Příloha č. 6 Popis projektu a bližší informace včetně slovníku užitých termínů

Rozměr: px
Začít zobrazení ze stránky:

Download "Příloha č. 6 Popis projektu a bližší informace včetně slovníku užitých termínů"

Transkript

1 Příloha č. 6 Popis projektu a bližší informace včetně slovníku užitých termínů SLOVNÍK POJMŮ Číslo Pojem Vysvětlivka 1 Administrátor 2 Beneficient 3 Finanční plnění 4 Inovační výzva Osoba pověřená administrací inovačních výzev a iniciativ aktivních členů IPZK Firma, která se aktivně (finančně, zdrojově) zapojí do vyhlášené inovační výzvy Objem finančních prostředků, které Zadavatel zaplatí Řešiteli za poskytnuté řešení Inovační potřeba, problém, tematický úkol, projekt vyhlášený zadavatelem ve standardním formátu 5 Inovační výzvy - Kategorie - Teoretické řešení - Prototyp 6 Inovační platforma Každá inovační výzva bude zadavatelem zařazena do jedné ze dvou základních kategorií podle zralosti/komplexnosti hledaného řešení; (pro lepší pochopení jsou uvedeny i jejich ekvivalenty v pojetí InnoCentive) Inovační námět (průlomová idea) : návrh a základní charakteristika řešení. Design řešení: podrobný popis navrženého řešení, detailní specifikace, požadavky a předpoklady Prototyp, vzor, model: vzorový produkt + průkazné testy funkčnosti navrženého řešení. Finální produkt/služba: výzva k dodavatelskému partnerství v konkrétním výrobkovém/servisním oboru Síť Zadavetalů, Řešitelů a Beneficientů, ve které se řeší Inovační výzvy a sdílí know-how. 7 IPZK Inovační platforma Zlínského kraje 8 Kapacity 9 Know How 10 Licencovaný produkt 11 Obsahové náležitosti Nabídka odborníků, znalců, expertů, lidí s odbornou autoritou Technologické, informační a znalostní předpoklady pro určitou činnost Produkt, u kterého vlastník licence umožňuje jiným subjektům určitým způsobem a za určitých okolností užívat tento produkt Metriky (objektivně ověřitelné indikátory), které jednoznačně vymezují výstupy, jež mají Řešitelé předložit Zadavateli a Beneficientům Inovační výzvy; Kritéria řešení poskytují objektivní parametry pro posouzení nároku na vyplacení finančního plnění nebo jeho části 12 Otevřené inovace, Inovace 2 Komerční název IPZK (název produktu) 13 Operátor Technologické inovační centrum s.r.o. 14 Portál IPZK Databázový a komunikační virtuální prostor na podporu produktů otevřených inovací 15 Projekty dodavatelské Projekty inovačních výzev řešeny Řešiteli

2 16 Projekty kolaborativní 17 Registrovaní uživatelé 18 Řešitelé Společný řešitelský tým Zadavatele a/nebo více partnerských firem-beneficientů, společný projekt Zadavatelé a Řešitelé registrovaní na webu Otevřené inovace, Inovace 2 Fyzická nebo právnická osoba, která podá nabídku řešení v rozsahu stanovených obsahových náležitostí 19 TIC Technologické inovační centrum - Operátor platformy 20 Výstupy očekávané Jsou definovány obsahovými náležitostmi Inovační výzvy 21 VaV organizace Výzkumné a vývojové organizace 22 Zadavatel 23 Zakladatelský člen Firma vyhlašující inovační výzvu/podávající inovační výzvu Firma, která se účastnila pilotního projektu a bude vedena v Inovační platformě ve specifickém režimu 24 Zlínský kraj Subjekt financující projekt Otevřené inovace, Inovace 2 Otevřené inovace se specializují na řešení problémů společností, jak inovovat rychleji a lépe. Specializují se na iniciaci a posílení mezioborové spolupráce, napomáhající hledat efektivní řešení odstraňující překážky bránící realizaci inovací. Fungují na principu zveřejňování inovačních výzev zadavatelů s cílem hledání potenciálních řešitelům, současně umožňují efektivněji navazovat spolupráci VaV organizacím. Cíl: Spuštění a rozvoj projektu ve Zlínském kraji a celé České republice Aktivizace společností/firem z různých oborů k produktivní spolupráci a hledání schopných řešitelů Propojení samotných společností/firem s VaV organizacemi Posílení regionálního inovačního systému Zlínského kraje Strategie Otevřených inovací se ve světě stále více prosazuje, jako nosná složka umocnění inovačního potenciálu progresivních firem a korporací. Využívá účinnou partnerskou spolupráci firem a dalších organizací a zapojuje neformální sítě novátorů (tzv. crowdsourcing ) jako prostředek posílení vlastního výzkumu a vývoje. Popis produktu Otevřené inovace, Inovace 2 Jedná se o síť podniků, VaV organizací a dalších subjektů, ve které dochází k interakci zadavatelů výzev (např. firma hledající řešení konkrétního technického problému apod.) a potenciálních řešitelů reagujících na tuto výzvu s nabídkou řešení. Produkt Otevřené inovace Inovace 2 je postaven na několika pilířích a webové prostředí je jeden z nich. Je to databázový a komunikační virtuální prostor na podporu produktu Otevřené inovace, Inovace 2. Technologické inovační centrum s.r.o. (dále jen jako Operátor ) zde působí, jako operátor a koordinátor projektu. Aktivně vyhledává, zadavatele, řešitele a komunikuje se všemi zapojenými stranami.

3 Pro koho je produkt určen: a) pro ty, co hledají řešení pro nějaký konkrétní problém a jsou ochotni zveřejnit pro registrované řešitele dostatečný objem informací k tomu, aby mohla být z jejich strany nabízena potenciálně vhodná řešení. b) pro ty, kteří hledají partnery řešící stejný problém, pro společné nalezení potenciálních řešitelů c) pro potenciální řešitele, kteří rádi přijímají nové výzvy a chtějí se pustit do řešení konkrétních problémů pro konkrétní iniciátory. Subjekty působící v projektu: Zadavatel Řešitel Beneficient Operátor Zadavatel na web vkládá svou inovační výzvu. Za vyřešení této výzvy stanoví Zadavatel finanční částku, kterou po jejím vyřešení Řešiteli zaplatí. Úkolem pro Operátora je najít konkrétního Řešitele, který bude schopný tuto výzvu vyřešit dle přesných požadavků Zadavatele. To samé platí, pokud se na web přihlásí Řešitel s již vyřešeným určitým problém, registrovaným patentem, navrženým řešením. Operátor opět hraje roli zprostředkovatele, kterému po zprostředkování úkonu náleží provize. 1. Neregistrovaní uživatelé omezený přístup do databáze Základní služby systému Otevřené inovace, Inovace 2 neregistrovaní uživatelé: Vyhledávání v databázi projektů. Zobrazení pouze abstraktu výzvy pro zobrazení celé výzvy je nutné se registrovat. Nemožnost vkládání výzev nutná registrace. Nemožnost přihlásit se jako řešitel či beneficient nutná registrace. Nemožnost využívat dalších funkcí webu (databáze know-how, řešitelů apod.). Základní služby pro neregistrované uživatele jsou poskytovány zdarma. 2. Registrovaní uživatelé Registrovaní uživatelé mohou využívat všech možností a níže popsaných funkcí systému Otevřené inovace, Inovace 2. Funkce webu Otevřené inovace, Inovace 2 : Možnost vkládání výzev. Možnost vkládat k jednotlivým výzvám přílohy, (formáty doc, pdf, jpg ). Prezentace výzvy v databázi po odsouhlasení administrátorem. Možnost vyhledávání v databázi výzev dle výběrových kritérií. Výpis plného znění výzev bez kontaktních údajů na zadavatele výzvy. Možnost přihlásit se ke konkrétní výzvě jako řešitel nebo beneficient (u každé výzvy se zobrazuje počet přihlášených řešitelů/beneficientů - anonymně).

4 Možnost vložit krátký popis navrhovaného řešení. Vygenerování výzvy ve formátu pdf. Databáze know-how bude přístupná pro registrovaného uživatele za specifických podmínek. Databáze řešitelů / inovátorů prezentace konkrétních projektů, na kterých se podíleli bude přístupná pro registrovaného uživatele za specifických podmínek. Databáze úspěšně řešených výzev case studies. Základní služby systému Otevřené inovace, Inovace 2 pro zadavatele výzev: Prezentace výzvy (projektu) v databázi Otevřené inovace, Inovace 2. Aktivní vyhledávání možných řešitelů z řad firem a VaV institucí (doktorandi, akademičtí pracovníci). Administrace výzvy v databázi Otevřené inovace, Inovace 2. Koordinování a komunikace směrem k nalezení nejlepšího řešení nebo nejvhodnějšího zájemce o výzvu. Zadavatel výzvy: Vloží výzvu do databáze vyplněním specifikace problému, který chce řešit. Stanoví termíny pro řešení a finanční odměnu za jeho vyřešení. Vyčkává, zda na výzvu zareaguje nějaký řešitel či se připojí další beneficient (pokud určí, že se jedná o kolaborativní projekt). Pokud se přihlásí řešitel nebo beneficient, zadavatel uvidí pouze, že na výzvu někdo zareagoval, ale kontaktní údaje se mu nezobrazí. Operátor bude zprostředkovávat veškerou komunikaci mezi zadavatelem výzvy a řešitelem / beneficientem. V případě, že dojte k dohodě mezi zadavatelem a řešitele a výzva bude úspěšně realizována (bude uzavřena licenční smlouva), je zadavatel povinen zaplatit finanční odměnu a provizi operátorovi. Poplatky spojené s realizací transferu znalostí budou uvedeny v ceníku (ceník v přípravě). Operátor: Ověřuje a povoluje zveřejnění zadaných výzev zadavatele. Kontaktuje zadavatele výzvy v případě reakce řešitele / beneficienta. Zprostředkovává zadavateli řešení navržené řešitelem. Aktivně vyhledává potenciální řešitele z řad firem či VaV organizací. Zpracovává rešerše patentů, užitných vzorů, studií vztahujících se k výzvám zadavatele. Oslovuje potenciální zadavatele výzev z řad firem. Zajišťuje transfer znalostí, právní poradenství, licenční smlouvy, převod odměny řešiteli. Registrovaní uživatelé mohou: Vkládat do databáze Otevřené inovace, Inovace 2 nové výzvy a provádět aktualizaci vložených výzev. Využívat základních služeb Otevřené inovace, Inovace 2 (po odsouhlasení obchodních podmínek Otevřené inovace, Inovace 2 ) vkládání výzev, kontaktování řešitelů přes operátora apod. Vyhledávat projekty z databáze projektů. Navrhovat řešení, připojit se k výzvě jako beneficient. Vybírat nejlepší řešení z obdržených návrhů ve spolupráci s administrátorem. Získat duševní právo k využití vybraného řešení na základě licenční smlouvy. Obdržet odměnu za nejlepší řešení vybrané zadavatelem projektu. Nabídnout svůj projekt, řešení, nápad nebo podnikatelský záměr k prodeji a využití dalšímu subjektu.

5 Řešitel: Fyzická osoba, právní subjekt, spolupracující organizace vstupující do procesu, s již vyřešeným problém nebo s nabídkou vyřešení tohoto problému a nabízející ho zadavateli. Každý řešitel bude moci do databáze vložit svůj profesní životopis, který bude obsahovat vzdělání, zkušenosti, dovednosti, řešené projekty, oblast odbornosti, formulář pro kontaktování. Registrovaní Řešitelé mohou: Vkládat do databáze Otevřené inovace, Inovace 2 řešitelské nabídky, řešení jako takové a aktualizovat řešení v databázi. Anonymně prezentovat tyto výstupy, řešení v databázi řešitelů. Využívat základních služeb Otevřené inovace, Inovace 2 (po odsouhlasení obchodních podmínek Otevřené inovace, Inovace 2 ) procházení vyhlášených výzev apod. Vyhledávat projekty z databáze projektů. Navrhovat řešení, připojit se k výzvě jako beneficient. Obdržet odměnu za nejlepší řešení vybrané zadavatelem projektu. Nabídnout své řešení, nápad nebo podnikatelský záměr k prodeji a využití dalšímu subjektu. Právní vztahy, které je nutné ošetřit připravit vzorové smlouvy: 1. Vstup Zadavatele do systému obchodní podmínky pro využívání systému. 2. Vstup Řešitele do systému - obchodní podmínky pro využívání systému. 3. Realizace konkrétního obchodního případu při vyhledání Řešitele právní vztah mezi Zadavatelem Operátorem Řešitelem/Řešiteli. 4. Realizace konkrétního obchodního případu při vyhledání Řešitele právní vztah mezi Zadavatelem připojeným Beneficientem Operátorem Řešitelem/Řešiteli. 5. Realizace konkrétního obchodního případu při vyhledání Řešitele právní vztah mezi Zadavatelem Operátorem Beneficientem (zde beneficient nahrazuje řešitele - > Kolaborativní projekt mezi společnostmi/firmami. 6. Právní vztah mezi Operátorem a vysokou školou nebo výzkumně-vývojovou institucí - obecná smlouva o spolupráci při realizaci projektů Otevřených inovací. 7. Právní zajištění vztahu mezi Operátorem a vysokou školou nebo výzkumně- vývojovou institucí pro postoupení výsledků z výzkumu vývoje do systému komercionalizace, nabízeného v rámci produktu Otevřené inovace. Ochrana duševního vlastnictví a zabezpečení systému proti zneužití dat v databázi platformy: V rámci nastavení právního systému fungování je nutné řešit ochranu duševního vlastnictví, jako nejvyšší prioritu s dopadem na řešení celého systému. Je nutné promyslet mechanismus transferu know-how z řešitele na zadavatele, nastavit podmínky užívání webu, aby nedošlo ke zneužití duševního vlastnictví a nastavit vysokou úroveň zabezpečení dat v databázi. Tato ochrana se musí promítnout do všech smluv i do obchodních podmínek pro využívání systému.

Otevřené Inovace - Inovace 2

Otevřené Inovace - Inovace 2 Otevřené Inovace - Inovace 2 Profil společnosti Technologické Inovační Centrum bylo založeno v roce 2005 Univerzitou Tomáše Bati ve Zlíně a Zlínským krajem. Tyto dva subjekty hrají významnou roli při rozvoji

Více

Popis procesu komercializace výsledků VaV na TU v Liberci

Popis procesu komercializace výsledků VaV na TU v Liberci Popis procesu komercializace výsledků VaV na TU v Liberci 1. Centrum pro podporu transferu technologií (dále jen CPTT) 1.1 Definice CPTT 1.1.1 Transfer technologií lze definovat jako proces přenosu znalostí,

Více

Manuál pro uživatele portálu NováProfese

Manuál pro uživatele portálu NováProfese Manuál pro uživatele portálu NováProfese Mgr. Lenka Křížková Ing. Pavel Beneš Regionální rozvojová agentura Plzeňského kraje, o.p.s. Riegrova 1, Plzeň červen 2008 Obsah: 1. Úvod... 3 2. Popis portálu...

Více

MSP a transfer technologií

MSP a transfer technologií MSP a transfer technologií Jiří JANOŠEC, Ph.D. Technologické centrum Akademie Věd ČR Skupina transferu technologií - CIRC/CeTT 7. června 2007 Projekty TC AV ČR na transfer technologií TC je koordinátorem

Více

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994 Oddělení TC AV

Více

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe

Projekt TECH-NET. Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe Projekt TECH-NET Nové materiály a technologie - spojení výzkumu, vývoje a technické praxe ing. Blanka Tomková Ph.D. Fakulta textilní TUL Hlavní manažer projektu Hlavní cíl projektu: OP VK - oblast podpory

Více

Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Vyhledávání partnerů pro mezinárodní spolupráci v rámci Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Enterprise Europe Network Mezinárodní síť financovaná z Rámcového programu pro

Více

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Možnosti pro vyhledávání inovací a partnerů pro zahraniční spolupráci Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994 Oddělení TC AV

Více

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 5

VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 5 ÚSTAV ANALYTICKÉ CHEMIE AV ČR, v. v. i. VNITŘNÍ PŘEDPIS č. 5 Vnitřní předpis o ochraně práv duševního vlastnictví jako výsledku činnosti ve výzkumu, vývoji a inovacích vytvořeného v Ústavu analytické chemie

Více

Podpora pre-seed aktivit výzva 7.3, OP VaVpI. Ing. Nikolas Mucha, Ph.D

Podpora pre-seed aktivit výzva 7.3, OP VaVpI. Ing. Nikolas Mucha, Ph.D Podpora pre-seed aktivit výzva 7.3, OP VaVpI Ing. Nikolas Mucha, Ph.D. 15. 1. 2013 1 Cíl výzvy Hlavním cílem výzvy je podpora přípravy komercializace nadějných technologií a vynálezů s vysokým aplikačním

Více

Spolupráce s firmami jak na to

Spolupráce s firmami jak na to VaV pro praxi: ochrana výsledků VaV, licencování patentů a know-how a podpora spolupráce s průmyslem, komunikace výsledků VaV a motivace k zapojení do VaV činnosti, reg. č. CZ.1.07/2.3.00/09.0047 Spolupráce

Více

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Title of the presentation Date 1 Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum Akademie věd ČR European Commission Enterprise and Industry Title

Více

Informovanost a výuka specializovaných předmětů o ochraně duševního vlastnictví na VŠB-TUO. Hana Martiníková 15/4/2015, ÚPV, Praha

Informovanost a výuka specializovaných předmětů o ochraně duševního vlastnictví na VŠB-TUO. Hana Martiníková 15/4/2015, ÚPV, Praha Informovanost a výuka specializovaných předmětů o ochraně duševního vlastnictví na VŠB-TUO Hana Martiníková 15/4/2015, ÚPV, Praha 1 Trocha novodobé historie 2000 Založení předchůdce Centra transferu technologií

Více

rektor Plzeň 28. dubna 2008 R-202-08 Směrnice rektora č. 15R/2008 OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Vymezení pojmů

rektor Plzeň 28. dubna 2008 R-202-08 Směrnice rektora č. 15R/2008 OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ ČÁST PRVNÍ OBECNÁ USTANOVENÍ Článek 1 Vymezení pojmů rektor Plzeň 28. dubna 2008 R-202-08 Směrnice rektora č. 15R/2008 OCHRANA DUŠEVNÍHO VLASTNICTVÍ Tato směrnice stanoví pravidla ochrany duševního vlastnictví a způsoby využití poznatků Západočeské univerzity

Více

RNDr. I. Dvořák, CSc PGCertKT(Open) České Budějovice 7. října 2011

RNDr. I. Dvořák, CSc PGCertKT(Open) České Budějovice 7. října 2011 TTM v regionech Odborná náplň kurzu TTM-J Úvodní seminář kurzu TTM-J RNDr. I. Dvořák, CSc PGCertKT(Open) České Budějovice 7. října 2011 Cíl vzdělávacího modulu TTM-J Cílem tohoto úvodního vzdělávacího

Více

Univerzita s kladným nábojem. Spolupráce TU v Liberci s průmyslem současné možnos; a aktuální témata

Univerzita s kladným nábojem. Spolupráce TU v Liberci s průmyslem současné možnos; a aktuální témata Univerzita s kladným nábojem Spolupráce TU v Liberci s průmyslem současné možnos; a aktuální témata Partnerství mezi firmami a TUL Společné řešení v oblasti vědy a výzkumu Partnerství v pedagogické oblasti

Více

Průzkum ČNOPK Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi

Průzkum ČNOPK Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi Průzkum ČNOPK Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi 11.06.2014 Lenka Šolcová Průzkum: Spolupráce firem s vysokými školami a výzkumnými institucemi I. Základní informace o průzkumu

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI

Národní 3,117 20 Praha 1,tel. 420 221 403 331;e- mail: preslickova@kav.cas.cz. Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Národní 3, 117 20 Praha 1 Zpracoval: Odbor pro evropskou integraci a využití znalostního potenciálu OEI Ing. Marcela Přesličková, tel.221 403 331, e-mail : preslickova@ kav.cas.cz str.1 1. Specifikace

Více

Program č. 2.2 Regionální inovační program Podmínky pro poskytnutí účelové dotace

Program č. 2.2 Regionální inovační program Podmínky pro poskytnutí účelové dotace Program č. 2.2 Regionální inovační program Podmínky pro poskytnutí účelové dotace Příloha č. 1 Číslo a název oblasti podpory: 2 regionální rozvoj Číslo a název programu: 2.2 Regionální inovační program

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Ing. Martin Švolba ředitel odboru výzkumu, vývoje a inovací Ministerstvo průmyslu a obchodu Úkoly MPO v oblasti VaVaI realizovat podporu

Více

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci

Centrum evropského projektování a.s., Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci a administraci Centrum evropského projektování a.s., s kontaktní adresou: Československé armády 954/7, 500 03 Hradec Králové vyhlašuje Výzvu k předkládání žádostí o poskytnutí asistence pilotním programům při realizaci

Více

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network

Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Title of the presentation Date 1 Inovace a transfer technologií v projektu Enterprise Europe Network Jiří JANOŠEC Technologické centrum Akademie věd ČR European Commission Enterprise and Industry Title

Více

Seminář CEPIN Ochrana (a využití) duševního vlastnictví (a zázemí) v prostředí vysokých škol. Lékařská fakulta UK v Hradci Králové, 6.6.

Seminář CEPIN Ochrana (a využití) duševního vlastnictví (a zázemí) v prostředí vysokých škol. Lékařská fakulta UK v Hradci Králové, 6.6. Seminář CEPIN Ochrana (a využití) duševního vlastnictví (a zázemí) v prostředí vysokých škol Lékařská fakulta UK v Hradci Králové, 6.6.2012 O čem se dnes budeme bavit? Zaměříme se na postup při zajišťování

Více

Title. Sub-title. Podpora transferu technologií a možnosti financování VaV. Ing. Lukáš Gottesman BIC Ostrava projektový manager

Title. Sub-title. Podpora transferu technologií a možnosti financování VaV. Ing. Lukáš Gottesman BIC Ostrava projektový manager Podpora transferu technologií a možnosti financování VaV Title Ing. Lukáš Gottesman BIC Ostrava projektový manager Sub-title PLACE PARTNER S LOGO HERE European Commission Enterprise and Industry 2 Základní

Více

Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz. RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj

Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz. RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj Michaela Novotná S3 manažer pro Jihočeský kraj novotna@jaip.cz RIS3 Smart specialization strategy pro Jihočeský kraj Strategie Evropské unie Evropská unie připravuje strategii podpory regionů v novém programovacím

Více

Kickoff meeting Projekt AGENT. Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Neulinger,

Kickoff meeting Projekt AGENT. Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Neulinger, Kickoff meeting Projekt AGENT Podnikatelský inkubátor VŠB-TU Ostrava Neulinger, 24. 2. 2010 PROJEKT AGENT PROJEKT AGENT Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Prioritní osa: 2 Terciární vzdělávání,

Více

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK

Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Seminář s workshopem Agronomická fakulta MENDELU řeší projekty OP VK Partnerská síť Agronomické fakulty MENDELU s komerční sférou CZ.1.07/2.4.00/17.0022 Ing. Ivo Vyskočil MENDELU, 13. 1. 2012 Projekt OP

Více

Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i.

Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i. Biofyzikální ústav AV ČR, v.v.i. Vnitřní předpis o ochraně práv duševního vlastnictví jako výsledku činnosti ve výzkumu, vývoji a inovacích nebo vytvořeného jinak v Biofyzikálním ústavu AV ČR, v. v. i.

Více

Základní informace o programu

Základní informace o programu Základní informace o programu Jitka Genserová, březen 2013 1 Obsah prezentace Strategické dokumenty související s H2020 O programu HORIZON 2020 Hledání prostředků na financování výzkumu ve zdrojích EU

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic AGENTURA CZECHINVEST 4. června 2012 Bc. Veronika Zumrová Regionální projektový manažer pro Královéhradecký kraj Agentura pro podporu podnikání a investic

Více

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA

Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA Proč a jak spolupracovat s výzkumnými organizacemi (VaV) Kamil Krč, MBA ředitel sdružení OK4Inovace zájmové sdružení právnických osob Založeno za účelem zajištění podpory inovací a realizace Regionální

Více

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR

Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Financování výzkumu a inovací z fondů EU a ČR v létech 2007-2013 2013 Ing. Martin Tlapa Náměstek MPO ČR Strukturální fondy pro výzkum a inovace OP Podnikání a inovace OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost

Více

Získejte pro Vaši společnost dotaci na nákup nových CNC obráběcích strojů

Získejte pro Vaši společnost dotaci na nákup nových CNC obráběcích strojů Získejte pro Vaši společnost dotaci na nákup nových CNC obráběcích strojů Společnost ADATE s.r.o. je výhradním dovozcem vodorovných vyvrtávaček, obráběcích center a soustruhů Microcut a zástupcem společnosti

Více

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje

Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje Možnosti spolupráce s VT parky, záměry samospráv na úrovni kraje 28.6.2016 Vědeckotechnické parky a vysoké školy Nabídka VŠ - MU v prostoru výzkumných aktivit je umístěn BTP Park. Aplikace biochemických

Více

Enterprise Europe Network

Enterprise Europe Network Enterprise Europe Network Síť pro podporu nových a inovačních firem Ing. Daniela Váchová Seminář Podniková inkubace 8. prosince 2008 Evropská síť podnikatelských služeb Celoevropská síť služeb pro podporu

Více

Aktuální možnosti podpory podnikání

Aktuální možnosti podpory podnikání Aktuální možnosti podpory podnikání 28.11. 2013 Regionální kancelář pro Středočeský kraj a Prahu - Reprezentuje CzechInvest v regionu - Poskytuje informace o možnostech podpory podnikání ze strukturálních

Více

Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR

Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR Informace pro uchazeče 3. veřejné soutěže programu GAMA, podprogram 1 Technologická agentura ČR 2. 2. 2016 Základní informace k programu GAMA, PP 1 Program GAMA: schválen usnesením vlády ze dne 12. června

Více

Projekt Zefektivnění činnosti TAČR v oblasti podpory VaVaI a podpora posilování odborných kapacit organizací veřejné správy v oblasti VaVaI

Projekt Zefektivnění činnosti TAČR v oblasti podpory VaVaI a podpora posilování odborných kapacit organizací veřejné správy v oblasti VaVaI Projekt Zefektivnění činnosti TAČR v oblasti podpory VaVaI a podpora posilování odborných kapacit organizací veřejné správy v oblasti VaVaI Reg. č. CZ.1.04/4.1.00/D4.00003 Projekt Zefektivnění činnosti

Více

Jak na úřad a partnery města?

Jak na úřad a partnery města? PODZIMNÍ ŠKOLA NSZM ČR 5. 7. listopadu 2008, Hodonín ŠKOLA ZDRAVÝCH MĚST INSPIRACE PRO VÁS finance, osvědčená praxe, novinky 5. 11. 2008 diskusní workshop Jak na úřad a partnery města? Podnikatelé ukázky

Více

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. www.oppik.cz www.czechinvest.org

OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost. www.oppik.cz www.czechinvest.org OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost www.oppik.cz www.czechinvest.org Cíle OP PIK OP Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Důraz na rozvojové podpory Alokace: 260 852 142 EUR OPPI 2007-2013

Více

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic

CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic CZECHINVEST Agentura pro podporu podnikání a investic PŘEDSTAVENÍ REGIONÁLNÍ KANCELÁŘE pro ZLÍNSKÝ KRAJ 7. března 2012 Ing. Daniel Hajda Ředitel Regionální kanceláře Zlín CzechInvest Agentura pro podporu

Více

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem

Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK Průmysl 4.0 selským rozumem Integrované teritoriální investice Olomoucké aglomerace v OP PIK 18. 4. 2018 Průmysl 4.0 selským rozumem Co je ITI? Strategické cíle SC1: Podpora souladu nabídky a poptávky na trhu práce Alokace: 1 077

Více

SOFTRONICHD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA - KLIENT

SOFTRONICHD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA - KLIENT SOFTRONICHD UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA - KLIENT SOFTRONICHD 1.5 Omezující podmínky pro zveřejnění: Tento dokument obsahuje informace důvěrného charakteru a je určen výhradně pověřeným pracovníkům společnosti

Více

SMĚRNICE č. S- 2/2014

SMĚRNICE č. S- 2/2014 VÝZKUMNÝ ÚSTAV ŽIVOČIŠNÉ VÝROBY, v.v.i. Přátelství 815, 104 00 Praha Uhříněves SMĚRNICE č. S- 2/2014 Předmět: ZPŮSOB NAKLÁDÁNÍ S VÝSLEDKY ČINNOSTI VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH Účinnost: od 18.3.2014

Více

JIHOMORAVSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM

JIHOMORAVSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM JIHOMORAVSKÉ INOVAČNÍ CENTRUM Jihomoravské inovační centrum (JIC) vzniklo v roce 2003 jako zájmové sdružení právnických osob. Jeho zakladateli jsou Jihomoravský kraj, statutární město Brno, Masarykova

Více

Směrnice o způsobu nakládání s výsledky výzkumu, vývoje a inovací ve Výzkumném ústavu stavebních hmot,a.s.

Směrnice o způsobu nakládání s výsledky výzkumu, vývoje a inovací ve Výzkumném ústavu stavebních hmot,a.s. Směrnice o způsobu nakládání s výsledky výzkumu, vývoje a inovací ve Výzkumném ústavu stavebních hmot,a.s. V návaznosti na předpisy Evropské unie, a to Nařízení Komise (EU) č. 651/2014 ze dne 17. června

Více

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015

Transfer technologií v praxi. Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Transfer technologií v praxi Regionální kancelář pro Jihočeský kraj Ing. Iva Smudková, 3.11.2015 Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest je státní příspěvková organizace podřízená Ministerstvu

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu

Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Podpora výzkumu, vývoje a inovací na Ministerstvu průmyslu a obchodu Národní dialog ke klastrovým koncepcím 22. 23. října 2012 Role MPO: oblast podpory podnikání a inovací Operační program Podnikání a

Více

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec,

Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, Strategie inteligentní specializace Regionální stálá konference Liberec, 14.9.2015 Kontext inteligentní specializace EVROPA 2020 - smart, sustainable and inclusive economy Smart znalosti a inovace Sustainable

Více

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015

Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Příloha č.: 11 Počet stran přílohy: 4 Hodnotící kritéria programu RRC/07/2015 Podpora vědy a výzkumu v Moravskoslezském kraji 2015 (dále jen program ) (schváleno usnesením rady kraje č. /. ze dne 14. 7.

Více

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj

Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST 2007-20132013 PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc. Samostatné oddělení duben 2008 Evropských programů

Více

Pozice Prahy v podpoře VaVaI z evropských fondů v období 2014-2020

Pozice Prahy v podpoře VaVaI z evropských fondů v období 2014-2020 ESF ERDF Pozice Prahy v podpoře VaVaI z evropských fondů v období 2014-2020 Mgr. Zdeňka Bartošová vedoucí oddělení metodiky a strategie odbor evropských fondů Magistrát hl. města Prahy Východiska z programového

Více

Strategie rozvoje města a jeho inovační potenciál

Strategie rozvoje města a jeho inovační potenciál Strategie rozvoje města a jeho inovační potenciál PhDr. Milan Turba Útvar rozvoje hl. m. Prahy Odbor strategické koncepce Smart specialisation strategies in Czech and Slovak Regions Brno, 14. května 2012

Více

Příloha č. 5 Povinná osnova Podnikatelského záměru I. Produktová a procesní inovace

Příloha č. 5 Povinná osnova Podnikatelského záměru I. Produktová a procesní inovace Příloha č. 5 Povinná osnova Podnikatelského záměru I. Produktová a procesní Titulní stránka Na titulní straně by měl být uveden název projektu, název programu, název žadatele, identifikační údaje zpracovatel,

Více

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH PREZENTACE PRACOVNÍ NABÍDKY NA PORTÁLU

SMLOUVA O PODMÍNKÁCH PREZENTACE PRACOVNÍ NABÍDKY NA PORTÁLU SMLOUVA O PODMÍNKÁCH PREZENTACE PRACOVNÍ NABÍDKY NA PORTÁLU WWW.TALENTPEOPLE Článek I. 1. Společnost TalentPeople s. r. o., se sídlem Antala Staška 510/3814000, IČ : 24661481, zapsaná v obchodním rejstříku

Více

Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky,

Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky, ODok Efektivní systém oběhu dokumentů pro jednání vlády www.odok.cz Praktický průvodce Informačním systémem Úřadu vlády České republiky, který slouží jako technická a organizační podpora legislativního

Více

SYSTÉM TRANSFERU TECHNOLOGIÍ A KOMERCIONALIZACE Ing. Jiří Trnka

SYSTÉM TRANSFERU TECHNOLOGIÍ A KOMERCIONALIZACE Ing. Jiří Trnka SYSTÉM TRANSFERU TECHNOLOGIÍ A KOMERCIONALIZACE Ing. Jiří Trnka 1 Projekt Zřízení centra transferu technologií v rámci VÚPP, v.v.i. CZ.02.2.69/0.0/0.0/16_014/0000625 2 Prezentace byla vytvořena na základě

Více

Informační den Regiony znalostí a Výzkumný potenciál 7. RP Ostrava 12. září 2011. Mgr. Jiří Štěpán Agentura pro regionální rozvoj, a.s.

Informační den Regiony znalostí a Výzkumný potenciál 7. RP Ostrava 12. září 2011. Mgr. Jiří Štěpán Agentura pro regionální rozvoj, a.s. Informační den Regiony znalostí a Výzkumný potenciál 7. RP Ostrava 12. září 2011 Mgr. Jiří Štěpán Agentura pro regionální rozvoj, a.s. OBSAH PREZENTACE Seznámení s projektem CERADA Zkušenosti koordinátora

Více

Praha, 5. 12. 2013 OP VVV 2014-2020

Praha, 5. 12. 2013 OP VVV 2014-2020 Praha, 5. 12. 2013 OP VVV 2014-2020 Rámec přípravy programu Časový rámec Dohoda o partnerství v nové verzi zaslána na EK K 30. 11. 2013 (3. 12. 2013) odevzdaná 3. verze OP VVV Prosinec 2013 předpokládaný

Více

Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz

Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz Podpora inovační výkonnosti (ano, ale...) Anna Kadeřábková Centrum ekonomických studií VŠEM www.cesvsem.cz Ročenka konkurenceschopnosti 2006-2007 Růst a stabilita Globalizace Konkurenceschopnost Institucionální

Více

Ochrana duševního vlastnictví, managementu vědy a výzkumu a komercionalizace výsledků výzkumu. Program seminářů

Ochrana duševního vlastnictví, managementu vědy a výzkumu a komercionalizace výsledků výzkumu. Program seminářů Ochrana duševního vlastnictví, managementu vědy a výzkumu a komercionalizace výsledků výzkumu Program seminářů Co je cílem seminářů? Cílem je předat účastníkům komplexní souhrn poznatků z oblasti managementu

Více

Jihomoravské inovační centrum Klastr Water Treatment Alliance

Jihomoravské inovační centrum Klastr Water Treatment Alliance Jihomoravské inovační centrum Klastr Water Treatment Alliance Sekce 2: Inovace vedené firmou 4.5.2006 Ing. Radim Kocourek Co jsou inovace? Definice: "Inovace je obnova a rozšíření škály výrobků a služeb

Více

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj

Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Regionální kancelář CzechInvest pro Jihomoravský kraj Jakub Černík regionální projektový manažer, Brno 24.2. 2016 Školicí střediska Výzva II

Více

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment

Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce. na personálním webu Atraktivni-prace.cz. Verze 8.01/2013. Autor: Petr Kliment Uživatelská příručka pro administraci nabídek práce na personálním webu Atraktivni-prace.cz Verze 8.01/2013 Autor: Petr Kliment Obsah: 1. Úvod 2. Registrace uživatelského účtu 3. Přihlášení na uživatelský

Více

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA

ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA ROZHRANÍ PRO ZPŘÍSTUPNĚNÍ A PREZENTACI ZNALOSTNÍ DATABÁZE INTERPI UŽIVATELSKÁ PŘÍRUČKA INTERPI Interoperabilita v paměťových institucích Program aplikovaného výzkumu a vývoje národní kulturní identity

Více

Peníze z Bruselu H2020. Petr Stryk, Ostrava,

Peníze z Bruselu H2020. Petr Stryk, Ostrava, Peníze z Bruselu H2020 Petr Stryk, Ostrava, 3.3.2015 Obsah dnešní prezentace Evropská podpora MSP - Co je H2020? Jak podporuje H2020 MSP? Mám nárok na podporu z H2020? Fast Track to Innovation SME instrument

Více

Má smysl vkládat finanční prostředky do aplikovaného výzkumu? Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM. CzechInvest Brno, 8. října 2013

Má smysl vkládat finanční prostředky do aplikovaného výzkumu? Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM. CzechInvest Brno, 8. října 2013 Má smysl vkládat finanční prostředky do aplikovaného výzkumu? Ing. Marian Piecha, Ph.D., LLM. CzechInvest Brno, 8. října 2013 Růst konkurenceschopnosti ČR, podpora schopnosti českých podniků vyrábět špičkové

Více

Aktivity ESA BIC, ESA TT-Broker a spolupráce s ESO. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR

Aktivity ESA BIC, ESA TT-Broker a spolupráce s ESO. Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Aktivity ESA BIC, ESA TT-Broker a spolupráce s ESO Jiří JANOŠEC Technologické centrum AV ČR Technologické centrum AV ČR Sdružení právnických osob založeno v roce 1994; www.tc.cz Oddělení TC AV ČR: ORP

Více

RIS3 strategie Plzeňský kraj. strategické intervence

RIS3 strategie Plzeňský kraj. strategické intervence RIS3 strategie Plzeňský kraj strategické intervence Role KRVVI návrh opatření (strategických projektů/intervencí) pro podporu implementace krajské RIS3 s ohledem na: Prokazatelný přínos k dosažení strategického

Více

Příkaz ředitelky č. 4/2018

Příkaz ředitelky č. 4/2018 Příkaz ředitelky č. 4/2018 Věc: Ochrana práv duševního vlastnictví jako výsledku výzkumu, vývoje a inovací nebo vytvořeného jinak na BTÚ 1. Úvod Všichni pracovníci Biotechnologického ústavu AV ČR, v. v.

Více

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec

Přítomni z týmu UTB ve Zlíně. Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová. Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Neformální výjezdní zasedání projektu VaV, Liberec Přítomni z týmu UTB ve Zlíně Milan Adámek Hana Charvátová Michaela Bařinová Prezentuje: Michaela Bařinová Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Fakulta aplikované

Více

Transfer technologií na VUT v Brně včera, dnes a zítra. Ing. Roman Molík, MBA Říjen 2018

Transfer technologií na VUT v Brně včera, dnes a zítra. Ing. Roman Molík, MBA Říjen 2018 Transfer technologií na VUT v Brně včera, dnes a zítra Ing. Roman Molík, MBA Říjen 2018 O čem to bude Trocha historie Organizační začlenění OTT Odpovědnost OTT Interní řídící dokumentace a podpůrný IS

Více

Systémová podpora spolupráce zaměstnavatelů a vysokých škol v oblasti výzkumu a vývoje

Systémová podpora spolupráce zaměstnavatelů a vysokých škol v oblasti výzkumu a vývoje Systémová podpora spolupráce zaměstnavatelů a vysokých škol v oblasti výzkumu a vývoje Martin Štorkán, ředitel martin.storkan@institut sp.cz 2009 Institut Svazu průmyslu ČR 1 Fórum průmyslu a vysokých

Více

Směrnice AKADEMIE STING, o. p. s. pro nakládání s výsledky výzkumu a vývoje. Část první Základní ustanovení

Směrnice AKADEMIE STING, o. p. s. pro nakládání s výsledky výzkumu a vývoje. Část první Základní ustanovení POKYN REKTORA č. 01/2018 Směrnice AKADEMIE STING, o. p. s. pro nakládání s výsledky výzkumu a vývoje Část první Základní ustanovení Čl. 1 Účel pokynu (1) Účelem pokynu je definovat pravidla pro nakládání

Více

PRÁVNÍ ASPEKTY UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ V PROJEKTECH TA ČR

PRÁVNÍ ASPEKTY UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ V PROJEKTECH TA ČR PRÁVNÍ ASPEKTY UPLATNĚNÍ VÝSLEDKŮ V PROJEKTECH TA ČR Mgr. Martin Kobert Kancelář TA ČR I. Programy TA ČR ALFA BETA OMEGA CENTRA KOMPETENCE Aktuálně se připravují další 1 1. Program ALFA posílení účinné

Více

Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví

Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví Proč by firma měla uvažovat o ochraně duševního vlastnictví INOVACE 2018, TC AV ČR, Praha, 05.12.2018 Celosvětový růst počtu patentových přihlášek Podpora mezinárodní spolupráce Mezinárodní kooperační

Více

30. března 2010 Hradec Králové

30. března 2010 Hradec Králové 30. března 2010 Hradec Králové Cíl projektu: Základní přehled Vytvořit Regionální inovační strategii Královéhradeckého kraje Zdroj financování: Regionální operační program NUTS II Severovýchod, prioritní

Více

Znalecký ústav. Committed to your success

Znalecký ústav. Committed to your success Znalecký ústav Committed to your success Znalecký ústav Nestranné, profesionální a kvalitní znalecké posudky jsou oporou pro vaše klíčová rozhodnutí a předpokladem úspěšného řešení sporných situací. Oceňování

Více

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů

Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů. imr. On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů imr On-line systém evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů Ministerstvo pro místní rozvoj Ústav územního rozvoje Brno, 2006 OBSAH Úvod

Více

MOŽNOSTI INOVAČNÍCH VOUCHERŮ

MOŽNOSTI INOVAČNÍCH VOUCHERŮ MOŽNOSTI INOVAČNÍCH VOUCHERŮ Ing. Pavel Holman Koordinátor inovačních voucherů Rozvojové projekty Praha, a.s. Projekt Akcelerace na území HMP realizuje společnost Rozvojové projekty Praha, a.s. Kontext

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací

Podpora výzkumu, vývoje a inovací Podpora výzkumu, vývoje a inovací Ing. Martin Štícha Ministerstvo průmyslu a obchodu Zkušenosti MPO s operačními programy OPPP 2004-2006 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI 2007-2013

Více

Podpora výzkumu, vývoje a inovací

Podpora výzkumu, vývoje a inovací Podpora výzkumu, vývoje a inovací Ing. Martin Štícha Ministerstvo průmyslu a obchodu Zkušenosti MPO s operačními programy OPPP 2004-2006 Důraz na rozvojové podpory + počátek inovační podpory OPPI 2007-2013

Více

Setkání zpracovatelů projektů do programu Klastry. Praha 25/1/2006

Setkání zpracovatelů projektů do programu Klastry. Praha 25/1/2006 Setkání zpracovatelů projektů do programu Klastry Praha 25/1/2006 1 Jaké to dnes bude? Názorné Poučné Aktivní - nejsme už začátečníci novinky na CzechInvestu současný vývoj v oblasti podpory klastrů budoucí

Více

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012

Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit. Brno, 13. 9. 2012 Seminář TA ČR... od myšlenek k aplikacím Jak to ale provést? Podpora pre-seed aktivit Brno, 13. 9. 2012 Proč podpora pre-seed aktivit? Hlavním cílem je podpora komercializace nadějných technologií a vynálezů

Více

Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje

Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje Strategie ITI Olomoucké aglomerace Nové dotační příležitosti pro podnikatele Olomouckého kraje 8. 3. 2017 Jitka Gregorová Vymezené území Olomoucká aglomerace je tvořena třemi jádry, mezi kterými je úzká

Více

Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v ČR

Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v ČR Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v ČR Ministerstvo vnitra - odbor Hlavního architekta egovernmentu Rady vlády pro informační společnost (RVIS), 10.6. 2016 Osnova 1. Definice otevřených

Více

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele

TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele TOP Katalog online řešení a služby pro podnikatele Předmětem tohoto dokumentu je stručná charakteristika mezinárodních internetových multimediálních projektů poskytující moderní obchodní, propagační a

Více

Autorské právo, problematika podnikových vynálezů interní postupy řízení

Autorské právo, problematika podnikových vynálezů interní postupy řízení Autorské právo, problematika podnikových vynálezů interní postupy řízení předkládá: Ing. Jarmila Strážnická asistent manažera duševního vlastnictví Název projektu: Od rozvoje znalostí k inovacím Registrační

Více

TA ČR pro čistou mobilitu. Petr Očko předseda TA ČR

TA ČR pro čistou mobilitu. Petr Očko předseda TA ČR 1 TA ČR pro čistou mobilitu Petr Očko předseda TA ČR KDO JSME A CO DĚLÁME organizační složka státu a správce rozpočtové kapitoly připravujeme a spravujeme programy státní podpory, jejichž smyslem je podnítit

Více

Zlín, 26. května 2015

Zlín, 26. května 2015 Zlín, 26. května 2015 Ivana Pavelová Zlínský kraj EVROPSKÁ UNIE EVROPSKÝ FOND PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ PARTNER PRO VÁŠ ROZVOJ Projekt Zvyšování absorpční kapacity Zlínského kraje 2012-2015 - III.etapa, registrační

Více

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa.

Obsah. Představení JAIP. RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa. Obsah Představení JAIP RIS3 strategie (Smart specialization strategy) Vědecko-technický park v Č. Budějovicích I. a II. etapa Inovační vouchery Portál Gate2Biotech OP Výzkum, vývoj a vzdělávání Inovační

Více

Příloha č.2 - Výběrová kritéria

Příloha č.2 - Výběrová kritéria Příloha č.2 - Výběrová kritéria Program INOVACE-inovační projekty Výzva č. I Dělení výběrových kritérií Pro každý projekt existují tyto typy kritérií: I. Binární kritéria - kritéria typu ANO/NE. Aby projekt

Více

Otevřená a propojitelná data ve veřejné správě Národní katalog otevřených dat

Otevřená a propojitelná data ve veřejné správě Národní katalog otevřených dat Otevřená a propojitelná data ve veřejné správě Národní katalog otevřených dat Dušan Chlapek, Fakulta informatiky a statistiky Vysoká škola ekonomická v Praze, Tomáš Kroupa, Ministerstvo vnitra - Odbor

Více

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého

Inovační vouchery v Olomouckém kraji. Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji Pracovní setkání Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa 11. 12. 2013 Krajský úřad Olomouckého Inovační vouchery v Olomouckém kraji II. etapa Inovační voucher

Více

Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v České republice

Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v České republice Informace o aktuálním dění v oblasti otevřených dat v České republice Ministerstvo vnitra - odbor Hlavního architekta egovernmentu Rady vlády pro informační společnost (RVIS), 10.6. 2016 Osnova 1. Definice

Více

ITI Olomoucké aglomerace zvýhodněný přístup k dotacím z Operačních programů Jitka Gregorová

ITI Olomoucké aglomerace zvýhodněný přístup k dotacím z Operačních programů Jitka Gregorová ITI Olomoucké aglomerace zvýhodněný přístup k dotacím z Operačních programů 24. 11. 2017 Jitka Gregorová ITI Olomoucké aglomerace vyčleněno 4,4 mld. Kč, z tohoto 1,26 mld. Kč pro podnikatele www.olomoucka-aglomerace.eu

Více

Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů

Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů Operační program Podnikání a inovace - nástroj podpory podnikatelů z prostředků evropských fondů Ing. Petr Očko, Ph.D. ředitel sekce fondů EU, MPO 3. prosince 2013, Praha Strategická orientace OPPI Klíčový

Více

Výstupy projektu EF-TRANS. Pavel Komárek, Brno, 13. 9. 2012 člen předsednictva TA ČR a hlavní odborný garant projektu EF-TRANS

Výstupy projektu EF-TRANS. Pavel Komárek, Brno, 13. 9. 2012 člen předsednictva TA ČR a hlavní odborný garant projektu EF-TRANS Výstupy projektu EF-TRANS Pavel Komárek, Brno, 13. 9. 2012 člen předsednictva TA ČR a hlavní odborný garant projektu EF-TRANS Priority Dne 19. července 2012 schválila vláda usnesení č. 552 o Národních

Více

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic

CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic Projekt CzechEkoSystem (Ekosystém pro rizikový kapitál) Ing. Petr Kolář Ředitel odboru rozvoje podnikatelského prostředí Obsah prezentace Představení

Více