Micro S MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ET ZOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING, spol s r.o. Košinova Brno

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Micro S MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ET ZOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING, spol s r.o. Košinova 19 612 00 Brno"

Transkript

1 LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E DOSTING, spol s r.o. Košinova Brno Tel: +420/ Fax: +420/ obchod@dosting.cz Internet: CZ MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ET ZOVÉ POHONY Micro S ZP SOBY P IPEVN NÍ NA VYKLÁP CÍ A ST EŠNÍ OKNA A B C

2 Identifika ní údaje uvedené na typovém štítku pohonu: Vyhovuje 73/23 LVD Nízké nap tí - 89/ 336 EMC Elektromagnetická kompatibilita dle sm rnic 93/68 CE Délka zdvihu pohonu; síla tažná / tla ná; doba nep etržitého provozu Pracovní nap tí; frekvence; P íkon; stupe ochrany IP 1MSM A 00 Druh Max. délka posuvu 200 = 200 mm 250 = 250 mm Sí ové nap tí 1=230V~50Hz 9 = 24V DC Po et drát na kabel 2 / 4 dráty 0=Žádné zapojení Typ zapojení Barva Zakázkové varianty N = erný elox A = st íbrný elox B = Bílá RAL =Žádné varianty Výrobní íslo

3 TECHNICKÉ PARAMETRY : Napájecí nap tí 230V / 50 Hz 24V d.c. Tažná / tla ná síla 200 N 200 N Délky zdvihu 200, 250 mm 200, 250 mm Rychlost posuvu ( dle zát že ) mm / s mm / s. Max.doba nep etržitého provozu 4 min. 50% P íkon 30 W 20 W Proud 0,2 0,3 A 0,4-0,8 A Tepelná pojistka Koncové mikrospína e ano ano Izola ní t ída (motor) H H T ída ochrany IP 20 IP 20 Hmotnost 0,8; 0,84 kg 0,63; 0,67 kg Rozm ry (mm) x x 2 x x P ívodní kabel PVC 1,2m - erný 4 vodi e 2 vodi e Teplota prost edí - 10 / + 0 C - 10 / + 0 C P ed zahájením jakékoliv montážní operace nebo elektrického zapojení se doporu uje p e íst si velmi pozorn tuto p íru ku.uživatel je povinen seznámit se s informacemi uvedenými v p íru ce a uschovat ji pro p ípadné další použití. Oblast využití Elektrické otevírání a zavírání sklopných a výklopných oken, nap íklad ve ve ejných, soukromých i pr myslových budovách. Možnosti ovládání pohonu ru ní ovlada tla ítko spínací pro dva mechanismy dálkov ovládaný p ijíma kontrolní a ovládací úst edna Mce BUS systému s pov trnostním detektorem. Charakteristika za ízení Automatické koncové spína e, které se spoušt jí jakmile je dosaženo polohy otev eno / zav eno (otev eno = et z zcela vysunut / zav eno = et z zcela zasunut). Maximální možná délka posunu pro otev ení: 200/250 mm. DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

4 VYSV TLENÍ UŽITÝCH SYMBOL Nebezpe í! Všeobecné ozna ení nebo preventivní upozorn ní s etnými implikacemi. Upozorn ní! P e tete si pozorn tento návod. Nebezpe í! Nebezpe í usmrcení elektrickým proudem od elektrického nap tí. Nebezpe í! Nebezpe í, které by mohlo zp sobit zran ní osoby. Nebezpe í! Nebezpe í rozdrcení rukou. Upozorn ní! Dbejte dodržování instrukcí, které zabra ují poškození pohonu. Poznámka Odkazy na d ležité informace, kterým musí být v nována mimo ádná pozornost. 2 DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

5 POPIS POHONU Výkonný mechanismus Micro S spl uje sou asné bezpe nostní p edpisy. Záruka bezpe ného chodu za ízení je vázána na respektování p íslušných bezpe nostních norem ze strany technika, provád jícího instalaci. Pohon Micro S je navržen výhradn k využití pro zavírání a otevírání výklopných oken a to pouze ve vnit ním prost edí. Je zakázáno instalovat dva a více výkonných mechanism na jedno okno bez využití synchroniza ního dopl ku. Využití jakéhokoli jiného charakteru musí být schváleno spole ností Dosting spol s r.o. teprve po ádném technickém posouzení typu instalace. Výrobek je ur en k instalaci pouze s originálními dopl ky, i dopl ky, které jsou schválené. D LEŽITÉ BEZPE NOSTNÍ P EDPISY Zkontrolovat, zda n jaký p edm t nebrání pohybu okna. V p ípad poruchy nikdy neprovád t na ovlada i žádné zásahy, neotvírat nebo nedemontovat ásti ovlada e, které brání v p ístupu k vnit ní ásti mechanismu. V p ípad poruch nebo poškození za ízení se obra te na odborníky. Nepoužívejte ovlada, dokud není opraven. MONTÁŽ Montáž provád jí pouze kvalifikovaní technici. Montáž a elektrické zapojení ovlada e Micro S mohou provád t pouze specialisté s p íslušným odborným vzd láním a odbornými znalostmi z problematiky motorizace otvíracích a zavíracích systém, p íslušných technických norem a bezpe nostních Tento návod p e íst pozorn Pro bezpe nost osob je d ležité p ísn dodržovat následující pravidla. Nesprávná montáž m že zp sobit, že se ovlada stane nebezpe ným! Dodržujte všechna následující doporu ení. Kontroly P ed montáží zkontrolujte, zda: POUŽITÍ A ÚDRŽBA P i používání pohonu Micro S je nutné dodržovat následující pravidla: Nedovolit d tem hrát si s dálkovým ovládáním Sledovat pohyblivé ásti a nedovolit osobám p iblížit se, dokud se pohyblivé ásti zcela nezastaví Výkon ovlada e sta í k otvírání a zavírání okna (p i emž je vylou eno p ekro ení limitu uvedeného na štítku ovlada e). Je t eba pamatovat na to, že otvírání a zavírání okna, zvláš jedná-li se o sv tlík, m že být ztíženo nejen v trem, ale i vahou sn hu a p ípadn ledu. Minimální výška rámové konstrukce okna je v tší než 300 mm (vykláp cí a st ešní okna). Zkontrolovat vizuáln alespo jednou ro n, zda není poškozeno napájecí vedení a zda se nevyskytují jiné známky opot ebení nebo poškození Rámy a záv sy jsou p im en dimenzovány tak, aby vydržely provozní namáhání. Použité druhy záv s nebo kování umož ují úplný zdvih p i otev ení ovlada e tak, aby se zabránilo poškození konstrukce DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

6 zp sobenému tažnou silou nebo tlakem ovlada e. Elektrická ovládací za ízení vyhovují platným normám dané zem. A P IPEVN NÍ NA VÝKLOPNÁ OKNA Napájecí kabely ovlada mají dostate ný pr ez. Napájení a hlavní vypína jsou blízko okna. Existuje p ipojovací sk í ka, do které se p ipojí napájecí kabel. Balení obsahuje veškeré sou ásti a p íslušenství pot ebné k montáži ovlada e (A ). Po p ipojení ovlada e na nap tí je funkce správná a plynulá, v etn obou krajních poloh, které vymezují minimální a maximální zdvih táhla. P i montáži nebo demontáži ovlada e otvírání a zavírání oken, není-li tento zablokován v otev ené nebo zav ené poloze, jsou u in na vhodná opat ení pro zamezení náhodnému klepání s nárazy, možnému prasknutí okna a úrazu pracovníka. Je zajišt na plošina nebo lešení v p ípad, že ovlada e mají být umíst ny ve výšce p esahující 2,5 m. Ur ete a vyzna te st edovou osu okenním k ídle a pevném rámu. na Operace, které je nutno provést p ed montáží ovlada e Zapojit ovlada, provést zdvih naprázdno a p esv d it se tak, zda b hem dopravy nedošlo k jeho poškození. Pokud bezpe nostní složka brání oknu, aby se pln otev elo nebo pokud je okno otev eno mén než je zdvih ovlada e, ovlada nebo okno mohou být poškozeny Když se okno pohybuje, nedávejte ruce mezi pevné a pohybující se ásti Pomocí vhodných vrták vyvrtejte na rámu otvory, pro p ední uchycení ve výšce odpovídající držáku pohonu. Dírky pro p ipevn ní p edního uchycení mohou být vyvrtány 13 mm od místa, kde bude p ipevn n pohon, záleží rovn ž na prostoru. 4 DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

7 Na p ipevn ní držáku použijte dodané šrouby (22) (pouze pro hliníková okna). Pokud to umož uje materiál parapetu, p ipevn te pohon k parapetu pomocí šroub (nejsou sou ástí dodávky) a pevn je utáhn te. Šrouby provrtají plastické zátky, které byly ponechány ve svém obalu. Vyvrtejte ty i dírky, pohonu použijte jako vrtací šablonu, zašroubujte šrouby (nejsou sou ástí dodávky) a pevn utáhn te. Umíst te pohon na parapet okna a nastavte p ední hlavu A na podstavec pro p ipevn ní k rámu (2). Uzav ete otvory pro šrouby vložením zátek (31) na stranu, kde jsou šrouby zašroubovány. Vložte šroubovák do vý ez na krytu a odstra te ochranné plastové zátky na stran, kde budou šroubovány šrouby, naproti podstavce pohonu Upozorn ní! Zátky na spodní stran musí být ponechány v obalu, aby p edcházely uhýbání krytu. Se i te et zovou hlavu A s uchycením rámu (2). DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

8 S použitím ur itého tlaku zav ete okno a vložte bezpe nostní kolík (3). pohon ke zdroji energie tak, jak je uvedeno v p iložených schématech zapojení a v souladu s bezpe nostními p edpisy. Zapn te pohon, aby se dostal až na konec et zu, aby otev el okno a pak znovu okno zav el. Tato operace ov í, zda pohon pracuje správn a ádn zavírá okno. ucítíte vibrace vn jšího obalu na n j položíte ruku. Jestliže se motor nevypne, když je dosaženo konce délky posuvu, postupujte následovn : 1) Odpojte pohon od zdroje energie. 2) Neprodlen kontaktujte Technické/Obchodní odd lení firmy Dosting spol s r.o. Nebezpe í! rozdrcení rukou. Jakmile se okno pohybuje, nedávejte ruce mezi pevný rám a pohybující se ásti. Pokud se okno správn nezavírá, postupujte následovn : 1) Odstra te bezpe nostní kolík (3). 2) Použijte spoušt cí tla ítko, aby pohon zcela otev el a zav el. 3) Zav ete okno s použitím ur ité síly. 4) Vložte kolík (3). B P IPEVN NÍ NA SKLOPNÁ OKNA Upozorn ní! vždy používejte bezpe nostní podp rné pojistky zamezující vypadnutí k ídla (nedodávaný). Kontrola funk nosti koncových spína pohonu Micro S. Pohon Micro S je vybaven dv ma koncovými spína i, které zastaví otevírání a uzavírání na konci a na za átku možné délky posuvu. Proto je nezbytné zajistit, že interní mikrospína e odpojí zdroj energie od motoru, když je dosaženo pozice úplného otev ení a uzav ení. Najd te a ozna te st edovou pevného rámu 6 DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el: áru okna a

9 P išroubujte držák (2) k oknu s použitím dodaných šroub (22) (pouze pro hliníková okna). Vyvrtejte dírky na místech ozna ených v nákresu, použijte vrtáky se správným pr m rem podle následujícího nákresu: P išroubujte držák (1) k pevnému rámu s použitím dodaných šroub (21) (pouze pro hliníková okna). Zasu te pohon do drážky ur ené pro vložení do držáku (1), dokud et zová hlava A není vycentrovaná k otev ení pro okenní (2) úchytku. DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

10 Pokud se okno správn nezavírá, postupujte následovn : 1) Odstra te bezpe nostní kolík (3). 2) Použijte spoušt cí tla ítko, aby zcela otev el a zav el. 3) Zav ete okno s použitím ur ité síly. 4) Vložte kolík (3). Upozorn ní! Zavírání okna m že být dále se ízeno utažením nebo povolením oka et zu (2) Upevn te pohon do této pozice pomocí dodaného imbusového klí e pro utažení hexagonálních elních spojovacích kolík do p ipraveného závitu na zadní stran držáku. Se i te et zovou hlavu A s uchycením okna. S použitím ur itého tlaku zav ete okno a vložte bezpe nostní kolík (3). pohon ke zdroji energie tak, jak je uvedeno v p iložených schématech zapojení a v souladu s bezpe nostními p edpisy. Zapn te pohon, aby se dostal až na konec posuvné ty e, aby otev el okno a pak znovu okno zav el. Tato operace ov í, zda pohon a koncové spína e pracují správn a ádn zavírají okno. Nebezpe í! rozdrcení rukou. Jakmile se okno pohybuje, nedávejte ruce mezi pevný rám a pohybující se ásti. Kontrola funk nosti koncových spína pohonu Micro S. ohon Micro S je vybaven dv ma koncovými spína i, které zastaví otevírání a uzavírání na konci a na za átku možné délky posuvu. Proto je nezbytné zajistit, že interní mikrospína e odpojí zdroj energie od motoru, když je dosaženo pozice úplného otev ení a uzav ení. Interní spína e odpojí zdroj energie od motoru, když je dosaženo pozice úplného otev ení a uzav ení. Pokud je dosaženo pozice úplného otev ení nebo uzav ení, ucítíte vibrace vn jšího obalu motoru, když na n j položíte ruku. Jestliže se motor nevypne, když je dosaženo konce délky posuvu, postupujte následovn : 1) Odpojte pohon od zdroje energie. 2) Neprodlen kontaktujte bchodní odd lení. Firmy Dosting spol s r.o. 8 DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

11 C P IPEVN NÍ NA VÝKLOPNÁ OKNA P išroubujte držák (2) k oknu s použitím dodaných šroub (22) (pouze pro hliníková okna). Najd te a ozna te st edovou pevného rámu. áru okna a Vyvrtejte dírky na místech ozna ených v nákresu, použijte vrtáky se správným pr m rem podle následujícího nákresu: Umíst te rozp rnou vložku (1a) pro držák (1) pomocí dodaných šroub (23) (pouze pro hliníková okna). Upevn te držák (1) na rozp rnou vložku pomocí dodaných šroub. DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

12 povolením dokud nejsou dírky vyrovnané a potom vložte bezpe nostní kolík (3). pohon ke zdroji energie tak, jak je uvedeno v p iložených schématech zapojení a v souladu s bezpe nostními p edpisy. Zapn te pohon, aby se dostal až na konec posuvné ty e, aby otev el okno a pak znovu okno zav el. Tato operace ov í, zda pohon a koncové spína e pracují správn a ádn zavírají okno. Zasu te pohon do drážky ur ené pro vložení do držáku (1) dokud et zová hlava A není vycentrovaná k otev ení pro okenní (2) úchytku. Nebezpe í! rozdrcení rukou. Jakmile se okno pohybuje, nedávejte ruce mezi pevný rám a pohybující se ásti. Pokud se okno správn nezavírá, postupujte následovn : 1) Odstra te bezpe nostní kolík (3). 2) Použijte spoušt cí tla ítko, aby pohon zcela otev el a zav el. 3) Zav ete okno s použitím ur ité síly. 4) Vložte kolík (3). Upevn te pohon do této pozice pomocí dodaného imbusového klí e pro utažení hexagonálních elních spojovacích kolík (20) na zadní stran držáku, pomocí imbusových klí, které nejsou sou ástí dodávky. Se i te et zovou hlavu A s uchycením okna. S použitím ur itého tlaku zav ete okno a nastavte hlavu A p itáhnutím nebo Kontrola funk nosti koncových spína Pohonu Micro S. Pohon Micro S je vybaven dv ma koncovými spína i, které zastaví otevírání a uzavírání na konci a na za átku možné délky posuvu. Proto je nezbytné zajistit, že interní mikrospína e odpojí zdroj energie od motoru, když je dosaženo pozice úplného otev ení a uzav ení. Interní spína e odpojí zdroj energie od motoru, když je dosaženo pozice úplného otev ení a uzav ení. Pokud je dosaženo pozice úplného otev ení nebo uzav ení, ucítíte vibrace vn jšího obalu motoru, když na n j položíte ruku. 10 DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

13 Jestliže se motor nevypne, když je dosaženo konce délky posuvu, postupujte následovn : P ipojení k hlavnímu rozvad i je provedeno pomocí kabel s dráty o pr ezu 1 mm², které mají dostate nou délku pro dosah k rozvodné sk íni, která musí být umíst na blízko pohonu. ) Odpojte pohon od zdroje energie. Doporu uje se, aby dálkové ovlada e, pokud jsou, Neprodlen kontaktujte echnick bchodní byly instalovány do polohy, která umož uje odd lení firmy Dosting spol s r.o. sledovat ízenou automatiku a do minimální výšky 1,5 m. Pokud o ekáváte, že pohon bude pracovat bez dozoru (automaticky nebo dálkov ), doporu uje se nainstalovat p ídavná bezpe nostní za ízení. D P IPOJENÍ DO ELEKTRICKÉ SÍT Pro zapojení jakéhokoli signálního zdroje je zakázáno použít jiné nap tí než které je ozna eno na štítku pohonu. Tento návod k zapojení do sít elektrického rozvodu je ur ený výhradn specializované osob, která má pot ebné oprávn ní k instalaci elektrických p ístroj a instalaci bude provád t podle p íslušných norem a na ízení týkajících se elektrické instalace. Nebezpe í! P ed zapo etím prací spojených s elektroinstalací vypojte napájení elektrické sít, aby nedošlo k úrazu elektrickým proudem. Na za átek ovládacího vedení pohonu instalujte hlavní dvoupólový vypína napájení s min. odstupem kontakt 3 mm. Nebezpe í p iv ení rukou. P i posunu k ídel oken v nujte pat i nou pozornost tomu, aby se Vaše ruce nedostaly do prostoru mezi pevný rám a hybné ásti. Upozorn ní! P i pracovní nap tí nižším než 42 V, je u pohonu dohodnuto Za ízení T ídy III. Zamýšlené používání pohonu je p i bezpe ném nap tí. bezpe ným nap tím je mín no nap tí ne než 40 uzemn ním: žádné nap tí p i zatížení nesmí p ekro it 50 V. Pokud je bezpe né nap tí dodáváno hlavním rozvad em, doporu uje se použít bezpe nostní transformátor nebo m ni proudu se samostatným navíjením. Jeho izolace musí být v souladu s p edpisy o dvojité nebo zpevn né izolaci. Bezpe nostním transformátorem je myšlen transformátor s primárním navíjením, které je elektricky odd lené sekundárním navíjením prost ednictvím izolace alespo stejné jako izolace dvojité nebo zpevn né. Upozorn ní! Pokud bezpe nostní za ízení zabrání plnému otev ení okna nebo pokud je okno otev eno mén než je maximální zdvih pohonu, okno nebo pohon mohou být poškozeny. Upozorn ní!. DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

14 SCHÉMA ELEKTRICKÉHO ZAPOJENÍ 230V/50Hz A Vodi minimálního pr ezu 1 mm 2 B Dvojité tla ítko s automatickým návratem do st edové pozice a blokací (a=otev e/ b=zav e) C Vícepólový hlavní jisti a odpína nap tí s minimálním odstupem kontakt 3 mm ~ - Napájecí nap tí vyzna eno v údajích na typovém štítku Micro S, 230VAC Srovnávací tabulka vodi barva íslo signál Modrá 1 Spole ný - nulovaní erná 2 Zav e - fáze Hn dá 3 Otev e - fáze Zelenožlutá 4 Uzem ní - Uzemn ní 12 DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el: ,22

15 SCHÉMA ELEKTRICKÉHO ZAPOJENÍ 24V DC A Vodi minimálního pr ezu 1 mm 2 B Dvoupólový spína se st edem v poloze OFF (a = otevírá, b = zavírá) Napájecí nap tí vyzna eno v údajích na typovém štítku Micro S, 24V DC Srovnávací tabulka vodi barva íslo SIGNAL Modrá 1 Napájení + ( - ) Hn dá 3 Napájení ( + ) DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

16 E CHYBY, KTERÝM SE VYVYROVAT 2.4, Chyby, kterým 2.4, se Chyby, vyvarovat kterým se 2.4, vyvarovat Chyby, kterým se vy Osov špatná montáž pohonu. nastavení zdvihu. Neblokované pole 14 DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

17 DOSTIN spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

18 DOSTIN spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

19 ZÁRU NÍ LIST Záru ní list pat í k prodávanému výrobku odpovídajícího typu. Je t eba jej p i každé reklamaci p edložit ádn vypln ný a potvrzený prodávajícím. Za p edpokladu dodržení záru ních podmínek poskytuje prodávající spot ebiteli na uvedený výrobek záru ní dobu 24 m síc ode dne prodeje výrobku. Záruka poskytnutá v souladu s obchodním zákoníkem R se nevztahuje na vady zp sobené vn jšími vlivy, jako jsou nap. poruchy v el. síti, nevhodné instala ní podmínky, instalace provedená neodbornou nebo ádn neproškolenou osobou, poškození zp sobená živelnými pohromami, (nap. výboj atmosférické elekt iny), nevhodné provozní podmínky (nap. p et žování motor ), poškození p i doprav i neodborné manipulaci nebo je-li výrobek zapojen i používán v rozporu s návodem k obsluze. Nárok na záruku zaniká rovn ž v p ípad neoprávn ného zásahu do p ístroje osobou (organizací), která k tomu není oprávn na prodávajícím, nebo v p ípad chyb jícího i jinak poškozeného výrobního štítku. V p ípad uplatn ní záruky je kupující povinen doru it reklamovaný výrobek do místa prodeje. P i dodržení záru ních podmínek a po p edložení dokladu o koupi a správn vypln ném záru ním listu, odstraní prodávající bezplatn veškeré vady výrobku zp sobené z titulu výrobní vady, nebo vadného materiálu tak, aby mohl být výrobek ádn používán k ú elu pro který byl vyroben. V p ípad požadavku kupujícího na vyslání odborného technického personálu prodávajícího na místo montáže prodaného výrobku, jdou náklady na dopravu (tam/zp t), ubytování a stravu spojené se servisním zásahem, vždy na ú et kupujícího. Náklady spojené s úhradou mzdových náklad na pracovníka hradí prodávající, avšak pouze v p ípad, že se bude jednat o záru ní závadu. Pokud bude p i oprav zjišt no, že závada nespadá do záruky, uhradí veškeré náklady s jejím odstran ním kupující. Za vhodné použití výrobku zodpovídá vždy kupující. Výrobek musí být vždy instalován a používán v souladu s p íslušnými technickými charakteristikami a montážním návodem v souladu s bezpe nostními normami a na ízeními, které se vztahují na instalaci a používání elektrických p ístroj, platnými v dané zemi, kde je výrobek instalován, používán a zejména pro které je ur en. Prodávající je povinen ádn a úpln vyplnit tento záru ní list. Neoprávn n m n ný nebo nevypln ný záru ní list je neplatný. Záru ní doba se prodlužuje o dobu, po kterou byl výrobek v záru ní oprav. Doporu ujeme Vám spole n se záru ním listem a dokladem o koupi uschovat i doklad o provedení opravy. MODEL VÝROBNÍ ÍSLO (-A) Ks.DOD.LISTU PRODEJCE:.FAKTURY ZÁKAZNÍK I ADRESA (datum, razítko a podpis) DOSTING spol s r.o., Košinova 19, BRNO el:

20 DOSTING, spol. s r.o. Košinova Brno Výhradní dovozce výrobk Pro eskou a Slovenskou republiku Váš prodejce: Vydala firma DOSTING, spol. s r.o. dne 15. b ezna 2005 jako montážní a provozní návod pro et zové pohony. Firma DOSTING, spol. s r.o. si vyhrazuje právo, bez p edchozího upozorn ní, tento dokument revidovat nebo ukon it jeho platnost - ver Graficky zpracoval : Richard HÉDL

Micro 02 MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ET ZOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING sp ol s r.o. Košinova 19 612 00 Brno

Micro 02 MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ET ZOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING sp ol s r.o. Košinova 19 612 00 Brno LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E DOSTING sp ol s r.o. Košinova 19 612 00 Brno Tel: +420/ 549 522 211 Fax: +420/ 549 522 210 E-mail: obchod@dosting.cz Internet: www.dosting.cz CZ MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ

Více

D8 FCE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ŠROUBOVICOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING, spol. s r.o. Košinova 19 612 00 Brno

D8 FCE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ŠROUBOVICOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING, spol. s r.o. Košinova 19 612 00 Brno LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E DOSTING, spol. s r.o. Košinova 19 612 00 Brno Tel: +420/ 549 522 211 Fax: +420/ 549 522 210 E-mail: Internet: www.dosting.cz CZ MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ŠROUBOVICOVÉ

Více

D16 FCE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ŠROUBOVICOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING, spol s r.o. Košinova Brno

D16 FCE MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ŠROUBOVICOVÉ POHONY LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E. DOSTING, spol s r.o. Košinova Brno LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOU E DOSTING, spol s r.o. Košinova 19 612 00 Brno Tel: +420/ 549 522 211 Fax: +420/ 549 522 210 : Internet: www.dosting.cz CZ MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ŠROUBOVICOVÉ

Více

RADY A DOPORU ENÍ CZ 9 96 INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA

RADY A DOPORU ENÍ CZ 9 96 INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA RADY A DOPORU ENÍ INSTALACE POUŽITÍ ÚDRŽBA 2 CZ 9 96 HLAVNÍ PARAMETRY Prostorový rozm r Díly Odk. Mn. Díly spot ebi e 1 2 2.1 2.2 8 9 1 Reduk ní p íruba ø 150-120 mm 14 Odk. Mn. Díly k instalaci 11 11a

Více

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN

SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN UŽIVATELSKÝ NÁVOD SERVOPOHON PRO OVLÁDÁNÍ OTO NÝCH BRAN ADA TERRIER OBSAH 1.1 Všeobecné bezpe nostní zásady 1 1.2 Instalace 2 A. Standardní instalace 2 B. Tabulka rozm 2 C. Instalace servomotoru 3 D. Elektrické

Více

Couper CZ INSTRUKCE PRO POUŽITÍ. Pohony pro oto né brány MADE IN ITALY

Couper CZ INSTRUKCE PRO POUŽITÍ. Pohony pro oto né brány MADE IN ITALY Couper Pohony pro oto né brány CZ INSTRUKCE PRO POUŽITÍ MADE IN ITALY 1 VŠEOBECNÉ POKYNY 1A BEZPE NOSTNÍ VÝSTRAHY Nedodržením níže uvedených podmínek se výrobce KING gates srl zbavuje zodpov dnosti za

Více

Návod na montáž, p ipojení a obsluhu. Regulátor TRS 4. CZ verze 1.0

Návod na montáž, p ipojení a obsluhu. Regulátor TRS 4. CZ verze 1.0 Návod na montáž, p ipojení a obsluhu Regulátor TRS 4 CZ verze 1.0 Prohlášení Výrobce prohlašuje, že solární regulátor TRS4 je opat en ozna ením CE a je ve shod s následujícími právními p edpisy: - sm rnice

Více

MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ČIDLO VÍTR / SVIT

MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ČIDLO VÍTR / SVIT verze 01/2017 MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ NÁVOD PRO ČIDLO VÍTR / SVIT WL ARTUS, s.r.o., Čechova 1433, 256 01 Benešov, tel.: 317 728 958 IČ/DIČ: 25793985/CZ25793985, reg. v OR vedeného MS v Praze, oddíl C, vložka

Více

RESOL DeltaSol BS Plus

RESOL DeltaSol BS Plus Montáž - P ipojení - Obsluha RESOL DeltaSol BS Plus CZ verze 1.0 Obsah Technické údaje a popis funkcí... 3 1. Instalace... 4 1.1 Montáž... 4 1.2 Elektrické zapojení... 4 2. Zapojení solárního systému...

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX. Účel a použití čerpadla PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX Účel a použití čerpadla Ponorné čerpadlo HC7 M - INOX je určeno pro čerpání čisté a mírně znečistěné užitkové vody (max. velikost

Více

G.2 P íklady položek, které je t eba zkontrolovat p i prohlídce instalace

G.2 P íklady položek, které je t eba zkontrolovat p i prohlídce instalace G.2 P íklady položek, které je t eba zkontrolovat p i prohlídce instalace dobré provedení práce po odborné stránce a použití odpovídajícího materiálu, ádné odd lení obvod (nulové vodi e jednotlivých obvod

Více

Návod k montáži a obsluze RJ 10

Návod k montáži a obsluze RJ 10 Návod k montáži a obsluze RJ 10 VŠEOBECNÉ INFORMACE Je striktně zakázané kopírovat nebo rozmnožovat tento Návod k montáži a obsluze, bez písemného souhlasu výrobce. Překlad do dalších jazyků celku nebo

Více

MASTIFF 400 SERVOPOHONY PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD

MASTIFF 400 SERVOPOHONY PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD MASTIFF 400 SERVOPOHONY PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Recyklujte odpad OBSAH 1.1 Všeobecné bezpe nostní zásady 1.2 Instalace A. Standardní instalace B. Tabulka rozm C. Instalace servomotoru D. Elektrické

Více

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI

9561CR 9561CVR 9562CR 9562CVR 9564CR 9564CVR 9565CR 9565CVR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL UA PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI DE Winkelschleifer BEDIENUNGSANLEITUNG HU SK CZ 956CR 956CVR 956CR 956CVR 9564CR

Více

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2

Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70. Radlice VARES. Návod k používání (cz) 2 Radlice VARES VARES Mnichovice a. s. Ondřejovská 699 251 64 Mnichovice info@vares.cz www.vares.cz Tel : 323 640 413,323 640 607,323 640 613 Fax: 323 640466 Radlice pro sněhové frézy, kultivátory a MF 70

Více

MASTIFF 300/300M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD

MASTIFF 300/300M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD MASTIFF 00/00M POHON PRO OTO NÉ BRÁNY UŽIVATELSKÝ NÁVOD Recyklujte odpad OBSAH. VŠEOBECNÉ BEZPE NOSTNÍ ZÁSADY.2 INSTALACE A. STANDARDNÍ INSTALACE B. TABULKA ROZM C. INSTALACE SERVOMOTORU D. ELEKTRICKÉ

Více

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu

VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM. Návod Na instalaci a obsluhu Bollard VÝSUVNÝ SLOUP DO 600MM Návod Na instalaci a obsluhu Model MPIE2 bez osvělení led MPIE10 s osvětlením led MotoR WiNG400 WiNG400 Napájecí napětí 12vdc 12vdc Jmenovitý výkon 60 W 60 W Příkon 1,2 a

Více

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN

NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO MECHANICKÝ KLÍN BRANO a.s., 747 41 Hradec nad Moravicí Česká republika tel.:+420/ 553 632 316, 553 632 303 http://www.brano.eu; zz-info@brano.eu; info@brano.eu NÁVOD K POUŢITÍ BEZPEČNOSTNÍ ZÁSADY, PROVOZ A ÚDRŢBA PRO

Více

LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOUŘE. Fax: +420/ 549 522 210. E-mail: obchod@dosting.cz. Internet: www.dosting.cz

LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOUŘE. Fax: +420/ 549 522 210. E-mail: obchod@dosting.cz. Internet: www.dosting.cz LINEÁRNÍ POHONY, SYSTÉMY PRO ODVOD KOUŘE DOSTING, spol. s r.o. Tel: +420/ 549 522 211 Fax: +420/ 549 522 210 Košinova 19 E-mail: obchod@dosting.cz 612 00 Brno Internet: www.dosting.cz CZ MONTÁŽNÍ A PROVOZNÍ

Více

VĚTRACÍ JEDNOTKA S REKUPERACÍ TEPLA EHR 280 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ

VĚTRACÍ JEDNOTKA S REKUPERACÍ TEPLA EHR 280 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ VĚTRACÍ JEDNOTKA S REKUPERACÍ TEPLA EHR 280 NÁVOD K POUŽÍVÁNÍ POPIS EHR 280 je nástěnná jednotka, která se vyznačuje vysokou účinností, snadnou montáží, automatickým režimem a jednoduchým ovládáním. Je

Více

GARÁŽOVÁ VRATA Montážní návod

GARÁŽOVÁ VRATA Montážní návod GARÁŽOVÁ VRATA Montážní návod ed p istoupením k montáži prosím zkontrolujte obsah balení pokud jde o množství a kvalitu sou ástek. ed p istoupením k montáži vrat je nutné se podrobn seznámit s níže uvedeným

Více

DYNATECH DYNAMICS & TECHNOLOGY, S.L. nebude zodpov dný za žádné poškození zp sobené nedodržením výše uvedených základních údaj.

DYNATECH DYNAMICS & TECHNOLOGY, S.L. nebude zodpov dný za žádné poškození zp sobené nedodržením výše uvedených základních údaj. DYNATECH - PROGRESIVNÍ ZACHYCOVA PR-2500-UD (V.35) Datum 17-05-2004 NÁVOD PRO POUŽITÍ A ÚDRŽBU 1. Základní údaje 2. Instalace zachycova 2.1. Údaje pro výrobce rám 2.2. Údaje pro montáž výtahu 3. Použití

Více

Instalační manuál. Ondolia OPF. www.termodynamicke-panely.cz

Instalační manuál. Ondolia OPF. www.termodynamicke-panely.cz Instalační manuál Ondolia OPF 1. Obecné bezpečnostní zásady... 1 2. Všeobecné informace... 1 3. Části systému... 2 4. Elektrická specifikace... 2 5. Instalace... 2 6. Kontrolní seznam... 6 7. Záruční list...

Více

Montážní návod LC 45... S-15-02

Montážní návod LC 45... S-15-02 Montážní návod LC 45... S-15-02 2 Při čtení přihlížejte k vyobrazení na posledních stranách. Důležitá upozornění Starý odsavač není bezcenným odpadem. Jeho likvidací, příznivou k životnímu prostředí, můžete

Více

DD Technik. www.quiko.cz HYDRAULICKÝ POHON KŘÍDLOVÉ BRÁNY

DD Technik. www.quiko.cz HYDRAULICKÝ POHON KŘÍDLOVÉ BRÁNY DD Technik www.quiko.cz HYDRAULICKÝ POHON KŘÍDLOVÉ BRÁNY TECHNICKÉ ÚDAJE NAPÁJECÍ ZDROJ SPOTŘEBA PROUDU (A) QK-H300 QK-H300BC 230 V AC 50 Hz 110 V AC 50 Hz 1,6 2,6 PŘÍKON (W) 300 INTEGROVANÝ KONDENZÁTOR

Více

Návod k obsluze Sušák na ruce

Návod k obsluze Sušák na ruce Sušák na ruce 850.000 1 Informace k návodu použití Návod popisuje instalaci, obsluhu a údržbu přístroje a zároveň slouží k nahlédnutí při nejasnostech. Znalost návodu a dodržování jeho bezpečnostních podmínek

Více

9565CLR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI. RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI

9565CLR. GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL. PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI. RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI GB Angle Grinder INSTRUCTION MANUAL UA PL Szlifierka k towa INSTRUKCJA OBS UGI RO Polizor unghiular MANUAL DE INSTRUC IUNI DE Winkelschleifer BEDIENUNGSANLEITUNG HU SK CZ 9565CLR 1 1 002978 2 001035 3

Více

Vybavovací Mechanismus T2

Vybavovací Mechanismus T2 Vybavovací Mechanismus T2 1- ÚVOD 2- POKYNY PRO POUŽITÍ A ÚDRŽBU 3- MONTÁŽNÍ P ÍRU KA 1- ÚVOD Vybavovací mechanismus DYNATECH je dopl ující sadou pro každého výrobce rám, který používá náš progresivní,

Více

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE

PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE VÝROBEK: Ponorné čerpadlo HC8 M Účel a použití čerpadla PŮVODNÍ NÁVOD K POUŽITÍ A OBSLUZE Ponorné čerpadlo HC8 M je určeno pro čerpání čisté a mírně znečistěné užitkové vody (max. velikost pevných částic

Více

DYNATECH - PROGRESIVNÍ ZACHYCOVA PR-2000-UD Datum 11-09-2002

DYNATECH - PROGRESIVNÍ ZACHYCOVA PR-2000-UD Datum 11-09-2002 DYNATECH - PROGRESIVNÍ ZACHYCOVA PR-2000-UD Datum 11-09-2002 NÁVOD PRO POUŽITÍ A ÚDRŽBU 1. Základní údaje 2. Instalace zachycova 2.1. Údaje pro výrobce rám 2.2. Údaje pro montáž výtahu 3. Použití a údržba

Více

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití

Masážní a zeštíhlovací pás H4304. Návod k použití Masážní a zeštíhlovací pás H4304 Návod k použití Vážení zákazníci, před použitím výrobku si prosím důkladně přečtěte instrukce v tomto návodu. Najdete zde důležitá bezpečnostní upozornění ohledně používání

Více

UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYHŘÍVANÉ RUKAVICE

UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYHŘÍVANÉ RUKAVICE UŽIVATELSKÝ MANUÁL VYHŘÍVANÉ RUKAVICE OBSAH ČASTO KLADENÉ DOTAZY... 3 POUŽÍVÁNÍ RUKAVIC... 4 BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 5 NABÍJENÍ... 6 INSTRUKCE K BATERIÍM... 6 ZÁRUČNÍ PODMÍNKY, REKLAMACE... 6 2 ČASTO KLADENÉ

Více

Obsah. Všeobecné pokyny. Upozorn ní HELLA Venkovní žaluzie - clony ve tvaru U

Obsah. Všeobecné pokyny. Upozorn ní HELLA Venkovní žaluzie - clony ve tvaru U Tento návod je pot eba p ed montáží a používáním p e íst! Obsah Upozorn ní HELLA Venkovní žaluzie - clony ve tvaru U... Všeobecné pokyny... CE Ozna ení... Bezpe nostní pokyny... P ed montáží... 5 : Ná

Více

c s m 50, 70, 120 pohon pro garážová vrata autorizovaný prodejce

c s m 50, 70, 120 pohon pro garážová vrata autorizovaný prodejce c s m 50, 70, 120 pohon pro garážová vrata autorizovaný prodejce 1 2 3 4 5 6 7 8 TYP c s m 50 c s m 70 c s m 70 Ř c s m 120 Napájecí napětí 230 V/50Hz 230V/50Hz 230V/50Hz 230V/50Hz Napětí motoru 12/24V/DC

Více

Převodník tlaku P 40 Návod k použití

Převodník tlaku P 40 Návod k použití Process and Machinery Automation Převodník tlaku P 40 Návod k použití 1. BEZPEČNOST PŘÍSTROJE Tento přístroj byl vyroben a přezkoušen dle DIN 57411 část 1 / VDE 0411 část 1 "Opatření pro ochranu elektrických

Více

Kinetic B Kinetic Plus B

Kinetic B Kinetic Plus B Montážní a servisní manuál SENTINEL KINETIC REKUPERA NÍ A VENTILA NÍ SYSTÉM PRO CELÝ D M Kinetic B Kinetic Plus B CZ verze 1.1 OBSAH 1 Popis p ístroj Sentinel Kinetic & Sentinel Kinetic Plus... 3 2 Technické

Více

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI

NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI NÁVOD K OBSLUZE MULTI SYSTÉM VENKOVNÍ JEDNOTKY MS-E18AI, MS-E24AI, MS-E28AI P eklad p vodního návodu k obsluze OBSAH BEZPEČNOSTNÍ POKYNY... 2 NÁZVY ČÁSTÍ... 3 MS-E18AI... 3 MS-E24AI, MS-E28AI... 3 TECHNICKÉ

Více

PROTIPROUD ELEGANCE 70 INSTALA NÍ A UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA. i P e t te si návod k použití

PROTIPROUD ELEGANCE 70 INSTALA NÍ A UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA. i P e t te si návod k použití PROTIPROUD ELEGANCE 70 INSTALA NÍ A UŽIVATELSKÁ P ÍRU KA i P e t te si návod k použití Obsah I. Umíst ní za ízení...4 II. P ipevn ní t la protiproudu...4 III. Montáž t la protiproudu...6 IV. Instalace

Více

Kompresorové ledničky

Kompresorové ledničky EBERSPÄCHER PRAHA S.R.O. Pod Višňovkou 29 140 00 Praha 4 Tel.: 234 035 800 Fax: 234 035 820 www.eberspaecher.cz cz-info@eberspaecher.com Kompresorové ledničky NÁVOD NA POUŽITÍ Pozor Před použitím ledničky

Více

Perfektní integrace >>> > 2 základní øady: > Reverzibilní nerezový kryt nebo kryt pro. >Snadné otevírání bez použití nástroje, PODLAHOVÉ KRABICE

Perfektní integrace >>> > 2 základní øady: > Reverzibilní nerezový kryt nebo kryt pro. >Snadné otevírání bez použití nástroje, PODLAHOVÉ KRABICE PODLHOVÉ KRICE Perfektní integrace >>> Podlahové krabice xxxxxxx do zdvojené a betonové podlahy Legrand nabízí inovované výrobky pro instalace ve zdvojených a betonových podlahách. Nové podlahové krabice

Více

Pohony pro automatizaci oken a sv tlík

Pohony pro automatizaci oken a sv tlík Pohony pro automatizaci oken a sv tlík 2016 Lineární et zové pohony Lineární šroubovicové pohony Lineární h ebenové pohony Elektromechanické pohony pro otevírání a zavírání pr myslových oken a sv tlík

Více

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat

BECK-O-TRONIC 5. Provedení: Centronic. Návod na montáž a obsluhu. Řídicí jednotka vrat BECK-O-TRONIC 5 Provedení: Centronic cs Návod na montáž a obsluhu Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být

Více

S20. Provedení: MLS. Návod k montáži a obsluze. Řídicí jednotka vrat

S20. Provedení: MLS. Návod k montáži a obsluze. Řídicí jednotka vrat S20 Provedení: MLS cs Návod k montáži a obsluze Řídicí jednotka vrat Důležité informace pro: montéry / elektrikáře / uživatele Prosíme o předání odpovídajícím osobám! Tento návod má být uchováván uživatelem.

Více

nábytek z tvrdého masivu

nábytek z tvrdého masivu nábytek z tvrdého masivu Jacques & partner, s.r.o., Libe 167, 25241 Dolní B e any, DI CZ26191113 Reklama ní ád nábytek z tvrdého masivu 1. Záru ní doba za íná b et dnem p evzetí zbo í a iní 24 m síc.

Více

Stolní automatický výrobník ledu

Stolní automatický výrobník ledu Stolní automatický výrobník ledu HZB-12/A HZB-12/SA Návod k použití Je důležité, abyste si tento návod před použitím pečlivě prostudovali a stroj používali dle tohoto návodu. Obsah TABLE OF CONTENTS Důležité

Více

Návod k obsluze. Jednotlivý ovládací p ístroj s obslužným prvkem. Tento návod uschovejte!

Návod k obsluze. Jednotlivý ovládací p ístroj s obslužným prvkem. Tento návod uschovejte! Návod k obsluze Jednotlivý ovládací p ístroj s obslužným prvkem Tento návod uschovejte! Obsah Záruka... 2 Bezpe nostní pokyny... 3 Popis tla ítek a ukazatel... 4 Všeobecné informace... 5 Použití k ur enému

Více

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT MAX 70. Montážní návod

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT MAX 70. Montážní návod POHON GARÁŽOVÝCH VRAT MAX 70 Montážní návod MAX je ověřený pohon garážových vrat se stále se inovujícími materiály. Nespornou výhodou jsou tuzemské díly a tím pružnější servis a také výhodná cena. Struktura

Více

Návod k instalaci a obsluze

Návod k instalaci a obsluze CORREX MP Anoda s cizím zdrojem napětí CZ Návod k instalaci a obsluze MAGONTEC Group MAGONTEC GmbH Obsah Strana 1 Bezpečnostní pokyny...3 2 Používání v souladu s určením...5 3 Funkce...5 4 Objem dodávky...5

Více

Výukový materiál zpracovaný v rámci opera ního programu Vzd lávání pro konkurenceschopnost

Výukový materiál zpracovaný v rámci opera ního programu Vzd lávání pro konkurenceschopnost Výukový materiál zpracovaný v rámci opera ního programu Vzd lávání pro konkurenceschopnost Registra ní íslo: CZ.1.07/1. 5.00/34.0084 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitn ní výuky prost ednictvím ICT Sada:

Více

Návod k použití. Model Millennio P/L

Návod k použití. Model Millennio P/L Návod k použití Model Millennio P/L Důležitá upozornění Vážený zákazníku, děkujeme za Vaši důvěru při výběru odsavače par. Tento výrobek byl navržen a vyroben s maximální péčí, na základě dlouholeté tradice,

Více

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530. Technické změny vyhrazeny!

Návod k montáži a obsluze. Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel. Typ SK 530. Technické změny vyhrazeny! Spínací přístroj pro automatické ovládání čerpadel Typ SK 530 503 045 191 / 9202 Technické změny vyhrazeny! PROHLÁŠENÍ O SHODĚ Podle Zákona 22/1997 Sb. č. W 40 SK / 98 PROHLÁŠENÍ O SHODĚ VYDÁVÁ: WILO Praha

Více

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD

Uživatelská příručka. 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Uživatelská příručka 17 LCD monitor Vibrant VL7A9PD Obsah Bezpečnostní opatření 3 Připojení a nastavení 4 Přední panel a OSD ovládání 6 Tabulka výchozího nastavení 7 Specifikace 8 Technická podpora 9 Detail

Více

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze

Kuchyňská digestoř. Návod k obsluze Kuchyňská digestoř Návod k obsluze ENGL IS ČESKY OBSAH strana 1. Úvod 8 2. Bezpečnostní doporučení 8 3. Pokyny k instalaci 9 4. Provoz a údržba 10 5. Technická pomoc 11 6. Odstavení z provozu, likvidace

Více

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ

ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ Technické podmínky 1 RK 12 1075 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO ZAŘÍZENÍ PRO ODBĚR VZORKŮ VZ RK 12 1075 Obr. 1 Zařízení pro odběr vzorků LEGENDA: 1. Pneumatický válec 2. Těleso vzorkovacího zařízení 3.

Více

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze

Sklokeramická deska PVD 830 N. Návod k obsluze Sklokeramická deska PVD 830 N Návod k obsluze 1 Obr. 1 Obr. 2 Obr. 3 Čas/Časovač/Odpočítávání Indikátor rozšířené zóny Zapnutí/vypnutí a zobrazení varné zóny Tlačítko Memory (paměť) Zóna časovače Tlačítka

Více

Hlavní popis...3 Montáž rám...4 Montáž mechanism a nášlapných za ízení... 5 P ipevn ní rám k st n.6 Držáky a jezdce..7 Dve ní zajiš ovací zámky 7 Se

Hlavní popis...3 Montáž rám...4 Montáž mechanism a nášlapných za ízení... 5 P ipevn ní rám k st n.6 Držáky a jezdce..7 Dve ní zajiš ovací zámky 7 Se Šachetní dve e 1 Hlavní popis....3 Montáž rám...4 Montáž mechanism a nášlapných za ízení... 5 P ipevn ní rám k st n.6 Držáky a jezdce..7 Dve ní zajiš ovací zámky 7 Se ízení panel.. 8 Se ízení kotou..10

Více

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU

NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU NÁVOD K OBSLUZE LAMINÁTORU a Záruční list CityLam A3 1 Děkujeme, vybrali jste si laminovací stroj OPUS. Můžete si být jistí, že jste zvolili správně. Před použitím přečtěte návod na obsluhu a řiďte se

Více

Příručka. Bezpečné odpojení osových modulů MOVIAXIS. Podmínky. Vydání 08/2006 11523166 / CS FB410000

Příručka. Bezpečné odpojení osových modulů MOVIAXIS. Podmínky. Vydání 08/2006 11523166 / CS FB410000 Převodové motory \ Průmyslové převodovky \ Elektronika pohonů \ Automatizace pohonů \ Služby Bezpečné odpojení osových modulů MOVIAXIS FB10000 Podmínky Vydání 08/006 1153166 / CS Příručka SEW-EURODRIVE

Více

ST-EC 1075. Elektrická trouba

ST-EC 1075. Elektrická trouba ST-EC 1075 Elektrická trouba Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí, že náš výrobek se stane

Více

A450. řídící jednotka pro závory. autorizovaný prodejce

A450. řídící jednotka pro závory. autorizovaný prodejce A450 řídící jednotka pro závory autorizovaný prodejce 1 1. Všeobecné vlastnosti Řídící jednotka pro závory nabízí díky svému vysoce výkonnému mikroprocesoru mnoho služeb a prostřednictvím elektronické

Více

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY

BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY IN 201502 M BATERIE S OKAMŽITÝM OHŘEVEM TEPLÉ VODY NÁVOD K POUŽITÍ Model č.: KDR-4E-3 PŘEDSTAVENÍ VÝROBKU 3 INSTALAČNÍ PODMÍNKY 3 ZPŮSOBY INSTALACE VÝROBKU 5 INSTALACE ZAŘÍZENÍ SE SPODNÍM PŘÍVODEM 6 KLÍČOVÉ

Více

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200)

POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) POHON GARÁŽOVÝCH VRAT UŽIVATELSKÝ NÁVOD (FBC180 / FBC200) OBSAH 1. Bezpe nostní instrukce 3 2. Vlastnosti a použití pohonu vrat 3 3. Technická specifikace 4 4. Kontrola obsahu balení 4 5. Instalace a nastavení

Více

datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00

datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00 datovou schránkou adresát: Lucon CZ s.r.o. Mozartova 928/12 Praha 5 - Smíchov 150 00 O: 475 45 941 Váš dopis zna ky/ze dne Naše zna ka (.j) 842/26-2015 Vy izuje linka 2493 / Mgr. Richter V Praze dne 14.

Více

V - JET. protiproudé za ízení. P íru ka k montáži a používání protiproudého za ízení

V - JET. protiproudé za ízení. P íru ka k montáži a používání protiproudého za ízení V - JET protiproudé za ízení P íru ka k montáži a používání protiproudého za ízení V - JET 1. Montáž za ízení Nákupem protiproudého za ízení V - JET, jste získali kvalitní výrobek, který vám zp íjemní

Více

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595

Návod na údržbu a obsluhu. Sponkovačky Profifix 90/25. Obj. č. D 200 595 Návod na údržbu a obsluhu Sponkovačky Profifix 90/25 Obj. č. D 200 595 Listopad 2001 Vážený zákazníku, děkujeme Vám za důvěru, kterou jste projevili nám i našim výrobkům. Přečtěte si návod k obsluze dříve,

Více

idlo tlakové diference Pro vzduch a nekorosivní plyny

idlo tlakové diference Pro vzduch a nekorosivní plyny 1 910 1910P01 idlo tlakové diference Pro vzduch a nekorosivní plyny QBM66... Lineární charakteristika tlaku s volitelným rozsahem m ení Provozní nap tí AC 24 V nebo DC 13.5...33 V Výstupní signál DC 0...10

Více

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645

SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 Technické podmínky 1 RK 12 0645 R A Y M A N spol. s r. o. KLADNO SBOČKA DOPRAVNÍCH POTRUBÍ RK 12 0645 POČET STRAN: 7 Revize č. 0 PLATÍ OD: 09/2011 Technické podmínky 2 RK 12 0645 Tyto technické podmínky

Více

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE

Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE Vedení odtahu spalin pro plynový závěsný kotel ZS/ZW 18/24-2 DH AE 6 720 608 552 CZ (2007.01) JS Seznam Seznam 1 Bezpečnostní pokyny a vysvětlení symbolů 3 1.1 Bezpečnostní pokyny 3 1.2 Použité symboly

Více

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití

Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000. Obj.č. 571010,571011, 571012. Návod k použití Pumpa Marathon 500/750/1000/1500/2000/2500/3000 Obj.č. 571010,571011, 571012 Návod k použití Rozbalování Jestliže při rozbalování zjistíte, že je výrobek poškozený, ihned kontaktujte dodavatele. Kde se

Více

NÁVOD K SESTAVENÍ A ÚDRŽBĚ

NÁVOD K SESTAVENÍ A ÚDRŽBĚ IPPIS S.r.l. - Capitale Sociale i.v. 98.040,00 Sede e stabilimento: 35010 CADONEGHE - (PD) - ITALY S.S. Del Santo N. 103 - Telef. +39 049.701.233-049.701.067 Fax +39 049.88.72.207 - C.F. e P.IVA 01505440287

Více

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar

EAGLE 1 & EAGLE 2. Manuál pro uživatele. Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar EAGLE 1 & EAGLE 2 Manuál pro uživatele Univerzální detektory pohybu pro automatické dveře EAGLE 1 : jednosměrný radar EAGLE 2 : dvousměrný radar Technická specifikace Technologie : Vysoká frekvence a mikroprocesor

Více

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky

ST-EC1078. Elektrická trouba. Návod k použití Záruční podmínky ST-EC1078 Elektrická trouba Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme

Více

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ

REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ 2250 REGULÁTOR FORTE NÁVOD PRO MONTÁŽ, OBSLUHU A POUŽITÍ Radiátor neinstalujte s regulátorem FORTE nahoře. Radiátor neinstalujte pod nebo před síťovou zásuvku nebo svorkovnici. Regulátor se nesmí dotýkat

Více

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky

KLADENÍ VEDENÍ. VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky VŠB TU Ostrava Fakulta elektrotechniky a informatiky Katedra obecné elektrotechniky KLADENÍ VEDENÍ 1. Hlavní zásady pro stavbu vedení 2. Způsoby kladení vedení Ostrava, prosinec 2003 Ing. Ctirad Koudelka,

Více

Postup p i instalaci p ístroje v obrácené poloze

Postup p i instalaci p ístroje v obrácené poloze Postup p i instalaci p ístroje v obrácené poloze 1. Sejm te p ední a zadní kryt po odšroubování šroubk. (viz obr. 3) 2. 6 šroubk u Kinetic 3. nebo 8 šroubk u Kinetic PLUS. 4. Odšroubujte 2 šroubky z krytu

Více

Uživatelská p íru ka. TL-SF1005D/TL-SF1008D/TL-SF1016D Stolní p epína 10/100M Fast Ethernet REV1.0.0 7106500589

Uživatelská p íru ka. TL-SF1005D/TL-SF1008D/TL-SF1016D Stolní p epína 10/100M Fast Ethernet REV1.0.0 7106500589 Uživatelská p íru ka TL-SF1005D/TL-SF1008D/TL-SF1016D Stolní p epína 10/100M Fast Ethernet REV1.0.0 7106500589 AUTORSKÁ PRÁVA A OBCHODNÍ ZNÁMKY Technické parametry se mohou bez upozorn ní zm nit. je registrovaná

Více

VENESSE Comfort VCV-B-25E, VCV-B-25F, VCV-B-25W, VCV-B-25S, Plný návod INSTALACE

VENESSE Comfort VCV-B-25E, VCV-B-25F, VCV-B-25W, VCV-B-25S, Plný návod INSTALACE 2 CZ VENESSE Comfort VCV-B-25E, VCV-B-25F, VCV-B-25W, VCV-B-25S, Plný návod INSTALACE 1. NEŽ ZAČNETE Symbol POZOR! NEPŘEHLÉDNĚTE! BUDETE POTŘEBOVAT TECHNICKÉ INFORMACE Význam Varování nebo upozornění Důležité

Více

Návod na použití GARDENA ponorné tlakové čerpadlo 4000/5 Inox č.v. 1479-20

Návod na použití GARDENA ponorné tlakové čerpadlo 4000/5 Inox č.v. 1479-20 Návod na použití GARDENA ponorné tlakové čerpadlo 4000/5 Inox č.v. 1479-20 Vítejte v zahradě GARDENA... Přečtěte si pozorně tento návod a dodrţujte pokyny, které jsou v něm uvedené. Pomocí našeho návodu

Více

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi

DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE. Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi DD TECHNIK NÁVOD K OBSLUZE Prořezávače desénů pneumatik RS 88 Electronic TL profi Výrobce: DD Technik s.r.o. Tel : 380 331 830 J.V.Kamarýta 72 Fax: 380 331 091 382 32 Velešín E mail : ddtechnik @ ddtechnik.cz

Více

Kongresové centrum U Hájk 17.9.2013 Bezpe né a úsporné bydlení v bytových domech

Kongresové centrum U Hájk 17.9.2013 Bezpe né a úsporné bydlení v bytových domech Kongresové centrum U Hájk 17.9.2013 Bezpe né a úsporné bydlení v bytových domech Program Úvod: Již nemusíte zavírat, dve e to ud lají za vás JIS, spol. s r.o. osv ený výrobce oken a dve í Bezpe nostní

Více

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51

Horkovzdušná pistole. Obj. č.: 81 19 51 NÁVOD K OBSLUZE Horkovzdušná pistole Obj. č.: 81 19 51 Vč. 4-dílů. Souprava trysek (bodová-, otočná-, širokoúhlá- a okrajová tryska). Ideální pro domácnost, hobby, domácí dílnu apod. k odstranění barev,

Více

DÁVKOVAČ CHLOROVÝCH A BROMOVÝCH TABLET

DÁVKOVAČ CHLOROVÝCH A BROMOVÝCH TABLET DÁVKOVAČ CHLOROVÝCH A BROMOVÝCH TABLET NÁVOD NA MONTÁŽ A PROVOZOVÁNÍ 24429 24430 Pozice Kód Popis Model 24429 1 11129R0005 Víko s matkou a těsněním X X 2 4408010204 Ovládací ventil X X 3, 4 4408010205

Více

PRŮTOKOVÉ OHŘÍVAČE VNC

PRŮTOKOVÉ OHŘÍVAČE VNC - 0 PRŮTOKOVÉ OHŘÍVAČE VNC Návod k montáži a obsluze MIRAVA spol. s r.o., Za Sedmidomky 15, 101 00 Praha 10, Česká republika Tel.: 272 770 254, Fax: 272 77 02 62, e-mail: obchod@mirava.cz, http://www.mirava.cz,

Více

Návod k obsluze Model 460,460/2

Návod k obsluze Model 460,460/2 Návod k obsluze Model 460,460/2 Bezpe nostní instrukce p ed použitím: - p ed použitím p ístroje si pe liv p e t te instrukce pro použití a instalaci - nedbalost, nespln ní podmínek pro použití a instalaci

Více

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru.

Děti si s výrobkem nesmí hrát. Každá plánovaná údržba a čištění, které má být prováděno uživatelem, nesmí být prováděny dětmi bez dozoru. Výrobek nesmí být používán dětmi a osobami se sníženými fyzickými, smyslovými a mentálními schopnostmi nebo nedostatkem zkušeností a znalostí, pokud nejsou pod dozorem zkušené osoby nebo nebyli poučeni

Více

Vysavač Manta MM403. Uživatelská příručka

Vysavač Manta MM403. Uživatelská příručka Vysavač Manta MM403 Uživatelská příručka Důležité bezpečnostní instrukce Pokud došlo k poškození přívodní elektrické šňůry, musí dojít k její neprodlené výměně v autorizovaném servisním středisku nebo

Více

1.3. Požárně bezpečnostní řešení stavby

1.3. Požárně bezpečnostní řešení stavby Název stavby: STAVEBNÍ ÚPRAVY SE ZMĚNOU UŽÍVÁNÍ ZE SKLADU, POBYTOVÉ MÍSTNOSTI A KANCELÁŘE NA KNIHOVNU Místo stavby: Tábor, Zborovská č.p. 2696 Investor: Autor projektu: Městská knihovna Tábor, Jiráskova

Více

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb.

Čl. I. Vyhláška č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. 320 VYHLÁŠKA ze dne 15. listopadu 2010, kterou se mění vyhláška Ministerstva zdravotnictví č. 106/2001 Sb., o hygienických požadavcích na zotavovací akce pro děti, ve znění vyhlášky č. 148/2004 Sb. Ministerstvo

Více

Odložte si tento návod pro použití v budoucnosti. Odevzdejte jej také p ípadnému novému majiteli spot ebi e.

Odložte si tento návod pro použití v budoucnosti. Odevzdejte jej také p ípadnému novému majiteli spot ebi e. Vážený zákazník, P ed uvedením Vaší nové chladni ky/mrazáku do provozu si p e t te d kladn tyto pokyny. Obsahují d ležité informace pro bezpe né použití, instalaci a údržbu spot ebi e. Odložte si tento

Více

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz

ST-EC 1183. Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky. Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz ST-EC 1183 Parní hrnec Návod k použití Záruční podmínky Dovozce do ČR SATURN HOME APPLIANCES s.r.o. Web: www.isaturn.cz 1 Vážení zákazníci! Gratulujeme Vám ke koupi výrobku od značky Saturn. Jsme si jistí,

Více

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63

Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 FRIATOOLS Česky Návod k obsluze Loupací přístroj FWSG RA 32 / 40 / 50 / 63 Hlavice s imbusem (1) Aretace (2) Držák nože (3) Loupací nůž(4) Obsah Tělo zařízení (7) Závitové vřeteno (6) Kleština (5) 1. Úvodní

Více

Návod k použití. Vestavné odsavače par STD6.1, STD6, BT06.6, BT08.6, BT09.1, BT09.2, BT11, BT11.1, BT13.1, BT16, CAN52.1, CAN54, CAN75, CAN75.

Návod k použití. Vestavné odsavače par STD6.1, STD6, BT06.6, BT08.6, BT09.1, BT09.2, BT11, BT11.1, BT13.1, BT16, CAN52.1, CAN54, CAN75, CAN75. Návod k použití Vestavné odsavače par STD6., STD6, BT06.6, BT08.6, BT09., BT09., BT, BT., BT., BT6, CAN5., CAN54, CAN75, CAN75. OBECNÉ ÚDAJE PRO KONEČNÉHO UŽIVATELE OCHRANA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ Likvidace

Více

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA

ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA ELEKTRICKÁ MINIBRUSKA PT-5201A/B Návod k obsluze PROKIT'S INDUSTRIES CO., LTD. HTTP://WWW.PROKITS.COM.TW E-MAIL: PK@MAIL.PROKITS.COM.TW 1 Popis 1. Upínací matice 2. Pojistka vřetena 3. Vypínač 4. Přívodní

Více

NÁVOD K POUŽITÍ. Stropní systém se záv sným motorem HM2500. Výrobce: HANDI-MOVE, BELGIE Dodavatel: HORIZONT-NARE s.r.o.

NÁVOD K POUŽITÍ. Stropní systém se záv sným motorem HM2500. Výrobce: HANDI-MOVE, BELGIE Dodavatel: HORIZONT-NARE s.r.o. NÁVOD K POUŽITÍ Stropní systém se záv sným motorem HM2500 Výrobce: HANDI-MOVE, BELGIE Dodavatel: HORIZONT-NARE s.r.o., eský T šín Bezpe nostní informace ed použitím p ístroje se ujist te, že: doprovodná

Více

STIGA VILLA 85 M

STIGA VILLA 85 M STIGA VILLA 85 M 8211-3039-01 1. 2. A B 3. 4. 5. 6. 7. 8. 2 R L 9. 10. Z X V W Y 11. 3 CZ EŠTINA SYMBOLY Na za ízení jsou umíst ny následující symboly upozor ující na opat ení nezbytná pro jeho bezpe né

Více

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005

Návod k obsluze. Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 Návod k obsluze Vysavač MC E8001, MC E8003, MC 8005 1 Při čtení návodu si nechejte otevřené stránky 3 a 4, abyste mohli snadněji identifikovat jednotlivé součásti. Doporučujeme, abyste před použitím spotřebiče

Více

ESET - topná fólie technická dokumentace

ESET - topná fólie technická dokumentace ESET - topná fólie technická dokumentace použití sada s topnou fólií pro velkoplošné vytápění plovoucích lamino a dřevěných podlah technické údaje a výrobní program typ objednací číslo výkon (W) délka

Více

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití

1 GL 1280 Faser Optik Návod k použití 1 GL 1280 Faser Optik Děkujeme Vám, že jste se rozholi si zakoupit tento velice kvalitní produkt. GL 1280 Fieberligt je celkově vyráběn v SRN a splňuje ty nejvyšší požadavky na kvalitu a bezpečnost. Přejeme

Více

SÉRIE POŠTOVNÍ SCHRÁNKY. ešení pro vstupní systémy s poštovní schránkou

SÉRIE POŠTOVNÍ SCHRÁNKY. ešení pro vstupní systémy s poštovní schránkou SÉRIE POŠTOVNÍ SCHRÁNKY ešení pro vstupní systémy s poštovní schránkou SÉRIE 2590 Poštovní schránky z nerez oceli se systémy audio a barevné video Poštovní schránka audio 259A/P Sound System Používá se

Více

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO

Návod na obsluhu. Fig. 1 PI-KO Návod na obsluhu Fig. 1 PI-KO Obr. 1 Obr. 2 Otevřeno - Zavřeno Regulace primárního a sekundárního vzduchu Obsah 1. Techn. údaje str. 2 2. Důležité informace str. 2 3. Obsluha krbových kamen str. 3 4. Přehled

Více