podnikové informační systémy

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "podnikové informační systémy"

Transkript

1 Erp třídy BYZNYS

2 podnikové informační systémy Podnikové informační systémy kategorie ERP je možno definovat jako řešení, pomocí kterých lze efektivně plánovat a řídit veškeré klíčové podnikové procesy na všech úrovních. ERP je zkratka anglického termínu Enterprise Resource Planning, což v češtině znamená plánování podnikových zdrojů.

3 ERP systémy dokážou přijímat konkrétní požadavky dané společnosti a reagovat na ně. Nad standardním jádrem systému se vytváří řešení, které kopíruje veškeré podnikové procesy. Výsledkem je nástroj plně podporující růst společnosti. Efekt kvalitní implementace ERP pak spočívá v přesných informacích ve správný čas na správném místě. Sofistikovaná řešení dokonce plánují a prognózují další vývoj a v určitých případech mohou i modelovat nejpravděpodobnější scénáře budoucího vývoje. Podnikové informační systémy určené pro segment středních a větších organizací v sobě spojují přednosti krabicových ekonomických balíků a velkých systémů, samozřejmě s přihlédnutím k velikosti zákazníka a jeho podnikatelskému oboru. Z malých ekonomických systémů přebírají do určité míry kompaktnost celého řešení, rychlost zprovoznění, uživatelsky přívětivé a jednoduché ovládání a v neposlední řadě také nízkou cenu. Z velkých řešení se pak ERP produkty pro střední a větší organizace inspirují v oblasti podpory a přizpůsobení zákaznickým podnikovým procesům, uzpůsobení pro specifické tržní segmenty, dostatečné zásobě doplňujících modulů, které lze podle potřeb do systému přidávat, či úrovni zákaznické podpory.

4 erp třídy byznys Podnikové informační systémy třídy BYZNYS společnosti J.K.R. patří v České republice mezi přední ERP řešení pro střední a větší organizace. Vypovídá o tom jak dlouhá historie ERP třídy BYZNYS, která sahá až do počátků 90. let minulého století, tak i více než spokojených firem, které řešení využívají. V neposlední řadě jsou o kvalitách ERP třídy BYZNYS přesvědčeni odborníci, kteří se věnují podnikovým informačním systémům, o čemž svědčí řada ocenění a certifikátů od uznávaných autorit. Kromě kvalitního ERP řešení je pro zákazníka důležitá také stabilita, důvěryhodnost a dobrá pověst dodavatele, dále pak přístup a odborné kvality konzultantů, přičemž opomenout nelze ani finanční nároky na zavedení a údržbu celého systému. ERP systémy třídy BYZNYS jsou nástrojem pro komplexní řízení podniků, které chtějí sjednotit podnikové agendy nebo získat pomocníka pro sledování kompletních ekonomických agend. BYZNYS nabízí řešení pro plánování a řízení všech klíčových podnikových procesů, a to na všech úrovních podnikové architektury. Rozsahem nabízených modulů a vysokou variabilitou při nasazování jsou ERP systémy třídy BYZNYS schopny pokrýt potřeby organizací různého oborového zaměření od obchodních společností, přes účetní firmy až po výrobní podniky působící v rozličných oblastech. Systémy BYZNYS tak dokáží najít řešení nejen pro společnosti, které mají rozsáhlé a specifické požadavky na funkčnost, ale i pro firmy, u kterých je kladen důraz na zpracovávání velkých datových objemů. Bezpochyby každý systém ovládá základní zpracování firemní agendy. Důležité ale je, jak se dokáže dále přizpůsobit konkrétním potřebám. Jinak to bude vypadat ve výrobní společnosti, jinak v případě autodopravce či obchodní organizace a zcela jinak v účetní nebo poradenské firmě. Představa, že ERP systém bude dodán ve standardní podobě, a ta pokryje všechny potřeby firemní agendy libovolné společnosti, je utopií. Zde pak nastupuje schopnost systémů přizpůsobit se speciálním požadavkům. Společnost J.K.R. dlouhodobě úspěšně prokazuje své kvality v oblasti implementace informačních systémů. Má tudíž rozsáhlé zkušenosti se zaváděním procesů v oblasti řízení ekonomiky, logistických systémů, výroby, zakázkově orientovaných či branžových řešení, stejně jako s vytvářením uživatelských řešení dle specifických potřeb zákazníků a k jejich plné spokojenosti.

5 Technický týdeník: Univerzita Pardubice na Katedře ekonomiky a managementu využívá v rámci výuky podnikový informační systém třídy BYZNYS od společnosti J. K. R. Výuka je zaměřena na vysvětlení principů a postupů při aplikaci informačních systémů do podnikové praxe. Klíčové obory Obchodní společnosti, výrobní firmy, služby, stavebnictví, zakázková výroba, neziskové/příspěvkové organizace, dopravní společnosti, účetní firmy Vybraní zákazníci AZ Klima, Canaria Travel, Central Group, Český národní podnik, Český svaz ledního hokeje, Color Cars, Darte, Dema Senica, ESO Travel, H & Hotels, Humi Outdoor, Integra Group, Jednota České Budějovice, Kasalova pila, Kerio Technologies, K-Keramika, Kratochvíl, Lekkerland O.K. Foods, Letiště Brno, Marco Polo, Marienbad Waters, Marimex CZ, Marimex SK, Messenger, Moopex, Moracell, Nadop Výroba nábytku, Newton Information Technology, Nohel Garden, Poldi Hütte, Primaska Consult, Ravak, Recall, Rock Point, Ryor, Sallerova výstavba, Sanatorium Astoria, Sapho, Signum, Tondach, TNT Post ČR, US-Action, Veskom, Vltava-Labe-Press, Výzkumný ústav živočišné výroby, Zátiší Catering Group Partneři Barco, B trade Czech, Bit Servis, Byznys Partner, Combitrading, Data Labs, Fugasoft, Gosvo, Honka, Microsoft, PC Centrum, PNO Consultants, P.V.A. systems, Sagit, SAI Technologic, SPIS, D. H. S., Troell, VHsoft Certifikace ČSN EN ISO 9001:2001 Microsoft Gold Certified Partner Microsoft Platform test for ISV Solutions Microsoft ISV Royalty Licencing Program Pravidelný audit účetních standardů a platných předpisů Certifikace DMS pro dealery Ford, Czech Made Ocenění Business World: Nejlepší případová studie roku 2008 (v kategorii Uživatelský efekt) Computerworld: IT produkt roku 2007 (finalista) Computerworld: IT produkt roku 2008 (1. místo v kategorii Informační systémy) Connect!: Nejlepší produkt pro PIS (Invex-Digitex 2007)

6 finance Pevné základy kvalitního ERP řešení tvoří dobře zpracované finanční moduly. Pokud totiž nemáte přehled o vlastních prostředcích a finančních tocích, nemáte přehled o ničem. Finanční účetnictví je základní součástí systému BYZNYS. Díky důkladné a komfortní provázanosti s ostatními moduly zajišťuje přehlednou evidenci všech účetních dokladů a záznamů, které je možno dotahovat z jednotlivých modulů, pořizovat ručně nebo za pomoci přednastavených předkontací. Po aktualizaci dokladů do účetních knih umožňuje tento modul zpracování rozborů a podkladů pro interní potřebu každé účetní jednotky i pro vnější komunikaci se státními a finančními institucemi. Na základě nastavení a zejména definice účtového rozvrhu modul Finanční účetnictví umožňuje evidenci střediskového účetnictví, účtování v cizí měně, detailní evidenci saldokonta a tvorbu celostátních výkazů a roční závěrky, včetně všech požadovaných výstupů a to i v grafické podobě. Fakturace se řadí mezi moduly obchodního okruhu systému BYZNYS. Umožňuje nastavení velkého množství parametrů, díky tomu je značně flexibilní a použitelný v širokém okruhu uživatelů. Detailně definovaná přístupová práva zajišťují bezpečnost dat a povolují provádět některé operace jen odpovědným pracovníkům. Modul Fakturace se rozděluje na pořízení odběratelských faktur, zpracování dodavatelských faktur, tvorbu zápočtů, upomínek, vyúčtování penále, sestav, grafů a účetní likvidaci jednotlivých dokladů. Pokladna je dalším modulem obchodního okruhu, který umožňuje zápis příjmových a výdajových pokladních dokladů, a tím i vedení pokladní knihy pro tuzemské i valutové pokladny, včetně jejich zaúčtování a tvorby souvisejících sestav a grafů. Součástí modulu Pokladna je také nabídka prodeje zboží, která slouží k realizaci maloobchodního prodeje za hotové. V rámci přístupových práv je možno nadefinovat jednotlivým uživatelům přístup do konkrétní pokladny, povolit opravu dokladů a změnu prodejní ceny. Bankovní operace slouží především k pořizování příkazů k úhradě, devizových příkazů k úhradě, příkazů k inkasu, jejich tisku, odesílání do banky a v neposlední řadě k likvidaci bankovních výpisů až po jejich zaúčtování a přenos do modulu Finanční účetnictví. Modul Bankovní operace je úzce provázán s modulem Fakturace, zejména v oblasti úhrad prvotních dokladů, a také s modulem Mzdy a personalistika v oblasti výplaty mezd. Systém umožňuje evidenci libovolného množství bankovních účtů od různých bankovních domů a uskutečňuje s nimi obousměrnou elektronickou komunikaci. S Komerční bankou je realizována také komunikace formou Přímého kanálu KB.

7 IT Systems: Systém Byznys VR sleduje nejnovější trendy na trhu IT, jako je vývoj na technologii.net, podpora nových prvků uživatelského rozhraní, optimalizace pro Windows Vista či komunikace s MS Office Velmi přínosné pro nás je řešení hospodářského roku v účetnictví, kde je možné zobrazovat doklady jak podle hospodářského, tak i kalendářního roku, možnosti exportu dat do Excelu, kde s nimi můžeme dále pracovat, a exporty sestav do nejrůznějších formátů. Jaroslava Krchová, hlavní účetní, Stavební montáže

8 evidence Těžko můžete dobře obchodovat bez přesného a aktuálního přehledu o stavu zásob a snadné tvorby cen. Důležitá je také kvalitní evidence personální a mzdové agendy, která přispívá ke spokojenosti zaměstnanců. Evidence majetku je specifickou součástí systému BYZNYS zabývající se sledováním stavu a vývoje dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku, drobného majetku a také oceňovacích rozdílů a goodwillu. Součástí modulu Evidence majetku je vedení inventárních karet hmotného a nehmotného majetku, provádění hodnotových pohybů a v neposlední řadě také daňových a účetních odpisů. Skladové hospodářství je stěžejním modulem obchodního okruhu systému BYZNYS. Zahrnuje evidenci příjmů, převodů a výdejů sortimentu včetně sledování objednávek a rezervací, dále pak evidenci karet sortimentu a nákupních ceníků. Velkou výhodou modulu jsou rozsáhlé možnosti nastavení, zejména v oblasti cenotvorby při prodeji sortimentu. V rámci tvorby prodejní ceny umožňuje systém definovat ke každému sortimentu libovolné množství prodejních cen rozdělených do skupin dle cenových hladin, konkrétních odběratelů, či množstevních slev. Mzdy a personalistika je specifickým modulem systému BYZNYS, který v rámci mzdové a personální agendy obsahuje evidenci pracovníků, problematiku výpočtu mezd, daní z příjmu, sociálního a nemocenského pojištění, včetně počítání nemocenských a náhrad a sledování dovolené. Nikoliv bezvýznamnou součástí je také oblast personalistiky, která zahrnuje evidenci velkého množství údajů o jednotlivých pracovnících. Obchodní a skladový systém B.O.S.S. Enterprise je určen k řízení velkoobchodu, distribučních skladů a koncových prodejních míst. Nejdůležitějším přínosem jednotného řízení je centrální cenotvorba, centrální databáze zboží, stanovení obchodních podmínek na jednotlivé druhy zboží a zařazení určité provozovny do příslušného typu řetězce. V praxi to znamená, že centrála je schopna provádět on-line monitoring všech filiálek, jejich podskladů, včetně jejich stavů skladu. V případě, že k jednotlivým filiálkám je připojen i pokladní systém maloobchodní sítě, může centrála on-line monitorovat jednotlivá pokladní místa. Díky docházkovým, přístupovým a stravovacím systémům Power Key mohou uživatelé ERP třídy BYZNYS jednoduchým způsobem sledovat údaje o docházce zaměstnanců, regulovat přístup do vymezených prostor i odbavovat v závodní jídelně. Power Key má také modul pro sledování výroby a řešení lze v plné míře přizpůsobit požadavkům zákazníka. Combitrading a J.K.R. společně nabízejí řešení pro sledování průmyslové výroby, skladové systémy, mobilní prodej, inventury majetku a další. S pomocí technologií čárových kódů a radiofrekvenčních identifikátorů RFID může mít management přímo v prostředí ERP třídy BYZNYS okamžitý přehled o skutečných skladových zásobách a umístění konkrétních produktů bez prodlení a bez zbytečné manuální činnosti.

9 Technik: Uživatelé při práci s ERP systémem BYZNYS by tak měli ocenit především jeho nově zakomponované vlastnosti, určené k tomu, aby kolektivu odborníků z J.K.R. pomohly splnit vytýčené mety dosažení většího uživatelského komfortu a poskytnutí komplexní podpory víceúrovňového projektového plánování a řízení. Zavedení ERP třídy BYZNYS přineslo výrazné zlepšení administrativy a zejména účetnictví. Úroveň účetnictví v BYZNYSu je v porovnání s předchozími systémy o několik tříd vyšší. Navíc jsme pomocí exportu schopni přenést data do externích aplikací a dále s nimi pracovat. Zdeněk Pavlovský, ekonomický ředitel, Kasalova pila

10 informace Bez informací nutných k podpoře manažerského rozhodování se dlouhodobě žádný úspěšný manažer neobejde. Přitom bez kvalitních informačních zdrojů je správné rozhodování a předpovídání budoucího vývoje složité, až nemožné. Manažer není klasickým pořizovacím modulem systému BYZNYS, jedná se o manažerskou nadstavbu, která podává ucelený pohled na hospodaření dané firmy a slouží pro analýzu vývoje jednotlivých ekonomických ukazatelů a tím i k budoucímu fundovanému manažerskému rozhodování. Modul manažer je rozdělen do třech základních okruhů Ekonomika, Obchod a Provoz. Ekonomika je okruh poskytující detailní informace ekonomického charakteru. Některé přehledy jako Rozvaha, Výsledovka a Hospodářský výsledek jsou základními sestavami přejatými z modulu Finanční účetnictví. Na základě těchto údajů jsou pak zjišťovány další hodnoty například pro výpočet poměrových ukazatelů, jako je rentabilita vloženého nebo vlastního kapitálu. Za jedinečnou je možno považovat nabídku Platební kalendář, která je převzata z modulu Fakturace, a přináší prognózu o stavu finančních prostředků k určitému datu. Obchod obsahuje informace o prodeji zboží, o výši pohledávek a závazků a také o stavu zboží na skladě. Přínosná je nabídka Obecný finanční přehled, která zprostředkovává pohled na stav pohledávek, závazků, peněz a objednávek k určitému datu. Provoz poskytuje pohled na stav datové základny z hlediska objemu dat a přehled protokolů o provedených činnostech. Modul rovněž umožňuje spouštět některé kontrolní mechanismy, jako je například kontrola vazeb tedy kontrola provázání skladu, fakturace a pokladny při prodeji zboží. Zakázky tvoří nadstavbu účetního okruhu systému BYZNYS, ve kterém jsou sledovány náklady, výnosy a hospodářský výsledek jednotlivých zakázek. Zakázka je v pojetí systému BYZNYS obsahem a časem omezená činnost uvnitř účetní jednotky, kterou je třeba samostatně ekonomicky vyhodnocovat. Náklady v zakázkách se sledují po jednotlivých základních položkách kalkulačního vzorce materiálové náklady, mzdové náklady, ostatní přímé náklady a nepřímé náklady. Informace o nákladech a výnosech jsou do zakázek natahovány přímo z jednotlivých modulů. Součástí zpracování v modulu zakázky je také možnost definice plánu nákladů a výnosů pro pozdější porovnání. Informace představují modul, který umožňuje sledování informačních toků ve firmě, zajišťuje sledování informací obecného charakteru, zadávání úkolů, plánování pomocí kalendáře, evidování korespondence a poštovného, zaznamenávání a prohledávání telefonních čísel. Dále lze s pomocí tohoto modulu sledovat využívání karet CCS a návazně i dlouhodobou spotřebu automobilů a náklady na kilometr. V rámci modulu Informace je možno nastavit také tzv. pomocníka mimo kancelář, který v případě nepřítomnosti uživatele umožňuje předávat úkoly stanovenému náhradníkovi.

11 Hospodářské noviny ICT Revue: Modul CRM v ERP třídy BYZNYS patří do kategorie integrovaných CRM. To je pro firmy požadující mailingové rozesílání nabídek provázaných s ostatními moduly rozhodujícím argumentem. Na druhou stranu ale modul obsahuje také call centrum, které umožňuje identifikovat volajícího ještě před zvednutím telefonu. S nasazením ERP třídy BYZNYS jsme dotáhli řadu organizačních kroků. Díky online přístupu na pobočky jsme nyní schopni analyzovat aktuální vývoj prodejů. Přínosem je zcela jistě i možnost všech prodejen získávat informace o okamžitém stavu zásob na ostatních prodejních halách. Roman Krček, jednatel, Koberce K + K

12 produktivita Výrobní podniky se dnes bez podpory moderních informačních systémů neobejdou, ať už se jedná o sériovou nebo kusovou výrobu, případně jejich kombinaci. Stejně tak dopravní společnosti potřebují mít přehled o řidičích a vozovém parku. Výroba je modul vhodný pro řízení opakované sériové i kusové zakázkové výroby a umožňuje i snadno kombinovat oba zmíněné způsoby výroby. Pořizování popisu výroby se provádí v takovém rozsahu a podrobnostech, které si stanoví sám uživatel. Následně je možné tato data využít pro kalkulace, vytváření výrobních příkazů, plánování výroby a kooperací, řízení dodávek vstupních materiálů, operativní sledování výroby, finanční vyjádření hodnoty rozpracované výroby, vyhodnocování výrobních zakázek a evidence výkonů pracovníků. Výroba těsně spolupracuje s modulem Skladové hospodářství, ve kterém využívá společné číselníky sortimentů a skladů. Dále provádí automatické převody obchodních objednávek na výrobní zakázky, vytváří materiálové rezervace a nabízí k naskladňování polotovary a výrobky po jejich dokončení. Sledování výroby zajišťuje tisk výrobních příkazů, průvodek a soupisů materiálů. Umožňuje průběžné nebo zpětné zadávání údajů o dokončení operací na jednotlivých pracovištích podle skutečnosti formou zpětných hlášení s využitím referenčních čísel jednotlivých operací na zakázce. Doprava je plně integrovanou součástí systému BYZNYS a skládá se z modulů Dispečink, Mapy a Spedice. Dispečink umožňuje evidenci automobilů, pořízení stazek, pořízení tuzemských a zahraničních cestovních příkazů, přesné sledování nákladů na provoz vozidla s možností provázání na náklady spojené s výdejovým skladovým dokladem (vlastní servisní středisko, čerpací stanice). S pomocí tohoto modulu lze sledovat statistiky technických prohlídek, životnosti pneumatik, prohlídek výfukových plynů a výměn olejů, či jiné, libovolně uživatelsky definované statistiky. Mapy informují o poloze vozidla nebo nákladu. Systém využívá navigační systém GPS, který sleduje polohu vozidla, přičemž komunikace s centrálou je zajištěna mobilní sítí GSM. Spedice je přídavný modul rozšiřující Dopravu o evidenci přijatých a prodaných přeprav. Systém je koncipován tak, aby maximálně podporoval týmovou práci dispečerů. Pro podporu je implementována možnost dělení objednávek do časových kategorií, kdy systém automaticky podle zadané kategorie nabízí objednávku dané skupině dispečerů.

13 Lupa.cz: Informační systémy třídy BYZNYS jsou mezi automobilovými prodejci velmi populární, protože kromě ekonomických modulů umí řešit i potřeby servisu včetně evidence oprav s návazností na skladové zásoby náhradních dílů, sledování servisních prohlídek a další. Nasazením IS BYZNYS jsme obdrželi snadno dostupné a správné informace v požadovaném časovém okamžiku. Zvýšila se spolehlivost a přehlednost těchto informací na základě snadno nastavitelných přístupových práv pro jednotlivé pracovníky. Vše je online dostupné i pro naše tři vzdálené pobočky. Tomáš Jelínek, ředitel, Jelínek výroba nábytku

14 zákazníci Spokojení zákazníci se rádi vracejí a znovu nakupují, ať již osobně či prostřednictvím internetu. Dobré řešení správy vztahů se zákazníky, označované zkratkou CRM (Customer Relationship Management), tomu ve velké míře napomáhá. CRM představuje modul, který poskytuje uživateli podporu při navazování nových a udržování stávajících vztahů s obchodními partnery. Z pohledu podnikového informačního systému lze modul CRM charakterizovat jako nástroj pro podporu marketingových či obchodních oddělení ve společnosti, který však navíc i navazuje na podporu od operativních úseků na pracovišti (například hotline, infolinka, servisní středisko) až po vrcholové vedení společnosti. Operativní CRM připravuje část datové základny pro podporu analytického CRM (a jeho výsledků) tím, že zajišťuje rutinní činnosti ve společnosti, jako je zpracování korespondence, identifikace partnera a jeho charakteristiky, evidence kontaktů a osob partnera, kalendář významných událostí partnera a jeho osob, kalendář obecných významných událostí v jednotlivých zemích. Analytické CRM umožňuje evidování nových příležitostí, realizaci marketingových akcí, kategorizaci partnerů, analýzu vztahu mezi společností a partnerem či vzájemné srovnání partnerů. Měřítkem pro srovnání partnerů v modulu CRM přitom může být hodnota kategorie, odebraný sortiment, výše pohledávek, platební morálka, výše zakázek či zisku/ztráty. ibyznys je internetový obchod, jenž je plně provázán s ERP systémem třídy BYZNYS, takže pokud uživatel umí pracovat s ERP, dokáže spravovat také internetový obchod. Díky využití dat z ERP systému dochází k efektivnímu plnění produktů do internetového obchodu, přičemž opačným směrem, z e-shopu do ERP, pak proudí data o nově registrovaných zákaznících či přijatých objednávkách. Obchodník tak nemusí objednávky ručně přepisovat z faxu, telefonu či u. Tím jsou zároveň eliminovány chyby při přepisu. Veškerá uživatelská nastavení se provádějí přímo v ERP systému. Internetová nabídka není závislá na tom, zda je zboží na skladě. V ERP systému lze určit, které položky budou v nabídce. Toho lze využít k optimalizaci stavu skladových zásob a tím i k úspoře nákladů. Navíc lze určité zboží či informace (počet kusů skladem) zpřístupnit jen určité skupině zákazníků, například VIP klientele. Modul ibyznys může sloužit také jako internetová prezentace, kterou je možno jednoduše spravovat z prostředí ERP systému.

15 ITBIZ.CZ: Nejsilnější pozici mají ERP třídy BYZNYS u středně velkých organizací. Zde patří společnost J.K.R. s tržním podílem necelých 12 % mezi dva největší dodavatele. Velmi dobrou pozici má J.K.R. také u velkých organizací, kde společnost podle šetření CVIS dosáhla tržního podílu 7,4 %, což ji řadí mezi 4 největší dodavatele. Nasazení internetového obchodu ibyznys nám umožnilo oslovit daleko širší pole zákazníků. Dalším přínosem je zefektivnění práce s obchodními partnery. Pomocí optimalizace pro vyhledávače (SEO) se nám podařilo umístit náš internetový obchod na čelní pozice bezplatných vyhledávacích služeb renomovaných vyhledávačů. Tomáš Aubrecht, jednatel, Abstrakt

16 procesy Automatizace podnikových procesů má značný vliv na vnitřní efektivitu organizace a může přinášet významné personální i finanční úspory. Podobně tak projektové řízení vnese řád a přehled do vašich projektů a přispěje k jejich úspěchu. Workflow je nástrojem pro automatizaci podnikových procesů nebo jejich částí, během nichž jsou přenášeny úkoly, příkazy či informace z jednoho účastníka procesu na jeho přímé následovníky. Na základě požadavku na projekt se vytvoří šablona, která slouží za vzor pro vytváření následných ostrých projektů. Z toho vyplývá možnost opakovaného použití jedné definice. Na základě této definice šablony projektu je možno spouštět ostrý projekt buď ručně, nebo automatizovaně na základě časové, datové nebo dokladové události. Definice šablony umožňuje důkladnou přípravu budoucích probíhajících projektů. Každý projekt se skládá z procesů, proto se v šabloně projektu definují jednotlivé po sobě jdoucí procesy. Každý proces má svého vlastníka, který za splnění procesu odpovídá. Ke každému vlastníkovi je možno nadefinovat náhradníka, který převezme plnění procesu v případě, že vlastník proces do definované doby nesplní. Proces se považuje za splněný, pokud je dosaženo výsledku procesu, kterým může být pouhé splnění úkolu, nebo také odpověď v určitém definovaném formátu. Projektové řízení umožňuje definovat projekty, strukturu činností projektů a přiřazení zdrojů, které budou tyto činnosti plnit. Projekty je možno sledovat z hlediska termínového, kapacitního a finančního. S pomocí tohoto modulu lze spravovat kapacity zdrojů a sledovat vytížení a volné kapacity zdrojů. Činnosti tvořící projekt jsou v modulu zobrazeny v grafické podobě se základními údaji stavu rozpracovanosti činností, stavu plnění činností z pohledu zdroje s možností kontroly zajištěnosti činností. Správa projektů slouží pro definici a editaci projektů, vytvoření činností přiřazených k projektům a výběru zdrojů pro vykonání činností. Definované činnosti lze převést na úkoly a pro zdroje (uživatele) je možno pořizovat kalendářové záznamy. Pro činnosti lze využít funkčnost automatického naplnění začátků a termínů činností a v případě potřeby je možné posunovat termíny zahájení a lhůt vybraných i navazujících činností. Nabídka činností v projektech zobrazuje seznam všech činností přiřazených jednotlivým projektům s možností editace základních údajů o činnostech i zdrojích.

17 Professional Computing: Směr k vyšší uživatelské přívětivosti představují v rámci systému Byznys VR nové ergonomické prvky. Příkladem může být použití automatických textů, okno pro spuštění oblíbených či naposledy spuštěných nabídek, přehledy obecných detailů nad kterýmkoliv záznamem v systému nebo centrální vyhledávání. Nasazením systému BYZNYS došlo k propojení všech agend do jednoho systému, čímž postupně odpadávají tzv. šuplíkové evidence. Z toho vyplývá větší systematičnost a přehlednost vedených kompletních podnikových agend a lepší zastupitelnost. Ilona Kadlecová, finanční ředitelka, Excalibur Army

18 inteligence Moderní nástroje dokáží sledovat klíčové ukazatele vypovídající o stavu podniku, umí připravit podklady pro rozhodování managementu a na jejich základě předpovídat budoucí trendy. Také zajistí finanční analýzy a reporting. BYZNYS BI (Business Intelligence) je řešení pro podporu strategického rozhodování a přímého přístupu k analytickým informacím, které mají vypovídající hodnotu o úspěšnosti podniku. Zároveň umožňuje zlepšit efektivitu manažerských rozhodnutí pomocí analytických informací. Ty přispívají k účinnějšímu řešení obchodních a ekonomických problémů a následně k optimalizaci strategického plánování rozvoje podniku. Prostřednictvím BI lze nadefinovat a následně zautomatizovat kompletní proces přípravy dat do datového skladu. Prezentace datových kostek OLAP z dat datového skladu umožňuje okamžité zobrazení požadovaných dat v tabulkové či grafické podobě bez nutnosti vytváření složitých sestav, jejichž zobrazení je časově náročné a bývá zdrojem častých chyb. Jedinečné řešení umožňuje vytváření datových skladů z dat systému BYZNYS s možností připojení externích dat, které je možno načítat ze souborů formátů XLS, DBF nebo z jiných databází Microsoft SQL Serveru. Systém na základě požadované struktury umožňuje výsledná data pro tvorbu datového skladu nejprve očistit a poté probíhá generace vlastního datového skladu ručně nebo automaticky například v nočních hodinách, aby nedocházelo k prodlevám při každodenním zpracování. Excellent je dalším modulem Business Intelligence systému BYZNYS, jenž umožňuje finanční analýzu společnosti a středisek. Modul je napojený na data systému BYZNYS, která si automaticky převádí do vlastní struktury finanční analýzy. Jedná se o controllingový nástroj pro zpětnou vazbu v procesu řízení. Excellent je aplikace Microsoft Excel využívající data zpracovaná informačním systémem BYZNYS. Z těchto dat automaticky sestaví aktuální, komplexní a zdůvodněné ekonomické informace a poskytne je uživateli v přehledné formě. Součástí modulu Excellent je také tvorba celostátních a statistických výkazů, včetně plnohodnotné podpory výkazů IFRS a US GAPP. Unikátním řešením specifických controllingových a reportovacích potřeb jednotlivých společností je využití Generátoru sestav, který poskytuje obecný a univerzální nástroj k tvorbě a distribuci uživatelem definovaných reportů.

19 Computerworld: BYZNYS VR je určen pro firmy, které ocení větší uživatelský komfort a ergonomii díky vyšší pružnosti nastavení uživatelského rozhraní a napojení na produkty MS Office Systems. Druhým výrazným rysem podnikového informačního systému Byznys VR je komplexní podpora víceúrovňového projektového plánování řízení. S příchodem systému BYZNYS došlo k výraznému zlepšení celé řady zpracovávaných agend. Velmi důležité bylo pro nás zapracování modulu Handling do jádra systému, který pro naši společnost představuje 70 procent vlastních výkonů a pro naši činnost je velkým přínosem. Do budoucna plánujeme využití subsystému Workflow a centra sdílení dokumentů včetně digitalizace vstupů a výstupů dat. Karel Večeřa, vedoucí ekonomického úseku, Letiště Brno

20 dokumenty Firmy a zaměstnanci jsou dnes zahlceni takovým množstvím dokumentů, že je v nich nesnadné nalézt požadované informace. Cestou je elektronické zpracování dokumentů a provázání ERP řešení s kancelářskými aplikacemi. DMS (Document Management System) neboli elektronické zpracování dokumentů se stává stále důležitější součástí efektivního podnikového informačního systému. Rychlost a komfort zpracování, archivace přijatých dokumentů a dostupnost dokumentů po celé společnosti jsou hlavní atributy, které rozhodují o implementaci DMS systémů ve společnostech. Uživatelé systémů třídy BYZNYS mohou využít produkt BYZNYS DMS, který uvedenou problematiku komplexně řeší. Jedná se o systém pro zpracování přijatých dokumentů, který je integrovaný do produktů třídy BYZNYS, kde jsou dokumenty přijímané do společnosti skenovány a elektronicky archivovány v Centru sdílení dokumentů. Tyto vstupy jsou v elektronické podobě připojeny k odpovídajícím záznamům v ERP BYZNYS, přičemž jsou, dle přístupových práv, ihned viditelné po celé společnosti, včetně vzdálených poboček. Na takto připojené dokumenty je možno navázat standardními postupy autorizace a dokumenty je také možné identifikovat pomocí čárových kódů. BYZNYS Office je modul úzce napojený na Microsoft Word 2007 a skládá se z řešení Bsync, Boffice a Šablon. S jeho pomocí je uživatel schopen vkládat přímo do dokumentů informace z BYZNYS VR. Příkladem může být vložení adres společnosti a jejího obchodního partnera do úvodu smlouvy. Jiným příkladem je příprava jakékoliv vydané korespondence ve formátovaném tvaru dle podnikových standardů. Při ukládání se korespondence uloží nejen na disk či do Centra sdílení dokumentů, ale také jako nový záznam v systému BYZNYS VR, a to včetně přiloženého souboru. Stejným způsobem jako vydanou korespondenci je možné zpracovávat korespondenci přijatou, vlastní objednávky, záznamy o kontaktech či interní informace. Bsync rozšiřuje možnosti aplikace Microsoft Outlook o zápis ů, kalendářových záznamů či úkolů do vybrané databáze systému BYZNYS ve formě Přijaté/Vydané korespondence, kontaktu k obchodnímu partnerovi, kalendářového záznamu nebo úkolu. Boffice je komponenta, která využívá nových vlastností aplikace Microsoft Word. S její pomocí byly připraveny šablony dokumentů, které lze vytvářet a ukládat do systému BYZNYS stejným způsobem, jakoby uživatel pracoval přímo s formulářem v ERP. Šablony se využívají v modulu Informace pro pořízení vydané korespondence a vlastních objednávek, kde je možno na základě informací vyplněných na záložce Dopis vytvořit vlastní dokument, který lze poté vytisknout, odeslat a uložit v ERP.

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

PARTNERSTVÍ V BYZNYSU

PARTNERSTVÍ V BYZNYSU PARTNERSTVÍ V BYZNYSU O SPOLEČNOSTI Společnost J.K.R. se zabývá vývojem a dodáváním podnikových informačních systémů známých pod souhrnným označením ERP, což je zkratka pro Enterprise Resource Planning,

Více

Produkty třídy BYZNYS

Produkty třídy BYZNYS Produkty třídy BYZNYS - jistota, spolehlivost a dynamika ve Vašich datech Jiří Rákosník, obchodní ředitel ing. Vlastimil Fousek, vedoucí analytického a vývojového oddělení Produkty třídy BYZNYS informační

Více

SQL Ekonom - vyúčtování dodávky tepla

SQL Ekonom - vyúčtování dodávky tepla S námi dodáte teplo komukoli Autor & distributor systému Obchodní a servisní partner SQL Ekonom - vyúčtování dodávky tepla Informační systém SQL Ekonom vyúčtování dodávky tepla slouží pro komplexní, jednoduchou

Více

Allegro obchodní doklady

Allegro obchodní doklady Allegro obchodní doklady Modul obchodních dokladů nabízí vše, co je zapotřebí pro obchodování menších a středních firem. K dispozici je evidence nákupu a objednávek materiálu, systém pokrývá celý prodejní

Více

Helios Easy. integrované řešení pro řízení

Helios Easy. integrované řešení pro řízení integrované řešení pro řízení Skupina ASSECO je jedním z nejvýznamnějších softwarových domů ve střední Evropě. Chcete držet své náklady více pod kontrolou? Potřebujete, aby vaše investice měly rychlou

Více

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví

Allegro účetnictví. Schéma účetního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Účetnictví Allegro účetnictví Obsahuje zákonem vyžadované agendy podvojného účetnictví a tvoří jádro celého systému. Standardní bloky zahrnují účetní knihu, faktury přijaté a vydané, banky, pokladny a přiznání DPH.

Více

3. Očekávání a efektivnost aplikací

3. Očekávání a efektivnost aplikací VYUŽÍVANÍ INFORMAČNÍCH SYSTÉMŮ V ŘÍZENÍ FIREM Ota Formánek 1 1. Úvod Informační systémy (IS) jsou v současnosti naprosto nezbytné pro úspěšné řízení firem. Informačním ním systémem rozumíme ucelené softwarové

Více

Vyúčtování elektrické energie

Vyúčtování elektrické energie Ekonomické informační systémy bez hranic Autor & distributor systému Obchodní a servisní partner 3 1 2 6 4 Foto: ŠJů & Jagro. Vyúčtování elektrické energie V rámci informačního systému SQL Ekonom nabízíme

Více

Obratová předvaha. Platby. Pohledávky. Účty. Upomínky. Otevřené pozice. >TimeLine finanční účetnictví Mini Účetní evidence//

Obratová předvaha. Platby. Pohledávky. Účty. Upomínky. Otevřené pozice. >TimeLine finanční účetnictví Mini Účetní evidence// Platby Obratová předvaha Pohledávky Upomínky Účty Otevřené pozice >TimeLine finanční účetnictví Mini Účetní evidence// www.tlfi.de >Ergonomie// TimeLine Mini- finanční účetnictví je vhodný pro nákladově

Více

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů

Automatizovaný sběr dat Online stav skladů www.vyrobaonline.cz Plánování výroby Evidence zakázek Automatizovaný sběr dat Online stav skladů Zvýšení efektivity výroby Evidence docházky VÝROBA ONLINE je nový moderní výrobní informační systém, ve

Více

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách

Prezentace CRMplus. Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Prezentace CRMplus Téma: CRMplus jako nástroj pro kontrolu a vyhodnocení rozpracovanosti dílů na zakázkách Obsah prezentace Představení společnosti Technodat Develop, s.r.o. CRMplus základní charakteristika

Více

OBSAH. Nasazení standardního podnikového informačního systému 9. Přehled komponent systému SAP 13. Úvod do používání systému SAP 31

OBSAH. Nasazení standardního podnikového informačního systému 9. Přehled komponent systému SAP 13. Úvod do používání systému SAP 31 3 Kapitola 1 Nasazení standardního podnikového informačního systému 9 Standardní podnikový informační systém 10 Podnikové informační systémy 10 Zavádění systémů ERP 12 Kapitola 2 Přehled komponent systému

Více

SQL Ekonom specializované řešení technické služby

SQL Ekonom specializované řešení technické služby Ekonomické informační systémy bez hranic Autor & distributor systému Obchodní a servisní partner SQL Ekonom specializované řešení technické služby Podnikový ekonomický a informační software SQL Ekonom

Více

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013

EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE. Luhačovice 24.10.2013 EKONOMICKÝ A LOGISTICKÝ SOFTWARE Luhačovice 24.10.2013 CRM řízení vztahů se zákazníky CRM - je zkratka z anglického Customer Relationship Management a označují se tak systémy pro řízení vztahů se zákazníky.crm

Více

ZÍSKEJTE VÍCE S BYZNYS ERP

ZÍSKEJTE VÍCE S BYZNYS ERP ZÍSKEJTE VÍCE S BYZNYS ERP R R BYZNYS ERP Informační systémy BYZNYS ERP nabízejí nejmodernější technologie, pohodlnou každodenní práci a rozsáhlé možnosti ve zpracování dat, včetně správy dokumentů, obchodních

Více

Průvodce on-line přístupem k účetním a firemním datům

Průvodce on-line přístupem k účetním a firemním datům ON-LINE PŘÍSTUP K FIREMNÍM DATŮM Průvodce on-line přístupem k účetním a firemním datům Oprávnění zaměstnanci klienta mohou pracovat s účetními a dalšími firemními daty 24 hod. denně, 7 dní v týdnu. Zřízením

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉMY (IS) Ing. Pavel Náplava Katedra počítačů K336, ČVUT FEL Praha 2004/2005

INFORMAČNÍ SYSTÉMY (IS) Ing. Pavel Náplava Katedra počítačů K336, ČVUT FEL Praha 2004/2005 INFORMAČNÍ SYSTÉMY (IS) Ing. Pavel Náplava Katedra počítačů K336, ČVUT FEL Praha 2004/2005 AGENDA definice IS, zavedení pojmů možnosti a rozdělení typická struktura technologie nasazení praktická ukázka

Více

Ekonomický systém WinStrom 10

Ekonomický systém WinStrom 10 IT Strategie Ekonomický systém WinStrom 10 Miloš Grásgruber WinStrom je ekonomický systém, který má na českém trhu dlouhou historii. V případě verze WinStrom 10 se však jedná o zcela novou generaci systému,

Více

1. Integrační koncept

1. Integrační koncept Příloha č. 2: Technický popis integrace 1. Integrační koncept Z hlediska koncepčního budování Smart Administration na Magistrátu města Mostu je možno hovořit o potřebě integrace tří úrovní systémové architektury

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line

MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line MST - sběr dat pomocí mobilních terminálů on-line/off-line Stručný přehled název: MST, software pro sběr dat mobilními terminály ve skladu (příjem, výdej, inventura) autor aplikace: FASK, spol. s r.o.,

Více

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM

PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM PŘEHLED FUNKCÍ PROGRAMU KROK ZA KROKEM Základní informace: Program byl konstruován především pro komplexní zpracování zakázek ve společnosti. Je postaven obecně, specializované funkce byly však přizpůsobeny

Více

MZDY 7 PROFI - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM CENÍK

MZDY 7 PROFI - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM CENÍK JÍDELNA PŘÍSTUPY DOCHÁZKA PERSONALISTIKA MZDY SKLAD MAJETEK ZAKÁZKY RON PORTÁL JÍDELNA PŘÍSTUPY DOCHÁZKA DOCHÁZKA MINI PERSONALISTIKA MZDY SKLAD MAJETEK ZAKÁZKY MZDY 7 - MZDOVÝ A PERSONÁLNÍ SYSTÉM Mzdový

Více

MIS. Manažerský informační systém. pro. Ekonomický informační systém EIS JASU CS. Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 110 00 Praha 1

MIS. Manažerský informační systém. pro. Ekonomický informační systém EIS JASU CS. Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 110 00 Praha 1 MIS Manažerský informační systém pro Ekonomický informační systém EIS JASU CS Dodavatel: MÚZO Praha s.r.o. Politických vězňů 15 110 00 Praha 1 Poslední aktualizace dne 5.8.2014 MÚZO Praha s.r.o. je certifikováno

Více

Ceník ekonomického software a služeb

Ceník ekonomického software a služeb 1. Dodací podmínky 6K spol. s r.o., Praha 9, Paříkova 7 Ceník ekonomického software a služeb od 15.06.2015 1.1. Předmětem dodávky ekonomického software je poskytnutí uživatelských práv k programovému vybavení,

Více

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí:

Výčet strategií a cílů, na jejichž plnění se projektový okruh podílí: Karta projektového okruhu Číslo a název projektového okruhu: Garant karty projektového okruhu: Spolupracující subjekty: 9. Elektronizace podpůrných procesů Ministerstvo vnitra, Ministerstvo financí Správa

Více

DN Portál Efektivní obchod v terénu díky mobilnímu B2B systému DN Portál

DN Portál Efektivní obchod v terénu díky mobilnímu B2B systému DN Portál DN Portál Efektivní obchod v terénu díky mobilnímu B2B systému DN Portál www.data-norms.cz Efektivní obchod v terénu díky mobilnímu B2B systému DN Portál Podpořte své zákazníky a obchodní zástupce nasazením

Více

Slovenská spořitelna:

Slovenská spořitelna: Případová studie Slovenská spořitelna: Microsoft Dynamics CRM pro správu klientů ze segmentu malých a středních podniků Jak jsme Slovenské spořitelně usnadnily a zefektivnily práci s klienty ze segmentu

Více

QAD Business Intelligence

QAD Business Intelligence QAD Business Intelligence Vladimír Bartoš, Pavel Němec Konzultanti 13.6.2012 Komponenty QAD BI Analytické tabule pro podporu rozhodování Spolupráce uživatelů nad analyzovanými daty Reporty Generátor analytických

Více

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení

Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM. SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení Připravte se na konjunkturu se systémem řízení údržby SGM SGM moderní nástroj pro řízení údržby nejen výrobních zařízení 30.3.2010 konference EAM, Brno Boris Soukeník ředitel Synergit s.r.o. Agenda prezentace

Více

Přehled funkcí verze Express a Standard

Přehled funkcí verze Express a Standard Přehled funkcí verze Express a Standard ExWin 2.1 přehled vlastností a funkcí Funkce Verze Express Verze Standard Poznámka Licenční podmínky Placená verze NE Potřeba program registrovat. NE Pokud není

Více

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech:

PRODEJ Prodej je pochopitelně základní funkcí pokladního systému. Systému MERCATOR umožňuje prodej realizovat ve 3 režimech: MERCATOR Moderní pokladní systém od společnosti SICONET a.s. Co je MERCATOR MERCATOR je PC pokladní systém určený především maloobchodním a velkoobchodním prodejnám společností, jejichž podnikovým systémem

Více

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33

Obsah. Předmluva...19. KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23. KAPITOLA 2 Základy ovládání...33 Obsah Předmluva...19 Stručný úvod... 19 Cílová skupina... 20 Cvičení a řešení... 20 Poděkování... 21 Zpětná vazba od čtenářů... 21 Errata... 21 KAPITOLA 1 Úvod do programu Microsoft Dynamics NAV...23 Co

Více

2008 Ing. Ladislav Fischer, CSc., Ing. Jaroslav Ipser, CSc.

2008 Ing. Ladislav Fischer, CSc., Ing. Jaroslav Ipser, CSc. Obsah I Obsah Předmluva 0 Část I Informace o systému ARTUR 2.0 3 1 Úvod... 3 Část II Programové moduly 5 1 Dispečink... 6 Dispečer - Info... 6 Dispečer 2 Ekonomika... 7... 8 Ekonomické analýzy... 8 Faktury

Více

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK

Leady & MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Integrace Microsoft Dynamics CRM s aplikacemi Leady a MERK Strana 1 z 12 Obsah 1. Leady... 3 a. Shrnutí... 3 b. Popis modulu... 3 c. Technické podrobnosti o modulu... 5 2. MERK... 6 a. Shrnutí... 6 b.

Více

Jana Forejtová. Setkání uživatelů 2010 1

Jana Forejtová. Setkání uživatelů 2010 1 Jana Forejtová Setkání uživatelů 2010 1 Podsystém Doprava bude poprvé distribuován ve verzi 9.4 IS Orsoft v polovině letošního roku Setkání uživatelů 2010 2 Jednoduchý integrovaný systém řízení dopravy

Více

Úvodní přednáška. Význam a historie PIS

Úvodní přednáška. Význam a historie PIS Úvodní přednáška Význam a historie PIS Systémy na podporu rozhodování Manažerský informační systém Manažerské rozhodování Srovnávání, vyhodnocování, kontrola INFORMACE ROZHODOVÁNÍ organizace Rozhodovacích

Více

ABRA Gen. E-shop. Produktový list

ABRA Gen. E-shop. Produktový list ABRA Gen E-shop Produktový list Nástroj, který přináší peníze E-shop je moderním prostředkem prodeje, bez něhož se v dnešní době neobejde žádná firma vyžadující: prodej koncovým zákazníkům (B2C), velkoobchodní

Více

Podnikové informační systémy

Podnikové informační systémy Podnikové informační systémy 1 2 BYZNYS EVO 3 MODERNÍ BYZNYS EVO je moderní a vyspělý podnikový informační systém kategorie ERP. Jedná se o komplexní software, který je postaven na technologiích 21. století,

Více

Přehled funkcí verze Express a Standard

Přehled funkcí verze Express a Standard Přehled funkcí verze Express a Standard ExWin 2.1 přehled vlastností a funkcí Funkce Verze Express Verze Standard Poznámka Licenční podmínky Placená verze NE Potřeba program registrovat. NE Verze Express

Více

INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO CESTOVNÍ AGENTURY. ISTRA verze 2.0

INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO CESTOVNÍ AGENTURY. ISTRA verze 2.0 INFORMAČNÍ SYSTÉM PRO CESTOVNÍ AGENTURY ISTRA verze 2.0 Informační systém pro cestovní agentury je komplexní nástroj, který umožňuje rychle a jednoduše vést agendu cestovních agentur a kanceláří. ISTRA

Více

Obchodní akademie Plasy. Maturitní okruhy

Obchodní akademie Plasy. Maturitní okruhy Maturitní okruhy 1) Výrobní faktory 2) Personalistika 3) Finanční trh 4) Bankovní systém, ČNB 5) Obchodní banky a jejich funkce 6) Výrobní činnost 7) Podnikání, vznik a zánik podniku 8) Financování podniku

Více

Obsah. Rozsah implementovaného řešení

Obsah. Rozsah implementovaného řešení Obsah Obsah... 1 1 Rozsah implementovaného řešení... 1 1.1 1.2 1.3 1.4 1.5 1.6 1.7 Finance... 1 Správa majetku... 3 Obchod a prodej... 4 Řízení obchodu Správce vztahů... 5 Nákup... 6 Řízení zásob... 7

Více

GINIS na KrÚ Středočeského kraje

GINIS na KrÚ Středočeského kraje 9.4.2014 GINIS na KrÚ Středočeského kraje Informační systém GINIS na Krajském úřadu Středočeského kraje GINIS na KrÚ Středočeského kraje, Václav Pávek, www.gordic.cz GORDIC Specialista v oblasti veřejné

Více

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 V Přerově, 2.2.2009 Účetnictví Při vypnutém automatickém účtování dokladů (Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a

Více

QAD CRM. Vladimír Bartoš. konzultant

QAD CRM. Vladimír Bartoš. konzultant QAD CRM Vladimír Bartoš konzultant Integrace QAD CRM QAD EA Artikly Adresy Nabídky Prodejní objednávky Instalovaná báze Servisní volání Servisní kontrakty Servisní nabídky Nabídky volání Měny Uživatelé

Více

ADS DOCHÁZKOVÝ SOFTWARE

ADS DOCHÁZKOVÝ SOFTWARE DOCHÁZKOVÝ SOFTWARE Program ADS je komfortní a sofistikovaný software pro zpracování docházky na základě dat načtených systémem ACS-line. Umožňuje libovolnou práci s daty a výpočty dle nastavených směn

Více

Zaměřeno na zákazníka. Novinky v informačních systémech ORTEXu

Zaměřeno na zákazníka. Novinky v informačních systémech ORTEXu Novinky v informačních systémech ORTEXu Jak udělat zákazníka spokojenějším? Informační technologie - běžná součást našeho života. Zákazníkovy potřeby Rychlost Zpracování nabídky Dodávky Vyřízení reklamace

Více

Specifikace vlastností a funkcionalit EIS (dále IS)

Specifikace vlastností a funkcionalit EIS (dále IS) Specifikace vlastností a funkcionalit E Specifikace vlastností a funkcionalit E (dále ) Obecné vlastnosti Jednotné uživatelské rozhraní ve všech modulech 2. Uživatelské rozšiřování DB struktury Uživatelská

Více

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontingenční tabulky... 3 1.1 Vytvoření nové kontingenční tabulky... 3 2

Více

Aplikace na čipových kartách

Aplikace na čipových kartách Aplikace na čipových kartách Systémy dodávané pro veřejnou a státní zprávu ISSS 2007 Hradec Králové, 2. dubna 2007 Jiří Hrdina ISCRD Informační systém centrálního registru dopravců (ISCRD) Aplikace na

Více

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ

NABÍDKA PRÁCE ÚČETNÍ ÚČETNÍ Samostatné účtování účetních transakcí Příprava podkladů pro hlavní účetní knihu Příprava a účtování všech závěrkových operací včetně inventarizace Příprava podkladů pro přiznání DPH včetně souhrnného

Více

ORACLE ŘÍZENÍ FINANCÍ

ORACLE ŘÍZENÍ FINANCÍ ORACLE ŘÍZENÍ FINANCÍ Modul Oracle řízení financí je celopodnikové řešení pro správu likvidity a řízení peněžních prostředků. Tento modul je součástí Aplikací Oracle. To je integrovaná sada aplikací elektronického

Více

Submodul Výkazy je dodáván ve dvou verzích verzi minimální a verzi základní.

Submodul Výkazy je dodáván ve dvou verzích verzi minimální a verzi základní. SUBMODUL VÝKAZY Submodul Výkazy je dodáván ve dvou verzích verzi minimální a verzi základní. Minimální verze je určena ke splnění povinnosti vytvoření výkazu zisku ztráty a rozvahy v plném nebo zjednodušeném

Více

Podnikový informační systém

Podnikový informační systém Podnikový informační systém PROFIS 2016 CRM Profis 2016 Profis CRM je podnikový informační systém pro komplexní řízení vztahu se zákazníky. Díky rozsáhlé funkcionalitě a připraveným modulům lze systém

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s.

Mobilní aplikace ve světě ERP. Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Mobilní aplikace ve světě ERP Michal Hanko Petr Kolda Asseco Solutions, a.s. a Simac Technik ČR, a.s. Skupina Asseco Solutions Asseco Solutions je průkopníkem a vizionářem na poli informačních systémů

Více

Prosper Basic Upgrade 2007. Příručka uživatele. verze 7Xpa01. RKA SW Systems s.r.o. Email: info@sw4people.cz www.sw4people.cz

Prosper Basic Upgrade 2007. Příručka uživatele. verze 7Xpa01. RKA SW Systems s.r.o. Email: info@sw4people.cz www.sw4people.cz Prosper Basic Upgrade 2007 Příručka uživatele verze 7Xpa01 1 Obsah 1.OBECNÉ...3 1.1.Export tiskových sestav...3 1.2.E-mailování tiskových sestav...4 2.MODUL ÚČETNICTVÍ...5 2.1.Dynamické součty hlavní knihy...5

Více

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Kontext Dodavatelé Strategická Zákazníci ERP Taktická Operativní Kategorie ERP - zaměřeno na

Více

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ

E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ E-NABÍDKA PARTNER.REDA.CZ Reda e-nabídka představuje mocný nástroj, díky kterému mohou naši registrovaní klienti přímo z prostředí e-shopu partner.reda.cz vytvářet vlastní produktové nabídky pro své zákazníky.

Více

Vnitřní integrace úřadu Středočeského kraje

Vnitřní integrace úřadu Středočeského kraje VIÚ Středočeského kraje, Mgr. Jan Drnovský, Mgr. Václav Pávek 09/11/15 Vnitřní integrace úřadu Středočeského kraje Vnitřní integrace úřadu KUSK Krajský úřad Středočeského kraje 2 Obecné předpoklady řešení

Více

Ekonomický informační systém. Premier Ceník. ISO 9001 www.premier.cz

Ekonomický informační systém. Premier Ceník. ISO 9001 www.premier.cz Premier Ceník ISO 9001 CENÍK Premier Software Chceme Vám nabídnout produkt a samozřejmě cenu, která by nejlépe odpovídala velikosti vaší firmy, vašim požadavkům na funkcionalitu a rozsah modulů pro jednotlivé

Více

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ)

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ) Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) 1 Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) lcs,,lcseditor,,partner(ro),,translator(ro),,customer(ro),,anonymous(ro),,

Více

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/

Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace. Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Aplikace IS, outsourcing, systémová integrace Jaroslav Žáček jaroslav.zacek@osu.cz http://www1.osu.cz/~zacek/ Kontext Dodavatelé Strategická Zákazníci ERP Taktická Operativní Kategorie ERP - zaměřeno na

Více

Dodatečné informace I. k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem: CRM systém pro potřeby PK KV

Dodatečné informace I. k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem: CRM systém pro potřeby PK KV Dodatečné informace I. k veřejné zakázce malého rozsahu na služby s názvem: CRM systém pro potřeby PK KV Identifikační údaje zadavatele Název: Projektová kancelář Kraje Vysočina, příspěvková organizace

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů

DOMOV správa objektů s.r.o. Správa nemovitostí bytových i nebytových objektů Založení základní evidence evidence objektů bytů a nebytových prostor evidence pasportů bytů a nebytových prostor evidence ploch místností nebo celkových ploch objektů evidence ploch pro vytápění TUV nastavení

Více

IS COMPEKON funkčně shodný ekvivalent s EIS Fénix. Petr Gregovský senior konzultant Compekon s.r.o.

IS COMPEKON funkčně shodný ekvivalent s EIS Fénix. Petr Gregovský senior konzultant Compekon s.r.o. IS COMPEKON funkčně shodný ekvivalent s EIS Fénix Petr Gregovský senior konzultant Compekon s.r.o. IS COMPEKON funkčně shodný s EIS Fénix Vznikl na základě společné analýzy Od samého počátku vždy používán

Více

PAVEZA &EVEZA PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK

PAVEZA &EVEZA PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PAVEZA & PRODUKTOVÉ PORTFOLIO ELEKTRONICKÝCH NÁSTROJŮ PRO SPRÁVU VEŘEJNÝCH ZAKÁZEK PAVEZA / PAVEZA LIGHT Intranetová aplikace PAVEZA (a její odlehčenější verze PAVEZA LIGHT) jako velmi efektivní elektronický

Více

Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS.

Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS. Společnost MEFISTO SOFTWARE, a.s. uvádí na trh nový produkt Mefisto CAMPUS. Mefisto CAMPUS je systém pro správu ubytovacích kapacit v provozech typu ubytovny, internáty, koleje, atd. V těchto provozech

Více

OKbase řízení lidských zdrojů

OKbase řízení lidských zdrojů OKbase řízení lidských zdrojů Manažerský modul Ing. Ivo Rosol, CSc. Ing. Radek Kokeš 15. 11. 2011 1 OKbase Nová generace modulárního systému pro řízení lidských zdrojů. Hlavní funkce systému jsou obsaženy

Více

Allegro fakturace. Schéma fakturačního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Fakturace

Allegro fakturace. Schéma fakturačního modulu. Podstatné vlastnosti. Allegro Business Solution Fakturace Allegro fakturace Obsahuje evidenci faktur vydaných i přijatých a stejně tak zálohových faktur vydaných i přijatých. Ačkoli je modul z praktických důvodů veden jako samostatný celek, jeho úzká provázanost

Více

ATEUS - OMEGA Komunikační řešení pro malé a střední firmy

ATEUS - OMEGA Komunikační řešení pro malé a střední firmy ATEUS - OMEGA Komunikační řešení pro malé a střední firmy 2 varianty: - ATEUS - OMEGA Business - ATEUS - OMEGA Basic Propojení všech telekomunikačních služeb firmy Přímé propojení do sítí ISDN, GSM a VoIP

Více

Příloha č. 1 Verze IS esyco business

Příloha č. 1 Verze IS esyco business Příloha č. 1 Verze IS esyco business 1.10.1.1. Nasazení nové verze IS esyco business 1.10.1.1. proběhne u zákazníků postupně od 23. 4. 2018. V rámci nasazování verze budete kontaktováni konzultantem společnosti

Více

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby 1. 2. 3. 4. 5. 6. a. Základní ekonomické pojmy potřeby, výroba, hospodářství, trh, nabídka, poptávka, tržní rovnováha b. Zúčtování

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

SW pro správu a řízení bezpečnosti

SW pro správu a řízení bezpečnosti Integrační bezpečnostní SW pro správu a řízení bezpečnosti Systém je vlastním produktem společnosti Integoo. Trvalý vývoj produktu reflektuje požadavky trhu a zákazníků. Ať už je velikost vaší organizace

Více

Využití EPM 2013 pro podporu řízení projektů - Případová studie

Využití EPM 2013 pro podporu řízení projektů - Případová studie Využití EPM 2013 pro podporu řízení projektů - Případová studie Martin Répal, AutoCont CZ, a.s. Petr Drábek, UniControls, a.s. Klíčový hráč na českém i světovém trhu v oblasti řídicích systémů Ročně realizuje

Více

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std.

Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Jak používat statistiky položkové v systému WinShop Std. Systém WinShop Std. využívá k zápisům jednotlivých realizovaných pohybů (příjem zboží, dodací listy, výdejky, převodky, prodej zboží na pokladně..)

Více

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků

Microsoft.NET. AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Microsoft.NET AppTima Feedback Solution - komplexní systém pro zjišťování a vyhodnocování spokojenosti zákazníků Přehled Země: Velká Británie Odvětví: Informační technologie Profil zákazníka Pantek Ltd.

Více

Byznys. srdce podniku na dlani. >> Informační systémy třídy BYZNYS

Byznys. srdce podniku na dlani. >> Informační systémy třídy BYZNYS Byznys srdce podniku na dlani >> Informační systémy třídy BYZNYS Významné instalace podnikových informačních systémů třídy BYZNYS 2 Dopravní společnosti ALFASPED LOGISTIK C.B. SPED Dopravní podnik města

Více

Důsledná organizace výroby a skladu. Případová studie Efektivní TUBAPACK výroba. pod kontrolou Případová studie KB - BLOK systém

Důsledná organizace výroby a skladu. Případová studie Efektivní TUBAPACK výroba. pod kontrolou Případová studie KB - BLOK systém Důsledná organizace výroby a skladu Případová studie Efektivní TUBAPACK výroba pod kontrolou Případová studie KB - BLOK systém Důležitá změna informačního systému Česká firma KB - BLOK systém, s.r.o. hledala

Více

Databox CONTACT 6. Při konfiguraci systému řešíme jednoduchost, praktičnost, automatizaci a kontrolu.

Databox CONTACT 6. Při konfiguraci systému řešíme jednoduchost, praktičnost, automatizaci a kontrolu. Databox CONTACT 6 Servis / Stroje a zařízení Úvod Databox CONTACT 6 je velice universální nástroj pro tvorbu databázových systémů. Základ tvoří zavedené agendy Adresář firem, Adresář osob, Kalendář a Databázové

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Přehled přednášek a cvičení

Přehled přednášek a cvičení 1. Význam účetnictví, předmět účetnictví Právní úprava účetnictví Účetní doklady Přehled přednášek a cvičení 2. Rozvaha majetek, zdroje krytí (aktiva, pasiva) Typické změny rozvahových stavů Inventarizace

Více

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby

Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby Tematické okruhy z předmětu Ekonomika a účetnictví obor Finanční služby 1. a) Daňová soustava definice, princip, význam daní, členění daní, základní daňové pojmy b) Zúčtování daní a dotací daň z příjmu,

Více

administrativní systém, samostatný a přesný

administrativní systém, samostatný a přesný Moje Inteligentní Administrativa je centrální on-line evidence klientů, obchodníků, produkce, provizí, pojistných událostí, má unikátní poštovní komunikátor a CRM systém Software MIA je určen pro pojišťovací

Více

KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU. Obchodní, organizační, personální plán, IT

KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU. Obchodní, organizační, personální plán, IT Business model KATEDRA ŘÍZENÍ PODNIKU Obchodní, organizační, personální plán, IT Mapa cílů Vyšší zisk Vyšší tržby Finanční stabilita image Rozšíření na další trhy Navýšení stávajícíc h tržních podílů Udržení

Více

Verso minulost, současnost a budoucnost

Verso minulost, současnost a budoucnost Verso minulost, současnost a budoucnost Aleš Drábek Ing. Petr Štěpánovský 25.4.2012 Třešť Odbor informačních systémů OIS 1 Obsah prezentace Včasné rozpočtové varování Úpravy ve verzi 3.9 a 4.0 CP, Workflow

Více

Business Intelligence

Business Intelligence Business Intelligence Josef Mlnařík ISSS Hradec Králové 7.4.2008 Obsah Co je Oracle Business Intelligence? Definice, Od dat k informacím, Nástroj pro operativní řízení, Integrace informací, Jednotná platforma

Více

Vítejte. Přednášející:

Vítejte. Přednášející: Vítejte Přednášející: Martin Voslář Asseco Solutions, a.s. Pavel Vošahlík HELIOS Open (ALDOR s.r.o.) Program workshopu HELIOS Mini a Mobile Představení HELIOS Mini Představení HELIOS Mobile Ukázka modelových

Více

Projektové řízení jako základ řízení organizace

Projektové řízení jako základ řízení organizace Projektové řízení jako základ řízení organizace Aleš Chudý, ředitel divize IW ales.chudy@microsoft.com Technický seminář Bratislava 6.10.2008 Obsah Potřeby byznysu a IT Řešení EPM Microsoft EPM Optimalizační

Více

Přehledový manuál aplikace GABVAR (verze )

Přehledový manuál aplikace GABVAR (verze ) Základní informace: Vývojová skupina Gabvar byla založena v roce 2007. Náplní skupiny je vývoj aplikací pro podporu procesů v oblasti managmentu, údržby a logistiky. Jsme skupinou pracovníků s praxí na

Více

E-ŘEŠENÍ INTERNETOVÉ APLIKACE NAD SOFT-4-SALE

E-ŘEŠENÍ INTERNETOVÉ APLIKACE NAD SOFT-4-SALE E-ŘEŠENÍ E-řešení je společným názvem pro skupinu internetových nadstaveb. V systému Soft-4-Sale poskytují podporu e-řešením, která Vám pomohou s prodejem a propagací zboží a služeb na internetu. Systém

Více

webmarketin Základní moduly aplikace

webmarketin Základní moduly aplikace webmarketin Aplikace webmarketing je komplexní online nástroj určený pro podporu a řízení marketingu a CRM ve společnosti. Její součástí jsou webové ankety, SMS kampaně nebo newslettery, které lze spravovat

Více

Kurzové rozdíly a valutové pokladny

Kurzové rozdíly a valutové pokladny KURZOVÉ ROZDÍLY KUR str. 1 Kurzové rozdíly a valutové pokladny Právní úprava: Zákon č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů zejména: 4 odst. 12 povinnost vést účetnictví v peněžních

Více

Manuál pro uživatele aplikace FUEL 2000 Enterprise

Manuál pro uživatele aplikace FUEL 2000 Enterprise aplikace FUEL 2000 Enterprise Zpracoval: Ondřej Bejšovec JS Petrol s.r.o. Autor programu: UNICODE Systems, s.r.o. Ruská ul.14 674 01 Třebíč IČO: 26224992-1 - Úvod a přihlášení do systému 1) O systému Srdcem

Více