4 Část II Bez vazby na modul. 6 Část III Zboží a ceny. 13 Část IV Kontakty. 16 Část V Marketing a Operativa. 18 Část VI Nabídky.

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "4 Část II Bez vazby na modul. 6 Část III Zboží a ceny. 13 Část IV Kontakty. 16 Část V Marketing a Operativa. 18 Část VI Nabídky."

Transkript

1

2 2 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Obsah Kapitoly Část I Verze G5.49A 4 Část II Bez vazby na modul 6 Část III Zboží a ceny 13 Část IV Kontakty 16 Část V Marketing a Operativa 18 Část VI Nabídky 24 Část VII Sklad 26 Část VIII Zakázkový systém 28 1 Vystavené a přijaté... objednávky 29 2 Vystavené faktury Přijaté faktury Pokladna Část IX Logistika 37 Část X Ekonomika 40 Část XI Výroba 43 Část XII Číselníky a konfigurace 52 Část XIII System 54 MTJ Service, s.r.o.

3 Verze G5.49A Část I

4 4 1 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Verze G5.49A Novinková dokumentace je zaměřena na popis nových funkcí a změn v nejnovějších verzích systému Soft-4-Sale. Zpracované verze: verze G5.49A byla vydaná v jazykových verzích: česká, slovenská a polská.

5 Bez vazby na modul Část II

6 6 2 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Bez vazby na modul Nový vzhled HelpDesku na webových stránkách HelpDesk doznal výrazných změn, které umožní uživatelům snadnější filtrování svých požadavků, lepší přehlednost a nové funkce. Automatická volba tiskové sestavy dle měny (cizí/tuzemská) Automatická volba tiskové sestavy dle měny v případě, že sestava zatím nemá od posledního tisku zvolenou sestavu. Pokud je faktura v cizí měně (vyplněna měna a kurz), pak jako standard by měla zvolit sestavu v cizí měně, která byla naposledy použita uživatelem, jinak "česky v zahr měně s DPH".

7 Bez vazby na modul 7 Konfigurace výše uvedených agend a jejich tisků je rozšířena o výchozí tiskové sestavy. Jedná se o tlačítko "listu papíru s připínáčkem" vedle tlačítek Tuzemská/Zahraniční. Jestliže je zapnuta funkce výchozí tiskové sestavy a tato je nastavena, pak se dokumenty v určené agendě tisknou pouze na tento daný tiskový formulář. Jestliže uživatel tento formulář chce dočasně změnit, je nutné vstoupit do konfigurace tiskových sestav agendy a zde si vybrat příslušný formulář. První tisk po tomto výběru je na zvolený formulář, další následující tisky jsou již opět na zvolený výchozí formulář. V agendách nabídka, poptávka, přijatá objednávka, vystavená objednávka, vystavená faktura, zálohová faktura je nyní paměť poslední tiskové sestavy neplést s pamětí poslední tištěné sestavy) pro tuzemské doklady a pro zahraniční doklady (podmínka vyplněného pole MENA ID a KURZ). Pokud se provádí tisk zahraničního dokladu, systém si pamatuje tento poslední doklad a příští otevření tiskové sestavy zahraničního dokladu provede v této zapamatované tiskové sestavě. Obecné nastavení tiskových sestav - volba používat výchozí. Formuláře konfigurace tiskových sestav - tlačítko pro výběr defaultních tiskových sestav pro tuzemskou a zahraniční měnu. Konfigurace nastavení výchozích sestav Volba tiskového formuláře pro doklad v tuzemnské měně Volba tiskového formuláře pro doklad v zahraniční měně

8 8 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Na tiskových dokumentech doplněno číslo řízeného dokumentu z ISO systému Tabulka GENERAL (systémově řízená = platí pro všechny uživatele), ve které se ukládá vazba mezi konkrétní (téměř libovolnou) tiskovou sestavou a "číslem řízeného dokumentu" pro číslo řízeného dokumentu je připraveno pole v patičce (vlevo dole), kde pokud pro danou sestavu existuje definice, zobrazí se v něm číslo příslušného řízeného dokumentu. zobrazení čísel řízeného dokumentu lze hromadně vypnout nebo zapnout pomocí funkce ČÍSELNÍKY / ZAPNI-VYPNI ISO Jestliže v tiskové sestavě není použita standardní patička, ve které se ISO kód zobrazuje, je uživatel upozorněn a definice kódu mu není ani umožněna. Takové případy sestav se potom musí řešit individuálně podle situace. Uživatelské ovládání: V náhledu tiskové sestavy je dispozici ikona "ISO", která po kliknutí (práva Y5) vyvolá dialogové okno, kde je předvyplněn kód tiskové sestavy, uživatel doplní číslo řízeného dokumentu a uloží. Jestliže ikonu ISO použije nad dokumentem, pro který již existuje definice řízeného dokumentu, zobrazí se stávající definice s možností editace. Z dialogového okna lze otevřít i přehled všech definic čísel řízených dokumentů s možností zkopírování do clipboardu a přenesení do jiné aplikace.

9 Bez vazby na modul 9

10 10 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Fultextové vyhledávání Došlo k přejmenování podmenu "reakce na prázdný výběr" na "Konfigurace výběru" a v této konfiguraci byl přidán přepínač "Začínající ABC*" a "Kdekoliv *ABC*". Jde o možnost fultextového vyhledávání aniž byste hledaný výraz zadali uvozený hvězdičkami. Volba "výchozí" na přehledových kartách Byla vytvořena nová funkčnost, která se aplikuje na veškeré Info přehledy se záložkami (oušky). Systém si zapamatuje poslední otevřenou záložku a při novém otevření přehledové karty na ni přepne. Funkčnost je vázaná na uživatele a není konfigurovatelná. Tisk čárového kódu Čas od času je potřeba vytisknout libovolné údaje formou čárového kódu (označení strojů, umístění na skladě, číslo režijní zakázky...) pro jejich pozdější využití čtečkami.

11 Bez vazby na modul 11 V menu Standard -> Rychlé akce -> Tisk čárových kódů vznikl nový formulář, prostřednictvím kterého lze tisknout čárové kódy ze zadaného textu. Každý nový řádek textu znamená novou zdrojovou informaci pro čárový kód. Čárové kódy lze tisknout na 4 různé formáty tiskových výstupů - štítky - 1, 2, 3 sloupce. Taktéž lze přepínat mezi typy čárových kódů - Code 128 a Code 39.

12 Zboží a ceny Část III

13 Zboží a ceny 3 13 Zboží a ceny Přístup k tabulce "Kalkulace" Přístupová práva k záložce a tabulce KALKULACE byla upravena na kartě VÝROBEK tak, aby výslednou tabulku a strategii výpočtu prodejních cen nemohl vidět každý. Záložka je dostupná pouze pro uživatele s právy V5. Pro ostatní je zobrazena, ale není přístupná. (je šedivá) Úprava Kalkulace - výpočet nákupní ceny (hodnoty pole CENA OP) cenu materiálu načíst dle konfigurace (nákupní, prodejní, dle skladu apod.) a dále umožnit ovlivňovat % na řádku typu "M" - dle citu obchodníka navýšena o 3-6% (zadává se jako ZÁPORNÁ SLEVA = -3% nebo -6%) U všech položek technologického postupu lze ovlivňovat výslednou cenu operace [CENA OP] pomocí "slevy" (sloupec [%]). Kladná hodnota slevy znamená snížení ceny, zaporná hodnota slevy znamená navýšení ceny. Výjimkou jsou řádky typu R (režie) a Z (zisk), které mají svoji specifickou logiku výpočtu - ta zůstala nezměněna. cena kooperace se bude zadávat do pole (Cena MJ = čistá nákupní cena) a dále umožnit pomocí % na řádku typu "K" změnit marži obchodníkem (navýšení ceny = záporná sleva) U položky typu K (kooperace) lze základní cenu od kooperanta zapsat do pole [CENA MJ] a pomocí "slevy" opět upravit (viz.předchozí bod)

14 14 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Karta výrobku - roztažení sloupce v combech... Upraveno pro MSSQL - pokud je zdroj pro sloupec Combo, potom vrací délku nothing - v tom případě se mu ponechá původní velikost. Načtení zdroje upraveno - načítá se nejdelší řetězec v daném sloupci daného dotazu.

15 Kontakty Část IV

16 16 4 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Kontakty Fakturační Při použití "fakturačního" u na kartě firmy (který má přednost před systémovým nastavením) nebylo zřejmé, zda konkrétní firma Má neb Nemá uloženou tuto konfiguraci. Proto na obchodní kartě kontaktu vedle pole pro vložení fakturačního u vznikla ikona, která otevře jeho konfigurační okno - pokud jsou tři tečky na této ikoně "černé" konfigurace NENÍ uložena, pokud jsou tyto tečky "červené", konfigurace pro daný kontakt je uložena v systému. Při otevření konfigurace fakturačního u na kartě kontaktu se zobrazí informace na kartě konfigurace: "Konfigurace fakturační adresy je uložena." (- modrou barvou - stejná barva jako je popis tlač ulož, vpravo dole). V případě, že konfigurace je v databázi uložena a bude brána v potaz.

17 Marketing a Operativa Část V

18 18 5 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Marketing a Operativa Tisk u jak byl přijat Konfigurace vazby na Outlook (Marketing-Synchronizace s MS Outlook) na záložce zprávy je rozšířena o příznak "Zápis u příjemce/odesílatele". Při jejím zapnutí dojde při hromadné synchronizaci ů nebo pomocí outlook ikony (outlook ikona od verze ) načte tuto položku konfigurace) k zápisu ové adresy odesílatele a příjemce do jednání (příznak "přenést hlavičku" v outlook ikoně nesouvisí s funkčností spojenou s příznakem "Zápis u příjemce/odesílatele" v konfiguraci synchronizace) Přidána tisková sestava spisové služby hlavička - která zobrazuje hlavičku:

19 Marketing a Operativa Pořadí informací na sestavě Od: Odesláno: (datum odeslání u) Komu: Předmět: Přílohy: vlastní tělo zprávy 19

20 20 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Barevné rozlišení úkolu po termínu splnění Barvy byly zvoleny podle přehledu zakázek: nezadaný termín, nesplněno - nažloutle překročen termín, nesplněno - světle červeno fialová dokončeno po termínu - světle oranžová situace neuvedené světlá modrá SMS zprávy V konfiguraci SMS zpráv je nyní nová volba, v jakém časovém intervalu se mají kontrolovat a stahovat nové SMS zprávy ze serveru. Konfigurace je systémová. Konfigurace je přístupná pouze pokud je povoleno automatické vytváření jednání. Přednastavená hodnota pro stahování SMS je VYPNUTO. Nyní se SMS zprávy cca každých 14 dní na SMS Connect účtu mažou - nižší nároky na přenos a následné ukládání SMS do S4S. SMS jsou ale bez ohledu na jejich mazání na Connect účtu stále viditelné v klasickém SMS účtu na serveru smsbrány.

21 Marketing a Operativa 21 Porady Na záložce Body porady v poli ZODPOVÍDÁ je možné zadat více obchodníků (dvojklikem). Pokud zadám více obchodníků, je třeba je zohlednit při hromadném generování úkolů z bodů porady (tlačítko vedle žlutého plus) - pro každého řešitele je vygenerován samostatný úkol. Délka pole PORAD POL / SMAN ID1 byla rozšířena z 16 na 120 znaků

22 22 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Tisková sestava Nad přehledem porad byla vytvořina nová tiskovou sestavu,která obsahuje datum (D.M. RRRR), téma, zúčastnění, místo, kdo poradu vedl. Sestava je orientovaná na výšku.

23 Nabídky Část VI

24 24 6 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Nabídky Filtrační příznak "Pomocné řádky" Do přehledu zboží v nabídkách byl přidán nový filtrační příznak "pomocné řádky" možnost filtrovat i záznamy typu 10 a více (stejná funkčnost jako je na přehledu zboží v přijatých objednávkách).

25 Sklad Část VII

26 26 7 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Sklad Prodejka Pro tisk prodejky byla doplněna nová tisková sestava "formát A5 - na výšku" - vytvořit podle tiskové sestavy "standard na šířku - 2 kopie A5". Skladová inventura Skladovou inventuru je možné exportovat a importovat do souboru *.xls. Export je možné provést přes menu Standard/obecný export dat. V tomto okně je třeba vyplnit adresář pro export, název souboru a vybrat konkrétní tabulku pro export. Pomocí ikony vedle výběru tabulky se Vám otevře daná přehledová sestava, kde si odfiltrujete požadovaná data a přes tlačítko "připínáček" přenesete informace pro export. Poté už stačí promáčknout tlačítko Export.

27 Zakázkový systém Část VIII

28 28 8 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Zakázkový systém Parametry hodnocení obratu Sortimentní omezení filtrace dle oblastí a typu zboží a možnost zadání povolené a nepolené oblasti produkce. Možnost zadání započteného a nezapočteného typu zboží. Tisková sestava nad dodacím listem došlo k vytvoření nové tiskové sestavy "Prohlášení o shodě 2.1. (ČSN EN 10204)" nad dodacím listem do tiskové sestavy vstupují pouze položky dodacího listu, které mají vyplněno číslo zboží (MAT ID) oblast "Parametry kontrol" lze uživatelsky ovládat pomocí dynamických textů (lze si vytvořit sadu dynamických textů "do šuplíku" pro rychlé použití) oblast "Poznámky" lze uživatelsky ovládat pomocným textem "na závěr".

29 Zakázkový systém 29 jako datum (na konci tiskové sestavy) se zobrazuje datum ODESLÁNO uvedené na kartě dodacího listu jako obchodník (na konci tiskové sestavy) se zobrazují údaje z číselníku obchodníků podle pole VYSTAVIL ma kartě dodacího listu pro tiskovou sestavu lze použít definici ISO kódu Import výpisu z KB Po přeinstalování přístupu do KB docházelo u některých zákazníků k načtení se špatným datem. Např. místo se výpis načetl jako Datum bylo prezentováno pravděpodobně v americkém formátu = rok měsíc den, opraveno ze strany KB. 8.1 Vystavené a přijaté objednávky Konfigurace vystavených objednávek, nastavení "Požadovaný termín dodání" V konfiguraci vystavených objednávek je nyní možné zadat počet dnů, které jsou potřebné k dodání vystavené objednávky. Dle tohoto údaje se řídí datum termínu na kartě vystavené objednávky. Pokud je v konfiguraci zvolen příznak "Datum dodání po-pa" systém automaticky nastaví termín na pracovní den. Systém taktéž bere v úvahu svátky, pokud jsou nastaveny. Na obchodní kartě kontaktu je nové pole Dod lhůta. Jestliže je toto pole vyplněné a kontakt je zvolen na kartě vystavené objednávky, má tento údaj vyšší prioritu a datum termínu se dle něj nastaví, opět dle konfigurace respektuje pracovní dny a svátky. Konfigurace a funkčnost z kontaktu má vyšší prioritu.

30 30 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Hromadná objednávka - Rozdělení dodavatelů podle nákupčích... V poli Dodavatel přibyla možnost vybrat více dodavatelů speciálním výběrovým kriteriem ((List= jednodušší tvorba "listu" dodavatelů poklepáním na pole "Dodavatel", vybráním ze seznamu firem a hromadným přenesením tlačítkem "((ListEq=". POZOR přenáší se všechny firmy odpovídající filtru!!! Maximální počet přenesených firem je 100. Při překročení tohoto počtu je uživatel upozorněn. Platí zde možnost zapamatování nastavení včetně listu dodavatelů "foťákem".

31 Zakázkový systém 31 Sledování Stavu PObj a) rozšíření tabulky ZAK Hist o nové sloupce (uživatel nová hodnota,stará hodnota.původní datum,nové datum,poznámka) b) změna subformu hitorie na kartě zakázky+editace pole poznámka c) reakce za změnu stavu v kartě Pobj +zapsání řádku do tabulky ZAk Hist d) při změně stavu PObj automatické vygenerování zakázky v tichém režimu pokud zakázka neexistuje e) úprava subformu historie v tiskové sestavě zakázky o nové pole 8.2 Vystavené faktury Konfigurace Vystavené faktury Došlo ke změně konfigurace Vystavené faktury a to tak, že vznikly dvě záložky Uživatelské a Systémové. Změny se týkají tří míst - Vystavená faktura, Zálohová vystavená faktura a Konfigurace fakturace.

32 32 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Doplňky fakturace Tisková sestavy zápočtu anglicky v zahraniční měně byla doplněna o: návrh zápočtu anglicky v zahr.měně dohoda zápočtu anglicky v zahr.měně

33 Zakázkový systém 33 Servisní zásahy Při generování Vystavené faktury ze Servisního zásahu dochází automaticky k obnově (refresh) karty servisního zásahu, aby na kartě servisního zásahu v poli FAKTURA bylo hned zobrazeno číslo generované faktury. 8.3 Přijaté faktury Nové pole na kartě přijaté zálohové faktury Na kartu přijaté zálohové faktury bylo přidáno pole zákazník. Pole má stejnou funkčnost jako totožné pole na kartě přijaté faktury konečné. Pole se přenáší při generování z této karty do vystavené, zůčtovací i zálohové. 8.4 Pokladna Počet dokladů na stránce Při ukládání do pokladny je nyní možné vybrat, zda chci tisknout jeden nebo dva doklady na jedné straně, v druhém případě se tisknou s orientací našířku dva doklady.

34 34 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A

35 Zakázkový systém 35 Tisková sestava "příjem do pokladny" Nyní je možné tisknout dva pokladní dokady na A4 - jeden pro vlastní potřebu, druhý pro zákazníka. V konfiguraci pokladních dokladů je možné při volbě tisknout pokladní doklad pro příjmový doklad zvolit i počet kopií, pokud je zvolena hodnota 2 je zobrazena tisková sestava, která obsahuje 2 kopie podkladního příjmového dokladu na jedné stránce.

36 Logistika Část IX

37 Logistika 9 37 Logistika Zápůjčky Nyní je možné jednoduše vrátit zboží ze skladu zapůjčené více zápůjčkami. Je to možné přímo nad přehledem zapůjčeného zboží: nutná filtrace jediné zakázky a jediné firmy! Nad kartou zakázky, což je možná lepší způsob (nenastane chyba uživatele v kritériích) je možnost generovat také hromadné vrácení. Filtrace na reklamované zboží V přehledu zboží ve vystavených objednávkách+tisk přehledů+křížová tabulka přibyla filtrace na reklamované zboží. Duplicity u generování reklamací Aby nedošlo k duplicitě výrobních pozic v již existující zakázce, došlo k následujím změnám při generování Reklamace (z důvodu využití reklamace "ve výrobě"). když má zákazník modul V tak se budou pozice reklamace číslovat R## když je změměna zakázka budou pozice automaticky přečíslovány upraveny generátory vobj, vfak, Dodl

38 38 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Výrobní čísla Neplatná zařízení v S4S - combo zařízení bylo rozšířeno o filtr platnost = true na řádku servisního zásahu tak, aby se už nenabízel v seznamu servisních zásahů.

39 Ekonomika Část X

40 40 10 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Ekonomika Přiznání DPH Od 1.1. dochází k změně formuláře pro Přiznání daní z přidané hodnoty - formulář vzor 18. Tento formulář je třeba nastavit v modulu Ekonomika. Nový formulář je obsažen v aktualizaci systému P000-G548a JB.zip (pro verzi G5.48a), která musí být aplikována. Po aktualizaci budou odstraněny předchozí formuláře vzor Funkce pro sestavení a tisk přiznání DPH pro finanční úřad je umístěn v menu EkonomikaDPH-Přiznání DPH. Na novém formuláři přibylo v oddílu A nové pole Finančnímu úřadu pro / Specializovanému nančnímu úřadu.

41 Ekonomika 41 Nastavení tohoto pole je v konfiguraci modulu Ekonomika v menu Ekonomika-KonfiguraceFiremní konfigurace na záložce Finanční úřad. Popis pole Oslovení se změnil na Územní pracoviště. Do pole Finančnímu úřadu pro / Specializovanému nančnímu úřadu se doplní zbývající část o ciálního názvu místně příslušného nančního úřadu (např. - hlavní město Prahu, Jihočeský kraj, apod.). V poli Územní pracoviště v, ve, pro bude uvedeno sídlo územního pracoviště, na němž je nebo bude umístěn spis daňového subjektu.

42 Výroba Část XI

43 Výroba Výroba Filtrace položek dle plánovaného termínu V Týdenním plánování výroby je nyní možné filtrovat položky dle plánovaného termínu. Doplnění Týdenního plánu výroby Na týdenním plánu výroby je možné zobrazit datum potvrzeného termínu z řádku Přijaté objednávky, aby nedošlo k překročení konečného termínu dodání výrobku. Přidán sloupec POTVRZ (žlutě podbarvený - lze přesunout designerem), který zobrazuje potvrzený termín z řádku přijaté objednávky. Mezi filtrační kriteria byla přidána možnost filtrace dle TERMÍN (datum plánované z karty výrobní položky) a dle POTVRZ (datum dodávky potvrzené zákazníkovi). Možnost "rozebrat" operace na dílčí činnosti Byl vytvořen řádek operace typu "C" (Calculate), který slouží uživateli při tvorbě technologického postupu k rozebrání Operace na dílčí činnosti (Příprava CNC programu, seřízení stroje, nástrojů, příprava zásobníku s materiálem apod.), které se ale ve výrobě samotné nebudou odvádět samostatně, ale jako celek. V rámci kalkulace je tedy možno detailně nadefinovat časy těchto jednotlivých činností s tím, zda se jedná o přípravný čas operace, nebo výkonný čas operace. V rámci technologického postupu (karta zboží Výrobek - Celá norma) budou uvedeny PŘED operací, kterou detailně popisují. Na kartě zboží Výrobek - Celá norma nové tlačítko (dostupné po zapnutí funkce v Konfiguraci výroby). Použitím tlačítka se provede součet přípravných, výkonných časů a doby prodlení u řádků typu "C" a ten se zapíše do první následující operace typu "O" (každý druh času samostatně a pouze v případě, že jeho součet je > než 0). Texty z názvů "C" operací se zapíší jako textový řetězec do popisu "O" operace a tím se k pracovníkům ve výrobě dostane i detailní rozpis "jejich" operace. Řádky typu "C" se neobjevují ve výrobním rozpadu!! Slouží pouze ke zpřehlednění kalkulace. Odvádění zmetků ve výrobě na laseru

44 44 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Při zapsání počtu zmetků k výrobní položce na časové kartě a opuštění pole se zobrazí dialogové okno, které uživatele vyzve k zatypování zmetků - Kódem výroby (dle číselníku s příznakem ZMETEK = True). Množství "zatypovaných" zmetků musí souhlasit s množstvím "odvedených" zmetků - jinak nelze řádek časové karty znovu podepsat. Technicky: - nová tabulka pro možnost evidence více typů zmetků k jedné položce - opakovaná kontrola při podepisování řádku časové karty (pracovník se může z nějakého důvodu na řádek vrátit vícekrát - a třeba při tom změnit i počet zmetků) - rozšíření funkčnosti při zpracovávání časových karet (každý typ zmetku = nový řádek v přehledu úkonů příslušné operace + výdej materiálu) ++ odstranění kontrol z časové karty Nové tiskové sestavy Dokument "Prohlášení o shodě 3.1." - vznik nad výrobní položkou. Zde je třeba dotvořit a zpřístupnit tabulku pro vypisování měřených a naměřených hodnota, které se následně v dokumentu tisknou. Na kartě výrobní operace tlačítko "Protokol". Použitím tlačítka se otevře tabulka kontrol - která má tři sloupce "Měřit" (textové pole 255 znaků), "Naměřeno" (memo pole), "Poznámka" (textové pole 255 znaků). Nad tabulkou možnost tisku Prohlášení o shodě 3.1. Možnost opakovaného tisku = hodnoty jsou u výrobní položky uloženy Úprava tiskové sestavy Na tiskové sestavě se v poli Poznámka zobrazí jak "popis zmetku" tak "technologická poznámka" - jako další řádek, psáno kurzívou. Zobrazí se žádný nebo jeden nebo oba texty podle toho, jestli je vyplněn. V podstatě používáme stejnou tiskovou sestavu jako známe "Knihu neshod". Jestliže je zapnutý příznak "zmetek" - popisek sestavy jak na formuláři tak na tiskovce je "Kniha neshod", jestliže je příznak neutrální nebo vypnutý, popisek sestavy ve formuláři i na tiskovce je "Přehled úkonů". Evidence zmetků

45 Výroba 45 - v Konfiguraci výroby byla doplněna volba "v případě zmetků generovat proaktivitu" příznak pro zapnutí "na:" rozbalovací pole se seznamem uživatelů - jestliže se bude do výrobní položky zapisovat řádek s příznakem "zmetek" (automaticky i ručně) bude vygenerována proaktivita: "na zakázce: Z12_1217~ byly odvedeny zmetky." - logistika pak může zkontrolovat pomocí hromadné objednávky, není-li potřeba přiobjednat materiál - jestliže není zadán žádný uživatel = funkce je vypnuta (nic se negeneruje) - lze zapsat více uživatelů oddělených středníkem (bez mezery!!). Proaktivita se pak vygeneruje každému z nich. Podepsání časové karty Po podepsání celé karty se formulář zavře, aby uživatel, v případě potřeby editovat již podepsanou kartu, musel projít kontrolními mechanismy... Přehled výroby Do Přehledu výroby za sloupec "..." (je na řadě) byl přidán sloupec ">" (+ bublina: operace zahájena) - příznak, který ukazuje, zda je operace zahájena na terminálu (zápis v ZV TERMINAL) nebo zda je zahájena (ko)operace - množství v poli "ZAD M." v řádku odvedené koperace je větší než množství v poli "ODV M." (_117 ZAK) Pole ZAKÁZKA a POZ. bude barveně označeno (světle modrá). Do přehledu výroby byl přidán filtrační příznak "zahájeno" - s možností prokliku na detail -> otevře se přehled zahájené operace na terminálu (ZV TERMINAL), který bude možné editovat s přístupovými právy V5.

46 46 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Dvojklikem na řádek v tomto přehledu přenese rozpracovanou operaci dané zakázky přímo do výrobního terminálu k ukončení. Podobně přímo ve výrobním terminálu lze po zadání pracovníka zobrazit přehled rozpracovaných výrobních operací pro tohoto pracovníka a dvojklikem na řádek rozpracované operace přenést tuto operaci přímo do výr.terminálu k ukončení:

47 Výroba 47 Režimy výdeje materiálu Do konfigurace výroby byl doplněn jako další režim výdeje materiálu, příjmu zbytků a příjmu HV třetí režim "bez generování skladových pohybů" (NEŘEŠIT). nebudou automaticky generovány žádné výdejky/příjemky (hodnota null = také režim NEŘEŠIT) nebude se generovat žádná výrobní položka zakázky (ZAK POL) typu "Q"

48 48 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Konfigurátor výrobku V definici konfigurace výrobku je nyní nové pole "GEN. POPIS", do tohoto pole se zapisuje definice skladby detailního popisu výrobku. Klíčové slovo [MYVALUE] je nahrazeno hodnotou příslušného pole. Klíčové slovo [MYLABEL] je nahrazeno textem, který je v popisku příslušného pole. Ostatní znaky jsou ponechány bez změn. Vzor: FORMATX x FORMATY mm (hodnota pole x hodnota pole), 4/1(hodnota pole barvenost), KL (hodnota pole typ), 200g/m2 (hpdnota pole typ + text "g/m2"), Lamino - LESK - 1/0 (popis pole(zkrácená) + hodnota), Skládání Ano - typ C - počet lomů (popis pole + hodnota, hodnota dalšího pole), Rýhování 2x (počet rýh, pokud 0 tak nepsat), perforace (stejně jak rýhování), balení do folie (popis + hodnota) Výroba - konfigurátor U nabídky je možnost jednoduchého zadávání variant pro různý počet ks

49 Výroba 49 Na kartě konfigurátoru výrobku je nové tlačítko "znak nového dokladu". Po kliknutí bna toto tlačítke dojde ke zkopírování aktuálního řádku na dokladu (nabídka nebo přijatá objednávka) do nového, ke kopii aktuální konfigurace výrobku do nové - odpovídá bodu B) tohoto HD. Systém se dotáže na nový počet kusů a pro tento počet kusů provede novou kalkulaci výrobku dle zadaného množství. Kopírování řádku včetně konfigurátoru Řádky se nyní kopírují i s konfigurátorem výrobku. Tato funkce je dostupná jak pro přijaté objadnávky, tak i pro nabídky. 1) při vymazání řádku se smaže i konfigurace spřaženého výrobku - dostupné pouze pro nabídky 2) při změně pozice se změna promítne i do konfigurace výrobku - dostupné pouze pro nabídky Zarovnání hodnot je u některých počítaný polích vpravo, u některých vlevo.. Počítaná pole typu CALC jsou nyní zarovnaná na pravou stranu. Vystavené objednávky Při generování objednávky (materiálu nebo kooperace) z ORDR VYROBA dojde k předvyplnění termínu. - na řádcích položek podle termínu v ORDR VYROBA - 1 den - v hlavičce podle největšího termínu z položek Kontrola odváděného množství Pro případ, že uživatel při zadávání skutečného odváděné množství zadá špatnou měrnou jednotku (místo metrů kila atd.) nebo pro případ chyby v technologickém postupu vznikly tyto úpravy: Zvýraznění měrné jednotky, ve které se očekává spotřeba (aby to uživatele správně nasměrovalo) Jestliže odvedete množství, které je větší než plánované (pozor u hromadného odvádění na kumulaci!!) zobrazí se upozornění na obrazovku "Uvedená spotřeba je vyšší než plánovaná!! Skutečně chcete tuto hodnotu použít?" NE = vrátí dialog zpět k opravě hodnoty, ANO = pokračuje funkce dál, ale na vybraného uživatele se vygeneruje proaktivita "Na časové kartě CCC zakázce ZZZ pro materiál MMM svazek SSS bylo spotřebováno více materiálu." (hromadné odvádění). "Na zakázce ZZZ a pozici bylo spotřebováno více materiálu." (řádkové odvádění na časové kartě, výrobním terminálu).

50 50 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Karty zboží - kontrola U některých karet zboží, které pak do vstupují do výrobku nebyly uvedeny NÁZVY (hlavně v rozpadu to vadí, protože funkce připravující výdejky s tímto polem pracuje ). Aby byl uživatel včas upozorněn na tento nedostatek, byla kontrola doplněna o naplnění názvu operace při rozpadu a otevření karty. V rámci výrobního rozpadu lze kontrolovat, zda u všech položek je vyplněn název, nejde tedy poslat do výroby pokud nejsou názvy doplněny. Kontrola záznamů Z výrobní položky je nyní možný "proklik" do položek tabulky _117 ZAK MAT pro případnou kontrolu (eventuelně korekci) záznamů podle které má docházet k vyskladňování. - pro poklikání na řádek se zobrazí needitovatelné query s řádky daného _117 ZAK

51 Číselníky a konfigurace Část XII

52 52 12 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A Číselníky a konfigurace Profi doplněk Tabulka obchodního plánování je rozšířena o možnost zadání profi dopňku. - v tabulky [s4s table name] u záznamu [BUSINESS PLAN] zapnut příznak hlevel - po AKTUALIZACI KLIENTA se při otevření horizontálních řezů uživatele přidá možnost použít profi doplňky pro [BUSINESS PLAN]! Né však uroven neboť tabulka neobsahuje pole hlevel Založení nového uživatele Založení nového uživatele aplikace není možná v případě,že obsahuje mezeru.

53 System Část XIII

54 54 13 Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.49A System Informace o velikosti záznamů V menu Systém-Servisní vznikla nová funkce - datové tabulky, která umožňuje zjistit informace o velikostech jednotlivých záznamů tabulek. přidáno tlačítko "list" vedle Zeleného plus zjistí velikost jednotlivých záznamů tabulky a zobrazí je jako tiskový výstup seřazený od největších funkci lze spustit pouze nad jednotlivými tabulkami funkce není dostupná pro mssql verzi

55 MTJ Service, s.r.o. Žilkova Brno

06/2008 Novinková dokumentace

06/2008 Novinková dokumentace 06/2008 Novinková dokumentace N E W S 0 6 / 2 0 0 8 KONFIGURACE PŘECHODU NA EUR...2 ZBOŽÍ A CENY...3 CENÍKOVÉ KARTY UMOŽŇUJÍ PŘIPOJIT VÍCERO OBRÁZKŮ... 3 HROMADNÉ NAPLNĚNÍ SMLUVNÍCH CEN PŘES MARK. VÝBĚR...

Více

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o.

Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a 2011 MTJ Service, s.r.o. Novinková dokumentace Soft-4-Sale G5.44a verze G5.44a Vydavatel MTJ Service, s.r.o. Odpovědný redaktor Ing. Martin Tajovsk ý Spolupracovali Ing. Pavel Huňk a Bc. Mirek Pavlík Petr Málek Petr Šebela Kateřina

Více

Více než 60 novinek, změn a vylepšení

Více než 60 novinek, změn a vylepšení Více než 60 novinek, změn a vylepšení Nová řada programu 2HCS Fakturace Vám nabízí více než 60 novinek, změn a vylepšených funkcí. Zde je jejich seznam, pro Vaši lepší orientaci rozdělený podle jednotlivých

Více

Allegro release 2.59 ( )

Allegro release 2.59 ( ) Allegro release 2.59 (28. 3. 2019 18. 4. 2019) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví - Výpočet DPH z částky včetně daně probíhá nově dle změny v zákoně o DPH (tzn. ne dle zaokrouhlovaného koeficientu

Více

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura

ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura ver. E.134 Manuál Skladové hospodářství - inventura Skladové hospodářství - inventura Manuál popisuje postup inventury v modulu Skladové hospodářství, které je součástí modulu Autoservis. 1.1 Kontrola

Více

Allegro release 2.00 ( do )

Allegro release 2.00 ( do ) Allegro release 2.00 (19.8.2016 do 16.9.2016) Účetnictví Tisk účetních reportů Do tisku účetních reportů (sestava dle uživatelské definice) byla doplněna možnost místo sloupce předchozího období tisknout

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2013,1.22 Nastavení základní konfigurace Údaje o firmě záložka Finanční úřad změny v souvislosti se změnou číselníku Finančních úřadů, proveďte

Více

návod Bidvest dealer 4

návod Bidvest dealer 4 návod Bidvest dealer 4 Nové menu Synchronizace pro data a odesílání objednávek Synchronizace dat Nyní je několik způsobů synchronizace: pro data, pro kalendáře a zprávy, pro soubory a kontrolu stavu objednávek.

Více

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví

Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55. Nastavení základní konfigurace. Číselníky. Účetnictví Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2011.1.55 V Přerově 15. února 2011 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby přidán parametr pro zamykání evidenčních dokladů v

Více

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1

Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 Co je nového v systémech DUNA, DUNA/ÚČTO, DUNA/OBCHOD 2009.1 V Přerově, 2.2.2009 Účetnictví Při vypnutém automatickém účtování dokladů (Nastavení základní konfigurace Účetnictví záložka Účetní období a

Více

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede

Následně je již možné provést vlastní přenos číselníků do Dotykačky a to v menu Sklad / Akce / Dotykačka / Export. Zde systém nejprve provede Adresář Nové údaje pro zadání fyzické osoby s možností kontroly insolvence V adresáři firem je nyní možné zapsat i údaje o fyzické osobě. Pokud zároveň budete mít placenou funkci Credit Check hlídání insolvence

Více

Průvodce aplikací FS Karta

Průvodce aplikací FS Karta Průvodce aplikací FS Karta Základní informace k Aplikaci Online aplikace FS Karta slouží k bezpečnému ukládání osobních údajů fyzických osob a k jejich zpracování. Osobní údaje jsou uloženy ve formě karty.

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10

MOBILNÍ SKLADNÍK. Příručka k základnímu ovládání. Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: z 10 MOBILNÍ SKLADNÍK Příručka k základnímu ovládání Beta verze popisu produktu Aktualizace dokumentu: 30.01.2017 1 z 10 1 POPIS Mobilní skladník je software od společnosti ABRA Software s.r.o., který je určen

Více

Příjem zboží 201009061 Základní zobrazení seznamu s DL Obsah

Příjem zboží 201009061 Základní zobrazení seznamu s DL Obsah Obsah Příjem zboží...2...2 Seznam hlaviček dodacích listů a dobropisů (horní seznam)...3 Seznam položek aktuálního dodacího listu či dobropisu (okno vlevo dole)...3 Detail aktuální položky dodacího listu

Více

Novinky systému Signys - verze 5.0

Novinky systému Signys - verze 5.0 Všeobecné Nastavení vzhledu dialogů pro vyhledávání a vzhledu formulářů [1312] Je možné nastavit jiný styl zobrazení všech dialogů a formulářů aplikace (podobně jako už to je možné u dialogů pro vyhledávání).

Více

Modul Periodická fakturace

Modul Periodická fakturace Modul Periodická fakturace účetnictví pro živnostníky a malé společnosti O I P... 1 On-line...1 Off-line...1 M P... 3 Přínos pro uživatele... 3 P... 3 Karta nastavení vzoru periodického dokladu... 4 Záložka

Více

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup

PTÁČEK - velkoobchod. eshop. ZÁKAZNICKÝ pracovní postup PTÁČEK - velkoobchod eshop ZÁKAZNICKÝ pracovní postup 2009 Obsah Úvod... 3 Autorizace... 3 Přihlášení... 4 Odhlášení... 4 Změna hesla editace uživatele... 4 Hlavní stránka Před přihlášením... 4 Výběr Produktu

Více

Databox CONTACT 6 základní operace programu

Databox CONTACT 6 základní operace programu Databox CONTACT 6 základní operace programu Tento program slouží k evidenci firem, kontaktů a správě souvisejících obchodních aktivit a procesů. Obsahuje systém inteligentního třídění, plánování času a

Více

NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010

NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010 NEWSLETTER systému PRACANT - říjen 2010 Na rok 2010 jsme si pro Vás opět připravili novou verzi. Nová verze systému 3.9 obsahuje tyto důležité novinky: - zdokonalený monitoring strojů - podpora čtečky

Více

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah

PALSTAT s.r.o. systémy řízení jakosti PALSTAT CAQ verze. 3.00.01.09 Kontakty 08/2010. 1 Obsah 1 Obsah 1 Obsah... 1 2 Úvod a spouštění SW Palstat CAQ... 2 2.1.1 Návaznost na další SW moduly Palstat CAQ... 2 2.2 Přihlášení do programu... 2 2.2.1 Stanovení přístupu a práv uživatele... 2 2.2.2 Spuštění

Více

Allegro release 2.31 ( )

Allegro release 2.31 ( ) Allegro release 2.31 (11. 2. 2018 4. 3. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování bankovních výpisů Pokud je podkladem pro zaúčtování výpisu soubor v Banklink aplikaci, je možné pomocí nového

Více

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a

Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Kontrolní hlášení DPH (CZ) od verze Klient 5.12.a Podle novely Zákona o DPH mají plátci DPH od 1.1.2016 povinnost podávat Kontrolní hlášení DPH. Hlášení se podává v elektronické podobě ve formátu XML.

Více

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV

Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV Obsah Funkcionalita sledování a kontrolování limitů CPV... 2 Nastavení systému... 2 Úloha Klasifikace CPV... 3 Úloha Limity CPV... 3 Postup vytvoření limitu CPV... 3 Karta Seznam CPV... 4 Funkce úlohy

Více

Novinky ve verzi 1.72.A

Novinky ve verzi 1.72.A Novinky ve verzi 1.72.A U DDT sestav jsme přistoupili k číslování. Pokud má sestava nějaký formulář, zobrazí se v jeho záhlaví verze (v.x.y) v je jen zkratka verze, x.y. - je pak číslo verze, začínáme

Více

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o.

Modul Konfigurace. 2006... MTJ Service, s.r.o. Modul Konfigurace Modul Konfigurace Představení Menu konfigurace sdružuje všechny konfigurační příkazy k celému systému Soft-4-Sale. Dále konfigurace kopíruje jednotlivé moduly systému tzn. že existuje

Více

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004.

Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Změny v programu AutoSalon 9.82 minor 0004. Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Elektronická evidence tržeb (EET)

Elektronická evidence tržeb (EET) Úvod Elektronická evidence tržeb (EET) Podle zákona o evidenci tržeb 112/2016 Sb. (ZoET) byla do Money doplněna funkčnost evidování tržeb. V navigátoru přibyl nový modul EET, který obsahuje dva uzly: Účtenky

Více

2HCS Fakturace 3 - modul Banka -

2HCS Fakturace 3 - modul Banka - 2HCS Fakturace 3 - modul Banka - Autor: Tomáš Halász 2H C.S. s.r.o. Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web: www.faktury.cz pro verzi: dne: 3.7.23 a novější 01.09.2010 1/16 Obsah Úvod...3

Více

Práce s programem IIS Ekonom

Práce s programem IIS Ekonom Práce s programem IIS Ekonom Obsah 1 Ovládání programu IIS Ekonom... 2 1.1 Ovládání přes hlavní nabídku... 2 1.2 Panel nástrojů a funkční klávesy... 2 2 Přihlašovací dialog... 4 3 Úvodní obrazovka... 4

Více

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8

Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8 Popis modulu Základní popisy odpadu v programu SKLAD Odpadů 8 Co je to Základní popis odpadu Úvodem stručná rekapitulace, co je to Základní popis odpadu (ZPO). Je to dokument popisující vlastnosti a kvalitu

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, modul Zakázka Vám přináší moderní vzhled a nové možnosti. A jaké nové vlastnosti a funkce jsou vám k dispozici: začlenění seznamů do hlavního menu rozšíření údajů, na které lze vyhledávat

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2015

Nové funkcé programu TRIFID 2015 Nové funkcé programu TRIFID 2015 Popis rozdílů verze 6.30 oproti verzi 6.20 Třetí sazba DPH V případě potřeby je možné nastavit program pro použití třech sazeb DPH (pro rok 2015 jsou do druhé snížené sazby

Více

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace.

Popis ovládání. Po přihlášení do aplikace se objeví navigátor. Navigátor je stromově seřazen a slouží pro přístup ke všem oknům celé aplikace. Popis ovládání 1. Úvod Tento popis má za úkol seznámit uživatele se základními principy ovládání aplikace. Ovládání je možné pomocí myši, ale všechny činnosti jsou dosažitelné také pomocí klávesnice. 2.

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "SKLAD500" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů (Sklady materiálů, zboží, potovarů, vlastních

Více

Modul IRZ návod k použití

Modul IRZ návod k použití Modul IRZ návod k použití Verze: 2 Datum: 26. 2. 2016 Tento dokument představuje stručný návod na použití modulu IRZ v programu EVI 8. Modul IRZ je určen na evidenci odpadů pro IRZ provozovny a hlášení

Více

Helios Orange. www.helios.eu

Helios Orange. www.helios.eu 45685696362545563221245896533661123695887878123456856963625455632212458965336611236958878781 23 568569636254556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568 556322124589653366112369588787812345685696362545563221245891236958878781234568

Více

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013

1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 1. Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. POSTUP

Více

Modul EKO-KOM. www.money.cz

Modul EKO-KOM. www.money.cz Modul EKO-KOM www.money.cz 2 Money S5 EKO-KOM Systém EKO-KOM Systém EKO-KOM zajišťuje sdružené plnění povinností zpětného odběru a využití odpadů z obalů prostřednictvím systémů tříděného sběru v obcích

Více

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků.

Pracovní výkazy. návod k použití. Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 1 Popis aplikace Pracovní výkazy návod k použití Internetová aplikace Pracovní výkazy slouží k zadávání pracovních výkazů od zaměstnanců a externích pracovníků. 2 Technické požadavky klienta Internetový

Více

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu

Úvod. Program ZK EANPRINT. Základní vlastnosti programu. Co program vyžaduje. Určení programu. Jak program spustit. Uživatelská dokumentace programu sq Program ZK EANPRINT verze 1.20 Uživatelská dokumentace programu Úvod Základní vlastnosti programu Jednoduchost ovládání - umožňuje obsluhu i málo zkušeným uživatelům bez nutnosti většího zaškolování.

Více

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a. Strana 1 z 9

Nový design ESO9. E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a , P r a h a.   Strana 1 z 9 Nový design ESO9 E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 z 9 Úvod... 3 Popis změn... 4 Horní lišta... 4 Strom činností... 5 Prostřední rám... 7 Horní lišta...

Více

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008)

Manuál k produktu. fajny shop. FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Manuál k produktu fajny shop FajnyWEB.cz 2008 (6.11.2008) Obsah Obsah... 2 1 Popis administrace... 4 1.1 Objednávky... 4 1.1.1 Přehled... 4 1.1.1.1 Filtry a vyhledávání... 4 1.1.1.2 Seznam objednávek a

Více

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ

MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ MONITORING OBCHODNÍCH PARTNERŮ NÁVOD PRO APLIKACI 1 Obsah: 1. Prvotní spuštění aplikace Část monitoring insolvenčního rejstříku 2. Hlavní okno 3. Monitorované subjekty 3.1 Skupiny monitorovaných subjektů

Více

Novinky systému Signys - verze 7.0

Novinky systému Signys - verze 7.0 Novinky systému Signys - verze 7.0 Všeobecné Odesílání e-mailů - nastavení předmětu a těla emailu (1560) V lokálních parametrech a výchozích hodnotách je nově možné nastavit tiskovou sestavu (ve Fastreportu)

Více

Tablet a čtečka čárových kódů. (modul Sklad)

Tablet a čtečka čárových kódů. (modul Sklad) Tablet a čtečka čárových kódů (modul Sklad) [1] 1. Technické vybavení Projekt je určen pro tablet s operačním systémem xxx a čtečkou čárových kódů, která je napojena na tablet prostřednictvím Bluetooth.

Více

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014

Novinky pro prodej vozů. Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Novinky pro prodej vozů Hana Dolejšová, 12. 11. 2014 Pakety Pakety místo doplňků zahrnuty do kalkulace vozu, možnost aplikace slevy Pakety místo popisu požadavků na servis Funkce Pakety: 2 Pakety Vybrané

Více

Allegro release 2.16 ( )

Allegro release 2.16 ( ) Allegro release 2.16 (18.5.2017 11.6.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Obraty na účtech Do tiskové sestavy byla doplněna možnost exportu obratů na účtech po jednotlivých měsících do excelu.

Více

Allegro release ( do )

Allegro release ( do ) Allegro release 2.04 + 2.05 (12.11.2016 do 23.12.2016) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Položky k úhradě příští týden Nová aplikace pro dashboard počet dokladů s datem splatnosti dnes + 7 dní Účtování

Více

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky

Integrovaný modul DeCe SKLAD, verze 2014 DeCe COMPUTERS s.r.o. Děčín, ledn 2014. I. Obsah příručky I. Obsah příručky I. OBSAH PŘÍRUČKY...I-1 II. ÚVODNÍ INFORMACE...II-2 III. OVLÁDÁNÍ MODULU...III-3 Sklad evidence zboží...iii-3 Fak.př. faktury přijaté...iii-10 Odb. + Dod. odběratelé nebo dodavatelé...iii-12

Více

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312]

Novinky systému Signys AB JET spol. s r.o. Zákazník: AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] Měrná hmotnost [1312] AB JET spol. s r.o. AB JET spol. s r.o. Výroba Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti [1312] V globálních parametrech zaveden "Koeficient pro přepočet měrné hmotnosti". Využívá se pro zadání počtu materiálu

Více

2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) -

2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) - 2HCS Fakturace 3 - výzvy k platbě (upomínky) - Autor: Tomáš Halász - 776 052 219 pro verzi: 3.5.597 a novější 2H C.S. s.r.o. dne: 19.05.2008 Dukelská 691/5, 742 21 Kopřivnice Email: info@faktury.cz Web:

Více

Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net

Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net Dokumentace k IS KARAT.net Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net programový modul: Rozdílová dokumentace k ovládání IS KARAT.net OBSAH: 1 ÚVOD... 3 2 PŘIHLAŠOVACÍ DIALOG... 4 3 NAVIGACE... 5 3.1

Více

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky

Dokumentace. k modulu. podnikový informační systém (ERP) Datové schránky Dokumentace k modulu podnikový informační systém (ERP) Nastavení datové schránky Datová schránka je elektronické úložiště, které je určené k doručování písemností státních institucí (orgánů veřejné moci)

Více

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange

Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange Hotline Helios Tel.: 800 129 734 E-mail: helios@ikomplet.cz Pokročilé ovládání IS Helios Orange 2013 BüroKomplet, s.r.o. Obsah 1 Kontingenční tabulky... 3 1.1 Vytvoření nové kontingenční tabulky... 3 2

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2019

Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové funkcé programu TRIFID 2019 Nové typy bankovních terminálů, cashback, návrat Během roku 2018 byl uveden do provozu nový typ bankovního terminálu YOMANI, využívaný Komerční bankou a Českou spořitelnou.

Více

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty

26 Evidence pošty. Popis modulu. Záložka Evidence pošty 26 Evidence pošty Uživatelský modul Evidence pošty realizuje podrobnou evidenci všech došlých a odesílaných poštovních zásilek s možností přidělovat tyto zásilky uživatelům informačního systému k vyřízení,

Více

Upgrade 7/2012 popis úprav

Upgrade 7/2012 popis úprav strana 1 Upgrade 7/2012 popis úprav Novinky společné všem modulům Náhled v tiskových výstupech Formulář Náhledu si pamatuje svoji velikost a pozici od minulého otevření, což lze využít např. u větších

Více

Upgrade 11/2016 Výběr z novinek verze 11/2016

Upgrade 11/2016 Výběr z novinek verze 11/2016 Ekonomický systém Entry Obsah upgrade 11/2016 strana 1 MODUL elektronická evidence TRŽEB (EET) Upgrade 11/2016 Výběr z novinek verze 11/2016 Elektronická evidence tržeb je řešena v programu ENTRY v běžném,

Více

Nastavení základní konfigurace

Nastavení základní konfigurace Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2012.1.72 V Přerově, 21. srpna 2012 Nastavení základní konfigurace Základní parametry a sazby záložka DPH přidána možnost volby základů 0% a osvobozeno

Více

Allegro release 2.42 ( )

Allegro release 2.42 ( ) Allegro release 2.42 (28. 6. 2018 23. 7. 2018) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Test posloupnosti finančních dokladů Nová aplikace pro kontrolu návaznosti počátečních a koncových stavů dokladů

Více

Novinky v programu SKLADEK

Novinky v programu SKLADEK Novinky v programu SKLADEK Vysvětlivky: zásadní změna vlastností programu drobná úprava opravy chyby 20.3.2019 v kartě se dá ručně označit, že je díl již nějak objednaný a takový se potom v přehledu zobrazuje

Více

Postup pro zpracování kontrolního hlášení

Postup pro zpracování kontrolního hlášení Postup pro zpracování kontrolního hlášení 1. Zadávání dokladů Doklady se zadávají běžným způsobem tak jako dosud, výběrem sazby DPH (s číslem řádku přiznání) v položce dokladu se zároveň pro položku automaticky

Více

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10)

Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) Helios RED a Elektronická evidence tržeb (Helios RED verze 10) 1. Správa systému Ve Správě systému ve volbě EET je Číselník provozoven a dále tabulka s historií (ne)odeslaných dokladů Komunikace s portálem.

Více

Změny v programu AutoServis 9.85 minor 0005

Změny v programu AutoServis 9.85 minor 0005 Změny v programu AutoServis 9.85 minor 0005 Firma ProCad spol. s r.o. si vyhrazuje z hlediska vývoje programu právo na změny v zaslané aplikaci oproti popisu změn. V průběhu roku v případě dalších změn

Více

Montáže E S O 9 i n t r a n e t a. s.

Montáže E S O 9 i n t r a n e t a. s. Montáže E S O 9 i n t r a n e t a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 9) Princip... 3 Podmínky pro použití činností montáže... 3 Definování rozpisu materiálů a služeb... 3 5.7.6 Technická

Více

SKLAD. verze 9.xx.xx, licence BASIC. Stručný popis programu

SKLAD. verze 9.xx.xx, licence BASIC. Stručný popis programu SKLAD verze 9.xx.xx, licence BASIC Stručný popis programu Ovládání programu Ovládání je kromě myši přizpůsobeno i klávesnici. Je rozděleno do třech vrstev. 1, hlavní nabídka zde najdete výběr hlavních

Více

ERP informační systém

ERP informační systém Vážení zákazníci, připravili jsem pro vás nový modul Zakázka, který Vám přináší nový vzhled a nové možnosti. Pro snadnější přechod na novou verzi zůstává ve WAK INTRA souběžně i stávající modul zakázek.

Více

Lokality a uživatelé

Lokality a uživatelé Administrátorský manuál TTC TELEKOMUNIKACE, s.r.o. Třebohostická 987/5 100 00 Praha 10 tel.: 234 052 111 fax.: 234 052 999 e-mail: ttc@ttc.cz http://www.ttc-telekomunikace.cz Datum vydání: 15.října 2013

Více

NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU

NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU NÁVOD K POUŽITÍ B2B V PROVOZU VYHOTOVIL: LUCIE ČERMÁKOVÁ, JANA EHRENBERGEROVÁ, JITKA NEUMANNOVÁ DATUM VYHOTOVENÍ: 5.3.2010 DATUM ÚPRAVY: 8.4.2010 1 OBSAH DOMÁCÍ STRÁNKA... 3 OBCHODNÍ PŘÍPADY... 4 OBCHODNÍ

Více

Obsah. Novinky Mediox 3000 verze leden Obsah: 1 Úpravy v programu. 2 Sestavy. 1 Nové sestavy Apatyka servis s.r.

Obsah. Novinky Mediox 3000 verze leden Obsah: 1 Úpravy v programu. 2 Sestavy. 1 Nové sestavy Apatyka servis s.r. Obsah 1 Novinky Mediox 3000 verze 3.0.0.46 11. leden 016 Obsah: 1 1 Předání hlášení distributorů v rozhraní DIS-13 Doplněk 1 Úprava zjednodušeného zadávání přípravku k objednání (rozdělaný recept) 3 3

Více

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části:

Grantové projekty. V současné době jsou zpracovány tyto části: Grantové projekty V současné době jsou zpracovány tyto části: - konzultace záměru grantového projektu - registrace grantového projektu - zahájeni realizace grantového projektu 1. Schéma konzultace záměru

Více

Sklad rev.201004191 Seznam skladových karet Obsah

Sklad rev.201004191 Seznam skladových karet Obsah Obsah Sklad... 2... 3 Navigátor... 4 Seznam hlaviček skladových karet... 4 Barevné rozlišení v seznamu skladových karet... 5 Menu Vztahy... 6 Skladová karta... 7 Popis záložek... 7 Obecné... 7 Příjem...

Více

Novinky v programu Stravné 4.60

Novinky v programu Stravné 4.60 Novinky v programu Stravné 4.60 Při aktivaci objednávání internetem lze předvyplnit některé údaje V nastavení programu lze vyplnit hodnoty, které se mají vyplňovat při aktivaci objednávání internetem.

Více

Nové funkcé programu TRIFID 2018

Nové funkcé programu TRIFID 2018 Nové funkcé programu TRIFID 2018 1. Nastavení způsobu práce EET odlišně pro různé druhy úhrad Vzhledem k rozdílným požadavkům za způsob zasílání různě placených dokladů do evidence EET, bylo přidáno odpovídající

Více

Uživatelský manuál.

Uživatelský manuál. Uživatelský manuál www.dpd.cz/objednavkaprepravy Obsah 1 Úvod 1 2 Přihlášení 1 2.1 Nový uživatel, zapomenuté heslo 1 3 Nastavení 2 3.1 Nastavení 2 3.2 Uživatelé 3 3.3 Bankovní účty 4 3.4 Adresář 5 3.4.1

Více

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3

ucetni-program-pohoda.cz Uživatelský návod a nastavení Instalace str. 2 Uživatelské práva str. 3 ucetni-program-pohoda.cz 2010 PVM výrobní modul pro ekonomický systém POHODA Vaše konkurenční výhoda při vyřizování odběratelských objednávek, plánování a realizaci výroby, nákupu materiálu a služeb. Uživatelský

Více

ANS orientace v aplikaci a pokladně

ANS orientace v aplikaci a pokladně ANS orientace v aplikaci a pokladně Rožnov pod Radhoštěm 756 61 BÚ:86-2201060287/0100 číslo spisu C.26504 1 1. Vyhledávání a třídění v ANS 1.1.1. Třídění: Scroll dokladů si můžeme pro snadnější vyhledávání

Více

Ceník. Odeslané zásilky. Tisky. Výroba

Ceník. Odeslané zásilky. Tisky. Výroba AVEFLOR a.s. AVEFLOR a.s. Ceník Rozšíření pole Popis alternativního názvu artiklu [1206] Délka pole Popis alternativního názvu artiklu rozšířena z 50 na 150 znaků. Odeslané zásilky Paletové štítky - tvorba

Více

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015

Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Vyúčtování daně z příjmu ve Mzdách Profi 2015 Rozsáhlý formulář Vyúčtování daně se dosud podával klasicky na tištěném formuláři, přičemž program Mzdy Profi pro něj sestavil a vytisknul podklad pro vyplnění.

Více

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP

Příručka uživatele HELPDESK GEOVAP HELPDESK GEOVAP verze 1.2 11.11.2008 OBSAH 1 REGISTRACE DO HELPDESK...1 2 PŘIHLÁŠENÍ A ODHLÁŠENÍ...1 3 ZÁKLADNÍ OBRAZOVKA HELPDESK...2 4 PŘEHLED HLÁŠENÍ...2 5 ZALOŽENÍ NOVÉHO HLÁŠENÍ...3 6 ZOBRAZENÍ/EDITACE

Více

Změna sazby DPH od

Změna sazby DPH od Změna sazby DPH od 1. 1. 2013 Od 1.1.2013 bude v platnosti nová základní a snížená sazba DPH. V souvislosti s novou sazbou DPH 21% a 15% zavádíme nové kódy DPH pro základní i sníženou sazbu. 1. POSTUP

Více

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký

Program. Uživatelská příručka. Milan Hradecký Program Uživatelská příručka Milan Hradecký 2 ÚVOD : Program skladové evidence "Konsignační skaldy" zahrnuje v sobě možnost zápisu příjmu a výdeje až do 99 druhů skladů ma př. zboží od různých dodavatelů,

Více

Návod Démos24plus verze 2012

Návod Démos24plus verze 2012 Návod Démos24plus verze 2012 Přihlášení Démos24Plus Zadat uživatele Zadat heslo Vybrat si jazykovou verzi Přehled Přidat panel (okno) Zmenšení Zobrazit vše Zavřít okno Obnovení původního vzhledu Možnost

Více

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 /

Outdoor Expert. Uživatelský manuál. Verze aplikace: OutdoorExpert_Manual.docx 1 / Outdoor Expert Uživatelský manuál Verze aplikace: 1.0 28. 12. 2014 OutdoorExpert_Manual.docx 1 / 35 2015-01-01 Obsah 1 ÚVOD... 3 2 POPIS FUNKČNOSTÍ APLIKACE... 3 2.1 SPUŠTĚNÍ APLIKACE... 3 2.2 ZALOŽENÍ

Více

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ)

Důležité změny ve verzi vydané po Poradna (CZ) Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) 1 Důležité změny ve verzi vydané po 8.10.2017 - Poradna (CZ) lcs,,lcseditor,,partner(ro),,translator(ro),,customer(ro),,anonymous(ro),,

Více

Novinky v programu Stravné 4.56

Novinky v programu Stravné 4.56 Novinky v programu Stravné 4.56 Barevné odlišení přihlášky i odhlášky z jiné stanice v pokladním dialogu Pokud si strávník provádí změnu objednávky stravy jinde než v kanceláři (objednací box, internet,

Více

Novinky Mediox 3000 verze Výdej dle exspirace. v rychlém vyhledávání sortimentních skupin ve filtru skladu

Novinky Mediox 3000 verze Výdej dle exspirace. v rychlém vyhledávání sortimentních skupin ve filtru skladu Obsah 1 Novinky Mediox 3000 verze 266 29. červen 2016 Obsah: 1 Úpravy v programu 3 1 Výdej dle exspirace 3 2 Zvýraznění příznaků receptů v retaxaci 4 3 Nové označení pojištěnce EU na expedici a hlavičce

Více

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001

Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 Novinky a nastavení ve verzi OZO 2014.001 1. Nastavení služeb z internetu Pro používání téměř všech novinek v programu (ověření u FÚ, načítání adres, elektronická hlášení na FÚ apod.) je nutné program

Více

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení

Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Podklady ke školení 20.11.2017 Kalasová Barbora, DiS. Datum tisku 15.6.2018 2 Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH (SK) Modul účetnictví: Kontrolní výkaz DPH

Více

09/2008 novinková dokumentace

09/2008 novinková dokumentace 09/2008 novinková dokumentace N E W S 0 9 / 2 0 0 8 ZBOŽÍ A CENY...2 ZÁNIK PADESÁTNÍKŮ, ZAOKROUHLENÍ NA KORUNY... 2 KONTROLA UPRAVENÝCH CEN... 2 KONTAKTY, OPERATIVA, MARKETING...3 HROMADNÁ ZMĚNA KÓDU

Více

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD

DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD V Přerově 22. prosince 2015 Co je nového v systémech DUNA DE, DUNA ÚČTO, DUNA OBCHOD 2016.1.16 Upozornění: Následující text je jen stručným výčtem změn, podrobnější popis k jednotlivým novinkám najdete

Více

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno:

Nastavení komunikace s registrem EET. Krok 1 - Instalace certifikátu do Allegro. Před začátkem nastavení musíte mít připraveno: EET v Allegro Tento dokument popisuje implementaci EET v Allegro. Zasílání dat do EET je realizováno vždy v běžném (online) režimu. Allegro samo je online služba a tudíž implementace zjednodušeného (offline)

Více

Formulář NÚV v programu PPP4

Formulář NÚV v programu PPP4 Formulář NÚV v programu PPP4 Verze programu: 4.2.1.0 Datum: 16. 5. 2017 1. Nastavení programu PPP4 V programu je nutné nastavit: 1. cestu k programu Form Filler 602 (tento program musí mít každý uživatel

Více

Novinky v programu MSklad 1.36

Novinky v programu MSklad 1.36 Novinky v programu MSklad 1.36 Směrnice pro sledování finanční bilance a tisk grafické FB (K13601/15S) V modulu Finanční bilance je umístěn tisk grafického znázornění finanční bilance, a současně je zde

Více

Allegro release 2.15 ( )

Allegro release 2.15 ( ) Allegro release 2.15 (25.4.2017 18.5.2017) Symbol označuje nové aplikace Účetnictví Účtování faktur, finančních a interních dokladů Seznamy zaúčtovaných dokladů byly rozšířeny o možnost zobrazit i doklady

Více

Převod na nový školní rok

Převod na nový školní rok Převod na nový školní rok Funkce pro převod na nový školní je součástí systému SAS od jeho počátku. Umožňuje převést třídy a žáky ze školního roku, který končí, do dalšího školního roku. Před tím, než

Více

Inventura skladových zásob

Inventura skladových zásob Inventura skladových zásob E S O 9 i n t e r n a t i o n a l a. s. U M l ý n a 2 2 1 4 1 0 0, P r a h a Strana 1 (celkem 6) Kroky inventury... 3 Průběh inventury... 3 Inventurní soupis skladu k datu (2.3.3.1)...

Více

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců.

Přehledy pro Tabulky Hlavním smyslem této nové agendy je jednoduché řazení, filtrování a seskupování dle libovolných sloupců. Přehledy pro Tabulky V programu CONTACT Professional 5 naleznete u firem, osob a obchodních případů záložku Tabulka. Tuto záložku lze rozmnožit, přejmenovat a sloupce je možné definovat dle vlastních požadavků

Více