ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ ZÁKLADNÍ PARAMETRY VIL

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ ZÁKLADNÍ PARAMETRY VIL"

Transkript

1 ARCHITEKTONICKÉ ŘEŠENÍ ZÁKLADNÍ PARAMETRY VIL Architektonické a urbanistické začlenění Obec Předboj se nachází ve Středočeském kraji cca 10 km severně od Prahy. Zájmová lokalita se nachází v jihozápadní části obce. Území je mírně svažité směrem k jihu. Území je rozděleno na 16 parcel, na kterých se nacházejí vzhledově podobné rodinné domy ( vily ) ve 4 typových provedeních. Rodinný dům - typ A 8 x zastavěná plocha RD 125,5 m 2 garáž 55,0 m 2 venkovní terasa 28,6 m 2 podlahová plocha 234,5 m 2 ( bez garáže, s terasou a balkóny ) Rodinný dům - typ B 4 x zastavěná plocha RD 159,0 m 2 garáž 55,0 m 2 venkovní terasa 38,6 m 2 podlahová plocha 331,3 m 2 ( bez garáže, s terasou a balkóny ) Rodinný dům - typ C 3 x zastavěná plocha RD 193,2 m 2 garáž 55,0 m 2 venkovní terasa 47,8 m 2 podlahová plocha 391,1 m 2 ( bez garáže, s terasou a balkóny )

2 Rodinný dům - typ D 1 x zastavěná plocha RD 303,5 m 2 garáž 74,2 m 2 venkovní terasa 37,5 m 2 podlahová plocha 358,0 m 2 ( bez garáže, s terasou a balkóny ) STAVEBNĚ TECHNICKÉ ŘEŠENÍ Založení objektu, spodní stavba Rodinné domy jsou založeny plošně na základových pasech. Železobetonové pasy jsou navrženy do nezámrzné hloubky. Tloušťka pasů je uvažovaná 0,7 m. Základy budou vyztuženy vázanou výztuží R. Mezi pasy bude provedená železobetonová deska o tl. 150mm. Deska bude vyztužená sítěmi kari při obou površích. Vnější pochozí rošt před objekty bude založen na patkách z prostého betonu. Základové konstrukce jsou navrženy z betonu C20/25. Nosné konstrukce Svislý konstrukční systém Konstrukční systém je řešen jako dvojtakt. Nosné obvodové konstrukce zděné Porotherm 30 P+D P10 na maltu MC5. Vnitřní nosné zdivo tl. 200 mm je navrženo z cihelných bloků Porotherm 19 AKU. Vodorovný konstrukční systém Stropní konstrukce 1.NP a 2.NP je navržena jako monolitická železobetonová deska betonovaná do ztraceného bednění z trapézového plechu. Deska je uložená na nosném obvodovém zdivu a ocelových válcovaných průvlacích. Vertikální komunikace schodiště Schodiště je dvouramenné schodnicové. Konstrukce schodišť je dřevěná. Nástupní rameno a mezipodesta jsou plné. Zábradlí je skleněné. Schodiště bude řešeno jako truhlářský výrobek. Komíny Komíny budou řešeny jako systémové trojplášťové např. Schiedel Kerastar. Poloha komínů a jejich dimenze bude určena na základě klientské změny a výběru krbu v dalším stupni dokumentace. Tepelně technické vlastnosti stavebních konstrukcí: prosklená fasáda venkovní stěna těžká U=1,1 W/ m 2 K U=0,2 W/ m 2 K

3 okna v těžké stěně střecha plochá s obráceným pořadím vrstev stěna přilehlá k zemině do hloubky 2 m od terénu U=1,1 W/ m 2 K U=0,16 W/ m 2 K U=0,2 W/ m2k TŘÍDA ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI A ( VELMI ÚSPORNÁ ) Nenosné konstrukce Vnitřní příčky Vnitřní příčky jsou zděné akustické, Porotherm tl mm s omítkou, v koupelnách SDK konstrukce. Všechny příčky jsou navrženy s ohledem na požadavky zvukové neprůzvučnosti a projektu požární ochrany, a to v závislosti na charakteru dělených prostor. Obvodový plášť Fasáda je navržena jako kombinace prosklené a plné fasády obložené dřevem. Prosklená fasáda je řešena dřevohliníkovým rámem. Plná fasáda je řešena vyzdívkami s tepelnou izolací na bázi minerální vaty s provětrávanou vzduchovou mezerou a dřevěným obkladem. Prosklené otvory budou částečně otvíravé, výklopné. Před otvíravou částí, v místech kde nebude terasa/balkón bude instalované skleněné zábradlí bodově uchycené do okenních rámů. Budou použité dřevohliníkové okenní profily s přerušeným tepelným mostem, povrchová úprava prášková metalická barva nebo dřevohliníkový profil. Střechy Střechy objektů jsou navrženy v duální skladbě jako nepochůzné, ozeleněné extenzivní zelení nebo přitížené kačírkem. Podlahy Skladby podlah budou řešeny s ohledem na nutnost splnění tepelně technických požadavků a požadavků stavební akustiky. Podlahy budou provedené těžké plovoucí podlahy tl. 150mm. Povrchové úpravy podlah : obytné místnosti - podlahy dřevěné masivní na těžké plovoucí podlaze s teplovodním podlahovým topením, koupelny - keramická dlažba, pod nášlapnou vrstvu bude provedené elektrické podlahové vytápění, resp. teplovodní, kuchyně, vstupní hala - keramická dlažba/kámen, pod nášlapnou vrstvu bude provedené elektrické podlahové vytápění, resp. teplovodní. techn. místnost, garáž - nátěrový systém na bázi polyuretanu (popř. epoxidu).

4 Podhledy V celém objektu budou provedeny podhledy ze sádrokartonových desek. Sádrokartonová konstrukce bude zavěšena na konstrukci stropních železobetonových desek. Součástí suché výstavby bude proveden požární obklad nosných ocelových sloupů a sádrokartonové předstěny v prostoru osazení zařizovacích předmětů v koupelnách. Technologie provádění bude dodržena dle předpisů a typových detailů výrobce. Hydroizolace Hydroizolace spodní stavby budou provedeny z asfaltových modifikovaných pásů. - 2x modifikovaný asfaltový pás bodově natavený. Střešní hydroizolační souvrství se skládá ze dvou vrstev modifikovaného asfaltového pásu nataveného v pruzích. Pod vegetačním souvrstvím bude provedena hydroizolace s odolností proti prorůstání kořínků hydroizolace - 2x modifikovaný asfaltový pás celoplošně natavený. Dlažby a obklady kuchyní, koupelen a WC budou kladeny do hydroizolačního systému (spárovací hmota, lepící tmel, hydroizolační stěrka). Bude použito veškerých nezbytných doplňků pro těsnění rohových spár prostupů, dilatací atd. Technologie provádění bude dodržena dle předpisů a typových detailů výrobce. Tepelné a akustické izolace podlah budou před betonáží chráněny separační vrstvou. Tepelná izolace Tepelná izolace pod úrovní terénu bude provedena z nenasákavé tepelné izolace na bázi XPS. Obvodové stěny budou zateplené minerální vlnou tl. 160mm, systém provětrávané fasády. Tepelná izolace bude kotvená plastovými kotvami. Střechy budou tepelně izolovány extrudovaným polystyrenem. Požadavkem projektanta je zajištění parotěsného uložení tepelné izolace v konstrukci (např. ve fasádním systému, atd.) Veškeré tepelné izolace budou provedeny s tepelnými odpory splňujícími minimálně požadavky ČSN, pokud není specifikován vyšší požadavek. Při jejich provedení bude zamezeno vzniku tepelných mostů. Skladby budou doplněny potřebnými parozábranami, aby nedocházelo ke kondenzaci v konstrukci. Tepelné a akustické izolace podlah budou před betonáží chráněny separační vrstvou.

5 Akustické izolace Těžké plovoucí podlahy budou provedeny s vloženou akustickou izolací z minerální vlny určenou do skladeb podlah. Tepelné a akustické izolace podlah budou před betonáží chráněny separační vrstvou. Povrchové úpravy Stěny Obklad dřevěný Systémový dřevěný obklad z identického materiálu jako bude fasáda objektu. Obklad bude montován na systémový rošt. Obklad bude mít povrchovou úpravu (olej/lazura), ( vzor a barvu určí architekt ) Omítka Vnitřní omítky budou dvouvrstvé, jádro vápeno-cementové, štuk sádrový broušený, tloušťka cca 15mm. Rohy budou zpevněny ochrannými lištami pozinkovaná ocel. Finální úprava: dvojnásobný otěruodolný nátěr bílou vnitřní disperzní barvou Obklad keramický V koupelnách, WC a kuchyních bude proveden kvalitní keramický obklad. V hygienických zařízeních bude proveden do úrovně stropního podhledu. V kuchyních bude proveden v prostoru za linkou. Obklad bude pokládán do hydroizolačního tmelu a spárován spárovacím hydroizolačním tmelem. Podkladní hydroizolační stěrka a hydroizolační tmely budou provedeny v rámci jednotného systému včetně všech nezbytných doplňků pro těsnění rohových spár, prostupů atd. Obklady budou doplněny rohovými a ukončovacími profily. Podlahy Keramická dlažba V hygienických zařízeních bude provedena kvalitní keramická dlažba. V místech, kde na stěnách nebudou použity obklady bude proveden sokl výšky cca 70mm, který bude zapuštěn do roviny omítky. Dlažba bude pokládána do hydroizolačního tmelu a spárována spárovacím hydroizolačním tmelem. Podkladní hydroizolační stěrka a hydroizolační tmely budou provedeny v rámci jednotného systému včetně všech nezbytných doplňků pro těsnění rohových spár, prostupů atd. Dlažby budou doplněny rohovými a ukončovacími profily. Při přechodu z dlažby na obklad stěny budou provedeny koutové dilatace pomocí systémových profilů.

6 Kamenná dlažba Kamenná dlažba min.tl. 25 mm, pokládána do hydroizolačního tmelu a spárována spárovacím hydroizolačním tmelem. Podkladní hydroizolační stěrka a hydroizolační tmely budou provedeny v rámci jednotného systému včetně všech nezbytných doplňků pro těsnění rohových spár, prostupů atd. Dřevěný systém parket Bude zajištěna rovinatost finální úpravy, aby nevznikaly výškové rozdíly mezi různými typy povrchů k úpravě podkladu budou použity samonivelační stěrky Dřevěná paluba Na venkovních terasách bude paluba z dřevoplastu na systémovém roznášecím roštu. Nátěry Veškeré interiérové ocelové prvky (pokud není stanoveno jinak) budou chráněny proti korozi 2x základním syntetickým nátěrem + 2x vrchním syntetickým nátěrem. Veškeré exteriérové ocelové prvky (pokud není stanoveno jinak) budou chráněny žárovým pozinkováním. V případě poškození zinkovaného povrchu budou tato místa ošetřena antikorozním zinkováním stejné korozní odolnosti jako u žárového zinkování. Veškeré nosné ocelové prvky, které nebudou chráněny protipožárním obkladem, budou opatřeny nátěrovým systémem, zajišťujícím požární odolnost. Veškeré dřevěné prvky budou ošetřeny proti hnilobě, plísním a dřevokaznému hmyzu. Exteriérové prvky budou tlakově impregnovány. Výplně otvorů Dřevěné zárubně Budou použity zárubně atypické truhlářské rámové, z dřevěné spárovky opatřené exotickou dýhou. Finální úprava bezbarvý PU lak, vysoký lesk. Přechod mezi omítkou a zárubní bude vždy pomocí U hliníkové lišty. Šířka zárubně bude vždy totožná se šířkou stěny, do které budou vsazeny. Výška dveří v rodinném domě bude 2100mm. Dveřní křídla Vzduchová neprůzvučnost jednotlivých výplní otvorů bude v souladu se zprávou požární ochrany, ČSN a dalšími vyhláškami platnými v ČR a budou splňovat požadavky investora. Dveřní křídla budou vybavena těsnícími lištami, kartáči a zarážkami.

7 V objektu budou použity tyto základní typy dveří : Vnitřní interiérové dveře bezfalcové, plné, hladké, s rámovou konstrukcí a MDF jádrem, opatřené dýhou z exotického dřeva, lak s vysokým bezpórovým leskem. Boční strana křídla opatřena nákližkem z masivu. Dveřní křídlo bude provedeno bez drážky ( půdorysně obdélníkové ) a bude se zárubní zkoordinováno tak, aby na interiérovém líci byla ocelová zárubeň a dveřní křídlo v jedné rovině. Výška dveří ve vile 2100 mm. Obecně Veškeré kování dveřních výplní z broušené nerezové oceli. Kliky popř. koule, madla budou na nerezových rozetách. V případech, kdy se dveře otvírají směrem k překážce ( např. stěna ) bude osazena dveřní stěnová nerezová zarážka. Klempířské výrobky Veškeré klempířské výrobky zahrnují především oplechování atik a doplňky k fasádnímu systému. Všechny tyto díly budou provedeny z titanzinkového plechu. Všechny doplňky jako příponky, výztužné prvky atd. bude použit z originálního systému tak, aby bylo zabráněno vzniku elektročlánku a tím nežádoucí rychlé korozi. Zámečnické výrobky Zámečnické výrobky budou provedeny z ocelových profilů specifikovaných v dalším stupni projektové dokumentace. Spoje budou prováděny svary potřebné dimenze a kotvení pomocí chemických kotev potřebné dimenze. Truhlářské výrobky Na terasách jsou navrženy pochozí plochy z plasto-dřevěných lamel. Jedná se o systém palubek spojených svlaky. Nášlapná vrstva je opatřena profrézovanými protiskluznými drážkami.

PREZENTACE CETRIS. Přednášející: Glos Martin. Obchodní manažer ČR, SR

PREZENTACE CETRIS. Přednášející: Glos Martin. Obchodní manažer ČR, SR PREZENTACE CETRIS Přednášející: Glos Martin Obchodní manažer ČR, SR Složení cementotřískové desky CETRIS Hlavní přednosti desek CETRIS Fyzikálně mechanické vlastnosti Lineární roztažnost při změně vlhkosti.

Více

základové pasy kombinace, dle úrovně nad terénem - beton prostý a ztracené bednění (š. 400mm, v. 250mm)

základové pasy kombinace, dle úrovně nad terénem - beton prostý a ztracené bednění (š. 400mm, v. 250mm) SKLADBY, RD ŠTĚCHOVICE, 170729 ZÁKLADY základové pasy kombinace, dle úrovně nad terénem - beton prostý a ztracené bednění (š. 400mm, v. 250mm) základová deska 150mm, beton+kari, podsyp štěrkopískem 150mm

Více

PROJEKT : INVESTOR : DATUM :

PROJEKT : INVESTOR : DATUM : PROJEKT : STAVEBNÍ ÚPRAVA ZÁHRADNÍHO DOMKU, HOSTIVICE INVESTOR : PROJEKTANT ČÁSTI : DATUM : NÁZEV VÝKRES : MĚŘÍTKO : STUPEŇ PROJEKTU : FORMÁT : ČÍSLO VÝKRESU : Technická zpráva Předložená projektová dokumentace

Více

tvrdé dřevo (v panelech) Vnitřní stěny, vnitřní podpory beton, přírodní kámen, cihly, klinkerové cihly, vápenopískové cihly

tvrdé dřevo (v panelech) Vnitřní stěny, vnitřní podpory beton, přírodní kámen, cihly, klinkerové cihly, vápenopískové cihly NOSNÉ KONSTRUKCE Betonové základy 80-150 100 Venkovní stěny / -sloupy beton, železobeton (vnější prostředí) 60-80 70 přírodní kámen (vnější prostředí) 60-250 80 cihly, lícové cihly (vnější prostředí) 80-150

Více

D.1.1 Stavebně-architektonická část

D.1.1 Stavebně-architektonická část DOKUMENTACE PROVEDENÍ STAVBY REVITALIZACE KULTURNÍHO OBJEKTU č. p. 113 V OBCI DVORY TECHNICKÁ ZPRÁVA ČERVEN 2016 Vypracoval: Ing. Lukáš Návara Autorizováno: Ing. Lukáš Návara 1.1 Základní údaje o stavbě

Více

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603

SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 SUPŠ sklářská Valašské Meziříčí přístavby odborných učeben a stavební úpravy č.p.603 Kontrolní den č.2 8.10.2014 Úprava trasy slaboproudých kabelů Telefonica mimo půdorys přístavby Nájezd vrtací soupravy

Více

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU.

3. PŘÍČKY NAVRŽENÉ Z CIHELNÝCH TVAROVEK TL. 115. TECHNOLOGIE PŘESNÝCH TVAROVEK ZDĚNÝCH NA PĚNU. STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ GAMA 1. ZÁKLADY OBVODOVÉ STĚNY OBJEKTU BUDOU ZALOŽENY NA ŽELEZOBETONOVÝCH ZÁKLADOVÝCH PASECH SE ZÁKLADOVOU SPÁROU V NEZÁMRZNÉ HLOUBCE, STŘEDNÍ ZDI JSOU ZALOŽENY

Více

Projekt rodinného domu

Projekt rodinného domu Středoškolská technika 2019 Setkání a prezentace prací středoškolských studentů na ČVUT Projekt rodinného domu Ondřej Šebek SPŠ Vlašim Komenského 41 Vlašim program: ArchiCAD 21 EDU vypracováno: III/2019

Více

Rodinný dům Sobotka, Housko INVESTOR: Eva Sobotka STUPEŇ PD: Vrchlického 1031/35, Ostrava - Radvanice

Rodinný dům Sobotka, Housko INVESTOR: Eva Sobotka STUPEŇ PD: Vrchlického 1031/35, Ostrava - Radvanice STAVBA: Rodinný dům Sobotka, Housko INVESTOR: Eva Sobotka STUPEŇ PD: Vrchlického 1031/35, 716 00 Ostrava - Radvanice DSP MÍSTO STAVBY: obec Vysočany, část obce Housko, parc. č. 9/15 STAV. OBJEKTY: SO.01,

Více

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady

INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady INPROJEKT, spol. s r.o. Ostende 87/II, 290 01 Poděbrady http: www.inprojekt-podebrady.cz, e-mail: info@inprojekt-podebrady.cz, tel.: +420/325610079, fax: +420/325610215 DOKUMENTACE PRO STAVEBNÍ ŘÍZENÍ

Více

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY

SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY SKLADBY KONSTRUKCÍ PODLAHY P1 PODLAHA V 1.NP STĚRKA POLYURETANOVÁ PODLAHOVÁ STĚRKA DLE VÝBĚRU ARCHITEKTA 5mm VYROVNÁVACÍ SAMONIVELAČNÍ STĚRKA BETONOVÁ MAZANINA CEMFLOW CT-30-F6, VYZTUŽENÁ KARI SÍTÍ 4/150/150

Více

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013)

Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE. Stavebně technické provedení (ver.16042013) Standard rodinného domu - projekt TRIANGL ŘEPORYJE Stavebně technické provedení (ver.16042013) Základy základové pasy z prostého betonu vyztužené sítí KARI betonové tvarovky ztraceného bednění + armatura

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH ZPRÁVY:

TECHNICKÁ ZPRÁVA OBSAH ZPRÁVY: OBSAH ZPRÁVY: 1. ÚČEL ZMĚNY STAVBY... 3 2. ARCHITEKTONICKÉ A FUNKČNÍ ŘEŠENÍ... 3 3. ORIENTACE KE SVĚTOVÝM STRANÁM, DENNÍ OSVĚTLENÍ, OSLUNĚNÍ... 3 4. BEZBARIÉROVÉ UŽÍVÁNÍ STAVBY... 3 5. BEZPEČNOST PŘI UŽÍVÁNÍ

Více

PROJEKT PRO PROVEDENÍ STAVBY

PROJEKT PRO PROVEDENÍ STAVBY NÁZEV STAVBY: KANCELÁŘSKÉ PROSTORY V PODKROVÍ MÍSTO STAVBY: SEDLÁČKOVA 13, PLZEŇ Podklad pro výkaz výměr: PROJEKT PRO PROVEDENÍ STAVBY VÝKAZ VÝMĚR datum: 20.7.2014 Stavba: 0,00 Část: Poznámky Poznámky

Více

d.4.2) Vodorovné nenosné konstrukce

d.4.2) Vodorovné nenosné konstrukce a) Účel objektu. Rodinný dům je nepodsklepený, s přízemím a podkrovním prostorem, 4+kk, vč. příslušenství a garáže, určený k bydlení jedné rodiny. Rodinný dům je osazen jako izolovaný na parcelu. b) Architektonické,funkční

Více

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ

D.1.1_ARCHITEKTONICKO STAVEBNÍ ŘEŠENÍ 15 Stavba : RODINNÝ DŮM_novostavba,Habrůvka č.par.287/1 Objekty stavební : SO 01 _RODINNÝ DŮM -novostavba zast.plocha 134,00 m2 SO 02 _HOSPODÁŘSKÝ PŘÍSTŘEŠEK zast.plocha 24,00 m2 SO 03 _SJEZD připojení

Více

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU

TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU TECHNICKÉ PARAMETRY ZDĚNÉHO DOMU ZÁKLADOVÁ DESKA Stavba bude založena na základových pasech šířky 400 mm, výšky 1200 mm. Vyrovnávací řada ze ztraceného bednění. Pokládka ležaté kanalizace. Pod takto provedené

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD Příloha č. 2 KVALITATIVNÍ STANDARD BYTOVÉ OBJEKTY A, B OBYTNÝ SOUBOR KOLOVRATY OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení bytových jednotek Položka standard popis A) KONSTRUKCE

Více

Standard energetickyúsporné domy

Standard energetickyúsporné domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015

OBVODOVÉ KONSTRUKCE Petr Hájek 2015 OBVODOVÉ KONSTRUKCE OBVODOVÉ STĚNY jednovrstvé obvodové zdivo zdivo z vrstvených tvárnic vrstvené obvodové konstrukce - kontaktní plášť - skládaný plášť bez vzduchové mezery - skládaný plášť s provětrávanou

Více

Průvodní a souhrnná technická zpráva

Průvodní a souhrnná technická zpráva Výstavba garáže Průvodní a souhrnná technická zpráva Stavebník : Pavel Krejčík A PRŮVODNÍ ZPRÁVA 1 Identifikační údaje 1.1 Účastníci výstavby Objednatel: Pavel Krejčík Jižní 207, Komárov Dodavatel: svépomocí

Více

Standard energetickyúsporné domy

Standard energetickyúsporné domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních

TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA. 1. Zemní práce. 2. Základy. 3. Svislé konstrukce. 4. Vodorovné konstrukce. 5. Úprava povrchů vnitřních -2-793 TECHNICKÁ ZPRÁVA SO 001 VLASTNÍ STAVBA A. KONSTRUKCE A PRÁCE HSV 1. Zemní práce Budou provedeny výkopy pro okapové chodníky a pro základy. Provedou se ručně a to v hornině 3. Odvoz zeminy se provede

Více

3) SVISLÉ KONSTRUKCE veškeré nosné zdivo je navrženo v systém YTONG. Nosné zdivo tl. 250 na tenkovrstvou maltu (lepidlo, T10), příčky tl.

3) SVISLÉ KONSTRUKCE veškeré nosné zdivo je navrženo v systém YTONG. Nosné zdivo tl. 250 na tenkovrstvou maltu (lepidlo, T10), příčky tl. POPIS RODINNÉHO DOMU O BYTOVÝCH JEDNOTKÁCH Studie předpokládá, že stavba bude umístěna na pozemku p.č. 60/7 k.ú. Stochov. Předložená studie řeší dispozici a základní materiálové charakteristiky plánovaného

Více

TABULKY ZÁMEČNICKÝCH VÝROBKŮ

TABULKY ZÁMEČNICKÝCH VÝROBKŮ TABULKY ZÁMEČNICKÝCH VÝROBKŮ PŘÍLOHA V. Stránka 1 OZNAČENÍ NA VÝKRESE - x/z POPIS ROZMĚR (mm) 1.NP 2.NP 3.NP STŘ. CELKEM POVRCH. ÚPRAVA ODSTÍN KATALOGOVÝ LIST POZNÁMKA 1 HLINÍKOVÝ ŠACHTOVÝ POKLOP, VČETNĚ

Více

BD III ETAPA A _SO_BE OBSAH OBSAH...1

BD III ETAPA A _SO_BE OBSAH OBSAH...1 OBSAH OBSAH...1 A. STAVEBNÍ ČÁST - TECHNICKÁ ZPRÁVA...2 A.1. POPIS OBJEKTŮ...2 A.2. DEMOLICE A PŘÍPRAVA ÚZEMÍ...2 A.3. ZEMNÍ PRÁCE...2 A.4. NOSNÉ KONSTRUKCE...2 A.4.1. Založení budovy...2 A.4.2. Spodní

Více

Standard nízkoenergetické domy

Standard nízkoenergetické domy 1) PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Vlastní projektovou dokumentaci pro stavební povolení včetně umístění domu na pozemku a inženýrské sítě řeší za příplatek externí projekční kanceláře spolupracující s firmou Flexibuild,

Více

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR

ZATEPLENÍ OBVODOVÉ STĚNY PROVĚTRÁVANÝM ZPŮSOBEM VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA. PS = posuvný bod NÁZEV VÝKRESU NÁZEV STAVBY INVESTOR PS = posuvný bod VNĚJŠÍ PLÁŠŤ - FASADNÍ DESKY PREFA ZDIVO TERMSTOP L - KONZOLA SPOJOVACÍ ŠROUB L- PROFIL 60/40/1,8mm VERTIKÁLNÍ FASÁDNÍ OBKLAD PREFA VZDUCHOVÁ MEZERA PREFA 4.1.1.01 ZODP. NOSNÝ ROŠT - VERTIKÁLNÍ

Více

Příloha č. 101, SO 02, F1.1 Výpis skladeb a podlah

Příloha č. 101, SO 02, F1.1 Výpis skladeb a podlah P - VÝPIS PODLAH DLAŽBY P01 keramická dlažba - suchý provoz 150 anhydritový potěr - min. 20 MPa 38 P02 keramická dlažba - mokrý provoz 150 hydroizolace proti vodě stékající (MAPELASTIC) + skelná rohož

Více

Použitá technologie pro výstavbu RD :

Použitá technologie pro výstavbu RD : Použitá technologie pro výstavbu RD : ZÁKLAKOVÁ KONSTRUKCE : - Z dvoustupňových pasu. Spodní stupen z monolitického betonu, betonovaný přímo do výkopu bez bednění ZDIVO : - Pasy ze ztraceného bednění FACE-BLOCK

Více

Kvalitativní požadavky objednatele

Kvalitativní požadavky objednatele Kvalitativní požadavky objednatele Průzkum radonový průzkum Izolace proti vodě spodní stavby dle výsledků radonového průzkumu Konstrukce Zdi zděné dozdívky z plných cihel pálených nové zdivo zdící bloky

Více

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU

POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU POSTUP ZPRACOVÁNÍ ROZPOČTU Zemní práce sejmutí ornice podsklepená část rozšíření jámy a pracovní prostor nepodsklepená část výkop jámy podsklepená část rozšíření jámy nepodsklepená část (pro podkladní

Více

Knihovna standardů Zak. č.: U-120613 DOMIA ART s.r.o. Barvičova 4, Brno e-mail: info@domiaart.cz tel.: 543 23 66 11

Knihovna standardů Zak. č.: U-120613 DOMIA ART s.r.o. Barvičova 4, Brno e-mail: info@domiaart.cz tel.: 543 23 66 11 STAVBA: Rekonstrukce bytového domu Klíčova7, Tržní 10, Brno List č.1 KNIHOVNA STANDARDŮ PRVKŮ STAVEBNÍ ČÁSTI STAVBA: Rekonstrukce bytového domu Klíčova7, Tržní 10, Brno List č.2 Obsah 1. Svislé konstrukce...

Více

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích

BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ Katedra technologie staveb BAKALÁŘSKÁ PRÁCE Stavebně technologický projekt Bytový dům Peprník v Pardubicích 1. Posouzení předané PD pro vydání stavebního

Více

Životnosti stavebních konstrukcí a komponentů

Životnosti stavebních konstrukcí a komponentů i stavebních konstrukcí a komponentů Nosné konstrukce Betonové základy 80-150 100 Venkovní stěny/sloupy beton, železobeton (vnější prostředí) 60-80 70 přírodní kámen (vnější prostředí) 60-250 80 cihly,

Více

RTS struktura prvků BIM modelu

RTS struktura prvků BIM modelu RTS struktura prvků BIM modelu verze 02/2019 FD01 Zemní práce PFD0101 Hrubé terénní úpravy KP010101 Ornice TS010101-0 Sejmutí ornice KP010103 Úprava terénu PFD0102 Výkopové práce KP010201 Stavební rýha

Více

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha

Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Vápenná jímka opláštění budovy a střecha Jirkov, Jindřiššká - Šerchov POPIS Projekt Rekonstrukce úpravny vody Jirkov řeší novostavbu budovy vápenného hospodářství a objekt vápenné jímky. Společnost HIPOS

Více

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2

OBSAH 1 ÚVOD VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU Popis objektu Popis konstrukcí Stěny průčelí a štítů... 2 OBSAH 1 ÚVOD... 2 2 VÝCHOZÍ STAV OBJEKTU... 2 2.1 Popis objektu... 2 2.2 Popis konstrukcí... 2 2.2.1 Stěny průčelí a štítů... 2 3 TECHNICKÉ ŘEŠENÍ OPRAVY OBJEKTU... 2 3.1 Oprava balónů ve 2. NP a 4. NP...

Více

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky

stěny z dřevěného nosného systému + sádrokartonové opláštění / sádrokartonové příčky DOMY S GARANTOVANOU CENOU Dodávka domu na klíč Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení objektu na pozemek projekt napojení objektu na inženýrské sítě

Více

Kompletní sortiment MPL

Kompletní sortiment MPL Kompletní sortiment MPL DESKY PRO SUCHOU VÝSTAVBU Desky SDK bílé Desky SDK impregnované Desky SDK protipožární Desky SDK protipožární impreg. Desky cementové Desky sádrovláknité Desky speciální PODHLEDY

Více

Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy

Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy Pozemní stavitelství Úpravy povrchů Podlahy Povrchové úpravy Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN 73 4301 Obytné budovy ČSN 73 0532 Akustika Ochrana proti hluku v budovách

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ PROSTĚJOV, WICHTERLOVA ULICE

STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ PROSTĚJOV, WICHTERLOVA ULICE STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ PROSTĚJOV, WICHTERLOVA ULICE 1. ZÁKLADY Obvodové stěny objektu budou založeny na železobetonových základových pasech se základovou spárou v nezámrzné hloubce.

Více

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY

Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy nenosné stěny PŘÍČKY Stěnové systémy Svislé stěnové konstrukce se dělí dle: - statického působení: - nosné - nenosné - polohy v budově: - vnitřní - vnější (obvodové) - funkce v budově:

Více

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č.

PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE. Stafalia s.r.o. V trnkách 550, 691 43 Hlohovec tel 732 318 989 mail jaroslav@hajda.cz. paré č. PROJEKTOVÁ DOKUMENTACE Místo stavby p.č.0 a p.č.07 v k.ú. Úvaly u Valtic 9 Valtice-Úvaly Lázeňská 77, 9 Valtice V trnkách 0, 9 Hlohovec tel 7 99 IČ DIČ CZ ŘEZ - 0 00 90 00 7 00 00 90 00 7 00 0 -,000 0

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÁ ČÁST

TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÁ ČÁST ČESKÉ VYSKOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE FAKULTA STAVEBNÍ PROJEKT 4 - C KATEDRA OCELOVÝCH A DŘEVĚNÝCH KONSTRUKCÍ TECHNICKÁ ZPRÁVA STATICKÁ ČÁST VOJTĚCH MARTINEK 2011/2012 1. Základní informace o stavbě: Navrhovaná

Více

BUDOVA C A D SKLADBA KONSTRUKCÍ. Prosinec 2011 souprava čís. : vypracoval: Ing. Radek Maleček příloha čís. :

BUDOVA C A D SKLADBA KONSTRUKCÍ. Prosinec 2011 souprava čís. : vypracoval: Ing. Radek Maleček příloha čís. : STAVEBNÍ ÚPRAVY ČÁSTI BÝVALÉHO AREÁLU AGADOS PRO POTŘEBY TECHNICKÝCH SLUŽEB VELKÉ MEZIŘÍČÍ ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Více

Standard - dodávka k dokončení

Standard - dodávka k dokončení Standard - dodávka k dokončení Přehled obsadu standardu stavby k dokončení pro dřevostavby s garantovanou cenou. Co je započítáno v ceně domu Projektové práce typový projekt rodinného domu projekt osazení

Více

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ

TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ TECHNICKÉ DETAILY PROVÁDĚNÍ ZATEPLENÍ Obsah 1a) Zateplení soklové oblasti se stávající tepelnou izolací... 3 1b) Zateplení soklové oblasti bez stávající tepelné izolace... 4 2) Zateplení soklové oblasti

Více

D O K U ME N T A C E S T A V BY

D O K U ME N T A C E S T A V BY DOKUMENTACE STAVBY TEXTOVÁ ČÁST Anotace: Vila s panoramatickým výhledem nad Plzní. Hranolovitá křídla domu i v detailu svírají bublinu obytného prostoru s nevídaným obloukovitým prosklením. Kvalitní stavební

Více

Skladby konstrukcí. PVC: - barevnost viz.projekt interiéru kladené do disperzního lepidla provedení včetně soklu se zaoblením rádius 50 mm

Skladby konstrukcí. PVC: - barevnost viz.projekt interiéru kladené do disperzního lepidla provedení včetně soklu se zaoblením rádius 50 mm Skladby konstrukcí PVC: - barevnost viz.projekt interiéru kladené do disperzního lepidla provedení včetně soklu se zaoblením rádius 50 mm Dlažby: - keramická dlažba formátu velikost dle výběru architekta

Více

semestrální práce z předmětu PG1A František Pouzar A-3-5 ZS 2007/08

semestrální práce z předmětu PG1A František Pouzar A-3-5 ZS 2007/08 semestrální práce z předmětu PG1A František Pouzar A-3-5 ZS 7/08 Zpracován projekt na předmět ATT1 bytový dům, zadaná parcela se nachází v Praze na Smíchově, v Bieblově ulici. Dům přímo sousedí se stávající

Více

VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA

VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA AKCE: VZOROVÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA Místo stavby : Objednatel : Stupeň dokumentace : DSP Část : D.1.2 Stavebně konstrukční část Vypracoval : Zodpovědný projektant : Datum : Zakázkové číslo : ZADÁVACÍ PODMÍNKY:

Více

NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1

NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1 NEKVASILOVA 625/2, PRAHA 8 KARLÍN REKONSTRUKCE PARTERU A SPOLEČNÉHO VSTUPU ČÍSLO PŘÍLOHY: INDEX: D-1 SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA 1. Urbanistické, architektonické a stavebně technické řešení 1.1.Zhodnocení

Více

Pozemní stavitelství. Nenosné stěny PŘÍČKY. Ing. Jana Pexová 01/2009

Pozemní stavitelství. Nenosné stěny PŘÍČKY. Ing. Jana Pexová 01/2009 Pozemní stavitelství Nenosné stěny PŘÍČKY Ing. Jana Pexová 01/2009 Doporučená a použitá literatura Normy ČSN: ČSN EN 1991-1 (73 00 35) Zatížení stavebních konstrukcí ČSN 73 05 40-2 Tepelná ochrana budov

Více

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH

PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH PS01 POZEMNÍ STAVBY 1 PŘEKLADY OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH Ctislav Fiala A418a_ctislav.fiala@fsv.cvut.cz OTVORY V NOSNÝCH STĚNÁCH kamenné překlady - kamenné (monolitické) nosníky - zděné klenuté překlady

Více

Hlubinné založení (štěrkové pilíře),, železobetonová deska vyztužená žebry. Obvodové zdivo keramické tvarovky tl. 250mm broušené, kontaktní

Hlubinné založení (štěrkové pilíře),, železobetonová deska vyztužená žebry. Obvodové zdivo keramické tvarovky tl. 250mm broušené, kontaktní Standardní vybavení ZÁKLADOVÉ KONSTRUKCE Hlubinné založení (štěrkové pilíře),, železobetonová deska vyztužená žebry SVISLÉ KONSTRUKCE Obvodové zdivo keramické tvarovky tl. 250mm broušené, kontaktní zateplovací

Více

fasáda kontaktní zateplovací systém, izolace v kombinaci EPS/XPS a minerálních vláken, tenkovrstvá venkovní omítka

fasáda kontaktní zateplovací systém, izolace v kombinaci EPS/XPS a minerálních vláken, tenkovrstvá venkovní omítka 1. Standardy bytového domu a společných prostor KONSTRUKČNÍ SYSTÉM základy železobetonová základová deska na pilotech suterén železobetonový monolitický sloupový a stěnový skelet železobetonové nosné stěny

Více

Praha 10 - Pitkovice lokalita Májovková

Praha 10 - Pitkovice lokalita Májovková Praha 10 - Pitkovice lokalita Májovková Rodinný dům č. 38 / Progres 16-A var. 1 / 4+kk s garáží Progres 16-A var. 1 Základní informace Celková cena ALL INCLUSIVE Příplatkové položky 6.797.892 Kč vč. DPH

Více

Technická specifikace provedení a vybavení rodinného domu

Technická specifikace provedení a vybavení rodinného domu Technická specifikace provedení a vybavení rodinného domu Obsah Základové konstrukce...2 Svislé konstrukce...2 Vodorovné konstrukce...2 Úpravy povrchů...2 Vnitřní podlahy...2 Hydroizolace...3 Izolace střešní

Více

identifikační údaje kapacitní údaje

identifikační údaje kapacitní údaje pozemky chrustenice rd1 identifikační údaje název pozemky chrustenice, lokalita dolejší alej, rodinný dům typ 1 místo chrustenice, okres beroun pozemky č.1-10 investor GEISON REAL, a.s. Na výsluní 201/13

Více

PODLAHY NA TERÉNU CB 01.11 CB 01.21 CB 01.31 * 1.) * 1.) * 1.)

PODLAHY NA TERÉNU CB 01.11 CB 01.21 CB 01.31 * 1.) * 1.) * 1.) PODLAHY NA TERÉNU CB 01.11 CB 01.11 podlaha přízemí - dřevěná: 1 - podlahové palubky / řemeny P+D kotvené do pera nebo lepené 2 - desky OSB 4PD TOP, (přelepené spáry) - polštáře 2x křížem + izolace CANABEST

Více

smlouvy mezi objednateli a dodavatelem

smlouvy mezi objednateli a dodavatelem Soupis prací, které jsou předmětem cenové nabídky dodavatele Příloha č. smlouvy mezi objednateli a dodavatelem 1. Práce bourací - vybourání stávajících, v projektu bourání označených, příček včetně odvozu

Více

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F

DOMY ALEJE STANDARDY RODINÝCH DOMŮ A - F Rodinný dům - bez podlahových krytin (pouze WC + koupelna) - bez kuchyněké linky (pouze vývody), bez digestoře - bez dodávky světel (světelné vývody jsou zakončeny svorkovnicí) Venky - bez oplocení, bez

Více

REVITALIZACE BYTŮ HRDLOVSKÁ Č.P. 643, OSEK

REVITALIZACE BYTŮ HRDLOVSKÁ Č.P. 643, OSEK Obsah dokumentace: A. PRŮVODNÍ ZPRÁVA B. SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C. SITUACE STAVBY D. DOKLADOVÁ ČÁST E. ZÁSADY ORGANIZACE VÝSTAVBY F. DOKUMENTACE STAVBY (OBJEKTŮ) 1) Stavební objekty SO REVITALIZACE

Více

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče.

ÚVOD. 1.6 CELKOVÉ PROVOZNÍ ŘEŠENÍ Celkové provozní řešení objektu se nemění. Objekt slouží pro účely rehabilitace v ústavu sociální péče. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích

Standardy. Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích Standardy Projekt řadových rodinných domů č. 1-6 a 7-9 v Řevnicích je řešen jako řadové rodinné domy o třech sekcích vždy po třech domech, celkem devět řadových domů. Řadové domy jsou buď třípodlažní (1-6)

Více

PŮDORYS 1.NP (SO 170 A 171)

PŮDORYS 1.NP (SO 170 A 171) PŮDORYS 1.NP (SO 170 A 171) 6 390 6 390 3 45 3 45 3 45 3 45 3 45 650 500 840 1 000 1 400 1 400 1 000 840 500 570 900 500 840 1 500 900 60 1 495(850) 1 495(850) 60 60 1 495(850) 100 1 130 1 1 130 100 90

Více

KVALITATIVNÍ STANDARD

KVALITATIVNÍ STANDARD KVALITATIVNÍ STANDARD RODINNÝCH DOMŮ PROJEKTU Písnice - Vrtilka OBSAH A) Konstrukce a povrchové úpravy B) Stavební prvky C) Vybavení RD Položka standard popis A) KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy Betonové

Více

RODINNÉ DOMY JINAČOVICE

RODINNÉ DOMY JINAČOVICE RODINNÉ DOMY JINAČOVICE INVESTOR Společnost Investmanagement s.r.o. se zabývá developerskými projekty již od roku 1994. V roce 2007 se naše společnost rozhodla zrealizovat projekt souboru rodinných domů

Více

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO

OBSAH CIVIL ENGINEERING DESIGN STUDIO OBSAH obsah... 1 1) identifikační údaje stavby... 2 2) základní údaje charakterizující stavbu a její budoucí provoz... 3 3) stavebně technické řešení... 3 3.1 Přípravné práce... 3 3.2 Bourací práce...

Více

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu.

V rámci rekonstrukce bytového jádra nedojde ke změně dispozičního řešení bytové jednotky a nebude zasahováno do nosných konstrukcí objektu. PRŮVODNÍ A SOURNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA IDENTIFIKAČNÍ ÚDAJE: Název akce: rekonstrukce bytového jádra Adresa stavby: Machkova 1644, Praha 4 Opatov, 7.np, byt č.52 Stavebník: KrIstýna Šneidarová 1.1.ÚVOD Obsahem

Více

a) Účel objektu. Rodinný dům je nepodsklepený, s přízemím a s obytným podkrovím, 4+kk, určený k bydlení jedné rodiny. Rodinný dům je osazen jako izolovaný na parcelu. b) Architektonické,funkční a dispoziční

Více

KVALITATIVNÍ STANDARDY

KVALITATIVNÍ STANDARDY KVALITATIVNÍ STANDARDY RODINNÝCH DOMŮ OBSAH Konstrukce a povrchové úpravy Stavební prvky Vybavení RD tel.: +420 724 812 010, e-mail: info@gapabuilding.cz Strana 1 z 5 KONSTRUKCE A POVRCHOVÉ ÚPRAVY základy

Více

Stavební konstrukce. 10letá záruka na hrubou stavbu

Stavební konstrukce. 10letá záruka na hrubou stavbu Stavební konstrukce 10letá záruka na hrubou stavbu - nosné stěny z keramických tvárnic Porotherm 44 EKO+ Profi - broušená cihla POROTHERM 44 EKO + Profi ( DRYFIX) umožňuje rychle, jednoduše a bez zateplení

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ BUILDINGcentrum-HSV, spol. s r. o., Karlov 169/88, 594 01 Velké Meziříčí Dispoziční řešení 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Novostavba rodinného domu je samostatně stojící objekt, bez podsklepení, s jedním nadzemním

Více

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459)

D.1.2 a. STAVBA: MALOKAPACITNÍ UBYTOVACÍ ZAŘÍZENÍ - MIROŠOV U JIHLAVY na p.č. 1/1 k.ú. Mirošov u Jihlavy (695459) P R O J E K T Y, S. R. O, H A V Í Ř S K Á 1 6, 5 8 6 0 1 K A N C E L Á Ř : C H L U M O V A 1, 5 8 6 0 1 J I H L A V A J I H L A V A D.1.2 a TECHNICKÁ ZPRÁVA STAVEBNĚ KONSTRUKČNÍ ŘEŠENÍ STAVBA: MALOKAPACITNÍ

Více

Praha 10 - Pitkovice lokalita Májovková

Praha 10 - Pitkovice lokalita Májovková Praha 10 - Pitkovice lokalita Májovková Rodinný dům č. 54 / Progres 13-A var. 3 / 4+kk s garáží Progres 13-A var. 3 1/7 Praha 10 - Pitkovice lokalita Májovková Rodinný dům č. 54 / Progres 13-A var. 3 /

Více

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice

VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT. Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice technická zpráva INVESTOR NÁZEV AKCE OBSAH VÝKRESU VYPRACOVAL ZODPOVĚDNÝ PROJEKTANT Ing. arch. Lukáš Krekáň Obec Olbramice, Prostorná 132, Olbramice, 742 83 Klimkovice NOVOSTAVBA ZÁZEMÍ SK SOKOL OLBRAMICE

Více

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39

PO stěny: REI 45. Interiér. Exteriér STAVEBNÍ ŘEŠENÍ D ,5 12,5. Šroub Aquapanel Maxi SB 39 HST-M/ 1 2 Nášlapná vrstva* Knauf F164 2xmm EPS 0/ 0mm Hydroizolace z modif. asfaltových pásů Penetrace ŽB deska Hutněné štěrkové lože Rostlý terén Kotvení ukončovací lišty SDK deska Knauf Diamant 1mm

Více

RTS struktura prvků BIM modelu

RTS struktura prvků BIM modelu RTS struktura prvků BIM modelu verze 08/2018 FD01 Zemní práce PFD0101 Hrubé terénní úpravy KP010101 Ornice KP010102 Kameny, pařezy KP010103 Úprava terénu PFD0102 Výkopové práce KP010201 Stavební rýha TS010201-1

Více

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m)

pod krbem použít extrudovaný polystyren (v ploše 1,5 x 1m) SKLADBY PODLAH ------------------------------------------------------------------------------------------------- S01 PODLAHA 1.NP 3 VINYL DO LEPIDLA 7 PODLAHOVÉ DESKY HEAT-PAK -dvouvrstvá skladba lepená

Více

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ

PŮDORYS 1.NP 1 : 100 LEGENDA MATERIÁLŮ SOUSEDNÍ DŮM p.č.2647 300 6780 300 3050 400 420 700 660 SPÍŽ ZBOURÁNÍ SPÍŽE, POROBETONOVÉ ZDIVO, PLECHOVÁ KRYTINA KUCHYNĚ 4060 300 VYBOURÁNÍ OTVORU DO NOSNÉ STĚNY, VTAŽENÍ OCELOVÝCH I PROFILŮ DO NADPRAŽÍ,

Více

PROFESTA S.R.O. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Část D.1.1 a D.1.2. Rekonstrukce objektu č.p. 569, k.ú. Rychnov u Jablonce nad Nisou; parc. č. st.

PROFESTA S.R.O. TECHNICKÁ ZPRÁVA. Část D.1.1 a D.1.2. Rekonstrukce objektu č.p. 569, k.ú. Rychnov u Jablonce nad Nisou; parc. č. st. PROFESTA S.R.O. Radošovice 86, Strakonice Část D.1.1 a D.1.2 TECHNICKÁ ZPRÁVA Identifikační údaje zakázky Investor: MĚSTO RYCHNOV U JABLONCE NAD NISOU, Husova 490, 46802 Rychnov u Jablonce nad Nisou Název

Více

D1_1_2_01_Technická zpráva 1

D1_1_2_01_Technická zpráva 1 D1_1_2_01_Technická zpráva 1 D1_1_2_01_Technická zpráva 2 1.Stručný popis konstrukčního systému Objekt výrobní haly je navržen jako jednopodlažní, nepodsklepený, halový objekt s pultovou střechou a s vestavbou

Více

Dokončení domu základní

Dokončení domu základní Svislé nosné konstrukce Obvodové konstrukce Stropy Střešní konstrukce Střešní krytina Vnitřní příčky Omítky vnitřní zděné Dokončení domu základní zděné, cihelné bloky 240 mm fasádní zateplovaní systém

Více

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE

TECHNICKÁ ZPRÁVA A FOTODOKUMENTACE TECHNICKÁ ZPRÁVA A OBSAH: 1. Účel objektu...2 2. Architektonické a dispoziční řešení...2 3. Kapacita, podlahová plocha...2 4. Stavebně technické a konstrukční řešení...2 5. Zhodnocení stávajícího stavu

Více

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. DLE VYHL.Č. 78/2013 Sb. RODINNÝ DŮM. čp. 24 na stavební parcele st.č. 96, k.ú. Kostelík, obec Slabce,

PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI BUDOVY. DLE VYHL.Č. 78/2013 Sb. RODINNÝ DŮM. čp. 24 na stavební parcele st.č. 96, k.ú. Kostelík, obec Slabce, Miloslav Lev autorizovaný stavitel, soudní znalec a energetický specialista, Čelakovského 861, Rakovník, PSČ 269 01 mobil: 603769743, e-mail: mlev@centrum.cz, www.reality-lev.cz PRŮKAZ ENERGETICKÉ NÁROČNOSTI

Více

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře.

1. ÚVOD. 1.1 ÚČEL OBJEKTU Zůstává stávající. Prostory dotčené stavbou budou, stejně jako doposud, sloužit jako kanceláře a učebny, suché laboratoře. - 1 - OBSAH 1. ÚVOD... 2 1.1 Účel objektu... 2 1.2 Funkční náplň... 2 1.3 Kapacitní údaje... 2 1.4 Architektonické, materiálové a dispoziční řešení... 2 1.5 Bezbariérové užívání stavby... 2 1.6 Celkové

Více

STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ PROSTĚJOV, WICHTERLOVA ULICE

STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ PROSTĚJOV, WICHTERLOVA ULICE STANDARD NÍZKOENERGETICKÝCH RODINNÝCH DOMŮ PROSTĚJOV, WICHTERLOVA ULICE 1. ZÁKLADY Obvodové stěny objektu budou založeny na železobetonových základových pasech se základovou spárou v nezámrzné hloubce.

Více

Katalog. www.ovelos.com. www.ovelos.com

Katalog. www.ovelos.com. www.ovelos.com Katalog www.ovelos.com www.ovelos.com 1 800 888 016 WWW.OVELOS.COM 2 PROJEKT 101 / 3+kk PROJEKT 102 / 4+1 Garáž 01 Zádveří: 5,06 m2 02 Chodba: 18,28 m2 03 Obývací pokoj: 48,00 m2 04 Kuchyň: 10,80 m2 05

Více

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus

1. Všeobecné informace: 2. Předpisy: 3. Výroba: 4. Zemní práce. 5. Základy a základová deska. Provedení: Standard Hrubá stavba plus Provedení: Standard Hrubá stavba plus Platnost: 1.1.2010-31.12.2010 - technické změny vyhrazeny 1. Všeobecné informace: Standardní vybavení rodinných domů je jeho základní provedení v dodávce Stavba na

Více

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ

NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ A: PRŮVODNÍ ZPRÁVA Identifikační údaje: Název stavby: Místo stavby: Stupeň: Stavebník: NOVOSTAVBA 10-TI ŘADOVÝCH RODINNÝCH DOMŮ Lokalita Buková, Kanice, Brno venkov parc. č. 425/182 až 425/186, 425/200

Více

K A T A L O G DŘEVOSTAVBY

K A T A L O G DŘEVOSTAVBY K A T A L O G DŘEVOSTAVBY 2015 1 PROJEKT 101 / 3+kk 01 Zádveří: 2,75 m2 02 Koupelna+WC: 3,21 m2 zastavěná plocha: 58,6 m2 užitná plocha: 48,6 m2 obytná plocha: 42,6 m2 03 Pracovna: 9,17 m2 04 Obývací pokoj:

Více

Akce: Rekonstrukce plynové kotelny objektu Husovo náměstí Objekt B Investor: Město Kroměříž, Velké náměstí 115/1, Kroměříž, IČ:

Akce: Rekonstrukce plynové kotelny objektu Husovo náměstí Objekt B Investor: Město Kroměříž, Velké náměstí 115/1, Kroměříž, IČ: Akce: Rekonstrukce plynové kotelny objektu Husovo náměstí Objekt B Investor: Město Kroměříž, Velké náměstí 115/1, 767 01 Kroměříž, IČ: 00287351 D 1.2 Stavebně konstrukční řešení SEZNAM PŘÍLOH Textová část:

Více

Dřevěné domy a chaty - Standard

Dřevěné domy a chaty - Standard Stavebnice Stavebnice Stavebnice Dřevěné domy a chaty - Standard Dřevěné domy a chaty - Lux Roubenky Základový rám základový rám z tlakově impregnovaných KVH hranolů (smrk) Oplechování základového rámu

Více

RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI. Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ

RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI. Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI Ing. arch. Barbora DUPALOVÁ RD DÝŠINA, Č. KAT. 775/7 MANŽELÉ PLICKOVI A 3 509 2 000 B vybourat otvor 1 015 800 800 800 800 800 800

Více

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37

RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 RODINNÝ DŮM V NOVÉM ŠALDORFĚ Č. 31 NA PARCELE Č. 700/37 Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková Ing. arch. K. Švaříček, Jarmila Prosseková OBSAH A., B. PRŮVODNÍ A SOUHRNNÁ TECHNICKÁ ZPRÁVA C.1 SITUACE ŠIRŠÍCH VZTAHŮ

Více

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ

1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ BUILDINGcentrum-HSV, spol. s r. o., Karlov 169/88, 594 01 Velké Meziříčí Dispoziční řešení 1. ZÁKLADNÍ ÚDAJE O STAVBĚ Novostavba rodinného domu je samostatně stojící objekt, bez podsklepení, s jedním nadzemním

Více

Stavebně architektonická část (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1

Stavebně architektonická část (stavební řízení) Místo: Starý Kolín, ulice U Sokolovny, objekt č.p.152, par.č.st. 208, 195/1 1 STAVEBNÍ PROJEKCE ing. Milan Foršt, Ke Klejnarce 344, Starý Kolín 281 23, tel/fax:+420 321 764 285, mobil +420 603 728 439, e-mail:projekce.forst@quick.cz Stavebně architektonická část (stavební řízení)

Více