konec USB kabelu do miniusb portu na zařízení MP300. Pak připojte větší konec kabelu do volného

Více

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ

Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ Uživatelská příručka Aktualizováno: 10. 8. 2017 Obsah Instalace pluginů pro formuláře na eportálu ČSSZ... 1 Obsah... 2 1 Přehled změn v tomto dokumentu...

Více

Uživatelská příručka pro Mac

Uživatelská příručka pro Mac Uživatelská příručka pro Mac Obsah Začínáme... 1 Použití nástroje pro přeformátování disku... 1 Instalace softwaru FreeAgent... 4 Bezpečné vysouvání disků... 9 Správa diskových jednotek...10 Aktualizace

Více

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series

Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Poznámky k instalaci tiskového systému HP LaserJet P2015 Series Autorská práva a licence 2006 Copyright Hewlett-Packard Development Company, L.P. Reprodukce, úpravy nebo překlad jsou bez předchozího písemného

Více

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0

QCZ2631 A639. Průvodce 15G06A2451Z0 QCZ63 A639 Průvodce 5G06A45Z0 SD SD Seznámení s MyPal Přední část Boční část Indikátor napájení/oznámení Činnost Oznámení MyPal A636: Bluetooth / Wi-Fi / GPS dioda MyPal A63: Bluetooth/GPS dioda Bluetooth

Více

4x standardní vstupy

4x standardní vstupy Uvedení do provozu Toto DVR je speciálně vyrobeno pro USB rozhraní, USB3104 převádí videosignál pomocí USB do počítače. Má vkusný černý design a malou velikost, umožňuje jednoduché připojení k počítači.

Více

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L

3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L 3G Mobilní internet USB modem AnyDATA ADU-520L (Příručka uživatele) AnyTime AnyPlace AnyWireless Data Solutions 2/21 Specifikace k řadě modemů AnyDATA Copyright 2009 AnyDATA Corporation. Všechna práva

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card PU052 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Obsah balení Technické údaje PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card PU002 Sweex 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat k vašemu počítači dva sériové

Více

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu.

Instalace hardwaru. 3. Připojte tiskový a úložný server TL-PS310U ke směrovači nebo přepínači/rozbočovači pomocí ethernetového kabelu. Instalace hardwaru Dříve než začnete, připravte si tato zařízení Počítač s operačním systémem Windows 2000/XP/Vista/7 s instalačním CD diskem k tiskovému serveru USB zařízení s USB portem Instalace hardwaru

Více

Stručný Průvodce (Čeština)

Stručný Průvodce (Čeština) Stručný Průvodce (Čeština) INSTALACE A NASTAVENÍ SKENERU Postupujte krok po kroku podle postupu popsaného níže, aby se USB skener nainstaloval správně. Krok 1. Připojení skeneru k počítači 1. Připojte

Více

Uživatelská příručka Obsah

Uživatelská příručka Obsah Uživatelská příručka Store n Go 5 in 1 Obsah 2 Rychlý start 4 Ovládací prvky 4 Příslušenství 5 Minimální systémové požadavky 5 Nabití baterie 5 Zapnutí / vypnutí napájení 6 Indikátor LCM 7 Indikátor LED

Více

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05)

Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Aktualizace software tabletů GoClever TAB A73 / A101 / A103 (pomocí aplikace LiveSuit 1.05) Než začnete aktualizovat, ujistěte se, že je zařízení úplně nabité. Nezapomeňte zálohovat před započetím aktualizace

Více

Krok č. 1. SAGEM F@st 840. ADSL USB modem. Jednoduchý instalační návod

Krok č. 1. SAGEM F@st 840. ADSL USB modem. Jednoduchý instalační návod Krok č. 1 SAGEM F@st 840 ADSL USB modem Jednoduchý instalační návod Krok č. 1 Předtím, než začnete: Ujistěte se, že dodávka samoinstalačního balíčku Vašeho ADSL USB modemu SAGEM F@st 840 obsahuje tyto

Více

1 Informace o kameře Česky

1 Informace o kameře Česky WC NX Ultra Cz.fm Page 72 Friday, September 5, 2003 8:42 AM 1 Informace o kameře Česky Pohled zepředu Pohled zboku 1 2 3 4 1. Spoušt Stisknutím tohoto tlačítka spustíte aplikaci PC-CAM Center nebo pořídíte

Více

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče

Instalační příručka. Vlastnoruční digitální podpis. Plugin do webového prohlížeče Instalační příručka Vlastnoruční digitální podpis Plugin do webového prohlížeče 1. Úvod Tato příručka obsahuje návod jak nainstalovat a nastavit internetový prohlížeč (Internet Explorer, Mozilla Firefox

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Ethernetový kabel (CAT 5 UTP/nepřekřížený) Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení pracuje s následujícími operačními systémy: Windows XP, 2000, Me a 98SE Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500

Více

Uživatelský manuál. A4000 Download

Uživatelský manuál. A4000 Download Uživatelský manuál Aplikace: Jednoduchý program pro přenášení dat z přístrojů řady A4000 Export měřených dat do souboru Zobrazení grafů naměřených dat Tisk grafů naměřených dat Vlastnosti: Hardwarové požadavky:

Více

Aktualizace map přístrojů ZENEC

Aktualizace map přístrojů ZENEC Aktualizace map přístrojů ZENEC v.5.1 Obsah 1.1... Příprava na aktualizaci 1.2... SyncTool software 1.3... Příprava USB flash disku pro Toolbox software 1.4... Naviextras Toolbox 1.4.1... Požadavky 1.4.2...

Více

Program pro úpravu a správu digitálních fotografií CAMEDIA Master 4.0/Pro. Návod k použití

Program pro úpravu a správu digitálních fotografií CAMEDIA Master 4.0/Pro. Návod k použití Program pro úpravu a správu digitálních fotografií CAMEDIA Master 4.0/Pro Návod k použití Obsah Úvod..............................................................................5 Poznámka..................................................................................................5

Více

Externí zařízení. Uživatelská příručka

Externí zařízení. Uživatelská příručka Externí zařízení Uživatelská příručka Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows je v USA registrovaná ochranná známka společnosti Microsoft Corporation. Informace obsažené v tomto

Více

RECORD IT. Uživatelská příručka

RECORD IT. Uživatelská příručka RECORD IT Uživatelská příručka RECORD IT RECORD IT Copyright 2015 PROMICRA, s.r.o. Obsah Úvod... 5 Instalace modulu RECORD IT... 7 Použití modulu RECORD IT v programech QuickPHOTO... 9 1. Digitální kamery

Více

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol

Bluetooth Wi-Fi GPS. LCD dotykový displej Tlačítko kalendář Přepínač Režim/ úkol Seznámení s MyPal Power Notification Tlačítko spuštění Tlačítko Poznámky (záznam hlasu) Tlačítko kontakty Reproduktor Navigační tlačítko Přední část Indikátor napájení/oznámení Bluetooth Wi-Fi GPS LCD

Více

Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite

Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite Příručka pro instalaci PCI Analog TV Card Lite Obsah V2.1 Kapitola 1Instalace PCI Analog TV Card Lite... 2 1.1 Obsah balíčku... 2 1.2 Požadavky na systém...2 1.3 Instalace hardwaru... 2 Kapitola 2Rychlá

Více

A4300BDL. Ref: JC

A4300BDL. Ref: JC # Uživatelský manuál A4300BDL Aplikace :! Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4300! Jednoduchý program umožňující přenos naměřených

Více

Vaše uživatelský manuál GARMIN NUVI 1490T

Vaše uživatelský manuál GARMIN NUVI 1490T Můžete si přečíst doporučení v uživatelské příručce, technickém průvodci, nebo průvodci instalací pro GARMIN NUVI 1490T. Zjistíte si odpovědi na všechny vaše otázky, týkající se GARMIN NUVI 1490T v uživatelské

Více

Spyder5Express. uživatelská příručka

Spyder5Express. uživatelská příručka Spyder5Express uživatelská příručka 1. INSTALACE SOFTWARE Na stránkách http://goto.datacolor.com/getspyder5 vyberte z nabídky Spyder5Express. Zvolte Software. Z nabídky vyberte jazyk, ve kterém budete

Více

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení

Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Požadavky pro konfiguraci internetového připojení Abyste mohli připojit přístupový bod k AP Manageru, musí být v položce TCP/IP vašeho počítače nastaveny následující parametry : Statická IP adresa: 192.168.1.x

Více

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card

českém Úvod Hardware Instalace ve Windows 98SE PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card PU007 Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 1 Port Parallel & 2 Port Serial PCI Card. Tento výrobek vám umožní jednoduše přidat

Více

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps

Česká verze. Úvod. Instalace hardwaru. LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps LC202 Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps Úvod Nevystavujte Sweex Powerline Ethernet adaptér 200 Mbps nadměrným teplotám. Neumísťujte zařízení na přímé sluneční světlo ani do blízkosti zdrojů tepla.

Více

Uživatelský manuál A4000BDL

Uživatelský manuál A4000BDL Uživatelský manuál Aplikace : Jednoduchý program umožňující přenos souboru s pochůzkou k měření z programu DDS 2000 do přístroje řady Adash 4100/4200 Jednoduchý program umožňující přenos naměřených dat

Více

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1

ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS. Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 ÚVODNÍ PŘÍRUČKA PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS Copyright 2003 Nokia. Všechna práva vyhrazena 9356501 Issue 1 Obsah 1. ÚVOD...1 2. INSTALACE PROGRAMU NOKIA MODEM OPTIONS...1 3. PŘIPOJENÍ TELEFONU NOKIA 6600

Více

Pro zákazníky používající systém Windows pro sít ové připojení

Pro zákazníky používající systém Windows pro sít ové připojení Pro zákazníky používající systém Windows pro sít ové připojení Pokud používáte odlišný operační systém nebo architekturu serveru a klienta, připojení nemusí pracovat správně pokud použijete postupy popsané

Více

1. krok. Nastavení přístroje. 2. krok. Instalace ovladačů a programů. Nastavování je skončeno!

1. krok. Nastavení přístroje. 2. krok. Instalace ovladačů a programů. Nastavování je skončeno! DCP-35C DCP-50C DCP-53C DCP-57C Stručný návod k obsluze Před používáním tohoto přístroje je třeba nejdříve připravit samotné zařízení a nainstalovat programové vybavení. Tento Stručný návod k obsluze obsahuje

Více

Instalační a uživatelská příručka

Instalační a uživatelská příručka Instalační a uživatelská příručka 1304 Aplikace MESIresults je určena pro použití s automatickým zařízením měření indexu kotníkových tlaků (ABPI MD). Při použití USB kabelu může být zařízení ABPI MD připojeno

Více

350 Series. Řešení problémů s instalací

350 Series. Řešení problémů s instalací 350 Series Řešení problémů s instalací Květen 2006 www.lexmark.com Lexmark a Lexmark se znakem diamantu jsou ochranné známky společnosti Lexmark International, Inc., registrované ve Spojených státech a

Více

Průvodce nastavením Wi-Fi

Průvodce nastavením Wi-Fi Průvodce nastavením Wi-Fi Připojení tiskárny prostřednictvím Wi-Fi Připojení k počítači pomocí Wi-Fi routeru Přímé připojení k počítači Připojení k chytrému zařízení pomocí Wi-Fi routeru Přímé připojení

Více

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi

DSM-320 bezdrátový přehrávač médií. Dálkový ovladač s bateriemi Toto zařízení splňuje podmínky pro zařízení UPnP AV a Intel Network Media. Než začnete DSM-320 Bezdrátový přehrávač médií Budete potřebovat následující vybavení: Počítač s procesorem min. 500 MHz, min.

Více

NPS-520 Multifunkční tiskový server

NPS-520 Multifunkční tiskový server Multifunkční tiskový server Příručka k rychlé instalaci Verze 1.00 Listopad 2006 Obsah Úvodní informace... 1 1 Hardwarová instalace... 2 1.1 LED kontrolky... 2 2 Utilita ZyXEL... 3 2.1 Instalace (prostředí

Více

Pro Windows 98. Pro rozhraní USB

Pro Windows 98. Pro rozhraní USB CZ Návod k použití softwaru Pro Windows 98 Pro rozhraní USB Pokyny v návodu předpokládají základní znalost práce s operačním systémem Windows. Pokud Vám práce s operačním systémem činí problémy, přečtěte

Více

Uživatelský manuál CZ

Uživatelský manuál CZ Uživatelský manuál CZ Důležité upozornění:... 3 1. Tlačítka... 4 1.1 Dotykový panel... 4 1.2 POWER... 4 1.3 ESC... 4 1.4 Menu... 4 1.5 Hlasitost... 4 1.6 Sluchátka... 4 1.7 Video výstup... 4 1.8 TF karta...

Více

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Na kartě Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card naleznete následující připojení:

PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Na kartě Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card naleznete následující připojení: PU054 Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card Úvod Především bychom vám chtěli poděkovat za zakoupení výrobku Sweex 2 Port USB 2.0 & 2 Port FireWire PC Card. Tato karta umožní jednoduchým způsobem

Více

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS

Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS Návod pro připojení telefonu Nokia 6230 přes infračervený port pro Windows XP instalace programu PC Suite - GPRS 1. Instalace kabelu Do počítače vložte instalační CD Nokia 6230 CD-ROM, které je obsažené

Více